• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : بررسي برخي نكات ادبي معاني و بيان در سوره اسراء
نويسنده : زرين‌دخت بروجرديان
سال : 1370
استاد : محمد علي شيخ
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه سعي شده است نكات مهم و قابل توجه معاني وبيان در سوره اسراء ذكر شود. مباحثي كه از علم معاني در اين پژوهش مورد توجه قرار گرفته عبارتند از : خبر و انشاء و اغراض خبر، اطلاق و تقييد، وصل و فصل و انواع آنها، قصر و انواع آن، اطناب و ايجاز، مسند و مسنداليه . از علم بيان نيز مباحثي چون: تشبيه ، استعاره، كنايه و مجاز مورد توجه قرار گرفته است .
عنوان : بررسي بخشي از آثار تفسيري جلال‌الدين دواني
نويسنده : مهناز عباسي
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه در ابتدا زندگينامه جلال‌الدين دواني و آثار او بيان شده است . سپس « تفسيرسوره كافرون و‌ايه السرف » كه از آثار جلال‌الدين دواني است با استفاده از نسخ خطي بجا مانده مورد بررسي قرار گرفته است .
عنوان : بررسي آيات نكاح در قرآن كريم
نويسنده : فائزه عظيم‌زاده اردبيلي
سال : 1370
استاد : حسن گوگاني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : مطالب مورد بحث در اين پايان‌نامه متشمل بر دو قسمت است : در قسمت اول،‌زن در جاهليت و دختركشي، مورد بررسي قرار گرفته و در قسمت دوم تحت عنوان اقسام نكاح در جاهليت مطالبي با اين عناوين ارائه گرديده است : نكاح الرهط، نكاح الاستبضاع، نكاح اجباري، نكاح المقت، نكاح الجمع،‌نكاح الشغار، نكاح الخدن، نكاح البدل، نكاح السفاح، معناي لغوي و اصطلاحي نكاح، و مشروعيت نكاح.
عنوان : الخطاب في الكتاب (خطاب در قرآن )
نويسنده : محمد جواد قاسمي نيك‌آبادي
سال : 1370
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه ابتدا زندگينامه بدرالدين زركشي و تأليفات او شرح داده شده است . سپس، « خظاب » در سه بخش مورد بررسي قرار گرفته است : در بخش نخست ، به معناي لغوي خطاب، واژه خطاب در قرآن كريم،‌خطاب در اصطلاح علم اصول، خطاب در عرفان،‌خطاب در علم اخلاق و… پرداخته شده است . در بخش دوم،‌از وجوه مخاطبات و خطاب در قرآن سخن به ميان آمده است و در بخش سوم خطاب خداوند به انبياء اعظم بررسي شده است .
عنوان : اسامي و القاب پيامبر(ص) در قرآن مجيد
نويسنده : فروزنده مدني
سال : 1370
استاد : علي دواني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه پس از بررسي القاب و اسامي پيامبر اكرم(ص) در قرآن از اين موضوعات بحث شده است: اسامي پيامبر اكرم (ص) در قرآن، بركت و فضليت نام پيامبر اكرم (ص) و نام مبارك پيامبر اكرم (ص) در چهار سوره قرآن،‌لفظ احمد،‌رسول و نبي و فرق بين رسول و نبي،‌لفظ خاتم‌النبيين ، منادي، حق شاهد، مبشر، داعي الله، سراج منير، بشير، نذير، منذر، مصدق،‌مذكر ، صاحب، مدثر، ذكر، رحمت ، نعمت‌الله ،‌طه، نور،برهان، شهيد، بينه، امي، و ساير القاب آن حضرت .
عنوان : اثرات قرائات قرآن در نحو زبان عربي
نويسنده : معصومه شمس اسفند آبادي
سال : 1370
استاد : محمد علي آذرشب
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : معناي لغوي عصمت ،‌واژه عصمت و مشتقات آن در قرآن، معناي اصطلاحي عصمت از ديدگاه فريقين، بررسي ده آيه از آياتي كه بر عصمت پيامبران از هر گناه و اشتباه دلالت دارد و پاسخ به اشكالاتي كه برخي از مفسران عامه بر اين معنا دارند،‌بررسي آياتي كه موهم عصيان و گناه پيامبران اسلام (ص) است .
عنوان : ترجمه و تحقيق و تعليق كتاب (كشف الارتياب عن تحريف كتاب رب الارباب)(بخش دوم)
نويسنده : پريچهر ساروي
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان نامه بخش دوم كتاب كشف الارتياب عن تحريف كتاب رب الارباب را كه در رد كتاب فصل الخصاب محدث نوري نوشته شده, ترجمه و بررشسي شده و فهارس سودمندي براي آن ترتيب داده شده است. شايان ذكر است كه بخش اول اين كتاب به وسيله ي امير جودوي ترجمه و بررسي شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب مناهل العرفان في علوم القرآن (بخش نزول قرآن و اولين و آخرين آياتي كه در پيامبر (ص) نازل شده)
نويسنده : ماشاء الله جشني آراني
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : پايان نامه به ترجمه و تحقيق كتاب مناهل العرفان في علوم القرآن بخش نزول قرآن اختصاص دارد و از اين موضوعات بحث كرده است: معناي نزول قرآن, تنزيلات قرآن, حكمت نزول دفعي و تدريجي, مدت نزول تدريجي قرآن, حكمت نزول تدريجي قرآن و نخستين و آخرين آيه اي كه نازل شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب مفحمات الاقرآن في مبهمات القرآن
نويسنده : محسن قاسم پور
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در كتاب مفحمات الاقرآن في مبهمات القرآن سيوطي كوشش شده است تا با تكيه بر احاديث و تواريخ اشخاص, امكنه, اقوام و قبايل كه در قرآن به نحوي مبهم و نامشخص ياد شده, روشن گردد. در پايان نامه ي حاضر آياتي كه سيوطي از آنها به سادگي گذشته, تبيين شده و آياتي كه نزول آنها درباره ي اهل بيت مورد انكار واقع شده, بررسي گرديده و ثابت شده است كه آنها در خصوص آنان نزول يافته است. همچنين سعي شده است در موارد مختلفي بر اين كتاب تعليقاتي نوشته شود
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب المقنع في معرفه مرسوم مصاحف اهل الامصار
نويسنده : محمدرضا حاجي اسماعيلي
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقرحجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : چکيده : در اين پايان نامه ي حاضر, كتاب مذكور اثر ابو عمروداني ترجمه و تحقيق شده است. اين كتاب در خصوص رسم الخط و كيفيت نگارش كلمات در مصحف هاي ارسالي عثمان به شهر هاي بزرگ آن عصر مثل كوفه, بصره, مكه و مدينه است. ويژگي هاي چشمگير مباحث مربوط به علوم قرآن كه برگرداندن عبارات و جملات از زبان تازي به زبان پارسي, اضافه بر تلاش گسترده, تسلط كامل بر عناوين مورد بحث را مي طلبد. لذا در اين ترجمه با مراجعه به مصادر و منابعي كه در دسترس بوده تا جايي كه ممكن بود سعي شده است تا ترجمه اي سهل و روان, نه آزاد و رها و نه كاملاً بسته و مفيد و در بند الفاظ ارائه گردد.
  • تعداد رکورد ها : 1568