• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 600
تعداد نظرات : 65
زمان آخرین مطلب : 5060روز قبل
اخبار
ستر تارو، در کتاب جهانی شدن خود می‌گوید: شرکتی که جهانی نشود، بازی را به شرکت‌هایی که جهانی شده‌اند می‌بازد و باید دست از کسب‌وکار بشوید. مدیران فروش شرکت‌ها امروزه نقش بسزایی در بازارهای رقابتی دارند. حال اگر آن بازار مربوط به محصولات الکترونیکی و آی‌تی هم باشد نقش و سختی کار این افراد با توجه به حضور مارک‌های تجاری دیگر در بازار پررنگتر و سختتر می‌شود. افزایش برنامه‌ریزی‌های لازم برای فروش و سازمان‌دهی عملیات، اثر‌گذاری بر کارکنان فروش و اداره آن‌ها، تقويت توان ارتباط با مشتریان، بالا بردن توان بازاریابی و ارتباط مداوم با نمایندگان فروش، شناخت بازار و سلیقه‌های کاربران برای افزایش توان فروش در بین سایر مارک‌های تجاری، از جمله وظایف سنگین یک مدیر فروش است. شاید دو دهه از ورود فناوری‌های نوین به کشور بیشتر نگذشته باشد، اما در عین حال رشد استفاده از این فناوری‌ها به‌خصوص در بخش آی‌تی و تجهیزات دیجیتالی روز به‌روز افزایش می‌یابد. ساسان حریری، مدیر فروش بخش آی‌تی شرکت سام الکترونیک است. سابقه‌ای ۱۵ ساله در بازار محصولات کامپیوتری دارد و پیش از این با همین سمت در ال‌جی فعالیت داشته است. در گفت‌وگو با او به تحلیل بازار کامپیوتر کشور پرداختیم که در ذیل می‌خوانید.

بهتر است بحث را با توزیع کالاهای الکترونیکی در ایران آغاز کنیم. در بخش توزیع کالاهای الکترونیکی در تمامی مارک‌ها آیا همان روش‌های سنتی قدیمی در بازار ایران صورت می‌گیرد یا روال علمی که در حال حاضر در کشورهای اروپایی و آمریکایی کاربرد دارد در ایران هم انجام می‌شود؟

در بخش توزیع در کشور شاهد ترکیبی از همان سیستم سنتی و علمی روز جهان هستیم. اگر بخواهیم سیستم توزیع ایران را با اروپا و یا آمریکا مقایسه کنیم، از زمین تا آسمان تفاوت‌هایی وجود دارد. شبکه‌های توزیع جهانی هیچ تشابهی با چیزی که در ایران پی‌گیری می‌شود ندارد و ما با استانداردهای روز جهانی فاصله زیادی داریم. در عین حال نمی‌توانیم بگوییم که روش‌های توزیعی که در ایران پیاده و پی‌گیری می‌شود روش‌های غلطی است. دلیل آن هم فاکتورهای متفاوتی همچون امکانات موجود و بافت‌های فرهنگی و اجتماعی است. اگر از این زاویه به موضوع بپردازیم، می‌فهمیم که شبکه موجود با توجه به مسایل اجتماعی و فرهنگی و امکاناتی که در اختیار داریم تا حدی ایده‌آل هم است.

در بحث فروش و تجارت رایانه در کشور با دو گروه مواجه هستیم. گروه اول کسانی هستند که در این بخش سرمایه‌گذاری کرده‌اند و از گردش سرمایه خود به تجارت می‌پردازند و به‌دنبال افزایش درآمد هستند و اشتغال‌زایی می‌کنند. گروه دوم کسانی هستند که با توجه به نگرش تخصصی که دارند در بازار فعالیت می‌کنند و در حقیقت تخصص آن‌ها به نوعی سرمایه آن‌‌هاست.

ترکیب این دو گروه در بازار الکترونیک و کامپیوتر کشور ترکیب مناسبی است، اما متاسفانه طی چند سال اخیر شکل‌گیری فروشگاه‌های متعدد و شرکت‌های ریزکامپیوتری در سطح وسیع تا حدی باعث به‌وجود آمدن جو رقابتی ناسالم در سیستم و شبکه توزیع شده است. عدم برقراری توازن در بازار باعث تاثیر منفی در سودآوری شرکت‌ها شده و به نوعی منجر به تغییر نگرش و فعالیت برخی از شرکت‌های قوی در بخش توزیع می‌شود، به‌طوری که در حال حاضر شرکت‌های توزیع قدیمی به‌دلیل مشکلات اشاره شده به فعالیت‌های دیگری در بازار کامپیوتر روی آورده‌اند. البته این یک نوع جبر است. شرکت‌هایی که در ابتدا بازار را می‌سازند، به تدریج این بازار را توسعه داده و به شرکت‌های کوچک‌تری واگذار کرده و خود به فعالیت‌های تخصصی دیگری رو می‌آورند. به‌عنوان مثال اگر به بازار بین‌المللی نگاه کنیم، تا چند سال گذشته بیشتر قطعات کامپیوتر در اختیار شرکت‌هایی از ژاپن و یا تایوان بود، در حالی که الان چین به رقیبی جدی در قطعات کامپیوتر تبدیل شده و رشد بالایی هم در این زمینه داشته است.

فکر می‌کنید بازار کامپیوتر ایران به چه زیرساخت‌هایی نیاز دارد تا همان کار علمی و مدرنی که در غرب صورت می‌گیرد در ایران هم دنبال شود؟

زیرساخت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نقش بسزایی در این امر دارند، در کشورهای اروپایی و یا آمریکا بازاری همانند بازار ایران وجود ندارد. در هیچ جای غرب شما نمی‌توانید مراکز کامپیوتری همانند ایران ببینید که از چندین مغازه تشکیل شده و هر قطعه از کامپیوتر از یک مغازه تهیه شود. در آمریکا و کانادا شرکت‌های قدرتمندی هستند که توزیع تمامی قطعات موجود در بازار را به عهده دارند و بر اساس سفارش مشتری کامپیوتر مدنظر آن‌ها را تحویل می‌دهند. در کنار این شرکت‌ها مجموعه‌های کوچکی هم قرار دارند که پشتیبانی تعمیرات و خدمات را به کاربران خود ارایه می‌دهند.

درست است که شرایط روز بازارهای اروپا و آمریکا به این شکل است، اما نمی‌توان گفت که از نظر علمی این شرایط درست است و یا اینکه شرایطی که در بازار ایران وجود دارد از نظر علمی غلط است.

فعالیت به شیوه بازارهای کشورهای غربی می‌تواند خدمات بهتر و متنوع‌تری برای مصرف‌کنندگان فراهم کند.

در بازار ایران هم، شرکت‌هایی مثل ما و یا سایر فعالان هم فروشنده هستند و هم سرویس‌دهنده. نمایندگان ما نیز هم خودشان به مشتریانشان سرویس می‌دهند و هم از خدمات و سرویس‌های ما برای ارایه خدمات بهتر به مصرف‌کنندگان استفاده می‌کنند.

فکر می‌کنم طی چند سال آینده و با توجه به شرایط اقتصادی، بازار کشور به مارک‌های ایرانی و شرکت‌هایی همچون فعالان بازار غرب نیاز پیدا کند. فعالیت این شرکت‌ها باعث می‌شود تا سیستم توزیع سنتی موجود در بازار که در پاره‌ای از مواقع نیز به‌دلیل عدم آشنایی کافی از قطعات اورجینال و اصلی تضییع حقوق مصرف‌کنندگان را در پی دارد به‌سمت روش‌های علمی و استاندارد موجود رو بیاورد.

به‌عنوان فردی که در بخش توزیع سابقه طولانی در بازار سخت‌افزار ایران دارد، فکر می‌کنید بازار قطعات کامپیوتر در ایران طی سال‌های اخیر چند درصد رشد داشته است؟

قابل قیاس نیست، به‌عنوان مثال در سال ۱۳۷۴ حجم بازار سالانه در کشور حدود ۲۰۰ هزار کامپیوتر بود ولی در حال حاضر حجم بازار ایران سالانه بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار کامپیوتر است. با توجه به این آمار درصد رشد کامپیوتر در ایران بالاست و انتظار می‌رود که این رشد همچنان ادامه‌دار باشد.

ولی اگر بخواهیم بازار خارج از کشور را با ایران مقایسه کنیم در بخش مصرف اینترنت همچنان مصرف پایین نسبت به خارج از کشور داریم. در بخش کامپیوتر نیز چه در منازل و چه در ادارات باز هم مصرف در ایران بسیار پایین‌تر از خارج از کشور است. با این حال باز هم ایران جای رشد در زمینه استفاده از کامپیوتر را دارد.

فکر می‌کنید چرا رشد ما از سایر کشورها پایین‌تر است؟

فکر می‌کنم مهم‌ترین دلیل این موضوع به شرایط اقتصادی موجود بازگردد، ولی پیش‌بینی می‌شود طی دو سال آینده باز هم مصرف سرانه کامپیوتر در کشور افزایش یابد. در حال حاضر بسیاری از وزارتخانه‌ها، ادارات، دانشگاه‌ها و مراکز علمی، آموزشی برای کامپیوتری کردن بخش گسترده‌ای از فعالیت‌های خود برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده‌اند. اگر این روند ادامه یابد، شناخت دانش و استفاده از کامپیوتر افزایش یافته و در نتیجه فروش و سرانه مصرف کامپیوتر در کشور افزایش می‌یابد.

فکر می‌کنید که چه زمانی به حداکثر رشد ممکن در بازار کامپیوتر دست پیدا می‌کنیم و یا به قولی فکر می‌کنید که چه زمانی بازار ایران از محصولات الکترونیکی و کامپیوتری اشباع شود؟

چیزی به‌عنوان اشباع شدن در بازار کامپیوتر وجود ندارد، شاید به یک حد ثابتی برسد ولی به‌طور قطع اشباع نمی‌شود. فکر می‌کنم در شرایط اقتصادی خوب حداقل چهار سال زمان نیاز باشد تا به آن حد ثابت در بازار کشور برسیم، برای این کار نرخ جمعیت و فاکتورهای متفاوتی را در کشور باید مدنظر قرار داد که با توجه به آمارهای موجود هنوز جای رشد برای کامپیوتر و قطعات الکترونیکی در کشور زیاد است.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که رایانه و قطعات سخت‌افزاری، روزانه در حال تغییر و پیشرفت هستند. به‌عنوان مثال اگر بخواهیم در بخش مانیتور این مسئله را پی‌گیری کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که در حال حاضر بسیاری از کاربران در نظر دارند که مانیتورهای لامپی قدیمی خود را به
LCD تغییر دهند. حتی به‌دلیل رقابتی شدن قیمت‌ها در ادارات نیز امروزه ترجیح می‌دهند به‌جای استفاده از مانیتورهای لامپی و ۱۷ اینچ بزرگ از ال‌سی‌دی استفاده شود که فضای کمتری نیز اشغال می‌کند. این کار جایگزینی یک روند گردشی را در بازار ایجاد می‌کند.

در استفاده از فناوری سلیقه کاربران ایرانی را چگونه ارزیابی می‌کنید و اصولا فناوری‌های مختلف در بخش کامپیوتر با چه میزان تاخیر وارد کشور می‌شوند؟

با توجه به نوع کالا و شرایطی که نوع آن کالا از نظر اقتصادی می‌طلبد، حداقل بین یک تا دو سال از کشورهای دیگر عقب هستیم. یعنی زمانی که یک فناوری و یا کالا با هزینه بسیار تولید و در بازارهای اروپا، آمریکا و یا حتی آسیای شرقی توزیع می‌شود، حداقل به دو سال زمان نیاز دارد تا وارد بازار ایران شود. زمان عرضه در بازار کشور هم به توان اقتصادی مصرف‌کنندگان و خریداران بازمی‌گردد، اما در کل مصرف‌کنندگان کامپیوتر در ایران فوق‌العاده باهوش و آگاه هستند که یکی از دلایل این آگاهی را می‌توان در دسترسی به اینترنت عنوان کرد. سلیقه کاربران ایرانی خیلی بهتر از کاربران خارجی است. به‌عنوان مثال در کانادا و یا آمریکا کاربران تمایل چندانی برای جایگزین کردن ال‌سی‌دی به‌جای مانیتورهای لامپی ندارند در حالی که در ایران چنین نیست و کاربران برای جایگزین کردن تکنولوژی‌های جدید هم علاقه بیشتری دارند و هم‌زمان بیشتری را صرف آشنایی با فناوری‌های نوین می‌کنند.

روند موجود در ایران را با کشورهای منطقه نیز می‌توان بررسی کرد و به یک جمع‌بندی درست‌تری رسید. به‌عنوان مثال کاربران ترکیه نیز مانند آمریکایی‌ها علاقه چندانی به جایگزینی ندارند، اما سعی می‌کنند به مرور زمان از فناوری‌های جدید استفاده کنند. اما در ایران وضعیت تفاوت دارد. زمانی در بین کاربران موج استفاده از یک فناوری خاص به‌وجود می‌آید و بعد یکدفعه همه کاربران به‌ سمت استفاده از آن فناوری رومی‌آورند. کاربرد وبکم زمانی در کشور نامفهوم بود، اما امروزه و با فراگیر شدن استفاده از اینترنت کاربران بسیاری را می‌بینیم که از این فناوری استفاده می‌کنند.

این‌ها تغییراتی است که در بازار ما وجود دارد و باعث رونق فناوری‌های گوناگون در کشور می‌شود. زمانی کاربران فقط از
CD ROM استفاده می‌کردند، اما در حال حاضر بسیاری از کاربران ایرانی از CD RW و یا حتی DVD RW استفاده می‌کنند.

البته در این مورد آخر فکر می‌کنم فقدان قانون کپی‌رایت باعث استفاده فراگیر کاربران ایرانی از این لوازم جانبی شده است.

فکر نمی‌کنم برای کاربران خانگی خیلی کپی‌رایت مهم باشد هرچند که قوانین آن در حال حاضر از سوی مراجع ذی‌صلاح در حال بررسی و تصویب قرار دارد، اما به هر حال استفاده از این فناوری را نمی‌توان فقط منحصر به کپی کردن نرم‌افزارها و یا فیلم‌های تابع قانون کپی‌رایت دانست.

فکر نمی‌کنید تبلیغات در پدید آوردن موج برای استفاده از یک فناوری تاثیر بسزایی داشته باشد؟ آیا میزان فروش در کشورهای مختلف با هزینه آن کشورها در بخش تبلیغات متفاوت نیست؟ به‌عنوان مثال کشور همسایه ترکیه که خودتان به آن اشاره کردید؟

این مقایسه مربوط به دو کشور متفاوت با سلیقه‌ها و فرهنگ‌های متفاوت است، تبلیغات نقش بسزایی در تسریع انتقال تکنولوژی روز با گذشتن از سیکل تبدیلی گذشته به حال دارد، ولی ما ایرانی‌ها از گذشته تا به حال همیشه به‌دنبال بالا بردن سطح آگاهی‌ها و اطلاعات خود پیرامون یک کالا بودیم و دوست داشتیم همیشه ابزارهای خوب در اختیار داشته باشیم که آن هم به همان سلیقه ایرانی بودن ما بازمی‌گردد. در فرهنگ ما کمتر به ظاهر توجه می‌شود، ما بیشتر با باطن سروکار داریم. بر همین اساس گرایش ما نسبت به در اختیار داشتن یک‌سری از ابزارها برای بالا بردن سطح آگاهی و دانش خیلی بیشتر از سایر کشورهاست. در ترکیه و با توجه به رشد اقتصادی که در این کشور شاهد هستیم، مردم بیشتر به ظاهر علاقه دارند تا به کاربرد. شاید تضاد فرهنگی شرقی و غربی در این کشور بی‌تاثیر نباشد.

یعنی معتقدید که بودجه تبلیغاتی در تمام کشورها یکسان است؟

نوع تبلیغات در کشورها با هم فرق می‌کند. تبلیغات ما بر اساس قوانین موجود در کشور خودمان است. نمی‌توانیم در این زمینه مقایسه درستی داشته باشیم چون صنعت تبلیغات ما با سایر کشورها متمایز است. عملکرد بنگاه‌های تبلیغاتی ما هم با سایر کشورها متمایز است. در نتیجه میزان بودجه مصرفی هم متفاوت خواهد بود. در برخی از کشورها ممکن است صرف بودجه برای تبلیغات منجر به افزایش میزان فروش یک کالا شود. در برخی دیگر از کشورها نیز ممکن است به‌جای صرف بودجه برای کارهای تبلیغاتی همان بودجه صرف سیستم توزیع و خدمات پشتیبانی شود. این بحث با توجه به نوع رقابت محصولات با یکدیگر در کشورهای مختلف با هم تفاوت دارد.

فکر می‌کنید چند درصد از مردم ایران علاقه‌مند استفاده از فناوری‌های نوین باشند؟

با توجه به اینکه تنها بخشی از سهم بازار در اختیار ماست نمی‌توان آمار دقیقی عنوان کرد، اما به‌طور کلی و با توجه به شرایط و شواهد موجود، ایرانی‌ها تمایل بسیاری برای استفاده از فناوری‌های جدید دارند. کمتر خانواده‌ای را در ایران می‌بینید که نسبت به خرید کامپیوتر برای فرزندانش علاقه‌ای نداشته باشد. با توجه به شرایط اقتصادی، بسیاری از خانواده‌های ایرانی برای فرزندان خود کامپیوتر تهیه می‌کنند. چرایی این داستان مهم نیست. ایرانی‌ها دوست دارند فرزندانشان از ابزارهایی که ارتباط آن‌ها را با دنیای خارج، با علم و فناوری افزایش دهد استفاده کنند. در سایر کشورها والدین همانند پدر و مادرهای ایرانی به این شدت به‌دنبال پیشرفت فرزندان خود نیستند.

طول عمر فناوری در کشور چند سال است؟ برای بررسی علمی این سؤال می‌توانید میزان فروش مانیتورهای تولیدی سامسونگ را با ال‌سی‌دی‌های همین مارک در بازار کشور مقایسه کنید؟

طول عمر فناوری به نوع کالا بستگی دارد و با توجه به این تنوع طول عمر هم متفاوت است. تولید مانیتور لامپی و ال‌سی‌دی سامسونگ از زمستان سال ۸۲ به‌صورت جدی در کشور آغاز شد.

در آن زمان با تولید سه مدل مانیتور لامپی و چهار مدل ال‌سی‌دی کار تولید را آغاز کردیم. در حال حاضر در بخش تولید مانیتور لامپی ۱۶ مدل آن هم فقط در سایز ۱۷ اینچ و ۱۴ مدل هم مانیتور ال‌سی‌دی در سایزهای ۱۵ و ۱۷ اینچ در خط تولید داریم.

قبل از ما شرکت‌های مختلفی در بخش توزیع و تولید در کشور فعالیت داشتند که متاسفانه بنا به‌دلایلی نتوانستند فعالیت خود را ادامه دهند و وظیفه تامین نیاز بازار بیشتر به سام‌الکترونیک محول شد. در زمان شروع کار سهم بازار سامسونگ زیر پنج درصد بود و در حال حاضر بعد از گذشت این زمان نه‌چندان طولانی سهم ما از بازار به ۴۰ درصد افزایش یافته است که با توجه به پیش‌بینی‌های ما به‌طور قطع این روند افزایش پیدا خواهد کرد. بر این باوریم که هنوز نتوانسته‌ایم به جایگاه اصلی خودمان در بازار برسیم و سعی داریم همواره در طول فعالیتمان دید مثبت کیفی مصرف‌کنندگان را نسبت به کالاهای خود حفظ کنیم.

در کل توانسته‌ایم در بخش کامپیوتر در بازار مطرح شویم که آن هم فقط به‌خاطر تولید و توزیع مانیتورها و ال‌سی‌دی‌های سامسونگ نیست، بلکه در بحث تولید چاپگر لیزری نیز در سه بخش تک‌کاربردی، رنگی و چندکاربردی وارد شده و فعالیت خود را از نیمه دوم سال ۸۳ شروع کرده‌ایم.

سهم بازار خوبی را در رابطه با این کالا کسب و فعالیت‌ها و رابطه‌های خوبی با بخش دولتی برقرار کرده‌ایم. با توجه به اینکه چاپگر سامسونگ نسبت به بقیه مارک‌های تجاری موجود در بازار شناخته شده نبود، اما به‌دلیل فعالیت و کیفیت بالای سایر محصولات سامسونگ، خوشبختانه از اقبال قابل توجهی در بازار برخوردار شد. بعد از چاپگر وارد توزیع هارددیسک‌های سامسونگ با گارانتی سام‌سرویس شدیم و به‌تدریج کالاهای دیگری مانند اپتیکال دیسک‌درایوها و دی‌وی‌دی‌درایوها را در بخش توزیع قطعات وارد بازار کشور کردیم و در نظر داریم به‌تدریج سبد کالاهای کامپیوتری با مارک سامسونگ در کشور را بیشتر کنیم.

یکی از ویژگی‌هایی که ما داریم و شاید دیگر شرکت‌ها از آن بی‌بهره باشند، آن است که فعالیت ما فقط در زمینه تولید و توزیع مانیتور و یا لوازم خانگی صوتی و تصویری نیست. در تفکیک هر کدام از کالاهای موجود در بازار، سامسونگ گستردگی زیادی را در زیرشاخه‌های خود دارد. به‌عنوان مثال در بخش کالاهای کامپیوتری سامسونگ علاوه بر تولید مانیتور و ال‌سی‌دی، سخت‌افزارهای دیگری نیز مانند هارد، چاپگر، رم، درایوهای نوری، دی‌وی‌دی، ماوس، کیبرد، وبکم و غیره را نیز تولید و به بازار عرضه می‌کند. در نتیجه گستردگی کالاهای ما در بازار بیشتر از سایر مارک‌های تجاری است و می‌توانیم این اطمینان را به مصرف‌کنندگان بدهیم که کالاهای بیشتری را در اختیار آن‌ها می‌گذاریم.

در بخش تولید قطعات در کشور بیشتر در چه زمینه‌ای فعالیت دارید؟

در حال حاضر فقط مانیتور و ال‌سی‌دی را در سایزهای ۱۵ و ۱۷ اینچ در کشور تولید می‌کنیم ولی با توجه به بررسی‌های صورت گرفته و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در نظر داریم در آینده تولید چاپگر را هم در دستور کار قرار دهیم.

چند درصد تولیداتتان داخلی است و چند درصد مونتاژ؟

ارزش کار تولیدی به تولید داخلی و یا مونتاژ خارجی نیست بلکه ارزش این کار در این است که شما با به‌وجود آوردن یک بنگاه تولیدی اشتغال‌زایی را بالا می‌برید و به جوانان تحصیل‌کرده کشور امکانات بیشتری را برای حضور در بازارهای مرتبط با رشته‌های خودشان می‌دهید. به‌تدریج و با برنامه‌هایی که وزارت صنایع در این زمینه دنبال می‌کند حتی می‌توان صادرات به کشورهای همسایه و یا سایر کشورها را هم در دستور کار قرار داد.

صنعت الکترونیک، صنعت خاص و انحصاری یک کشور نیست. اگر به کشورهای جنوب شرقی آسیا که در زمینه تولید قطعات کامپیوتر فعال هستند نگاه کنیم، درمی‌یابیم که در یک مادربرد تولیدی، هر کدام از قطعات مصرفی متعلق به یک کشور دیگر است. نباید به این فکر کنیم که تمام لایه‌های تولید را خودمان انجام دهیم و از لحاظ علم اقتصاد نیز این کار مقرون بصرفه نیست. باید به‌دنبال آن باشیم که فعالیت‌های تولیدی را در کشور گسترده‌تر کرده و صادرات را به برنامه‌های خود اضافه کنیم.

به‌غیر از بحث اشتغال‌زایی آیا برنامه‌ای برای آوردن دانش و تکنولوژی به کشور دارید؟

این مسئله یکی از هدف‌های متعالی ماست. با توجه به گستردگی علم الکترونیک و نبود حد و مرز برای آن انتظار داریم در آینده‌ای نه‌چندان دور در بحث طراحی و تولید بتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم. این نکته را هم در نظر داشته باشید که امروزه بخشی از قطعات به‌کار رفته در مارک‌های مطرح اروپایی و یا حتی آمریکایی، توسط چین و یا کشورهای دیگر تامین می‌شود. در نتیجه نباید تمام توان خود را معطوف به ساخت یک کالای صد درصد ایرانی بکنیم، ولی به‌طور کلی یکی از آرزوهای هر شرکت فعال در بخش الکترونیک کشور این است که زمانی بتواند کالایی را با یک نام ایرانی در بازار داخل و خارج از کشور توزیع کند.

میزان فروش مانیتورهای لامپی و ال‌سی‌دی را در تهران و شهرستان‌ها مقایسه می‌کنید؟

این قیاس متاثر از شرایط خاص فروش خواهد بود. زمانی که ما فعالیت تولیدی خود را آغاز کردیم، بین ۸۵ تا ۹۰ درصد از مصرف بازار روی مانیتورهای لامپی متمرکز بود. از نیمه دوم سال ۸۴ بود که مصرف مانیتورهای لامپی تغییر کرد و نرخ رشد مصرف ال‌سی‌دی‌ها افزایش یافت. با توجه به منابع آماری که ما در اختیار داریم در حال حاضر ۳۰ درصد بازار نمایشگرها به ال‌سی‌دی و ۷۰ درصد به مانیتورهای لامپی اختصاص دارد. به‌طور قطع بازار مصرفی ال‌سی‌دی در تهران بیشتر از شهرستان‌ها خواهد بود. البته این مقایسه در بازار بین‌المللی بسیار متفاوت است. بر اساس آماری که ما در اختیار داریم ۸۵ درصد از سهم بازارهای بین‌المللی به ال‌سی‌دی‌ها تعلق دارد و در بسیاری از کشورها نیز تولید مانیتورهای لامپی متوقف شده است، ولی چون ما تا حدودی با بازارهای جهانی فاصله داریم به‌نظر می‌رسد تا چند سال آینده آمار مصرف این فناوری تا حدی به آمارهای جهانی نزدیک‌تر شود.

با توجه به صحبت‌هایی که داشتید به‌نظر می‌رسد بالا رفتن سطح آگاهی مصرف‌کنندگان ایرانی از قطعات موجود در بازار کار شرکت‌هایی همچون شما را سخت‌تر کرده است، این طور نیست؟

برای شرکت‌هایی که در بازار متعهد هستند کار سخت نشده است بلکه باعث می‌شود شرکت‌ها با توجه به سطح آگاهی کاربران به فکر سرعت بخشیدن بر روند به‌روز کردن تکنولوژی باشند.

در مدل‌هایی که به بازار عرضه می‌کنید بیشتر سلیقه عمومی را در نظر می‌گیرید یا تکنولوژی روز جهان را لحاظ می‌کنید؟

هر دو مورد، ما در زمینه تولید مانیتور طی سال‌های گذشته همواره سعی کردیم از مدل‌های روز سامسونگ تبعیت داشته باشیم. برای حضور در عرصه تولید نمی‌توانیم تولید مدل‌های قدیمی را برای مدت طولانی در برنامه داشته باشیم چراکه با توقف تولید جهانی آن مدل، پشتیبانی و تامین قطعات و لوازم جانبی نیز با مشکل روبه‌رو می‌شود. در نتیجه باید همگام با تولیدات روز جهان در زمینه تولید حضور داشته باشیم. با توجه به اینکه سامسونگ در زمینه تولید نمایشگر در جهان هم از نظر تعداد و هم از نظر تنوع دارای رتبه اول است، در نتیجه برای تولید نمایشگر در کشور از لحاظ تنوع با محدودیتی روبه‌رو نیستیم.

انتخاب مدل تولید در ایران بر چه اساسی صورت می‌گیرد؟

با توجه به شرایط موجود، شکل ظاهری، برآورد سلیقه مردم ایران در بازار، رنگ، مشخصات فنی و قیمت نهایی برای مصرف‌کننده، فاکتورهایی است که در تولید نمایشگر در داخل ایران لحاظ می‌شو
د
دوشنبه 5/9/1386 - 10:13
کامپیوتر و اینترنت
نسخه جدید مسنجر مایکروسافت، ویژگی امنیتی جدیدی دارد که به کاربران اعلام می‌کند چه کسی پیام‌های ناخواسته را - که با عنوان SPIM (اسپم از طریق مسنجر) شناخته می‌شود- ارسال می‌نماید.

به گزارش سرویس بین‌الملل سیتنا، این یکی از چندین ویژگی جدید ویندوز لایو مسنجر 9.0 است که از هفته پیش بر روی برخی از آزمایشگرهای بتای اختصاصی فعال شده ‌است.
مشکل
SPIM آن است که علاوه بر مزاحم بودن، بد و خطرناک است. بخش خدعه‌آمیز آن استفاده هکرها از اطلاعات جزئی افراد است که با ارسال یک پیام واقعی اتفاق می‌افتد.
پس از گردآوری فهرستی از تماس‌های مسنجر، هکرها تلاش می‌کنند کاربران را با کلیک بر روی یک لینک فریب دهند. این لینک‌ها اغلب می‌توانند مخرب‌افزاری را از طریق حفره‌های امنیتی موجود در مرورگرها راه‌اندازی کنند.
جزئیات بیشتر بر روی ابزار گزارشگر مایکروسافت در دسترس نبود. البته محصولات دیگر مسنجر که در بازار موجودند با استفاده از ابزار گزارشگر اسپمرهای شناخته شده را در فهرست سیاه گردآوری کرده و آنها را مسدود می‌کنند.
شرکت لایوساید، چهارشنبه گذشته جزئیات جدیدی بر روی مسنجر 9.0 منتشر کرد، اما روز بعد آن را حذف کرد. واضح نیست که چرا این سایت تصمیم به حذف آن گرفت، اما از طریق مخزن اسرار گوگل قابل بازیافت است.
لایوساید اعلام کرد که ویژگی‌های جدید دیگری نیز به این نسخه افزوده می‌شود، از جمله قابلیت وارد شدن به مسنجر از چند رایانه به طور همزمان که نقاط چندگانه پشتیبانی حضور (
Multiple Points of Presence Support) نامیده می‌شود. در نسخه پیشین 8.5 اگر کاربر از رایانه دیگری به سیستم ملحق می‌شد، به طور خودکار در رایانه خود از سیستم خارج می‌شد.
دوشنبه 5/9/1386 - 10:12
کامپیوتر و اینترنت
براساس تحقیقات انجام شده، کاربران اینترنت در چین نسبت به هم‌ردیفان آمریکایی خود بیشتر به تجارب آنلاین وابسته‌ بوده و وب را به عنوان یک کلید برای زندگی اجتماعی و به اشتراک گذاشتن عقایدشان می‌‌دانند.

به گزارش سرویس بین‌الملل سیتنا، با تحقیق بر روی بیش از 2100 کاربر اینترنت در سنین بین 16 تا 25 سال در هر دو کشورچین و آمریکا، مشخص شد که حدود 42 درصد از کاربران چینی گاهی احساس می‌کنند که به وب‌شان معتادند. این رقم در مورد کاربران اینترنتی آمریکایی 18 درصد است.
این مطالعه توسط گروه
IAC/InterActiveCorp و آژانس تبلیغاتی JWT به عنوان بخشی از گروه WPP هدایت شد.
این تحقیقات به صورت آنلاین در ماه نوامبر در انگلیس و چین انجام شد و نشان داد که تنها حدود 10 درصد از مردم چین از اینترنت استفاده می‌کنند که بخش عمده آن را مردان در شهرهای بزرگ تشکیل می‌دهند.
حدود 25 درصد از کاربران چینی گفته‌اند بیش از یک روز نمی‌توانند بدون اینترنت سپری کنند، در حالی که 12 درصد از کاربران آمریکایی این ادعا را دارند.
کمتر از یک سوم آمریکایی‌ها اینترنت را در زندگی اجتماعی خود دخیل می‌دانند، اما 77 درصد از کاربران چینی وب را یاریگر خود در پیدا کردن دوست می‌دانند.
نزدیک به سه چهارم کاربران چینی گفتند که در انجام کارها آزادند و هر کاری را که در دنیای واقعی نمی‌توانند انجام دهند، به صورت آنلاین انجام می‌دهند. این در حالی است که 32 درصد از کاربران آمریکایی چنین احساسی را تجربه کرده‌اند.
دوشنبه 5/9/1386 - 10:11
بیماری ها

اضافه كردن يك فنجان قهوه به رژيمم غذايي روزانه پس از هر نوبت ورزش روزانه ممكن است مانع از ابتلا به سرطان پوست شود.

دكتر سيامك روشن، متخصص پوست و مو به باشگاه خبرنگاران گفت: تلفيقي از ورزش روزانه به علاوه كافئين موجود در يك فنجان قهوه باعث نابودي سلول هاي سرطاني مي شود كه بر اثر اشعه ماورا بنفش خورشيد در طول مدت ورزش روزانه آسيب ديده اند كه همين امر مانع از ابتلا به سرطان پوست مي شود.
وي افزود: بر خلاف سلول هاي معمولي كه توانايي تنظيم اكسيژن را دارند سلول هاي سرطاني در تنظيم اكسيژن خود، دچار مشكل هستند كه با مصرف قهوه مي توان اين عارضه را برطرف كرد.

دوشنبه 5/9/1386 - 10:11
کامپیوتر و اینترنت
سيستم مسنجر فارسي‌زبان با عنوان TD Messenger به‌زودي راه‌اندازي مي‌شود.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در طراحي و ساخت اين مسنجر از جديدترين متدهاي گرافيكي و برنامه‌نويسي استفاده شده است و بنا بر اعلام داراي كليه امكانات استاندارد و رقابتي با ساير منسجرهاي دنيا است.

بر اساس اين گزارش از خصوصيات
TD Messenger مي‌توان به امكانات نصب بر روي كليه سيستم عامل‌هاي موجود، استفاده آسان از تمامي بخش‌هاي سيستم، برقراري ارتباط صوتي و تصويري، نمايش ليست دوستان، ارسال پيام نوشتاري و صوتي به صورت آفلاين، ارسال و دريافت فايل بين دو كاربر و همچنين اتاق‌هاي گفتمان با چهر‌ه‌اي متمايز و ايراني اشاره كرد.

اين مسنجر فارسي زبان توسط تيم حرفه‌يي تهران ديتا از پايه برنامه‌نويسي و طراح شده و از هيچ سيستم آماده‌اي براي طراحي آن استفاده نشده است.

علاقه‌مندان براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اين مسنجر مي‌توان به پايگاه اينترنتي
www.tehrandata.com مراجعه كنيد.

*******

به موازات رشد و توسعه صنعت خودرو در كشور بايد روزنامه‌نگاري و خبرنگاري تخصصي اين حوزه نيز فعال شود.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حسين قندي - روزنامه‌نگار و مدرس ارتباطات - با بيان اين مطلب افزود: تمام خودروسازان داخلي نيز براي افزايش فروش خود و ضريب اطمينان مردم بايد بستر فعاليت هرچه بيشتر خبرنگاران تخصصي اين عرصه را فراهم كنند.

قندي كه از اعضاي هيات داوران جشنواره‌ي مطبوعات در حوزه خودرو است، تقسيم‌بندي نشريات و رسانه‌ها به حوزه‌هاي تخصصي را ضروري خواند و اظهار كرد: هنوز در برخي رسانه‌ها اين تقسيم‌بندي صورت نگرفته است ضمن اينكه اگر اين تقسيم‌بندي ايجاد شود، هم صنعت خودرو و حتي خودروسازان از اين حركت رسانه‌يي منتفع خواهند شد.

اين استاد دانشگاه با بيان اين كه هر كشوري براي گسترش نشريات خود بايد حوزه‌هاي تخصصي اين نشريات را به طور كامل ريز كند، افزود: مشكل اصلي در رسانه، كار نكردن تخصصي روزنامه‌نگاران و خبرنگاران است و هر كدام از آن‌ها به طور عمومي فعاليت مطبوعاتي را فرا مي‌گيرند و به كار مشغول مي‌شوند كه اين مهم سبب مي‌شود تا نشريات نتوانند از اثرگذاري لازم در حوزه‌هاي مختلف را داشته باشند.

وي تصريح كرد: متاسفانه در دانشگاه‌ها نيز هنوز به بحث تخصصي شدن مطبوعات توجه جدي نمي‌شود در صورتي كه در دانشگاه‌هاي دنيا اين تقسيم‌بندي انجام مي‌شود و از سال دوم تحصيلي دانشجويان نيز حوزه تخصصي هر دانشجو مشخص و در آن زمينه مباحث لازم تدريس مي‌شود.

اين مدرس دانشگاه گفت: بحث تخصصي شدن روزنامه‌نگاري هم اكنون يك ضرورت است موضوعي كه هنوز به آن جامعه عمل پوشيده نشده ضمن اينكه لازم است حوزه‌هاي اقتصادي هرچه ريزتر و تخصصي‌تر شود.

بر اساس اين گزارش دبيرخانه نخستين جشنواره مطبوعات در حوزه خودرو، نخستين جشنواره مطبوعات در حوزه خودرو صنايع وابسته و حوزه‌هاي تاثيرپذير با هدف بررسي نقش رسانه‌ها در عرصه صنعت خودرو برگزار مي‌شود.

مهلت ارسال آثار تا 15 آذر اعلام شده است و مراسم انتخاب نفرات برتر و اختتاميه جشنواره نيز اول دي امسال برگزار خواهد شد.


علاقمندان و متقاضيان براي كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانندبه آدرس
www.khodronevisan.com مراجعه كنند.
دوشنبه 5/9/1386 - 10:10
دانستنی های علمی
در حال حاضر لپ‌تاپ‌های زیادی در بازار با قیمت کم یافت می‌شود، لزوما برای خرید به ارزانی آنها توجه نکنید. دقت به 10 نکته گفته شده به بهتر انتخاب کردن لپ‌تاپ کمک خواهد کرد.


چگونه بخریم، چگونه استفاده کنیم
نكاتي درباره خريد و استفاده از لپ‌تاپ
حمید خان‌زاده- حيات‌نو
تقریبا از اواسط سال 2005 بود که جای خود را بین مردم باز کرد، حجم کم و سبک بودن و سهولت جابجایی آن و عدم نیاز اتصال مستقیم به برق برای مدت چند ساعت، مورد توجه اکثر افراد قرار گرفت. در بسياری از سازمان‌ها و ادارات (آنهایی که دستشان به دهنشان می‌رسد) بجای کامپیوترهای شخصی از آن استفاده می‌کنند به همان 4 دلیل گفته شده:
1- کم حجم بودن
2- سهولت در جابجایی
3- عدم نیاز اتصال مستقیم به برق برای مدت چند ساعت (به علت استفاده از باطری)
4- رسیدن دست به دهان (به عبارتی وضع مالی خوبه و دوست دارند لپ‌تاپ داشته باشند.)
همیشه مواردی در خرید لپ‌تاپ حائز اهمیت بوده که می‌توان آنها را به ده عنوان تقسیم‌بندی کرد. در انتهای این مقاله شما یاد خواهید گرفت که چگونه بخرید و چه عواملی در خرید شما موثرند و چگونه از لپ‌تاپ استفاده بهینه کنید.

مورد اول، سیستم‌عامل
پیش از این با خرید یک رایانه شخصی (
Package) و یا یک لپ‌تاپ پس از روشن شدن تصویر ویندوز XP به شما نشان داد می‌شد که قالبا هم XP نسخه خانگی (Home Edition) بودند و برای بهینه‌سازی ویندوز و دسترسی به يكسری امکانات ویژه مجبور بودیم آن را به ویندوز XP حرفه‌ای (Professional) بروزرسانی کنیم. اما پس از ورود ویندوز ویستا اکثر سیستم‌های جدید خریداری شده مجهز به ویندوز ویستا نسخه خانگی (Home Premium) هستند. بهترین نسخه و کامل‌ترین نسخه از ویندوز ویستا Vista Ultimate Edition است، که البته روی هیچ یک از سیستم‌هایی که در بازار رایانه وجود دارند بصورت رایگان ارائه نمی‌شود. باید آن را بخرید و ویستا قبلی را خودتان بروزرسانی کنید. اما در هنگام خرید لپ‌تاپ توجه کنید که نسخه‌ای از ویستا روی آن بارگذاری شده باشد که کمی کامل‌تر از ویستا Home Premium باشد، بهترین نمونه آن ویستا Business است که امکانات آن بین نسخه Home Premium و Ultimate Edition است.

مورد دوم، پردازنده
زمانی که صحبت از بازدهی سیستم می‌شود، اولین نکته‌ای که ذهن به آن معطوف می‌گردد پردازنده است، در حال حاضر اکثر لپ‌تاپ‌ها مجهز به پردازنده جدید شرکت اینتل به بازار عرضه می‌شوند
Core 2 Duo نام این پردازنده‌ها است. با توجه به نوع سیستم‌عامل و برنامه‌هایی که قرار است در آن بارگذاری شود بهتر است سرعت پردازنده خود را در هنگام خرید حداقل 2 گیگاهرتز و بالاتر انتخاب کنید، که البته رابطه مستقیم با جیب شما نیز دارد. پردازنده اینتل Core 2 Duo از پردازنده‌های محبوب لپ‌تاپ‌ها بشمار می‌رود.

مورد سوم، حافظه موقت
استفاده از ویندوز ویستا شما را مجبور به داشتن حافظه بیش از 2 گیگابایت می‌کند، این درحالی است که لپ‌تاپ‌های نسل ویندوز
XP با داشتن 1 گیگابات حافظه پادشاهی می‌کردند و نیازی بیش از آن هم نداشتند، اما نسل جدید لپ‌تاپ‌ها که از ویندوز ویستا پشتیبانی می‌کنند حداقل حافظه موردنیاز آنها یک گیگابایت توصیه شده است، پس با توجه به اینکه سیستم‌عامل خود را ویندوز ویستا انتخاب کرده باشید داشتن 2 گیگابایت حافضه موقت توصیه می‌شود. انتخاب یک لپ‌تاپ که قابلیت افزایش حافظه موقت آن به سهولت انجام‌پذیر باشد نیز یکی از موارد قابل توجه است که هنگام خرید باید به این موضوع دقت کنید.

مورد چهارم، کارت گرافیک
نحوه انتخاب این موضوع به خودتان بستگی دارد، یعنی باز هم رابطه مستقیم با جیبتان وجود دارد. با چه سیستم‌عاملی قرار است کار کنید، چه برنامه‌هایی قرار است روی آن نصب کنید و از همه مهمتر آیا قرار است بازی‌های خفن انجام دهید یا خیر؟ باید بدانید که ویندوز ویستا نیاز به کارت گرافیکی 3
D دارد و حداقل حافظه گرافیکی موردنیاز آن 128 مگابایت است. با توجه به استفاده از ویندوز ویستا و نصب برنامه‌های گرافیکی مانند 3D MAX ، فتوشاپ و ... و بازی‌های جذاب به شما پیشنهاد می‌شود که حداقل حافظه کارت گرافیک را 256 انتخاب کنید و هنگام خرید توجه کنید که کارت گرافیک حافظه مجزا برای خود داشته باشد نه اینکه از حافظه موقت سیستم استفاده کند، چون این مسئله به بازدهی سیستم کمک بسزايی خواهد کرد.

مورد پنجم، درگاه‌های ورودی و خروجی (
Ports)
کاربران رایانه‌های خانگی می‌دانند که اگر درگاهی در سیستم خانگی‌شان وجود نداشت به راحتی ‌می‌توانند کارت موردنظر آن را از مراکز فروش قطعات رایانه تهیه و به رایانه خود بیافزایند. اما در لپ‌تاپ این شیوه کمی محدودیت دارد و شما تنها موقع خرید باید دقت کنید که کلیه احتیاجات در لپ‌تاپ دیده شده باشد. درگاه‌های موردنیاز شامل پورت یو‌اس‌بی، خروجی
VGA ، درگاه DVI ، درگاه serial و parallel به همراه مودم و کارت شبکه از جمله موارد موردنیاز شما و لپ‌تاپ است.

مورد ششم، اندازه تصویر مانیتور
مانیتور باید بزرگ باشد، یک لپ‌تاپ خریدم با مانیتور 15 اینچ، ای بابا 15 که کوچیکه، ضایع بازی درآوردی یک 17 اینچ می‌خریدی که آدم چشمش ببینه،... اینها جملاتی هستند که دوستان برای پز دادن بین همدیگر ردوبدل می‌کنند. اما آیا واقعا لزوم مانیتور 17 را درک کرده‌ایم و موارد استفاده آن برایمان مشخص است. خریداران لپ‌تاپ صرفا به 17 اینچ بودن مانیتور می‌اندیشند و اینکه 15 اینچ از مد افتاده است. لزوم استفاده از لپ‌تاپ در ابتدای مطلب گفته شد، سبک بودن و قابل حمل بودن. وزن کم برای یک لپ‌تاپ از ویژگی‌های آن به حساب می‌آید و باید بدانید، کسانی که بیشتر با لپ‌تاپ سفر می‌کنند اقلب به این مسئله می‌اندیشند که سیستم قابل حمل و سبک داشته باشند و استفاده از مانیتور 12 اینچ را به 15 و یا 17 ترجیح می‌دهند، چون مانیتور 12 اینچ هم وزن کمتری خواهد داشت هم جای کمتری را اشغال می‌کند و هم، چیزی که قرار است در مانیتور 17 اینچ دیده شود در مانیتور 12 اینچ هم می‌توان دید. در نتیجه به استثنا اشخاص خاص که تصویر بزرگ‌تری احتیاج دارند سعی نکنید دنبال مانیتور سایز بزرگ بگردید.

مورد هفتم سازگاری با دستگاه‌های بی‌سیم
پشتیبانی از سرویس‌های وابسته به
WiFi یکی از ویژگی‌های بارز لپ‌تاپ‌های نسل جدید به شمار می‌رود. دقت کنید لپ‌تاپ شما از این سخت افزار بهره‌مند باشد تا بتوانید از آن استفاده کنید. در دنیای حاضر دیگر قرار نیست همه جا سیم‌کشی و کابل‌کشی شود. پس تجهیزات بی‌سیم یکی از ملزوماتی باشد که در خرید لپ‌تاپ به آن توجه خواهید داشت.

مورد هشتم مجهز به بلوتوث
یکی از خصیصه‌های بارز برای لپ‌تاپ‌های امروزی، بلوتوث است. موارد استفاده بلوتوث بسیار گسترده شده، اکثر تلفن‌های همراه به تکتولوژی بلوتوث مجهز هستند و پشتیبانی از انواع
hands-freeهای بی‌سیم یکی از موارد استفاده مفید بلوتوث است. شما می‌توانید از طریق بلوتوث موس را به لپ‌تاپ خود متصل کنید و یا حتی اتصال تلفن همراه، دسترسی به برنامه‌های تلفن همراه‌تان (پیامک‌ها، ایمیل‌ها، اطلاعات تماس و دیگر فایل‌ها) با استفاده از این تکنولوژی آسان می‌شود. پس یکی از ملزومات لپ‌تاپ برای اجتناب از سیم و سیم‌کشی بلوتوث است.

مورد نهم
Task pad
بسیاری از لپ‌تاپ‌ها مجهز به
Track pad هستند. Track pad همان صفحه لمسی است که با لمس آن می‌توانید نشانه‌گر موس را حرکت دهید. در بعضی از مدل‌های لپ‌تاپ‌ها Track pad به همراه کلیک‌های چپ و راست ارائه می‌شود. اما بهتر است هنگام خرید لپ‌تاپ به این موضوع توجه کنید که در بعضی مدل‌های لپ‌تاپ با وجود این دو قابلیت، مجهز به Track pad هم باشد که معروف به مداد پاک کن است چون شکل آن شبیه مداد پاک کن ته مداد است و به آن pencil-eraser گفته می‌شود که معمولا بین کلیدهای G و H قرار دارد. لبته نداشتن Pencil-eraser آنقدر هم مهم نیست که نظر شما را نسبت به خرید لپ‌تاپ عوض کند، اما داشتن امکانات همیشه بهتر از نداشتن آن است، بطوری که می‌گویند پول خوشبختی نمی‌آورد ولی بی پولی بدبختی می‌آورد.

مورد دهم باطری
باطری لپ‌تاپ یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده آن است که در حقیقت نزدیک به نیمی از وزن آن را تشکیل می‌دهد، مدت زمان ذخیره برق یکی از عواملی است که هنگام خرید باید از آن مطلع باشید، در ضمن اینکه رعایت موارد زیر در مورد نگهداری و نحوه استفاده از باطری لازم است:

1- درصورت خراب شدن باطری، تهیه یدکی آن بسیار مشکل است و قیمت بالائی دارد. لذا در مراقبت از آن باید بسیار کوشا باشید.
2- توصیه می‌شود که برای بار اول دستگاه را به صورت خاموش بیش از 10 ساعت به برق متصل کنید تا باطری آن کاملاً شارژ شود. نگران نباشید، زیرا درصورت شارژ کامل به طور اتوماتیک عمل شارژ متوقف خواهد شد.
3- پس از شارژ اولیه می‌توانید هر زمان که خواستید دستگاه را به برق متصل کنید تا عمل شارژ انجام شود. توجه داشته باشید که هرگز نگذارید که میزان شارژ باطری به زیر 10% برسد و قبل از رسیدن به این مرحله حتماً آن را به برق متصل نمائید تا شارژ شود.

4- اگر مدت زمان زیادی قرار است که نوت‌بوک در جائی ثابت بماند و دائم به برق متصل باشد، توصیه می‌شود که باطری آن به میزان حداقل3/1 شارژ داشته باشد و از دستگاه خارج شود و در محل خشک و در دمای بین 0 تا 30+ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
5- برای اتصال شارژر به نوت‌بوک بهتر است ابتدا
DC Jack را به نوت‌بوک، سپس کابل برق را به شارژر و در انتها دوشاخه کابل را به پریز برق متصل نمائید.
6- توصیه می شود در
Windows، آیتم Energy Saving را فعال نمائید تا طول عمر باطری اضافه شود.

نکات ایمنی:
1- وارد آوردن ضربه به لپ‌تاپ می‌تواند باعث بروز اشکال در دستگاه شود. لذا مراقب باشید که به هیچ عنوان به طرفین دستگاه و مخصوصاً پشت
LCD و زیر دستگاه ضربه وارد نشود.
2- دستگاه به شدت در برابر ریختن مایعات مانند آب، چای، قهوه و... بسیار حساس و آسیب‌پذیر است.
3- توجه داشته باشید که اگر پریزهای تلفن منزل یا محل کارتان به صورت سوکتی نباشد، احتمال اتصال اشتباه دوشاخه مودم دستگاه به پریز برق بسیار زیاد است. باید بدانید که چه دستگاه خاموش باشد چه روشن، بلافاصله مودم دستگاه خواهد سوخت. برای جلوگیری از این حادثه می‌توانید از دوشاخه‌های آنتی‌شوک برق استفاده نمائید.

4- درب درایو، بسیار آسیب‌پذیر است. پس توجه داشته باشید که پس از استفاده بلافاصله آن را ببندید.
5- در موقع بستن در لپ‌تاپ دقت داشته باشید که هیچگونه شیئی مابین
LCD و صفحه کلید یا روی لپ‌تاپ قرار نداشته باشد، زیرا با عث شکستن LCD می‌گردد.
6- بهتر است چنانچه از
CD استفاده زیاد و طولانی مدت می نمائید (مثلاً دیدن فیلم و یا شنیدن موسیقی)، آنها را بر روی هارددیسک کپی نمائید در این صورت درایو شما مستهلک نخواهد شد.
7- جهت تمیز نمودن صفحه
LCD از دستمال مرطوب شده با آب یا مایع تمیز کننده استفاده نمائید و هرگز به طور مستقیم هیچگونه مایعی را به روی صفحه آن نپاشید.
8- هرگز دستگاه را در برابر حرارت مستقیم یا تابش مستقیم نور خورشید (مخصوصاً درون اتومبیل یا مکان‌های بسته) قرار ندهید.

محل استقرار دستگاه:
1- دستگاه را بر روی سطوح پرزدار مانند فرش و موکت قرار ندهید و از گرد و غبار و رطوبت دورنگه دارید.
2- بهتر است دستگاه را بر روی سطح صاف و خشک و بدون لرزش قراردهید. دستگاه به هنگام کار بسیار گرم می‌شود (که البته مشکلی برای دستگاه ایجاد نمی‌کند!) لذا سطوحی که نسبت به حرارت آسیب‌پذیر هستند و یا بعضی از میزهائی که سطوح رنگی حساس دارند ممکن است آسیب ببینند.
3- هرگزدستگاه را روشن درون کیف نگذارید. همچنین دقت نمائید که دریچه‌های عبور هوا در نوت‌بوک پوشانده نشوند.

جمع بندی:
در حال حاضر لپ‌تاپ‌های زیادی در بازار با قیمت کم یافت می‌شود، لزوما برای خرید به ارزانی آنها توجه نکنید. دقت به 10 نکته گفته شده به بهتر انتخاب کردن لپ‌تاپ کمک خواهد کرد.
دوشنبه 5/9/1386 - 10:9
اخبار
رييس مركز مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني گفت: براساس بررسي‌هاي بين - المللي آمادگي الكترونيكي ايران در يك فاصله پنج ساله در فاصله سالهاي ۲۰۰۱تا ،۲۰۰۶از رتبه (۲۰۰۱) ۵۰به ۶۵در ۲۰۰۶تنزل يافته است.

"محمود دودانگه"روز شنبه در چهارمين همايش ملي تجارت الكترونيكي افزود: كاهش رتبه آمادگي ايران در تجارت الكترونيك بيانگر رشد كاهنده آمادگي الكترونيكي كشور در مقايسه با ساير كشورها است.

وي گفت: نتايج حاصل از مطالعات انجام شده توسط وزارت بازرگاني نشان مي‌دهد كه وضعيت كشور در زمينه زيرساخت‌هاي فني، ارتباطي و مخابراتي در وضعيت نسبتا مطلوبي قرار دارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا، وي با بيان اينكه امكان شروع تجارت الكترونيكي با توجه به زيرساخت‌هاي فني، ارتباطي و مخابراتي فراهم شده، افزود: برخي اعتقاد دارند كه زيرساخت‌هاي موجود نيز در حد مطلوب استفاده نمي‌شود.

به گفته وي، براساس پيش بيني‌هاي بين‌المللي(فارستر)ارزش تجارت الكترونيك در سال جاري ميلادي به افزون بر
۱۳تريليون دلار مي‌رسد، كه به طور متوسط نرخ رشد بيش از ۵۰درصد را نشان مي‌دهد. ازرش تجارت الكترونيكي در سال ، ۲۰۰۴حدود ۶/۷تريليون دلار بوده است.

به گفته وي، بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه ميزان واقعي تجارت الكترونيكي در سال‌هاي
۲۰۰۴و ۲۰۰۷به مراتب بيش از رقم‌هاي پيش‌بيني شده بوده است.

اين مقام مسئول در وزارت بازرگاني با اشاره به اينكه براساس پيش‌بيني حجم تجارت الكترونيك براي
، ۲۰۰۴حدود ۳/۵تريليون دلار بوده، تاكيد كرد:
ارزش واقعي تجارت الكترونيكي در همان سال به
۶/۷تريليون دلار رسيده اگر چه اين روند در كشورها و مناطق مختلف متفاوت بوده است.

دودانگه يادآور شد: براساس گزارش فارستر، آمريكاي شمالي با ميزان تجارت الكترونيكي
۳/۵تريليون دلار در سال ۲۰۰۴رتبه نخست و منطقه آسيا - اقيانوسيه با ۱/۶تريليون دلار و اروپاي غربي با ۱/۵تريليون دلار به ترتيب در رتبه‌هاي دوم و سوم قرار دارند.

وي گفت: آمريكاي لاتين با
۸۱/۸ميليارد دلار و ساير نقاط جهان با ۶۸/۸ ميليارد دلار در رتبه‌هاي بعدي قرار دارند.

دودانگه همچنين با استناد به مطالعات انجام شده، گفت: موفقيت تجارت الكترونيكي در كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه به طور عمده به خاطر شرايط مناسب بسترهاي الكترونيكي در اين كشورها است.

رييس مركز مطالعات و پژوهشهاي درعين حال گفت: بسترهاي الكترونيكي شامل فرصتهاي مبتني بر اينترنت، كيفيت زيرساخت‌هاي فناوري اطلاعات، فعاليتهاي دولت و درجه تسهيل تجاري است.

وي بابيان اينكه در كشور ايران، هنوز آمار و اطلاعات دقيقي براي تجارت الكترونيكي ارايه نشده، افزود: اما براساس برخي شاخص‌هاي مرتبط با اين پديده مي‌توان اندازه و وضعيت آن را نشان داد.

به گفته اين مقام مسئول، براساس آمارهاي انكتاد درخصوص راهبردهاي تجارت الكترونيكي در
۲۳كشور توسعه يافته و ۲۷كشور درحال توسعه نشان مي‌دهد كه آگاه‌سازي ، آموزش و تحصيل نخستين عنصر كليدي در راهبردهاي ملي تجارت الكترونيكي كشورهاي مورد بررسي بوده است.

رييس مركز مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني وزارت بازرگاني تصريح كرد: بر اساس آمار آنكتاد درسال
۲۰۰۵بيشتر سياستگزاران معتقدند كه اگر بازرگانان و مصرف‌كنندگان در زمينه فرصت‌ها، مزايا و چگونگي تجارت الكترونيكي آموزش نبينند، تجارت الكترونيكي روند صعودي نخواهد داشت.

وي يادآور شد: اگرچه دسترسي به اينترنت و كامپيوتر يك شرط اساسي جهت ايجاد تقاضا براي فناوريهاي جديد و تجارت الكترونيكي است ولي كافي نيست.

وي درپايان افزود: آموزش يكي ازچالشهاي اساسي كشورهاي در حال توسعه در اقتصاد ديجيتالي است.
دوشنبه 5/9/1386 - 10:8
بیماری ها

افراد مرفه و پولدار جامعه بيشتر دچار سوتغذيه ناشي از پرخوري مي شوند.

دكتر محمدعلي آزادي متخصص تغذيه درگفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: نخستين مساله‌ اي كه در ارتباط با سوتغذيه بايد در جامعه روشن شود اين است كه بدانيم عامل بروز سوتغذيه فقط فقر نيست.
وي تصريح كرد: نداشتن تعادل در دريافت انرژي، پروتئين ها و عوامل مغذي مانند مواد معدني، ويتامين ها و ... از جمله مواردي است كه باعث بروز سوتغذيه در جامعه مي شود كه از آنها غافل مانده‌ايم.
وي گفت: سوتغذيه تنها متوجه قشركم درآمد و نيازمند نبوده بلكه طبقه مرفه جامعه دچار سوتغذيه ناشي از پرخوري مي شوند.
آزادي با تاكيد بر اينكه بايد بدانيم با استفاده از تغذيه مناسب، 50 ماده حياتي را به صورت روزانه در اختيار بدن قرار دهيم تا دچار سوتغذيه نشويم ،يادآور شد: سوتغذيه بيشتر برمي گردد به نداشتن آگاهي جامعه از مفهوم تغذيه سالم و اينكه تغذيه تنها براي رفع گرسنگي ظاهري و احساس لذت بردن نيست.

دوشنبه 5/9/1386 - 10:8
اخبار
معاون توسعه داخلي وزارت بازرگاني گفت : تجارت الكترونيكي برخلاف دارا بودن مزيت‌هاي منحصر به فرد ، هنوز با مسائل و چالش‌هاي متعددي روبه‌رو است.

"محمد صادق مفتح " روز شنبه در چهارمين همايش ملي تجارت الكترونيك افزود: هنوز مسائلي مانند پرداخت الكترونيكي ، امنيت شبكه‌ها و كلاهبرداري اينترنتي به طور كامل حل نشده است .

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا ، وي ابراز اميدواري كرد تا با پيشرفت روز افزون فناوري بتوان از اين قابليت جديد به عنوان ابزاري درجهت تسهيل امور مختلف و صرفه جويي در هزينه‌ها استفاده كرد .

اين مقام مسئول در وزارت بازرگاني همچنين گفت : تا سال
۱۳۷۲هيچ كار جدي در زمينه ( (EDIدر كشور انجام نشده بود ، اما از سال بعد در موسسه برنامه ريزي و مطالعات وزارت بازرگاني مطالعات مقدماتي در اين بخش انجام شد.

وي با اشاره به اينكه از سال
۷۳به بعد تلاش‌هاي زيادي در راستاي توسعه تجارت الكترونيكي صورت گرفته است ، افزود: به‌نظر مي‌رسد به دليل وجود برخي تنگناها و عدم وجود بعضي پيش نيازها پيشرفت اين مقوله در كشور چندان چشمگير نبوده است.

مفتح سپس امكان استفاده همه جانبه از توانمندي‌هاي تجارت الكترونيكي در بازاريابي،توزيع، خدمات و فروش حضور در بازار بدون محدوديت‌هاي زماني و مكاني ، تبليغات فراگير، ايجاد امكان فروش مستقيم و بدون واسطه محصولات و خدمات جديد و فروش به صورت آن لاين را از مزاياي آن ، عنوان كرد.

اين مقام مسئول افزود: كاهش زمان عرضه ، تسريع در ارايه خدمات پس از فروش، تسريع در زمان ارايه خدمات پس از فروش ، ورود به بازارهاي جديد و راهبردي بدون درنظرگرفتن مرزها ، افزايش قدرت تجزيه و تحليل كالا و افزايش قدرت تجزيه و تحليل بازار را از جمله مزيت‌هاي تجارت الكترونيكي در برابر تجارت سنتي به شمار مي‌رود.

معاون وزيربازرگاني سپس به تنگناهاي موجود در توسعه تجارت الكترونيكي اشاره كرد و گفت : كافي نبودن ابزار و امكانات فني ، مخابراتي و پستي ، كمبود زير ساخت‌هاي حقوقي لازم براي اقتصاد الكترونيكي ، پايين بودن سطح آگاهي عمومي ، عدم عضويت ايران در سازمان جهاني تجارت از جمله تنگناها در اين بخش است.

وي سپس نبود راهكارها و سياست‌هاي كلان اقتصاد نوين در ايران ، تاكيد عملي بر ادامه راهبردهاي سنتي توسعه اقتصادي ، عدم ريسك پذيري بخش خصوصي براي ورود به عرصه تجارت الكترونيكي ، دولتي بودن بخش عظيمي از اقتصاد كشور ، ضعف سيستم حمل و نقل و ضعف نظام بانكداري الكترونيك از ديگر چالش -هاي موجود در توسعه تجارت الكترونيك عنوان كرد.

مفتح افزود: تجارت الكترونيكي در هر كشوري از جمله ايران مستلزم وجود پيش نيازهاي سياسي ، فني و مخابراتي ، اقتصادي ، بانكي و بيمه‌اي ، منابع انساني ، حقوقي و فرهنگي است .

معاون وزير بازرگاني در پايان به تشريح اقدامات صورت گرفته در خصوص توسعه تجارت الكترونيك در كشور پرداخت .

چهارمين همايش ملي تجارت الكترونيكي به مدت دو روز در سالن همايش‌هاي سازمان صدا و سيما ادامه دارد.
دوشنبه 5/9/1386 - 10:7
کامپیوتر و اینترنت
دبيرنظام صنفي رايانه‌اي استان‌اصفهان گفت: هم اكنون حدود ۲۰۰شركت و ۲۵۰فروشگاه محصولات رايانه‌اي تحت پوشش نظام صنفي رايانه دراستان‌اصفهان فعاليت مي‌كنند.

"احسان راستي" روز شنبه در حاشيه نمايشگاه رايانه و اتوماسيون اداري اصفهان در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: اين تعداد تنها يك چهارم از كل فعالان عرصه رايانه‌اي استان را تشكيل مي‌دهد و بخش قابل توجهي از فعالان اين بخش هنوز زير پوشش نظام صنفي رايانه قرار نگرفته‌اند.

وي تصريح كرد: براساس ماده
۴اساسنامه‌سازمان كه ضميمه آئين نامه اجرايي هيات دولت است، بايد كليه فعالان عرصه فناوري اطلاعات و رايانه عضو سازمان نظام صنفي رايانه شوند.

راستي اضافه كرد: براي ترغيب عضويت فعالان اين عرصه درنظام صنفي رايانه، درنمايشگاه امسال اعضاي سازمان نظام صنفي رايانه از
۱۰درصد تخفيف جهت ثبت نام و استفاده از فضاي نمايشگاهي برخوردار شده‌اند.

دبيرنظام صنفي رايانه‌اي استان‌اصفهان گفت: اشخاص حقيقي واجد شرايط عضويت درسازمان درچهار رده‌كارشناس، مشاور رتبه سه، دو و يك رتبه‌بندي شده و براي دريافت كد عضويت و كسب رتبه بايد مدارك خود را به دبيرخانه سازمان ارسال نمايند.

وي، استقبال سه روز گذشته‌از نمايشگاه اتوكام
۲۰۰۷را رضايت بخش‌دانست.

راستي، فرهنگ‌سازي را مهمترين اولويت براي توسعه فن‌آوري اطلاعات استان دانست و اظهار داشت: سرعت رشد فن آوري به مراتب بيشتر از سرعت فرهنگ‌سازي است كه در اين زمينه مديران دستگاههاي اجرايي نقش محوري دارند.

وي تاكيد نمود: مسوولان تصميم گيرنده درحوزه فناوري اطلاعات بايد دقت كنند تا از تكنولوژي‌هاي تاريخ مصرف گذشته استفاده نكنند و براي تحقق اين مهم ابتدا بايد از چشم اندازها تعريف دقيقي ارائه شود.

راستي خاطرنشان كرد: فعاليت‌هاي خوبي براي رفع موانع زيرساختي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در كشورصورت گرفته و مشكل عمده كمبود امكانات است كه برگزاري نمايشگاه مي‌تواند عامل مهمي درفرهنگ‌سازي و زمينه موثري براي تبادل نظر و آشنايي ادارات و عموم مردم با تازه‌ترين فن آوري‌هاي اطلاعاتي و ارتباطي باشد.

نمايشگاه رايانه و اتوماسيون اداري تا پنجم آذرماه درمحل دائمي برگزاري نمايشگاههاي اصفهان داير است.
دوشنبه 5/9/1386 - 10:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته