• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 42209
تعداد نظرات : 4513
زمان آخرین مطلب : 4143روز قبل
تاریخ
قتل سیدجمال واعظ به دستور شاه قاجار
قتل سیدجمال واعظ به دستور شاه قاجار

۲۹ آبان

● قتل واعظ شهیر، سیدجمال‌‏الدین واعظ اصفهانی از رجال مشروطیت در چنین روزی از سال ۱۲۸۷ هجری شمسی صورت گرفت.
سیدجمال‌‏الدین واعظ همدانی معروف به سیدجمال اصفهانی و ملقب به صدرالواعظین و صدرالمحققین، در حدود سال ۱۲۴۲ش (۱۲۷۹ق) در همدان قدم به عرصه حیات گذارد. وی در سن بیست سالگی برای تحصیل رهسپار اصفهان شد ولی پس از مدتی که در خود علاقه به منبر و وعظ یافت، به این مسیر گام نهاد و به‌‏سرعت مراحل ترقی را طی نمود.
وی در زمان سکونت در اصفهان، دختری از خاندان میرزاحسن باقرخان خوراسگانی را به عقد خود درآورد که حاصل این ازدواج پنج فرزند به نام‌های محمدعلی، سیدعیسی، سیدجلال، رضا و انسیه بود. سیدجمال از خاندان بزرگ مذهبی صدر که تبار لبنانی داشتند، به‌‏شمار می‌‏رفت.
سیدجمال، سالیانی در اصفهان حضور داشت و سپس ساکن تهران گردید. وی در جریان نهضت مشروطه از اطرافیان سیدعبدالله بهبهانی و سیدمحمد طباطبایی به‌‏شمار می‌‏رفت و در انتقاد از دستگاه جور و ستم‏ورزی‏های حاکمان، داد سخن می‌‏کرد. سیدجمال درواقع، یکی از رهبران مشروطه ایران محسوب می‌‏شود که نزدیک به بیست سال، در شهرهای اصفهان، مشهد، شیراز و تهران وعظ می‌‏نمود و در روشنگری مردم می‌‏کوشید.
به‌‏واسطه همین روشنگری‌‏ها، محمدعلی‌‏شاه قاجار دستور بازداشت او را صادر کرد. وی پس از به توپ بستن مجلس شورای ملی، قصد عزیمت به عتبات عالیات داشت که در راه شناسایی و دستگیر شد و پس از چند ماه زندان رفتن، در تاریخ بیست و نهم آبان‌ماه سال ۱۲۸۷ هجری شمسی (برابر با ۲۵ شوال ۱۳۲۶ق) در سن چهل و پنج سالگی در زندان بروجرد به قتل رسید.
گفته می‌‏شود که سیدجمال، رهبری گروه‌های بزرگی از مشروطه‌گرایان را به عهده داشته است. از جرم‌های او، مشارکت در نگارش کتابچه ضد استبدادی «رؤیای صادقه» بود. «لباس‌‏التقوی» از جمله آثار واعظ اصفهانی است. پاره‌ای از سخنرانی‌های وی نیز در روزنامه‌ای تحت عنوان «الجمال» به چاپ رسیده است.
سیدجمال در فن خطابه بسیار توانا و حاذق بود به‌‏طوری‌‏که او را از نظر فصاحت و نفوذ کلام و قدرت بیان، یکی از بزرگ‌ترین خطبای مشروطه ایران دانسته‏اند. موعظه او، سیاسی و ساده و همه فهم بود و از بیان مطالب خود ابایی نداشت. آرامگاه او در بروجرد به‌‏نام جمالیه معروف است و مردم به زیارت آن می‌‏روند.

يکشنبه 29/8/1390 - 15:43
تاریخ
شهادت شیخ مرتضی نجفی بروجردی
آیت‏الله شیخ مرتضی نجفی بروجردی در چنین روزی از سال ۱۴۱۸ هجری قمری در نجف توسط دشمنان اسلام به شهادت رسید.
آیت‏الله حاج شیخ مرتضی نجفی بروجردی از علمای برجسته نجف اشرف در عصر حاضر به‌‏شمار می‌‏رفت. علت نام‌‏گذاری وی به مرتضی به جهت خوابی بوده که ساعاتی قبل از تولدش، والده معظم‌‏له - که بسیار عابده و زاهده بوده است - می‌‏بیند.
وی در خواب دو سید که یکی پیامبر اکرم (ص) و دیگری امیرالمؤمنین (ع) بوده‌‏اند را می‌بیند که از والدان مرحوم حاج شیخ علی‌محمد - که صاحب رساله و یکی از مراجع عظام بود - سؤالاتی می‌نماید و حاج شیخ پاسخ ایشان را عرضه می‌نماید و همین‌‏طور به بحث علمی مشغول‌‏اند، پس از اتمام سؤال‌ها و بحث، از زیر عبای مبارکشان طفلی قنداق شده به مرحوم حاج شیخ هدیه می‌نماید و می‌فرمایند نامش مرتضی می‌باشد و لحظاتی بعد در بین طلوعین خداوند این مولود مبارک و هدیه‌اش را به آن‌ها اعطاء می‌کند.
علت دیگر نام‌‏گذاری وی به مرتضی از آن جهت بوده که در جوار مرقد مطهر امام علی مرتضی (ع) متولد شده و به‌‏نام شیخ مرتضی انصاری ثانی، نامش را مرتضی گذاشتند. او در سن شش سالگی به کسب علم و دانش زیر نظر والد عظیم‌‏الشأن، ‌مقدمات و سطوح را نزد اساتید مشهور و معروف نجف اشرف به پایان برد.
وی از محضر درس اساتید گران‌‏قدر حوزه علمیه هم‌‏چون مرحوم آیت‌الله حاج شیخ حسین حلی و آیت‌الله العظمی حاج سیدمحسن حکیم بهره برد ولی عمده تلمذ معظم‌‏له از محضر استاد گرانقدرش، استادالفقها و المجتهدین مرحوم آیت‌الله العظمی خوئی بوده است که در خلال سال‌های متمادی بهره علمی، به درجه عالی اجتهاد نائل گردید.
وی به‌دلیل توجه خاص استاد گران‌‏مایه‌‏اش و نیز به‌دلیل ضبط دقیقی که از مطالب استاد داشت - که این خصوصیت معظم‌‏له زبان‌‏زد فضلای نجف اشرف بود - موفق به تألیف تقریرات درس استاد در زمینه فقه و اصول در بیش از ۴۰ جلد شد که تا زمان تألیف این مطلب، ۱۶ جلد از تقریرات درس فقه آیت‌الله العظمی خوئی تحت عنوان مستندالعروةالوثقی از چاپ خارج شده و به‌عنوان محور بحث‌های خارج فقه حوزه علمیه مورد استفاده فضلا و بقیه آن به‌صورت محفوظ باقی مانده است.
از جمله خصوصیات معظم‌‏له این بود که غالب اوقات در نوشتن مطالب استاد از چرک‌‏نویس استفاده نمی‌کرد بلکه مطالب را بدون خط‌‏خوردگی یک‌‏باره با بیانی شیوا و استدلالی محکم - هم‌‏چنان که از تألیفات او نیز مشهود است - می‌نوشت که این نشان از هوش سرشار وی داشت.
آیت‏الله حاج شیخ مرتضی نجفی بروجردی سرانجام به هنگام بازگشت از حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین امام علی (ع) در نزدیکی منزلش از سوی فرد مسلحی - که از پشت سر مراقبش بود - مورد حمله قرار گرفت و به ضرب گلوله به شهادت رسید. پیکر مطهر معظم‌‏له در وادی‌‏السلام نزد قبر هود و صالح (ع) به خاک سپرده شد.
يکشنبه 29/8/1390 - 15:42
تاریخ
وفات محدث قمی؛ صاحب مفاتیح‌‏الجنان
محدث بزرگ، آیت‏الله حاج شیخ عباس قمی صاحب مفاتیح‌‏الجنان در چنین روزی از سال ۱۳۵۹ هجری قمری بدرود حیات گفت.
آیت‏الله حاج شیخ عباس قمی از علما، مورخان و محدثان عصر حاضر محسوب می‌شود. او در قم چشم به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی را در آن شهر فرا گرفت. سپس در ۱۳۱۶ق به نجف رفت و از محضر درس حاج میرزاحسین نوری محدث بهره فراوان برد. در ۱۳۲۰ق پس از وفات استاد خود به قم بازگشت. آن‌‏گاه از قم به مشهد رفت و از آنجا مجدداً رهسپار نجف شد او سرانجام در تاریخ بیست و سوم ذی‌الحجه سال ۱۳۵۹ هجری قمری (مصادف با اول بهمن ۱۳۱۹ش) چشم از جهان فروبست و در جوار مرقد حاج میرزاحسین نوری استاد خود دفن شد.
درباره مرحوم شیخ عباس قمی تاکنون کتاب و رسالات متعددی منتشر شده است. آنچه امروز نیاز زمان و جامعه‌ ماست، شناخت شخصیت‌های برجسته تاریخ معاصر، با توجه به بعد زمان و مکان و عملکرد آنان در ظرف زمان خود است. برای شناخت بهتر شیخ باید دوران زندگی، تحولات اجتماعی، دگرگونی‌های سیاسی، حرکت‌های فرهنگی دوران را شناخت. در بررسی زمانه‌ زندگی شیخ بین نهضت تنباکو به رهبری مرحوم میرزای شیرازی تا نهضت علمای خراسان به رهبری آیت‌‏الله سیدحسین قمی علیه استبداد پهلوی و دین ستیزی رضاخان به موراد ذیل برخورد می‌کنیم.
تهاجم فرهنگی غرب علیه اسلام؛ فعال شدن تشکیلات ماسونی؛ پدید آمدن مذاهب ساختگی استعماری در ایران، عربستان، عراق و پاکستان؛ پیدایش احزاب و جمعیت‌های مختلف با ایدئولوژی‌های الحادی، غربی؛ نغمه‌های باستان‌گرایی از سوی شرق‌شناسان و ایران‌شناسان با طرح ایران منهای اسلام؛ نشر مطبوعات رنگارنگ با اهداف انحرافی‌‏شان؛ تأسیس مدارس جدید و تعطیل اجباری مدارس قدیم و حوزه‌های علمیه؛ نشر و ترجمه کتاب‌های غربی خاصه در تاریخ؛ چاپ نوشته‌های ضد اسلام و تشیع و ده‌ها مورد دیگر.
همگی این قبیل موارد در دین‌‏ستیزی، اسلام‌‏زدائی و محو معنویت تشیع اشتراک نظر داشتند؛ به‌‏عبارتی، آن‌‏چه در این سرزمین می‌بایست کوبیده می‌شد «معارف الهی» بود. حتی با تأسیس فرق دراویش مختلف، به از میان بردن «تعهد» و «تعصب» دینی همت گماشته شد.
در این هنگامه در حوزه‌ علمیه‌ قم، یک روحانی محقق، محدث، مورخ، ادیب و ژرف‌اندیش برخاست تا از حریم و حرم اسلام و تشیع دفاع کند. او زندگی‌اش را وقف اسلام کرد؛ تا آنجا که روزانه افزون از ۱۷ ساعت مطالعه می‌کرد و می‌نوشت وی حماسه‌ای در عرصه‌ احیای اندیشه شیعی آفرید.
وی با رجوع به منابع و مأخذ معتبر اسلامی که در صلاحیت و توانمندی علمی و عملی او بود، به تدوین تاریخ اسلام با نام «منتهی‌الآمال» همت گماشت که یک دوره تاریخ تحلیلی و مستند است. دیگر کتاب ارزنده وی «پیرامون نهضت امام حسین (ع) و وقایع کربلا» نام دارد.
شیخ عباس قمی در دورانی که معنویت و حقیقت دین مورد هجوم بود به تدوین، تنظیم و ارائه کتاب دعایی با نام «مفاتیح‌الجنان» شامل یک دوره اعمال واجب و مستحب در طول سال، همت گماشت. پس از رسالات سید بن طاوس و... علامه مجلسی، کاری بدین پایه از عظمت و کمال در عالم شیعه نبود. این کتاب در تمام خانه‌ها و اماکن مقدسه به‌‏عنوان رساله‌ای در باب «سیر و سلوک» علمی و عملی برای مشتاقان عرفان عملی درآمد که هر روز بر اهمیت و ضرورت آن افزوده می‌شود.
شیخ عباس قمی، ۸ جلد کتاب نیز با عنوان «مستدرک‌ بحارالانوار» برای متخصصان حدیث تدوین کرد که در حوزه‌های علمیه دستمایه‌ای برای عالمان دینی است. از دیگر آثار شیخ عباس قمی؛ می‌توان به تخلیص «معراج‌السعاده» اثر ملااحمد نراقی، تدوین یک‌‏صد کلام از سخنان امام علی (ع)، نگارش «منازل الآخرت» به‌‏عنوان توشه‌ راهیان ابدیت و شناخت منازل موت، قبر، سؤال و جواب و عالم برزخ، اشاره کرد.
آنچه در اعمال شیخ مهم است این است که وی بدون آن‌‏که وارد جدال مکتبی، درگیری و یا رویارویی با مهاجمان و معاندان دینی شود، با تبیین و تدوین معارف اسلامی، سدی محکم در برابر سیل بنیان‌‏کن بی‌دینی در ذیل عناوین مختلف شد. شاید بتوان سه مشخصه برای شیخ عباس قمی برشمرد: «عارف و اهل معرفت»؛ «زاهد و به دور از مقام، شهرت و ثروت»؛ «عالم و عامل، محقق و پژوهشگر و در‌‌نهایت: مترجم و مؤلف».
يکشنبه 29/8/1390 - 15:42
تاریخ
ابوالحسن جرجانی ادیب و فقیه معروف شافعی در چنین روزی از سال ۳۹۲ هجری قمری در ری، جان به جان‌‏آفرین تسلیم کرد.
ابوالحسن جرجانی، علی بن عبدالعزیز بن حسن بن علی بن اسماعیل (د ۲۳ ذیحجه ۳۹۲ق/ ۲ نوامبر ۱۰۰۲م)، ادیب، فقیه شافعی و متکلم معتزلی بود. تاریخ تولد او مشخص نیست، ولی بنا به نقل یاقوت از حاکم نیشابوری، در ۳۳۷ق که همراه برادرش ابوبکر برای شنیدن حدیث به نیشابور رفته، در حدود سن بلوغ بوده است؛ بنابراین می‌توان تولد او را در حدود ۳۲۲ق تخمین زد.
درمورد تاریخ وفات وی نیز ابن خلکان به نقل از حاکم، مرگ او را در سن هفتاد و شش سالگی و در پایان صفر ۳۶۶ق - سالی که صاحب بن عباد به وزارت رسید - آورده ونظر حاکم را درست‌تر دانسته است، ولی ذهبی، این نظر را توهم پنداشته و مربوط به شخص دیگری می‌داند. بهترین دلیل در تأیید این مدعا، ارتباط جرجانی با صاحب بن عباد در دوره وزارت اوست.
جرجانی از کودکی به کسب علم و ادب و مسافرت و بهره‌گیری از مشایخ وقت و علمای عصر خود پرداخت و به شهرهای عراق و شام و دیگر کشور‌ها مسافرت کرد، تا این‌‏که به صاحب بن عباد پیوست و در زمره بزرگان خواص او درآمد. صاحب، نخست او را به قضا در جرجان گماشت؛ ولی جرجانی، چه در زمان زندگانی صاحب و چه پس از درگذشت او، بار‌ها معزول و منصوب شد، تا این‌‏که به مقام قاضی‌القضاتی ری نائل آمد و تا هنگام وفات در‌‌ همان مقام باقی ماند. پس از درگذشت او، پیکرش را به جرجان برده، به خاک سپردند.
به گفته یاقوت، شیخ عبدالقاهر جرجانی به شاگردی او بر خود می‌بالید. ابوحیان توحیدی نیز از وی استفاداتی کرده است. به گفته ابن کرامه جشمی و ابن مرتضی، وی جامع بین فقه شافعی و کلام معتزلی بود. برخی از اقوال فقهی او در کتاب المنتزع‌المختار در فقه زیدیه مورد توجه قرار گرفته است. ثعالبی، او را در خوشنویسی و نثر و شعر، به‌‏ترتیب هم‌سنگ ابن ‌مقله و جاحظ و بحتری می‌داند.
چون صاحب بن عباد کتاب خود را در نقد شعر متنبی نوشت، جرجانی کتابی در میانجی‌‏گری و داوری درباره اشعار متنبی و منتقدان او به رشته تحریر درآورد و از عهده این کار نیک برآمد. این کتاب که الوساطةبین‌المتنبی و خصومه نام دارد، مورد توجه ادیبان قرار گرفت و به اندک زمان شهرت یافت. الوساطة به کوشش احمدعارف زین در صیدا (۱۳۳۱ق/ ۱۹۱۳م) به چاپ رسیده و پس از آن سه بار با ویرایش محمدابوالفضل ابراهیم و علی‌محمد بجاوی در مصر (۱۳۶۴، ۱۳۷۰ و ۱۳۸۶ق) چاپ و منتشر شده است.
هم‌‏چنین دیوان شعری از او دست‌کم تا سده ۸ ق/ ۱۴م شهرت داشته است. ثعالبی و یاقوت، قطعاتی از اشعار او را نقل کرده‌اند. علاوه بر این‌‏ها از آثار منسوب به وی، می‌‏توان به این تألیفات اشاره کرد: تفسیرالقرآن؛ تهذیب‌التاریخ، که دو فصل آن را ثعالبی نقل کرده است و گویا‌‌ همان کتاب صفوةالتاریخ (مختصر تاریخ طبری) باشد؛ مجموعه رسائل و کتاب الوکاله مشتمل بر ۴۰۰۰ مسأله.
يکشنبه 29/8/1390 - 15:41
تغذیه و تناسب اندام
توصیه های تغذیه ای برای فصل سرما

 

افراد در پاییز از مصرف گوشت گوساله و سوسیس و کالباس اجتناب کنند.

افراد در فصل پاییز از مصرف مواد سوداساز مانند گوشت گاو، گوشت گوساله، گوشت های یخی و سوسیس و کالباس پرهیز کنند. مژگان تن ساز پژوهشگر طب سنتی در این باره به فارس گفت: در فصل پاییز افراد باید از غذاهای گرم و تر مانند گوشت بره، گوشت گوسفند و شیرینی هاو بادام و میوه هایی مانند به، سیب و گلابی استفاده کنند.

وی گفت:هم چنین استحمام روزدرمیان می تواند خشکی بدن افراد را از بین ببرد همچنین بودن زیر دوش آب نیم گرم برای افراد مفید است. وی اضافه کرد: مالیدن روغن هایی مانند گل بنفشه و بادام می تواند از خشکی پوست بدن پیش گیری کند هم چنین استفاده از بوهای خوش مانند عطر گل سرخ باعث تقویت روحیه افراد می شود. وی ادامه داد: در این فصل، هنگام خارج شدن از خانه و در هوای آزاد پوشاندن سر بسیار مهم است و از بروز بیماری های ناشی از سرما پیش گیری می کند در فصل پاییز باید از غم و ناراحتی پرهیز و به کارهای مفرح و شاد پرداخته شود..... /  خبرگزارى فارس

يکشنبه 29/8/1390 - 15:37
آموزش و تحقيقات
لامپ های کم مصرف مهتابی سبب بروز کک و مک می شود

 

یک متخصص پوست و مو گفت: استفاده از کرم های ضد آفتاب زیر نور لامپ های مهتابی، مانع ایجاد کک و مک در افراد می شود.

دکتر اکبر ایلاتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه کک و مک به شکل ضایعه پوستی هم سطح و به رنگ قهوه ای بوده که بیشتر در ناحیه صورت نمایان می شود، اظهار کرد: لامپ های کم مصرف مهتابی به علت وجود اشعه های مضر باعث ایجاد کک و مک می شوند، بنابراین باید از حضور در مقابل آنها اجتناب کرده و یا در چنین محیط هایی از کرم های ضد آفتاب استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه بی رنگ کننده ها اثرات درمانی کمی در از بین بردن کک و مک دارند و تنها در پوست های روشن نتایج خوبی را ظاهر می کنند، گفت: بهترین راه پیشگیری از بروز کک و مک می تواند مصرف منظم کرم های ضد آفتاب و پرهیز از مواجهه طولانی مدت در معرض نور آفتاب و همچنین لیزر درمانی باشد.

این متخصص پوست و مو با تاکید بر ژنتیکی بودن کک و مک گفت: کک و مک معمولا دارای فاکتورهای ژنتیکی بوده و در افراد با موهای روشن، چشم آبی و رنگ پوست روشن شیوع بیشتری دارد.

وی در مورد تاثیر روغن جوانه گندم، در کاهش کک و مک گفت: روغن جوانه گندم که با چرب شدن پوست، سبب انعکاس نسبی آفتاب می شود، تاثیر کمی در جلوگیری از کک و مک دارد.

ایلاتی در مورد تاثیر قرص های ضد بارداری در بروز کک و مک اظهار کرد: مصرف قرص های ضد بارداری در ایجاد آن تاثیری نداشته بلکه در تشدید ضایعه پوستی بنام "ملاسما" نقش دارد..... /  خبرگزارى ایسنا

يکشنبه 29/8/1390 - 15:37
سلامت و بهداشت جامعه
رایانه چشم را ضعیف نمی کند

 

یک متخصص چشم گفت: برای جلوگیری از خشکی چشم بعد از ۲۰ دقیقه کار با کامپیوتر به مدت ۲۰ ثانیه چشم ها را ببندید.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بشارتی متخصص چشم گفت: با توجه به رایج شدن استفاده از کامپیوتر به ویژه در محیط های کاری، فرد مجبور است به مدت ۷ یا ۸ ساعت پشت دستگاه کامپیوتر بنشیند که رعایت نکاتی برای کمتر شدن عوارض در فرد الزامی است.

وی ادامه داد: عواملی مانند فاصله فرد به کامپیوتر، اکونومی صندلی فرد، فاصله چشم تا کامپیوتر، نور اطراف چشم، نور دستگاه کامپیوتر و نور محیط و سلامت چشم در این ارتباط دخالت دارند و اگر هریک از این فاکتورها دچار اشکال شود بطور قطع عوارضی بر روی چشم خواهد داشت.

وی افزود: برای کاهش درد و علائم چشمی باید کامپیوتر تقریبا به صورت مستقیم جلو فرد قرار گیرد و بهتر است از کامپیوترهای LCD استفاده شود. همچنین کامپیوتر باید به موازات با سر و مقداری پایین تر قرار گیرد و نور محیط کمتر از نور عادی باشد.

دکتر بشارتی با بیان اینکه استفاده مداوم و طولانی از کامپیوتر باعث خشکی چشم می شود، خاطرنشان کرد: خشکی چشم باعث حالت فشار بر چشم و قرمز شدن چشم می شود که بهتر است هر از چند گاهی فرد مرتب پلک بزند و گاهی مواقع از داروهای چشم هم استفاده شود.

وی تصریح کرد: استفاده از کامپیوتر معمولا باعث ضعیف شدن چشم یا بالاتر رفتن نمره چشم نمی شود و بالا رفتن نمره چشم یک روند طبیعی است و به فیزیولوژی خود فرد بر می گردد که چشم ضعیف می شود.... /  خبرگزارى مهر

يکشنبه 29/8/1390 - 15:36
سلامت و بهداشت جامعه
برای تسكین خستگی چشم ناشی از كار با رایانه، پلك بزنید

 

بسیاری از كاربران رایانه ای به اندازه كافی پلك نمی زنند و این امر منجر به خشك شدن چشم و مشكلات دیگری می شود.

به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» ایسنا، مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اعلام كرد: ممكن است خستگی چشم ناشی از كار با رایانه تاثیر دایمی بر روی بینایی نداشته باشد، اما بدون شك مخرب و كاملا نامطلوب و ناخوشایند است و برای جلوگیری از این امر افراد باید در طول روز با تمركز بر روی هر چیز دیگری به جز صفحه رایانه چشم ها را در حالت استراحت و آرامش قرار دهند.

كاربران باید سعی كنند محل خود را تغییر داده و هر دو ساعت یك بار از جای خود برخاسته و كمی راه بروند و چنانچه امكان دارد برای چند لحظه به صندلی تكیه داده و چشم هایشان را ببندند.

بر اساس این گزارش، استفاده از عینك مناسب یكی دیگر از راهكارهای مقابله با خستگی چشم ناشی از كار با رایانه است و اگر از عینك یا لنز استفاده می كنند نیز باید مطمئن شوند كه عدسی آن برای كار با رایانه مناسب باشد..... /  خبرگزارى ایسنا

يکشنبه 29/8/1390 - 15:36
سلامت و بهداشت جامعه

دمنوش مناسب بیماران قلبی

 

گل صدتومانی، گیاهی از مناطق آسیایی، اروپای جنوبی و امریکای شمالی است. گل های این گیاه، در رنگ های سفید، صورتی و قرمز و درشت و بسیار زیباست.

 

گل صدتومانی در صنعت داروشناسی کاربرد فراوان داشته و در تهیه چای نیز از آن استفاده می کنند. گل صدتومانی حاوی ترکیبات بسیار مؤثری است که طبق تحقیقات گسترده بر میزان کلسترول خون اثرگذار بوده و به کاهش آن کمک می کند.

 

از آنجا که افزایش کلسترول در خون و رسوب آن در عروق، مخاطرات بسیاری را به همراه دارد، مصرف روزانه یک فنجان از چای گل صدتومانی برای مدتی کوتاه توصیه می شود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. آخرین تحقیقات بیانگر آن است افزودن برگ های این گل هنگام تهیه چای به تعادل میزان گلوکز خون کمک کرده و باعث کاهش میزان قند خون در افراد دیابتی می شود. چای گل صدتومانی که از مخلوط یک تا دو قاشق گل خشک در یک فنجان تهیه می شود به سلامت قلب و عروق کمک کرده و با افزایش میزان خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت ها به تنظیم عملکرد قلب و تعادل بخشی به میزان فشار خون کمک می کند. پیشگیری از تجمع پلاکت ها و لخته شدن خون نیز از دیگر فوایدی است که بعد از نوشیدن چای گل صدتومانی حاصل می شود.

 

افزودن کمی برگ های خشک گیاه مریم گلی به فنجان چای گل صدتومانی از کبد در برابر عوامل آسیب رسان دفاع می کند. این چای خواص آنتی اکسیدان قوی داشته و توانایی بدن را در برابر رادیکال های آزاد افزایش می دهد.

 

منبع:روزنامه ایران

يکشنبه 29/8/1390 - 15:34
ریزه کاری های خانه داری
شومینه بهتر است یا بخاری

 

به علت آنکه عمل احتراق در شومینه در محیط باز صورت می گیرد ، انتشار محصولات احتراق ( گاز منوالکسید کربن) در مقایسه با سایر وسایل گاز سوز با محفظه، بسیار بیشتر است. به علت داشتن دمپر دریچه مسدود کننده (دودکش )و تنظیم دستی آن، احتمال وقوع خطا و اشتباه زیاد و خطر آفرین است.به علت اتلاف انرژی حرارتی بسیار زیاد در مقایسه با دیگر وسایل حرارتی گاز سوز توصیه نمی شود.

 

هم چنین  احتمال بازیگوشی بچه ها و بروز آتش سوزی بسیار زیاد است.توصیه می شود از شومینه صرفاً به عنوان تنها وسیله گرمایشی در محیط استفاده نشود زیرا جنبه تزئینی و لوکس آن بر جنبه گرمایشی آن غالب است.

يکشنبه 29/8/1390 - 15:33
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته