• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1204
تعداد نظرات : 1251
زمان آخرین مطلب : 5514روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
بر خلاف آگهی‌های تلویزیونی ساده و سرراست تلویزیون خودمان، سردرآوردن از بعضی از آگهی‌های فرنگی دشوار و گاهی غیرممکن است!

مایکروسافت به تازگی یک پروژه تبلیغاتی ۳۰۰ میلیون دلاری را شروع کرده است. در نخستین آگهی از سری آگهی‌های تبلیغاتی مایکروسافت، بیل گیتس و یک کمدین مشهور آمریکایی به نام «جری ساینفلد» حضور دارند.

پخش این آگهی یک ۹۰ ثانیه‌ای از روی پنجشنبه شروع شده است.

در این آگهی بیل گیتس در یک فروشگاه کفش‌فروشی در حال امتحان کفش دیده می‌شود که ناگهان ساینفلد از راه می‌رسد و به او کمک می‌کند تا یک کفش تنگ را به پا کند. آن دو در حال خوردن تنقلات از فروشگاه خارج می‌شوند، در اینجا، ساینفلد از بیل گیتس می‌پرسد که آیا می‌شود کامپیوتر‌ها را مثل کیک‌های مبدل به چیزهای خوشمزه کرد یا نه!



ما که چیزی از نخستین آگهی پروژه تبلیغاتی پرهزینه مایکروسافت سردرنیاوردیم!


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:38
کامپیوتر و اینترنت
سایت iimmgg تنها یک وبسایت دیگر برای آپلود عکس نیست ، هرچند که اگر برای همین منظور هم استفاده شود انتخاب بسیار خوب و مناسبی به شمار می رود.
در صورتی که بخواهید یک از همین امکان سایت استفاده کنید ، هیچ نیازی به عضو شدن نیست.اما مطمئن باشید با عضویت در این سایت- که به هیچ وجه سخت و وقتگیر نیست - قادر خواهید بود از امکانات زیادی استفاده کنید.شما می توانید هر تعداد عکس بدون محدودیت در اندازه ، ابعاد و مصرف پهنای باند در آن آپلود کنید. آن ها را در گالری هایی که می سازید مدیریت و مرتب نمایید. حتی به کمک ابزار picnik تصاویر خود را ویرایش نمایید.لینک مستقیم تصاویر به همراه لینک های مربوط به استفاده در تالارهای گفتمان ، کد HTML ، لینک مخصوص گوشی های موبایل و همچنین تصویر بندانگشتی (Thumb) در اختیار شما قرار می گیرد.



ویژگی های این سایت عبارتند از :
- آپلود و اشتراک تصاویر بصورت کاملا رایگان
- امکان آپلود عکس ها بدون محدودیت تعداد، حجم ، ابعاد و بدون محدودیت در مصرف پهنای باند
- توانایی ویرایش تصاویر بصورت آنلاین با کمک ویرایشگر Picnik در همانجا
- مشاهده آمار بازدیدکنندگان تصاویر اشتراک گذارده شما
- قرار دادن تصویر در وبلاگ یا پروفایل شخصی شما
- آپلود کردن گالری ها در صورت تمایل در سایت Rapidshare

با عضویت در این سایت - که چندان هم پیچیده و زمان بر نیست - خواهید توانست تمامی تصاویر خود را به راحتی در کنار هم داشته باشید و حتی با آدرس مجزایی که بصورت www.yourname.iimmgg.com به شما اختصاص می یابد اقدام به ایجاد گالری تصاویر کنید.جالب اینجاست که به راحتی قادر خواهید بود نام گالری عکس خود را تغییر داده ، رنگ بندی گالری عکس خود را به دلخواه تغییر دهید و آن را به وبلاگ یا سایت خود لینک دهید.

اگرچه این سایت و وبسایت هایی مانند این ، از شهرت و اعتبار سایت هایی مانند Flickr یا Picasa برخوردار نیستند اما امکاناتی که به کاربرانشان ارائه می دهند بسیار خوب و وسوسه کننده است.iimmgg را حتما امتحان کنید.


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:37
کامپیوتر و اینترنت
در این پست می‌رویم به سراغ دنیای ویدیو. در وب، سرویسهای بسیاری هستند كه امكانات متعددی برای اشتراك‌گذاری ویدیو در اختیار شما قرار می‌دهند. این امكانات روزبه‌روز افزایش می‌یابند.اما در این پست برخلاف امكانات زیاد می‌خواهیم از سادگی بگوییم.

توییتر، پایان میكروبلاگینگ نبوده و نیست.توییتر تنها یك آغاز است. اكنون مفهوم میكرو به تمامی حوزه‌های وب سرایت كرده است. یكی از این حوزه‌ها، ویدیو است و میكروویدیوبلاگینگ حیطه‌ای تازه و جذاب است.

مدتی است سرویسی به نام «12seconds» به صورت آزمایشی راه‌اندازی شده است. روش استفاده ساده است: شما در سایت ثبت‌نام می‌كنید. به اكانت خود هدایت می‌شوید و در انجا یك صفحه ساده برای ركورد ویدیو ظاهر می‌شود.تنها كاری كه شما لازم است انجام دهید این است كه «وب‌كم» خود را روشن كرده باشید.بر روی دكه record it كلیك می‌كنید. اكنون كانتر صفحه به صورت معكوس از 12 به سمت صفر می‌شمارد. شما در طی 12 ثانیه می‌توانید یك فایل ویدیویی از خود ضبط كنید.در پایان می‌توانید در كنار ان گزینه‌هایی را تكمیل كنید:مثلا الان چكار می‌كنید؟ كجا هستید؟ و …پس از این مرحله بر روی post it كلیك كرده و فایل مربوطه به همراه اطلاعات درج شده به سرویس 12ثانیه منتقل می‌گردد.

تمام شد!

اما ممكن است چنین چیزی پوچ بنظر برسد!! فلاش‌بك بزنید به دوران قبل از آشنایی شما با توییتر. آیا در ان روزگار تصور می‌كردید كه توییتر اینقدر كاربرد و جذابیت داشته باشد؟( مهم نیست كه اكثریت در اكثر مواقع چه استفاده‌ای از آن می‌كنند.مهم پتانسیل بزرگی است كه در یك مفهوم ساده نهفته است). اكنون سرویس 12 ثانیه می‌تواند همان نقش را بازی كند.

شاید بزرگترین و اصلی‌ترین مزیت این سرویس محدودیت زمانی ان به 12 ثانیه است. در مورد توییتر نیز همگان در ابتدا گله‌مندند كه چرا 144-150 كاراكتر؟ چرا بیشتر نه؟ اما پس از مدتی این محدودیت در كاراكتر نه تنها باعث مشكلی نشد بلكه منجر به شیوه‌های شگفت استفاده از توییتر نیز گشت. پس در سرویس 12 ثانیه نیز این محدودیت زمانی اگرچه در ابتدا ممكن است اندكی آزارنده بنظر برسد اما مطمئن باشید با گذشت اندك زمانی می‌تواند بستری برای خلق بسیاری از شگفتی‌ها باشد.

از دیگر سو 12ثانیه برای كاربران ایرانی اهمیت فراوان‌تری نسبت به كاربران جهانی دارد. بدلایل متعدد تولید ویدیو در وب برای ما هنوز دور از دسترس بنظر می‌رسد. بزرگترین مانع سرعت بسیار پایین وب است.از طرف دیگر بسیاری از ما با نشر ویدیویی احساس راحتی نمی‌كنیم. پس محدودیت 12 ثانیه‌ای به نفع ما خواهد شد.حجم‌ فایلهای ایجاد شده اندك خواهد بود و تولیدكنندگان ویدیو نیاز به انجام اعمال پیچیده ندارند.كما اینكه مخاطبان نیز با فایهای كوتاه مواجهند

من معتقدم بهتر است به «12 ثانیه» به عنوان یك شروع و مدخلی بر ویدیوی انلاین جدید نگاه كنیم. ما در این سرویس با هم تمرین می‌كنیم و هرگاه كه آمادگی لازم را پیدا كردیم می‌توانیم استعدادهای خود را در سرویسهایی با ویدیوهای طولانی‌تر و سنگین‌تر ادامه دهیم.

شاید بی‌ربط بنظر برسد اما بد نیست رابطه بین 12‌ثانیه و ویدیوهای حجیم وب را به رابطه‌ای مشابه متصل كنیم: ارتباط بین فیلم‌های كوتاه و فیلم‌های بلند سینمایی 35 میلیمتری. بسیاری بودند از كارگردانان بزرگ سینما كه كار خود را با فیلم‌كوتاه شروع كردند.هرچند كه فیلم كوتاه فقط مقدمه‌ای بر فیلم بلند نیست و به تنهایی ژانر بسیار ارزشمندی است. به همین منوال میكروویدیوبلاگینگ در عین جذاب بودنش می‌تواند شروعی برای ویدیوبلاگینگ‌های آینده ما باشد.

قرار نیست در شروع، فیلمهای 12ثانیه‌ای هنری در حد جشنواره‌های جهانی بسازیم. قرار است در شروع این مدیوم تازه را با هم تمرین كنیم. صرف تمرین این امكان، خود باارزش است. پس هر برشی كه از زندگی و خود و اطراف خود بزنید در مدت 12 ثانیه، می‌تواند بهانه‌ای باشد برای آپدیت كردن اكانت خود در این سایت.

برای استفاده از 12ثانیه فعلا نیاز به دعوت‌نامه دارید. كسانی كه تمایل به تست این سرویس را دارند كافی است ادرس ایمیل خود را در كامنتها ذكر كنند. در اكانت 12ثانیه من می‌توانید لیست دوستان ایرانی را ببینید كه آنجا را تست می‌كنند.


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:36
کامپیوتر و اینترنت
سایت های بسیار زیادی برای ساخت لوگو های زیبا وجود دارد.این سایت ها به شما امکانات زیادی میدهند که میتونید با استفاده از آنها لوگوی مناسبتان را در چند ثانیه بسازید.

یکی از سایت های معروف در این زمینه وبسایت Web 2.0 Logo Creatr است که از برترین سایت های درست کردن لوگو است.

شما با استفاده از این سایت میتونید لوگو های بسیار زیبایی بسازید و همچنین هنگام ساخت برخی از تنظیمات آنرا عوض کنید.از افکت هایی که این سایت بر روی لوگوی شما انجام میدهد میتوان به قرار دادن لوگوی بتا در آخر لوگو و همچنین قرار دادن بازتابی از متن شما در لوگو اشاره کرد.

نمونه لوگوی ساخته شده توسط این سایت:
 
چهارشنبه 20/6/1387 - 18:35
کامپیوتر و اینترنت
ارسال کارت پستال از طریق نت با همه گیر شدن پست های الکترونیکی رواج یافت و تا جایی پیش رفت که امروزه امری طبیعی و پذیرفته شده حساب می شود. اما نکته ای که همیشه وجود داشته و دارد احساس تنوع طلبی کاربران بوده، کاربرانی که کارت پستال های آماده جوابگوی سلیقه و نیاز آنها نیست، در اینجا نیاز به طراحی کارت پستال به صورت سفارشی احساس می شود. کارت پستالی که کاملا کاستومایز شده باشد و تمامی اهداف ما را پوشش دهند. 


پست کارد همان چیزیست که می تواند در این موارد ما را یاری کند، این وبسایت انتخاب عکس و موزیک کارت پستال را به کاربر سپرده است. برای ساخت کارت پستال بعد از ورود به سایت می توانید عکس مورد نظر خود را در فرمت های jpeg , png , gif انتخاب کرده و بعد از آن فایل صوتی کارت پستال که می تواند صدای شما، آهنگ دلخواه یا .. باشد را تا حداکثر 20 مگابایت و در فرمت mp3 به آن ضمیمه کنید . آسان بودن کار با این سایت می تواند یکی از مزایای این وبسایت به حساب بیاید.


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:35
کامپیوتر و اینترنت
تاچ اسکرین چیست؟ این پرسشی ست که به رغم پاسخ ساده ای که برای آن در نگاه اول وجود دارد در عمل با تعابیر گوناگون و متنوعی روبرو می گردد که به تکنولوژِی های متفاوت در ساخت صفحات لمسی باز می گردد. در مقاله پیش رو، قصد داریم تا با نگاهی به تکنولوژی Touch Screen به معرفی روش های مختلف ساخت صفحه نمایش های لمسی با تکیه بر نمونه های موبایلی بپردازیم. با ما همراه شوید.

 



فناوری که امروزه ما آن را به نام Touch Screen و یا صفحه نمایش های لمسی می شناسیم نخستین بار در سال 1971 و در مرکز تحقیقات دانشگاه کنتاکی آمریکا پا در عرصه وجود گذاشت جائیکه دکتر Samuel Hurst در جریان کار بروی رساله های پایان نامه دانشجویان این مرکز بعلت عملیات وقت گیری که بررسی داده های مختلف به همراه داشت با اختراع اولین حس گر لمسی به روش ساده تری برای ورود اطلاعات دست یافت این حس گر که دکتر هرست آن را Elograph نامید (Electronics Graphics) به مانند نمونه های امروزی شفاف و حساس نبود ولی بعدها پایه ای برای تاسیس شرکتی تحت نام Elographics برای کار بروی این تکنولوژی نوظهور گردید. سه سال بعد نمونه شفاف این تکنولوژی در سال 1974 ارائه شد و در سال 1977 شرکت Elographics موفق به ساخت نمونه شفاف مقاومتی پنج سیمه (5-Wire resistive) شد که تا به امروز نیز یکی از کارامد ترین روش های ساخت صفحه نمایش های لمسی به حساب می آید.
در مجموع سه روش مشخص برای ساخت صفحات لمسی وجود دارد که در یک نگاه گذرا عبارتند از صفحات لمسی مقاومتی، صفحات خازنی و نمونه های مبتنی بر اشعه مادون قرمز که در ادامه به بررسی هر کدام از این سه روش می پردازیم:

 




1-صفحه نمایش های لمسی مقاومتی: این روش ساخت که با نام صفحات فشاری نیز شناخته می شوند گسترده ترین نوع صفحات لمسی هستند که از تکنولوژِی ساخت ساده تر و در نتیجه ارزان تری نسبت به رقبا برخوردار بوده و بیش از همه در نمونه های مبتنی بر ویندوز موبایل (همانند HTC Touch Diamond و یا HTC TyTNΙΙ) دیده می شود.

 


 

 تکنولوژی ساخت این گونه صفحه نمایش ها شامل سه روش می شود که عبارتند از نمونه های چهار سیمه، پنج سیمه و هشت سیمه که نمونه 5 سیمه آن از دیگر موارد کاربرد بیشتر و گسترده تری دارد در این روش گذشته از لایه های حفاظتی و خش گیر صفحه نمایش، از سه لایه مختلف برای اجرای عملیات استفاده می شود بطوریکه دو لایه حاوی جریان الکتریکی یکی در رو و دیگری در زیر جای گرفته است و در میان این دو نیز لایه اضافه دیگری دیده می شود که بروی این لایه میانی قطعات پلاستیکی نقطه نقطه ای در فواصل معین جای گرفته اند که مانع از تماس دو لایه روئی و زیری در مواقعی که تماسی صورت نگرفته است می شوند اما در هنگام لمس شدن صفحه نمایش بعلت فشار وارده بر صفحات دو لایه روئی و زیرین بهم می چسبند که با چسبیدن این دولایه به یکدیگر، بعلت باردار بودن هر دو لایه، مداری الکتریکی بسته می شود که با محاسبه میزان بار الکتریکی جریان یافته بین صفحات به راحتی می توان محل دقیق تماس را در آن بدست آورد. این روش ساده و موثر اما در عین حال چند مشکل کوچک و بزرگ نیز دارد که از آن میان می توان به عدم امکان لمس چندین نقطه در یک زمان، کاهش نور ارسالی صفحه نمایش به 85 درصد میزان واقعی و خش پذیری سریع آن اشاره کرد. سادگی، کاهش هزینه ها و امکان فشردن صفحه نمایش با هر وسیله دلخواه از نقاط قوت این فناوری هستند. این صفحات در برابر آب و گرد و خاک مقاوم بوده و عمر مفیدی در حدود 35 میلیون کلیک دارند

 



 

2-صفحه نمایش های خازنی یا الکترواستاتیک: اینگونه صفحه نمایش ها که حیات دوباره خود را مدیون سوپر استار فوق محبوبی چون Apple iPhone می دانند از تکنولوژی پیشرفه تر و درنتیجه کاملا گرانتری در قیاس با روش قبلی برخوردارند که بر این اساس نشان آنها را تنها در نمونه های گرانقیمت بازار می توان پیدا کرد. در مجموع تاکنون دو روش مختلف در ساخت این فناوری ارائه شده است که شامل انواع Multi Touch و نمونه های فاقد آن می باشد که از آن میان محبوب ترین موارد حاضر در دسته اول شامل Apple iPhone و iPod Touch بوده و از مدل های ساده این فناوری نیز می توان به LG Prada اشاره کرد. 

 


 

در ساخت اینگونه صفحات بر خلاف دسته اول تنها از یک لایه استفاده شده است که این لایه بطور کامل از مواد هادی جریان الکتریکی پوشانده شده (عمدتا اکسید ایندیوم) و جریان الکتریکی مستمر و دائمی در آن برقرار می باشد و درهنگام تماس دست با این صفحه نمایش بعلت وجود بار الکتریکی در بدن انسان تغییر مشخص و مشهودی در جریان این لایه بوجود آمده و این همان نکته ای ست که برای تشخیص دقیق نقطه تماس مورد استفاده قرار می گیرد. از نقاط مثبت این فناوری می توان به امکان لمس بیش از یک تقطه در یک زمان، مقاومت در برابر خش، رطوبت و گرد و خاک، عمر بسیار طولانی (225 میلیون کلیک) و امکان عبور درصد بیشتری از نور تولید شده (در حدود 92 درصد) اشاره کرد اما در سوی مقابل مشکلات پیش روی این فناوری عبارت است از هزینه بالای تولید و اجبار در تماس مستقیم دست با صفحه نمایش (حتی بدون دستکش).

 



 

3-صفحات لمسی بر پایه تکنولوژِی مادون قرمز: این تکنولوژی بعلت گرانی بیش از اندازه نسبت به سایرین بسیار کمیاب تر است و اصولا نشان آنها را تنها در اجزای لمسی همانند کلیدهای لمسی می توان پیدا کرد و تقریبا نمونه ای وجود ندارد که از این فناوری در ساخت صفحه نمایش استفاده کند. دو شیوه ساخت در این فناوری عبارتند از سنسور حرارتی و حس گر نوری که از بنیان با یکدیگر متفاوتند. در تکنولوژی حرارتی که نمونه آن را در مدل هایی U600 از سامسونگ و K850 از سونی اریکسون می توان پیدا کرد، مبنای حس شدن کلیدها میزان حرارتی ست که جسم برقرار کننده تماس (مانند انگشت دست) تولید می کند که از همین ابتدا بزرگترین مشکل اینگونه کلیدها مشخص می شود بطوریکه اگر با دست سرد اینگونه کلیدها را بفشارید اتفاق خاصی نمی افتد. دومین شیوه اجرای این فناوری یعنی حس گر نوری که تنها نمونه حال حاضر آن را در محصولی تحت نام N2 از شرکت Neonode می توان پیدا کرد بر این مبنا عمل می کند که در محل تماس سنسوری قرار گرفته است که دائما در حال ارسال اشعه مادون قرمز که برای چشم انسان قابل رویت نیست بوده و بدین ترتیب با حس کردن این قسمت توسط هر شی ء دلخواه بدلیل قطع شدن ارسال موج (چیز شبیه دزدگیرهای نوری که در فیلم های پلیسی دیده می شود)، دستگاه متوجه تماس می گردد. این روش همانطور که می توانید حدس بزنید گرانترین نوع اجرای فناوری لمسی بوده و به همین علت بسیار به ندرت استفاده می شود. بزرگترین حسن این روش در عمر بالای آن (عملا بیش از هفت سال) و عدم تاثیر در روشنای صفحه نمایش است و مشکلات پیش روی آن بجز عدم امکان لمس بیش از یک نقطه در یک زمان، تاثیر پذیری و کاهش کیفیت آن در نور شدید می باشد.  


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:34
کامپیوتر و اینترنت
همان طور که در شکل میبینید دو سمت روتر دارای دو IP در رنج IP های کلاینت شبکه ی همان سمت است. هنگامی که مثلن کامپیوتری از شبکه ی سمت راست، بخواهد با کامپیوتر سمت چپ ارتباط برقرار کند، به وسیله ی Default Gateway با روتر که در رنج خودش است مرتبط می شود. روتر هم به وسیله ی Routing Table و مباحث دیگر که در آینده باهم بررسی خواهیم کرد، اطلاعات را به شبکه ی سمت چپ میفرستد.

سوالی که مطرح می شود این است که اصلن چگونه شبکه تشخیص می دهد کامپیوتری در شبکه ی Remote قرار دارد و اطلاعات باید به Default Gateway ارسال شوند؟
جواب این سوال در مبحثی به نام Anding خلاصه می شود. قبل از ارسال داده، کارت شبکه میاید IP مبدا را در Subnet مبدا And می کند.(ضرب می کند) سپس میاید IP مقصد و Subnet مبدا را And می کند. اگر جواب دو Anding یکی بود، یعنی کامپیوتر مقصد Local است و اگر یکی نبود یعنی Remote است و باید به Default Gateway ارسال شود! در شکل زیر این موضوع بهتر قابل لمس خواهد بود.




این ضرب ها که در شکل میبینید در مبنای 2 صورت میگیرد. 255 که در مبنای 2، 1 است و صفر هم که صفر! به این صورت ضرب هر عدد در 255، خودش می شود و ضرب هر عدد در 0، خود صفر می شود! چون جواب Anding در این شکل یکی نشده است، بنابراین شبکه Remote است و اطلاعات باید به Default Gateway ارسال شود.

خب حالا که در این مبحث، به جاهای خوبی رسیدیم، بد نیست جواب سوالی که چند پست قبل مطرح کرده بودم، و خوشبختانه دوستان زیادی هم شرکت کرده اند، بدهم.

شکل اول غلط است. اگر به سابنت کامپیوتر ها دقت کنید پی میبرید هر 2 کامپیوتر در کلاس C قرار دارند. بنابراین باید سه Octed اول IP های دو کامپیوتر با هم برابر باشد. در صورتی که میبینید اینگونه نیست.
شکل دوم درست است. چرا؟ اگر به IP ها دقت کنید میبینید که در کلاس A قرار دارند. اما نکته ی مهم این است که Subnet Mask هر دو کامپیوتر در کلاس B قرار دارد. از آنجا که سابنت دارای اهمیت بیشتری است پس می توانیم این دو IP را در کلاس B فرض کنیم. بنابراین باید 2 Octed اول یکی باشد که همین گونه هم است.
شکل سوم به طور کاملن واضح اشتباه است. سابنت ها در 2 رنج مختلف هستند.
شکل آخر هم درست است. زیرا هر 2 کامپیوتر در یک رنج هستند و اصلن نیازی به ارسال داده به Default Gateway نمی باشد. به همین راحتی!


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:33
کامپیوتر و اینترنت
تحلیلی بر نظریه عامل دانستن نقشِ اینترنت در رشد کم سوادی جوانان و عدم علاقه ایشان به مطالعه عمیق در دنیای واقعی 

چند وقت پیش، داشتم نتایج تحقیقات چند دانشمند روسی را در مورد دنیای اینترنت مطالعه می کردم، در این تحقیق آمده بود که اینترنت باعث پایین آمدن سطح دانش در میان جوانان روسی شده است، آن موقع خیلی برایم مسخره بود که دانشمندان ابزاری مانند اینترنت را عامل پایین آمدن سطح دانش مطرح کرده‌اند آنهم با این وجود که اینترنت دنیای محتواست و کار یک کتابخانه بزرگِ آنلاین و قابل دسترسِ آسان را می‌کند و شما می‌توانید براحتی و بدون تحمل وقت و هزینه زیاد به اطلاعات بسیاری در زمینه‌های مختلف دسترسی پیدا کنید، آخر این ابزار سودمند و مهم چگونه می‌تواند دانش بشری را تهدید کند؟ 

همینطور چند وقتی گذشت که کم کم دیدم این اکتشاف در زندگی خودم هم دارد بروز میکند و چون من همیشه برای اولین بار خودم را آسیب شناسی می‌کنم و بعد سراغ دیگران می‌روم این برایم جالب بود وقتی اندیشه و تحلیل گسترده‌تری انجام دادم دیدم این یافته عمومی‌تر نیز هست، حالا چرا برایتان خواهم گفت. 

 

کلا درست است که اینترنت منبع عظیمی از محتواست و کمک بزرگی به دسترسی آسان به محتوا کرده است و باعث افزایش آگاهی بسیاری از مسائل روز و اطلاعات مفید شده است اما اگر بخواهیم واقع گرا باشیم و کل جمعیت استفاده کننده از اینترنت را مورد برسی و تحلیل آماری قرار بدهیم این یک واقعیت تلخ است که اینترنتِ محتوایی، یعنی اینترنتی که فقط به هدف آگاهی از محتوای دانشی مورد استفاده قرار می‌گیرد نسبت به اینترنت سرگرم کننده در سطح بسیار پایین‌تری از محبوبیت و استفاده قرار دارد. 

بر فرض مثال شما اگر خاندانِ خودتان را مورد تحقیق قرار بدهید، چند نفر را پیدا خواهید کرد که در اینترنت دنبال محتوای علمی بگردند و شب و روز در سایتهای علمی، تحقیقاتی، پژوهشی، دایرة المعارفی و … گذاران بکند و حتی در سطحی پایینتر به دنبال گرفتن اخبار و مسائل روز دنیا از سایتهای خبری باشند؟ 

خیلی ساده است، یا اصلا نیست و یا اگر هست بسیار نادر است. در عوض اگر بخواهید آمار استفاده کنندگان از مسنجرها، سایتهای دوست یابی، سایتهای اجتماعی وب دویی {مانند فیس بود، اورکات}، فروم‌های اینترنتی، سایتها و وبلاگ‌های جنسی، سایتها و وبلاگهای عامه پسند {مثلا جوک، فال حافظ، عکسهای بازیگران، موسیقی، طالع بینی و کلهم مطالب خفن} و … را بگیرید به چه درصدهایی خواهید رسید؟ 

 

اینجا درست می‌رسیم به اصل موضوع، شاید 80٪ و شاید هم بیشتر، در حقیقت اکثریت استفاده کنندگان از اینترنت چه در ایران و چه در کل دنیا از همین دسته هستند، دلیلش هم این است که کلا از وقتیکه اینترنت از مراکز دانشگاهی خارج شد و به خانه‌های مردم آمد ماهیتش نیز دچار تغییر شد، در زمانیکه اینترنت فقط مختص مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی بود مطالب و محتوای تولیدی نیز در همین راستا بودند ولی از زمانیکه اینترنت به خانه‌های مردم راه یافت، طبیعتا علاق عامه مردم بروی آن تاثیر شگرفی گذاشت و به دلیل اینکه جمعیت مردم عادی از جمعیت محققین و پژوهشگران دها و بلکه صدها و هزاران برابر بیشتر است، محتوای تولید شده ایشان بروی وب سایتها و وبلاگهایشان نیز بیشتر است و همینطور استفاده از ابزارهای عامه پسند نیز رونق بیشتری دارد، برای همین است که ما شاهد پا گرفتن ابزارهای ارتباط جمعی و سایتهای اجتماعی هستیم و با پدیده وب 2 که کلا مبتنی بر مشارکت جمعی عامه مردم در اینترنت است، مواجهیم. 

برای همین اغلب استفاده از اینترنت برخلاف افسانه عمومی که استفاده از منابع علمی و خبری عنوان می‌شود، استفاده از ابزارهای سرگرم کننده‌ای است که سعی دارند تنهایی‌های کاربران را پر کنند. حالا این وسط یکی تنهایی‌اش را با وبلاگ نوشتن پر می‌کند، یکی با چت روم، یکی با سایت دوست یابی، یکی با فرند فید و تویتر و … شما آمار دقیق که بگیری کلِ ساعاتی و دقایقی که کاربران برای این کارها صرف می‌کنند چیزی بسیار بیش‌تر از دقایقی است که برای گرفتن اطلاعات علمی یا خبری صرف می‌شود و این یک واقعیت غیر قابل انکار است. 

حال جدای از این، یک بحث دیگری هم هست که بد نیست به آن تامل شود و اتفاقا این بحث در آن تحقیق روسی نیز بود و آن ناکافی بودن اطلاعات علمی روی اینترنت است، ناکافی بودن نه از نظر تعداد بلکه از نظر کیفیت، یعنی اینکه مطلب علمی که روی اینترنت می‌آید چون به دلیل ماهیت اینترنت و حوصله خوانندگان محدودیت اندازه دارد بسیار ناقص اند، شما در اینترنت نرمال مقاله‌تان باید 1500 کلمه‌ای باشد، خیلی کشش بدهید تا 2000 کلمه را خواننده می‌تواند بخواند ولی خواندن مطالب بالایِ این مقدار بسیار سخت و زجر آور است و معمولا هم کسی نه بیش از اینها می‌نویسد و نه اگر هم نوشت خریداری پیدا می‌کند برای همین فردِ نویسنده محدودیت فضا برای نوشتن دارد و باید لب کلامش را در 1500 کلمه بیان کند و این کار بسیار تا بسیار سختی است، حتی متبحرترینها‌ هم اگر چنین کاری بکنند باز یک اشکالی در کارشان هست و آن این است که ایشان خودش 1500 تا کلمه را می‌فهمد آیا خواننده با خواندن این 1500 تا آن چیزی را که او می‌فهمد می‌گیرد؟ 

برای همین دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که اینترنت دشمن و بلای خرد و دانش انسانی شده است چراکه کاربرانش را بد عادت می‌کند و کاربر اینترنتی چون عادت کرده همیشه خلاصه خوانی بکند، دیگر تمایلی به کتاب خواندن و کلی خواندن یا به اصطلاح مطالعه عمیق ندارد و برای همین است که سطح سواد کاربران اینترنت برخلاف تصورِ افسانه‌ای که در موردش وجود دارد پایین می‌آید چون کاربریکه کتاب نمی‌خواند و توقع فهم یک مطلبِ مثلا فلسفی را که آدم در شرایط عادی باید چندین ماه و یا سال در موردش کتابهای مختلفی بخواند و اینها را تحلیل کند را از خواندن یک مقاله کوتاه دارد، خوب معلوم است نمی‌تواند مطلب را بگیرد برای همین دانشش ناقص می‌شود. 

به راستی که این نکته بسیار والایی است و تنها خردمندان آن را درک خواهند کرد، مگرنه خیلی‌ها این را نمی‌فهمنند، مثلا یک آقایی که وبلاگ نویس بود، چند وقت پیش به مقاله 1500 کلمه‌ای من در باب سنتگرایی جنسی تازید و مرا متهم به هزاران بد و بیراه کرد، وقتی من یک پست جدیدی به نام "سنتگرایی و محافظه کاری تحجر نیستند" را نگارش کردم همین آقا آمد و گفت من از کجا می‌دانستم هدف شما چه بوده است و شما چه پروژه‌ای را دنبال می‌کنید، این مثال را از این جهت زدم که بگویم خواننده نیز نمیتواند با این چند پست محدود از نویسنده درک درستی پیدا کند و حتی ممکن است پس از خواندن یک پستِ وبلاگ، برای همیشه با آن وبلاگ قهر کند چون اینقدر محدودیت وجود دارد که دستش نمی‌آید مکان علمی و فکری نویسنده در کجا قرار دارد ولی بر عکس این شما وقتی کتابی را از کسی بخوانید حداقلش این است که می‌توانید یک قضاوت محدودی در مورد نویسنده بکنید و منظورش را تا حدودی بفهمید، مثلا اگر من در مثال مذکور یک کتابِ 100 صفحه‌ای در مورد سنت گرایی جنسی می‌نوشتم شاید آن دوستِ عزیز درک می‌کرد که منظور من چیست و من بر طبق چه مستندات علمی و مطالعاتی این چنین حرفی می‌زنم و … 

خوب سخن به درازا نبرم که شما را طاقت بیش از 500 کلمه دیگر نیست! 

 

فکر کنم الان این شبه در ذهن خیلی از وبلاگ نویس‌ها باشد که بگویند، خوب عوام اینجوری هستند اینکه برای ما نیست، ما روزی هزارتا وبلاگ می‌خوانیم، بالاترین را چک می‌کنیم، در وبلاگهای خارجی می‌گردیم، سایتهای داخلی را دوری می‌زنیم و … پس دانش و خرد ما تحلیل نمی‌رود با این پدیده اینترنت بازی، من باید در پاسخ به این شبه بگویم که حتی ما هم دچار این بیماری و نقصان هستیم. 

چراکه ما هم اغلب دنبال علایق خود برای سرگرم کردن خود هستیم نه برای دانستن و آگاهی، مثلا خودِ بنده آدمِ سیاسی هستم برای همین صبح و شب در سایتهای خبری پرسه می‌زنم، یک دوستی علایق اجتماعی‌ترِ بیشتری دارد در تویتر، فرند فید، فیس بوک، بالاترین و … اینها می‌گردد، دیگری می‌گردد در وبلاگهای خارجی و چندتا مطلب ترجمه می‌کند تا وبلاگش را پر بار کند و … عموما هم بلاگرهایِ بزرگ اسفبارترین وضعیت را نسبت به دیگر وبلاگ نویسها دارند چراکه این دوستان دیگر شب و روزشان شده است وبلاگشان و برای اینکه وبلاگشان همیشه بروز باشد یا در کورس رقابتها مدام این طرف و آنطرف می‌گردند تا چیزی برای عرضه پیدا کنند و یا مدوام فکر و ذهنشان بازی‌های وبلاگی، مسائل وبلاگستان و … است و اینها عموما کمتر وقت می‌کنند بروند یک سایتِ محتوا داری را از سرِ فرصت بخوانند چراکه فعالیت وبلاگ نویسی‌شان مختل می‌شود و همچنین اینها فرصت کتاب خواندن هم پیدا نمی‌کنند چراکه اگر بخواهند کتاب بخوانند ممکن است رقبا جایشان را پر کنند و … دیگر داستان‌های عیجب غریبی که همگی جلوی رشد اطلاعات افراد حتی مشهورترین وبلاگ بازان که اتفاقا اینها وظیفه تولید محتوای اینترنت را برعهده دارند را می‌گیرد حالا شما ببینید فاجعه چقدر بزرگ است که کسیکه وظیفه تولید محتوا دارد خودش مطالعاتِ علمی‌اش اندک و کوتاه است. حال ما می‌خواهیم به چه چیز ببالیم، خدا عالم است! 

البته نباید منکر وجود مقالات تحقیقاتی و علمی و اطلاعات بسیار خوبی شد که روی اینترنت است و اینها کار محققان و پژوهشگران و افرادی که در جستجوِ کسب دانش و معرفت هستند را آسان می‌کند ولی این مطالب فقط محدود به همین افراد هستند، یک محقق اگر مقاله 1500 کلمه‌ای را خواند، ممکن است جرقه‌ای در ذهنش بخورد و برود سرچشمه اصلی این مقاله را جستجو کند {مثلا کتابش را پیدا کند و یا با رفرنسش ارتباط برقرار کند و …} یا حتی ممکن است او 1500 کلمه را بفهمد ولی یک فرد معمولی که دانشی ندارد و تفننی مطلبی را مطالعه می‌کند؛ چگونه ممکن است در عرض خواندن مثلا یک مقاله 1500 کلمه‌ای در مورد لیبرالیسم، کلِ این مکتب را بفهمد و بشناسد؟

متاسفانه معضل ما همین نقص اطلاعات و توقع دریافت اطلاعات به صورت ناقص است، برای همین است که شما اگر در این سایتها و وبلاگها سیاسی بگردید هزارگونه حراف و فعال حقوق بشر و طرفدار آزادی بیان و زندانیان سیاسی و روشنفکری و … پیدا می‌کنید ولی اگر از همین آقایان بپرسید چندتا کتاب در این موردها خوانده‌اید جوابتان را نخواهند داد؟ 

اگر هم یک آدمِ عالمی که دها سال در این حوزه‌ها وقت صرف کرده است، مطالعه کرده، تحقیق کرده و … بیاید یک مطلبی را در متن کوتاهی بیان کند بازهم همینها ممکن است هزاران خرده برو بگیرند و یا هرکسی از ظن خود یار او شود، در صورتیکه هیچ کسشان به دلیل نداشتن اطلاعاتِ کافی منظور اصلی ایشان را نفهمیده است. 

متاسفانه اینترنت و به خصوص وبلاگستان شده است مکانی برای انسان‌هایی با قامتی کوتاه اما زبانی دراز، فهم، خرد و دانشی اندک اما ادعاهایی بزرگ، قهرمانانی پوشالی که فقط به دنبال ارضا خود در این دنیا قد بر افراشته‌اند. 

به یقین ایمان دارم که با بلوغ اینترنتِ جوان – چراکه اینترنت بیش از دو دهه در کل دنیا و 4 یا 5 سال در ایران سن ندارد – این مشکلات رفع خواهند شد و ما در نسخه‌های آینده وب مسوم به وب 3 یا 4 یا 5 و … شاهد اینترنتی خواهیم بود که نخبه‌گرا و کاربردی باشد، اینترنتی که به نوعی نقصان‌های فعلی را نداشته باشد و دشمن خرد و اندیشه نگردد، الان هنوز کسی نمی‌داند چگونه می‌توان این نقصانها را برطرف کرد اما من امید دارم اینها روزی بر طرف خواهند شد و این مشکل دائمی نخواهد بود. 

امیدوارم از این به بعد، شخصا امساک بکنم و کمتر بنویسم و بیشتر بخوانم. چراکه زیاد نویسی توهم زاست و توهم هم جز از توجه زیادی به آمار، خواننده، کامنت، بالاترین، فرند فید، گولگل ریدر، وبلاگستان، شیرینگ، خوشمزه و …. زاده نمی‌شود.


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:26
کامپیوتر و اینترنت
ویروس نوار زرد و یا ویروس بی ادب تنها به منظور نشر جملات زشت و زننده در ادارات و مراکز عمومی ساخته شده است و یک ویروس ایرانی است و تاکنون (شهریور 87) آنتی ویروس های رایج دنیا توانایی شناسایی آن را ندارند و خطر زیادی هم ندارد. نام نسخه های پیشین این ویروس ، سالدوست (W32/saldost) و سمازاد (W32/samazad) است و فقط آنتی ویروس McAfee این ویروس ها را با نام W32/Bindo.Worm شناسایی می کند و از آن ها با کرم های اینترنتی یاد می کند.

برای حذف این ویروس با ما همراه باشید…


ویروس نوار زرد با ایجاد پوشه ای به اسم XPCode در Drive های سیستم سبب آلوده شدن فایل های درون آن Drive می شود. در صورت شبکه بودن چند سیستم (در ادارات) این ویروس تحت عنوان New_Soft آلودگی را افزایش داده و سبب راه اندازی خودکار دستگاه Printer شده و همان جملات زشت را مرتباً چاپ می کند. عملکرد دیگر این ویروس که نام آن نیز بر اساس همین عملکرد گذاشته شده است ایجاد نوار زرد رنگی است که با جملات قرمز مطالب ناپسندی را تکرار می کند. اغلب گزینه Folder Options را غیر فعال نموده و یک فایل از جنس HTML با نام Important بر روی Desktop ایجاد می نماید که همان مطالب رکیک در این فایل عنوان شده است. گاهاً ممکن است Drive ها قفل شده و دسترسی به مطالب درون آنها غیر ممکن شود.

برای این ویروس ایرانی یک آنتی ویروس کوچک و کم حجم ایرانی نیز ساخته شده است که می توانید از اینجا دریافت نمائید. توجه داشته باشید در صورتی که هنگام اجرای این آنتی ویروس با یک Error با عنوان Microsoft .Net Framework 1.1 مواجه شدید ضروریست ابتدا Microsoft .Net Framework 1.1 را دانلود و نصب نمائید


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:25
کامپیوتر و اینترنت
با گوگل کروم در نوشته های پیشین آشنا شدیم و نیز برخی از ویژگیهای آن به طور سریع و کوتاه مورد بررسی قرار دادیم. حال نوبت به مرورگر فوق العاده ای برای دوستداران و اعضای شبکه های اجتماعی و نیز وبلاگ نویسان به طور اختصاصی میرسد.



مرورگر Flock بر پایه و به قدرت مرورگر خوب، ایمن، حرفه ای و محبوب فایرفاکس ساخته شده و در ساخت آن از طراحان و توسعه دهندگان و حتی تست کنندگان فایرفاکس در موزیلا استفاده شده و همان قدرتها و قابلیتها را دارا میباشد. همه قدرتها و ویژگیهای برتر فایرفاکس در این مرورگر طوری به کار برده شده اند که شما از یک مرور وب اجتماعی لذت ببرید و این کار برایتان آسان شود، جالب اینکه صفحات وب در Flock دقیقا به شکل فایرفاکس نمایش میشوند. همانطور که میدانید محصولات موزیلا اپن سورس میباشند و Flock نیز همین روال را پیش گرفته است.

هنوز نسخه Flock مطابق با فایرفاکس نسخه سوم ارائه نشده، تیم Flock هم همچون فایرفاکسیها همچنان به دنبال باگهای فایرفاکس ۳ میگردند و به محض اینکه کار فایرفاکس ۳ تمام شود و نسخه بی عیب و نقصی از آن ارائه شود، این تیم نیز نسخه جدید Flock را عرضه خواهد نمود.
بسیاری از افزونه های فایرفاکس را میتوان در Flock نیز به کار برد اما صفحه اختصاصی برای افزونه های Flock در آدرس extensions.flock.com واقع میباشد. همچنین با دانلود این مرورگر هر بار که به اینترنت وصل شوید پچهای امنیتی را برای آن به طور اتوماتیک بروز خواهید نمود.
نسخه اخیر این مرورگر ۱/۲ میباشد که به طور اتوماتیک اطلاعات شما را از شبکه های اجتماعی نمایش میدهد و از بروز شدن آنها آگاه میسازد و نیز میتوان آنها را بروز کرد. این شبکه ها همچون Facebook, Digg, Flickr, AOL Webmail, Yahoo! Mail, Gmail, YouTube, Pownce و توئیتر همگی در این مرورگر ساپورت میشوند. فلاک اشتراک گذاری و drag-and-drop را برای شما به انجام میرساند. ویژگیهای جدیدی که در این نسخه افزوده شده آنقدر زیاد است که در این نوشته نمیگنجد، چه برسد به همه ویژگیها و شبکه های ساپورت شده در این مرورگر و تغییرات این مرورگر بر مبنای آنها…
این مرورگر بریا مک، ویندوز و لینوکس قابل دانلود میباشد و شرکت سازنده آن یکی از ۲۵۰ کمپانی شخصی برتر در دنیا شناخته شده است.


چهارشنبه 20/6/1387 - 18:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته