• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1293روز قبل
تاریخ

 

پنجم شهریور، روز بزرگداشت زکریای رازی است. به پاس زحمات و کشفیات این حکیم و شیمیدان بزرگ ایرانی در عرصه داروسازی، روز بزرگداشت وی، روز داروسازی نام نهاده شده است.

 محمد زکریای رازی:
محمد زکریای رازی (251ه-ق، 313 ه-ق) پزشک، فیلسوف و شیمیدان ایرانی که آثار ماندگاری در زمینه پزشکی و شیمی و فلسفه نوشته است و به عنوان کاشف الکل و جوهر گوگرد (اسید سولفوریک) مشهور است. به گفته جرج سارتن (پدر تاریخ  علم) زکریای رازی بزرگترین پزشک اسلام و قرون وسطی بود. زکریای رازی این دانشمند ایرانی از آن جا که کتاب های خود را به زبان عربی می نوشت نزد غربیان به جالینوس عرب نیز مشهور بوده است.

 داروسازی

 بی گمان یکی از شاخه های بسیار مهم دانش پزشکی زمان ما دانش دارو شناسی و دارو سازی است، که مهارت روزمره را مطلبد و دانش داروشناسی از نیاز های اولیه است و هیچ کدام از دست اندر کاران رشته های پزشکی از این دانش بی نیاز نیستند پزشک، داروساز، دندانپزشک، پرستار، ماما و دیگر وابستگان این رشته اگر دارو شناس نباشند در کار خود موفق نخواهند بود.

 

تاریخچه داروسازی:
استفاده از دارو به قبل از تاریخ مکتوب می رسد (تسکین درد زخم های بدن از طریق قرار دادن عضو در آب سرد و یا استفاده از برگ تازه درختان و یا گل آلود کردن عضو) از هنگام تهیه و جمع آوری مواد داروئی دانش داروسازی آغاز شد و به این ترتیب در اثر بروز بیماری های مختلف و غریزه بقاء در طول اعصار متمادی داروهای مختلف کشف گردیدند. در قرن هفتم قبل از میلادASKLEPIOS به عنوان بزرگ ترین خدایان تندرستی مورد اعتقاد یونانیان بود و در آن زمان بیمار می بایست دست یا عصای آسک لپیوس و یا زبان مار مقدس را می بوسید تا مورد رحمت خدا  قرار می گرفت عصای آسک لپیوس و مار مقدس که دور آن حلقه زده بود به عنوان نشانه رسمی پزشکی در دنیا شناخته شد. در سمت راست آسک لپیوس دخترش HYGIA می ایستاد که در دستش یک جام از شربت شفاء بخش برای بیمار قرار داشت و مار مقدس نیز بر بازویش حلقه زده بود از آن پس جام و مار نیز به عنوان نشانه دارو سازی در جهان شناخته شد.

 

 

اولین داروخانه با داروهای گیاهی در سال 1227 شمسی در ایران تأسیس شد

 

سیر تکاملی داروسازی:
تعداد زیادی لوح و طومار و آثار دارو پزشکی کشف و تفسیر گردیده است که قدمت آن ها به سه هزار سال قبل از میلاد مسیح می رسد. ایرانیان باستان جزء اولین کسانی بودند که دارو را می شناختند در زند اوستا قسمتی به نام وندیدا به امور درمان اختصاص دارد. اوستا دو نسخه داشت یک نسخه آن در تخت جمشید در آتش سوزان اسکندر از بین رفت ولی دیگری که در آتشکده آذر گشسب نگهداری می شد به دست یونانیان افتاد و دانشمندانی نظیرجالینوس از آن بهره گرفتند.
CLAUDIUS GALEN که ما او را جالینوس (GALENUS) می نامیم در سال 131 میلادی به دنیا آمد 400 تالیف داشته که بیشتر آن ها از بین رفته است وی با مخلوط کردن مواد، فراورده های داروئی می ساخت و به بیماران تجویز می کرد. امروزه به احترام او داروهائی را که به صورت ترکیبی ساخته می شود داروهای جالینوسی می گویند.

 

داروسازی در ایران

در سال 1229 شمسی جهت پیشرفت علوم به همّت امیرکبیر دارالفنون تأسیس شد که در قسمت پزشکی یک معلم داروساز ایتالیائی داشت در سال 1297 کلاس طب جدا شد و مدرسه عالی طب نام گرفت و در سال 1301 مدرسه دواسازی تاسیس گردید، در سال 1311 دوره داروسازی 5 سال بود و دانشجویان به جز ساعات درس باید در یکی از داروخـانه های تحت نظر یک  داروسـاز مجرب و معروف مشغول آمـوزش عملیات داروسازی می شدند.

 

در سال 1313 که دانشگاه تهران تاسیس گردید مدرسه دواسازی به دانشکده تبدیل گردید. اولین داروخانه با داروهای گیاهی در سال 1227 شمسی در مریض خانه دولتی که توسط امیرکبیر تأسیس شد دایر گردید و اولین داروخانه به سبک جدید توسط شوربن آلمانی معلم داروسازی دارالفنون در خیابان ناصر خسرو تاسیس شد از نخستین ایرانیانی که داروخانه تاسیس کردند آقای دکتر هوشنگ نظامی بودند که داروخانه نظامی را در خیابان چراغ برق افتتاح کردند.

دوشنبه 5/6/1397 - 11:9
تاریخ



تولد امام دهم شیعیان حضرت امام علی النقی (ع ) را نیمه ذیحجه سال 212 هجری قمری نوشته اند . پدر آن حضرت ، امام محمد تقی جوادالائمه (ع ) و مادرش سمانه از زنان درست کردار پاکدامنی بود که دست قدرت الهی او را برای تربیت مقام ولایت و امامت مأمور کرده بود ، و چه نیکو وظیفه مادری را به انجام رسانید و بدین مأموریت خدایی قیام کرد . نام آن حضرت - علی - کنیه آن امام همام " ابوالحسن " و لقبهای مشهور آن حضرت " هادی " و " نقی " بود . حضرت امام هادی (ع ) پس از پدر بزرگوارش در سن 8 سالگی به مقام امامت رسید و دوران امامتش 33 سال بود .

  
در این مدت حضرت علی النقی (ع ) برای نشر احکام اسلام و آموزش و پرورش و شناساندن مکتب و مذهب جعفری و تربیت شاگردان و اصحاب گرانقدر گامهای بلند برداشت . نه تنها تعلیم و تعلم و نگاهبانی فرهنگ اسلامی را امام دهم (ع ) در مدینه عهده دار بود ، و لحظه ای از آگاهانیدن مردم و آشنا کردن آنها به حقایق مذهبی نمی آسود ، بلکه در امر به معروف و نهی از منکر و مبارزه پنهان و آشکار با خلیفه ستمگر وقت - یعنی متوکل عباسی - آنی آسایش نداشت .

  

به همین جهت بود که عبدالله بن عمر والی مدینه بنا بر دشمنی دیرینه و بدخواهی درونی ، به متوکل خلیفه زمان خود نامه ای خصومت آمیز نوشت ، و به آن امام بزرگوار تهمتها زد ، و نسبتهای ناروا داد و آن حضرت را مرکز فتنه انگیزی و حتی ستمکاری وانمود کرد و در حقیقت آنچه در شأن خودش و خلیفه زمانش بود به آن امام معصوم (ع ) منسوب نمود ، و این همه به جهت آن بود که جاذبه امامت و ولایت و علم و فضیلتش مردم را از اطراف جهان اسلام به مدینه می کشانید و این کوته نظران دون همت که طالب ریاست ظاهری و حکومت مادی دنیای فریبنده بودند ، نمی توانستند فروغ معنویت امام را ببینند .

  
و نیز " مورخان و محدثان نوشته اند که امام جماعت حرمین ( = مکه و مدینه ) از سوی دستگاه خلافت ، به متوکل عباسی نوشت : اگر تو را به مکه و مدینه حاجتی است ، علی بن محمد ( هادی ) را از این دیار بیرون بر ، که بیشتر این ناحیه را مظیع و منقاد خود گردانیده است " . این نامه و نامه حاکم مدینه نشان دهنده نفوذ معنوی امام هادی (ع ) در سنگر مبارزه علیه دستگاه جبار عباسی است .

 
 

 
از زمان حضرت امام محمد باقر (ع ) و امام جعفر صادق (ع ) و حوزه چهار هزار نفری آن دوران پربار ، شاگردانی در قلمرو اسلامی تربیت شدند که هر یک مشعلدار فقه جعفری و دانشهای زمان بودند ، و بدین سان پایه های دانشگاه جعفری و موضع فرهنگ اسلامی ، نسل به نسل نگهبانی شد و امامان شیعه ، از دوره حضرت رضا (ع ) به بعد ، از جهت نشر معارف جعفری آسوده خاطر بودند ، و اگر این فرصت مغتنم در زمان امام جعفر صادق (ع ) پیش نیامده بود ، معلوم نبود سرنوشت این معارف مذهبی به کجا می رسید ؟ به خصوص که از دوره زندانی شدن حضرت موسی بن جعفر (ع ) به بعد دیگر چنین فرصتهای وسیعی برای تعلیم و نشر برای امامان بزرگوار ما - که در برابر دستگاه عباسی دچار محدودیت بودند و تحت نظر حاکمان ستمکار - چنان که باید و شاید پیش نیامد .

 
 

 
با این همه ، دوستداران این مکتب و یاوران و هواخواهان ائمه طاهرین - در این سالها به هر وسیله ممکن ، برای رفع اشکالات و حل مسائل دینی خود ، و گرفتن دستور عمل و اقدام - برای فشرده تر کردن صف مبارزه و پیشرفت مقصود و در هم شکستن قدرت ظاهری خلافت به حضور امامان والاقدر می رسیدند و از سرچشمه دانش و بینش آنها ، بهره مند می شدند و این دستگاه ستمگر حاکم و کارگزارانش بودند که از موضع فرهنگی و انقلابی امام پیوسته هراس داشتند و نامه حاکم مدینه و مانند آن ، نشان دهنده این هراس همیشگی آنها بود . دستگاه حاکم ، کم کم متوجه شده بود که حرمین ( مکه و مدینه ) ممکن است به فرمانبری از امام (ع ) درآیند و سر از اطاعت خلیفه وقت درآورند .

 
 

 
بدین جهت پیک در پیک و نامه در پی نامه نوشتند ، تا متوکل عباسی دستور داد امام هادی (ع ) را از مدینه به سامرا - که مرکز حکومت وقت بود - انتقال دهند . متوکل امر کرد حاجب مخصوص وی حضرت هادی (ع ) را در نزد خود زندانی کند و سپس آن حضرت را در محله عسکر سالها نگاه دارد تا همواره زندگی امام ، تحت نظر دستگاه خلافت باشد . برخی از بزرگان مدت این زندانی و تحت نظر بودن را - بیست سال - نوشته اند .

 
 

 
پس از آنکه حضرت هادی (ع ) به امر متوکل و به همراه یحیی بن هرثمه که مأمور بردن حضرت از مدینه بود ، به سامرا وارد شد ، والی بغداد اسحاق بن ابراهیم طاهری از آمدن امام (ع ) به بغداد با خبر شد ، و به یحیی بن هرثمه گفت : ای مرد ، این امام هادی فرزند پیغمبر خدا (ص ) می باشد و می دانی متوکل نسبت به او توجهی ندارد اگر او را کشت ، پیغمبر (ص ) در روز قیامت از تو بازخواست می کند . یحیی گفت : به خدا سوگند متوکل نظر بدی نسبت به او ندارد . نیز در سامرا ، متوکل کارگزاری ترک داشت به نام وصیف ترکی . ا

 
 

 
و نیز به یحیی سفارش کرد در حق امام مدارا و مرحمت کند . همین وصیف خبر ورود حضرت هادی را به متوکل داد . از شنیدن ورود امام (ع ) متوکل به خود لرزید و هراسی ناشناخته بر دلش چنگ زد . از این مطالب که از قول یحیی بن هرثمه مأمور جلب امام هادی (ع ) نقل شده است درجه عظمت و نفوذ معنوی امام در متوکل و مردان درباری به خوبی آشکار می گردد ، و نیز این مطالب دلیل است بر هراسی که دستگاه ستمگر بغداد و سامرا از موقعیت امام و موضع خاص او در بین هواخواهان و شیعیان آن حضرت داشته است .

 
 

 
باری ، پس از ورود به خانه ای که قبلا در نظر گرفته شده بود ، متوکل از یحیی پرسید : علی بن محمد چگونه در مدینه می زیست ؟ یحیی گفت : جز حسن سیرت و سلامت نفس و طریقه ورع و پرهیزگاری و بی اعتنایی به دنیا و مراقبت بر مسجد و نماز و روزه از او چیزی ندیدم ، و چون خانه اش را - چنانکه دستور داده بودی - بازرسی کردم ، جز قرآن مجید و کتابهای علمی چیزی نیافتم . متوکل از شنیدن این خبر خوشحال شد ، و احساس آرامش کرد . با آنکه متوکل از دشمنان سرسخت آل علی (ع ) بود و بنا به دستور او بر قبر منور حضرت سیدالشهداء (ع ) آب بستند و زیارت کنندگان آن مرقد مطهر را از زیارت مانع شدند ، و دشمنی یزید و یزیدیان را نسبت به خاندان رسول اکرم (ص ) تازه گردانیدند ، با این همه در برابر شکوه و هیبت حضرت هادی (ع ) همیشه بیمناک و خاشع بود .

 
 

 
مورخان نوشته اند : مادر متوکل نسبت به مقام امام علی النقی (ع ) اعتقادی به سزا داشت . روزی متوکل مریض شد و جراحتی پیدا کرد که اطباء از علاجش درماندند . مادر متوکل نذر کرد اگر خلیفه شفا یابد مال فراوانی خدمت حضرت هادی (ع ) هدیه فرستد . در این میان به فتح بن خاقان که از نزدیکان متوکل بود گفت : یک نفر را بفرست که از علی بن محمد درمان بخواهد شاید بهبودی یابد . وی کسی را خدمت آن حضرت فرستاد امام هادی فرمود : فلان دارو را بر جراحت او بگذارید به اذن خدا بهبودی حاصل می شود .

 
 

 
چنین کردند ، آن جراحت بهبودی یافت . مادر متوکل هزار دینار در یک کیسه چرمی سر به مهر خدمت امام هادی (ع ) فرستاد . اتفاقا چند روزی از این ماجرا نگذشته بود که یکی از بدخواهان به متوکل خبر داد دینار فراوانی در منزل علی بن محمد النقی دیده شده است . متوکل سعید حاجب را به خانه آن حضرت فرستاد . آن مرد از بالای بام با نردبان به خانه امام رفت . وقتی امام متوجه شد ، فرمود همان جا باش چراغ بیاورند تا آسیبی به تو نرسد . چراغی افروختند . آن مرد گوید : دیدم حضرت هادی به نماز شب مشغول است و بر روی سجاده نشسته . امام فرمود : خانه در اختیار توست .

 
 

 
آن مرد خانه را تفتیش کرد . چیزی جز آن کیسه ای که مادر متوکل به خانه امام فرستاده بود و کیسه دیگری سر به مهر در خانه وی نیافت ، که مهر مادر خلیفه بر آن بود . امام فرمود : زیر حصیر شمشیری است آن را با این دو کیسه بردار و به نزد متوکل بر . این کار ، متوکل و بدخواهان را سخت شرمنده کرد . امام که به دنیا و مال دنیا اعتنایی نداشت پیوسته با لباس پشمینه و کلاه پشمی روی حصیری که زیر آن شن بود مانند جد بزرگوارش علی (ع ) زندگی می کرد و آنچه داشت در راه خدا انفاق می فرمود .

 
 

 
با این همه ، متوکل همیشه از اینکه مبادا حضرت هادی (ع ) بر وی خروج کند و خلافت و ریاست ظاهری بر وی به سر آید بیمناک بود . بدخواهان و سخن چینان نیز در این امر نقشی داشتند . روزی به متوکل خبر دادند که : " حضرت علی بن محمد در خانه خود اسلحه و اموال بسیار جمع کرده و کاغذهای زیاد است که شیعیان او ، از اهل قم ، برای او فرستاده اند " . متوکل از این خبر وحشت کرد و به سعید حاجب که از نزدیکان او بود دستور داد تا بی خبر وارد خانه امام شود و به تفتیش بپردازد .

 
 

 
این قبیل مراقبتها پیوسته - در مدت 20سال که حضرت هادی (ع ) در سامره بودند - وجود داشت . و نیز نوشته اند : " متوکل عباسی سپاه خود را که نود هزار تن بودند از اتراک و در سامرا اقامت داشتند امر کرد که هر کدام توبره اسب خود را از گل سرخ پر کنند ، و در میان بیابان وسیعی ، در موضعی روی هم بریزند . ایشان چنین کردند . و آن همه به منزله کوهی بزرگ شد . اسم آن را تل " مخالی " نهادند آنگاه خلیفه بر آن تل بالا رفت و حضرت امام علی النقی ( علیه السلام ) را نیز به آنجا طلبید و گفت : شما را اینجا خواستم تا مشاهده کنید سپاهیان من را . و از پیش امر کرده بود که لشکریان با آرایشهای نظامی و اسلحه تمام و کمال حاضر شوند ، و غرض او آن بود که شوکت و اقتدار خود را بنمایاند ، تا مبادا آن حضرت یا یکی از اهل بیت او اراده خروج بر او نمایند " .

 
 

 
در این مدت 20سال زندگی امام هادی (ع ) در سامرا ، به صورتهای مختلف کارگزاران حکومت عباسی ، مستقیم و غیر مستقیم ، چشم مراقبت بر حوادث زندگی امام و رفت و آمدهایی که در اقامتگاه امام (ع ) می شد ، داشتند از جمله : " حضور جماعتی از بنی عباس ، به هنگام فوت فرزند امام دهم ، حضرت سید محمد - که حرم مطهر وی در نزدیکی سامرا ( بلد ) معروف و مزار است - یاد شده است . این نکته نیز می رساند که افرادی از بستگان و مأموران خلافت ، همواره به منزل امام سر می زده اند . "

 
 

 

 

 
اصحاب و یاران امام دهم (ع )
در میان اصحاب امام دهم ، برمی خوریم به چهره هایی چون " علی بن جعفر میناوی " که متوکل او را به زندان انداخت و می خواست بکشد . دیگر ادیب معروف ، ابن سکیت که متوکل او را شهید کرد . و علت آن را چنین نوشته اند که دو فرزند متوکل خلیفه عباسی در نزد ابن سکیت درس می خواندند . متوکل از طریق فرزندان خود کم کم ، متوجه شد که ابن سکیت از هواخواهان علی (ع ) و آل علی (ع ) است .

 
 

 
متوکل که از دشمنان سرسخت آل علی (ع ) بود روزی ابن سکیت را به حضور خود خواست و از وی پرسید : آیا فرزندان من شرف و فضیلت بیشتر دارند یا حسن و حسین فرزندان علی (ع ) ؟ ابن سکیت که از شیعیان و دوستداران باوفای خاندان علوی بود ، بدون ترس و ملاحظه جواب داد : فرزندان تو نسبت به امام حسن (ع ) و امام حسین (ع ) که دو نوگل باغ بهشت و دو سید جنت ابدی الهی اند قابل قیاس و نسبت نیستند . فرزندان تو کجا و آن دو نور چشم دیده مصطفی کجا ؟ آنها را با قنبر غلام حضرت (ع ) هم نمی توان سنجید . متوکل از این پاسخ گستاخانه سخت برآشفت .

 
 

 
در همان دم دستور داد زبان ابن سکیت را از پشت سر درآوردند و بدین صورت آن شیعی خالص و یار راستین امام دهم (ع ) را شهید کرد . دیگر از یاران حضرت هادی (ع ) حضرت عبدالعظیم حسنی است . بنا بر آنچه محدث قمی در منتهی الآمال آورده است : " نسب شریفش به چهار واسطه به حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام منتهی می شود ... " از اکابر محدثین و اعاظم علماء و زاهدان و عابدان روزگار خود بوده است و از اصحاب و یاران حضرت جواد (ع ) و حضرت امام هادی (ع ) بود . صاحب بن عباد رساله ای مختصر در شرح حال آن جناب نوشته .

 
 

 
نوشته اند : " حضرت عبدالعظیم از خلیفه زمان خویش هراسید و در شهرها به عنوان قاصد و پیک گردش می کرد تا به ری آمد و در خانه مردی از شیعیان مخفی شد ... " . " حضرت عبدالعظیم ، اعتقاد راسخی به اصل امامت داشت . چنین استنباط می شود که ترس این عالم محدث زاهد از قدرت زمان ، به خاطر زاهد بودن و حدیث گفتن وی نبوده است ، بلکه به علت فرهنگ سیاسی او بوده است . او نیز مانند دیگر داعیان بزرگ و مجاهد حق و عدالت ، برای نشر فرهنگ سیاسی صحیح و تصحیح اصول رهبری در اجتماع اسلامی می کوشیده است ، و چه بسا از ناحیه امام ، به نوعی برای این کار مأموریت داشته است .

 
 

 
زیرا که نمی شود کسی با این قدر و منزلت و دیانت و تقوا ، کسی که حتی عقاید خود را بر امام عرضه می کند تا از درست بودن آن عقاید ، اطمینان حاصل کند - به طوری که حدیث آن معروف است - اعمال او ، به ویژه اعمال اجتماعی و موضعی او ، بر خلاف نظر و رضای امام باشد . حال چه به این رضایت تصریح شده باشد ، یا خود حضرت عبدالعظیم با فرهنگ دینی و فقه سیاسی بدان رسیده باشد " .

 
 

 
 

 
صورت و سیرت حضرت امام هادی (ع )
حضرت امام دهم (ع ) دارای قامتی نه بلند و نه کوتاه بود . گونه هایش اندکی برآمده و سرخ و سفید بود . چشمانش فراخ و ابروانش گشاده بود . امام هادی (ع ) بذل و بخشش بسیار می کرد . امام آن چنان شکوه و هیبتی داشت که وقتی بر متوکل خلیفه جبار عباسی وارد می شد او و درباریانش بی درنگ به پاس خاطر وی و احترامش برمی خاستند .

 
 

 
خلفایی که در زمان امام (ع ) بودند : معتصم ، واثق ، متوکل ، منتصر ، مستعین ، معتز ، همه به جهت شیفتگی نسبت به قدرت ظاهری و دنیای فریبنده با خاندان علوی و امام همام حضرت هادی دشمنی دیرینه داشتند و کم و بیش دشمنی خود را ظاهر می کردند ولی همه ، به خصال پسندیده و مراتب زهد و دانش امام اقرار داشتند ، و این فضیلتها و قدرتهای علمی و تسلط وی را بر مسائل فقهی و اسلامی به تجربه ، آزموده و مانند نیاکان بزرگوارش (ع ) در مجالس مناظره و احتجاج ، وسعت دانش وی را دیده بودند . شبها اوقات امام (ع ) پیوسته به نماز و طاعت و تلاوت قرآن و راز و نیاز با معبود می گذشت . لباس وی جبه ای بود خشن که بر تن می پوشید و زیر پای خود حصیری پهن می کرد . هر غمگینی که بر وی نظر می کرد شاد می شد . همه او را دوست داشتند . همیشه بر لبانش تبسم بود ، با این حال هیبتش در دلهای مردم بسیار بود .

    
شهادت امام هادی (ع )
امام دهم ، حضرت هادی (ع ) در سال 254هجری به وسیله زهر به شهادت رسید . در سامرا در خانه ای که تنها فقط فرزندش امام حسن عسکری بر بالین او بود . معتمد عباسی امام دهم را مسموم کرد . از این سال امام حسن عسکری پیشوای حق شد و بار تعهد امامت را بر دوش گرفت . و در همان خانه ای که در آن بیست سال زندانی و تحت نظر بود ، سرانجام به خاک سپرده شد .

   
زن و فرزندان امام هادی (ع )
حضرت هادی (ع ) یک زن به نام سوسن یا سلیل و پنج فرزند داشته است . 1 - ابومحمد حسن علیه السلام ( امام عسکری (ع ) یازدهمین اختر تابناک ولایت و امامت است ) . 2 - حسین . 3 - سید محمد که یک سال قبل از پدر بزرگوارش فوت کرد ، جوانی بود آراسته و پرهیزگار که بسیاری گمان می کردند مقام ولایت به وی منتقل خواهد شد . قبر مطهرش که مزار شیعیان است در نزدیکی سامرا می باشد . 4 - جعفر . 5 - عایشه ، یا به نقل شادروان شیخ عباس قمی " علیه " .

دوشنبه 5/6/1397 - 11:7
تاریخ

 

🌸دهیدمژده كه جان جهان رسیدازراه
🌸كریم ِدست وَدل بازمان رسیدازراه

🌸دوباره موسم شادیِ شیعیان آمد
🌸پدر بزرگ امام زمان رسید از راه

دوشنبه 5/6/1397 - 11:2
ایرانگردی




کتاب «ر» مهمان این هفته سه‌شنبه‌های نقد کتاب موزه انقلاب اسلامی و دفاع  مقدس، خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سه‌شنبه‌های نقد کتاب، با هدف آشنایی علاقه‌مندان با نویسندگان معاصر در حوزه هنر و ادبیات مقاومت در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و تحلیل و بررسی آثار آنان برگزار می‌شود و نشست سه شنبه 6 شهریور نیز به نقد و بررسی کتاب "ر" اثر مریم برادران اختصاص دارد.

 نشست نقد و بررسی کتاب«ر» ، با همکاری مشترک موزه انقلاب‌اسلامی و دفاع‌مقدس و خانه کتاب از ساعت17 الی 19، در سرای اهل قلم با حضور نویسنده اثر، محمد علی آقا میرزایی و مهدی کاموس برگزار خواهد شد.

کتاب «ر» زندگی رسول حیدری (مجید منتظری) را به تصویر کشیده است؛ زندگی مردی که در کنار مردمی از جنس خودش اما با زبان و آداب و رسوم متفاوت در کشوری غریب (بوسنی) به شهادت رسید. لازم به ذکر است نام این کتاب از امضای شهید پای نامه‌هایش گرفته شده است.

نشست سه شنبه های کتاب ، سه شنبه 6 شهریور در سرای اهل قلم به نشانی خیابان انقلاب، نرسیده به چهارراه ولیعصر، ابتدای خیابان فلسطین جنوبی، خیابان خواجه نصیر، شماره دو میزبان علاقه‌مندان است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن: 66966156، تماس حاصل نمائید

يکشنبه 4/6/1397 - 17:48
ایرانگردی


 



 

شهردار منطقه۲۲ گفت: با اجرای برنامه های اجتماعی در محلات به دنبال آشتی دادن شهروندان با محله و شهر خود هستیم زیرا اینگونه خیلی راحتتر به سلامت محیطی و سلامت اجتماعی و فرهنگی شهرمان خواهیم رسید.

 

 


به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۲۲، دکتر علی نوذرپور شهردار منطقه۲۲ به مناسبت روز پزشک با حضور در یکی از بیمارستان‌های منطقه ضمن تبریک این روز خاطرنشان کرد: با اجرا و رعایت قوانین شهرسازی و معماری شهری به دنبال دست یابی به یک کالبد سالم شهری هستیم. ساخت‌ و سازهای زیادی در منطقه۲۲ شکل گرفته است و پروانه‌های زیادی نیز صادر شده است که در آینده با بارگذاری جمعیتی مازادی این منطقه روبرو هستیم.
 وی ادامه داد: علی‌رغم این بارگذاری در حوزه ساخت‌وساز در مورد سرانه‌های خدمات شهری برنامه ریزی نشده بوده، یعنی برج و ساختمان ساخته شده اما سرانه‌های آموزشی، بهداشتی همزمان شکل نگرفته است. در حالی که می‌بایست همزمان در کنار شکل‌گیری سکونت‌گاه‌ها خدمات هم شکل می‌گرفت.تمام تلاش خود را برای احداث سرانه‌های بهداشتی و درمانی را به گار گرفته ایم.
 نوذرپور یکی دیگر از برنامه های سلامت محور مدیریت شهری منطقه۲۲ را تفکیک پسماند از مبداء عنوان کرد و گفت: در این زمینه هم در منطقه ۲۲ هدف‌گذاری‌های لازم را انجام دادیم و در حال حاضر ۱۱ درصد پسماندهای خشک به صورت تفکیک جمع‌آوری می‌شوند.
 شهردار منطقه۲۲ به برنامه‌های اجتماعی در نظر گرفته شده توسط شهرداری این منطقه برای مردم ساکن در این منطقه اشاره کرد و گفت: با شکل‌دهی طرحی به نام «خیابان محلی برای زندگی است نه صرفاً برای تردد» قرار است خیابان‌هایی که مستعد هستند در اختیار خانواده‌ها قرار دهیم تا بچه‌ها و خانواده‌ها بتوانند در محل حضور داشته باشند و به تعامل بپردازند.
 وی همچنین اجرای "جشنواره عید تا عید" را یکی دیگر از برنامه های اجتماعی محور منطقه۲۲ عنوان کرد که با استقبال چشمگیر شهروندان روبرو شده است. این برنامه در محل دریاچه شهدای خلیج فارس تا 9شهریور ماه برگزار می‌شود.
 نوذرپور در پایان درخصوص ایمنی منطقه۲۲ در برابر زلزله گفت: تهران شهری است که در مقابل زلزله ناایمن است بنابراین آمادگی برای مقابله با زلزله از موضوعات جدی مدیریت شهری تهران است. ما نیز شناسنامه‌دار کردن برج‌ها و بازدید از ساختمان‌های بلندمرتبه را در دستور کار داریم تا با این اقدامات به سمت ایمن‌سازی آنها حرکت کنیم.

 

 

      
 
 

يکشنبه 4/6/1397 - 17:45
ایرانگردی

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه شش از مدیریت عملیات آبیاری فضای سبز در منطقه خبر داد و گفت: بهره برداری از سیستم تصفیه آب در سطح بوستانهای منطقه در جهت استفاده بهینه از منابع موجود صورت می گیرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه شش، افشین خدامی گفت: بوستان های بزرگی همچون لاله، ساعی و هنرمندان در منطقه 6 قرار دارد و استفاده از سیستم آبیاری قطره ای نیز تاثیر بسیاری در صرفه جویی در مصرف آب دارد.

خدامی همچنین زمانبندی مناسب عملیات آبیاری و انتقال زمان آبیاری از طول روز به شب را از دیگر اقدامات اجرایی دانست و گفت: حذف تدریجی گیاهان پر مصرف (مانند چمن) و جایگزینی آن با گیاهان بومی مقاوم به بی آبی در سطح منطقه در حال انجام است.

خدامی بهره برداری و بکارگیری از مخازن احداث شده آب جهت توزیع مناسب در شبکه آبیاری را از دیگر اقدامات موثر در کاهش میزان مصرف آب دانست و گفت: توسعه شبکه آبرسانی تحت فشار و رفع نقاط انفصال به منظور استفاده صد در صدی از لوله گذاری نیز صورت گرفته است.  

يکشنبه 4/6/1397 - 17:42
ایرانگردی

 

 

 

 

معاون فنی و عمرانی منطقه 21 از اجرای مستمر و هفتگی عملیات سراسری لکه گیری و روکش آسفالت در محدوده معابر نواحی سه گانه ورودی غربی پایتخت خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 21، مهدی قره خانی معاون فنی و عمرانی این منطقه با اعلام خبر فوق گفت: عملیات عمرانی لکه گیری و روکش آسفالت، همسطح سازی معابر و دریچه ها و بهسازی پیاده روها با مساحتی قریب به 2500مترمربع صورت گرفت که در این میان؛ لکه گیری و روکش آسفالت با تناژ 210تن آسفالت، در دو هفته پایانی مرداد ماه در سطح منطقه 21 انجام شده است.

قره خانی با بیان اینکه این اقدامات عمرانی با هدف تسهیل در تردد وسایل نقلیه و همچنین بهبود منظر شهری معابر نواحی سه گانه اجرایی شده، افزود: در راستای ارتقای سطح کیفی و بهسازی معابر  و همچنین به منظور رفع موانع حرکتی وسایل نقلیه عمومی، یکدست نمودن معابر و روان سازی عبور و مرور شهری، لکه گیری و مرمت روکش آسفالت در خیابان های اصلی و فرعی منطقه 21 با سرعت و دقت کافی در حال اجراست.

 

 

 

يکشنبه 4/6/1397 - 16:56
ایرانگردی

 

 

 

به منظور آشنایی با حقوق و تکالیف شهروندی از ابتدای سال تا کنون 4 هزارو 500 شهروند منطقه 19 از آموزش های شهروندی در اماکن عموی  بهره مند شدند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، حمید بهرامی معاون اجتماعی و فرهنگی با اشاره به اهمیت توجه شهروندان به حقوق و تکالیف خود بویژه در برخورد با مسائل روزمره افزود: در همین خصوص به همت اداره آموزش و مشارکت های شهروندی این حوزه از ابتدای سال تاکنون 230 کارگاه آموزشی در 14سرای محله و اماکن عمومی این منطقه برگزار شده است.

وی با تأکید بر ادامه آموزش های شهروندی در موضوعات متنوع با توجه به اولویت های آموزشی و نیازهای محله تصریح کرد: این دوره های آموزشی با حضور کارشناسان که اغلب از افراد تحصیل کرده ومتخصص ساکن محله هستند با عناوین آموزشی چون آشنایی با حقوق و تکالیف شهروندی، آشنایی با سبک زندگی ایرانی و اسلامی، آشنایی با اخلاق و مهارت های زندگی در شهر، فرهنگ ترافیک و تفکیک زباله برگزار می شود.

ضمن اینکه به منظور تفهیم هر چه بیشتر برخی موضوعات، آموزش عملی و بازدید از مراکزی چون ایستگاه بازیافت، بوستان ترافیک و... در قالب اردوهای نیم روزه  شهر در دست بچه ها انجام می شود.

معاون شهردار منطقه بیان کرد: با توجه به تنوع مطالب آموزشی ارائه شده در این کارگاه ها دانش آموزان، بانوان خانه دار، دانشجویان و... مخاطبین این برنامه ها محسوب می شوندکه به منظور افزایش مشارکت آنها علاوه بر توزیع بروشور، پکیج آموزشی، اطلاع رسانی عمومی از شبکه های مجازی، فرم های نظر سنجی نیز در پایان هر دوره آموزشی ارائه می شود.

 

به گفته این مسئول شهروندان علاقه مند به حضور در این کارگاه های آموزشی می توانند برای اطلاع از نحوه و زمان برگزاری این کارگاه ها به خانه های آموزش شهروندی در 14 سرای محله نواحی پنجگانه  این منطقه مراجعه کنند.

يکشنبه 4/6/1397 - 16:45
ایرانگردی

 

 

معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه چهار تهران گفت: کمپین محیط زیستی در خصوص "نه به کیسه های پلاستیکی "در سطح منطقه آغاز شد.

به گزارش روبط عمومی شهرداری منطقه چهار،"رضا معلم" در این باره افزود: به منظور کاهش میزان مصرف پلاستیک در سطح شهر با همکاری دبیران کانون های محیط زیست محلات بیست گانه ، فرهنگسازی و اطلاع رسانی به شهروندان و اصناف را در دستور کار خود قرار دارد.

وی گفت: در این راستا دبیر کانون محیط زیست محله حکیمیه به همراه فعالان محیط زیست ، جهت فرهنگسازی بیشتر و افزایش آگاهی شهروندان ، اقدام به راه اندازی کمپین "نه به کیسه های پلاستیکی" در نانوایی های فعال و محله حکیمیه کردند.

معلم با اشاره به اهمیت امر آموزش در این زمینه گفت: آموزش به شهروندان در خصوص استفاده از کیسه های پارچه ای به جای کیسه های نایلونی و پلاستیکی اهمیت بسیاری دارد. در این راستا با توزیع بروشورها، کتابچه ها و برپایی غرفه های آموزشی شهروندان مطلع می گردند.

وی افزود: دراین کمپین ضمن آموزش به شهروندان،  نصب بنر و پوستر های اطلاع رسانی، کیسه های پارچه ای به نانوایی های فعال تحویل و به صورت رایگان بین همشهریان توزیع می شود.

معلم ضمن اشاره به  استقبال شهروندان از این طرح گفت: شهروندان منطقه 4، از کیسه های پارچه ای استقبال خوبی داشتند و با توجه به فرهنگ محیط زیستی این منطقه در خواست استفاده از کیسه های پارچه ای و جایگزینی آن با کیسه های پلاستیکی را در تمام فروشگاه ها، میادین میوه تره بار و نانوایی ها را داشتند.

معاون خدمات شهری و محیط زیست در پایان گفت: هدف از اجرای این طرح جلب مشارکت های مردمی در مدیریت محیط زیست شهری و کاهش مصرف پلاستیک در میان شهروندان بوده است.

يکشنبه 4/6/1397 - 16:41
سلامت و بهداشت جامعه

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به عواملی که سبب سکته چشم می‌شود، گفت: آمار این بیماری در زنان و مردان یکسان است.


 
به گزارش جام جم آنلاین، مصطفی سلطان‌سنجری در گفتگو با فارس در مورد سکته‌ های چشم اظهار داشت: این مشکل در اثر فقدان یا کاهش جریان خون به بافت‌های بخش جلویی عصب بینایی رخ می‌دهد. آسیب به عصب چشم و یا سکته‌های مغزی می‌تواند سبب بروز سکته چشم شود که این مشکل کاهش دید افراد را به ویژه به صورت ناگهانی به همراه دارد.

وی افزود: درمان این بیماری به صورتی است که ابتدا باید مشکل زمینه‌ای مشخص شود که گاهی نیز داروهای مختلف تجویز می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: سکته‌های چشمی شیوع آن چندان زیاد نبوده و میزان آن یک در صد هزار است و آمار آن نیز در زنان و مردان یکسان بوده است.

این چشم‌ پزشک خاطرنشان کرد: سکته چشمی با بیماری‌های داخلی بدن رابطه مستقیمی دارد. فشار خون بالا، بیماری دیابت، بالا بودن چربی خون، سیگار کشیدن و کم تحرکی نیز احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

سلطان سنجری بیان داشت: زمانی که سرخرگ چشم در اثر سکته چشم بسته شود و یا اینکه خون به عصب بینایی نرسد، راه چندانی برای درمان وجود ندارد، در حالی که اگر سیاهرگ بسته شود، تزریقاتی انجام می‌شود که ورم چشم را کاهش دهد و تا حدی بینایی را به چشم بر می‌گرداند.

يکشنبه 4/6/1397 - 16:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته