• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : تفسير به رأي
نويسنده : احمد حسنعلي تفتي
سال : 1371
استاد : عباسعلي زنجاني
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در چهار بخش تنظيم شده‌اند؛ بخش اول،كلياتي شامل معناي لغوي و اصطلاحي ، تاريخچه و علل تفسير به رأي و نمونه‌هايي از تفسيربه رأي. بخش دوم، تفسير به رأي و نمونه‌هايي از تفسير به رأي در قرآن و روايات فريقين و اقوال دانشمندان. بخش سوم، روايات تفسير به رذي و انواع تفسير به رذي و ادله روا شمارندگان و رد كنندگان آن و نيز ادله تفسير اشاري و نمونه‌هايي از اين نوع تفسير. بخش چهارم، تحت عنوان تفسير به رأي در عصر جديد به بررسي و نقد تفسير قرآن بر اساس علوم تجربي و تفسير پوزيتيويستي قرآن پرداخته شده است .
عنوان : پاسخ به شبهات آلوسي بغدادي در زمينه آيات نازله در شأن اهل بيت (ع)
نويسنده : مسعود فكري
سال : 1371
استاد : محمدهادي معرفت
دانشگاه : دانشگاه امام صادق (ع)
موضوع : اين پايان‌نامه با هدف تحقيق تشويق و تنبيه از منظر قرآن كريم تدوين شده است و پيرامون اين موضوعات مباحثي مطرح مي‌كند. اهم مباحث آن عبارتند از : اهميت و ضرورت تربيت، اصول و مباني تربيتي، پاداش و مجازات (تشويق و تنبيه) ، تعاريف و شرايط آن، ويژگيهاي مربي.
عنوان : اهميت نيت از ديدگاه قرآن و حديث در بعد اخلاقي
نويسنده : محمد كاشي طرقي
سال : 1371
استاد : سيدمحمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
موضوع : برابر آيات كريمه قرآن و روايات گرانقدر معصومين(ع)اعمال آدمي به سبب خلوص نيت اهميت پيدا مي‌كند و استحقاق پاداش مي‌يابد . در اين پايان‌نامه با عنايت به اين اصل مهم،‌نيت مورد بررسي قرار گرفته است. مباحث اين رساله عبارتند از : ارتباط انديشه و عمل ، نظريات اخلاقي انديشمندان مغرب زمين و طرفداران آنها در اين زمينه و اهميت نيت در شريعت مبين اسلام.
عنوان : اوصاف مختص و مشترك انبياء مذكور در قرآن
نويسنده : مريم بادامي
سال : 1371
استاد : سيدمحمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين پايان‌نامه اوصاف اختصاصي و مشترك انبياء كه در قرآن آمده بررسي شده است . در ابتدا لزوم بعثت انبياء و تعداد آنها و سپس اوصاف مختص آنها بيان شده است . ابتدا نام هر پيامبر و القاب وي آمده سپس به ويژگيها و فعاليتهاي عمده او اشاره شده و در پايان صفات مشترك انبياء آمده است.
عنوان : انسان و رهبري در قرآن
نويسنده : بيژن نوبخت
سال : 1371
استاد : ‌محمد علي گرامي
دانشگاه : دانشگاه امام صادق (ع)
موضوع : قرآن، رهبري را لازمهء جامعه و كمال طلبي انسان مي‌بيند. آنچه در علوم انساني در مورد رهبري و مديريت مطرح مي‌شود حول دو محور است : 1) خصوصيات روحي و رواني، 2) وظايف و ويژگيهاي هدايت و رهبري. محور اول در روان‌شناسي و روان‌شناسي اجتماعي و محور دوم در علم مديريت و سازمان مطرح است . قرآن رهبري و مديريت را در همان چارچوب نبوت و امامت مطرح مي :ند؛ اما در سطح پايين‌تر ، آنچه اساس و هدف نهايي رهبري مديريت اسلامي را تشكيل مي‌دهد تكامل و رسيدن به رساندن انسانها به اهداف خلقت است و اين منافاتي با اهداف ثانوي از جمله بهره‌برداري بيشتر و بهتر از نيروي كار ندارد. آنچه در علم مديريت به عنوان هدف نهايي مطرح است در مديريت اسلامي جزء اهداف ثانوي و متوسط است.
عنوان : انسان در برزخ
نويسنده : حمراء علوي
سال : 1371
استاد : علي‌اكبر غفاري
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه موضوع برزخ در آيات و روايات و تفاسير برريس شده و در آن به نظرات رهبران مذهبي مسيحيان و زرتشتيان ايران نيز توجه شده است . موضوعات اين پژوهش عبارتند از : امكان و راههاي شناخت عالم برزخ، ادله عقلي و نقلي اثبات برزخ، مشخصات موجودات برخي، شفاعت در برزخ، مرگ و خصوصيات آن، قبض روح مومنان و كافران و متوسطان، تلقين، بدن مثالي،‌قبر و فشار قبر، رفاه در قبر ، سؤال و جواب، نكير و منكر، تكامل انسان در برزخ، ديدگاه مسيحيان و زرتشتيان درباره عالم پس از مرگ.
عنوان : امثال قرآن
نويسنده : محمد علي حيدري
سال : 1371
استاد : سيد محمدباقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي نجف آباد
موضوع : مندرجات اين پايان‌نامه‌ عبارتند از : معناي لغوي مثل و تفاوت ميان مِثل، مَثَل، مُثُل و مُثْله، معناي اصطلاحي مثل از ديدگاه ادبا، نظريه بعضي از حكماي متأله در معناي مثل، اقسام مثل شامل قول، تشبيه، استعاره، تمثيل، مجاز، كنايه و ضرب‌المثل، اقسام مثلهاي قرآن از ديدگاه سيوطي در الاتقان . در اين پايان‌نامه موارد متعددي از امثال قرآن معرفي و بررسي شده است.
عنوان : ارتباط عقل و دين در قرآن و حديث
نويسنده : ذبيح‌الله اسماعيلي
سال : 1371
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه ارتباط عقل و دين از ديدگاه قرآن و احاديث مورد بررسي قرار گرفته و شامل اين موضوعات است: معنا و مفهوم عقل ، ديدگاههاي مختلف درباره مفهوم عقل، معناي عقل در قرآن و حديث،‌اهميت عقل در قرآن كريم،‌دعوت به تفكر از راه شناخت توحيد، خلقت و آثار آن، نعمات الهي، اهميت و ارزش عقل در روايات، بررسي اوصاف عقل در روايت معروف ابن هشام، راه شناخت عقل ، عوامل شكوفايي عقل و موانع رشد عقل.
عنوان : ابتلاء و آثار آن در قرآن و احاديث
نويسنده : محمد رضا گرامي
سال : 1371
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه ابتلاء در قرآن و احاديث مورد بحث قرار گرفته و موضوعات زير بررسي است : ابتلاء به عنوان سنت جاويد الهي،‌انواع ابتلاء ،‌آثار ابتلاء،‌ابتلاء عامل تكامل و پرورش استعداد و مظهر تلطف خداوند به مؤمنان، آثار تربيتي بلاها و شدايد مانند تقويت اراده و تهذيب نفس، به يادآوردن نعمتهاي گذشته، هشدار و توجه دادن،‌ارتباط حوادث عمومي با حسنه،‌و سيئه بودن اعمال، رموز موفقيت در ابتلاء ، بررسي تاريخ گذشتگان، استمداد از نيروي ايمان، يادآوري نعمات و توجه به پاداش ابتلاء .
عنوان : آدم (ع) از ديدگاه قرآن و عهدين
نويسنده : علي‌احمد ناصح
سال : 1371
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان نامه خلقت آدم، خلافت انسان، لزوم زندگي اجتماعي بشر و نحوه آفرينش حوا و ازدواج فرزندان آدم، ‌بهشت آدم ،‌لغزش وتوبه آدم ،‌نخست در آيات قرآن و سپس در تورات و انجيل بررسي شده‌اند.
  • تعداد رکورد ها : 1568