• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 639
زمان آخرین مطلب : 3460روز قبل
ازدواج و همسرداری
  توصیه هایی برای همسران


سلامت نیوز: برای یک زندگی سالم نیازمند توصیه هایی هستیم. توصیه هایی که با دقت کردن به آن ها می توانیم زندگی شیرین تری را تجربه کنیم. برای زندگی خود توصیه های زیر را در نظر داشته باشید.

مشخص حرف بزنید

احساسات و افکار خود را به صورت مستقیم بیان کنید. ارتباط روشن امکان دوام و پایداری و ثبات را افزایش می دهد.

حال گرا و آینده نگر باشید

وقتی دچار مشکل می شوید بدنبال آن باشید که مشکل را حل کنید. به جای آنکه بپرسید " چرا این مشکل بوجود آمده است؟" بپرسید" این مشکل را چگونه حل کنیم؟"

از گوش دادن فعال استفاده کنید

فعالانه گوش دادن یعنی همدلانه گوش دادن. وقتی همدلانه گوش می دهیم زمینه را برای یک زندگی گرم و صمیمی آماده می کنیم.

من-پیام بدهید

برای بیان احساسات و ناراحتی از ضمیر من استفاده کنید. یعنی مسئولیت احساسات خود را به عهده بگیرید.

حکم های مطلق را کنار بگذارید

از کلماتی مثل همیشه، هرگز و باید استفاده نکنید. این کلمات ارتباط استبدای را القاء می کند. از سوی دیگر باعث می شود که طرف مقابل احساس کند جایی برای خطا وجود ندارد و مشکل را بزرگ نشان می دهد.

به دنبال مقصر نباشید

بسیاری از زوج ها در جنگ مقصرها گیرکرده اند. در روابط خود به دنبال مقصر نباشید و نگویید که من درست می گویم و تو غلط می گویی، در پی حل مسئله باشید.

هر بار یک مسئله را حل کنید

بسیاری از زن و شوهرها می خواهند همه مشکلات را با هم حل کنند؛ در صورتی که بیشتر باعث افزایش تنش می شوند. مشکلات را گام به گام حل کنید.

هدف فهمیدن است نه تغییر

هدف از جر و بحث و تبادل نظر، درک متقابل است. اگر به دنبال تغییر همسرتان هستید به توافق نمی رسید.

توهین، ضایع کردن ممنوع

همسرتان را سرزنش نکنید. توهین و ضایع کردن چون سمی است که زندگی زناشویی شما را مسموم می کند.

افکار و احساستان را بیان کنید

بیان احساس و افکار، باعث صمیمیت می شود و رابطه را به سمت آزادی سوق می دهد.

از همسرتان توقع نداشته باشید فکر شما را بخواند

بجای آنکه پیش بینی کنید، حدس بزنید و یا ذهن خوانی کنید، پرسش و پاسخ کنید. ذهن خوانی و یا توقع ذهن خواهی هر دو از منابع مشکل ساز در زندگی زناشویی است.

یاد بگیرید عادات بد خود را کنار بگذارید

سعی کنید عادات بد مانند استدلال های مخرب، لجبازی، قدرت طلبی را بشناسید.

برای زندگی برنامه داشته باشید

به بخش های مختلف زندگی و نیازهای مختلف خود توجه کنید و برای آنها برنامه داشته باشید.

تغییر، زمان بر است

توقع نداشته باشید عادات منفی همسرتان سریع تغییر کند

مسوولیت پذیر باشید

مسوولیت احساسات، عادات بد و ویژگی های شخصیتی خود را به عهده بگیرید. همیشه این همسر ما نیست که باعث مشکلات می شود.

(برگرفته از کتاب برای زن وشوهرها وقت زندگی بهتر رسیده)

منبع: khabarkhooneh.com
سه شنبه 29/6/1390 - 16:0
تغذیه و تناسب اندام
چگونه شکم خود را کوچک کنیم؟


سلامت نیوز : چربی های دور کمر و ظاهر بدی که این چربی های اضافه به ترکیب بدن می دهند، ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشند. احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند. چنین خصوصیاتی علاوه بر اینکه نشان سلامتی فرد به حساب می آیند، مسلماً در ترکیب بندی بدن هم تاثیر گذار خواهند بود.

اما اگر شما هم یکی از افرادی هستید که از ترکیب کمر و پهلوهای خود راضی نیستید، دیگر نگران نباشید. برای رسیدن به اندام مورد نظر خود، کافی است در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

داشتن یک دور کمر متناسب با بدن، با انجام یک سری تمرین های ورزشی مداوم و مخصوص و داشتن یک رژیم غذایی مطلوب، امکان پذیر می شود. چربی اضافه انباشته شده دور کمر می تواند زنگ خطری برای سلامتی افراد باشد. به عنوان مثال افرادی که دچار بیماری های عروق کرونری هستند، در صورت داشتن چربی اضافه دور کمر، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. علاوه بر این داشتن یک کمر متناسب برای خانم ها یک فاکتور جذابیت و زیبایی محسوب می شود.

تحقیقات نشان می دهند، کمری باریک، که بدن را به شکل ساعت شنی در می آورد، نسبت به سایز سینه معیاری بهتر از جذابیت و زیبایی در خانم ها محسوب می شود.

گرچه شکل و شمایل ظاهری شما متاثر از ژنتیک تان است، اما در صورت داشتن برنامه غذایی نادرست و یا نداشتن تحرک کافی نمی توانید ژنتیک را به طور کامل در داشتن اندام نامتناسب مقصر بدانید. دور کمر حدود ۸۱ تا ۸۹ سانتیمتر نامتناسب محسوب می شود. اما خبر خوش این است که هر شخصی با هر شکل اندامی قادر است مقداری از چربی های اضافه دور کمر خود کم کند.

در ادامه به سه قدم موثر در کاهش چربی های دور کمر اشاره می کنیم.

قدم اول: رژیم غذایی خود را تغییر دهید

کاهش کالری دریافتی برای سوزاندن چربی های اضافه بدن خود امری موثر محسوب می شود. اما در کنار آن شما می توانید با انتخاب بعضی غذاها نیز چربی های دور کمر خود را نشانه گرفته و به شکل مطلوبی کاهش دهید.

به عنوان مثال در یک مطالعه علمی، افرادی که از حبوبات کامل به جای حبوبات تصفیه شده (به همراه ۵ وعده میوه و سبزیجات، ۳ وعده لبنیات کم چرب، ۲ وعده گوشت بدون چربی، ماهی یا مرغ) استفاده می کنند، موفق به سوزاندن مقادیر بیشتری از چربی های اضافه دور کمر خود می شوند. چند نکته دیگر عبارتند از:

-چربی های بهتر مصرف کنید. تحقیقات نشان می دهند که یک رژیم غذایی با چربی های ساده اشباع نشده مانند آووکادو، آجیل، دانه ها، سویا و شکلات، از انباشته شدن چربی در ناحیه کمر جلوگیری می کند. در همین زمینه می توانید «چهار چربی خوردنی» را مطالعه کنید.

-از خوردن چربی های ترانس که اغلب در مواد تهیه شده از روغن های هیدروژنه مانند مارگارین، کلوچه و بیسکوییت یافت می شود، اجتناب کنید. این مواد به افزایش چربی های دور کمر و شکم کمک می کند.

-در رژیم غذایی خود از مواد فیبردار استفاده کنید. فیبرهای قابل حل مانند سیب، جو دوسر و گیلاس، سطح انسولین را پایین می آورند و منجر به افزایش سرعت سوختن چربی های دور کمر می شوند.

قدم دوم: از تمرینات ورزشی مناسب کمک بگیرید

-به روی شکم دراز بکشید و کمی از زمین فاصله بگیرید، سپس بر روی آرنج دستان خود در حالی که به سطح زمین نگاه می کنید تکیه کنید. عضلات شکم خود را محکم به درون منقبض کنید. در این حالت باسن شما به طرف پایین و کمر صاف قرار می گیرد. سعی کنید تا حدی که می توانید در این وضعیت بمانید و از قوس دادن به کمر جلوگیری کنید. این حرکت را ۳ تا ۵ بار در روز و هر دفعه به مدت ۳۰ ثانیه تکرار کنید.

-بر روی یک سطح راحت روی بازوی سمت راست خود دراز بکشید و پاهای خود را به سمت بیرون کشیده و پای راست را روی پای چپ قرار دهید. در این حالت آهسته باسن خود را از زمین جدا کرده و به سمت بالا بکشید. سعی کنید وزن خود را بر روی بازوی راست و پاها به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه تحمل کنید. این تمرین را برای هر سمت بدن ۵ بار تکرار کنید.

-در حالی که پاهای شما به اندازه ۸ تا ۹ اینچ فاصله دارند، به حالت نیم خیز قرار بگیرید و بازوهای خود را به سمت جلو بکشید. این حرکت را ۱۵ تا ۲۰ بار و هر بار به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه انجام دهید.

-در حالی که یک دست خود را به کمر زده اید، دست دیگر را بالای سر برده و تا جایی که می توانید به سمت مخالف بکشید. در این حالت بدن به صورت اریب قرار می گیرد.

-روی یک نیمکت بنشینید. زانوهای خود را به سمت شکم خم کرده و در حالی که کم کم پاهای خود را از زمین جدا می کنید بدن خود را نیز به عقب متمایل کنید. در این حالت که عضلات شکم منقبض می شود کمر خود را نیز آهسته به راست و چپ بپیچانید. این حرکت باعث انقباض و کشیدگی عضلات شکم می شود.

هنگام انجام حرکات ورزشی می توانید از ابزارهای کمکی نیز بهره بگیرید که در ادامه به چند حرکت مفید با استفاده از این ابزارها که به کوچک شدن دور کمر شما کمک می کند اشاره می کنیم:


-از دمبل استفاده کنید. در حالی که صاف ایستاده اید و با هر دست یک دمبل را برداشته اید، دستان خود را از دو طرف بدن به صورت صاف از خود دور کنید و کمی نگه دارید. ۴ مرتبه در هر روز و هر بار به تعداد ۱۰ دفعه این حرکت را انجام دهید. این حرکت ضمن تقویت عضلات شانه و گردن باعث پهن ترشدن این عضلات شده ودر نتیجه کمر باریکتر بنظر می رسد.

-بر روی زمین صاف ایستاده و با دست راست دمبل را بردارید و دست چپ را به کمر بزنید. کم کم بدن خود را به طرف راست متمایل کرده، بازو و دست راست را آویزان کنید و به مدت ۵ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. همین حرکت را با دست چپ نیز انجام دهید.

-هر روز به مدت ۱۰ دقیقه از حلقه لاغری استفاده کنید. این حرکت علاوه بر ایجاد شور و نشاط بچه گانه در شما، کمک شایانی به کاهش چربی های دور کمر می کند.

قدم سوم: از انجام تمرینات ورزشی لذت ببرید

ورزش کردن را به تدریج آغاز کرده و ادامه دهید. معمولا اشتیاق افراد در شروع یک رژیم ورزشی جدید باعث می شود که فرد در ابتدا همه تمرینات را پشت سرهم و بشدت انجام دهد. این شدت عمل دیر یا زود منجر به خستگی و سرخوردگی فرد (قبل از دستیابی به نتیجه مورد نظر) در انجام تمرینات خواهد شد. بنابراین پیشنهاد می شود بجای انتخاب یک برنامه شدید ورزشی، تعدادی از تمرینات را انتخاب کرده و به دفعات کم در طی روز انجام دهید و به تدریج افزایش دهید.

-در یک دفترچه یادداشت تمریناتی که انجام می دهید و روند پیشرفت خود را ثبت کنید. به این ترتیب هرگز از انجام این تمرینات احساس خستگی نخواهید کرد و بتدریج نتیجه مطلوب را در کمر و اندام خود خواهید دید!

-شرایط مناسب و راحت را هنگام انجام تمرینات برای خود فراهم آورید. پوشیدن لباس مناسب، همراه داشتن بطری آب و یا حتی گوش دادن به یک موسیقی مناسب می توانند کمک کنند که تمرینات را با انگیزه و هیجان بیشتری انجام دهید.

-تمرینات یوگا را در برنامه ورزشی خود بگنجانید. یوگا در کاهش چربی های دور شکم و تقویت عضلات آن تمرین مناسبی است و خصوصا اگر به صورت دسته جمعی انجام گیرد هیجان و لذت بیشتری به همراه خواهد داشت.

-هنگام انجام تمرینات تنفس را فراموش نکنید! بیشتر افراد حین ورزش کردن، برای داشتن تمرکز در انجام صحیح تمرینات خصوصا تمریناتی که عضلات داخلی را درگیر می کنند، نفس کشیدن را فراموش می کنند و این منجر به سفتی بدن و خستگی زودرس می شود.

***

با رعایت رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش هایی که در این مطلب توصیه شده، تنها با اندکی پشتکار به سایز و اندام دلخواه خود خواهید رسید.
منبع:نشریه اینترنتی سالم زی
سه شنبه 29/6/1390 - 15:58
نوجوان و جوان
  عامل بلوغ زودرس دخترن چیست؟


سلامت نیوز : متخصصان علوم پزشكی در آمریكا هشدار دادند كاهش سطح ویتامین D در بدن دختران نوجوان می‌تواند به بلوغ زودرس منجر شود كه این امر در واقع یك فاكتور خطرزا برای بروز بسیاری دیگر از مشكلات و بیماریها در سنین بالاتر است.

به گزارش ایسنا، دكتر ادواردو ویلامور متخصص همه‌گیرشناسی و استادیار دانشكده بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان در این مطالعه تاكید كرد: بلوغ زودرس یك فاكتور خطرزا برای بروز مشكلات رفتاری و روانی – اجتماعی در نوجوانان است. بر همین اساس دخترانی كه در سن كم بالغ می‌شوند در آینده بیشتر با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سوخت سازی و سرطان بویژه سرطان سینه مواجه خواهند شد.

بنا برگزارش خبرگزاری یونایتدپرس، این مطالعه روی 242 دختر 5 تا 12ساله در شهر بوگوتای كلمبیا به مدت 30 ماه ادامه پیدا كرد.

متخصصان دریافتند دخترانی كه با كمبود ویتامین D مواجه هستند دو برابر زودتر از سایر همسالان خود بالغ می‌شوند و این امر سلامت آنها را در سنین بزرگسالی و میانسالی به خطر می‌اندازد.
سه شنبه 29/6/1390 - 15:58
نوجوان و جوان
والدین باید درباره بلوغ به فرزندانشان آگاهی بدهند


سلامت نیوز :هرگونه برداشت غلط و اطلاع نادرست و ناقص از بلوغ می تواند ضربات جبران ناپذیری به نوجوان وارد سازد و والدین موظف اند فرزندان خود را از وجود این تغییرات آگاه كنند.
لیلا سحرابی، روانشناس بالینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: تغییراتی مثل رشد صفات اولیه جنسی (اندام های جنسی)، رشد صفات ثانویه جنسی (رشد عمومی مو در بدن و تغییرات پوست) و تغییر در اندازه بدن از انواع تغییراتی است كه با شروع دوره نوجوانی رخ می دهد و والدین موظف اند فرزندان خود را از وجود این گونه تغییرات آگاه كنند.

وی با اشاره به اینكه مادر، باید دختر را از وقوع عادت ماهانه مطلع سازد و پدر نیز باید پسر را برای ظهور آثار ناشی از بلوغ آماده كند، افزود: دوری مادر از دختر و پدر از پسر در دوره بلوغ باعث بروز خطرهای جبران ناپذیری به نوجوانان می شود.

دكتر سحرابی، ادامه داد: خود پنداری نامساعد نوجوان، شكست ها و ناكامی ها، آماده نبودن برای تغییرات بلوغ و انحراف در رشد جنسی از جمله خطرات دوران بلوغ به حساب می آیند كه اگر پیشگیری نشوند نوجوان را به ورطه خطرناكی می كشاند.

وی افزود: البته در دوران بلوغ افراد با تغییرات همگانی مانند انزوا طلبی، خستگی و ملامت، تعارض و ستیزه جویی اجتماعی، احساسات تند و بدخلقی، فقدان اعتماد به نفس و حیا و عفت افراطی روبرو می شوند كه به كمك والدین و متخصصان این مسائل سریعاً، حل می شوند.

سه شنبه 29/6/1390 - 15:57
نوجوان و جوان
  نحوه رویارویی با تغییرات جسمانی در نوجوانان


سلامت نیوز : تغییرات ناشی از دوران بلوغ را نوجوان به‌تدریج می‌پذیرد. علت اصلی نگرانی، در مورد نکات دیگری همچون : زودرسی و دیررسی بلوغ و احساس خجالت در مواجهه با تغییرات جسمانی، عدم آگاهی، آگاهی ناقص یا محدود و یا اطلاعات نادرست نوجوان در زمینه های مختلف بلوغ و تغییرات جسمانی ناشی از آن است، که بهترین راه پیشگیری نیز فراهم آوردن آگاهی و بینش دقیق، صحیح و به موقع است.

والدین باید قبل از پیدایش علایم ثانویه بلوغ، فرد را بطور مناسب و با مراعات شئون اخلاقی، در جریان مسائلی از جمله : سن بلوغ، عوامل موثر در پیدایش بلوغ و تغییرات جسمانی و آثار روانی آن بگذارند.

والدین و مربیان با فراهم آوردن جوی آزاد و سالم، باید این امکان را به نوجوان بدهند که سوالات، افکار، احساسات و احیاناً نگرانیهای خود را صادقانه مطرح و جوابهای مناسب دریافت کند و نباید بگذارند تا نوجوانان برای یافتن پاسخ سوالات خود به کسانی که صلاحیت ندارند از جمله همسالان مراجعه و دچار انحراف و اضطراب شوند.

در مواردی که نوجوان نمی تواند مسائل را حضوری با والدین مطرح کند، باید مربیان و اولیای مطلع و متعهد مدرسه، در حد مجاز نوجوان را راهنمایی کنند و با ارائه کتابهای مناسب و بحثهای مفید، زمینه بدست آوردن اطلاعات سالم را فراهم آورند.
 
نحوه رویارویی با اضطراب ناشی از دوگانگی و ترس از مستقل شدن نوجوانان
یکی از عمومی ترین نیازهای نوجوان، کسب استقلال از افراد خانواده و دیگران است. مطالعات نشان داده که اضطراب در کسانی بیشتر دیده می شود که دچار ناامنی شدید، عدم اعتماد به نفس، وابستگی ناسالم به والدین بخصوص مادر هستند.

کسب استقلال در بسیاری از نوجوانان اضطراب ایجاد می کند. از جمله حالاتی که در زمینه مستقل شدن دیده می شود، تضاد و دوگانگی است، یعنی نوجوان در حالیکه می خواهد و می داند که باید مستقل شود از استقلال نیز می ترسد. برای جلوگیری از این دوگانگی، والدین باید وضعیتی فراهم آورند تا نوجوان با بدست آوردن اعتماد بنفس، امنیت روانی و جرات تجربه کردن، بتدریج درصدد کسب استقلال برآیند.

یکی از دلایل اساسی در اضطراب ناشی از مستقل شدن، عدم آگاهی از وضعیتی است که نوجوان بعد از مستقل شدن پیدا خواهد کرد. به نوجوان باید مسئولیت و فرصت داد که در بسیاری از امور مربوط به خود اظهار عقیده کنند و تصمیم بگیرد، ولو اینکه اشتباه کند و نباید نوجوانان را به خاطر اشتباهاتشان مورد تنبیه یا تحقیر قرار داد، بلکه باید به آنها این فلسفه را آموخت که زندگی سراسر تلاش و مبارزه است و آنها می توانند از خطاهای خود، درسهای مفید بیاموزند.

در نیاز نوجوانان به کسب استقلال، تفاوتهای فردی وجود دارد به همین دلیل نباید آنها را مقایسه ملامت آمیز کرد، زیرا گاهی باعث دلسردی، احساس نا امنی و اضطراب می شود.

سه شنبه 29/6/1390 - 15:57
نوجوان و جوان
  بلوغ زودرس باعث كوتاهی قد می‌شود


سلامت نیوز : عضو پژوهشكده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: بلوغ زودرس باعث می‌شود فرآیند رشد زودتر متوقف شود و در نهایت طول قد افرادی كه دچار بلوغ زودرس می‌شوند، كوتاه بماند.

محمدرضا مهاجری تهرانی در گفت‌وگو با فارس با تشریح عوامل بلوغ گفت: كودكی كه دوران شیرخوارگی و كودكی را گذرانده و می‌خواهد به یك انسان بالغ تبدیل شود، تغییرات فیزیكی در بدنش ایجاد می‌شود كه این مرحله را بلوغ می‌گویند.

وی با ارائه تعریفی از بلوغ زودرس و بلوغ دیررس افزود: بلوغ زودرس پیدا شدن صفات ثانویه در پسرها زودتر از 9 سالگی و دخترها كمتر از 8 سالگی است؛ آشكار نشدن علائم بلوغ در پسرها تا 14سالگی و در دخترها تا 13سالگی را بلوغ دیررس می‌خوانیم كه عوامل این دو مورد باید بررسی و درمان شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران ادامه داد: بلوغ تحت تأثیر ترشحات هورمون‌های غده هیپوفیز است. این غده نیز تحت نظر مغز یا غده "هیپوتالاموس " است؛ ساعت بیولوژیك بدن به‌نحوی تنظیم ‌شده است كه در حوالی سن بلوغ فعالیت می‌كند و هورمون‌هایی را ترشح می‌كند كه باعث می‌‌شود غدد جنسی وارد دوران بلوغ شود و ما صفات ثانویه را بعد از بلوغ در دختران و پسران شاهد باشیم.

وی شناسایی شرایط زمینه‌ای بلوغ زودرس و بلوغ دیررس را مهم ارزیابی كرد و افزود: شرایط متفاوتی باعث ایجاد اختلال در تنظیم سن بلوغ می‌شود كه از دلایل عمده آن می‌توان به بیماری‌های هورمونی، بیماری‌های غدد "هیپوفیز "، "هیپوتالاموس "، كم كاری غده تیروئید یا ترشحات و فعالیت زودهنگام غدد جنسی اشاره كرد.

مهاجری تهرانی، بررسی و درمان این بیماری را بسیار مهم دانست و تصریح كرد: البته در بعضی از موارد بررسی‌های ما به جایی نمی‌رسد كه در این صورت به آن، علت ناشناخته می‌گوییم؛ بررسی و درمان این اختلال باید جدی گرفته شود چرا كه این موضوع باعث بروز مشكلات روحی و روانی در فرد می‌شود؛ خصوصاً اینكه بلوغ زودرس باعث می‌شود رشد زودتر متوقف شود و در نهایت طول قد افرادی كه دچار بلوغ زودرس می‌شوند، كوتاه بماند.

وی افزود: بلوغ زودرس باعث ایجاد صفات ثانویه در كودكان می‌شود و از نظر روحی و خلق وخو آنها را دچار مشكل می‌كند چرا كه آنها در سنی كمتر این صفات را پیدا می‌كنند اما هنوز آمادگی پذیرش آن را از لحاظ روحی پیدا نكرده‌اند و این باعث ضربه خوردن آنها از لحاظ روحی می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، امكان درمان دارویی اختلالات بلوغ زودرس را فراهم دانست و گفت: با تجویز برخی داروها می‌توانیم بلوغ زودرس را از بین برده و بلوغ را به تعویق بیندازیم كه این موضوع به افزایش رشد قد كمك می‌كند و در نهایت قد این اشخاص كوتاه‌تر از متوسط قد افراد جامعه نمی‌شود.

وی با توصیه به خانواده‌ها در خصوص استفاده از مواد غذایی دارای كلسیم، تأكید كرد: استفاده از مواد غذایی دارای كلسیم كه عمدتاً در مواد لبنی است، برای استخوان‌سازی مفید است همچنین باعث افزایش رشد قد و افزایش تراكم استخوان شود؛ هر چه در سنین كودكی و نوجوانی تراكم استخوانی بیشتر شود، موجب می‌شود تا در سنین میانسالی و پیری كه زمان آغاز كاهش تراكم استخوان است و پوكی استخوان شیوع بیشتری دارد، استخوان‌های این اشخاص دیرتر با مشكل مواجه ‌شود.
سه شنبه 29/6/1390 - 15:57
نوجوان و جوان
  بیماری دوران بلوغ


سلامت نیوز : عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت‌: بیماری هپاتیت C كه در آن كبد فرد معمولاً تا آخر عمر درگیر می‌شود بیماری دوران بلوغ به بعد است كه از طریق خون آلوده،تماس جنسی و اخیراً از راه تاتوكردن ابروها هم منتقل می‌شود.

مهرداد حق‌ازلی در گفت‌‌وگو با فارس با بیان اینكه ویروس هپاتیت ویروسی است كه موجب التهاب كبد می‌شود اظهار داشت: این ویروس می‌تواند اعضای دیگر بدن غیر از كبد را درگیر كند اما مهمترین عضوی كه می‌تواند با آن درگیر شود كبد است.

وی افزود: ویروس هپاتیت C عملكرد كبد را در یك مدت طولانی تخریب می‌كند و در انتها فرد به سیروز كبدی و سرطان كبد مبتلا می‌شود.

حق‌‌ازلی یادآور شد: راه‌های ابتلا به این بیماری انتقال از طریق تماس‌های جنسی و خون آلوده است لذا به همین علت است كه در برخی موارد مانند آرایشگاه‌ها در هنگام تاتو كردن اگر خونریزی اتفاق بیفتد می‌تواند موجب ابتلا به این بیماری شود.

وی اضافه كرد: این ویروس وقتی وارد بدن می‌شود می‌تواند فرد را تا آخر عمر درگیر كند.

این فوق تخصص گوارش ادامه داد: مصرف داروهای تزریقی و خوراكی كه به صورت تركیبی استفاده می‌شود راه درمان بیماری هپاتیت C است. البته هپاتیت بیماری ویروسی است و انواع مختلفی دارد و براساس نوع ابتلا، درمان آن از 6 ماه تا یك سال متفاوت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: در برخی انواع آن درمان 50 تا 60 درصد و در برخی دیگر تا 80 درصد هم موثر است.

حق‌ازلی یادآور شد: باید در نظر داشت كه برخی ویروس‌های هپاتیت C مقاوم به درمان هستند، در هر صورت مهمترین راه درمان رعایت نكات بهداشتی ساده است كه به عنوان مثال داشتن تیغ مخصوص در آرایشگاه‌ها لازم است.

وی افزود: سن ابتلا به این بیماری از بچه تازه متولد شده تا فرد 80 ساله است اما بیشترین زمانی كه فرد به آن مبتلا می‌شود هنگام بلوغ است كه ارتباطات اجتماعی‌اش زیاد می‌شود.

سه شنبه 29/6/1390 - 15:56
اخبار
 درصد پسرها زودتر از دخترها بلوغ جنسی را تجربه می‌‌كنند


سلامت نیوز :رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره كشور گفت: در ایران دختران در حدود 10 سالگی و برخی پسرها در دبستان و حدود 12 سالگی بلوغ جنسی را تجربه می‌كنند اما 10 درصد پسرها زودتر از دخترها بلوغ جنسی را تجربه می‌‌كنند.

غلامعلی افروز در گفت‌و‌گو با  فارس، افزود: میانگین سن شروع تجربه بلوغ جنسی در دخترها و پسرها نسبت به چند دهه گذشته در آمریكا، اروپا و برخی كشورهای آفریقایی كاهش یافته است.

وی گفت: میانگین سنی بلوغ جنسی در پسرها در برخی از كشورهای دیگر پایین‌تر است، میانگین سنی بلوغ جنسی در دخترها و پسرها نسبت به پنجاه سال گذشته حدود 3 تا 4 سال كاهش یافته پیدا كرده است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره كشور افزود: مسئله بلوغ جنسی یك امر نسبی است و در حال حاضر درصد قابل توجهی از دخترها در بسیاری از كشورها در 9 سالگی و پسرها حدود 11 سالگی بلوغ جنسی را تجربه می‌‌كنند.

افروز گفت: در كشور ایران نیز درصدی از دختران در حدود 9 تا 10 سالگی بلوغ جنسی را تجربه می‌‌كنند و برخی از پسرها نیز در دبستان یعنی در حدود 11 تا 12 سالگی بلوغ جنسی را تجربه می‌كنند و در ایران بعضاً نیز مشاهده می‌‌شود كه پسر 12 ساله‌ای در حال تجربه بلوغ جنسی است، در حالی كه هنوز بعضی دخترهای 12 ساله چنین تجربه‌ای را شروع نكرده‌اند كه جای تأمل دارد.

وی اضافه كرد: مطالعات انجام شده در این ارتباط نشان می‌دهد كه حدود 10 درصد پسرها زودتر از دخترها بلوغ جنسی را تجربه می‌‌كنند كه جای تحقیق و بررسی زیاد دارد.
سه شنبه 29/6/1390 - 15:56
نوجوان و جوان
بهترین برخورد با فرزندان در آستانه بلوغ


سلامت نیوز : امروزه در مقایسه با دهه‌های گذشته به نظر می‌رسد نوجوانان در بسیاری از مسایل پیشتاز شده‌اند؛ حتی در زمینه بلوغ جسمی، روانی و احساسی. خانواده‌ها باید بدانند بلوغ زودرس دارای جنبه مثبت نیست، چراكه این دسته از نوجوانان یك‌سری از رفتارهایی را انجام می‌دهند كه اگر والدین نسبت به این نوع بلوغ‌شان آگاهی نداشته باشند، برایشان نگران‌كننده است. بارزترین ویژگی این دوران عدم تعادل است. در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی و به دنبال آن تحولات عاطفی و روانی فرد تعادلش را از دست می‌دهد و گاهی رفتارهای متضاد در مورد خود یا اطرافیانش در او مشاهده می‌شود. توصیه می‌شود پدر و مادرها مراقب باشند این عدم تعادل افزایش پیدا نكند، مهر و محبت و وجود جاذبه‌های معنوی و اخلاقی در والدین از ضرورت‌های این دوران است تا به‌تدریج و با صبروحوصله و سعه‌صدر بزرگسالان، نوجوانان از این دوران بگذرند. فرزندان در این بلوغ بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به توجه و مراقبت دارند.
به گزارش سلامت نیوز داشتن اطلاعات كامل درباره تغییرات جسمی، روانی و احساسی در دوره نوجوانی به پدر و مادر كمك می‌كند تا برخورد صحیحی داشته باشند و بعضی مواقع كنار آمدن و تحمل برخی رفتارها را برای آنها راحت‌تر می‌كند. به عنوان مثال، نوجوان‌ها به خاطر شرایط جسمی و تغییرات هورمونی‌شان دوست دارند بیشتر بخوابند، بنابراین نباید موضوع را به حساب تنبلی‌شان گذاشت و دایم به آنها سركوفت زد و همچنین گاهی نوجوانان در این سن عصبی‌تر و تحریك‌پذیرترند و از نصیحت خوش‌شان نمی‌آید. حتی گاهی ممكن است صدای پدر و مادر به نظرشان آزاردهنده باشد. متخصصان مغز و اعصاب معتقدند مغز از 11سالگی تغییراتی را در ارتباط با بلوغ تجربه می‌كند. بعضی از ارتباط‌های عصبی ساده‌تر، برخی پیچیده‌تر و بعضی تقویت می‌شوند. این فرآیند بر سیستم هورمونی بدن، فرآیند فكر كردن و پردازش اطلاعات و چرخه خواب تاثیر می‌گذارد، تمام این موارد اگر در سن معمول بلوغ انجام نشود و فرزندمان در سنین كمتری دچار بلوغ شود، باید شما به عنوان خانواده نسبت به این امر اشراف داشته باشید و قبل از هر چیزی با آنها صحبت كنید و هنگام حرف زدن فرزندان‌تان، آنها را محكوم نكنید. اگر می‌خواهید مطلبی برایشان بگویید بهتر است آن را در قالب تعریف خاطرات دوران نوجوانی خودتان و احساساتی كه در آن مورد داشته‌اید، بیان كنید.
برگرفته از كتاب بلوغ و روان‌شناسی
سه شنبه 29/6/1390 - 15:55
پوست و مو
بهترین گزینه‌ها برای انجام پیوند مو


سلامت نیوز : چه كسانی مناسب عمل پیوند مو هستند؟ چگونه بفهمیم آیا كاندیدای مناسبی برای پیوند مو هستیم یا نه؟ واقعیت این است كه در جلسه مشاوره قبل از عمل پیوند مو خصوصیات و پارامترهای خاصی در هر شخص بررسی می‌شود تا مشخص شود آیا كاندیدای خوبی برای جراحی هستند یا نه.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق تعدادی از مهم‌ترین نكات قابل بررسی در متن زیر عنوان شده و كمك می‌كند تا شما بتوانید تا حدودی خود را به عنوان یك كاندیدای این جراحی ارزیابی كنید.

سن: افراد 18 تا 25 سال كاندیدای مناسبی برای جراحی نیستند زیرا با بررسی میزان ریزش موی فعلی آنها پیش‌بینی گسترش یافتن طاسی در آینده امكان‌پذیر نیست.
اگر در یك فرد جوان با موی كم پشت ناحیه پیشانی با یك جلسه پیوند مو بنا به درخواست خود فرد یك خط رویش موی جدید كه پرتر و پایین‌تر از خط طبیعی است، ایجاد شود، این عمل بسیار فرد را راضی می‌كند ولی این رضایت موقتی خواهد بود زیرا بعدا با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت این خط جدید میزان طاسی او تا حدی گسترش می‌یابد كه موهای باقیمانده در پشت سر به حدی نیست كه بتواند پوشش قابل قبولی را تا خط رویش جدید موی او ایجاد كند.

 این افراد بهتر است از داروی فیناستراید و محلول موضعی مینوكسیدیل استفاده كنند. البته در موارد نادر جوانان 23 یا 24 سال با توجه به میزان ریزش مویشان می‌توانند كاندید ای خوبی برای عمل باشند. در مورد پیوند موی خانم‌ها مساله سن مطرح نیست.

وضعیت سلامت:
به منظور بررسی وضعیت سلامت فرد گرفتن شرح حال كامل و انجام آزمایشات لازم ضروری است بیماران دیابتی و فشار خون بالا قبل از عمل باید بیماری آنها كنترل شده باشد. بیماری‌های عفونی و مشكلات پوستی قبل از عمل باید درمان شوند.

كیفیت و كمیت موها در ناحیه‌دهنده مو:كسانی كاندیدای خوب برای پیوند مو هستند كه در ناحیه پشت سرشان تراكم بالایی ازفولیكول‌های مو داشته باشند. تراكم به معنی تعداد موها در واحد سطح است. اگر تراكم بالا باشد، موهای قابل دسترس برای كاشت در ناحیه جلوی سر بیشتر است. موهای ضخیم و مجعد ظاهر پر‌تری ایجاد می‌كنند. افرادی كه تراكم خوبی ندارند، نتیجه عمل كاملا رضایت بخش نیست.

میزان شلی پوست سر:
میزان شلی پوست مشخص می‌كند تا چه میزان از پوست پشت سر می‌توان برداشت تا با حداقل كشش بتوان بخیه زد واحتمال اسكار (جای زخم) بخیه كاهش یابد. مسلما پوست‌های شل‌تر میزان مجاز برداشت پوست بیشتر از پوست سفت است.
سه شنبه 29/6/1390 - 15:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته