• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1039
تعداد نظرات : 38
زمان آخرین مطلب : 4191روز قبل
سياست
واکنش به اظهارات احمدی نژاد؛

مردم مدودف احمدی‌نژاد را پس می‌زنند

عضو هیات رئیسه مجلس درباره این سخن رئیس جمهور که "چه کسی گفته امسال سال پایانی دولت است؟" گفت: دلیل اصلی رئیس جمهور برای حضور در صدا و سیما استفاده از رسانه ملی برای طرح انتخاباتی پوتین - مدودف است.اما رئیس جمهور باید بداند ایران روسیه و ایشان هم پوتین نیست و مدودف مورد نظر آقای احمدی نژاد نیز چنین جایگاهی در میان افکار عمومی ندارد و نخواهد داشت.

"عماریون"- محمد دهقان در گفتگو با مهر با اشاره به مصاحبه تلویزیونی سه شنبه شب رئیس جمهور گفت: رئیس جمهور در این گفتگوی تلویزیونی حاضر نشد حقایق کشور مثل گرانی و مشکلات مسکن، ارز، صنعت و کشاورزی را بپذیرد وهیچ راه حل مشخصی نیز ارائه نداد .

وی با انتقاد از نحوه پاسخگوئی رئیس جمهور ادامه داد: رئیس جمهور همه مشکلات دولت را به گردن دیگران انداخت . این برای مردم قابل قبول نیست که پس از 7 سال به جای پاسخگویی درباره مشکلات، فرافکنی شود.

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: اگر این نوع تخریب ها و ادبیات نامناسب در سال اول ریاست جمهوری احمدی نژاد وجود داشت می گفتیم که بی تجربه است و کم کم اصلاح می شود ولی این بی اخلاقی ها در سال آخر نسبت به سالهای اول بیشتر هم شده و این ادبیات نامناسب و نامتناسب در شان ریاست جمهور و مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.

نماینده چناران در مجلس درباره تاکید رئیس جمهور بر اینکه "چه کسی گفته امسال سال پایانی دولت است؟" ادامه داد: تمام سخنان رئیس جمهور در این مصاحبه تلویزیونی با این جمله تطابق داشت و نشان داد دلیل وی برای حضور در صدا و سیما استفاده از رسانه ملی برای طرح انتخاباتی پوتین - مدودف است.

وی در همین رابطه تاکید کرد: رئیس جمهور باید بداند ایران روسیه و ایشان هم پوتین نیست و مدودف مورد نظر آقای احمدی نژاد نیز چنین جایگاهی در میان افکار عمومی ندارد و نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه این ناعادلانه است که رئیس جمهور از رسانه ملی استفاده کند تا پروژه انتخاباتی خود را پیش ببرد، اضافه کرد: اگر مشخص شود رئیس جمهور می خواهد کسی را تعیین کند و یا برای فرد خاصی تبلیغ کند، حتی برای اجرای انتخابات نیز با مشکل مواجه خواهیم شد.

عضو هیات رئیسه مجلس در بخش دیگر از سخنان خود تاکید کرد: برخی از بحث هایی که در این برنامه از سوی رئیس جمهور مطرح شد همان افکار سابق جریان انحرافی بود که از زبان رئیس جمهور می شنیدیم، مواضع وی درباره بیداری اسلامی با مواضع نظام تطابق نداشت و مواضع جریان انحرافی مجددا از سوی ایشان مطرح شد.

دهقان گفت: اگر مسئولان قوا و نمایندگان مجلس در خصوص مسائل و مشکلات این دولت سکوت کرده اند به دلیل مصلحت فعلی کشور است، نباید این سکوت خیرخواهانه و دلسوزانه باعث شود دولت سوء استفاده و فرافکنی کند و مشکلات خود را به گردن دیگران بیندازد.

وی تصریح کرد: بخش عمده ای از مشکلات کنونی کشور از جمله گرانی، مشکلات ارز، تورم، مشکلات تولید از بی تدبیری دولت در مدیریت اقتصادی و به جهت نپذیرفتن نظریات کارشناسان اقتصادی است.

این نماینده مجلس گفت: من وقتی صحبت رئیس جمهور را شنیدیم آرزو کردم این دولت هر چه زودتر تمام شود و دولتی سر کار بیاید که صادق باشد و حقایق را کتمان نکند.

این عضو هیات رئیسه مجلس در توصیه به صداوسیما نیز گفت: رسانه ملی باید مراعات کند البته این اختیار رئیس جمهور است اما مجریان صدا و سیما اخلاقا و شرعا وظیفه دارند تلاش کنند حقایق از رسانه بیان شود.

وی ادامه داد: مجری برنامه تلویزیونی تنها شنونده و ابراز دست دولتی ها نیست باید حرف بزند وارد بحث شود و با سئوالات دقیق رئیس جمهور را در سال پایانی وادار به پاسخگویی کند.

نماینده مردم طرقبه و چناران با این تمثیل که نباید مجری صدا وسیما به رئیس جمهور پاس دهد تا وی آبشار بزند خاطر نشان کرد:اغلب سوال ها جهت دار بود و مجری تلاش داشت تا سخنان تنش زای رئیس جمهور بیشترشود و این نشان می داد که همه سوالات برنامه ریزی و حساب شده مطرح می شد.

وی افزود: صدا و سیما باید فضایی فراهم کند تا رئیس جمهور به سئوالات مردم پاسخ دهد و اینکه فرصت را برای تبلیغات یک جانبه دولت برای اهداف انتخاباتی  فراهم می کند.

دهقان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: رئیس جمهور مجددا برخی مسائل غیر موجه و غیر منطقی که توسط شورای نگهبان و دیگر نهادهای مسئول غیر قانونی اعلام شده بود را تکرار کرد و آنچه می گفت در قانون اساسی وجود دارد و در اختیار رئیس جمهور است اصلا در قانون اساسی نیامده است. مواردی مثل هیات نظارت و تذکر قانون اساسی رئیس جمهور به سایر قوا و یا اختیار امضا نکردن برخی قوانین نه تنها در قانون اساسی نیامده است بلکه عکس آن برداشت می شود.

انتظار داشتیم رئیس جمهور از وحدتی چشمگیری که پس از اجلاس جنبش عدم تعهد بین مردم و مجموعه نظام ایجاد شده بود استفاده کرده و برای تداوم آن تلاش کند، اما متاسفانه ایشان این اجلاس را که برآمد همت همه قوا و مسئولان و در راس آن رهبری بود به نام دولت زد و بعد در سخنان تفرقه افکن کام شیرین ملت از این اجلاس را تلخ کرد.

وی افزود: متاسفانه صحبت ایشان بعد از اجلاس آغاز دامن زدن به اختلافات گذشته است و فضای شیرین پس از اجلاس را تحت الشعاع قرار داده و تبدیل به اختلافات جدید کند.
يکشنبه 26/6/1391 - 23:27
اقتصاد
تاثیر سخنان رئیس کل بر بازار ارز؛

دلار در مرز 2700؛ آقای رییس! اگر توان کنترل بازار را ندارید؛ استعفا بدهید؛ جمعش می کنیم...

درست یك ساعت پس از اظهار نظر رییس كل بانك مركزی درباره ناتوانی دولت در كنترل نرخ ارز، قیمت سكه و دلار بالاتر رفت.
"عماریون"-  پیش از این نمایندگان مجلس و كارشناسان بارها به محمود بهمنی تذكر داده بودند كه كمتر درباره موضوع ارز صحبت كند، چون هرگونه  اظهار نظر او در این باره می تواند به نوسانات نرخ دامن بزند ، با این وجود او نه تنها به این موضوع توجهی نمی كند، بلكه بعضا اظهاراتی دارد كه به شدت بر بازار تاثیر منفی دارد.

روز گذشته بهمنی در همایش بانكداری اسلامی با بیان این‌كه افزایش بعضی از اقلام و قیمت آنها اجتناب‌ناپذیر بود، گفته است: بانك مركزی نمی‌تواند مرتبا قیمت ارز را پایین بیاورد. از سوی دیگر او اعلام كرد كه نرخ ارز مرجع تغییر نخواهد كرد.

همین اظهار نظر كوتاه او بلافاصله تاثیر خودش را بر بازار ارز و سكه گذاشت. در حالی كه روز شنبه قیمت سكه طرح قدیم 892 هزار تومان بود، روز گذشته ناگهان به 945 هزار تومان رسید. دلار روز گذشته در بازار غیررسمی تهران به 2430 تومان، یورو 3050 تومان و قیمت هر پوند انگلیس نیز به 3720 تومان رسید.

اما در این بین عدم اظهارنظر نظر شفاف و تعیین نکردن زمان برای ساماندهی بازار ارز در گفت و گو مستقیم احمدی نژاد با مردم از سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز در این آشفته بازار بی تاثیر نبود و همانطور که بارها در گزارش ها و یادداشت های مختلف بر تاثیر گرفتن بازار از اظهارات مسئولان تاکید کرده ایم ، لذا مسئولان اجرایی و اقتصادی کشور باید در رابطه با اظهارنظرهای در تصمیمات ارزی خود باید حساسیت لازم را داشته باشند .

اما بخش دیگری از صحبت ها رییس كل بانك مركزی نیز دارای ابهام بود. به گفته بهمنی، "برخی از وارد‌كنندگان كالا‌ها را با ارز دولتی وارد می‌كنند، ولی آن را با نرخ ارز آزاد به مردم عرضه می‌كنند."

با این شرایط به نظر می رسد برای افزایش نرخ ارز در كشور نیازی به حضور مافیای ارزی و دست های پشت پرده نیست، بلكه همین اظهارنظرهای مقطعی و كوبنده آقای رییس كل می تواند به اندازه همه آنها تاثیرگذار باشد.

این در حالی است كه ارز دولتی فقط به واردات كالاهای اساسی اختصاص می یابد. بخش عمده ای از واردات كالاهای اساسی هم در انحصار دولت است و بنابراین این اظهار نظر رییس كل بانك مركزی بسیار بر ابهامات افزوده است.

هم اكنون كالاهایی مانند برنج، گندم، شكر، دارو، مرغ و گوشت كه ارز 1226 تومانی دریافت می‌كنند، با قیمت مصوب دولت عرضه می شوند. ضمن این كه برخی از آنها اساسا توسط دولت وارد و حتی قیمت گذاری آنها هم در اختیار دولت است و بنابراین امكان گرانفروشی آنها در بازار وجود ندارد.

اما روز گذشته یك اظهارنظر دیگر از رییس كل بانك مركزی مطرح شد، او با اشاره به ورشكستگی برخی از موسسات مالی و اعتباری گفته است: "ما ابایی از این موضوع نداریم و هرجا كه این موسسات نتوانند فعالیت كنند، كنار می‌روند."

بهمنی تاكید كرده كه "نباید چیزی را كه از بین می‌رود، با دادن عصا سر پا نگه داریم.  بانك‌ها هم مثل انسان هستند و زمانی كارشان تمام می‌شود، باید از دور خارج شوند."

این سخنان شگفت انگیز رییس كل بانك مركزی در حالی است كه بانكها محل سرمایه گذاری بلند مدت مردم هستند و هم اكنون كشورهای توسعه یافته، بخش عمده ای از اعتبار اقتصادی جهانی خود را مدیون فعالیت های بانكی تثبیت شده و بی دغدغه هستند.

تعطیلی پیاپی چندین بانك در جریان بحران اقتصادی آمریكا نشان داد كه عدم ثبات اقتصادی و اتخاذ سیاستهای غلط در اولین گام، تاثیرش را بر نظام بانكی می گذارد، بنابراین استقبال كردن از تعطیلی نهادهای پولی و مالی نباید مایه مباهات مدیران باشد، بلكه نشان دهنده ضعف اساسی آنها در اداره امورات است.

وی همچنین اعلام كرده كه " بانكداری ما بانكداری بدون ربا است"، این در حالی است كه بارها و بارها مراجع معظم تقلید و شخص رئیس جمهور اعلام كرده اند آنچه تحت عنوان سود برای پرداخت تسهیلات در سیستم بانكی ایران دریافت می شود، عین رباست.

آنچه روز گذشته توسط محمود بهمنی بیان شد، بیش از آن كه شبیه اظهار نظر رییس كل بانك مركزی یك كشور باشد، به اظهارات یك ناكارشناس كه هیچ مسوولیتی در سیستم دولتی ندارد شبیه بود؛ اظهاراتی كه نه با علم اقتصاد مطابق بود و نه با واقعیت های كشور ایران.

منبع: مشرق
يکشنبه 26/6/1391 - 23:25
سياست
طی یک سال گذشته 12 فرماندار عزل شده اند

تلاش جریان انحرافی برای تاثیرگذاری«ویژه»در انتخابات

سرویس سیاسی «فردا»؛ عاقبت برکناری‌های پی در پی فرمانداران، نمایندگان مجلس را بر آن داشت تا وزیر کشور را تهدید به استیضاح کنند. در تازه‌ترین واکنش‌ها، حسن نوروزی در مقام رئیس مجمع نمایندگان استان تهران گفت: «اگر تعویض فرمانداران ادامه پیدا کند سئوال و استیضاح وزیرکشور کلید خواهد خورد و لذا معتقدم وزیر کشور باید در مورد تغییر فرمانداران مقاومت کند». او از تلاش جریان انحرافی برای ورود نیروهای خود به صحنه انتخابات خبر داد که در این راستا خواهان گذاشتن نیروهای خودی در فرمانداریهای سراسر کشور هستند.

پرویز سروری مسئول کمیته امنیت داخلی مجلس شورای اسلامی نیز به نامتعارف بودن این تغییرات اشاره می‌کند و به «فردا» می‌گوید: عموماً دولت‌ها حداقل ۷، ۸ ماه قبل از هر انتخابات دفتر تغییراتشان را می‌بندند تا بعد از انتخابات. اما اینکه در حال حاضر دو سه ماه تا انتخابات باقی مانده و این فضای تغییرات همچنان وجود دارد و حتی فرماندار و استاندار عوض می‌شود، امر متعارفی نیست. همیشه در نزدیکی انتخابات تغییرات خیلی کمتر از این بوده است.

محسن یحیوی عضو جامعه اسلامی مهندسین نیز تغییر استانداران و فرمانداران در راستای ارایه لیست کاندیداهای جریان انحرافی به شهرستان‌ها توصیف کرد و ابراز داشت: بر اساس آنچه که ما گزارش داریم، جریان انحرافی لیست‌هایی از کاندیداهای مورد نظر خود را به فرمانداری‌ها و استانداری‌ها و حوزه‌های انتخابیه ارسال کرده است و امیدشان این است که با نفوذی که در بالا‌ترین مقام‌های اجرایی کشور دارند، بتوانند سهم قابل توجهی از کرسی‌های مجلس را برای حمایت از اهدافشان در آینده در اختیار داشته باشند.

آخرین فرد برکنار شده

فرماندار ری آخرین برکناری در فرمانداری‌های کشور بود، جعفر فرجی که پیش از برکناری خود از فشارهای جریان انحرافی بر خود پرده برداشته بود، با ادامه مخالفت‌های خود با این جریان، صندلی ریاست در بالا‌ترین مقام فرمانداری ری را واگذار و به جرگه اخراجیون پیوست. این دانش آموخته علم و صنعت که در زمان انتخابات به عنوان جوان اول ستاد احمدی‌نژاد شناخته می‌شد، در سال‌های گذشته یکی از اعضای اصلی گروه مشاورین جوان رئیس جمهور نیز به شمار می‌رفته است.

با برکناری فرجی، شائبه نقش جریان انحرافی در کنار گذاشتن فرمانداران غیر خودی، بر همگان به یقین تبدیل شد اما تمدن استاندار تهران همچنان با قاطعیت می‌گوید که برکناری فرمانداران، ابدا پروژه جدید جریان‌های انحرافی نیست.

اما موج تغییرات فرمانداران در آستانه نهمین دوره انتخابات مجلس گواه چیز دیگری است و خبر از برنامه‌های این جریان برای انتخابات آتی می‌دهد.



همه برکناری ها

در ذیل به نمونه‌هایی از برکناری فرماندار‌ها در یک سال گذشته اشاره می‌کنیم، لازم به یادآوری است که بیشترین برکناری‌ها، در ۸ ماه گذشته از سال جدید و نزدیکی به انتخابات انجام گرفته است.

• آبان ۱۳۸۹ حسین سالاری فرماندار سیریک برکنار شد.

• دی ماه ۱۳۸۹ مهدی ایران‌نژاد فرماندار قشم برکنار شد.

• اردیبهشت ۱۳۹۰ حسین قاسمی فرماندار شیراز به دیل افشاگری درباره زمین‌خواری‌های فردی به نام الخوری و ارتباط این فرد با جریان انحرافی از سوی روح‌الله احمدزاده استاندار شیراز برکنار شد.

• خرداد ۱۳۹۰علی بابایی کارنامی فرماندار ساری به دلیل بد آمدن استخاره برکنار شد.

• تیر ۱۳۹۰ در پی تداوم سیر عزل و جابه‌جایی فرمانداران شهرستان‌های خوزستان در اقدامی غیر منتظره محمدرضا آملازاده فرماندار شوش‌تر از سمت خود عزل شد. عزل وی به دلیل مقاومت در مقابل طرح انحلال شورای شهر شوش‌تر در شورای حل اختلاف انجام شده بود.

• تیر ۱۳۹۰ مرتضی وحیدزاده فرماندار شهرستان فراهان برکنار شد.

• شهریور ۱۳۹۰ یدالله افشار مقدم فرماندار بابل برکنار شد.

• شهریور ۱۳۹۰ تیمور یزدان‌شناس فرماندار گناوه برکنار شد.

• مهر ۱۳۹۰ عباس تبرکی فرماندار کنگان رسما برکنار شد.

• آبان ۱۳۹۰ جعفر فرجی فرماندار شهرستان ری به دلیل بیان فشار جریان انحرافی به خود، رسما برکنار شد.

• آبان ۱۳۹۰ محمد خانچی، فرماندار مسجدسلیمان برکنار شد.

حسن نوروزی با انتقاد شدید از روند برکناری‌های فرماندار‌ها، به «فردا» می‌گوید که می‌بایستی پیش از این‌ها جا به جایی در فرمانداری‌ها انجام می‌شد، نه در چند ماه باقی مانده به انتخابات.

وی گفت: برکناری‌های بی‌مبنا در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها، این شائبه را قطعی می‌کند که تغییرات جریان انحراف برای ایجاد تبعیض در سطح انتخابات آزادانه در کشور است.

نوروزی به دولتمردان توصیه کرد که با آبروی نظام بازی نکنند و اجازه دهند انتخابات همچون گذشته با آرامش برگزار شود. اگر این اقدامات وزیر کشور دلیل سیاسی هم نداشته باشد، سیاسی تلقی می‌شود.

نوروزی با اشاره به دلمشغولی‌هایی که با برکناری فرماندار‌ها برای کاندیدا‌ها به وجود می‌آید، گفت: برای ثبات خاطر در انتخابات نیاز به آرامش در کشور داریم، خوشبختانه معاون سیاسی وزیر کشور قول‌های مساعدی در جهت برطرف کردن اینگونه دغدغه‌ها داده‌اند که امیدواریم اجرایی شود.

وی به وعده‌های سید صولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور در جمع اعضای کمیسیون مبنی بر پایان دادن به برکناری فرماندار‌ها اشاره و عنوان کرد: ما نیز در‌‌ همان جلسه به ایشان اعتماد کردیم و امیدواریم که دیگر شاهد چنین برکناری‌های بی‌موردی در سطح فرماندار‌ها نباشیم.

با وعده معاون وزیر مبنی بر اتمام برکناری فرماندار‌ها در آستانه انتخابات، باید منتظر ماند و دید سایه شایعاتی پیرامون نقش جریان انحرافی در کنار گذاشتن فرمانداران غیرخودی! برطرف خواهد شد و انتخاباتی بدون حضور این جریان منحرف را شاهد خواهیم بود؟ در غیر این صورت باید منتظر واکنش های سخت مجلس باشیم.
يکشنبه 26/6/1391 - 23:22
سياست
بیانیه جمعی از طلاب تبریزی و روحانیون آذر زبان مقیم قم

حمله به حوزه علمیه چه معنایی دارد؟

محکومیت های چند ساله اخیر دادگاه ویژه روحانیت در تبعید ، حبس ، ممنوعیت ها و... چیزی جز سرکوب نیروهای انقلابی و منزوی کردن یاران امام خامنه ای نیست. محکوم نمودن طلبه هایی همچون : طلبه سیرجانی ، طلبه تبریزی ، طلبه های ارومیه ای ، طلبه گلستانی و طلبه های بروجردی محکوم نمودن تفکر ناب امام خمینی (ره) بوده و ما تا اصلاح وضعیت و منش این دادگاهها ساکت نخواهیم ماند.
"عماریون"-

بسم الرحمن الرحیم

علما وارثان انبیاء هستند. (پیامبر اعظم (ص) )

همه واجبات حتی جهاد در مقابل امر به معروف و نهی از منکر مانند آب دهان است در مقابل دریا (حضرت امیرالمومنین امام علی (ع))



حوزه های علمیه , طلاب محترم و ولایتمدار ، بسیجیان طلبه و ای عاشقان و دلسوزان روحانیت

حادثه عجیب و تاسف انگیز یورش نیروهای امنیتی و انتظامی به حوزه علمیه بروجرد و بازداشت روحانیون انقلابی دل ما را ناراحت و پر از بغض و اندوه نمود. تعدادی از طلبه های انقلابی که در راستای مبارزه با مظاهر فساد و اعتراض به بی حجابی در تیر رس دستگاههای قضایی قرار گرفته بودند در اعتراض به رفتار ناشایست مراجع مربوطه چند روزی بود که در حوزه علمیه بروجرد متحصن گردیده بودند.

اما متاسفانه سیستم قضایی مربوطه بدون توجه به مطالبه عامه این روحانیون که خواستار اجرای دستورات رب العالمین بودند و به دنبال اجرای آیه های قرآن که مقدماتی ترین تکلیف یک طلبه می باشد , با یورش شبانه به حوزه علمیه بروجرد و ایجاد رعب و وحشت بین طلاب اقدام به بازداشت 10تن از طلاب متحصن گردیدند بی شک همه طلاب کشور خصوصا ما طلاب آذری زبان مستقر در قم و تبریز را اندوهناک کرده است.

عمل به تکلیف طلبگی هرچند خوشایند برخی جریان و اشخاص نباشد در منش همه طلبه ها قرار خواهد گرفت. بی توجهی جامعه عظیم روحانیت و طلبه ها به این جریان که بزرگترین اهانت به روحانیت در سی و چهار سال اخیر در ایران می باشد موجب گستاخی جریان های وابسته به باندهای قدرت و ثروت خواهد بود. اینک اینجانبان جمعی از طلاب و روحانیون تبریزی و آذری زبان مستقر در قم ضمن محکوم نمودن این اقدامات ناشایست , خواستار آزادی سریع این طلبه ها و هشدار قاطعانه به مسئولین این جریان اعلام میداریم که :

1- دادگاه ویژه روحانیت چرا در جریان فتنه و اهانتهای بی شرمانه امثال غفاری ها و... عقب نشینی کرده و اقدامی موثر از خود نشان نداد.

2- این دادگاه متاسفانه بجای برخورد با برخی روحانی نماها که در فتنه ها ی متعدد خصوصا فتنه 88 نقش رهبری فتنه را بر عهده داشته است امروز به خوابگاه طلاب مظلوم بروجرد یورش برده و قلب حضرت مهدی را به درد می آورد؟ بی شک اگر امام خامنه ای مطلع گردد دادگاه ویژه آیا بجز شرمندگی پاسخی محضر ایشان خواهد داشت؟

3- در آستانه آغاز سال تحصیلی حوزه ها اینجانبان ضمن ترک کلاسهای درس و اعلام عزاداری برای این مصیبت خواستار عذر خواهی رسمی عوامل مربوطه از حوزه های علمیه هستیم.

4- در غیر اینصورت ما نیز به طلاب متحصن طلاب حوزه علمیه امام صادق (ع) بروجرد خواهیم شد تا بیداری اسلامی در بدنه جامعه جوان حوزه های علمیه نیز نشان داده شود.

5- محکومیت های چند ساله اخیر دادگاه ویژه روحانیت در تبعید ، حبس ، ممنوعیت ها و... چیزی جز سرکوب نیروهای انقلابی و منزوی کردن یاران امام خامنه ای نیست. محکوم نمودن طلبه هایی همچون : طلبه سیرجانی ، طلبه تبریزی ، طلبه های ارومیه ای ، طلبه گلستانی و طلبه های بروجردی محکوم نمودن تفکر ناب امام خمینی (ره) بوده و ما تا اصلاح وضعیت و منش این دادگاهها ساکت نخواهیم ماند.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

جمعی از طلاب تبریز و طلاب و روحانیون آذری زبان مقیم قم
يکشنبه 26/6/1391 - 23:19
سياست

بشار اسد: تنها راه حل بحران سوریه/ با تلاشهای سازنده همراه خواهیم بود

بشار اسد گفت : موفقیت روند سیاسی در سوریه در گرو فشار بر کشورهایی است که اقدام به کمک مالی و آموزش تروریستها و قاچاق سلاح به سوریه می کنند. سوریه با هر تلاش سازنده ای تا زمانی که بی طرف و مستقل باشد همکاری می کند و به آن پایبند است.
رئیس جمهوری سوریه در دیدار نماینده سازمان ملل متحد با وی موفقیت راهکار سیاسی در سوریه را منوط به قطع کمکهای تسلیحاتی و مالی غربی ها و متحدانش به گروههای مسلح سوری دانست.

به گزارش مهر به نقل از شبکه روسیا الیوم ، بشار اسد گفت : موفقیت روند سیاسی در سوریه در گرو فشار بر کشورهایی است که اقدام به کمک مالی و آموزش تروریستها و قاچاق سلاح به سوریه می کنند.

رئیس جمهوری سوریه افزود: سوریه با هر تلاش سازنده ای تا زمانی که بی طرف و مستقل باشد همکاری می کند و به آن پایبند است.

بشار اسد بیان کرد: مشکل واقعی سوریه درهم آمیختگی محور سیاسی با تحولات میدانی است، اما تلاشهای سیاسی ادامه دارد.

از سوی دیگر اخضر الابراهیمی نیز گفت : اساس ماموریت من کمک به ملت سوریه و خواسته های آن است و من بر اساس طرح کوفی عنان نماینده سابق سازمان ملل در امور سوریه و بیانیه پایانی نشست ژنو عمل خواهم کرد.

وی افزود: من کاملا مستقل عمل می کنم و هر بند دیگری که بر طرحهای سابق افزوده شود با موافقت همه طرفهای سوری خواهد بود.

الابراهیمی بر ضرورت تقویت تلاشها برای حل بحران نظر به اهمیت سوریه و جایگاه استراتژیک آن و تنوع جمعیتی و تاثیر بحران سوریه بر منطقه تاکید کرد و راهکار بحران سوریه را به دست ملت آن کشور میسر دانست.
يکشنبه 26/6/1391 - 23:14
اخبار

تخریب مساجد شیعیان عربستان توسط آل سعود

نیروهای رژیم عربستان سعودی مسجد "عین امام حسین" (ع) شهر العوامیه را كه شیخ نمر باقر النمر روحانی بارز شیعیان عربستان در آن نماز می خواند، تخریب كردند.
رژیم سعودی مسجدی را در شهر شیعه نشین العوامیه در شرق عربستان ویران کرد.

به گزارش سرویس بین الملل بی باک، نیروهای رژیم عربستان سعودی مسجد "عین امام حسین" (ع) شهر العوامیه را كه شیخ نمر باقر النمر روحانی بارز شیعیان عربستان در آن نماز می خواند، تخریب كردند.

نیروهای رژیم سعودی حدود دو ماه قبل شیخ نمر را در عملیاتی خشونت آمیز بازداشت کردند. شیخ نمر در این عملیات به ضرب گلوله مجروح شد. خانواده وی تأکید کرده اند که شیخ نمر به دلیل اعتصاب غذا در وضعیت سلامتی مناسبی قرار ندارد.

این مسجد در جریان تظاهرات ساکنان شهر العوامیه در اعتراض به توهین به پیامبر اسلام (ص) در یک فیلم آمریکایی، تخریب شد.

نیروهای امنیتی رژیم آل سعودی در پی ادعای مالکیت زمین مسجد "عین امام حسین" (ع) از سوی یک نفر، سه شنبه قبل  "حاج مجید حسن النمر" متصدی این مسجد را بازداشت كرده بودند. آنها تهدید کردند که یا مسجد را تخریب خواهد كرد یا وی را در بازداشت نگه خواهند داشت.

این درحالی است که طبق شهادت ساکنان العوامیه، زمین این مسجد وقف شده و مالكیت آن متعلق به كسی نیست.

يکشنبه 26/6/1391 - 23:12
سخنان ماندگار

سخنرانی سید حسن نصرالله درباره فیلم موهن

دبیرکل حزب الله لبنان امشب در سخنانی تلویزیونی تازه‌ترین تحولات سیاسی منطقه و جهان را تشریح می‌کند.

دبیرکل حزب الله لبنان امشب در سخنانی تلویزیونی تازه‌ترین تحولات سیاسی منطقه و جهان را تشریح می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری الانتقاد، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان امشب در سخنانی تلویزیونی از تازه‌ترین تحولات منطقه و جهان صحبت خواهد کرد.

این سخنرانی که به صورت تلویزیونی خواهد بود، ساعت هشت و نیم به وقت محلی انجام خواهد شد و اوضاع سیاسی را مورد بررسی قرار خواهد داد.

سفر پاپ بندیکت شانزدهم رهبر کاتولیک های جهان به لبنان و همزمانی آن با انتشار فیلم موهن
علیه پیامبر اعظم و توطئه های غربی در مورد از بین بردن آثار وحدت بخش این سفر بین مسلمانان و مسیحیان از محورهای احتمالی این سخنرانی خواهد بود.
يکشنبه 26/6/1391 - 23:11
سياست
اعترافات بی‌سابقه «واشنگتن‌پست»درباره ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران

برنامه اتمی ایران کاربرد تولید سلاح ندارد/ اورانیوم 93 درصد غنی شده‌ای که آمریکا به ایران می‌داد!

نكته طنزی در این زمینه وجود دارد؛ آمریكا در سال 1967، تحت برنامه اتم برای برنامه صلح‌آمیز، رآكتور تهران را در ایران تجهیز كرد. در آن زمان سوخت مورد نیاز رآكتور كه آمریكا آن را تامین می‌كرد با خلوص 93 درصد بود كه به راحتی می‌شد برای تولید بمب از آن استفاده كرد و پس از انقلاب اسلامی سال 1979 ایالات متحده دیگر سوخت این رآكتور را تامین نكرد و این رآكتور تعطیل شد.

سرویس بین الملل «فردا»:  روزنامه دست راستی  «واشنگتن پست» در اعترافی بی سابقه اذعان کرده است که ایران حسب وجود مدعیاتی عینی و روشن کاملا محق است برنامه ای هسته ای خود را صلح آمیز معرفی کند . این امر که با  فروکش کردن لفاظی های اسرائیل درباره حمله نظامی به ایران مصادف شده  است ،در واقع نشانگر پالس هایی که دست راستی هایی ایالات متحده برای افکار عمومی می فرستند تا کوتاه آمدنش از لفاظی علیه ایران به کرنش و ضعف تعبیر نشود.
در حقیقت ارززیابی های راهبردی غرب نشان می دهد که گزینه تقابل و تحریم تاکنون «بی اعتباری دیپلماتیک» را به ارمغان آورده است نه دستاوردهای ملموس را و از این حیث است که به موازات پیغام فرستادن برای نتانیاهو برای پایین کشیدن فتیله لفاظی علیه ایران اکنون خود نیز چنین هنرمندانه! لب اعتراف می گشایند. البته مطلب واشنگتن پست در انتها خالی از لفاظی علیه ایران و سخن گفتن از تهدید نظامی  نیست اما صدر مطلب نشان می دهد که ذیل آن تنها عربده کشی انفعالی است که این اعتراف مهم چندان فاجعه آمیز در نظرها نیاید.

واشنگتن پست می نویسد:« ایران از اواسط ماه دسامبر 2011 تا اواسط اوت، حركتی پیچیده در برنامه هسته‌ای‌اش انجام داد. این كشور تقریبا نیمی از ذخیره اورانیوم 20 درصدی خطرناك خود را به ماده ای «صلح‌آمیز» تبدیل كرد. ماده ای كه نمی‌توان از آن در تسلیحات هسته‌ای استفاده كرد. 
 با بررسی دقیق گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این مساله پیچیده مشخص می‌شود كه ایران اگر چه هنوز به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل پایبند نیست، می‌تواند ادعا كند برنامه غنی‌سازی‌‌اش برای تولید سلاح نیست. این كشور می‌تواند ادعا كند كه این برنامه با هدف تولید سوخت برای رآكتور تحقیقاتی 45 ساله تهران تحقیقات پزشكی یا رآكتورهای تولید انرژی است. آژانس گزارش داده كه  3 /212 پوند از 4 /437 پوند اورانیوم غنی‌شده 20 درصدی كه تا اواسط اوت در نطنز، سایت اصلی غنی‌سازی ایران، و همچنین در فردو، سایت جدیدی كه در زیر كوهی در نزدیكی قم است، تولید شده  به سوخت مورد استفاده در رآكتور تحقیقاتی تهران تبدیل شده است. در همین زمان ایران 1076 سانتریفوژ به 1064 سانتریفوژ موجود در فردو اضافه كرد. اما تا 18 اوت هنوز این سانتریفوژها به لوله‌ها متصل نشده بودند. بنابراین آژانس باید حدس می‌زد كه این سانتریفوژها برای تولید اورانیوم 20 درصدی به كار گرفته خواهند شد یا اورانیوم 5/ 3 درصدی. این اطلاعات را موسسه غیرانتفاعی دانش و امنیت بین‌المللی كه  برنامه هسته‌ای ایران را مورد بررسی قرار داده ، منتشر كرده است. »

این روزنامه آمریکایی ادامه داده است:« یكی از درخواست‌های اصلی آمریكا و متحدانش این است كه ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم به ویژه بخش غنی‌سازی اروانیوم تا 20 درصد را متوقف سازد. آنها همچنین از ایران می‌خواهند ذخیره موجود اورانیوم 20 درصدی خود را نیز به خارج صادر كند. همه این درخواست‌ها با امید جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای صورت می‌گیرد. نكته طنزی در این زمینه وجود دارد؛ آمریكا در سال 1967، تحت برنامه اتم برای برنامه صلح‌آمیز، رآكتور تهران را در ایران تجهیز كرد. در آن زمان سوخت مورد نیاز رآكتور كه آمریكا آن را تامین می‌كرد با خلوص 93 درصد بود كه به راحتی می‌شد برای تولید بمب از آن استفاده كرد و پس از انقلاب اسلامی سال 1979 كه كاركنان سفارت آمریكا گروگان گرفته شدند، ایالات متحده دیگر سوخت این رآكتور را تامین نكرد و این رآكتور تعطیل شد. »

واشنگتن پست تصریح می کند:« در سال 1988، آرژانتین توافق كرد سوخت این رآكتور را تامین كند. اما تنها قادر بود آن را به خلوص 20 درصد برساند. این سوخت در سال 1993 وارد كشور شد و انتظار می‌رفت تا سال 2010 دوام بیاورد. احتمال این كه ایران در حال دستیابی به قابلیت تولید تسلیحات هسته‌ای است، در سال 2003 مطرح شد و در نتیجه آن از ایران خواسته شد غنی‌سازی اورانیوم را به كشور دیگری واگذار كند. مذاكرات با شكست مواجه شد. تحریم‌های اقتصادی تصویب شد و ایران به غنی‌سازی اورانیوم ادامه داد. ایران در ماه فوریه اعلام كرد میله‌های سوختی را كه از اورانیوم 20 درصدی ساخت داخل تولید شده است، در رآكتور تهران قرار داده و دو ماه بعد گفت رآكتور به كار افتاده است.»
يکشنبه 26/6/1391 - 23:10
شخصیت ها و بزرگان

ناگفته​هایی از زندگی رهبر انقلاب؛ ۱۳۱۸ تا ۱۳۵۷/ یک لیست جالب از قرض​ها

«شرح اسم» کتابی است درباره زندگی آیت‌الله خامنه‌ای، از تولد تا پیروزی انقلاب، کارنامه‌ای است مختصر از آغازین کنش‌های سیاسی اجتماعی مقام معظم رهبری تا بهمن 1357.
به گزارش جهان، کتاب «شرح اسم: زندگینامه آیت‌الله سید علی حسینی خامنه‌ای (1357- 1318)» نوشته هدایت‌الله بهبودی که از سوی مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی منتشر شده، این روزها با استقبال مردم مواجه شده است.

 
«شرح اسم» شرحی بر زندگی آیت‌الله سیدعلی حسینی خامنه‌ای از تبار و تولد تا سال‌های کودکی و نوجوانی و کارنامه‌ای از مبارزات سیاسی و فعالیت‌های اجتماعی ایشان تا پیروزی انقلاب اسلامی را در بر دارد. اسناد ساواک، شهربانی و دادرسی ارتش شاه درباره دوران مبارزه و تبعید آیت‌الله خامنه‌ای نیز در این اثر گردآمده است.

 
نخستین بار کتاب «شرح اسم: زندگینامه آیت‌الله سید علی حسینی خامنه‌ای (1357- 1318)» در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ارایه شد اما به دلیل نیاز به اصلاحاتی که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری و پس از قدردانی از نویسنده و ناشر کتاب اعلام شد، عرضه گسترده کتاب و آیین رونمایی از آن به آینده موکول شد.

 

 
تصویر سمت راست مربوط است به سال 42 و تراشیدن محاسن رهبر انقلاب در زندان. تصویر سمت چی نیز مربوط به سالهای 1350تا1352 است

 
در مقدمه کتاب آمده است: «...بی‌تردید نمی‌توان این پژوهش را فاقد دشواری‌های خاص دانست؛ از کمبود منابع گرفته، تا امساک برخی مراکز دست‌اندرکار، و پریشانی و پراکندگی اسناد موجود، موجب شد که با مرارت فراوان هر برگی از جایی گردآوری شود، و شد. اخلاق حرفه‌‌ای ایجاب می‌کرد که موقعیت کنونی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر این کار سایه نیفکند و این پژوهش با دیگر تحقیق‌های علمی، در روش، جملات، عبارات و تعبیرات همسان باشد. بر این باور هستیم که در این امر موفق بوده‌ایم. گرچه اسناد استفاده‌شده قادر نیست تمامی زوایای پیدا و پنهان زندگی شخصی و مبارزاتی ایشان را روشن سازد؛ اما مصداق بیان «سرّی» است در «حدیث دیگران». پژوهش درباره افراد و رویدادهایی که کنش‌گران آن در قید حیات هستند، این امتیاز را دارد که به سرعت در بوته نقد و بررسی و تکمیل و تصحیح قرار ‌گیرد. بی‌گمان مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی از هر نقد و نظر و بررسی درباره این اثر استقبال می‌کند. زندگی‌نامه‌نویسی تفصیلی گرچه یکی از زیرشاخه‌های تاریخ‌نگاری به شمار می‌آید، اما استعداد بهره‌مندی از سلیقه‌های ادبی را نیز دارد؛ چنان‌که هدایت‌الله بهبودی توانسته است سبک نگارش لطیف و جذاب خود را در خدمت یک پژوهش عالمانه و مستند قرار دهد، که امید است مقبول طبع اهل نظر افتد.»

 
به گزارش خبرآنلاین، کتاب «شرح اسم» با این سرفصل‌ها همراه است: «خاندان، تولد، کودکی، حوزه علمیه مشهد، حوزه علمیه قم،‌ آشنایی با امام خمینی (ره)، آغاز مبارزه، زندان اول، بازگشت به قم، زندان دوم، بازگشت به مشهد، فرزند صلبی و کتبی، زندان سوم، تنگنای زیستن، نوشتن و گفتن، جست سیاسی، زندان چهارم، زندان پنجم، فلاتی میان دو زندان، زندان ششم، فلاتی میان زندان و تبعید، تبعید و تا پیروزی.»

 

بنابر گزارش خبرآنلاین، در فصل «آغاز مبارزه» و زیر عنوان «تهاجم به مدرسه فیضیه» می خوانیم:

...امام خمینی گفت که ما روزهایی بدتر از این را دیده‌ایم؛ روزهایی که در شهر نمی‌توانستیم بمانیم. صبح زود به خارج از شهر می‌رفتیم. درس‌ها را آنجا می‌خواندیم. شب برمی‌گشتیم قم. اذیت می‌کردند. عمامه‌مان را برمی‌داشتند. امام خطاب به حاضرات گفت که اینها رفتنی هستند و شما خواهید ماند.

 
در همین حین نوجوانی را که گفته می‌شد از بالای بام به زیر پرتاب کرده‌اند به خانه امام آوردند. امام منقلب شد و دستور داد در اتاق دیگر بیارامد تا دکتر سر برسد. سخنان امام خمینی حدود 20 دقیقه طول کشید و زمانی که تمام شد «من احساس کردم آنچنان نیرومند و مقاوم هستم که اگر الان مام آن جمعیت و یک لشکر به این خانه حمله کند من حاضرم یک تنه مقاومت کنم... اثر شگرف و عجیبی در من کرد.»

 
سیدعلی خامنه‌ای و دیگر طلبه‌ها در حال تقسیم کار برای نگهبانی از خانه امام بودند که از طرف ایشان خبر آوردند همه باید بروند. «گفتیم نمی‌رویم، گفتند {آقا} گفته‌اند راضی نیستم کسی آنجا بماند.» طلبه‌ها پراکنده شدند. ابتدا تلگرامی به مشهد فرستاد تا پدر و مادرش را از سلامتی خود باخبر کند. سپس نشست وصیت‌نامه‌ نوشت و در ضمن آن همه قرض‌هایی که به دوستان و کسبه محل داشت یاد کرد. وصیت‌نامه دو ضفحه‌ای را به سیدجعفر شبیری داد. او صاحب خانه بود و نگهداری آن برایش آسان‌تر بود. اتاق مدرسه حجتیه امن نبود.

 
وصیت‌نامه سید علی خامنه‌ای مرقومه لیله یکشنبه 27 شوال 1382 ق

بسم‌الله الرحمن الرحیم

...مهم‌ترین وصیت من آن است که دوستان و عزیزان و سروران من، کسانی که بهترین ساعات زندگی من با آنان و یاد آانان سپری شده است، مرا ببخشند و بحل کنند و این وظیفه را نیز به عهده بگیرند که مرا از زیر بار حقوق‌الناس رها و آزاد نمایند. ممکن است خود من نتوانم از همه کسانی که ذکر سوءشان به زبانم رفته و یا بدگویی‌شان را از کسی شنیده‌ام، حلالیت بطلبم. این کار مهم و ضروری را باید دوستان و رفقای من برای من انجام دهند.

دارای مالی من در حکم هیچ است، ولی کفاف قرض‌‌های مرا می‌‌دهد. تفصیل قروض خود را در صفحه جداگانه یادداشت می‌کنم که از فروش کتب مختصر و ناچیز من ادا شود. هر کسی هم که مدعی طلبی از من شود، هر چند اسمش در آن صفحه نباشد، قبول کنند و ادا نمایند. آنچه در یادم هست حدود سه سال روزه گرفتم، باقی را با کفارات آن مقروضم. این مقدار را با پنج شش سال نماز هر چه زودتر ادا و مرا از رنج این دین الهی راحت کنند (البته یقیناً آن قدر مقروض نبودم، ولی احتیاط کردم) مبلغی به عنوان رد مظالم بابت قروض جزئی از یاد رفته به فقرا بدهند.

 
از همه اعلام و مراجع و طلاب و دوست و آشنایان و اقوام و منسوبین من استحلال شود. (این اعلام و مراجع چون آن وقت‌ها نق و نوق علیه آقایان در جلسات زیاد بود که چرا فلانی اقدام نکرده، فلانی چرا این حرف را زد و این مطلب را گفته است،‌لذا خواستم از آقایان اعلام و مراجع حلیت طلب کنند.)

و گمان می‌کنم بهترین کار آن است که عین وصیت نامه مرا در مجلسی عمومی که آشنایان من باشند، قرائت کنند. پدر و مادرم که در مرگ من از همه بیشتر عزادار هستند به مفاد حدیث شریف «اذا بکیت علی شیء فابک علی الحسین»، به یاد مصائب اجدادمان از من فراموش نخواهند کرد. ان‌شاءالله تعالی.

گویا دیگر کاری ندارم. اللهم اجعل الموت اول راحتی و آخر مصیبتی و اغفرلی و ارحمنی بحمد و آله الاطهار.

العبد علی الحسینی الخامنه‌ای

حدود 100 تومان، مقدس زاده بزاز (مشهد)

کمتر از 30 تومان، خیاط گنگ (مشهد)

2 یا 3 تومان عرب خیاط (قم)

مطابق دفتر دین

آقاشیخ حسین بقال کوچه حجتیه (قم)، چون مرتب با او سر و کار داشتیم نمی‌دانیم چقدر طلبکار هست (گویا چند تومانی).

آقای شیخ حسن صانعی (قم) 32 تومان تقریباً.

شیخ اکبر هاشمی رفسنجانی (قم)1

مطابق دفتر دین

آقای مروارید کتاب فروش (قم)

مطابق دفتر دین

آقای مصطفوی کتاب فروش (قم)

10 تومان آقای علی حجتی کرمانی شاید

5 تومان، محمدآقا نانوا نزدیک منزل (مشهد)

مقداری از قروضم در دفترچه کوچکی است که لابه‌لای دفترها و کاغذجات در حجره حجتیه است و نشانه دفترچه آن است که...دعای من بدرقه کسی است که مرا از شر این قروض لعنتی خلاص کند. طلب‌هایی هم دارم که ادای آن بسته به انصاف مدیونین است.2

 
.................

1. بیشترین پولی را که من آن زمان مقروض بودم، به آقای هاشمی بود. چون وضعش نسبتا خوب بود، از او می گرفتیم.

2. چون کتاب خریده بودم نمی دانستم چقدر مقروضم.
يکشنبه 26/6/1391 - 23:9
عقاید و احکام

پاسخ به شبهات فیلم موهن درباره همسران پیامبر(ص)

پیامبر(ص) در طولانی‌ترین بخش عمر خویش یعنی از 25 تا 50 سالگی فقط با همسر اول خود حضرت خدیجه(س) زندگی کرد و تا ایشان زنده بود، همسر دیگری اختیار نکرد. درباره ازدواج‌های بعدی پیامبر(ص) 3 انگیزه عمده مطرح می‌شود.
به گزارش جهان، یکی از مواردی که در فیلم موهن به ساحت رسول اعظم(ص) دستمایه قرار گرفته، تعداد ازدواج‌های پیامبر(ص) است.
 
در سکانس‌هایی از این فیلم موهن، پیامبر(ص) را ـ نعوذبالله ـ فردی جاه‌طلب نشان می‌دهد که به یارانش دستور کشتن مردان قبایل غیر مسلمان می‌دهد تا به این ترتیب زنان آن‌ها را به غنیمت گیرد! در ادامه سکانس‌هایی پخش می‌شود که زبان از توصیف آنها شرم دارد.
 
این شبهه موضوع جدیدی نیست و همواره از سوی معاندان در طول تاریخ اسلام مطرح می‌شود.
 
محمد حسن قدردان قراملکی در کتاب «درباره پیامبر اعظم(ص)» درباره علل ازدواج‌های پیامبر(ص) چنین می‌نویسد:
 
* ازدواج‌های پیامبر، تابع مصالح دینی و اجتماعی
 
به گزارش فارس، انگیزه‌های ازدواج حضرت، نه از سر شهوت‌رانی و خوشگذرانی، بلکه اساساً بر طبق دستور الهی و بر پایه مصالح و مقتضیات اسلام در آن مقطع زمانی صورت گرفته بود.
 
ابوسفیان این دشمن پیامبر، وقتی از ازدواج ایشان با دختر خود،‌ زمانی که دخترش در حبشه تنها مانده بود، ‌آگاه شد، گفت:‌ «پشت این مرد به زمین مباد».
 
شرایط زمانی ازدواج‌ها که در اوج سختی و فشار جنگ‌ها بود و از طرفی ازدواج با زنان بیوه که برخی چندین بار ازدواج کرده بودند و همسر نگرفتن از انصار که به راحتی اسلام را پذیرفته بودند و عدم انتقاد از ازدواج‌های پیامبر در زمان ایشان همگی از این مطلب نشان دارد که این ازدواج‌ها بر پایه مصالح و اقتضائات زمان بوده است نه از سر لذت که برخی در پی القای آن هستند.
 
انگیزه‌های ازدواج‌های حضرت را به صورت کلی می‌توان در سه بخش انگیزه‌های سیاسی و اجتماعی، اخلاقی و دینی تحلیل و تبیین کرد که به آنها اشاره می‌‌شود.
 
الف‌)انگیزه‌های سیاسی و اجتماعی (همبستگی با اقوام مختلف)
 
هنگامی که پیامبر ندای اسلام را بلند کرد، تنها بود و تا مدت‌‌ها جز عده‌ای محدود به او ایمان نیاوردند، او بر ضد تمام معتقدات خرافی عصر و محیط خود قیام کرد و به همه اعلام جنگ داد،‌ طبیعی است که همه اقوام و قبایل آن محیط بر ضد او بسیج شوند و باید از تمام وسایل برای شکستن اتخاذ نامقدس دشمنان استفاده کند که یکی از آنها ایجاد رابطه خویشاوندی از طریق ازدواج با قبایل مختلف بود؛ زیرا محکم‌ترین رابطه در میان عرب جاهلی، رابطه خویشاوندی محسوب می‌شد و داماد قبیله را همواره از خود می‌دانستند و دفاع از او را لازم و تنها گذاشتن او را گناه می‌شمردند، قرائن زیادی در دست داریم که نشان می‌دهد ازدواج‌های پیامبر لااقل در بسیاری از موارد، جنبه سیاسی داشته است.
 
در راستای این اهداف، پیامبر (ص) با عایشه دختر ابوبکر از قبیله بزرگ «تیم»،‌ با حفصه دختر عمر از قبیله بزرگ «عدی»، با ام‌حبیبه دختر ابوسفیان از قبیله نامدار بنی‌امیه، ام‌سلمه از بنی مخزوم، سوده از بنی‌اسد، میمونه از بنی‌هلال و صفیه از بنی‌اسرائیل پیوند زناشویی برقرار کرد، ازدواج مهمترین پیوند و میثاق اجتماعی است؛ به ویژه در آن فرهنگ، تاثیر بسیاری از خود به جا می‌گذارد.
 
در آن محیط که جنگ، خونریزی و غارتگری رواج داشت، بلکه به تعبیر ابن‌خلدون، ‌جنگ و خونریزی جزو خصلت ثانوی آنان شده بود، بهترین عامل بازدارنده از جنگ‌ها و عامل وحدت و الفت، پیوند زناشویی بود.
 
با دقت در ازدواج‌های حضرت، به این نکته پی می‌بریم که همسران حضرت تنها از میان مهاجران و نه انصار بود، برای اینکه اتحاد و همدلی بین حضرت و انصار وجود داشته و به واسطه‌ای نیاز نبود؛ اما بین حضرت و قبایل مهاجر، کدورت و دشمنی‌هایی اتفاق افتاده بود که عقد ازدواج آنها را به عقد دوستی و وحدت تبدیل می‌کرد، به همین جهت پیامبر (ص) با قبایل بزرگ قریش، به ویژه با قبایلی که بیش از دیگران با پیامبر (ص) دشمن بودند، مانند بنی‌امیه و بنی‌اسرائیل، ازدواج کرد؛ اما با قبایل انصار که از سوی آنان هیچ خطری احساس نمی‌شد و آنان نسبت به پیامبر (ص) دشمنی نداشتند، ‌ازدواج نکرد.
 
«گیورگیو» نویسنده مسیحی می‌نویسد: محمد (ص) ام‌حبیبه را به ازدواج خود درآورد تا بدین ترتیب داماد ابوسفیان شود و از دشمنی قریش نسبت به خود بکاهد، در نتیجه پیامبر با خاندان بنی‌امیه و هند زن ابوسفیان و سایر دشمنان خونین خود خویشاوند شد و ام‌حبیبه عامل بسیار مؤثری برای تبلیغ اسلام در خانواده‌های مکه شد».
 
ب)انگیزه‌های اخلاقی
 
نکته دیگری که بسیار حائز اهمیت است، اینکه با دقت در سیره پیامبر(ص) می‌توان دریافت که هیچ‌گاه مقصود ایشان از این ازدواج‌ها، تمایلات جنسی نبوده است، با تأمل در ازدواج‌های حضرت، ما شاهد انگیزه‌های اخلاقی نوعاً حمایت مادی یا معنوی از زنان (همسران) هستیم که شواهد زیر این ادعا را ثابت می‌کنند:
 
1. ایشان در طولانی‌ترین بخش عمر خویش یعنی از 25 تا 50 سالگی فقط با همسر اول خویش حضرت خدیجه زندگی کرد و تا او زنده بود، همسر دیگری اختیار نکرد؛ در حالی که ایشان در سن جوانی بودند، بعد از خدیجه نیز تا یک سال ازدواج نکرد، ازدواج‌های متعدد پیامبر(ص) در هفت سال آغازین هجرت بوده است؛ یعنی در حد فاصل سنین 54 تا 61 سالگی بوده است.
 
2. علاوه بر این شکی نیست کسانی که به زن‌دوستی و شهوت‌رانی نظر دارند، به طور معمول به دنبال جمال، زیبایی و زنان جوان هستند، ولی در سیره پیامبر اکرم(ص) نه تنها چنین چیزی وجود ندارد، بلکه ما شاهدیم که ایشان بعد از ازدواج با دختر باکره با بیوه‌زنان و حتی با زنان پیر ازدواج می‌کند و این با انگیزه شهوانی مشابهتی ندارد.
 
3. علت ازدواج ایشان با ام‌حبیبه (رمله) دختر ابی‌سفیان به این خاطر بود که شوهرش در حبشه نصرانی شد، ولی او مسلمان باقی ماند؛ پس رسول خدا(ص) برای حمایت از او به صورت غیابی با ایشان ازدواج کرد و نجاشی حاکم حبشه از طرف پیامبر عقد را جاری ساخت.
 
در اینجا به صورت واضح می‌توان انگیزه دینی و حمایتی پیامبر را دید و این کار با سخن کسانی که این ازدواج‌ها را با انگیزه شهوت‌ می‌دانند سازگار نیست؛ چون این زن در حبشه بود و حتی زمان برگشت او مشخص نبود.
 
4. ازدواج گاهی برای حفظ جان برخی از زنان مسلمان صورت می‌گرفت. درباره سوده بنت زمعه این جهت را بیان کردند؛ چون همسر خود را از دست داده بود و اقوام او همه کافر بودند که درباره او خطر کشته شدن یا اسارت و شکنجه وجود داشت، رسول خدا(ص) با ازدواج، او را نجات داده و در پناه خود قرار داد.
 
5. رسول خدا(ص) برای کمک و تأمین زندگی برخی از زنان که بیوه شده بودند، با آنها ازدواج کرد؛ مانند ازدواج با زینب بنت خزیمه که در جاهلیت به خاطر انفاق به فقرا و مساکین به ام‌مساکین شهرت داشت، اما بعدها وی خود فقیر و تهیدست شده بود، پیامبر با ازدواج با او در پی حفظ آبروی وی برآمد.
 
6. انگیزه ایشان در ازدواج با ام‌سلمه این بود که او دارای کودکان یتیمی بود که قادر به اداره آنها نبود.
 
7. در برخی از ازدواج‌ها، انگیزه پیامبر، رهایی اسرا و آزادسازی آنها بود؛ چنان‌که با صفیه دختر حیی بن‌ اخطب یهودی ازدواج کرد که دختر بزرگ یهودیان بود و او را از اسارت آزاد کرد.
 
8. حضرت با ازدواج با جویره دختر حارث بن ابی‌ضرار رییس طایفه بنی‌المصطلق که به اسارت درآمده بود، موجبات آزادی همه اسرای این قبیله را فراهم آورد؛ چون مسلمانان دیگر وقتی دیدند این طایفه با پیامبر خویشاوند شدند، همگی اسرای این قوم را که در دست داشتند، آزاد کردند و مردمان بنی‌المصطلق وقتی این رفتار را دیدند، همگی به اسلام گرویدند.
 
این تعبیر لطیفی است که نشان می‌دهد ازدواج پیامبر با زنان متعدد و مختلف برای حل یک سلسله مشکلات اجتماعی و سیاسی بوده است.
 
ج)انگیزه‌های دینی
 
چنان که اشاره شد، بعضی از ازدواج‌های پیامبر (ص) به امر الهی و به منظور اثبات یک حکم دینی یا برداشتن سنت جاهلی بود که خود حضرت پیش‌قدم می‌شدند؛ اینجا می‌توان به ازدواج با زینب بنت جحش اشاره کرد.
 
در اسلام «پسرخوانده» حکم پسر واقعی را ندارد و زن پسرخوانده بر مرد محرم نیست؛ در حالی‌که در جاهلیت احکام پسر واقعی را بر پسر خوانده سرایت می‌دادند، از آن جمله زن پسرخوانده محرم بود، اسلام این حکم را باطل کرد. پیامبر (ص) به دستور خدا با زینب بنت حجش که همسر مطلقه زید بن حارثه، پسرخوانده پیامبر بود، ازدواج کرد، تا حکم جاهلی را در عمل باطل کند و مردم، پذیرای نقض حکم جاهلی باشند.
 
اگر این ازدواج صورت نمی‌گرفت، ممکن بود زید بن‌ حارثه، یا پسرش اسامه بن ‌زید، بعد از رحلت پیامبر به عنوان پسر و وارث پیامبر مطرح می‌‌شد و مسیر امامت و وراثت خاندان پیامبر (ص) دگرگون می‌شد.
يکشنبه 26/6/1391 - 23:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته