• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 530
تعداد نظرات : 385
زمان آخرین مطلب : 5397روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

اینترنت از مجموعه ای  شبكهكامپیوتری ( بزرگ ، كوچك ) تشكیل شده  است . شبكه های فوق با روش های متفاوتی بیكدیگر متصل و موجودیت واحدی با نام "اینترنت " را بوجود آورده اند. نام در نظر گرفته شده برای شبكه فوق از تركیب واژه های " Inter connected " و " Net work " انتخاب شده است . ( شبكه های بهم مرتبط )

اینترنت فعالیت اولیه خود را از سال 1969 و با چهار دستگاه كامپیوتر میزبان ( host ) آغاز و پس از رشد باورنكردنی خود ، تعداد كامپیوترهای میزبان در شبكه به بیش از ده ها میلیون دستگاه رسیده است . اینترنت به هیچ سازمان و یا موسسه خاصی در جهان تعلق ندارد. عدم تعلق اینترنت به یك سازمان ویا موسسه بمنزله عدم وجود سازمانها و انجمن های مربوطه برای استانداردسازی نیست .یكی از این نوع انجمن ها، "انجمن اینترنت " است كه در سال 1992 با هدف تبین سیاست ها و پروتكل های مورد نظر جهت اتصال به شبكه تاسیس شده است.

سلسله مراتب شبكه های كامپیوتری

هر كامپیوتری كه به شبكه اینترنت متصل می گردد ، بخشی از شبكه تلقی می گردد. مثلا" می توان با استفاده از تلفن ( منزل ) به یك مركز ارائه دهنده خدمات اینترنت ( ISP ) متصل و از اینترنت استفاده كرد. در چنین حالتی كامپیوتر مورد نظر بعنوان بخشی از شبكه بزرگ اینترنت محسوب خواهد شد. .برخی از كاربران در ادارات خود و با استفاده از بستر  ایجاد شده ، به اینترنت متصل می گردند. در مدل فوق ، كاربران  در ابتدا از شبكه محلی نصب شده در سازمان استفاده می نمایند. شبكه فوق  با استفاده از خطوط مخابراتی خاص و یا سایر امكانات مربوطه به یك مركز ارائه دهنده خدمات اینترنت متصل شده است . مركز ارائه دهنده خدمات اینترنت نیز ممكن است به یك شبكه بزرگتر متصل شده باشد. اینترنت ، شبكه ای است  كه از شبكه های بیشماری تشكیل شده است ( شبكه ای از سایر شبكه ها )

كثر شركت های مخابراتی بزرگ دارای ستون فقرات اختصاصی  برای ارتباط ناحیه های متفاوت می باشند. در هر ناحیه ، شركت مخابراتی دارای یك " نقطه حضور " ( POP : Point of Presence ) است . POP ، مكانی است كه كاربران محلی با استفاده از آن به شبكه شركت مخابراتی متصل می گردند. ( بمنظور ارتباط با شبكه از خطوط تلفن معمولی و یا خطوط اختصاصی استفاده می گردد).در مدل فوق ، چندین  شبكه سطح بالا وجود داشته كه توسط " نقاط دستیابی شبكه " ( NAP : Network Access Points ) به یكدیگر مرتبط می گردند.

فرض كنید ، شركت A یك مركزارائه دهنده خدمات اینترنت بزرگ باشد . در هر شهرستان اصلی ، شركت A دارای یك POP است . هر یك از POP ها دارای امكانات گسترده ای بمنظور تماس كاربران محلی می باشند .شركت A بمنظور اتصال POP ها بیكدیگر و شركت، از خطوط اختصاصی فیبر نوری استفاده می نماید. .فرض كنید شركت B ، یك مركز ارائه دهنده خدمات اینترنت همكار باشد.شركت B ، ساختمانهای بزرگی را در شهرهای اصلی ایجاد و ماشین های سرویس دهنده اینترنت را در آنها مستقر نموده است . شركت B از خطوط اختصاصی فیبر نوری برای ارتباط ساختمانهای استفاده می نماید. در مدل فوق ، تمام مشتركین شركت A قادر به برقراری ارتباط با یكدیگر خواهند بود. وضعیت مشتركین شركت B نیز مشابه مشتركین شركت A است . آنها نیز قادر به برقراری ارتباط با یكدیگر خواهند بود. در چنین حالتی امكان برقراری ارتباط بین مشتركین شركت A و مشتركین شركت B وجود ندارد. بدین منظور شركت های A و B تصمیم می گیرند از طریق  NAP در شهرهای متفاوت بیكدیگر متصل گردند. ترافیك موجود بین دو شركت از طریق شبكه های داخلی و NAP انجام خواهد شد.

در اینترنت ، هزاران مركز ارائه دهنده سرویس اینترنت بزرگ از طریق NAP در شهرهای متفاوت بیكدیگر متصل می گردند. در نقاط فوق ( NAP ) روزانه میلیاردها بایت اطلاعات جابجا می گردد. اینترنت ، مجموعه ای از شبكه های بسیار بزرگ بوده كه تمام آنها از طریق NAP بیكدیگر مرتبط می گردند. در چنین حالتی هر كامپیوتر موجود در اینترنت قادر به ارتباط با سایر كامپیوترهای موجود در شبكه خواهد بود.

تمام شبكه های كامپیوتری از طریق  NAP   ، ستون فقرات ایجاد شده و روتر قادر به ارتباط بایكدیگر خواهند بود. پیام ارسالی توسط یك كاربر اینترنت از چندین شبكه متفاوت عبور تا به كامپیوتر مورد نظر برسد. فرآیند فوق در كمتر از یك ثانیه انجام خواهد شد.

روتر، مسیریك بسته اطلاعاتی ارسالی توسط یك كامپیوتر برای كامپیوتر دیگر را تعیین می كند. روترها كامپیوترهای خاصی می باشند كه پیام های ارسال شده توسط كاربران اینترنت با وجود هزاران مسیر موجود را مسیریابی و در اختیار دریافت كنندگان مربوطه قرار خواهد داد. روتر دو كار اساسی را در شبكه انجام می دهد :

ایجاد اطمینان در رابطه با عدم ارسال اطلاعات به مكانهائی كه به آنها نیاز نمی باشد. اطمینان از ارسال صجیح اطلاعات به مقصد مورد نظر

روترها بمنظور انجام عملیات فوق ، می بایست دو شبكه مجزا را بیكدیگر متصل نمایند. روتر باعث ارسال اطلاعات یك شبكه به شبكه دیگر  ،  حفاظت شبكه ها از یكدیگر و پیشگیری از ترافیك می گردد. با توجه به اینكه اینترنت از هزاران شبكه كوچكتر تشكیل شده است ، استفاده از روتر یك ضرورت است .

در سال 1987 موسسه NSF ، اولین شبكه با ستون فقرات پر سرعت را ایجاد كرد. شبكه فوق NSFNET نامیده شد. در این شبكه از یك خط اختصاصی T1 استفاده و  170 شبكه كوچكتر بیكدیگر متصل می گردیدند. سرعت شبكه فوق 1.544 مگابیت در ثانیه بود. در ادامه شركت های IBM ، MCI و Merit ، شبكه فوق را توسعه و ستون فقرات آن را به  T3    تبدیل كردند( 45 مگابیت در ثانیه ) . برای ستون فقرات شبكه از خطوط فیبرنوری  ( fiber optic trunk )  استفاده  گردید.هر trunk از چندین كابل فیبرر نوری تشكیل می گردد( بمنظور افزایش ظرفیت) .

پروتكل اینترنت

هر ماشین موجود در اینترنت دارای یك شماره شناسائی منحصر بفرد است.  این شماره شناسائی ، آدرس IP ) Internet Protocol )  نامیده می گردد.  پروتكل فوق مشابه یك زبان ارتباطی مشترك برای گفتگوی كامپیوترهای موجود در اینترنت است .  پروتكل ، به مجموعه قوانینی اطلاق می گردد كه با استناد به آن گفتگو و تبادل اطلاعاتی  بین دو كامپیوتر میسر خواهد شد. IP دارای فرمتی بصورت :211.27.65.138 است . بخاطر سپردن آدرس های IP بمنظور دستیابی به كامپیوتر مورد نطر، مشكل است . بدین منظور هر  كامپیوتر دارای  نام انحصاری خود شده و از طریق سیستمی دیگر ، آدرس IP به نام درنظر گرفته شده برای  كامپیوتر ، نسبت داده می شود.

در آغاز شكل گیری اینترنت ، تعداد كامپیوترهای موجود در شبكه بسیار كم بود و هر كاربر كه قصد استفاده از شبكه را داشت ، پس از اتصال به شبكه از آدرس IP كامپیوتر مورد نظر برای برقراری ارتباط استفاده می كرد. روش فوق مادامیكه تعداد كامپیوترهای میزبان كم بودند، مفید واقع گردید ولی همزمان با افزایش تعداد كامپیوترهای میزبان در شبكه اینترنت ، كارآئی روش فوق بشدت افت و غیرقابل استفاده گردید. بمنظور حل مشكل فوق از یك فایل ساده متنی كه توسط " مركز اطلاعات شبكه " ( NIC ) پشتیبانی می گردید ، استفاده گردید.بموازات رشد اینترنت و ورود كامپیوترهای میزبان بیشتر در شبكه ، حجم فایل فوق افزایش و بدلیل سایر مسائل جانبی ، عملا" استفاده از روش فوق برای برطرف مشكل "تبدیل نام به آدرس " فاقد كارآئی لازم بود. درسال 1983 ، سیستم DNS(Domain Name System ) ارائه گردید. سیستم فوق  مسئول تطبیق نام به آدرس، بصورت اتوماتیك است . بدین ترتیب كاربران اینترنت بمنظور اتصال به یك كامپیوتر میزبان ، صرفا" می تواتند نام آن را مشخص كرده و با استفاده از DNS ، آدرس IP مربوطه آن مشخص تا زمینه برقراری ارتباط فراهم گردد.

منظور از " نام" چیست ؟

در زمان استفاده از وب و یا ارسال یك E-Mail از یك "نام حوزه" استفاده می گردد. مثلا" URL ) Uniform Resource Locator ) مربوط به http://www.oursite.com   شامل " نام حوزه " oursite.com است . در زمان استفاده از  "نام حوزه " ، می بایست از سرویس دهندگان DNS بمنظور ترجمه نام به آدرس  استفاده شود.  سرویس دهندگان DNS درخواست هائی را از برنامه ها و یا سایر سرویس دهندگان DNS بمنظور تبدیل نام به آدرس دریافت می نمایند.  سرویس دهنده DNS در زمان دریافت یك درخواست ، بر اساس یكی از روش های زیر با آن برخورد خواهد كرد :

قادر به پاسخ دادن به درخواست است. IP مورد نظر برای نام درخواست شده را می داند . قادر به ارتباط با یك سرویس دهنده DNS دیگر بمنظور یافتن آدرس IP نام درخواست شده است.( عملیات فوق ممكن است تكرارگردد) اعلام " عدم آگاهی از آدرس IP درخواست شده " و مشخص كردن آدرس IP   یك سرویس دهنده DNS دیگر كه آگاهی بیشتری دارد. ارائه یك پیام خطاء در رابطه با عدم یافتن آدرس برای نام درخواست شده

فرض نمائید ، آدرس http://www.oursite.com   در برنامه مرورگر ( IE )  تایپ شده باشد.  مرورگر با یك سرویس دهنده DNS بمنظور دریافت آدرس IP ارتباط برقرار می نماید. سرویس دهنده DNS عملیات جستجو برای یافتن آدرس IP را از یكی از سرویس دهندگان DNS سطح ریشه ، آغاز می نماید. سرویس دهندگان ریشه، از آدرس های IP تمام سرویس دهندگان DNS   كه شامل بالاترین سطح نامگذاری حوزه ها ( COM ، NET ، ORG و ...)  آگاهی دارند. سرویس دهنده DNS ، درخواست آدرس http://www.oursite.com  را نموده و سرویس دهنده ریشه  اعلام می نماید كه " من آدرس فوق را نمی دانم ولی آدرس IP مربوط به سرویس دهنده COM این است ". در ادامه سرویس دهنده DNS شما با سرویس دهنده DNS مربوط به حوزه COM ارتباط و درخواست آدرس IP سایت مورد نظر را می نماید .سرویس دهنده فوق آدرس های IP مربوط به سرویس دهنده ای كه قادر به در اختیار گذاشتن آدرس IP سایت مورد نظر است را در اختیار سرویس دهنده DNS شما قرار خواهد داد. در ادامه سرویس دهنده DNS با سرویس دهنده DNS مربوطه تماس و درخواست آدرس IP سایت مورد نطر را  می نماید ، سرویس دهنده DNS   آدرس IP سایت درخواست شده را در اختیار سرویس دهنده DNS شما قرار خواهد داد. با مشخص شده آدرس IP سایت مورد نظر ، امكان اتصال به سایت فراهم خواهد شد.

از نكات قابل توجه سیستم فوق ، وجود چندین سرویس دهنده هم سطح DNS است .بنابراین در صورتیكه یكی از آنها با اشكال مواجه گردد ، از سایر سرویس دهندگان بمنظور ترجمه نام به آدرس استفاده می گردد. یكی دیگر از ویژگی های سیستم فوق ، امكان Cacheing است. زمانیكه یك سرویس دهنده DNS به یك درخواست پاسخ لازم را داد ، آدرس IP مربوطه ای را Cache خواهد كرد. در ادامه زمانیكه درخواستی برای یكی از حوزه های COM واصل گردد ، سرویس دهنده DNS از آدرس Cache شده استفاده  خواهد كرد.

سرویس دهندگان DNS روزانه به میلیاردها درخواست پاسخ می دهند. سیستم فوق از یك بانك اطلاعاتی توزیع شده بمنظور ارائه خدمات به متقاضیان استفاده می نماید.

سرویس دهندگان وب

امكانات و سرویس های موجود بر روی اینترنت از طریق سرویس دهندگان اینترنت انجام می گیرد. تمام ماشین های موجود در اینترنت سرویس دهنده و یا سرویس گیرنده می باشند. ماشین هائی كه برای سایر ماشین ها ، خدماتی را ارائه می نمایند ، سرویس دهنده نامیده می شوند. ماشین هائی كه از خدمات فوق استفاده می نمایند ، سرویس گیرنده  می باشند. اینترنت شامل سرویس دهندگان متعددی نظیر سرویس دهنده وب ، سرویس دهنده پست الكترونیكی و ... بمنظور پاسخگوئی به نیازهای متعدد كاربران اینترنت می باشد.

زمانیكه به یك وب سایت متصل و درخواست یك صفحه اطلاعات می شود ، كامپیوتر درخواست كننده بمنزله یك سرویس گیرنده تلقی می گردد. در این حالت درخواست شما ( بعنوان سرویس گیرنده ) در اختیار سرویس دهنده وب گذاشته می شود. سرویس دهنده صفحه درخواستی را پیدا و آن را برای متقاضی ارسال خواهد داشت . در مدل فوق كاربران  و سرویس گیرندگان از یك مرورگر وب برای اعلام درخواست خود استفاده و سرویس دهندگان وب مسئول دریافت درخواست و ارسال اطلاعات مورد نظر برای سرویس گیرندگان می باشند.

یك سرویس دهنده دارای یك آدرس IP ایستا ( ثابت ) بوده كه تغییر نخواهد كرد. كامپیوتری كه با استفاده از آن به اینترنت متصل می گردید ، دارای یك IP متغیر بوده كه توسط ISP مربوطه  به شما  اختصاص داده می شود. آدرس IP تخصیص یافته در طول مدت اتصال به اینترنت ( یك جلسه كاری ) ثابت بوده و تغییر نخواهد كرد. آدرس IP نسبت داده به شما در آینده و تماس مجدد با ISP ممكن است تغییر نماید.  مراكز ISP برای هر یك از پورت های خود یك IP ایستا را نسبت می دهند. بدیهی است در آینده  با توجه به پورت مورد نظر كه در اختیار شما قرار داده می شود، ممكن است آدرس IP   نسبت به قبل متفاوت باشد.

هر یك از سرویس دهندگان ، سرویس های خود را از طریق پورت های مشخصی انجام می دهند. مثلا" در صورتیكه بر روی یك ماشین ، سرویس دهندگان وب و FTP مستقر شده باشند ، سرویس  دهنده وب معمولا" از پورت  80 و سرویس دهنده FTP از پورت 21 استفاده می نمایند.  در چنین حالتی سرویس گیرندگان از خدمات یك سرویس خاص كه دارای یك آدرس IP و یك شماره پورت منخصر بفرد است ، استفاده می نمایند.  زمانیكه سرویس گیرنده ، از طریق  یك پورت خاص به یك سرویس متصل می گردد ، بمنظور استفاده از سرویس مورد نظر، از یك پروتكل خاص استفاده خواهد شد.. پروتكل ها اغلب بصورت متنی بوده و نحوه مكالمه بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده را تبین می نمایند. سرویس گیرنده وب و سرویس دهنده وب از پروتكل HTTP ) Hypertext Transfer Protocol ) برای برقراری مكالمه اطلاعاتی  بین خود، استفاده می نمایند.

شبكه ها ، روترها ، NAPs ، ISPs ، سرویس دهندگان DNS   و سرویس دهندگان قدرتمند، همگی سهمی در شكل گیری و سرویس دهی بزرگترین شبكه موجود در سطح جهان ( اینترنت ) را برعهده دارند. عناصر فوق در زندگی مدرن امروزی جایگاهی ویژه دارند. بدون وجود آنها ، اینترنتی وجود نخواهد داشت و بدون وجود اینترنت ، زندگی امروز بشریت را تعریفی دیگر لازم است !

يکشنبه 31/3/1388 - 9:44
کامپیوتر و اینترنت
اینترنت امكانات و ابزارهای متعددی را به منظور ارائه خدمات وسرویس ها در اختیار علاقه مندان  قرار می دهد . یكی از ویژگی های بسیار جذاب اینترنت ارائه سرویس ها و خدماتی است كه شما را قادر می سازد با مخاطبان خود ارتباطی پویا و متقابل برقرار نموده و از نقطه نظرات آنان در رابطه با یك مطلب ، آگاه شوید . در این راستا هر یك از كاربران می توانند دانش و تجارب خود را در اختیار دیگران قرار داده و خود نیز به عنوان عضوی از یك جامعه شبكه ای مطرح گردند ( اشتراك دانش ) . فرض كنید  ابزاری  ارزان قیمت برای انتشار مطلب در اختیار هر نویسنده  و یا صاحب قلمی باشد كه بتواند با استفاده از آن عقاید، اخبار ، دیدگاهها و نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوعات مورد علاقه ، بدون محدودیت های مرسوم بیان نماید.آیا شما علاقه مند به استفاده از چنین ابزاری می باشید ؟ آیا تمایل به داشتن یك روزنامه شخصی دارید كه در آن بتوانید مطالب خود را در ارتباط با موضوعات مورد علاقه ،  بیان نمائید؟ بشریت درطی چند سال گذشته قدم در دنیای جدیدی گذاشته است  كه بدون شك یكی از مهمترین دستاوردهای آن تحول و دگرگونی اساسی در ارتباط با نحوه  نشر اطلاعات است. وبلاگ ( Weblog ) و یا بلاگ ( Blog ) نمونه ای در این زمنیه بوده كه با توجه به ماهیت اینترنت ، ویژگی دو طرفه بودن وب و  تنوع خواسته استفاده كنندگان، در كانون توجه علاقه مندان قرار گرفته و ما امروزه شاهد رشد و گسترش چشمگیر آن می باشیم . وازه " بلاگ " ، از جمله واژه های جدیدی است كه قدم در عرصه ادبیات جهانی اینترنت گذاشته است .
در این مقاله قصد داریم به بررسی این پدیده جدید! اینترنت پرداخته و با ابعاد متفاوت آن بیشتر آشنا شویم .

تاریخچه وبلاگ و وبلاگ نویسی


برخی بر این عقیده هستند كه اولین وبلاگ توسط " تیم . برنرزلی " ( مخترع وب ) ایجاد  كه در آن وی به سایت های جدیدی كه در آن زمان ایجاد و بر روی اینترنت فعال می شدند ، اشاره می نمود (http://info.cern.ch ) . دومین وبلاگ توسط "Marc Andreessen"s " درNCSA  ایجاد كه وی نیز در آن عملیاتی مشابه وبلاگ "برنرزلی " را انجام می داد( تا اواسط 1996 ) . (منبع  ) . در فاصله بین سال های 1996 تا 1997 كه از آن به عنوان " انفجار وب " ، نام برده می شود ، چندین وبلاگ جدید دیگر نیز ایجاد گردید . از وبلاگ های اولیه می توان به وبلاگ متعلق به Dave Winer (اخبار مربوط Scripting) ، وبلاگBarger وCameron Barrett  ، اشاره نمود . محتویات وبلاگ های اولیه اغلب شامل مجموعه ای از لینك ها و توضیحاتی بود كه متناسب با علاقه نویسنده ، ایجاد می گردید. در ادامه وبلاگ نویسان ، علاقه مند به  ایجاد وبلاگ هائی شدند كه در آن مطالبی را درج می نمودند كه خود تمایل به خواندن آن را در آینده داشتند ( نظیر دفترچه خاطرات شخصی ) . بدین ترتیب ، وبلاگ ها دارای شخصیتی خاص برای خود شدند كه این شخصیت را مستقیما" از مولف خود به ارث می بردند . ( شما با مطالعه دفترچه خاطرات شخصی هر فرد می توانید با ابعاد متفاوت شخصیتی وی نیز تا اندازه ای كه امكان دارد ، آشنا شوید ) .

گسترش و عمومی شدن وبلاگ ها :

اكثر وبلاگ های اولیه توسط طراحان وب و نرم افزار و به عنوان یك فعالیت جانبی كه در منزل دنبال می نمودند ، ایجاد و محتوی و ماهیت اطلاعاتی آنان در رابطه با توانمندی و پتانسیل های فن آوری هائی بود كه در آن زمان یكی پس از دیگری مطرح می شدند . تعداد وبلاگ ها در ابتدا بسیار اندك و محدود بود تا این كه در سال 1999 با راه اندازی چندین سرویس رایگان و یا ارزان قیمت دررابطه با وبلاگ و وبلاگ نویسی ، تعداد آنان رو به افزایش نهاد . سرویس هائی نظیر :Pitas,Livejournal ،Blogger  وEditThisPage.com ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . استفاده از سرویس های فوق،مستلزم دانش فنی بالائی نبود و علاقه مندان به ایجاد وبلاگ می توانستند به سرعت اقدام به ایجاد وبلاگ مورد نظر خود نمایند . ( رشد چشمگیر وبلاگ و وبلاگ نویسی ) .
تا اواسط سال 2000 ، بیش از یكهزار وبلاگ ایجاد و این رقم تا اواسط سال 2002 به بیش از نیم میلیون رسید. بر اساس آمار موجود، تعداد وبلاگ های ایجا د شده توسط سیستم های وبلاگ نویسی به بیش از چندصدهزار رسیده و هر چهل ثانیه یك وبلاگ جدید ، ایجاد می گردد ( بیش از شصت هزار وبلاگ در هر ماه .منبع) .
یكی از مهمترین تحولات مهم در ارتباط با وبلاگ ها ، تبدیل آن به یك رسانه محاوره ای بود. تعداد زیادی از مولفین و نویسندگان وبلاگ ها از وبلاگ خود برای بحث در ارتباط با موضوعات  مورد علاقه  و یا موضوعات گفته شده توسط سایر نویسندگان در وبلاگ های دیگر استفاده و با بكارگیری لینك های متعدد،امكان  دنبال نمودن مباحث مورد نظر را در اختیار خوانند گان قرار می دهند. بدین ترتیت ، خوانند گان  علاقه مند ، می توانستند در مباحثه مورد نظر شركت  و علاوه بر آگاهی از سایر دیدگاههای موجود ،  نقطه نظرات خود را بیان و یا  شخصا" اقدام به ایجاد وبلاگ و دنبال نمودن مباحث مورد نظر در وبلاگ خود نمایند .
از لحاظ ظاهری ، شاید وضعیت فوق را بتوان مشابه ارتباطات  "چندین نفربا چندین نفر" در نظر گرفت كه  تاكنون به اشكال متفاوتی نظیر newsgroups ( گروه های خبری )  و یا mailing lists ( لیست های نامه ) ، پیاده سازی شده است . در این  رابطه یك تفاوت اساسی وجود دارد : با توجه به اینكه نطرات ارائه شده بر روی فصای متعلق به مولف وبلاگ ارسال می گردد ، پاسخ به سایر افراد ضروری نبوده و آنان پاسخ خود را با مراجعه به وبلاگ ، مشاهده خواهند كرد. یكی دیگر از تحولاتی  كه همزمان با رشد و گسترش وبلاگ ها محقق گردید ، مطالعه وبلاگ ها توسط سایر وبلاگ نویسان بود كه باعث ایجاد  پدیده ای با  نام blogrolling ، گردید . ( بخشی از یك وبلاگ كه لیست سایت هائی را كه مولف وبلاگ - بلاگر - ، آنان را بطور منظم و همیشه مطالعه و اصطلاحا" به آنان سر می زند را مشخص می نماید. این بخش معمولا" در بخش سمت راست و یا چپ صفحه بلاگر ویا در یك صفحه مجزاء قرار می گیرد ) . یكی از خصایص جالب این لینك ها ، ایجاد یك جامعه ارتباطی ( شبكه ای )  بین وبلاگ نویسان می باشد .

وضعیت اخیر وبلاگ و وبلاگ نویسی

: وبلاگ و وبلاگ نویسی همچنان روند توسعه و گسترش خود را ادامه داده  و هر روز بر تعداد وبلاگ نویسان افزوده می گردد .جامعه وبلاگ نویسان را اقشار متفاوت جامعه تشكیل می دهند .( پیاده كنندگان نرم افزار ، طراحان وب ، متخصصین و كارشناسان فن آوری های اطلاعات و ارتباطات ، معماران اطلاعاتی ، روزنامه نگاران ، وكلاء ، متخصصین آموزشی ، مشاوران و محققین فن آوری اطلاعات ، سیاستمداران و ... ) . با توجه به جایگاه بسیار مهم وبلاگ نویسی برای روزنامه نگاران ، دانشگاه MIT در پائیز سال 2002 ، اقدام به ارائه یكواحد خاصبرای  دانشجویان نموده است .

وبلاگ چیست ؟


وبلاگ ، یك صفحه وب ( مشابه یك روزنامه شخصی ) و با قابلیت دستیابی عموم كاربران به آن است . وبلاگ ها ، بر اساس یك نظم خاص بهنگام  و محتوی بلاگ نشاندهنده شخصیت مولف و یا مولفان آن می باشد . اولویت استقرار و یا نشر مطلب بر اساس یك ساختار زمانی شكل می گیرد. در این حالت خوانندگان بلاگ ها همواره  در ابتدا جدیدترین مطلب و یا مطالب منتشر شده را مشاهده و در صورت تمایل آن را مطالعه می نمایند .
اكثر وبلاگ ها دارای یك خط فكری خاص بوده و به نوعی آن را دنبال می نمایند . مثلا" در صورتی كه یك بلاگر علاقه مند به فن آوری باشد ، با جمع آوری مطلب از منابع متفاوتی نظیر : نمایشگاه ها ، سمینارها  و یا سایت های دیگر ، آنان را با فرمت مورد نظر در بلاگ خود ثبت و در اختیار مخاطبان خود قرار دهد . درصورتی كه یك بلاگر علاقه مند به یك بیماری خاص بوده و مسائل علمی آن را به نوعی دنبال می نماید ، می تواند مقالات و موضوعات جدید منتشر شده در رابطه با بیماری مورد نظر را بر روی بلاگ خود منتشر نماید . در صورتی كه یك بلاگر , علاقه مند به مسائل اقتصادی می باشد ، می تواند با جستجو و یافتن مقالات جدید در رابطه با اقتصاد، آنان را بر روی بلاگ خود منتشر نماید .
برخی از وبلاگ نویسان از بلاگ خود به منزله یك آلبوم عكس و یا بریده روزنامه ها ( شكل خاصی از یك حافظه online ) استفاده می نمایند. زمانی كه بلاگر یك لینك مناسب را در این خصوص پیدا نماید و یا  اطلاعاتی خاصی را كه قصد دارد آنان را بخاطر بسپارد ، آنان را بر روی بلاگ خود قرار می دهد .بلاگ یك محیط الكترونیكی قابل جستجو را فراهم كه علاقه مندان  می توانند با استفاده از یك مرورگر وب و در هر نقطه ای از جهان به محتویات آنان دستیابی داشته باشند. یكی از ویژگی هائی كه در تمامی بلاگ ها به نوعی رعایت می شود ، ماهیت انتشار و استقرار اطلاعات بر روی بلاگ بر اساس یك نظم زمانی خاص است ( تقویم اطلاعاتی ) . وبلاگ مشابه یك مجله و یا روزنامه online می باشد كه  مولف آن می تواند در ارتباط با موضوعات متفاوت  در زمان دلخواه ، در آن اطلاعاتی را درج و منتشر نماید. تعداد زیادی از بلاگ ها دارای مجموعه ای جالب و ارزشمند از لینك ها به سایر بلاگ ها ویا سایت هائی می باشند  كه مولف بلاگ  آنان را مثبت و مفید ارزیابی می نماید. برخی از ویژگی های وبلاگ ها عبارتند از :

 سبك و شیوه بلاگ ها عموما" شخصی ، غیررسمی و یا خودمانی است . با استفاده از ابزارهای رایگان موجود بر روی وب می توان به سادگی  اقدام به ایجاد و نشر اطلاعات بر روی وبلاگ ، نمود.

وبلاگ ها از لحاظ كیفیت ، محتوی و اهداف دارای گونه های متعددی بوده و هر یك می توانند مخاطبان خاص خود را دارا باشند ( نظیر تیراژ روزنامه ) .

 وبلاگ ها در اواسط دهه 90 مطرح و به سرعت و همزمان با ارائه ابزارهای ساده نشر و ایجاد وبلاگ ،نظیر Blogger.com  رشد و مورد استقبال قرار گرفتند. در این راستا  وبلاگ ها ی متعددی ، ایجاد گردیده است (از بلاگ هائی كه شامل دفترچه خاطرات online بوده كه منعكس كننده فعالیت ها و تجارب روزانه نویسنده بوده تا بلاگ هائی خصوصی و یا كوچك كه صرفا" شامل توضیحاتی اندك و لینك به سایر موضوعات است ) .اكثر وبلاگ ها مبتنی بر متن می باشند .در این رابطه  وبلاگ هائی نیز وجود دارد كه علاوه بر استفاده متن از سایر اقلام اطلاعاتی نظیر صوت ، تصاویر و كلیپ های ویدئوئی نیز استفاده می نمایند( بلاگ تصویری ( Photoblog ) ، بلاگ ویدئوئی ( Videoblogs ) ، بلاگ های صوتی ( Audioblog ) ) .

هر موجودیت در یك وبلاگ بنوعی به سایر اطلاعات ، اشاره می نماید. مولفین وبلاگ ها به سایر وبلاگ ها لینك  و بگونه ای آنان را بر اساس موضوعات متفاوتی تقسیم بندی  نموده  تا امكان استفاده مناسب و سریع از سایر وبلاگ ها باتوجه به موضوعات مربوطه در اختیار كاربران قرار گیرد. خوانندگان یك وبلاگ می توانند از هر نقطه ای در وبلاگ كه تمایل دارند ، مطالعه خود را شروع نمایند :در ابتدا مطالب و نوشته های جدید منتشر شده بر روی بلاگ را مشاهده نمایند و یا با استفاده از امكان جستجو و یا لینك به سایر بلاگ ها ، اطلاعات قدیمی منتشر شده را مطالعه نمایند . در زمان مطالعه یك بلاگ ، خوانندگان می تواند آن را با اولویت های متفاوتی مطالعه نمایند : زمانی ( مطالعه بر اساس زمان و تاریخ انتشار مطلب ) ، موضوعی و یا جستجو بر اساس كلید واژه های خاصی . وبلاگ ها ، اغلب شامل یك Blogroll بوده كه شامل لیستی از لینك ها به سایر وبلاگ هائی است كه مولف وبلاگ آنان را پیشنهاد ، می نماید  . تعداد زیادی از وبلاگ ها این امكان را برای خوانندگان خود فراهم می نمایند كه نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوع منتشر شده بر روی سایت اعلام نمایند .

یكی از نكات جالب در رابطه با بلاگ ها ، سادگی آنان می باشد . وب سایت ها  معمولا" دارای یك صفحه اصلی به همراه مجموعه ای از لینك ها به سایر صفحات برای  مشاهده اطلاعات تكمیلی ،می باشند. سایت Srco به این سبك ایجاد شده است و ده ها  صفحه اطلاعاتی تحت یك صفحه اصلی سازماندهی ، می شوند. اكثر وب سایت ها  دارای چنین ساختاری می باشند . یك وبلاگ دارای ساختاری به مراتب ساده تر است :
- یك وبلاگ شامل صفحه ای مشتمل بر مجموعه ای از Entry ، است. یك وبلاگ ممكن است دارای آرشیو مطالب منتشر شده قدیمی نیز باشد، ولی  صفحه اصلی یك بلاگ دارای جایگاهی خاص بوده و توجه تمامی مخاطبان  را به خود جلب می نماید .
- یك وبلاگ معولا" حالت عمومی داشته و امكان مشاهده و مطالعه آن در اختیار عموم خواهد بود .
- موجودیت ها ی موجود در بلاگ معمولا" متعلق به یك و یا چندین مولف می باشد .
- موجودیت های منتشر شده در یك بلاگ از تفكری هوشمندانه ، تبعیت می نمایند. مثلا" در صورتی كه مولف یك بلاگ،  لینك مناسبی را پیدا نماید ، می تواند در صورت تمایل آن را در وبلاگ خود معرفی نماید .
- ابزارهای استفاده شده توسط مولفین وبلاگ ها ،عموما" ساده بوده و امكان افزودن موجودیت های متفاوت در زمان دلخواه ، وجود خواهد داشت .
- یك وبلاگ بر اساس اولویت و نظم زمانی خاصی  سازماندهی می شود ( از جدید ترین مطالب منتشر شده به سمت قدیمی ترین مطالب منتشر شده )

 در حال حاضر وبلاگ های متعدد  و  در زمینه هائی گوناگون نظیر : سیاسی ، حقوقی ، اجتماعی ، فرهنگی ، علمی و سایر موارد وجود دارد .

ایجاد وبلاگ متعلق به یك قشر خاص از جامعه نبوده و اقشار متفاوت جامعه با موقعیت شغلی متفاوت اقدام به ایجاد وبلاگ می نمایند ( رئیس جمهور برخی كشورها ، دانشجویان ،اساتید دانشگاه، هنرمندان ، روزنامه نگاران  )

 شاید این سوال مطرح گردد كه چرا وبلاگ ها تا این اندازه متدوال شده اند ؟ یكی از تولید كنندگان نرم افزار بلاگر در این رابطه می گوید كه " من فكر می كنم علت این موضوع به این مطلب برمی گردد كه آنان چیزی برای گفتن دارند. در دنیائی كه شاید فرصتی برای گفتن به آنان داده نمی شود و یا امكان بیان عقاید و نقطه نظرات خود را ندارند ولی می دانند كه می بایست بگویند. شاید وبلاگ بهترین گزینه در این رابطه باشد."

 وبلاگ ها بسرعت متدوال و برخی از وبلاگ ها  دارای صدها هزار خواننده در طی یك روز می باشند. خوانند گان متعددی اخبار مورد نظر خود را قبل از مطالعه روزنامه از طریق وبلاگ ها بدست می آورند .  مثلا" می توان با مراجعه به یك وبلاگ از آخرین اخبار مربوط به چاپ كتب جدید و دنبال نمودن آخرین پیشرفت ها و اكتشافات ایجاد شده در زمینه های متفاوت علوم ، آگاه گردید .

 برخی وبلاگ ها صرفا" دارای یك مولف می باشند و برخی دیگر به صورت گروهی اداره می شوند . عملكرد برخی از وبلاگ ها  نظیر پرتال بوده و خوانندگان را به سایر وبلاگ ها هدایت می نمایند. یك بلاگر خوب می بایست هم دارای مهارت در زمینه نوشتن و هم مهارت های خاصی در زمینه ویرایش باشد .

 بلاگرها اغلب مجموعه ای از اطلاعات و مهارت ها را در زمینه های متفاوتی در اختیار علاقه مندان قرار می دهند (باستان شناسی :(http://www.cronaca.com/  ) ، علوم متفاوت (http://www.futurepundit.com/   )  ، ادبیات معاصر (http://www.2blowhards.com/ ) .

وبلاگ ها از مجلات و روزنامه ها دارای كارآئی بمراتب بیشتری بوده و و تعداد زیادی از بلاگ ها دارای یك بخش  با نام " نقطه نطرات " بوده  كه خوانند گان می توانند  نقطه نظرات ارائه شده توسط سایر خوانند گان را مطالعه و نظر خود در این رابطه بیان نمایند . با توجه به ویژگی فوق ، نویسنده یك وبلاگ  علاوه بر ارائه نظر و دیدگاه خود می تواند پس از گذشت چندین ساعت ، بازخورد آن را داشته باشد و در صورت لزوم نقد و بررسی مجدد در ارتباط با یك مطلب را ارائه نماید .

blogosphere ، محلی غیرمتمركز ، خودجوش و قدرتمند برای ارائه یك موضوع و تمركز بر آن را به خوبی ارائه می نماید.وبلاگ ها  یك ساختار عقلانی و منطقی برای ارائه نقطه نظرات میلیون ها خواننده  را فراهم می نمایند .

یك وبلاگ بندرت اهداف مالی را دنبال می نماید. از جمله اهداف وبلاگ نویسان می توان به تمایل آنان به منظور برقراری ارتباط با  دیگران ، معرفی توانمندی ها  و  سرگرمی ، اشاره نمود (شاید هم تركیبی از سه مورد) .

بلاگ ها ، تبعیض ها و محدودیت های موجود در ارتباط با منابع رسانه ای دیگر را از میان بر می دارند . تعداد زیادی از خوانند گان روزنامه ها بر این اعتقاد هستند كه روزنامه ها و ایستگاههای سخن پراكنی ، دارای شرایط بهینه و مناسبی برای آزادهای مدنی نمی باشند .این موضوع در رابطه با وبلاگ ها  صدق نمی نماید . وبلاگ ها  در عرصه های متفاوتی و در ارتباط با مسائل متفاوت سیاسی ، احتماعی و فرهنگی  ،اقدام به نشر اطلاعات نموده و مخاطبان با رویكردی كاملا" آزادنه قادر به مطالعه مطالب منتشر شده و در صورت تمایل بیان دیدگاه خود در ارتباط با آن می باشند.

متداولترین وبلاگ ها به منزله بهترین وبلاگ نبوده و این موضوع كاملا" نسبی است .

از امكانات ارائه شده توسط مراكز متعددی می توان به منظور ایجاد یك وبلاگ رایگان استفاده نمود(:http://www.blogger.com )

 اولین نرم افزار جامع و سیستمایتك  به منظور ایجاد و بلاگ در سال 1999 ارائه و از آن زمان تاكنون ، میلیون ها بلاگ جدید ایجاد شده است .

يکشنبه 31/3/1388 - 9:43
کامپیوتر و اینترنت

امروزه گرفتن Domain Name در میان افراد علاقه‌مند به اینترنت بسیار متداول است سالانه شرکت‌های جدید و افراد جدید به ثبت وبلاگ  می‌پردازند که همگی انتظار دارند و بلاگ آنها در زمره وبلاگ های پر بیننده قرار گیرد

domain name

به همین دلیل سعی داریم در این زمینه توضیحاتی را ارائه دهیم مطالب ذکر شده بر گرفته از سایت Registration Domain  است که به ثبت domain  در سطح بین الملل می‌باشد است :

1. یک Domain name  خوب در ذهن باقی می‌ماند و به راحتی تایپ می‌شود اگر یک نام کوتاه انتخاب کنید این دو راحت تر اتفاق می‌افتد

2. در نام دامنه خود خط تیره قرار ندهید چون راحت‌تر در ذهن ها باقی‌میماند

3. تجربه نشان می‌دهد که شما اگر اسم جمع را انتخاب کنید به جای مفرد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند مثلا toytrains.com را انتخاب کنید بجای toytrain.com

4. برنامه‌های جستجوی نام دامنه می‌توانند برای انتخاب نام‌های مختلف به شما کمک کنند. یکی از این برنامه ها Mozzle Std 2.30 که می‌توانید آن را از آدرس زیر بصورت رایگان دریافت نمایید:

http://www.simtel.net/pub/pd/54228.html

5. اگر محصولات یا خدماتتان را برای مصرف کننده‌های یک کشور خاص بازار یابی می‌کنید ، حتما از دامنه های top-level آن کشور استفاده کنید.

مثلا اگر محصولی درنیوزلند دارید از دامنه های nz. و درایران ازدامنه های ir. استفاده کنید. این به شناخت محلی بودن سایت شما خیلی کمک خواهد کرد. از طرف دیگر اگر محصولات یا سرویسهای خود را می‌خواهید جهانی بازاریابی کنید از دامنه های com. استفاده کنید.

domain name

6. از کلمه هایی که هجی مشکلی دارند استفاده نکنید. به عبارتی از کلمه‌هایی که بصورت متفاوت در بقیه کشورها هجی می‌شوند استفاده نکنید.برای مثال ColorChart.com ممکن است برای کسانی که در بعضی از نقاط دیگر آمریکا زندگی می‌کنند بصورت ColourChart.com باشد

7. مطمئن شوید که اسم دامنه ای که انتخاب می‌کنید نام تجاری شرکتی نباشد یا اینکه مشکلات قانونی از این قبیل نداشته باشد.

8. از انتخاب نامهای خیلی مشابه با نامهای موجود اجتناب کنید. زیرا شما می‌خواهید نام تجاری خود را بیشتر از رقبایتان جا بیاندازید.

9. به خاطر داشته باشید که شما مالک نام دامنه خود نیستید. شما فقط برای مدت زمان محدودی این نام را اجاره می‌کنید . مواظب باشید نام دامنه‌تان منقضی نشود یا اینکه ممکن است رقبای شما آن را از چنگ شما در بیاورند
يکشنبه 31/3/1388 - 9:41
کامپیوتر و اینترنت

كاربران صوتی به دو شكل ، دستگاه متصل به شبكه IP و دستگاه متصل به شبكه مخابراتی سنتی  به گفتگو می‌پردازند

voip

سه نوع مكالمه را می‌توان توسط VOIP تصور کرد:

1. ابزار VOIP با ابزار VOIP:طی این مكالمه دو وسیله كه به شبكه مبتنی بر IP  متصل هستند با یكدیگر ارتباط بر قرار می‌كنند.

2. ابزار VOIP با تلفن سنتی: در این نوع مكالمه وسیله متصل به پروتكل IP با دستگاه تلفنی كه به شبكه مخابراتی سنتی متصل است ارتباط بر قرار می‌كند. در این صورت یك دستگاه متصل به IP نقش واسط را در تبدیل اطلاعات از شبكه IP به شبكه مخابراتی سنتی به عهده دارد. 

3. تلفن سنتی با تلفن سنتی: این نوع مكالمه به طور معمول به دلیل مسافت بالای بین دو فرد بر قرار كننده مكالمه و به منظور صرفه‌جویی در هزینه گفت‌وگو شكل می‌گیرد. در این نوع ارتباط هر یك از دو تلفن توسط شبكه مخابراتی سنتی به یك دستگاه متصل به شبكه IP مرتبط می‌شوند و ارتباط VOIP بین این دو دستگاه كمكی شكل می‌گیرد. ارتباط تلفنی با استفاده از كارت‌های تلفن رایج در بازار از این نوع است.

به نقل از مرکز تحقیقات اتوماسیون صنعتی، با اندكی توجه به سه مورد بالا متوجه می‌شویم كه موارد 2 و 3 مطرح شده در بالا با استفاده تركیبی از شبكه مخابراتی سنتی و شبكه IP برقراری ارتباط صوتی را ممكن می‌سازند. انواع دیگر مكالمات VOIP نیز وجود دارد

 

-         ( Virtual Station) ایستگاه مجازی به ایستگاه مجازی

-          ایستگاه مجازی به شبكه كامپیوتری

-          شبكه كامپیوتری به شبكه كامپیوتری

يکشنبه 31/3/1388 - 9:40
کامپیوتر و اینترنت
با اینکه چیزی کمتر از یک سال از انتشار رسمی ویندوز سرور 2008 می‌گذرد به جرات می‌توانم بگویم معدود مدیران شبکه‌ای در ایران وجود دارند که سیستم‌های سرور خود را به ویندوز سرور 2008 ارتقا داده باشند. شما با این سیستم عامل هر سناریویی را که در سر بپرورانید می‌توانید انجام دهید. اما متاسفانه در ایران هنوز بازار ویندوز سرور 2003 داغ است و حرکت به سوی این فناوری عظیم(win2k8) به کندی صورت می‌گیرد. و این در حالی است که در همایش‌های PDC و winHEC نسخه windows 2008 server R2 هم به صورت آزمایشی رونمایی شد.

در اینجا فقط به معرفی نسخه R2 ویندوز سرور 2008 خواهم پرداخت.

 این ویرایش 4 قابلیت اصلی را در محوریت قرار داده است:

 

Management

windows server 2008

ویندوز سرور دارای یک کنسول مدیریتی قدرتمند و مجتمع است که شما می‌توانید تمام Roleهای شبکه را در یک جا (Server Manager) مدیریت کنید. از دیگر امکانات جالب ویندوز سرور server core آن است شما با این توانمندی می‌توانید ویندوز خود را در حالت مینیمال نصب کنید و بدون رابط گرافیکی(GUI) آن را اجرا کنید. هیچ چیز لذت بخش‌تر از این نیست که شما با یک کیبورد، صفحه نمایش سیاه و یک خط فرمان کل شبکه‌تان را مدیریت کنید!! کابران یونیکس،ناول و لینوکس خوب می‌دانند در مورد چه چیزی صحبت می کنم.!

 جالب است بدانید در win2k8-R2 از نسخه دوم نرم افزار power shell به طور پیش فرض استفاده شده است شما به کمک این نرم افزار قدرت زیادی در خط فرمان این سیستم عامل خواهید داشت و البته بسیار راحت می‌توانید به اسکریپت نویسی بپردازید. این سیستم عامل در حجم کاری و پردازش‌های بالا به طور خودکار پردازش‌ها را کنترل و on یا off می‌کند و در زمان کاهش بار کاری به پردازش‌ها سرعت می‌بخشد این عمل در نهایت منجر به کاهش مصرف برق می‌گردد که در دیتا سنترها تاثیر بسزایی دارد.  R2 به گونه‌ایی توسعه داده می‌شود که کارهای مدیریتی روزانه و تکراری شما را تشخیص می‌دهد و آنها را به طور خودکار به کنسول مدیریتی می‌سپارد و در نهایت شما آسان‌تر و سریعتر به مدیریت داده‌ها می‌پردازید.

 

Virtualization 

 با این فناوری سیتم عامل شما تبدیل به ماشین مجازی سازی می‌شود یعنی اینکه می‌توانید سیستم عامل‌ها و نرم افزارهای دیگر را به صورت مجازی روی آن سیستم عامل نصب کنید. پیش از این نرم افزارهای جدا از ویندوز این کار را انجام می‌دانند، اما با کمک فناوری هایپروایزر(hyper-v) مایکروسافت این فناوری با ویندوز سرور 2008 یکپارچه شد و در سال اخیر پیشرفت‌هایی چشمگیری در این زمینه حاصل شد و هنوز ادامه دارد. با این فناوری می‌توانید حداکثر بهره‌وری از منابع سخت افزاری را  داشته باشید و در نهایت کاهش هزینه‌ها.

 

windows

Web 

 ویندوز سرور 2008 از IIS7 برای مدیریت وب سایت‌ها استفاده می‌کند یک سیستم کاملا ماجول‌گرا دارد و شما هر بخش را می‌توانید جداگانه نصب کنید و این به کارایی و امنیت سیستم شما کمک خواهد کرد. IIS7 از asp.net و php پشتیبانی می‌کند و دیگر نیازی به پلت فرم NET. نخواهید داشت. هدف win2k8-R2 راحت‌تر کردن مدیریت پلت فرم‌های تحت وب و پشتیبانی از نرم افزار های تحت وب می‌باشد.

 

 

Better Together Windows 7

شاید قبلا مایکروسافت این حرف را برای ویستا می‌زد اما ظاهرا تبلیغات منفی رسانه‌ای کار خودش را کرده است و در نسخه R2 دیگر خبری از ویستا نیست. همانطور که می‌دانید نسل بعدی کلاینت‌های مایکروسافت ویندوز 7 خواهد بود. مایکروسافت تمام تلاش خود را خواهد کرد تا فناوری‌های استفاده شده در این دو سیستم عامل با هم منطبق و طراحی یکپارچه‌ای داشته باشند. از این قسمت نتیجه خواهیم گرفت که تا چند سال آینده خبری از نسل بعدی ویندوز سرور نخواهد بود و این نشان از قدرت کنونی ویندوز سرور 2008 است.

يکشنبه 31/3/1388 - 9:38
کامپیوتر و اینترنت

اضافه كردن RAM برای بهبود عملكرد

با وجود اینكه پردازشگرهای لپ تا‌پ‌ عمـلكرد خـوبی در زمـیـنه متـعادل سازی سـرعت انـجام كار و مـصرف كم برق دارند، ولی در مـجموع پردازشگرهای كامپیوترهای دسك‌تاپ از آنها پیشی گرفته‌اند.

مهم‌تر اینكه كامپیوترهای دسك‌تاپ از نظر سرعت بالاتر هارددرایو كه بیشترین تاثیر را در سرعت كلی سیستم دارد، نسبت به لپ تا‌پ‌ها برتری دارند. چاره این امر برای افرادی كه از لپ تا‌پ‌ها  استفاده می‌كنند این است كه وابستگی آنها به هارددرایو را به حداقل برسانند.

منظور از این سـخن، ارتقای RAM اسـت. هر چـقدر یـك لپ تاپ بتـواند اطلاعات بیـشـتری را در حافـظه پرسرعت خود جمع‌آوری كند، نیاز كمـتری به جمع‌آوری اطلاعات در حافـظه مجازی روی هارددرایـو خـود دارد و ایـن بـدان معناسـت كه زمـان انتـظار برای دستیابی به اطلاعات از روی دیسك چرخان نسبتاً كند، كمتر می‌شود.

افزودن یا جایگزین كردن RAM، به آسانی وصل كردن كابل USB است. می‌توانید لپ تاپ خود را برای انجام چنین كاری به مراكز خدمات كامپیوتر ببرید، اما این كار فقط هدر دادن پول است. مگر اینكه واقعاً هیچ‌گونه مهارت مكانیكی در زمینه كامپیوتر نداشته باشید.

ram در لپ تاپ

برای اجرای ویندوز XP به طور معمول RAM یك گیگابایتی كفایت می‌كند. اما در صورتی كه با فایل‌های ویدئویی، Microsoft یا بازی‌هایی كه نیاز به RAM بالا دارند، كار می‌كنید، استفاده از RAM بالاتر بهتر است.

ویندوز ویستا با RAM 2گیگابایتی و بالاتر، به بهترین شكل اجرا می‌شود، هرچند كاربرانی كه فشار زیادی به كامپیوتر خود نمی‌آورند، می‌توانند موقتاً با RAM 1/5گیگابایتی هم كار خود را پیش ببرند.

تـوجه داشـته باشـید كه ارتـقا دادن RAM مـنوط بـه كاهش بازده كار اسـت. برای مـثال مـمـكن اسـت حافظه لپ تاپی كه از ویندوز ویستا استفاده می‌كنـد را از 2 گیگابایت هم بالاتر ببرید، ولی تغییری در آن احساس نكنید. لپ تا‌پ‌های تـك كاربـر حـتی اگر ویـستا و Office 2007 هم روی آن نصب باشد، نیاز چندانی به حافظه 3 یا حتی 4 گیگابایتی ندارند.

از سوی دیگر، بدون تردید نیازهای آینده مقادیر عجیب و غریب حافظه‌های امروزی را ناچیز نشان خواهد داد. (یادمان باشد كه روزی كامپیوترهای 64 بیتی بالاترین مدل كامپیوتر بودند.) گرچه شاید در آن زمان لازم باشد كه به طور كلی به دنبال یك كامپیوتر كاملاً جدید باشید.

 

خرید RAM

تنها موضوعی كه در مورد ارتقای RAM باید نسبت به آن مهارت داشته باشید، خرید ماجول حافظه مناسب است.بسیاری از لپ تا‌پ‌ها از SODIMM استفاده می‌كنند كه از RAM كامپیوترهای دسك‌تاپ كوچك‌تر بوده و در نتیجه برای لپ تا‌پ‌ها مناسب‌ترند.

برای اینكه بدانید كامپیوتر كیفی شما تا چه مقدار RAM را پشتیبانی می‌كند و اینكه نوع كارت حافظه‌ای كه می‌پذیرد چیست و چه تعداد شیار SODIMM در آن وجود دارد، به سراغ دفترچه راهنمای كامپیوتر كیفی خود یا سایت شركت تولیدكننده آن بروید. هرچند اگر هم برخی از این اطلاعات را به دست نیاوردید، جای تعجب ندارد.

برای كسب آگاهی كامل باید نگاهی به RAM موجود در كامپیوتر كیفی خود بیندازید. در بسیاری از لپ تا‌پ‌ها با برداشتن پانل دسترسی كه در زیر كامپیوتر قرار دارد، به راحتی می‌توان به شیار‌های RAM دسترسی پیـدا كرد. با استفاده از یك پیچ گوشتی كوچك این صفحه را باز كنید. احتمالاً در پیدا كردن RAM مشكلی نخواهید داشت؛ مگر آنكه پشت قطعه دیگری مانند هارددرایو قرار داشته باشد كه البته این قطعات هم قابـل برداشتـن هستند. حواسـتان باشد درصورتی كه مجبور به برداشتن قطعه‌ای شدید، در پایان كار نسبت به قرار دادن آن در محل خود، اطمینان حاصل كنید.

به محض اینكه محل RAM را پیدا كردید، هرگونه شماره‌ای كه روی برچسب آن وجود دارد را به همراه اسم تجاری آن یادداشت كنید.

لپ تاپ

اگر برای دیدن برچسب آن نیاز به برداشتن كارت دیگری بود، ابتدا قسمت فلزی میز یا صندلی خود را با دست لمس كنید تا الكتریسیته ساكن بدن خود را تخلیه كنید. برای اطلاعات بیشتر به مقاله "حفاظت در برابر ESD " مراجعه نمایید.

شیارهای SODIMM معمولاً زایده‌ای فنری دارند و زمانی كه كارت حافظه به درستی در جای خود قرار گیرد، این زائده‌ها در شكاف‌های موجود در لبه كارت حافظه چفت می‌شوند. برای بیرون آوردن SODIMM، زائده‌ها را از درون شكاف خارج كنید. ممكن است برای این كار اهرم‌های كوچكی وجود داشته باشند كه شما باید آنها را فشار دهید. این عمل به بالا آمدن لبه فوقانی كارت حافظه منجر می‌شود یا دست كم این امكان را به شما می‌دهد تا بتوانید با ناخن‌های خود آن را بالا بكشید. در یك زاویه مشخص، بیرون كشیدن كارت از شیار میسر می‌شود. به این موضوع كه كامپیوتر كیفی شما یك یا دو شیار SODIMM دارد، توجه داشته باشید، زیرا با اضافه كردن یك RAM به حافظه موجود، به جای جایگزین كردن آن، می‌توانید در هزینه صرفه‌جویی كنید.

سپس وب‌سایت سازنده SODIMM خود را پیدا كرده و شماره مـدل كارت حافـظه خود را در آن بیابیـد. شما باید لیستی از ویـژگی‌های ماجـول خـود را پیـدا كنیـد كه شامل ظرفیت (مثلاً 512 مگابایت)، فركانس (مانند 667 كیلوهرتـز یا PC2- 5300)، نـوع كارت (مثل DDR2) و زمانـبندی آن باشد. (مانند 12-4-4-4؛ بعضی توزیع كننده‌ها فقط شماره اول را كه CL یا CAS نامیده می‌شود، یادداشت می‌كنند.)

شما می‌توانید به شكل مجازی تمام مدل‌های اخیر SODIMM را در سایت‌های توزیع كنندگان پیدا كنید، هرچند فروشگاه‌ قطعات كامپیـوتری یا لـوازم الـكترونیكی مـحل شما مـمكن اسـت تنها چند مدل معروف آن را داشته باشند. شایـد به این نتیجه هم برسید كه شركت تولیدكننده كامپیوتر شـما یكی از گران‌‌فروش‌ترین توزیع كننده‌های RAM است.

در مـورد RAMهای قدیـمی‌تر، شایـد لازم باشـد كه تـعداد پین‌های آن را بشمارید. (پین‌ها اتـصالاتی هستند كه در كانكتورهای كناری وجود دارند.) و از طریق جست‌وجو در Google Images و تصاویر موجود در آن، تعداد پین‌ها را با هم مطابقت دهید. برای مثال، اگر به دنبال SODIMM دارای 144 پین هستید و تصویر كارتی را پیدا كردید كه دقیقاً مشابه كارت خودتان است، صفحه وبی كه تصویر مذكور در آن قرار دارد احتمالاً نـوع آن كارت را مـثلاً EDO یا SDRAM مشـخص كرده است.

 

به اعداد توجه داشته باشید

خرید كارت حافظه‌ای با مشخصاتی كه كامپیوتر كیفی شما آن را پشتیبانی كند یا چیزی بهتر از آن، از اهمیت بالایی برخوردار اسـت. (در قـسمت "خرید RAM بهتر" توضـیح بیشتری در این خصوص داده شده اسـت.) اگر درصدد جایگزین كردن SODIMM هستید، مسلماً نمی‌خواهید كه با نصب یك حافظه كندتر، سرعت عملكرد خود را از دست بدهید. اگر هم قصد دارید كارت RAM دیگری را اضافه كنید، مطابقت داشتن مشخصات آن با حافظه موجود، احتمال خطا را كاهش خواهد داد.

به عنوان مثال، حافظه‌ای كه تهیه می‌كنید، باید از نظر درجه‌بندی فركانس، مثلاً 800 مگاهرتز یا 6400-PC2 با RAM موجود یكسان بوده یا بهتر از آن باشد. (درجه‌بندی كامپیوترهای شخصی بر مبنای فركانس حافظه ضربدر 8 محاسبه می‌شود. مانند 3200-PC برای حافظه 400DDR مگاهرتز یا 5300-PC2 برای حافظه 667DDR2مگاهرتز.) اگر فركانس RAM خریداری شده پایین‌تر از قبلی باشد، كامپیوترهای شما كندتر به نظر می‌رسد و ممكن است پیغام خطا نیز بدهـد كه البته ایـن به تنظیـمات حافـظه در BIOS بستگی دارد. ایـمن‌تریـن حالـت آن اسـت كه از RAM با سـرعـت بالاتر استـفاده كنید. هرچند نـیازی به صرف هـزینه بیشتر برای حافظه با فركانس بالاتر نیست. (مثلاً جایگزین كردن 800SODIMM مگاهرتز به جای كارت 533 مگاهرتز)، مگر اینكه تصمیم داشته باشید با سرعت بسیار زیادی كار كنید. (سرعت بسیار زیاد عمر باتری را كاهش می‌دهد، بنابراین اغلب استفاده كنندگان از كامپیوترهای همراه، دست به ایـن كار نمی‌زنند.) در نهایت اگر لپ تاپ شما از حافظه دو كانال (dual-channel) پشتیبانی می‌كند، از مطابقت داشتن هر دو SODIMM كه می‌خرید، اطمینان حاصل كنید. اگر كارت‌های RAM با یكدیگر مطابقت نداشته باشند، ممكن است عملكرد كامپیوتر را به حالت تك كاناله (single-channel) ببرند.

 

طریقه نصب

برای جایگذاری یك SODIMM جدید، لبه كانكتور آن را با زاویه حدوداً 45 درجه داخل شیار قرار دهید. زمانی‌كه تا حد امكان داخل شیار شد، كارت را مستقیماً به سمت پایین فشار دهید. اگر همه چیز سر جای خود قرار داشته باشد، زبانه‌های فنری شیار در شكاف‌های لبه كناری SODIMM چفت می‌شود و كارت به حالت كاملاً خوابیده قرار می‌گیرد. اگر این‌گونه نشد، كار را از نو انجام دهید.

اگر پیش از بستن پانل دسترسی لازم بود كه سایر قطعات را نیز به جای خود برگردانید،‌ مطمئن شوید كه همه چیز درست سر جای خود قرار گرفته است. حتی اگر یك كابل هم به شكل صحیح سرجای خود نرفته باشد یا یكی از پایه‌های هارددرایو درست نصب نشده باشند، پانل دسترسی سر جای خود قرار نخواهد گرفت،‌ مگر اینكه مشكل را حل كنید.

 

ورودی نادرست، نتایج بیهوده

نكته آخر اینكه همان‌طور كه استفاده از RAM ارزان‌قیمت در كامپیوترهای دسك‌تاپ می‌تواند موجب بی‌ثباتی و بروز خطا در كار شود، استفاده از حافظه‌های متفرقه نیز كار كامپیوتر كیفی شما را مختل می‌كنند. همواره سراغ مارك‌های مطمئن نظیر Corsair ،Crucial و OCZ بروید.

 

خرید RAM بهتر

مشخصات RAM موجود در كامپیوترتان را پیدا كنید. آن‌گاه با توجه به آن حافظه‌ای بخرید كه از نظر مشخصات یا با آن یكسان بوده یا از آن بهتر باشد. توجه داشته باشید كه توانایی‌ها و تنظیمات BIOS كامپیوتر كیفی شما مشخص می‌كند كه آیا RAM با فركانس بالاتر یا زمان‌بندی محدودتر، می‌تواند موجب بهبود عملكرد كامپیوتر شما شود یا خیر؟

يکشنبه 31/3/1388 - 9:29
کامپیوتر و اینترنت

- مرور قسمت اول

 

مشخصات فنی سیستم تست‌

(CPU: Core2 Duo E6400 (Conroe 2048/2.13GHZ/FSB1066/2MB L2 Cache

(Motherboard: Gigabyte GA-P35 DQ6 (Bios Ver 1.1/Chipset: P35/ICH9R

(abit In9 32MAX wi-fi (Bios Ver 1.1/Chipset : nforce 680i SLI/NF590SLI        

(Graphic: Geforce 7950GT (GPU:550 MHZ/Memory:1.4GHZ (700 MHZ Effective

(Harddisk: Seagate Baracuda 250GB (7200 RPM /8MB Cache/SATA2/NCQ

(Power Supply: OCZ GameXStream 600W (PFC Active/4line 12v

(Monitor: Samsung 205BW (Resolution:1680*1050

CPU Cooling System: Gigabyte G-power GH-PDU 21 (Max:3200 RPM

 

مشخصات سیستم عامل و درایور‌ها

OS:Windows Media Center Build 2600.SP2

Graphic Card Driver Version: Forceware 162.22

(Motherboard Chipset Driver Version: Gigabyte (Version 8.3.1.1009

(Abit (Forceware V9.53

(DirectX Version: 9C(4.09.000.0904

 

نرم‌افزار‌های مورد آزمایش‌

 

- Sisoftware Sandra 2007  

Sisoftware Sandra یكی از معتبرترین نرم‌افزار‌ها برای تست حافظه و پردازنده است. این نرم‌افزار با بررسی دقیق قابلیت‌های سخت‌افزاری و ارایه امتیاز، امكان مقایسه همزمان آن را با دیگر محصولات به كاربر می‌دهد. در مجموع برای نزدیكی نتایج حاصل از آزمایشات به واقعیت در تست‌ها، از نسخه Lite نرم‌افزار برای تست پهنای باند حافظه و ویژگی چندرسانه‌ای استفاده كردیم.

 

- Everest Ultimate Edition 2006

با آن كه نرم‌افزار Sisoftware Sandra امكان بررسی زمان تأخیر حافظه را دارد، اما با این وجود برای كسب نتایج ‌دقیق‌تر تأخیر زمان حافظه را با برنامه معروف Everest نسخه Ultimate انجام دادیم.  

 

- Super Pi

برای تست دقیق‌تر پردازنده در وضعیت عادی و اوركلاكینگ و تعیین وضعیت پردازشی سیستم در حالت اوركلاك از نرم‌افزار معروف Super Pi نسخه 1/1 در حالت چهار میلیون محاسبه عدد صحیح استفاده كردیم كه در بسیاری از موارد این نرم‌افزار به خوبی وضعیت نامتعادل پردازنده را در هنگام اوركلاك مشخص كرد.

 

- Cinebench R10

برای تست وضعیت پردازشی سیستم در حالت اوركلاكینگ از نرم‌افزار معروف Cinebench R10 استفاده كردیم. این نرم‌افزار با پردازش یك تصویر دو‌بعدی پیشرفته به خوبی پردازنده و حافظه را تحت فشار قرار می‌دهد (در بسیاری از موارد، سیستم در این نرم‌افزار هنگ كرد).

 

- Ozone 3D

با آن كه ما تصمیم داشتیم كاری به نرم‌افزار‌های سه‌بعدی نداشته ‌باشیم، اما با این وجود از  یك نرم‌افزار تست سه‌بعدی (البته نه در حد 3D Mark 2006) به نام Ozone 3D استفاده كردیم. برای كسب نتایج دقیق‌تر، دقت تصویر مورد آزمایش را روی وضعیت 1050*1680 پیكسل تنظیم كردیم تا در صورت وجود عدم‌ثبات سیستم با مشكل اجرای تست روبه‌رو شود.

 

- CPU Z

با وجود نرم‌افزار CPU-Z نسخه 42/‌‌1 توانستیم به طور دقیق فركانس مسیر FSB، میزان فركانس پردازنده و زمان تأخیر حافظه را ثبت كنیم.

 

- Prime95

Prime95 یك نرم‌افزار مناسب برای تست ماندگاری سیستم است . این نرم‌افزار با تست دقیق پردازنده و حافظه خیال شما را از ماندگاری سیستم در زمان اوركلاكینگ راحت می‌كند.

 

نتایج تست‌

تازه به مهم‌ترین قسمت مقاله رسیدیم. جایی كه امتیاز‌ها همه چیز را مشخص می‌كنند نه حرف‌ها!

به دلیل استفاده از دو مادربورد در تست‌ حافظه‌ها، نتایج حاصل را به صورت مجزا برای هر مادربورد ارایه كردیم تا امكان مقایسه راحت‌تر نتایج به‌دست آمده وجود داشته باشد. به همین علت در ابتدا به سراغ نتایج به‌دست آمده از مادربورد GA-P35 DQ6 می‌رویم. سپس نتایج I9N 32MAX را ارایه خواهیم كرد (با یك تیر دو نشان زدیم: هم حافظه را مقایسه كردیم و هم چیپ‌ست‌های P35 و nforce 680i SLI  را وارد یك رقابت جدی كردیم)

قبل از این كه سراغ نتایج برویم باید به این موضوع اشاره كنیم كه تمام نتایج حاصل در این رقابت بعد از چند بار تست به‌دست آمده است و تمام حالت‌های ممكن برای دست‌یابی به حداكثر كارایی و فركانس روی حافظه‌ها آزمایش شده است. همچنین اشاره به این نكته حایز اهمیت است كه تمام تست‌ها در شرایط استاندارد و توسط نرم‌افزار‌های استاندارد جهانی انجام شده است.

 

تست با مادربورد GA-P35 DQ6 (در حالت استاندارد)

قبل از تست استاندارد حافظه، تا جایی كه امكان داشت پردازنده را اوركلاك كردیم تا با تحت فشار قرار دادن پردازنده و مادربورد مشكلات احتمالی را تشخیص دهیم. در این حالت توانستیم با مادربورد GA-P35 DQ6 به فركانس باور نكردنی 79/3 گیگاهرتز دست پیدا كنیم و تستی هم با برنامه Sisoft Sandra 2007 بگیریم كه در تصویر شماره 13 نتیجه این تست را مشاهده می‌كنید! در این حالت سیستم چندان پایدار نبود (باید واقعیت را گفت).

با این وجود افزایش 66/‌1 گیگاهرتزی فركانس پردازنده كار كمی نیست. البته سعی نكنید با كامپیوتر خود این كار را انجام دهید. چون  این كار را در شرایطی انجام دادیم كه قبل از آن، تمام ولتاژ‌ها به طور دقیق تست شده بود و پردازنده به وسیله یك خنك‌كننده حرفه‌ای، خنك می‌شد.

با این وجود در هنگام اوركلاك دور فن به حدی بالا رفته بود كه هر لحظه احساس می‌كردیم كه دستگاه منفجر می‌شود. در كل هدف ما از این كار فقط تست ماندگاری سیستم در شرایط سخت و ثبت یك فركانس ایده‌ال در شرایط اوركلاك بود.

برای تست دقیق حافظه‌ها در ابتدا فركانس پردازنده و حافظه را روی حالت پیش‌فرض تنظیم نمودیم (حالتی كه خود بایوس مادربورد تشخیص می‌دهد) و با تمام نرم‌افزار‌های موجود كه داشتیم نتایج حاصل را ثبت كردیم. در این حالت تفاوت بین حافظه‌ها بسیار اندك بود و بیشتر حافظه‌ها به امتیاز‌های یكسانی در تست‌ها دست یافتند. با توجه به نمودار‌ها در خواهید یافت كه حافظه‌های ارزان و گران‌قیمت در تست‌ها با تفاوت اندكی از یكدیگر قرار می‌گیرند.

اشاره به این نكته حایز اهمیت است كه در تست‌های انجام شده به علت عدم امكان تغییر زمان تأخیر در بایوس، تمام زمان‌های تأخیر حافظه‌ها به صورت خودكار روی وضعیت 15-5-5-5 تنظیم می‌شد و هیچ‌گونه تفاوتی میان زمان تأخیر حافظه‌ها وجود نداشت (ما تمام سعی خودمان را كردیم، اما گزینه‌ای برای تغییر زمان تأخیر پیدا نكردیم).

نتایج آزمایش در حالت استاندارد

نتایج تست چند رسانه‌ای پردازنده - حالت استاندارد
نتایج تست پهنای باند حافظه - حالت استاندارد
نتایج تست زمان تاخیر حافظه - حالت استاندارد
نتایج تست در 4 میلیون محاسبه - حالت استاندارد
نتایج تست پردازش تصویر - حالت استاندارد

نتایج آزمایش در حالت اوركلا‌كینگ‌

احتمالاً تعجب می‌كنید كه چرا ما هیچ یك از تست‌های استاندارد را در وضعیت اوركلاكینگ انجام ندادیم و فقط به اوركلاكینگ حافظه بسنده كردیم!

در ابتدا خودمان هم قصد داشتیم كه تمام تست‌ها را در وضعیت اوركلاك انجام دهیم.

اما به دلیل آن كه امكان مدیریت زمان تأخیر حافظه در نسخه 1/‌‌1 بایوس مادربورد P35-DQ6 وجود نداشت و خود مادربورد زمان تأخیر را بر اساس میزان فركانس حافظه تغییر می‌داد (به عنوان مثال در فركانس 400 مگاهرتز زمان تأخیر 15-5-5-5 بود. اما در فركانس500‌مگاهرتز این زمان تأخیر به 23-7-7-7 می‌رسید) باعث تغییر در نتایج حاصل از تست‌ها می‌شد.

پس به همین علت هدف اصلی خود را روی اوركلاكینگ حافظه معطوف كردیم كه خوشبختانه با وجود قابلیت‌های پیشرفته‌ این مادربورد توانستیم به نتایج مناسبی در اوركلاكینگ حافظه دست پیدا كنیم. بدون هیچ‌گونه طرفداری مادربورد P35-DQ6 در هنگام اوركلاكینگ حافظه كاملاً قدرتمند عمل كرد و به علت ویژگی خاص بایوس هیچ‌گاه نیازی به استفاده از كلید ریست بایوس پیدا نكردیم. چون در صورت تنظیم نادرست بایوس، مادربورد به صورت خودكار بعد از سه بار بوت شدن ناموفق تنظیمات را به حالت پیش‌فرض باز می‌گرداند.

نتایج تست اورکلاکینگ

 

تست  با مادربورد In9 32MAX Wi-Fi (در حالت استاندارد)

بایوس مادربورد In9 32MAX  از لحاظ امكان تنظیم زمان تأخیر حافظه و مدیریت دقیق قابلیت‌های سیستم كامل‌تر از رقیب اینتلی خود بود. این مسئله كمك به‌سزایی به ما در مقایسه تأثیر زمان تأخیر حافظه كرد (البته این ویژگی بیشتر به علت قابلیت‌های چیپ‌ست nforce 680i بود).

در وضعیت استاندارد تمام تنظیمات فركانس پردازنده و حافظه را در روی حالت پیش فرض تنظیم كردیم و فقط زمان تأخیر را به زمان ثبت شده روی حافظه تغییر دادیم. در این حالت تمام حافظه‌ها به جزء Gskill ،OCZ Platinum و Kingmax در فركانس و زمان تأخیر استاندارد خود فعالیت كردند.

حافظه Gskill با زمان تأخیر 12-4-4-4 روی حالت DDR2 533 بوت می‌شد. به همین علت برای آن كه بتوانیم حافظه را در حالت DDR2 800 بوت كنیم، زمان تأخیر حافظه را در بایوس روی 15-4-5-4‌ تنظیم كردیم. در مورد حافظه OCZ Platinum هم همین مشكل وجود داشت و سیستم در حالت 15-4-5-4 بوت نمی‌شود و ما مجبور شدیم زمان تأخیر حافظه سیستم را روی حالت 15-5-5-5 تنظیم كنیم.

مشكل ما با حافظه Kingmax در مورد زمان تأخیر نبود. بلكه این حافظه در حالت DDR 2 1066 بوت نشد و ما مجبور سیستم را با حافظه DDR2 800 در دو حالت استاندارد و اوركلاك بوت كنیم (البته در این میان نسخه بایوس هم بی‌علت نبود ).

نتایج تست چند رسانه‌ای پردازنده - حالت استاندارد
نتایج تست پهنای باند حافظه - حالت استاندارد

 

تست  با مادربورد IN9 32MAX Wi-Fi (در حالت اوركلاكینگ)

به علت امكان مدیریت دقیق زمان تأخیر حافظه و قابلیت‌های مناسب دیگر، تست‌های اوركلاكینگ را با مادربورد  In9 32MAX  انجام دادیم. البته كار چندان آسانی نبود. چون با وجود پارامتر‌های مختلف ایجاد یك شرایط استاندارد چندان امكان پذیر نبود. با این وجود در ابتدا سعی كردیم شرایط یكسانی را برای تمام حافظه‌ها ایجاد كنیم. به همین علت در اولین قدم فركانس پردازنده را با افزایش FSB (از 266 مگاهرتز به 400 مگاهرتز) به 2/3 گیگاهرتز رساندیم و مقدار فركانس پردازنده را روی این مقدار ثابت كردیم.

در این حالت نسبت میان فركانس پردازنده و حافظه را در حالت Unlink (غیر‌وابسته) تنظیم كردیم تا امكان مدیریت بهتر حافظه را داشته باشیم. (در مادربورد‌های مبتنی بر چیپ‌ست اینتل نسبت میان فركانس پردازنده و حافظه به صورت رابطه یك به یك، چهار به پنج و سه به چهار تغییر می‌كند و امكان مدیریت مجزای نوع حافظه وجود ندارد). با این وجود باز هم یك پارامتر زمان تأخیر وجود داشت كه باعث غیر‌منطقی شدن نتایج تست می‌شد.

به همین علت سعی كردیم كه حافظه‌ها را در زمان تأخیر استاندارد خودشان آزمایش كنیم كه در هیچ یك از موارد سیستم بوت نشد. به همین دلیل زمان تأخیر را روی حالت پیش فرض 18-5-5-5 تنظیم كردیم تا فقط پارامتر فركانس كه در كل بسیار مؤثرتر از تأخیر زمان است، نقش تعیین كننده را بازی كند.

بیان این نكته حایز اهمیت است كه برای دست‌یابی به شرایط یكسان و بالاترین فركانس حافظه قابلیت EPP برای تمام حافظه‌ها در بایوس سیستم غیرفعال شده بود. چون در صورت فعال بودن این قابلیت امكان افزایش فركانس امكان‌پذیر نبود. (البته فعال بودن این قابلیت تأثیر خوبی بر افزایش كارایی حافظه داشت و پیشنهاد می‌كنیم اگر زیاد به دنبال اوركلاكینگ سیستم نیستید و مادربورد خود را از سری nforce 680i انتخاب كردید، سعی كنید حافظه‌ای با قابلیت EPP بخرید.

نتیجه‌گیری‌

به علت شرایط خاص بازار كامپیوتر و برای جلوگیری از بروز هرگونه تأثیرات منفی بر افكار عمومی تحلیل نتایج تست را بر عهده خود شما می‌گذاریم تا با بررسی فاكتور‌هایی مانند نوع كاربرد، قیمت و گارانتی بهترین انتخاب را انجام دهید.

 

جمعه 29/3/1388 - 1:10
کامپیوتر و اینترنت

اشاره :

ا‌ین یك رقابت واقعی است كه توسط دوهفته‌نامه عصر شبكه و بدون طرفداری از هیچ گونه مارك تجاری یا شركت خاصی انجام شده است. همان‌طور كه می‌دانید انتخاب یك حافظه مناسب تأثیر به‌سزایی بر كارایی، افزایش قابلیت اوركلاكینگ و ماندگاری سیستم در شرایط سخت كاری دارد. به همین علت، سراغ این قطعه حساس و در عین حال پرطرفدار رفتیم تا با بررسی دقیق دوازده مدل از حافظه‌های DDR2 800 (البته به جزء دو مدل) بازار ایران اطلاعات فنی مناسبی را در مورد قابلیت‌ها و مزایای این محصولات در اختیار شما قرار دهیم.

توضیح: در حالت كلی به اعمال تغییرات در مشخصه‌های یك قطعه كامپیوتر با هدف افزایش كارایی آن قطعه «اُوركلاكینگ» گفته می‌شود .

     

بررسی اجمالی حافظه‌ها

1- Corsair Dominator

حافظه‌های سری Dominator معروف‌ترین محصولات شركت Corsair است كه از سیستم خنك‌كنندگی DHX یا Dual-path Heat Xchange  بهره می‌برد.

حافظه CM2X1024-6400C4D كه به صورت دو ماژول یك گیگابایتی در اختیار ما قرار گرفت، از زمان تأخیر 12-4-4-4 و قابلیت EPP یا Enhanced Performance Profiles برای اوركلاكینگ راحت در مادربورد‌های مبتنی بر چیپ‌ست‌های پیشرفته Nvidia، پشتیبانی‌می‌كند.

مقایسه عملی 12 مدل حافظه

این نوع حافظه مجهز به خنك‌كننده‌های آلومینیومی است و در محدوده ولتاژ 2 تا 4/2 ولت فعالیت ‌می‌كند. البته تا یادم نرفته بگویم كه این حافظه برای مادربورد‌های سری ROG یا Republic for Gamer شركت ASUS بهینه شده است.

 

 

2- GSkill F2-6400CL4D-1GBPK

اگر طرفدار اوركلاكینگ باشید و روزی چند ساعت از وقت خود را در تالار‌های گفتگوی سایت‌های معروف سخت‌افزاری بگذرانید، به طور حتم حافظه‌های شركت معروف Gskill را می‌شناسید.

این شركت حافظه‌های DDR2 خود را در ده رده مختلف عرضه می‌كند كه معروف‌ترین سری آن  مدل HK است.

البته ما در زمان رقابت تنها به مدل استاندارد F2-6400CL4D-1GBPK  دسترسی داشتیم. این حافظه مجهز به مدار چاپی شش‌لایه است و از زمان تأخیر 12-4-4-4 پشتیبانی‌ می‌كند. بنا به اطلاعات ارایه شده توسط سایت رسمی GSkill، این محصول در محدوده ولتاژ 8/1 تا 2 ولت فعالیت می‌كند و دارای یك خنك‌كننده آلومینیومی با رنگ آبی روشن است.

 

3- OCZ Flex XLC

زمانی كه برای اولین بار حافظه Flex XLC را به دست می‌گیرید، ته دلتان خالی می‌شود. چون شركت OCZ در این محصول از یك خنك‌كننده آلومینیومی سنگین با امكان ارتباط به خنك‌كننده‌های آبی استفاده كرده تا حسابی همه را در جای خودشان میخكوب كند. حافظه DDR2 800 این مدل در دو زمان تأخیر 3 و 4 عرضه می‌شود كه در این رقابت حافظه مورد آزمایش از زمان تأخیر  15-4-4-3 پشتیبانی می‌كند.

مقایسه عملی 12 مدل حافظه

حافظه OCZ2FX800C32GK در ولتاژ 1/2 فعالیت می‌كند. اما به علت وجود قابلیت EVP یا Enhanced voltage Protection امكان افزایش ولتاژ تا 4/2 ولت بدون بروز مشكل به كاربر داده شده است. این حافظه همانند Corsair Dominator از قابلیت EPP پشتیبانی می‌كند. پس اگر مادربوردی با چیپ‌ست nForce680 داشته باشید، به راحتی می‌توانید از این قابلیت بهره‌مند شوید.

 

4- OCZ Reaper HPC

دومین عضو قدرتمند شركت OCZ كه در این رقابت حضور داشت، حافظه Reaper HPC است. این محصول توسط سیستم خنك‌كننده لوله‌ مسی، گرمای حاصل از فعالیت چیپ‌ست‌های حافظه را به خنك‌كننده آلومینیومی كه در سطح فوقانی حافظه قرار دارد، انتقال می‌دهد تا باعث كاهش هرچه بیشتر دمای حافظه و ماندگاری آن در شرایط سخت شود.

حافظه‌ای كه از این سری در تست ما شركت داشت دارای زمان تأخیر 12-4-4-4 بود و در ولتاژ 1/2 ولت فعالیت می‌كرد. این محصول مانند Flex XLC مجهز به قابلیت EPP است و از فناوری EVP تا محدوده 2/2 ولت پشتیبانی می‌كند.

 

5- OCZ Platinum

حافظه سری Platinum یكی دیگر از محصولات شركت OCZ بود كه در این رقابت نفس‌گیر شركت كرد. این نوع حافظه مجهز به خنك‌كننده‌های Platinum Mirrored XTC است. OCZ2P8001GK دارای زمان تأخیر 15-4-5-4 و در ولتاژ 1/2 ولت فعالیت می‌كند. این محصول مجهز به فناوری Enhanced Latency برای مدیریت هوشمندانه تأخیر حافظه است كه فقط در این مدل تعبیه شده است! البته در عوض دیگر خبری از قابلیت EPP در این حافظه نیست.

تا یادم نرفته بگویم این حافظه از قابلیت EVP  پشتیبانی می‌كند. پس می‌توانید ولتاژ آن را به راحتی تا 2/2 ولت افزایش دهید.

 

6- OCZ  Gold GX

گفتیم حسابی رقابت را داغ كنیم. به همین دلیل چهارمین محصول شركت OCZ را كه دو ماژول یك گیگابایتی حافظه Gold GX است را هم وارد رقابت كردیم.

حافظه Gold همانند Platinum از خنك‌كننده‌ لانه ‌زنبوری XTC بهره می‌برد. البته با این تفاوت كه خنك‌كننده این محصول به رنگ طلایی است. OCZ2G8002GK در ولتاژ 1/2 ولت فعالیت می‌كند و زمان تأخیر آن 12-5-5-5 است.

مقایسه عملی 12 مدل حافظه

این محصول مجهز به قابلیت EVP است. اما مقدار دقیق ولتاژ قابل مدیریت توسط این قابلیت در سایت رسمی هم اعلام نشده است. با این وجود در تست‌هایی كه انجام دادیم GX Gold توانست بدون مشكل در ولتاژ 2/2 ولت فعالیت كند.

 

7- Mushkin Tuner XP2

شاید محبوبیت نام حافظه ماشكین در بازار به اندازه دیگر مارك‌های تجاری نباشد. اما  از نظر كیفیت محصولات این شركت در رده بالایی قرار دارند.

این حافظه مجهز به یك خنك‌كننده فلزی مشكی رنگ است و در محدوده ولتاژ 8/1 تا 1/2 ولت به خوبی فعالیت می‌كند. به گفته سایت رسمی این شركت، حافظه Tuner XP2 از EPIC یا Enhanced Performance IC اختصاصی بهره می‌برد كه این مسئله باعث افزایش كارایی آن در هنگام اوركلاكینگ می‌شود.

حافظه‌ انتخابی ما در این رقابت دارای زمان تأخیر 10-3-4-4 بود. با این وجود  در صورت فعال بودن قابلیت EPP  می‌توانست در فركانس 333 مگاهرتز، زمان تأخیر 10-3-3-3 و ولتاژ كاری 2/‌2‌ولت هم فعالیت كند.

 

8- Mushkin Tuner HP2

حافظه THP2 را می‌توان مدل تعدیل شده TXP2 دانست كه برای كاربران Mainstream ارایه شده است.

این حافظه دارای یك خنك‌كننده فلزی آبی رنگ است و در زمان تأخیر‌های متفاوتی به بازار عرضه می‌شود. حافظه مورد آزمایش ما از این سری در زمان تأخیر 12-4-4-4 و ولتاژ 1/‌2 ولت فعالیت می‌كرد.

جالب است بدانید كه این محصول برخلاف دیگر رقبای حرفه‌ای خود از قابلیتEPP  پشتیبانی نمی‌كند. اما با این وجود در آزمایش‌های انجام شده توانست به كارایی مناسبی در مقایسه با دیگر رقبا دست یابد.

 

9- Crucial Ballistix Tracer

یكی از حافظه‌های پر زرق و برق و در عین حال مناسب موجود در این رقابت، حافظه Ballistix Tracer شركت Crucial است. این حافظه مجهز به تعدادی دیود نوری قرمز و سبز است كه بر اساس نوع فعالیت حافظه روشن و خاموش می‌شوند!

مقایسه عملی 12 مدل حافظه

این محصول دارای یك خنك‌كننده فلزی مشكی رنگ است كه نام حافظه به‌‌خوبی روی آن خودنمایی می‌كند. حافظه BL2KIT6464AL804 حاضر در این رقابت دارای زمان تأخیر 12-4-4-4 است و در ولتاژ 2/‌2 ولت فعالیت می‌كند.

بنا به اطلاعات ارایه شده توسط سایت رسمی شركت Crcuialاین حافظه دارای تأییدیه Crossfire است و  از قابلیت EPP هم پشتیبانی می‌كند.

 

10- Patriot PDC21G6400LLK

حافظه‌های Patriot به علت قیمت پایین و كارایی مناسب، یكی از پر‌طرفدارترین حافظه‌های بازار ایران است. این حافظه در دو سری Value Edition (با خنك‌كننده آبی‌رنگ و زمان تأخیر 18-5-5-5) و Extreme Performance  (با خنك‌كننده مشكی‌رنگ آلومینیومی و زمان تأخیر 12-4-4-4) به بازار ارایه می‌شود.

از آن جایی كه ما قصد نداشتیم در رقابت به كسی ظلم كنیم، از حافظه‌های سری EP این شركت كه جزء محصولات با زمان تأخیر پایین است، استفاده كردیم. این حافظه در ولتاژ 2/2 ولت كار می‌كند.

با این وجود سعی كنید كه ولتاژ حافظه را روی كمتر از این مقدار تنظیم كنید! PDC21G6400LLK به خوبی از قابلیت EPP پشتیبانی می‌كند كه این مسئله می‌تواند باعث بهبود چند‌درصدی كارایی آن در تست‌های مختلف شود.

 

11- Kingmax Mars

سری Mars شركت Kingmax اولین عضو بدون خنك‌كننده و DDR2 1066 حاضر در این رقابت است. از آن جایی كه ما در هنگام دریافت حافظه زیاد دقت نكردیم، به جای حافظه  DDR2 800 یك حافظه DDR2 1066 تحویل گرفتیم!

این حافظه دارای زمان تأخیر 18-5-5-5 است و در ولتاژ 8/‌1 تا   9/‌1 ولت فعالیت می‌كند. با وجود این ویژگی‌ها نباید توقع پشتیبانی از فناوری‌های EPP ،EVP ‌و ... را داشته باشید . بازهم محصول را در رقابت شركت دادیم تا یك تست تمام عیار داشته باشیم.

 

12- GoldenMars

 خود ما هم نامش را نشنیده بودیم. اما با این وجود به‌عنوان یك محصول ارزان قیمت در رقابت ما شركت كرد.

محصول GoldenMars یك حافظه DDR2 667 (تعجب كردید!) با زمان تأخیر 18-5-5-5 است.

مقایسه عملی 12 مدل حافظه

این حافظه مانند Kingmax فاقد خنك‌كننده فلزی است و در ولتاژ 8/‌1 ولت فعالیت می‌كند. پس در عمل نباید توقع خاصی از این محصول ارزان قیمت در اوركلاكینگ داشته باشید! (ما كه این مسئله را قبول نداریم)

 

 

سیستم مورد آزمایش‌

برای تست‌ حافظه‌ها از یك سیستم مبتنی بر پردازنده Core 2 Duo E 6400 استفاده كردیم تا امكان اوركلاكینگ بهتر پردازنده و حافظه را داشته باشیم. پردازنده 13/2 گیگاهرتزی انتخابی ما بر اساس هسته Conroe2048 طراحی شده است كه تعداد ترانزیستور‌های موجود در آن 124 میلیون بیشتر از هسته Allendale است (تعداد ترانزیستور در هسته Allendale  در حدود 167 میلیون است).

این پردازنده مجهز به دو مگابایت حافظه نهان L2 است و به وسیله مسیر FSB با فركانس 1066 مگاهرتز (266 در حالت Quad Data Pumping) با پل شمالی سیستم در ارتباط است.

خوشبختانه به علت همكاری خیلی خوب نمایندگی‌های رسمی مادربورد‌های Gigabyte و abit توانستیم مدل‌های مناسب GA-P35 DQ6 و abit IN9 32 MAX را برای تست تهیه كنیم كه این عامل امكان بررسی هرچه دقیق‌تر حافظه‌های موجود در این رقابت را روی چیپ‌ست‌های intel و nvidia ممكن ساخت.

برای این كه در تست‌ها مشكل خاصی از لحاظ تأمین ولتاژ مورد نیاز پردازنده و سایر قطعات نداشته باشیم، از یك منبع تغذیه ششصد واتی سری GameXStream شركت OCZ استفاده كردیم. این منبع‌تغذیه دارای چهار شاخه دوازده ولت با حداكثر توان خروجی 72 آمپر بود كه به خوبی ولتاژ مورد نیاز ما را در طول تست‌ها تأمین كرد. از آن جایی كه هدف ما تست‌های گرافیكی سنگین نبود، در این رقابت از كارت‌گرافیكی Geforce 7950GT موجود خودمان كه در فركانس استاندارد برد مرجع كار می‌كرد، استفاده كردیم.

در قسمت دوم به بررسی نرم افزارهای مورد استفاده و نتایج تست می‌پردازیم.

جمعه 29/3/1388 - 1:2
کامپیوتر و اینترنت

تا آنجایی که ما تحقیق کردیم، پنچ روش متداول برای اتصال کامپیوتر و لپ تاپ به تلویزیون با توجه به نوع تلویزیون وجود دارد :

۱- استفاده از کابل S-Video

۲- استفاده از کابل VGA

۳- استفاده از کابل DVI

4- استفاده از مبدل (Scan Converter)

5- استفاده از روش HDMI

 

استفاده از کابل S-Video

یکی از روش‌های معمول برای اتصال کامپیوتر به تلویزیون استفاده از کابل S-Video می‌باشد زیرا این کابل بسیار ارزان است و بسیاری از تلویزیون‌ها پورت S-Video را پشتیبانی می‌کند و حتی برخی از شرکت‌های سازنده کارت گرافیک این کابل را به طور رایگان در کنار کارت گرافیک خود قرار می‌دهند . البته‌S-Video ها در دو نوع 4 پین و 7 پین شده‌اند.

 

استفاده از کابل VGA

اگر تلویزیون شما از نوع HDTV می‌باشد بهتر است از این روش استفاده کنید زیرا کابل VGA از لحاظ کیفیت بسیار بهتری نسبت به S-Video دارد و همچنین قیمت این کابل هم زیاد نیست . در ضمن این نوع اتصال توسط تلویزیون‌های معمولی پشتیبانی نمی‌شود و غالبا مخصوص HDTV ها است .

کابل vga

 

استفاده از کابل DVI

کابل DVI (Digital Visual Interface ) یکی از بهترین روش‌ها برای اتصال تلویزیون‌ها از نوع HDTV به کامپیوتر است. این روش دارای کیفیتی به مراتب بهتر از روش‌های قبلی است ولی در این نوع اتصال مشکلاتی وجود دارد: برخی از کامپیوتر‌ها اصلا این نوع کابل را پشتیبانی نمی‌کنند. این نوع اتصال باید توسط HDTV پشتیبانی شود که برخی از تلویزیون‌ها از نوع HDTV این نوع اتصال را پشتیبانی نمی‌کنند، همچنین قیمت این کابل چندین برابر کابل‌های VGA و S-Video است.

کابل dvi

 

استفاده از مبدل (Scan Converter )

مبدل‌هایی وجود دارد که قابلیت تبدیل اتصال VGA را  به S-Video دارا هستند . نکته جالب اینکه شرکت smarthome جدیدا مبدلی ساخته است که به صورت Wireless تلویزیون را به کامپیوتر متصل می‌کند.

 

استفاده از روش HDMI 

در مورد این نوع روش تا آنجایی که ما اطلاع داریم بهترین روش برای اتصال کامپیوتر به تلویزیون است. زیرا از لحاظ کیفیت دارای بهترین کیفیت است و این نوع اتصال صدا و تصویر را با هم انتقال می‌دهد که البته کامپیوترهای معمولی این نوع اتصال را به هیچ عنوان پشتیبانی نمی‌کنند و این نوع اتصال مخصوص کامپیوتر‌ها و پخش کننده‌هایی است که برای اتصال به تلویزیون طراحی شده اند .این نوع اتصال ( HDMI ) توسط کارت‌های گرافیکی مثل کارت‌های گرافیکی nvidia سری 8 پشتیبانی می‌شود و دارای خروجی HDMI می‌باشند و صدا به همراه تصویر توسط یک کابل نازک شبیه usb انتقال پیدا می‌کنند. تصویری از کابل HDMI را می‌توانید در زیر مشاهده کنید

کابل HDMI

در کل چهار روش اول بیشترین استفاده را برای اتصال کامپیوتر به تلویزیون دارا می‌باشند و شما می‌توانید با توجه به امکانات تلویزیون و کامپیوتر خود یکی از چهار روش را انتخاب نمایید.

جمعه 29/3/1388 - 0:58
کامپیوتر و اینترنت

تكنولوژی هارد دیسكIDEبر پایه پردازش موازی اطلاعات عمل می كنند و بدین معناست كه اطلاعات به صورت بسته هایی بهگذرگاه اطلاعاتی(Bus) فرستاده می شوند. اطلاعات از دیسك سخت در فاصله های زمانی كاملاً تصادفی می آیند و واردگذرگاه اطلاعاتی شده و در نهایت به سمت مقصد نهایی می رود.IDE  مخففIntegrated Drive Electronics می باشد.

این تكنولوژی از سال 1990 به عنوان استاندارد كامپیوترهای شخصی (PC ) برای هارد دیسك ها بوده است و این زمانی بود كه تكنولوژی مذكور جای درایوهایESDI وMFM را گرفت یعنی زمانی كه هارد دیسك ها به طور متوسط حجمی معادل 200 مگا بایت داشتند!. از آن پس تا كنونIDE تكنولوژی مورد استفاده بوده زیرا هارد دیسك‌ها را با قیمت پایین در اختیار مصرف كننده قرار می داد، جای كمتری می گرفت و سرعت مناسبی داشت.به عبارت دیگرIDE بازار هارد دیسك‌های كامپیوترهای شخصی را در انحصار خود گرفت. آنطور كه به نظر می رسد كارخانه های معتبر حداقل یك تا دو سال دیگر به تولید هارد دیسك‌های با تكنولوژیIDE ادامه دهند.

هارد دیسك‌هایIDE از كابل‌های ریبون پهنی استفاده می كنند كه در داخل كامپیوتر بسیار به چشم می آیند و مرتب كردن این كابلها در داخل كامپیوتر  خود هنری است.

تكنولوژی هارد دیسك‌های ساتا (SATA ) بر اساس پردازش اطلاعات متوالی ( سریال ) است. یعنی انتقال اطلاعات از هارد دیسك به گذرگاه اطلاعاتی و در جهت عكس به طور منظم و در دورهای زمانی مشخص انجام می گیرد.

هارد دیسك‌های ساتا از كابل‌های ریبون با پهنای كمتر استفاده می كنند كه برای كسانی كه آنرا اسمبل می كنند باعث بسی خوشبختی است. این كابل های نازك دارای كانكتورهای بست داری هستند كه كار كردن با آنها را ساده تر می كند.

هارد دیسك‌های ساتا اطلاعات را با سرعت متوسط 150مگابایت بر ثانیه انتقال می دهند. اما مقاله های زیادی روی اینترنت در مورد هارد دیسك‌های با سرعت 3 گیگا بایت در ثانیه خواهید یافت.

اما بیایید این دو را در عمل با یكدیگر مقایسه كنیم و ببینیم چرا صنعت در آینده تكنولوژیSATA را بر‌خواهد گزید.

تا كنون در مقایسه دو هارد دیسك به قیمت هم توجه داشتیم اما حالا بدون در نظر گرفتن قیمت و  تكنولوژی مرسوم كارایی را بررسی می كنیم. آزمایش از این قرار بود، یك كامپیوتر قدیمی را به یك هارد SATA  مجهز كردیم و بعد از آن دو كامپیوتر امروزی ( پنتیوم 4 ) با سرعت متعارف را با هارد دیسك‌هایIDE برای مقایسه انتخاب كردیم. آزمایش ها و نتایج به قرار زیر بودند.


آزمایش 1

آین آزمایش یك انتقال فایل معمولی بود. برای اینكه در هر سه كامپیوتر انتقال اطلاعات كاملاً  مشابه باشد در ویندوزXP شاخه :

c:/windows/system32

انتخاب شد در یك سیستم كه در آن ویندوزXP اجرا می شود این شاخه در حدود 330 مگابایت حجم دارد. و حدود 2000 فایل در آن وجود دارد. یك فولدر جدیر در درایوC (پارتیشنC) از هارد دیسك ایجاد شد سپس درDOS فرمان

copy>c:>windows> system32>*.*

اجرا شد كه همانطور كه می دانید این دستور همه فایلهای داخل شاخهsystem32 را در فولدر جدید كپی می كند و نتایج جالب بدست آمده آز این قرار بود:

كامپیوتر و نوع هارد دیسك

زمان انتقال اطلاعات

سیستم جدید اول همراه با IDE

 127ثانیه

 سیستم جدید دوم همراه با IDE

151ثانیه

 سیستم قدیمی همراه با SATA

44ثانیه


آزمایش 2

دومین آزمایش زمان بوت شدن است كه زمانهایی كه مربوط به سخت افزار است حذف شده است. یعنی از لحظه ای كه تصویر آغازین ویندوز به نمایش در می آید تا لحظه ای كه دسك تاپ كامپیوتر به  حالت عادی در می آید زمان اندازه گرفته شد نتایج به قرار زیر است

كامپیوتر و نوع هارد دیسك

زمان بوت

سیستم جدید اول همراه با IDE

28ثانیه

سیستم جدید دوم همراه با IDE

28ثانیه

 سیستم قدیمی همراه باSATA

17ثانی

توجه: در این تستها به كارخانه سازنده دیسك‌ها اشاره نشده است مطمئناً با در نظر گرفتن این فاكتور تغییر خواهد كرد ولی هر دو مدلIDE وSATA از هارد دیسك ساخت یك كارخانه استفاده شده است.

جمعه 29/3/1388 - 0:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته