• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 13516
تعداد نظرات : 591
زمان آخرین مطلب : 1400روز قبل
آموزش و تحقيقات

پنج شنبه 6/9/1399 - 23:30
آموزش و تحقيقات

پنج شنبه 6/9/1399 - 23:25
آموزش و تحقيقات

پنج شنبه 6/9/1399 - 23:22
آموزش و تحقيقات

پنج شنبه 6/9/1399 - 23:17
آموزش و تحقيقات

پنج شنبه 6/9/1399 - 23:11
ایرانگردی

 

عبداللهی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران با همکاری سازمان انتقال خون این استان، در قالب عملیات حاج قاسم سلیمانی، پویش اهدای خون به نیابت از این سردار آسمانی را از ۱۳ آبان تا ۱۳ دی‌ماه اجرایی می‌کند.

روح‌الله عبدالهی مسئول اطلاع‌رسانی عملیات حاج قاسم سلیمانی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران اظهارداشت: سازمان تبلیغات اسلامی با همکاری سازمان انتقال خون استان تهران در قالب عملیات حاج قاسم سلیمانی، پویش اهدای خون به نیابت از این سردار آسمانی را از ۱۳ آبان تا ۱۳ دی‌ماه اجرایی می‌کند.

هیأتی‌ها و قرآنی‌ها به نیابت از «حاج قاسم» خون می‌دهند

وی افزود: در این پویش از تمامی هیأتی‌ها، اعضای کانون و تشکل‌‌های فرهنگی، موسسات و خانه‌های قرآنی، مداحان،سخنرانان، قاریان و شعرای آیینی می‌خواهیم تا برای کمک به درمان بیماران خون اهدا کنند و افراد بهبود یافته از بیماری کرونا نیز می‌توانند برای درمان این بیماران، پلاسمای خون خود را اهدا کنند.

رشد ۶ درصدی اهدای خون در محرم و صفر امسال

عبداللهی با اشاره به اینکه براساس اعلام سازمان انتقال خون، اهدای خون در ماه محرم و صفر امسال ۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت، تصریح کرد: در ماه محرم و صفر، سازمان انتقال خون استان تهران علاوه بر ۱۲ پایگاه مستمر خود، ۱۰ پایگاه ویژه نیز کنار هیأت‌های مطرح راه‌اندازی کرد که با استقبال هیأتی‌ها مواجه شد.

مسئول اطلاع‌رسانی عملیات حاج قاسم سلیمانی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: در هفته دفاع مقدس نیز پویش اهدای خون به نیابت یک شهید را اجرایی کردیم که با استقبال مواجه شد و در این فراخوان شهید می‌خواهیم تا مردم به نیابت از شهید حاج قاسم سلیمانی خون اهدا کنند.

ذخیره بانک خون عادی شده است

وی اضافه کرد: سازمان انتقال خون چندی پیش اعلام کرد، در پی استقبال مردم، بانک خون به حالت عادی بازگشته است اما از مردم می‌خواهیم تا اهدای خون خود را ادامه دهند تا در آینده نیز با مشکل مواجه نشویم و خون لازم برای درمان بیماران و پلاسمای لازم برای درمان بیماران کرونایی موجود باشد.

پنج شنبه 6/9/1399 - 22:2
ایرانگردی


معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از زحمات و تلاش های مدیران و کارکنان بانک ملت بابت عملکرد هفت ماهه امسال قدردانی کرد.
 
 

به گزارش روابط عمومی بانک ملت، دکتر عباس معمارنژاد در دیدار با مدیرعامل و اعضای هیات مدیره این بانک با اشاره به شناسایی بیش از هفت هزار میلیارد تومان سود خالص از سوی بانک ملت در هفت ماهه، این عملکرد را مورد ستایش قرار داد و از زحمات اعضای هیات مدیره، مدیران و کارکنان این بانک سپاسگزاری کرد.
وی با اشاره به موضوع فراگیری مالی که از سوی مرکز تحقیقات و تحول بانک ملت در حال پیگیری است، تاکید کرد که این موضوع در کشورهایG۲۰ در حال انجام است و در کشور ما هم باید به سرعت عملیاتی شود.
معاون وزیر اقتصاد با بیان این نکته که یکی از مهم ترین ابزارها در این زمینه، بانکداری دیجیتال و خدمات ارائه شده از طریق آن است، بر ضرورت افزایش سواد مالی مردم تاکید کرد و گفت: بانک ملت به عنوان یک بانک خصوصی می تواند برنامه هایی را برای افزایش سواد مالی مردم در دستور کار قرار دهد و بدین ترتیب به عملیاتی شدن بحث فراگیری مالی کمک کند و بر تعداد مشتریان و حتی جمع آوری پس اندازهای خرد مردم برای به کار گرفتن در عرصه تولید، بیفزاید.
دکتر معمارنژاد با اشاره به این نکته که فعالیت های ارزی همیشه به عنوان یکی از مزیت های اصلی بانک ملت مطرح بوده است، از مدیران این بانک خواست تا همچنان روی این محور برنامه ریزی های لازم را داشته باشند و گزارش عملکرد بانک را در این زمینه به وزارت اقتصاد ارائه دهند.
وی در عین حال بانک ملت را پیشتاز در عرصه بانکداری الکترونیک خواند و اظهار امیدواری کرد که با تلاش هایی که در زمینه اجرایی شدن بانکداری دیجیتال در این بانک صورت گرفته است، بانک ملت در این حوزه نیز به عنوان بانک پیشرو باقی بماند.
دکتر معمارنژاد همچنین از عملکرد کمیته های ریسک، تطبیق و حسابرسی داخلی در بانک ملت قدردانی کرد.
دکتر محمد بیگدلی مدیرعامل بانک ملت نیز در ابتدای این جلسه، گزارش عملکرد ۷ ماهه این بانک را بسیار مطلوب خواند و تاکید کرد که در طول سه سال گذشته، شفاف سازی صورت های مالی در تمامی بخش ها در دستور کار قرار داشته و بانک موفق شده است که به طور کامل از ناترازی مالی خارج شود.
وی همچنین از معاون وزیر اقتصاد بابت حضور در بانک ملت قدردانی و اظهار امیدواری کرد که این بانک بتواند در ماه های باقیمانده سال، عملکرد به مراتب بهتری را به ثبت برساند.
در این جلسه، محمد تقی صمدی، علی رضا لگزایی، بهمن اسکندری و مرتضی نجف، اعضای هیات مدیره بانک ملت نیز در سخنانی، مواردی را حول محور عملکرد بانک ملت در حوزه های مختلف ارائه کردند.
سید کاظم چاوشی، مدیر امور مالی بانک ملت هم در این مراسم، گزارشی از عملکرد این بانک در ۷ ماه ابتدای سال ارائه کرد و به تشریح عملکرد کمیته های مدیریت ریسک، حسابرسی داخلی و تطبیق از بدو تاسیس تاکنون پرداخت.
وی با اشاره به ترکیب سپرده های ریالی و ارزی، رشد مطلوب منابع حساب های جاری، کاهش قیمت بهره ای و غیربهره ای و قیمت تمام شده پول در بانک ملت، افزود: سهم از بازار این بانک از مصارف نظام بانکی از ۲۵ درصد به ۳۲ درصد افزایش یافته و بانک ملت رتبه نخست را در زمینه مصارف به خود اختصاص داده است.
چاوشی به رشد ۴۵ درصدی تسهیلات اعطایی بانک ملت در ۷ ماهه امسال اشاره کرد و ادامه داد: این درحالی است که نسبت مطالبات به مصارف بانک با کاهش رو به رو شده و فروش املاک و اموال مازاد و همچنین سهام این بانک نیز روند صعودی داشته است.
وی با اشاره به بهبود اقلام کلیدی عملکرد بانک ملت در حوزه سودآوری شامل خالص تراز عملیاتی، خالص درآمدکارمزدی، سود خالص و سود هر سهم، اظهار داشت: بهبود نسبت کفایت سرمایه و افزایش سرمایه نظارتی، عدم اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی و حضور مفید در بازار بین بانکی، حمایت از منافع سپرده گذاران و پرداخت ما به التفاوت سود قطعی نسبت به سود علی الحساب تا ۳.۳ درصد، توسعه و نوآوری درمحصولات و راه اندازی سامانه تسهیلات فرابانک برای نخستین بار در نظام بانکی از دیگر دستاوردهای بانک ملت در سال جاری است.
مدیر امور مالی بانک ملت از پیشرفت مطلوب در پروژه نقشه راه تحول دیجیتال خبر داد و گفت: افزایش قیمت سهام در ۷ ماهه گذشته، افزایش ۳۱۴ درصدی سرمایه در سال ۹۹، تشکیل کمیته جهش تولید، ایجاد کارگروه های تخصصی تسهیلات خرد، متوسط و کلان، شناسایی و احیای شرکت های تولیدی و آسیب شناسی فرآیند تامین مالی فعالیت های بخش تولید از دیگر اقدامات بانک در ۷ ماه گذشته است.
وی همچنین از عملیاتی کردن بانکداری باز به عنوان یکی از اجزای سند نقشه بانکداری دیجیتال و پیگیری، ثبت افزایش سرمایه از محل سود تسعیر سال های ۹۷ و ۹۸ ، پیگیری اخذ پذیرش و عرضه اولیه سهام شرکت های قابل واگذاری بانک، تامین مالی و تدوام حمایت از واحدهای تولیدی و حمایت از شرکت های دانش بنیان، پیاده سازی و بهره برداری از فازهای دوم و سوم کُربانکینگ (CoreBanking)، توسعه فرابانک و بانکداری دیجیتال، طراحی معماری مدیریت منابع انسانی هوشمند به عنوان برنامه های آتی بانک ملت نام برد.

پنج شنبه 6/9/1399 - 21:48
ایرانگردی

 

معاون شهردار تهران گفت: رعایت شاخص های سلامت، ایمنی و محیط زیست به عنوان یک مسئولیت اجتماعی و برنامه راهبردی مدیریت شهری برای کاهش و کنترل خسارات و تداوم کسب و کار به شمار می رود و تمام بخش های شهرداری تهران ملزم و متعهد به رعایت HSE هستند.

به گزارش روابط عمومی معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، حامد مظاهریان در اختتامیه نخستین جشنواره نشان تعالی HSE (سلامت، ایمنی و محیط زیست) شهرداری تهران با اشاره به تجربه مشترک با دانشگاه تهران اظهار داشت: اینکه شهرداری تهران به عنوان بزرگترین سازمان اجرایی پایتخت، سنجش تعالی HSE خود را به یک نهاد بیرونی مستقل (دانشگاه تهران) واگذار می کند؛ نشانگر این امر است که شهرداری بر پیگیری دستاوردهای این تجربه مشترک تاکید دارد.

وی، چهره نمایی واقعی از نحوه اجرا و رعایت شاخص های HSEدر مجموعه شرکت ها، سازمان ها و مناطق شهرداری تهران را مرحله نخست این طرح دانست و افزود: در گام بعدی باید مسیر روشنی را برای تعالی تمام بخش ها مشخص کنیم و همواره این راه پایان ناپذیر را با بهره گیری از تجارب هر ساله و درس آموزی مرتب از آن، پیش ببریم.

مظاهریان، کاهش و کنترل خسارات و پایداری و تداوم کسب و کار را دو هدف اصلی نظام مدیریت در HSE برشمرد و گفت: مدیریت ریسک و مدیریت دارایی های فیزیکی مبناهای اصلی برای کاهش و کنترل خسارات محسوب می شوند. در واقع توجه به HSE نه تنها یک مسئولیت اجتماعی برای مدیران در هر سازمان از جمله شهرداری تهران به شمار می‌رود؛ بلکه باید به عنوان یک اقدام اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد که با رعایت آن هزینه‌های مادی و اجتماعی کاهش خواهد یافت.

معاون شهردار تهران تاکید کرد: در یک نظام ساختاریافته کشوری، هر گونه حادثه و رویدادی که با نقض قوانین و مقررات رخ دهد بدون شک برای آن مجموعه جریمه و تبعات منفی اقتصادی به همراه دارد.

وی، هر گونه نگاه فانتزی به مقوله  HSE را مردود دانست و افزود: باید بتوانیم هر اقدام صورت گرفته را با شاخص های آن فعالیت بسنجیم و مهمترین شاخص ما در رعایت HSE «تعداد وقوع حادثه» است و باید به نحوی رعایت نکات سلامت، ایمنی و محیط زیست را سرلوحه کار قرار دهیم که فرهنگ سازی گسترده حادث شود.

مظاهریان با تاکید بر ضرورت اجرای HSE در سازمان شهرداری تهران، خاطرنشان ساخت: با اتمام این جشنواره، نگاه ترجیحی به استقرار شاخص های سلامت، ایمنی و محیط زیست جای خود را به ضرورت می دهد و اکنون باید به مرحله الزام وارد شویم. از این پس این مقوله باید در ارزیابی های شهرداری تهران لحاظ شود و در قالب یک برنامه دائمی و تداوم یافته، در مسیر رو به جلو حرکت کنیم.

سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران تصریح کرد: هر بار که حادثه ای ناشی از عدم توجه به HSE در شهر اتفاق می افتد؛ سازمان کاری شهرداری تهران را برای مدت زمان قابل توجهی تحت الشعاع قرار می دهد. به عنوان نمونه برق گرفتگی در یک پارک یا وقوع حوادثی که جان افراد را به خطر می اندازد فقط محدود به آن مجموعه نیست بلکه هرگونه حادثه در گوشه ای از شهرداری یا کلانشهر تهران، کل مجموعه شهرداری را تحت تاثیر قرار می دهد.  بنابراین توجه به فرایندهای کنترل حوادث و کاهش خسارات ناشی از آن بسیار مهم به نظر می رسد.

وی، تعداد حوادث و رویدادها را به راحتی قابل سنجش و ارزیابی دانست و افزود: معمولا در حیطه مباحث نظری، مقصر هر حادثه ای -حتی حوادث غیرمنتظره- نیروی انسانی تلقی می شود که به نوعی ناشی از ضعف انسان ها در عدم بکارگیری دانش برای پیش بینی حوادث و بکارگیری راهکارهای پیشگیری یا توقف آن حادثه است. بنابراین بخش عمده آن به رفتار سازمانی افراد باز می گردد که برای رعایت نکات ایمنی چه میزان آموزش دیده باشند و با قوانین و مقررات آشنا باشند.

مظاهریان، باور شهرداری تهران به مقوله HSE و الزام مجموعه خود به رعایت شاخص های آن را قابل توجه عنوان کرد و گفت: برخی مناطق و سازمان ها و شرکت ها در این زمینه موفقیت هایی داشته اند اما امروز با حضور حدود 50 نفر از مدیران شهرداری و افراد مرتبط با این حوزه و چهره نمایی از وضعیت رعایت HSE نشان می دهد سازمان شهرداری تهران با وجود افت و خیزهای  موجود در رعایت این شاخص ها، متعهد و تلاشگر است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران اظهار امیدواری کرد که با ارتقای شاخص های سلامت، ایمنی و محیط زیست توسط خانواده بزرگ شهرداری تهران، بتوانیم شهری پایدارتر و سازمانی دوستدار طبیعت و البته ایمن تر داشته باشیم.

فعالیت‌های HSE را نمی‌توان در یک سامانه یا اداره‌کل محدود کرد

در این مراسم حمید چوبینه دبیر شورای عالی HSE نیز با بیان اینکه اهمیت ایمنی و محیط زیست در زندگی انسان قدمتی به تاریخ کهن بشر دارد، گفت: پناه بردن انسان اولیه به غار و جابجایی بین غارها نمونه‌ای از توجه بشر به ایمنی بیشتر و محیط زیست مناسب‌تر است. اما ما دیگر غار جدید نداریم که به آنجا برویم اما باید محیطمان را بر اساس شرایط جدید، ایمن شاداب و قابل سکونت برای همه نگه داریم تا تهران شهری برای همه باشد.

مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به تشکیلHSE  بعد از انقلاب صنعتی در انگلیس گفت: HSE در ایران نخستین بار در وزارت نفت راه‌اندازی شد و در شهرداری تهران نیز عمری 12 ساله دارد.

دبیر شورای عالی HSE ادامه داد: پیرو مصوبه شورای اسلامی سوم شهر تهران در سال 1392 شورای عالی HSE شهرداری تهران به ریاست شهردار تهران و دبیری مدیرعامل شرکت شهر سالم تشکیل و سامانه HSE شهرداری تهران در این شرکت راه‌اندازی شد.

وی با اشاره اینکه HSE با «جامعه ایمن» گره خورده است، گفت: سیر بودجه‌ریزی برای سامانه HSE از ابتدا تا کنون روند نزولی داشته؛ به طوری که برای سال 1398 شورای محترم شهر تهران برای این مهم هزینه‌ای در نظر نگرفته است و با استفاده از بودجه شرکت شهر سالم و با همت کارشناسان سامانه و به مدد کارشناسان مناطق، فعالیت‌های مثبتی در سال جاری صورت گرفته است. امیدواریم برای سال‌های آتی مشکل بودجه برای این مسئله برطرف شود.

مدیرعامل شرکت شهر سالم یادآور شد: برای مشخص شدن ارزش کار HSE، لازم است به نقاط سفید نقشه و حوادث زیادی که از آن پیشگیری شده، توجه شود. به طوری که با توجه به خدمات گسترده شهرداری در شهری چون تهران، حوادث از بسیاری از شهرهای کوچک و دورافتاده نیز کمتر بوده است.

وی افزود: با توجه به مسیل‌ها و دره‌هایی که در تهران وجود دارد، در سیل سال گذشته که برخی از استان‌های کشور را با فجایعی روبرو کرد، با تدبیر شهردار محترم، با کار کارشناسانه شهرداران مناطق تهران و با دانش و مدیریتی که حوزه HSE ارائه کرد، حوادث تلخی که می‌توانست جان شهروندان عزیز را تهدید کند، در پایتخت اتفاق نیفتاد.
چوبینه خاطرنشان کرد: متأسفانه حوادثی هم به وجود آمد که من از همکارانم خواستم تا درس‌آموخته‌های آن را تنظیم و منتشر کنند تا از تکرار آنها جلوگیری شود.

دبیر شورای عالی HSE شهرداری تهران با تأکید بر لزوم استقرار HSE در کلیه سازمان‌های شهرداری گفت: ما در این مدت، کمیته‌های متعددی با حضور اساتید مجرب حوزه HSE تشکیل دادیم و دوره‌های آموزشی زیادی را چه به صورت حضوری و چه در ماه‌های اخیر به صورت مجازی برای کارشناسان مناطق برگزار کردیم.

وی با بیان اینکه باید شهروندان در شهر احساس امنیت کنند،  تاکید کرد: HSE را نمی‌توان در یک سامانه و حتی اداره‌کل محدود کرد. کار در این حوزه به همکاری کل مجموعه شهرداری نیاز دارد و لازم است بالاترین مقام در هر منطقه مسئول HSE آن منطقه باشد.

آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری نشان تعالی HSE با حضور حناچی شهردار تهران، مظاهریان معاون برنامه‌ریزی و سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر، چوبینه دبیر شورای عالی HSE و شهرداران مناطق و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری تهران به همت شرکت شهر سالم برگزار شد.

در پایان این مراسم از مناطق 1،11،22،14،13 و سازمانهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، بوستان ها و فضای سبز، مدیریت پسماند که حائز بهترین عملکرد در حوزه HSE بودند تقدیر به عمل آمد. همچنین شرکتهای نوسازی عباس آباد، اتوبوسرانی، خودرو سرویس شهر و شرکت خدمات اداری شهر نیز حائز تقدیر شناخته شدند.

در بخش دیگر تقدیرها نیز در موضوع نشان تعالی نیز  مناطق 4، 16، 3، 5، 8 با کسب تقدیرنامه در این حوزه ستاره دار شدند و به سایر مناطق نیز گواهینامه تعهد به HSE تعلق گرفت.

 

پنج شنبه 6/9/1399 - 21:38
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

از میان تمام سرطان‌های رایج در کشور، سرطان لنفوم فراوانی نسبتا بالایی دارد

به‌طوری که بعد از سرطان مری به‌خصوص در غرب آسیا تعداد مبتلایان به آن رو به افزایش است. با این حال اگرچه به این بیماری تا به حال در رسانه‌ها کمتر پرداخته شده و حتی هنوز آمار دقیقی در رابطه با تعداد مبتلایان به این بیماری در دست نیست، کارشناسان معتقدند که پیشرفت‌های جدید در زمینه تشخیص و درمان سرطان لنفوم، باعث شده که تعداد زیادی از بیماران مبتلا به آن بهبود یابند.

هوچکین چیست؟

هوچکین (Hodgkin) یک نوع خاص از لنفوم یا سرطان است که با رشد غیرطبیعی سلول‌ها در دستگاه لنفاوی همراه است. پیشرفت‌های جدید در زمینه تشخیص و درمان این بیماری باعث شده است که تعداد زیادی از بیماران بهبود یابند.

در این بیماران با تشخیص زودرس و درمان مناسب، میزان بهبود افزایش خواهد یافت. اما گرچه بیماری هوچکین ممکن است در تمامی سنین دیده شود اما متخصصان خون معتقدند شایع‌ترین سن شیوع آن بین 20 تا 50 سالگی است.

سیستم لنفاوی قسمتی از سیستم ایمنی بدن است که به دفاع بدن در برابر بیماری و عفونت کمک می‌کند. سیستم لنفاوی شامل شبکه‌ای از عروق ظریف لنفاوی است که همانند عروق خونی به داخل بافت‌های سرتاسر بدن پخش شده است. عروق لنفاوی، لنف را حمل می‌کنند. لنف، مایع بی‌رنگی است که حاوی سلول‌های دفاعی بدن در برابر عفونت که لنفوسیت نام دارند، است.

همراه این شبکه عروقی، نقاط کوچکی وجود دارند که غدد لنفاوی نامیده می‌شوند. غدد لنفاوی به‌صورت خوشه‌هایی زیر بغل، کشاله ران، گردن، سینه و شکم یافت می‌شوند. قسمت‌های دیگر سیستم لنفاوی طحال، تیموس، لوزه‌ها و مغز استخوان است. بافت لنفاوی همچنین در قسمت‌های دیگر بدن همانند معده، روده و پوست یافت می‌شود.

در بیماری هوچکین سلول‌های سیستم لنفاوی غیرطبیعی شده و رشد و تکثیر این سلول‌ها بدون کنترل و نامنظم می‌شود. از آنجایی که بافت لنفاوی در سراسر بدن وجود دارد، بیماری هوچکین می‌تواند در همه جای بدن دیده شود.

بیماری هوچکین ممکن است در یک غده لنفاوی یا گروهی از غدد لنفاوی و گاهی اوقات قسمت‌های دیگر سیستم لنفاوی نظیر مغز استخوان و طحال ایجاد شود. این نوع بیماری، تمایل به توسعه یافتن به روشی منظم و مرتب دارد (از یک غده لنفاوی به غده لنفاوی مجاور). برای مثال بیماری هوچکین که در غده لنفاوی گردن ایجاد شده است ابتدا به غدد لنفاوی بالای ترقوه و سپس به غدد لنفاوی زیر بغل و داخل قفسه سینه گسترش می‌یابد و سرانجام ممکن است در تمام قسمت‌های بدن دیده شود.

نشانه‌های بیماری هوچکین شامل این علائم است: تورم بدون درد در یکی از غدد لنفاوی گردن، زیر بغل یا کشاله ران، تب‌های راجعه بدون علت، تعریق شبانه، کاهش وزن بدون دلیل و خارش شدید پوستی.

البته وجود هر کدام از این علائم، حتما نشانه وجود بیماری هوچکین نیست. در اغلب موارد، این علائم در وضعیت‌هایی که زیاد جدی نیستند، همانند آنفلوانزا نیز دیده می‌شوند. با این حال بیماران درصورت تداوم این علائم، باید هر چه زودتر برای تشخیص و مراقبت و درمان به پزشک مراجعه کنند ولی هرگز منتظر وجود درد نباشند؛ چرا که هوچکین در مراحل اولیه بدون درد است.

تشخیص بیماری

چون علت بیماری هوچکین نامعلوم است، در حال حاضر پیشگیری از آن امکان‌پذیر نیست. ولی تشخیص زود‌هنگام و درمان مناسب نتایج خوبی به‌همراه دارد. بیشتر موارد هوچکین به‌ویژه اگر در مراحل اولیه شناسایی شود، قابل درمان است. پس از مراجعه به پزشک، وی تاریخچه کاملی از وضعیت پزشکی فرد تهیه کرده و بعد معاینه پزشکی به عمل خواهد آمد. اگر حالت غیرطبیعی در گره لنفاوی مشاهده شود، آن گره برداشته شده و زیر میکروسکوپ مطالعه می‌شود.

این آزمایش مشخص خواهد کرد که ضایعه خوش‌خیم یا بدخیم است. اگر نتیجه نمونه‌برداری مشخص کند بیماری هوچکین است، آزمایش‌های تکمیلی شامل پرتونگاری قفسه سینه، آزمایش خون، لنفانژیوگرافی که به معنی تزریق ماده حاجب به داخل سیستم لنفاوی و سپس تهیه رادیو گرافی ازآن که نشان‌دهنده وضعیت سیستم لنفاوی و میزان گسترش بیماری در آن است، سی‌تی‌اسکن شکم، آزمایش مغز استخوان و نمونه‌برداری از اعضای داخل شکم برای نشان دادن گسترش بیماری به این اعضا انجام خواهد شد.

البته ممکن است انجام تمام این بررسی‌ها در یک فرد لازم نباشد. تصمیم‌گیری درباره بررسی‌های لازم توسط پزشک معالج صورت خواهد پذیرفت.

هوچکین درمان می‌شود؟

بیماری هوچکین به خوبی به درمان پاسخ می‌دهد. در بیشتر موارد بیماران به‌طور سر‌پایی درمان می‌شوند. درمان بیمار می‌تواند با پرتو درمانی یا شیمی‌درمانی یا ترکیبی از هر دو صورت پذیرد.

در پرتو درمانی سعی می‌شود با استفاده از پرتوهای پرانرژی‌X  یا اشعه‌های ناشی از کبالت در منطقه درگیر شده توسط بیماری، سلول‌های سرطانی با حفظ بافت‌های سالم از بین برده شوند. خوشبختانه در مراحل اولیه، آسیب بیماری به دستگاه لنفاوی محدود است و از این‌رو درمان مناسب با پرتودهی به قسمتی یا تمام دستگاه لنفاوی باعث بهبود بیماران خواهد شد.

شیمی درمانی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی در تمام بدن استفاده می‌شود. پزشکان مقادیری از داروهای شیمی‌درمانی را استفاده می‌کنند تا بتوان با حداقل صدمه به بافت‌های سالم بدن سلول‌های سرطانی را از بین برد.

داروهای شیمی‌درمانی در تقسیم و رشد سلول‌های سرطانی اثر گذاشته و باعث تأخیر رشد سلول‌ها می‌شود و بیماران ترکیبی از شیمی درمانی و پرتودرمانی را دریافت می‌کنند.

البته شیمی درمانی ممکن است باعث تهوع، استفراغ، اسهال، ریزش مو، کم خونی، خونریزی خودبه‌خود، افزایش بروز عفونت و همچنین زخم‌های دهانی شود. این عوارض در تمام بیماران دیده نشده و  به یک شدت ظاهر نمی‌شود و بعد از درمان از بین خواهد رفت.

بهبودی و مراقبت

این یک مسئله طبیعی است که بیماران درباره آینده خود نگران باشند. درک ماهیت سرطان و موارد مورد انتظار بیماران و اطرافیان‌شان کمک می‌کند تا آنها برای درمان خود، تغییراتی در سبک زندگی، بهبود کیفیت زندگی و تصمیم‌گیری‌های مالی ایجاد کنند. بیماران مرتبا از پزشک خود سؤال می‌کنند یا خودشان پاسخ این سؤال را جست‌وجو می‌کنند که پیش‌آگهی بیماری من چه خواهد شد؟

پیش آگهی یک پیش‌بینی درباره آینده و نتیجه بیماری و نشانه‌های بهبودی است. پیش‌آگهی بیماری هوچکین تحت‌تأثیر عوامل متعددی از قبیل درجه بیماری، پاسخ به درمان بیماران، سن بیماران و وضعیت عمومی سلامت بیماران قرار دارد.

افراد ممکن است از نتایج آماری برای سنجش احتمال بهبودی خود استفاده کنند. آمارها منعکس‌کننده تجربه گروه زیادی از بیماران است، از این نتایج برای پیش‌بینی درمان یک بیمار نمی‌توان استفاده کرد؛

چرا که هیچ  2 نفری یکسان نیستند و درمان و پاسخ به درمان افراد خیلی متفاوت است. حتی زمانی که درمان یک بیمار کاملا موفقیت آمیز باشد، پزشکان از اصطلاح پاسخ کامل به درمان بیشتر از بهبودی استفاده می‌کنند؛ زیرا امکان عود مجدد بیماری وجود دارد.

 

 

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:45
اخبار

 

محدویت‌ها تغییری در وضعیت تهران ایجاد نکرده است
زالی گفت: در حال حاضر ١٧٠ هزار نفر در سامانه جهادی پاکاریم برای مبارزه با بیماری کرونا اعلام آمادگی کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران در مراسم افتتاحیه سامانه جهادی پاکاریم که به همت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و گروه جهادی امام رضا(ع) ایجاد شده است، اظهار کرد: جنس کار مردمی باید فاقد کار‌های دیوانسالاری باشد و سعی کردیم این شرایط را در پیش‌برد این سامانه داشته باشیم.

او ادامه داد: بسیاری از نیرو‌های مردمی که در دوره اول غربالگری بیمارن کرونایی شرکت کردند به دلیل آنکه شناختی از مهارت‌های حرفه‌ای آن‌ها نداشتیم شاید به نحوه مطلوب نمی‌توانستیم از آن‌ها بهره بگیریم، اما امروزه با تشکیل فایل‌های هوشمند امکان بهره مندی از ظرفیت نیرو‌های مردمی را احصا می‌کنیم و طبیعتا مانند هر کار مردمی دیگر که مملو از نشاط است می‌تواند در مهار آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی ناشی از بیماری کرونا موثر واقع شود.

زالی افزود: سامانه پاکاریم چند رکورد شکنی داشت اول آنکه بالغ بر ١٧٠ هزار فرد اعلام آمادگی کردند که این موضوع از طریق ارسال پیامک وزارت بهداشت بود و پیش بینی می‌کنیم مشارکت افراد زیادی را در سطح ملی شاهد باشیم.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه بخش عمده افراد داوطلب و حدود ٣٠ هزار نفر متعلق به تهران هستند، گفت: کار در تهران دشوار است و کنترل اپیدمی بیماری منوط به کنترل بیماری در پایتخت است؛ چراکه تردد بالا و اعجاب انگیزی را در تهران شاهد هستیم، استقرار دستگاه‌های های ستادی و ملی و چگالی بالای جمعیت از دیگر عللی است که اهمیت کنترل اپیدمی در تهران را افزایش می‌دهد.

او افزود: ۵٢ درصد مالیات کشور از تهران احصا می‌شود و آخرین بررسی در موضوع سرانه ناخالص داخلی کشور رشد قابل قبولی را در شهر تهران نشان داده است. همچنین تقریبا میزان تاثیر افتصادی، تولیدی، خدماتی و توزیعی در تهران با استان بعدی ٣٠٠ درصد فاصله دارد.

زالی بیان کرد: مساعدت و مشارکت فعالانه دستگاه‌های مختلف و استفاده بهینه از سامانه پاکاریم مسیری هوشمندی در کنترل کروناست. کشور‌های آسیای شرقی هم که در کنترل بیماری توفیق داشتند از سامانه‌های مردمی بهره لازم را بردند و ما هم در کشور این فضا را به عنوان مطالبه عمومی شکل دادیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مورد شرکت‌های دانش بنیان امروز در شرایط سخت به داد کشور رسید، تصریح کرد: امروز اگر شاهد خیزش شرکت‌های دانش بنیان هستیم این موضوع به فعالیت‌های گذشته بر می‌گردد که راهبردی درست داشتند.

زالی با اشاره به اینکه سامانه پاکاریم کاملا مردمی است، اظهار کرد: هر کس با هر سلیقه و گرایشی امکان شرکت در این سامانه را دارد، زیرا صرفا هدف کار مردم دوستانه است و کارکنان بخش‌های بهداشتی و درمانی هم می‌توانند پیشنهادات خود را منعکس کنند تا از طریق این سامانه بتوانیم به مراکز کمک کنیم؛ چراکه این سامانه نیاز محور شکل گرفته است.

به طور هدفمند از نیروهای مردمی استفاده می‌کنیم

در ادامه زالی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بطور سازماندهی شده و هدفمند از نیرو‌های مردمی استفاده می‌کنیم، گفت: سامانه پاکاریم با تلاش شرکت‌های دانش بنیان شکل گرفته و مورد اقبال واقع شده است، بطوری که تنها در یک بار اعلام عمومی ۴٠ میلیون بازدید ثبت شد و به طور داوطلبانه بالغ بر ١٧٣ هزار نیروی‌های داوطلب حضور دارند؛ افرادی که از توانایی‌های بسیار خوبی هم برخوردار هستند.

او درباره تاثیر محدودیت‌های کرونایی بر کاهش بیماری کرونا تصریح کرد: به دلیل اینکه بیماری کووید ١٩ از دوره نهفتگی دو هفته‌ای برخوردار است آثار هرگونه مداخله در مقابله با کرونا زودتر از دو هفته محقق نمی‌شود و هنوز معلوم نیست محدودیت‌ها موثر است با خیر، اما بطور متوسط در مترو ٣٠٠ هزار نفر و در اتوبوس ٣۵٠ تا ۴٠٠ هزار نفر در روز کاهش جمعیت داشته‌ایم که آثار محدودیت‌های کرونایی بوده است و حتما تحلیل دقیقی در پایان این دو هفته خواهیم داشت.

فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: طی این یک هفته در کاهش آمارمرگ و میر‌ها تغییر شگرفی را نداشتیم و روز گذشته ٩٢ بیمار فوتی در استان تهران با PCR مثبت داشتیم.

زالی تاکید کرد: شرایط بحرانی و قرمز تهران پابرجاست و بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که گاهی شکستن قرنطینه توسط افراد با تست کرونای مثبت در حال انجام است که حتی از حمل و نقل هوایی هم می‌خواهند استفاده کنند.

او ادامه داد: در طول سه روز اخیر میزان شکستن قرنطینه توسط افراد تست مثبت عدد قابل توجه بوده است. از مردم تهران می‌خواهیم اگر کسی آزمایش PCR مثبت دارد با توحه به اینکه می‌تواند ویروس را با شتابی غیر قابل تصور منتقل کند در خانه بماند. روز گذشته ۵١ نفر با تست مثبت کرونا خواهان پرواز هوایی بودند.

زالی گفت: ستاد ملی کرونا جرایمی برای افراد متخلف که محدودیت‌های کرونایی را رعایت نمی‌کنند در نظر گرفته است، البته بخشی از این رعایت نکردن‌ها به دلیل کمبود آموزش همگانی است. برخی متصور هستند بیماری جدی نیست و باید رسانه‌ها روی قرنطینه افرادی که تست کرونایشان مثبت است بیشتر کار کنند.

چهارشنبه 5/9/1399 - 19:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته