• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : كشف الارتياب عن تحريف كتاب رب الارباب (بخش اول)
نويسنده : امير جودوي
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه كتاب كشف الارتياب عن تحريف كتاب رب الارباب با استفاده از نسخه خطي بجا مانده از آن كتاب مورد بررسي قرار گرفته و بخش اول آن ترجمه شده است. در ابتدا، مسأله تحريف و مفهوم آن و كوششهايي كه براي تحريف صورت گرفته، مطرح گرديده است و نظريات تعدادي از دانشكندان و صاحبنظران مبني بر عدم تحريف قرآن آورده شده است.
عنوان : قرآن صحيفه سجاديه
نويسنده : مصطفي محمدي عراقي
سال : 1370
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه داراي چهار فصل با مباحث ذيل است: فصل اول، فرازهايي ارزنده و والا از زندگي نامه‌ و حيات حساس و پرمخاطره حضرت سجاد ? و بيانات آن حضرت پس از واقعه كربلا در كوفه و شام و افشاگريهاي آن حضرت در مدينه، فصل دوم، ارزش و اهميت دعا در اسلام، اعتبار كلام رسول‌الله ? و ائمه اطهار ?، آيات قرآن كريم در باب دعا، امر به دعا از وظايف پيغمبران است، دعا در كلام معصومين، امر به اكثار دعا، دعا دوست داشتني‌ترين اعمال نزد خداوند متعال و ......فصل سوم، تحرير و تدوين صحيفه سجاديه، جايگاه صحيفه سجاديه از ديدگاههاي مختلف، صحيفه سجاديه و ....فصل چهارم، آياتي كه حضرت سجاد ? در ضمن دعاها مستقيماً تلاوت فرمودند و آياتي كه از بيانات آن حضرت مستفاد مي‌شود.
عنوان : فقر و غنا در قرآن و حديث
نويسنده : محمد كاظم شاكر
سال : 1370
استاد : سيد جعفر سامي الدبوني
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه به مسأله فقر و غنا در قرآن و حديث پرداخته شده و اصول و كليات روش استنباط پديده‌هاي اجتماعي بويژه فقر و غنا از قرآن و حديث؛ فقر و غنا در آياتي كه لفظ فقر و لفظ غنا در آنها به كار رفته است، فقر و غنا در روايات، مراد از لفظ فقر و غنا در روايات.
عنوان : فقر و تكاثر در قرآن و حديث
نويسنده : حميد داوري
سال : 1370
استاد : سيد مصطفي محقق داماد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : مكتب اسلام فقر را همسايه ديوار به ديوار كفر مي‌داند: « كاد الفقر ان يكون كفراً» (فقر نزديك است كه به كفر بينجامد.) بدين لحاظ با همان شدتي كه با كفر و مظاهر آن مبارزه مي‌كند، با فقر و نمودهاي آن نيز به ستيز برمي‌خيزد. زيرا فقر را پيامد بخل طبيعت و يا خواست خداوند نمي‌پندارد. بلكه آن را زائيده كردار خود انسان و خروج او از جاده عدالت مي‌داند. اين پايان‌نامه ابتدا به معرفي پديده فقر از ديدگاههاي مختلف پرداخته، سپس با استناد به مدارك معتبر اسلامي (قرآن و حديث) به بررسي تعدادي از عوامل مؤثر در بروز فقر مي‌پردازد، و نهايتاً برخي از ساز و كارهايي را كه منجر به برقراري توازن و تعادل در سطح زندگي افراد در جامعه اسلامي خواهد شد، بيان مي‌كند.
عنوان : فطرت از نظر قرآن و فلسفه
نويسنده : علي مطهري
سال : 1370
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه موضوع فطرت از نظر قرآن و فلسفه و فطرت ادراكي و فطرت احساسي مورد تحقيق قرار گرفته است . در اين پژوهش علاوه بر منابع اسلامي نظريات فلاسفه غرب نيز بررسي شده است.
عنوان : ظرايفي از نحو و لغت و اثر آن در فهم و ترجمه قرآن كريم در بيست واژه قرآني
نويسنده : حميد رضا مستفيد
سال : 1370
استاد : آذرتاش آذرنوش
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : بعضي كلمات قرآن كريم در زمان نزول قرآن داراي مفاهيمي بوده است كه اين معاني كم‌كم و در طول زمان مفاهيمي به خود گرفته‌اند كه با معاني اوليه آنها مغاير است. مثل كلمه « الرحمن» كه امروزه بحث از اين مي‌شود كه اين كلمه صيغه مبالغه است يا صفت مشبه؟ بر اساس اين دو نظريه اين كلمه دلالت دارد بر رحمت عامه يا غير آن؟ مي‌گويند رحمن‌الدنيا و الاخره و رحيم الاخره و نظاير اينها. در حالي كه با تتبع مي‌توان اين احتمال را مطرح كرد كه اين كلمه اصلاً در آن زبانها به صورت يك علم و لقب بوده، نه وصف و هكذا معني كلمات ديگر.
عنوان : شرك از ديدگاه قرآن
نويسنده : داراب نبئي
سال : 1370
استاد : علي اكبر غفاري صفت
دانشگاه : دانشگاه امام صادق?
موضوع : اين پايان‌نامه گامي است در جهت شناسايي شرك و عوامل به وجود آورنده آن كه شامل سه فصل است: در فصل اول، ابتدا معناي لغوي و اصطلاحي شرك و سپس انواع شرك با توجه بهايات قرآني، بيان مي‌شود . در فصل دوم،‌صفات مشركين و عقايد آنان بررسي مي‌گردد،‌احكام مشركين توضيح داده مي‌شود. فصل سوم،‌به شبهات وهابي‌ها در مورد شرك اختصاص دارد.
عنوان : سيماي كفار در قرآن
نويسنده : علي قرباني منقاري
سال : 1370
استاد : علي مهديزاده
دانشگاه : ازاد اسلامي واحد تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه حضرت مريم بر اساس منابع مختلف اسلامي و مسيحي بررسي شده است. منابع اسلامي عبارتند از: قرآن، تفاسير،تاريخ طبري، كتب حديث و ديوان‌هاي شاعران فارسي زبان. منابع مسيحي بدين قرارند: انجيل‌هاي چهارگانه ، سلسله اسناد كليسا، كتب رسمي دانشكده‌هاي الهيات مسيحي، كتب علماي مذهبي مسيحي ايتاليايي و فرانسوي، نويسنده به دليل دسترسي به منابع فراوان به زبان ايتاليايي و فرانسوي، مريم از ديدگاه مسيحيت را به گونه‌اي گسترده بررسي كرده است.
عنوان : سيماي قرآن در نهج‌البلاغه
نويسنده : ولي شجاعپوريان
سال : 1370
استاد : محمد مهدي جعفري
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در دوازده فصل با اين عناوين زير تنظيم گرديده است: خصوصيات قرآن از ديدگاه نهج‌البلاغه، ترغيبات نهج البلاغه پيرامون قرآن، توصيه‌هاي اميرالمؤمنين جهت استفاده از قرآن و شيوه استفاده از آن، مفسران حقيقي قرآن از ديدگاه نهج‌البلاغه، تفسير به رأي و مهجور بودن قرآن از ديدگاه نهج‌البلاغه، آيات قرآني در خطبه‌هاي نهج‌البلاغه، ايات قراني در نامه‌هاي نهج‌البلاغه، آيات قرآني در كلمات قصار نهج‌البلاغه ،‌آيات قرآني در كلمات قصار نهج‌البلاغه ، آياتي كه مستقيماً تفسير شده‌اند، برخي از آيات كه اميرالمؤمنين به طور ضمني تفسير كرده‌اند. آياتي كه اميرالمؤمنين از مفاد آنها در سخنان خود استفاده كرده‌اند، و آيات مكرر و تغيير يافته در نهج‌البلاغه.
عنوان : دين در قرآن
نويسنده : مرزبان كريمي سورشجاني
سال : 1370
استاد : علي مهدي‌زاده
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه تحقيقي است پيرامون ادياني كه در قرآن از آنها سخن رفته و منشأ الهي دارند. سعي شده دين و شريعت بر اساس سير تاريخي از آغاز تاكنون مورد بحث قرار گيرد . مباحث اين پژوهش عبارتند از: تعريف اصطلاحات اديان توحيدي، بررسي آيين حنيف ابراهيم(ع)، آيين صابئين ، آيين مجوس، آيين يهود و سير تاريخي يهود پس از استقرار در فلسطين ،‌آيين مسيحيت، آيين اعراب قبل از اسلام ، آيين اسلام و بعثت محمد(ص) و وقايع ده سال دوران هجرت آن حضرت.
  • تعداد رکورد ها : 1568