• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : پژوهشي د رانذار و تبشير قرآن
نويسنده : ستار اسدي پور
سال : 1373
استاد : سيد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : چکيده : دسته اي از آيات قرآن كريم درخصوص بيم دادن انسان ها از عقوبت هاي دنيوي و اخروي آنهاست. در اين پايان نامه اين دسته از آيات بررسي و در ضمن آن موضوعات ذيل مورد بحث و بررسي قرار گرفته است؛ معناي لغوي و اصطلاحي و تاريخچه ي انذار و تبشير درباره ي انسان, نخستين انذار و تبشير در اسلام, بررسي اين انذار و تبشير درفرهنگ فارسي, وجود اين دو در كتب زبور و انجيل و سرانجام موارد انذار و تبشير در قرآن.
عنوان : پژوهشي پيرامون تقليد در عقايد از ديدگاه قرآن
نويسنده : سيد ولي الله موسوي
سال : 1373
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مركز آموزشي و پژوهشي امام خميني
موضوع : چکيده : اين پايان نامه در سه فصل تنظيم شده است. فصل اول, ديدگاه قرآن, عقل و احاديث در مورد تقليد رد عقايد, فصل دوم, انواع تقليد در عقايد چون تقليد در ربوبيت تكويني, تقليد در ربوبيت تشريعي, تقليد در الوهيت وتقليد در عبادت. فصل سوم, بررسي علل تقليد, سرنوشت دنيوي و اخروي مقلدان در عقايد.
عنوان : استدلال در قران
نويسنده : محمد پارچه‌باف دولتي
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد مركزي
موضوع : تحقيق حاضر شامل سه بخش با اين موضوعات است: بخش اول، مقدمه: احتجاج ، جدل و استدلال ؛ بخش دوم،‌استدلال در توحيد: اثبات خدا در قرآن و رويات ، شيوه‌هاي خداشناسي در طول تاريخ، بررسي شيوه‌هاي بشري در اثبات خدا؛ بخش سوم ، نتيجه‌ي بحث در روش علمي.
عنوان : كلام باريتعالي از ديدگاه متكلم و حكيم و بحث تطبيقي آن
نويسنده : اسحاق صلحي كجور
سال : 1372
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه به بررسي مقايسه‌اي كلام خداي تعالي در فرقه‌هاي گوناگون كلامي پرداخته و شامل شش بخش است: در بخش اول كلياتي را در خصوص موضوع مطرح كرده است و در بخش دوم تاريخچه علم كلام را بررسي كرده است؛ بخش سوم به بحث از صفات باري تعالي اختصاص دارد و بخش چهارم ويژه اصل موضوع يعني كلام باري تعالي است؛ در بخش پنجم از ديدگاههاي فرق كلامي درباره باري تعالي سخن رفته و بخش ششم درباره قرآن كتاب خداوند است.
عنوان : بررسي نمونه‌هايي اخلاقي از امثال صريح قرآن از ديدگاه مفسرين وعلما علوم قرآني شيعه و سني از قرن ششم تاكنون
نويسنده : داود حيدري
سال : 1372
استاد : عباسعلي دادخواه
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : اين پايان‌نامه به عربي نوشته شده و در آن نه نمونه از مثل‌هاي صريح قرآن كريم در تفاسير مختلف شيعي و سني مانند مجمع البيان، تفسير بيضاوي، تفسير زمحشري، تفسير ملاصدرا و كنزالدقائق بررسي شده است. نخست تعريف لغوي و اصطلاحي مثل، انواع و مثل و اهميت مثل زدن در بيان حقايق بيان شده و سپس يكايك مثل‌هاي صريح قراني در تفاسير گوناگون بررسي گرديده است و در پايان اغراض ضرب المثل و خصوصيات مثل‌هاي قرآني بيان شده است.
عنوان : بررسي چگونگي جمع‌آوري و تدوين قرآن كريم از عصر پيامبر (ص) تا عصر عثمان
نويسنده : احمد رضا نوازني
سال : 1372
استاد : عباسعلي دادخواه
دانشگاه : آزاد اسلامي اراك
موضوع : موضوعات مورد بحث در اين تحقيق به اين قرار است: ورود خط به حجاز، خط در مدينه، كيفيت نزول قرآن، اولين و‌آخرين آيه‌اي كه نازل شد، معناي جمع، تعداد كاتبان وحي، نوشت‌افزارهايي كه جهت نگارش قرآن از آنها استفاده شده، ترتيب آيات و سوره‌هاي قرآن كريم،‌نظم كلمات قرآن، تأليف آيات قرآن كريم، ترتيب سوره‌هاي قرآن كريم، آيا قرآن همزمان با حيات پيامبر اسلام (ص) جمع و تدوين گرديد؟ ادله موافقان جمع و تدوين قرآن در زمان پيامبر (ص)، ادله مخالفان جمع قرآن در زمان پيامبر (ص)،‌جمع‌آوري قرآن توسط علي (ع)،‌ويژگي‌هاي قرآن علي (ع)، جمع قرآن در زمان ابوبكر، چرا قرآن را مصحف ناميدند، جمع قران در زمان عثمان، انگيزه عثمان در جمع و تدوين قرآن،‌تعداد مصحفهايي كه عثمان به جاهاي ديگر فرستا، آيا عمل عثمان مورد تأييد مردم قرار گرفت، اعتراض ابن مسعود، نظر علي (ع) پيرامون جمع عثمان،‌بحثي درباره روايت « انزل القرآن علي سبعة احرف».
عنوان : احكام جنگ و جهان در قرآن
نويسنده : احمد طاهري نيا
سال : 1372
استاد : استادي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : پايان‌نامه حاضر از يك مقدمه و پنج فصل تشكيل شده است: در مقدمه از واژه‌هايي چون جهاد،‌قتال و حرب بحث شده، هدف از جهاد و اولين آيه جهاد بيان گرديده است. فصل اول درباره آيات وجوب جهاد، وجوب كفايي يا عيني، آمادگي دفاعي در قرآن و روايات مربوط و فصل دوم در خصوص كارهان، متخلفان و فراريان از جهاد است. در فصل سوم از معذوران از جهاد و بهانه يا عذر واهي از شركت در جهاد به جهت گرمي هوا، وقوع در فتنه وعدم امنيت سخن رفته است . فصل چهارم به كساني كه بايد با آنها جنگيد اختصاص دارد؛ نظير: مشركين، اهل كتاب و بغاة . در فصل پنجم از اين موضوعات بحث شده است : آداب و مقررات جنگ در اسلام، جنگ در ماه حرام،‌نسخ حرمت جنگ در ماه حرام، مصاديق اعتداء در روايات، مقابله به مثل در جنگ، جواز جنگ در كنار مسجد الحرام، مهلت دادن براي فكر و تحقيق، روحيه دادن به مجاهدان، صبر و پايداري در جنگ.
عنوان : يهود در قرآن ، بازشناسي انديشه و عمل بني اسرائيل در زمان موسي ?
نويسنده : سهيلا جلالي كندري
سال : 1372
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : قوم بني اسرائيل در برهه‌اي از زمان از ميان تمامي اقوام مشرك و كافر، به هدايت الهي اختصاص يافته و موسي ? از ميان آنها به پيامبري مبعوث شد و آنان را از ظلم فرعون رهانيد و به سوي سرزمين فلسطين حركت داد. آنان به سبب انزال نعمتهاي فراوان بر ايشان و مشاهده معجزات بسيار و انزال نعمتهاي فراوان بر ايشان و مشاهده معجزات بسيار و انزال تورات و شريعت آسماني بر ديگر اقوام برتري داده شدند. حفظ اين برتري تنها با اطاعت از خدا و رسول او و حق‌شناسي و سپاس از نعمتهاي الهي ممكن بود، اما اكثر آنان كفران نعمت و ناسپاسي كردند و از فرمانهاي الهي سرپيچي نمودند و به تحريف كتاب آسماني پرداختند. به همين دليل خشم خدا را برافروختند و خداوند آنها را از رحمت خويش دور كرد و ابتدا به عقوبتهاي دنيايي دچار ساخت شايد كه متنبه گردند و به سوي او بازگردند، ولي پس از چندي باز هم راه كفران در پيش گرفتند و نسلهاي ديگر نيز يا به همان اعمال دست زدند و يا به اعمال گذشتگان خويش راضي بودند، گويي انجام منكرات و كفر و فسق و ناسپاسي و حيله‌گري و دنياگرايي ... جزء خلق و خوي آنان است و تنها اندكي از آنان از اين اعمال و رفتار دوري مي‌گزيدند. به همين دليل، به غضبي دوباره گرفتار شدند و آواره‌گي و سرگرداني و خواري هميشگي بر آنها مقرر گشت. آنها در آخرت عذاب سخت‌تري را خواهند چشيد و از عنايات خداوند نيز در آخرت بي‌بهره‌اند و شفاعت هيچكس درباره آنها پذيرفته نخواهد شد.
عنوان : همسران پيامبر اكرم(ص) و بررسي علل ازدواج با آنان
نويسنده : زهرا سادات قاضي زاده
سال : 1372
استاد : يدالله نصيريان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر پنج بخش و يك ضميمه است . عناوين بخشها عبارتند از: آداب و رسوم عربستان قبل از ظهور اسلام و بعثت رسول اكرم (ص)،‌همسران رسمي پيامبر اكرم (ص)، همسران غيررسمي پيامبر اكرم (ص)،‌احكام مربوط به همسران غير سمي پيامبر اكرم (ص)، احكام مربوط به همسران آن حضرت، اسلام و تعدد زوجات، عنوان ضميمه،‌مقام زن از ديدگاه اسلام است.
عنوان : وحي از ديدگاه مثنوي معنوي
نويسنده : مسلم آيتي
سال : 1372
استاد : علي شيخ‌الاسلامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نام مسأله وحي در ابيات مثنوي مولانا جلال الدين رومي و نيز در آيات قرآن كريم بررسي شده است . مباحث اين پژوهش عبارتند از: فلسفه وحي، فلسفه جهان، لزوم بعثت انبياء، انواع وحي.
  • تعداد رکورد ها : 1568