• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1302روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

تغییرات ناگهانی یا تدریجی روی چهره شما ممکن است سر نخ های مهمی در مورد شرایط بهداشتی اساسی به دنبال داشته باشد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از آوای سلامت ،پزشکان توصیه می کنند که در صورت مشاهده هر گونه تغییر در ظاهر صورت خود نگران باشید و با پزشک تان تماس بگیرید؛ بخصوص برای تشخیص ابتلا به ۸ وضعیت خطرناک پزشکی:


کم کاری تیروئید: پوست خشک علامت هشدار دهنده دهیدراتاسیون یا کم آبی بدن است. همچنین ممکن است نشان دهد که یک مشکل جدی تر باشد که عملکرد غدد عرق را تحت تاثیر گذاشته است؛ مانند دیابت یا کم کاری غده تیروئید. نشانه های دیگری از کم کاری تیروئید عبارتند از احساس سرما، افزایش وزن، خستگی. علائم دیگر دیابت نیز از این قرارند: تشنگی شدید، ادرار مکرر و تاری دید.

بیماری های قلبی: به گفته پژوهشگران دانمارکی، وجود لکه های زرد روی پلک می تواند نشانه افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی و دیگر بیماری ها باشد. لکه های زرد روی پلک یا گزانتلاسما که عمدتا از کلسترول ایجاد می شود، می تواند نشانه ای از دیگر چربی هایی باشد که در بدن ساخته می شوند. مطالعات روی ۱۳ هزار بیمار مبتلا به بیماری های قلبی نشان داد که ۴ درصد آنها مبتلا به گزانتلاسما بوده و ۷۰ درصد آنها بیشتر احتمال دارد که به سخت شدن شریان ها مبتلا شوند.

سکته مغزی: عدم تقارن صورت می تواند یکی از نشانه های سکته مغزی باشد که نیاز به تماس فوری با اورژانس دارد. بی حسی در یک طرف صورت و مشکل در صحبت کردن از نشانه های دیگر سکته مغزی است که برای جلوگیری از تشخیص اشتباه باید در نظر گرفته شود.

بیماری های کبد: رنگ پریدگی می تواند نشانه ای از ابتلا به کم خونی باشد. اما زرد شدن پوست حکایت از ابتلا به بیماری های کبدی دارد. رنگ مایل به آبی در لب ها یا ناخن نیز می تواند نشانه ابتلا به بیماری های قلبی یا ریوی باشد.

مشکلات گوارشی: برخی از مشکلات گوارشی خود را روی پوست نشان می دهند. لکه های قرمز روی پوست می تواند نشانه ابتلا به بیماری سلیاک باشد که یک اختلال خود ایمنی ناشی از عدم تحمل گلوتن است. راش های پروانه ای شکل در سراسر گونه یا پل بینی نیز می تواند خطر ابتلا به بیماری لوپوس را یادآوری کند که آنهم یک بیماری خود ایمنی است. آلرژی، آکنه، اگزما، و عفونت های خاص نیز می تواند منجر به بثورات صورت شود.

آپنه انسدادی خواب: عقب رفتن چانه همراه با صفات دیگری مانند گردن ضخیم یا فک کوچک می تواند نشانه ای از ابتلا به آپنه خواب باشد که در آن تنفس هنگام خواب برای ده ثانیه یا بیشتر بارها و بارها قطع می شود.

ام اس: در موارد حاد، انقباض غیر ارادی چشم ها نشان دهنده ابتلا به بیماری ام اس است.

سرطان: افتادگی پلک می تواند علامت سکته، سرطان ریه و فلج عصبی صورت باشد. بیماری‌ هایی که بر عصب‌ صورت تاثیر می‌ گذارند، سبب ضعیف و فلج شدن بخشی از چهره می شوند. تصور می شود، ویروسی که سبب بروز تبخال می شود با تاثیر بر عصب های صورت سبب افتادگی و دشواری در باز و بسته کردن پلک‌ها و شل شدن پوست اطراف دهان می شود. افتادگی پلک ‌ها، همچنین، یکی از نشانه‌ های احتمالی بروز سکته و ابتلا به سرطان ریه نیز است.

سه شنبه 10/5/1396 - 14:32
سلامت و بهداشت جامعه

رشد مجدد مو و جلوگیری از ریزش مو با آب سیب زمینی امکان پذیر است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میزان، ملیکا شهریاری اظهار داشت: اگرچه بسیاری برای درمان طبیعی مو تلاش می کنند اما یکی از موارد مهم که می تواند از بروز ریزش مو جلوگیری کند و مقداری از موهای ریخته شده را برگرداند سیب زمینی است. این محصول دارای خواص بسیاری است که روی مو تاثیر مستقیم دارد.

وی ادامه داد: سیب زمینی را می توان برای از بین بردن جای خال، لکه های پوستی، جای سوختگی و تقویت مو استفاده کرد.

به گفته این متخصص پوست و مو آب سیب زمینی برای رشد مو و جلوگیری از ریزش بسیار مفید است.

شهریاری تاکید کرد: علاوه بر جلوگیری از ریزش و افزایش رشد مو، سیب زمینی موها را براق و درخشان تر می کند. همچنین پوست سر سفید و تمیز شده و این ماده غذایی حاوی انواع ویتامین از جمله ویتامین "بی"،"سی"، زینک و آهن است. پس از زدن آب سیب زمینی به سر فولیکول مو باعث از بین رفتن شوره ها می شود.

به گفته این متخصص پوست و مو، سیب زمینی را در آب خیس کرده و پس از کندن پوستش در مخلوط کن پوره کنید. سپس آن را از صافی بگذرانید و آب آن را روی سرتان بمالید.

سه شنبه 10/5/1396 - 14:31
سلامت و بهداشت جامعه

 

مطالعات جدید محققان دانشگاه ویسکانسین نشان می‌دهد که زندگی در شرایط سخت خانوادگی و تحمل استرس‌های طولانی‌مدت در سرعت گرفتن فرایند فرسودگی مغز موثر است.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، تحمل شرایط سخت خانوادگی مثل آگاهی از خیانت شریک زندگی، زندگی با پدر یا مادر ناتنی و ترک خانواده نه تنها در سرعت گرفتن فرایند پیری مغز موثر است، بلکه احتمال ابتلا به عارضه زوال مغز را افزایش می‌دهد.

در این مطالعه محققان با شناسایی 27 شرایط مختلف استرس‌زا و موثر در افسردگی دریافتند که مرکز پردازش اطلاعات بدن بیشترین تاثیر منفی را از زندگی طولانی‌مدت در این شرایط سخت تجربه می‌کند.

شرایط بغرنج زندگی حتی در نوجوانانی که دارای والدین معتاد و یا دارای مشکلات خانوادگی هستند نیز باعث آسیب به مغز می‌شود.

تجربه زندگی ناپایدار در دوره بزرگسالی مثل از دست دادن شغل و مرگ همسر بیشترین تاثیر را در افزایش روند پیری مغز دارد.

محققان معتقدند که موثرترین عامل در افزایش روند پیری مغز، آگاهی از خیانت شریک زندگی و تحمل این شرایط از روی ناچاری یا به خاطر حفظ حریم خانواده است.

سه شنبه 10/5/1396 - 14:30
سلامت و بهداشت جامعه

 


تا همین چند سال پیش اگر به پدر یا یکی از اعضای خانواده می‌گفتید موقع بازگشت به خانه پنیر بخرد، تکلیفش مشخص بود و احتمال اینکه از شما بپرسد چه پنیری و برای کدام مصرف می‌خواهید کم بود.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از همشهری آنلاین، اما امروز با تجهیز و پیشرفت کارخانه‌های تولید پنیر در خارج و داخل کشور، یخچال فروشگاه‌ها از انواع و اقسام پنیر پر شده‌اند. اوایل شاید مصرف کننده‌ها و البته فروشنده‌ها از مورد مصرف این پنیرها بی‌اطلاع بودند اما حالا به لطف منوی رستوران‌ها و تبلیغات تلویزیونی گوشمان با اسم این پنیرها آشناست. شاید بشود گفت با توجه به اینکه شرکت‌ها هر روز یک پنیر جدید برای کم کردن روی رقیب رو می‌کنند، خرید پنیر به کاری تخصصی تبدیل شده است. بد نیست با این پنیرها آشنا شوید.


اگر مشکل گوارشی دارید

فیلا فیلا به‌معنای کشدار بودن، نوعی پنیر عمل‌آوری شده پیتزاست. این پنیر نرم خواص بهتری نسبت به سایر پنیرهای پیتزا دارد. اگر شما عاشق قسمت کشدار پیتزا و لازانیا هستید این پنیر حسابی به دردتان می‌خورد. پنیر فیلافیلا از خاصیت ذوب بسیار بالایی برخوردار است و به راحتی روی پیتزا پخش می‌شود و یکی از خصوصیاتش این است که به‌هیچ‌وجه آب نمی‌‌اندازد. یکی دیگر از خواص منحصر به فردش بالا بودن طول عمرش در دمای یخچال است. این را هم بدانید که فیلا فیلا به هیچ وجه نباید فریز شود. اگر فریزش کردید قید کش آمدنش را بزنید و بدانید که هنگام پخت پروتئینش می‌سوزد. اگر مشکل گوارشی دارید و معده‌تان با هیچ نوع پنیری سر سازش ندارد، این پنیر به‌دلیل داشتن پنی سیلیوم خوراکی برای دستگاه گوارشتان بهتر است.

اگر در خانه کودک یا سالمند دارید

پارمسان در گروه پنیرهای سخت طبقه‌بندی می‌شود که به آن پارمزان هم می‌گویند. پارمزان جزو آن دسته از پنیرهاست که باید برای عمل آمدن مدتی را بگذراند. این پنیر برای رسیدن به کیفیت خوب حداقل 2‌ماه و حداکثر 36‌ماه زمان نیاز دارد، به همین علت هم بسیار سهل‌الهضم است و از این‌رو برای کودکان و سالمندان مناسب است. بد نیست بدانید برای به‌دست آمدن یک کیلو پارمزان 24کیلوشیر تازه گاو مصرف می‌شود از این‌رو بسیار غنی است و برای انواع غذاهای ایرانی و خارجی مثل کتلت، انواع پلو، پاستا، سوپ و ماکارونی می‌شود از آن استفاده کرد.

اگر پنیر شیرین دوست دارید

چدار نوعی پنیر زرد رنگ است که برای نخستین بار در سامرست انگستان تهیه شد. اگر در فروشگاه‌ها چدار سفید رنگ هم دیدید تعجب نکنید. این نوع پنیر به چدار سفید یا ورمونت معروف است. در تهیه این نوع پنیر، معمولا پس از عمل ترش‌کردن شیر، ماده جامد تشکیل شده را می‌شویند تا ph آن را کاهش دهند و به‌اصطلاح، پنیری با طعم شیرین تهیه کنند. این پنیر رنگی ندارد و هیچ روشی به‌منظور نگهداری طولانی مدت از آن به‌کار نمی‌برند. این پنیر سرشار از کلسیم، پروتئین با هضم آسان، فسفر و انواع ویتامین‌هاست که ارزش غذایی آن معادل 12-11کیلوگرم شیر تازه گاو است.

موتزارلا؛ پنیری برای روزهای گرم

عاشقان پیتزا و لازانیا خیلی خوب این پنیر را می‌شناسند. جزو پنیرهای کشدار است اما انتظاری که از فیلا فیلا و کش آمدنش دارید از این پنیر نداشته باشید. بد نیست بدانید برای تهیه این پنیر، شیر ترش شده را با آب پنیر گرم مخلوط می‌کنند، سپس مواد را با دست ورز می‌دهند تا بافت ترد و لطیفی حاصل شود. معمولا این پنیر را به شکل توپی یا گیس بافته در می‌آورند. پنیر موزارلا در انواع تازه، دودی و نوعی که آبش را تا حدی گرفته‌اند، عرضه می‌شود. جهت حفظ حالت طبیعی پنیر (البته تنها چند روز) این پنیر را در آب پنیرخودش نگهداری می‌کنند و چون سریع ذوب نمی‌شود در تهیه انواع سالاد و خوراک‌ها و ساندویچ‌های سرد استفاده می‌شود. ترکیب این پنیر با گوجه فرنگی، ریحان تازه و روغن زیتون از بهترین خوراکی‌های روزهای گرم است.

کپک‌ها همیشه هم بد نیستند!

بلوچیز نوعی پنیر نرم فرانسوی است که به‌دلیل رگه‌های آبی(در اثر تزریق نوعی کپک خوراکی و مفید)به پنیر رگه آبی هم معروف است. اگر بخواهید از طعمش بدانید طعمش چیزی مثل پنیر خیکی یا کوزه‌ای خودمان است. یک کیلو بلوچیز ارزش غذایی معادل10-9 کیلوگرم شیر تازه گاو را دارد و سرشار از مواد معدنی، فسفر و کلسیم است. همچنین، این پنیر حاوی پنی‌سیلیوم خوراکی و مفید برای دستگاه گوارش است. این پنیر به‌مدت 2‌ماه در یخچال قابل‌نگهداری است.

پنیرهای ویژه برای غذا

اسرم که یک پنیر نیمه‌نرم و خامه‌ای شکل است و تولیدش به اواسط قرن ۱۶ میلادی برمی‌گردد معروف‌ترین پنیردانمارکی است.این پنیر پرانرژی ظاهری زرد رنگ و روغنی و عطر و طعم کره‌ای دارد که با طولانی شدن دوران رسیدن آن، عطر و طعمش بهتر و قوی‌تر می‌شود. اگر عاشق پنیر هستید و نمی‌توانید به غذاها و ساندویچ‌های پنیردار نه بگویید، بهتر است این پنیر را خریداری و در غذاهای‌تان از آن استفاده کنید. اسرم به‌دلیل بافت بسیار لطیفی که دارد خیلی راحت و زود در غذا، مخصوصا بین نان تست آب می‌شود.

معروف‌ترین پنیر دنیا

پنیر گودا نوعی پنیر سخت تا نیمه‌سخت و محصول دهکده‌ای به همین نام در کشور هلند است. این پنیر از نظر طعم و عطر به خیلی تند تا ملایم و از نظر بافت به مومی- خامه‌ای تا ترد و شکننده دسته‌بندی می‌شود. این پنیر جزو پنیرهایی است که برای عمل آمدن نیاز به رسیدن دارد و مدت زمان آن برای رسیدن به کیفیت مطلوب حداقل 4 هفته و حداکثر یک سال است. برای انواع سالادها یا کاناپه‌ سرد و هم انواع سوپ و غذا گرم و سس‌ها استفاده می‌شود. بهترین دمای نگهداری آن 12درجه سانتی‌گراد است، اما می‌توان آن را در محفظه نگهداری میوه در یخچال نگهداری کرد.برای جلوگیری از خشک شدن سطح پنیر، آن را در فویل شفاف بپیچید.

کدام پنیر، پنیر خوبی است؟

پنیر برای مصرف روزانه بهتر است از انواع کم چرب و یا حداکثر با چربی 30تا 35درصد و نمک یک درصد باشد و بافت نیمه‌سخت و یا کاملا سخت داشته باشد. بهتر آن است که از پنیرهای کارخانه‌ای استفاده کنیم؛ چرا که پنیرهای فله‌ای اغلب با شیر غیرپاستوریزه تهیه می‌شوند و دوره مجاز 30تا 45روز رسیدگی را کامل طی نمی‌کنند و مشکوک به انواع میکروب‌های بیماری‌زا چون تب مالت هستند. پس در انتخاب پنیر بیشتر دقت کنیم. پنیرهایی با بافت سخت و کم‌چرب و کم‌نمک از بهترین انواع پنیرهاست. پنیرها را نمی‌توان زیاد از نظر ویتامین‌ها و املاح با یکدیگر مقایسه کرد اما از نظر میزان کلسیم، پروتئین و چربی قابل مقایسه‌اند که پنیرهای کم‌چرب با بافت سخت به‌دلیل غنی بودن از کلسیم و پروتئین در اولویت انتخاب قرار دارند.

سه شنبه 10/5/1396 - 14:22
سلامت و بهداشت جامعه


محققان می گویند به منظور کمک به حفظ شاخص توده بدنی، وعده صبحانه تان مفصل ترین وعده غذایی در روز باشد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، مطالعه محققان دانشگاه لیندا کالیفرنیا نشان می دهد افرادی که بیش از سه وعده در روز غذا می خورند و مفصل ترین وعده غذایی شان وعده شام است در معرض ریسک داشتن شاخص توده بدنی قرار دارند که با افزایش ریسک بیماری های گوناگون مرتبط است.

هانا کاهلئوا، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «خوردن صبحانه و ناهار، حذف وعده شام، پرهیز از خوردن میان وعده های سنگین، تبدیل صبحانه به مفصل ترین وعده غذایی روز، و هیچ چیزی نخوردن در طول شب می تواند راهکاری عملی برای کنترل وزن باشد.»

در این مطالعه، تیم تحقیق بیش از ۵۰ هزار شرکت کننده را مورد بررسی قرار دادند. بدون توجه به الگوی غذایی این افراد، اضافه وزن شرکت کنندگان هرساله و تا سن ۶۰ سالگی تحت نظر بود. بعد از سن ۶۰ سالگی، اکثر شرکت کنندگان دچار کاهش وزن شده بودند.

محققان دریافتند قبل از سن ۶۰ سالگی، افرادی که در اوایل روز کالری بیشتری مصرف کرده بودند اضافه وزن کمتری داشتند.

سه شنبه 10/5/1396 - 14:16
سلامت و بهداشت جامعه

آیا همه خال ها خطرناک هستند؟

بیشتر خال ها بی ضرر (خوش خیم) هستند، اما برخی از آنها می توانند به ملانوما تبدیل شوند. هر فردی که بیش از 100 خال روی بدن خود دارد، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ملانوما قرار دارد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، چه فردی عاشق خورشید باشید و از قرار گرفتن در معرض آن لذت ببرید یا تنها به برنزه کردن پوست خود توجه داشته باشید، بررسی خال ها برای شناسایی علائم سرطان پوست از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

قرار گرفتن در معرض پرتوهای مضر فرابنفش می تواند ابتلا به سرطان پوست را موجب شود. نور فرابنفش می تواند به سلول های پوست آسیب وارد کند و در بدترین حالت موجب جهش سلولی شود. تکثیر این سلول های جهش یافته ممکن است به شکل گیری سرطان ها منجر شده و در معرض خطر ابتلا به ملانومای بدخیم - کشنده‌ترین شکل سرطان پوست - قرار دارند.

برای بررسی شرایط یک خال می توانید نگاهی به راهنمای زیر داشته باشید. در صورت مشاهده هر گونه نشانه هشدار دهنده به پزشک مراجعه کنید.

آیا همه خال ها خطرناک هستند؟

بیشتر خال ها بی ضرر (خوش خیم) هستند، اما برخی از آنها می توانند به ملانوما تبدیل شوند. هر فردی که بیش از 100 خال روی بدن خود دارد، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به ملانوما قرار دارد. از این رو، مراجعه به پزشک هر چند ماه یک بار و بررسی هر گونه تغییر قابل مشاهده ایده خوبی است.

خال ها بیشتر در مناطقی ظاهر می شوند که اغلب در معرض نور خورشید قرار دارند، که از آن جمله می توان به پشت، پاها، دست ها و صورت اشاره کرد. با این وجود، بسیاری از خال های سرطانی در مناطق کمتر شک برانگیز مانند پوست سر، پشت زانوها، زیر ناخن ها، بین انگشتان پا و کف پاها پنهان می شوند.

برای مردان، خال های بدخیم بیشتر روی قسمت پشت بدن، و برای زنان اغلب روی قسمت پایینی پاها یافت می شوند.

انواع خال

انواع مختلفی از خال وجود دارند، اما شایع‌ترین آنها شامل موارد زیر می شوند:

قهوه ای، گرد و تخت - به نام خال های Junctional Melanocytic Naevi شناخته می شوند.

برآمده، رنگ پریده و مودار - به نام خال های Dermal Melanocytic Naevi شناخته می شوند.

برآمده، قهوه ای روشن و مودار - به نام Compound Melanocytic Naevi شناخته می شوند.

خال های نادر شامل موارد زیر می شوند:

احاطه شده با یک حلقه سفید - به نام Halo Naevi شناخته می شوند.

بزرگ، در طیف وسیعی از رنگ ها - به نام Dysplastic Naevi شناخته می شوند.

آبی تیره - به نام Blue Naevi شناخته می شوند.

افرادی که تعداد زیادی خال روی بدن خود دارند، به ویژه افرادی که خال های Dysplastic بسیاری دارند، باید شرایط آنها را زیر نظر داشته باشند.

چگونه می توان گفت یک خال سرطانی است

چند روش برای تعیین این که خال ها نیاز به بررسی توسط یک متخصص پوست دارند یا خیر وجود دارند. نخستین کاری که باید انجام دهید ارزیابی این مساله است که در معرض خطر ابتلا به ملانوما قرار دارید یا خیر. برخی از شایع ترین عوامل شامل موارد زیر می شوند:

بیش از 100 خال روی بدن.

سابقه خانوادگی خال های سرطانی.

رشد خال های جدید.

هر گونه تغییر در خال های موجود.

پوست رنگ روشن.

چگونگی پیشگیری از خال های سرطانی

در کنار بررسی منظم پوست برای خال های جدید یا در حال تغییر، شما باید هر آن چه که می توانید انجام دهید تا از نفوذ پرتوهای فرابنفش به پوست خود جلوگیری کنید.

با رعایت نکات زیر می توانید شانس ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهید:

بین ساعات 11 صبح و 3 بعد از ظهر یعنی زمانی که خورشید در قوی‌ترین حالت تابش خود قرار دارد، در سایه باقی بمانید.

با استفاده از کلاه، عینک آفتابی و پوشیدن لباس های گشاد از مواجهه با پرتوهای فرابنفش پرهیز کنید.

از محصولات ضد آفتاب با SPF بالا (حداقل SPF15) استفاده کنید و به طور مرتب، به ویژه پس از شنا، آن را تجدید کنید.

به طور منظم به متخصص پوست مراجعه کنید که می تواند به شناسایی علائم اولیه کمک کند.

سه شنبه 10/5/1396 - 14:1
سلامت و بهداشت جامعه

رفع بوی سیر از دهان و دست
10 راه عملی برای رفع بوی سیر

 


آیا طعم سیر را دوست دارید اما از بویش متنفرید؟ سیر حاوی "سولفوکسید سستئین" است که بو و مزه متمایزی به آن می‌دهد. بوی سیر از 24 تا 48 ساعت پس از مصرف در ریه‌ها باقی می‌ماند. همچنین، هنگام غذا درست کردن دستانتان نیز بوی سیر می‌گیرد. با روش‌های زیر بوی سیر را از دهان و دستانتان دور کنید.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، آیا طعم سیر را دوست دارید اما از بویش متنفرید؟ سیر حاوی "سولفوکسید سستئین" است که بو و مزه متمایزی به آن می‌دهد. بوی سیر از 24 تا 48 ساعت پس از مصرف در ریه‌ها باقی می‌ماند. همچنین، هنگام غذا درست کردن دستانتان نیز بوی سیر می‌گیرد. با روش‌های زیر بوی سیر را از دهان و دستانتان دور کنید.

1. سیب

سیب حاوی آنزیم‌های اکسیدکننده است که به رفع بوی سیر کمک می‌کند. همچنین، ترکیبات فنولیکی در سیب هم با بوی نامطبوع سیر مبارزه می‌کند.

پس از مصرف سیر، یک عدد سیب بخورید یا یک لیوان آب سیب تازه بنوشید.

2. شیر

مطالعات نشان داده نوشیدن شیر تمرکز ترکیبات بد بو در دهان و بینی را کاهش می‌دهد. هم شیر کم‌چرب و هم پرچرب مؤثرند، اما شیر پرچرب تأثیر بهتری دارد.

3. نعنا

برگ نعنا تأثیر قابل‌توجهی بر ترکیبات سیر دارد. کلروفیل موجود در نعنا بوی بد سیر را از بین می‌برد.

چند برگ نعنا بجوید یا چای نعنا بنوشید. همچنین، برگ نعنای له‌شده را روی دستانتان بمالید تا از شر ب.ی بد خلاص شوید.

4. جعفری

درست مانند نعناع، این گیاه نیز حاوی کلروفیل است . بوی سیر را از دهان و دستان شما حذف می‌کند.

5. استیل

عجیب به نظر می‌رسد، اما استیل یکی از بهترین راه‌ها برای مبارزه با بوی سیر است. زمانی که بدنتان با جسمی استیلی تماس پیدا کند، تنفس پوست سبب می‌شود اتم‌های آهن دو الکترون جذب کنند. سپس الکترون‌ها با چربی پوست واکنش داده و سبب تجزیه آن‌ها می‌شود. این فرآیند بوی سیر را از بین می‌برد.

یک قاشق استیل را برای چند دقیقه روی دستانتان بمالید و سپس با آب بشورید. برای رفع بوی دهان نیز قاشق استیل را در تمام قسمت‌های دهان بچرخانید.

6. لیمو

لیمو دارای سیتریک اسید است که آنزیم‌های سیر را خنثی می‌کند. همچنین، پی اچ پوست را پایین می‌آورد که سبب از بین رفتن ترکیبات بد بو می‌شود.

یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو را با یک فنجان آب مخلوط‌کنید و با آن دهان خود را بشورید. برای دست‌ها نیز می‌توانید یک عدد لیمو برش داده و روی پوستتان بمالید.

7. هل

عطر قوی هل بوی سیر را خنثی می‌کند. چند دانه سبز هل را بجوید. یا می‌توانید یک لیوان شیر را با دانه‌های هل میکس کنید و بنوشید.

8. جوش‌شیرین

جوش‌شیرین بوی سیر را از دهان و دست‌ها از بین می‌برد. همچنین سطح PH را کنترل کرده و از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کند.

یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین و کمی نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید و دهان خود را با این محلول بشورید. می‌توانید دستانتان را به مدت یک تا دو دقیقه در آن قرار دهید تا بوی سیر از بین برود.

9. روغن‌زیتون

روغن‌زیتون مانند سپری در برابر بوی سیر عمل می‌کند. کافی است قبل از خورد کردن سیر، چند قطره روغن‌زیتون روی دستانتان بمالید.

10. خمیردندان

بدیهی است که شستن دهان با خمیردندان نعنایی تأثیر زیادی در از بین رفتن بوی سیر دارد. اما از خمیردندان روی دستانتان نیز می‌توانید استفاده کنید. خمیردندان را به دست‌ها مالیده و سپس با صابون معمولی بشورید.

سه شنبه 10/5/1396 - 14:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

در این مطلب به خواص فوق‌العاده درمانی یکی از میوه‌های فصل تابستان اشاره شده که مصرف روزانه آن می‌تواند باعث پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماریها شود ...
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، خربزه دارای ویتامین A است، از این رو در ترمیم و تجدید سلولهای بدن نقش دارد و با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماریهای سنگ کلیه و مثانه مفید است، دراین بیماریها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود.

خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است؛ خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می‌شود.

اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی‌های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد؛ تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تبهای شدید مفید است.

خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می‌شود؛ مغز تخم خربزه بو‌داده، طبیعت گرم دارد.

مغز تخم خربزه بو داده، دارای خاصیت ادرار‌آور، نرم‌کننده و افزایش‌دهنده میل جنسی است.

خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم‌خونی مفید است؛ خربزه، رنگ چهره را روشن می‌کند و بیماری استسقاء (احساس تشنگی دائمی ) را درمان می‌کند.

خربزه به هضم غذا کمک می‌کند و رودل را برطرف می‌کند؛ خوردن 8 گرم دم‌کرده ی پوست خشک شده خربزه‌، سنگ مثانه را دفع می‌کند.

سه شنبه 10/5/1396 - 12:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

دانشمندان دریافتند که بعضی از ترکیبات شیمیایی معلق در خاک و غبار موجود در خانه با دخالت در فرایند طبیعی سوخت ساز بدن، زمینه را برای افزایش وزن آماده می‌کنند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، در مطالعه دانشمندان مشخص شده است که غبار موجود در خانه ترکیبی از سلول‌های مرده پوست، گرده و سایر ذرات موجود در محیط طبیعی است که در فعالیت طبیعی سیستم غدد درون‌ریز تاثیر منفی داشته و فرایند سوخت‌وساز طبیعی بدن را مختل می‌کنند.

محققان دانشگاه دوک با شناسایی غبار و مواد معلق موجود در محیط چند خانه مورد آزمایش دریافتند که با ورود مواد نفتی به محیط زندگی و آزادسازی پیوسته ترکیبات شیمیایی از تجهیزات الکترونیک مورد استفاده در خانه، تاثیر هورمون‌های موجود در بدن و حتی عملکرد آنها بر سلول‌های هدف دچار تغییر شده است.

شناسایی مواد معلق موجود در محیط زندگی و شناسایی تاثیر آنها بر عملکرد صحیح سیستم غدد درون‌ریز بدن نیازمند کار مطالعاتی و آزمایشی گسترده است که خوشبختانه محققان موفق به شناسایی برخی از این موارد شده‌اند.

محققان معتقدند اگرچه برخی از ترکیبات شیمیایی در گروه مواد سمی قرار نمی‌گیرند، اما باید در نظر داشت که این مواد با تغییر در متابولیسم طبیعی بدن، زمینه را برای بروز علائم ثانویه تهدیدکننده سلامتی مثل چاقی مفرط آماده می‌کنند.

سه شنبه 10/5/1396 - 12:18
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

یک متخصص گوش و حلق و بینی گفت: گوش درد ها اگر علت عفونی و التهابی داشته باشند، باید به طور جدی پیگیری و درمان شوند.
 
به گزارش جام جم آنلاین، دکتر علی اصغر پیوندی، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی با بیان اینکه گوش درد، یکی از شایع ترین بیماری هاست، افزود: افرادی که صرفاً به علت گوش درد به مراکز درمانی مراجعه می کنند و از درد، شکایت دارند متعدد هستند.


وی با بیان اینکه گوش درد، به دو دسته عمده تقسیم می شود، گفت: یا داخل گوش ایجاد می شود که علت آن شامل عفونت ها ، التهاب ها وضرباتی است که وارد شده، یا ممکن است منشا دیگری داشته باشد و در گوش احساس شود که ما به آن گوش درد راجعه می گوییم.


این جراح با تاکید بر اینکه بنا نیست هر فردی که گوش درد داشت حتما مشکلی داخل گوش داشته باشد، ادامه داد: نکته بسیار ساده در مورد گوش دردهای دسته دوم، مفصل جلوی گوش یا مفصل گیج گاهی است که ممکن است به علت استفاده نامطلوب از آن یا ضربه، دچار التهاب شده باشد و دردش در داخل گوش احساس شود ولی خود گوش، پرده گوش، کانال گوش، سیستم شنوایی، کاملا محفوظ و بدون عیب هستند .


وی با بیان اینکه گوش درد ها اگر علت عفونی و التهابی داشته باشند، باید به طور جدی پیگیری و درمان شوند، گفت: ولی در بعضی موارد اتفاق می افتد که دردهای سینوسی، مفصلی، دندانی و گیجگاهی در جلوی خود گوش یا حتی دردهای گردن ممکن است با گوش درد خود را نشان دهند.
پیوندی در ادامه بیان کرد: بنابراین، پیگیری گوش دردهایی که به این شکل بروز می یابند قابل اهمیت هستند. بعضی بیماری های مزمن و گاه خطرناک، ممکن است گوش درد، تظاهر اولیه آن باشد .


این متخصص گوش و حلق و بینی تصریح کرد: بنابراین اگر منشا درد در گوش باشد درمانش سخت نیست ولی اگر در بیرون از گوش باشد باید به طور جدی پیگیری شود.


وی در رادیو سلامت گفت: در مواجهه با این بیماری، باید دردِ گوش را کاهش دهیم، علل زمینه ای را از بین ببریم و از دست زدن به گوش و دست کاری کردن آن دوری کنیم. رعایت این نکات باعث می شود سلامت کانال گوش و لاله گوش و دستگاه های اطراف گوش حفظ شود .

سه شنبه 10/5/1396 - 12:17
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته