• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 420
تعداد نظرات : 231
زمان آخرین مطلب : 4651روز قبل
شعر و قطعات ادبی

 لطفـی ای دل برفتــــان كه سزاوار منی             دل نهادم به هوایت كه هـــــوادار منی

عزتم بـــس كه بگلـــزار جهان خوار توام            خاطرم خوش بود ای گل كه دلآزار منی

گفتمش مشتــری ماه رخت گشته دلم           گفت تو بیـــــــــــخبر از رونــق بازار منی

من ندیدم چوتودر مهرو وفای غم عشق           نروی از بر مـن گـــــــــر چه گرفــتار منی

هر زمــان دعـــــــوی یار كنـــی و بگذاری          دلم ای شوخ-تــوكی یار منی- بار منی

تا به منزل رســم ای همت عالی مددی           كانـــــــدرین بادیه تو قافــله سالار منی

ای امید از تو دلم خوش بود اندر ره وصل         كانــدرین ره تو همی یار و مدد كار منی

من نـــــــــدارم به تو كاری ز ره روی و ریا          زاهــدا- از چـــه همی در پی انكار منی

گفت دلدار(فرات)ازدو جهان چشم بپوش          از ره صــــــــــدق اگر طالـــب دیدار منی

سه شنبه 13/12/1387 - 10:46
دعا و زیارت

حكیم بن طفیل از سران حادثه عاشورا بود، كه امام حسین(علیه السلام) را تیرباران نمود و حضرت اباالفـضل(علیه‌السلام) را شهید كرد و لباس و اسلحه او را غـارت نمـود. عـبدالله بن كامـل به دستور مختار، او را دستگیر كرد. عدى بن حاتم، كه هم قبیله او بود، از او شـفـاعـت كرد، اما مؤثر واقع نشد و به دستور ابن كامل، كه از فرماندهان مختار بود، او را تیرباران كردند.

حكیم را كه شانه‌هایش بسته بود در كنارى نگه داشتند و به او گفتند: تو بودى كه لباس‌هاى عـباس بن على(علیهماالسلام) را غارت كردى؟ اكنون لباس‌هاى تو را در زنده بودنت بیرون مى‌آوریم. پس او را برهنه كردند و آنگاه گفتند: تو بودى كه تیر به طرف حسین(علیه السلام) پـرتـاب نمودى و مى‌گویى كه تیر من به جامه امام رسید و او را آزار نرسانید؟ به خدا قسم تو را تیرباران مى‌كنیم چنان كه امام را هدف تیر قرار دادى. پس از سه طرف تیرها به سویش پرتاب گردید و او را بر زمین افكند، آنقدر تیر بر بدنش زدند كه مانند خارپشت گردید.
سه شنبه 13/12/1387 - 10:1
موسيقي

  وی از چهره‌هاى جنایتكار كربلا و كسى است كه به خیمه‌هاى امام حسین (علیه‌السلام) یـورش بـرد و در آخـرین لحظات عمر امام، نـیـزه‌اش را به سینه حضرت فرو برد. در بـعـضـى مـقـاتـل نـیـز نـقـل شـده كـه او سـر مـقـدس امـام حـسـیـن(علیه السلام) را از بـدن جـدا كـرده اسـت. پـس از دستگیرى او، به دستور مختار، دست و پایش را بریدند و هنوز جان داشـت كـه او را در دیـگ روغـن جـوشـان افـكـنـدنـد و اینگونه به نتیجه اعمال زشت خود رسید.     

سه شنبه 13/12/1387 - 10:0
دعا و زیارت

 

بـجـدل بن سلیم:

وی در روز عاشورا، براى غارت انگشتر امام حسین(علیه السلام)، انگشتان حـضـرت را قـطـع كـرد. مـخـتـار دسـتـور داد انـگـشـتان آن خبیث را قطع كردند، سپس دو پایش را بریدند و آنقدر در خون غلتید تا به هلاكت رسید

 

سه شنبه 13/12/1387 - 9:57
دانستنی های علمی
او از اسلام و تشیع، تفسیر تازه ای به دست داد و سنت دینی را به موتور محرک یک انقلاب اجتماعی و سیاسی عظیم بدل کرد. شریعتی مفاهیم سرد و منفعلی مانند انتظار امام غائب را به مفاهیم فعال و اجتماعی نیرومندی چون اعتراض در برابر حکومت موجود تبدیل کرد و عناصری مانند شهادت در تفکر شیعه را برجسته گی داد. اگرچه عموم روحانیان در برابر نقادی های گزنده وی از طبقه روحانیت برآشفتند، ولی وقتی به قدرت رسیدند، ناگزیر بودند بر انگاره هایی انقلابی تکیه کنند و این انگاره ها در سنت یافت نمی شد. به همین دلیل، خودآگاه یا ناخودآگاه، از گفتار علی شریعتی تأثیر پذیرفتند.

منبع : افکار و عقاید شهید دکتر علی شریعتی                                                
دوشنبه 12/12/1387 - 20:23
دانستنی های علمی

علی شریعتی، نویسنده انقلابی دهه های چهل و پنجاه ایران، در عرصه تفکر اسلامی و نیز تحولات اجتماعی دوران خود، تأثیری مهم برجا نهاد. او با الهام از ایدئولوژی مارکسیسم که تفکر رایج زمانه بود، مفاهیم سنت اسلامی را دگرگون کرد و از آنها ابزار کارآمدی برای ایجاد تغییرات اجتماعی و سیاسی ساخت

منبع : افکار و عقاید شهید دکتر علی شریعتی                                                
دوشنبه 12/12/1387 - 20:22
ادبی هنری

دلم شکسته است و زین جماعت کسی ز حالم خبر ندارد

به جز که سوزد، به جز که سازد به خویش راهی دگر ندارد

نشسته زخمی بر استخوانم که برده هم تاب و هم توانم

طبیب پیر زمانه گوید که لطف مرهم، اثر ندارد

نه صحبت یارآشنایی، نه قاصدی نه صدای پایی

چه گویم از کوی خاطر خود که بویی از رهگذر ندارد

دگر هوای پریدن آری پریده از خاطر خیالم

پرنده من به بستر خون تپیده و بال و پر ندارد

بیا و محو کرانه ام شو، بیا و شور ترانه ای شو

بیا به محمل که بی تو دیگر دلم هوای سفر ندارد

حدیث چشمت چه خواندنی شد ز لطف اِعراب ابروانت

اشارتی کن که فراق زیر و زبر ندارد

دوشنبه 12/12/1387 - 20:18
شعر و قطعات ادبی
رها کنید دگر صحبت مداوا را
فراق اگر نکشد ، وصل می کشد ما را

تمام عمر تو ما را نظاره کردی و ما
ندیده ایم هنوز آن جمال زیبا را

شراره های دلم اشک شد ز دیده چکید
ببین چگونه به آتش کشید، دریا را

قسم به دوست که یک موی یار را ندهم
اگر دهند به دستم ، تمام دنیا را

به شوق انکه ز کوی تو ام نشان آرد
به چشم خویش کشیدم غبار صحرا را

جنون کشانده به جایی مرا که نشناسم
طریق کعـبه و بتخانه و کلیسا را
ببر سلام ز من آن عزیز زهرا را
تمام عمر به خورشید و ماه ناز کنم
اگر به خانه تاریک من نهی پا را

نسیم صبح ز راهی که امدی برگرد

يکشنبه 11/12/1387 - 15:22
دعا و زیارت
 


امام صادق (علیه السلام):
لا یَنْبَغِی لِلْمَرءِ المُسلِْمِ أنْ یُؤاخِیَ الفاجِرَ وَلا الأحْمَقَ وَلا الکَذّابَ.
شایسته نیست که انسان مسلمان با بدكار، نادان و دروغگو برادری کند.بحارالأنوار، ج 71، ص 205

يکشنبه 11/12/1387 - 15:19
دعا و زیارت

ـ آیا اكنون حضرت مهدى(علیه السلام) به زمان ظهورشان علم دارند؟ یعنى آیا از آغاز غیبت، حضرت مى دانستند چه زمانى ظهور خواهند فرمود؟

این موضوع بین دانشمندان اسلامى مورد اختلاف است; برخى مى گویند: حضرت به زمان ظهورشان علم ندارد و به نظر برخى دیگر با توجه به این كه امام زمان(علیه السلام) داراى علوم غیبى هستند و از آنچه واقع شده و مى شود و خواهد شد خبر دارند، پس مى توان گفت كه هم اكنون بلكه از آغاز غیبت، حضرت زمان ظهورشان را مى دانند. 2 ـ چگونه امام زمان (علیه السلام) از زمان ظهورشان مطلع مى شوند؟ بنابر آنچه در روایات آمده است، مى توان گفت: حضرت از سه راه به زمان ظهورشان علم پیدا مى كنند: الف ـ از طریق الهام: از براهین و روایاتى كه در ابواب امامت وارد شده است، استفاده مى شود كه امامان معصوم(علیهم السلام) با عالم غیب ارتباط دارند و هنگام ضرورت، حقایقى را دریافت مى كنند. در روایات آمده است: «امامان معصوم(علیهم السلام)صداى فرشته را مى شنوند، امّا خودش را مشاهده نمى كنند.» اثبات الهداة، ج 6، ص 437.بنابراین ممكن است خداوند متعال زمان ظهور را از طریق الهام به امام زمان(علیه السلام) بفهماند. از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است كه مى فرمایند: «امامى از ما غایب مى شود، پس چون خداوند اراده كند كه او را آشكار و ظاهر گرداند اثرى در دل وى پدید مى آید، سپس به این گونه به امر پروردگار ظاهر مى گردد.» اثبات الهداة، ج 6، ص 364 ـ مهدى موعود، ترجمه و نگارش على دوانى، ص 262. ب ـ از راه علائم و قرائن: ممكن است گفته شود: پیغمبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) زمان ظهور را توسط ائمه ى اطهار(علیهم السلام) به حضرت مهدى(علیه السلام) خبر داده است و این از راه علائم و قراینى است كه پیغمبر معین كرده اند. در روایت است كه پیغمبر(صلى الله علیه وآله وسلم)فرمودند: «وقتى زمان ظهور مهدى فرا رسید خداوند شمشیر و پرچم آن جناب را به صدا درمى آورد، مى گویند: اى دوست خدا! به پا خیز و دشمنان خدا را به قتل رسان.» بحار الانوار، ج 52، ص 311. ج ـ از راه دستور العمل معین شده براى امامان: در روایات آمده; برنامه و دستور العمل تمام امامان بصورت مهره شده از جانب خداوند بر پیغمبر نازل شد و پیامبر آن را به حضرت امیر المؤمنین(علیه السلام) تحویل داد. حضرت على(علیه السلام) در موقع خلافت صحیفه ى خویش را گشود و بر طبق آن عمل نمود و بعداً آن را به امام حسن(علیه السلام) تحویل داد و به همین كیفیت، نوبت هر امامى كه مى رسید، مهرنامه ى خویش را مى گشود و بر طبق آن عمل مى نمود، اكنون هم دستور العمل امام زمان(علیه السلام) در دستش موجود است اصول كافى، ج 1، ص 279.

يکشنبه 11/12/1387 - 15:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته