• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1342روز قبل
ایرانگردی

 

 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، فرصت ها و چالش های نوسازی بافت فرسوده تهران را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه علی اکبری با اشاره به اینکه بافت فرسوده تهران بر اساس داده‌های سال ۷۹ صورت گرفته است و نزدیک به دو دهه از این داده ها می گذرد، اظهار کرد: بر این اساس ۳۲۶۸ هکتار بافت فرسوده در تهران شناسایی شده است که پنج درصد مساحت شهر را به خود اختصاص داده و حدود ۱۵درصد از جمعیت شهر در این محدوده ساکن هستند.

وی افزود: ۸۵ درصد بافت فرسوده مصوب تهران در جنوب محور آزادی-انقلاب - دماوند قرار داشته که در مناطق مرکزی و جنوبی (۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۵ و ۱۷) بیشترین تراکم را دارد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه اخیرا شاخص‌های جدیدی برای تشخیص بافت فرسوده به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی ایران رسیده  است، عنوان کرد: بر اساس این مصوبه، مجموعه ای از شاخص های جدید برای بافت فرسوده مشخص شده است که در سال جاری تلاش می کنیم از طریق تفاهم نامه با معاونت شهرسازی و معماری،  وزارت راه و شهرسازی، شرکت بازآفرینی شهری و سازمان نوسازی شهر تهران، آن را عملیاتی کنیم.

وی با مقایسه شاخص های قدیمی و جدید بافت فرسوده، تصریح کرد: شاخص های قدیمی بر ویژگی های کالبدی همچون بی دوامی و کم دوامی در برابر زلزله، عرض کم معابر و مساحت کم پلاک ها تمرکز داشته و به صورت کامل گویای وضعیت ناکارآمدی محله های شهری نبود؛ براساس آسیب‌شناسی صورت‌گرفته، مجموعه گسترده‌تری از شاخص هایی که ابعاد اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و ... را در بر می گیرد شناسایی شده و به تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده است.

علی اکبری ادامه داد: در مجموع شاخص های جدید، محله مقیاس فضایی تشخیص محدوده ناکارآمد خواهد بود؛ در حالی که در گذشته بلوک شهری ملاک قرار می گرفت. همچنین گونه شناسی محدوده های ناکارآمد شهری صورت خواهد گرفت و  تلقی همسانی از همه بافت های فرسوده وجود نخواهد داشت.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران در تعریف بافت فرسوده توضیح داد: آنچه در حال حاضر از بافت فرسوده استنباط می شود، آسیب پذیری بلوک شهری در مقابل مخاطرات طبیعی به ویژه زلزله است که مبنای تعاریف و شاخص هایی بوده که تا  امروز وجود داشته است. اما در تعاریف جدید به ویژه پس از تصویب سند ملی بازآفرینی توسط هیئت محترم وزیران در سال ۹۳، محدوده های ناکارآمد شهری شامل بافت های تاریخی و ارزشمند مراکز شهر (که در طول زمان به دلیل بی توجهی و خروج جمعیت اصلی، ارزش خود را از دست داده اند)، بافت های فرسوده میانی (که به دلیل مهاجرت جمعیت در دوران معاصر شکل گرفته اند)، هسته های روستایی که به شهر الحاق شده اند، سکونتگاههای غیررسمی که بیشتر در حاشیه شهرها قرار دارند و نواحی ناکارآمد غیر سکونتگاهی (مانند نواحی نظامی و صنعتی متروکه و  غیر فعال که کارکرد خود را از دست داده‌اند)، گونه های اصلی در تعریف بافت فرسوده تلقی می شوند.

 مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به روند اجرای دستورالعمل ریاست محترم جمهوری، توضیح داد: اولین سیاست دولت و شهرداری در بافت فرسوده مربوط به برنامه چهارم توسعه در سال ۸۲ است که دولت ظرف ۱۰ سال بافت های فرسوده شهری را نوسازی کند، پس از آن در برنامه پنجم و ششم ادامه یافته و در سال ۸۹ در سیاست‌های کلی نظام در بخش مسکن به احیای بافت فرسوده روستایی و شهری اشاره شد و در سال ۸۹ اولین قانون ویژه بافت فرسوده و ناکارآمد با عنوان «قانون حمایت از احیاء و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

وی افزود: از اوایل دهه ۸۰ مداخله در محدوده ناکارآمد به عنوان یک اولویت بخش عمومی مورد توجه قرار گرفت. اما با تأکید ریاست جمهوری درمورد احیاء بافت فرسوده، آیین نامه اجرایی در تاریخ ۱۰ خرداد امسال به تصویب هیئت وزیران رسید که اولویت گذاری مجددی بر احیای بافت فرسوده بود.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با بیان اینکه آیین‌نامه ابلاغی رئیس جمهور توجه گسترده‌تری به موضوع بافت فرسوده داشت، خاطرنشان کرد: گروهی از کارشناسان حرفه ای در تدوین آئین نامه مشارکت داشته و سعی شد با نگاهی به گذشته و آسیب شناسی، نقاطی که به آن کمتر توجه شده بود، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

علی اکبری با اشاره به توجه جدی برنامه جدید احیاء بافت فرسوده به موضوع تامین خدمات و زیرساخت‌ها، عنوان کرد: براین اساس، دستگاه‌های متولی مکلف شدند در طول دوره نوسازی، خدمات روبنایی و زیربنایی را تامین کنند. همچنین دولت تعهد دارد که ۷۰ درصد هزینه تامین خدمات و زیرساخت ها را بپردازد، در مقابل شهرداری ها نیز باید۳۰ درصد دیگر را پرداخت کنند.

به گفته این مقام مسئول مهمترین چالش بافت فرسوده تهران، کمبود سرانه های خدماتی است، گفت:  بر اساس آمار، حدود ۳2۰ هکتار کمبود سرانه خدماتی در این عرصه‌ها وجود دارد و شامل کاربری های درمانی، آموزشی، ورزشی، فرهنگی و فضای سبز است که در روند جاری امکان تامین این خدمات وجود ندارد؛ به همین دلیل در آئین نامه، امکانات جدیدی پیش بینی شده که می تواند برای تامین کمبودها در اختیار شهرداری قرار بگیرد.

وی با اشاره به  اینکه مهم ترین ویژگی این دستورالعمل، نگاه محله محور آن است؛ عنوان کرد: بر این اساس باید برنامه های بازآفرینی یا نوسازی برای محله هایی که ناکارآمد شناخته می شوند تدوین و اقدامات بر اساس آن صورت گیرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به دیگر محورهای مصوبه 10/3/97 که به تصویب هیات محترم وزیران رسیده است، اظهار کرد: در حوزه نوسازی مسکن، تسهیلات جدیدی پیش بینی شده است که بر اساس آن، دولت بایدبه متقاضیان نوسازی بافت فرسوده تسهیلاتی با نرخ 50 درصد میزان سود مصوب شورای پول و اعتبار پرداخت کند و یا ودیعه مسکن به صورت قرض الحسنه  تعلق گیرد.

وی پرداخت تسهیلات اسکان موقت قرض الحسنه را از دیگر امکانات پیش بینی شده برای متقاضیان نوسازی عنوان کرد و گفت: همچنین اگر کسی متقاضی خرید مسکن در بافت فرسوده باشد، می تواند تا160 میلیون تومان از محل صندوق یکم اعتبار دریافت کند، یا برای خرید انشعابات واحد مسکونی جدید از تخفیف و تقسیط بهره مند  شود. همچنین برای بیمه کارگران ساختمان نیز تخفیف هایی درنظر گرفته شده است.

 

علی اکبری ادامه داد: براین اساس، مجموعه ای از مشوق ها برای نوسازی مسکن درنظرگرفته شده که اگر به مشوق های گذشته اضافه شود، انتظار می رود تحرکی را نوسازی بافت فرسوده ایجاد کند.

وی با اشاره به بسته های تشویقی شهرداری تهران برای نوسازی بافت فرسوده، تصریح کرد: از سال 1389 پروانه ساخت در این محدوده به صورت رایگان صادر می شود و در طول 8 سال گذشته حدود 850 میلیارد تومان تخفیف از سوی شهرداری تهران به مالکان و سازندگان در بافت فرسوده تعلق گرفته است.

به گفته مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، از ظرفیت اراضی دولتی و شهرداری ها در مجاورت محلات بافت فرسوده به عنوان اهرمی برای تامین زمین و احداث مسکنی با کیفیت بهتر، استفاده خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های بافت های فرسوده، فشردگی و تراکم است که انتظار می رود با تامین مسکن هایی در قالب طرح «مسکن امید»؛ زمین هایی در بافت فرسوده آزاد و به عنوان معوض برای تامین خدمات مورد نیاز بافت یا پروژه های جدید مورد استفاده قرار داد.

علی اکبری درمورد چرایی عدم ورود انبوه سازان به نوسازی بافت فرسوده، توضیح داد: ساخت و سازهایی که در بافت فرسوده صورت می گیرد، عمدتا به صورت خرد است. 50درصد پروانه ها به صورت انفرادی و تک پلاک بوده و با توجه به اینکه میانگین مساحت پلاک در بافت فرسوده حدود 110مترمربع است، ساخت و ساز های کوچکی محسوب می شوند. همچنین حدود نیمی دیگری از ساخت و ساز به صورت تجمیع است که میانگین تجمیع ها  3 پلاک بوده و مساحت عرصه به 300 متر مربع می رسد، به همین دلیل ساخت و سازها عمدتا کوچک بوده که توسط مالکان و سازندگان محلی انجام می شود و تا امروز سازندگان بزرگ وارد نوسازی بافت های فرسوده نشده اند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: رویکرد اصلی در نوسازی بافت های فرسوده، توسعه محله ای است که به عنوان مجموعه ای از اقدامات کالبدی، محیطی، اجتماعی و اقتصادی تعریف می شود که با مشارکت ساکنان صورت می گیرد و مهمترین هدف آن، ارتقای زیست پذیری است تا کیفیت زندگی ساکنان را افزایش دهد.

وی برای تحقق این مهم چند اقدام را تشریح کرده و گفت: باتوجه به اینکه چالش اصلی، کمبود خدمات است،  اقدام اصلی تامین خدمات است که امسال در شهرداری تهران برای اولین بار حدود 350 میلیارد تومان بودجه برای تامین خدمات در نظر گرفته شده که در محورهایی مثل تملک و بازگشایی معابر، ایجاد فضای سبز، تامین پارکینگ عمومی، تامین خدمات و بهسازی محیطی از طریق راه اندازی دفاتری با عنوان «دفاتر توسعه محله ای» صورت خواهد گرفت.

به گفته وی در حال حاضر 46دفتر توسعه محله ای در تهران وجود دارد که 150 محله را تحت پوشش قرار داده اند و تا پایان آبان به 58 دفتر افزایش پیدا کرده و 178 محله تهران را تحت پوشش قرار می دهد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران افزود: در حوزه نوسازی مسکن با توجه به بسته پیش بینی شده انتظار داریم به تناسب تحقق بسته تشویقی بین 12 تا 20هزار واحد توسط مردم و سازندگان نوسازی شود.

وی با اشاره به بسته های تشویقی برای فعال شدن توسعه گران و انبوه سازان، توضیح داد: شهرداری تهران 10 زمین را در اختیار طرح مسکن امید قرار داده است و با فراخوان های اعلام شده 50 توسعه گر ارزیابی و از میان آن ها 20 توسعه‌گر را انتخاب کرده است. امیدواریم تا پایان شهریور برای این زمین ها قراردادهای مربوطه را با مشارکت توسعه گران عملیاتی کنیم.

علی اکبری درمورد سرعت روند نوسازی، توضیح داد: علیرغم اینکه در تهران اقدامات قابل توجهی صورت گرفته و می توان گفت تهران پیشتاز نوسازی بافت های فرسوده کشور است، اما هنوز با روند مطلوب فاصله دارد؛ به عنوان مثال در برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده سالیانه 10 درصد بافت فرسوده نوسازی شود، که در بهترین حالت، نوسازی مسکن در تهران به 4درصد در سال رسیده و میانگین آن به  دو درصد می رسد. از طرفی تمرکز بر روی نوسازی مسکن بوده که خطا محسوب می شود.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران تاکید کرد: عوامل اصلی شکل گیری فرسودگی، عوامل اجتماعی و اقتصادی هستند و می توان گفت که در توجه به علت ها، تاکنون اقدام چندانی در حوزه نوسازی بافت فرسوده صورت نگرفته است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به مجموعه چالش‌های سرعت بخشیدن به روند نوسازی بافت فرسوده گفت: متاسفانه در طول زمان این چالش‌ها  انباشت و به بحران تبدیل شده است که مهمترین آنها تامین خدمات محسوب می شود و نیازمند پیش‌بینی منابع مورد نیاز از طرف بخش عمومی است.

وی ادامه داد: با کم توجهی تاریخی در حوزه نوسازی بافت فرسوده مواجه هستیم، یعنی علیرغم اینکه شکل گیری بافت های فرسوده به دهه ۲۰ و ۳۰بازمی‌گردد، اقدام خاصی برای تامین خدمات صورت نگرفته است. امسال برای اولین بار شورای شهر تهران منابع قابل توجهی در بودجه برای این حوزه پیش‌بینی کرده است که انتظار داریم این اتفاق از سوی دولت نیز بیفتد و بر اساس سهم 30 به 70 ، دولت نیز 820 میلیارد تومان برای تامین خدمات در بافت فرسوده اختصاص دهد؛ همچنان که با سازمان برنامه و بودجه مذاکرات خوبی داشته و بسته۳۰۰ میلیارد تومانی را ارائه کرده ایم  و قول مساعدت داده اند.

علی اکبری با اشاره به صدور پروانه رایگان توسط شهرداری تهران از سال ۸۹، گفت:  مقرر بود دولت نیز تمام تخفیف‌ها را به شهرداری بازگرداند و شهرداری نیز تعهد کرده بود ارقام برگشتی از سوی دولت را برای نوسازی بافت هزینه کند؛ اما تا به امروز تنها ۱۱ میلیارد تومان از این منابع به شهرداری عودت داده شده است.

وی با اشاره به مشکلات اعطای تسهیلات برای نوسازی بافت فرسوده، عنوان کرد: تسهیلات با نرخ عادی پاسخگوی مشکلات بافت فرسوده نیست و  با توجه به افزایش سود تسهیلات بانکی از سال ۹۳، با کاهش قابل توجه نوسازی در بافت فرسوده مواجه هستیم، درحالیکه دولت تعهد کرده بود در بافت های فرسوده وام ۹ درصدی پرداخت کند؛ که انتظار داریم این تعهد محقق شود.

به گفته علی اکبری به ازای هر واحدی که ساخته می شود، ۵۰میلیون تومان تسهیلات با نرخ حداقل ۱۸ درصدی اعطا می شود که  قرار بود ۹ درصد این سود را دولت به عنوان یارانه به بانک پرداخت کند که انجام نشده است. از طرفی شهرداری تهران از سال 95، ۵ درصد از این سود را به عنوان یارانه به متقاضیان پرداخت می کند؛ درحالیکه وظیفه ای در این حوزه ندارد و مسئولیتی مضاعف را بر دوش گرفته است.

وی با اشاره به اینکه از دولت انتظار می رود به تعهدات خود در این حوزه عمل کند، اظهار کرد: تسهیلات اسکان موقت که آیین نامه اجرایی آن در سال ۹۳ ابلاغ شده بود، تا امروز به صورت کامل اجرایی نشده است. در حوزه تقسیط و تخفیفات انشعابات نیز مصوبات خوبی وجود دارد؛ اما تا در برنامه دستگاه های اجرایی قرار گیرد، زمانبر است.

 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: بطورکلی نوسازی بافت فرسوده امری فرابخشی قلمداد می‌شود؛ به همین دلیل نیازمند همکاری و هماهنگی دستگاه‌های مختلف است و در صورتی که این هماهنگی نباشد نمی‌توان انتظار پیشرفت زیادی در این حوزه داشت.

به گفته وی، شهرداری تهران نوسازی را به عنوان یکی از اولویت های اصلی خود قلمداد می‌کند، انتظار داریم باقی دستگاه ها نیز کمک کنند تا زمینه تحول را در این حوزه ایجاد کنیم.

علی اکبری با اشاره به اینکه متولی اصلی نوسازی بافت فرسوده در دولت وزارت راه و شهرسازی است، عنوان کرد: ارگان‌هایی همچون سازمان برنامه و بودجه، بانک‌ها، آموزش پرورش، وزارت ورزش و جوانان، وزارت فرهنگ و ارشاد، دستگاه های متولی تسهیلات زیربنایی به عنوان تامین کننده خدمات زیربنایی، سازمان ثبت اسناد و قوه قضاییه نیز در این زمینه نقش دارند.

وی خاطرنشان کرد: از سال 93 برای اینکه چارچوب مدیریت هماهنگ شکل گیرد، ستاد ملی بازآفرینی به ریاستِ، رئیس محترم جمهور در وزارت راه و شهرسازی شکل گرفته؛ در تهران نیز ستاد بازآفرینی پایدار تهران تشکیل شده که شهردار تهران رئیس آن است و تمام دستگاه ها در آن عضویت دارند و ظرفیت مناسبی را داریم که باید آن را فعال‌تر کرده تا به صورت بهینه از آن استفاده کنیم.

 مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد: تمام دستگاه‌ها اولویت نوسازی بافت فرسوده را درک کرده‌اند و از سال گذشته در عرصه سیاست گذاری مشکلی در این حوزه وجود ندارد؛ اما هرکدام از دستگاه‌ها الویت‌هایی را در گذشته برای خود تعریف کرده اند و قرار گرفتن برنامه جدید در آن زمانبر است. تمام دستگاه هایی که متولی خدمات و زیرساخت هستند به آن گونه که باید وظایف خود را انجام نداده اند که انتظار می رود در حیطه مسئولیت خود نقش آفرینی کنند.

 وی در پایان با اشاره به مصوبه10/3/97 هیأت وزیران خاطرنشان کرد:  مشوق‌های خوبی برای حضور توسعه گران نیز فراهم شده است که هم در بخش عرضه و هم در بخش تقاضا نوعی از تضمین را ایجاد کرده و اگر این بسته ها اجرایی شود زمینه همکاری توسعه گران را نیز فراهم می‌کند.

دوشنبه 26/6/1397 - 14:44
ایرانگردی

 

 

مصطفی موسوی لاری مدیر کل امور مناطق شهرداری تهران در اولین  دوره از نظارت ستادی معاونت امور مناطق از نواحی نه گانه منطقه ۲ با اشاره به انتخاب درست و دقیق شعار شهردار تهران مبنی بر شهر زیست پذیر، شهروند مشارکت پذیر توجه به خواسته های جزیی شهروندان را رسالت مهم مدیریت شهری خواند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 2، اولین  دوره از نظارت ستادی معاونت امور مناطق شهرداری تهران از نواحی نه گانه منطقه دو با بازدید از نواحی نه گانه منطقه 2 در سه نوبت توسط مدیر کل امور مناطق، معاونین و مشاورین وی و با حضور قائم مقام شهردار منطقه دو انجام شد.

موسوی لاری در نشست ارزیابی ناحیه پنج منطقه 2 اظهار داشت: امروز مردم از مسائل کوچک شهر نگرانی دارند و توجه به جزئیات زیست محیطی آنها باید به عنوان اولویت امور مد نظر باشد.

مدیر کل امور مناطق شهرداری تهران همچنین افزود: مشارکت مردم به عنوان یک ارزش در جامعه شهری از سطح پایینی برخوردار است  و تمام تلاش ما باید ارتقای این مهم باشد.

گفتنی است اولین دوره نظارت ستادی امور مناطق شهرداری تهران از نواحی  با بازدید مدیر کل امور مناطق و طرح پرسش معاونین وی از مدیران و پرسنل نواحی میزبان طی سه نوبت، ظهر امروز به کار خود پایان داد.

 

دوشنبه 26/6/1397 - 14:42
ایرانگردی

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه چهار تهران از به صدا درآمدن"زنگ مهر" با عنوان " زنگ حسینی"  تقارن بازگشایی مدارس با ایام محرم حسینی در مدارس منطقه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار تهران "معصومه سادات عمارتی"  با اشاره به حفظ حرمت این ایام همزمان با بازگشایی مدارس افزود: ویژه برنامه هایی با رویکرد آشنایی دانش آموزان با سیره حسینی با عنوان" مهر حسینی" از پانزدهم شهریور ماه تا بیستم مهرماه سالجاری در مدارس اجرایی می شود.

وی در ادامه به اهداف و فعالیت های حوزه اجتماعی در طرح استقبال از بهار گفت: در این طرح ارتقاء سطح خدمات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و بهداشتی به دانش آموزان ، کمک به تجهیز، بهسازی و نوسازی، ایمن سازی و بازسازی محیط های آموزشی ، ارائه برنامه های آموزشی و ترویجی با رویکرد افزایش مهارت های زندگی شهری و آگاهی به حقوق و تکالیف شهروندی به دانش آموزان به اجرا درمی آید.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه چهار تهران از تهیه و توزیع بسته های آموزشی با موضوع استفاده از سرویس مدرسه،تهیه و توزیع اقلام آموزشی با موضوع حقوق و تکالیف شهروندی و مهارت های زندگی ، برگزاری آیین بازگشایی مدارس با حضور مدیران منطقه ،  استقبال از سال اولی ها با حضور اولیاء آنان و اهداء شاخه گل در لحظه ورود دانش آموزان به مدرسه در روزهای آغاز سال تحصیلی اشاره کرد.

عمارتی در پایان خاطرنشان کرد: برنامه های آموزشی سلامت محور با موضوعات ) مهارت های زندگی، خود مراقبتی،سبک زندگی سالم (، برگزاری کارگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی ویژه دانش آموزان و والدین با موضوع مهارت های زندگی، ایستگاه های فعالیت بدنی با عنوان زنگ تحرک بیشتر،  اجرای نمایش های میدانی با موضوعات مرتبط با حقوق و تکالیف شهروندی و مهارت های زندگی ، تجهیز کتابخانه های مدارس از رویکردهای مهم سال تحصیلی 97-98 است.

دوشنبه 26/6/1397 - 14:40
ایرانگردی

 

معابر و خیابانهای جنوبشرق پایتخت با اجرای طرح استقبال از مهر همزمان با بازگشایی مدارس برای علم آموزان آماده شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، علی اکبرکریمی پور معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه با اعلام مطلب فوق گفت: به همت اداره خدمات شهری طرح استقبال از مهر بمنظور ارتقای سیما و منظر شهری، جلوه های بصری شهر و ارتقای روحیه نشاط و شادابی شهروندان در دو بازه زمانی از 15 شهریور آغاز شده است.

وی ادامه داد: بیش از 3 میلیون متر مربع معابر اصلی و فرعی منطقه رفت و روب و 34 هزار و   426مترمربع دیوارها و جداره ها از زواید بصری پوسترها، برچسبها و دیوار نویسیها پاکسازی شد. همچنین 200هزار و 931 مترطول جداول و گاردریل ها تاکنون شستشو شده اند.

کریمی پور  با اشاره به اهمیت نقش المان‌ها شهری در دید بصری شهروندان گفت: اداره خدمات شهری منطقه به صورت مستمر و روزانه اقدام به شست و شوی المان های شهری در بزرگراه ها و معابر اصلی می کند که در این مدت 244 هزار و 119 مترطول المان های شهری شستشو و نظافت شد.

وی اضافه کرد:  همچنین نظافت و پاكسازی بیش از 20 هزار  مترطول انهار، شستشو و گندزدایی هزار و 721  دستگاه  مخزن و زیر مخزنی ها و تعمیر و جایگزینی 344 دستگاه مخزن انجام شده است.

 

دوشنبه 26/6/1397 - 14:38
ایرانگردی

 

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 21 از برگزاری مراسم آیینی-سنتی تعزیه خوانی همزمان با ایام سوگواری ماه محرم الحرام در سطح نواحی سه گانه این منطقه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، حسین معینی کربکندی معاون امور اجتماعی و فرهنگی این منطقه با بیان اینکه مراسم تعزیه خوانی در نقاط مختلف  نواحی 3گانه ورودی غربی پایتخت به مدت 12 شب از ساعت 22 الی 24 برپا می باشد، گفت: اجرای تعزیه از دیرباز در فرهنگ و هنر نمایشی کشورمان مورد استقبال عموم بوده که اجرای تعزیه های مذهبی از جمله طومارهای مرتبط با مصائب اهل بیت (علیهم السلام) در مناسبت های مختلف مذهبی علی الخصوص ماه های محرم و صفر به صورت خودجوش توسط هیئات و تکایا برای آشنایی با سیره و ذکر مصائب وارده در حماسه ی عظیم عاشورا برای شهروندان توسط گروه های تعزیه خوان برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه هنر تعزیه در کشورمان در طول سال‌ها فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرده و متاسفانه در سال های اخیر کمتر به آن توجه شده، افزود: مناسبت‌های مذهبی همیشه بهانه‌ای است که هنرمندان تعزیه، هنر خود را به نمایش بگذارند و به بهترین شکل نسل جدید را با وقایع مذهبی آشنا کنند.

معینی کربکندی در خاتمه با تاکید بر این مهم که اجرای تعزیه یک شیوه هنری برای آشنایی نسل جوان با فرهنگ عاشورایی و نهضت حسینی است، یادآور شد: این ایام زمان مناسبی است که بتوانیم هنری مانند تعزیه را با این قدمت دیرینه به جوان امروز معرفی کنیم؛ چراکه تعزیه جزء هنرهایی است که سینه ‌به ‌سینه به ما منتقل ‌شده و ما هم در انتقال آن به نسل بعد از خود مسئول هستیم.

 

 

 

 

 

 

دوشنبه 26/6/1397 - 14:37
ایرانگردی



عزاداری های سالار شهیدان برگرفته از اعتقادات اصیل مردمی است و شهرداری در حفظ اصالت این عزاداری ها مسئولانه تلاش می کند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک،حبیب اله تاجیک اسماعیلی شهردار این منطقه در جمع معاونین ،مدیران و... ضمن تسلیت و تعزیت ایام سوگواری سیدالشهداء- امام حسین (ع)- و تاسوعا و عاشورای حسینی با اعلام خبر فوق اظهار داشت: عزاداری در ایام محرم و شور حسینی در شهر برگرفته از باورهای دینی اصیل و راستین مردم است و ما در مجموعه شهرداری منطقه یک تلاش می کنیم اصالت این مراسم در مساجد،هیئات و مراکز مذهبی سطح منطقه حفظ و تقویت شود.
وی گفت: در حوزه اجتماعی و فرهنگی بر این باوریم تا مراسمی که فرهنگ عاشورایی را با همه جوانب آن به شهروندان و به خصوص جوانان و آینده سازان نشان می دهد، اجرا و مورد حمایت قرار دهیم، در حوزه خدمات شهری ، حمل و نقل و ترافیک نیز کلیه امکانات در جهت به حداقل رساندن مشکلات ترافیکی، نظافت ، رفت و روب شهرو حفظ آراستگی محیط زیست به خصوص در نقاط پرجمعیت در این ایام بسیج خواهد شد.
تاجیک اسماعیلی افزود:مخازنی نیز در اختیار کلیه مساجد ،تکایا و هیات های عزاداری فعال قرار داده شده تا جمع آوری پسماندها و حفظ نظافت محیط شهری به نحو مطلوب و به سهولت در اطراف مراکز مذهبی صورت پذیرد.

دوشنبه 26/6/1397 - 14:31
ایرانگردی

 

 

 

در جلسه بازنگری معابر بافت فرسوده منطقه 10، راهکارهای پیشنهادی برای جبران کمبود خدمات سطح منطقه با همفکری سازمان نوسازی و دفاتر خدمات الکترونیک منطقه با تاکید ویژه بر محله محوری مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، جلسه بازنگری معابر بافت فرسوده منطقه با حضور سهیلا صادق زاده شهردار منطقه، کاوه حاج علی اکبری مدیر عامل و عضو هیأت مدیره  سازمان نوسازی شهر تهران و هیأت همراه و نمایندگان دفاتر نوسازی منطقه برگزار شد.

در این جلسه پیرامون ابعاد، محورها و موضوعات اصلی بهسازی نوسازی بافت فرسوده با محوریت  انعقاد تفاهم نامه با سازمان نوسازی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

همچنین بازنگری در خصوص معابر دارای طرح تعریض و انجام مطالعات لغو تعریض های غیر ضروری در راستای بهسازی فضاهای شهری، حفظ هویت محلات و معابر، برقراری امنیت، شاداب سازی و تامین سرانه های منطقه از دیگر محورهای گفت و گو در این جلسه بود و در خاتمه مقرر شد موارد مذکور با همفکری سازمان نوسازی و دفاتر خدمات الکترونیک منطقه با تاکید ویژه بر محله محوری در اسرع وقت تصمیم گیری نهایی شود.

گفتنی است در این جلسه گزارش وضعیت نوسازی بافت فرسوده و احصاء مسائل و مشکلات و همچنین ظرفیت و پتانسیل های منطقه مورد ارزیابی قرار گرفت.

دوشنبه 26/6/1397 - 14:29
ایرانگردی

 

 

همزمان با شناسایی و پایش منابع آلاینده محیط زیست در نواحی پنجگانه منطقه 19 اطلس محیط زیست این منطقه نیز تهیه و تدوین شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، مهرداد زنگنه فرمعاون خدمات شهری ومحیط زیست با اشاره به اینکه این منطقه در حاشیه جنوبی شهر تهران واقع شده است و از آنجایی که اکثر ضایعات شهرتهران جهت تفکیک به این نقطه از شهر منتقل میشود افزود: به همین منظور شناسایی منابع آلاینده زیست محیطی و برنامه ریزی جهت کاهش خطرات ناشی از آنها در دستور کار اداه محیط زیست این حوزه قرار گرفت.

زنگنه فر با اشاره به رشد روز افزون جمعیت،کاهش منابع طبیعی از جمله آب سالم، افزایش آلاینده های محیط زیستی از قبیل آلودگی آب و خاک و هوا و ..که موجب کاهش کیفیت زندگی شهروندان و تخریب محیط زیست شده افزود: هدف از اجرای پروژه های شناسایی و پایش منابع آلاینده محیط زیست منطقه تهیه اطلس محیط زیستی ، بررسی نقاط  آلوده محیط زیستی و مکان های مستعد ایجاد آلودگی، ارائه راهکارهای مدیریتی و روش های اجرایی در جهت کاهش میزان آلاینده ها و جلوگیری از رشد آنها است.

وی با اشاره به قرار گرفتن نواحی چهار و پنج در خارج از بافت شهری منطقه بیان کرد: میدان مرکزی میوه تره بار ، مرکز خرید و فروش خودرو، بازار بزرگ پارچه احسانی ، ضایعات فروشان خلازیل، زمین های کشاورزی  واقع در نواحی3،4و5، عبور کانال های اصلی جمع آوری آبهای سطحی از منطقه، وجود بافت قدیمی و فرسوده در ناحیه3 ، عبور چندین اتوبان و بزرگراه از محدوده منطقه، تردد بالای خودروها از بزرگراه بهشت زهرا ( س) ، مرکز جمع آوری و انتقال زباله در میدان جهاد و ... از جمله منابع آلاینده محیط زیست هستند که در این منطقه شناسایی شده اند.

زنگنه فر با تأکید بر تنوع کاربری اراضی در نواحی پنجگانه خاطر نشان کرد: کاربری عمده در ناحیه یک مسکونی و به شکل خرد کاربری اداری و تجاری، در ناحیه 2 کاربری اراضی عمدتا مسکونی،تجاری که بیشترین مساحت متعلق به میدان مرکزی میوه و تره باراست.

ضمن اینکه در ناحیه سه عمده کاربری اراضی به سه دسته مسکونی که در بخش های شمالی و شرقی ناحیه، مشاغل و اصناف مزاحم  نظیر جمع آوری ضایعات که در حاشیه خیابان سهیل (خلازیر) ،زمین های بایر و کوره های آجرپزی در قسمت غربی ناحیه و کاربری نواحی چهار و پنج عمدتا صنعتی و کشاورزی است.

دوشنبه 26/6/1397 - 14:27
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 20 از تمهیدات و خدمات رسانی مدیریت شهری به عزاداران حسینی در روزهای تاسوعا و عاشورا با اولویت پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20، فرهاد افشار در جریان بازدید میدانی پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و اماکن مذهبی منطقه، گفت: عوامل ستادی، اجرایی و نظارتی مدیریت شهری منطقه 20 همزمان با روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی در آماده باش هستند تا بهترین خدمات به عزاداران حسینی ارائه شود.

افشار با اشاره به اینکه منطقه 20 به علت وجود حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) پذیرای خیل عظیمی از شهروندان دیگر مناطق نیز است و با تمام ظرفیت آماده میزبانی و خدمت رسانی به همه عزاداران هستیم، افزود: پاکسازی مدام و شبانه روزی، اعمال محدودیت های ترافیکی، بهسازی عمرانی و محیطی و همچنین رفع سد معبرهای احتمالی از مهمترین اقداماتی است که با اولویت فضاهای پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و بلوار قدس دولت آباد به عنوان دو موقعیت پرتردد انجام خواهد شد.

وی به گشت زنی های مستمر عوامل مدیریت شهری در این دو روز اشاره کرد و گفت: پیش از این نیز ارائه نکات ایمنی و بررسی های محیطی در خصوص هیئات، حسینیه ها و مساجد انجام شده است.

افشار افزود: امکانات رفاهی و عمومی تمامی بوستان ها و به ویژه فضاهای پیرامون موقعیت های اولویت دار و پرتردد نیز بررسی شده اند تا مورد استفاده سوگواران قرار بگیرند.

شهردار منطقه 20 به آمادگی مدیریت شهری برای برپایی نماز ظهر عاشورا نیز اشاره کرد و در ادامه گفت: اعمال محدودیت های ترافیکی در محدوده حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برای تردد آسان هیئات و عزاداران به این حرم شریف از دیگر اولویت های مدیریت شهری در این ایام است که با مشارکت پلیس راهور انجام خواهد شد.

دوشنبه 26/6/1397 - 14:25
ایرانگردی

 

 

شهرداری منطقه 3 به مناسبت فرارسیدن ماه محرم اقدام به سیاه‌پوش کردن معابر این منطقه کرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 3، عدالت امیرزاده معاون خدمات شهری و محیط زیست در این خصوص گفت: برطبق طرح های سازمان زیباسازی شهرداری تهران، برنامه ای مدون درجهت فضاسازی و اکران طرحهای فرهنگی، تبلیغات محیطی و سیاه پوش نمودن معابر این منطقه انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: 30 هزار متر کتیبه در سرای محلات، بوستان های (ملت، شریعتی و بهشت مادران)، مساجد (خمسه، قبا، اعظم قلهک، جامع قلهک و....)،  ایستگاه مترو قلهک، ایستگاههای آتش نشانی (میدان قبا، بزرگراه حقانی. ملاصدرا . پاسداران و...)، پلهای عابر پیاده (میرداماد، شریعتی و...)، خیابانهای سطح منطقه و ساختمان راهنمایی و رانندگی منطقه 3 نصب شده است.

امیرزاده ابراز داشت: با هدف گرامیداشت ماه محرم و در راستای برجسته سازی عناصر و انتقال پیام عاشورا و ایجاد فضای معنوی مناسب برای عزاداری سرور و سالار شهیدان، ریسه مشکی به متراژ 20 متر در بوستان های ملت، شریعتی و بهشت مادران)، مساجد (خمسه. قبا . اعظم قلهک. جامع قلهک. امام حسین(ع) و....) ایستگاه مترو قلهک، ایستگاههای آتش نشانی (میدان قبا، بزرگراه حقانی، ملاصدرا، پاسداران و...)، خیابانهای (شریعتی. ولیعصر. پاسداران. گل نبی. میرداماد و.....)، میدان های (جوانان، اختیاریه، ونک،  قبا، مادر،کتابی و.....) نصب شد.

وی از نصب 250 متر ساتن مشکی در میدان های مادر و ونک خبر داد اظهار داشت: تسریع در جمع آوری تبلیغات تاریخ گذشته وهمچنین سازه های تبلیغاتی خطرآفرین برای شهروندان، حذف زوائد فیزیکی معابر و پاکسازی جداره های شهری با الویت مسیرهای منتهی به (مساجد ، هیئت های مذهبی، تکایا، جایگاه های پخش نذورات و طول مسیر حرکت دسته جات عزاداری، پاکسازی برچسب و تراکت جداره های مساجد ، هیئات مذهبی و تکایا وحسینیه ها از دیگر فعالیت های این این منطقه در ایام محرم است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 3 با اشاره به حال و هوای عاشورایی در سطح شهر بیان کرد: انجام تبلیغات محیطی و نصب پرچم‌های عزاداری موجب می‌شود تا همگان فضای ماتم و عزا را درک کنند.

 
 
 
 
 
 

 

دوشنبه 26/6/1397 - 14:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته