سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره راهکارهای تغذیهای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کوروش صمدپور، متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره توصیههای تغذیهای به منظور پیشگیری از آلزایمر اظهار کرد: یکی از بیماریهای شایع در افراد مسن با عنوان «آلزایمر» شناخته شده است.
او افزود: عوامل متعددی در ابتلا به بیماری زوال عقل وجود دارد که با داشتن تغذیه سالم میتوان از بروز آن جلوگیری کرد و یا تا حد امکان ابتلا به آن را به تعویق انداخت.
تاثیر گوشت و لبنیات در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
صمدپور با اشاره به اینکه حداقل یک بار در هفته مصرف ماهی تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد، گفت: لازم است به منظور پیشگیری از آلزایمر گوشت و مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید، البته باید توجه داشته باشید که بهتر است حداکثر دو بار در هفته از گوشت قرمز استفاده کنید.
او با اشاره به تاثیر مصرف سبزیجات برای جلوگیری از ابتلا به زوال عقل ادامه داد: استفاده از سبزیهای دارای برگ سبز بیشتر از مصرف میوه توصیه میشود و بهتر است سبزیجات دارای برگ سبز را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید و از میوهها حداقل یک بار در هفته استفاده کنید.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: به منظور پیشگیری از ابتلا به آلزایمر توصیه میشود روغن زیتون را در برنامه غذایی خود جای دهید و تا حد امکان از مصرف کره پرهیز کنید. همچنین بر خلاف باور عموم استفاده از پنیر تاثیر چندانی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر ندارد و استفاده از آن باید حداکثر یک یا دوبار در هفته باشد.
او گفت: مصرف آجیلها تاثیر بسیار زیادی برای درمان و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد و توصیه میشود حداقل پنج بار در هفته از آنها استفاده کنید. همچنین لازم است تا حد امکان از مصرف غذاهای سرخ کردنی و فست فود اجتناب شود.
صمدپور در پایان یادآوری کرد: به منظور تقویت حافظه و پیشگیری از زوال عقل توصیه میشود که افراد نان و غلات سبوس دار میل کنند و در صورت تمایل به مصرف نان سفید استفاده از آن را حداکثر به سه بار در هفته کاهش دهند.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:19
اخبار
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: شماره حساب وزارت بهداشت برای واریز جرایم کرونا به دولت اعلام شده است.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: در پی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر جریمه مالی افراد یا صنوفی که شیوه نامه های بهداشتی را رعایت نمیکنند یا از زدن ماسک در مکان های عمومی خودداری میکنند، وزارت بهداشت شماره حساب متمرکز جهت واریز این جریمه ها را به دولت اعلام کرده است و کلیه وجوه حاصل از این جرایم در مسیر مدیریت پیشگیری و مقابله با این بیماری در کشور هزینه خواهد شد.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، به گفته وی شماره حساب شبا IR۳۲۰۱۰۰۰۰۴۱۰۱۰۳۳۱۳۸۱۶۰۰۹۹ نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بنام پرداخت سایر منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این امر اختصاص یافته است.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:17
اخبار
رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران از خرید ۵۰ دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی تولید داخل برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ خبر داد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی یوسفی رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، با بیان اینکه دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی از تجهیزات سرمایه ای مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا است، اظهار کرد: مطابق لیست معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این نهاد اقدام به خرید ۵۰ دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی تولید داخل کرده است.
او با بیان اینکه دستگاههای مذکور جهت پیشگیری از کمبود و افت فشار اکسیژن در بخشهای مراقبتهای ویژه از ضروریات بیماران مبتلا به کرونا محسوب میشود، افزود: وزارت بهداشت از ابتدای شیوع کرونا در کشور بودجه خرید دستگاههای اکسیژن ساز بیمارستانی را در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور قرار داده بود و دانشگاهها مستقیماً اقدام به خرید این دستگاه کرده اند.
یوسفی ادامه داد: برای پیشگیری از بحران و کمبود اکسیژن در مراکز درمانی و بر اساس دستور معاون درمان وزارت بهداشت تعدادی دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی نیز توسط هیات امنا خریداری شده است.
او با اشاره به اینکه خریدهای هیات امنا به صورت تجمیعی انجام می گیرد، خاطرنشانکرد: خرید تجمیعی دستگاههای اکسیژن ساز بیمارستانی منجر به کاهش قیمت قابل توجهی در روند خرید این دستگاهها شده است.
رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: در حال حاضر از تعداد ۵۰ دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی خریداری شده ۲۲ دستگاه با دستور مستقیم معاونت درمان وزارت بهداشت در مراکز درمانی توزیع شدهاند و سایر دستگاهها نیز در اسرع وقت به بیمارستانهای دولتی ارسال خواهند شد.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:15
اخبار
وزیر بهداشت گفت: من از همه کشورهای عضو و سازمانهای بین المللی درخواست دارم که از رهبری سازمان جهانی بهداشت حمایت قاطعانه داشته باشند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در افتتاحیه رسمی شصت وهفتمین نشست منطقهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت اظهار کرد: بسیار خوشحالم که شصت و هفتمین اجلاس کمیته منطقهای سازمان جهانی بهداشت در منطقه ای مدیترانه شرقی را افتتاح میکنم. اولین اجلاس مجازی کمیته منطقهای به دلیل شیوع بی سابقه و افزایش پاندمی کووید-۱۹ در حال برگزاری است. آماده شدن برای این اجلاس از بسیاری جهات استثنایی بود و سرانجام ما به این مرحله از برگزاری رسیدیم. مطمئن هستم مانند من همه شما مشتاقانه منتظر شرکت در بحثهای پربار این اجلاس هستید که طی دو روز آینده برگزار میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برای من بسیار مایه خرسندی بود که سال گذشته ریاست شصت و ششمین اجلاس منطقهای در تهران و جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشتم. در آن اجلاس در زمینه موضوعات فنی مهم سلامت که دارای اهمیت خاص در منطقه بودند نظیر اجرای چارچوب پایان دادن به مرگهای قابل پیشگیری نوزادان، کودکان و نوجوانان، بهبود سلامت و توسعه، تقویت پرسنل پرستاری برای پیشبرد پوشش همگانی سلامت در منطقه مدیترانه شرقی و معرفی چارچوب عمل استراتژیک برای بخش بیمارستان به صورت پرباری مورد بحث قرار گرفت.
نمکی گفت: موضوعات مورد بحث در اجلاس نشانگر آگاهی قوی ما از این واقعیت بود که سلامت شهروندان هر کشوری منبع اصلی قدرت و پیش نیاز پیشرفت و توسعه است. به طور غیر منتظره ای، شرایط امسال غیرعادی گشت. از همان زمان که تلاش خود را برای پاسخگویی به این بیماری همه گیر متمرکز کردیم، قصد نداشتیم ارائه خدمات ضروری سلامت، آموزش، تغذیه و معیشت مردم را به خطر بیندازیم و این یک چالش نسبتا بزرگ برای سیاستگذاران و کارکنان حوزه سلامت ایجاد کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: پاندمی کووید-۱۹ به شدت منطقه ما را فرا گرفت و درسهای زیادی برای آموختن در سطح ملی، منطقهای و جهانی ارائه داد. رهبری، همبستگی، رویکرد کل دولت و کل جامعه، به کارگیری افراد جامعه، همکاری های بین بخشی، مداخلات مبتنی بر شواهد و هماهنگی در بین کشورها، ابزارهای لازم برای مدیریت پاندمی کووید-۱۹ است.
نمکی گفت: علاوه بر این ما باید زیرساختها در حوزه فناوری اطلاعات را تقویت کنیم تا دادههای قابل اعتمادتر و همچنین پزشکی از راه دور و آموزش از راه دور را در دوره جدید ارائه دهیم. اقدامات تهدید کننده یک جانبه، نه تنها میتواند مانع از انجام مداخلات موثر در مبارزه با این بیماری همه گیر شده بلکه میتواند به طور کلی مانع از دسترسی ما به اهداف جهانی و تعهد منطقهای در زمینه پوشش همگانی سلامت شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سازمان جهانی بهداشت نقش اصلی را در هماهنگی جهانی برای مبارزه و مدیریت این بیماری بر عهده دارد. من از همه کشورهای عضو و سازمانهای بین المللی درخواست دارم که از رهبری سازمان جهانی بهداشت حمایت قاطعانه داشته باشند. از نقش رهبری و تعهد زیاد برادرمان دکتر احمد المنظری، مدیر منطقه مدیترانه شرقی و کمکهای همیشگی ایشان قدردانی میکنم.
نمکی گفت: من در اجلاس کمیته منطقهای سال گذشته، روحیه همکاری و همبستگی را به طور جدی شاهد بودم. اطمینان دارم این موضوع تحت ریاست دکتر هالا زاید، وزیر محترم بهداشت و جمعیت مصر که قبل از اجلاس توسط وزرای بهداشت کشورهای عضو انتخاب شده اند، ادامه خواهد یافت. در آخر مایلم از اعضای کمیته فرعی که طی سال جاری چندین بار تشکیل جلسه دادند و راهنماییهایی لازم در مورد برگزاری شصت و هفتمین نشست منطقهای که از ماهیت ویژهای برخوردار خواهد بود و همچنین در مورد دستور کار فنی این نشست تصمیم گیری کردند، تشکر و قدردانی میکنم.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:14
اخبار
دانشمندان کشور شیلی در حال بررسی جهش ساختاری ویروس کرونا همزمان با شروع موج دوم این بیماری هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ، یکی از پدیدههایی که در خصوص ویروس کرونا با آن روبرو هستیم، مسأله جهش ساختاری آن است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد: تنها در چند هفته گذشته، منطقهای دور افتاده در نزدیکی جنوبیترین نقطه آمریکای جنوبی، شاهد موج دوم ظهور ویروس کرونا بوده است. به نوشته این خبرگزاری، دانشمندان در شیلی (کشوری در آمریکای جنوبی) در حال مطالعه جهش احتمالی این ویروس هستند.
این منطقه دور افتاده که به نام منطقه ماژلان (Magallanes Region) در شیلی شناخته میشود، منطقهای خشک و مملو از یخچالهای طبیعی است که در میان آنها شهرکهای کوچکی نیز وجود دارد. این منطقه پس از موج نخست، شاهد افزایش چشمگیر تعداد مبتلایان به کرونا در ماههای سپتامبر و اکتبر (ماه جاری و ماه گذشته میلادی) بوده است.
دکتر مارسلو ناوارته (Marcelo Navarrete) پزشک دانشگاه ماژلان در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد: پژوهشگران «تغییرات ساختاری» را در بخشهای تیز و برجسته این ویروس تاجی شکل کشف کرده اند.
او همچنین گفت: تحقیقات برای درک بهتر جهش احتمالی و تأثیرات آن بر روی انسانها در جریان است.
دکتر ناوارته ادامه داد: تنها چیزی که ما تا به امروز میدانیم، این است که این مصادف بودن زمانی و مکانی، با موج دوم که شدت بالایی دارد همزمان شده است.
بنا بر این گزارش، ظرفیت بیمارستانها در منطقه ماژلان (که با نام کامل منطقه ماژلان و جنوبگان شیلی شناخته میشود) در آستانه پُر شدن است. مقامات بهداشتی شیلی گفته اند تخلیه بیماران از این منطقه و انتقال آنها به پایتخت را آغاز کرده اند.
این در حالی است که پژوهشهای دیگری نیز که خارج از شیلی به انجام رسیده، نشان می دهد کرونا ویروس میتواند خود را با میزبانهای انسانی تغییر دهد و سازگار کند.
دکتر ناواراته اذعان کرد: جهشهای مشابه در مناطق دیگر نیز مشاهده شده است، اما انزوای نسبی و آب و هوای خشن، سرد و بادخیز منطقه ماژلان ممکن است سبب افزایش تأثیرات این ویروس شده باشد.
دانشمندان میگویند این جهشها ممکن است ویروس را مُسریتر (واگیردار تر) کند، اما این لزوما به معنای مرگبارتر شدن آن نخواهد بود.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:13
اخبار
تست واکسن ایرانی کرونا روی انسان تا ۳ هفته آینده/ نتایج آزمایش روی میمون موفقیت آمیز بود
نمکی گفت: تست واکسن کرونای ایرانی روی انسان در ۲ تا ۳ هفته آینده آغاز میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبرهای خوشی درباره واکسن ایرانی کرونا داد و گفت: در مراحل مختلف کار را دنبال کردهایم و آزمایش بر نمونه حیوانی تا میمون هم انجام شده است و نتایج بسیار خوبی گرفتیم.
وزیر بهداشت از آغاز تست واکسن کرونای ایرانی روی انسان در ۲ تا ۳ هفته آینده خبر داد و افزود: کار آزمایش واکسن بر نمونه انسانی را ۲ تا ۳ هفته آینده آغاز خواهیم کرد. تمام اقدامات ما در این زمینه منطبق بر استانداردهای بینالمللی و شیوهنامههای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو است. گزارش این اقدامات از امروز به سازمان جهانی بهداشت ارائه میشود.
نمکی با اشاره به ابهاماتی که در زمینه واکسن کرونا وجود دارد، بیان کرد: گامهای موثری برای دسترسی به واکسن بر میداریم اما همچنان ابهاماتی درباره میزان ماندگاری، اثرگذاری و... در مورد واکسن کرونا وجود دارد و روی این ابهامات کار میکنیم.
او افزود: علیرغم تمام تحریمهای ظالمانه در زمینه ساخت داروهایی که حتی تاثیر کمی در درمان کرونا داشتند مانند فاویپیراویر و رمدسیویر موفق بودیم و اکنون تولیدات خود را مصرف میکنیم.
نمکی گفت: در مورد واکسن هم موفق هستیم و امروز بعد از ظهر در جلسه دوم اِمرو، نتایج تحقیقات خود را اعلام میکنیم. در مورد واکسن پلتفرمهای متعددی دنبال شده است و حدود ۷ گروه تحقیقاتی بر تولید واکسن کار میکنند که از روز اول بر فرایندهای انجام شده نظارت داشتم.
وی درباره تامین واکسن آنفلوانزا گفت: به دلیل مشکلات تحریمها و آگاهی که از میزان تولید واکسن داشتم، کار مذاکره برای تهیه واکسن را از اسفندماه سال قبل آغاز کردم. سال قبل ۴۰۰ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا در جهان تولید شده بود و امسال با توجه به افزایش تقاضاها این عدد به ۷۰۰ میلیون دوز رسید. با اقدامات زودهنگام برای تهیه واکسن آنفلوانزا، قول تهیه ۱۶ میلیون دوز واکسن را از شرکتهای سازنده گرفتم که بخشی از آن تامین شد.
نمکی ادامه داد: امسال به دلیل تحریمها سختترین سال ارزی کشور را داشتیم اما با تلاش دوستان بالاخره ارز خرید واکسن آنفلوانزا از ۱۵ شهریور ماه فراهم شد اما در این بین بدقولی شرکتهای سازنده واکسن، افزایش قیمت واکسن و تحریمهای آمریکا در مقابل ما قرار داشت.
وزیر بهداشت گفت: تاکنون حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن به کشورمان رسیده است که در خانههای بهداشت به گروههای پرخطر تزریق میشود. نوبت بعدی دریافت واکسن هم در راه است. گرچه میخواستیم واکسن برای ۱۵ شهریور در دسترس باشد اما امروز میبینیم سایر کشورها نیز تزریق واکسن را از ۱۵ اکتبر آغاز کردهاند.
نمکی تاکید کرد: در حال حاضر با استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی شیوع آنفلوانزا کاهش یافته است و باید این آگاهی وجود داشته باشد که واکسن ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد نخواهد کرد. حداکثر محافظت علیه آنفلوانزا ۳۰ تا ۳۵ درصد است، اما در تلاش هستیم واکسن برای گروههای پرخطر تامین شود. خودمان واکسن را با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین کردیم و به داروخانهها هم اجازه خواهیم داد با ارز نیمایی واکسن تهیه کرده اما بر فرایند قیمتگذاری نظارت خواهیم کرد.
نمکی در چاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره موج جدید کرونا گفت: موج جدید کرونا سنگینتر از امواج قبلی بود و باید توجه داشت که به محض خنثی شدن یک موج بیماری میزان رعایت نکات بهداشتی کاهش مییابد و همین موضوع سبب میشود تا شاهد روند تصاعدی بیماری باشیم.
او افزود: ابهاماتی در زمینه داشتن تخت خالی در بیمارستانها وجود دارد اما نکته مهم آن است که مردم نباید به دلیل خالی بودن تختها خود را به بیماری مبتلا کنند. جلسهای روزهای قبل در تهران برگزار شد و خوشبختانه در این استان آمادگی کامل وجود دارد. با دستور رهبر معظم انقلاب تختهای بیمارستانهای نیروهای مسلح در اختیارمان قرار گرفت و با دستور وزیر رفاه تختهای بیمارستانهای تامین اجتماعی نیز قرار است در صورت نیاز در اختیارمان باشد.
نمکی گفت: ممکن است بخشهای کرونا در بیمارستانها پر شده باشد که با خالی کردن سایر بخشها، تخت به بیماران اختصاص میدهیم. مردم بدانند در حال استفاده از ذخایر استراتژیک هستیم و بیماران الکتیو که در نوبت انجام اعمال جراحی بودند در نوبت ماندهاند. این در حالی است که در آمد بیمارستانها نیز کاهش یافته است.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:12
اخبار
تعداد جانباختگان ویروس کرونا در کشور به گفته سخنگوی وزارت بهداشت افزایش یافت و به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (دوشنبه، ۲۱ مهر) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴ هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۶۳ نفر از آنها بستری شدند.
او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۴۰۹ هزار و ۱۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۴ هزار و ۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
او ادامه داد: تا کنون ۴ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۸۳۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
جدیدترین وضعیت استانهای کشور از نظر شیوع بیماری
لاری بیان کرد: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:11
اخبار
مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو به بیان توضیحاتی درباره نحوه توزیع واکسن آنفلوانزا و قیمت آن در داروخانهها پرداخت.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سید حیدر محمدی مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذاودارو در جمع خبرنگاران، درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانهها در پاسخ به باشگاه خبرنگاران گفت: به منظور پیشگیری از عرضه این واکسن در خارج از شبکه توزیع، در فاز دوم واکسن در داروخانههای سراسر کشور توزیع و دریافت واکسن در سامانه تیتک سازمان غذا و دارو ثبت میشود.
او افزود: داروخانههای ما از طریق نرمافزار مربوطه به این سامانه دسترسی دارند که از طریق کامپیوتر شخصی خود میتوانند وارد سامانه تیتک شوند؛ نام کاربری و کلمه عبور برای سامانه مذکور به همه مؤسسان داروخانهها پیامک میشود. امروز از طریق سازمان غذاودارو و با همکاری وزارت ارتباطات، قرار شد نام کاربری و کلمه عبور به شماره همراه کل موسسان داروخانهها پیامک شود. مؤسسان همه داروخانهها که این کلمه عبور برایشان پیامک میشود، وارد سامانه TTAC.IR شوند و در بخش مربوط به داروخانه و بعد از توزیع واکسن آنفلوانزا، کلیه تراکنشهای مربوط به واکسن را باید در سامانه ثبت کنند.
محمدی گفت: در این روش هم تحویل واکسن از شرکت پخش و هم عرضه آن به بیماران یا هموطنان، با ثبت کد ملی آنها و ارائه کارت ملی در سامانه ثبت میشود. داروخانه باید به ازای هر کد ملی و ثبت آن در سامانه یک عدد واکسن تحویل متقاضی دهد و هر نفر میتواند برای سه عدد نفر با سه کد ملی واکسن دریافت کند؛ یعنی هر شخص میتواند سه کد ملی را برای یکبار ثبت کند. اگر کد ملی یکبار ثبت شد، دیگر داروخانه دیگری نمیتواند آن را ثبت کند و با این روش یک فرد نمی توان دو بار واکسن دریافت کند.
محمدی با بیان اینکه امیدواریم از این طریق بتوانیم عرضه واکسن را در سراسر کشور به درستی انجام دهیم و از قاچاق معکوس آن جلوگیری کنیم، اظهار کرد: داروخانههای سراسر کشور برای عملیاتی شدن توزیع و عرضه واکسن آنفلوانزا همکاری کنند و حتما از طریق سامانه اقدام کنند. هر داروخانهای که نام کاربری و کلمه عبور برایش پیامک نشد، به معاونت غذا و داروی شهر مربوطه مراجعه کند تا به شماره تلفن موسسان نام کاربری و کلمه عبور ارسال شود.
او در پاسخ به سوالی درباره فاز دوم توزیع واکسن آنفلوانزا که توزیع آن در داروخانه هاست، گفت: امیدواریم در هفته آینده بخش اول واکسن ها وارد بازار و در داروخانهها توزیع شود و تلاشمان را میکنیم که تا پایان مهر ماه اولین توزیع را برای گروههای در اولویت دوم یعنی سالمندان بالای ۶۵ سال و کودکان بین ۵ ماه تا شش ماه انجام دهیم. اولویت سوم ما هم سایر افراد جامعه هستند که توزیع واکسن برای افراد سالم را متعاقبا اعلام میکنیم.
محمدی گفت: قیمت واکسن در داروخانهها حدود ۴۴ هزار تومان است. برنامه ریزی ما برای تهیه واکسن تعداد بیشتری بود، اما به دلیل مشکلات ناشی از نقل و انتقال ارز و تحریمهای ظالمانه به سختی توانستیم واکسن را تامین کنیم و امیدواریم بخش اول واکسن ها برای توزیع در داروخانهها هفته آینده وارد کشور و توزیع شود.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:10
اطلاعات دارویی و پزشکی
دانشمندان هندی در خصوص تأثیر فلفل سیاه بر روی ویروس کرونا به نتایج مثبتی دست یافتند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان هندی به تازگی به این نتیجه رسیدند که ماده موجود در فلفل سیاه قادر است تا عملکرد بخشهایی از ویروس «SARS-CoV-۲» (ویروس عامل کرونا) که مسئول تولید مثل (تکثیر) و نفوذ در بدن انسان هست را متوقف کند.
این نتیجه از سوی دانشمندانی که برهم کنش مولکول «پیپرین» (که عامل طعم و بوی فلفل سیاه محسوب میشود) را که با دو هدف از ویروس در رایانه شبیه سازی کرده بودند، صورت گرفت.
به نوشته پایگاه خبری آر.تی روسیه، فلفل سیاه به خودی خود دست کم سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد؛ اما برای افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج میبرند، خطرناک است. در چنین مواردی، مکملهای غذایی که حاوی پیپرین (Piperine) باشد، راه چاره خواهد بود و عوارض جانبی این ادویه را کاهش خواهد داد.
از زمان آغاز همه گیری کرونا، دانشمندان کشورهای مختلف در حال بررسی خواص ضد ویروسی گروه متنوعی از مرکبات هستند. در همین ارتباط، کارشناسان گروه فیزیک «انستیتو فناوری هند» به این نتیجه رسیدند که یکی از ترکیبات موجود فلفل سیاه، قادر به جلوگیری از فعالیت ویروس کروناست.
پروتئین «S» در سطح ویروس «SARS-Cove-۲» به شکل خار وجود دارد. این خارها تاجی را شکل میدهد که محققان هنگام بررسی عامل ناقل کرونا زیر میکروسکوپ، آن را بررسی میکنند. پروتئین S به کرونا اجازه میدهد تا به هنگام ورود به سلول، به گیرنده سلول متصل شود. این چنگال اغلب «کلید» نامیده میشود که در یک قفل در سطح سلول قرار میگیرد؛ جایی که قفل آنزیمی به نام «ACE۲» که در بیشتر بافتهای بدن یافت میشود، وجود دارد.
همچنین آنزیم خاصی که «پروتئاز اصلی» شناخته میشود، مسئول تکثیر ویروس است؛ در نتیجه، مسدود کردن این دو هدف ویروسی، یعنی پروتئین S و «پروتئاز اصلی» از تکثیر و تولید ویروس و نیز ورود آن به بدن انسان جلوگیری میکند.
محققان هندی به شبیه سازی کنش ۳۰ نوع ادویه با ویروس کرونا در دستگاه رایانه اقدام کردند که در این پژوهش در خصوص ماده پیپرین موجود در فلفل به این نتیجه رسیدند.
کارشناسان روسیه گفته اند این فرضیه احتمال دارد درست باشد؛ هر چند باید مورد آزمایش قرار بگیرد.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:8
اخبار
با توجه به همهگیری کرونا، جانبازانی که از لحاظ بیماری در اولویت هستند، مشمول دریافت واکسن آنفلوانزا میشوند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پیمان صابریان رئیس مرکز اورژانس تهران در خصوص همه گیری ویروس کرونا و تزریق سراسری واکسن آن به جانبازان ۸ سال دفاع مقدس، گفت: براساس هماهنگی صورتگرفته بنیاد شهید و امور ایثارگران، امسال در یک کار خداپسندانه عملیات تزریق واکسن آنفلوانزای جانبازان بالای ۵۰ درصد در تهران به عهده مرکز اورژانس تهران قرار گرفت و این موضوع در سایر مراکز اورژانس استانها نیز صورت میگیرد.
صابریان تصریح کرد: با توجه به همهگیری ویروس کرونا، طی رایزنیهای انجام شده از سوی رئیس سازمان اورژانس کشور، جانبازان هشت سال دفاع مقدس که از نظر بیماری در اولویت هستند، مشمول دریافت واکسن آنفلوانزا شدند.
رئیس مرکز اورژانس تهران ادامه داد: در این طرح بالغ بر ۳۰ هزار جانباز واکسن آنفلوانزا دریافت میکنند و همچنین تکنسینهای اورژانس تهران با حضور در مراکز نگهداری جانبازان و مراجعه به درب منازل این عزیزان، کار تزریق واکسن را انجام خواهند داد.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:6