• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 860
تعداد نظرات : 184
زمان آخرین مطلب : 4771روز قبل
شهدا و دفاع مقدس

مرور كوتاهی بر عملیات:

اگر چه زمان عملیات کربلای 2 مربوط به دوره ای است که استراتژی تعقیب متجاوز در جبهه های شمالی پایه ریزی شده بود ، ولیکن تا قبل از احساس بن بست در جنوب ، اجرای این استراتژی جدی نشد به عبارت دیگر اجرای عملیات کربلای 2 ، بیش از هر چیز متاثر ازاستراتژی معروف به دفاع متحرک ارتش عراق بود .در این دوره در مورخه 24 اردیبهشت 1365 در منطقه حاج عمران به ارتفاعات 2519 و شهید صدر حمله کرد و دست آوردهای عملیات والفجر 2 را به اشغال در آورد . از آنجا که تسلط و اشراف دشمن بر منطقه ، نیروهای خودی را در فشار قرار می داد و پیوسته متحمل تلفات می کرد ، بنابراین عملیات کربلای 2 با فرماندهی سپاه در دو محور شمالی و جنوبی در منطقه حاج عمران طرح ریزی و فعالیتهای مقدماتی برای اجرای آن درمنطقه شروع و تعدادی از نیروهای جهاد سازندگی برای ایجاد خاکریز و مواضع پدافندی مناسب برای رزمندگان چند روز قبل از عملیات وارد عمل شدند . در این عملیات چندین لشگراز جمله لشگر قدس گیلان نیز پس از توجیهات لازم توسط برادر شمخانی ازسنندج به سمت حاج عمران حرکت نمودند و در منطقه مورد نظراستقرار یافتند .ماموریت اصلی لشگر قدس گیلان در این عملیات تصرف و تامین ارتفاع وارس از اهداف کلیدی منطقه بوده است .لشگر قدس گیلان با 4 گردان پیاده ، یک گردان ادوات و یک گردان توپخانه به همراه سایر گردانهای پشتیبانی در این عملیات شرکت داشتند .عملیات کربلای 2 در ساعت یک بامداد مورخ 10 شهریور 1365 با رمز مبارک یا اباعبدالله الحسین (ع) در منطقه عملیاتی حاج عمران و با اهداف انهدام نیروهای دشمن ، تسلط بر ارتفاعات حساس منطقه و کمک و تداوم مبارزین مسلمان شمال عراق و تصرف مجدد ارتفاع مهم 2519 و شهید صدر و به وسعت منطقه عملیاتی 50 کیلومتر مربع آغاز شد و در محور شمالی ، ارتفاع شهید صدر تصرف شد ، اما در محور جنوبی ، هوشیاری و مقاومت دشمن موجب شد تا نیروهای خودی به عقب باز گردند و ارتفاع 2519 دردست دشمن باقی ماند . لشگر قدس گیلان در این عملیات بزرگ 194 شهید از جمله سردار شهید قلی پور- شهید گلسانی- شهید محمد نژاد- شهید رضوانخواه و شهید قبادی را تقدیم اسلام و انقلاب نمود . 

گردانهای عمل كننده: 

رمز عـــــــملیات                       یا ابا عبدالله الحسین(ع)

منطقه عملیاتی                       حاج عمران

تاریخ عــــملیات                        65/6/10

 گردانهای عمل کننده

گردان کمیل

کردان میثم

گردان حمزه

گردان امام حسین (ع)

گردان ادوات

گردان توپخانه

 نتایج عملیات:

 مناطق آزاد شده ارتفاعات 2000،1800،1700،1600،2200،2435 و بخشی از جاده حاج عمران دربنده چومان مصطفی وگردکو.تجهیزات منهدم شده دشمن یک فروند هواپیما.یک فروند هلی کوپتر.چندین انبار مهمات. تعداد زیادی سلاح سبک ونیمه سنگین.یگانهای منهدم شده دشمن بیش از 50درصد از تیپ های 604،98،807 پیاده گردان کماندویی ابوعبیده گردان کماندویی تحت امر لشگر  ، 23تیپهای 438و91 پیاده کمتر از 50 درصد   تعداد کشته وزخمی بیش از 3000 نفرتعداد اسراء 200 نفرغنایم6دستگاه تانک ده ها دستگاه خودرومقدار زیادی سلاح سبک ومهمات.

(با سلام دایی بنده در عملیات کربلای 2 به شهادت رسیده است اگر کسی در آن عملیات شرکت داشته خیلی متشکر می شوم به بنده اطلاعاتی بدهد 

شهید اکبر محمدی خالد) بچه زرگنده و درب دوم خیابان شریعتی بوده

پنج شنبه 16/2/1389 - 10:2
اخبار

اغلب ما قضیه ده بالا و ده پایین را می‌دانیم. معمولا ده بالایی‌ها در شرایطی بهتری قرار داشتند و ده پایینی‌ها تحت نفوذ و سیطره ده بالایی‌ها بودند و در کلانشهر کرج این قصه قدیمی در حال تکرار است.

به گزارش مهر، ماجرای ده بالا و ده پایین در ده حسن‌آباد کرج یا همان حسن‌آباد بالای خودمان برعکس است.

مردم این منطقه به رغم جمعیت بسیار زیاد آن گاهی از گفتن نام منطقه سکونت گاهشان امتناع دارند و سخت است بگویند از محله‌ای می‌آیند یا در نقطه‌ای زندگی می‌کنند که به رغم اتصالش به شهر آنهم شمالی ترین نقطه شهر از کمترین امکانات شهری برخوردار است.

منطقه‌ای که هنوز که هنوزه نام ده را با خود یدک می‌کشد. اگرچه لفظ ده به معنای خود بسیار دلپذیر و دوست داشتنی است اما برای نقطه‌ای از یک شهرستان که در شرف استان شدن است و به تبع عنوانش از امکانات یک ده هم حتی برخوردار نیست، این عناوین قدری آزاردهنده به نظر می‌رسند.
این مسأله در حالی حادتر می‌شود که می‌بینیم تنها حائل بین دو منطقه محروم و غنی کوه عظیمیه است که بین این سوی کوه با سوی دیگر آن فرسنگ‌ها تفاوت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی وجود دارد.

http://files.tabnak.com/pics/201005/201005052047564235.jpg

مردم منطقه حسن‌آباد بالا با مشکلات زیادی مواجهند. اغلب ساکنین این منطقه مساکن خود را به طور کلی فاقد نقشه‌ها و اصول ساختمان سازی ساخته‌اند. هیچ نوع مهندسی سازی در اغلب ساختمان‌های این منطقه یافت نمی‌شود.

خانه‌هایی که روی باد ساخته شده‌اند

وجود بافت‌های فرسوده در ده حسن‌آباد غوغا می‌کند و به نظر می‌رسد که خانه‌های مردم در اینجا روی باد ساخته شده است. ساکنین به شدت در معرض خطرند و با کوچکترین رانش زمین امکان سقوط مصالح و دیوارها بر سرشان می‌رود.
یکی از ساکنین جوان منطقه که به دلیل بالا بودن اجاره در سایر مناطق شهر، در این محله ساکن شده در این باره به خبرنگار مهر گفت: بافت‌های فرسوده در اینجا بیداد می‌کند. به طوریکه ما دائم نگرانیم که سقف روی سرمان خراب شود.

مشکلات عدیده بهداشتی هم در منطقه بیداد می‌کند و گویی این قسمت شهر که از قضا در شمال شهر کرج هم واقع شده تافته‌ای جدابافته از کلانشهر میلیونی کرج است

بوی تعفن زباله‌ها مردم را آزار می‌دهد

شیوا رضایی گفت: به رغم اینکه شهرداری سطل‌های زباله‌ای را در این منطقه تعبیه کرده اما جمعیت به حدی بالاست که سطل‌ها به سرعت پر می‌شوند و مابقی زباله‌ها روی زمین می‌ماند که این موجب ایجاد بوی مشمئز کننده‌ای در منطقه نیز می‌شود.

وی معتقد است: بهداشت در ده حسن‌آباد به شدت پایین است و مردم از لحاظ فرهنگی آموزش‌های لازم را ندیده‌اند.

این در حالیست که ده حسن‌آباد با عدم وجود مراکز بهداشتی نیز مواجه است و کسانی که با مشکلات بهداشتی و درمانی مواجه می‌شوند ناچارند به مراکز بهداشتی دو منطقه شهرک اوج یا بلوار جمهوری شمالی مراجعه کنند. این وضعیت برای منطقه‌ای که اغلب ساکنان آن را مردمی با سطح در آمد پایین تشکیل می‌دهند بسیار نامناسب است.
مسئولین اداره بهداشت و درمان کرج البته این مشکل را به کمبود اعتبار برای ساخت و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی مرتبط می‌دانند و اظهار می‌کنند: با تبدیل شهرستان کرج به استان البرز و تامین بودجه امکان گسترش مراکز بهداشتی فراهم خواهد شد.

http://files.tabnak.com/pics/201005/201005052046542374.jpg

علاوه بر این عده بسیار زیادی از شهروندان ده حسن‌آباد در خصوص مشکلات منطقه شان در یک نقطه مشترک هستند و آن گله از وجود بیش از حد معتادان و موادفروشان در سطح منطقه است. مردم از این بابت به شدت ابراز نگرانی می‌کنند و اعتیاد را از جمله بارزترین معضلات محل ذکر می‌کنند.

شمار توزیع کنندگان مواد در منطقه بیداد می‌کنند

یکی از شهروندان گفت: فروشنده‌های مواد در اینجا زن و مرد و بچه و بزرگ نمی‌شناسد. از همه قشری به توزیع مواد اشتغال دارند و این بسیار متاثر کننده و خطرناک است.

محمد. ح افزود: کافی است فردی غریبه چند دقیقه توی محل راه برود تا با انواع و اقسام پیشنهادات برای توزیع یا استعمال مواد مخدر روبرو شود.
این در شرایطی است که حوزه استحفاظی این منطقه هم اکنون زیر نظر کلانتری 14 رسالت است. با توجه به جرم خیز بودن منطقه و حوزه وسیع این کلانتری لزوم احداث و افتتاح یک ساختمان کلانتری ویژه منطقه حسن‌آباد به شدت احساس می‌شود.

به گفته مسئولان نیروی انتظامی چنین مرکزی در منطقه محمودآباد در نظر گرفته شده که ده حسن‌آباد را نیز تحت پوشش قرار خواهد داد.

برق دزدی معضل بزرگ منطقه

شهروند دیگری در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: اغلب ساختمان‌های نوساز این منطقه سند و کنتور برق ندارند و از همین رو با گرفتن برق غیرقانونی از تیرهای برق باعث ایجاد اختلال در برق مصرفی خانگی ساکنین می‌شوند.

وی ادامه داد: ساختمانی که ما در آن سکونت داریم کنتور دارد و مبلغی که ماه برای برق مصرفی خود می‌پردازیم با مصرف واقعی ما تناسب ندارد زیرا همسایه‌ها غیر قانونی از برق ما استفاده کرده و هزینه اش بر روی کنتور ما محاسبه می‌شود.

وجود پرتگاه در میان انبوه ساختمان‌های سر به فلک کشیده

در کوچه‌های تو در توی ده حسن‌آباد که قدم می‌زنی باید مراقب باشی تا به یکباره از پرتگاههای زیادی که در وسط کوچه‌ها وجود دارد به کوچه پایینی پرت نشوی.

یکی از کسبه این منطقه گفت: چندی پیش یک وانت نیسان وقتی داشت دنده عقب می‌رفت تا ماشین خود را پارک کند به یک باره از یکی از این پرتگاهها پایین رفته و ماشینش در میان زمین و هوا گیر کرد و خودش هم از دیوار آویزان شد و اگر کمک مردم نبود معلوم نبود وی به چه سرنوشتی دچار می‌شد.
وی ادامه داد: دستگاههای خدمات رسان و امدادی شهر نیز به سختی حاضرند به کوچه‌های باریک این منطقه قدم گذاشته و خدمت رسانی کنند که در این خصوص لازم است مسئولان تدابیری بیندیشند.

وجود فرهنگسرا، پارک و مراکز فرهنگی نیز می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش میزان جرم و بزه در یک منطقه داشته باشد.

این مراکز می‌توانند با افزایش میزان آگاهی و آموزش‌های شهروندی مردم را برای رسیدن به شکل ایده ال تری از زندگی راهنمایی کنند. چنانچه با احداث این گونه مراکز اشتغالزایی نیز به وجود می‌آید و بالا رفتن سطح اقتصادی مردم خود عاملی است تا از شدت فروشندگان و مصرف کنندگان مواد مخدر در این منطقه به شدت کاسته شود.

به نظر می‌رسد لازم است شهرداری منطقه برای معضل بافت‌های فرسوده این منطقه نیز هر چه سریعتر چاره‌ای بیندیشد. با توجه به بحرانهایی که هم اکنون از لحاظ پیش بینی زلزله‌ای عظیم در استان تهران پیش رو داریم رسیدگی به این امر نکته‌ای بدیهی و بسیار حیاتی به شمار می‌رود.

نظارت بر ساخت و سازهای غیر اصولی منطقه نیز موضوعی است که باید شهرداری بیش از پیش به آن توجه کند و با نظارت جدی بر خانه‌هایی که دیوارهایشان یک شبه بالا می‌رود یا متخلفان برخورد قانونی کنند.

پنج شنبه 16/2/1389 - 9:54
اخبار
فیلم سینمایی «اخراجی‌ها2» كه در ترجمه عربی به «المنذبون» تغییر یافته با استقبال گسترده شیعیان عراق مواجه شده است.

فیلم‌ «اخراجی‌ها2» كه پس از اكران موفق در ایران در برخی از كشورهای همسایه به نمایش در آمد با استقبال شیعیان كشور عراق مواجه شده است.


براساس این گزارش، CD فیلم اخراجی‌ها كه پیش از این در كشورهای فارسی زبان تاجیكستان و افغانستان در رتبه نخست فروش در ویدیوكلوپ‌ها قرار داشت، و در كشور پاكستان نیز با استقبال مواجه شده بود، هم اكنون در كشور عراق نیز عرضه شده است كه با نام عربی «المنذبون» مورد استقبال قرار گرفته است.


براساس این گزارش، از نگات جالب توجه در این زمینه می‌توان به بسته‌بندی‌های متفاوت این فیلم در هركدام این كشورها است به گونه‌ای كه با نام‌ها و پوستر‌های مختلف در فروشگاه‌های محصولات فرهنگی این كشورها عرضه و با استقبال مواجه شده است.


مسعود ده‌نمكی كارگردان اخراجی‌ها، قصد دارد سومین قسمت این فیلم را بزودی جلوی دوربین ببرد.


گفتنی است علی‌رغم ادعای برخی از سایت‌ها كه اعلام كرده بودند، داستان «اخراجی‌ها 3» توسط مهران رجبی لو رفته است، روابط‌عمومی این فیلم در بیانیه‌ای اعلام كرد كه با هیچ بازیگری درباره حضور در «اخراجی‌ها3» صحبت یا توافقی نشده است.


ده‌نمكی مشغول بازنویسی نهایی فیلمنامه «اخراجی‌ها3»‌ است و در آن علاوه بر حضوربرخی بازیگران قسمت‌های قبلی، از بازیگران تازه‌ای استفاده خواهد كرد.
پنج شنبه 16/2/1389 - 9:53
اخبار
با وجود استقرار شهر بومهن در مسیر گسل زمین لرزه شمال شرق استان تهران خانه های این شهر از گذشته های دور همچنان در قبال این پدیده طبیعی کم توان و ناامن است.

زمین لرزه از جمله حوادثی است که به شدت مناطق شمال شرق استان تهران را به جهت استقرار در مسیر گسل معمولا فعال "مشا" به "فشم" تهدید می کند.

ساخت و احداث اماکنی با استانداردهای خانه سازی روز دنیا و رعایت اصول و مبانی مقابله با حوادثی همچون زمین لرزه شاید به صورت تضمین شده حافظ جان شهروندان نباشد اما به طور حتم در کاهش شدت تلفات حاصل از رخدادهای طبیعی گوناگون تاثیر بسزایی دارد.

در چند سال اخیر و با بکارگیری تمهیداتی اماکنی نظیر فضاهای عمومی شهر، واحدهای مسکونی و ساختمانهای تجاری در برابر زمین لرزه مقاوم سازی شده اند اما برخی سازه های قدیمی و فرسوده به دلیل کم توجهی سازندگان آن، خانوارهای مناطق مختلف را با خطرات بسیاری مواجه ساخته است.

یکی از این مناطق مستقر بر گسل زمین لرزه شمال شرق استان تهران، شهر بومهن است که متاسفانه خانه های این دیار از چندان استحکامی در قبال این رخداد طبیعی برخوردار نیستند که این موضوع با بالا گرفتن شایعات اخیر زمین لرزه پایتخت به دغدغه مردم و مسئولان مبدل شده است.

ساخت سازه هایی غیرمجاز، غیر اصولی و طبعا فاقد امنیت لازم در برابر زمین لرزه از سویی و استقرار در مسیر گسل مناطق شمال شرق استان تهران از طرفی دیگر این شهر را در یک قدمی فاجعه ای انسانی قرار داده است.

ایمن سازی خانه های مسکونی، پروژه ای زمانبر

بخشدار بخش مرکزی تهران با تایید ناامنی خانه های مسکونی بومهن خاطرنشان کرد: بحث مقابله با ساخت خانه های مسکونی فاقد استحکام لازم از دستور کار تمامی شهرداریها و دهیاریهای مناطق مختلف بخش مرکزی قرار دارد و ساخت واحدی بدون در نظر گرفتن این شاخصه های مهم محکوم به تخریب خواهد بود.

محسن مصلحی شاد با اشاره به چگونگی تشکیل شهر بومهن یادآور شد: چهار منطقه اصلی "ده بومهن"، "سیاه بند"، "شهرآباد" و روستای "لران" پیش از سال 1375 بصورت روستاهایی مجزا و زیر نظر دهداریها اداره می شد که نظارت بر کارکرد این بخشهای مدیریت روستایی نیز به عهده فرمانداری تهران بود.

این مسئول ادامه داد: با توجه به این تاریخچه می توان به دلایل سستی خانه های این شهر پی برد چرا که بومهن نیز همانند اکثر نقاط روستایی کشور دارای بافتی قدیمی و در برخی مناطق فرسوده است.

وی ایمن سازی خانه های بومهن را طرحی بلند مدت دانست و گفت: شهرداری بومهن در 10 سال اخیر فعالیتهای خود را در خصوص ایمن سازی اماکن مختلف این شهر آغاز کرده تا به تدریج و با همکاری مردم نسبت به تخریب ساختمانهای فرسوده و ادغام آنها در قالب یک مجتمع مسکونی با مقاومت بالا در مقابل زمین لرزه اقداماتی را صورت دهد.

مصلحی شاد در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که چرا روند این تبدیل به کندی صورت می گیرد، عنوان کرد: انجام پروژه مذکور بسیار دشوار و زمانبر است اما هرچه رو به جلو حرکت کنیم بر سرعت آن افزوده و بومهن از وضعیت فعلی خارج خواهد شد.

فقدان جواز اراضی و گسترش ساخت و ساز غیرمجاز

عضو شورای شهر بومهن نیز پیرامون ساخت و سازهای غیرمجاز در این شهر اظهار داشت: ساخت و سازهای غیرمجاز شهر بومهن ریشه در گذشته این شهر دارد زیرا مناطق مذکور پیش از سال 75 بدون داشتن شهرداری اداره می شد و همین نبود متولی به ساخت و سازهای غیرمجاز گسترده منتهی شد.

محمود قانبیلی نداشتن سند مالکیت اراضی بومهن را از دیگر موارد گسترش احداث بناهای غیرقانونی دانست و گفت: فقدان سند مالکیت قطعی برای زمینهایی با قواره های بزرگ در شهر بومهن باعث شده عده ای سودجو اقدام به تفکیک و فروش زمینهای مذکور به صورت قولنامه ای و در قطعات کوچک نموده که این مورد به این معضلات مردم و مسئولان دامن زده است.

این مسئول از ایجاد واحد پلیس ضد ساخت و ساز غیرمجاز در این شهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این واحد چندی پیش در راستای مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز کار خود را آغاز کرد.

فاجعه ای انسانی در نزدیکی بومهن

وی ادامه داد: پلیس ضد ساخت غیرمجاز در ایام تعطیلات نوروز نیز به کار خود ادامه داد و از سوی مسئولان پاداشهایی برای ماموران موفق این واحد نظارتی در نظر گرفته شد تا با پیگیری قویتر این ماموران، کمی از معضل فوق کاسته شود.

قانبیلی با بیان اینکه در طول هر هفته جلسات متعددی برای رفع این مشکل برگزار می شود، عنوان کرد: مدیریت شهری این دیار با پیگیریهای مداوم به دنبال از بین بردن این پدیده شوم و رفع زخم کهنه شهر بومهن است.

این مسئول با تایید آمار ساخت 70 درصد از خانه های بومهن به شکل غیرمجاز بیان داشت: بیشتر ساخت و سازهای این شهر در ساعات پایانی روز و به صورت شبانه انجام می شود و به سرعت دارای سکنه می شوند که متاسفانه چندین بار مامورین پلیس ضد ساخت غیرمجاز در حال انجام وظیفه، مورد ضرب و شتم افراد قانون شکن قرار گرفته اند.

عضو شورای شهر بومهن بروز فاجعه ای انسانی را به این شهر نزدیک دانست و اظهار داشت: چندین بار در ملاقاتهای متعدد با فرماندار تهران موضوع وقوع زمین لرزه و مقاومت پایین خانه های مسکونی بومهن مورد توجه قرار گرفت و این معضل به عنوان زنگ خطری جدی مطرح است.

تفاوت ناچیز هزینه های "استحکام بخشی" با "نازک سازی"

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن در تشریح خطرات خانه های نا امن به خبرنگار مهر گفت: آنچه مسلم است مناطق مختلف شمال شرق استان تهران از جمله بومهن و رودهن روی گسل زمین لرزه مشا به فشم قرار گرفته اند.

رضا اسماعیل آبادی، سود پنداشتن کاستن از استحکامات خانه ای برای صاحبخانه را اندیشه ای باطل دانست و اظهار داشت: متاسفانه رویکردی که برخی در حین احداث واحدی مسکونی برای کاستن از هزینه ها در نظر می گیرند نه تنها سودی در بر ندارد بلکه ناامنی را برای خانواده ها به ارمغان خواهد آورد.

این کارشناس ادامه داد: تفاوت در هزینه های اجرای طرحهای صحیح مقاوم سازی یک سازه مسکونی، تجاری یا اداری نسبت به صرفه جویی حاصل از امر خطیر و غیراصولی نازک سازی بسیار ناچیز است.

وی با تاکید بر ضرورت شناخت خاک پیش از احداث سازه، خاطرنشان کرد: در شهرهای بومهن و رودهن مناطقی دارای جمعیت قابل توجه وجود دارد که احداث واحدهای مسکونی بر روی خاک دستی (انتقال خاک توسط انسان) صورت گرفته است.

اسماعیل آبادی پیرامون تبعات منفی ساخت سازهای مختلف در این گونه از خاک عنوان کرد: اماکن احداثی در مناطق دارای خاک دستی بدلیل استحکام بسیار کم نمی تواند تقابلی مناسب با زمین لرزه داشته باشد و تمامی بار فشار این پدیده طبیعی جذب ساختمان شده و بروز تلفات شدید را موجب می گردد.

افزایش طبقات برابر با افزایش تلفات

عضو کارگروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد رودهن اعطای بدون ضابطه مجوزهای احداث طبقات اضافی را اشتباهی بزرگ دانست و گفت: در برخی موارد دیده می شود مجوزهایی از سوی دستگاههای مربوطه و بدون در نظر گرفتن مسائل ایمنی ساختمان جهت افزودن طبقات، اعطا می شود که این معضل در پایتخت کمتر به چشم می خورد.

این کارشناس در خصوص سایر مصادیق ناامنی خانه های بومهن در برابر زلزله یادآور شد: شاکله جغرافیای شهر بومهن را بلندیهای ناهموار و تپه ماهورهایی دارای شیب تند شامل می شود که گاهی ساخت خانه ها در این نواحی خود می تواند آبستن بروز تلفات در پی وقوع حوادث گوناگون باشد.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که خانه های بومهن تا چه حد می توانند در برابر زمین لرزه مقاومت داشته باشند، اظهار داشت: تعیین ریشتری به عنوان ضریب مقاومت اماکن احداثی به لحاظ علمی غیرممکن است و بیان آن از سوی هر مرجعی صرفا تبلیغاتی خواهد بود.

مقاومت بیشتر اتصالات پیچ و مهره نسبت به جوش

رضا اسماعیل آبادی ادامه داد: آیین نامه 2800 صراحتا بیان دارد "سازه های مختلف با رعایت موارد اصولی می تواند در زمین لرزه های ملایم با شدت کم مقاومت نموده و تلفات زلزله های شدید را به حداقل برساند".

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن یافتن جوشکاری ماهر را به مراتب دشوارتر از یک دکترای عمران دانست و گفت: امروزه یافتن جوشکاری ماهر به ویژه در ارتفاعات بسیار دشوارتر از پیدا کردن دکترای عمران است به همین جهت اتصالات پیچ و مهره ای ازپیش ساخته شده نسبت به قطعات جوشکاری، مناسبتر و در برابر زلزله مقاومتر خواهد بود.

هرچند سالهاست به حکم خداوند زلزله ای قوی دامن پایتخت و سایر مناطق اطراف آن را فرا نگرفته اما انجام تمهیداتی در راستای استحکام بخشی به سازه های مختلف شهری و روستایی می تواند تقابل مناسبی با این پدیده طبیعی محسوب شود و شایعات گاه و بیگاه با وجود بی اساسی می بایست تلنگری بر خواب خرگوشی مردم و مسئولین باشد.

شهر 40 هزار نفری بومهن در شمال شرق استان تهران و در مسیر جاده آبعلی واقع است که در جوار آن شهرهایی مانند پردیس و رودهن دیده می شود. این دیار از سال 1375 با احداث شهرداری به عنوان شهری متشکل از چند روستای مختلف بوجود آمد و در آن اقشار مختلفی از اقوام گوناگون کشور زندگی می کنند.
پنج شنبه 16/2/1389 - 9:53
اخبار
وقتی اتومبیلی با سرعت هشتاد کیلومتر در ساعت به مانعی برخورد می‌کند:

در 2 صدم ثانیه: سپر در هم می‌شکند. اتومبیل فشاری برابر سی برابر وزن خود را تحمل می‌کند.

در 4 صدم ثانیه: راننده و سرنشینان هر کدام با فشاری برابر 2 تن به جلو پرتاب می‌شوند.
در 5 صدم ثانیه: بدن راننده با همان نیروی 2 تنی با فرمان اتومبیل برخورد می‌کند.
در 7 صدم ثانیه: سرنشین جلوئی به داشبورد می خورد
در 9 صدم ثانیه: سر سرنشینان به شیشه اتومبیل برخورد می‌کند
در یک دهم ثانیه: سرنشینان عقب نیز به سرنشینان جلو می‌پیوندند!

یادتان باشد که هنوز 90 درصد ثانیه اول باقی مانده....


کمربند ایمنی را ببندید چه در جلو نشسته‌اید و چه در عقب ماشین، چه در مسافت‌های کوتاه درون شهری، و چه در مسافرت‌های بلند جاده‌ای.
پنج شنبه 16/2/1389 - 9:53
سياست
در نشستی با عنوان " چگونگی کودتای رضا خانی" كه در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد، خسرو معتضد پژوهشگر تاریخ و صادق زیباکلام استاد دانشگاه علوم سیاسی به مناظره پرداختند.

خسرو معتضد در این نشست گفت: رضا خان فردی فقیر و بی‌چیز بود و از سیاست چیزی نمی‌فهمید و تنها به هدف نگهداری قزاق‌ها به میدان آمد و معتقد بودند که اگر قزاقخانه از بین برود آن‌ها بیچاره می‌شوند.

وی اظهار كرد: در سال 1920 هنگامی که احمد شاه به لندن رفت هیچ احدی با او مخالفت نکرد، چون در آن زمان در کشور هیچ‌کاره بود؛ چراکه در رژیم مشروطه تا زمانی که مجلس نبود، شاه نمی‌توانست کاری کند شاه یک مقام غیر مسوول بود.

وی با بیان این‌که " برای انگلیسی‌ها نفت ایران مهم بود" افزود: نفت خوزستان از سال 1291 سرازیر می‌شد به گفته چرچیل «ما روی امواج نفت به پیروزی رسیدیم؛ نفت ایران و سرزمین هندوستان».

این پژوهشگر تاریخ تصریح کرد: انگلیسی‌ها در این شرایط به فکر ایجاد یک دولت آلترناتیو در ایران بودند و فردی به نام آقای سیدضیاء که فردی 33 ساله، بسیار بااستعداد و جسور و آماده هر نوع زد و بند بود را برای این کار انتخاب کردند. وی در اوایل مشروطه در خانه پسر مظفرالدین شاه نارنجک می‌انداخت و فرد دیگر وکیلی به نام قائم مقام‌الملک رفیع که در ابتدا با رو‌س‌ها و بعد با انگلیسی‌ها همکاری می‌کرد و انسان بسیار دروغگویی بود؛ چراکه در کتابهایش عنوان می‌کرد با لنین و تزار ملاقات داشته است و این در حالی بود که در خلال سال‌های 1914 تا 1918 تزار در میدان جنگ بود و در مسکو حضور نداشت. او روزنامه‌نگار جوانی بود که کسی مقالاتش را قبول نمی‌کرد و به درد ریاست دولت نمی‌خورد.

وی ادامه داد: این فرد با سپهسالار تنکابنی صحبت می‌کرد، ولی محمدتقی‌خان که یک فئودال و فرمانده گارد سلطنتی ناصرالدین شاه بود از او استقبال نمی‌کرد.

وی با اشاره به این‌که " ارتش انگلستان در کنار سفارت خود لوزیون نظامی ایجاد کرد و قرار بود ایران مستعمره انگلستان شود" تصریح کرد: ژنرال دیکسون در کنار بخش ضد اطلاعات ارتش انگلیس ژنرال آیرون ساید و سیمون (که نام سیمون در تاریخ ایران سرهنگ اسمایس است) قرار گرفت و نیرویی که در منجیل استفرار یافته را باید حرکت می‌دادند و آن نیرو شامل رضا خان با درجه سرهنگی بود که اخیراً به درجه سرتیپی و میر پنجی نائل شده بود.

معتضد ادامه داد: در این هنگام امپراطوری روسیه سقوط کرد و فردی به نام سرهنگ کلرژه از حکومت کمونیستی به ایران پیش رضا خان آمد، اما انگلیسی‌ها مانع شدند و به رضاخان گفتند که او را به روسیه بفرست؛ چراکه که او می‌خواهد در ایران انقلاب سوسیالیستی کند و رضاخان نیز سرهنگ کلرژه را بر گرداند و هنگامی که سرهنگ کلرژه بر گشت فردی به نام کلنل استرافسکی معاون قزاقخانه شد. کلنل استرافسکی متوجه شد که در آینده روسیه به دست کمونیست‌ها می‌افتد با آن‌ها ارتباط برقرارکرد و انگلیسی‌ها در این هنگام منتظر نماندند و ژنرال اسمایس و آیرون ساید از بغداد با هواپیما به تهران آمدند و در آذر ماه 1299 با رضا خان دیدار کردند.

وی با بیان این‌که " انگلیسی‌ها به رضاخان می‌گفتند که برخی افراد به کمونیست‌ها علاقه‌مند شده‌اند و 60 شبکه کمونیستی در تهران به فعالیت می‌پردازند و اسلام را با بلشویک‌ها یکی می‌دانند و کودتا شکل می‌گیرد" خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی رضاخانی را پیدا کردند که نه اهل سیاست است و نه یک حماسه ملی را برای خودش قائل است و به پشت گرمی انگلیسی‌ها کودتا را انجام داد. یک کودتای عجیب با 1500 سرباز که از بانک شاهنشاهی به آن‌ها پول می‌دادند و برای این‌که قزاق‌ها به عشق پول و این‌که کشور به دست کمونیست‌ها نیفتد کودتا کردند.

وی خاطرنشان كرد: برخی به اشتباه فكر می‌کنند که میرزا کوچک‌خان در شمال بود در حالی که میرزا در جنگل‌های فومن بود و كودتای بلشویکی کمونیستی در گیلان به رهبری احسان‌اله‌خان ـ که مسلمان نبود ـ به صورت مصنوعی انجام شد.

در ادامه این نشست صادق زیبا کلام نیز با بیان این‌که " یکی از دشواری‌های امروزی جهان ما عقب‌ماندگی علمی است" گفت: به تبع عقب‌ماندگی علمی، عقب ماندگی در حوزه علوم انسانی نیز وجود دارد، عقب‌ماندگی در حوزه علوم انسانی را نمی‌توان با چشم دید. ولی باید به این نکته توجه کرد که می‌گویند در علوم انسانی عقب هستیم، عقب‌ماندگی در حوزه علوم انسانی عیان است و آن حوزه، حوزه تاریخ است. نگاه و رویکرد به تاریخ در رویکردی خلاصه می‌شود، همان‌طور که در داستان‌های دوران کودکی که خوب و بد وجو دارد، شخصیت‌ها و حوادث تاریخی با عنوان خادم و خائن تقسیم‌بندی شده‌اند و این غایت عقب ماندگی نگاه ما به تاریخ است.

وی خاطرنشان كرد: جملاتی نظیر"تاریخ می گوید"، «تاریخ شهادت می‌دهد»، «تاریخ بارها می‌گوید» یا «به قضاوت تاریخ وا می‌گذاریم» را بسیار شنیده‌ایم و این در حالی است که تاریخ انسان نیست که ثابت کند، بلکه مورخ است که به جای تاریخ حرف می‌زند، تاریخ زبان ندارد.

وی با اشاره به این‌كه " من کتابی با عنوان سنت و مدرنیته در مورد ایران عصر قاجار در خصوص این‌که چرا تلاش‌هایی که در زمان قاجار برای اصلاح‌طلبی انجام می‌شد، ناموفق بود به رشته تحریر درآورده‌ام" اظهار كرد: این کتاب در رابطه با داستان شیخ فضل‌الله نوری است و بسیار از دانشجویان پس از مطالعه این کتاب شگفت‌زده می‌شوند و از من می‌پرسند شما در این کتاب از شیخ حمایت می‌کنید در صورتی که شما با برخی عقاید و آرا او مخالف هستید. من به آن‌ها می‌گویم که به برخی خصوصیات و شخصیت شیخ علاقه دارم.

این استاد دانشگاه علوم سیاسی ادامه داد: منظورم این است که به راحتی نگوییم که تاریخ این‌گونه بوده است، اگر واقعا افرادی بخواهند، بدانند که تاریخ چه بوده، خودشان باید به دنبال کشف آن بروند و به مورخ استناد نکنند؛ چراکه مورخ انسانی است که انتخاب می‌کند و بر فرض مثال اگر بخواهم کتابی در خصوص خیانت رضاشاه بنویسم، تمام حقایقی که بر خیانت رضا شاه دلالت می‌کند را انتخاب می‌کنم و متاسفانه چیزی به نام حقیقت تاریخ که مورخ می‌نگارد وجود ندارد. مورخ به طور ناخودآگاه دروغ می‌گوید، چون مورخ حقایق را گزینش می‌کند و نباید تنها به گفته مورخ استناد کرد و باید به عقل مراجعه و دلایل را بررسی کرد.

وی با بیان این‌که " تاریخ درباره امیال، آرزوها و ناگواری و شکست‌ها نیست، بلکه تاریخ در مورد آن حادثه‌ایست که اتفاق افتاده است" افزود: برای انجام باید اقدام علمی‌تر و عالمانه‌تر صورت داد و ملزومات و شرایطی که رضاخان را به قدرت رساند را بررسی کرد.

كودتای رضاخان اجتناب‌ناپذیر بود

وی درباره کودتای رضاخانی گفت: این واقعه اجتناب‌ناپذیر بود؛ بیش از یک قرن حاکمیت قاجار بود و بنا به دلایلی نهضت مشروطه رخ داد و انقلاب مشروطه توانست به حاکمیت بیش از یک قرن قاجارها خلل وارد کند، اما نتوانست نظام جدیدی را جایگزین نظام قاجار کند و در 15 سال حکومت نهضت مشروطه منحنی روند سیاسی به سرعت روبه قهقرا رفت و در این 15 سال 2 میلیون نفر از مردم ایران با قحطی، وبا، تیفوس و جنگ از بین رفتند.

زیبا کلام گفت: مشکل اصلی ثبات و امنیت است که در این 15 سال به طور کامل از بین رفت و در آن شرایط و در آستانه کودتا دولت مرکزی در سیستان و بلوچستان وجود نداشت، خراسان از دولت مرکزی تمکین نمی‌کرد و درون شهر را محمدتقی پسیان بیرون شهرها را قبایل ترکمن اداره می‌کردند. شمال گیلان و مازندران دست کسانی بود که به زعم خود جمهوری سوسیالیستی تشکیل داده بودند و در کردستان که همواره گریز از مرکز وجود داشت، اسماعیل‌خان حکومت می‌کرد. خوزستان نیز برای خود دولت رسمی تشکیل داده و عوامل دولت مرکزی را بیرون کرده بود. فارس و اصفهان به دست بختیاری‌ها و دره شوری‌ها اداره می‌شد. 15 سال وضعیت مملکت این‌گونه بود و اقتصاد و قدرت مرکزی وجود نداشت.

وی ادامه داد: شرایطی بر کشور حاکم بود که همه متفق‌القول بودند کشور به یک قدرت مرکزی نیاز دارد و این وضع اگر ادامه پیدا کند بعد از انقلاب مشروطه عملا چیزی از ایران باقی نمی‌ماند، به دنبال ایجاد دولت مرکزی بودند و در نهایت کودتای 3 اسفند 1299 رخ داد.

وی ادامه داد: معتقدم که در کودتای 3 اسفند 1299 روح دولت انگلستان خبر نداشت که چنین کودتایی اتفاق می‌افتد، من از کسانی که معتقدند انگلیسی‌ها رضا خان را روی کار آورند می‌پرسم کدام اقدام رضا خان به دستور و به نفع انگلیسی‌ها بود.

تاریخ به هیچ عنوان جنبه اظهارنظر ندارد

در ادامه خسرو معتضد گفت:90 در صد صحبت‌های ایشان مخالفت من است نظرات ایشان دقیق و متدویک نیست. اولا من در مورد کسی هیچ‌گاه به صورت مطلق اظهار نظر نمی‌کنم آن‌چه به ما فرصت اظهار نظر می‌دهد اسناد و مدارک است. قصه و داستان تاریخ را نمی‌سازد تاریخ اظهار نظر شخصی نیست.

وی گفت: اسناد و مدارکی که اکنون مورد استناد است در راستای تهیه نمایی از اوضاع ایران برای لندن است و صحبت از انتشار اسناد در گذشته نبوده است، انتشار اسناد بریتانیا از سال 1940 آغاز شد. اسناد انقلاب مشروطه را 1352 انتشار می‌دهند و همین‌طور بخشی از اسناد شهریور 20 13را در سال 1355 منتشر می‌کنند و بقیه اسناد و مدارک شهریور 1320 منتشر نمی‌شود؛ چراکه معتقدند خانواده‌هایی که جزو خائنین بودند، ناراحت نشوند. تاریخ مانند علم پزشکی مهم است. تاریخی که مبتنی بر دروغ و اظهارنظر باشد به درد نمی‌خورد تاریخ به هیچ عنوان جنبه اظهارنظر ندارد.

وی افزود: به عنوان مثال کتاب انقلاب اسلامی به روایت ساواک را جمهوری اسلامی تالیف نکرد، بلکه خود ساواک آن را نگارش کرد و همه جزییات در آن موجود است. جزئیات آبادان و سینما رکس و جزئیات اصفهان که در تابستان 1357 همه فریاد شده بودند و سرلشکر ناجی در خاطرات خود می‌گوید سر هر چهار راه توپ گذاشتیم. تاریخ هوس و قصه نیست ادعای کسی و نظرات من نیست.

این پژوهشگر مسائل تاریخی با بیان این‌که " من در نگارش کتاب‌ها بی‌طرفانه صحبت می‌کنم" اظهار كرد: من در کتابی از رزم‌آرا تمجید کردم که از افسران با سواد سازمان دهنده است ولی در نخست وزیری نادان بود و جان خود را از دست داد. قضاوت کار تاریخ است، اگر قرار باشد بگوییم تاریخ دروغ می‌گوید و مورخ انسان است و اظهار نظر می‌کند همه مورخ‌ها که از تاریخ نوشتند، چرا فراموش شدند. زمان شاه نیز هزینه‌های هنگفتی صرف می‌شد تا نویسندگان خارجی تاریخ زندگی دربار را بنویسند در چنین زمانی که تمام مملکت تابلو و پلاکارد بود، چه شد که تمام مردم ایران فریاد مرگ بر شاه سر دادند.

وی با بیان این‌که " هیتلر وطن‌پرست‌ترین و شریف‌ترین انسان‌ها در زمان خودش بود" اظهار كرد: هیتلر در جنگ جهانی دوم 8 میلیون انسان را به کام مرگ فرستاد، اکنون هیتلر در مفهوم ملت آلمان با بدی یاد می‌شود اما هیتلر خدمات متعددی به کشور آلمان کرد، برای 15 میلیون نفر در مدت 6 ماه اشتغال ایجاد کرد. بهترین اتوبان‌ها را احداث کرد، اما چرا ملت آلمان از هیتلر بیزار است، انسان‌ها مرحله دارند چه کسی می‌گوید برگشتن خوزستان به ایران بد بوده است، البته بسیار خوب بود اما این اقدامات چه ربطی به رضا خان دارد که یک حکومت استبدادی را بنا می‌نهد و همه را خفه می‌کند.

وی افزود: کاترین ان لن تون ایران‌شناس انگلیسی در گزارش محرمانه برای وزارت خارجه انگلیس درباره رضاخان می‌نویسد"او انسانی است که احمد شاه را بیرون کرده است او که سرشار از جاه‌طلبی است ایران را از تجزیه شدن و فرو رفتن در مرداب ناکارآمدی به استقلال حقیقی رساند اما در میان مردم محبیوبیت ندارد مردم از او می‌ترسند او را نمی‌توان آدم حسابی دانست و دهن‌بین و ظاهر‌بین است سیاست خارجی را نمی‌فهمد و هر افسری که لایق بود را بازنشسته می‌کرد زیرا محبیوبیت ندارد که در شرایط سخت روی وفاداری آن‌ها حساب کند رضا شاه برای رسیدن به ثروت تشنه و حریص است از هر وسیله ای برای دست یابی به زمین و پول استفاده می کند در مصرف تریاک و نوشیدن مشروبات داخلی زیاده روی می کند از وقتی شاه شده سخت گیرتر و خود بزرگ بین تر شده است خودش نیز از وحشت خالی نیست در رختخواب چند اسلحه دارد در برابر اشخاص که وهم توطئه کرده اند هیچ رحمی نداد و این بدگمانی کافی است که اگر نکشد حبس ابد در انتظار آنها است هر چقدر رفتار با مردم خود را می داند از خارج از کشور چیز زیادی نمی داند هزینه های هنگفتی را برای احداث راه آهن و تداوم آن صرف کرد اشتهایش برای زمین خواری سیری ناپذیر است".

هیچ‌کس ویژگی‌های سیاسی حکومتی رضا خان را که مطلقا به مخالفش اجازه نفوذ نمی‌داد، تایید نمی‌کند

زیبا کلام نیز در ادامه گفت: خانم ان لنتون دیدگاه توهم توطئه‌وار جامعه ما را ندارد او اقدامات رضاشاه را در مقابل خصوصیات رفتاری او نوشته است، اما تاریخی که ما می‌نویسیم که رضا شاه را چگونه ترسیم کنیم، تاریخی که قبل از انقلاب نیز نوشته شده بود، مشخص بود. به عنوان مثال 30 آذر علیحضرت آذربایجان را نجات دادند این نکته محل ایراد است، هیچ‌کس ویژگی های سیاسی حکومتی رضا خان را تایید نمی‌کند که مطلقا به مخالفش اجازه نفوذ نمی‌داد. نظامی مستبد بود، اما این خصوصیات و این اقدامات رضا شاه نیست، رضا شاه بنیان‌های جدید را به ایران آورد و دانشگاه، راه‌آهن، آموزش و پرورش، دادگستری و تدوین قوانین کشور و ارتش کشور را برای ایران ایجاد کرد به طوری که در کودتا 1299 چهارده هزار نفر برای لشکر ایران نیرو دارد در زمانی که رضاخان کشور را ترک می‌کند 120 هزار نیروی مدرن هوایی، زمینی و دریای کشور وجود دارد، در ابتدای کار رضاشاه تنها چندصد کارگر در چاپخانه‌ها کار می‌کردند در صورتی که بعدا به 400 هزار کارگر در صنایع مدرن غذایی نساجی و .. افزایش می‌یابد و از آخرین طرح‌ها نیز ایجاد ذوب‌آهن کرج با کمک آلمانی‌ها که با کارشکنی انگلیسی‌ها محقق نشد ثبت اسناد و احوال و ایجاد شناسنامه و سربازی از جلوه‌ها و نمونه‌هایی از مدرنیته است که منکر نمی‌شویم، اما به لحاظ سیاسی مستبد بود. به عنوان مثال مجلس در آن هنگام دوساله بود و مشخص بود که چه کسانی وارد مجلس می‌شوند و کسانی که مورد تایید بودند را به مجلس می‌فرستند و رییس مجلس رضا شاه در چند دوره حاج محتشم‌السلطنته که رضا شاه به او حاجی می‌گفت و عمدتا لوایح به درخواست رضا شاه بود یکی از لوایح که انحصار دخانیات بود چند نماینده اما و اگر می‌گویند و به رضاشاه اطلاع می‌دهند و شاه به محتشم السلطنته می‌گوید خجالت نمی‌کشی درب طویله را ببندم تا خیالتان راحت شود. یعنی دید رضا شاه به مجلس چیست و مسلم است که این رژیم سقوط می‌کند.

ایران مدرن را رضاخان پایه‌گذاری کرد

وی افزود: خدمات و اقدامات رضا شاه ایران را مدرن و مدرنیزه کرد ایران مدرن را رضاخان پایه‌گذاری کرد، هنگامی که رضاخان سقوط کرد، مردم تا چند روز باور نمی‌کردند و بعد از این گل و شیرینی می‌دهند و در سال 1329 وقتی جنازه رضا شاه را از مصر به ایران می‌آورند به استقبال او می‌روند.

آیا رضاخان به تنهایی می‌توانست بنیان‌ها را بسازد؟

معتضد نیز خطاب به زیبا کلام گفت: این‌که شما گفتید روح دولت انگلستان خبر نداشت را من تکذیب می‌کنم، هر سیاست کلی ابتدا در لندن تایید می‌شد، سپس به مرحله اجرا درمی‌آمد و انگلیس سیاست هندوستانی داشت. ارتش انگلستان را از هندوستان می‌فرستادند. روح دولت انگلستان خبر داشت، انگستان هندوستان و ایران را می‌خواست چون معدن مواد اولیه و خام بریتانیا بود.

وی افزود: در مورد این‌که رضا خان اقدامات زیادی انجام داد باید گفت آیا رضاخان به تنهایی می‌تواند بنیان‌ها را بسازد؟ در کنار رضا شاه بهترین تیم عالی نظامی قرار گرفته بود اما در اواخر کار رضاخان، بیشتر افراد این تیم یا در زندان هستند یا کشته شدند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: معاهده اهواز از اقداماتی است که رضا خان به نفع انگلستان در سال 1306 انجام داد که باید این کمپانی تا سال 2010 پابرجا باشد، اما با مخالفت افسران نظامی معاهده انجام نمی‌گیرد، ادغام پلیس جنوب که پلیسی مستعمره بود به ارتش ایران و قرار داد معاهده 1933 که 100 هزار مایل مربع از خاک ایران که نفت خیز بود به انگلیسی‌ها داده شود از دیگر اقدامات رضاخان به نفع انگلیسی‌ها بود.

رضاخان ثبات و امنیت ایجاد کرده بود

زیبا کلام هم گفت: شرایط اقتصادی و سیاسی کشور به گونه‌ای بود كه افراد بانفوذ کشور به دلیل نبود امنیت به این سمت گرایش پیدا کردند و مدرنیته به کمک نخبگان فکری انجام شد. چرا این افراد به سمت رضاخان گرایش پیدا کردند؟ به این دلیل که رضاخان ثبات و امنیت ایجاد کرده بود و از سال 1299 تا 1305 که رضا خان به سلطنت رسید در این مدت اقدامات فراوانی انجام داد که منجر به حمایت روحانیون، علما و بازاریان از رضا خان شد و جلوه استبدادی که به خود می‌گیرد پس از به قدرت رسیدن است و بیشترین خدمت را مجلس چهارم انجام داد و گلچین شخصیت‌ها در مجلس چهارم بود و این افراد می‌دیدند که رضاخان اقداماتی را انجام می‌دهد.

وی افزود: وقتی رضاخان را عامل انگلیسی‌ها بدانیم من مطمئن هستم اگر به جای راه آهن شمال به جنوب، راه آهن از شرق به غرب احداث می‌شد گفته می‌شد یک بخش از مستعمرات انگلیس به بخش دیگر که پاکستان و هندوستان است متصل می‌شد.

وی در عین حال با بیان این‌که " به لحاظ توسعه سیاسی در زمان رضا شاه پسرفت داشتیم" افزود: ناصرالدین شاه هیچ توجهی به زندگی شخصی مردم نداشت اما رضا شاه به همه نکات زندگی شخصی مردم توجه داشت که چه کتاب‌هایی را مطالعه می‌کنند و حاکمیت پلیسی در زمان رضا خان بود.

این استاد دانشگاه ادامه داد: تا زمانی که به رضاخان و محمدرضا شاه به دید نوکر آمریکا و انگلیس توجه می‌شود همه اقدامات آن‌ها در راستای خیانت خلاصه می‌شود و این اقدامات به دلیل مصالح و منافع آن‌ها صورت می‌داده‌اند و دیدگاه توهمی و توطئه‌ای به تاریخ می‌شود.

وی افزود: چادر از سر کشیدن زنان چه ربطی به انگلستان دارد و چه فایده‌ای برای انگلستان به دنبال دارد. برای سیاستمدار اشتباه بدتر از جنایت است، رضا شاه رژیمی دیکتاتوری ایجاد کرد. چادر از سر کشیدن با خشونت در زمان رضاخان انجام می شود.

وی در پاسخ به این سوال كه چرا علما از رضاخان حمایت کردند؟ گفت: در زمانی که رضاخان ثبات و امنیت را به کشور بر می‌گرداند علما در نجف به او تمثال حضرت علی(ع) را هدیه دادند و علمای قم نیز حمایت کردند در مقاطع بعدی تاریخ حاضر نشد با علما حشر و نشر داشته باشد چراکه نیازی به حمایت علما نداشت.
پنج شنبه 16/2/1389 - 9:52
سياست
رهبر معظم انقلاب در دیدار معلمان سراسر کشور:
ملت ایران می تواند سرنوشت دنیا را تغییر دهد

 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در دیدار هزاران نفر از معلمان سراسر کشور ، با اشاره به نقش حیاتی و عظیم معلمان در ساختن و تربیت انسانهای خلّاق، فکور ، متدین ، مبتکر و دارای اعتماد به نفس به منظور ادامه حرکت روبه جلو کشور تاکید کردند: ملت ایران باید به مرحله ای از پیشرفت و تعالی برسد که از لحاظ فکری ، علمی و زمینه های مختلف سیاسی و اجتماعی به مرجعی متقن برای ملتها و متفکران دنیای اسلام تبدیل شود و این، مسئولیت تاریخی ملت ایران است.


http://files.tabnak.com/pics/201005/201005052016244261.jpgرهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم، شهید مطهری را معلمی کامل و با احساس مسئولیت خواندند و افزودند: آن مرد بزرگ در هر عرصه ای که احساس می کرد جامعه سؤالها و نیازهای گوناگونی دارد، شجاعانه وارد می شد و ملاحظات و مصالح، هیچگاه مانع او نشدند.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: شهید مطهری برخلاف برخی از مدعیان روشنفکری دینی که مفاهیم و مطالب خالی از محتوای دینی را با لعاب دینی عرضه می کردند، مفاهیم حقیقی دینی را به تناسب نیازهای روز و استفهام مخاطبان به جامعه عرضه می کرد.

ایشان با تأکید بر اینکه شهید مطهری هیچگاه بدنبال نام وعنوان حوزوی و دانشگاهی نبود، افزودند: آن شهید در دوران حیات خود، با همان شدتی که با واپس گرایی و ارتجاع و تحجر مقابله می کرد، با بدعت ها و افکار انحرافی و التقاطی نیز برخورد کرد و این یکی از خصوصیات برجسته شهید مطهری بود.

رهبر انقلاب اسلامی یکی از ویژگیهای ممتاز آثار شهید مطهری را، زنده و تازه بودن آنها دانستند و تأکید کردند: علت اینکه بعد از گذشت سی سال از شهادت آن استاد و با وجود پیشرفتهای گوناگون، هنوز آثار شهید مطهری پاسخگوی بسیاری از نیازهای امروز است، اخلاص آن مرد بزرگ بود.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: هرگاه یک فکر عمیق با اخلاص همراه شود، خداوند برکتی به آن اندیشه می دهد که همچون ذخیره ای تمام نشدنی برای جامعه باقی بماند و آثار شهید مطهری اینگونه هستند.

ایشان تأثیر کارهای علمی و فرهنگی شهید مطهری را نمونه ای از عظمت کار تعلیم و تربیت دانستند و با اشاره به نقش حیاتی معلمان خاطرنشان کردند: اگر معلمان همواره عظمت و بزرگی تأثیر کار خود را مد نظر داشته باشند، ایمان، انگیزه، تحرک و تلاش آنها مضاعف خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی، نقش و تأثیر معلم در شکل گیری شخصیت فردی و اجتماعی کودکان و نوجوانان را فراتر از تأثیر والدین، رسانه ها، مسائل اجتماعی و حتی عوامل وراثتی اخلاقی و معنوی ارزیابی کردند و افزودند: معلم با این نقش برجسته می تواند انسانی مؤمن، با انگیزه، صبور، امیدوار به آینده، پیگیر منافع عمومی، علاقمند برای رسیدن به قله های کمال فردی و اجتماعی، مبتکر، متفکر و اهل تحقیق و پژوهش، تربیت کند.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر معلم به جایگاه و نقش خود توجه نداشته باشد، ممکن است انسانهایی در نقطه مقابل انسانهای مطلوب و مورد نیاز، تحویل جامعه دهد.

ایشان همه معلمان را به باور نقش عظیم خود و فراموش نکردن آن، توصیه مؤکد کردند و افزودند: برنامه تحول بنیادین در آموزش و پرورش یک کار اساسی است که باید متناسب با نیازها، اهداف والا، و امکانات انسانی کشور حتماً انجام شود و به سرانجام نیز برسد اما این به معنای توقف تا زمان آغاز و تحقق این تحول بنیادین نیست.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به عقب ماندگی های تاریخی کشور، جبران آنها را نیازمند یک تحرک عظیم دانستند و تأکید کردند: کشور و ملت ایران باید به جایگاه شایسته خود برسد و به عنوان الگویی کامل و متقن برای دنیای اسلام تبدیل شود.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: برای رسیدن به این هدف بزرگ باید همه توان و ظرفیت های انسانی و فکری و استعدادهای خدادادی ملت ایران به میدان آورده شوند.

ایشان با تأکید بر اینکه ملت ایران در صورتی که به جایگاه واقعی و شایسته خود برسد، زمینه ساز تغییر سرنوشت دنیای اسلام خواهد شد، افزودند: نتیجه تغییر سرنوشت دنیای اسلام، تغییر سرنوشت و وضعیت کنونی دنیا خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی وضعیت کنونی دنیا را از لحاظ اخلاقی بسیار بد توصیف و تأکید کردند: این سرنوشت هولناک بشریت را می توان تغییر داد اما شرط اول آن، ایجاد تحول بزرگ در کشور و تبدیل شدن به یک الگوی مادی و معنوی است.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: اساس هرگونه تحول در کشور نیز، تعلیم و تربیت است و با توجه به زیر ساختهایی که در طول سی سال گذشته فراهم شده، اگرچه مسیر طولانی و سخت است اما افق آینده بسیار روشن است.

ایشان دشمنی قدرتها و بدخواهان با ملت ایران و مانع تراشی در مسیر پیشرفت و حرکت رو به جلو را، همچون سی سال گذشته قابل انتظار دانستند و تأکید کردند: تجربه ملت ایران نشان داده است که تهدیدها و مخالفتها، نمی تواند موجب کُند شدن حرکت رو به جلو شود و ملت ایران راه خود را با قوت ادامه خواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مهمترین مسئله در مسیر حرکت رو به جلو، این است که هرکسی وظیفه خود را به درستی بشناسد و آن را انجام دهد.

حضرت آیت الله خامنه ای در پایان تأکید کردند: با توجه به این مسئولیت سنگین، از مسئولان محترم آموزش و پرورش و معلمان گرامی انتظار می رود وظیفه بزرگ خود را با همت والا، کار مضاعف و تلاش پیگیری دنبال کنند و همواره به لطف و عنایت خداوند متعال توکل داشته باشند.

در ابتدای این دیدار آقای حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به برنامه های اصلاح ساختار و محتوا، و آماده شدن طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش به عنوان سند ملی گفت بعد از طی شدن مراحل قانونی این سند ملی، تحول بنیادین آغاز خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه در سند ملی، مدرسه به عنوان قدرتمندترین پایگاه فرهنگی محله تعریف شده است، افزود: تعریف جدید از مدرسه اعم از آموزشهای رسمی و برنامه های فرهنگی در محلات، و تأکید بر ورزش، کتابخوانی، کانونهای قرآنی و گسترش نمازخانه ها در سند ملی گنجانده شده است.

وزیر آموزش و پرورش تدوین درس ملی را از برنامه های در دست اقدام شورایعالی آموزش و پرورش خواند و تأکید کرد: درس ملی، نقشه راه محتوای دروس، نحوه تدریس و آموزش، و نحوه ارتقای کیفیت مهارتهای لازم برای فرهنگیان است.

پنج شنبه 16/2/1389 - 9:47
سياست
رئیس قوه قضائیه درباره فتنه بعد از انتخابات:
برخی همراهان امام بدتر از منافقان عمل کردند
 
رئیس قوه قضائیه تاكید كرد: در فتنه اخیر برخی از افرادی كه در كنار امام (ره) و به همراه امام بودند به جریانی تبدیل شدند كه متاسفانه بدتر از منافقان عمل كردند.

آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه ظهر امروز چهارشنبه در جریان سفر استانی خود به همدان در دیدار با علما روحانیون و ائمه جماعات این استان اظهار داشت: در حوزه‌های علمیه بر خوان عظیمی از معارف نشسته‌ایم كه به زحمت به دست ما رسیده است.اما مسیری كه الان در حوزه های علمیه طی می كنیم برای رسیدن به مطلوب كافی نیست.


وی نگهداری از این معارف برای نسل‌های آینده از طریق متكلمان، فقها‌، عرفا و فیلسوفان را ضروری دانست و بر لزوم برنامه ریزی نظم بخشیدن به وضعیت درس و بحث‌ها، افزایش آرامش فكری طلاب و انجام كار دقیق و فنی تاكید كرد.


رئیس قوه قضائیه افزود: متاسفانه احساس می‌شود در سطح حوزه ‌های علمیه حتی حوزه علمیه قم بحث تحقیق و اجتهاد مصطلح حوزوی كمرنگ می‌شود و كم كم دوستان روحانی به كارهای آسان و آماده عادت می‌كنند. در حالی كه ظرفیت حوزه‌هایی كه عالمان بزرگ تربیت كرد اینچنین نبوده است.


بنابراین باید تلاش و كار مضاعف صورت بگیرد و علما و مسئولان حوزه های علمی نیز باید در این زمینه برنامه‌های منظمی داشته باشند.


آملی لاریجانی با بیان اینكه معارفی كه اختیار ما قرار گرفته واقعا عظیم است و حیف كه مهجور بماند، اضافه كرد: جهاد برای تحصل و رسیدن به اجتهاد كمتر از جهاد در جبهه های جنگ نیست.


وی توجه روحانیون به نیازهای جامعه را بسیار مهم دانست و گفت: یكی از برجستگی های شهید مطهری این بود كه به نیاز جامعه و مسائلی كه جامعه را می‌گزید توجه می‌كرد و برای آنها پاسخ و راه حل پیدا می‌كرد.


وی ادامه داد: در روزگار ما برای بشر پرسش‌های زیادی دینی مطرح شده كه فقهی و اصولی نیست بلكه پرسش‌های در مقابل دین است كه حتما فقیه خاص خود را می‌طلبد و متكلمین قدیمی نیز نسبت به این سئوال پاسخگو نیستند. بنابراین برای اینكه زبان جوانان را بشناسیم و در ترغیب آنها به دین و دیانت كرده باشیم باید از پوسته فعلی خارج شویم و خود را ‌به مجموعه مطالبی كه فعلا در حوزه مطرح است محدود نكنیم و از آن فراتر برویم و نیاز جامعه را پاسخ دهیم.


رئیس دستگاه قضایی با بیان اینكه نسل فعلی پرسشگر است، تصریح كرد: در كنار فقه اصول به فقه دیگری كه به محتوای دینی بپردازد و به پرسش‌های جدید و پاسخ های جدید دسترسی داشته باشد، نیاز داریم.


آملی لاریجانی همچنین خاطرنشان كرد: اینگونه نیست كه هر كس پرسش خاصی درباره دین مطرح كند ضد دین باشد بنابراین باید به سئوالات جامعه پاسخ دهد و برای اینكه این سئوالات به ضد تبدیل نشود باید باز آمادگی پاسخگویی باشیم كه این به آسانی به دست نمی‌آید و به فهم و درك نیازهای جامعه نیاز دارد.


وی با تاكید بر لزوم داشتن بصیرت برای روحانیون به فتنه اخیر اشاره كرد و یادآور شد: در جریان فتنه اخیر دیدیم كه گاهی وضعیتی پیش می‌آید كه حتی افراد متدین دچار سردرگمی می‌شوند بنابراین این نكته باید به طور جدی دنبال شود كه روحانیون در علوم سیاسی بصیرت پیدا كنند چرا كه بخواهیم یا نخواهیم روحانیون وارد سیاست شده‌اند و اگر برای ایفای نقش اصلی آمادگی نداشته باشند ضرر عجیبی به انقلاب اسلامی خواهد خورد.


رئیس قوه قضائیه تاكید كرد: بنابراین باید خودمان روشن باشیم تا دیگران را راهنمایی كنیم كه در این زمینه شناخت جریان های سیاسی لازم است.


آملی لاریجانی با یادآوری فتنه پس از انتخابات گفت: عجیب است كه در فتنه اخیر حرف‌ها و اعمالی از افرادی دیدیم كه اصلا توقع نداشتیم؛ افرادی كه در كنار امام (ره) و به همراه امام بودند اما به جریانی تبدیل شدند كه متاسفانه بدتر از منافقان عمل كردند. بنابراین نیاز داریم مردم بصیرت پیدا كنند كه بهترین مجرا در این زمینه روحانیت است.


وی جریان فتنه را تمام شده ندانست و اظهار داشت: هنوز بصیرت لازم است تا با تامل در منشاء كار آنها و همچنین تامل در اهداف انقلاب اسلامی از این مشكل عبور كنیم.


رئیس قوه قضائیه، قضاوت را یك واجب كفایی تلقی كرد و افزود: دستگاه قضائیه نیازمند قضاتی عالم، متدین و استوار است كه البته كم نیستند اما با ورود پرونده های بسیار به دستگاه قضایی و حل و فصل نشدن آن در وقت خود اسباب نارضایتی مردم پیش می‌آید.


آملی لاریجانی همچنین از حوزه های علمیه تقاضا كرد برای تامین نیاز دستگاه قضایی آمادگی داشته باشند.


وی اضافه كرد: اقتضاء قضا اینگونه است كه روحانیون بهتر می‌توانند كمك كنند بنابراین حوزه‌های علمیه هر كاری كه از دستشان بر می‌آید برای تقویت دستگاه قضا انجام دهند چرا كه اگر دستگاه قضا اصلاح شود كل جامعه اصلاح می‌شود.


رئیس قوه قضائیه در پایان یكی از مهمترین مشكلات این قوه را بحث نیروی انسانی اعلام كرد.

پنج شنبه 16/2/1389 - 9:46
ازدواج و همسرداری

نظر رهبر انقلاب درباره افزایش جمعیت

دبیر اجرایی جامعه وعاظ گفت: بر اساس جمع‌بندی احتمالی مجلس لاریجانی به عنوان ریاست مجلس باقی خواهد ماند مشروط به اینكه به‌طور همزمان در دو مسوولیت ریاست مجلس و فراكسیون اصولگرایان نباشد.

عباس امیری‌فر در تشریح نتایج جلسه شب گذشته جامعه وعاظ كه با حضور حسین سبحانی‌نیا عضو هیات رئیسه و نائب رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس برگزار شد، اظهار داشت: در این جلسه در مورد مسائل امنیتی از جمله انرژی هسته‌ای بحث و بررسی صورت گرفت، خصوصا در مورد تبادل سوخت آقای سبحانی‌نیا مطالبی را مطرح كردند كه غربی‌ها معتقدند، این تبادل سوخت باید در خارج از كشور كه منظورشان تركیه است صورت گیرد، ولی ما معتقدیم كه این تبادل باید دركشور در خودمان صورت گیرد كه ایشان تاكید داشتند با توجه به سفر رئیس‌جمهور به نیویورك و مذاكراتی كه آنجا صورت خواهد گرفت، انشاء‌الله این مسئله حل خواهد شد.


وی با بیان اینكه عضو هیات رئیسه مجلس توضیحاتی را پیرامون رابطه ایران با چین و روسیه ارائه داد، خاطر نشان كرد: از جمله مباحث مطرح شده در جلسه دیشب، بحث تعطیلات زیاد مجلس بود كه در این جلسه تاكید شد با عنایت به درخواست مقام معظم رهبری در سال همت مضاعف و كار مضاعف باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود كه صندلی‌های مجلس خالی نماند.


دبیر ‌اجرایی جامعه وعاظ به بحث پیرامون ریاست مجلس اشاره كرد و گفت: مهمان جلسه تاكید داشت كه با توجه به فضای مجلس آقای لاریجانی در سمت ریاست مجلس باقی خواهد ماند، ولی برخی نظرات وجود دارد كه ایشان همزمان در سمت ریاست مجلس و رئیس فراكسیون نباشند.


امیری‌فر در ادامه به سخنان سبحانی‌نیا پیرامون دیدار خصوصی فراكسیون روحانیون مجلس با مقام معظم رهبری اشاره كرد و گفت: وی تاكید كرد كه مقام معظم رهبری در این دیدار تذكراتی را به نمایندگان مجلس در موارد مختلف از جمله همكاری دولت در طرح یارانه‌ها داشتند، هم‌چنین مقام معظم رهبری در مورد كنترل موالید كه رئیس‌جمهور نظراتی را داشتند معتقد بودند ما بر اساس برنامه‌ای كه داریم می‌توانیم تا 100 میلیون نفر را اداره كنیم ،بنابراین فرزندان نسل جدید نیازی نیست كه خود را برای كنترل موالید به زحمت بیاندازند.


وی با بیان اینكه در این جلسه سئوالات زیادی در رابطه با مسائل جاری كشور مطرح شد ادامه داد: بحث معضلات اجتماعی جامعه، مقابله با بی‌حجابی و بدحجابی و لزوم امر به معروف و نهی از منكر از دیگر مواردی بود كه در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.


دبیر‌اجرایی جامعه وعاظ به توضیحات سبحانی‌نیا پیرامون نتیجه نامه 140 نماینده برای دستگیری سران فتنه اشاره كرد و گفت: ایشان تاكید داشتند كه این نامه به قوه قضائیه نوشته شده است و این نهاد باید پیگیری این مسئله را داشته باشند.


امیری‌فر به بحث در مورد ادعای امارات در خصوص خلیج‌فارس اشاره كرد و ادامه داد: اماراتی‌ها در بیان این سخنان تحت تاثیر آمریكایی‌ها و غربی‌ها قرار گرفتند، ولی رابطه ایران با كشورهای حوزه خلیج‌فارس مطلوب است.


وی در بیان توضیحات رابطه ایران با كشورهای حوزه قفقاز اشاره كرد و گفت: این جلسه بیش از یك ساعت به طول انجامید كه از نتایج آن هم میهمان جلسه و هم اعضای جامعه وعاظ كه بیشتر از 200 نفر از روحانیون كشور هستند راضی بودند.


دبیر اجرایی جامعه وعاظ میهمان جلسه آینده این جامعه را میرتاج‌الدینی عنوان كرد و گفت: این جلسه با محوریت بحث یارانه‌ها و هدفمند كردن آن برگزار می‌شود.


امیری‌فر هم‌چنین از حداد عادل به عنوان گزینه مطرح برای ریاست مجلس و فراكسیون اصول‌گرایان مجلس خبر داد.

پنج شنبه 16/2/1389 - 9:45
دعا و زیارت
رهنمودهای آیت‌الله تهرانی به دختران و پسران
اعلام خطر درباره روابط و اختلاط دختر و پسر در جامعه

 

حضرت آیت‌الله حاج شیخ مجتبی تهرانی در ادامه جلسات درس "غیرت مؤمن" پیرامون موضوع تربیت، بحث "حیا" با بیان ماجرای حیای زلیخا، اختلاط دختر و پسر را خیانت به جامعه عنوان و در این امر را خطری برای جامعه عنوان کرد.

رابطه حیا و ایمان
در مورد رابطه بین حیا و ایمان این تذکر را عرض کنم که حیا و دین، خودش یک بحث مفصل است. من فقط راجع به رابطه­ حیا با احکام یک اشاره کردم، رابطه بین حیا و ایمان، رابطه بین حیا و دین یک رابطه بسیار دقیق و محکم است و این بحث معمولاً در مباحث معرفتی مطرح می­شود. رابطه حیا با عقل و قلب و نفس و جوارح هر کدام یک بحث مجزاست. اینها که در بحث ما هست، حیای جوارحی است. بعد هم حیا من الله، حیا من الخلق، حیا من النفس و مطالبی از این دست مطرح است.

حیا، نخ تسبیح ایمان است

روایات بسیاری در این زمینه داریم که رابطه بین حیا و ایمان را مطرح می­کند. روایتی را هم من اشاره کردم که از امام صادق (ع) نقل شده که: « لا ایمانَ لِمَن لا حَیاءَ لَه» کسی که حیا ندارد، ایمان ندارد.

اصلاً به طور کلی، حضرت ایمان را کأنه برحیاء استوار می­کند. در این­باره ما در روایاتمان مثلاً از امام باقر (ع) داریم که فرمود: «أَلحَیاءُ وَ الایمانُ مَقرونانِ فی قَرَنٍ وَ أِذا ذَهَبَ أَحَدُهُما تَبِعَهُ صاحِبُهُ» حیا و ایمان دو همراه هستند که هرگاه یکی از آنها برود دیگری بدنبالش خواهد رفت.

یعنی حیا و ایمان به تعبیری با یک نخ، به هم پیوند دارند؛ مثل بند تسبیح که دانه­ها را به همدیگر متصل کرده­است. اینها تمام، جنبه­های کنایی دارد و زیبا هم هست. اگر این پرده­ی حیا دریده شود، دین هم رفته است. مطمئن باشید!

علی (ع) «الایِمانُ و الحَیاءُ مَقرُونَان فی قَرَنٍ وَ لا یَفتَرِقانِ» حیا و ایمان دو همراهند که از یکدیگر جدا نمی­شوند.

اگر حیا برود، دین هم می­رود؛ حتی اعتقادات

تا جایی که یک روایت از پیغمبراکرم داریم که « قال رسول الله (ص): أَلحَیاء هُوَ الدّین کُلُّه» پیامبر اکرم فرمودند: حیا همه دین است.

آیات درباره روابط خانواده، خیلی روشن است که مراقب باشید و نگذارید اطفالتان در خلوتگاه­های شما سرزده وارد شوند. مراقب باشید که وقتی آنها می­آیند شما در حالی که قباحت دارد نباشید. طوری نشود که پرده­دری بشود! پرده حیای فرزند را حفظ بکنید و به اینها بیاموزید که با اجازه وارد بشوند و سرزده وارد نشوند.

هشدار؟! نه، اعلام خطر!

اما مطلب دوم، ما راجع به فرزند یک دستور داریم که من اول روایت را می­خوانم بعد توضیح می دهم. «عن جعفر بن محمد، عن ابیه، عَن آبائِه (ع) قال: قال رسول الله (ص): أَلصَّبی وَ الصَّبی وَ الصَّبی وَ الصَّبیَّة وَ الصَّبیَّة وَ الصَّبیَّة یُفَرَّقُ بَینَهُم فِی المَضاجِع لِعَشرِ سِنینَ» از امام صادق نقل شده که حضرت از پدرشان و ایشان از پدرانشان نقل کردند که پیامبر اکرم فرمودند: پسر بچه! پسر بچه! پسر بچه! دختر بچه! دختر بچه! دختر بچه! وقتی به ده­سالگی رسیدند جایشان باید از همدیگر جدا شود.

فرمود: پسر بچه! پسر بچه! پسر بچه! بعد از آن، دختر بچه! دختر بچه! دختر بچه! خیلی مهم است که هرکدام را سه بار گفتند. رسول خدا چه می­خواهند بگویند؟ بین بسترهای این­ها فاصله بیندازید، وقتی به ده سالگی رسیدند! یعنی دو پسربچه­ ده ساله را در یک بستر نخوابانید! دو دختر بچه که ده ساله شدند را در یک بستر نخوابانید! دقت کنید اول می­فرماید: پسرها را! بعد می­گوید دخترها را در این سن جدا کنید! این تکرار خیلی روشن و گویاست. اگر بخواهیم ضعیفش کنیم، بخاطر این است که حضرت می­خواهد هشدار بدهد. اگر بخواهیم با انصاف­تر برخورد کنیم، باید بگوییم: دارد اعلام خطر میکند!

جهت این است که وقتی بچه به این سن می­رسد، ممیز می­شود. ده سالگی­ سنی است که بچه در آن غالباً ممیز می­شود، تمیز می­دهد. این رابطه تنگاتنگ ممکن است به پرده­داری­اش ضربه بزند و در نتییجه به پاکدامنی­اش سرایت کند.

ریشه­ پاکدامنی حیاست

می­گوید: عفت، پاکدامنی! بسیار خوب، ریشه عفت چیست؟ عفت از شاخه­های حیاست. علی (ع) می­فرماید:« سَبَبُ العِفَّةِ، أَلحَیاء» سبب پاکدامنی حیاست.

آنچه موجب پاکدامنی می­شود، عبارت از پرده­داریست، حیا است. حتی حضرت یک موازنه می­کند بین اینها و می­فرماید: «عَلی قَدرِ الحَیاء، تَکونُ العِفَّةِ» پاکدامنی به مقدار حیا و پرده­داری­ست.

چون حیا جنبه کمی ندارد و مربوط به روح است، جنبه کیفی دارد، شدت و ضعف دارد. هر چه حیا شدیدتر باشد، و پدر و مادر روی آن کار کردند، عفت و پاکدامنی او بیشتر می­شود. فرزند به مقدار حیای خود، پاکدامنی پیدا می­کند. اینکه عرض کردم در تربیت آنکه نقش زیربنایی دارد حیا است این است. در روابط گوناگون هم مطرح است که من الآن وارد این فضای محدود خانوادگی شدم.

پدر و مادر باید دنبال این باشند که از همان کوچکی، مراقبت کنند که این پرده الهیه، این حیا که یک پوشش الهی بر روی روح انسان است و هر انسانی هم دارد،دریده نشود. باید روی آن کار بکنند تا شکوفا شود. ما همه ما از نظر نهادمان موحد هستیم، اما بحث چیست؟ اگر روی آن کار کنیم می­رود بالا، کار نکنی از بین می­رود؛ استعداد است، در وجود فرزند هست.

پیغمبر اکرم در این روایت، ده سالگی را فرمود؛ روایت مرسلی هم صدوق دارد که حتی در آن سن را کمتر نقل می­کند. آنجا شش سال را نقل می­کند. اینکه مسلم است، این است که وقتی بچه به این حد برسد - ما تعبیر می­کنیم - چشم و گوش او باز می­شود، باید مراقب این روابط بود. چشم وگوش او باز می­شود. با این شدت پیغمبر می­فرماید.

اختلاط پسر و دختر، خیانت به جامعه

گاهی یک سنخ امور را مطرح می­کنند که مثلاً اختلاط پسر و دختر چه اشکالی دارد؟ ببینید چه جنایتی را اینها نسبت به جامعه دارند مرتکب می­شوند! من روایت خواندم. ده سال دیگر تمام شد، یک وقت نشود اینها با هم رابطه تنگاتنگ اینگونه پیدا کنند. در خلوتگاه والدین بی­اجازه وارد نشود! به این سن می­رسد، وقتی به بستر می­رود، با همجنس خودش در یک جا نخوابد! یک وقت اشتباه نکنید! اول فرمود: أَلصَّبی وَ الصَّبی وَ الصَّبی، دوم، جدا کرد. نه دختران در یک بستر بخوابند و نه پسران!

نترسید که می­گویند: فلانی سنتگرا است. بله افتخار من این است که سنتگرا هستم! چون پیغمبر من سنتگرا است. من تابع او هستم. تابع سنت انسانیه و الهیه­ام. نه سنت حیوانیه روشنفکرمآبانه­! از چه کسی این حرفها را نقل می­کنند؟

حیای زلیخا

نترسید! می­گویند: سنت­گرا! بله، افتخارم این است. اولین سنتگرا پیغمبر بود. او می­گوید، من نمی­گویم. «وَ مَا یَنطِقُ عَنِ الهَوَى إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْىٌ یُوحَى» او از سر هوس سخن نمی­گوید. هرچه می­گوید وحی­ای است که به او شده است.

آنچه که در این باب می­گوید، با فطرت انسانیت همسو است. ای کاش لااقل می­رفتند آن بت­پرست را می­دیدند و حیا را از او یاد می­گرفتند. شما قصه حضرت یوسف را می­دانید. من یک روایت از امام باقر (ع) برای شما می­خوانم، که وقتی از ایشان راجع به جریان حضرت یوسف سؤال می­شود، حضرت فرمودند: در آنجایی که زلیخا یوسف را به گناه دعوت کرد، پوششی روی بت خود انداخت.

من یک تکه­ از روایت را می­خوانم. «فَقالَ لَها یوسف: ما صَنَعتِ؟» یوسف به او گفت: چه کار بود کردی؟ «قالت: طَرَحتُ عَلَیها ثوباً أَستَحیِی أَن یَرانَا » روی او پوششی انداختم. پیراهن، پوشش را ثوب می­گویند. خجالت می­کشم، شرمم می­آید که ما را ببیند. حیا می­کنم که این بت ما را ببیند. «قال (ع): فَقال یوسف (ع): فَأَنتِ تَستَحیینَ مِن صَنَمِکِ وَ هُوَ لا یَسمَعُ وَ لا یَبصُر وَ لا أَستَحیی أنا مِن رَبّی؟» حضرت امام باقر فرمود: که یوسف در جواب او گفت: تو از بت خود حیا می­کنی، و حال آنکه او نه می­شنود و نه می­بیند. نه سمیع است، نه بصیر است. حال من نباید از پروردگارم خجالت بکشم؟ تو از بت خود خجالت بکشی، من از خدایم خجالت نکشم؟!

ملاصدرا می­گوید: مسئله حیا غریزه­ای انسانی است. ما به الامتیاز انسان از حیوان است. بت­پرست هم خجالت می­کشد، اکتسابی نیست. تو از خدایت خجالت نمی­کشی؟ «أَ لَمْ یَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ یَری» آیا نمی­داند که خدا می­بیند؟

مسئله این است که انسان - نگاه کنید؛ انسان!- اگر بخواهد انسانیتش را حفظ بکند، باید پرده­دار باشد. پرده­دری انسان را از وادی انسانیت، دور می­کند. شخص را بیرون می­کند.

آموزش حیا، در خانواده با پدر و مادر است

تمام دستورات دینی ما، دقیقاً حساب شده است. تمامش برای حفظ انسانیت من و تو است؛ و بعد از آن هم برای حفظ الهیت است. هم بعد انسانی، هم بعد الهی است. نگاه کنید از کجا هم شروع می­کند؟! از همان اول، از محیط خانواده؛ همان موقع کودکی دستورات داده شده تا آخرآخرآ.

اینکه من عرض کردم ـ ای پدر، ای مادر ـ بدان تو غیرت داری؟ - گفتم: غیرت، حالتی روحی­ است که از محبت نسبت به فرزند نشأت گرفته­است. به این می­گویند: غیرت برای حفظ و حراست محبوب؛- باید هر کس دیگری را که دوست داری، نسبت به او غیرت داشته باشی و او را حراست کنی. پدر که به بچّه­ات علاقه­مندی! مادر که به بچه­ات علاقه­مندی! غیرت داشته باش! او را در بُعد انسانی و الهی­اش حفظ کن! نگذار مثل حیوانات بشود، «إِنَّ الغَیرَةَّ مِنَ الایمان» اگر دین داری باید غیرت داشته باشی و از انسانیّت و الهیّت وجودی فرزندت حفاظت کنی. بحث ما اینجاست.

منشاء بی عفتی، رواج بی حیایی در جامعه است

رابطه میان غیرت و مسئله حیا هم تماماً هماهنگ است. معارف ما اینگونه است، یک انسان - من حتی می­خواهم بگویم، انسان نه مؤمن!- هر آدمی که بخواهد انسانیت خود را حفظ بکند، باید یک همچنین غیرتی نسبت به بچه­اش داشته باشد؛ چه دخترش، چه پسرش. اگر بخواهید فرزندانتان را عفیف بار بیاورید، بدانید عفت از حیا نشأت گرفته است، شاخه­ایست از حیاء. علی (ع) فرمود: سبب عفت، حیا است. هر مقدار حیا بالا برود، سطح عفت و پاکدامنی هم بالا می­رود.

منشأ بی­عفتی در جامعه ما، بی­حیایی است. مردم را دریده کردند. عواملی هم که این پرده را می­درند، متعدد است. پدر و مادر باید بر سرشان بزنند؛ هیچ کار هم نمی­توانند بکنند. تا آن موقع که در محیط خانواده است، در دست والدین است. وقتی که رفت بیرون و در محیط آموزشی قرار گرفت، بدبختی او بالا می­رود. بدتر از همه هم محیط حاکم بر جامعه است. رسانه­های تصویری، جنایتکارهای جامعه هستند. نمی­توانم دیگر حرف بزنم. بفهمید چه کار دارند می­کنند...

پنج شنبه 16/2/1389 - 9:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته