🔻شرایط کرونا در آذر و دی ماه بدتر خواهد شد
مشاور ارشد رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان:🔹اگر با این سطح بی خیالی جلو برویم پیش بینی می شود کرونا در آذر و دی ماه از اکنون بیشتر باشد.🔹علائم کرونا نسبت به زمان های قبل پیشرفت کرده که علائم قبلا محدود به تب، لرز، سرفه و گلودرد بود اما اکنون طیف گسترده است و می تواند شامل علائم گوارشی، شکم درد، تهوع، استفراغ، درد مفاصل، درد کمر، از دست دادن حس بویایی و چشائی و پنج درصد با علامت قرمزی چشم و پنج تا شش درصد عوارض پوستی باشد.🔹واکسن آنفلوانزا گیر نمی آید و داروخانه ها ندارند و مردم نباید اینقدر دغدغه داشته باشند.
انتقال کرونا از چشم و راههای پیشگیری
مدیر پژوهشی مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:🔹 ویروس میتواند از طریق سرفه و عطسه در هوا منتشر شود و چشم به مسیری برای انتقال ویروس به بدن تبدیل شود.🔹 با رعایت موارد بهداشتی مثل شستن مرتب دستها، اجتناب از تماس دست با چشم، پرهیز از تماس با افراد بیمار، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و استفاده از شیلد برای ایمنی بیشتر در تماس با افراد بیمار میتوان از ابتلا به کرونا جلوگیری کرد.
🔻بیماران بدحال کرونا چه کسانی هستند؟
معاون درمان وزیر بهداشت: 🔸بیشتر بیماران بد حال مبتلا به بیماری کووید ۱۹ افرادی هستند که دیرهنگام و بعد از گذشت یک هفته یا ۱۰ روز و بعد از آنکه بدحال شدند به مراکز درمانی مراجعه می کنند در صورتی که اگر در روزهای نخست شروع علائم به درمان خود حساس باشند، بهبودی حاصل نموده و جان خود را از دست نمیدهند.
🔻ماسک استاندارد را بشناسیم
🔹️ماسکهایی در کنار پیادهروها، دست فروشیها و…، به فروش میرسد که اغلب تقلبی هستند. باید توجه کرد که ماسک باید سه لایه باشد و لایه مرکزی آن که اصل کار است، از پارچه «ملت بلون» و از پلیمر خاصی باشد که نقش فیلتر را ایفا میکند. 🔹️ماسکها باید در شرایط کاملاً بهداشتی بسته بندی و استریل شده باشند. این موارد از ظاهر ماسک اصلاً مشخص نمیشود. احتمال اینکه ماسکهای استفاده شدهای که مردم کنار خیابانها رها میکنند، جمعآوری شده و مجدداً تمیز شده و به صورت غیر رسمی به فروش برسد، وجود دارد.🔹️علیرضا فاطمی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: اگر چنانچه به کیفیت و استاندارد ماسک شک دارید میتوانید برای تأثیر گذاری بهتر از دو ماسک به صورت همزمان استفاده کنید و یا در غیر این صورت یک دستمال کاغذی داخل ماسک قرار دهید.
🔻 ۱۷ درصد بیماران کووید-۱۹ پس از بهبودی هم حامل کروناویروس هستند
🔹 پژوهشگران ایتالیایی در بررسی جدیدی دریافتند که ۱۷ درصد بیماران مبتلا به کووید-۱۹، پس از بهبودی نیز میتوانند حامل کروناویروس باشند.
کشف جدیدترین فاجعه کرونا در بدن انسان !😳
▫️محققان آمریکایی اعلام کردند کووید ۱۹ میتواند باعث ایجاد بیماریهای خود ایمنی در بدن انسان شود. بیماری خودایمنی، به دستهای از بیماریها اطلاق میشود که در آن دستگاه ایمنی بدن به اشتباه حمله به بافتهای خود بدن را آغاز میکند
▫️محققان میگویند ویروس کرونا در برخی بیماران میتواند باعث حمله گلبولهای سفید خون به بافتهای بدن شود. در خون برخی بیماران کرونایی «آنتی بادیهای خود واکنشپذیر» دیده شده، که این آنتی بادیها «پادتن» به جای آن که سلولهای بیگانه و ویروس کرونا را هدف حمله قرار دهند، بافتهای سالم بدن بیمار را تخریب میکنند
🔻 شناسایی سه دارو برای کمک به درمان کووید ۱۹
🔹️ تیمی از محققان سه داروی مورد استفاده را شناسایی کرده اند که ممکن است در درمان کووید ۱۹ موثر باشد.🔹️ این سه دارو عبارتند از داروی ضدمالاریا «آمودیاکین»، داروی ضدروان پریشی «زوکلوپنتیکسول» و داروی فشار خون «نبیوولول».🔹️ محققان معتقدند این داروها درصورت مصرف همراه با داروی رمدیسیور یا داروی ضدویروسی فایپیراویر بسیار مؤثر خواهند بود.
🔺شیوع گسترده کرونا در کشور
۵۰ درصد تختهای ICU در اشغال کروناییها
معاون درمان وزارت بهداشت:🔹 در حال حاضر ۵۰ درصد تخت های ICU کشور در اشغال بیماران مبتلا به کرونا است.🔹 ۱۰ تا ۱۵ درصد تختهای بیمارستانی کل استانها درگیر کروناست.🔹 از نظر تجهیزات بیمارستانی و ونتیلاتور در هیچ بیمارستانی کمبود یا مشکل خاصی نداریم.