اخبار
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در نشست خبری مجازی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال محرم در دوران همه گیری ویروس کرونا هستیم، بهتر است مردم اهدای خون به بیماران را در اولویت نذورات خود قرار دهند.
او افزود: ذخایر خون کشور در حد مناسبی است، ولی ترجیح میدهیم ذخایر خونی بیشتری داشته باشیم.
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: از کسانی که مبتلا به کرونا شده اند درخواست میکنیم که حتما پلاسما اهدا کنند. تا کنون فقط ۲ درصد مبتلایان به کرونا اهدای پلاسما داشته و ۹۸ درصد پلاسما اهدا نکرده اند.
حریرچی ادامه داد: تا کنون ۱۶۴ نفر از کارکنان پزشک و پرستاری فوت شده اند، این افراد حق بزرگی به گردن ما دارند. در این مدت خانواده این افراد فداکارانه خودشان را در معرض ابتلا قرار دادند. روز گذشته فرزند ۸ ساله دو نفر از اعضای هیات علمی که متخصص قلب و زنان هستند براثر ابتلا به کرونا فوت کرد. پرسنل ما با این فداکاری کار میکنند و وظیفه ماست که خدمت رسانی مناسب به این خانوادهها را انجام دهیم.
بیمارستانهای خصوصی با شیوع کرونا و تحریم به مشکل خورده اند
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: درباره تعدیل نیرو باید به واقعیتهایی توجه کرد. با شروع کرونا تعداد قابل توجهی از بیماریهایی که غیر اورژانسی هستند مثل عملهای زیبایی و... کم شده و بار مراجعه بیمارستانهای خصوصی کم شده و از سوی دیگر به دلیل تحریمها قدرت خرید مردم به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده و میل به دریافت خدمات از بیمارستانهای دولتی بیشتر شده است. بیمارستانهای خصوصی هم کمک دولتی نمیگیرند و باید خودشان مسائلشان را مدیریت کنند به همین دلیل به مشکل خورده اند. از آنها میخواهیم حتی المقدور از تعدیل نیرو اجتناب کنند.
ابتلای مجدد ۱۴ درصد افراد مبتلا شده به کرونا
حریرچی با بیان اینکه مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا در مراکزی که مراسم عزاداری برگزار میشود باید رعایت شود، ادامه داد: در ابتلای مجدد به کرونا باید بگوییم که هم اکنون در ماه ۶ تا ۷ ابتلا به کرونا هستیم آنچه در گزارشات جهانی مشخص شده ۲۵ تا ۳۵ درصد ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد و در اکثر مواقع گردش آنتی بادی در بدن این افراد تا ۳ ماه است و بعد از آن کاهش پیدا میکند، ولی ایمنی سلولی بیشتر زمان میبرد.
او اضافه کرد: در ۶ ماه گذشته ۱۴ درصد افرادی که مبتلا به کرونا شده بودند، دوباره مبتلا شدند؛ باید بررسی کنیم که در آینده وضعیت به چه صورت میشود. وضع فراگیری ویروس کرونا در آینده به رفتار فعلی همه ما بستگی دارد.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: روند ابتلا به کرونا در آینده بستگی به رفتار اجتماعی ما و رعایت فاصله گذاری اجتماعی توسط مردم و ارگانهای خصوصی و دولتی دارد. بعد از موج دوم کرونا با رعایت بهتر مسائل بهداشتی مثل شست و شوی مداوم دست ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و اجتناب از تردد غیرضرور میزان مرگ و میر بیش از ۴۵ درصد و میزان بستری بیش از ۴۰ درصد کاهش داشته است. بنابراین ایجاد موج سوم کرونا یا کنترل موج دوم بستگی به رفتار اجتماعی دارد.
هنوز میزان بستری و مرگ و میر از فروردین ماه بالاتر است
حریرچی یادآوری کرد: میزان بستری و مرگ و میر مبتلایان به کرونا به طور میانگین از زمان اوج شیوع کرونا که در فروردین داشتیم، بیشتر است. کم کم به فصل سرد سال نزدیک می شویم، با سرد شدن هوا احتمال ابتلا به بیماری کرونا و آنفلوانزا بالاتر خواهد رفت.
او گفت: به دلیل قرار داشتن مردم در فضای بسته احتمال ابتلا به بیماری هایی که از راه تنفس منتقل میشوند، بیشتر میشود. در فصل پاییز هم مدارس باز می شود و نگران هستیم که مثل کشورهای نیمکره شمالی دچار ابتلای بیشتری شویم.
لزوم گسترش خدمات «دورا پزشکی» در تمام کشور
حریرچی بیان کرد: چه در شرایط کرونایی و غیرکرونایی خدمات «دورا پزشکی» را باید گسترش دهیم. بسیاری از رفت و آمدها برای دریافت خدماتی مثل دریافت نتیجه آزمایش و یا خدمات بهداشتی و درمانی است. این خدمات را برای راحتی مردم و کاهش احتمال ابتلا به کرونا افزایش میدهیم، زیرا مراکز بهداشتی کانون ابتلا به کرونا هستند.
او تاکید کرد: اولویت ما این است که خدمات «دورا پزشکی» در مناطق محروم هم گسترش پیدا کند اگر چه در تهران این خدمات بسیار کمک کننده است. خدمات «دورا پزشکی» انتخاب و اجبار تحمیلی شرایط کرونا برای ما است.
عاشورا و تاسوعا سفر نروید
معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: با استقامت مردم در رعایت مسائل بهداشتی امیدواریم بتوانیم بیماری را مدیریت کنیم، هرگونه عادی پنداری و عادی سازی احتمال انتقال کرونا را بالا میبرد.
او تاکید کرد: در تعطیلات پیش رو سفر را به حداقل برسانید، زیرا مسافرت نقش مهمی در انتقال ویروس دارد. عامل انتقال بیماری از چین به سایر کشورها هم مسافرت بود. هر ساله مردم طبق سنت در ایام تاسوعا و عاشورا به شهرهای زادگاه خود سفر میکردند، از مردم میخواهیم در این ۴ روز سفر را به هر دلیلی به حداقل برسانند. فعلا شرایط به گونهای است که باید به این مسائل توجه کنیم. کنترل موج دوم کرونا به عقلانیت و رفتار اجتماعی مناسب بستگی دارد. هر گونه رفتار اجتماعی نامناسب میزان ابتلا را بالا میبرد.
واکسنهای کرونا تاثیر ۵۰ درصدی و چند ماهه دارند
حریرچی ادامه داد: کارد درمانی ما ۶ ماه کار فشرده انجام داده اند و خسته هستند. درست است که ساخت واکسن به مراحل خوبی رسیده است، اما حتی در صورت کشف واکسن باید رفتار اجتماعی مناسبی داشته باشیم. بهترین واکسنها که ادعا میشود ساخته شده، تاثیر ۵۰ تا ۷۰ درصدی و چند ماهه دارند. خوشبختانه میزان ابتلا به بیماری آنفلوانزا در نیم کره جنوبی به نسبت سال قبل به طور قابل توجهای کاهش پیدا کرده است و علت آن هم رعایت پروتکلهای بهداشتی است که از ابتلا به کرونا هم جلوگیری میکند.
میزان ابتلای کودکان به کرونا مشابه بزرگسالان است
او بیان کرد: میزان ابتلای کودکان به کرونا مشابه بزرگسالان است. توصیه میکنیم کودکان بالای ۵ سال از ماسک استفاده کنند. فقط در کشور ما از ماسک سه لایه پزشکی در سطح جامعه استفاده میشود که اصلا نیازی به استفاده از آنها نیست و مردم میتوانند با استفاده از ماسک پارچهای از خود محافظت کنند و آن را هر چند ساعت تعویض کنند. بچهها به اندازه بزرگسالان به کرونا مبتلا میشوند، ولی به اندازه آنها علائم ندارند که این بسیار خطرناک است، زیرا میتوانند به خانواده خود منتقل کنند.
کنکور یکی از امنترین مکانها برای حضور دانش آموزان بود
حریرچی اضافه کرد: کنکور یکی از امنترین مکانها برای حضور دانش آموزان بود. با توجه به ارزیابیهای انجام شده، کنکور باعث ابتلا به کرونا نشده زیرا فاصله گذاری مناسب انجام شده است. مراسم محرم هم تاکنون بسیار خوب برگزار شده است و امیدواریم دستورالعملها تا پایان مراسم به خوبی رعایت شود.
معاون وزیر بهداشت درباره مزایای طرح تحول نظام سلامت توضیح داد: گسترش تختهای بیمارستانی و تختهای مراقبتهای ویژه و بازسازی تختهای موجود مهمترین اقدامی بود که در این طرح انجام شد. در ۷ سال گذشته ۳۶ هزار تخت جدید به ناوگان بیمارستانی ما اضافه شده است که نزدیک یک سوم تختهای کشور هستند. اگر تختهای بیمارستانی نبود نمیتوانستیم این بیماران را پذیرش کنیم. با وجود این تختها در برخی بیمارستانها نتوانستیم بیماران را پذیرش کنیم و مجبور به جا به جایی بیمار کرونایی شدیم.
او ادامه داد: گسترش تختهای بیمارستانی در مناطق محروم نیز از سایر فواید طرح تحول بود. یکی از مناطق شیوع و گسترش کرونا مناطق حاشیه شهر است و سیستم پایگاههای سلامت در حاشیه شهرها در طرح تحول بیشتر شد. در ابتدای طرح تحول ۴ هزار و ۶۰۰ پزشک در شبکه روستایی داشتیم که بعد از اجرای طرح تحول به ۶ هزار و ۸۰۰ نفر رسید. بیمارستانهای دولتی از حیث امکانات رادیولوژی و سی تی اسکن به روز شده اند و اگر این وسایل نبود، در تشخیص بیماران کرونایی به مشکل برخورد میکردیم.
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه کاهش پرداختی مردم در بیمارستانها یکی دیگر از اثرات طرح تحول بود، افزود: به دلیل زیر ساختهای طرح تحول سلامت از مردم حمایت خوبی شد تا زیر فشار قرار نگیرند اگر چه میدانیم در برخی بیماریها و داروها به مردم فشار وارد میشود و داروهای چند ده میلیونی به مردم توصیه و تزریق میشود که تاثیری هم ندارد. وزیر بهداشت بر عدم فشار مالی جزئی به مردم در دوران ابتلا به کرونا توجه ویژهای داشته است.
سه شنبه 4/6/1399 - 18:2
اخبار
احمد حسین زادگان استاندار مازندران در جلسه ستاد مبارزه با کرونا استان گفت: با توجه به تعطیلات منتهی به روزهای تاسوعا و عاشورا و احتمال حضور مسافران، همه سواحل مازندران بسته و از ورود افراد به دریا جلوگیری می شود.
او در خصوص تمهیدات این ستاد برای برگزاری مراسم عزاداری محرم نیز گفت: مراسم عزاداری امسال در فضای باز و حداکثر یک و نیم ساعت باید برگزار شود.
استاندار مازندران بر ممنوع بودن مراسم دسته روی، سینه زنی، زنجیرزنی، شبیه خوانی و اطعام دهی نیز تاکید کرد و ادامه داد: مردم نذورات خود را در قالب کمک های مومنانه انجام دهند.
حسین زادگان گفت: مراسم اطعام دهی خانگی و پذیرایی از عزاداران حسینی هر ساله و بر اساس سنت دیرینه در برخی از شهرها و روستاهای مازندران برگزار میشد که با توجه به شیوع ویروس کووید ۱۹ همه این مراسمها امسال لغو میشود.
استاندار مازندران از تشکیل کمیتهای با حضور فرمانداران، ائمه جمعه و جماعات، سازمان تبلیغات اسلامی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی و سپاه در شهرستانها خبر داد و افزود: تصمیم های منطقهای و گزارش های میدانی در خصوص چگونگی رعایت پروتکل های بهداشتی همزمان با برگزاری مراسم عزاداری از وظایف این کمیته است.
سه شنبه 4/6/1399 - 18:0
اخبار
عباس موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه مسافرت ها نقش مهمی در انتقال ویروس کرونا دارد، گفت: از مردم تقاضا میکنیم تا در تعطیلات پیش رو با توجه به وضعیت قرمز کرونا در مازندران به این استان سفر نکنند.
او افزود:مردم مراسمها و عزاداریهای ایام محرم را در همان شهرهای محل سکونت خود انجام داده و از سفر به مازندران خودداری کنند.
موسوی گفت:با توجه به اینکه در استان هیچ خدماتی به مسافران ارائه نمیشود سفر خوبی در انتظار افراد نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران از همه مردم خواست در این شبهای محرم و هنگام عزاداری، حتما نکات بهداشتی را رعایت کنند و با ماسک و دستکش و وسایل شخصی در مکانهای عزاداری حضور یابند.
سه شنبه 4/6/1399 - 17:58
سلامت و بهداشت جامعه
وقتی انسان به یک بیماری مبتلا میشود، علائم مختلفی از خود نشان میدهد. با بهبودی حال بیمار علائم نیز از بین میرود و پس از مدتی فرد میتواند به زندگانی قبلی خود بازگردد. با این حال، همیشه این روند به طور کامل طی نمیشود.
مطالعات نشان میدهد مبتلایان به کرونا علائم مختلفی را از خود نشان میدهد که دو علامت شامل خستگی و ضعف و مه مغزی (اختلالات فکری) حتی پس از بهبودی نیز در آنها مشاهده میشود.
پزشکان میگویند ضعف به طور گسترده در میان بهبود یافتگان از کووید ۱۹ دیده میشود. همچنین سندرم خستگی مزمن یکی از رایجترین مواردی است که بهبود یافتگان همواره از آن شکایت میکنند.
سندرم خستگی مزمن در بهبود یافتگان از بیماری به گونهای است که آنها پس از انجام اقدامات روزمره مانند دوش گرفتن یا خرید از مغازه احساس خستگی شدید میکنند. همچنین آنها زمانی که به سرعت از جای خود برمی خیزند احساس سرگیجه و ضعف میکنند. برخی مبتلایان به این سندرم برای روزها و هفتهها بستری میشوند، اما با وجود استراحت و خواب حالشان بهتر نمیشود.
دکتر نات فوین، یکی از متخصصان در این باره میگوید: در مجامع عملی هم اینک موضوع وجود سندرم خستگی مزمن در بهبود یافتگان از کرونا به طور گسترده مطرح است. این موضوع میتواند در بلند مدت نیز فرد را درگیر خود کند.
مه مغزی نیز یکی از دیگر مواردی است که در بیماران کرونایی پس از بهبودی مشاهده میشود. مه مغزی به حالتی اطلاق میشود که فرد دچار اختلالات فکری میشود و فرد احساس میکند فرآیند تفکر کردن و یادگیری اش به درستی کار نمیکند. حافظه، پردازش اطلاعات، مهارتهای دیداری و شنیداری و توانایی درک زبانی از جمله مواردی است که در این زمینه دچار اختلال میشوند.
این امر لزوماً به معنای آن نیست که افراد پس از بهبودی از ویروس کرونا حتماً عوارض سنگینی مانند خستگی مزمن و مه مغزی را برای طولانی مدت تجربه خواهند کرد. شدت این موضوع به توانایی جسمی خود بیمار و بیماریهای زمینهای فرد بستگی دارد.
متخصصان میگویند یکی از دلایلی که بیماران کرونایی احساس خستگی میکنند به لخته شدن خون باز میگردد. همچنین یکی از پاسخهای ایمنی بدن در مقابله با ویروس کرونا التهاب است. التهاب میتواند به بافتهای بدن آسیب برساند.
سازمان جهانی بهداشت به تازگی برخی علائم شایع در میان مبتلایان به کرونا را معرفی کرده است. تب با ۸۸ درصد و سرفه خشک با ۶۷ درصد، رایجترین علائم دیده شده در میان مبتلایان بوده است. سرگیجه، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و بثورات پوستی نیز از دیگر علائم ابتلا به این ویروس است.
سه شنبه 4/6/1399 - 17:57
اخبار
از واقعیت کرونا تا امیدهای واهی !😐
▫️رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری: در کشور ما برای مهار کروناویروس نه قوانین سفت و سختی داریم و نه خود مردم چندان رعایت میکنند. تا اوایل ۲۰۲۱ هیچ واکسنی نداریم، تنها را نجات پیشگیری است
▫️۹۰٪ بیمارانی که در ICU به زیر دستگاه میروند و ۵۰٪ بیمارانی که کارشان به ICU میکشد، فوت میکنند. حدود ۸۰ تا ۹۰٪ مبتلایان بدون مصرف دارو خوب میشوند
▫️تاب و توان کادر درمان با ۶ ماه قبل قابل قیاس نیست. خطر از همپاشیدگی ناگهانی سیستم درمانی وجود دارد. تنها راه نجات فعلی کاهش آمار ابتلا و ورودی بیمارستانهاست.
سه شنبه 4/6/1399 - 17:54
اخبار
نیمی از سرطانها قابل درمان است !👌🏻
▫️ملک زاده معاون تحقیقات وزیر بهداشت: میزان بروز سرطان در جهان ۲۰٪ و در ایران ۱۴٪ است، مرگ و میر ناشی از آن در جهان ۱۰٪ و در ایران ۷٪ است، اما میزان بهبودی آماری ۵۰٪ را به خود اختصاص داده است
+ یعنی تقریبا میتوان نیمی از سرطانها را بهبود بخشید و این موضوع ناشی از پیشرفتهای علمی و پزشکی در کشورمان است.
سه شنبه 4/6/1399 - 17:52
سلامت و بهداشت جامعه
ویروسهای تنفسی ازطریق ذرات گرد و غبار هم منتقل میشوند !🙄
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که ویروس آنفلوانزا علاوه بر قطراتی که فرد مبتلا در هنگام صحبت، سرفه یا عطسه کردن در هوا منتشر میکند ازطریق ذرات میکروسکوپی گرد و غبار موجود در هوا هم منتشر میشود
سه شنبه 4/6/1399 - 17:49
سلامت و بهداشت جامعه
این مواد غذایی هرگز نباید یخ بزنند !❌
▫️پنیر و شیر مایونز
▫️خیار و آووکادو
▫️تخم مرغ
▫️ادویهها
▫️سبزیجات برگدار
▫️سیب زمینی و گوجه فرنگی
▫️غذاهای کنسروی
▫️گوشت یخ زدایی شده
+ فریزر میتواند وسیلهای خوب برای نگهداری از مواد خوراکی باشد، در شرایطی که سطح سلامت و میزان مواد مغذی برخی مواد غذایی منجمد با نمونههای تازه تفاوتی نداشته باشد.
سه شنبه 4/6/1399 - 17:47
سلامت و بهداشت جامعه
چرا نباید از گوش پاک کن استفاده کنیم !؟🤔
برای تمیز کردن مجرای گوش از گوش پاک کن استفاده نکنید. گوش پاک سبب ایجاد خراشهای کوچک در گوش و به تدریج عفونت و بیشتر شدن چرک در گوش میشود.
سه شنبه 4/6/1399 - 17:45
خواص خوراکی ها
چگونه خواب آلودگی صبح را از بین ببریم !؟🤔
صبحها وقتی که خواب آلوده هستید، عسل با آب ولرم را به صورت ناشتا بخورید. اثر این نوشیدنی از قهوه بیشتر است و یک سم زدای قوی نیز میباشد.
سه شنبه 4/6/1399 - 17:44