• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1295
تعداد نظرات : 925
زمان آخرین مطلب : 4671روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

امان از اين فريم ها!
در واقع بايد گفت امان از اين طراحان صفحات وب كه هنوز ول كن فريم نيستند، با اينكه مي دانند اكثر مردم از آن خوششان نمي آيد. (وقتي در اينترنت به صفحه اي برمي خوريد كه نواحي مختلف آن مستقلا scrollbar دارند و با آنها بالا و پايين مي روند، به صفحه اي فريم دار برخورد كرده ايد).

هر وقت خواستيد يك فريم از يك پنجره فريم دار را save كنيد يا پرينت بگيريد، براي اينكه مطمئن باشيد صفحه مورد نظر save مي شود و يا يك "صفحه تر و تميز بدون فريم" پرينت مي گيريد، ابتدا بايد صفحه مورد نظر را از توي فريم بيرون بكشيد. چطوري؟ روي صفحه فريم مورد نظر كليك راست كنيد و بياييد روي properties، سپس كليد موس را رها كنيد تا صفحه properties باز شود. آيا در اين صفحه آدرسي جلوي عبارت URL مي بينيد؟ اين آدرس را در جعبه آدرس مرورگرتان بنويسيد و كليد enter را بزنيد، بله حالا همان صفحه را تر و تميز و بدون فريم مي توانيد مشاهده كنيد.

راستي.... لازم نيست آدرس جلوي عبارت URL را در جعبه آدرس مرورگرتان تايپ كنيد، آن را هاي لايت (select) كنيد (كرزر را ابتداي آن قرار دهيد، كليد چپ موس را فشار دهيد و توسط موس كرزر را روي تمام آدرس بكشيد تا تماما آبي شود) سپس كليك راست، copy . بعد روي جعبه آدرس رفته، تمام آدرس قبلي را هاي لايت كنيد سپس كليك راست paste . بله كار انجام شده است.

دوشنبه 27/1/1386 - 18:42
کامپیوتر و اینترنت

بجاي عكس ، يك مربع حاوي ضربدر قرمز رنگ مي بينيد.
اينهم از خطاهاي طراح صفحه وب است ولي بد نيست اين راه را امتحان كنيد. شايد توانستيد عكس را ببينيد، ولي اگر جواب نداد ديگر كاري نمي شود كرد.

با موس كرزر را روي عكس ببريد. كليك راست موس كنيد. روي properties رفته و كليد موس را رها كنيد. در صفحه properties ، آدرس جلوي URL را در جعبه آدرس مرورگرتان بنويسيد (مثل حالت قبل) و enter كنيد، اگر عكس آمد، كه آمد اگر نه كاري نمي توان كرد.

دوشنبه 27/1/1386 - 18:42
کامپیوتر و اینترنت

دنبال يك كلمه توي يك سايت مي گردم، چه كنم؟
فرقي كه اين حالت با حالت قبل دارد اينست كه در جستجوي يك كلمه، در تمامي صفحات يك سايت هستيم. روش كار را در دو جستجوگر google و AltaVista توضيح مي دهم.

 فرض كنيد مي خواهيم ببينيم كلمه IRAN در سايت www.bbbb.com آمده يا نه ،

الف) در جستجوگر google در جعبه جستجو تايپ كنيد: Site: www.bbbb.com iran (يك فاصله خالي بين آدرس و كلمه Iran ايجاد كنيد) سپس enter را بزنيد. صفحاتي از سايت www.bbbb.com را كه داراي كلمه IRAN است را مي آورد.

 ب) در جستجو گر Altavista در جعبه جستجو تايپ كنيد: URL:www.bbbb.com+iran (يك فاصله خالي بين آدرس و كلمه +iran اعمال كنيد) سپس enter را بزنيد.

دوشنبه 27/1/1386 - 18:40
کامپیوتر و اینترنت

آيا من مجبورم اين صفحه مقدماتي سايت را با چندين دقيقه انيميشين خسته كننده ببينم؟
بعضي از طراحان صفحات وب واپس گرا(!) هنوز هم از صفحات (Introduction) intro به عنوان صفحه اول هوم پيج استفاده مي كنند و در اين صفحات انيميشيني قرار مي دهند كه پس از اتمام آن تازه مي توانيد به صفحه اول سايت كه داراي مطلب است برويد . اگر حوصله ديدن اين صفحات را نداريد، ابتدا بگرديد ببينيد در صفحه Intro كليدي به نام skipintro هست يا نه. اگر بودكه سريع آن را فشار دهيد تا از روي اين صفحه به صفحه اول بپريد.

اگر چنين كليدي نبود، مجبوريد لااقل يكبار اين صفحه مقدماتي را تحمل كنيد تا به صفحه اول برويد. حالا آدرس اين صفحه را كه در جعبه آدرس بالا صفحه نوشته شده است يادداشت كنيد و از اين پس با اين آدرس به سايت مورد علاقه خود برويد تا در واقع آن صفحهخسته كننده را ميان بر زده باشيد.

دوشنبه 27/1/1386 - 18:39
کامپیوتر و اینترنت

اگر عكسي را از صفحه اي مي خواهيد براي خود داشته باشيد، بايد چه كنيم؟
براي اين كار لازم نيست كل صفحه را save كنيد . در اين صورت كافيست توسط موس، كرزر را روي عكس ببريد، سپس كليك راست كنيد و از داخل صفحه اي كه باز مي شود، گزينه save picture را انتخاب كنيد.

دوشنبه 27/1/1386 - 18:36
کامپیوتر و اینترنت

كليك راست كار نمي كند؟!
در بعضي صفحات يا روي بعضي تصاوير، كليك راست موس كار نمي كند. در واقع طراح صفحه خواسته با اينكار جلوي پرينت كردن يا save بعضي صفحات يا عكس ها را توسط شما بگيرد، ولي شما به او بدلش را بزنيد: كليك چپ را فشار دهيد و نگهداريد ، حالا كليك راست كنيد، مي بيند كه كليك راست (در اين حالت) عمل مي كند!

 بهرحال در بدترين حالت اگر بهيچ وجه نتوانستيد عكسي را save كنيد، اين كار را انحام دهيد.

عكس را در صفحه مونيتور خود بياوريد، سپس كليد print screen را كه روي صفحه كليدتان است فشار دهيد (در اين حالت در واقع تمامي مطالب و تصاوير روي صفحه مانيتورcopy شده است) حال يك برنامه ويرايش تصاوير، مثل paint كه در خود برنامه windows است، را باز كنيد و در صفحه سفيد آن كليك راست كنيد و از نواري كه باز مي شود ، گزينه paste را انتخاب كنيد. مي بينيد كه مطالب صفحه مانيتور به طور كامل به اين جا مي آيد. حال مي توانيد مستقيما اين را به نام فايلي save كنيد، يا ابتدا عكسهاي آن را درآورده (دوربري كنيد) و سپس هر عكسي را در فايلي save كنيد.

 دقت كنيد با يان روش صفحه محتويات قابل ديدن روي مانيتور منتقل و save مي شوند و در صفحاتي كه scrollهاي افقي يا عمودي دارند،‌در واقع شما از بقيه صفحه صرفنظر كرده ايد، اگر بخواهيد آن قسمتها را هم save كنيد، با حركت دادن scrollbar ، آنها را روي صفحه مانيتور بياوريد و مجددا كارهاي گفته شده در بالا را انجام دهيد تا آن قسمتها هم save شوند.

دوشنبه 27/1/1386 - 18:35
کامپیوتر و اینترنت
اگر رنگ نوشته هاي يك صفحه باعث ناخوانا شدن آن شده است چه كنيم؟
وقتي صفحه اي را باز كرديد به view برويد و گزينه internet option را انتخاب كنيد. در صفحه اي كه باز ميشود روي كليد colors در پايين صفحه كليك كنيد. به جعبه colors در اين صفحه دقت كنيد. علامت چك مارك را از كنار عبارت use windows colors برداريد و سپس رنگ نوشته ها (text) و زمينه (background) را مطابق نظر خود تغيير داده و ok بزنيد. البته دقت كنيد از اين پس همواره شما رنگ نوشته ها و زمينه را در تمام صفحات وب اينطور خواهيد ديد، مگر باز گرديد و دوباره كنار عبارت use windows colors علامت چك مارك را بگذاريد
دوشنبه 27/1/1386 - 18:34
کامپیوتر و اینترنت
غیر فعال کردن Java Script در IE

اول از همه بايد از دست اندرکاران سايت پرشين بلاگ به خاطر بهتر کردن اديتور و اضافه کردن امکاناتش تشکر کنم.

 

 

فکر می کنم که اکثر خوانندگان این سطور با Java Script و کاربردهای آن در اینترنت و صفحات HTML آشنا هستند. کارهای زیادی با جاوا اسکریپت میشه انجام داد. از جمله رمز گذاری بر روی صفحات وب، هدایت مستیقم صفحه به صفحه ای دیگر و کارهای بامزه ای مثل نشان دادن ساعت و تاریخ و حرکت متنی همراه موس و ... .

کارهایی که با جاوا اسکریپت میشه انجام داد ، اینقدر زیادند که اگه بخوام لیستی از اونها رو در اینجا بنویسم، باید از دو سه تا وبلاگ دیگه هم کمک بگیرم تا جا برای تایپ باشه.

الغرض؛ بعضی مواقع این کدها دارای مزاحمت برای بازدید کننده از اون صفحه میشه. از جمله اونها وقتیه که کلیک راست رو بر روی اون صفحه به کمک جاوا اسکریپت غیر ممکن کرده باشند. در این مواقع باید این کار رو کرد. از منو Tools در IE سراغ Internet Options می رویم. بر روی زبانه Security می رویم و در پایین کادر محاوره ای ظاهر شده سراغ Custom LeVEL می رویم و سپس در صفحه جدید، در اواخر قسمت Setting گزینه های مربوط به Scripting را غیر فعال می کنیم.

با فشار دکمه F5 یک بار صفحه را Refresh می کنیم و از دست اسکریپت های مزاحم خلاص می شویم.

دوشنبه 27/1/1386 - 14:56
کامپیوتر و اینترنت
طراحي وب ( 1 )

خوب قرار بود تو این وبلاگ بیشتر از هر چیزی راجع به طراحی وب بنویسیم . ولی تا به حال اون طور که باید و شاید نتونستم این کار رو انجام بدم. امیدوارم از این به بعد بیشتر بتونم در این زمینه مطلب بنویسم و شما عزیزان هم منو در این زمینه دلگرم کنید. از اين به بعد هم مي خام اولويت رو در اين وبلاگ ، به طراحي وب و مقوله هاي جانبي آن بدم.البته من هم یه ساله که طراحی وب رو جدی گرفتم و هنوز هم خیلی مستر نشدم.

 

ابتدا چند تا نکته ی کلی راجع به طراحی یک سایت براتون یگم.

 

1 – طراحی یک سایت برای یه نفر کار سختیه مخصوصن اگه سایت برنامه نویسی و کارهای گرافیکی زیادی هم داشته باشه. بنابر این اگه می خواهید وارد راسته ی طراحان وب بشید ، باید یه تیم متشکل از الف - یه گرافیک کار خوب ( که به  Photoshop و یا یکی از نرم افزارهای ویرایش تصویر كاملن مسلط باشه)، ب - یه فلش کار خوب ( که بتونه باFlash، Swish و یا سایر برنامه های مشابه در حد نیاز انیمیشن بسازه )، پ - یه برنامه نویس خوب ( که برنامه نویسی وب با ASP ، PHP ، JavaScript و ... رو بلد باشه) و نهایتن ت - یه HTML کار خوب ( که ضمن تسلط به HTML بتونه با Frontpage ، Dreamw Weaver ، HotDog یا سایر نرم افزارهای مشابه - که برای تولید صفحات HTML ساخته شده اند و تعداد آنها سر به فلک می زند- به خوبی کار کنه.)

 

2 – کسی که می خاد یک طراح خوب بشه، باید خوره ی اینترنت باشه و هر روز از سایتهای زیادی بازدید کنه و هنگام بازدید از این سایتها نباید مثل بقیه بی تفاوت به طراحی سایت نباشه. بلکه باید به نکات فنی طراحی سایت خوب دقت کنه . یادتون باشه تو هر کاری رسم بر اینه که شما اول باید راهی رو که گذشته گان و پیش کسوتان رفتن رو یاد بگیرید، بعد خودتون در اون زمینه با تکیه بر استعداد و پشت کارتون جلو برید.

 

3 – یکی از مهمترین اولویت های شما در طراحی یک سایت باید بارگذاری سریع صفحات باشه. باید تا حد امکان و تا جایی که به محتوا و رسالت سایت لطمه نزنه، از حجم سایت بکاهید. گرافیک ها رو هر چه می تونید سبک تر کنید. اگه آهنگی در سایت میزارید، باید به وسیله نرم افزارهای ویرایش صوتی حجم اون آهنگ رو تا سر حد امکان کم کنید. گرچه توصيه ميشه كه آهنگ را در زمينه سايتتون قرار نديد. چون هيچ كدوم از 100 سايت برتر دنيا اين كار رو نكردن. با قرار دادن فایلهای css و js از حجم کد نویسی در صفحه بكاهيد ( مخصوصن فايلهاي css ). به جاي استفاده از ASP از PHP استفاده كنيد. چون هم سرعت بالاتري داره ( مخصوصن روي سرورهاي Linux ) و هم حجم كد نويسيه كمتري داره. و ...

 

4 – در شروع باید سعی کنید حتی شده سایتها رو مجانی طراحی کنید تا بالاخره برای خودتون نمونه کار داشته باشید. هر چی بیشتر سایت طراحی کنید، اعتماد به نفس شما برای قبول طراحی سایتهای بزرگتر، بالاتر میره. توجه داشته باشید که طراحی یه سایت ، حجم کاری زیادی می طلبه.

 

5 – بايد شم هنري و تخيليه خوبي داشته باشيد تا بتونيد سايت زيبا و جذابي طراحي كنيد. فقط دونستن نكات فني نمي تونه شما رو تبديل به يه طراح وب عالي كنه .

 

در پایان اگه سوالی دارید در خدمت هستم. البته خیلی هم سطح بالا نباشه که توش بمونیم. گرچه شايد اين مطلب رو نخونه،

 

بازم راجع به طراحی وب خواهم نوشت.

دوشنبه 27/1/1386 - 14:55
کامپیوتر و اینترنت

چند نكته كه در طراحي يك وب سايت بايد رعايت كنيد.

 

 

2 – آشنايي با زبان HTML/XHTML :‌ توصيه نمي شود كه شما صفحاتتان را با HTML و در صفحات Notepad طراحي كنيد. چون در اين صورت اگر سرعت تايپتون اندازه ي تايپيست هاي ميدون انقلاب باشه ،‌ بازم انگشت درد مي گيريد. ولي اگه مي خوايد در كارتون پيشرفت كنيد حتمن بايد HTML‌ و فرزند برومندش XHTML رو ياد بگيريد. در مورد اين كه HTML ، XML و XHTML چي هستند بعدن بيشتر نوضيح ميدم.

 

3 – نرم افزار طراحي وب :‌ براي ايجاد صفحات وب كه عمدتن مبتني بر HTML مي باشند،‌ بهتر است  از يك نرم افزار  WYSIWUG استفاده كنيد. پر استفاده ترين نرم افزارها براي اين منظور Frontpage و Dreamweaver‌ مي باشند. بعضيها ميگن Dreamweaver از Frontpage‌ قويتره. اما به نظر من شما از Frontpage‌استفاده كنيد. چون اين نرم افزار 1 – زير مجموعه ي خانواده ي Office مي باشد و اين در كار با ساير نرم افزارهاي همخانواده ي اين نرم افزار كمك مي كند . 2 – Frontpage‌ در توليد HTML بساير قوي عمل ميكند، گرچه در بقيه موارد ضعفهايي نسبت به رقيبان خود دارد. 3 – كار با اين نرم افزار بسيار آسان مي باشد و اين شما را در آموختن اين نرم افزار دلگرم ميكند. البته اگه از حق نگذريم Dreamweaver هم نرم افطزار فوق العاده قوي و كارايي است ( اونايي كه با اين نرم افزار كار كردند، اصلن Frontpage رو به حساب نميآرن). نرم  افزارهاي ديگه اي هم براي اين منظور وجود دارند كه به بعضي از مهم تزين اونها اشاره مي كنم. َAce HTML ، Coffee HTML ،  Cool Page ، ‍CuteHTML ، HotDog ، Home Site ، Koala HTML ،‌ ُSiteCraft و ... . بين اينها از همه بهتر HotDog هه .

 

4 – براي اين كه سايت زيبايي داشته باشيد،‌ بايد از گرافيك هم در سايتتون استفاده كنيد. چه به صورت گرافيك ثابت و چه به صورت گرافيك متحرك. نرم افزار براي گرافيك ثابت زياده ،‌ ولي راحتتون كنم. از همه بهتر و با ارزش تر همون Photoshop خودمونه. خودتم هر چي تحقيق بكني آخرش ميرسي به Photoshop . در مورد گرافيك متحرك يا انيميشن هم  بعد از Flash كه جاي معرفي نداره، Swish از همه بهتر و كاراتره. مخصوصن براي آوانما ساختن حتي از Flash هم بهتره. كار با اين برنامه بقدري لذت بخشه كه اگه يه خورده ياد بگيريدش، محاله بتونيد تركش كنيد. نكته ي مهمي كه در مورد گرافيك سايتتون بايد رعايت كنيد اينه كه تا حد امكان گرافيك سايتتون رو سبك كنيد تا Load شدن صفحه ،‌ بازديد كننده رو فراري نده. و ديگر اينكه از گرافيك هاي عجق وجق و رنگهاي زننده پرهيز كنيد و متانت سايتتون رو حفظ كنيد.

دوشنبه 27/1/1386 - 14:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته