• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 723
تعداد نظرات : 303
زمان آخرین مطلب : 5224روز قبل
فلسفه و عرفان

حکمت 85


پرهیز از ادّعاهاى علمى
(علمى، اخلاقى) و درود خدا بر او،

 

 فرمود: کسى که از گفتن «نمى‏دانم» روى گردان است، به هلاکت و نابودى مى‏رسد.

چهارشنبه 17/4/1388 - 11:52
فلسفه و عرفان
حکمت 84
مردم پس از جنگها
(سیاسى، نظامى) و درود خدا بر او، فرمود: باقى ماندگان شمشیر و جنگ، شماره شان با دوام‏تر، و فرزندانشان بیشتر است.
چهارشنبه 17/4/1388 - 11:50
فلسفه و عرفان

حکمت 83


روش برخورد با چاپلوسان
 
(اخلاقى، تربیتى) و درود خدا بر او، فرمود: (به شخصى که در ستایش امام

 افراط کرد، و آنچه در دل داشت نگفت) من کمتر از آنم که بر زبان آوردى، و برتر از آنم که در دل دارى.

چهارشنبه 17/4/1388 - 11:50
فلسفه و عرفان
حکمت 82
ارزش‏هاى والاى انسانى
(اخلاقى) و درود خدا بر او، فرمود: شما را به پنج چیز سفارش مى‏کنم که اگر براى آنها شتران را پر شتاب برانید و رنج سفر را تحمّل کنید سزاوار است: کسى از شما جز به پروردگار خود امیدوار نباشد، و جز از گناه خود نترسد، و اگر از یکى سؤال کردند و نمى‏داند، شرم نکند و بگوید نمى‏دانم، و کسى در آموختن آنچه نمى‏داند شرم نکند، و بر شما باد به شکیبایى، که شکیبایى، ایمان را چون سر است بر بدن و ایمان بدون شکیبایى چونان بدن بى‏سر، ارزشى ندارد
.
چهارشنبه 17/4/1388 - 11:47
فلسفه و عرفان

حکمت 81
میزان ارزش انسان‏ها (ارزش تخصّص و تجربه)
(اخلاقى، معنوى) و درود خدا بر او، فرمود: ارزش هر کس به مقدار دانایى و تخصّص اوست.
(این از کلماتى است که قیمتى براى آن تصوّر نمى‏شود، و هیچ حکمتى هم سنگ آن نبوده و هیچ سخنى، والایى آن را ندارد)«»

چهارشنبه 17/4/1388 - 11:46
فلسفه و عرفان

حکمت 80
مؤمن و ارزش حکمت
(علمى، معنوى) و درود خدا بر او، فرمود: حکمت گمشده مؤمن است، حکمت را فراگیر هر چند از منافقان باشد
.

 

نهج البلاغه

چهارشنبه 17/4/1388 - 11:44
فلسفه و عرفان

 دموكراسی علی (ع)                                  

امیرالمؤمنین با خوارج در منتهى درجه آزادى و دموكراسى رفتار كرد . او خلیفه است و آنها رعیتش , هر گونه اعمال سیاستى برایش مقدور بود اما او زندانشان نكرد و شلاقشان نزد و حتى سهمیه آنان را از بیت المال قطع نكرد , به آنها نیز همچون سایر افراد مى نگریست . این مطلب در تاریخ زندگى على عجیب نیست اما چیزى است كه در دنیا كمتر نمونه دارد . آنها در همه جا در اظهار عقیده آزاد بودند و حضرت خودش و اصحابش با عقیده آزاد با آنان روبرو مى شدند و صحبت مى كردند , طرفین استدلال مى كردند , استدلال یكدیگر را جواب مى گفتند . شاید این مقدار آزادى در دنیا بى سابقه باشد كه حكومتى با مخالفین خود تا این درجه با دموكراسى رفتار كرده باشد . مىآمدند در مسجد و در سخنرانى و خطابه على پارازیت ایجاد مى كردند . روزى على امیرالمؤمنین بر منبر بود . مردى آمد و سئوالى كرد . على بالبدیهة جواب گفت . یكى از خارجیها از بین مردم فریاد زد : قاتله الله ما افقهه ( خدا بكشد این را , چقدر دانشمند است ) , دیگران خواستند متعرضش شوند اما على فرمود رهایش كنید او به من تنها فحش داد . خوارج در نماز جماعت به على اقتدا نمى كردند زیرا او را كافر مى پنداشتند . به مسجد مىآمدند و با على نماز نمى گذاردند و احیانا او را مىآزردند . على روزى به نماز ایستاده و مردم نیز به او اقتدا كرده اند . یكى از خوارج به نام ابن الكواء فریادش بلند شد و آیه اى را به عنوان كنایه به على بلند خواند : و لقد اوحى الیك و الى الذین من قبلك لئن اشركت لیحبطن عملك و لتكونن من الخاسرین ( 1 ) . این آیه خطاب به پیغمبر است كه به تو و همچنین پیغمبران قبل از تو وحى شد كه اگر مشرك شوى اعمالت از بین مى رود و از زیانكاران خواهى بود . ابن الكواء با خواندن این آیه خواست به على گوشه بزند كه سوابق تو را در اسلام مى دانیم , اول مسلمان هستى , پیغمبر تو را به برادرى انتخاب كرد , در لیلة المبیت فداكارى درخشانى كردى و در بستر پیغمبر خفتى , خودت را طعمه شمشیرها قراردادى و بالاخره خدمات تو به اسلام قابل انكار نیست , اما خدا به پیغمبرش هم گفته اگر مشرك بشوى اعمالت به هدر مى رود , و چون تو اكنون كافر شدى اعمال گذشته را به هدر دادى . على در مقابل چه كرد ؟ ! تا صداى او به قرآن بلند شد سكوت كرد تا آیه را به آخر رساند . همین كه به آخر رساند , على نماز را ادامه داد . باز ابن الكواء آیه را تكرار كرد و بلا فاصله على سكوت نمود . على سكوت مى كرد چون دستور قرآن است كه : اذا قرىء القرآن فاستمعوا له و انصتوا ( 2 ) . ( هنگامى كه قرآن خوانده مى شود گوش فرا دهید و خاموش شوید(.و به همین دلیل است كه وقتى امام جماعت مشغول قرائت است مأمومین باید ساكت باشند و گوش كنند . بعد از چند مرتبه اى كه آیه را تكرار كرد و مى خواست وضع نماز را به هم زند , على این آیه را خواند : فاصبر ان وعد الله حق و لا یستخفنك الذین لا یوقنون ( 3 ) . ( صبر كن وعده خدا حق است و خواهد فرا رسید . این مردم بى ایمان و یقین , تو را تكان ندهند و سبكسارت نكنند( . دیگر اعتنا نكرد و به نماز خود ادامه داد ( 4 ) .  1 - سوره زمر , آیه 65 . 2 - سوره اعراف , آیه 204 . 3 - سوره روم , آیه 60 . 4 - ابن ابى الحدید , ج 2 , ص 311 . كتاب جاذبه و دافعه علی (ع) شهید مرتضی مطهری  
چهارشنبه 17/4/1388 - 11:43
فلسفه و عرفان
حکمت 79
ارزش حکمت و بى‏لیاقتى منافق
(علمى، معنوى) و درود خدا بر او، فرمود: حکمت را هر کجا که باشد، فراگیر، گاهى حکمت در سینه منافق است و بى‏تابى کند تا بیرون آمده و با همدمانش در سینه مؤمن آرام گیرد.
چهارشنبه 17/4/1388 - 11:42
آموزش و تحقيقات
عنوان : قدمت آن به سالها قبل از میلاد مسیح برمی گردد؟؟!!
تهیه و تنظیم : پردیس كسرائی رشد درختان گردواز سالها قبل در تاریخ ثبت شده است.گفته شده كه یكی از قدیمی ترین منابع از،دانه های خوراكی می باشد.پوسته های درخت گردو در فرانسه پیدا شده است كه تاریخ آن به8000 سال قبل یاهمچنین به دوره ًنئولیتیك (عصر نوسنگی حدود 10 هزار سال پیش) برمی گردد.این تئوری لزوماً با باورهایی كه گردوی نوین اروپایی درایران نشاًت گرفته و وبوسلهً یونانیها به رم معرفی شده است مغایرتی ندارد..رومیها آن رایك غذا متناسب برای خدایان درنظر گرفتند.درختان گردوتوسط رومی ها به بریتانیای بزرگ گسترش یافت ، از زمانهای خیلی قدیم یعنی 100 ها سال قبل از تولد مسیح. امروزه گردوها در تعداد زیادی از كشورها رشد كرده اندكه شامل فرانسه، آلمان ،مجارستان ، جمهوری چكسلواكی سوئیس هندوستان چین وآمریكای شمالی(اساساًكالیفرنیا ،ارگن)همچنین نیوزلند.در استرالیا صنعت در حال رشد گردو نسبتاًدر مرحلهً اولیه گسترش می یابد وتفاخر استرالیا دركیفیت خودگردواست .بعضی از معروف ترین تنوعات از گردو ها درختان جاگلانس رجیادر(اروپا)ودرختان جاگلانس رجیا(آمریكای شمالی) هستند.این درختان احتمالاً از جمله بهترین منابع برای الوار مبلمان واثاث خانه است. متجاوز از چند دههً گذشته تنوعهای بسیار جدیدی در درختان گردو پا گرفته كه به علت وضعیتهای آب و هوایی مناسب وتولید بهتر و بازدهی زودتر است بعلاوه گردوها خصوصیت های ویژه ازقبیل آسانتر شكسته شدن را (هم) كسب می كنند. درختان گردو می توانند برای صد ها سال زندگی كنند(گفته شده در فرانسه برخی از درختان بیش از300 سال است) كه وجود دارند.تحت شرایط عادی یك درخت گردوی بالغ ممكن است تا50 سال آماده شود و بهترین (گردو) را بدست آورد.روشهای نوین كشت، محصولات عالی تری ازدرختان خیلی جوانتر داشته است.چنانكه كه با تعداد زیادی محصولات دیگر حیطهً كیفییت از عالی تا خیلی ضعیف را شامل می شود.گردوها بعد ازجمع آوری محصول نیازمند خشك شدن هستندو آنها خیلی خوب در پوسته نگهداری می شوند.گرچه گردوهای تازه طعم بهتری ازدیگر گردوهایی كه مدت زیادی است نگه داری می شوند دارند.گردوهامی توانند بیش از حد خشك شوند كه این هم طعم ومزه شان را از بین می برد. ومخصوصاً می تواند از ترشیدگی نیز، از بین برود.بعضی اوقات پوسته های گردو به خاطر اصلاح ظاهر گردو (آجیل) سفید شده اند.این مرحله طعم ومزه را افزایش نمی دهد. عقیدهً سنتی عرف بر این است كه گردو و روغن گردوبرای سلامتی تان خوب است.یك سالاد سبز باگردو وروغن گردو وآبلیموكه بر روی آن پاشیده شده باقطعه های گردو یك همراه خوب برای یك وعده غذایی است.گردوها از نظر روغن غنی هستند و مدارك خوبی كه گردو ها به جای دیگر چربیهابه كاهش آنچه كلسترول بد نامیده می شودو نیز در كاهش خطر بیماری های قلبی یاری می رساند موجود هست.این جای تعجب نیست كه گردوهای تازه شامل ویتامینهای C, B1,B2,B5,B6 و E هستند.اخیراً بیشتر گفته شده روغنهای مغزجات (آجیل)سالمتر از روغنهای گیاهی است
چهارشنبه 17/4/1388 - 11:39
آموزش و تحقيقات
عنوان : تاریخچه مختصر فیزیك

ما قبل تاریخ : همانطور كه پیشینیان از روی تجربه و آزمایش به خواص باطنی تعدادی از اجسام پی برده و از تركیب مواد به وسایل مختلف (تشویه، نكلیس، تقطیر و ...) مواد شیمیایی به دست آورده و برای علمای شیمی جدید مایه ای درست كرده اند، همینطور هم تحقیق در خواص فیزیكی اجسام از مسایل تازه نیست و از قدیم الایام انسان در صدد كشف آنها بوده و فیزیك جدید در حقیقت مولود توجهات و تحقیقات پیشینیان می باشد. مثلاً تالس كه از قدیمی ترین حكمای سبعه است و در شش قرن قبل از میلاد می زیسته ثابت كرد كه از مالش كهربا خاصیتی در آن ظاهر می شود كه اجسام سبك را جذب می كند.
همچنین فیثاغورث ریاضیدان و حكیم معروف یونانی به همراه شاگردانش به پاره ای مسائل و قضایای صوت پی برده بودند. ارسطو نیز در چهار قرن قبل از میلاد تئوری های دقیقی در باب كائنات الجو (قوس و قزح، هاله های قمری و شمسی، شفق شمالی و شبنم) استخراج كرده است. ارشمیدس در سه قرن قبل از میلاد آتی از قبیل جرثقیل، منجنیق، میزان الغلظه و پیچ ارشمیدس را اختراع نمود. قانونی را كه ارشمیدس موفق به كشف آن گردید از این قرار است: بر كلیه اجسام مرتمسه در سیال (مایعات و گازها) فشاری از زیر به رو وارد می آید كه مقدار آن مساوی است با وزن سیال تغییر مكان یافته. بطلمیوس نیز منجم و ریاضیدان یونانی قرن دوم میلادی تحقیقات عمیقی راجع به نور كرده است. پس از بطلمیوس تحقیقات فیزیكی تا قرن سیزدهم متوقف شد و فقط عده ای از قبیل جابر و محمد بن موسی در این رشته زحماتی كشیدند و اطلاعات قابل توجهی كسب كردند.
قرون وسطی: در این قرن دو اختراع مهم به عمل آمد. یكی آئینه های صیقلی و دیگری عینك. در قرن چهاردهم استفاده از قطب نما تعمیم یافت. قرن پانزدهم تقریباً چیز مهمی راجع به فیزیك ندارد. ولی در قرن شانزدهم مباحث ثقل و نورو مغناطیس كمال یافته اند. جانسون میكروسكوپ را اختراع كرد (1590) و روبرت نورمن میل مغناطیسی را تعیین نمود و بالاخره ژیلبرت اولین تجارب علمی الكتریكی و مغناطیسی را در كتاب معروفش (magnefe) منتشر ساخت.
فیزیك جدید: پایه فیزیك جدید در قرن هفدهم توسط گالیله گذارده شد. ترازوی آبی- میزان الحراره و دوربین نجومی از اختراعات و كشفیات او می باشد. رصدهای دقیق گالیله او را به سلسله هیئت كوپرنیك هدایت نمود و برعكس نظریه قدما كه زمین را مركز عالم می دانستند ثابت كرد كه مركز عالم شمسی خورشید است نه زمین. اگرچه اول مخترع میزان الحراره گالیله می باشد ولی نقطه ذوب یخ را برای صفر میزان الحراره (دماسنج) هوك قرار داد و ثبوت غلیان آن را هالی تعیین كرد. دكارت قوانین انكسار و تئوری قوس قزح را بنا نهاد. توریچلی نیز میزان الهوا (دماسنج) را ساخت. نیوتن منجم، ریاضیدان و فیزیكدان انگلیسی جاذبه عمومی عالم را كشف كرد. بویل ماشین تخلیه هوا را كه قاضی عدلیه شهر ماگدبورگ اختراع كرده بود تكمیل نمود. اگرچه قرن هجدهم برای فیزیك به درخشندگی قرن هفدهم نمی باشد ولی آن را قرن بی ثمری هم نمی توان نامید.
در این قرن دوفه جذب و دفع های الكتریكی را تحت تحقیق درآورد و الكتریسیته این است كه دو الكتریسیته هم جنس یكدیگر را دفع و دو الكتریسیته مخالف همدیگر را جذب می نمایند. خلاصه كارهای دوفه به تجسسات بی فایده علما خاتمه داد و از آن به بعد الكتریسیته وارد تاریخ تازه ای شد. سال 1800 تجربه گالوانی، ولتا را به اختراع پیل یعنی اساس الكتریسیته جاری هدایت كرد. در این قرن خیالی هواپیمایی كه از آرزوهای دیرینه بشر بود در ذهن اروپائیان قوت گرفت از جمله دو برادر میشل منگفلیه و اتین منگفلیه رئیس كارخانه كاغذ سازی آننه كه در پنجم ژوئن سال 1783 بالنی درست كرده و به هوا فرستادند بسیاری از دانشمندان برای كشفیات علمی با بالن های مدور به ارتفاعات بالا رفته اند از جمله گی لوساك فیزیكدان و شیمیدان معروف فرانسوی كه تا حدود 7000 متری رفت و ملاحظه نمود كه در این ارتفاع هوا به قدری خشك می باشد كه پوست بدن جمع می شود و كاغذ و مقوا مثل اینكه در مجاورت آتش شدیدی باشند پیچیده و لوله می شوند در قرن نوزدهم دامنه فیزیك بسط شایانی پیدا كرد و مخصوصاً استفاده از آلات فیزیكی در صنایع و كارخانجات روز به روز رو به افزایش نهاد. در سال 1801 كارلیسل و نیكلسون آب را تجزیه كردند. در سال 1807 دیوی به وسیله تجزیه الكتریكی املاح قلیایی سدیم و پتاسیم را به دست آورد. پلانته آ كومولاتر را ساخت. ارستد دانشمند دانماركی ثابت كرد كه جریان الكتریسیته عقربه مغناطیسی را كه همیشه به جهت ثابتی متوجه است منحرف می سازد (1819). باید دانست كه مبحث مغناطیس الكتریكی نتیجه اكتشافات دو دانشمند برجسته یعنی ارستد و آمپر می باشد. فارادی نیز الكتریسیته را بنا نهاد. آراگو قانون آمپر را تكمیل كرده و گائوس از بزرگترین منجمین و ریاضیدانان آلمانی اختراع تلگراف را تكمیل كرد . بعدها طبیعی دان آمریكایی بنام مرس الفبایی برای تلگراف درست كرده و دستگاه آن را ساخت. بالاخره پس از آنكه دامنه الكتریسیته وسعت یافت، واسطه انتقال اخبار جریات الكتریسیته شد.

چهارشنبه 17/4/1388 - 11:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته