• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1445روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

یوگای چشم ؛ تمریناتی برای تقویت بینایی و عضلات چشم
یوگا تمرینی باورنکردنی است زیرا یک نوع درمان برای هر بیماری محسوب شده و عملکرد کلیه اندام های مختلف بدن را افزایش می دهد. چشم نیز از این قضیه مستثنی نیست. تمرین منظم برخی از حالات یوگا به شما کمک می کند تا دوربینی، نزدیک بینی و سایر اختلالات بینایی را برطرف کرده و بر آن ها غلبه کنید.

 

حدود 35 درصد از جمعیت جهان نزدیک بینی یا هایپرموتروپیک دارند که در بیشتر مواقع برای غلبه به این مشکل عینک تجویز می شود اما تعجب نکنید که اگر بدانید عینک مشکل بینایی را برطرف نمی کند در واقع لنزهای قدرتمند فقط می توانند مشکل را بد تر کنند بنابراین استفاده از عینک فقط در صورت لزوم از اهمیت برخوردار است.

گلوکوم تنها بیماری چشمی است که در اثر تحریک عفونت های باکتریایی ایجاد می شود اما گذشته از آن، یوگا می تواند تمام مشکلاتی را که به دلیل عملکرد نامناسب عضلات چشم یا به دلیل فشار روحی و روانی قابل توجهی ایجاد می شود را درمان کند. تنها با چند ماه تمرین منظم می توانید بینایی خود را بهبود بخشید.

 

هر آن چه که باید قبل از تمرین یوگا برای چشم بدانید
 توصیه می شود قبل از شروع این تمرینات چشمان خود را با آب سرد بشویید.
 همچنین هنگام تمرین این آساناها ستون فقرات و سر خود را کاملا صاف نگه دارید.
حرکات ویژه یوگا برای چشم:
به طور طبیعی بینایی خود را بهبود ببخشید

در ادامه تمریناتی از یوگا معرفی شده اند که مطمئنا برای بهبود بینایی موثر هستند.

1. لمس با کف دست
برای شروع صاف بنشینید و چشمان خود را ببندید و نفس عمیقی بکشید. اگر احساس راحتی دارید می توانید حالت ساخآسانا یا واجراسانا را درنظر بگیرید. آرام باشید.

کف دستان خود را به یکدیگر بمالید تا گرم شوند و سپس برروی پلک چشمان خود قرار دهید.

 

گرمای کف دست خود را به چشمانتان منتقل کنید که چنانچه قبلا هم در مطالب دیگر بخش بهداشت و سلامت نمناک خواندید با این امر محیط دید چشمانتان تاریک شده و آن ها در آرامش به سر می برند تا ماهیچه ها شل شوند.

این آسانا را نگه دارید تا تمام گرمای کف دست شما کاملا جذب چشم شود و در نهایت در حالی که چشمانتان بسته هستند دستانتان را بردارید.

برای کسب بهترین نتیجه این کاررا سه بار در روز انجام دهید.

2. چشمک زدن
به حالت مراقبه ای بنشینید و به منظور راحتی می توانید حرکت پادماسانا را درنظر بگیرید. چشمانتان را باز نگه دارید و حالا 10 مرتبه سریعا پلک بزنید.

 

چشمان خود را ببندید و در حدود 20 ثانیه نفس عمیقی بکشید و آرام باشید.

برای کسب بهترین نتیجه این تمرین را 5 مرتبه تکرار کنید.

3. نگاه به طرفین و چرخاندن چشم ها
به حالت داندآسانا بنشینید ، در حالی که پا های خود را جلوی خود صاف دراز کرده اید.

بازوهایتان را به سمت بالا برده ، مشت دست خود را ببندید و انگشت شست تان را به سمت بالا نشان دهید و به یک نقطه مستقیم مقابل خود نگاه کنید. دقت کنید که سر شما باید در این حالت ثابت باشد و تمرکزتان باید به صورت ذیل تغییر کند:

از فضای بین ابرو ها ، عمل دم را انجام دهید و انگشت شست چپ، عمل بازدم را انجام دهید.

این تمرین را 15-20 مرتبه تکرار کنید و سپس چشمانتان را بسته و آرام باشید.

 

4. نگاه از جلو به طرفین
به حالت داندآسانا بنشینید و پاهایتان را دراز کنید. مچ دست چپ خود را بسته و روی زانوی چپ استراحت دهید و انگشت شست خود را به سمت بالا نشان دهید و به یک نقطه مستقیم مقابل خود نگاه کنید. سر شما باید در این حالت ثابت باشد و تمرکزتان به صورت ذیل تغییر کند :

نگاهتان را به شست چپ تنظیم کرده و عمل بازدم را انجام دهید.

بر روی نقطه ای در مقابل تمرکز کنید و عمل دم را انجام دهید.

این کار را با انگشت شست راست خود نیز تکرار کنید.

این تمرین را حداقل 10 مرتبه با طرفین تکرار کنید و سپس چشمان خود را ببندید و آرام باشید.

5. چرخش چشمان
به حالت داندآسانا بنشینید و پاهای خود را دراز کنید و کف دست چپ خود را روی زانوی چپ قرار دهید و مشت راست خود را بالای زانوی راست تان نگه دارید و انگشت شست خود را به سمت بالا نشان دهید و اطمینان حاصل کنید که آرنج شما صاف است.

 

سر تان را بی حرکت نگه دارید و نگاه خود رابه انگشت شست خود متمرکز کنید. انگشت شست خود را در حالی که آرنج تان را کاملا صاف نگه داشته اید به حالت دایره کنید و با حرکت انگشت شست نگاه خود را حرکت دهید. این تمرین را 5 بار در جهت عقربه های ساعت و 5 بار مخالف جهت عقربه های ساعت تکرار کنید . به یاد داشته باشید که وقتی نیم دایره را به پایان می رسانید نفس خود را بیرون دهید . این تمرین را با انگشت شست چپ نیز تکرار کنید.

چشمانتان را ببندید و آرام باشید.

6. نگاه از بالا به پایین
به حالت داندآسانا بنشینید و پاهایتان را دراز کنید.

حال مشت بسته هر دو دست خود را برروی زانوی مربوطه قرار دهید و انگشتان شست هر دو دست خود را به سمت بالا نشان دهید . مشت راست را بالای زانوی راست ببرید و مطمئن شوید که آرنج شما صاف است . همان طور که این عمل را انجام می دهید نگاهتان را با حرکت شست دستتان دنبال کنید و عمل دم را انجام دهید. هنگامی که شست دستتان به بالاترین نقطه خود رسید به حالت اولیه برگردانید و همچنان که شست شما در حال حرکت به سمت پایین است نگاهتان را به همین سمت دنبال کنید و عمل بازدم را انجام دهید و سرتان را ثابت نگه دارید.

این تمرین را با انگشت چپ خود نیز تکرار کنید و برای هر انگشت 5 مرتبه چرخش را انجام دهید.

چشمانتان را ببندید و آرام باشید.

 

7. نگاه به نوک بینی
حالت ساخاسانا و پادماسانا را در نظر بگیرید و بازوی راست خود را بلند کنید به طوری که درست جلوی بینی تان باشد . کف دست راست تان را مشت کرده و اجازه دهید انگشت شست شما به سمت بالا قرار گیرد. اجازه دهید چشمانتان روی نوک انگشت شست متمرکز شود و عمل بازدم را انجام دهید . بازو را طوری خم کنید که انگشت شست سمت نوک بینی باشد و مطمئن شوید که نگاه تان حرکت انگشت شست را دنبال می کند . نگاهتان را برای چند ثانیه درنوک بینی نگه دارید و عمل دم را انجام دهید.

در حالی که نگاه خود را به سمت انگشت شست می برید بازوهای تان را صاف کنید و عمل بازدم را انجام دهید . این عمل را 5 مرتبه تکرار کنید .

8. نگاه نزدیک و راه دور
یکی از تکنیک های پیشنهاد شده ی قبلی بخش سلامت نمناک این تمرین بود ؛ کنار پنجره ای بایستید به طوری که بتوانید به افق نگاه کنید و دستان خود را کنارتان قرار دهید و حدود 5-10 ثانیه به یک نقطه کانونی نگاه کنید و عمل بازدم را انجام دهید.

اکنون حدود 5-10 ثانیه به نوک بینی خود متمرکز شوید و عمل دم را انجام دهید.

 

این تمرین را حداقل 10-15 مرتبه انجام دهید.

پس از اتمام این تمرینات حدود 10 دقیقه به حالت شاواسانا دراز بکشید و آرام باشید. آرام باشید و نفس عمیقی بکشید.

این تمرینات یوگا چشم را انجام دهید و به یک عادت تبدیل کنید زیرا چشمان شما آیینه روح شما هستند پس باید مراقب آن ها باشید.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:54
سلامت و بهداشت جامعه

 

تا به الان همه ما می دانیم که بیماری کرونا یک بیماری تنفسی است که به سرعت علائم خودش را نشان می دهد و در سراسر دنیا هم پراکنده شده است. این بیماری معمولا روی ریه و جریان هوا اثرگذار است. در نتیجه ممکن است به اندام های حیاتی دیگر هم برسد. در نه ماه گذشته دانشمندان در سراسر جهان روی این بیماری مطالعه داشته اند.


چیزهای زیادی برای کشف و شهود وجود دارد اما تحقیقات نشان می دهد که کووید 19 در قسمت خاصی از بدن (امعا و احشا) زنده می ماند. حتی بعد از مدت زمان طولانی که فرد از این بیماری جان سالم به در می برد و مهم تر از همه این که هنوز در چنین حالتی هم احتمال انتقال وجود دارد.

 

جایی از بدن فرد مبتلا که حتی بعد بهبودی کرونا هنوز درگیر این ویروس است
مطالعه روی 15 بیمار مبتلا به ویروس کرونا انجام شد و نمونه هایی از این ویروس داخل مدفوع افراد پیدا می شد. در حالی که این افراد در طول بیماری، هیچ نوع علامت شکمی مانند حالت تهوع و اسهال نداشتند.

تست مثبت آن ها در نمونه مدفوعشان مورد بررسی قرار گرفته بود و دقیقا یک هفته بعد از زمانی بود که از بیماری کرونا بهبود پیدا کرده بودند و نتیجه تست تنفسی آن ها منفی شده بود. نتیجه این تحقیقات این شد که ویروس کووید 19 مانند سارس می تواند به روده هم وارد شود.

 

البته هنوز هم باور ها بر این است که راه انتقال این ویروس از طریق قطرک های پخش شده در هوا از طریق صحبت کردن، سرفه و عطسه است اما سیستم گوارش هم می تواند بخشی از این ویروس را به افراد دیگر منتقل کند.

تحقیقاتی در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها انجام شد و به این نتیجه رسیدند که احتمال انتقال کووید 19 از این طریق (سیستم گوارشی) هم وجود دارد.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:50
سلامت و بهداشت جامعه

 

حقایقی بسیار مهم در مورد شستن دست ها
چند بار در روز باید دستان خود را بشوییم؟ آیا یک عدد دقیقی برای این موضوع وجود دارد؟ آیا باید از صابون استفاده کنیم، یا آب خالی برای شستن دست ها کافی است؟ نگران نباشید. این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک را آماده کردیم تا در مورد حقایقی راجع به مسئله ی مهم شستن دست ها با شما صحبت کنیم که شاید آن ها را تا به حال نادیده می گرفتید.

 

چند بار در روز باید دست ها را شست؟
مطالعات نشان می دهد که شما باید 6 بار در روز دست های خود را بشویید. از آن جایی که 16 ساعت در روز را بیدار هستیم، هر دو و نیم ساعت باید شستشوی دست ها را انجام دهیم.

کف دست ها در معرض 1500 نوع جرم مختلف و سطوح خاص بین هر بار شستن دست ها قرار می گیرد.

 

جرم ها تا چه مدت زنده می مانند؟
جرم ها موجودات ریز و چسبنده ای هستند و می توانند روی دست ها یا در هر سطحی از 22 الی 24 ساعت زنده بمانند. ممکن است 10 دقیقه پیش دست خود را شسته باشید اما اگر به سرماخوردگی مبتلا باشید و دستتان را زیر بینی گرفته باشید، باید بیش از این ها دستان خود را بشویید زیرا به از بین بردن جرم های روی دست کمک می کند.

 

از دست هایتان مراقبت کنید.
شما ممکن است در عرض نیم ساعت به راحتی بیش از 300 سطوح را لمس کنید. شاید برایتان عجیب باشد اما این جرم ها وارد دست شما می شوند. جالب است بدانید چیزهایی که در طول روز با آن ها سر و کار دارید، مثلاً گوشی موبایل ده برابر باکتری بیشتری نسبت به سنگ توالت دارد. افراد نیز به طور میانگین در یک ساعت 16 بار صورت خود را لمس می کنند.

خوب اگر بخواهیم واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم، باید گفت که نمی توان از لمس صورت خودداری کرد اما می توانید دست های خود را تمیز و فاقد جرم و آلودگی نگهدارید و بنابراین باید 6 بار در روز دستان خود را بشویید.

 

داشتن تکنیک برای شستن دست ها
تکنیک بسیار مهم است. طبق نظرات سازمان جهانی سلامت، تکنیک صحیح و منظم برای شستن دست ها، مهم ترین موردی است که باید آن را رعایت کنید زیرا از بیماری ها جلوگیری می کند و حتی می تواند بهتر از واکسن و یا درمان های دارویی عمل کند. البته منظورمان این نیست که به واکسن نیاز ندارید اما می توانید با تکنیک صحیح از فواید زیاد دست شستن بهره مند شوید.

 

کاهش ابتلا به بیماری ها
شستن دست ها به صورت مداوم خطر بیماری ها را به نصف می رساند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه می کند که شستن دست ها خطر بیماری ها را تقریباً 50 درصد کاهش می دهد. بنابراین باید دستان خود را به طور منظم بشویید و باکتری ها را از آن دور کنید.

 

استفاده از آب و صابون
شستن دست ها با آب بدون صابون باکتری ها و جرم ها را از بین نمی برد و باعث می شود که آن ها روی دست شما زنده باقی بمانند و آسیب رسان باشند. پس حتما از آب و صابون استفاده کنید. توجه داشته باشید که مواد ضدعفونی کننده های دست نمی توانند بهتر از صابون عمل کنند.

 

کمک به کنترل بیماری ها
شستن دست ها به طور منظم از 75 میلیون مورد وخیم بیماری مانند بیماری های رایج مثل اسهال و مشکلات معده که افراد زیادی را هر سال درگیر می کند، جلوگیری می کند. این عدد بسیار بزرگ است. بنابراین دستان خود را بشویید و از این مشکلات دور شوید.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

علائم دیابت و روش های درمانی بیماری دیابت
دیابت نوعی بیماری است که توانایی بدن در استفاده از قند خون برای تأمین انرژی را تحت تأثیر قرار می دهد. سه نوع دیابت نوع 1 ، 2 و دیابت حاملگی است. 
دیابت چیست؟
دیابت شیرین، معروف به دیابت بیماری متابولیکی است که باعث افزایش قند خون می شود. هورمون انسولین قند را از خون به داخل سلولهای شما منتقل می کند تا ذخیره شود یا برای انرژی استفاده شود. با دیابت ، بدن شما انسولین کافی تولید نمی کند یا نمی تواند به طور موثری از انسولین ساخته شده استفاده کند.

 

قند خون درمان نشده ناشی از دیابت می تواند به اعصاب ، چشم ها ، کلیه ها و سایر اعضای بدن آسیب برساند.

 

 دیابت انواع مختلفی دارد
 

انواع دیابت
انواع مختلفی از دیابت وجود دارد:

دیابت نوع 1:
دیابت نوع 1 یک بیماری خود ایمنی است. سیستم ایمنی به سلولهای پانکراس ، جایی که انسولین ساخته می شود ، حمله کرده و آنها را از بین می برد. مشخص نیست که چه عواملی باعث این حمله شده است. حدود 10 درصد افراد دیابتی از این نوع برخوردار هستند.

 

دیابت نوع 2: 
دیابت نوع 2 زمانی اتفاق می افتد که بدن در برابر انسولین مقاوم شود و قند در خون شما جمع شود.

 

پیش دیابت :
پیش دیابت زمانی اتفاق می افتد که قند خون شما از حد طبیعی بالاتر باشد ، اما برای تشخیص دیابت نوع 2 به اندازه کافی بالا نیست.

 

دیابت بارداری:
دیابت بارداری قند خون بالا در دوران بارداری است. انسداد هورمون های انسولین تولید شده توسط جفت باعث این نوع دیابت می شوند.

 

یک بیماری نادر به نام دیابت بی مزه مربوط به دیابت شیرین نیست ، اگرچه نام مشابهی دارد. این یک وضعیت متفاوت است که در آن کلیه های شما مایعات زیادی را از بدن شما خارج می کنند.

هر نوع دیابت علائم ، علل و روشهای درمانی منحصر به فردی دارد. 

 

چگونه بفهمیم دیابت داریم
  

علائم دیابت
علائم دیابت در اثر افزایش قند خون ایجاد می شود.

 

• علائم عمومی دیابت
علائم عمومی دیابت عبارتند از:

- افزایش گرسنگی

- تشنگی بیشتر

- کاهش وزن

- تکرر ادرار

- تاری دید

- خستگی مفرط

- زخم هایی که بهبود نمی یابند

 

• علائم دیابت در مردان
علاوه بر علائم عمومی دیابت ، مردان مبتلا به دیابت ممکن است میل جنسی ، اختلال نعوظ (ED) و قدرت عضلانی ضعیف داشته باشند.

 

• علائم دیابت در زنان
زنان مبتلا به دیابت همچنین می توانند علائمی مانند عفونت های دستگاه ادراری ، عفونت  مخمری واژن و خشکی پوست را داشته باشند.

 

• علایم دیابت نوع 1
علائم دیابت نوع 1 می تواند شامل موارد زیر باشد:

- گرسنگی شدید

- تشنگی بیشتر

- لاغری ناخواسته

- تکرر ادرار

- تاری دید

- خستگی

- تغییرات خلقی

 

• علایم دیابت نوع 2
علائم دیابت نوع 2 می تواند شامل موارد زیر باشد:

- افزایش گرسنگی

- تشنگی بیشتر

- افزایش ادرار

- تاری دید

- خستگی

- زخم هایی که آهسته بهبود می یابند

همچنین ممکن است باعث عفونت های مکرر شود. این به این دلیل است که افزایش سطح گلوکز باعث بهبودی بدن می شود.

 

• علایم دیابت بارداری
اکثر زنان مبتلا به دیابت بارداری هیچ علائمی ندارند. این بیماری اغلب در طی یک آزمایش معمول قند خون یا آزمایش تحمل گلوکز که معمولاً بین هفته های 24 و 28 حاملگی انجام می شود ، تشخیص داده می شود.

در موارد نادر ، یک زن مبتلا به دیابت حاملگی نیز تشنگی یا ادرار بیشتر خواهد داشت.

 

نکته: علائم دیابت ممکن است آنقدر خفیف باشد که در ابتدا تشخیص آن دشوار باشد. یاد بگیرید که هنگام داشتن کدام علائم باید به پزشک مراجعه کنید.

 

دیابت نوع 2 از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی ناشی می شود
  

علل دیابت
دلایل مختلفی با هر نوع دیابت مرتبط است.

 

• دیابت نوع 1
پزشکان دقیقاً نمی دانند چه عواملی باعث بروز دیابت نوع 1 می شود. به دلیلی ، سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلولهای بتا تولید کننده انسولین در لوزالمعده را مورد حمله قرار داده و از بین می برد.

ژن ها ممکن است در برخی افراد نقش داشته باشند. همچنین ممکن است ویروسی حمله سیستم ایمنی بدن را ایجاد کند.

 

• دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و سبک زندگی ناشی می شود. اضافه وزن یا چاقی نیز خطر ابتلای شما را افزایش می دهد. اضافه وزن به ویژه در شکم ، سلول های شما را در برابر اثرات انسولین بر قند خون مقاوم می کند.

این شرایط در خانواده ها وجود دارد. اعضای خانواده ژن های مشترکی دارند که احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 و اضافه وزن در آنها را بیشتر می کند.

 

• دیابت بارداری
دیابت بارداری نتیجه تغییرات هورمونی در دوران بارداری است. جفت هورمونهایی تولید می کند که سلولهای زن باردار را نسبت به اثرات انسولین کمتر حساس می کند. این می تواند باعث افزایش قند خون در دوران بارداری شود.

زنانی که هنگام بارداری اضافه وزن دارند و یا در طی بارداری بیش از حد وزن می گیرند ، بیشتر در معرض دیابت بارداری قرار دارند.

 

نکته: هم ژن ها و هم عوامل محیطی در ایجاد دیابت نقش دارند.

 

داشتن اضافه وزن یکی از عوامل خطر دیابت می باشد
  

عوامل خطر دیابت
عوامل خاصی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

 

• دیابت نوع 1
اگر کودک یا نوجوان باشید ، پدر یا مادر یا خواهر یا برادر مبتلا به این بیماری داشته باشید یا ژن های خاصی را که با این بیماری در ارتباط هستند حمل کنید ، به احتمال زیاد به دیابت نوع 1 مبتلا می شوید.

 

• دیابت نوع 2
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در صورت افزایش موارد زیر افزایش می یابد:

- اضافه وزن دارند

- 45 سال یا بیشتر هستند

- پدر و مادر یا خواهر و برادر این بیماری را داشته باشند

- از نظر جسمی فعال نیستند

- دیابت بارداری داشته اند

- پیش دیابت دارند

- فشار خون بالا ، کلسترول بالا یا تری گلیسیرید بالا

 

• دیابت بارداری
خطر ابتلا به دیابت بارداری در صورت افزایش موارد زیر افزایش می یابد:

- اضافه وزن  

- سن بالای 25 سال  

- در دوران بارداری گذشته دیابت بارداری داشته است

- نوزادی با وزن بیش از 4 کیلو به دنیا آورده اند

- سابقه خانوادگی دیابت نوع 2 دارند

- دارای سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

 

نکته : خانواده ، محیط و شرایط پزشکی قبلی می تواند بر احتمال ابتلا به دیابت تأثیر بگذارد. 

 

عوارض دیابت چیست
 

عوارض دیابت
قند خون بالا به اندام ها و بافت های بدن آسیب می رساند. هر چه قند خون شما بالاتر باشد و هر چه بیشتر با آن زندگی کنید ، خطر ابتلا به عوارض بیشتر است.

 

عوارض مرتبط با دیابت عبارتند از:

- بیماری قلبی ، حمله قلبی و سکته مغزی

- نوروپاتی

- نفروپاتی

- رتینوپاتی و از دست دادن بینایی

- از دست دادن شنوایی

- آسیب پا مانند عفونت ها و زخم هایی که بهبود نمی یابند

- بیماری های پوستی مانند عفونت های باکتریایی و قارچی

- افسردگی

- زوال عقل

- دیابت بارداری

 

دیابت بارداری کنترل نشده می تواند منجر به مشکلاتی شود که هم مادر و هم کودک را تحت تأثیر قرار می دهد. عوارض موثر بر کودک می تواند شامل موارد زیر باشد:

جوشانده فوق العاده برای دیابتی‌ها
چگونه دیابت را تشخیص دهیم؟
- تولد زودرس

- وزن بالاتر از حد طبیعی هنگام تولد

- افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در زندگی

- قند خون پایین

- زردی

- مرده زایی

مادر می تواند دچار عوارضی مانند فشار خون بالا ( پره اکلامپسی ) یا دیابت نوع 2 شود. 

خطر دیابت بارداری مادر در بارداری های آینده نیز افزایش می یابد.

 

نکته : دیابت می تواند منجر به عوارض جدی پزشکی شود ، اما شما می توانید با استفاده از داروها و تغییر سبک زندگی شرایط را کنترل کنید. 

 

انسولین اصلی ترین درمان دیابت نوع 1 است
 

درمان دیابت
پزشکان دیابت را با چند داروی مختلف درمان می کنند. برخی از این داروها از طریق خوراکی مصرف می شوند ، در حالی که برخی دیگر از طریق تزریق در دسترس هستند.

 

• درمان دیابت نوع 1
انسولین اصلی ترین درمان دیابت نوع 1 است. این جایگزین هورمونی می شود که بدن شما قادر به تولید آن نیست.

چهار نوع انسولین وجود دارد که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. آنها با توجه به سرعت شروع به کار و مدت زمان تأثیر آنها متفاوت هستند:

- انسولین سریع : در عرض 15 دقیقه شروع به کار می کند و اثرات آن 3 تا 4 ساعت طول می کشد.

- انسولین کوتاه مدت : در عرض 30 دقیقه شروع به کار می کند و 6 تا 8 ساعت طول می کشد.

- انسولین با اثر متوسط : ​​در عرض 1 تا 2 ساعت شروع به کار می کند و 12 تا 18 ساعت طول می کشد.

- انسولین طولانی مدت : چند ساعت پس از تزریق شروع به کار می کند و 24 ساعت یا بیشتر طول می کشد.

 

• درمان دیابت نوع 2
رژیم و ورزش می تواند به برخی از افراد در مدیریت دیابت نوع 2 کمک کند. اگر تغییر سبک زندگی برای کاهش قند خون کافی نیست ، باید دارو مصرف کنید.

مواد لازم برای یک صبحانه کامل و خوشمزه
درمان قطعی انحرافات زانو درکوتاه ترین زمان
 

این داروها به روش های مختلف قند خون شما را کاهش می دهند:

 

انواع دارو
نحوه کار آنها
نمونه
بازدارنده آلفا-گلوکوسیداز
تجزیه قندها و غذاهای نشاسته ای در بدن را آهسته می کند.
آکاربوز ، میگلیتول  
بیگوانید
 مقدار گلوکز کبد خود را کاهش می دهد.
 متفورمین (گلوکوفاژ)
بازدارنده های DPP-4
 قندخون خود را بدون اینکه خیلی پایین بیاید بهبود می دهد
 لیناگلیپتین، ساکساگلیپتین ، سیتاگلیپتین
پپتید شبه گلوکاگون
 روش تولید انسولین در بدن را تغییر می دهد
 دولاگلوتید ، اگزناتاید ، لیراگلوتید
مگلیتینایدها
پانکراس را تحریک می کند تا انسولین بیشتری آزاد شود
 ناتگلینید ، ریپاگلیناید
بازدارنده های SGLT2
گلوکز بیشتری را در ادرار آزاد می کند
 کاناگلیفلوزین ، داپاگلیفلوزین
سولفونیل اوره
پانکراس را تحریک می کند تا انسولین بیشتری آزاد شود
 گلیبورید ، گلی پیزاید ، گلیمپراید
تیازولیدین‌دیونز
به کارکرد بهتر انسولین کمک می کند
 پیوگلیتازون ، روزیگلیتازون
 

ممکن است لازم باشد بیش از یکی از این داروها را مصرف کنید. برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز انسولین مصرف می کنند.

 

• درمان دیابت بارداری
در طول بارداری باید چندین بار در روز سطح قند خون خود را کنترل کنید. اگر زیاد باشد ، ممکن است تغییرات در رژیم غذایی و ورزش برای پایین آوردن آن کافی باشد یا نباشد. طبق کلینیک مایو ، حدود 10 تا 20 درصد از زنان مبتلا به دیابت بارداری برای کاهش قند خون خود به انسولین نیاز دارند. انسولین برای کودک در حال رشد بی خطر است.

 

دارو یا ترکیبی از داروهایی که پزشک برای شما تجویز می کند به نوع دیابت شما و علت آن بستگی دارد.  

 

رژیم غذایی مناسب بیماری دیابت
 

دیابت و رژیم غذایی
تغذیه سالم قسمت اصلی مدیریت دیابت است. در برخی موارد ، تغییر رژیم غذایی برای کنترل بیماری کافی است.

 

• دیابت نوع 1
سطح قند خون شما بر اساس انواع غذاهایی که می خورید افزایش یا کاهش می یابد. غذاهای نشاسته ای یا شیرین باعث می شود که سطح قند خون به سرعت افزایش یابد. پروتئین و چربی باعث افزایش تدریجی بیشتری می شوند.

پزشک شما ممکن است توصیه کند که مقدار کربوهیدرات هایی که روزانه می خورید را محدود کنید. همچنین باید میزان مصرف کربوهیدرات را با دوز انسولین متعادل کنید.

 

با یک متخصص تغذیه که می تواند به شما در طراحی یک برنامه غذایی دیابت کمک کند ، کار کنید. دریافت تعادل مناسب پروتئین ، چربی و کربوهیدرات می تواند به شما در کنترل قند خون کمک کند.

 

• دیابت نوع 2
خوردن انواع مناسب غذاها هم می تواند قند خون شما را کنترل کند و هم به کاهش وزن اضافی کمک کند. شمارش کربوهیدرات بخشی مهم در غذا خوردن برای دیابت نوع 2 است. یک متخصص تغذیه می تواند به شما کمک کند تا دریابید چند گرم کربوهیدرات در هر وعده غذایی مصرف کنید.

 

به منظور ثابت نگه داشتن سطح قند خون ، سعی کنید وعده های غذایی کم در طول روز بخورید. بر غذاهای سالم تاکید کنید مانند:

- میوه ها

- سبزیجات

- غلات کامل

- پروتئین بدون چربی مانند مرغ و ماهی

- چربی های سالم مانند روغن زیتون و آجیل

 

• دیابت بارداری
داشتن یک رژیم غذایی متعادل هم برای شما و هم برای کودک در طول این نه ماه مهم است. انتخاب صحیح غذا همچنین می تواند به شما در جلوگیری از مصرف داروهای دیابت کمک کند.

 

اندازه های وعده های غذایی خود را رعایت کنید و مصرف غذاهای شیرین یا شور را محدود کنید. اگرچه برای تغذیه کودک در حال رشد خود به مقداری قند نیاز دارید ، اما باید از خوردن زیاد غذا خودداری کنید.

 

تهیه یک برنامه غذایی با کمک یک متخصص تغذیه را در نظر بگیرید. آنها اطمینان حاصل می کنند که رژیم غذایی شما ترکیبی مناسب از عناصر مغذی است. 

 

آرمایش های دیابت
 

تشخیص دیابت
هر کسی که علائم دیابت دارد یا در معرض خطر بیماری است باید آزمایش شود. زنان در سه ماهه دوم یا سوم بارداری خود به طور معمول از نظر دیابت بارداری مورد آزمایش قرار می گیرند.

 

پزشکان از این آزمایشات خون برای تشخیص پیش دیابت و دیابت استفاده می کنند:

• آزمایش گلوکز پلاسما ناشتا (FPG): بعد از 8 ساعت گرسنگی، قند خون شما را اندازه گیری می کند.

 

• آزمایش A1C : یک تصویر کلی از سطح قند خون شما در طول 3 ماه گذشته فراهم می کند.

 

برای تشخیص دیابت بارداری ، پزشک بین هفته های 24 و 28 بارداری سطح قند خون شما را آزمایش می کند.

• در طی آزمایش گلوکز ، قند خون شما یک ساعت پس از نوشیدن مایعات شیرین بررسی می شود.

 

• در طول 3 ساعت تست تحمل گلوکز، قند خون شما بعد از اینکه یک شب ناشتا هستید بررسی می شود و سپس یک مایع شیرین می نوشید.

هرچه زودتر ابتلا به دیابت تشخیص داده شود، زودتر می توانید درمان را شروع کنید.

 

راههای پیشگیری از دیابت
 

پیشگیری از دیابت
دیابت نوع 1 قابل پیشگیری نیست زیرا به دلیل اختلال در سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود. برخی از دلایل دیابت نوع 2 ، مانند ژن ها یا سن شما نیز تحت کنترل شما نیستند.

با این وجود بسیاری از عوامل خطر دیگر دیابت قابل کنترل هستند. بیشتر استراتژی های پیشگیری از دیابت شامل انجام تنظیمات ساده در رژیم غذایی و تناسب اندام شما است.

 

اگر به شما دیابت مبتلا شده است ، در اینجا چند کار وجود دارد که می توانید برای به تأخیر انداختن یا جلوگیری از دیابت نوع 2 انجام دهید:

• حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش هوازی مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری داشته باشید.

• چربی های اشباع و ترانس را به همراه کربوهیدرات های تصفیه شده از رژیم غذایی خود خارج کنید.

• بیشتر میوه ، سبزیجات و غلات کامل بخورید.

• غذا با قسمتهای کوچکتر بخورید.

• اگر اضافه وزن یا چاقی دارید ، سعی کنید مقداری از وزن خود را کاهش دهید.

 

دیابت بارداری
 

دیابت در بارداری
زنانی که هرگز دیابت نداشته اند ، می توانند ناگهان در بارداری به دیابت بارداری مبتلا شوند. هورمون های تولید شده توسط جفت می توانند بدن شما را در برابر اثرات انسولین مقاوم کنند.

برخی از زنانی که قبل از بارداری به دیابت مبتلا شده اند ، دیابت را در دوران حاملگی با خود حمل می کنند. به این دیابت قبل از حاملگی می گویند.

 

دیابت بارداری باید پس از زایمان از بین برود ، اما خطر ابتلا به دیابت را بعداً افزایش می دهد.

طبق فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) حدود نیمی از زنان مبتلا به دیابت حاملگی طی 5 تا 10 سال پس از زایمان به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند.

 

ابتلا به دیابت در دوران بارداری همچنین می تواند منجر به عوارضی برای نوزاد شما شود ، مانند زردی یا مشکلات تنفسی.

اگر مبتلا به دیابت قبل از حاملگی یا حاملگی هستید ، برای جلوگیری از عوارض به نظارت ویژه ای نیاز دارید. 

 

دیابت کودکان
 

دیابت در کودکان
کودکان می توانند هم به دیابت نوع 1 و هم به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. کنترل قند خون به ویژه در جوانان بسیار مهم است ، زیرا این بیماری می تواند به اندام های مهمی مانند قلب و کلیه ها آسیب برساند.

 

دیابت نوع 1
شکل خود ایمنی دیابت اغلب از کودکی شروع می شود. یکی از اصلی ترین علائم افزایش ادرار است. کودکان مبتلا به دیابت نوع 1 ممکن است بعد از آموزش توالت رفتن ، رختخواب خود را خیس کنند.

 

تشنگی شدید ، خستگی و گرسنگی نیز از علائم این بیماری است. بسیار مهم است که کودکان دیابتی نوع 1 فوراً تحت درمان قرار گیرند. این بیماری می تواند باعث افزایش قند خون و کمبود آب بدن شود ، که می تواند موارد اضطراری پزشکی باشد.

 

دیابت نوع 2
دیابت نوع 1 قبلاً "دیابت نوجوانان" نامیده می شد زیرا نوع 2 در کودکان بسیار نادر بود. اکنون که کودکان بیشتری دچار اضافه وزن یا چاقی هستند ، دیابت نوع 2 در این گروه سنی شیوع بیشتری پیدا می کند.

حدود 40 درصد از کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 علائمی ندارند. این بیماری اغلب در طی معاینه فیزیکی تشخیص داده می شود.

 

دیابت نوع 2 درمان نشده می تواند عوارض مادام العمر از جمله بیماری های قلبی ، کلیوی و کوری ایجاد کند. غذای سالم و ورزش می تواند به کودک شما کمک کند تا قند خون خود را کنترل کرده و از بروز این مشکلات جلوگیری کند. دیابت نوع 2 بیش از هر زمان دیگری در جوانان شیوع دارد. 

 

خط پایان 

برخی از انواع دیابت (مانند نوع 1) ناشی از عواملی است که از کنترل شما خارج هستند. با انتخاب بهتر غذا ، افزایش فعالیت و کاهش وزن می توان جلوی موارد دیگر مانند دیابت نوع 2 را گرفت.

خطرات احتمالی دیابت را با پزشک خود در میان بگذارید. اگر در معرض خطر هستید ، قند خون خود را آزمایش کنید و به توصیه های پزشک برای مدیریت قند خون خود عمل کنید.

 

 

يکشنبه 13/7/1399 - 10:46
سلامت و بهداشت جامعه

دندان مصنوعی بسته به نیاز شما می تواند پروتز جزئی یا پروتز کامل باشد. پروتزهای جزئی برای جایگزینی تعداد انگشت شماری از دندانهای از دست رفته طراحی شده اند ، در حالی که پروتزهای کامل جایگزین تمام دندانهای پایین یا بالای دهان شما می شوند. 
چه در فکر تهیه دندانهای باشید ، چه از قبل آنها را داشته باشید و چه کسی را که دندانهای مصنوعی دارد بشناسید ، به احتمال زیاد ممکن است درباره آنها سوالاتی داشته باشید. در ادامه اطلاعاتی در مورد دندانهای مصنوعی ، نوع مراقبت مورد نیاز آنها و ... آماده کرده ایم. ما امیدواریم که بتوانیم به شما کمک کنیم جواب همه سوالات دندان مصنوعی خود را پیدا کنید و در صورت لزوم بفهمید که آیا دندانهای مصنوعی مناسب شما هستند.

 

دندان مصنوعی چیست؟
دندانهای مصنوعی ، دندان ها و لثه هایی هستند که به توجه به فرم دهان شما شکل می گیرند و توسط دندانپزشکان ایجاد می شوند تا جایگزین دندان های طبیعی از دست رفته شوند. دندانهای مصنوعی می توانند کامل یا جزئی باشند ، به این معنی که می توانند تمام دندانهای روی خط لثه بالا یا پایین را جایگزین کنند ، یا دارای فقط تعدادی از دندانهای فاقد دندان هستند. صرف نظر از اینکه شما به چه نوع پروتزهای دندانی نیاز داشته باشید ، آنها متناسب با دهان شما ساخته می شوند و از نظر بصری با دندان های موجود شما مطابقت دارند. 

دندانهای مصنوعی از چه چیزهایی ساخته شده اند؟
در گذشته ، دندانهای مصنوعی که پروتزهای مصنوعی را تشکیل می دهند از پرسلن یا پلاستیک ساخته می شدند ، اما پروتزهای مدرن تر به طور کلی از یک رزین سخت ساخته می شوند. مواد استفاده شده برای ساخت دندانهای مصنوعی شکننده تر از دندانهای طبیعی است و در صورت افتادن یا عدم مراقبت از آنها به راحتی شکسته یا ترک می خورد. این ماده همچنین بسیار سریعتر از دندانهای طبیعی ساییده می شوند و بنابراین باید هر پنج سال یا همین حدود با یک مجموعه جدید از دندانهای مصنوعی جایگزین شود.

ساختار حمایت کننده از پروتزهای دندانی که دندانهای مصنوعی را در جای خود نگه داشته و شبیه خط لثه طبیعی است ، اغلب از یک رزین مشابه برای دندانها ، یا از یک ماده پلیمری انعطاف پذیرتر ساخته می شود که کاملاً روی خط طبیعی لثه قرار می گیرد.

چرا از دندان مصنوعی استفاده کنیم؟
دندان مصنوعی نه تنها ظاهر لبخندی را که دارای چندین دندان از دست رفته است بهبود می بخشد ، همچنین با حمایت از ساختارهای اطراف گونه ها و لب ها ، ساختار دهان را سالم نگه می دارند. دندان های مصنوعی همچنین امکان خوردن غذاهایی را که نیاز به جویدن دارند فراهم می کند و باعث می شود که رژیم شما به همان صورت باشد و از داشتن تغذیه مناسب نیز اطمینان حاصل کنید. سرانجام، دندانهای مصنوعی یک راه حل مناسب برای جایگزینی دندانهایی است که باعث ایجاد درد جدی و مشکلات بهداشت دهان و دندان می شوند ، مانند دندانهایی که ریشه آنها پوسیده است یا آسیب شدید دیده است. نصب پروتز به معنای از بین بردن دندانهای دردسرساز و جایگزینی قوی و زیبا است.

دندان مصنوعی جزئی
هنگامی که دندان های طبیعی اطراف آن به اندازه کافی محکم نیستند و نمی توانند ساختارهایی مانند پل های دندانی را تحمل کنند یا بیش از یک یا دو دندان از بین می روند ، معمولاً از دندان مصنوعی جزئی استفاده می شود.

دندان مصنوعی جزئی به بخشی از خط لثه که روی آن قرار می گیرند ، نصب می شوند و روی دندان های طبیعی مجاور بسته می شوند تا از جای خود تکان نخورند. با این وجود آنها به طور دائمی بسته نمی شوند و هر وقت بخواهید می توانید آنها را به راحتی تمیز کنید و هنگام خواب بیرون بیاورید.

دندان مصنوعی کامل
دندان مصنوعی کامل ، پروتزهایی هستند که جایگزین تمام دندانهای طبیعی شما می شوند. می توانید آنها را برای خط لثه بالا یا پایین خود نصب کنید و با مکش و یا کمک چسب در جای خود قرار می گیرند. درست مانند پروتزهای جزئی ، به راحتی قابل جابجایی هستند.

دندان مصنوعی فوری و اوردنچر
انواع مختلفی از پروتزهای کامل و جزئی وجود دارد که با پروتزهای سنتی دائمی از جمله نوعی پروتز فوری متفاوت است. این دندانهای مصنوعی قبل از اینکه دندانهایی که با دندانهای مصنوعی جایگزین شوند ایجاد شده و بلافاصله پس از کشیدن دندان و در طی روند بهبودی که می تواند تا شش ماه طول بکشد ، استفاده می شود. این پروتزها راحت تر از دندانهای مصنوعی دائمی قابل جابجایی هستند تا با تغییر تورم لثه و فک هنگام بهبودی ، در دهان تغییر کنند. پروتزهای فوری با تکمیل روند بهبود و آماده شدن دهان برای دندان های مصنوعی دائمی ،بیرون انداخته می شوند.

 

اوردنچرها جایگزینی است که اگر دندانهای مصنوعی سنتی بسیار ناخوشایند باشد یا چند دندان طبیعی باقی مانده باشد ، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. اوردنچرال ها روی ریشه دندان های طبیعی و یا روی ایمپلنت قرار می گیرند. برخی این نوع پروتز را راحت تر می دانند و همچنین به راحتی قابل جابجایی هستند.

 
همانطور که به نظر می رسد از نام آن پیداست ، اینها پروتزهایی هستند که توسط ایمپلنت های دندانی لنگر می اندازند. کاشت دندان یک وسیله ثابت است که در استخوان فک قرار می گیرد و می تواند برای جایگزینی هر تعداد دندان استفاده شود. آنها از خود ایمپلنت ، یک پایه فلزی (معمولاً تیتانیوم) و یک تاج سفارشی تشکیل شده است که دقیقاً مانند یک دندان طبیعی است.

 

پروتزهای ایمپلنت دارای چندین روش مختلف برای اتصال آنها هستند ، اما باید مانند دندان های مصنوعی سنتی از آنها مراقبت و درمان شود. انجام آنها در فک پایین معمولتر است زیرا قسمت فوقانی مشکلات کمتری در اتصال ایمن دارد ، اما افراد زیادی روی هر دو سمت بالا و پایین کاشت دارند.


چگونه دندان های مصنوعی را تمیز کنیم
صرف نظر از اینکه شما چه نوع دندان مصنوعی دارید ، همه دندانهای مصنوعی باید مانند دندانهای معمولی روزانه تمیز شوند. حتی اگر همه دندانها از دندان مصنوعی تشکیل شده باشد ، باکتری ها ، پلاک و رسوب روی آن جمع شده و می توانند به دندانها و لثه های موجود آسیب برسانند.

 

برای تمیز کردن دندانهای مصنوعی ، آنها را از دهان خود خارج کرده و آب تمیز روی آنها بگیرید تا ذرات غذایی را که ممکن است بین دندانها ، در امتداد خط لثه یا زیر ساختار قرار بگیرند ، از بین ببرید. سپس با استفاده از یک صابون ملایم یا تمیز کننده دندان مصنوعی ، دندان مصنوعی را با مسواک بسیار نرم مسواک بزنید. اطمینان حاصل کنید که از پاک کننده های دیگر ، خمیردندان های معمولی یا مسواک های برقی استفاده نکنید زیرا این مواد خیلی ساینده هستند و باعث آسیب رساندن و فرسودگی مواد پروتز می شوند. پس از تمیز کردن ، مطمئن شوید که آنها را خوب بشویید.

 

در حالی که دندان های مصنوعی شما از دهان خارج شده است ، در صورت لزوم حتماً با مسواک بسیار نرم و مرطوب و خمیر دندانهای حاوی فلورید لثه ها و هرگونه دندان طبیعی را تمیز کنید. اگر مسواک شما خیلی خشن است ، انگشت خود را در یک پارچه مرطوب و نرم بپیچید و لثه های خود را به آرامی بمالید ، مطمئن شوید که تمام سطوح را تمیز می کنید.

 

نگهداری از دندان مصنوعی
 

راههای نگهداری از دندان مصنوعی 
همیشه دندان های مصنوعی خود را قبل از خواب دربیاورید تا به آنها آسیب نرساند ، آنها را از جای خود خارج کنید و به لثه های خود کمی زمان دهید تا آرام شوند. پروتزهای خود را کاملاً در آب گرم ، اما نه خیلی داغ غوطه ور کنید تا خشک نشوند و دچار شکستگی نشوند. از محلول خیساندن پروتز فقط در صورتی استفاده کنید که دندان مصنوعی شما اجزای فلزی نداشته باشد زیرا محلول می تواند فلز را لکه دار کند. 

 

مزایای استفاده از دندان مصنوعی
کسانی که بسیاری از دندان های خود را از دست داده اند بیشترین سود را در استفاده از پروتزهای مصنوعی خواهند یافت. گزینه دیگر یا انجام هیچ کاری می تواند منجر به مشکلاتی در فعالیت های روزمره مانند جویدن، بلعیدن و حتی صحبت کردن شود. همچنین، کسی که چند دندان پشت سر هم از دست بدهد ممکن است در نهایت دچار افتادگی بافت صورت شود. پروتزهای دندانی می توانند به آنها کمک کنند تا دوباره احساس طبیعی و خوب داشته باشند.

 

کسانی که هنگام جویدن و غذا خوردن درد دارند نیز می توانند از طریق پروتزهای دندانی تغییر پیدا کنند. اگر مدت زمان طولانی دندان درد داشته اید، هنگام برداشتن دندان ها مقدار زیادی تسکین می یابد و درد وجود ندارد. دندان مصنوعی یک جایگزین بدون درد است و می تواند به بسیاری از این مشکلات کمک کند. این امر به ویژه در دوران مدرن بیشتر مورد توجه است، زیرا جدیدترین پروتزهای مصنوعی محکم، انعطاف پذیر بوده و به نگهداری کمی نیاز دارند.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:43
سلامت و بهداشت جامعه

 

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجباری شدن ماسک در خیابان‌های تهران از هفته آینده خبر داد و گفت: ماسک زدن در اماکن، ادارات و مغازه‌ها اجباری بود و ماسک زدن در خیابان‌ها و پارک‌ها اجباری نبود.

حریرچی ادامه داد:‌ در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا بحث و مقرر شد وزارت کشور، کمیته امنیتی اجتماعی با کمیته بهداشتی کار و نحوه اجباری شدن ماسک و جریمه برای برخورد با متخلفان را نهایی کنند چرا که بسیاری از افراد از منزل خارج می‌شوند، اما کسب و کاری ندارند و اداری نیستند، همه افراد باید با ماسک از منزل خارج شوند و اگر ماسک استفاده نکنند جریمه خواهند شد.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: عظیم‌ترین دستاورد جلسه امروز ستاد ملی کرونا این بود که ماسک زدن در خیابان‌های تهران از هفته آینده اجباری می‌شود و برای کسانی که ماسک نمی‌زنند، جریمه در نظر گرفته و میزان جریمه  هفته آینده اعلام خواهد شد.

حریرچی اظهار کرد: ما پیش بینی‌های بدی از بابت مرگ و میرهای کرونا برای کشور داریم اما اگر ۹۵ درصد مردم از ماسک مانند ماسک‌های پارچه‌ای استفاده کنند، در پیشگیری و کنترل کرونا بسیار موثر است و در حال حاضر در ۷ استان مشاغل رده سه تعطیل و مدارس و دانشگاه‌ها در برخی استان‌ها غیر حضوری شدند.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: بسیج، سپاه و ارتش قهرمان همه پای کار بودند و صنوف باید پای کار بیایند و همه دست به دست هم بدهمی تا کرونا را شکست دهیم و ما از وضعیت فعلی و استمرار آن خیلی ناراضی هستیم.

حریرچی گفت: ما فوتی سه رقمی کرونا داریم و صرف نظر از اینکه وضعیتمان نسبت به سایر کشور‌ها چگونه است، حتی اگر بهترین کشور باشیم که نیستیم، ۲۰۰ فوتی عدد کمی نیست و در جنگ تحمیلی به طور میانیگن ۶۸ نفر شهید می‌شدند و امروز مشاغل سطح سه و مراکز سطح ۲ تعطیل شدند و نظارت‌ها تشدید خواهد شد.

او افزود: وزارت بهداشت ۷ هزار بازرس بهداشتی برای نظارت بر ۷ میلیون مرکز دارد و نمی‌توانیم نظارت دقیق داشته باشیم و باید به اردیبهشت ماه با مرگ ۳۵ نفر در روز بازگردیم.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:39
سلامت و بهداشت جامعه

شهنام عرشی معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به همزمانی شیوع آنفلوانزا با بیماری کرونا در کشور، اظهار کرد: بر اساس پیش بینی های انجام گرفته  با شروع فصل پاییز  اپیدمی بیماری آنفلوانزا در کشور شروع می شود و هم زمانی شیوع کرونا با آنفلوانزا از اوایل آبان ماه خواهد بود.

او ادامه داد: وزارت بهداشت تمهیدات لازم برای مقابله با بیماری آنفلوانزا با آغاز فصل سرما اندیشیده شده است و در حال حاضر گروه های پر خطر شامل  مادران باردار و  افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا  قرار دارند.

معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: بر اساس پیش بینی های لازم داروهای مورد نیاز درمان بیماری آنفلوانزا تامین شده است و در صورت نیاز این داروها  توسط پزشکان تجویز و در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

ذکر داروهای مورد نیاز سبب ایجاد بازار سیاه در کشور می شود
عرشی گفت: در حال حاضر  ذکر داروهای مورد نظر برای درمان بیماری آنفلوانزا یا داروهای تسکین دهنده بیماری کرونا می‌تواند یک بازار سیاه در کشور ایجاد کند که این مسئله  به هیچ عنوان به نفع مردم و نظام سلامت کشور نیست.

او افزود: برخی از پزشکان تحت فشار مردم داروی خاصی را برای آن ها تجویز می کنند که این کار صحیح نیست و مردم نباید دارویی خاص را از پزشک طلب کنند.

عرشی بیان کرد: اگر مردم دستور العمل های بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند امسال هیچ مشکلی در خصوص بیماری آنفلوانزا نخواهیم داشت.

 

يکشنبه 13/7/1399 - 10:27
اخبار

 

ایرج حریرچی معاون‌کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه امروز محدودیت‌هایی برای تهران اعمال شد و ممکن است در سایر استان‌هایی که در معرض خطر قرار دارند هم با نظر وزرای بهداشت و کشور، این محدودیت‌ها آغاز شود، گفت: میزان بروز آنفلوانزا در کشور‌های نیمکره جنوبی بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته و علت آن رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بوده است.

واکسن آنفلوانزای تولیدی ۱۱ درصد جمعیت دنیا را پوشش می‌دهد
او با اشاره به اینکه اگر رعایت دستورالعمل‌ها را بیشتر کنیم قاعدتاً درباره آنفلوانزا نگرانی کمتر می‌شود ادامه داد: مردم باید توجه کنند سال‌های گذشته کل واکسن تولیدی دنیا برای آنفلوانزا ۲۵۰ میلیون بود، در سال ۹۷ نیم میلیون واکسن آنفلوانزای وارداتی کشور ما مصرف نشد و تاریخ آن گذشت و امسال تولید واکسن آنفلوانزا به ۸۰۰ میلیون رسیده است که ۱۰ الی ۱۱ درصد جمعیت دنیا را پوشش می‌دهد، تقاضا القایی در کشور ما وجود دارد که همه باید واکسن آنفلوانزا بزنند، در حالی که این موضوع درست نیست.

حریرچی با اشاره به اینکه ما تا به الان دو و نیم میلیون واکسن آورده‌ایم گفت: دستورالعمل‌ها در این رابطه کاملاً شفاف است، اول بیماران صعب العلاجی که شناسنامه دارند مانند دیالیزی‌ها و سرطانی ها، خانم‌های باردار و کارکنان بهداشتی و درمانی که در معرض بیماری هستند، باید واکسینه شوند و برای واکسن آنفلوانزا ما وی آی پی نداریم.

حریرچی با اشاره به اینکه تعداد فوتی ها بیش از ۷ ماه است که سه رقمی شده و به ندرت به دو رقمی رسیده است، گفت: حتی اگر بهترین کشور در مقابله با کرونا باشیم که نیستیم بالاخره مرگ ۲۰۰ و ۱۵۰ نفر در روز عدد کمی نیست و نباید این اعداد را با ۸۰ میلیون جمعیت کشور مقایسه کرد.

۲۰ درصد مرگ های روزانه را کرونا به خود اختصاص می‌دهد
او با بیان اینکه روزانه هزار تا هزار و پنجاه مرگ در کشور داریم که ۱۵۰ الی ۲۰۰ فوتی معادل ۲۰ درصد مرگ ها را کرونا به خود اختصاص می‌دهد، گفت: تعداد مرگ ها قابل توجه است، در کل هشت سال جنگ تحمیلی به صورت میانگین روزی ۶۸ نفر شهید شدند اما هم وطنانی بی تقصیر قربانی کرونا می شوند و میزان مرگ روزانه کرونا سه برابر جنگ تحمیلی است.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در شرایط جنگی کامل هستیم و تحریم‌ها کاملاً بر ما اعمال می‌شود، گفت : در جنگ‌ها اپیدمی و همه گیری ها شدیدتر می شود.

حریرچی با اشاره به اینکه همیشه سلامت خط قرمز ماست، افزود: در یکی دو هفته اخیر نقطه عطفی آغاز شد و اختیارات استانی بیشتر داده شده است تا استان‌ها با ستادهای استانی و با هماهنگی با وزیر کشور و وزیر بهداشت تصمیمات مهمی را اتخاذ کنند.

او با بیان اینکه پوشش ماسک اجباری شده است، بیان کرد: ما پیش از این در خیابان نمی توانستیم به کسی بگوییم که ماسک بزند، اما اکنون وضع جریمه بر خاطیان و کسانی که از ماسک استفاده نمی کنند تصویب شده است و به کمیته امنیتی، اجتماعی و کمیته بهداشتی  اعلام و مأموریت داده شد تا در این یک هفته فرهنگ سازی مضاعفی صورت گیرد و شنبه میزان جرائم تصویب خواهد شد، کارشناسان داخل دولت می‌گویند اعمال جریمه برای مردم عادی خیلی سخت است.

 معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در تبریز تعداد مرگ بر اثر کرونا برای دو تا سه روز بیش از فوتی‌ها با مرگ عادی بوده است،  اظهار کرد: بیماران خاص و کارکنان بهداشت و درمان در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند لذا به آنها واکسن به صورت دولتی و رایگان داده می شود. 

تولید واکسن آنفلوانزای ایرانی تا دو ماه دیگر 
او با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا بومی تا دو ماه دیگر تولید می‌شود، گفت: چنانچه بیش از ۲ و نیم میلیون واکسن وارد کشور شود این واکسن ها با قیمت ۴۰ تا ۴۵ هزار تومانی توزیع می‌شود.

معاون کل وزیر بهداشت تصریح کرد: صنوف و انجمن ها و اتحادیه‌ها به خوبی همکاری کردند و از آنها تشکر می کنیم اما این میزان همکاری کافی نیست  و سوپرمارکت‌ها و نانوایی‌ها در رعایت دستورالعمل های بهداشتی بدترین وضعیت را دارند.

محدودیت های کرونایی در کشور
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به محددویت‌های جدید استان تهران و شش استان دیگر افزود: در مجموع محدودیت‌هایی برای هفت استان از جمله استان تهران برای مشاغل سطح سه و برخی مراکز اعمال شده است لذا از تاریخ ۱۲ مهر تا ۱۸ مهر ۹۹ به مدت یک هفته مراکز و فعالیت‌های دانشگاه ها، مدارس شبانه روزی، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای، زبانسراها، و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه ها، مساجد و مصلی ها، سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه ها، تالار‌های پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و همایش ها، باشگاه‌های ورزشی پربرخورد از جمله کشتی، جودو و کاراته و موارد مشابه، کافه ها، قهوه خانه‌ها و چایخانه ها، باغ وحش‌ها و شهربازی ها، مراکز تفریحی آبی و استخر‌های سرپوشیده و سالن‌های بدنسازی و برگزاری نماز جمعه تعطیل است.

او با اشاره به اینکه ممکن است این محدودیت‌ها در سایر استان‌هایی که در معرض خطر قرار دارند هم با نظر وزرای بهداشت و کشور اعمال شود اظهار کرد: مشاغل به ۴ دسته تقسیم شده اند، مشاغل سطح ۱ مانند گروه‌های شغلی نانوایی و مراکز فروش مواد غذایی هیچگاه نباید تعطیل شوند.

حریرچی ادامه داد: مشاغل سطح ۲ مانند پاساژ‌ها و مراکز خرید، مراکز متبرکه و زیارتگاه‌ها  که تاکنون یکبار تعطیل شده اند، امروز تعطیل نشده اند و مدارس و مراکز آموزشگاهی به صورت غیر حضوری برگزار می شود.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:25
سلامت و بهداشت جامعه

با فرا رسیدن فصل پاییز افراد برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان باید نکات خود مراقبتی و افزایش دهنده سطح ایمنی بدن را بیشتر از هر فصل دیگری رعایت کنند.  خشک شدن پوست بدن به ویژه در نواحی دست و صورت و پیدایش انواع التهابات پوستی یکی از مهمترین عوارض سرد شدن هوا و البته بلایی است که هوای خشک و سرد پاییز بر سر پوست می‌آورد.

ایرانی‌ها از گذشته‌های دور تا کنون با ترکیب برخی از مواد غذایی مثل دارچین، زعفران، گل‌محمدی، زنجبیل و دیگر مواد نظیر این اقلام، دمنوش‌های ساده و پر طرفداری را تهیه و مصرف می‌کردند.

 

فرزانه خدایاری، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: فصل پاییز شروع خشکی و سردی هوا است و مدل آب و هوایی آن می‌تواند سبب ایجاد درد در ناحیه‌های مختلف بدن انسان‌ها به ویژه در ناحیه پوست شود.

او افزود: خشک شدن پوست و پیدایش برخی از بیماری‌های پوستی و همچنین دیگر ناراحتی‌ها مثل کمر درد، بخشی از بیماری‌هایی است که با سرد شدن هوا بیشتر در افراد مشاهده می‌شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: حساسیت و تورم مخاط ناحیه گوش، حلق و بینی نیز یکی دیگر از عوارضی است که در صورت عدم مراقبت از خود در فصل پاییز بیشتر به آن مبتلا می‌شویم.

خدایاری گفت: استفاده از دمنوش‌های پاییزی علاوه بر اینکه طرز تهیه ساده و البته کم هزینه‌ای که دارند، بسیاری از مشکلات جسمی و روحی افراد را که با تغییر فصل برای آن‌ها ایجاد شده است نیز بهبود می‌بخشند.

این متخصص تغذیه بیان کرد: اولین پیشنهاد دمنوش پاییزی، چای قرمز است که هیچ گونه کافئینی در آن وجود ندارد و به راحتی می‌توانید آن را بجای چای و قهوه‌ای که در خواب شما اختلال ایجاد می‌کنند، جایگزین کنید. چای قرمز منبع خوبی از آنتوسیونین‌ها بوده و مصرف آن برای کنترل فشار خون بالای افرادی که فشار خون دارند، بسیار مفید است.

او افزود: چای قرمز برای درمان سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه ادراری سودمند بوده و مصرف آن در فصل پاییز بسیار توصیه می‌شود.

خدایاری ادامه داد: دمنوش چای قرمز حاوی مواد معدنی کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است و همچنین وجود ویتامین‌هایی مثل نیاسین و فولیک اسید است که به حفظ سلامت پوست ما در فصل پاییز کمک می‌کند.

 

بهبود خواب شبانه با چای چینی

این متخصص تغذیه گفت: چای پوئر چینی یکی دیگر از دمنوش‌های مفید فصل پاییز است. تحقیقات نشان می‌دهد این نوشیدنی علی رغم داشتن کافئین، حاوی ترکیبات آرامبخش طبیعی بوده و به بهبود خواب شبانه کمک می‌کند.

خدایاری همچنین افزود: چای پوئر چینی مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان‌ها را در خود دارد و به همین دلیل مصرف آن به کاهش رادیکال‌های آزاد بدن کمک می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

او بیان کرد: چای پوئر یک دمنوش ضد التهاب خوب است که به کاهش التهابات بدن کمک می‌کند و این خواص ضد التهابی در درمان درد ناشی از آرتروز تاثیر چشمگیری دارد.

این پزشک متخصص تغذیه تصریح کرد: در فصل پاییز بخاطر کاهش میزان سروتونین و افزایش ملاتونین، استرس برخی از افراد بیشتر می‌شود که مصرف دمنوش پوئر موجب کاهش استرس و اضطراب شده و خطر ابتلا به بیماری افسردگی را کاهش می‌دهد.

خدایاری با بیان اینکه پوست برخی از افراد در فصل پاییز، حساس‌تر از قبل می‌شود، گفت: دمنوش پوئر با خاصیت ضد التهابی که دارد به از بین بردن قرمزی و تورم پوست و بهبود التهابات  پوستی کمک می‌کند.

او تاکید کرد: اضافه کردن پرتقال خشک، لیمو، دارچین و زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان هستند، افزودن آن‌ها به چای، طعم خوبی را به سایر دمنوش‌های مصرفی در فصل پاییز می‌دهد و از همه مهمتر منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

 

سبک زندگی سالم با ایجاد تغییرات کوچک 

خدایاری یادآوری کرد: تغییرات آب و هوایی فصل پاییز در برخی از افراد به تغییر خلق و خوی آن‌ها نیز منجر می‌شود. یکنواخت شدن زندگی و دنبال نکردن علاقه مندی‌ها منجر به کسل شدن افراد و از دست دادن روحیه هیجان طلبی آن‌ها می‌شود.

این پزشک متخصص تغذیه تاکید کرد: سبک زندگی سالم مهمترین مسئله‌ای است که افراد می‌توانند با ایجاد کوچکترین تغییرات به تحقق آن کمک کرده و سلامت خود را تامین کنند.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:23
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در خصوص داروی PHR۱۶۰ که پیش‌تر  به عنوان داروی پیشگیری از عوارض ریوی کرونا معرفی شده بود، اظهار کرد: این اسپری بعد از دریافت مجوز تولید مجددا مورد آزمایش قرار گرفت و تحقیقاتی روی آن انجام شد.

او افزود: باید آزمایش در حجم وسیع‌تری انجام و مشخص شود که دارو تا چه حد کارایی دارد و ما اگر حرف اثربخشی بخواهیم بزنیم باید متوجه شویم که این تاثیر روی چه بخشی از بدن و به چه میزان است.

رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: در حال حاضر در فرایند کار تحقیقاتی این دارو هستیم، ولی باتوجه به اینکه این دارو مجوز لازم را نیز کسب کرده و وارد بازار شده است می بینیم که دارو  تاکنون عارضه‌ای نداشته است.

او با اشاره به تأثیر و خاصیت داروی PHR۱۶۰ ادامه داد: یک‌سری داروها وجود دارند که باعث تحریک کولینرژیک می‌شوند و هرکس کولینرژیکش فعال شود، التهاب ریه‌اش نیز کمتر می‌شود. در طب گیاهی دیده شده است که هرگاه قصد داشتند ورم ریه را کم کنند از کولینرژیک ها بهره می‌گرفتند و این دارو از همین شرایط بهره می‌برد و منجر به کاهش التهاب ریه می‌شود البته هنوز نیاز به تحقیق بیشتری وجود دارد.

او  تاکید کرد:  PHR۱۶۰  یک داروی کمکی است و به طور مستقل استفاده نمی‌شود و برای استفاده عموم و در سطح گسترده باید منتظر نتایج تکمیلی تحقیقات ماند.

يکشنبه 13/7/1399 - 10:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته