ماه رمضان که میآید، خرما به یکی از پرمصرفترین مواد غذایی تبدیل میشود. در ایران بیش از 400 رقم خرما وجود دارد.
برخی انواع خرما برای تازهخوری و برخی برای صادرات مناسب هستند و تعداد دیگری از خرماها هم برای مصارف صنعتی (تولید شیره خرما، سرکه، الکل، قند مایع و ....) و خوراک دام به کار برده میشوند. مجول و دگلت نور معروفترین انواع خرمای صادراتی جهان هستند که در کشورهایی نظیر الجزایر و مراکش تولید میشوند. استعمران، شاهانی، مضافتی، کبکاب، زاهدی، دیری، ربی، خضراوی، برحی و پیارم ازخرماهای معروف ایرانی هستند که در مناطق مختلف کشور کاشته میشوند و البته به نامهای محلی دیگری هم خوانده میشوند.
با این مقدمه و با توجه به ماه مبارک رمضان و افزایش مصرف خرما در میان مردم، با دکتر محمد حجتی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان درباره این میوه پرخاصیت گفتوگو کردهایم.