• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : نوح از ديدگاه قرآن و عهدين
نويسنده : سيد علي سادات فخر
سال : 1372
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه زندگينامه حضرت نوح ? و خصوصيات رسالت و روش آن حضرت از ديدگاه قرآن مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات بحث شده است: نام حضرت نوح ?. نسبت آن حضرت، عمر و محل زندگي و فرزندان حضرت و همسر ايشان ، رسالت و نبوت ايشان، شريعت قبل از آن حضرت و شريعت ايشان ، شريعت قبل از آن حضرت و شريعت ايشان، شريعت قبل از آن حضرت و شريعت ايشان، كتاب و معجزه حضرت نوح ?، بتهاي زمان آن حضرت و روش تبليغ ايشان، ضامن اجراي شريعت، طوفان و كشتي حضرت نوح ?، نجات يافتگان از طوفان، و صفات حضرت نوح?.
عنوان : نقد و بررسي ترجمه‌هاي فارسي معاصر قرآن كريم
نويسنده : رسول معتمدي
سال : 1372
استاد : علي ميرلوحي
دانشگاه : دانشگاه فردوسي مشهد
موضوع : در دوره معاصر به زبان فارسي هفده ترجمه كامل، نه ترجمه ناقص، بيست و سه تفسير ناقص، سه ترجمه و تفسير كامل، چهار ترجمه، و ترجمه و تفسير ناقص قرآن نگارش يافته و پنج ترجمه در حال نگارش است . در اين تحقيق آيات و ترجمه‌هاي ياد شده فيش‌برداري شد . بخشي از قرآن براي يافتن اشتباهات، غفلت‌ها و سهوالقلمهاي مترجمان مشخص شد و در همه موارد ترجمه‌هاي سوره حمد و بقره كه نزديك به سه جزء قرآن است بررسي شد؛ اما در مرحله تدوين، نگارنده با حجم زياد آن مواجه شد لذا تفاسير كه خارج از موضوع پايان‌نامه بود تنها معرفي گرديد. در مورد هفده ترجمه كامل قرآن به معرفي و بررسي خصوصيات و ويژگيها و نقد غفلتها و سهوالقلمهاي آنها پرداخته شد.
عنوان : ميثاق فطرت الله در قرآن
نويسنده : فتح‌الله نجارزادگان
سال : 1372
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه ميثاق فطرت‌الله در قرآن از جنبه‌هاي مختلف مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات بحث شده است: ميثاق فطري در نگاه علماي اماميه ، بررسي و ارزيابي نظريات علماي اماميه، ميثاق فطري از ديدگاه اشاعره و معتزله و عرفا، بررسي ميثاق فطري درقرآن ، نكته‌هاي اساسي در تبيين ميثاق فطري در قرآن،‌ميثاق فطري و جايگاه آن از ديدگاه مفسران، تحليل تربيتي از ميثاق فطرت‌الله، ميثاق فطري و متون روايي فريقين.
عنوان : منشأ اختلاف قرائات در قرآن
نويسنده : سيده فاطمه هاشمي
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتند از: سير اجمالي قرائات و قاريان از عصر صحابه تا عصر ابن مجاهد، اختلاف قرائات و علل آن،‌بررسي حديث احرف سبعه، شرايط صحت قرائات، بررسي تواتر قرائات سبع، عدم حجيه قرائات در استنباط احكام شرعي، قرائت كنوني مصحف . در اين پژوهش ريشه اصلي اختلاف قرائات تكيه بر سماع در قرائت قاريان دانسته شده است. قاريان به دليل فراموشي يا اختلاف لهجه قرائات متفاوتي ارائه كرده‌اند؛ بنابراين اختلاف قرائات به رسول اكرم (ص) بر نمي‌گردد.
عنوان : منتخبي از آيات قرآن كريم و نمونه‌هايي از تائيد آن در برخي از شاعران عربي و فارسي
نويسنده : گلدي گلشاهي
سال : 1372
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه برخي از آيات قرآن در زمينه احسان، صدقه، سكوت، فقر، ثروت و موضوعات ديگر برگزيده و با تفحص در اشعار شعراي عرب و پارسي شواهدي براي آيات منتخب يافته و ذكر شده است.
عنوان : مقايسه آيات الاحكام از ديدگاه چند تفسير
نويسنده : محمد خالد علائي
سال : 1372
استاد : محمود شكيبا
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : نويسنده در اين پايان‌نامه شصت و هشت مسأله فقهي را در تفاسيري چند مانند مجمع البيان طبرسي، جامع البيان طبري. تفسير سيد قطب‌ مورد مقايسه قرار داده است. برخي از مسائل مرود مقايسه عبارتند از : حكم بسمله در قرآن، قصاص، رضاع و اموال يتيمان.
عنوان : مفسران شيعه
نويسنده : بهرام محمديان
سال : 1372
استاد : سيد امير محمود انوار
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه پس از بيان مباحثي درباره علوم قرآني نظير محكم و متشابه، تأويل در قرآن، شيوه تفسير قرآن و سير تحولات آن، به معرفي مفسران قرآن از قرن اول تا قرن چهاردهم هجري پرداخته شده است. در اين پژوهش تأكيد شده است كه پس از پيامبر اسلام (ص)، علي (ع) به عنوان اولين مفسر قرآن همچنين مفسران قرن اول و دوم هجري به طور مبسوط شناسانده شده‌اند؛ ولي مفسران قرون بعدي به طور فهرست‌وار معرفي گرديده‌اند.
عنوان : معرفي و نقد كتاب تناسق الدرر في تناسب السور، تصنيف عبدالرحمن سيوطي
نويسنده : غلامحسين تاجري نسب
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه به معرفي و نقد كتاب تناسق الدرر في تناسب السور اختصاص دارد و اين موضوعات را در بردارد. نام و نشان مؤلف كتاب، مولد و ميلاد، مشخصات كتاب، موضوع كتاب و سنجش اهم وجوه تناسب، موضوع اين كتاب مناسبت ميان سوره‌هاي قرآن كريم است.
عنوان : معراج از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : محسن اديب بهروز
سال : 1372
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : مركز تربيت مدرس حوزه علميه قم
موضوع : در اين پايان‌نامه معراج از ديدگاه قرآن و روايات مورد بررسي قرار گرفته و از اين موضوعات بحث شده است: معنا و مفهوم معراج، دلايل معراج، امكان وقوعي، دلايل قرآني و روايي و عقلي، تعدد معراج، كيفيت معراج، هدف معراج در قرآن و روايات، هدف معراج از ديدگاه انديشوران، دستاوردهاي معراج و سفرنامه معراج .
عنوان : گامي به سوي شناخت سور مكي و مدني
نويسنده : ناهيد مشائي
سال : 1372
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پژوهش نزول تدريجي ، نزول دفعي قرآن و يا وجود دو نزول براي قرآن شريف مورد سؤال قرار گرفته و با استمداد از خود آيات قرآن بدون هيچ ارتباط با وضعيت و شرايط موجود در دو شهر مكه ومدينه صورت گرفته باشد. بهترين راه تشخيص و تمايز سوره‌هاي مكي از سوره‌هاي مدني دانستن اسباب نزول و احاديث مرويه در اين باره است؛ ولي اين راه به دليل كافي نبودن اخبار، و تناقض در احاديث مربوط تنها راه ممكن محسوب نشده، از استنباط كه مستند بر عقل و اجتهاد است كمك گرفته شده است. درباره تفكيك كلي و اساسي آيات و سور مكي و مدني چهار ملاك پيشنهاد شده است: اشخاص و مخاطبين، مكان نزول، زمان نزول، موضوع سور و آيات . از اين ميان زمان نزول به عنوان بهترين شاخص در ميان متأخران شناخته شده است و نيز عنصر موضوع در ميان معاصران جايگاه ويژه‌اي يافته است.
  • تعداد رکورد ها : 1568