• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : جدل و استدلال در قرآن كريم
نويسنده : امير فرشاد علائي
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه انواع جدل و استدلال از ديدگاه قرآن كريم بررسي شده است . در ابتدا، از انواع جدل سخن رفته است. سپس ، استدلال در قرآن و انواع آن بيان شده و استدلالهاي مختلف از جمله استدلالهاي حضرت ابراهيم ? در موضوعات مختلف و استدلال حضرت موسي? و استدلال دهري و استدلان حسّيّون آورده شده است .
عنوان : توضيح اشارات قراني و احاديث و نكات ادبي و عرفاني و اساطيري مثنوي(دفتر دوم9
نويسنده : عليرضا درويش علي‌نژاد
سال : 1372
استاد : سعيد الله قره‌بيگلو
دانشگاه : ازاد اسلامي واحد تبريز
موضوع : در اين تحقيق نخست شرح مختصري درباره تجلي آيات قرآن و احاديث و نيز اساطير ايراني و غير ايراني در ادب فارسي تا هنگام سرايش مثنوي مولانا جلال الدين رومي آمده، سپس استفاده‌هاي اين شاعر عارف از آيات و احاديث و نكات ادبي و عرفاني و اساطيري مثنوي او تبيين گرديده است .
عنوان : تناسب آيات و سور
نويسنده : معصومه كفاشان
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي نجف آباد
موضوع : اين پايان‌نامه شامل مباحثي به قرار ذيل است: تعريف و اسباب و فايده تناسب، بيان تناسب مواردي از آيات و سور، آيا ترتيب آيات و سور توقيفي، يعني مطابق دستور پيامبر اسلام (ص) است يا نه؟ نويسنده بر اين اعتقاد است كه آيات و سوره‌هاي قرآن از جانب خدا و رسولش ترتيب و تنظيم يافته است؛ لذا نه تنها در ترتيب آيات كه در ترتيب سور نيز تناسب بسياري نهفته است .
عنوان : تفسير سوره اعلي از ديدگاه ملاصدرا و مفسران ديگر
نويسنده : سكينه ثالث نجار
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از : مشخصات سوره اعلي، فضلت قرائت آن، مناسبت آن با سوره قبل (طارق9، توحيد و تنزيه، تسبيح خدا يا تسبيح نام خدا، تقدير و هدايت، نمونه‌هايي از هدايت تكويني، استدلال بر تنزيه حق با وجود گياه، نبوت، اثبات علم براي ذات حق، تكميل نفس نبي در جهت قوه علمي. اختلاف مردم در قبول كمال، اختلاف نفوس خلق در سعادت و شقاوت، نتيجه تسلط شهوات، قوام روح در آخرت، سعادت و شقاوت عملي در آخرت، نقش اعمال صالح بويژه نماز، ريشه شقاوت، معاد، دنيا از ديدگاه پيشوايان دين، و دين خدا واحد است .
عنوان : تفسير اثري شيعه و تطور آن
نويسنده : محمد علي سلماني مروست
سال : 1372
استاد : جعفر خضير
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه سير تطوو تفسير روائي شيعه از عصر حضرت رسول (ص) تاكنون در سه مرحله بررسي شده است : عهد حضرت رسول (ع)، عصر ائمه(ع) و عصر غيبت امام زمان (ع). در اين پژوهش اعلميت اهل بيت (ع) در تفسير قرآن با استناد به آيات و احاديث ثابت شده و سپس معايب تفسير اثري شيعه تحت سه عنوان اسرائيليات، احاديث جعلي و معايب ديگر بيان شده است. در پايان اهم تفاسير اثري شيعه معرفي شده‌اند. اين تفاسير عبارتند از ك تفسير فرات كوفي، تفسير عسكري، تفسير قمي، تفسير عياشي، تفسي نورالثقلين، تفسير البرهان، تفسير اثني عشري و تفسير جامع سيد ابراهيم بروجردي.
عنوان : تسبيح در قرآن
نويسنده : مهري ميثاقي
سال : 1372
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : تسبيح به معناي پيراستن و تنزيه ساحت قدس الهي از هر گونه كاستي و ناشايست است . قرآن كريم در آيات متفاوتي تمامي موجودات را مسبح مي‌شمارد و از جمله مي‌فرمايد: تسبح له السموات السبع و الارض و من فيهن و ان من شيءٍ الا يسبح بحمده و لكن لاتفقهون تسبيحهم انه كان حليماً غفورا(اسراء، 44). با اين نگاه، هستي يكسره در كمند عبوديت حق است و همه يك صدا ذات بي‌چون او را تسبيح مي‌كنند و از ژرفاي وجود به عظمت او معترفند و ذات اقدس الهي را از هر گونه نقص و نابايستگي تنزيه مي‌كنند. در ميان مفسران، بر سر چگونگي تسبيح اختلاف است . گروهي از مفسران آن را تسبيح مجازي پنداشته‌اند و عده‌اي نيز تسبيح تمامي موجود را، تسبيح حقيقي مي‌دانند و معتقدند كه موجودات از روي علم و شعور خداوند را تسبيح مي‌نمايند كه نظر صحيح نيز همين است.
عنوان : بررسي سيماي قرآن در انديشه حضرت امام خميني(ره)
نويسنده : نامشخص
سال : 1372
استاد : محمدعلي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : پژوهش حاضر سيماي قرآن را درانديشه امام خميني بررسي كرده و به اين نتايج رسيده است . قرآن كريم در تمامي جنبه‌هاي زندگي پربركت حضرت امام از ابعاد فقهي ، فلسفي، عرفاني و اخلاقي گرفته تا عرصه‌هاي سياسي اجتماعي و مبارزاتي ايشان نقش تعيين كننده داشته است. آن رهبر فقيد عميق‌تر از اغلب مفسران آيات قرآن را تفسير كرده است. حضرت امام در تفسير، اتكاء بر سنت معصومين و نگرش محققانه به ادعيه؛ تعقل و اجتهاد و عرفان را باهم درآميخته است و اسلام ناب محمدي را بعد از چهارده قران با طراواتي نو، به صحنه اجتماعي كشانده است. ايشان طرح بازگشت به قرآن و درك عميق آيات الهي و ظهور و بروز آن در صحنه ذهن و عمل را كه از جمله نظريه‌هاي نهضت‌هاي معاصر است در جريان مبارزات خود به اثبات رساند.
عنوان : بررسي ترتيب نزول قرآن در روايات (يا پژوهشي در ترتيب نزول قرآن )
نويسنده : جعفر نكونام
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل و هشت پيوست به شرح زير تنظيم و تحقيق شده است: فصل اول، مقدمات تحقيق، تعريف مصطلحات و روش تحقيق و ميزان اعتبار نتايج آن؛ فصل دوم،‌توقيف واجتهاد در ترتيب سور و آيات مصحف عثماني؛ فصل سوم، دانش قرآني حضرت علي u و سرگذشت و ترتيب سور مصحف آن حضرت؛ و فصل چهارم، ترتيبهاي روايي ـ اجتهادي و اعتبار آنها. پيوست اول، دانش قرآني و ترتيب سور مصحف ابي‌بن كعب؛ پيوست سوم، مراحل شكل‌گيري و ترتيب سور و لحنهاي مصحف عثماني و تأييد آن مصحف از سوي حضرت علي u ؛ پيوست چهارم، شيوه‌هاي تقويم نزول قرآن ؛ پيوست پنجم ، انواع آن؛ و پيوست ششم، مشكلات آن؛ پيوست هفتم، اساتيد روايات ترتيب نزول؛ پيوست هشتم، شرح حال رجال معروف آن روايات.
عنوان : بررسي احكام و تشابه در آيات قرآن كريم
نويسنده : يدالله ملكي
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : اين پايان‌نامه در باره محكم و متشابه در قرآن است و طي آن موضوعات ذيل مورد بحث قرار گرفته‌اند؛ معناي لغوي و اصطلاحي احكام و تشابه، نظرات علماي گذشته درباره محكم و متشابه،‌آيا در قران متشابه وجود دارد؟ حكمت وجود متشابهات در قرآن چيست؟ تفسير آيه هفت سوره آل عمران، معناي تأويل و فرق آن با تفسير چيست؟ راسخان در علم چه كساني‌اند؟ آيا فواتح سور جزو آيات متشابه است؟
عنوان : بررسي ابتلاء در آيات و روايات
نويسنده : مجتبي فيضي
سال : 1372
استاد : حسين مصطفوي
دانشگاه : دانشگاه امام صادق (ع)
موضوع : اين پايان‌نامه در چهاربخش تنظيم شده است: در بخش اول، واژگان ابتلاء،‌فتنه و تمحيث بررسي شده است و از انتساب امتحان به خداوند، آزمايش بشري و عناصر آن ، تفاوت آزمايش الهي و آزمايش بشري، خير و شر از ديدگاه فلسفه اسلامي، ابتلاء از ديدگاه متكلمين اسلامي،‌ابتلاء از ديدگاه عرفان و ابتلاء به عنوان يك سنت الهي بحث شده است . بخش دوم، به بررسي ابتلاء در آيات قرآني اختصاص دارد كه طي آن از هدف افعال الهي ، اقسام آزمايش در قرآن، اسباب و وسايل آزمايش الهي، اثار و فوايد ابتلائات الهي، ارتباط مالكيت و علم الهي با ابتلاء ،‌عكس‌العمل انسان در برابر بلايا، آيه ابتلاء ، ابتلاء قوم طالوت در قرآن و ابتلاء انبياء گذشته در قرآن بحث به ميان آمده است. بخش سوم،‌به جايگاه ابتلاء در قرآن بحث به ميان آمده است . بخش سوم، به جايگاه ابتلاء در روايات و احاديث پرداخت است و در بخش چهارم، رمز موفقيت در ابتلائات مورد تدقيق قرار گرفته و طي آن از داشتن جهان‌بيني الهي،‌آگاهي از سنتهاي الهي، توجه به حضور خدا در جريان تمامي امور، توجه به اجر و پاداش، استمداد از نيروي ايمان و الطاف الهي، يادآوري نعمتها و صبر و استقامت در امور به عنوان رموز موفقيت در ابتلائات، ياد شده است . متشابه است؟
  • تعداد رکورد ها : 1568