• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : پژوهشي درباره اصحاب اجماع
نويسنده : پروين بهارزاده
سال : 1371
استاد : علي اكبر عقاري
دانشگاه : تربيت مدرس
موضوع : در فصل اول به كلياتي پرداخته شده كه دانستن آن به منظور ايجاد زمينه ذهني مناسب و تصويري روشن از موضوع رساله،‌ضروري به نظر مي‌رسيد. فصل دوم به بررسي عبارات كشي اختصاص يافته و تعابير مختلفي كه اين عبارات استنتاج شده و نتايجي كه هر يك از اين تعابير به بارآورده است،‌مورد ارزيابي قرار گرفته است. فصل سوم در دو بخش تنظيم يافته است. بخش اول كه نسبتا«كوتاه مي‌باشد، به تعداد و شمار صحيح «اصحاب اجماع» و علت ترتيب آنها در سه طبقه مذكور اشاره شده است و سرانجام در بخش دوم، شرح حال (تراجم) «اصحاب اجماع»‌ارائه شده است .
عنوان : يهود از ديدگاه قرآن
نويسنده : يوسفعلي باقرپور
سال : 1371
استاد : حسين توفيقي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در شش بخش با اين موضوعات نوشته شده است : بخش اول، نام يهود، يهود،‌الذين هادوا، بني‌اسرائيل ، اسباط؛ بخش دوم، تاريخ يهود: از عصر حضرت ابراهيم تا خروج بني اسرائيل از مصر ؛ حضرت يعقوب، حضرت يوسف، حضرت موسي؛ خروج از مصر تا برقراري سلطنت؛ از سلطنت تا اسارت بني‌اسرائيل ؛ از اسارت تا تخريب بيت‌المقدس و پراكندگي يهود؛ از تخريب بيت‌المقدس تا عصر كنوني؛ بخش سوم، پيامبران يهود يا انبياي بني‌اسرائيل : پيامبران پيشين يهود، پيامبران يهود؛ بخش چهارم ، كتاب يهود: ويژگيهاي تورات، فرقان، هدايت، ذكر؛ بخش پنجم، ويژگيهاي اخلاقي يهود: دگرگون‌سازي نعمتهاي الهي، پيمان‌شكني، نژادپرستي يهود، آيات مربوط به پيمان‌شكني، اسرائيليات و روايات جعلي، بيان قرآن درباره تحريف و سرانجام تحريفگران؛ بخش ششم ، ويژگيهاي اعتقادي يهود: تصوير قرآني عقايد يهود؛ توصيف غير قرآني عقايد يهود.
عنوان : واژه‌هاي اطلاع در قرآن
نويسنده : سيد علي اكبر فاميل روحاني
سال : 1371
استاد : علي شكويي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : پايان‌نامه حاضر به بررسي آياتي از قران اختصاص دارد كه حاوي يكي از واژگان دال بر اطلاع است و در نه فصل با اين عنوان‌ها تنظيم و نگارش شده است: فصل اول، اطلاعات چيست؛ فصل دوم، شيوه‌هاي اطلاع‌رساني قرآن؛ فصل سوم، ساختار نحوي اطلاع‌رساني قرآني؛ فصل چهارم، واژه‌هاي اطلاع در قرآن؛ فصل پنجم، مخاطبان اطلاع در قرآن ؛ فصل ششم،‌حاملان اطلاع در قرآن؛ فصل هفتم، وسائل ابلاغ اطلاع قرآني؛ فصل هشتم، محتواي اطلاع قرآني؛ فصل نهم،‌نتيجه‌گيري.
عنوان : موسي در قرآن و ورايات
نويسنده : صفدر معصومي مجد
سال : 1371
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در اين پژوهش حضرت موسي به صورت تطبيقي در قرآن كريم و تورات بررسي شده و مطالب آن در ده فصل با اين عناوين آمده است: كشور مصر و فراعنه آن،‌شناخت بني‌اسرائيل، سيماي فرعون در قرآن كريم، دوران تولد موسي و رشد او، موسي به مدين مي‌رود، معجزات موسي، رسات موسي،‌هلاكت فرعون و نجات بني‌اسرائيل. درگيري موسي با بني‌اسرائيل،‌موسي و قارون.
عنوان : موسي در قرآن و تورات
نويسنده : صفدر معصومي مجد
سال : 1371
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : اين پژوهش در ده فصل با اين موضوعات تدوين شده است: كشور مصر و فراعنه آن،‌ويژگيهاي طبيعي و انساني آن،‌سابقه تاريخي و مردم آن؛ واژه اسرائيل، نامگذاري يعقوب به اسرائيل، تاريخ حيات بني‌اسرائيل؛ سيماي فرعون در قرآن: ادعاي الوهيت، تفاوت ضعيف و مستضعف، روش عمومي مستكبران تاريخ؛ دوران تولد موسي و رشد او، اختلاف قرآن با تورات در اين زمينه؛ موسي به مدين مي‌رود، انواع وحي ،‌موارد اختلاف قرآن با تورات در اين خصوص؛ معجزات موسي، اختلاف قرآن با تورات در اين خصوص؛ معجزات موسي،‌اختلاف قرآن با تورات درباره آن؛ رسالت موسي،‌نكات مستفاد از آيات ،‌تفاوت رسول و نبي،‌موارد اختلاف قرآن با تورات در اين موضوع؛ هلاكت فرعون و نجات بني‌اسرائيل ،‌اختلاف قرآن با تورات در اين مسأله؛ درگيري موسي با بني‌اسرائيل ، جلوه خدا، نزول تورات،‌موارد اختلاف قرآن با تورات در مورد آن؛ موسي و قارون.
عنوان : هدايت و مباني آن از ديدگاه قرآن
نويسنده : سليمان خاكبان
سال : 1371
استاد : يحيي يثربي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در پايان‌نامه حاضر مباني هدايت از ديدگاه قرآن كريم بررسي شده و از اين موضوعات سخن رفته است جنبه‌هاي هدايت و مفهوم آن، هدايت از ديدگاه ملاصدرا و علامه طباطبائي، مهتدي اليه از ديدگاه قرآن، صراط مستقيم و تفسير آن از ديدگاه آيات، انواع هدايت شامل هدايت تكويني و تشريعي و غريزي و فطري، عوامل هدايت شامل فطرت، عقل، نبوت و ولايت و تكوين. در انتها فهرست آيات هدايتي قرآن به ترتيب سوره‌ها آورده شده است.
عنوان : هدايت از ديدگاه قرآن كريم
نويسنده : بتول علامت ساز
سال : 1371
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : براي بررسي موضوع هدايت در قرآن ، ابتدا تمامي آيات مربوط به هدايت كه لفظ هدي و مشتقاتش را داشت،‌استخراج شده و سپس تفاسير آن آيات از كتب تفسير و كتب روايي ، جمع‌آوري جمع‌بندي گرديده و نتايج به دست آمده، در پنج فصل با اين عناوين آمده است: فصل اول،‌كليات، فصل دوم، وسايل هدايت، فصل سوم،‌مهتدين چه كساني هستند . فصل چهارم، نتايج هدايت در زندگي دنيا و آخرت، فصل پنجم، هادي از نظر قرآن، و فصل ششم ، ضلالت، هدايت انسان عبارت است از: جهت بخشيدن به حيات او، قرآن كريم، به آدمي هم مطالب حكيمانه مي‌آموزد و هم راه عملي به كار بستن آنها را فرا مي‌دهد. خداوند انسان را به پيمودن صراط مستقيم و انجام عمل صالح دعوت مي‌:ند، و او را از افراط و تفريط بر حذر مي‌دارد و از او مي‌خواهد از گناه بپرهيزد و توشه تقوا بياندوزد. خداوند هرگز كسي را كه پوينده طريق هدايت باشد،‌گمراه نمي‌سازد . او ، انسان را آزاد و مختار آفريده و با اعطاي رسول ظاهري و باطني، او را در ميان دو راه خير و شر، هدايت و ضلالت، مخير ساخته تا با انتخاب خويش، راهش را تعيين كند.
عنوان : ويژگيهاي بني‌اسرائيل در قران و مقايسه آن با صهيونيستها
نويسنده : امير نصرتي
سال : 1371
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه امام صادق ?
موضوع : از آنجا كه شبه جزيره عرب و سينا و مصر و فلسطين در شكل‌گيري ادامه حيات قوم بني‌اسرائيل و يهوديان نقش مهمي داشته است فصل اول و دوم اين پايان‌نامه همراه با ذكر سرگذشت حضرت ابراهيم و حضرت يوسف و حضرت موسي ? به همين موضوع اختصاص يافته است . در فصل سوم، ويژگيهاي بني‌اسرائيل از نظر قرآن مورد تحقيق قرار گرفته است. در فصل چهارم، ابتدا پيرامون پيدايش صهيونيسم سخن رفته است و سپس از ويژگيهاي صهيونيستها بحث شده وبا ويژگيهاي بني‌اسرائيل از نظر قرآن مقايسه شده است.
عنوان : وحي و ارتباط الهي از ديدگاه قرآن و علم ارتباطات
نويسنده : جلال چاوشيان
سال : 1371
استاد : حسين مصطفوي
دانشگاه : دانشگاه امام صادق ?
موضوع : پايان‌نامه حاضر در پنج بخش با اين موضوعات تنظيم شده است: بخش اول،‌معرفي اجمالي علم ارتباطات؛ بخش دوم، ارتباطات الهي و از آن جمله وحي؛ بخش سوم، انواع مختلف ارتباطات خدا و مخلوقات؛ بخش چهارم، عناصر نه‌گانه ارتباطي و وجوه اختلاف و تمايز هر يك از آنها را با عناصر مورد بحث در ساير انواع ارتباطات و از جمله ارتباطات انساني، بخش آخر، نظام كلي ارتباط الهي.
عنوان : وجوه اختلاف در قرائت هفت قاري
نويسنده : رمضان بهداد
سال : 1371
استاد : ابراهيم ديباجي
دانشگاه : آزاد اسلامي
موضوع : در پايان‌نامه حاضر وجوه اختلاف در قرائات هفتگانه بررسي شده و از اين موضوعات سخن رفته است: اختلاف قرائت در قرآن و انواع آن سابقه آن، اختلاف در قرائت قرآن از زمان حيات رسول‌الله? تا خلافت عثمان و سپس از خلافت عثمان به بعد، جمع قرآن، قرائتها هفتگانه و دهگانه و چهاردهگانه و ارتباط ميان اصطلاح قرائت سبع و عشر و معلقات سبع و عشر. در پايان اختلاف قرائتها در آيات قران آورده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568