• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1774
تعداد نظرات : 506
زمان آخرین مطلب : 3555روز قبل
اقتصاد

تاریخچه تیتانیوم


تیتانیوم (از كلمه لاتین Titans كه پسر اول پادشاه Gaia بود، گرفته شده است) كه در انگلستان به وسیله William Gregor ...


تیتانیوم (از كلمه لاتین Titans كه پسراول پادشاه Gaia بود،گرفته شده است) كه در انگلستان به وسیلهWilliam GregOr در سال 1791 كشف شد و او این عنصر را به عنوان یكعنصر جدید در ایلمنیت شناسایی نمود. این عنصر چندین سال بعد توسط شیمیست آلمانی Martin Heinrich KlaprOth درذخایر روتیل مجدداً كشف شد.
 تیتانیوم فلزی خالص (9/99%)اولین بار در سال 1910 توسط Matthew A.Hunter به وسیله حرارت TiCl4 با سدیمدر یك بمب فلزی در 800-700 درجه سانتی گراد تهیه شد. این یك پردازش گسترده وپیچیده است اما در فرآیند جدیدتر، روش FFC_Cambridgeممكناست جایگزین فرآیند قدیمی شود. 
در موارد استفاده پودر اكسید تیتانیوم (فرم پالایشیافته روتیل)، محصول نهایی در آبراهه پیوسته ای از مذاب مناسب تیتانیوم برایاستفاده سریع در تولید آلیاژهای اقتصادی است. فلز تیتانیوم تا سال 1946 در خارج ازآزمایشگاه استفاده نمی شد تا این که William Justin krOll بررسی نمود كه تیتانیوم می تواند از نظر اقتصادی بوسیله احیای TiCl4 (تتراكلرین تیتانیوم) با منیزیمبوجود آید كه این روش هنوز هم كاربرد دارد.

منبع: پایگاه ملی داده ها
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 11:7
اقتصاد

جایگاهی مطمئن برای استیل


در حالی که استرلینگ (Sterling) به تدریج جایگاه مناسبی برای خود می‌یابد و به عنوان نوعی محصول لوکس بسط و گسترش می‌یابد ...


به نسبتی که از سنگ‌های گرانتری استفاده می‌کنید، به همان نسبت نیز با نیروهای کیهانی قویتری در ارتباط خواهید بود و این اثرات را به محیط اطراف خود پخش می‌نمایید. گاه سنگ‌های قیمتی، بیماری‌ها، درد و ناخوشبختی موجود در جسم اتری فرد را به‌خود جذی می‌کنند.

در صورتی‌که فرد مبتلا به کم خونی(آنمی)، از یاقوت و مرجان، استفاده کند، این دو سنگ رنگ خود را می‌بازند.

اگر فردی از نظر جسمی یا روحی سلامت نباشد، سنگ‌هایی مانند فیروزه، رنگ خود را از دست داده و یا رنگ آنها تغییر می‌کند. گاه برخی از سنگ‌ها از قبیل توپاز، زمرد و الماس، قدرت خود را به استفاده کننده می‌دهند. سرعت ارتعاشی برخی از سنگ‌ها از قبیل امتیست و سفایر موجب بیداری روحی فرد می‌شود، یا پاسخ‌گویی فرد را در مقابل ادراکات افزایش می‌دهد.

از سنگ‌های خود استفاده کنید؛ آن‌ها را در صندوق‌های آهنی یا جعبه جواهرات محبوس ننمایید.

روح و جسم خود را از این نیروهای بی نظیر که طبیعت به شما ارزانی داشته است محروم نسازید.

اگر از سنگ‌ها برروی انگشت خود استفاده می‌نمایید، توجه کنید که سنگ‌ها طوری برروی انگشتر تعبیه شده باشند که پوست شما را مستقیما لمس نمایند، زیرا باین ترتیب قدرت بیشتری به شما منتقل می‌شود.

برخی از سنگ‌ها در هر دو صورت، تراش خورده و تراش نخورده، مفید هستند. با این همه برخی از سنگ‌ها می‌بایستی تراش خورده و صیقلی شوند، تا اثرات خود را ظاهر سازند. یاقوت کبود، هنگامی که تراش و صیقل خورده‌است، بالاترین اثر خود را نشان می‌دهد. برعکس امتیست، به‌فرم خام و ‌کریستال، بهترین اثر خود را ظاهر می‌کند.

هنگامیکه سنگی را خریداری می‌کنید، درباره قیمت آن زیاد نگران نباشید. درنظر آورید که با صرف پول در خرید سنگهای قیمتی، از بیماری‌ها جلوگیری کرده‌اید. در غیر این‌صورت، ممکن است نیاز به پرداخت پول بیشتری برای ویزیت پزشک یا مخارج دارو و درمان داشته باشید.

همچنین به‌جای خرید و استفاده از جواهرات نادر و بسیار گران، می‌توانید از سنگ‌های نیمه‌گران استفاده نمایید که فوائد بسیار دارند و می‌توانند جانشین جواهرات نادر و بسیارگران شوند. با این همه باید توجه کرد که سنگ‌های گرانبها مانند الماس، یاقوت، زمرد، سفایر، دارای خصوصیات معجزه آسایی هستند.

منبع: نشریه طلا جواهر
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ سه شنبه ۲۲ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 11:5
اقتصاد

نقش طلا در اقتصاد جهان


بیشتر کشورهای مهم تولیدکننده ی طلا، معافیت های مالی، سوبسیدها(subsides) و کمک های دیگری را برای صنعت استخراج ...


بیشتر کشورهای مهم تولیدکننده ی طلا، معافیت های مالی، سوبسیدها(subsides) و کمک های دیگری را برای صنعت استخراج طلا فراهم آورده اند. در این کشورها به ویژه کانادا و آفریقای جنوبی، کمک های یادشده در ابقاء و برقراری صنعتی فعال و عملی مهم بوده اند. در سال های دهه ی 1970 که قیمت طلا افزایش یافت،تقریبا همه ی معادن طلای استرالیا و کانادا سوبسیدهایی را دریافت کردند.
 بسیاری از معادن آفریقای جنوبی دارایمعافیت های مالی می باشند. با توجه به اینکه در سال 1983 مدیر کل خزانه داری آفریقای جنوبی، طرح هایی را اعلام کرده تا مساعدت و کمک دولتی را درمعادن حاشیه ای طلا که از جانب دولت می توانند حمایت شوند کاهش دهد. معادن آفریقای جنوبی تحت نظر دولت اداره می شوند و ملزم به صدور طلایشان بهبازار های بین المللی از طریق بانک ذخایر آفریقای جنوبی می باشد و شوروینیز با ابلاغ احکام اداری ویژه ای از صنعت استخراج طلای خود حمایت مینماید.
چین، دورنمای صنعت طلای کشورش را از طریق تشویش و مشارکت جمعیت شهری و نظامی پایه ریزی می نماید. شرکت ها تولیدکننده ی طلا در ایالات متحده ی آمریکا، برای عملیات داخل کشور دارای 15% ( فوق العاده برداشت) و 14% ویژه ی عملیات خارج از کشورند. در ایالات متحده هیچ نوع تعرفهای روی واردات کانی های طلا، کنسانتره ی مربوطه یا شمش وجود ندارد اما عوارضی از 5%-11/2% برای انواع مختلف محصولات طلای نیمه ساخته وجود دارد.
در ساخت طلا به ویژه در صنایع الکتریکی و الکترونیک، هزینه ی طلای استفاده شده به ازای واحد کالا، هنوز درصد کوچکی از کل هزینه ی واحد مزبور است و از این رو، قیمت طلای مصرف شده در دستگاه اغلب اهمیت کمی در قیمت گذاری محصول دارد. در پاسخ به افزایش سریع و پایدار قیمت جهانی طلا در حد فاصل اواسط سال 1976 و اواخر 1980 ، شرکت های اکتشاف کننده به اندازه یدلالانانفرادی ، جستجوی جهانی خود را برای طلا شدت بخشیدند و نتایج جستجوی آنها چشمگیر بوده است.
برای مثال کانسارهای عظیم طلا در برزیل و پرو و جاهای دیگر کشف شده و میزان تولید به طور ناگهانی بالا رفت. البته این نتایج اغلب تنها از طریق تلاش های پیوسته دلالان انفرادی که توسط همان رویاهای طلایی که نسل های پیشین را به میادین طلای کالیفرنیا، آلاسکا، استرالیا و گینه ی جدید پیش می راند، حاصل شده است.
اگرچه قیمت طلا از سطح تثبیت شده ی آن در سال 1980 کاهش یافته است، اما به طور قابل ملاحظه ای بالاتر از سطح قیمت های اواخر دهه ی1970 باقی خواهد ماند. این سطح بالای قیمت، علاقه سرمایه گذاران را بیشتر نموده و آنها را ترغیب به افزایش کلی در سرمایه گذاری جهت ازدیاد ظرفیت اکتشاف، تولید نموده و هدایت کرده است. 
استخراج کانسارهای آبرفتی نسبت به استخراج منابع زیرزمینی کم هزینه تر بوده و در واقع استخراج زیرزمینی گران ترین روش استخراج تلقی می شود و البته این هزینه ها از معدنی به معدن دیگر به مقدار زیاد تفاوت می کند، بااین وجود بعضی از معادن زیرزمینی نسبت به عملیات روزمینی و سطحی، قابلیت تولید ارزان تر یک اونس طلا را دارند.
هزینه ی متوسط برای تولید یک اونس طلا در معدن در ایالت داکوتای جنوبی آمریکا در خلال1983 ، 301 دلارآمریکا بوده که این رقم به تفکیک به موارد زیر مربوط می شود:
253 دلار بابت استخراج و عملیات بعدی
18 دلار مخارج کلی و اداری
30 دلار مربوط به مالیات.
البته هزینه مربوط به استخراج و عملیات به ترتیب زیر سرشکن می شود:
- 20دلار( توسعه ی کار)
- 64 دلار(وقف در عملیات )
- 19 دلار ( حمل و نقل )
- 27 دلار ( انتقال مواد به سط حزمین )
- 7 دلار خرد کردن و حمل با تراموا
- 80 دلار به واسطه ی سایر هزینه های کلی و عملیات معدنی و همچنین
- 36 دلار به ازای آسیا کردن مواد اولیه.
لازم به یادآوری است هزینه های پروسه ی کانی های طلا بسته به عملیات مورد لزوم می توانند بسیار متفاوت باشند. سطح تکنولوژی عملیات استخراج نیز تا حدود زیادی روی هزینه ی تمام شده اثر می گذارد.
- تجارت جهانی
بیشتر از یک دهه، قسمت اعظم طلای جهان از طریق زوریخ سوییس به جریان افتادهاست و کشور سوییس جایی است که بانک ها و معامله گران، معاملات و فروش اکثر طلای استخراج شده در آفریقای جنوبی و شوروی را انجام می دهند و لندن برای تنظیم و فیکس نمودن قیمت ها ، همانند قبل، مرکز سنتی باقی خواهد ماند.
 لندن در حقیقت مکانی است که پنج معامله گر مهم شمش طلا که بازار بورس طلای لندن را در دست دارند و روزانه دوبار با یکدیگر ملاقات کرده تا سفارش ها و خریدها را با یکدیگر هماهنگ کنند. قیمتی که سفارش ها و خریدها بر اساس آن بوده و پس از موازنه و نیز تثبیت از طریق سرویس های خبررسانی و بی سیم به عنوان یک خبر مهم به سراسر جهان مخابره می شود. سایر مراکز تجارت مهم و برجسته ی طلا عبارتند از: نیویورک، شیکاگو، وینپگ، پاریس، فرانکفورت، بیروت، جده، هنگ کنگ، بمبئی، سنگاپور و توکیو.
ارتباط تلکس فوری میان مراکز معاملات جهانی، این امکان را به معامله گران و بازرگانان می دهد تا در هر زمان و با روشی واحد نسبت به گسترش بازار عکس العمل نشان داده و بنابراین بهطور مداوم حرکت طلا را در تجارت جهانی بیشتر نمایند. آمار تجارتی طلا در سال های پیش از1978 به واسطه ی گنجایش و تداخل حرکت های پولی بین بانک های مرکزی پیچیدهمی باشند.
 بعد از 15 آگوست سال 1971 که قابلیت تبدیلدلار ایلات متحده به طلا حذف شد، ایالات متحده هیچ طلایی را از ذخایررسمی خود مورد معامله قرار نداد، البته به استثنای 25/1 میلیون اونس شمشفروخته شده در حد فاصله ی زمانی 9-1978 شوروی در بازار جهانی طلا به عنوان یک فاکتور مهمولی متغیر تلقی می شود.
در بعضی از سال ها این کشور 15میلیون اونس طلا به کشورهای بازار مشترک (اقتصاد آزاد) صادر نموده است. در سال 1981صادرات خالص از شوروی و شرق اروپا بالغ بر حدود 9 میلیون اونس می شد. هر چندتا سال 1983 ، این میزان تجارت به حدود 2 میلیون اونس با افزایش فرو شمحصولات شوروی کاهش یافت.
طلای شوروی که در بازار های جهانی مورد معامله قرار می گیرد، دارای خلوص 999/0 درمقایسه با 995/0 برای طلا در دسترس از جانب دیگر منابع می باشد. تعدادی از بانک ها، دلالان و استفاده کنندگان صنعتی طلای با درجه خلوص بالا را ترجیح می دهند.
در سال 1982 ، همچنین آفریقای جنوبی، طلای با خلوص زیاد یعنی (99/99) برای رقابت با طلای شوروی روانه ی بازارهای بین المللی نمود. در سال های اخیر، شوروی حدود یک پنجم واردات طلای ایالات متحده را تامین نموده، اگرچه در خلال سال 1983 از طرف شوروی طلایی به ایالات متحده وارد نشده است.
علاوه بر تجارت شمش طلا، تجارت بین المللی در رابطه با کانی های حاوی کنسانتره ی طلا و طلای قراضه وجود دارد. برای بعضی از کشورها طلای بازیابی شده از کانی های وارداتیو قراضه، ممکن است درصد مهمی از کل تولید طلایشان را تامین نماید.
در ژاپن برای مثال، طلا به عنوان یک محصول فرعی ازکنسانتره های فلز ما در وارداتی، بازیابی می شود که راسا مشخص می باشد و بالغ برتقریبا 80% تولید طلای ژاپن در خلال سال 1983 می شود. طلا همچنین به طور بین المللی به عنوان یک جزء و مولفه که از مس خام تصفیه نشده، تنها بعد از پالایش در بیروناز کشور مبدا بازیابی می شود، به جریان می افتند. 
بسیاری از کشورهای تولیدکننده ی طلا، فروش طلای تهیه شده در داخل کشور را ممنوع کرده اند ولی درعوض لازم می دانند به عنوان یک دارایی ملی در مراکز دولتی حفظ و نگهداری گردد.
منبع: پایگاه ملی داده ها
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ یکشنبه ۲۷ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 11:3
اقتصاد

نقش طلا در سیستم پولی


اهمیت طلا به عنوان یك منبع ثروت و همچنین نقش كنترلی آن در سیستم پولی جهان كه به عنوان نیروی محركه اصلی در اكتشاف، استخراج و تولید طلا مطرح می‌باشند.


اهمیت طلا به عنوان یك منبع ثروت و همچنین نقش كنترلی آن در سیستم پولی جهان كه به عنوان نیروی محركه اصلی در اكتشاف، استخراج و تولید طلا مطرح می‌باشند. اگرچه روابط متقابل پول و طلا بسیار پیچیده است و روابطی كه در قطعی بودن آن اتفاق نظر وجودداشته باشد نادر است، ولی حداقل در این خصوص كه این دو به یكدیگر مرتبط هستند اتفاق نظر وجود دارد. این ارتباط در قالب‌های مختلفی بیان شده است.
گفتارهای زیر همه به نحوی دلالت براین ارتباط اساسی بین پول و طلا دارند:
- جدا از اینكه یك معدن دارای چه نوع ماده معدنی است، معدن كاری آن برای دستیابی به طلاست.
- قیمت طلا نه فقط از طریق میزان عرضه و تقاضای آن تعیین می‌شود، بلكه از طریق میزان عرضه و تقاضا برای سرمایه و اعتبار (پول) به منظور رهایی از ركورد اقتصادی نیز كنترل می‌شود.
- اگر بخواهیم در اصلاح پایداری قیمت‌ها و اعتماد به پول رایج خاصی موفق باشیم باید ارتباط آن را با طلا تقویت كنیم.
- تحت شرایط ثابت از نرخ مبادلات پولی، حتی با رشد اقتصادی بسیار سریع، موازنه مالی جهان وقتی قابل حصول است كه افزایش كل ذخایر پولی بین المللی منطبق بر افزایش تولید طلا باشد نه منطبق بر افزایش یك نوع ذخیره پولی خاص مانند دلار. 
به رغم مشكلات موجود در تخمین حوادث سیاسی كوتاه مدت در جهان و اثرات آن در قیمت و تولید طلا در بازار آزاد، می‌توان طلا را به عنوان یك شاخص حساس نسبت به شرایط ملی و بین‌المللی معین از قبیل تورم و یا جنگ معرفی كرد. برای مثال در دو سه دهه اخیر به طور آشكار قیمت طلا و نفت تاحدود زیادی به موازات یكدیگر تغییر كرده است، ولی این رابطه ممكن است دردرازمدت قابل دوام نباشد.
بر اساس داده‌های موجود ارزش نسبی طلا در ارتباط با عوامل زیر تعیین می‌شود:
- نرخ تورم و سایر عوامل موجد ناپایداری اقتصادی مانند نرخ بهره بانكی
- هزینه تهیه سرمایه و سود حاصل از دارایی‌های دیگر.
- كوشش برای توسعه و بازاریابی
- ارزش طلا  نسبت به سایر اجناس.
- چشم انداز وضعیت عرضه و تقاضا برای طلا
- بازارهای طلا
 بین تولیدكنندگان و مصرف‌كنندگان طلا بازارهای كلیدی فعال می‌باشند كه در سطح جهانی و منطقه‌ای پراكنده‌اند. تولیدات آفریقای جنوبی كه بزرگترین تولیدكننده طلا در جهان است، به بازارهای لندن و زوریخ سرازیر می‌شود. 
تولیدات آمریكای شمالی به بازارهای نیویورك و تورنتو انتقال می‌یابد. تولیدات به استرالیا به هنگ‌كنگ، سنگاپور و ژاپن می‌رود. معامله كنندگان عمده در بازار طلای جهان، یا موسسات بانكی هستند یا موسسات تجاری‌ای كه بانك‌ها سهامداران عمده آنها می‌باشند. بدین لحاظ از نظر مالی در سطح بسیار بالایی هستند.
منبع: گردآوری: گروه زر
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ یکشنبه ۲۷ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 11:1
آموزش و تحقيقات

طلا و کاربرد آن در صنعت حمل و نقل


طلا در سیستم‌های پیشرفته کیسه هوای اتومبیل‌ها به‌کار رفته ‌است. از طلا در دستگاه حس‌گر استفاده شده که در قسمت ...


- کیسه‌های هوا
طلا در سیستم‌های پیشرفته کیسه هوای اتومبیل‌ها به‌کار رفته ‌است. از طلا در دستگاه حس‌گر استفاده شده که در قسمت داخلی ماشین نزدیک به سپر جلو قرار می‌گیرد.این حس‌گرها دارای اتصال‌های الکتریکی طلایی است که به محض تحریک شدن به کیسه هوا، علامت فعال شدن را ارسال می‌کند. طبق قوانین مربوطه، سیستم‌های کیسه هوا باید تا ۱۰ الی ۱۵سال از طول عمر ماشین، بدون مشکل و نقص عمل کنند. لذا، طلا به‌ دلیل ویژگی‌های بسیار خاص همچون رسانا بودن نیروی برق، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و مات شدن، به‌ویژه در محیط‌های کثیف و داغ موتور ماشین، مناسب‌ترین فلز برای این وسیله ایمنی شناخته شده که همه شرایط لازم را دارا است.
کیسه هوای خودروها به‌گونه‌‌ای طراحی شده‌است که سرنشینان خودروها را به هنگام تصادفات شدید محافظت کند. طبق قوانین مصوب، سازندگان اتومبیل باید توجه داشته باشند در ماشین‌های سال ۱۹۹۸ باید دو کیسه هوا در اتومبیل تعبیه شود. ضمن این‌که تا پایان سال ۱۹۹۵ بیش از ۱۰ میلیون از اتومبیل‌های ایالات متحده مجهز به کیسه هوا بودند.
- موتورهای هواپیما
طلا نقش بسیار مهمی را در موتورهای هواپیما ایفا می‌کند که از آن‌جمله می‌توان بویینگ ۷۷۷ را نام برد. یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده در آلیاژ به‌کار گرفته در ساخت و نصب استاترها و تایرهای ماشین طلا است. وجود این دو جز برای نگهداری جریان هوا و تراکم آن بسیار ضروری است، زیرا منجر به انجام عملیات احتراق درموتور Stator ماشینمی‌شود.
- پنجره‌های هواپیما
پنجره‌های آکلریک کابین خلبان در بسیاری از هواپیماهای ارتشی و داخلی، دارای روکشی از طلا است. استفاده از این روکش طلا موجب آن می‌شود که این پنجره‌هاحامل جریان برق باشند و همین ویژگی موجب از بین رفتن قطرات یخ زده و برفک از روی پنجره‌های کابین خلبان می‌شود که ممکن است دید خلبان را کم کند. هنگامی‌که هواپیما در حال کم کردن ارتفاع از میان ابرهای باران‌زا است، وجود این روکش نازک طلا بر روی پنجره‌ها، موجب پراکنده شدن مه می‌شود. طلا به ‌دلیل بازتاب گرما به هنگام پرواز در آب و هوای بسیار گرم، ‌موجبمی‌شود که هوای کابین خلبان برودت لازم را حفظ کرده و خنک بماند. به هنگام پرواز در ارتفاعات بسیار بلند و سرد، نیز به‌دلیل آن‌که طلا رسانای حرارت وگرما است، همین موجب می‌شود که هوای کابین گرم باقی بماند و مهمان‌داران نیز احساس راحتی کنند.
- تحقیقات مربوط به کاهش آلودگی هوا
در این اواخر محققان کشف کرده‌اند که ذرات طلا می‌تواند به‌ عنوان کاتالیست‌هایی بسیار مفید عمل کرده و ذرات معلق و خطرناک مونو اسیدکربن و نیتریک اکسید معلق در هوا را بهگازهای بی‌خطر تبدیل کنند. گاز مونو کسیدکربن توسط اجاق‌های گازسوز، دود سیگار وآتش به وجود می‌آید. نیتریک اکسید که یکی دیگر از آلاینده‌های هوا به‌شمار می‌آید در اثر سوخت موتورهای ماشین و تراکتور به ‌وجود می‌آید. نیتریک اکسید به هنگام ترکیب با هوانقش عمده‌ای در تولید مه، دود، و دیگر آلاینده‌های هوا دارد. هنگامی‌که طلا با اکسیدهای دیگر فلزات در دستگاه‌هایکنترلی آلودگی هوا ته‌نشین می‌شود، فرآیند تبدیل، گاز مونواکسیدکربنبه دی‌اکسیدکربن را به نحو چشم‌گیری افزایش می‌دهد.
 ذرات طلا با پوشش دادن اکسیدآلومینیوم، تا ۴۰ درصدفرآیند تبدیل اکسید نیتریک به گاز نیتروژن بی‌خطر را افزایش می‌دهند. هم‌اکنون در حال آزمایش و بررسی استفاده از ترکیب کاتالیست‌های طلا و فلزات دیگر دستگاه‌هاییهستند که مخصوص تصفیه هوا در محیط‌هایی همچون ادارات، داخل اتومبیل‌ها، گاراژها و پارکینگ‌ها می‌باشند. لازم به ذکر است که استفاده از چنین ترکیبی در زمینه‌های متعدد دیگری نیز آغاز شده است که از آن ‌جمله می‌توان به ماسک‌های اکسیژن مخصوص مأموران آتش‌نشانی و معادن ذغال‌سنگ و در حس‌گرهای گاز مونواکسیدکربناشاره کرد.
ویژگی‌های خاص طلا، همچون واکنش‌ناپذیر بودن آن موجب شده تا طلا در فرآیند کاتالیزوری‌ها، به‌عنوان جزیی اساسی و ضروری برای کنترل آلاینده‌های هوا مورد استفادهقرارگیرد. طلا در مقایسه با سایر کاتالیست‌های تجاری، دارای مزایای بی‌شماری است.
به‌عنوان مثال: اکسید مس و منگنز و سایر فلزات قیمتی مقاوم هستند و به‌عنوان کاتالیست در درجه حرارت‌های پایین، کمتر عمل می‌کنند ولی طلا در محیط‌های مربوطه فعالیت‌های کاتالیستی را به‌خوبی انجام داده و حتی در حرارت معمولی واکنش نشان می‌دهد.
منبع: گردآوری: گروه زر
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ شنبه ۲۶ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 11:1
آموزش و تحقيقات

جایگاه پالادیوم در صنعت جواهر سازی


پالادیوم به‌تدریج درتولید و ساخت جواهرآلات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد شد. بزرگ‌ترین معدن پالادیوم آمریکا و برخی ...


 پالادیوم به‌تدریج در تولید و ساخت جواهرآلات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد شد. بزرگ‌ترین معدن پالادیوم آمریکا و برخی تولیدکنندگان با تاسیس نهادی تحت عنوان پالادیوم الیانس اینترنشنال Palladium alliance international سعی کرده‌اند تا بر اعتبار این فلز بیش از پیش بیافزایند. تعدادی از کلکسیون‌های جدید پالادیوم امسال به نمایش گذاشته‌ شده‌اند و برخی معتقدند پالادیوم در ظرف۲۴ ماه ‌آینده تبدیلبه فلزی محبوب خواهدشد. درضمن فروش تیتانیوم و استیل ضدرنگ نیز درساخت جواهرات مردانه کاربرد فراوانی یافته‌اند. 
سیر صعودی قیمت‌های طلا و پلاتینیوم نظر مشتریان، خرده‌فروشان و تولیدکنندگان را به‌سوی فلز مزبورجلب کرده‌است. از دیدگاه جواهرسازان این فلز دارای خصوصیاتی است که سببشهرت آن دربازار‌های آمریکا و در نزد جواهری‌ها و تولیدکننده‌های جواهرآلات مردانه می‌شود.
در طی ۱۸ ماه گذشته، ستاره اقبال پالادیوم نورافشانی می‌کند و بخت با آن یاراست این امر ناشی از افزایش قیمت این فلز است (خرید آن اقدامی مناسبازسوی سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود که آن‌ها را در مقابل تنش‌های جهانی وتغییر قیمت‌های نفت مورد حمایت قرارمی‌دهد.) در اواخر ماه‌مه، هر"تروی اونس * " طلابه‌میزان۷۳۰ دلار به‌ فروش می‌رسید. این افزایش قیمت به‌مدت ۲۶ سال طول کشید، در حالی‌که قیمت پلاتینیوم درمقایسه با قیمت پالادیوم از۳۷۱ دلار، به ۲۷۵/۱ دلار رسیده بود.لذا تولیدکنندگان جواهر و خرده‌فروشان سراسر جهان گرایش به این فلز پیداکرده‌اند. درسال ۲۰۰۵ خرید فلز مزبور برای ساخت، ۵۴ درصد (معادل۴۳/۱ میلیوناونس) افزایش یافت و چینی‌ها از جمله افرادی بودند که این شرایط رابیش از پیش به‌نفع خود می‌دانستند.
درآمریکا، منافع حاصل از تجارت در سال کنونی با توجه به تعداد تولید‌هاییکه در نمایشگاه‌های مشهور از جمله JCK – لاس وگاس به نمایش گذاشته شده‌اند فوق‌العادهچشمگیر است. ارزش پالادیوم تنها دلیل افزایش اهمیت این فلز نیست. به‌گفته"اسکات کی ScottKay " فلز مزبور حکم گنجی گران‌بها را برای جواهرسازانیافته‌است و تحول‌های مهمی را درصنعت جواهرسازی ایجاد خواهدکرد. تولیدکنندگانی که ازاین فلز درکارخود بهره می‌برند مانند"کی Kay " "آدیر جوئلری Adair jewelry "، "فردریک گلدمن Frederick goldman " آن را فلزی بسیار گران‌بهاتوصیف کرده و در زمره پلاتینیوم قرارمی‌دهند.
رنگ پالادیوم سفید متمایل به خاکستری، سفیدتر از پلاتینیوماست و هرگز تیره نمی‌شود و یا رنگش تغییری پیدا نمی‌کند و آلرژی‌زا نیست. ضمن آن‌که۶/۱۲درصد سخت‌تر و انعطاف‌پذیرترمی‌باشد اگرچه سختی آن در مقایسه با پلاتینیومکمتر است. قابلیت تغییر و وزن سبک آن سبب می‌شود تا بیشتر از پلاتینیومدر ساخت جواهر استفاده قرار شود و هزینه کمتر و سود بیشتری را به‌دنبالداشته باشد.
"انجمن بین‌المللی پالادیوم الیانس PALLADIUMS Alliance " هدفیمشابه بااتحادیه بین‌المللی صنف پلاتینیوم را دنبال می‌کند که همانا افزایش اعتبارپالادیوم در نزد مشتریان و خرده‌فروشان است. "فرانک مک آلیستر Frank Mc Allister " رییسو مدیرعامل شرکت "استیل‌ واتر Still water " و "بیلینگز مونت Billings Mont " بزرگ‌ترین تولیدکننده پالادیوم، معتقدند که: هنوز آن‌طورکه باید به ارزش این فلز پی نبرده‌اند.شرکت"استیل واتر"حامیPAI و "جان استارک John stark " است و دراصل ریاست آن‌هارابرعهده دارد.
در هرحال ایده تاسیس اتحادیه فوق از سوی "جاناتان گلدمن   JonathanGoldman " تولیدکننده جواهرات مشهور و بزرگترین حامی استفاده از پلاتینیوم در ساخت جواهر از آمریکا مطرح شده است به‌طورتقریبی۲ سال پیش، شرکت او به‌دنبال فلزی بود که درمقایسه با پلاتینوم هزینه کمتری دربرداشته و کاربرد آن سبب زردی و تغییررنگ فلز نمی‌شود (مانند طلای سفید) و هدف مذکور در نهایت منجر به شناخت پالادیوم شد.
در ژانویه ۲۰۰۵ بعد از ۶ ماه تلاش مجموعه‌ای از جواهرات پالادیوم به‌نمایشگذاشته ‌شد. در سال‌جدید نیز مدل‌های عروسی تحت‌عنوان"آرت کارود Art carved " وجواهراتی به‌مناسبت سالگرد ازدواج عرضه ‌شد. "گلدمن" طی گفتگوییبا JCK اظهارکرد: ما به‌طورکامل نسبت به این فلز احساس تعهد می‌کنیم . اودرسال ۲۰۰۴ با مکآلیستر تماس گرفت و پیشنهاد تاسیس سازمان صنعتی را به او کرد که براساسآن پالادیوم به‌شیوه‌ای صحیح به بازار معرفی‌شده و نظرخرده‌فروشان و مشتریان بسیاری رابه خود جلب کرد. شرکت‌های زیادی تقاضای‌او را پذیرفتند ازجمله" هوور واسترانگ متالوژی"، جانسون ماثی و روچوئت که به حمایت از او پرداختند.
منبع: گردآوری: گروه زر
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ شنبه ۲۶ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 11:0
آموزش و تحقيقات

پیشینه فلز و هنر فلزکاری در ایران


از مناطق کردستان، گیلان(املش، عمارلو،جوبن،اصطلخ جان) مازندران(ساری و کلاردشت) و لرستان آثار زرین و سیمینی به صورت ...


از مناطق کردستان، گیلان(املش، عمارلو،جوبن،اصطلخ جان) مازندران(ساری و کلاردشت) و لرستان آثار زرین و سیمینی به صورت اتفاقی و حفاری غیرمجاز به دست آمده که نمونه‌هایی از آن ها مربوط به دوره‌های فرهنگی مختلف در این نمایشگاه در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.

از ناحیه کردستان اشیایی مانند مدال‌ها زیورآلاتی چون دستبندهایی با سر حیوانات، گوشواره، آویزهایی به شکل انار ومجسمه‌های کوچک به شکل گاو از جنس طلا و نقره به دست آمده است.

از اشیای زرین و سیمین منسوب به لرستان که بسیار کمیاب هستندمی‌توان از یک پیشانی‌بند زرین که به صورت لوحه‌ای نازک و منقوش به نقش حیوانات و یک جفت گوشواره زرین با نقش غزال که بسیار مورد علاقه برنزکاران بوده و در زمره اشیای خریداری شده توسط موزه ایران باستان بوده است، نام برد.

 اشیای سیمین منسوب به این ناحیه که در نمایشگاه عرضه شده شامل یک ورقه نازک منقوش به نقش حیوانات و یک پیکره حیوان بالدار است. موضوعات روی قطعات تزیینی منسوب به این ناحیه نمایانگر تاثیر هنر لرستان در دوره‌های بعدی از جمله هنر هخامنشیان است.

- عهد هخامنشیان

پارس‌ها- که ایرانی بودند و از سده نهم قبل از میلاد نام و نشان آن‌ها در کتیبه‌های آشوری آمده است- نخست، تابع آشور بودند و سپس، اطاعت مادها را پذیرفتند. آنان در حدود سال ۷۰۰ ق.م، حکومت منطقه‌ای خود را به زعامت هخامنش در پارس آغاز کردند. چاایش پیش، (۷۳۰ ق.م)؛ کمبوجیه اول؛ کوروش اول و چاایش پیش دوم پادشاهان دوره اول سلسله هخامنشی هستند.

 پس از دو شاخه شدن آن‌ها شاخه اصلی که در انزان (شوش) و عیلام پادشاهی خود را ادامه دادند عبارتند از: کوروش دوم، کمبوجیه دوم، کوروش سوم(بزرگ) و کمبوجیه سوم. جز این‌ها شاخه فرعی که در پارس حکمرانی خود را ادامه دادند، عبارتند از: آریا رامنه (۶۴۰-۵۹۰ ق.م)، آرشام، ویشتاسپ و داریوش اول.

کوروش سوم یا کوروش بزرگ- که از او در اسناد و مدارک باستانی و تاریخی و دینی اقوام و ملل مختلف جهان، به بزرگی و نیکی یاد شده است- پس از قیام بر ضد مادها و فتح همدان (پایتخت آن‌ها) در سال ۵۵۰ ق.م به پیشروی در سراسر منطقه آسیای غربی ادامه داد.

او مرزهای پادشاهی خود را تا مصر و مدیترانه از مغرب، رود سند از مشرق، رود سیحون (سیردریا) از شمال، و خلیج فارس و دریای هند از جنوب امتداد داد. بابل در سال ۵۳۸ ق.م فتح شد و یهودیان به اسارت درآمده در دوره بخت‌النصر، آزادی خود را بازیافتند و به موطن خود بازگشتند و معابدشان را از نو بنا کردند.

 به همین دلیل است که کوروش در کتاب مقدس، به نیکی یاد شده است. امپراتوری وسیعی که کوروش بر آن فرمانروایی داشت. به تایید مورخان، بر پایه تساهل و تسامح و احترام به آداب و رسوم و اعتقادهای مردم مغلوب استوار بود. نزد کوروش ، "ملل متنوعه" از رفاه و آرامش و عزت و احترام کامل بهره‌مند بودند.

در پایان سلطنت کوروش، بار دیگر اقوام ماساژت‌ها (بخشی از سکاها) در آسیای مرکزی دست به فتنه و آشوب زدند. در سال ۵۲۹ق.م، فرمانروای ایران که برای سرکوب آنان و برقراری آرامش در منطقه، بدان سوی لشکر کشیده بود، به قتل رسید. جسد او را به پارس آوردند و در پاسارگاد(مشهد مرغاب) به خاک سپردند.

پس از کوروش، پسرش کمبوجیه و پس از او بردیا- که او را برادر دروغین کمبوجیه نامیده‌اند- زمام امور را در دست گرفت. اما شاخه دیگر هخامنشیان به سرکردگی داریوش اول قیام کردند و پیروز شدند و داریوش بر تخت سلطنت نشست(۵۲۲ ق.م). این فرمانروای مقتدر توانست در مدت دو سال، با بیست جنگ و شورش و قیام مقابله کند و امپراتوری بزرگ کوروش را از نو بر پا دارد. به دستور او، از رود سند تا دریای پارس و از آن جا تا بحر احمر را دریانوردان ایرانی مساحی کردند و برای نخستین بار در تاریخ، دریای مدیترانه با حفر کانال داریوش(ترعه سوئز)، به دریاهای ایرانی متصل شد.

با برقراری نظم حکومتی در آسیای مرکزی، از طریق قفقاز و آسیای صغیر- که پیش از آن با حمله کوروش کبیر، فتح شده بود- قشون ایران خود را به بالکان رسانید. در سال ۴۹۸ق.م، سپاهیان داریوش از تنگه هلسپنت به دیگر اماکن یونان رسیدند. با برپایی دوجنگ در سالامیر(۴۹۷ق.م) و مارسیاس (۴۹۷ق.م)، یونان شکست خورد و اسیران زیادی به شوش منتقل شدند.

داریوش هم مثل کوروش کبیر اهل تساهل و مدارا بود و در کشورداری و ایجاد تشکیلات حکومتی و اقتصادی، در سراسر امپراتوری گسترده خود، روش‌های تازه‌ای به کار برد. داریوش، شهر تاریخی شوش را پایتخت امپراتوری خود اعلام کرد و با برپایی بناهای عظیم و زیبا و هنرمندانه در آن جا و همچنین، در خاستگاه نخستین پارس‌ها، یعنی در تخت جمشید، عظمت سیاسی و حکومتی روزگار خود را نمایاند.

داریوش در سال ۴۸۴ق.م، چشم از جهان فرو بست و پسرش خشایارشا بر مسند قدرت نشست. او پس از فرو نشاندن فتنه مصر و تسخیر مجدد بابل در سال ۴۸۱ق.م، به یونان لشکر کشید و در چند نبرد تاریخی، گاهی پیروز و گاهی مغلوب شد. سرانجام، در بهار ۴۷۹ق.م، در جنگ پلاته شکست خورد.

 در تابستان سال ۴۶۵ ق.م، در پی دسیسه درباریان، او و پسر ارشدش، داریوش کشته شدند و پسر دیگرش اردشیر- که به درازدست شهرت دارد- تخت و تاج پدر را تصاحب کرد و تا سال ۴۲۴ق.م، بر مسند قدرت باقی ماند. پس از او، خشاریارشای دوم پسرش فقط ۴۵ روز پادشاهی کرد. تا دوره پادشاهی داریوش دوم (۴۲۴-۴۰۴ق.م) و اردشیر دوم (۴۰۴-۳۵۸ق.م) و پسر او اردشیر سوم (۳۵۸-۳۳۶ق.م) پادشاهی کرد.

پس از او، در زمانی که در داخل امپراتوری گسست‌های سیاسی و معنوی پدید آمده بود و عیش و عشرت و خوش‌گذرانی جای شمشیرزنی و دلاوری را گرفته بود، داریوش سوم در سال ۳۳۶ق.م، بر اریکه قدرت نشست و در دوره پادشاهی او بلندآوازه‌ترین سلسله‌های پادشاهی ایران باستان منقرض شد.

در دوره هخامنشیان، در سراسر قلمرو حکومتی، با حفظ پاره‌فرهنگ‌ها و آداب و رسوم منطقه‌ای و حفظ احترام "ملل متنوعه" ، انسجام اجتماعی و هویت ایرانی اندک اندک شکل گرفت. تشکیلات حکومتی و ساتراپ‌ها، امور لشکری و نظامی، مساله مالیات‌ها و ضرب سکه و کاربرد جهانی آن، امنیت امور قضایی و فرونشاندن شورش‌ها(از آن میان شورش بردیای دروغین) حاکی از آن است که سازمان حکومتی دارای نظام متشنجی بود. اعتقاد به اهورا مزدای واحد، که خالق زمین و آسمان بود، رونق یافت.

علوم و فرهنگ و صنایع دست‌بافت و دست‌ساخت و هنر و معماری رشد زیادی کرد. هنوز هم آثار آن عصر درخشان در تخت جمشید و پاسارگاد و نقش رجب و نقش رستم برجای مانده است.کتیبه‌های بازمانده از آن روزگار حاکی از زبان و نوشتار مردم آن زمان است. خط میخی که اقتباس شده از خط بابلی است، به صورتی زیباتر و با حذف پاره‌ای علامات اضافی در سنگ‌نوشته‌ها و الواح گوناگون، مبین حیات اجتماعی و هویت فرهنگی ساکنان ایران زمین در سده‌های میانی هزاره یکم قبل از میلاد است.

- کتیبه‌نگاری در ایران باستان

۱) کلیات: سنت کتیبه‌نگاری در ایران پیش از اسلام محدوده‌ای گسترده دارد و مطابق روش معمول زبان‌شناسی تاریخی این محدوده تاریخی به دوره باستان و میانه تقسیم شده است. دوره باستانی محدوده زمانی پادشاهی هخامنشیان و دوره میانه عمدتا دوره اشکانیان و ساسانیان را در برمی‌گیرد، هر چند سنت نگارش کتیبه به خط‌های میانه تا قرن‌های چهارم و گاه بعدتر نیز در میان ایرانیان رواج داشته است. از دوره پیش از هخامنشیان نیز کتیبه‌هایی به خط‌های غیرایرانی مانند سومری، ایلامی و میخی بین‌النهرینی و کتیبه‌های اورارتو و حتی اخیرا کتیبه‌هایی در جنوب خراسان (=لاخ‌مزار، بیرجند) به دست آمده است که برخی وجود خط تصویری را در آن ها نیز احتمال می‌دهند(مقالات پژوهشی، ص۲۹-۱۹). اما در این جا بیش‌تر نظر بر کتیبه‌های ایرانی و به خط‌های رایج در ایران است و بنابراین دو دوره باستان و میانه به تفکیک موردبحث قرار می‌گیرد(برای کتیبه‌های اورارتو و هوریت لوکوک،۱۹۹۷،ص۵۱)

۲) کتیبه‌های هخامنشی: به سبب حکومت کوتاه مادها از خط و زبان آنان آگاهی روشنی در دست نیست. آن‌چه یقین است این که زبان مادها یکی از زبان‌های شاخه شمالی گروه غربی زبان‌های ایران است که می‌توان شماری از واژه‌های آن را بازسازی کرد. در کتیبه‌های فارسی باستان واژه‌هایی مانند ؟ شاه، ؟ راست، حقیقی؟ بزرگ و ... مادی هستند‌(لوکوک۱۹۹۷، ص۴۹-۴۷)

زبان‌ها و خط‌هایی که در دوره هخامنشیان در امپراتوری آنان کاربرد داشته و بر کتیبه‌ها، فلزنوشته‌ها، سکه‌ها، گل‌نوشته‌ها، سفالینه‌ها و... حک شده‌اند به جز خط میخی فارسی باستان عبارتند از:

آرامی زبان آرامی، زبان یکی از اقوام سامی‌نژاد است که خود را بنی‌آدم می‌نامیده‌اند و تیره‌ای از آن ها در حدود هزاره سوم پیش از میلاد از شبه جزیره عربستان به سوریه و عراق مهاجرت کرده‌اند. سامی‌ها نام آرام را به سرزمین لبنان و سوریه و عراق اطلاق می‌کرده‌اند و در تورات از کشور آرام سرزمین‌هایی اراده شده که در شمال شرقی فلسطین قرار داشته است و از سوی باختر از دجله امتداد یافته به دریای مدیترانه می‌رسیده و از شمال به سلسله کوه‌های توروس ممتد بوده است. زبان آرامی با زبان فنیقی و عبری، شاخه غربی زبان‌های سامی را تشکیل می‌دهد(برای آگاهی بیش‌تر درباره شاخه‌های آرامی و تاریخچه‌آن ؟)

هنگامی که کوروش بزرگ در سال ۵۳۹ پیش از میلاد امپراتوری بابل را از پای درآورد، زبان آرامی در بخشی از پادشاهی هخامنشی رواج داشت. داریوش خط و زبان آرامی را که پیش از او در بین‌انهرین و شام رواج داشت به عنوان زبانی میانجی پذیرفت و دبیران آرامی‌زبان را در دربار خویش به کار گماشت و ارتباط‌ها سیاسی دربار او با این خط و زبان و به وسیله همین دبیران بود که علاوه بر آرامی، که زبان مادری آنان بود، با زبان پارسی نیز آشنایی داشتند و فرمان‌هایی را که از پادشاه می‌شنیدند به خط و زبان آرامی می‌نوشتند و به ایالت‌های مختلف می‌فرستادند و این نوشته‌ها در هر ایالت به زبان و گویش همان محل ترجمه می‌شد.

 کاربرد خط آرامی‌ در دوره اشکانیان و ساسانیان نیز ادامه یافت و سبب ایجاد هزوارش‌ها در زبان‌های ایرانی میانه شد. علاوه بر این، آرامی از طریق شهربان‌های ایرانی، به هند نفوذ کرد و در آن جا نیز جایگاهی مشخص یافت و پایه نگارش خط خروشتی ؟ شد. گونه‌ای از زبان آرامی که در امپراتوری هخامنشی رواج داشت "آرامی شاهنشاهی" خوانده شده است.

منبع: نشریه طلا جواهر
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ جمعه ۲۵ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 10:57
اقتصاد

ذخائر جهانی طلا


كل ذخائر جهانی طلا در دنیا تقریبا 3/1 بیلیون اونس بوده كه از آن مقدار، تقریبا 3/2 آن در آفریقای جنوبی قرار دارد و ذخائر ...


كل ذخائر جهانی طلا در دنیا تقریبا 3/1 بیلیون اونس بوده كه از آن مقدار، تقریبا 3/2 آن در آفریقای جنوبی قرار دارد و ذخائر كل پایه طلای جهان كلا حدود 4/1 اونس رقم زده شده است.لازم به ذكر است كه منظور از ذخائر، ذخائر قطعی و ثابت می باشد و ذخائر پایه شامل مجموع منابعی است كه در حال حاضر، اقتصادی، كمی اقتصادی و نیمه اقتصادی می باشند.

 میزان تولید سالانه جهانی طلا در سال 1845 حدود60 تن بود. اولین افزایش چشم‌گیر در تولید جهانی طلا به سال 1849 برمی‌گردد كه در آن سال در غرب ایالات متحده كانسارهای طلای زیادی كشف شد و براساس این اكتشاف سهم ایالات متحده در تولید جهانی طلا از چند درصد به حدود 50 درصد افزایش یافت. تولید طلا تا سال 1910 روند افزایشی نشان می‌دهد ولی از سال 1910 تا كمی بعد از جنگ جهانی اول، تولید شدیداً كاهش می‌یابد و تا سال 1925 این روند ادامه دارد.

از این سال تا شروع جنگ جهانی دوم افزایش چشم‌گیری در تولید جهانی طلا مشاهده می‌شود كه با شروع جنگ جهانی دوم كاهش شدیدی در تولید طلا رخ داد. نیاز به سرمایه برای بازسازی جوامع بعد از جنگ و توسعه آن‌ها، دلیل افزایش تولید در سال‌های بعد از جنگ بود. این افزایش تولید برای بیشتر از دو دهه ادامه داشت به طوری كه تولید طلا از 750 تن به حدود 1500 تن در سال رسید و علت عمده این افزایش كشف كانسارهای طلای نوع كارلین بود

- كشورهای اصلی تولید كننده طلا:

- آفریقای جنوبی

   در حدود 43000 تن طلا در آفریقای جنوبی استخراج شده كه 37 در صد تولید شمش طلای جهان را به خود اختصاص داده است . در طول دهه 1870 و اوایل دهه 1880 اولین كشف و استخراج كوچك مقیاس طلا در آفریقای جنوبی در Pilgirms Rest و Barberton در شرقی ترین بخش Transvaal به وقوع پیوست . در سال 1970 قاره آفریقا 82% از طلای استخراجی دنیا را در اختیار داشت اما با افزایش تولید طلا در استرالیا و آمریكای شمالی، سهم آفریقا در سال 1999 در حدود 18% كاهش یافت. تولید طلای آفریقای جنوبی، بزرگترین تولید كننده طلا در كل دنیا در طی شش سال پی در پی به 450 تن طلا (3% كمتر از سال 1998) كاهش یافت كه پایین‌ترین سطح در 45 سال گذشته بود. میزان تولید كانسنگ تحت كنترل معادن آفریقای جنوبی در حدود 87 میلیون تن با عیار بالای 5.09 گرم برتن بود. در این سال از 15 شركت تولید كننده طلا در دنیا، 5 شركت، مربوط به آفریقای جنوبی بودند. (Earl B.Amey2000) 

- آمریكا

   در سال 1900 آمریكا سردمدار تولید طلا به میزان 119 كیلوگرم در سال بود كه 31 درصد از كل تولید طلای دنیا را دربر می‌گرفت. در رده‌های بعدی، استرالیا، كانادا و روسیه قرار داشت و در آن زمان آفریقای جنوبی، طلایی تولید نمی‌كرد. در آن زمان ایالت كلرادو 36درصد از تولید طلای آمریكا را به خود اختصاص ‌داد و ایالت نوادا كه اكنون تولید كننده بزرگی است، تنها 3درصد از تولید طلای آمریكا را تامین می‌كرد. افزایش تولید طلا در ایالت نوادا در سال‌های بعدی در پی ابداع روش جدید سیانیدشویی استحصال طلا از نهشته‌های كم عیار، در اواخر دهه60 ممكن شد.بعد از سال 1991 آمریكا از نظر میزان تولید، پس از آفریقای جنوبی قرار گرفت. در آن زمان میزان تولید آمریكا در 5 دهه اخیر برای اولین بار از روسیه بیشتر شد. ده‌ها معدن پلاسری بزرگ در آلاسكا وجود دارد كه تولیدكننده بخشی از طلای آمریكا هستند

بخش اندكی از طلای آمریكا محصول فرعی فرآوری دیگر معادن بویژه معادن مس می‌باشد.

با وجود كاهش حدود 10 میلیون دلار در بخش فعالیت‌های اكتشافی طلا در آمریكا، از سال 1999 تا 2000 سرمایه‌گذاری در بخش اكتشاف خارج از آمریكا برای سومین بار به میزان 16.8% افزایش یافت.

در سال 2000 ایالات متحده با 353 تن طلا، دومین تولیدكننده بزرگ دنیا بود كه 14 درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص می‌داد. ارزش طلای آمریكا در همین سال در حدود 3.2 میلیارد دلار بوده است.

   آفریقای جنوبی رتبه اول و كشورهای استرالیا، چین و كانادا به ترتیب رتبه‌های سوم تا پنجم را داشتند در این سال ایالت نوادا 4/3 از تولید طلای آمریكا را تامین می‌كرد. حال آنكه كلرادو تامین‌كننده3% از كل تولید آمریكا بود.

- استرالیا

در سال 1999، تولید در معادن طلای استرالیا با كاهش 2 درصدی مواجه شد، هرچند كه در رتبه این كشور كه سومین تولید كننده طلای دنیا بود تغییری ایجاد نكرد. از 296.4 تن طلای بهره‌برداری شده در سال 2000 بخش غربی، شمالی و كوئینزلند بترتیب 70 و 8 و 12 درصد از تولید طلای استرالیا را به خود اختصاص داده بودند. تولید طلای غرب استرالیا بیشتر در نزدیكی كارگورلی (Kargoureli) واقع بود. دفتر آمار استرالیا گزارش كرد كه هزینه اكتشاف طلا در استرالیا در طی فصل دوم سال 2000 افزایش یافته است. چین میزان تولید طلای چین در سال 2000 در حدود 180 تن بوده كه نسبت به سال قبل 4% افزایش داشته است. این مقدار تولید از 1200 معدن حاصل شده است. در این سال بانك مركزی چین 395 تن ذخیره طلا داشته است.

- كانادا

در كانادا تا كنون تقریبا 7600 تن طلا تولید گردیده است . از میان پنج تولید كننده مهم طلا در جهان كانادا آخرین منطقه ای است كه مورد توجه جویندگان طلا در مقیاس بین المللی واقع شده .اولین ركورد اكتشاف طلای پلاسر در كانادا در خاوری ترین بخش Townships واقع در ایالت Quebec بود كه در خلال سال 1930 به وقوع پیوست .

كانادا در سال 1999 با افت 2درصدی و میزان 154 تن كه از 33 معدن طلا استخراج می‌گردید، به مقام پنجمین تولیدكننده طلا تنزل یافت. گشایش مجدد معدن ردلیك (Red like) در شمال غرب انتاریو در ماه آگوست پس از 4 سال تعطیلی به علت مشاجرات و اختلافات كارگران موضوع سال در معدنكاری طلای كانادا بود.  

- روسیه

در سال 1999 تولید طلای روسیه با افزایش 11 درصدی به 140 تن رسید و این كشور را در زمره ششمین تولیدكننده طلا جای داد. آزادسازی صنعت طلا پس از بحران 1998 افزایش چشم‌گیری نشان داد و به بسیاری از بانك‌های تجاری فرصت داد كه در این زمینه مجوز لازم برای مبادلات طلا را دریافت‌ كنند. بخش اعظم طلا با 5% عوارض صادراتی بانك مركزی در بخش كانی‌های ارزشمند و كنستانتره صادر می‌شود.(Earle B.Amey 1999)

- ازبكستان

تولید طلای ازبكستان در سال 1999 به میزان 6% افزایش یافت و به حدود 85 تن رسید. این افزایش حاصل استخراج بالای شركت نیومونت گلد(Newmont gold) از معدن مورونتائو(Muruntau) در بخش زرافشان است. این مقدار افزایش تولید (17تن) طلا در سال1999 در حدود 45% بالاتر از سال 1998 و خیلی بالاتر از سال 1995 می‌باشد.

- اندونزی

تولید طلای اندونزی در سال 1999 در حدود 30 تن بوده كه نسبت به سال 1998 به میزان 5% ترقی نشان می‌دهد. معدن گراسبرگ (Grasberg) با تولید 9.3 تن طلا در سال 1999 تقریباً 62% از تولید محصول فرعی طلای این كشور را دربرداشت. معدن میناهاسا(Minahasa) با تولید 3 تن طلا باعث افزایش تولید شد. همچنین پروژه طلا _ نقره گاسوونگ(Gosowong) در سال 1999 به نتیجه رسید و شروع به تولید طلا نمود. در سال 2000 میزان تولید طلای اندونزی به 125 تن رسید. معدن گراسبورگ با تولید 96 تن طلا در این سال. 77% از محصول فرعی تولیدی كشور را دربرداشت. معدن مس و طلای باتوهیجائو(BatuHijau) كه در پایان سال 1999 اولین تولیدكننده كنسانتره طلا در اندونزی بود، تقریباً 10تن محصول كنسانترة تولید طلای اندونزی در سال2000 را شامل گردید.(EarleB.Amey 1999-2000)

ذخیره جهانی طلا در سال 1992، 44000 تن برآورد شده بود كه در سال 1998 به 46000 تن رسید. در سال‌های 2000، 2001 و 2002 براساس ارزیابی میزان ذخایر قطعی و پایه طلای كشورهای مختلف و كل دنیا طبق نمودار (شكل14) میزان ذخیره قطعی جهانی در سال‌های 2000، 2001 و 2002 به ترتیب 49000، 48000 و 50000 تن برآورد شده‌است و ذخایر پایه طلا در این سال‌ها به ترتیب 77000، 77000 و 78000 تن تخمین زده شده‌است. آفریقای جنوبی با ذخیره قطعی 19000 تن طلا 39% از ذخیره جهانی و رتبه اول در این سال‌ها را به خود اختصاص داده است. ایالات متحده آمریكا در سال‌های 2000، 2001 و 2002 به ترتیب با 6000، 4000 و 6000 تن ذخیره قطعی طلا در رده دوم جهانی قرار داشت. پس از آمریكا به ترتیب كشورهای ازبكستان با 5300 تن، استرالیا با 4000 تن، روسیه با 3000 تن اندونزی با 1800 تن و كانادا با 1500 تن ذخیره قطعی طلا در رده‌های بعدی قرار دارند.

منبع: پایگاه ملی داده ها
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ یکشنبه ۲۷ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 10:55
بیماری ها

درمان بیماریها با جواهرات و سنگ های قیمتی


آرتروز : یاقوت كبود ، كهربا


- الف)
آرتروز : یاقوت كبود ، کهربا
التهاب مفاصل : کهربا
التهاب سینوس های فكی : یاقوت كبود، فیروزه، آکومارین
آسم : کهربا، زبرجد طلایی
آفت : کهربا، یشم
آلرژی ها: كهربا،آوانتورین ،زبرجد ،زیرکن
احساس ضعف و ناتوانی : یاقوت‌، كریستال سنگ
اختلال گردش خون : یاقوت‌
اگزما : كهربا
التهاب روده و معده : یشم ، عقیق سرخ
افزایش انرژی جسمانی : یاقوت‌، كریستال سنگ
افزایش باروری : زبرجد و یشم
اختلالات ستون مهره ها : کهربا، كریستال سنگ ، زبرجد طلایی
انحرافات ستون مهره ها : کهربا ، عقیق سیاه
افزایش شیر مادران : عقیق سفید
اختلالات ضربان قلب: یاقوت‌
آبله مرغان:زبرجد،مروارید
آکنه:آوانتورین،پریدوت
آنژین: آكوامارین،کوارتزسرخ،کهربا
اسهال خونی:زمرد
استفراغ:زمرد،لاجورد،کلسدونی
التهاب تاندونها:کهربا،کلسیت سبز
التهاب معده وروده:پیریت ،یشم ،عقیق سرخ
آبسه :کهربا،کوارتزصورتی،نارسنگ
آب مروارید:زبرجدآبی،کونزیت،چشم شاهین،زمرد
آروغ وترش کردن:زمرد،کوارتزسرخ،یاقوت زرد
آلت تناسلی(بیماریها): نارسنگ،آمتیست،روبلیت
آمبولی(انسدادرگها):آمتیست،کونزیت
آندوکاریت(التهاب حفره ای که منافذ قلب را می پوشاند):یاقوت‌، الماس
آنورکسی(کمبودموادمغذی):لاجورد،کوارتز صورتی، عقیق
اشعه ها:کریستال سنگ، شورل(تورمالین سیاه)، مالاکیت، فیروزه
اختلالات گردش خون:یاقوت،تورمالین،آمتیست،تورمالین سبز،نارسنگ(گارنت)
اسپرم سازی: الماس
اسهال ها (قولنج): کریستال سنگ،منیزیت،یشم سرخ، شورل(تورمالین سیاه)
التهابات ریشه دندان:کهربا، مالاکیت، آكوامارین
التهابات گلو،لوزه ها: آكوامارین،کریزوکولا،فیروزه،زبرجد
التهابات بخش دماغی و دهانی درحیوانات:عقیق سرخ، کوارتزصورتی
التهاب مغز:یاقوت کبود،مروارید،عقیق، الماس
ایدز:سوژیلیت،تورمالین ،آكوامارین، هماتیت
اوریون:زبرجدآبی، آكوامارین
آلزایمر:تورمالین، انیکس، سوژیلیت
-ب (
بیماریهای مغز استخوان : زبرجد
برونشیت(کلی): یاقوت ، كهربا ، فیروزه
برونشیت(حاد):کوارتز سرخ،پیریت،کریزوپراز
برونشیت(مزمن):کهربا،کوارتزسرخ،فیروزه،آکوامارین،کریزوکولا،مروارید
بیماریهای کودکان :مالاکیت،یاقوت،زمرد،تورمالین
بیماریهای ویروسی:سوژیلیت،رودوکروزیت،یاقوت، زیرکن
بینی مسدود شده:کهربا
بی اشتهایی : زبرجد آبی
بیماری های روده بزرگ : زبرجد طلایی ، عقیق خزه
بیماریهای روده كوچك : عقیق ، یشم ، سرخ
بیماریهای كلیه : یشم ، عقیق سرخ ، فیروزه
‌بیماریهای تنفسی:آکوامارین
بواسیر:هماتیت، منیزیت
بیضه ها(التهاب): الماس،مروارید،یاقوت‌ کبود
بیضه ها(سرطان):تورمالین سیاه ،سوژیلیت،رودوکروزیت
باروری(زیادکردن):کریزوپراز،نارسنگ،سنگ ماه،زبرجد،مالاکیت،یشم،روبلیت
- پ(
پارکینسون:کونزیت
پاها(رفع خستگی):عقیق سیاه،کریستال سنگ،یشم
پاها( رفع سردی):عقیق سیاه
پاهای ورم کرده:کهربا، هماتیت
پروستات:شورل،کریزوپراز،عقیق،کوارتزدودی
پشت(درد رباط ها):کریستال سنگ، مانیتیت، کلسیت
پشت(دردها):کریستال سنگ،کهربا، یاقوت کبود
پشت(مشکلات مربوط به مهره ها):کلسیت،منیزیت،هماتیت،فیروزه
پوست(تحریکات پوست):کهربا،پریدوت،تورمالین
پوست(بثورات پوستی):آوانتورین،کهربا،کریستال سنگ،پریدوت
پیری وضعف وناتوانی در پیری:کورال(مرجان)
پیری زودرس:الماس،یاقوت کبود، زمرد
پیشگیری از سرطان:تورمالین
- ت)
تاندونها(پارگی):کلسیت سبز
تب یونجه:کهربا،کوارتزسرخ،زیرکن، عقیق سرخ
تخمدان ها(التهاب)عقیق سرخ،کوارتز صورتی
تخمدان ها(تومورها):عقیق سرخ،تورمالین سیاه
ترشحات زنانگی :الماس
تهوع:یشم،کریستال سنگ
تورم پاها : کهربا
تبخال : کهربا ، زبرجد ،لاجورد،تورمالین
تنظیم قند خون : یشم سرخ
تصلب شرایین : کهربا
تقویت عضلات : کهربا ، یاقوت‌ ، فیروزه، عقیق سیاه ، زبرجد، یشم
تیروئید: كریستال سنگ
تپش قلب : زبرجد آبی
تقویت عروق خون رسان قلب: یاقوت‌، لاجورد
تقویت كبد : یشم ، عقیق سرخ ،زبرجد آبی ، یاقوت كبود
تقویت رباط ها: كریستال سنگ ، كهربا
ترك سیگار : عقیق سرخ
تقویت مغز : كریستال سنگ
تحریك رشد : كهربا
تقویت قلب و جریان خون بهبود پس از عمل جراحی:اونیکس
- ر ،ز ،د، ذ (
ریزش مو: ‌یاقوت كبود، لاجورد
رشد جنین : عقیق خزه ، عقیق نارنجی
رفع حستگی چشم و تقویت بینایی : كریستال سنگ
رفع انسداد انرژی و درمان چاقی : كریستال سنگ
رفع ناراحتی های گردن:آکوامارین
راشیتیسم:یاقوت ،کریستال سنگ
رشد(تحریک):کلسیت،کهربا،سنگ ماه
رماتیسم: کریزوکول،کهربا،مالاکیت
روده(عفونت):کوارتز سرخ،پریدوت
روده(سرطان):برروی همه چاکراها به طورمعمولی یشم ،تورمالین
روده (انسداد):زمرد
روده بزرگ (بیماریها):زبرجدطلایی،کوارتزصورتی،کلسیت،عقیق خزه
روده کوچک(عفونت):یشم سرخ،تورمالین،کوارتز دودی
ریه ها(التهابات): منیزیت،کهربا
ریه ها(بیماری ها): کهربا،پیریت،کوارتزسرخ،فیروزه
زكام( سرماخوردگی که باعث تب وسرفه می شود"نزله") : زبرجد
زکام:کوارتزسرخ، شورل،فیروزه،یاقوت
زگیل : فیروزه ، لاجورد،زمرد،کورال(مرجان)
زونا: كهربا، یاقوت كبود،آکوامارین،تورمالین
زایمان(راحت وسریع):یشم ،یشم سرخ، کریزوپراز
زخم اثنی عشر:زمرد
زخم معده:کریستال سنگ،مالاکیت،یاقوت کبود،کوارتزدودی
درد قلب: یاقوت
درمان التهاب سینوس پیشانی : عقیق خزه ، كهربا
درد سیاهرگ ها : عقیق سرخ
دفع سنگ كلیه و مثانه : عقیق سرخ ، فیروزه
دفع سنگ كیسه صفرا : یشم
درمان زخم ها : كهربا ، عقیق سرخ
دردهای زنانگی:عقیق سرخ،مالاکیت
دردهای زیرشکم:یشم سرخ،عقیق سرخ،کوارتز صورتی
دردفتق:یشم سرخ،کوارتزدودی،عقیق سیاه
دستهای ورم کرده:آکوامارین،سنگ ماه
دل بهم خوردگی:کلسدوئن
دمل وکورک:کهربا،نارسنگ،یاقوت کبود،آمیتیست
دندان(پوسیدگی):کلسیت
دندان های شیری:کهربا
دهان(التهاب مخاط دهان):زمرد
دیابت:سیترین،الماس،سودالیت،زمرد،پیریت
دیسک مهرها:کریستال سنگ،هماتیت،کلسیت،زمرد
دیفتری:لاجورد،آکوامارین
دمل و كورك : کهربا ، یاقوت كبود
درمان ضعف اعصاب: یشم و زبر جد طلایی                                                 
درد صورت : کهربا
درد اعصاب : یشم ، زبرجد طلایی ، یاقوت کبود
دفع انگل: سوژیلیت
ذات الریه: مالاکیت، کوارتزسرخ، فیروزه،یاقوت کبود
- ح، خ ،ج(
خواب گردی : عقیق
خارش پوست: کهربا ، یاقوت كبود
خستگی : كربستال سنگ ،هماتیت
خستگی و سردی پاها: عقیق سیاه ،كریستال سنگ ، یشم
خستگی بیش از حد درسی:آمیتیست،آزورین،فلوئورین
خواب(بی خوابی):آمیتیست،یاقوت کبود، کوارتز صورتی
خواب(خوابگردی):عقیق ،کوارتز صورتی
خواب بریده بریده: کوارتز صورتی،سودالیت،کواتزسرخ
خون داخل ادرار: عقیق سرخ
خون (سرطان):تورمالین، سوژیلیت،یاقوت،نارسنگ
خون(تصفیه):آمیتیست،یاقوت،رودوکروزیت،نارسنگ،هماتیت
خون(مسمومیت):عقیق سرخ،رودوکروزیت،سوژیلیت
خون(قند):یشم سرخ
خون دماغ:عقیق سرخ،کریستال سنگ،یاقوت کبود
خونریزی های زیاد وسخت: یشم، مروارید
حفظ بینایی : یاقوت كبود
حساسیت:رودونیت،الکساندریت
حساسیت به تغییرات جوی:آکوامارین، یشم قرمز، عقیق سیاه
حساسیت فوق العاده:کلسدوئن، سودالیت
حساسیت(زودرنجی):کوارتزصورتی، کونزیت، پریدوت
حملات تب:عقیق سرخ
حنجره(التهاب):یاقوت کبود،پیریت ، کهربا
حنجره(سرطان):رودوکروزیت،شورل
جلوگیری از پیری زود رس پوست : الماس ، یاقوت كبود
جریان خون درمنافذ پوست:آمیتیست،کونزیت
جنون(دیوانگی):کونزیت،سنگ ماه ،یاقوت
جوشهای سرسیاه:آوانتورین،پریدوت
چربی بیش از حد:تورمالین ،منیزیت،یشم،سیترین
چشایی(محرک):زبرجدطلایی،تورمالین
چشم(تقویت)زمرد،کریستال سنگ
چشم(ورم ،ملتحمه):مروارید،زمرد
چشم(کبود):زمرد
چشم(عفونت):زمرد،چشم شاهین
چشم (دردها): زمرد،سودالیت
چشم(اشک ریزان):آکوامارین،لاجورد،اونیکس
چشم سوم(نیروبخشیدن):آزوریت، لاجورد، سودالیت
چشم سوم(بازشدن):لاجورد،آزوریت
چشم شور(چشم بد):فیروزه،کهربا،کهربای سیاه،تورمالین سیاه(شورل)
حافظه(تمرکز):چشم ببر،آزوریت
حافظه(ضعف):فلوئورین،زمرد
حافظه(فقدان):فلوئورین
حاملگی:یشم
تهوع:یشم
- س،ش)
سیاتیك : یاقوت كبود ، کهربا ، عقیق سرخ،کلسیت
سوختگی : كریستال سنگ ، آمیتیست،کریزوکولا،کلسیت سبز، هماتیت
سیاه سرفه : زبرجد ابی ، فیروزه ، کهربا
سر درد: عقیق ، كریستال سنگ ، یاقوت كبود
سر دردهای پشت سر: زبرجد
سر دردهای پیشانی: یاقوت كبود
سرفه : كهربا ، فیروزه
سرگیجه : كریستال سنگ
سرما خوردگی : فیروزه
سكته : لاجورد ، الماس
ستون فقرات(انحراف)=اسکولیوز:کهربا،تورمالین ،عقیق سیاه
ستون فقرات(اشکالات رباط ها): کریستال سنگ، کلسیت، منیتیت، هماتیت، زمرد
سرخک:فیروزه،زمرد،مروارید
سرطان:سوژیلیت، تورمالین سیاه،تورمالین سبز، کوارتز دودی
سرطان پوست:زمرد،آمیتیست
سرفه:کهربا،چشم ببر، فیروزه، کوارتزسرخ
سرگیجه:کریستال سنگ،یاقوت کبود،تورمالین ،آمیتیست
سل:تورمالین صورتی،سنگ ماه ،زیرکن، مس ،آمیتیست،مانیتیت
سنگ کلیه، مثانه: عقیق سرخ،کوارتز سرخ،فیروزه
سنگ کیسه صفرا: زمرد، یشم ، کورال(مرجان)
سیاهرگها(درد):آمیتیست،تورمالین،عقیق سرخ
سیاهرگها(تنگی):تورمالین،کونزیت
سیستم ایمنی بدن(جهت تقویت): یاقوت،زمرد،تورمالین سبز،سوژیلیت
سینوس های پیشانی:عقیق خزه،کهربا،مس
شبکیه (مشکلات):کریزوکولا،سودالیت
شکم(دردها):مالاکیت،پیریت
شنوایی(تقویت):زبرجدطلایی،انیکس، لاجورد
شوره سر:کهربا،آوانتورین،پریدوت(زبرجد)
شوک:زبرجدطلایی،کوارتزدودی،رودونیت
شیزوفرنی: زمرد
- ف،ق(
فلج اطفال: یاقوت، مالاکیت
فلج نیمه بدن : یاقوت،کونزیت
فشار خون پائین : یاقوت،نارسنگ ،تورمالین سبز
فشار خون بالا: یاقوت كبود ، زبرجد،سودالیت،لاجورد
قارچ مووناخن:کلسیت ،الماس
قارچ ها(کلی):مالاکیت،مس
قلب(انفارکتوس):کوارتزصورتی، تورمالین
قلب(تپش):آکوامارین،زبرجدطلایی
قولنج:کریستال سنگ،یشم،منیزیت، زمرد
قولون (ورم ):زمرد،یشم سرخ،عقیق سرخ
- ک،گ(
كاهش كلسترول: یاقوت ، عقیق سرخ
كمبود كلسیم :‌عقیق
كم خونی : یاقوت
کیسه صفرا(التهاب): یشم ، اپیدوت، اوپال خزه
کابوس ها:آمیتیست، زبرجدآبی،کواتز سرخ،کوارتزصورتی، کلسدوئن
کبد(درد والتهاب):رودوکروزیت، کرال، سنگ ماه، عقیق سرخ
کبد(سرطان): سوژیلیت، رودوکروزیت،شورل،مالاکیت
کشیدگی های سرشانه وگردن:کریستالسنگ،کریزوکولا،آکومارین،کونزیت،منیتیت
کلیه(ورم والتهاب ):مروارید،زبرجد طلایی،یاقوت کبود،آکوامارین،لاجورد
کوررنگی:آمیتیست،چشم شاهین
کیست:آکوامارین،عقیق سرخ،شورل
گرفتگی عضلات:زمرد،یاقوت کبود
گازگرفتگی کنه:مالاکیت،لاجورد،عقیق،آمیتیست
گزیدگی حشرات:مالاکیت،انیکس، لاجورد
گردش خون(تنظیم):یاقوت،نارسنگ،کریزوکولا،لاجورد
گرفتگی صدا:کلسدوئن،آکوامارین،کریزوکولا
گرفتگی عضله ماهیچه ساق پا:هماتیت،کهربا،آمیتیست
گرمازایی:کلسدوئن
گرم شدن:کلسیت،هماتیت،زمرد
گریپ:یشم،زمرد،تورمالین سبز،مروارید
گلودردها:آکوامارین،کهربا،کلسدوئن
گواتر:کهربا،زبرجد
گوارش(هضم):کریستال سنگ،یشم سرخ،منیزیت،مالاکیت
گوش(سوت کشیدن گوش):تورمالین سیاه
گوش(دردها): یاقوت کبود،فیروزه
گوش (ورم):یاقوت کبود،مالاکیت،کوارتزسرخ
- ع، غ(
عفونت : كریستال سنگ ، یاقوت كبود ، فیروزه، كهربا
عادت ماهانه دردناك : یشم ، عقیق سرخ ، یاقوت كبود،مالاکیت
عرق:یاقوت کبود،آوانتورین،عقیق ،پیریت
عضلات(تقویت):آزوریت،مالاکیت
عضلات(کوفتگی):فیروزه،عقیق سفید
عطسه های دائمی:یشم،مروارید،زیرکن
عفونت(کلی):کریستال سنگ،یاقوت‌،کونزیت،مالاکیت
غدد پستان(التهاب):کلسدوئن،کهربا،آكوامارین،زبرجد
غده تیروئید(بیماریها):کلسدوئن،کریزوکولا
غده تیروئید(تنظیم):کریزوکولا،کریستال سنگ،کونزیت،منیزیت
غده تیروئید(افزایش ترشح تیروئید):آكوامارین،زمرد،کلسدوئن،سودالیت
غده تیروئید(کاهش ترشح تیروئید):لاجورد،آكوامارین،زمرد
- ص ،ض، ط ،ظ(
صرع : عقیق ، الماس،تورمالین سبز،آماتیست
صفرا(زرداب):تورمالین،‌كهربا ، یشم
ضد عفونی كردن : كریستال سنگ،نقره
طحال(درد): یشم،مالاکیت،الماس،شورل(تورمالین سیاه)
- م ،ل(
مسمومیت : عقیق سرخ
مشكلات تعریق : حمام آب یشم
مراحل اولیه سرطان: كریستال سنگ
مفاصل(التهاب): کواتزصورتی،کهربا،کلسیت
مفاصل(دردها):کهربا،کلسیت،یاقوت کبود
مو(سلامتی):لاجورد،کریزوکولا
مو(ریزش):یاقوت کبود،لاجورد،آمیتیست
مویرگها:مس،امیتیست، منیتیت
میگرن :آمیتیست
مشكلات خواب : یاقوت كبود ، زبرجد آبی
مسمومیت غذایی : زمرد
مسمومیت سخت از بوی سیگار:مروارید،مالاکیت،عقیق سرخ
مسهل:منیزیت،یشم سرخ
مشکلات تعریق:حمام با یشم
مشكلات وزن : سنگ كریستال و عقیق سیاه
مالاریا:سوژیلیت،شورل(تورمالین سیاه)،کهربا
متابولیسم(سوخت وساز سلولی):سنگ ماه،کریزوکولا،مالاکیت، یاقوت
مثانه(بیماریها):یشم ،تورمالین
مجرای ادراری:یشم ،عقیق سرخ
مجراهای تنفسی:کوارتزسرخ،چشم ببر،فیروزه،لابرادور
مجراهای تنفسی(تنگی نفس):کهربا
مخملک:شورل،مالاکیت،مرواریدها،عقیق سرخ
لكنت زبان : یاقوت كبود ، فیروزه
لارانژیت(ورم حنجره):کهربا،تورمالین سیاه
لاغرشدن:منیزیت،یشم سرخ،کوارتزسرخ
لرزها:یاقوت،نارسنگ
لنف(گره های لنفاوی متورم شده): عقیق خزه، سنگ ماه، آکوامارین،
لوزالمعده(پانکراس):منیزیت،امیتیست،مالاکیت،عقیق خزه، یشم سرخ ، سیترین
لوزه ها(التهاب):اکوامارین،کهربا،کوارتز سرخ
لکنت زبان:کلسدوئن،یاقوت کبود،فیروزه
-  ه ،ن (
هپاتیت : یشم ، زبرجد
هورمون ها(اختلالات):کلسدونی،آكوامارین،تورمالین،زبرجد
ناشنوایی : عقیق ، یشم
نرمی استخوان : یاقوت ؛ كریستال سنگ
ناراحتی های گوارش معده و روده:عقیق سلیمانی
ناخن ها: انیکس
ناخن های شکننده:کلسیت ،تورمالین فرودوکروزیت
نازایی:الماس،کریزوپراز،نارسنگ،سنگ ماه،یشم
نبض:منیتیت،عقیق خزه
نفخ:یشم سرخ،سیترین،پیریت،زمرد،کوارتزسرخ، پریدوت(زبرجد)
نقرس:کهربا
واریس ها:هماتیت،منیزیت،آمیتیست
یائسگی : الماس
یبوست: عقیق سرخ ، ییشم
یرقان : یشم
-تاثرات روانی سنگهای قیمتی:
آرامش بخش : سنگ یشم                                   
انگیزش آگاهی : عقیق سرخ                             
افسردگی : فیروزه ، لاجورد
استرس و فشارهای روانی : كریستال سنگ
اصلاح شخصیت : عقیق قرمز ، لاجورد
اضطراب درونی : رزبر جد طلایی ، یاقوت
اعتماد به نفس : لاجورد
ایجاد خلوص : الماس و یشم
افزایش قدرت بیان احساسات : زبرجد
افزایش نبوغ هنری:زمرد
تقویت اراده : یشم ، الماس
تقویت آگاهی درونی : الماس                                 
پایداری و ثبات : یشم ، عقیق سیاه و كریستال سنگ
تمركز فكر : كریستال سنگ ، لاجورد ، یاقوت
تقویت فكرو اندیشه : لاجورد
پاكدامنی : یشم
درمان بی تفاوتی و بی علاقگی:‌ عقیق سیاه
درمان درون گرایی : لاجورد
درمان دلسردی و یاس : عقیق سرخ
دلواپسی مفرط : عقیق سرخ
درمان كمبود شجاعت: عقیق
درمان خجالتی بودن : الماس
دفع كابوس های شبانه : زبرجد،آمیتیست
درمان هرنوع اعتیاد وافزایش اعتمادبه نفس:اونیکس(عقیق سیاه(
دفع چشم بد : فیروزه ، کهربا
دوستی و محبت : لاجورد
رفع حسادت : الماس ، یاقوت‌
رفع احساس حقارت : لاجورد
رفع غم و غصه: لاجورد
روشن بینی و هوشیاری : كریستال سنگ
زوال روحی : یاقوت‌
سنگهای عرفانی :‌یاقوت كبود ، لاجورد
سنگهای پیشانی و حامی : فیروزه ، كهربا
شكاكی : عقیق سرخ
مشكلات روحی و احساسی : كریستال سنگ ، عقیق سیاه
هوش وفعالیت:فلورین، الماس
هذیان به همراه آشفتگی،ترس و وحشت از وجدان:یاقوت کبود، عقیق سیاه
نومیدی:کریزوپراز،روبولیت،تورمالین سبز،کوارتزدودی
تهیه و گردآوری: سایت زر (zar.ir)
منبع: گردآوری:گروه زر
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ جمعه ۱۱ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 10:53
آموزش و تحقيقات

هفت چاکرا در بدن انسان و اثرات گوهرها بر آن


چاكراها انرژی حیاتی را از محیط اطراف و از كیهان می گیرند و آنها را به امواج مورد نیاز نقاط مختلف بدن تبدیل می كنند. علاوه بر این...


- چاکراه ها در بدن

   هر انسانی نیروی بالقوه ای برای كامل بودن در خود دارد. نیروی شگفت انگیز و فریبنده أی كه اعجاز خلقت محسوب می شود. نام دیگر این نیروی بالقوه «چاكرا» می باشد. چاكراها انرژی حیاتی را از محیط اطراف و از كیهان می گیرند و آنها را به امواج مورد نیاز نقاط مختلف بدن تبدیل می كنند.

علاوه بر این آنها انرژی را به اطرافشان پخش می كنند. توسط این سیتسم انرژی، انسان نهایتا در حوزة‌ تبادل دایم انرژی با كیهان و دنیا و انسان های دیگر است. طبق دست نوشته های قدیمی 88000 چاكرا در بدن هر یك از ما وجود دارد و به ندرت می توان نقطه أی در بدن انسان پیدا كرد كه در برابر دریافت و انتقال یا تغییر دادن انرژی ها حساس نباشد.

 فقط حدود 40 چاكرای فرعی وجود دارد كه مهمترین آنها در طحال، پشت گردن، كف دست ها و كف پاها قرار دارند. اما تقسیم بندی دیگری هم برای تعداد چاكراها وجود دارد كه می گویند چاكراهی مهم در بدن انسان 7 تا می باشند كه دائما در حال چرخش به سر می برند.

 چرخش چاكراها در مردان به سمت راست (در جهت عقربه های ساعت) و در زنان به سمت چپ می باشد. وقتی درمانگران می خواهند چاكرایی را تقویت كنند می توانند در جهت چرخش چاكراها كار درمان را انجام دهند. مثلا در رایحه درمانی می توان مواد معطر را به صورت دورانی در جهت چرخش چاكراها حركت داد یا اگر با سنگ های قیمتی می خواهید روی چاكراها تأثیر بگذارید باز می توانید جهت چرخش چاكراها را در نظر داشته باشید.

قبل از استفاده از کریستالها برای درمان، باید در آب سرد و نمک پاکسازی شده و سپس با قرار دادن آنها در معرض نور خورشید و یا نور ماه، شارژ انرژی شوند.بعد از استفاده از کریستال نیز باید کاملا ً پاکسازی شوند چرا که انرژی منفی را جذب کرده اند و در صورتیکه پاکسازی نشوند امکان دارد این انرژی را به چاکرا منتقل کنند.چنانچه در زمان اضطراب و استرس از کریستالها و سنگ استفاده کرده اید، بهترین راه اینست که مدتی از آنها استفاده نکنید تا پاکسازی و تخلیه انرژی گردند.

- چاکرای تاج :

-  محل: وسط سر در بالاترین نقطه رو به بالا باز می شود.

- غده مربوطه: صنوبری (اپی فیز(

- هورمون مربوطه: سروتنین

- بخشهای مربوطه: مخ، جمجمه. چشم راست

- حس: هستی خاص

- رنگ: بنفش، طلایی، سفید

- زمینه: كمال، شناخت متعالی از طریق مشاهده درون، وحدت با هستی مطلق، آگاهی جهانی

- سیاره های وابسته: نپتون، كیوان

- امكان پاكسازی و فعال ساختن چاكرای تاج: گذراندن زمانی در قله كوه و یا نظاره آن

توضیحات: ساهاس رارا در بالای سر در ملاج قرار دارد. سمبل آن نیلوفری درخشان با هزار گلبرگ به نشانه ی بی نهایت بودن است. با تمام رنگهای رنگین كمان می درخشد، اما رنگ غالب آن بنفش است. مسیر چاكرای هفتم باز شده با رنگ بنفش نشان داده می شود و رنگ بنفش ساطع شونده از آن رنگ وقار، عزت نغس و شفاست. همچنان كه یك سلطان توانا بر قلمرو خود بطور كامل حاكم است، بنفش هم مركز تاج را اشغال می كند و ذهن والاتر را تاج می گذارد و حاكم بر اعضاء و ملیون ها سلولی كه اعصاب و بافتها را شكل می بخشند می باشد.

 غنچه بیرونی این چاكرا 960 گلبرگ دارد، در ئرون آن غنچه دیگری با 12 گلبرگ دیده می شود، كه با نور سفیدی كه تشعشات طلایی دارد می درخشد. نور سفید تابش الهی كیهان است. این چاكرا جایگاه بالاترین سطح آگاهی و تكامل انسانی است و انسان را به سوی سرای ابدی، نهایی و برتر هدایت می كند و با نام هایی چون روشن بینی، آگاهی وحدت و آگاهی (من هستم) شناخته شده است. به این دلیل فردی كه در سطح جسمی، ذهنی و معنوی به هشیاری رسیده، غالبا با هاله یا شعاعهای نوری بر گرد سرش نشان داده می شود (پیامبران و امامان). این چاكرا محل اشراق و بصیرت معنوی است، كه بر قدرت پیشگویی می افزاید.

 ساهاس رارا عمدتا با شعور برتر خود حقیقی در پیوند و ارتباط است. هر گونه راهنمایی كه ما از طریق فكر، صدای درونی یا یك احساس واقعی درونی دریافت می كنیم در حقیقت از چاكرای فرق سر ناشی می شود. همه ما دارای یك ذات عالی هستیم كه قسمت اعظم ما را تشكیل داده است و دارای اطلاعاتی راجع به كار حیاتی ما می باشد. منشاء تمام راهنمایی ها این قسمت می باشد. ما از طریق چاكرای فرق سر با ذات عالی خود در ارتباط هستیم. هنگامی كه كوندالینی بیدار شود و برخیزد، شیوا و شاكتی در ساهاس رارا با هم متحد می شوند، تغییر ماهیت شعور و آگاهی انسانی به ارمغان می آید و ماده و انرژی در درون آگاهی خالص در یك حالت سرور سرمدی فرو می روند. با رسیدن به این حالت انسان به قدرت درك و واقع بینی دست می یابد. شاكتی و شیوا نیز در اصل یكی و یكسان هستند.

 هوشیاری نیروی ثابت و طبیعت نیروی متحرك است. در آغاز طبیعت در سه گونای مجزای تاماس (رخوت، تاریكی، سكون و سنگینی)، راجاس (انرژی فعال، حالات هیجانی، احساسات تند و قوی، نیرو ، فعالیت، خشونت و آسیب زنندگی)، ساتوا (تعادل، توازن، هماهنگی، شعور و كیفیات هوشیاری و معنوی است). نفوذ این سه گونا به جهان هستی را شكل می دهد و از آنها 8 عنصر طبیعت پیدا می شود (پنج عنصر و سه گونا). غده درون ریز مرتبط با ساهاس را را غده صنوبری (اپی فیز) است. كه مركز درك مستقیم ادراك معنوی است. این غده یك ساختمان خاكستری رنگ متمایل به قرمز كوچكی به اندازه یك نخود است كه بین سطح زیرین مخ و مغز میانی، درست در جلوی مخچه جای دارد. ترشح اصلی آن كه ملاتونین نام دارد، ساعت بیولوژیك بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و به طور كل این غده حساس به نور می باشد. در هنگام شب میزان ملاتونین خون در بالاترین سطح خود قرار دارد كه در طی روز بتدریج از مقدار آن كاسته می شود. این غده تنظیم كننده آغاز بلوغ بوده، انسان را به خواب وا می دارد و بر حالات خلقی فرد تاثیر می گذارد.

 لیبرمن (Job Liebermann) در كتابش به نام (نور ، طبیعت آینده) معتقد است كه نور وارد شونده به چشمها نه تنها به دید ما كمك می كند بلكه ساعت بیولوژك بدن را از طزیق غده صنوبری و هیپوفیز به فعالیت وا می دارد. این غده در طی مراقبه تحریك شده، از خود هورمونهایی ترشح می كند كه قادرند انسان را به حالات برتر خود آگاهی برسانند، همان تجربه ای كه مصرف ال. اس . دی در شخص بر می انگیزد. البته به طریقه ای بسیار سالمتر. گاه این غده را غده توهم زا نیز می خوانند. در فلسفه یوگا غده صنوبری را پلی بین كالبد زمخت جسمانی و كالبد بسیار ظریف روحی (اختری) می دانند.

 دامنه باز بودن چاكرای هفتم می تواند كم یا زیاد باشد. وقتی چاكرای هفتم شروع به باز شدن می كند، زمانی است كه مرز بین هستی درونی و زندگی بیرونی در وضع موجود كاهش پیدا می كند و انسان لحظه ها را بیشتر و بیشتر تجربه می كند. وقتی كه رشد چاكرای هفتم افزایش می یابد این لحظه ها بیشتر می شود تا زمانی كه به صورت یك واقعیت دائمی در می آید. وقتی كه خویشتن فرد آماده این گام آخر روشن بینی باشد ممكن است كاملا ناگهانی اتفاق بیفتد.

 احساس او این چنین است كه انگار تازه از خواب طولانی بیدار شده است و در نهایت شروع می كند به اینكه در واقعیت زندگی كند. دیگر عقب گردی در سر راهش وجود ندارد. خود را به ظرف خالی تبدیل می كند و هستی الهی این جام را لبریز خواهد كرد. پی می برد كه خویشتن حقیقی اش را كه تنها حقیقت پایدار است پیدا كرده است. نفس فردی اش به نفس جهانی تبدیل می شود. هدف خالق در رفتار او جامه عمل می پوشد و نوری كه از او ساطع می شود قلب كسانی را كه گیرنده حضور الهی هستند باز می كند. در این زمینه جالب است كه توجه داشته باشیید ملاج كودك در سن 9 تا 24 ماهگی اول زندگی اش باز باقی می ماند. در طول این دوره اولیه زندگی روی زمین طفل در آگاهی وحدت كامل به سر می برد.

- انسداد انرژی در چاكرای تاج(ساهاس رارا(:

 با مسدود بودن این چاكرا رابطه فرد با تجربیات معنوی قطع می گردد و احساس جدایی از كثرت و یكپارچگی دارد و كاملا از ترس رها نیست. این ترس همیشه باعث ماندگاری بخشی از آثار گره های درون چاكراها می شود. فرد فاقد حواس ماورائی خواهد بود و هنگامی كه دیگران از تجربیات معنوی سخن می گویند قادر نیست معنای آن را درك كند در صورتی كه باز بودن این چاكرا معمولا انسان معنویت را به طور ملموس و در عین حال با كیفیتی منحصر به فرد تجربه می كند. با انسداد انرژی این چاكرا فرد ممكن است به نوعی بیهودگی در زندگی اش پی ببرد و یا ترس از مرگ اغلب به سراغش بیاید.

شاید برای كنترل این احساسات منفی سعی كند كه برای فرار از آنها به فعالیت زیاد پناه ببرد یا زیر بار مسئولیتهای جدید برود برای اینكه خود را برحق و همهم جلوه دهد. اغلب اوقات اشخاصی تحت این شرایط مریض می شوند و ناچار به استراحت می شوند. اگر این پیامها نادیده گرفته شود فرد درگیر زندگی بی محتوایی می شود و رشد تواناییهای بالقوه خود واقعی اش را محدود می كند. لازم به ذكر است كه در موارد عقب ماندگی ذهنی باید به این چاكرا ریكی داده شود. همچنین در مواردی كه ذهن با ذات انطباق ندارد. به این ناحیه باید ریكی داده شود. زمانی كه حساسیت به نور (روشنایی زننده) وجود دارد. به طوری كه سبب سر درد می شود. باید به این ناحیه همراه با شبكه خورشیدی ریكی داده شود.

- بیماریهای مربوط به چاكرای تاج:

بی خوابی، سردرد عصبی (ناراحتی های عصبی و ذهنی)، فراموشی در اثر ضربه یا تكان شدید، جنون، گرفتگی عضله، سیاتیك، مننژیت ستون فقرات، كچلی، سوزنك.

- تغذیه رنگی:

بالای چغندر، انگور ارغوانی، كلم ارغوانی، توت فرنگی و هر نوع میوه یا سبزی به رنگ صورتی كمرنگ.ی روحی ایجاد می نماید.

کریستالهایی که برای درمان این چاکرا استفاده می شوند عبارتند از : یاقوت ارغوانی، الکساندریت، عین الشمس، و لابرادوریت.

این چاکرا برقرار کننده ارتباط بین ضمیر برتر و کنترل احساسهای شادی و خوشحالی است. ما به این دلیل چاکراها را بالانس و تنظیم می کنیم ، تا انسدادها را قبل از اینکه تبدیل به مشکلات جسمانی شوند، از بین ببریم. کریستالها بدلیل ساختار مولکولی متقارنشان، انرژی را بصورت دائمی و به آرامی مرتعش می کنند و هنگامی که برای بالانس چاکراها استفاده شوند، می توانند جریان شفا و خلاقیت را بازآفرینی کنند.

-  چاکرای چشم سوم :

-  محل: وسط پیشانی، كمی بالاتر از ابروها

- غده مربوطه: هیپوفیز

- هورمون مربوطه: وازوپرسین

- بخشهای مربوطه: چشمها، گوشها، بینی، صورت، مخچه، سیستم عصبی، ستون مهره

- حس: تمام حسها، از جمله ادراك فراحسی

- رنگ: نیلی، همچنین زرد و بنفش

- زمینه: عملكرد ادراك، كشف و شهود، رشد حسهای درونی، قدرتهای ذهنی، عملكرد ادراك شخص، تجلی

- جهت چرخش چاكرا: در زنان در جهت حركت عقربه های ساعت و در مردان برخلاف حركت عقربه های ساعت

- امكان پاكسازی و فعال ساختن چاكرای چشم سوم: با تماشای آسمان آبی پر رنگ و پر ستاره شب فعال می شود.

- نوع یوگا : گیانا یوگا، یانترا یوگا

- سیاره های وابسته:تیر، مشتری، اورانوس، نپتون.

- توضیحات:

آجنا در لغت به معنی فرمان و مركز فرمان است. آجنا چاكرا به شكل دایره ای با 2 گلبرگ در دو طرف آن توصیف می شود، بر روی این گلبرگها حروف سانسكریت (هام) و (كشام) نقش بسته است، این دو گلبرگ به نیروهای مثبت و منفی پرانا كه در این مركز به هم اتصال می یابند و همچنین به خورشید و ماه اشاره دارند. این دو گلبرگ نشانه نفس و روح هستند. به عبارتی ذهن استدلالی و ذهن الهامی. گاه آجنا چاكرا را دری قلمداد می كنند كه به قلمرو آگاهی برین و آگاهی عمقی باز می شود.

 در اینجاست كه انسان با چشم دل می بیند، در بسیاری از سنتهای عرفانی، گشایش این چاكرا مربوط به بیداری معنوی است. در حین مراقبه نیز از این چاكرا برای تمركز استفاده می شود. در مراقبه عمیق، چشم روحانی یا چشم واحد در قسمت مركزی پیشانی قابل مشاهده خواهد بود. این چشم عالم بر همه چیز، در متون مقدس مختلف با نام های چشم سوم، چشم دورن، چشم شیوا، چشم شهود، ستاره شرق، قوایی كه از بهشت فرو می آید و غیره نامیده شده است.

 آجنا چاكرا مركز توسعه رشد عقل و هوشیاری و مركز خرد و عقل است. از طریق این چاكراست كه شخص می تواند تواناییهای هوشی و عقلی، حافظه، اراده، تمركز، تدبیر و تجسم را در خود افزایش دهد. در بدن دو مركز اراده وجود دارد، یكی از آنها چاكرای مانی پورا (شبكه خورشیدی) و دیگری آجنا چاكراست.

 همچنین انرژی كه پشت مقاصد شخص قرار دارد، از این چاكرا آزاد می شود. چنانچه این چاكرا باز باشد به دنبال افكار و اندیشه های انسان اعمال مناسبی شكل می گیرند كه سبب تجلی مادی اندیشه ها در جهان فیزیكی می گردد و فرد با قدرت تجسم اش می تواند انرژی را برای تحقق بخشیدن خواسته ها بیافریند، همچنین در تلفیق با چاكرای باز قلب فرد می تواند انرژیهای سلامتی بفرستد چه برای آنچه در دسترس است و چه برای فاصله دور. چنانچه این چاكرا بسته باشد، فرد برای به ثمر نشاندن اندیشه هایش تلاشی دراز مدت در پیش روی دارد. اگر انسان دارای ذهنیت و انتظارات مثبت در مورد همه چیز باشد در نتیجه دریافتهایی مثبت از محیط وافراد دیگر خواهد داشت و اگر او تعبیرات ذهنی منفی از هر چیز داشته باشد همان ها را به جهان خارج از خود انعكاس داده و بدین وسیله به آنها شكل داده و دریافتهایی منفی خواهد داشت.

 آجنا چاكرا مركز اتصال سه كانال انرژی آیدا، پینگالا، سوشومنا است. با ادغام و آمیزش انرژی كیهانی و قمری و خورشیدی در این چاكرا در انسان بیداری روحی حاصل می آید و در هنگام بیداری این چاكرا در فرد قدرت روشن بینی، روشن شنوی و تله پاتی و پیشگویی پد یدار می گردد.

 هنگامی كه این مركز كاملا بیدار است انسان در ورای كارمای خود (رسیدن به سطحی از مسیر روحی كه در آنجا قانون علت و معلول به انسان مربوط نیست) بسر می برد، اما در عین حال قادر به دیدن كارمای اطرافیان و اقوام و ملیتهای جهان است. در حالت متمركز بودن در این چاكرا این توانایی در انسان ایجاد می گردد كه به دیگران در محور كارمایشان كمك كند. آجنا چاكرا تحت كنترل سیاره اورانوس فعالیت كرده و از خودگذشتگی و آرمانگرایی از كیفیتهای تابشی آن بشمار می آید.

آجنا چاكرا بر روی غده هیپوفیز تاثیر می گذارد. غده هیپوفیز سلطان غدد نیز نامیده می شود، زیرا این غده به تمام غدد دیگر فرمان می دهد.

این غده قدرت اراده، فدرت تشخیص و همچنین بینایی، شنوایی و حافظه را كنترل می كند. تمام نوابغ دارای غده هیپوفیز برتری می باشند. این غده رشد بدن را نیز كنترل می كند. اختلال در عملكرد این غده سبب می شود كه فرد از نظر فیزیكی رشد بسیار ناكافی داشته باشد و كوتاه قد شود.

 یك خانم باردار نباید تحت فشار عصبی قرار گیرد، زیرا این حالت ممكن است سبب بروز اثرات منفی بر روی غده هیپوفیز جنین در داخل رحم مادر شود و درجات مختلف عقب ماندگی ذهنی را ایجاد كند

. ترس دائمی بر روی غده هیپوفیز اثر می گذارد و می تواند فرد را بسیار ضعیف و كم رو كند. فشار و نگرانی نیز سبب اختلال در عملكرد این غده می شود و می تواند باعث افزایش فشار خون و مشكلات گوارشی نیز بشود.به افرادی كه مستعد ابتلائ به انواع ترس و بیم هستند و افرادی كه تمایل به دروغ گویی دارند و یا سركش و نافرمان هستند و یا حتی دزدی می كنند باید به آجنا چاكرای آنها ریكی داد. همچنین برای درمان ذهنی و احساسی ضربه ای كه ناشی از حادثه یا اتفاقی در گذشته رخ داده نیز باید به این چاكرا ریكی داد.

-  انسداد انرژی در چاكرای چشم سوم(آجنا چاكرا) :

اگر این چاكرا ضعیف و جریان انرژی در آن راكد باشد، به علت كمبود انرژی در آن قدرت خلاقیت فرد متوقف می گردد، یا اینكه فرد افكار خلاقه زیادی در سر دارد اما هرگز محقق نمی گردد. همراه با این وضعیت عذر و بهانه ای دائمی وجود خواهد داشت كه براساس آن جهان خارجی به سبب نقائص خود مورد سرزنش قرار می گیرد. تنها چیزی كه این فرد بدان نیاز دارد، این است كه بیاموزد چگونه امیال خود را گام به گام به تحقق برساند.

 پیامد عملكرد ناهماهنگ چاكرای چشم سوم عدم تعادل است، به طور مثال: پافشاری بیش از حد روی حوزه عقل، و تصمیمات زندگی فرد منحصرا با عقل و منطق صورت می گیرد و فقط آنچه را كه با ذهن منطقی اش درك می كند قبول دارد، شخص به آسانی قربانی تفكر روشنفكرانه خود می شود، تنها چیزی را قبول می كند كه ذهن او بتواند درك كند، و از روشهای علمی قابل اثبات باشد. عملكرد ناهماهنگ دیگر این چاكرا این است كه فرد با قدرت ذهنش سعی می كند بر روی دیگران و رویدادها تاثیر بگذارد، صرفا فقط می خواهد قدرتش را نشان دهد و یا برای ارضای نیازهایش از آن استفاده می كند. در این وضعیت معمولا چاكرای شبكه خورشیدی هم معمولا از تعادل خارج است و چاكرای قلب و تاج نیز در حد جزیی رشد یافته است.

 اگر چشم سوم فرد علی رغم گیرهایش نسبتا باز باشد، باز هم ممكن است در این كار موفق شود، هر چند كه مقاصد فرد خلاف جریان طبیعی حیات است.

 ولی دیر یا زود احساس تنهایی او را در بر می گیرد و موفقیتی را كه برایش تلاش نموده بود پایدار نخواهد بود. اگر جریان انرژیها در آجنا چاكرا به طور قابل ملاحظه ای بسته باشد تنها حقیقتی را می بیند و باور می كند كه در جهان بیرون قابل دیدن باشد. زندگی اش تحت نفوذ امیال مادی ، نیازهای فیزیكی و احساسات ابراز نشده است. اندیشه ها و بحثهای معنوی به نظرش خسته كننده و اتلاف وقت خواهد بود. به راحتی در شرایط دشوار فرد كنترل اش را از دست می دهد، و احتمالا خیلی هم فراموشكار است.

 اگر بینایی فرد ضعیف شده باشد اغلب با كم كاری چاكرای چشم سوم همراه است. همچنین در موارد حاد، افكار فرد خیلی پریشان و آشفته است و تصمیماتش كاملا براساس احساسات سركوب شده است

- بیماریهای مربوط به چاكرای چشم سوم :

ناراحتی اعصاب از قبیل رعشه، فلج صورت، ناراحتی های چشم از جمله آب مروارید، التهاب چشم، زخم قرنیه مزمن، جوشهای پلك، سر گیجه، ناراحتیهای گوش و بینی مثل: كری، گوش درد، از دست دادن حس بویایی، خونریزی بینی، تشنج كودكان، بیهوشی، جن زدگی، صرع، ناراحتی های ذهنی از جمله: مالیخولیا، وهم بینی، هذیان گویی، وسواس، ضعف اعصاب

- تغذیه رنگی:

انگور یاقوتی، كلم بروكلی، بادنجان، آلوچه

کریستالهایی مورد استفاده برای درمان این چاکرا عبارتند از : یاقوت کبود، تانزانیت، اییولیت، سنگ لاجورد، و سنگ صابون.

- چاکرای گلو :

در برگیرنده گلو، گردن، دهان، دندانها، و فک ( آرواره) است. از خصوصیات این چاکرا عبارتند از : خلاقیت، قدرت اراده، واقعیت، ارتباطات، و صداقت فردی.

کریستالهایی که برای درمان این چاکرا استفاده می شوند عبارتند از : سنگ یمانی، زمرد کبود فام ( زمرد دریایی) فیروزه، یشم سبز و کریسوکولا .

 - چاکرای قلب:

در مرکز سیستم انرژی انسان قرار دارد و به زندگی عشق می بخشد. این چاکرا بر روی عملکرد سطوح جسمانی، احساسی، و انرژیایی اثر می گذارد.

کریستالهایی که برای درمان این چاکرا استفاده می شوند عبارتند از : زمرد، پریدت، یشم سبز، رز کوارتز و یاقوت.

-  چاکرای شبکه خورشیدی :

 بر روی شکم و زیر دیافراگم قرار دارد و با عزت نفس، اعتماد به نفس، و آزادی انتخاب مرتبط است.

کریستالهایی که برای درمان این چاکرا استفاده می شوند عبارتند از : توپاکس، سیترین، الماس زرد، و اوپال ( یکنوع سنگ سیلیسی که از در کوهی نرم تر و سبک تر است – در اصطلاح بازرگانی ( شیشه شیری رنگ) نام دارد.

- چاکرای جنسی:

- محل: بالای استخوان خاجی، تقریبا بالای اندام تناسلی و پایین تر از ناف

- غدد مربوطه: تخمدانها، غده پروستات

- هورمونهای مربوطه: استروژن و تستسترون

- بخشهای مربوطه: قسمت لگن، اندامهای تولید مثل، کلیه ها، مثانه، تمام مایعات بدن مثل خون، مایع لنف، شیره معده، اسپرم

- حس:چشایی

- رنگ: نارنجی

- عنصر وابسته: آب

- زمینه: نخستین احساسات جاری شدن با زندگی، لذن پرستی، شهوت، خلاقیت، شگفت زده و مشتاق

- جهت چرخش چاکرا: در زن در جهت عقربه های ساعت و در مرد خلاف عقربه های ساعت

- امکان پاکسازی و فعال ساختن چاکرای جنسی: لذت بردن و مشاهده نور ماه و آب زلال طبیعی و غوطه ور شدن در آن و یا نوشیدن از آب چشمه

- نوع یوگا :باکتی یوگا

- سیاره های وابسته: ماه ، پلوتون

توضیحات: چاکرای دوم مرکز انرژی جنسی (گیرنده و فرستنده) و نفس و خلاقیت است که به عنصر آب نسبت داده میشود که منبع تمام حیات زیست شناختی است. عنصر آب پاک کننده و تطهیر کننده است و سدهایی را که مانع جریان حیات است شسته و باز میکند. در سطح فیزیکی آلودگیها را از کلیه و مثانه باز میکند و در سطح معنوی به شکل جریان روان و آزاد احساسات خود را نشان میدهد و سبب میشود تا انسان زندگی را همیشه تازه و جدید ببیند. از طریق این چاکرا فرد مستقیما احساسات انسانها را درک میکند و آن را به یکی از مراکز ادراک ماوراء حسی تبدیل میکند.

چاکرای دوم اغلب جایگاه واقعی "شاکتی" محسوب میشود، شاکتی تجلی نیروی مونث خداوند به شکل انرژی خلاق است و حوزه نفوذ آن در اندامهای تولید مثل است که در مرد به صورت میل خلق حیات جدید و در زن بصورت گیرنده ء تکانه های خلاق و ایجاد زندگی جدید است.

 خلاقیت شامل کاری که فرد در هر زمینه ای انجام میدهد نیز میباشد. در نتیجه خلاقیت انسان توسط دستان او متجلی میشود و اگر کاری که انسان انجام میدهد مطابق استعدادها و قابلیت های شخصی اش باشد این انرژی خلاق متجلی شده و باعث رشد و پیشرفت او در آن زمینه شده و باعث آرامش ذهن او میشود و اگر برخلاف آن باشد باعث از بین رفتن آرامش ذهن او شده و یکی ازعوامل خشم و عصبانیت او میشود. احساسات و اعمال فرد خلاق حتی باعث ایجاد انگیزه برای دیگران میشود.

 چاکرای دوم به کیفیت عشق نسبت به جنس مخالف نیز مربوط میشود ازین چاکرا فرد قدرت جنسی خود را حس میکند و دومین هدف قدرتمند نیروی حیات (اشتیاق به اتحاد دو جنس) آشکار میگردد بنابراین قدرت جنسی در هر کس به نیروی حیات در او بستگی دارد. ناحیه لگن در بدن منبع حیات است، هر مرکز آن که مسدود گردد کاهش نیروی جسمی و جنسی را به دنبال خواهد داشت.

 انرژی جنسی در جریان آمیزش جنسی شارژ و تخلیه میگردد. این امر همچون حمامی از انرژی به جسم حیاتی دوباره میبخشد و آن را پاک میکند و بدن را از انرژی های راکد، فضولات، تنشهای عمیق رها میسازد و این عمل برای سلامتی جسمی فرد امری مهم است. عمل رها سازی خویش بصورت دو جانبه یکی از طرق وانهادن "تجرد" نفس و تجربه"وحدت" در بشر است.

 تجربه ای که از بدوی ترین امیال در سطح جسمی از یک سو و آرزوی عمیق معنوی وحدانیت با الوهیت از سویی دیگر نشات میگیرد. این پیوند یکی از خصلتهای معنوی و مادی در افراد بشر میباشد.

- انسداد انرژی در چاکرای جنسی:

 اگر راه عبور انرژی در این چاکرا مسدود شده باشد یا اختلالی در این چاکرا وجود داشته باشد به نفی یا سرکوب امیال جنسی منتهی میشود و اغلب در راه زیاده روی در رابطه و خیال پردازی نمایان میشود یا ممکن است به حالتی مانند اعتیاد به مواد مخدر در آید. در هر صورت نسبت به جنس مخالف شک و دودلی و تنش یا حتی نفرت وجود دارد و ابزار این انرژی های طبیعی را فرد محکوم میکند یا اینکه بصورت شهوت پرستی بی ادبانه و اصرار در امیال جنسی نمایان میشود در هر صورت بد کار کردن چاکرای دوم معمولا در سن بلوغ بوجود میاید. بیدار شدن انرژی های جنسی بی ثباتی ایجاد میکند و معمولا والدین و مربیان توانایی آموزش صحیح را در این زمان به جوانها ندارند و اینکه چگونه این انرژی را کنترل کنند.

 کم کاری این چاکرا میتواند ریشه در دوران کودکی داشته باشد احتمالا والدین احساسات و ارتباطشان را کنترل میکردند و فرد کمبود لذتهای حسی مانند نوازش، مهر و عطوفت را تجربه کرده است در نتیجه احساساتش را سرکوب کرده است و در دوران بلوغ مانع رشد انرژی های جنسی شده و نتیجه آن واپس زدگی، فقدان عزت نفس، فلج عاطفی و سرد مزاجیست و زندگی در نظرش غم انگیز، کسل کننده و بی ارزش است. اما با ریکی دادن به این چاکرا و ریکی فرستادن برای درمان گذشته تمامی این اختلالات درمان میشود و وضعیت انرژی در این چاکرا متعادل میشود.

- تغذیه رنگی برای درمان: خوراکیها و مواد غذایی به رنگ طبیعی نارنجی مثل: پرتقال، نارنگی، هویج، انبه، کدو تنبل، زردآلو ، نارنج و غیره

کریستالهایی که برای درمان این چاکرا مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از : عقیق جگری رنگ، چشم ببر، عقیق، کوارتز، کلسیت، کوارتز روتیلیتد.

-  چاکرای ریشه :

- محل: درانتهای ستون فقرات بین مقعد و اندام تناسلی، به دنبالچه مرتبط است به طرف پایین باز میشود.

- غدد مربوطه: غدد فوق کلیوی

- هورمونهای مربوطه : آدرنالین و نور آدرنالین

- بخشهای مربوطه:

تمام قسمتهای سخت، ستون فقرات استخوانها، دندانها، ناخن ها، پاها، مقعد، روده ها، غدد پروستات، خون، تکثیر سلولی

- حس: بویایی

- رنگ: قرمز آتشی

- عنصر وابسته: خاک

- زمینه: اولین انرژی حیاتی، اولین مراقبت پیوند با زمین و دنیای مادی، استحکام، قدرت موفق شدن

- جهت چرخش چاکرا: در مونث به سمت چپ یعنی بر خلاف جهت عقربه های ساعت  در مذکر به سمت راست یعنی در جهت چرخش عقربه های ساعت

- امکان پاکسازی و فعال ساختن چاکرای ریشه: لذت بردن از سپیده دم، طلوع و غروب خورشید، خاک تازه
- نوع یوگا: هاتایوگا، کندامین یوگا

- سیاره های وابسته: کیوان، مریخ، پلوتون

توضیحات:

 این چاکرا از نظر احساسی با میل به زندگی و شادابی و از نظر فیزیکی با سیستم ایمنی بدن در ارتباط است. این چاکرا تنظیم کننده اعمالی است که بدن و جسم را زنده نگه میدارد. در این چاکراست که با زمین مرتبط میشویم و انرژیهای زمینی (نیروی عاطفی، عشق و صبر ) را دریافت و تجربه میکنیم. چاکرای اول اساس و پایه نیروی حیاتی تمام چاکراهای بالاتر را شکل میدهد و سرچشمه نیروی حیات است.

این چاکرا منبع انرژی کندالینی است. بنای زندگی بدست آوردن امنیت مادی و حفظ تنازع بقا گونه ها با تشکیل خانواده، رابطه جنسی به عنوان یک عمل فیزیکی و بچه دار شدن هم از اعمال مربوط به این چاکرا هستند.

 وقتی نیروی حیات در این چاکرا به درستی عمل نماید، شخص اشتیاقی مبرم به زندگی در جهان فیزیکی دارد و با انتقال انرژی به اطرافیان و حوزه انرژی آنها همچون یک مولد نیرو عمل میکند. او اشتیاقی راستین برای زیستن دارد. رنگ قرمز که رنگ این چاکرا میباشد جسم فیزیکی را تحریک میکند و سر زندگی و انرژی به جسم داده و روح را سر زنده و با هیجان میکند و رنگ قرمز جرات، نیرو و قدرت، استواری و سلامتی میبخشد.

 قرمز سبب غلبه بر بی حالی و افسردگی، ترس یا دلتنگی میشود. قرمز رنگ آتش است. قرمز تعصب شدید، غیرت و هیجان است. افرادی که بر افروخته و سرخ رنگ هستند ناخود آگاه احساس سرزندگی، پرتلاش بودن را به شما منتقل میکنند و الگو و نمادی هستند از یک فرد پرتحرک! آنچه برداشت میشود این است که نیروی حیات مادی و جسمی از رنگ سرخ است.

 زمانی که دراین چاکرا مانعی ایجاد گردد شخص از فعالیت جسمی سر باز میزند و انرژیش کاهش مییابد و حتی ممکن است علیل و ناتوان گردد. چنین فردی فاقد قدرت و توان جسمی است. بطور مثال اگر چاکرای اول به اندازه کافی کار نکند احساس عدم تعادل خواهید کرد یا انگار فرش از زیر پا کشیده شود درحالی که محکم ایستاده اید. اگر چاکرای اول بیش از حد کار کند ممکن است از کوره در بروید و عصبانی و پرخاشگر شوید و این ممکن است زمانی باشد که چیزهایی که شما را مشغول و سرگرم ساخته توسط دیگران یا شرایط مورد سوال قرار گیرد. در نهایت زمانی که احساس عدم امنیت میکنید با خشم و غضب و زود از کوره در رفتن حالت دفاعی میگیرید. از نظر احساسی کم تحمل میشوید همچنین ممکن است افراط در مسائل احساسی و هیجانی مثل غذای خوب و الکل و غیره داشته باشید. در کارهایتان به شدت در حالت دودلی و شک و تردید به سر میبرید و زندگی را اغلب همچون بار سنگینی احساس میکنید به جای آنکه از زندگی لذت ببرید و شاد باشید.

- بیماریهای  مربوط به چاکرای ریشه:

بطور کل اختلال در انرژی موجود دراین چاکرا موجب بیماریهایی مثل افسردگی، بیحالی، اعتیاد (به هرچیزی)، روماتیسم، رعشه و کم خونی میشود و همینطور بیماران بستری بر اثر نحیفی و لاغری و ضعف جسمانی و بیماران حادثه ها و مجروحان جسمانی نیاز شدید به انرژی در این چاکرا دارند اما انرژی دادن به این چاکرا در کودکان هابپراکتیو، بیماران پرتحرک عصبی، پارکینسون، مجنونان، افراد عصبانی و،. موجب تاثیر منفی خواهد شد.

 - تغذیهء رنگی:

رنگ طبیعی خوراکیها و غذاهایی که میخوریم فرکانس ارتعاشی همان رنگ را در دسترسمان قرار میدهد و بروی چاکرای خاصی تاثیر میگذارد:

 جگر قرمز، دل، قلوه، کلم قرمز، چغندر قند، تمشک قرمز، گیلاس قرمز، انگور قرمز، آلوی قرمز، فلفل قرمز، سیب سرخ، گوجه فرنگی و هر چه قرمز است.

- اثرات رنگ لباسها بر روی بدن:

رنگ لباسها به دلیل حساسیت نوری سلولهای بدن بر ما اثر میگذارند بنابراین بهتر است لباسی بپوشیم که به رنگ آن نیاز داریم اما فراموش نکنید که هر لباسی اعم از کت، پیراهن یا بلوز یا مانتو به تن میکنید، لباس زیر شما باید سفید باشد. اگر لباستان از پارچه نخی یا ابریشم و یا پشم با رنگ طبیعی باشد بهتر است از لباسهای مصنوعی با رنگ مصنوعی است.

کریستالهایی که برای درمان این چاکرا استفاده می شوند عبارتند از : یاقوت قرمز، لعل، یشم، سنگ آهن ( هماتیت (

منبع: جم پارس
تاریخ ورود مقاله : ۱۳۸۸ جمعه ۱۱ اردیبهشت
پنج شنبه 1/4/1391 - 10:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته