• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1204
تعداد نظرات : 1251
زمان آخرین مطلب : 5516روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
آن را "اینترنت چیزها" می‌نامند و مرحله بعدی انقلاب دیجیتال است.
دستورالعمل ساختن اینترنت چیزها ساده است: 
▪ تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی فعلی ما از جمله اینترنت، موبایل، کامپیوترهای شخصی، PDAها،آی‌پادها، دی وی دی‌ها و غیره را بردارید.
▪ دو تکنولوژی توانایی‌بخش به آنها اضافه کنید:
حسگرهای با تکنولوژی پیشرفته برای جمع‌آوری داده‌ها، و تکنولوژی‌های هوشمند برای پردازش و تعاملات متناسب داده‌ها.
▪ همه‌چیز را با استفاده از نانوتکنولوژی به اندازه یک دانه گندم یا شن کوچک کنید.
▪ سپس این دانه را درون یک برچسب RFID (شناساگر فرکانس رادیویی) قرار دهید که می‌تواند داده‌ها را ذخیره و از راه دور از یک شی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ء بازیابی کند و به آن هویتی منحصربهٔفرد مانند یک بارکد بدهد.
▪ نهایتا این ریزتراشه کوچک (این برچسب‌ها می‌توانند اندازه‌ای در حد ۰.۴ میلی‌متر مربع داشته باشند و از ورق کاغذ نازک‌ترند) را درون هر چیز از جمله انسان‌ها و حیوانات تلفیق کنید،
... و هورا، شما "آی‌تی‌هستی‌‌ها" (ITentities) را خلق کرده‌اید.
اکنون تصور کنید که همه این آی‌تی‌هستی‌‌ها را با شبکه به یکدیگر متصل کنید و "اینترنت چیزها" را بدست آورید: یک محیط کاملا تعاملی و پاسخ‌دهنده از فرآیندهای اطلاعاتی بی‌سیم، فراگیر، توزیع‌شده و a۲a (از هر چیزی به هر چیزی) که همزمان به صورت a۴a (از هر جایی برای هر زمانی) عمل می‌کنند. 
البته بسیاری از این a ها هنوز در آینده‌ای (به سرعت در حال پیش‌آمدن) قرار دارند. مرحله حساس در این تحول استانداردشدن جهانی آمیزه‌ای از پروتوتکل‌ها، کدها، میانجی‌ها، فرکانس‌های رادیویی، و غیره است که برای ارتباط شفاف و مدوام مورد نیاز هستند. 
در بارسلون مشتریان V(irtually?)IP باشگاه Baja Beach دارای یک Verichip کاشته‌شده در بدن هستند تا خودشان را بشناسانند و بهای سرویس‌ها را با آن بپردازند. بر اساس آمار در سال ۲۰۰۴حدود ۴۰ میلیون نفر در آمریکا شکلی از RFID را در جیب‌هایشان حمل می‌کردند. 
کاربردهای RFID از شمارش الکترونیک تلفات تا شناسایی حیوانات، از فراهم‌آوردن امکان مدیریت زنجیره‌ای تا سیستم‌های کتابخانه‌ای گسترده است. شما آنها را در فرودگاه‌ها، پادگان‌ها، پارکینگ‌های ماشین، بیمارستان‌ها، زندان‌ها، مدارس، سوپرمارکت‌ها و انبارها می‌یابید. فروشگاه‌های زنجیره‌ای وال مارت استفاده از ان را برای همه تامین‌کننده‌های کالایش اجباری کرده است. خانه شما آخرین مرز است. 
منافع RFID واضح است، اما افسوس که مضار آن هم به همان‌ اندازه قابل توجه هستند. تهدیدهای عمده مربوط به حریم شخصی است. برچسب‌های RFID ممکن است اطلاعاتی در مورد خصوصیات شخصی را آشکار کنند، و امکان بازشناسی مکان‌های فیزیکی یا نحوه پول خرج کردن مشتری را فراهم کنند. 
راه‌حل‌هایی برای پرداختن به این مشکلات بوجود آمده است (برای مثال "دستور خاموش‌کردن" “kill command” که هنگامی که محصول خریده شد، برچسب را غیرفعال می‌کند)، اما این موضوع پیچیده است، چرا که قابلیت‌های کارکردی آی‌تی‌هستی‌‌ها ممکن است دقیقا به این خاطر حفظ شود، که از منافع اینترنت چیزها بتوان بهره‌برداری کرد، مثل سیستم‌های دزدگیر برای ماشین‌ها یا درهای امنیتی برای دفاتر و آزمایشگاه‌ها. 
با این حال ما در هر جایی چشم‌ها و گوش‌هایی را مراقب خود می‌یابیم و بنابراین نگرانی‌ها و شکایات رو به افزایش بوده است. سازمان CASPIAN (مصرف‌کنندگان مخالف تجاوز سوپرمارکت‌ها به حریم شخصی و شماره‌گذاری) محصولات برچسب‌دار شرکت بنتون را در سال ۲۰۰۳ تحریم کردند و اکنون نیزعلیه شرکت‌های ژیلت و تسکو در حال پیکار است. 
اما جنبه‌های اخلاقی تنها جنبه‌های نیستند که علائق فلسفی را به خود جلب می‌کنند. هنگامی که مرز بین واقعیت‌های آنالوگ – آفلاین و دیجیتال – آنلاین محو شود، احتمالا به نظر خواهد رسید که این موضوعات اخلاقی پیامد تغییری بنیادی‌تر و هستی‌شناختی هستند. تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات (ICT) در حال مهندسی دوباره جهان است. 
اکنون از بیش از نیم قرن از عمر هوش مصنوعی (AI) می‌گذرد. بیش از ۵۰ سال است ما سعی کرده‌ایم تا عواملی را تکامل بخشیم که بتوانند برای انجام وظایفی جایگزین ما شوند که در غیر این صورت انجامشان به هوش ما نیاز دارند.
امروزه موفقترین عوامل هوش مصنوعی نه روبات‌ها بلکه وب‌بات‌ها (روبات‌های اینترنتی) هستند که به صورت آنلاین در محیط ایده‌آلشان، مانند ماهی‌هایی دیچیتال در فضای سایبر، کار می‌کنند.
ما هنوز در دنیای واقعی به نحوی غیرقابل مقایسه بهتر عمل می کنیم، اما هنگامی که در نهایت فضای سایبر به دنیای ما سرازیر شود، آن گاه به عهده ما، عوامل هوشمند و تنبل، است که با محیطی سازگار شویم که در آن ماشین‌ها نه تنها با پمپ بنزین‌ها بلکه با هر کسی سخن خواهند گفت که آماده شنیدن باشد.

درباره نویسنده: لوچیانو فلوریدی در Universita degli Studi di Bari در ایتالیا و دانشگاه آکسفورد تدریس می‌کند و مولف کتاب Philosophy and Computing: an Introduction چاپ انتشارات راتلج است.


جمعه 22/6/1387 - 6:39
کامپیوتر و اینترنت
سیستم آگهی دهندگان مهم نیست چقدر بودجه برای تبلیغ دارید !!!
ترافیک و تعداد بازدیدکنندگان سایت خود را امروز بالا ببرید. تبلیغات متنی و گرافیکی مرتبط با محصولات و خدمات خود را در شبکه گسترده سایت های اینترنتی عضو سیستم مدیریت تبلیغات نمایش بدهید و تنها وقتی که بر روی تبلیغ شما کلیک شده باشد.، پول بپردازید و نه بابت نمایش آنها !!! 

جمعه 22/6/1387 - 6:39
کامپیوتر و اینترنت
در یاهو مسنجر جدید برای مقابله با هک تنظیمات مناسب جدی را در اختیار قرار داده است. برای فعال کردن آن می بایستی 
۱) گزینه login را در یاهو مسنجر انتخاب کنید. 
۲) روی گزینه preferences ... کلیک نمایید. 
۳) در صفحه ای که باز می شود گزینه firewall with no proxies را انتخاب کنید. 
۴) سپس ok کنید. 
۵) از یاهو مسنجر خارج شده دوبارهlogin نمایید. 
اکنون یاهو مسنجر شما دارای firwall می باشد. 
● نکات ایمنی برای مقابله با هک 
۱) از دریافت فایل های ناشناس جدداً خودداری کنید. 
۲) چنانچه فایلی دریافت کردید قبل از اجرا، راست کلیک کرده و با مطالعه properties از نوع فایل مطمئن باشید فایل اجرایی نمی باشد. 
۳) عکس های غالباً با پسوند .jpg و .gif می باشد. در صورتی که پسوند های مشکوک و یا اجرایی مانند .exe داشت با shift+delet آن را پاک کنید. 
۴) از voice chat بپرهیزید. 
۵) چنانچه به شخصی مشکوک هستید یا ایجاد مزاحمت می نماید id شخص را به هیچ وجه add نکرده و در صورت add بودن delet کنید و سپس ignore نمایید.


جمعه 22/6/1387 - 6:38
کامپیوتر و اینترنت
بیش از سه چهارم (۷۶٪) شرکت هایی که دارای وبلاگ هستند معتقدند که وبلاگ آن ها باعث شده وب سایتشان بیننده بیشتری داشته باشد و شرکتشان در رسانه ها بیشتر مطرح شود. حدود ۴۲ درصد نیز گفته اند که حداقل یکی از پست های وبلاگ بر روی شرکت یا نام تجاری محصولات تاثیر داشته است که این تاثیر در اکثر مواقع مثبت ارزیابی شده است.
این در حالی است که ۵۷٪ شرکت ها اعتراف کرده اند که راهنماهایی برای وبلاگ نویسی ندارند و ۶۳٪ گفتند که وبلاگ نویسی شرکتی را تنها برای حضور در جمع وبلاگ ها شروع کرده اند و نه با هدفی خاص.
پاسخگویان تفاوت های بسیاری در میزان ارسال مطلب به وبلاگ هایشان داشته اند: ۳۷٪ وبلاگ ها در طول روز یک یا چندبار به روز می شدند، ۳۹٪ در هفته حداقل دوبار به روز می شدند و ۲۴٪ نهایی نیز در هفته یک بار یا کمتر به روز می شدند.
با وجود تاثیر موفقیت آمیز وبلاگ نویسی برای شرکت ها، اکثریت پاسخگویان (۷۱٪) گفته اند که از میزان تعامل وبلاگهایشان راضی نیستند.


جمعه 22/6/1387 - 6:38
کامپیوتر و اینترنت
شما هم وبلاگ نویس هستید؟ دوست دارید بدانید وضعیت نوشته هایتان در سطح وب چگونه است؟ علاقه مندید که بدانید چند مرتبه نوشته های وبلاگ شما در بوک مارک های معروف به اشتراک گذاشته شده است؟ اگر وبلاگ نویس فعالی باشید که ارزش زیادی نیز برای وبلاگ خود و نوشته هایتان قائل باشید ، احتمال شبیه این سوالات تا به حال بارها و بارها برایتان پیش آمده است!
در این نوشته سه سایت مفید به شما معرفی می شود که ابزار هایی را در اختیار شما قرار می دهند که می توانید به سوال های که پیشتر به آنها اشاره شد به سادگی پاسخ دهید.
۱) وب سایت AideRSS اطلاعات جالبی در مورد پست های یک وبلاگ می دهد ، اینکه طی چه زمان های نویسنده وبلاگ مربوطه پست ارسال کرده است ، چه تعداد نظراتی برای هر نوشته ثبت شده است ، چند مرتبه در بوک مارک های معروف به اشتراک گذاشته شده است و درصد موفقیت یک نوشته را بر حسب کلیه اطلاعات نمایش می دهد!
۲) وب سایت SocialScan اطلاعاتی در این مورد که یک آدرس چند مرتبه در بوک مارک های مختلف به اشتراک گذاشته شده است می دهد.
۳) وب سایت Feed Compare ابزاری در اختیار وبلاگ نویسان قرار می دهد که فقط اطلاعات آمار فیدبرنر یک وبلاگ را نمایش نمی دهد ، بلکه این امکان را فراهم می کند تا آمار چهار وبلاگ را در یک زمان با یکدیگر مقایسه کنند! شما می توانید درصد افزایش و یا کاهش خوانندگان وبلاگ را از این طریق مشاهده نمایید.
احتمالا شما هم از دیگر ابزار های تحت وب مشابه استفاده می کنید که در این نوشته به آنها اشاره نشده است ، البته درست است که ابزار های دیگری نیز برای دریافت اطلاعات آماری مشابه وجود دارد ، منتها فکر می کنم که این سه سایت می تواند کافی باشند و یک وبلاگ نویس اطلاعات مناسبی را در زمینه نوشته های وبلاگش از طریق آنها ، کسب کند. با این حال شما هم اگر ابزار های بهتری را می شناسید ، می توانید آنها در بخش نظرات همین نوشته معرفی کنید.


جمعه 22/6/1387 - 6:37
کامپیوتر و اینترنت
گذشته از صحبت در رابطه با تکنیک های طراحی، بد نیست تا به معرفی یکی از ابزارهای مورد استفاده طراحان صفحات وب بپردازیم. ابزار مورد نظر ما Color Schemer می باشد. فرض کنید که بدون دسترسی به نرم افزاری خاص(همچون Photoshop و ...) مجبور باشید که طیف های مختلفی از رنگ ها را از نظرتان بگذرانید و طرح مورد نظرتان را برای انجام کار خاصی پیاده سازی کنید. اولین مشکل شما این خواهد بود که در انتخاب رنگ مورد نظر خود دچار تردید خواهید شد! شاید فکر کنید که اگر کمی روشن تر بود بهتر نمایش داده میشد یا اینکه این رنگ دقیقا آن چیزی نیست که به دنبالش بودید. به نظر من در بسیاری از موارد همیشه ابزاری نه چندان کاربردی راه گشا بوده و در تکمیل طرح مورد نظر به ما کمک می کند، اما زمانی که دور از رایانه خود هستید و از همه بدتر اینکه هیچ ابزار مفیدی دم دستتان نیست، بهترین راه استفاده از یکی از سایت هایی هست که در ادامه برایتان معرفی خواهیم کرد.
سایت WellStyled دو نوع متفاوت از Color Schemer را در اختیارتان قرار خواهد داد. اولین نوع، رنگ بندی قدیمی این سایت به حساب می آید و تقریبا همان امکاناتی را شامل می شود که Color Schemer جدید ارایه می کند، با اینحال فکر کنم ترجیح بدهید که از دومین ابزار رنگ بندی موجود در این سایت استفاده کنید، چرا که قدرت انتخاب و مقایسه بیشتری را برای انتخاب رنگ مورد نظر در اختیارتان قرار می دهد.
سایت DHTMLgoodies هم دو نوع از ابزار رنگ بندی آنلاین ارایه نموده که اولی بخاطر سادگی و کاربرد بالایش نظرتان را جلب خواهد نمود و دومی بخاطر پنل های متحرک و امکان مقایسه رنگ ها بر روی منوهایی که در پشت زمینه صفحه قرار گرفته است، ابزاری کاربردی برای انتخاب ترکیب رنگ منوی سایتتان می باشد.
سایت InfoHound هم با تمام سادگی که در طرح کلی سایت دارد، Color Schemer مناسبی را در اختیار طراحان قرار داده است.
سایت ColorSchemer که بطور اختصاصی در زمینه رنگ بندها فعالیت می کند، امکانات کاملا متفاوتی نسبت به سایت های دیگر ارایه نموده است. در قسمت All Products این سایت برنامه های جالبی که در نوع خود یک Color Schemer تمام عیار به حساب می آیند قرار داده شده است. تعدادی از این برنامه ها بصورت رایگان ارایه شده و برخی که امکانات بیشتری را ارایه می دهند تحت لیسانش این سایت برای فروش عرضه شده اند. البته لازم به ذکر است ک رنگ بند آنلاین این سایت، اکثر نیازهای شما را برطرف خواهد نمود. در کنار این رنگ بند آنلاین، دایرکتوری از ترکیب رنگ های دسته بندی شده قرار دارد که بعنوان انتخاب های پیشفرض و آماده در رنگ بندی طرح صفحات وب، می تواند بکار آید.


جمعه 22/6/1387 - 6:37
کامپیوتر و اینترنت
موفقیت در وبلاگ‌نویسی کار ساده‌ای نیست. اگر وبلاگ‌نویس باشید به خوبی این را می‌دانید. باید سیاست داشته باشید و از وقت و منابع‌تان بهترین استفاده را ببرید. در هر کاری تله‌هایی هست که هر کس بعد از گرفتار شدن به آن‌ها متوجه می‌شود و برایش تجربه می‌شود. در وبلاگ‌نویسی هم تله‌هایی هست که باید از آن‌ها دوری کنید. 
▪ غافل شدن از بخش نظرات؛
امکان تبادل‌نظر بین خوانندگان و نویسنده‌ی وبلاگ یک امتیاز بسیار بزرگ است که نباید از دستش بدهید. هیچ کس مجبور نیست برایتان کامنت بگذارد. اگر این کار را می‌کند یعنی برای شما ارزش قائل شده و شما هم باید متقابلا ارزش قائل شوید. پس فرصت ساختن یک فضای اجتماعی خوب در محیط وبلاگتان را از دست ندهید و سعی کنید با خوانندگانتان همیشه در ارتباط و صمیمی ‌باشید. 
▪ عملی نکردن پیشنهادات؛ 
شما بسته به میزان محبوبیت فعلی وبلاگتان ایمیل و نظراتی از افراد مختلف دریافت می‌کنید که ایده‌هایی برای بهتر شدن وبلاگتان به شما می‌دهند. قرار نیست به ساز هر کس برقصید و هر کی هر چی گفت فورا اجرا کنید. ولی این را درک کنید که وقتی کسی چند دقیقه از وقت گران بهایش را برای گفتن نظرش به شما صرف می‌کند برای شما ارزش قائل شده و شما باید تمام سعی‌تان را بکنید که به نوعی ایده‌ی او را به کار ببندید یا حداقل متقاعدش کنید که ایده‌ی او برای وبلاگ شما فعلا قابل انجام نیست. 
▪ وقفه انداختن در وبلاگ‌نویسی؛
شما یک انسان هستید و نیاز دارید که استراحت کنید، در این شکی نیست! اما مردم (فراموش نکنید که من و شما هم جز همین «مردم» هستیم) وقتی دنبال چیزی در اینترنت می‌گردند به این فکر نمی‌کنند که شما به هر دلیلی نمی‌توانید وبلاگ‌نویسی کنید. اینترنت هم آن قدر بزرگ هست که جایگزین من و شما همه رقمش موجوده… پس چاره چیست؟ لازم نیست هر روز یک مطلب منتشر کنید. چون این طوری فقط کیفیت مطالبتان را پایین می‌آورید و به اصطلاح «خوراک‌تان رقیق می‌شود!» فقط برنامه‌ی زندگی‌تان را طوری تنظیم کنید که حداقل بتوانید هفته‌ای یکی دو مطلب منتشر کنید و به وبلاگ را زنده نگه دارید. یک راه خوب نوشتن پیش‌نویس است. حتی وقتی یک ایده‌ی کوچک به ذهنتان می‌رسد سریع پیش‌نویسش کنید (لازم نیست پست کامل باشد. فقط چند خط بنویسید که ایده را ذخیره کرده باشید). این طوری همیشه پست‌ها و ایده‌هایی برای روز مبادا خواهید داشت که از وقفه افتادن در انتشار مطالب شما جلوگیری می‌کند. 
▪ «نق زدن» درباره‌ی همه چیز؛ 
این خیلی مهم است! هر چیزی اندازه‌ای داره و «نق زدن» هم از این قانون مستثنا نیست. وقتی هر مشکلی پیش میاید و هر اتفاقی می‌افتد شما مطلب بنویسید و از این و آن آه و ناله کنید بعد از مدت کمی‌ دیگر حرفتان خریدار نخواهد داشت و کسی به شما گوش نمی‌کند. پس خودتان را نگه دارید و موقع عصبانیت از کیبورد دوری کنید! وقتی آرام شدید منطقی فکر کنید که آیا اصلا این موضوع طرفداری دارد؟ آیا این زیادی شخصی نیست؟ آیا می‌توانم منظورم را عینا به مخاطب برسانم؟ آیا این مطلب من کمکی به حل مشکل می‌کند؟ احتمالا نظرتان عوض خواهد شد. 
▪ «زیادی گنده جلوه دادن» همه چیز؛
این هم خیلی با مورد قبل فرق ندارد. هر چیزی را همانقدر که هست جلوه دهید و توصیف کنید. عده‌ای هستند که هر سایتی را «انقلاب اینترنت»، هر نرم افزاری را «بهترین»، هر مشکلی را «فاجعه» توصیف می‌کنند و…. این فقط ابری از توهمات در فضای وبلاگستان ایجاد می‌کند و باعث می‌شود وبلاگستان از دنیای واقعی خیلی فاصله بگیرد. پس خواهشا واقع‌گرا باشید! 
▪ بی‌برنامگی؛ 
«حالا می‌نویسم ببینم چی میشه…» مسلما اشتباه است! حداقل در درازمدت. برای وبلاگ‌نویسی موفق برنامه داشتن یک الزام است. شاید همین الان شما با اینکه با بی‌برنامگی وبلاگ‌نویسی می‌کنید آن قدر‌ها هم کم طرفدار نباشید اما حواستان باشد که گول نخورید چون این موفقیت کاذب احتمالا ناشی از کمبود رقیب در فضای وبلاگستان فارسی است. اگر به همین روال پیش بروید چند وقت دیگه که اوضاع بهتر شود و چند رقیب کله گنده پیدا شوند، می‌بینید که خوانندگان وبلاگتان آن قدر‌ها هم که فکر می‌کردید با وفا نبودند. 
▪ بی‌حوصلگی نسبت به خواننده‌ها؛ 
اصل موضوع این است «ارزش قائل شدن برای مخاطب» . وقتی کسی از طریق ایمیل یا نظر یا هر چیز دیگر سوالی از شما می‌پرسد یا درخواستی از شما می‌کند نباید با بی‌حوصلگی رفتار کنید. «قبلا توضیح دادم!» ، «تو گوگل سرچ کنی پیدا میشه» و… به درد کسی نخواهد خورد. در یک کلام «سعی کنید مشکل طرف را واقعا حل کنید!»


جمعه 22/6/1387 - 6:36
کامپیوتر و اینترنت
فرض کنید شخصی شما را به میهمانی دعوت و با تبلیغات بسیار شما را امیدوار به خوردن یک وعده غذای حسابی می‌کند ولی وقتی که زمان شام خوردن فرامی‌رسد، دست و پای شما را با زنجیر می‌بندد و جلوی شما انواع غذاهای رنگین را به نمایش در می‌آورد.
مسلماً شما دفعه بعد دعوت این میزبان ظالم را نخواهید پذیرفت چون علاوه بر بی‌احترامی که به شما شده است، شما سیر نشده‌اید! مصداق همین مسئله هم در کشور ما اتفاق افتاده است.
میزبانی به عظمت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هر از چند گاهی میهمانی‌های عظیمی بر پا می‌کند ولی دست و پای میهمانانش که همان کاربران اینترنت هستند را با قفل و زنجیر می‌بندد.
جالب است که میهمانان تازه واردی که هنوز طعم تلخ این میهمانی را نچشیده اند و یا چشیده اند و به روی خود نمی‌آورند هنوز از برپایی چنین میهمانی‌هایی ابراز شادی می‌کنند.
پنجشنبه گذشته (۳ مرداد) مطلب بسیار جالبی در صفحه اول یک روزنامه دولتی به چاپ رسید که تیترش می‌توانست هر خواننده‌ای را شگفت زده کند: خب! خدا را شکر.
عاقبت مشکل اینترنت در ایران حل شد! شما هم اگر جای ما بودید یکه می‌خوردید و با دیدن تیتر « رؤیای سرعت در اینترنت محقق میشود»، فکر می‌کردید که یا وزیر وزارت ICT تغییر کرده یا سیستم مدیریتی این وزارتخانه بالاخره به این نتیجه رسیده که اینترنت چیز خوبی‌است و قصد دارد جبران مافات کند! 
تیتر مطلب را که کنار بگذاریم به لید آن می‌رسیم: « تحولات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هر روز و هر ساعت وارد مرحله ای جدید می‌شود و کاربران و مخاطبان این حوزه به لطف این تحولات، لحظه به لحظه خدماتی با کیفیت تر، سرعت بالاتر و صدالبته با هزینه کمتر را دریافت میکنند.
مسئولان حوزه ارتباطات کشورمان در تلاش هستند بزودی پای یکی از این تحولات شگرف در حوزه اینترنت را به ایران باز کنند. « وای مکس» قرار است سرعت و ضریب نفوذ اینترنت را معنایی نو ببخشد.»
جالب‌تر اینکه در ادامه این مطلب آمده: « وای مکس (WIMAX) سرعت دانلود را به ۵۱۲ کیلوبایت تا ۳ مگابایت در ثانیه میرساند.»
نویسنده محترم این مطلب که این قدر از این تحول خوشحال شده، مثل اینکه نمی‌داند در ایران به حکم یک ابلاغیه بی‌نظیر، سرعت اینترنت برای کاربران خانگی به ۱۲۸ کیلو بیت محدود شده است.
حالا سرویس وای مکس ۵۱۲ کیلوبایت و یا حتی هزار مگابایت سرعت داشته باشد، وقتی مسئولان حوزه ارتباطات، دست کاربران را با قفل و زنجیر بسته اند که دیگر احتیاجی به تعریف از سرویس‌های پر سرعت نداریم!
از سوی دیگر، ما در کشوری زندگی می‌کنیم که وزیر ارتباطاتش معتقد است همین سرعت ۵۶ کیلوبیتی برای کار بران خانگی کافی است.
پس دیگر چه احتیاجی به سرویس‌هایی مانند وای مکس؟ سرویسی مانند وای مکس بدون شک تسهیلات فراوانی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که مهم‌ترینش سهولت دستیابی به اینترنت است نه سرعت بالا. این یعنی نویسنده محترم آن گزارش دچار خطایی فاحش شده و مهم‌ترین مزیت اینترنت بی‌سیم یا همان وای مکس را اشتباه گرفته است.
با این حال، همین تیتر انحرافی نشان می‌دهد برای دست‌اندرکاران روزنامه محترم دولت هم، سرعت اینترنت یک دغدغه مهم است. فقط اشتباه اینجاست که این ماجرا ربطی به وای‌مکس ندارد. 
لطفا سری به سایت www.speedtest.com بزنید و میزان سرعت‌های ارائه شده از سوی کشورهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید. 
باور می‌کنید که ما در منطقه تنها از افغانستان سرعت بالاتری داریم؟ پس چه فرقی می‌کند که وای مکس ارائه شود یا نشود.
وقتی دست کاربران ایرانی بسته است، چگونه می‌توانند بر سر سفره وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بنشینند و بخورند و بنوشند؟ چنین میزبانی همان بهتر که مهمانی را دعوت نکند.


جمعه 22/6/1387 - 6:35
کامپیوتر و اینترنت
ما می‌خواهیم خیلی از سبک‌های شخصی نوشتن آدم‌ها را به روزنامه‌نگاری ربط دهیم! غافل از اینکه وبلاگ‌ها رسانه‌هایی جایگزین(Alternative Media) هستند و زمانی به کار می‌آیند که رسانه‌های مسلط (Mainstream Media) آن‌طور که باید و شاید به وظیفه خود عمل نکنند یا نتوانند عمل کنند. ‌اما چنین امری هر لحظه و هر جا امکان‌پذیر نیست! 
البته اینکه چه‌قدر وبلاگ در راه‌ افتادن دست روزنامه‌نگاران تازه‌کار موثر است یا اینکه در یک جمع وبلاگی چه‌قدر نظرات هر نوشته در شکل ‌گرفتن ذهن و عقیده دیگران موثر است بحث دیگری است! اما مشکل اینجاست که ما چنان جوگیر جریان وبلاگ‌نویسی شده‌ایم که آن را در تمام شئون کار حرفه‌ای‌مان وارد می‌دانیم. وبلاگ‌نویسی چه سبک تازه‌ای به روزنامه‌نگاری اضافه کرده‌ است؟ اینکه ما نوشته‌های وبلاگ یک استاد دانشگاه یا بازیگر سینما را با اجازه یا بدون اجازه‌اش برداریم و در ستون صفحه‌مان چاپ کنیم که نشد تاثیر وبلاگ‌نویسی در روزنامه‌نگاری! 
وبلاگ‌نویسی در درون خود با نوعی تناقض شیرین مواجه است. از طرفی با منطق شخصی جلو می‌رود و از طرف دیگر همین که دکمه «انتشار» به وسیله صاحب وبلاگ زده می‌شود دیگر این چند خط شخصی نیست! حالا متعلق به همه است و این «دیگران»‌اند که با گذاشتن نظر سروشکل دیگری به آن می‌دهند. اما به شخصه معتقدم وبلاگ‌نویسی در نوع تفکر روزانه ما نقش اساسی ایفا می‌کند؛ جوری که منِ وبلاگ‌نویس «وبلاگی» فکر می‌کنم. اینکه شب رسیدم خانه نوشته امشبم را چگونه و با چه مقدمه‌ و موخره‌ای تمام کنم! اما آیا در سازمان روزنامه‌ای که من مشغولم چنین امری ممکن است؟ آیا من این‌قدر دستم باز هست؟ 
به نظر من وبلاگ‌نویسی نالش در بالشِ حرف‌های فرو خورده است. حرف‌هایی که در گزارش‌های روزانه‌مان به هر دلیلی اجازه مطرح کردنش را نداریم! وبلاگ‌نویسی این شکاف را پر می‌کند. 
فرض کنیم اتفاقی در جایی افتاده و به‌غیر از یک وبلاگ‌نویس کسی در آن محل حضور نداشته. او در وبلاگ شخصی‌اش شروع کرده به شرح واقعه. آیا شمای خبرنگار دقیقا مطلب او را بدون کم و کاست در صفحه‌تان می‌گذارید؟ حتی اگر این وبلاگ‌نویس آدم مشهوری هم باشد شما در دادن خبر و گزارش خبری عینا مطلب وی را نقل قول نمی‌کنید. از طرف دیگر اگر گزارش ما غیر خبری باشد که این نوع روایت و نقل‌قول محاوره‌ای و مستقیم در گزارش امری مرسوم است! 
به نظر من وبلاگ‌نویسی هرچند تاثیرات زیادی روی فرهنگ رفتاری ما گذاشته و شاهد نوعی مبادله «وبلاگی شدن فرهنگ» و «فرهنگی شدن وبلاگ» هستیم؛ اما تاکید بیش از اندازه روی این رسانه جایگزین صورت مساله را پاک می‌کند و ره به ترکستان بردن است!


جمعه 22/6/1387 - 6:34
کامپیوتر و اینترنت
احتمالأ شما نیز سایت کلوب دات کام ، بزرگترین جامعه مجازی ایرانیان و برترین سایت ایرانی در سال ۱۳۸۶ را می شناسید. این سایت به علت نوآوری های گسترده از بازدید بالا و کاربران زیادی بهره مند است. در کلوب قسمتی به نام “ارتباط زنده” وجود دارد که شما میتوانید با دوستان خود یک چت کامل داشته باشید. همانند مسنجر یاهو نیز دکمه ای به نام Buzz در نظر گرفته شده است که با زدن آن صفحه چت همراه با صدایی شروع به لرزیدن میکند. امکان استفاده از این دکمه در چت کلوب که با یک علامت تعجب بنفش رنگ مشخص شده است هر ۳۰ ثانیه یکبار است. یعنی شما با زدن این دکمه ۳۰ ثانیه بعد امکان استفاده مجدد را خواهید داشت. اما ما در این ترفند قصد داریم روشی ساده را به شما معرفی کنیم که به نوعی یک باگ محسوب میشود و با استفاده از آن میتوانید این محدودیت زمانی را از بین برده و به شکل پشت سر هم و پیاپی برای شخص مورد نظر Buzz بفرستید و صفحه چت را بلرزانید. البته امید است با معرفی این ترفند از سوی سایت بسوی آینده برای اولین بار ، مسئولان کلوب این موضوع رو حل نمایند.
بدین منظور:
▪ ابتدا با استفاده از دکمه “ارتباط زنده” یک صفحه چت جدید با دوستتان باز کنید.
▪ حالا کافی است در قسمت مربوط به ارسال پیام ، واژه buzz (فقط با حروف کوچک) را نوشته و دکمه “ارسال” یا Enter را بزنید.
▪ خواهید دید که عمل Buzz صورت میگیرد.
▪ با Copy و Paste کردن این واژه میتوانید سرعت وارد کردن آن را نیز افزایش دهید.


جمعه 22/6/1387 - 6:34
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته