• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 896
تعداد نظرات : 412
زمان آخرین مطلب : 4403روز قبل
آلبوم تصاویر

آبلیمو پاش بامزه!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دوشنبه 28/9/1390 - 7:8
دانستنی های علمی

زیباترین و مجهزترین دانشگاه ایران +عكس

دانشگاه سیستان و بلوچستان بعنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق شناخته شده است. این دانشگاه که در منطقه محروم سیستان و بلوچستان قرار دارد یکی از مجهزترین دانشگاههای کشور محسوب می‌شود…
توسعه آموزش عالی و ایجاد امکانات و تجهیزات لازم برای دانشگاه‌ها در جهت تسهیل فرآیند تحصیل برای دانشجویان یکی از اهدافی است که جمهوری اسلامی ایران با پیگیری آن توانسته است به یکی از قطبهای علمی منطقه تبدیل شود.
دانشگاه سیستان و بلوچستان بعنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق شناخته شده است. این دانشگاه که در منطقه محروم سیستان و بلوچستان قرار دارد یکی از مجهزترین دانشگاههای کشور محسوب می‌شود.
دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای هیأت امناء مستقل، هیأت ممیزه مستقل می باشد و از نظر تشکیلاتی در ردیف دانشگاههای الف و توسعه یافته کشور قرار دارد.
این دانشگاه دارای ۲۲ دانشکده، حدود نوزده هزاردانشجو و دانش آموز، ۳۴۰ رشته گرایش در مقاطع مختلف که از این تعداد  ۱۳۹  رشته گرایش در مقطع کارشناسی ارشد، ۲۴  رشته گرایش در مقطع دکتری می باشد.
توجه شما را به تعدادی از عکس‌های این دانشگاه جلب می کنیم.
دوشنبه 28/9/1390 - 7:3
ازدواج و همسرداری

این موضوع بر مه ی ما کاملا روشن است که دعوا در یک رابطه ی زناشویی کاملا طبیعی و عادی است، و این توصیه را هم به زوج های جوان می کنیم که این دعواها را نباید از چهارچوب خانه خارج کرد و به دیگران گفت. حتی الامکان سعی بر آن شود که زوجین خودشان دعواها را حل و فصل کنند و سپس این اختلافات را با بزرگتر ها در میان گذارند و نگذارند دیگران در زندگی آنها دخالت کنند.
والدین واقوام در دعواهای زناشویی نقش بسیاری دارند . آنها می توانند دورویکرد داشته باشند اول با دخالت های جانبدارانه، بر شدت اختلافات طبیعی زن وشوهر بیافزایند .دوم آن که با بی طرفی وهدایت های درست وعاقلانه زوج های جوان را هدایت به کسب مهارت صحیح زندگی نمایند.
چنانچه والدین واقوام علاقه مند به تحکم زندگی زوج های جوان می باشند،می بایست به نکات زیر توجه داشته باشند:
** کنجکاوی بر کسب اطلاعات از زندگی زوج های جوان نکنید !!
** چنانچه فرزندتان از همسرش شکایت کرد ، اورا به صبر وسازگاری با همسرش ،سفارش کنید .
** گاهی اوقات از اختلافات ابتدای زندگی خود به آنها بگویید ، تا این اختلافات را عادی وطبیعی جلوه دهید. وآنها را راهنمایی کنید که این نوع اختلافات گذرا می باشد وپس از مدتی به سازگاری خواهند رسید .
** چنانچه فرزندشان از همسرش شکایت می کند،به همسر فرزندش نگویید،احترام بین خودشان و او را خدشه دار نکنید ، بلکه به هیچ عنوان به روی او نیاورید.
همان گونه بیان شد ،دعواهای زناشویی طبیعی است و تمام زن وشوهرها( به خصوص در ابتدای زندگی ) مبتلا به این نزاع ها بوده اند.
هر گونه دخالت والدین واقوام زوجین در این اختلافات جزیی زناشویی پیامدهای زیر را خواهد داشت :
الف: جوانان با پشتیابی خانواده شان به اشکال خود پی نمی برند بلکه خود را طلبکار می دانند واین خود موجب عمیق وطولانی شدن اختلاف آنها  می شود .به خصوص که خانواده ها متخصص نیستند ، با پیچیدن نسخه هایی نادرست ، روابط عاطفی زوج جوان را نسبت به هم ضعیف تر می کنند.گاهی اوقات والدین فرزند خود را به منزل شدت یافتن اختلافات زن وشوهر می شود و دعواهای زناشویی زوجین را به دیگر اعضای خانواده ها کشانده و مشکل را پیچیده تر خواهد کرد.
ب : با حضوربی موقع والدین و اقوام ،  زوج های جوان یادنمی گیرند که چگونه مشکلات واختلافات خود را حل وفصل نمایند .اگر به خود شان واگذار شوند، آرام آرام تجربه کسب می کنند که اختلافات خود را چگونه برطرف نمایند.
ج:  احترام بین زوج های جوان وخانواده همسرشان ازبین می رود ، نسبت به خانواده همسرشان کینه پیدا می کنند، نسبت به خانواده همسرشان، مطالب ناخوشایند می گویند ؛ این کار موجب شدت یافتن اختلافات زوج های جوان شده ومحبت آنها نسبت به  یکدیگر کمتر می شود .
اگر اختلافات زن ومرد شدت یافت به گونه ای که ترس آن است که زندگی آنها از هم پاشیده شود. در این صورت برای والدین واقوام ، نسخه ای در آیه 35 سوره نساء بیان فرموده است  :
وَ إِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَیْنهِِمَا فَابْعَثُواْ حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَ حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهَا إِن یُرِیدَا إِصْلَاحًا یُوَفِّقِ اللَّهُ بَیْنهَُمَا  إِنَّ اللَّهَ كاَنَ عَلِیمًا خَبِیرًا «و اگر از جدایى و شكاف میان آن دو (همسر) بیم داشته باشید، یك حَکم از خانواده شوهر، و یك حَکَم از خانواده زن انتخاب كنید (تا به كار آنان رسیدگى كنند). اگر این دو داور، تصمیم به اصلاح داشته باشند، خداوند به توافق آنها كمك مى‏كند زیرا خداوند، دانا و آگاه است (و از نیات همه، با خبر است)». (نساء،35)
به نکاتی که در آیه وجود دارد  دقت نمایید:
وَ إِنْ:  امکان نزاع در خانواده طبیعی است امکان وقوع آن در زندگی زناشویی زیاد می باشد .
خِفْتُمْ:  اگر مشکل جدی بود ، نه در نزاع های معمولی زناشویی ،ترس وبیم جدی وجود دارد .
شِقَاقَ بَیْنهِِمَا:  شقاق یعنی دو تا شدن به عبارت دیگر زن وشوهر وحدت دارند دو تن در یک روح هستند .
فَابْعَثُواْ:  در برابر شقاق زن وشوهر حساس باشید ،بلافاصله در اختلاف شدید آنها واکنش نشان دهیم قبل از آن که امر مشکل تر شود.
حَكَمًا:  فردی را انتخاب کنیم که لیاقت حکمیت داشته باشند (دارای عقل واطلاعات وبی طرفی ).
مِّنْ أَهْلِهِ وَ حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهَا: وقتی حکمین از خانواده دو طرف باشند دارای مزایایی نسبت به قضات دادگاه می باشنداز جمله :  دلسوزتر ،آشنا تر ،سرعت بیشتر و مجانی
فتنه کیست؟
آیه حضور والدین واقوام را در شرایطی که ترس از هم پاشیدگی زندگی زوجین می باشد ، لازم وضروری می داند ، نه در تمام دعواهای عادی ومعمولی زناشویی. نکته مهم دیگر آیه این است که والدین واقوام بدون دخالت خودشان  هرکدام « حَکَم » انتخاب کنند. به عبارت دیگر در عین آن که والدین به جدایی فرزندان خود حساس باشند، ولی کار را به باید کارشناس عاقل بسپارند .در آیه از والدین می خواهد که حَکَمی از طرف خود برای رفع مشکل فرزندشان انتخاب کنند تا او از جانب آنها ، زندگی فرزندشان را به اصلاح وسامان برساند.
آیت الله جوادی آملی در تفسیر تسنیم در ذیل همین آیه ، مشخصات «حَکَم» را این گونه بیان می فرماید :
«برای رفع اختلاف باید کارشناس خانوادگی وحَکَمی واجد شرایط قضا ، مانند بلوغ ، عقل ، عدل وغیر آن از طرف خانواده شوهر وفردی دیگر با این شرایط از خانواده زن انتخاب کرده وبرانگیزانند » (تسنیم ج18، ص579).
بنابراین آیه نمی خواهد جواز دخالت و نسخه پیچی غیر مطلع و غیرکارشناسانه ومغرضانه به افراد بدهد .به عبارت دیگر هر کسی به عنوان اصلاح وارد ماجرا شود ! که عموماً این دخالت های غیر کارشناسانه ویا دفاع بی مورد از فرزند خودمی کنند ، مشکل را پیچیده تر می کنند .لذا حتماً باید فردی به عنوان «حَکَم» انتخاب شود که دارای ویژگی لازم را داشته باشد ، یکی از جانب خانواده زن ویک نفر ازجانب خانواده مرد انتخاب شود .
به ادامه آیه نیز دقت کنید:
إِصْلَاحًا :صلح وآشتی مد نظر حَکَمین باشد .در دنبال حاکم ومحکوم نباشند ،بلکه فقط در فکر اصلاح بین آنها باشند
إِن یُرِیدَا: اراده ،خواستن به جدی وقطعی می باشد ، حَکمین با تمام کوشش در فکر اصلاح باشند
یُوَفِّقِ اللَّهُ بَیْنهَُمَا  : اگر حَکمین به جِد در رفع مشکل وصلح وآشتی زوجین وآموزش وظایف هر کدام، باشند ،خدا به طورقطع ،آنها را یاری می کند وتوفیق اصلاح را  به حَکَمین خواهد داد .
إِنَّ اللَّهَ كاَنَ عَلِیمًا خَبِیرًا: خدا از نیات حَکَمین آگاه است ،در صورت نیت اصلاح خدا به آن دو کمک ویاری می کند .
در این قسمت آیه ، خدا حَکَمینی که ازجانب خانواده ها هستند ، تشویق به اصلاح بین زوجین می نماید . درصورت اراده اصلاح است که مدد وکمک الهی نصیب آنها می شود وآنها را رادررسیدن به اصلاح بین زوجین، کمک می کند .
سازگاری و حفظ زندگانی ، مد نظر خدا در قرآن می باشد ؛ بر عکس خانه ای که در آن  طلاق جاری می شود ، مبغوض خدای متعال است :
قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع:وَ مَا مِنْ شَیْ‏ءٍ أَبْغَضَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مِنْ بَیْتٍ یُخْرَبُ فِی الْإِسْلَامِ بِالْفُرْقَةِ یَعْنِی الطَّلَاقَ«امام صادق (ع) فرمودند: هیچ چیزی در اسلام، نزد خدا مبغوض تر از خانه ای که به وسیله جدایی یعنی « طلاق »  خراب شود ، نیست. ( كافى ج 5 ص 328).
یا آن که زنی بی جهت و بدون مشکلات شدید وجدی تقاضای طلاق نماید از بوی بهشت محروم می شود:
قَالَ أَیُّمَا امْرَأَةٍ سَأَلَتْ زَوْجَهَا الطَّلَاقَ مِنْ غَیْرِ بَأْسٍ لَمْ تَرَحْ رَائِحَةَ الْجَنَّةِ «هر زنی که بدون مشکلی از شوهرش
تقاضای طلاق نماید ،هرگز بوی بهشت را نخواهد حس کرد» ( مستدرك‏الوسائل ج15 ص 316 ) .
با توجه به پیامد های سنگین طلاق ، والدین واقوام که دل سوزترین افراد به زوج های جوان می باشند ، اگر می خواهند زندگی فرزندشان تحکم پیدا کند ، می بایست با حفظ بی طرفی به زوج های جوان اجازه بدهند در وهله اول خودشان اختلافات خود را حل کنند ؛ اگر به حدی شدید شد که ترس جدایی واز هم پاشیدگی زندگی آنها است از حکمین کمک بگیرید تا بین آنها اصلاح کنند .
گاهی اوقات والدین برای تنبیه نمودن همسر فرزندشان دست به رفتارهای نامعقول می زنند واز اومی خواهندکه کارهایی  مانند بی محلی به همسر ، سخت گرفتن ، کم کردن نفقه ، جدا کردن رختخواب وامثال چنین رفتارهایی که به اصطلاح عامیانه« دوستی خاله خرسه » می کنند . این رفتارها موجب بی مهری زوج ها نسبت به هم وقطع رابطه عاطفی آنها خواهد شد .
والدین گرامی! با واگذاری زندگی زناشویی فرزندانتان به خودشان ؛ضمن یادگیری مهارت زندگی ، مشکلات زندگی را خودشان حل می کنند و  به سازگاری می رسند ؛ این کار شما موجب استحکام زندگی فرزندانتان خواهند شد!!!!

11:30:15             2011-12-18

يکشنبه 27/9/1390 - 11:26
اخلاق
بارها شده که در زندگی روزمره خود به مشکلی بر می خوریم و نذر می کنیم. نذر کردن تنها در دین اسلام نیست بلکه همه ی ادیان این نذر را دارند. اما آیا تا به حال به کلمه ی نذر دقت کرده اید؟ آیا به این فکر کرده اید که نذر باید چگونه و به چه صورت باشد؟ در این مقاله به شما خواهیم گفت که نذر چیست و چگونه باید نذر کرد؟
یکی از اصطلاحات در فرهنگ قرآن، نذر است. نذر در لغت به معنای ملزم ساختن خود بر امری است که از قبل الزامی بر انجام آن نداشته است. (لسان العرب، ابن منظور، ج۱۴، ذیل واژه نذر؛ و نیز مفردات الفاظ قرآن کریم، ص۷۹۷)
بنابراین، شخص با نذر کردن خود را ملزم و متعهد به کاری می کند که در اصل تکلیف و الزامی در برابر آن نداشته است؛ ولی همین که نذر کرد بر او لازم می شود براساس تعهد و الزام، عمل کند و التزام خویش را به شکل وفای به مفاد نذر نشان دهد.
علامه نجفی از بزرگ ترین فقیهان معاصر در کتاب ارزشمند جواهر الکلام در بیان اصطلاح فقهی آن می گوید که نذر التزام به انجام یا ترک عمل است به گونه ای مخصوص (جواهر الکلام، ج۳۵، ص۳۵۶)
به سخن دیگر، نذر اعم از انجام یا ترک کاری است که از نظر حکم شرعی انجام یا ترک دادن آن بر انسان لازم نیست، ولی شخص با اجرای صیغه نذر، آن را بر خودش واجب کند، بنابراین انجام یا ترک آن کار بر او واجب شرعی می شود و در صورت تخلف می بایست تبعات آن را مانند کفاره نذر بپردازد.
با نگاهی به گزارش های قرآنی این معنا به دست می آید که نذر دارای پیشینه است و در میان اقوام پیش از اسلام نیز رواج داشته است. از جمله خداوند در آیه ۳۵ سوره آل عمران گزارش می کند که همسر عمران با خود نذر می کند تا فرزندش را برای خدمت در راه خدا آزاد کند و خداوند نذرش را پذیرفت و آن زن مومن، فرزندش مریم(س) را به خدمت خانه خدا فرستاد.
نذر از نظر حضرت مریم(س) و یهودیان، امری مطلوب و معروف بوده و او و سایر یهودیان هم عصر وی به نذر اعتقاد داشته و براساس آن عمل می کردند. البته نذری که در آن عصر متداول بود، اشکال گوناگونی داشت که از آن جمله می توان به نذر سکوت اشاره کرد. (مریم، آیه۲۶)
در میان مردم جاهلیت و پیش از اسلام در جزیره عربی نیز نذر متداول و رایج بود و شاید از همین جا بتوان دریافت که نذر از آیین های دین حنیف ابراهیمی(ع) بوده است که در جزیره عربی باقیمانده بود. (بقره، آیه۲۷۰)
توسل جستن برای رفع بلا، دفع مصیبت و جلب منفعت در میان همه اقوام، وجود داشته است و هر کسی می کوشید تا فضل و رحمت و محبت الهی را به شکلی به سوی خود و جامعه ای جلب نماید. شاید بتوان گفت که برخی از احکام که حضرت یعقوب(ع) برای رسیدن به مقاصد برخود واجب یا حرام کرده بود، از باب نذر بوده باشد. از این رو خداوند در تعرض به مسیحیان از احکام و قوانین الزامی سخن می گوید که مسیحیان به عنوان رهبانیت برای خود وضع کرده بودند تا با توسل به این احکام و قوانین در جلب فضل و عنایت الهی بکوشند.
آنان در یک فرآیند، رهبانیتی را پدید آوردند که بیرون از آموزه های معتدل وحیانی بود و ریاضت ها و سخت گیری هایی را برخود تحمیل کردند تا بتوانند روحانیت خویش را دو چندان سازند و از دنیا و تعلقات آن بیرون روند. این رهبانیت هر چند که براساس آموزه های وحیانی نیست؛ چرا که با فطرت و طبیعت ذاتی انسان در تضاد است، ولی از آن جایی که امری ارادی بود که شخص به اختیار خود انتخاب می کرد و انجام می داد، مورد تأیید قرار می گیرد، ولی هرگز به عنوان یک قانون شرعی، تأیید و امضا نمی شود تا فراگیر و اجباری گردد. (حدید، آیه۲۷) البته این کار در شریعت یهودی پیشینه ای تاریخی دارد، چرا که قرآن از حضرت یعقوب(ع) گزارش می کند که آن حضرت(ع) برای خود قوانین سخت گیرانه ای وضع کرده بود که بعدها بنی اسرائیل آن را به عنوان قوانین الهی مورد تأکید قرار دادند؛ این در حالی بود که خداوند آن قوانین را به عنوان قوانین الهی و وحیانی امضا و تایید نکرده بود. همین اتهام زنی بنی اسرائیل و یهود به خداوند درباره این قوانین و احکام سخت گیرانه بود که خداوند را وادار می سازد تا از یهود بخواهد مدرکی از تورات عرضه دارند که خداوند چنین قوانینی را وضع کرده است.
خداوند در آیه۹۳ سوره آل عمران می فرماید: «همه خوراکیها بر فرزندان اسرائیل حلال بود، جز آنچه پیش از نزول تورات، اسرائیل (یعقوب) بر خویشتن حرام ساخته بود. بگو: «اگر جز این است و راست می گویید، تورات را بیاورید و آن را بخوانید.»
در حقیقت قوانین و مقررات شخصی را که حضرت یعقوب(ع) برای خود وضع کرده بود، بعدها یهودیان به عنوان قوانین الهی مطرح می کردند و مخالفان با آن را مجازات و تنبیه می نمودند. همین شیوه غلط و نادرست یهودیان موجب شد تا خداوند با بیان این که قوانین سخت گیرانه حضرت یعقوب(ع) ارتباطی به وحی و تورات ندارد، از یهودیان بخواهد تا مدارکی از تورات درباره این قوانین و وضع الهی آن ارایه دهند؛ ولی از آن جایی که در تورات این قوانین وجود نداشت، دست به تحریف می زنند و خود و دیگران را گمراه می کنند تا شیوه باطل خود را به عنوان دین الهی معرفی کنند. این همان بدعت باطلی است که ایشان در پیش گرفتند و امری غیردینی را به دین و خدا نسبت دادند.
بنابراین، این شیوه ها را می توان بخشی از همان الزامی دانست که در نذر از سوی شخص بر خود تحمیل می شود، ولی هرگز این بدان معنا نیست که بر دیگران هم این الزام شود. به هرحال، می توان استنباط کرد که انسانها به اشکال مختلفی برای رسیدن به اهداف گوناگون و براساس انگیزه های متفاوت، به نذر و مانند آن توسل می جسته اند.
از گزارش های قرآنی درباره چرایی نذر کردن به دست می آید که مردم برای دست یابی به اهداف گوناگونی نذر می کردند و انگیزه های چندی، آنان را به این عمل می کشاند. از جمله از آیه ۲۶ سوره مریم می توان دریافت که برای رهایی و فرار از تنگناهای اجتماعی از نذر بهره گرفته می شده است. همچنین از آیه ۷ سوره انسان این معنا به دست می آید که اشخاص برای شفای بیماران و درمان آنان به نذر متوسل می شدند.
در روایات درباره شأن نزول سوره انسان آمده است که امیرمومنان علی(ع) و فاطمه(س) و فضه برای شفای بیماری حسن و حسین(ع) به پیشنهاد پیامبر(ص) نذر روزه کردند. (تفسیر کبیر، فخر رازی، ج ۱۰، ص ۷۴۶ و نیز مجمع البیان، ج ۹ و ۱۰، ص ۶۱۱؛ انوار التنزیل، بیضاوی، ج ۴، ص ۶۷۴؛ الکشاف، زمخشری، ج ۴، ص ۶۷۰)
امام صادق(ع) در روایتی که در شأن نزول همین آیه «یوفون بالنذر» از آن حضرت صادر شده، فرموده است: هنگامی که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) مریض بودند، روزی پیامبر خدا(ص) به ملاقات آنها آمد و به علی(ع) فرمود: خوب است جهت سلامتی فرزندانت نذر نمایی. علی(ع) فرمود: من نذر می کنم، چنانچه این دو بهبود یابند، سه روز را به جهت تشکر از خداوند روزه بدارم. سپس فاطمه(س) و همچنین فضه که کنیز آنها بود، همین نذر را تکرار نمودند و خدای متعال لباس عافیت را به اندام آن دو امام پوشاند و ایشان نیز روزه گرفتند. (میزان الحکمه، ج ۱۰، ص ۴۸) با توجه به این روایت می توان دریافت که روزه گرفتن پس از بهبودی بوده است و امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نیز روزه گرفتند که داستان اطعام ایشان به فقیر و مسکین و اسیر در سوره انسان بیان شده است.
● اهداف و انگیزه های نذر
پس نذر می تواند به انگیزه ها و اهداف گوناگونی انجام گیرد که از آن به فلسفه و چرایی نذر یاد می شود. از جمله اهداف و انگیزه های نذرکننده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) رسیدن به مطلوب و برآورده شدن حاجت.
2) تقید به بندگی خدا و تلاش در جهت رسیدن به مقام قرب ربوبی.
۳) تقویت انگیزش در جهت سیر و سلوک معنوی.
۴) نجات از مصائب و رویدادهای سخت.

بنابراین، می توان نذر را برای حل مشکلات و رهایی از مصیبت ها و همچنین دست یابی به اموری خاص به کار گرفت. پس نذر در حقیقت نوعی توسل و وسیله جستن برای رسیدن به فضل الهی و تقرب به اوست. (مائده، آیه ۳۵) نذر به عنوان وسیله تقرب و جلب محبت الهی مورد تایید شریعت اسلامی و آموزه های قرآنی قرار گرفته است.
● شرایط نذر و احکام آن
اما درباره چگونگی و شرایط نذر باید توجه داشت که نذر به معنای توسل جستن به خداوند از طریق انجام یا ترک کاری است که مورد رضایت خداوند است. از این رو، می بایست توجه داشت که متعلق نذر امری باشد که در نظر عقل و شرع مقبول و صحیح باشد.
بنابراین، نمی توان امری که واجب یا مستحب است متعلق نذر برای ترک قرار گیرد یا امری که حرام و مکروه است متعلق نذر برای انجام باشد. پس کارهای مستحب را می توان بر خود واجب کرد یا مکروه را بر خود حرام نمود.
اساسا نذر در اموری مجاز است که از نظر شرعی راجح باشد؛ مثلاً نماز شب که مستحب است، شخص می تواند با نذر، آن را بر خود واجب کند یا ضیافت نیکان و نیکوکاران که استحباب شرعی دارد، با نذر واجب می گرد. همچنین می توان برای سلامتی، قبولی در درس و به خیر گذشتن حادثه نیز نذر کرد.
در فقه اسلامی نیز کتابی تحت عنوان نذر با فروعات فقهی فراوان وجود دارد. ملاک جواز نذر این است که متعلق نذر، حرام یا مکروه نباشد.
خداوند در آیه ۲۷۰ سوره بقره، نذر در معصیت را جایز نمی شمارد و آن را عامل قرار گرفتن فرد در جرگه ظالمان می داند.(مجمع البیان، ج ۱ و ۲، ص ۶۶۰) خداوند در همین آیه نذر در معصیت را از عوامل محرومیت شخص از نصرت و یاری خداوند برمی شمارد.
اما اگر نذر به گونه ای باشد که حضرت یعقوب(ع) انجام داد و امر مباح یا مکروهی را بر خود حرام نماید، چنین نذری می تواند منعقد شود و نصرت و یاری خداوند را به همراه داشته باشد.
در شرایع گذشته، مادر اختیاردار کار و شغل فرزند بود. از این رو همسر عمران نذر می کند که فرزندش خدمتکار خانه خدا شود. (آل عمران، آیه ۳۵) ولی در حال حاضر چنین اختیاری برای مادر در شریعت اسلامی نیست. پس مادری نمی تواند همانند همسر عمران درباره شغل و کار فرزندش نذری داشته باشد و به تعبیر فقهی چنین نذری منعقد نمی شود.
● شرط صحت نذر، خواندن صیغه نذر
از شرایط صحت نذر آن است که صیغه نذر خوانده شود. صیغه نذر را شخص نذرکننده می خواند و انشاء می کند؛ چنان که همسر عمران و دخترش حضرت مریم(س) این گونه نذر کردند. (آل عمران، آیه ۳۵ و نیز مریم، آیه ۲۶)
از گزارش قرآن به دست می آید که انشای نذر با تلفظ صیغه آن «رب انی نذرت لک» در شریعت یهودی پیش از شریعت عیسوی(ع) وجود داشته است. (همان آیات)
همچنین از شرایط نذر این است که نام خداوند در نذر آورده شود (همان) و از آنجایی که الله و رحمن از اسامی خاص خداوند است می توان در نذر هر یک از این دو نام اختصاصی خداوند را به کار برد. خداوند می فرماید: ولله الاسماء الحسنی فادعوه بها. قل ادعوا الله او ادعوالرحمن فله الاسماء الحسنی (اسراء، آیه ۱۱۰). از این رو ذکر الرحمن در صیغه نذر درست است و می تواند به جای الله قرار گیرد؛ «مریم، آیه ۲۶) چرا که الرحمن صفت نیست، بلکه اسمی همانند اسم الله است.
پس از نظر شرعی نذر وقتی واجب العمل است که یا به صورت صیغه عربی (لله علی) خوانده شود و یا به صیغه فارسی که در بردارنده این مضمون باشد: برای خدا برعهده من باشد اگر فلان حاجت و خواسته من برآورده شد، فلان کار را انجام می دهم، ولی اگر تنها از ذهن و قلب گذشته و خطور کرده باشد و صیغه نذر به صورت شرعی که گفته شد خوانده نشود، این نذر وجوب عمل ندارد البته عمل به آن بی اشکال است اما برای صاحب نظر وجوبی در انجام آن ایجاد نمی کند.
در انعقاد نذر باید صیغه مخصوص یعنی لله علی کذا خوانده شود. برای نذر کردن می توان چنین نیت کرد: برای خدا برعهده من باشد اگر بیمارم شفا یافت یا فرزندم در کنکور قبول شد فلان مقدار پول برای امام حسین(ع) یا حضرت ابوالفضل و در راه شادی روح آنها به فقراء بدهم و یا بر اقامه مجلس روضه آنها بدهم.
البته لازم نیست صیغه نذر را به عربی بخوانند، پس اگر نذر کننده بگوید: «چنانچه بیمار و مریض من خوب شود، برای خدا برعهده من است که فلان مبلغ به فقیر بدهم»، نذر او صحیح است.
بنابراین، نذر در حقیقت پیمانی است با خداوند تا در نتیجه انجام عمل نیکی که آدمی بر خویش واجب می نماید، حق تعالی حاجت او را برآورد. (تفسیر انوار درخشان، ج۱، ص ۳۵۳)
با توجه به تعریف نذر؛ نذر را می توان نوعی عبادت، دعا و درخواست از خداوند دانست که اتفاقا دارای تأثیر فراوان است و با هدف قرب الهی انجام می شود. به لحاظ شرعی، وفا نمودن به نذر چنانچه مشروع و مستحسن باشد و ضوابط شرعی آن مراعات شود، واجب است، زیرا که مشمول آیه «اوفوا بالعقود» که متضمن حکم وجوب وفاء به هر پیمانی است، می گردد.
از دیگر شرایط نذر می بایست به اخلاص و نیت خالصانه نذرکننده اشاره کرد که آیه ۳۵ سوره آل عمران بدان توجه می دهد؛ چرا که خلوص در نذر زمینه پذیرش آن از سوی خداوند را فراهم آورد. (آل عمران، آیات ۳۵ و ۳۶) و خداوند به صراحت در آیات ۷ و ۹ و ۲۲ سوره انسان، علت پذیرش نذر اهل بیت(ع) و شفای حسنین(ع) را اخلاص اهل بیت(ع) می داند و این گونه بر نقش ویژه اخلاص در نیت و عمل در نذر تاکید می کند.
لزوم قصد قربت در عقد نذر (آل عمران، آیه ۳۵، مریم، آیه ۲۶، و حج، آیه ۲۹) و همچنین لزوم ذکر نام خدا در صیغه عقد نذر (همان) از شرایط صحت نذر است.البته شرایطی چون مکلف بودن، عاقل بودن، مختار بودن و قدرت بر انجام و امکان متعلق نذر از دیگر شرایط صحت عقد نذر است که از آیات قرآنی به دست می آید و فقیهان بر آن فتوا داده اند. (رساله امام خمینی، باب نذر)
لازم است که شخص به نذری که کرده عمل کند و وفای به نذر از مهم ترین اصول نذر است که خداوند بارها در آیاتی بر آن تاکید کرده است. (همان و نیز حج، آیه ۲۹، انسان، آیه ۷)
● آثار وفای به نذر
اگر کسی نذری کرد می بایست به مفاد نذر عمل نماید که از آن به وفای به نذر یاد می شود؛ چرا که مصداق عقود است و عقد با هر کسی بسته شود لازم است عقلا و شرعا به آن وفادار باشد و عمل نماید.
وفای به نذر آثار بزرگی دارد که از جمله می توان به یاری خداوند (بقره، آیه ۲۷۰)، ورود به بهشت (انسان، آیات ۵ و ۷ و ۱۲)، مصونیت از سختی های قیامت (همان)، شادمانی و سرور در قیامت (همان) و ستایش خداوندی(همان) اشاره کرد.
از نظر قرآن، وفای به نذر آن چنان مهم است که خداوند از کسانی که برای امر کوچکی هم نذر کرده اند می خواهد تا در همان امر کوچک وفای به نذر داشته باشند. (بقره، آیه ۲۷۰) از این رو واژه های نفقه و نذر را نکره آورده تا دلالت بر هر نوع و هر مقدار از نفقه و نذر داشته باشد هر چند که اندک است.
به هر حال،نذر از ابزارهای توسل جویی بشر به خداوند و بهره مندی از نصرت و یاری الهی است. هر کسی در هر مشکلی گرفتار است یا خواسته ای دارد می تواند با توسل جویی از طریق نذر، خود را به خداوند نزدیک ساخته و از محبت و نصرت الهی بهره مند سازد. بنابراین، نذر را می بایست در جایگاهی چنین برتر دید و به آن به دیده یک رفتار نیک و سیره و سنت پیامبری نگریست و عمل کرد.   11:25:33        2011-12-18
يکشنبه 27/9/1390 - 11:22
اخلاق

این ضرب المثل را گاهی در زندگی خود می گوییم " هر چی سنگه زیر پای لنگه!!"
وقتی در زندگی خود به طور مکرر دچار مشکلاتی می شویم که مجال نفس کشیدن و زندگی راحت را به ما نمی دهد از خود می پرسیم:" تا کی من باید به این بدبختی ها دچار باشم؟" چرا نباید زندگی راحت و بی دردسری داشته باشیم و به قول معروف، چرا عمر خوشی‌ها این قدر کوتاه است؟
و وقتی به ما پاسخ می‌دهند که این مصیبت‌ها امتحان و آزمایش الهی است، گله‌مند می‌شویم که آخر چقدر امتحان؟ چرا باید دائم امتحان شویم؟ مگر خداوند ما را نمی‌شناسد و نمی‌داند که ما چگونه هستیم؟ پس این امتحان‌ها برای چیست؟
امتحان چیست؟
واقعیت این است که ایمان همه‌ی خداباوران به یک اندازه نبوده و ایمان بعضی‌ها موسمی و سطحی است و حوادث تلخ و شیرین آن را تغییر می‌دهد. خدای تعالی در آیه‌ی 11 سوره‌ی حج می‌فرماید: "وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَعْبُدُ اللَّهَ عَلی‌ حَرْفٍ فَإِنْ أَصابَهُ خَیْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَ إِنْ أَصابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلی‌ وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةَ ذلِکَ هُوَ الْخُسْرانُ الْمُبِینُ " و از (میان) مردم، کسی است که خداوند را تنها با زبان می‌پرستد، (ایمان او در حاشیه و در مرز کفر است و با حادثه‌ای کوچک می‌لغزد) پس اگر خیری به او برسد، به آن اطمینان یابد، و اگر مصیبت و آزمایشی به او رسد، دگرگون شود (و به سوی کفر رود، چنین کسی) در دنیا و آخرت زیانکار است، این همان زیان آشکار است.
در شأن نزول این آیه گفته‌اند: گاهی گروهی از بادیه ‌نشینان خدمت پیامبر می‌آمدند. اگر حال جسمانی آن‌ها خوب می‌شد، اسب آن‌ها بچه‌ی خوبی می‌آورد، زن آن‌ها پسر می‌زایید و اموال و چهارپایان آنان فزونی می‌گرفت ، خشنود می‌شدند و به اسلام و پیامبر عقیده پیدا می‌کردند. اما اگر بیمار می‌شدند، همسرشان دختر می‌آورد و اموالشان رو به نقصان می‌گذاشت، وسوسه‌های شیطانی قلبشان را فرامی‌گرفت و به آن‌ها می‌گفت تمام این بدبختی‌ها به خاطر این آیینی است که پذیرفته‌ای، و آن‌ها هم روی‌گردان می‌شدند. اینان هم دنیا را از دست داده‌اند و هم آخرت را.
در جامعه‌ی امروز ما نیز چنین است و می‌بینیم افرادی را که تا زمانی که خدا به حرفشان گوش کند و هر چه بخواهند را برایشان برآورده سازد، با خدا رفیقند و از او راضی. و چه بسا این حالت حاجت روا شدن و رو کردن نعمت‌های دنیا را دلیل بر تقربشان به خدا، و محبوب خدا بودن خود می‌گیرند. اما اگر حاجتی داشتند و برآورده نشد، یا با سختی و مصیبتی روبرو شده و دنیا به آنان پشت کرد، آن گاه خیال می‌کنند که خدا با ایشان دشمنی داشته و به آنان اهانت می‌کند. و لذا قید دین و ایمان را زده و با خدا و پیغمبر و دین قهر کرده و پایه‌های ایمانشان سست و متزلزل می‌گردد. 
در روایت نیز می‌خوانیم: "یُفتَنون کَما یُفتَنُ الذَهَب ... وَ یُخلَصون کَما یُخلَصُ الذَهَب" آزمایش می‌شوند همان‌گونه که طلا در کوره آزمایش می‌شود، و خالص می‌شوند همان طور که فشار آتش ناخالصی‌های طلا را از بین می‌برد
چه زیبا فرموده است حضرت علی علیه‌السلام که: "فی تَقَلُبِ الاَحوالِ عُلِمَ جَواهِرُ الرِجال" در فراز و نشیب‌ها و حالات گوناگون، جوهره‌ی انسان آشکار می‌شود و ایمان واقعی در هنگام سختی‌ها روشن می‌گردد. 

امتحان است که باطن انسان‌ها را ظاهر می‌کند و لازمه‌ی ظهور این است که آن‌ها که ایمان واقعی دارند، ایمانشان پا برجاتر شود، و آن‌ها که ایمانشان صرف ادعاست، همان صرف ادعا هم باطل گردد.

در آیه‌ی 2 سوره‌ی عنکبوت می‌خوانیم: " أَ حَسِبَ النَّاسُ أَنْ یُتْرَکُوا أَنْ یَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا یُفْتَنُونَ" آیا مردم پنداشته‌اند که رها می‌شوند و در بوته‌ی آزمایش قرار نمی‌گیرند و هر ادعایی بکنند از ایشان پذیرفته می‌شود؟ چنین نیست و امتحان باید باشد، چرا که در مقام ادعا هرکس می‌تواند خود را برترین مؤمن، بالاترین مجاهد و فداکارترین انسان معرفی کند. باید وزن و قیمت و ارزش این ادعاها از طریق آزمون روشن شود . باید معلوم گردد تا چه اندازه نیات درونی و آمادگی‌های روحی با این گفته‌ها هماهنگ یا ناهماهنگ است. 
البته بدیهی است که خداوند به باطن و درجه‌ی ایمان افراد علم دارد، لکن باید علم خدا درباره‌ی افراد عملاً در خارج پیاده شده و تحقق عینی یابد و هر کس آن‌چه را در درون دارد بیرون بریزد تا بر خود شخص نیز معلوم شود که چقدر در ادعای ایمان خود صادق و بر اعتقاد خود ثابت‌قدم است.

آزمایش برای تحقق بخشیدن به نیات و صفات درونی، و جدا شدن مؤمنان واقعی، و عینی شدن علم ازلی خداست. علاوه بر این که امتحانات الهی باعث شکوفا شدن استعدادهای درونی، و به فعلیت رسیدن آن‌ها نیز می‌گردد. چنان که آموزگاری که در طول سال، بیشتر از شاگردانش امتحان می‌گیرد، شاگردان موفق‌تری خواهد داشت.

انسان هم هرچه بیشتر در معرض آزمایش‌های خداوند قرار گیرد، بیشتر رشد یافته و به درجات بالاتر ایمان دست خواهد یافت. البته به شرط آن که از عهده‌ی امتحانات به خوبی برآید و در بحبوحه‌ی سختی‌ها ایمان خود را به خوبی حفظ کند. چرا که ایمان حقیقی آن است که هیچ فتنه و بلایی انسان را از ایمان برنگرداند و هیچ شرایط سخت و دشواری باور و اعتقاد او را به خدا و علم و قدرت و رحمانیت و سایر صفات الهی کم‌رنگ نسازد.
در روایت نیز می‌خوانیم: "یُفتَنون کَما یُفتَنُ الذَهَب ... وَ یُخلَصون کَما یُخلَصُ الذَهَب" آزمایش می‌شوند همان‌گونه که طلا در کوره آزمایش می‌شود، و خالص می‌شوند همان طور که فشار آتش ناخالصی‌های طلا را از بین می‌برد.

11:20:13        2011-12-18

يکشنبه 27/9/1390 - 11:16
اخلاق

حقا که گناه کردن لذت دارد ولی این لذت بعدها پشیمانی را به دنبال خواهد داشت. همین لذت و شیرینی گناه کردن است که باعث می شود فرد بیش از بیش به سمت آن کشیده شود.

امام علی ( علیه السلام ) فرمودند : در شگفتم از مردمی که از غذا پرهیز می کنند چون می ترسند به سلامتی شان آسیب برساند  چگونه از گناهان که آنها را به آتش می افکند پرهیز نمی کنند !

همان گونه که اعمال صالح و نیکوی انسان به واسطه برخی گناهان حبط و تباه می شود، بعضی از اعمال نیک نیز سبب تکفیر و از بین رفتن گناهان می گردد. در قرآن و روایات راه‏ها و مصادیق فراوانی که موجب از بین رفتن گناه و آثار و عوارض آن، بلکه تبدیل سیئات به حسنات شده است. از مجموع آن‏ها این مطلب به دست می آید که ایمان و عمل صالح و توبه و ترک گناهان کبیره، مطمئن‏ترین راه از بین بردن گناهان گذشته و جلب محبّت الهی است. در ذیل به برخی از آن‏ها اشاره می شود.
راهکارهای قرآنی
1- ایمان و عمل صالح:قرآن کریم می فرماید« وَالَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَنُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَیِّئَاتِهِمْ » ؛ کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجامی می دهند، گناهان آنان را می بخشیم".
پس باید کوشید از طریق ازدیاد معرفت و شناخت خدا و آگاهی از نعمت‏های مادی و معنوی او و انجام عمل صالح، ایمان را تقویت نمود.
2- توبه و انابه و بازگشت از گناهان سبب محو و از بین رفتن همه گناهان کبیره و صغیره می گردد.
آیات 68 و 69 سوره فرقان به مرتکبین برخی گناهان کبیره وعده عذاب مضاعف و خلود در جهنم داده، سپس فرموده است:"مگر کسی که توبه کند و ایمان بیاورد و عمل صالح انجام دهد که در این صورت خداوند (نه تنها) گناهان او را می بخشد (بلکه) سیئات و بدی‏های اعمال آن‏ها را به حسنات تبدیل می کند".
خردمندان و مؤمنان حقیقی نه تنها گناه نمی کنند بلکه به آن نزدیک نمی شوند ؛ چرا که به عاقبت شوم آن یقین دارند و در نتیجه از گناه لذت نمی برند بلکه بالعکس . البته لازم به ذکر است که رسیدن به این رتبه و مقام با تلاش و زحمت و مجاهده فراهم می گردد
پیامبر اکرم(ص) فرمود:"لکلّ داء دواء و دواء الذّنوب الاستغفار؛ برای هر دردی، درمانی است. درمان بیماری گناهان توبه و استغفار است". از راه توبه است که می توان محبّت الهی را جلب نمود و محبوب حق تعالی گشت.
3- ترک گناهان بزرگ، سبب از بین رفتن آثار گناهان کوچک شود: « إِن تَجْتَنِبُواْ كَبَآئِرَ مَا تُنْهَوْنَ عَنْهُ نُكَفِّرْ عَنكُمْ سَیِّئَاتِكُمْ وَنُدْخِلْكُم مُّدْخَلاً كَرِیمًا» ؛ اگر از گناهان بزرگی که از آن نهی می شوید، پرهیز کنید، گناهان کوچک شما را می پوشانیم و شما را در جایگاه خوبی وارد می سازیم".
4- هر کار خوب و شایسته و هر فعلی که مصداق "حسنه" باشد، عاملی برای از بین رفتن سیئات و بدی‏ها می باشد: « إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّـیِّئَاتِ ذَلِكَ ذِكْرَى لِلذَّاكِرِینَ » ؛ حسنات، سیئات و گناهان (و آثار آن) را برطرف می سازند. این مطلب تذکر و یادآوری است برای آن هایی که تذکر پذیرند".حسنات، مطلق است و شامل همه عبادات و هر کار ارزشمندی که شرع آن را تأیید و تعیین کرده و به قصد تقرّب به خدا نجام گیرد، می شود.
5- اقرار و اعتراف به گناه در پیشگاه حق تعالی:وقتی با خدای خود خلوت کردی و به دعا و مناجات مشغول شدی. گناهان و معصیت‏های گذشته خود را به یاد آور و به زبان اعتراف و اقرار کن و از خدا عفو و مغفرت طلب نما. امام باقر(ع) فرمود:"واللَّه ما ینجو من الذّنب ألاّ من أقربه؛سوگند به خدا!جز آن که به گناه اقرار کند، نجات نیافت".
6- خواندن نمازهای مستحبی و نافله مخصوصاً نماز شب.
امام صادق(ع) در ذیل تفسیر آیه 114 هود می فرماید:"صلوة المؤمن باللیل تذهب بما عمل من ذنب النهار؛ نماز شب مؤمن، گناهان روز او را محو و نابود می سازد".
راهکارهای عملی
اصل اخلاقی مقابله به ضد
مهمترین اصل عمومی ای که علمای اخلاق در زمینه معالجه امراض روحی پیشنهاد می نمایند اصل مقابله به ضد است؛ یعنی به کار بردن ضد هر عمل و صفتی که قصد ترک آن را دارد
اساسی ترین راه مقابله به ضد جایگزین ساختن محبت خدا و لذت بردن از مناجات با او به جای محبت دنیا و لذت های مادی است که این فرایند نیاز به معرفت و عمل دارد. علم به خداوند و ایمان به او و عمل کردن به واجبات و مستحبات به تدریج مزاج انسان را عوض می کند و به جایی می رسد که انسان دیگر از غیر خدا هیچ لذتی نمی برد و بلکه لذت های مادی برایش مشئز کننده می باشد.محبت به امام زمان(عج) را جایگزین محبت آن فرد کنید .وبه خدای مهربان بگویید که از این گناه به خاطر خودش صرف نظر می کنید و مطمئن باشید خداوند می تواند بهتر از آن را قسمت شما کند.
و درمرحله بعدی برای خود برنامه عملی داشته باشیم و با انجام واجبات و ترک گناه، لذت بندگی خدا را بچشیم. اگر کسی لذت قرب به خدا و عبودیت خداوند را بچشد.هرگز از گناه و لذت های مادی راضی نخواهد شد. و حاضر نمی شود لذت مناجات با خدا و رابطه با اهل بیت (علیهم السلام) را با لذت مثلا موسیقی و نگاه به نامحرم و مانند آن عوض کند.
اندیشیدن در خصوص گناه و تبعات آن
امام علی ( علیه السلام ) فرمودند : در شگفتم از مردمی که از غذا پرهیز می کنند چون می ترسند به سلامتی شان آسیب برساند  چگونه از گناهان که آنها را به آتش می افکند پرهیز نمی کنند !
اندیشه کردن در عاقبت گناه  لذت آنرا نیز از بین می برد . انسانی که یقین دارد فلان غذای لذیذ  مسموم است و سلامتی او را به خطر می اندازد، از آن اجتناب می کند و در صدد خوردن و لذت بردن از آن بر نمی آید . اگر گناه می کنیم و چه بسا از آن لذت می بریم بدلیل آن است که نه گناه را می شناسیم و نه از تبعات شوم آن آگاهیم . لذا آیه ی کریمه می فرماید : «به کارهای زشت چه آشکار و چه پنهان نزدیک نشوید «لا تقربوا الفواحش ما ظهر منها و ما بطن »
لذا خردمندان و مؤمنان حقیقی  نه تنها گناه نمی کنند بلکه به آن نزدیک نمی شوند ؛ چرا که به عاقبت شوم آن یقین دارند و در نتیجه از گناه  لذت نمی برند بلکه بالعکس . البته لازم به ذکر است که رسیدن به این رتبه و مقام  با تلاش و زحمت و مجاهده فراهم می گردد.
تلاش در جهت دوستی بیشتر با اهل بیت عصمت و طهارت ( علیهم السلام )
انسان عاشق کسی هست که نسبت به آنچه معشوقه اش دوست دارد علاقمند شده و از آنچه معشوقه اش از آن متنفر است  نه تنها دوری می کند بلکه او نیز منزجر می شود .
اگر صادقانه از آنچه که می دانید حرام است  اجتناب کنید و در این مسیر ثابت قدم باشید و با توکل بر خدا و توسل به اهل بیت ( علیهم السلام ) بویژه امام عصر ( عج الله تعالی فرجه الشریف ) و از آن ذوات مقدسه محبت شدیدشان را طلب کنید خواهید دید که محبت آنها رفته رفته در قلبتان بیشتر خواهد شد. و در اثر شدت این محبت  علاقه ی به آنچه محبوب می پسندد و انزجار از آنچه او دوست نمی دارد در دل شما ایجاد خواهد شد ؛ تا کار به جایی می رسد که دل محب  تنها خانه ی یار می شود و لا غیر .
همنشینی و دوستی با مؤمنین راستین
دوستی با کسانی که اهل طاعت الهی و اجتناب از معاصی هستند  در نحوه ی نگرش و رفتار انسان با گناهان  تأثیر بسیار زیادی دارد ؛ در واقع این مورد نیز در طول مورد چهارم یعنی دوستی با اهل بیت ( علیهم السلام ) است وقتی انسان با اهل طاعت  رفت و آمد داشته باشد و محبت این افراد را به دل راه دهد  کم کم در پی تأثیر پذیری از این افراد  از گناهان اجتناب کرده و قبح معاصی برایش آشکار می شود. و همانطور که قبلا ً اشاره شد با ترک معصیت به طور مستمر و مداوم  محبت آن نیز از دل بیرون خواهد رفت ؛ چرا که : هر آنچه دیده بیند دل کند یاد .
حضور در جلسات وعظ و خطابه ی علماء و مطالعه ی کتابهای اخلاقی بزرگان
بسیاری از گناهانی که مردم انجام می دهند و یا لذتی که از انجام گناه می برند به این دلیل است که از حقیقت گناه و تبعات ناخوشایند آن آگاهی ندارند . با حضور در جلسات درس اخلاق و مطالعه ی کتابهای بزرگان در این خصوص  به مرور زمان بینش انسان نسبت به گناه  بینشی واقع گرایانه خواهد شد و با توجه به این قاعده که حقیقت انسان  همان حقیقت اندیشه ی اوست  چنین کسی وقتی قبح گناه را باور کند دیگر نه اثری از گناه باقی می ماند و نه لذت آن .
این حس شیرینی که بعد از گناه در دل ما ایجاد می شود به خاطر این است فکر می کنیم که یک خطای جزئی از ما سر زده و دیگران قتل می کنند و جنایت می کنند ما که کاری نکرده ایم این از دسیسه های شیطان است در مواقع گناه باید خود را با اولیا مقایسه کرد نه اشرار و باید واقف بود این پاک بودن است که هنر است و والا گناه و خطا کردن که کاری ندارد
ذکر صلوات بر پیامبر و اهل بیت مطهر آن حضرت ( سلام الله علیهم اجمعین ) و روی آوردن به عبادت و دعا
خداوند بر هر کاری قادر و تواناست چرا که« انه علی کل شیء قدیر» . وقتی حضرت حق  تلاش بنده را در جهت قرب به او مشاهده کند و ببیند بنده اش در حد توان  از گناهان اعضاء و جوارح اجتناب می کند ؛ او را در خالی کردن دل از لذت گناه  که زحمت بیشتری دارد یاری خواهد کرد .
با وضو بودن
وضو اثرات عجیبی بر رو روح و روان انسان دارد و تمایل به گناه و اذت آن را تا حد زیادی از دل انسان بیرون می کند .
کوچک نشمردن گناه
این حس شیرینی که بعد از گناه در دل ما ایجاد می شود به خاطر این است فکر می کنیم که یک خطای جزئی از ما سر زده و دیگران قتل می کنند و جنایت می کنند ما که کاری نکرده ایم این از دسیسه های شیطان است در مواقع گناه باید خود را با اولیا مقایسه کرد نه اشرار و باید واقف بود این پاک بودن است که هنر است و والا گناه و خطا کردن که کاری ندارد.
گذرا بودن لذت گناه
هرگاه دچار وسوسه ی شیطان و نفس شدیم باید این موضوع را که بسیار مؤثر است در ترک گناه برای خود در نظر بگیریم که لذّت گناه از بین می رود اما نکبت آن در وجود انسان باقی می ماند.از حضرت على علیه السّلام نقل شده است: قطع شدن لذّتها و بر جاى ماندن گناهان را به یاد داشته باشید. از حضرت على علیه السّلام نقل شده است: چقدر فاصله است میان دو کار: کارى که لذّتش مى‏گذرد و زیانش باقى مى‏ماند، و کارى که رنجش مى‏گذرد و پاداشش مى‏ماند.

11:12:54            2011-12-18

يکشنبه 27/9/1390 - 11:9
اخلاق

هر عروس و دامادی برای مجلس عروسی خود از ماهها قبل خوابها دیده اند و دوست دارند که به بهترین شکل ممکن که در توان دارند برای این شب به یاد ماندنی سنگ تمام بگذارند. خیلی از خانم های دور و نزدیک فامیل این عقیده را دارند که یک شب که هزار شب نمی شه! و به خود این اجازه را می دهند تا حجاب و عفت خود را کنار گذاشته و به این طریق آن شب را به شادی سپری کنند.
اما شاید با خودتان بگویید مگر می شود در عروسی شاد نبود و رقص و پایکوبی نکرد؟ یعنی نمی توانیم یک مجلس عروسی شاد و باشکوه داشته باشیم اما نه خودمان گناه کنیم و نه زمینه گناه کردن دیگران را در آن باز بگذاریم؟
مراسم عروسی مراسم بزرگداشت و تبلیغ سنت حسنه ی ازدواج است .از این رو مراسمی است که باید برای ترویج امر مقدس ازدواج آن را جدی گرفت و برای احیای درست آن به خاطر خدا قیام نمود.لذا اگر مراسم عروسی تاثیری در جهت تکریم امر مقدس ازدواج نداشته باشد خالی از هدف مقدس الهی خواهد بود .همین معیار مشخص می سازد که چه عروسی هایی خلاف اراده ی الهی هستند .وقتی مراسم عروسی با صرف هزینه های سنگین در جامعه مرسوم می شود ،ازدواج را سخت کرده و به تاخیر می اندازد.پس چنین عروسی هایی همه از روح و هدف الهی خارج اند.اصرار رسولخدا در برگزاری ساده ی مراسم عروسی حضرت فاطمه، به جهت ترویج ازدواج آسان بوده است .
اما چیز هایی مثل غنا اگر چه ظاهرا موجب زینت مجلس هستند،در واقع روحی بسیار زشت و آلوده کننده دارند.چنانچه اگر می توانستیم روح پلید و انرژیهای متعفن صادر شده از آن را ببینیم هرگز مجلس روحانی عروسی را به آن آلوده نمی کردیم.
یکی از علل آلودگی مراسم عروسی مربوط به حسابهای دو دوتا چهارتایی ما می شود. فکر می کنیم آیا واقعا خداوند مهربان با آنهمه لطفی که نسبت به بندگانش دارد حتی یک شب گناه را نیز به عروس و داماد جوانی که از روی شوق و شعف در جشن ازدواج مرتکب خطاهایی شده اند را نمی بخشد؟
چیز هایی مثل غنا اگر چه ظاهرا موجب زینت مجلس هستند،در واقع روحی بسیار زشت و آلوده کننده دارند.چنانچه اگر می توانستیم روح پلید و انرژیهای متعفن صادر شده از آن را ببینیم هرگز مجلس روحانی عروسی را به آن آلوده نمی کردیم
 حتی اگر آن عروس و داماد از مؤمنین باشند. کسانی باشند که همان شب ازدواج هم نمازشان را اول وقت خوانده اند.اما فقط چون مراسم عروسی امروزی بلاخره اگر بخواهد با شور و شکوه برگزار گردد،بدون گناه نمی شود،اجبارا به گناهان آن رضایت داده اند و البته بعدا عذرخواهی خواهند کرد!
بگذارید در بررسی این سوال کاری به پاسخ شرعی آن و مسئله کوچک شمردن گناه و امثالهم نداشته باشیم.بلکه مسئله را تنها از بعد اعتقادی و اخلاقی بررسی کنیم.
پیشنهاد ما این است که به این قضیه از زاویه ی دیگری نگاه کنیم.و این طوری بگوییم:
عروس و دامادی که یک عمر در مجالس دینی ،ظاهر خادم و عاشق و عارف داشته اند،کسانی که مدعی عشق به حضرت علی و فاطمه (علیهما السلام)بوده و هستند،و... اکنون جای آن نیست که در یک شبی که می تواند مهمترین و خاطره انگیز ترین شب زندگیشان باشد ،ادعاهای خود را ثابت کنند و درجه ی خلوصشان را نشان دهند.نمی شود فقط در یک شب، که هزار شب نمیشه ،اما شب بسیار مهمیه ،گناه نکنند؟
اگر اهل امر به معروف و نهی از منکرند چه زمانی بهتر از شب عروسی . خیلی از عروس و دامادها هستند که دوست دارند در مراسم عروسی شان هیچ گناهی نشود اما مطیع رسم و رسومات رایجند .شهامت ابتکار عمل ندارند .شما که شهامت دارید از قبل برنامه ریزی کنید تا چطور مراسمی برگزار کنید که در عین با شکوه و زیبا و جذاب بودن ،هیچ جایی برای حضور شیطان نداشته باشد.بسم الله ،شما عروسی اسلامی را تبلیغ کنید هر چند متفاوت باشد .
وقتی از دست زدن نهی نشده ایم ،چه دلیلی دارد خودمان آن را حرام کنیم .آنچه در شأن یک مومن نیست را خدا تشخیص داده و در غالب محرمات و مکروهات بیان کرده است .شأنی والاتر از یک مومن برای خودتان نسازید و به بهانه ی عدم رعایت شأنیت ،سختگیری های اضافی نکنید.


اما در این راستا به دو نکته توجه داشته باشید :
1- اگر بخواهید به خاطر پرهیز از گناه ،مراسمی خشک و کسالت آور برگزار کنید ،نه تنها عروسی اسلامی را تبلیغ نکرده اید بلکه به همه ی آنهایی که می خواهند بعدا عروسی بگیرند هم ثابت می کنید که عروسی بدون گناه یعنی این .
سعی کنید برنامه های شادی داشته باشید و از حضور مجریانی که با رعایت ضوابط اسلامی شعر خوانی و لطیفه گویی می کنند استفاده کنید و اجازه بدهید میهمانانتان دست بزنند.وقتی از دست زدن نهی نشده ایم ،چه دلیلی دارد خودمان آن را حرام کنیم .آنچه در شأن یک مومن نیست را خدا تشخیص داده و در غالب محرمات و مکروهات بیان کرده است .شأنی والاتر از یک مومن برای خودتان نسازید و به بهانه ی عدم رعایت شأنیت ،سختگیری های اضافی نکنید.
2-برای اجرای مراسمی بدون گناه لازم است  برنامه ریزی درست و دقیقی از قبل انجام شود.اگر اولویت شما بر جلب رضایت خداوند باشد ،خدای متعال نیز توفیق این برنامه ریزیها و قدرت تشخیص درست مسائل را در اختیار شما خواهد گذاشت .مثلا جایی را برای مراسم عروسی در نظر بگیرید،که فاصله و حجاب مناسبی بین زنانه و مردانه داشته باشد .در ورودی بسیاری از تالار ها دیدار و اختلاط نامحرمان الزامی می شود که با وجود تیپهای مناسب مراسم عروسی ،پرهیز از گناه مشکل می شود.پس در انتخاب مکان ،دقت کافی روی این مسائل داشته باشید و میهمانانتان را در معرض گناه قرار ندهید .
شما خوانندگان محترم هم چنانچه نظری در خصوص برگزاری یک مراسم عروسی بدون گناه دارید در قسمت نظرات بنویسید.

11:09:43       2011-12-18

يکشنبه 27/9/1390 - 11:6
ریزه کاری های خانه داری
برای تمیز كردن لپ‌تاپ راه‌های مختلفی وجود دارد اما بهترین روش آن است كه اول به دفترچه راهنمای كامپیوتر خود مراجعه كنید و ببینید در آنجا چه دستورالعملی برای تمیز كردن لپ‌تاپ شما داده است.
اغلب كارخانه‌های فروشنده لپ‌تاپ توصیه می‌كنند كه تمیز كردن كلی لپ‌تاپ یك بار در سال بیشتر انجام نشود.
 اما كسانی كه دایما در سفر هستند نیاز بیشتری به تمیز كردن كامپیوترشان پیدا می‌كنند. نخستین نكته در هنگام تمیز كردن لپ‌تاپ این است كه از پارچه‌‌های زمخت و زبر و موادی كه دارای حلال‌های آمونیاكی هستند خودداری كنید.
انواع گردو خاك و كثافات مانند موی حیوانات و غیره ممكن است به درون كامپیوتر شما رفته باشد. خاك سیگار و تفاله‌های ریز از دیگر مواردی است كه درون لپ‌تاپ‌ها پیدا می‌شود!
اینها معمولا بر روی صفحه نمایشگر شما و یا درون پورت‌ها می‌نشینند و مشكلاتی را ایجاد می‌كنند. شما برای تمیز كردن لپ‌تاپ خود به وسایل زیر نیاز دارد: دمنده هوا، پارچه تنظیف پزشكی، محلول نظافت و در آخر یك تكه پارچه كتانی مانند یك تی‌شرت.
 بخش بیرونی:
برای تمیز كردن بخش بیرونی و بدنه لپ‌تاپ از یك تكه پارچه كتانی استفاده كنید كه می‌تواند بخشی از یك تی‌شرت كهنه و قدیمی باشد.
 به هیچ عنوان از پارچه‌های راه‌ راه مخصوص نظافت و یا پارچه‌های ساینده برای این كار استفاده نكنید.
 از پارچه‌ها و دستمال‌های خشن مخصوص نظافت هم نباید استفاده كنید. یادتان باشد هیچ گاه اسپری تمیز كننده را مستقیم روی بدنه لپ‌تاپ نپاشید بلكه آن را روی پارچه ریخته و سپس به بدنه بكشید.
سوراخ‌های هواكش
شما می‌توانید از یك كمپرسور دمنده هوا بری تمیز كردن سوراخ‌های هواكش كامپیوتر خود استفاده كنید.
در هنگام دمیدن هوا به این سوراخ‌ها مراقب باشید با شدت زیاد اسپری نكنید زیرا این كار به پره‌های فن كامپیوتر ممكن است آسیب بزند. از پارچه پزشكی برای تمیز كردن لابه‌لای سوراخ‌ها و پروانه فن استفاده كنید.
هرگز كمپرسور هوا را مستقیم به سمت پروانه فن نگیرید چرا كه ممكن است باعث چرخ بیش از حد مجاز آن شود.
كی‌برد
كی‌برد یكی از كثیف‌ترین بخش‌های كامپیوتر است و ممكن است انواع خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها در هنگام كار كردن روی آن بریزد. بسیاری از جرم‌ها به انگشتان شما چسبیده و از این طریق وارد كیبورد شما می‌شوند.
برای خارج كردن جرم‌ها و ذرات زیر كیبورد كه در آن فرو رفته‌اند از دمنده هوای فشرده با زاویه مورب استفاده كنید. به راهنمای استفاده از لپ‌تاپ مراجعه كنید. چرا كه ممكن است كلید‌های كی‌برد شما قابلیت برداشته شدن به منظور نظافت را داشته باشند. پس از تمیز كردن از قرار گرفتن درست كلید‌ها در جای درست خودشان مطمئن شوید. پارچه پزشكی وسیله مفیدی برای پاك كردن كلیدها و اطراف آنها است.

پورت‌ها
پس از آن كه سوراخ‌های هوا و فن تمیز شدند به سراغ پورت‌ها بروید. این پورت‌ مكان‌‌هایی هستند كه جرم زیادی را جمع‌آوری می‌كنند برای تمیز كردن آنها باید از پارچه پزشكی استفاده كنید.
دمنده هوای فشرده در اینجا نیز می‌تواند كمك فراوانی برای تمیز كردن پورت‌ها بكند. فقط مراقب باشید با فشار هوا جرم‌ها را به اعماق پورت‌ها نفرستید.
نمایشگر
اگر قصد تمیز كردن جرم‌های روی صفحه نمایشگر را دارید، حتما قبل از این كار لپ‌تاپ را خاموش كنید. باز هم از یك تكه پارچه كتان مانند یك تی‌شرت استفاده كنید و هرگز پارچه‌هایی كه خش ایجاد می‌كنند را به كار نبرید.
هرگز از دستمال توالت برای پاك‌كردن صفحه نمایشگر استفاده نكنید. هرگز از محلول‌های تمیز‌كننده كه پایه آمونیاكی دارند برای تمیز كردن صفحه نمایشگر استفاده نكنید.
در صورت استفاده از این محلول‌ها پایان كار صفحه نمایشگر فرا رسیده است. برای این كار حتما از محلول‌های تمیزكننده مانیتور استفاده كنید كه مطمئن‌تر است. همیشه محلول را بر روی پارچه اسپری كنید و از اسپری كردن مستقیم بر روی صفحه نمایشگر پرهیز كنید. جهت كشیدن پارچه بر روی صفحه نمایشگر از چپ به راست و از بالا به پایین است. شما همچنین می‌توانید با مخلوط كردن ایزوپروپیل الكل و آب یك محلول تمیزكننده اختصاصی برای خود بسازید. این محلول باید حاوی قسمت‌های مساوی از آب و الكل باشد.   11:05:26         2011-12-
18
يکشنبه 27/9/1390 - 11:2
ریزه کاری های خانه داری
- گل های کوچک کوتاه معمولا در هر گلدانی به راحتی جا نمی شوند. برای نگهداری آنها می توانید از یک قندان بزرگ استفاده کنید. برای نگهداری گل های بزرگتر از یک سوپخوری استفاده کنید.
2- شیشه های خالی مربا را دور نریزید. می توانید از آنها برای نگه داشتن وسایل ریز روی میز تحریر استفاده کنید. برای اینکه این شیشه ها زیباتر به نظر برسند می توانید دورآنها روبان بپیچید.
3- می توانید به کمی تغییر قفسه را به کشو تبدیل کنید. جعبه های کادو یا جعبه های کفش را تزئین کنید و یک برچسب روی آنها بچسبانید. می توانید برای زیباتر کردن جعبه های کفش ، روی آنها کاغذ رنگی بکشید و وسایل ریزی که زیاد به آنها نیاز ندارید را در این جعبه ها قرار دهید.

4- یک سری لیوان و شیشه های کوزه ای رنگی پیدا کنید و روی یک قفسه یا وسط میز بچینید. وقتی در آنها شمع روشن کنید، از هر آباژوری زیباتر برایتان خواهند درخشید.
برای زیباتر کردن حمام می توانید از جعبه های خالی میوه استفاده کنید. آنها را از بازارهای میوه تهیه کرده، بشوئید و با سمباده تمیز کنید و شبیه قفسه روی هم قرار دهید از این جعبه ها می توانید برای نگهداری حوله ها استفاده کنید.
5- اگر به پاتختی نیاز دارید و آن را در اتاقتان ندارید، می  توانید از یک صندلی به جای آن استفاده کنید، صندلی همرنگ تخت را کنار هم بگذارید و کتاب، چراغ مطالعه، ساعت و لیوان آبتان را روی آن بگذارید.
6- برای چیدن قاشق و چنگال ها روی میز می توانید از ماگ های بزرگ استفاده کنید، آنها را پر از چنگال کنید و کنار بشقاب ها روی میز بگذارید.11:01:19   2011-12-18
يکشنبه 27/9/1390 - 10:59
دنیای گیاهان و حیوانات
کروتن یکی از رنگی ترین گیاهان آپارتمانی است که به دلیل رنگی بودن برگ ها و فرم خاص برگ ها آن طرفداران بسیار زیادی دارد
این گیاه رنگی میتواند کاملا در دکور اتاق شما تاثیر بگذارد و با رنگ های زیبا خود مجموعه ای انرژی های مثبت را به شما هدیه کند. کروتن به محیطی آرام ، گرم و بدن جریان هوا نیاز دارد و شرایط نگهداری آن بسیار دشوار است. اگر شما جزو کسانی هستید که در مراقبت از این گیاه صبرو حوصله کافی را دارید این گیاه برای شما مناسب است و البته ارزش این زحمت را دارد زیرا به خانه رنگ و روی زیبایی می دهد.
این گیاه عاشق نور است
کروتن به نوز زیاد نیازمند است اما باید بدانید که نور شدید آفتاب خوب نیست، قبل از 3 سالگی سعی کنید از جابه جایی گیاه خودداری کنید و کم نوری باعث می شود تا گیاه رنگ خود را از دست بدهد و به رنگ سبز تبدلی شود.
چند خاک را مخلوط کنید
بهترین خاک برای این گیاه، مخلوطی از خاک برگ، خاک باغچه، ماسه نرم و شسته شده است.
آبیاری مرتب فراموش نشود
کروتن گیاهی است پر آب در هوای گرم هر 2 روز یک بار و در زمستان هفته ای 1 بار با آب ولرم آبیاری لازم دارد . با وجود اینکه این گیاه آب را دوست دارد اما نباید از آب غرق شود.
چقدر رطوبت؟
رطوبت بین 40 تا 70 درصد برای گیاه مناسب است یعنی شما باید در تابستان هر روز با آبفشانی غبار پاشی کنید اما در زمستان هفته ای 1 بار کافی است.
دمای مناسب اتاق
بهترین دما برای این گیاه بین 15 تا 27 درجه سانتی گراد است. در دمای 30 درجه سانتی گراد به بالا روزانه مه پاشی با آب ولرم گیاه را شاداب تر می کند
چند وقت یک بار؟
در فصل رشد یعنی فصل های بهار و تابستان هر 2 هفته یک بار کود حلّال را با دوز توصیه شده در آب بریزید و به گیاه بدهید
راههای برای تکثیر گیاه
ابتدا باید قلمه های جوان را انتخاب کنید  و سپس در بستری از ماسه نرم بکارید و آنها را در حالتی گرم و مرطوب نگهداری کرده و در بهار دمای 22 درجه سانتی گراد نگه داری کنید.   10:58:24      2011-12-
18
يکشنبه 27/9/1390 - 10:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته