• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
  • تعداد بازديد :
  • 12489
  • يکشنبه 1390/7/10
  • تاريخ :

تاثیر تغییرات هورمونی بر صرع

در برخی زنان، الگوی تشنج ناشی از صرع، تحت تاثیر تغییرات هورمونی بدن آنها قرار دارد.

تشنج - صرع - هورمون های جنسی زنان

دو هورمون جنسی در بدن زنان موجود است: یکی هورمون استروژن و دیگری پروژسترون. در بیشتر مواقع، هر دو هورمون به میزان مساوی در بدن وجود دارند.

 

پزشکان به این نتیجه رسیده‌اند که این دو هورمون جنسی با سلول‌های مغز در ارتباط هستند. هورمون استروژن، تحریک کننده سیستم عصبی می‌باشد و هورمون پروژسترون بازدارنده می‌باشد، یعنی باعث آرام سازی سلول‌های مغزی می‌شود.

هورمون استروژن باعث ایجاد صرع نمی‌شود، اما می‌تواند بر بیماری صرع تاثیر بگذارد

 

هنگامی که بدن مقدار زیادی استروژن نسبت به پروژسترون می‌سازد، موجب تحریک سیستم عصبی می‌گردد و بیمار در معرض خطر بیشتر ابتلا به حمله صرع قرار خواهد گرفت.

برخی از زنان مصروع، با تغییر هورمون‌ها در بدنشان، تعداد حملات بیشتری از صرع را دارند. برای مثال اولین حملات در بسیاری از دختران جوان تازه بالغ شده، دیده شده است. دیگر زنان، در دوران قاعدگی دچار حملات صرعی می‌شوند.

اما، این اتفاق برای همه زنان رخ نمی‌دهد و پزشکان راجع به تغییرات هورمونی و تداخل آن با صرع در حال بررسی هستند.

 

صرع و قاعدگی

برخی زنان نوعی از صرع را دارند که به نام، صرع قاعدگی خوانده می‌شود. این نوع صرع وابسته به دوران قاعدگی زنان می‌باشد.

دلیل مشخصی برای این نوع صرع موجود نیست. در مبتلایان به این صرع، هنگامی که مقدار هورمون استروژن در بدن زیاد می‌شود، حملات شروع می‌شود، مانند زمان تخمک گذاری.

در برخی زنان، هنگامی که مقدار هورمون پروژسترون در بدن کم شود، حملات صرعی آغاز می‌شود. مانند زمان قبل از قاعدگی و یا در حین قاعدگی.

به طور معمول، تخمک گذاری در زنان مبتلا به صرع در مقایسه با زنان سالم، به طور منظم انجام نمی‌شود.

لب گیجگاهی مغز ارتباط نزدیکی با منطقه تنظیم هورمون‌ها دارد. زنانی که صرع آن‌ها از لب گیجگاهی مغز شروع می‌شود، ممکن است تولید هورمون، تاثیر بر حملات آن‌ها داشته باشد.

در تقویم، روز قاعدگی و روز تشنج خود را بنویسید. دیگر عواملی که ممکن است در بروز تشنج مهم باشد، از قبیل: فراموش کردن دارو، کمبود خواب، استرس و یا بیماری را هم در تقویم خود بنویسید. این روزها را به پزشکتان نشان دهید تا پزشک بتواند درمان مناسبی را برای شما انجام دهد.

 

صرع و بلوغ

بسیاری از افراد، اولین تشنج خود را در زمان بلوغ تجربه می کنند. این اتفاق هم در مردان و هم در زنان رخ می‌دهد.

پزشکان بر این باورند که قبل از بلوغ، هورمون‌های جنسی در بدن گردش نمی‌کنند و به همین خاطر ممکن است، بعد از بلوغ صرع پیدا شود.

بعد از بلوغ، تغییرات هورمونی در بدن زیاد است. هورمون‌ها، اثر مستقیمی بر سلول‌های مغز دارند.

 

صرع و یائسگی

حال ممکن است بپرسید که آیا زنان مبتلا به صرع، با یائسه شدن، بهبود می یابند؟ برای برخی از زنان این امر اتفاق می‌افتد، اما برای همه نه.

در بعضی زنان یائسه، صرع ناپدید می‌شود. این اتفاق وقتی می‌افتد که آن زنان دچار صرع قاعدگی باشند. ولی در برخی دیگر، یائسگی موجب تغییراتی در صرع نمی‌گردد، حتی حملات صرعی بیشتر هم می‌شود.

پزشکان می‌گویند با افزایش سن، کنترل حملات صرعی راحت‌تر انجام می‌گیرد.

اگر برای مدت زمان طولانی، از قرص‌های ضد صرع استفاده کنید، باید بدانید که این قرص‌ها می‌توانند باعث کاهش توده استخوانی گردند.

از آنجایی که استئوپروز (پوکی استخوان) مشکل شایع در زنان یائسه است، بهتر است خانمی که هنوز به سن یائسگی نرسیده و قرص‌های ضدصرع را دریافت می‌کند، راجع به پوکی استخوان با پزشک خود مشورت کند. در کل بهتر است خانم‌ها در سنین 20 تا 30 سالگی، استخوان‌هایشان را تقویت کنند.

پس منتظر نباشید که نزدیک سن یائسگی شوید، بعد برای تقویت استخوان‌ها اقدام کنید. از همین امروز شروع کنید که فردا دیر است.

 


اگر در خصوص این موضوع سوالی داشتید، به مشاوره تبیان مراجعه نمایید .
UserName