• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1400روز قبل
ایرانگردی

 

 

معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 20 از لکه گیری 320 موقعیت به منظور بهسازی معابر شهری و محدوده حریم این منطقه و افزایش رضایتمندی شهروندان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 ابراهیم بابازاده با بیان این مطلب گفت: بر اساس نظارت های میدانی مدیران و کارشناسان شهری، لکه گیری 320 موقعیت در معابر شهری در حال اجراست که در بازه زمانی 15 روز کاری انجام می شود.

بابازاده با اشاره به اینکه این طرح ترمیم معابر شهری، 57 درصد پیشرفت داشته است، افزود: این طرح با توزیع 750 تن آسفالت در مساحتی به متراژ 3300 مترمربع همراه خواهد بود که با اجرای آن بخش عمده ای از نیازهای عمرانی محلات 20 گانه که مدنظر شهروندان نیز است برطرف می شود.

وی خیابان های ورامین، ابن بابویه، شهید غیوری، فدائیان اسلام، شهید صمدی، شهید داسار، دیلمان، کمیل، امامزاده ابوالحسن، سیزده آبان، شهید رضازاده، شهید امانی، شهید صحرایی، جاده معدن، شهید قزاقی، گلبرگ، دهخدا، قدس، والفجر، شهید اردستانی، صفائیه، شهید بیات، شهید فدایی، علائین، جاده قم، امین آباد، شهید رجایی، شهیدثابت نیا و شهید عرب خواری را از جمله موقعیت های لکه گیری آسفالت در این طرح 15 روزه برشمرد.

بابازاده با اشاره به اینکه برای بهره مندی ساکنان نقاط جمعیتی محدوده حریم از خدمات مدیریت شهری، این طرح در روستاهای شهرری نیز اجرا می شود، گفت: 45 موقعیت لکه گیری آسفالت در ناحیه 7 منطقه 20 شامل روستاهای قلعه نو، طالب آباد، اسلام آباد و غنی آباد پیش بینی شده است که در حال اجراست.

معاون فنی و عمران شهرداری منطقه 20 یادآور شد: با توجه به بارندگی های اخیر، عملیات توزیع آسفالت با لحاظ شرایط آب و هوایی مناسب برای توزیع آسفالت انجام می شود تا بر طبق استانداردهای فنی، فعالیت ها اثرگذار و با کیفیت به اجرا برسد.

 
 

 

شنبه 8/2/1397 - 14:26
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه چهار تهران از توزیع  بیش از 250 مخزن جمع آوری پسماند خشک و کیسه‌های‌ آبی زیست تجزیه پذیر در مجتمع های مسکونی منطقه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه چهار سیدعلیرضا حسینی با اعلام این خبر گفت: به منظور داشتن شهری سلامت و آراسته بیش از 72 دستگاه خودروی جمع‌آوری پسماند خشک آماده به کار و 250 مخزن ویژه پسماند خشک در واحد های مسکونی و شهرک های منطقه توزیع شد.

 وی گفت: برپایی 34 غرفه بازیافت ، اجرای همایشهای آموزشی ترویجی ویژه اتوبوسرانان و برپایی غرفه های اطلاع رسانی بهترین ها از دورریختنی ها در نواحی نه گانه از دیگر اقدامات این طرح است.

حسینی با اشاره  به فعالیت ده ها دستگاه خودروی کامیونت برای جمع‌آوری کالا‌ها و پسماندهای بلااستفاده حجیم گفت: برای جمع‌آوری پسماندهای خشک و حجیم اماکن اداری و مجتمع‌های تجاری و مراکز خرید در نظر گرفته شده است.

وی با بیان‌ اینکه برای پسماندهای خشک اماکن مسکونی، کیسه‌های زباله‌ خاصی در نظر گرفته شده ، تصریح کرد: 72دستگاه وانت موظف به جمع‌آوری پسماندهای خشک از درب منازل هستند و بیش از پنج هزار و 400 کیلوگرم کیسه‌ آبی زباله مخصوص پسماندهای خشک بین مشترکین از طریق خودروهای جمع‌آوری توزیع شد.

 

 

 

شنبه 8/2/1397 - 14:16
تاریخ

هشتم اردیبهشت ماه، سالروز شهادت امیر سرتیپ خلبان علی اکبر قربان شیرودی است. خلبان تیز پرواز آسمان ایران که ساعتی از جنگ فاصله نگرفت و چنان جنگید که شهید دکتر چمران او را «ستاره درخشان جنگ کردستان» نامید و شهید تیمسار فلاحی او را «ناجی غرب و فاتح گردنه ها» خواند.به گزارش خبرگزاری مهر،  شهید خلبان علی اکبر قربان شیرودی در دیماه 1334 در روستای بالا شیرود از توابع شهرستان تنکابن در خانواده ای کشاورز و متدین دیده به جهان گشود. وی پس از گذراندن سال سوم متوسطه در زادگاه خویش، برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و همراه با کار به تحصیل خود ادامه داد. شهید شیرودی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند. سپس دوره هلی کوپتری کبرا را در پادگان اصفهان گذراند و با درجه ستوانیاری فارغ التحصیل شد.

 

شهید شیرودی در کنار شهید احمد کشوری

 

وی پس از سه سال خدمت در ارتش به کرمانشاه رفت و با شهید خلبان احمد کشوری آشنا شد. شهید شیرودی از ارتشیانی بود که با اوج گیری جریانات انقلاب اسلامی به صفوف راهپیمایان پیوست و به دستور حضرت امام(ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان ها، او نیزخارج شد. پس از خروج از پادگان درصدد تشکیل گروهی چریکی بر آمد و با تعدادی از دوستانش در کرمانشاه در این زمینه اقدام کرد تا اینکه امام خمینی(ره) به میهن بازگشتند و انقلاب به پیروزی رسید.

 

شهید شیرودی که در جریانات پیروزی انقلاب با پیشمرگان کرد مسلمان همکاری کرده بود، با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به سپاه غرب کشور پیوست. وی که با شروع جنگ تحمیلی در 31 شهریور1359 به منطقه کرمانشاه رهسپار شده بود در جریان یکی از مأموریت های خود با سرپیچی از فرمان بنی صدر مبنی بر تخلیه پادگان و انهدام انبار مهمات منطقه، به همراه دو خلبان همفکر خود و با دو هلیکوپتری که در اختیار داشتند، در طول 12 ساعت پرواز بی نهایت حساس و خطرناک که وی به عنوان تنها موشک اندازپیشاپیش دو خلبان دیگربه قلب دشمن یورش برد، توانست مهمات دشمن رادرهم کوبیده وخسارات سنگینی بر دشمن وارد آورد.

شجاعت و ابتکار عمل این شهید نه تنها در سراسر کشور، بلکه در تمام خبرگزاری های مهم جهان منعکس شد. بنی صدر برای حفظ ظاهر دو هفته بعد به او ارتقاء درجه داد، اما وی درجه تشویقی را نپذیرفت وتنها خواسته اش را دیدار با حضرت امام و بیان کارشکنی های بنی صدر وبی تفاوتی برخی ازفرماندهان اعلام کرد. درهمان ایام به دستورفرماندهی هوانیروز چند درجه تشویقی گرفت و از ستوانیار سوم خلبان به درجه سروانی ارتقاء یافت، اما طی نامه ای به فرمانده هوانیروز کرمانشاه در 9  مهر 1359 چنین نوشت:" اینجانب خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه می باشم وتا کنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگ ها شرکت نموده ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته ام و به دستور رهبرعزیزم به جنگ رفته ام. لذا تقاضا دارم درجه تشویقی که به اینجانب داده اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانیار سومی که بوده ام، برگردانید".

 

با اوج گیری جنگ کردستان شهید شیرودی و چند تن دیگر از خلبانان وارد جنگ شدند. وی در عملیاتهای پروازی خود تلفات سنگینی را به نیروها و تجهیزات دشمن در نقاط استراتژیکی غرب کشور وارد کرد. در 13 دی ماه 1359 وقتی خیانت های آشکار بنی صدر را دید به افشاگری پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ایمان و اسلحه و چنگ و دندان از میهن اسلامی دفاع کنند. در همین ایام شهید علی اکبر شیرودی را به خاطر باز پس گیری ارتفاعات بازی دراز بازداشت تنبیهی کردند و در واکنش به این مساله روحانیون متعهد و اعضای سپاه کرمانشاه مراتب ناراحتی خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضای شورای عالی دفاع از جمله آیت الله خامنه ای و حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی رساندند و حکم بازداشت وی منتفی شد.

شهید شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به  هلی کوپترش، باز سرسختانه می جنگید. شهید شیرودی پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از 360 خطر مرگ سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) در منطقه بازی دراز، هنگامی که عراق لشکری زرهی با 250 تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سر پل ذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.

 

خلبان یاراحمد آرش که به همراه شهید شیرودی در این عملیات پروازی شرکت داشت، درمورد چگونگی شهادت این خلبان دلاور چنین می گوید: " بارها او را در صحنه جنگ دیده بودم که خود را با هلیکوپتر به قلب دشمن زده و حتی هنگام پرواز مسلسل به دست می گرفت. درآخرین نبرد هم جانانه جنگید و بعد از آنکه چهارمین تانک دشمن را زدیم، ناگهان گلوله یکی از تانک های عراقی به هلیکوپتر اصابت کرد و در همان حال شیرودی که مجروح شده بود با مسلسل به همان تانک شلیلک کرده و آن را منهدم نمود و خود نیز به شهادت رسید."

 

پیکر مطهر شهید شیرودی پس از تشیع باشکوه در روستای شیرود تنکابن به خاک سپرده شد. پس از شهادت خلبان علی اکبر شیرودی، شخصیت های مملکتی نسبت به شخصیت والا و سلوک اخلاقی وی اظهارات مختلفی نموده اند از جمله حضرت آیت الله خامنه ای او را مکتبی، مومن و جنگنده در راه خدا توصیف می کنند. آیت ا...هاشمی رفسنجانی در مورد وی می گوید: " من در قیافه شیرودی مالک اشتر را دیدم."

صاحب نظران جنگ های هوایی او را "نامدارترین خلبان جهان" نامیده اند؛ چنان که شهید تیمسار فلاحی، رئیس ستاد مشترک ارتش وی را ناجی غرب و فاتح گردنه ها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر توصیف کرده و می گوید:" او غیر ممکن ها را ممکن ساخت. کسی بود که وقتی خبر شهادتش را به امام دادم، امام در مورد وی فرمود:" او آمرزیده است".

شنبه 8/2/1397 - 12:37
تاریخ

 

 

(11 شعبان) ، ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان

در کشور عزیزمان ایران، روز ولادت حضرت علی اکبر (ع) در ۱۱ شعبان، روز جوان نامگذاری شده است.
جوانی، آغاز شکفتن است. جوانی، میلاد دوباره انسان است. انسان در جوانی، بار تکلیف الهی را به تازگی بر دوش گرفته است. خداوند، بسیاری از نعمت هایش را در جوانی به انسان ارزانی می‌دارد.جوانی، موهبتی از جانب خداوند است. جوانی، ثروتی است که انسان باید آن را جز دربهای بهشت، خرج نکند. پس خوشا به حال آنان که جوانی را قدر می‌دانند و این گوهر گرانبها را در راه سعادت خویش، به کار می‌گیرند.

 

ضمیر جوان، آینه پاکیهاست؛ آینه ای که هنوز گردی از گناهان بر روی آن ننشسته است. نگاه جوان،‌ پنجره ای است که رو به سوی افقهای روشن گشوده شده است. پنجره ای که آفتاب حقیقت را می نوشد.

 

جوانی، دوره طوفانی عمر است. جوان اگر چه از مرحله نوجوانی که دوره آشوب شدید است بیرون آمده و به دنیای آرامش نسبی وارد شده است، اما همچنان مثل آتش،‌ برافروخته و شعله ور است. جوانی، دنیای تحول است؛ دنیای بحران و دنیای تغییر و تحولات جسمی و غریزی که سبب بروز حالات روحی و دگرگونی عواطف می شود. جوانی سن توقعات جدید و حتی از نگاهی می توان گفت: سن پرتوقعی ها، طغیان و امیال و رغبت‌هاست؛ از این رو باید به جوانی و جوانان با نگاهی خاص و ژرف نگریست.

 

نسل جوان همیشه به دنبال الگوی مناسب خود بوده و برای یافتن آن، دو شعار گفتار و عمل را پیش رو قرار داده و به دنبال الگویی است که به گفته های خودش جامه عمل بپوشاند. اگر نسل جوان بین گفتار و کردار الگوی خود تضاد و تعارض ببیند نمی تواند به او اعتماد کرده و از اندیشه های او پیروی کند.

 

همچنان که راز استقبال و روی آوردن جوانان به امام خمینی (ره) را باید در اهل عمل بودن ایشان جست و جو کرد؛ ‌چرا که جوانان می دیدند که امام (ره) تنها سخن نمی گوید بلکه قبل از سخن گفتن خود به آن عمل می کند.
فرهنگ اسلام، جوان را در جایگاهی ارزشمند و بلند قرار داده و تعابیر والایی را در شأن او آورده است. دین اسلام، جوان را به ملکوت نزدیکتر از دیگران می داند و معتقد به تکریم و بزرگداشت اوست.

 

در حدیثی از رسول اکرم (ص) آمده که فرموده‌اند:
فضیلت جوان عابد که از آغاز جوانی عبادت کند بر پیری که وقت کهولت به عبادت بپردازد، همانند فضیلت پیغمبران بر دیگر مردمان است.

حضرت رسول (ص) می‌فرمایند: خداوند بر وجود جوان عبادت پیشه بر ملائکه می نازد و مباهات می کند. پیامبر خدا (ص) همچنین می‌فرمایند: خداوند جوانی را که جوانیش را در بندگی خدا بگذراند دوست می دارد.

  

حضرت علی اکبر(ع) در 11 شعبان سال43 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود

 حضرت علی اکبر (ع) الگوی جوانان
حضرت علی اكبر (ع) فرزند ابی عبدالله الحسین(ع) بنا به روایتی در یازدهم شعبان،سال43 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود. مادر بزرگوار ایشان لیلا دختر ابى مره می باشد. وی زمانى چند در خانه امام حسین علیه السلام به سر برد و روزگارى در زیر سایه حسین (ع) بزیست. لیلا براى امام حسین (ع) پسرى آورد، رشید، دلیر، زیبا، شبیه ترین کس به رسول خدا صلى الله علیه و آله رویش روى رسول ، خویش خوی رسول ، گفت و گویش گفت و گوى رسول خدا صلى الله علیه و آله؛ هر کسى که آرزوى دیدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر لیلا مى نگریست تا آنجا که پدر بزرگوارش می فرماید هرگاه مشتاق دیدار پیامبر مى شدیم به چهره او مى نگریستیم؛ به همین جهت روز عاشورا وقتى اذن میدان طلبید و عازم جبهه پیکار شد،امام حسین(ع) چهره به آسمان گرفت و گفت:اللهم اشهد على هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الى رؤیه نبیک نظرنا الیه…

 

حضرت علی اکبر در کربلا حدود ۲۵ سال داشت. برخی راویان سن ایشان را ۱۸ سال و ۲۰ سال هم گفته اند. او اولین شهید عاشورا از بنى هاشم بود. شجاعت و دلاورى حضرت على اکبر (ع) و رزم آورى و بصیرت دینى و سیاسى او، در سفر کربلا بویژه در روز عاشورا تجلى کرد. سخنان و فداکاریهایش دلیل آن است. وقتى امام حسین (ع) از منزلگاه قصر بنى مقاتل گذشت، روى اسب چشمان او را خوابى ربود و پس از بیدارى انا لله و انا الیه راجعون گفت و سه بار این جمله و حمد الهى را تکرار کرد. حضرت على اکبر (ع) وقتى سبب این حمد و استرجاع را پرسید، حضرت فرمود: در خواب دیدم سوارى مى‏گوید این کاروان به سوى مرگ مى‏رود. پرسید:مگر ما بر حق نیستیم؟ فرمود:چرا. پس گفت:فاننا اذن لا نبالى ان نموت محقین پس باکى از مرگ در راه حق نداریم.


روز عاشورا نیز پس از شهادت یاران امام، اولین کسى که اجازه میدان طلبید تا جان را فداى دین کند او بود. اگر چه به میدان رفتن او بر اهل بیت و بر امام بسیار سخت بود، ولى از ایثار و روحیه جانبازى او جز این انتظار نبود. وقتى به میدان مى‏ رفت،امام حسین(ع) در سخنانى سوزناک به آستان الهى، آن قوم ناجوانمرد را که دعوت کردند ولى تیغ به رویشان کشیدند، نفرین کرد. على اکبر چندین بار به میدان رفت و رزمهاى شجاعانه‏اى با انبوه سپاه دشمن نمود.

 

پیکار سخت، او را تشنه‏ تر ساخت؛ به خیمه آمد. بى آنکه آبى بتواند بنوشد، با همان تشنگى و جراحت دوباره به میدان رفت و جنگید تا به شهادت رسید. قاتل او مره بن منقذ عبدى بود. پیکر حضرت على اکبر (ع) با شمشیرهاى دشمن قطعه قطعه شد.وقتى امام بر بالین او رسید که جان باخته بود. امام حسین (ع) صورت بر چهره خونین حضرت على اکبر (ع) نهاد و دشمن را باز هم نفرین کرد.


قتل الله قوما قتلوک…و تکرار مى‏دکرد که:على الدنیا بعدک العفا. و جوانان هاشمى را طلبید تا پیکر او را به خیمه گاه حمل کنند. حضرت على اکبر ، نزدیکترین شهیدى است که با امام حسین دفن شده است.مدفن او پایین پاى ابا عبد الله الحسین قرار دارد و به این خاطر ضریح امام،شش گوشه دارد.

شنبه 8/2/1397 - 12:32
تاریخ

رویدادهای مهم 8 اردیبهشت در تقویم خورشیدی:

• روز جوان

• قشون روسی با دو عراده توپ و چند مسلسل وارد تبریز شد و شهر مورد تاخت و تاز آنها قرار گرفت. (1288 ش)

• مسئله تخلیه ایران از نیروهای متفقین (1324 ش)

• برگزاری كنگره هزاره بوعلی سینا (1333 ش)

• انتشار روزنامه‌ طوفان‌ به‌ مدیریت‌ " فرخی یزدی‌" (1339 ش)

• افتتاح مراكز تلویزیونی گیلان و مازندران (1349 ش)

• متن کامل قیمت معاملاتی اراضی و ساختمان‌های تهران و شمیرانات انتشار یافت. (1349 ش)

• اصلاحیه قانون استخدام به تصویب مجلس شورای ملی رسید. (1349 ش)

• كشتار گروهی از كارگران "جهان چیت" كرج توسط ایادی رژیم پهلوی (1350 ش)

• کلیسای سنت سرکیس در خیابان کریمخان زند با شرکت رهبران ارامنه جهان افتتاح شد. (1352 ش)

• ایران و ژاپن در تهران مذاکرات اقتصادی خود را آغاز کردند. (1352 ش)

• ایندیرا گاندی نخست وزیر هند برای یک دیدار پنج روزه وارد تهران شد. (1353 ش)

• امیرحسین شیخ بهائی رئیس اتاق اصناف برکنار شد و به جای وی سرهنگ حکمتی مدیر عامل شرکت تاکسیرانی برگزیده گردید. سرهنگ سلامی نیز به ریاست شرکت تاکسیرانی رسید. (1353 ش)

• محمد حسین هیکل سردبیر سابق روزنامه الاهرام به اتفاق همسرش وارد تهران شد. (1354 ش)

• رئیس نیروهای مسلح عراق در رأس یک هیئت نظامی به ایران آمد. (1356 ش)

• مارگارت تاچر رهبر حزب محافظه کار انگلیس وارد تهران شد و با شاه ملاقات کرد. (1357 ش)

• در افغانستان یک کودتای انقلابی توسط تره کی انجام گرفت و به طور کلی بر تمام کشور استیلا یافت. حکومت جدید با انتشار اعلامیه‌ها خصلت سیاسی خود را نشان داد و معلوم شد مخالف با حکومت‌های گذشته و طبیعی است. (1357 ش)

• شهادت سروان خلبان "علی اکبر شیرودی" (1360 ش)

• قطع رابطه رژیم آل سعود با جمهوری اسلامی ایران به دستور دولت آمریكا (1367 ش)

• درگذشت "احسان طبری" محقق و سیاست‏مدار (1368 ش)

• درگذشت‌ جعفر روح‌بخش‌، هنرمند و نقاش‌ معاصر ایران‌ (1375 ش)

رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری (28 جمادی الثانی):

• وفات "ابوالقاسم شاطبی" معروف به "امام القُرّاء" عالم و قاری مشهور قرآن كریم(590 ق)

• درگذشت "میرزا محمد بن سلیمان تنكابنی" عالم و ادیب ایرانی(1302 ق)

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی (28 آوریل):

• وقوع خسوف و قطع جنگ (585 پیش از میلاد)

 

• تولد "یوهان گوتِنْبرْگْ" دانشمند آلمانی و مخترع ماشین چاپ (1400 م)

• زادروز صدام حسین (1937 م)

• اعدام "بنیتو موسولینی" دیكتاتور فاشیست توسط میهن‏پرستان ایتالیا (1945 م)

• مداخله نظامی امریكا در كشور دومینیكن واقع در امریكای مركزی (1965 م)

• صدور دستور عقب‏‌نشینی كامل نیروهای امریكا از ویتنام (1975 م)

• اعطای‌ جایزه‌ بهترین‌ کارگردانی جشنواره‌ جهانی فیلم‌ سنگاپور به‌ " زیر درختان‌ زیتون‌ "(عباس‌ کیارستمی) (1975 م)

شنبه 8/2/1397 - 12:29
تاریخ

پس از خروج استعمارگران فرانسوی از ویتنام و انعقاد معاهده ژنو در 20 ژوئیه 1954میلادی، به منظور تقسیم ویتنام به دو قسمت شمالی و جنوبی، اغتشاش و هرج و مرج در این كشور ایجاد شد. از این رو امریكا به بهانه اجرای مفاد عهدنامه ژنو، نیروهای خود را وارد ویتنام ساخت. ادامه این روند باعث شعله‏‌ور شدن آتش جنگ امریكا و ویتنام شمالی گردید و تلفات سنگینی به دو طرف وارد شد. طولانی شدن جنگ، هزینه‏‌های سرسام‌‏آور این لشكركشی بی‏نتیجه و گسترش اعتراضات مردم، سردمداران امریكا را وادار ساخت تا برای پایان جنگ فكری بكنند. با روی كار آمدن ریچارد نیكسون، تلاش‌‏ها برای پایان دادن به دخالت نظامی امریكا ابعاد وسیعی یافت و در نهایت در 28 آوریل 1975م، وی دستور عقب‌‏نشینی كامل نیروهای امریكایی از ویتنام را صادر كرد. به دنبال خروج نیروهای امریكایی، دولت ویتنام جنوبی سقوط كرد و ویتنام شمالی و جنوبی، كشور واحدی تشكیل دادند. در طی جنگ امریكا علیه ویتنام كه بیش از ده سال به طول انجامید، بیش از سه میلیون ویتنامی و پنجاه هزار امریكایی كشته و چندین برابر آن، مجروح شدند. با خروج نیروهای نظامی امریكا از ویتنام، اولین شكست امریكا از كشوری كوچك شكل گرفت و حیثیت بین‌‏المللی ایالات متحده امریكا در جهان را لكه‌‏دار ساخت.

 

شنبه 8/2/1397 - 12:26
تاریخ

 

پس از شدت یافتن درگیری‏‌ها و خشونت‏‌های داخلی میان گروه‌‏های چپ و راست و نظامیان در دومینیكن، در 28 آوریل 1965میلادی نیروهای امریكایى در دومینیكن پیاده شده و این كشور را به بهانه حمایت از اتباع خویش اشغال نمودند. اما در مدت زمانی كوتاه، 1500 تفنگدار امریكایى به چهل هزار نفر افزایش یافتند و با حمایت 37 رزمناو، دومینیكن را محاصره كردند. جانسون، رئیس‏‌جمهور امریكا، با نقض صریح منشور سازمان كشورهای امریكایى كه مداخله مستقیم و غیرمستقیم به هر دلیل در امور داخلی یا خارجی هر یك از كشورهای عضو را ممنوع كرده بود، تفنگ‏داران دریایی و لشكر 82 هوابُرد خود را روانه این كشور امریكای مركزی كرده بود. نیروهای نظامی امریكا سرانجام با تشكیل دولتی متشكل از انقلابیون و عوامل طرفدار امریكا، مجبور به خروج از دومینیكن شدند.

شنبه 8/2/1397 - 12:25
تاریخ

 

بنیتو موسولینی دیكتاتور پیشین ایتالیا در 20 ژوئیه 1883میلادی در خانواده فقیری در شمال ایتالیا متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، به روزنامه‏‌نگاری روی آورد. موسولینی در 23 مارس سال 1919میلادی با استفاده از شورش‏‌ها و هرج و مرج موجود در ایتالیا، حزب فاشیست را به وجود آورد و رهبری آن را بر عهده گرفت. با پیروزی این حزب در انتخابات سال 1922میلادی، موسولینی با جلب رضایت پادشاه ایتالیا، به نخست وزیری رسید و با شدت عمل، كشور را از وجود مخالفان خود پاك نمود. وی در اندك زمانی، ایتالیا را زیر سلطه حزب فاشیست درآورد و هم‏زمان در دوران حكومتش فعالیت‏‌های عمرانی فراوانی انجام داد. با روی كار آمدن هیتلر در آلمان، موسولینی به او نزدیك شد به طوری كه در طی سال‏های 1936 الی 1939میلادی نیروها و تجهیزات ایتالیا همراه با نیروهای آلمان در جنگ‌‏های داخلی اسپانیا به نفع سلطنت طلبان فعالیت می‌‏كردند. موسولینی برای استحكام موقعیت ایتالیا در دریای مدیترانه و تسلط بر دریای آدریاتیك، در سال 1939میلادی به آلبانی حمله برد و با وجود مقاومت شدید مردم آن، این كشور را تسخیر نمود. با آغاز جنگ جهانی دوم در سال 1939میلادی موسولینی رسماً حمایت خود را از هیتلر اعلام كرد و سال بعد نیز آشكارا، ارتش ایتالیا را وارد صحنه‏‌های جنگ نمود. وی پس از یك رشته پیروزی‏‌ها و شكست‏‌ها و اشغال ایتالیا، در 25 ژوئیه 1943میلادی، از طرف پادشاه، بر كنار شد و از آن پس، سیاست ایتالیا، علیه آلمان ادامه یافت. موسولینی پس از بركناری، در نقطه‏‌ای در یك‏صد كیلومتری رم زندانی شده بود اما با كمك خلبانان ورزیده آلمانی در 12 سپتامبر 1943م آزاد شد. موسولینی پس از آن به مونیخ انتقال یافت و پس از ملاقات با هیتلر، برای تشكیل یك حكومت جمهوری طرفدار آلمان در شمال ایتالیا به میلان بازگشت. عمر حكومت جمهوری موسولینی هم بیش از پانزده ماه به طول نینجامید و موسولینی به دنبال پیشروی نیروهای متفقین به شمال ایتالیا، متواری شد. در نهایت، بنیتو موسولینی در حین فرار در لباس سربازان آلمانی، در 28 آوریل 1945میلادی توسط یك گروه از پارتیزان‌‏های مخالف، شناسایى و دستگیر گردید و پس از یك محاكمه كوتاه، در 62 سالگی اعدام شد. به همراه موسولینی، كلارا پتاچی، معشوقه وی نیز حضور داشت كه علی‏رغم توانایى برای فرار، از بنیتو جدا نشد. موسولینی در حالی در سال 1935میلادی به این زن كه همسر یكی از افسران جوان ارتش ایتالیا بود، دلبسته شد كه خود دارای همسر و پنج فرزند بود. افشای رابطه نامشروع او با یك زن، به حیثیت و موقعیت سیاسی موسولینی لطمه شدیدی وارد ساخت. پس از تیرباران موسولینی و كلارا پتاچی، جنازه‏‌های آن دو را به صورت وارونه در ملأ عام به نمایش گذاشتند.

شنبه 8/2/1397 - 12:24
تاریخ

 

28اپریل زادروز صدام حسین است كه در 1937 در یک روستا در منطقه تكریت عراق به دنیا آمد و ده‌ها سال بر این كشور حكومت كرد. صدام که چند ماه پس از اشغال نظامی عراق در یک مخفیگاه محقر دستگیر شد، سی ام دسامبر 2006، در پی یک محاکمه نسبتا طولانی اعدام شد. حکم اعدام را به جای طالبانی رئیس جمهور، مالکی نخست وزیر عراق امضا کرده بود. رسانه‌ها در اپریل 2003 (نخستین ماه تصرف عراق توسط آمریکا) بیش از همیشه به زادروز صدام توجه كرده بودند زیرا كه پس از تصرف عراق توسط نیروهای آمریكا و انگلستان معلوم نبود كه در شصت و ششمین زادروزش كجا بود و در چه وضعیتی قرار داشت.
در 28 اپریل 2007 و نخستین زادروز پس از اعدام، برخی از عراقی‌های سُنی با دسته‌های گل از گور او در زادگاهش دیدن کردند. روزنامه‌ها در اپریل 2007 به مناسبت گذشت 70 سال از تولد صدام، ضمن تشریح زندگانی توفانی او نوشته بودند که ادامه نا آرامی‌های عراق، سوء مدیریت‌ها و فساد مالی ـ اداری، ناامنی و کمبودها، توجه عراقی‌ها را از دیکتاتوری‌ها صدام حسین برگرفته است و برای جهانیان نیز معمّای اشغال نظامی عراق و برکنار کردن دولت حزب بعث پیچیده تر شده است و این سئوال همچنان بگوش می‌رسد که آیا واشنگتن و لندن نمی‌توانستند بدون جنگ، به هدف برسند زیرا که که صدام اهل سازش بود؟. مفسران روزنامه عموما پیش‌بینی کرده بودند که ناآرامی‌های عراق ـ در صورت خارج شدن نیروهای نظامی آمریکا پایان نخواهد یافت زیرا که تعدد نژاد و مذهب وجود دارد و تقسیم پول نفت.

شنبه 8/2/1397 - 12:23
تاریخ

 

اطلاعات زیادی پیرامون شرح حال گوتنبرگ در دسترس نیست. تنها می‌دانیم كه او در حدود سال ۱۴۰۰ در شهر ماینز آلمان به دنیا آمد و در اواسط قرن تمام فعالیت خود را وقف هنر چاپ كرد. معروف‌ترین كار او كتاب مقدس گوتنبرگ می‌باشد كه حدود سال ۱۴۵۴ در ماینز چاپ شده است. البته نام گوتنبرگ در هیچ یك از كارهای چاپی او، حتی در كتاب مقدس گوتنبرگ كه مسلماً با تجهیزات او چاپ شده است، به چشم نمی‌خورد. گوتنبرگ ظاهراً كاسب خوبی نبوده و نتوانست از اختراع خود پول زیادی به‌دست آورد. او در دعاوی متعددی گرفتار شد كه در یكی از آنها محكوم شد تجهیزات خود را به شریكش یوهان فاست واگذار کند. گوتنبرگ در سال ۱۴۶۸ در ماینز درگذشت. چاپ باسمه‌ای قرن‌ها قبل از گوتنبرگ در چین شناخته شده بود، باستان‌شناسان نیز توانسته‌اند یك كتاب چاپی كه تاریخ آن به سال ۸۶۸ برمی‌گردد در چین کشف کنند. مهر و انگشترهای خاتم نیز كه اساس كارش همان شیو‌ه چاپ باسمه‌ای می‌باشد از زمان‌های باستان به‌كار گرفته می‌شده است. در غرب نیز قبل از گوتنبرگ با چاپ آشنا بودند. چاپ باسمه‌ای، امكان تولید نسخه‌های متعدد از یك كتاب را فراهم می‌كرد اما یك مشكل اساسی داشت از آنجا كه برای هر كتابی باید یك سری كامل و جدید از صفحات ساخته می‌شد و حروف روی چوب حک می‌شد، این روش برای تولید كتاب‌های مختلف عملی نبود.
گفته شده است كه سهم عمد‌ه گوتنبرگ در صنعت چاپ اختراع حروف چاپی قابل جابجایی بوده است. در واقع حروف چاپی قابل جابجایی نیز در اواسط قرن یازدهم در چین توسط شخصی به‌نام بی‌شنگ اختراع شده بود. اما چون صنعت چاپ تنها پس از اروپا و پس از اینکه چینی‌ها روش‌های جدید آن را از اروپایی‌ها فراگرفتند در چین همگانی شد، صنعت چاپ به شکل امروزی‌اش را به بی‌شنگ و چینی‌ها نسبت نمی‌دهند. حروف چاپی را در آن زمان با نوعی سفال می‌ساختند كه طبعاً نمی‌توانست زیاد بادوام باشد. بعدها چینی‌ها و كره‌ای‌ها در ساخت حروف چاپی قابل جابجایی اصلاحاتی به‌وجود آوردند، پس از آن دولت كره در اوایل قرن پانزدهم از ایجاد یك كارگاه ریخته‌گری برای تولید حروف چاپی فلزی حمایت كرد و پس از آن و مدتی قبل از گوتنبرگ، كره‌ای‌ها حروف چاپی فلزی را جایگزین حروف سفالی كردند. روش چاپ گوتنبرگ. با این روش می‌شد ۲۴۰ صفحه در ساعت چاپ کرد. كاغذ سال‌ها قبل در چین توسط تسائی‌لون اختراع شده بود و در غرب نیز قبل از گوتنبرگ به شكلی گسترده از آن استفاده می‌شد. این تنها عامل از عوامل چهارگانهٔ مورد نیاز چاپ بود كه گوتنبرگ به شكل آماده در دسترس داشت. اگر چه در مورد سه عامل دیگر قبل از گوتنبرگ كارهایی انجام شده بود ولی گوتنبرگ اصلاحات و ابداعات مختلف و متعددی در هر یك از آنها پدید آورد. وی ظاهرا بدون اطلاع از كار چینی‌ها، حروف قابل انتقال را اختراع كرد و برای هر یك از حروف الفبا یك حرف جداگانه به كار برد. حروف متحرك را چینی‌ها اختراع كردند، ولی گوتنبرگ كه حرفه‌اش زرگری بود، آلیاژ مناسب برای ریخته‌گری حروف را از سرب و آنتی‌موآن به‌دست آورد و سپس نسبت هر یك از این دو فلز را به گونه‌ای انتخاب كرد كه حروف بیش از حد سخت و نرم نباشند. وی برای مركب روغنی چاپ هم فرمول مناسبی یافت همچنین پرس مناسبی هم برای چاپ ابداع کرد و خلاصه با رفع موانع و حل مشكلات، عمل چاپ را میسر و اجرایی كرد. صنعت چاپ برخلاف تمام اختراعات پیشین اصولاً یك دستگاه تولید انبوه است. یك نسخه از یك كتاب چاپی به خودی خود چیزی برتر از نسخه خطی آن نیست اما مزیت اصلی چاپ در تولید انبوه آن است. آنچه كه گوتنبرگ ابداع كرد تنها یك ابزار و یك وسیله و یا حتی انجام یك سلسه اصلاحات در آنچه كه وجود داشت، نبود بلكه ابداع یك سامانهٔ كامل تولید بود. با مقایسهٔ توسعهٔ بعدی اروپا و چین می‌توان تصویری از تأثیر گوتنبرگ بر تاریخ جهان به‌دست آورد. در هنگام گوتنبرگ اروپا به سرعت پیشرفت كرد در حالی كه پیشرفت چین، كه تا مدتها بعد هنوز از چاپ باسمه استفاده می‌كرد، نسبتاً كند بود و می‌توان گفت صنعت چاپ عامل بسیار مهمی در گسترش و پیشرفت دانش بوده است. تقریبا ۲۰ سال پس از نخستین تلاش‌های گوتنبرگ در امر چاپ، این صنعت در ونیز، فلورانس، پاریس و لیون در حدی مختصر و محدود رواج یافت چون دستگاه چاپ گوتنبرگ، هزینه‌های بسیار زیادی داشت درنتیجه تنها برای ثروتمندان قابل دسترسی بود و به همین دلیل تا مدت‌های طولانی استقبال چندانی از آن نشد. ۳۰۰ سال پس از اختراع دستگاه چاپ گوتنبرگ، یک نمایشنامه‌نویس آلمانی به نام آلوئیس زنه فلدر، چاپ سنگی یا لیتوگرافی را در سال ۱۷۹۶ میلادی اختراع كرد.

شنبه 8/2/1397 - 12:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته