• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 896
تعداد نظرات : 412
زمان آخرین مطلب : 4454روز قبل
پوست و مو

 

محتوای آب موجود در پوست زنده ( اپیدرم و درم ) تقریبا ۸۰ درصد است. لایه ی خارجی تر پوست،
یعنی لایه ی کراتینوز ( شاخی ) از سلول های مرده ای تشکیل شده که محتوای آب کمتری در حدود ۳۰ – ۱۰ درصد دارد.
تصویر بالا سه لایه ی تشکیل دهنده ی پوست را نشان می دهد (روی آن کلیک کنید) که به ترتیب از خارج پوست به داخل شامل:
۱) اپیدرم (EPIDERMIS) که خارجی ترین لایه ی پوست است.
۲) درم(DERMIS) که لایه ی میانی پوست است.
۳) هیپودرم یا آندودرم(HYPODERMIS) که داخلی ترین لایه هی پوست است.
در صورتی که محتوای آب موجود در پوست طبیعی باشد، پوست نرم، صاف، قابل ارتجاع و درخشان است.
در حالت طبیعی یک حرکت مداوم آب از لایه های عمقی پوست به طرف لایه های سطحی وجود دارد و در نهایت این آب از سطح پوست تبخیر می شود. هنگامی که پوست به عللی اعم از عوامل داخلی یا خارجی نتواند این میزان آب را حفظ کند، پوستی خشک ایجاد می شود.

● عوامل خارجی مسبب خشکی پوست

از عوامل خارجی که سبب خشکی پوست می شوند، می توان مواجهه با آب و هوا یا باد گرم را نام برد.
از طرف دیگر شستن زیاد از حد پوست سبب از بین رفتن لایه های چربی محافظ پوست شده و پوست را خشک می کند.
مواجهه ی پوست با بعضی از مواد نیز از دسته عوامل خارجی محسوب می شود. مشاغلی که در تماس مداوم با مواد شوینده و پاک کننده هستند، مانند جراحان و تکنسین های آزمایشگاه نیز، فرد را مستعد پوست خشک می سازند.
همچنین درمان هایی که برای آکنه(جوش) و روی سطح پوست انجام می شود، اگر به صورت بی رویه و بیش از حد اعمال گردد، می تواند پوست خشک ایجاد نماید.

● عوامل داخلی مسبب خشکی پوست

عامل داخلی مربوط به توانایی پوست در نگهداری رطوبت است.
یک عامل مهم، بالا رفتن سن است که سبب کم شدن توانایی پوست در حفظ رطوبت می شود.
همچنین بعضی از بیماری ها مانند درماتیت آتوپیک (یا اگزمای سرشتی که یک بیماری شایع خارش‌دار،
مزمن و عود کننده ی پوستی است که در نوزادان و کودکان شایع تر است) از میزان این توانایی می کاهد.
رژیم های سخت، سوء تغذیه و کمبود مواد غذایی نیز می تواند سبب به هم ریختگی این سد حفاظتی شود.
پوست خشک، ظاهری خشن و مات دارد و گاهی پوسته های ریزی روی آن دیده می شود.
همچنین خطوط پوست در این موارد واضح تر به نظر می رسد. ممکن است خشکی پوست به حدی باشد
که سبب ایجاد خارش شود که خود این امر، پوست را مستعد عفونت های باکتریایی و قارچی می کند.
هنگامی که خشکی پوست به حد بالایی برسد، اصطلاحا به آن XERPSIS گفته می شود.
علی رغم تبلیغاتی که می شود هرگز ثابت نشده که مرطوب کردن پوست، باعث برگرداندن و برعکس کردن روند پیری پوست و تاثیر نور آفتاب شود، ولی می توان منافع زیر را از مرطوب کننده ها انتظار داشت.

● اثرات مرطوب کننده ها بر پوست

۱) جلوگیری از آسیب پوست در اثر خشکی
۲) محافظت از پوست به دلیل ایجاد لایه ی نازکی از چربی بر روی آن
۳) بهبود بخشی ظاهر پوست که پوست را نرم تر و صاف تر نشان می دهد.
به هر حال کار عمده ی مرطوب کننده ها، حفاظت از رطوبت پوست و دفاع در برابر آسیب های محیطی است.
معمولا همه ی افراد نیاز به استفاده از مرطوب کننده ندارند و افرادی که پوست شان چرب است
به مصرف مرطوب کننده احتیاجی پیدا نمی کنند. هر چند این افراد هم در مواجهه با هوای گرم و خشک ،
باد یا هوای سرد ممکن است نیاز به استفاده از مرطوب کننده ها پیدا کنند.

● محافظ های طبیعی که سبب جلوگیری از خشکی پوست می شوند:

۱) لایه ی چربی روی پوست:
این لایه ی چربی نازک میزان تبخیر آب را کاهش می دهد.
۲) عامل مرطوب کننده طبیعی یا NMF ((NATURAL MOISTURIZING FACTOR:
این عامل ترکیبی از چند ماده ی ساخته شده توسط پوست است
و حدود ۲۵ – ۲۰درصد لایه ی کراتینوز(لایه ی سطحی و خارجی تر پوست) را تشکیل می دهد.
این عامل سبب باقی ماندن محتوای آب در لایه ی کراتینوز می گردد.

● مواد متشکله NMF :

۱) اوره
۲) اسید لاکتیک
۳) اسید گلیکولیک
۴) فسفولیپیدها
۵) اسید مالئیک
۶) اسید پیرویک
۷) نمک های اسید کربو کسیلیک پیرولیدون

19:23:24            2011-12-28
چهارشنبه 7/10/1390 - 19:19
سلامت و بهداشت جامعه

 

بیشتر سرطان های پوست فقط به طور موضعی رشد کرده و بافت های مجاور خود را گرفتارمی کنند ولی بعضی از آنها بخصوص ملانوم ( سرطان سلول های رنگدانه ) که نادرترین نوع سرطان پوست است، ممکن است از طریق سیستم گردش خون یا لنفاتیک گسترش یابد و به دورترین نقاط بدن برسد. چون ملانوم خصوصیات متفاوتی نسبت به دو نوع دیگر سرطان پوست دارد.
شایع ترین نوع سرطان پوست، سرطان سلول های پایه ای BCC است که به آهستگی رشد کرده و به ندرت گسترش می یابد ولی اگر این بیماری درمان نشود می تواند به استخوان های زیرین یا پوست اطراف گسترش یابد و مشکلات جدی ایجاد نماید. سرطان سلول های سنگفرشیSCC که کمتر از سرطان با سلول های پایه ای دیده می شود به ندرت می تواند رشد سریع داشته باشد. چون هر دو نوع این سرطان در صورت تشخیص زودهنگام به راحتی قابل درمان می باشند، بنابراین کشف زودرس و درمان مناسب اهمیت ویژه ای دارد.
این سرطان های پوست تقریباً در تمامی نقاط پوست بدن می توانند ایجاد شوند ولی شایع ترین محل های ایجاد این تومورها، مناطق باز بدن مثل صورت، گردن، ساعد و پشت دست ها می باشد.

● علل ایجاد سرطان پوست

مهمترین عامل شناخته شده سرطان پوست تماس های مکرر با اشعه ماورای بنفش در طی سال های طولانی است. هیچکس از ابتلا به سرطان پوست مصون نیست ولی کسانی که در معرض خطر بیشتری هستند عبارت اند از:
مردان و زنان با پوست روشن که دچار آفتاب سوختگی می شوند، افرادی که مدت زمان طولانی را در آفتاب سپری می کنند، مثل کشاورزان، دریانوردان و فروشندگان دوره گرد. (گرچه تماس با نور خورشید به طور مطلق قابل جلوگیری نیست ولی باید در افرادی که پوست روشن دارند، به حداقل کاهش یابد.)
افراد با پوست روشن به علت فقدان مقادیر کافی ملانین که رنگدانه پوست است و در مقابل نور خورشید به صورت یک صافی عمل می کند، مستعد ابتلا به صدمات پوستی ناشی از تابش آفتاب می باشند. هرچه پوست تیره تر باشد، میزان ملانین آن بیشتر است. در سیاهپوستان به علت وجود مقادیر کافی ملانین ، سرطان پوست نادر است. از طرف دیگر افراد آلبینو(زال) که در پوست خود فاقد ملانین هستند و مخافظی در برابر اشعه ماورای بنفش نور خورشید ندارند، بسیار مستعد ابتلا به سرطان پوست می باشند. کسانی که به علل شغلی یا فعالیت ورزشی در معرض نور آفتاب شدید قرار می گیرند، باید از کرم های محافظ آفتاب و در صورت امکان از کلاه و دستکش های بلند استفاده نمایند. سایر عوامل مستعد کننده سرطان پوست که کمتر شایع است معمولاً در تماس طولانی مدت با ذغال ، قطران، آرسنیک، روغن پارافین و رادیوم ایجاد می شود.

● تشخیص

همه افراد باید نسبت به تغییرات غیرطبیعی پوست مثل زخم هایی که بهبود نمی یابند حساس باشند و با پزشک مشورت نمایند. فقط پزشک می تواند تشخیص دهد که کدام ضایعه خوش خیم ، کدام پیش سرطانی و کدام بدخیم است . در بسیاری از موارد ، پزشک برای رسیدن به تشخیص ، از ضایعه نمونه برداری می کند. نمونه برداری یک اقدام جراحی نسبتاً بدون درد است که در طی آن قسمت کوچکی از بافت منطقه مشکوک برداشته می شود و در زیر میکروسکوپ بررسی می گردد. اگر ضایعه به حد کافی کوچک باشد ممکن است کل آن در هنگام بیوپسی برداشته شود. نمونه برداری تنها راه قطعی تشخیص سرطان است. نمونه برداری از ضایعات خوش خیم باعث تبدیل شدن آن به ضایعه بدخیم نخواهد شد. همچنین نمونه برداری اگر صحیح انجام شود ، باعث گسترش بیماری به سایر نقاط نیز نمی شود.

● درمان

اگر نمونه برداری، وجود سرطان یا ضایعات پیش سرطانی را نشان دهد، پزشک راجع به بهترین درمان آن ضایعه تصمیم گیری خواهد کرد. چهار روش کلی درمان ضایعات پوستی شامل جراحی، تخریب ضایعه پوستی با جراحی، تخریب ضایعه به وسیله یخ زدن آن کرایوتراپی و یا رادیوتراپی ( اشعه درمانی ) است.
اندازه ضایعه و محل آن مشخص کننده نوع درمان آن است. تمام این روش ها با۹۵% موفقیت همراه است.
در بعضی از موارد، ترکیبی از این روش های درمانی استفاده می شود و گاهی نیز تکرار درمان ضروری به نظر می رسد. در سال های اخیر استفاده از پمادها یا محلول های دارویی مثل داروی ۵ – فلوئورواوراسیل در درمان بعضی از ضایعات پوستی توصیه شده است. میزان موفقیت در درمان سرطان پوست بستگی به اندازه، گسترش و نوع آن دارد. در سرطان های سلول های پایه ای و سلول های سنگفرشی، با تشخیص و درمان به موقع می توان به بهبودی کامل دست یافت.

● ملانوم بدخیم

ملانوم بدخیم به ندرت دیده می شود، و میانگین سنی آن حدود ۵۳ سال است و ممکن است به اعضای دیگر گسترش یابد. ملانوم معمولاً خود را به صورت سفید، صورتی ، آبی یا خاکستری مخلوط شده نشان می دهد. معمولاً این بیماری به صورت یک ضایعه ی زگیل یا خال مانند شروع می شود که شکل، اندازه و رنگ آن در حال تغییر است. ممکن است خارش و حتی در موارد نادر در اثر صدمات خفیف خونریزی داشته باشد. هرگونه تغییر در خال های سابق و یا ایجاد خال های بزرگتر از یک سانتی متر بلا فاصله باید مورد مشورت پزشکی قرار بگیرد.
ملانوم ممکن است به طور ناگهانی ایجاد شود یا در نزدیکی و یا بر روی خال ها و سایر نقاط تیره رنگ پوست ظهور یابد. بنابراین ضروری است که محل و شکل خال های خود را به طور کامل بدانیم تا متوجه تغییرات آن گردیم. نکات زیر می تواند علامت یک ملانوم باشد به این دلیل با مشاهده هر ضایعه رنگی با این خصوصیات باید سریع به پزشک مراجعه کرد:
- قرینه نبودن ، عدم مشابهت یک طرف ضایعه با طرف دیگر
- حاشیه نامنظم یا غیر مشخص
- تغییر رنگ ازیک نقطه به نقطه دیگر ( در منطقه ضایعه)
- قطر بیشتر از ۶ میلی متر
پزشک ممکن است برای اطمینان از تشخیص، مانند سایر انواع سرطان پوست، نمونه برداری انجام دهد. اگر ملانوم تشخیص داده شود، در این صورت مؤثرترین درمان، عمل جراحی است ولی سایر روش های درمانی نیز ممکن است استفاده شود . گرچه وسعت جراحی لازم برای ملانوم ، بیشتر از سایر انواع سرطان پوست است ولی از لحاظ زیبایی نتایج بسیار خوبی خواهد داشت. اگر ملانوم در مراحل اولیه تشخیص داده و درمان شود نتیجه درمان بسیار خوب خواهد بود ولی در مراحل پیشرفته تر معمولا به اعضاء دور دست منتشر می شود و نتیجه درمانی مناسبی نخواهد داشت. سایر اعضای خانواده فرد مبتلا به ملانوم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، به همین دلیل باید به طور مرتب توسط متخصص پوست معاینه گردند.

● چگونه خود را در مقابل ابتلا به سرطان پوست محافظت کنیم؟

- بین ساعات ۱۱ صبح تا ۴ بعد از ظهر حتی الامکان در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
- دست ها و پاهای خود را با پوشیدن لباس مناسب بپوشانید.
- از کرم های محافظ آفتاب مناسب استفاده کنید.
- از لامپ های مخصوص برنزه کردن استفاده نکنید.
- کودکان خود را در معرض نور شدید آفتاب قرار ندهید.
- محافظت از پوست در برابر آفتاب را به فرزندان خود بیاموزید.
کلید حفظ سلامت درمقابل سرطان پوست، ابتدا پیشگیری از آن و در صورت بروز، کشف زود هنگام و درمان مناسب آن است.

19:22:05              2011-12-28
چهارشنبه 7/10/1390 - 19:18
سلامت و بهداشت جامعه

اگر می‌خواهید جوانی‌تان را حفظ کنید، این شش نوع خوراکی را فراموش نکنید: روغن زیتون، ماست، ماهی، شکلات، آجیل و توت سیاه.

روغن زیتون؛ چهار دهه پیش از این نتیجه مطالعات محققان ۷ کشور نشان داد که چربی‌های اشباع نشده تک‌ظرفیتی در زیتون به طور بارزی موجب کاهش سرعت ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان می‌شوند. اکنون ما می‌دانیم که روغن زیتون دارای پلی‌فنول‌ها و آنتی اکسیدان‌های قوی است که مانع ابتلا به بیماری‌های مرتبط با سن فرد می‌شود.

ماست؛ در دهه ۱۹۷۰ شایع شد که تعداد افراد بالای صد سال در کشور جورجیا بیشتر از سایر کشورهاست و گزارشات آن زمان اعلام کرد که علت این امر خوردن ماست است. غذایی که در تمام رژیم‌های غذایی مردم آن کشور وجود دارد. ماست منبع غنی کلسیم است که مانع ابتلا به استئوپروز می‌شود و کمک موثری در حفظ سلامت دستگاه گوارش است و خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی مرتبط با سن را کاهش می‌دهد.

ماهی؛ سی سال پیش محققان شروع به مطالعه در مورد مبتلا نشدن بومیان آلاسکا به بیماری‌های قلبی کردند. اکنون دانشمندان می‌دانند که علت این امر مصرف زیاد ماهی بوده است. ماهی منبع فراوان امگا۳ است که مانع رسوب کلسترول در شریان‌ها و آرتیمی قلب می‌شود.

شکلات؛ در بین مردم کنا از جزیره سان بلاس، دور از سواحل پاناما، سرعت ابتلا به بیماری‌های قلبی ۹ برابر کمتر از مردم خود پاناما است. علت آن این است که مردم کنا نوعی نوشیدنی مخصوص دارند که سرشار از کاکائو است. کاکائو منبعی غنی از فلانوول‌هاست که سلامت عملکرد رگ‌های خونی را حفظ می‌کند و در نتیجه خطر ابتلا به فشارخون، دیابت نوع دو، بیماری‌های کلیوی و دیوانگی را کاهش می‌دهد.

آجیل؛ مطالعات نشان می‌دهد افرادی که آجیل می‌خورند. به طور متوسط ۲/۵ سال بیشتر از سایرین عمر می‌کنند. آجیل منبع غنی از روغن‌های اشباع نشده است و بنابراین خاصیتی شبیه روغن زیتون دارند. همچنین آجیل‌ها حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و فیتوشیمیایی‌ها مثل آنتی‌اکسیدان‌ها است.

توت سیاه؛ در یک مطالعه که در سال ۱۹۹۹ به چاپ رسید، محققان تأثیر مصرف توت را در افزایش طول عمر موش‌های آزمایشگاهی به اثبات رساندند. این تأثیر در مورد انسان نیز صدق می‌کند. ترکیبات موجود در توت التهاب و آسیب‌های احتراقی را تسکین می‌دهد. همچنین مانع کاهش حافظه و عملکرد مغزی می‌شود.

19:19:53             2011-12-28

چهارشنبه 7/10/1390 - 19:16
خواص خوراکی ها

روش آماده کردن ماهی فاکتور مهمی در جلوگیری از ابتلا به سکته مغزی است.
تحقیقات نشان داده اند که ماهی در برابر انسداد عروق مغز اثر حفاظت بخش دارد اما یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه هاروارد اظهار می دارند روش طبخ ماهی نیز در این امر دخالت دارد.
این گروه با بررسی رژیم غذایی تقریبا ۵۰۰۰ فرد ۶۵ سال به بالا دریافتند کسانی که ماهی پخته یا کباب شده شامل تن ، مصرف می کردند احتمال ابتلاءشان به سکته مغزی کمتر بود.
خوردن اینگونه غذاها ۵ بار یا بیشتر در هفته احتمال سکته ایسکمیک (که توسط لخته خون ایجاد می شود) را تا ۳۲ درصد کاهش می دهد حتی یک تا سه وعده ماهی کباب شده یا پخته در ماه این احتمال را تا ۱۵ درصد کاهش می دهد.
اما ماهی سرخ کرده و ساندویچ ماهی احتمال سکته را افزایش می دهد. هر وعده اضافی به میزان ۱۳ درصد بر این احتمال می افزاید.
پیام این تحقیق روشن است: ماهی بخورید; اما اگر می خواهید مصرف آن در جلوگیری از سکته مغزی به شما کمک کند ، با سرخ کردن به آن چربی و روغن اضافه نکنید.

19:12:38            2011-12-28

چهارشنبه 7/10/1390 - 19:8
دانستنی های علمی

مغز انسان همان جوی آبی است که اگر حرکتی در آن نباشد به سرعت تبدیل به گندابی می‌شود که همه از آن فراری‌اند و این همان دلیلی است که ما از مصاحبت خیلی‌ها فراری هستیم. شما که نمی‌خواهید مغزتان به چنین سرنوشتی تبدیل شود پس ورزش مغز را از یاد نبرید که ورزش مغز از ورزش بدن مهم‌تر و حیاتی‌تر است.

دستورالعمل های زیر همان حرکت‌های نرمشی مغز هستند که اگر به آن‌ها توجه کنید به زودی صاحب فکر و مغز سالمی خواهید بود که نه تنها خودتان، بلکه بقیه هم از مصاحبت و ارتباط با شما لذت خواهند برد.
بر اساس یک برنامه منظم، ورزش‌های زیر را در مورد مغزتان انجام دهید:

- فعالیت‌های ذهنی جدیدی را انجام دهید. کارهایی که نیاز به حفظ مراحل پیچیده دارند، به مغزتان ورزش می‌دهند. یکی از بهترین این کارها، حل جدول است.

- دستی را که کمتری استفاده می‌شود، به کار برید. به کار یک راه خوب برای تقویت مغزتان این است که انرژی خود را بر انجام دقیق کارها با این دست متمرکز کنید. از این دست برای حرکت موس کامپیوتر یا نوشتن یک مقاله یا نامه استفاده کنید.

- ورزش ذهنی نوروبیک را تمرین کنید. این کار به فرد کمک می‌کند که روزانه با روش‌های جدیدی از هر ۵ حس خود استفاده کند. به عنوان مثال به صدای رعد و برق گوش کنید و انگشتان دست خود را هم زمان با هم بشکنید تا صدا دهند.

- از مغزتان کار بکشید. با تکمیل یک پازل به مغزتان ورزش دهید و یا با مطالعه یک کتاب رمان دشوار از مغزتان کار بکشید.

از هر فرصتی برای مصاحبت با افراد خوش مغز استفاده کنید. در این مورد آشنایی با چندین زبان، قدرت شما را افزایش می‌دهد

- مطالعه کردن از ورودی‌های مهم مغز شماست که در اصل نوعی مصاحبت است، اما در واقع با چکیده افکار نویسنده سر و کار دارید و مسلماً بازده آن چندین برابر مصاحبت با این افراد است.

- همیشه زیبایی‌های طبیعت را دنبال کنید، به جاهای زیبا بروید و لذت ببرید.

- خود را در معرض رایحه‌های خوش قرار دهید.

- لذت بردن از طعم‌های خوشمزه و باب طبعتان را فراموش نکنید.

- همیشه تفکر کنید، تخیل کنید و کارهای خلاقانه انجام دهید.

- از حل جدول و معما برای تلنگری به مغزتان استفاده کنید.

- هیچ‌گاه از ریاضیات فرار نکنید.

- و مهم‌تر از همه این که بنویسید، بخوانید، بخندید و بخندانید.

- البته نرمش بدن نیز فراموش نشود که عقل سالم در بدن سالم است.

19:11:18            2011-12-28

چهارشنبه 7/10/1390 - 19:7
بهداشت روانی

▪ ارتباط چشمی کسی که دروغ می‌گوید، خیلی کم است یا به‌هیچ‌وجه وجود ندارد.
▪ حرکت‌های بدنی، از جمله حرکت‌های دست، کم می‌شوند و همین حرکت‌های محدود هم، خشک و ساختگی به‌نظر می‌رسند. دست‌وپاها به‌طور تقریبی به بدن می‌چسبند و فرد، فضای کمتری را اشغال می‌کند.
▪ اگر بخواهد وانمود کند که جواب‌هایش، لحظه‌ای و بدون نقشهٔ قبلی‌اند، ممکن است کمی شانه‌اش را بالا بیندازد.
▪ میان حرکت‌ها و کلمه‌ها، فاصله می‌افتد. سر تکان دادن‌ها، ساختگی است.
▪ حرکت‌ها، با پیام کلامی، هم‌خوانی ندارند.
▪ مدت زمان بروز حرکت‌های احساسی، طولانی‌ می‌شود.
▪ وقتی‌که فرد به حس ویژه‌ای مانند شادی، تعجب، ترس و … تظاهر می‌کند، حالت‌های چهره‌ فقط به اطراف دهان محدود می‌شود.
▪ حرکت دروغ‌گو، در جهت دور شدن از کسی است که او را متهم می‌کند و به احتمال زیاد به سمت در خروجی است.
▪ دروغ‌گو دوست ندارد رودرروی کسی که او را متهم می‌کند، بایستد و ممکن است سر یا بدنش را به سمت دیگری بچرخاند و از او دور شود.
▪ کسی‌که دارد دروغ می‌گوید، به احتمال زیاد قوز می‌کند؛ احتمال این‌که صاف بایستد و دست‌هایش کشیده و باز، در دو طرف بدنش قرار بگیرند؛ خیلی ضعیف است.
▪ با انگشت، به طرف مقابل صحبتش اشاره نمی‌کند.
▪ ممکن است بین خودش و طرف مقابل، یک مانع فیزیکی قرار دهد.
▪ دروغ‌گو، برای بیان مقصودش از کلمه‌های ”خودتان“ استفاده می‌کند.
▪ آن‌قدر به دادن اطلاعات اضافی ادامه می‌دهد تا مطمئن شود که با داستانش حسابی سرتان را کلاه گذاشته است.
▪ در حالی‌که می‌گوید به‌طور کامل متوجه موضوع است، از جواب دادن طفره می‌رود تا نگذارد شما موقعیتش را زیر سئوال ببرید.
▪ دروغ‌گو، به‌جای جواب دادن مستقیم، با بیان عقیده‌هایش، یک جواب کلی به شما می‌دهد.
▪ شاید به‌طور ضمنی به چیزی اشاره کند؛ اما به‌طور مستقیم جواب نمی‌دهد.
▪ دروغ‌گو، هنگام جواب دروغ دادن به سئوال‌هائی که به‌ نگرش و باورهایش مربوط می‌شود، به زمان طولانی‌تری نیاز دارد تا دربارهٔ آنها فکر کند.
▪ کسی که دروغ می‌گوید، ممکن است از ضمیرهای مربوط به خودش استفاده نکند و با صدائی یک‌نواخت و بی‌روح، حرف بزند. ممکن است جمله‌هایش به‌هم‌ریخته و نامفهوم باشند و نکته‌های دستوری در آنها رعایت نشود؛ به‌عبارتی دیگر، جمله‌هایش به احتمال زیاد درهم و برهم هستند.
▪ جمله‌های خبری‌اش، بیش از حد به جمله‌های پرسشی شبیه هستند و این نشان می‌دهد او دنبال آن است که دیگران حرفش را تصدیق کنند.
▪ در داستان ساختگی یک دروغ‌گو، به‌طور معمول، دیدگاه شخص سوم و هم‌چنین نکتهٔ منفی وجود ندارد.
▪ دروغ‌گو با کمال میل به سئوال‌ها پاسخ می‌دهد؛ اما خودش چیزی نمی‌پرسد.
▪ هنگامی‌که بحث عوض می‌شود، راحت‌تر می‌شود و احساس بهتری پیدا می‌کند.
▪ اگر او را به ناحق متهم کنند، برآشفته نمی‌شود.
▪ از عبارت‌هائی مانند ”راستش را بخواهی“ یا ”اگر بخواهم راستش را بگویم“ یا ” چرا باید دروغ بگویم“ استفاده می‌کند.
▪ برای سئوال‌هایتان، جواب حاضر و آماده دارد.
▪ برای این‌که از جواب دادن طفره برود ،از شما می‌خواهد که سئوالتان را تکرار کنید یا سئوال‌هایتان را با سئوال دیگری جواب می‌دهد.
▪ گفته‌هایش نامعقول به‌نظر می‌رسد.
▪ گفته‌هایش را این‌طور شروع می‌کند: ” نمی‌خواهم فکر کنی که…“ و اغلب این به‌طور دقیق، همان چیزی است که او می‌خواهد شما به آن فکر کنید.
▪ برای این‌که نگرانی شما را برطرف کند، از شوخی یا گوشه و کنایه استفاده می‌کند.
▪ وقتی نمی‌تواند چیزی را که از او خواسته‌اید، به شما بدهد، یک انتخاب به‌اصطلاح خودش ”بهتر“ را به شما پیشنهاد می‌دهد.
▪ ممکن است بر اثر اضطراب، عکس‌العمل‌های غیر ارادی از خود نشان دهد.
▪ برای توجیه یک کار مشکوک، از یک واقعیت آشکار استفاده می‌کند.
▪ چیزهای با اهمیت را سرسری می‌گوید و رد می‌شود.
▪ برای این‌که به او مشکوک نشوید، تظاهر می‌کند از کار فرد دیگری که همین اشتباه را انجام داده بدش می‌آید.
▪ داستانش آن‌قدر عجیب و غریب است که به‌طور تقریبی باور کردنی نیست؛ اما شاید باور کنید؛ چون به‌نظرتان اگر او می‌خواست دروغ بگوید، چیزی می‌گفت که بیشتر با عقل سلیم، جور در بیاید.

19:09:25                2011-12-28

چهارشنبه 7/10/1390 - 19:5
سلامت و بهداشت جامعه


۱٫ نخوردن صبحانه:

کسانی که صبحانه نمی‌خورند قند خونشان به سطح پائینتری افت می‌کند. این امر باعث تامین نامناسب مواد غذائی برای مغز و در نتیجه افت فعالیت مغزی می‌شود.

۲٫ پرخوری:

این امر باعث تصلب شرائین (سختی دیواره رگهای) مغز شده و منجر به کاهش قدرت ذهنی می‌شود.

۳٫ دخانیات:

این امر باعث کوچک شدن چند برابری مغز و منجر به آلزایمر می‌شود.

۴٫ استفاده زیاد قند و شکر:

استفاده زیاد قند و شکر جذب پروتئین و مواد غذائی را متوقف می‌کند و منجر به سوء تغذیه و احتمالا اختلال در رشد مغزی خواهد شد.

۵٫ آلودگی هوا:

مغز بزرگترین مصرف کننده اکسیژن در بدن ماست. دمیدن هوای آلوده باعث کاهش اکسیژن تامینی مغز شده و منجر به کاهش کارآیی مغز می‌شود.

۶٫ کمبود خواب:

خواب به مغزمان اجازه استراحت می‌دهد. دوره طولانی کاهش خواب منجر به شتاب گیری مرگ سلولهای مغزی خواهد شد.

۷٫ پوشاندن سر به هنگام خواب:

خوابیدن با سر پوشیده باعث افزایش تجمع دی اکسید کربن و کاهش تجمع اکسیژن شده و منجر به تأثیرات مخرب مغزی خواهد شد.

۸٫کار کشیدن از مغزتان در هنگام بیماری:

کار سخت یا مطالعه در زمان بیماری ممکن است منجر به کاهش کارآئی مغز و در نتیجه صدمه مغزی شود.

۹٫کاهش افکار مثبت:

فکر کردن بهترین راه برای تمرین دادن به مغزمان است. کاهش افکار مثبت مغزی ممکن است باعث کوچک شدن مغز شود.

۱۰٫کم حرفی:

مکالمات انتزاعی منجر به رشد کارآئی مغز خواهد شد.

19:06:37           2011-12-28

چهارشنبه 7/10/1390 - 19:2
تغذیه و تناسب اندام

داشتن یک برنامۀ خواب مرتب، فعالیت جسمی متناسب و کمی استراحت می‌توانند با خستگی مبارزه کنند. اما خوب است که به برنامۀ غذایی تان هم نگاهی کنید. یک سری مواد غذایی ضد خستگی وجود دارند که در ادامه معرفی می‌شوند.

خستگی و تغذیه

اگر فعالیت جسمی و خواب به مبارزه در مقابل خستگی کمک کنند، تغذیه نیز در میان نقش مهمی دارد. اگر بدن مواد غذایی را که نیاز دارد به میزان مناسب دریافت نکند، عملکردش دچار اختلال می‌شود و این اختلال، قوای فرد را تحلیل می‌برد. این پدیده ناگزیر به شکل خستگی بروز پیدا می‌کند.

برای مقابله با خستگی، چه تغییری در برنامۀ غذایی‌مان ایجاد کنیم؟
قند کمتری مصرف کنید

بدن به قند نیاز دارد، اما نه بیش از حد؛ و بهتر است که این قندها، شاخص قند خون پایینی داشته باشند. شیرینی‌جات، شکلات و بیسکویت‌ها غالباً، میزان قند بالایی دارند و میزان گلوکز خون را ناگهان بالا می‌برند. بدن به عکس العمل این افزایش ناگهانی، فوراً انسولین تولید می‌کند. در نتیجه پانکراس (عضو تولید کنندۀ انسولین) خسته می‌شود و احساس خستگی در بدن جای می‌گیرد. بنابراین، باید مصرف خوراکی‌های خیلی شیرین را خصوصاً در بین وعده‌‌های غذایی محدود کنید. موادغذایی با شاخص قند خون پایین (جایگزین‌ها، آرد و غلات کامل، برنج کامل، باسماتی یا تایی، سبزیجات و حبوبات، میوه‌های تازه) را به جای خوراکی‌هایی با شاخص قند خون بالا (شکر سفید، دسرهای شیرین، شیرینی، سودا، آرد سفید، غلات تصفیه شده، برنج سفید، سیب زمینی…) جایگزین کنید.

به اندازۀ مناسب بخورید

غذاهای پر حجم و سرشار از چربی بدن را خسته می‌کنند، این نوع غذاها بدن را مجبور به ذخیره سازی می‌کنند. بالعکس، خوردن بسیار کم ( مثلاً محدودیت‌‌های کالریک بر اثر برخی رژیم‌های غذایی) هم بدن را خسته می‌کند، کم خوری می‌تواند به سرعت موجب کمبود برخی عناصر شود. در نتیجه بدن مجبور است فعالیت‌های اضافی انجام دهد تا از ذخیره‌ها برداشت کند.

برای غذا خوردن برنامۀ منظمی داشته باشید

هر وعدۀ غذایی مهم است و باید در ساعتی منظم، در آرامش و با صرف زمان خورده شود. به بیان دیگر، نباید از صبحانه صرف نظر کنید یا برای ناهار به یک ساندویچ بسنده کرده و شام را مفصل بخورید.

میوه و سبزیجات بخورید

میوه‌ها و سبزیجات سرشار از ویتامین و در نتیجه خوراکی‌‌های ضد خستگی فوق العاده‌ای هستند. بسته به فصل، میوه‌ها را خام یا پخته، در هر وعده غذایی خصوصاً صبحانه گنجانده و بخورید! میوه‌های خشک را فراموش نکنید، این میوه‌ها ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن را در خود دارند، که در میان این ریزمغذی‌ها، منیزیم از شهرت ضد خستگی قابل توجهی برخوردار است.

زیاد آب بنوشید

آب به بدن کمک می‌کند تا خستگی‌اش را برطرف کند. به علاوه، میزان بسیار زیادی ریز مغذی (منیزیم، فسفر، کلسیم، روی، منگنز،…) در درون خود دارد که برای برگرداندن ریتم عادی زندگی بسیار ایده‌آل اند.

میزان آهن تغذیه تان را افزایش دهید
بسیاری از زنان دچار کمبود آهن هستند. و این در حالیست که کمبود آهن منبع ایجاد خستگی است. گوشت قرمز سرشار از این عنصر است، از دیگر مواد حاوی آهن می‌توان به قلوه، جگر، میگو و صدف اشاره کرد. خوراکی‌‌های دیگری که آهن قابل توجهی دارند و بهتر است در برنامۀ غذایی قرار گیرند عبارتند از: میوه‌های خشک، جعفری، عدس، زردۀ تخم مرغ، نخود … .

توجه، اگر دائماً احساس خستگی می‌کنید باید با پزشکتان مشورت کنید تا علت این خستگی مستمر را بیابد. بیماری یا عدم تعادلی غیر از عدم تعادل غذایی ممکن است باعث این احساس ناخوشایدند شده باشد که باید تشخیص و معالجه شود.

19:05:03             2011-12-28

چهارشنبه 7/10/1390 - 19:1
سلامت و بهداشت جامعه

به گفته محققان با وجود اینکه عرق کردن برای سلامتی بدن مفید است، اما در صورتی که تعریق به طور ناگهانی در خواب و یا فقط در بخشی از بدن رخ دهد، نشانگر بیماری است.

عرق کردن یک نوع مکانیسم طبیعی بدن برای کاهش دما محسوب می‌شود، ولی تعریق زیاد می‌تواند نشانگر چندین نوع بیماری باشد.

به گزارش هلث نیوز، برای اینکه بتوان تعریق طبیعی بدن را از تعریق غیر طبیعی آن تشخیص داد باید به چهار سوال، پاسخ گفت.

آیا به تازگی دچار تعریق زیاد شده‌اید؟

بعضی افراد از دوران کودکی و نوجوانی، بدنشان دچار تعریق زیاد بوده که این یک نوع عکس العمل عادی بدن محسوب می‌شود اما عرق ریزی شدید و ناگهانی در دوران جوانی، نشانگر یک نوع بیماری است.

 آیا تعریق در تمام بدن شما رخ می‌دهد؟

اگر میزان تعریق در تمام بدن شما یکسان است این واکنش، یک عکس العمل طبیعی است اما اگر فقط یک طرف بدن در اثر تعریق خیس می‌شود نشانگر مشکلات عصبی است.

آیا تعریق همراه با درد است؟

عرق ریزی غیر طبیعی (تعریق به صورت خیلی زیاد یا خیلی کم) اگر همراه با درد باشد، نشانه سندروم درد ناحیه‌ای است. در این‌جا آسیب به اعصاب نه فقط سبب درد می‌شود بلکه سبب تولید عرق در اطراف آن ناحیه نیز می‌شود.

آیا اغلب در رختخواب دچار تعریق می‌شوید؟

تعریق مکرر در زمان خواب، عملی غیر طبیعی است. این نوع واکنش می‌تواند علامت بیماری ایدز، نشانگر تاثیر منفی داروهای ضد افسردگی و یا اثرات منفی مکمل‌های نیاسین باشد.

18:54:39          2011-12-28
چهارشنبه 7/10/1390 - 18:50
پوست و مو

ضد باکتری، ضد قارچ، ضد تب، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد آفتاب، قابض، تهوع آور، ادرارآور، قاعده آور، ملین، خلط آور، محافظ کبد، کاهش دهنده‌ی پرفشاری خون، سقط کننده، حساسیت زا، مهار کننده‌ی نیترات ردوکتاز و مسکن از خواص مفید حنا است.

حنا گیاهی درختچه‌ای و با ارتفاع تا ۷ متری می‌باشد. برگ‌های این درختچه، ساده، بیضی، نوک تیز و به طول تا ۳ و به عرض تا ۱ سانتی متر هستند. این برگ‌ها به طور متقابل بر روی ساقه قرار می‌گیرند.

گل‌های حنا سفید یا مایل به گلی کوچک و به صورت مجتمع خوشه مانند، با ظاهری زیبا بر روی ساقه قرار دارند.

درختچه‌ی جوان بدون خار، ولی درختچه‌های مسن، دارای خار هستند.

قسمت مورد استفاده‌ی حنا برگ آن است.

درختچه‌ی حنا در مناطق جنوبی ایران از جمله اطراف بندرعباس و بوشهر، استان سیستان و بلوچستان (اطراف چابهار)، استان کرمان (کرمان، بم و نرماشیر)، استان خوزستان (اطراف اهواز) و یزد رویش دارد.

منبع جغرافیایی

حنا، بومی نواحی مدیترانه است. در نواحی شرق نزدیک و هندوستان نیز کاشته می‌شود و از نواحی استوایی هند و مصر به نقاط دیگر صادر می‌گردد. در ایران نیز در مناطق جنوبی کشور، استان‌های کرمان، هرمزگان و بلوچستان کاشته می‌شود.

ترکیبات مهم

یکی از مهم‌ترین اجسامی که شناسایی و استاندارد کردن حنا نیز، با آن صورت می‌گیرد، ترکیب لاوسون یا ۱ ـ هیدروکسی نفتوکینون می‌باشد که به میزان حدود ۱% حنا را تشکیل می‌دهد. این ماده، منبع رنگ حنا نیز هست.

ترکیبات دیگر حنا، شامل کومارین، گزانتون‌ها، فلاوونوئیدها، کینوئید، تانن به میزان ۱۰- ۵ درصد، رزین و مقداری اسید گالیک به حالت آزاد و مقدار کمی استرول از جمله سیتروسترول هستند.

حنا علاوه بر موارد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژ است. وجود موسیلاژ باعث می‌گردد که برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر درآید . حنا دارای ۲/۱% اسانس می‌باشد.

اثرات مهم

* با توجه به این که حنا یکی از گیاهان، با مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن است، لذا دارای خاصیت قوی قابض می‌باشد؛ به همین دلیل از آن به طور خوراکی در اسهال خونی، زخم‌های روده‌ای- معده‌ای و به عنوان ادرارآور استفاده می‌شود.

* مصرف خارجی و موضعی آن، به عنوان ضد اگزما، درمان جرب (بیماری پوستی واگیری که عامل آن سارکوپتس اسکابیل می‌باشد)، ضد میکوزیس (بیماری قارچی پوست) و درمان زخم‌ها می‌باشد.

* در بسیاری از نقاط جهان، از جمله مصر، هندوستان، ایران، پاکستان، افغانستان، اروپای مرکزی و آمریکا، جهت رنگ کردن مو از آن استفاده می‌کنند. در حال حاضر، محصولات زیادی از حنا به عنوان مراقبت و محافظت از مو در جهان ساخته شده و مورد استفاده هستند، از آن جمله حنای بدون رنگ است؛ این نوع حنا رنگ طبیعی مو را حفظ و آن را درخشان می‌سازد.

با توجه به این که بعضی از خواص حنا، مربوط به ماده‌ی رنگی آن است، لذا به نظر نمی‌رسد که خواص حنای طبیعی، کاملاً مشابه حنای بی رنگ باشد.

هم چنین در هنگام جدا کردن ماده‌ی رنگی لاوسون، مواد دیگری نیز جدا می‌شوند که در حنای بی رنگ حذف شده و یا به میزان کم‌تری وجود دارند

* حنا، همچنین خاصیت بهبودی زخم‌های ناشی از عفونت باکتری‌های گرام مثبت را داشته و بر علیه قارچ‌های مولد کچلی مانند تری‌کوفیتوز، اسپوروتریکوم و کریپتوکوکوس، موثر است.

* از دیگر خواص حنا، خاصیت نرم کنندگی و ضد آفتاب آن است؛ به همین دلیل در فرآورده‌های آرایشی- بهداشتی، در سال‌های اخیر از آن استفاده می‌شود و جهت ترک خوردگی پوست، به خصوص دست و پا موثر است.

* حنا به صورت موضعی در تخفیف دردهای روماتیسمی نیز به کار می‌رود.

* جوشانده‌ی برگ آن برای درمان بیماری‌های پوستی، گاهی اوقات تسکین سردرد و دهان‌شویه به کار می‌رود.

* عصاره‌ی برگ‌های گیاه به عنوان ضد گرفتگی عضلانی دستگاه گوارشی به کار می‌رود.

* در بعضی نواحی، گرد برگ حنا، برگ هلو و برگ تانن‌دار گیاهان مختلف را مخلوط کرده و برای رفع اگزما و جلوگیری از تعریق دست و پا بدان می‌مالند.

مهم‌ترین اثرات گزارش شده حنا

ضد باکتری، ضد بارداری، ضد التهاب، ضد لوسمی، ضد کاندیدا، ضد عفونی کننده، ضد قارچ، ضد تب، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد آفتاب، قابض، تهوع آور، ادرارآور، قاعده آور، ملین، خلط آور، محافظ کبد، کاهش دهنده‌ی پرفشاری خون، سقط کننده، حساسیت زا، مهار کننده‌ی نیترات ردوکتاز و مسکن.

آثار فارماکولوژیکی

به علت وجود تانن، اثرات قابض نشان می‌دهد. به طور کلی عمده‌ی آثار رنگ‌کنندگی و درمانی حنا را ناشی از وجود ماده‌ی لاوسون می‌دانند، اما این ماده به تنهایی عمل نمی‌کند و به خصوص خاصیت رنگ‌کنندگی آن به سایر مواد نیز بستگی دارد. لاوسون سمیت بسیار کمی دارد و موجب کند شدن زودگذر ضربان قلب با افزایش دامنه‌ی انقباض آن می‌گردد.

 اثر ضد اسهالی آن را به علت کاهش تونوس و حرکات دودی شکل روده می‌دانند.

اثرات ضد التهاب، ضد درد و ضد تب با مصرف ۵۰۰ میلی‌گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن لاوسون (ماده‌ی مؤثر حنا) گزارش شده است . اثر ضد باکتری و ضد قارچی حنا را نیز به لاوسون نسبت می‌دهند.

نکات قابل توجه

۱- برداشت حنا، سالی دو بار صورت می‌گیرد. برداشت نخست در اوایل تیرماه به نام حنای گرما که دارای برگ ضخیم و به رنگ روشن است و برداشت دوم در اواخر آبان، به نام حنای قوس که به رنگ سبز تیره می‌باشد.

۲- با توجه به این که بعضی از خواص حنا، مربوط به ماده‌ی رنگی آن است، لذا به نظر نمی‌رسد که خواص حنای طبیعی، کاملاً مشابه حنای بی رنگ باشد. هم چنین در هنگام جدا کردن ماده‌ی رنگی لاوسون، مواد دیگری نیز جدا می‌شوند که در حنای بی رنگ حذف شده و یا به میزان کم‌تری وجود دارند.

با توجه به این که حنا یکی از گیاهان، با مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن است، لذا دارای خاصیت قوی قابض می‌باشد؛ به همین دلیل از آن به طور خوراکی در اسهال خونی، زخم‌های روده‌ای- معده‌ای و به عنوان ادرارآور استفاده می‌شود

۳- با اضافه کردن مواد و یا گیاهانی به حنا، رنگ‌های مختلفی را ایجاد می‌کنند که نسبتاً پایدار است. مثلاً با اضافه کردن شیر یا آب لیمو به حنا، رنگ برنز را به دست می‌آورند.

حنا، موهای سیاه را رنگی نمی‌کند ولی موهای سفید یا رنگی دیگر را رنگ می‌کند.

گاهی به حنا گیاه رنگ اضافه می‌کنند که بر حسب مقدار مصرفی و زمان استفاده، به صورت قهوه‌ای کم رنگ، قهوه‌ای و یا سیاه غلیظ در می‌آید.

۴- برای تهیه‌ی حنا به منظور استفاده برای موی سر، آن را با آب گرم به صورت خمیر، در می‌آورند و روی سر می‌مالند. نکته‌ی گفتنی این است که در این هنگام باید رطوبت گرم آن حفظ شود تا رنگ دلخواه و پایدار را ایجاد کند؛ از این رو برای مدتی (چند ساعت) روی آن حوله یا پارچه‌ی نفوذ ناپذیری می‌بندند.

۵- در تحقیقاتی که در سال ۱۳۶۶ توسط صالحی سورمقی و همکاران در دانشکده داروسازی تهران بر روی حنای نواحی مختلف ایران صورت گرفت، حنای نرماشیر (استان کرمان) بهترین و حنای کرمان، یزد و بم در درجات بعدی بودند.

عوارض جانبی

در موارد بسیار نادر، ممکن است باعث تحریک پوست و حساسیت گردد. برگ‌های حنا در موش، ماده‌ی ناباروری ایجاد نموده است.

به عنوان رنگ‌کننده‌ی ابروها و مژه‌ها دقت شود، زیرا خطر آسیب رساندن به چشم وجود دارد.

برگ‌ها دارای خاصیت مُخدر است و مقادیر بالای آن، باعث سردرد و مسمومیت می‌شود.

18:52:46              2011-12-28
چهارشنبه 7/10/1390 - 18:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته