• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3291روز قبل
پوست و مو
توصیه های پوستی بهاری را بخوانید

غیر از حساسیت‌های پوستی، کهیر آفتابی نمونه دیگری از آلرژی‌های شایع در این فصل است.

با فرا رسیدن بهار بیشتر افراد زمان بیشتری را به تفریح و گردش اختصاص می‌دهند و به‌تدریج با گرم‌تر شدن هوا لباس‌ کمتری می‌پوشند و پوستی که تا پیش از فرا رسیدن بهار در جوراب و چکمه و دستکش و لباس‌های بافتنی حبس بود، به‌تدریج دوباره نور خورشید را حس می‌کند اما فرارسیدن بهار با تمام خوبی‌هایی که دارد، برای افرادی که زمینه ابتلا به آلرژی دارند، خوشایند نیست. حساسیت‌های پوستی و تنفسی، آبریزش بینی، سرخی چشم، کهیر آفتابی و... مشکلاتی است که برخی افراد با شروع بهار از آن گله می‌کنند.

با دکتر رضا رباطی، متخصص پوست و دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی درباره آلرژی بهاره، آثار و عوارض پوستی این مشکل و مراقبت‌های مورد نیازش در فصل بهار گفت‌وگو کرده‌ایم.

 

آیا آلرژی‌های پوستی در فصل بهار هم مانند آلرژی تنفسی نسبت به سایر فصل‌ها افزایش می‌یابد؟

بله، یكی از تظاهرات بالینی و کلینیکی آلرژی‌ها، تظاهرات پوستی است. برخی افراد مبتلا به حساسیت تنفسی، حساسیت پوستی هم دارند ولی برخی صرفا علائم پوستی و برخی فقط علائم ریوی از خودشان نشان می‌دهند. تظاهرات پوستی گاهی به شکل اگزما و گاهی حساسیت و کهیر است و با قرمزی و سوزش و خارش همراه می‌شود. در فصل بهار به دلیل مواجهه بیشتر افراد با محرک‌هایی مثل گل و گیاه و گرده‌های آنها یا نور آفتاب، مواد شیمیایی، مواد آرایشی بهداشتی و... بیشتر شاهد بروز اگزما و حساسیت‌های پوستی در افرادی هستیم که زمینه ابتلا به آلرژی دارند.

 

ممکن است فردی قبلا هرگز در بهار حساسیت نداشته باشد و ناگهان در سال جدید به آن مبتلا شود؟

به هر حال زمینه ژنتیکی ابتلا به آلرژی باید در فرد وجود داشته باشد. معمولا علائم ابتلا به آلرژی از همان سن پایین خود را نشان می‌دهد و با افزایش سن متفاوت می‌شود و تغییر می‌کند. فردی که امسال تازه در فصل بهار دچار حساسیت پوستی یا آبریزش می‌شود حتما پیش از این نیز علائمی از آلرژی به شکل دیگری داشته است. البته این امکان هم وجود دارد که فردی مثلا در30 سالگی بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای تازه علائم آلرژی را نشان دهد اما این اتفاق نادر است. با افزایش سن و بعد از
60 سالگی که پوست خشک می‌شود نیز احتمال بروز برخی اگزما‌های پوستی بیشتر می‌شود بی‌آنكه زمینه ژنتیكی در كار باشد.

 

در فصل بهار غیر از آلرژی چه بیماری‌های پوستی دیگری شایع‌تر است؟

غیر از حساسیت‌های پوستی، کهیر آفتابی نمونه دیگری از آلرژی‌های شایع در این فصل است اما در مورد سایر بیماری‌های پوستی می‌توان به عفونت‌های باکتریایی و ویروسی اشاره کرد. دلیل این مسائل استفاده بیشتر از اماکن عمومی است. رعایت نکردن نکته‌های بهداشتی باعث شیوع بیشتر بیماری‌هایی مثل زگیل و زردزخم در این فصل می‌شود. کافی است وسایل شخصی همراه داشته باشید و از وسایل موجود در اماكن عمومی استفاده نکنید تا از ابتلا به این بیماری‌ها در امان بمانید.

 

آیا در بهار پوستمان به مراقبت بیشتر یا خاص‌تری نیاز دارد؟

بله، در فصل بهار به دلیل بیشتر شدن تفریح و گردش و به دلیل آسیب‌های احتمالی پوست در خانه‌تکانی‌ها و کارهای منزل در دید و بازدیدها و مهمانی‌ها، مردم باید به مراقبت از پوستشان اهمیت بیشتری بدهند و دوری از اشعه مضر آفتاب و استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و محرک‌ها، مخصوصا شوینده‌های شیمیایی، را جدی‌تر بگیرند. افراد مستعد آلرژی باید پیشگیری را در صدر برنامه‌هایشان قرار دهند؛ مثلا به گل و گیاهی که نمی‌شناسند، دست نزنند، از اماکنی که مملو از گرده گیاهان است، دور بمانند و هنگام کار با مواد شیمیایی دستکش دست کنند و اگر حساسیتی بروز کرد به درمان فوری آن بپردازند تا اوضاع بدتر نشود اما چه برای افراد مستعد آلرژی و چه برای افراد معمولی، مرطوب نگه‌داشتن پوست و استفاده از ضدآفتاب در این فصل حرف اول را می‌زند. برخی ویتامین‌های موضعی مثل ویتامین B نیز به دلیل خاصیت جاذب آب و رطوبتی که ایجاد می‌کنند، مفیدند و بهتر است مرطوب‌کننده‌هایی را تهیه کنیم که حاوی این ویتامین باشند. اگر دچار آبریزش بینی یا اشک‌ریزش شدید نیز در کنار مشاوره با پزشک و استفاده از داروهای ضدآلرژی کافی است از دستمال‌های لطیف استفاده کنید تا پوست دور چشم یا بینی صدمه نبیند و قرمز نشود. باید همواره پوست این نواحی را چرب و مرطوب نگه دارید تا خشکی بیش از حد باعث تحریك، قرمزی و سوزش آن نشود.

 

توصیه‌های پوستی بهاره

یکی از بارزترین علایم پوستی آلرژی بهاره، خشکی و خارش شدید و ناخوشایند پوست دست است. در کنار توصیه‌های درمانی عمومی برای رفع مشکل آلرژی، می‌توان از راهکارهای موضعی زیر نیز برای کاهش مشکلات پوست دست استفاده کرد:

1. دستکش و مرطوب‌کننده یادتان نرود

کمتر شخصی به سلامت پوست دست توجه دارد. پوست دست بیشتر افراد در فصل بهار به دلیل تغییرات آب و هوایی و افزایش مواجهه با مواد شوینده ممکن است در معرض التهاب قرار بگیرد. به همین دلیل بهتر است هنگام شستشو یا مواقع دیگری که پوست دستمان مواجهه طولانی‌مدتی با آب دارد، دستکش بپوشیم و مصرف کرم مرطوب‌کننده با چربی بالا را فراموش نکنیم. به هر حال، خشکی پوست دست باعث پیری زودرس آن می‌شود و برای رفع این مشکل باید با استفاده از کرم، دست‌ها و ناخن‌ها را ماساژ دهیم و در صورت لزوم بعد از استفاده از کرم دستکش نخی دست کنیم تا کرم کاملا جذب پوست شود.


2. هر شب آرایشتان را پاک کنید

حتی اگر آرایش ندارید، قبل از خواب، صورتتان را با شامپو بچه بشویید تا تمام ذرات ریز و آلودگی‌ها از روی پوست محو شود. اگر آرایش دارید از شیرپاک‌کن یا پد‌های مناسب استفاده کنید تا پوستتان دچار التهاب و سوزش و خارش نشود و بعد آن را با آب و شوینده مناسب کاملا تمیز کنید. هرگز از صابون‌های قلیایی برای شستن پوست صورت استفاده نکنید. بعد از شستشو از کرم مرطوب‌کننده یا ضدچروک یا کرم مخصوص شب استفاده كنید. متخصصان می‌گویند نشستن آرایش قبل از خواب می‌تواند در کدر شدن رنگ چهره و بروز جوش‌های سرسیاه به مرور زمان دخیل باشد. یادتان باشد در طول شب فعالیت‌های بازسازی پوست آغاز می‌شود. استفاده از کرم‌های شب که حاوی عناصر فعال مثل AHA، اسیدسالیسیلیک، ویتامین A، 5‌B و اسید‌های میوه است، این روند را تسریع می‌کند. در ضمن بعد از شستن پوست صورت ممکن است احساس خشکی شما را اذیت کند و کرم زدن با قرار دادن لایه چربی محافظ روی پوست از هدر رفتن رطوبت آن پیشگیری می‌کند.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
منبع : هفته نامه سلامت

دوشنبه 7/2/1394 - 20:14
بهداشت روانی
اختلال وحشت همان ترس نیست

افرادی که دچار اختلال وحشت هستند، احساس وحشت در آنها ناگهانی و مکرر و بدون هیچ هشداری حمله میکند.

اختلال وحشت با واکنش ترس و اضطراب طبیعی نسبت به وقایع استرس زا، تفاوت دارد. اختلال وحشت وضعیتی جدی است که بدون علت یا هشدار، فرد را دچار حمله میکند. به مرور زمان فرد مبتلا به اختلال وحشت دچار ترس دائمی از روی دادنِ مجدد حمله وحشت میشود که این ترس بر عملکرد زندگی روزمره و کیفیت زندگی او تاثیر زیادی میگذارد.

 

علائم اختلال وحشت

افرادی که دچار اختلال وحشت هستند، احساس وحشت در آنها ناگهانی و مکرر و بدون هیچ هشداری حمله میکند. این افراد معمولا پیش بینی نمیکنند چه زمانی حمله وحشت اتفاق می افتد و بسیاری از آنها بین دوره های وحشت، اضطراب شدیدی را تجربه میکنند و نگران هستند دفعه بعدی کی و کجا دچار وحشت خواهند شد. بین حمله ها نگرانی دائمی و مداوم وجود دارد که هر دقیقه ممکن است دچار حمله وحشت دیگری شوند. حمله وحشت اغلب شامل ضربان قوی قلب، تعریق، احساس ضعف و یا سرگیجه است. دستها ممکن است مور مور شده و یا بی حس شوند و فرد احساس کند سرخ شده یا میلرزد. ممکن است درد سینه، احساس خفگی، احساس غیر واقعی بودن، ترس از قریب الوقوع بودن طالع نحس یا از دست دادن کنترل، به فرد دست بدهد. ممکن است فرد واقعا تصور کند دچار حمله قلبی یا سکته شده، عقلش را از دست داده یا نزدیک مرگ است.

حمله ممکن است هر زمانی حتی در حین خوابِ بدون رویا، اتفاق بیفتد. در امریکا تخمین زده شده که این نوع حمله وحشت حداقل یک بار در تقریبا یک چهارم تا یک سوم افراد مبتلا به اختلال وحشت روی میدهد که اکثر آنها حمله های روز هنگام را نیز تجربه میکنند. اگر چه بیشتر حمله ها به طور متوسط دو سه دقیقه طول میکشد اما گهگاهی ممکن است تا ده دقیقه نیز ادامه یابد. در موارد نادر مدت آن یک ساعت یا بیشتر میشود. اختلال وحشت بین 3 تا 6 میلیون نفر در امریکا را درگیر کرده است و در زنان دو برابر مردان است. این وضعیت در هر سنی (اعم از کودکی و سالمندی) میتواند اتفاق بیفتد اما در جوانان شایعتر است. همه افرادی که حمله وحشت را تجربه میکنند، اختلال وحشت ندارند. مثلا بسیاری از مردم یک حمله داشته و دیگر هرگز حمله دیگری را تجربه نمیکنند. برای افرادی که اختلال وحشت دارند، درمان اهمیت زیادی دارد. در صورتی که این اختلال درمان نشود میتواند فرد را از پای در بیاورد.

در ایالات متحده و اروپا تقریبا نیمی از افرادِ مبتلا به اختلال وحشت، حمله های منتظره و نیز غیره منتظره وحشت را تجربه کرده اند بنابراین اخیرا در معیارهای DSM-5 تغییری ایجاد شده است که وجود حمله های منتظره وحشت دیگر مانعی برای تشخیص اختلال وحشت نیست. این تغییر تایید میکند که اغلب حمله وحشت برخاسته از حالت اضطرابی است که فرد پیش از حمله تجربه میکند (مثلا فرد نگران داشتن حمله وحشت در فروشگاه بوده و چنین اتفاقی نیز می افتد). روانشناسان بالینی اکنون تصمیم گرفته اند خواه حمله های وحشت فرد منتظره باشد خواه نباشد، در تشخیص اختلال وحشت در او به حساب بیاید. معمولا حمله های منتظره وحشت نیز تحت اختلال وحشت دسته بندی میشوند به شرطی که نگرانی های فرد از حمله وحشت، حول ترس از خود حس وحشت و پیامدهای آن (مثلا ممکن بود بمیرم!) و رخ دادن آن در آینده باشد ( مثلا فرد تلاشهای خاصی میکند تا به همان محلی که حمله رخ داده بود، دیگر باز نگردد).

حمله وحشت اغلب همراه با وضعیتهای دیگری مانند افسردگی و سوء استعمال مواد و یا الکل برای غلبه یا پیشگیری از علائم میباشد. این وضعیت ممکن است فوبیا (هراس) را نیز ایجاد نماید به این صورت که فرد از مکانها یا وضعیتهایی که حمله وحشت برایش رخ داده است، هراس دارد مثلا اگر حمله وحشت در حالی رخ داده که در آسانسور قرار داشته، فرد از آسانسور ترس پیدا میکند و شاید از سوار شدن در آسانسور اجتناب کند.
زندگی برخی افراد بسیار محدود میشود و از فعالیتهای روزمره و طبیعی مانند خرید، رانندگی و حتی در برخی موارد ترک خانه، اجتناب میکنند. از طرف دیگر ممکن است بتوانند تنها در صورتی که با همسر یا دوست مورد اعتماد دیگری همراه هستند، با یک موقعیت ترس آور مقابله کنند. اصولا این افراد از هر وضعیتی که میترسند در صورت وقوع حمله وحشت آنها را عاجز کند، اجتناب میکنند. وقتی زندگی فرد با این اختلال تا این حد محدود میشود (اتفاقی که در یک سوم افراد مبتلا به اختلال وحشت روی میدهد) این وضعیت را اگروفوبیا (agoraphobia) میخوانند. زمینه اختلال وحشت و اگروفوبیا در افراد یک خانواده میتواند در چند نفر اتفاق بیفتد (سابقه خانوادگی). درمان زود هنگام اختلال وحشت اغلب میتواند مانع پیشرفت آن به اگروفوبیا شود.

 

علائم خاص اختلال وحشت

فرد مبتلا به اختلال وحشت حمله های مکرر غیر منتظره و یا منتظره وحشت را تجربه میکند و یک یا چند مورد از موارد زیر به دنبال یکی از حمله ها حداقل یک ماه (یا بیشتر) رخ میدهد:
-    نگرانی دائمی درباره عواقب حمله مثل پیامدهای آن (مانند از دست دادن کنترل، وقوع حمله قلبی، دیوانه شدن) یا ترس از داشتن حمله دیگر
-    تغییر قابل توجه در رفتارهای مربوط به حمله ( مثل اجتناب از ورزش یا شرایط ناآشنا)

حمله وحشت ممکن است به علت تاثیر مستقیم فیزیولوژی مصرف یا سوء مصرف مواد ( مواد مخدر، داروها، الکل ) یا وضعیت پزشکی (مثل پرکاری تیروئید) نباشد. اگر چه حمله های وحشت در اختلالات روانی دیگر (اغلب اختلالات مربوط به اضطراب) نیز میتواند رخ دهد، اما حمله های وحشتِ خود اختلال وحشت، منحصر به علائم یک اختلال روانی مشخص نیست. به عبارت دیگر حمله های اختلال وحشت نباید با اختلال روانی دیگری بهتر هماهنگ باشد. اختلالات روانی دیگری که ممکن است موجب حمله وحشت شوند عبارتند از فوبیای اجتماعی  (رخداد حمله در هنگام مواجهه با موقعیتهای اجتماعی)، فوبیای خاص (در هنگام مواجهه با موقعیتهای فوبیای خاص)، اختلال وسواس فکری عملی (هنگام مواجهه فردِ مبتلا به وسواس، با آلودگی)، اختلال استرس پس از حادثه ( در واکنش به محرکهای مربوط به چیزهای شدیدا استرس زا) یا اختلال اضطراب جدایی (در واکنش به دور شدن از خانه یا عزیزان). اختلال وحشت همراه با ناتوانی زیاد در موقعتیهای اجتماعی، شغلی و فیزیکی، هزینه های مالی زیاد و دفعات زیاد مراجعه به پزشک است و این تاثیرات در حالت اگروفوبیا به شدیدترین حالت خود میرسد. اگر چه ممکن است با وجود اگروفوبیا، تشخیص اختلال وحشت لازم نباشد.

 

تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
دوشنبه 7/2/1394 - 20:12
طنز و سرگرمی


رونی کلمن، قهرمان بدنسازی جهان که قرار بود در ایران کلاس های آموزشی و برنامه‌های متنوعی داشته باشد، بعد از حضور در بهشت زهرا (س) بدون برگزاری هیچ کلاسی و لغو تمام برنامه‌هایش، با دریافت مبلغی هنگفت به کشورش بازگشت!

کاریکاتور کلمن!

منبع:خبرآنلاین

دوشنبه 7/2/1394 - 20:10
دانستنی های علمی


تفاوت های بین زنان و مردان

بعضی از رفتارهای ذهنی و فکری زنان و مردان ، با هم تفاوت دارد

 

یکی از شگفتی های آفرینش، وجود تفاوت ها بین زنان و مردان است. بیولوژیست ها و پژوهش گران، پس از بررسی و تحقیق های متعدد، به این نتیجه دست یافتند که رفتارهای ذهنی و فکری زنان و مردان در پاره ای از صفت های اصلی به صورت ذاتی، با هم فرق داشته و تحت تاثیر جنسیت، به گونه ای متفاوت از یکدیگر، عمل می کنند.

بخشی از تفاوت های مردان و زنان را به صورت زیر می توان عنوان نمود:
1- دیدگاه زنان و مردان نسبت به مسائل زناشویی کاملا متفاوت است
حتما شنیده اید که رابطه زناشویی در زنان با عواطف مثبت و احساسات گره خورده است در حالی که در مردها، بیشتر جنبه های فیزیولوژیک دارد. این شاید مهم ترین تفاوت زن و مرد باشد که خیلی وقت ها در زندگی مشترک نادیده می ماند و دلخوری هایی را به وجود می آورد.

2 - زنان تشریفات را دوست دارند.
مردان کمتر تشریفاتی هستند.

3 - استقلال برای مردان اهمیت بسیاری دارد
مردها می خواهند که در مورد مسائل مالی و معاملات و سایر موارد مشابه، مستقل عمل کنند. مخالفت همسر یا عدم توجه او به این نکته، می تواند مشکلات و موانعی در زندگی مشترک ایجاد کند زیرا مرد تصور می کند که به احساس استقلالش، لطمه خورده است.

4 - زنان، رابطه گرا بوده و تمایل به تماشا و نظر دارند و استعداد بیشتری برای بینش و شهود از خود نشان می دهند.

مردان، هدف گرا بوده و به عمل و آزمایش، بیشتر تمایل نشان داده و استعداد بیشتری برای ارائه دلیل و منطق دارند.

5 - زنان می خواهند مورد حمایت باشند و به این حمایت اهمیت می دهند
اگر زن حس کند از طرف همسرش مورد بی توجهی و بی مسئولیتی قرار گرفته، به شدت آزرده می شود و واکنش های عاطفی شدید نشان می دهد. زیرا آنچه برای زن ها اهمیت دارد، آن است که حس کنند همسرشان به آنان احترام می گذارد، بی وقفه به آنها توجه دارد و سلامت، شادابی، عقاید و حتی تغییرات او برایش مهم است.

6 - زنان نفوذ همسران خود را راحت تر می پذیرند.

مردان در مقابل نفوذ زنان از خود مقاومت نشان می دهند.

7 - مدیریت خانه برای مردها بسیار مهم است
تقریبا در تمام فرهنگ ها مرد به عنوان قدرت اول خانواده شناخته شده است. مردها می خواهند هسته و ستون اصلی خانواده باشند و در خانواده هایی که زن بدون نظرخواهی و مشورت همسرش درباره مسائل خانوادگی تصمیم می گیرد، معمولاً مشکلات زیادی مشاهده می شود که سرکوب شدن اعتماد به نفس مرد را می توان یکی از این ناراحتی ها دانست. البته این که مرد، قدرت اول خانواده باشد بدان معنا نیست که مرد، در یک نقش دیکتاتوری ظاهر شود بلکه منظور از این مسئله مدیریتی است که باید بر عهده مرد قرار بگیرد.

ویژگی های زنان و مردان

مهم ترین تفاوت زن و مرد تفاوت در دیدگاه آنها نسبت به مسائل زناشویی است

 

8 - ترس زنان بیشتر است تا خشم شان.

مردان بیشتر از این که بترسند، خشمگین می شوند.

9 - صحبت کردن و ارتباطات اجتماعی برای زنان مهم است
زن ها با دور هم جمع شدن و صحبت کردن، بسیاری از نگرانی ها، استرس ها و ناراحتی های خود را تعدیل وتخلیه می کنند. تمایل به ارتباطات اجتماعی و حرف زدن در زنان بیشتر از مردان است. به همین دلیل چنانچه درک و آگاهی زن و مرد، نسبت به این خصوصیت ضعیف باشد، مطمئناً آنان را دچار سوء تفاهمات جدی در زندگی مشترک خواهد کرد.

10- زنان تحمل بیشتری در برابر رنج بدنی نشان می دهند تا رنج روحی.مردان در برابر رنج روحی، مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند.

11- نگاه مردان به مسائل، کلی تر است
مردها معمولاً وارد جزئیات و نکات ظریف نمی شوند، در حالی که زن ها به عمق مسائل و اجزاء ریز در ارتباطات و دیگر موارد، توجه زیادی دارند. معمولا این خصوصیات زن و مرد، موجب می شود زن تصور کند مرد در باره بسیاری از مسائل بی دقت و بدون توجه است و مرد نیز همسرش را فردی حساس و ریزبین بداند که همیشه ذهن خود را برای موارد و مسائل پیش پا افتاده و کم اهمیت، درگیر و مشغول می کند.

12 - زنان سعی دارند فرزندانشان، همواره راضی و راحت باشند.
مردان، فرزندانشان را برای استقلال، مقابله با خطر و سختی ها آماده می سازند.۷ جذابیت های جسمی و آراستگی برای مردها بسیار اهمیت دارد

13 - جذابیت های جسمی و آراستگی برای مردها بسیار اهمیت دارد
مردها بیش از زن ها تحت تأثیر جذابیت های جسمی و آراستگی زن قرار می گیرند که این نیز یکی دیگر از تفاوت های مهم آنهاست.

14 - مادر، همه فرزندان خود را به طور تقریبی یکسان دوست دارد؛ مهر و محبت او مشروط به اطاعت و بروز استعداد نیست.
پدران، فرزندانی را که از آنان حرف شنوی داشته و در امر تحصیل، اجتماعی و حرفه اش موفق تر باشند، بیشتر دوست دارند.

15 - زن ها عاطفی تر از مردها هستند
یکی دیگر از تفاوت های عمده بین زن و مرد، عاطفی تر بودن زنان است و این انتظاری است که زن ها، از مردها نیز دارند! مثلاً زنی که همواره تاریخ دقیق روز ازدواج ، تاریخ تولد همسر، مکان آشنایی و ... را به یاد دارد و چه بسا به مناسبت آنها، برای همسر خود، هدیه هایی هم تهیه کند، وقتی با شوهری روبه رو می شود که نسبت به این مسائل بی اعتنا یا فراموشکار است، پیش از هر چیز فکر می کند که همسرش نسبت به او بی علاقه و بی اهمیت است.

16 -  زنان در انتخاب همسر، مسایل بسیاری از جمله: وضع مالی، آینده، موقعیت اجتماعی، شغلی و ... را در نظر می گیرند.

مردان سریع تر و راحت تر از زنان، درصدد ازدواج با همسر مورد علاقه شان برمی آیند.

17 - در چهره زنان، هنگام گفت و گو حالت های ترس، خشم، تعجب، آرامش، اضطراب و لذت به خوبی قابل رویت است.
مردان در هنگام گوش دادن، خونسرد بوده و چهره شان دچار تغییرهای زیادی نمی شود.

18 - زنان هنگامی که اندیشه های غم انگیز و ناراحت کننده ای دارند، واکنش های هیجانی تر و احساسی تری را نسبت به مردان از خود بروز می دهند.
مردان در برخورد با افکار غم انگیز و رویدادهای ناراحت کننده، احساس های خود را بروز نداده یا کمتر بروز می دهند.

مقایسه خصوصیات زنان و مردان

وجود تفاوت ها در زن و مرد باعث کامل شدن آنها میشود

 

از مقایسه خصوصیات و ویژگی های زنان و مردان، می توان نتیجه های زیر را به دست آورد:
1 - زنان و مردان، مکمل یکدیگر هستند؛ ویژگی مردان، کمبودهای زنان و ویژگی های زنان، کمبودهای مردان را تکمیل می کند.

2 - وقتی زن و مرد تفاوت های یکدیگر را بدانند و آنها را بپذیرند، ارتباط قوی و موثری بین آنان برقرار می شود و عشق، فرصت شکوفایی پیدا می کند.

3 - یکی از علت های اصلی ستیزه ها و کشمکش های دائمی، عذاب آور و جان فرسا بین زن و شوهرها، این است که مردان، زنان را با "ویژگی های خود" ارزیابی می کنند و زنان، مردان را با "مقیاس خود" می سنجند. سنجش مایعات با متر و منسوجات با لیتر، همان قدر صحیح است که مردان و زنان، خصوصیات خود را با یکدیگر مقایسه کرده و به سنجش و ارزیابی هم بپردازند.

4 - زنان در برخورد با مسایل و مشکلات، به جزئیات، توجه بیشتری داشته و احساسی تر عمل می کنند، ولی مردان در مقابله با مشکلات و مسایل، کلی نگری کرده و منطقی تر عمل می کنند.

5 - در قیاس بین ویژگی های زنان و مردان، نبایستی فکر کنیم که خصوصیات مردان، از خصوصیات زنان بهتر است و یا برعکس.ممکن است هرکدام دریک ویژگی برتر باشد و در ویژگی دیگر اینطور نباشد.

گردآوری:بخش روانشناسی بیتوته

منابع:
hamshahrionline.ir
asriran.com

 

دوشنبه 7/2/1394 - 20:2
پوست و مو


راه‌های ایجاد تغییر در ظاهر

یکی از آسان‌ترین راه‌های ایجاد تغییر در ظاهر،تغییر دادن فرق موهاست

 

یکی از آسان‌ترین راه‌های ایجاد تغییر در ظاهرتان، این است که تصمیم بگیرید فرق موهایتان را تغییر دهید. اکثر ما سال‌های طولانی با فرق مویی که به طور طبیعی داشتیم میگذرانیم. اما تابحال شده به این موضوع فکر کنید که آیا این مدل، بهترین مدل بر اساس شکل صورتتان است یا نه؟

انتخاب فرق موها بر اساس شکل صورت
امتحان کردن مدل‌های مختلف با شانه، به شما این شانس را می‌دهد تا مدلی را پیدا کنید که ویژگی‌های چهره‌ی شما را مشخص و نمایان می‌کند. اما بهترین قسمتش چیست؟ بهترین قسمتش این است که این کار برای شما با یک تغییر بسیار بزرگ همراه خواهد بود!
 
صورت‌های قلبی شکل

تغییر دادن فرق موها

جیمز میگوید: «صورت‌های قلبی شکل در قسمت گونه پهن‌تر هستند. فرق وسط بهترین مکمل برای این نوع صورت است، البته اگر موهایتان بلند باشد. اگر موهایتان کوتاه است و یا در اطراف صورت بطور لایه لایه قرار گرفته است، فرق وسط نتیجه‌ی عکس خواهد داشت علتش هم این است که حلقه‌های مو توجه را به قسمت‌های پهن صورت جلب می‌کنند.»

جیمز توصیه می‌کند: «فرق کج نیز به موهایتان اجازه می‌دهد تا کمی‌از پهنای پیشانی و گونه‌هایتان کاسته شود و صورتتان باریک‌تر بنظر برسد.»

صورت‌های گرد

فرق موها ,انتخاب فرق موها

جیمز می‌گوید: «از یک فرق کج پهن و بزرگ استفاده کنید تا قسمت متوازن‌تر صورتتان را بهتر نشان دهد.»

نمی‌دانید کدام قسمت بهتر است؟ جلوی آینه بایستید و یک طرف صورتتان را با یک کاغذ سفید بپوشانید. سپس کاغذ را طرف دیگر صورتتان قرار دهید. قسمتی که بیشتر دوست دارید و ترجیح میدهید، برنده است

جیمز می‌گوید: ” افرادی که صورت گرد دارند، به پوششی از مو نیاز دارند تا صورتشان کشیده‌تر و متعادل‌تر بنظر برسد.»

صورت‌های مربعی شکل

انتخاب فرق موها ,تغییر دادن فرق موها

جیمز می‌گوید: «یک فرق کج و پهن، پیشانی و فک صورت‌های مربعی را ملایم‌تر نشان می‌دهد. «لایه‌های بلند مو وقتی به طور مورب اطراف صورت قرار بگیرند، صورت را گردتر نشان داده و زاویه‌های خشن صورت را پنهان می‌کنند. ایده آل ترین قسمت برای شروع فرقتان، دقیقا بالای قوس ابروهایتان است.

صورت‌های بیضی شکل

فرق مو بر اساس شکل صورت

جیمز می‌گوید: «افرادی که صورت بیضی شکل دارند، راحت‌ترین کار را در پیش دارند! آنها می‌توانند هر نوع فرق، طرف، مدل و هرچیزی که می‌خواهند را انتخاب کنند!»
منبع:سرخاب سفیداب

 

دوشنبه 7/2/1394 - 20:2
آشپزی و شیرینی پزی

مواد لازم برای پای بوقلمون،پخت پای بوقلمون

خوشمزه ترین پای بوقلمون

 

آماده سازی و پخت پای بوقلمون : 80 دقیقه

مواد لازم جهت تهیه پای بوقلمون :

 خمیر شیرینی 2 عدد ( 2 لایه به اندازه ظرف مورد نظر )
کره 4 قاشق غذا خوری
پیاز کوچک و خرد شده 1 عدد
 ساقه کرفس خرد شده 2 عدد
هویج برش خرده 2 عدد
جعفری 3 قاشق غذا خوری
آویشن 1 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
عصاره مرغ 2 حبه
آب 2 فنجان
سیب زمینی پوست کنده 3 عدد
بوقلمون مکعب شده 1 و 1/2 فنجان
آرد 3 قاشق غذا خوری
شیر 1/2 فنجان


طرز تهیه پای بوقلمون :
ابتدا فر را از قبل تا دمای 425 درجه فارنهایت (220 درجه سانتیگراد) گرم کنید. خمیر پای را کمی با غاتک تخت کرده و فشار دهید و کنار بگذارید.

در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط 2 قاشق غذا خوری کره را آب کنید و  پیاز، کرفس، هویج، جعفری، پونه، و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید سپس تا زمانی که سبزیجات نرم شوند هم بزنید تا پخته شود سپس حبه های عصاره مرغ و آب را به آن اضافه کنید. بگذارید مخلوط خوب پخته شود. سیب زمینی را اضافه کرده و بگذارید تا همه مواد خوب پخته شوند.

در یک تابه متوسط، 2 قاشق غذا خوری کره باقی مانده را آب کنید. آرد را در تابه ریخته و هم بزنید سپس شیر را اضافه کرده و حرارت را بیشتر کنید. بوقلمون را به مخلوط اضافه کنید. سپس مخلوط بوقلمون را به سبزیجات اضافه کرده و خوب هم بزنید، پختن را تا زمانی که مخلوط غلیظ شود ادامه دهید. اجازه دهید مخلوط خنک شود سپس روی پای قرار دهید. روی پوسته بالایی رول را از مخلوط نهایی پر کنید. به منظور خروج بخار لازم است 4 شکاف در پوسته بالا و لبه های رول ایجاد کنید.

در فر که قبلا گرم کرده اید بگذارید برای 15 دقیقه بپزد. درجه حرارت فر را به 350 درجه فارنهایت برسانید. بعد از پختن شعله بالایی فر را روشن کرده تا روی پای طلایی شود .

منبع : beryooni.com

دوشنبه 7/2/1394 - 19:58
اطلاعات دارویی و پزشکی

داروهای گیاهی برای درمان بوی نامطبوع بدن



 درمان عرق کردن با داروهای گیاهی,داروی گیاهی ضد عرق

 تعریق، مکانیسم طبیعی بدن جهت دفع سموم و مواد زاید می باشد

 
تعریق زیاد بدن و بوی بد عرق، از آزار دهنده ترین پدیده های فیزیولوژیک بدن آدمی است که بسیاری از افراد را گرفتار کرده، ضمن ایجاد اختلال در روابط اجتماعی، آنها را به صرف هزینه های زیادی بابت رفع بوی بد عرق و خوشبو کردن خود وادار می سازد. آنچه در این مقاله از نظر خوانندگان محترم می گذرد نگاهی گذرا به علل حدوث این اختلال و ارائه راهکارهای ساده و توصیه های طب سنتی جهت رفع بوی عرق می باشد که امید است  مورد استقبال و استفاده علاقه مندان قرار گیرد.

تعریق، مکانیسم طبیعی بدن جهت حفظ تعادل دما و آب و دفع سموم و مواد زاید می باشد و توسط غدد عرق که در تمام سطح بدن و با تراکم بیشتر در نواحی کف دست و پا و پیشانی و زیر بغل قرار دارند، انجام می گیرد. گرما، رطوبت، تنشهای عصبی، عملکرد اعضای داخلی بدن همچون قلب،کلیه و دستگاه عصبی و مصرف بعضی داروها مثل داروهای قلبی و داروهای روانپزشکی و مصرف غذاهای تند و گرم در تشدید تعریق موُثرند.

 

عرق کردن در واقع پاکسازی بدن از راه پوست است که با خاصیت ضدعفونی کنندگی خود سطح پوست بدن را نیز گندزدایی می کند فلذا تا وقتی ترشح آن از حد طبیعی فراتر نرفته و بوی بد و آزار دهنده آن شخص را اذیت نکرده باشد، اقدام درمانی جهت رفع آن انجام نمی گیرد اما وقتی ترشح غدد عرق از حد طبیعی خود فراتر رفت، چون مانع تنفس راحت پوست شده و با ماندن روی پوست بستر فعالیت میکروبها را فراهم نموده و باعث متصاعد شدن بوی بد از پوست بدن می شود، رفع آن دغدغه خاطر فرد شده او را جهت درمان به تکاپو وادار می کند. در این حالت بهتر است ابتدا توصیه های ذیل رعایت گردد و در صورت عدم افاقه، نسخه های درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

 توصیه هایی جهت دفع بوی عرق بدن
1-چون بوی بدن ناشی از فعالیت باکتریها روی عرق می باشد، با شستن بدن با آب و صابون خصوصا آب سرد و بویژه در نقاطی که بیشتر بو می گیرد مثل زیر بغل و کشاله ران می توان بوی عرق را کنترل کرد. تعداد دفعات شستشوی بدن بستگی به شدت فعالیت غدد عرق و میزان بد بویی آن دارد.

2-غذاهای پروتئینی، چرب و ادویه ها مثل ماهی، ادویه کاری، کله پاچه، ... از جمله مواردی هستند که در تشدید بوی بدن مؤثرند فلذا اجتناب از این ترکیبات توصیه می شود.


3- استفاده از لباسهای نخی و کتانی و تعویض به موقع البسه زیر، در رفع بوی بد بدن مؤثراست.

4- ازاله موهای زیر بغل و ناحیه ران خصوصا با استفاده از داروهای سنتی موبر، مانع ماندن طولانی مدت عرق و بد بویی این نواحی می شود. 

تعریق زیاد,عرق کردن

با شستن بدن با آب و صابون می توان بوی عرق را کنترل کرد

 
5-استفاده ازکفشهای روباز و صندل خصوصاً در فصل تابستان، مانع تشدید تعریق پا و بدبویی آن می شود و برعکس پوشیدن کفشهای لاستیکی و پلاستیکی از تنفس مطبوع پاها جلوگیری کرده، بد بویی آن را تشدید می نماید.


6- به کسانیکه از بوی بد پاهای خود در عذابند توصیه می شود پاهایشان را مرتباً با آب گرم و صابون بشویند و پس از شستن، کاملاً خشک نموده از پودر مخصوص پا یا نشاسته ذرت یا پودر بچه داخل کفشها استفاده نمایند.

7- استحمام درون وان حمام که یک فنجان آب گوجه فرنگی داخل آن ریخته شده، از دیگر روشهای رفع بوی نامطبوع عرق بدن است.

8- قرار دادن پاها در محلولی مرکب از نصف فنجان نمک و یک لیتر آب، در کنترل تولید عرق موثر است. همچنین می توان مقداری چای را در یک لیتر آب دقایقی جوشاند و پاها را بمدت نیم ساعت داخل آن قرار داد و پس از خشک کردن پاها، از پودر بوگیر ضد عرق استفاده کرد تا به مرور بوی بدپاها رفع شود.

9-تعادل در مصرف غذاهای تند و پر ادویه مثل پیاز، موسیر، فلفل، پیازچه، سیر و تره فرنگی از راههای دفع بوی بدپا می باشد. بهتراست غذاها بو و طعم تند نداشته باشند.

 

10- استفاده از پودر گیاهان معطر داخل کفش و استعمال بوگیرهای حاوی پودر زغال جهت کاهش تعریق پاها و مهار بوی بد آنها مؤثر است.

11- در مواردی که تنشهای عصبی و ناراحتیهای روحی عامل تعریق زیاد بدن شده اند، توصیه به مصرف داروهای آرامبخش و پرهیز از اضطراب و استرس می شود. در مقاله آینده داروهای مفرده و مرکب گیاهی که در درمان تعریق زیاد بدن و بوی نامطبوع  آن مؤثرند، ارائه خواهد شد.

گیاهان دارویی که در کنترل تعریق بدن و رفع بدبویی ناشی از عرق زیاد پوست و رشد باکتری ها روی آن مؤثر می باشد و علاوه بر خاصیت کاهش تعریق و اثر ضد عفونی کنندگی دارای بوی خوش و مطبوع نیز بوده و نه تنها بدبویی بدن را رفع می کنند بلکه به خوشبویی آن نیز کمک می نمایند معرفی می شوند.

 

گیاهان دارویی برای رفع بوی عرق

برگ مورد:
پاشیدن پودر برگ تازه خشک شده گیاه مورد با شستشوی پوست با آب دمکرده غلیظ. برگ مورد به علت دارا بودن تأفن فراوان و خاصیت قابض غدد عرق بودن، تعریق زیاد پوست را کنترل نموده و اسانس معطر آن باعث خوشبویی بدن می شود.  

تعریق زیاد,عرق کردن کف دست,عرق کردن پا

دم کرده ی برگ شیرین بیان برای دفع بوی عرق مفید است

 

برگ شیرین بیان:
دم کرده غلیظ برگ تازه شیرین بیان (حدود 50 گرم در یک لیتر آب جوش که به مدت 15 دقیقه دم کشیده باشد) را جهت شستشوی موضع عرق روزی 3-2 بار استفاده نمایید تا از بوی بد عرق رهایی یابید.

 

مریم گلی:
 از گیاه مریم گلی می توان به صورت جوشانده و همراه با گل ختمی و زوفا، شربت خوراکی تهیه کرد و روزی 2 مرتبه میل نمود تا در کاهش تعریق بدن اثر گذارد. همچنین پاشیدن پودر آن زیر بغل یا داخل کفش یا شستشوی موضع عرق با دمکرده غلیظ آن در رفع بدبویی و خوشبو نمودن پوست مؤثر است.


برگ حنا:
پودر برگ حنا به تنهایی یا همراه با پودر برگ سدر یا جوش شیرین، با اثر خنک کنندگی پوست و کم کردن فعالیت غدد عرق به رفع بدبویی پوست کمک می کند. می توان حنا را با جوشانده سماق یا سرکه خمیر کرده به موضع عرق مالیده و نیم ساعت بعد با آبغوره یا سرکه رقیق شده موضع را شستشو داد.

 

پوست و برگ گردو:
 برگ گردو دارای خاصیت ضد میکروبی قوی می باشد فلذا شستشوی موضع با خیسانده یا دمکرده غلیظ برگ تازه گردو در رفع بدبویی پوست مؤثر است. پوست سبز گردو نیز به علت دارا بودن تأفن فراوان و قابض بودن درکنترل ترشح عرق بسیار مفید است. می توان مخلوط پودر برگ گردو، پودر پوست گردو، مردار سنگ و حنا به نسبت مساوی تهیه نمود و روی موضع عرق پاشید.


مازو:
تأفن فراوان این گیاه، آنرا جزو قابض های قوی قرار داده که استفاده از پودر یا دمکرده غلیظش به کسانی که از زیادی ترشح غدد عرق پوست شاکی اند توصیه می شود.

مچنین می توان 100 گرم میوه مازوی خشک را سائیده با 50 گرم پودر مردار سنگ و 10 گرم پودر زاج سفید مخلوط کرده روزانه داخل کفش یا زیر بغل استعمال نمود و پس از نیم ساعت با دستمال پاک کرد.


نعناع:
استفاده خوراکی از برگ تازه نعناع یا عرق آن در رفع بدبویی دهان بسیار مؤثر است. همچنین استفاده از محلول دمکرده نعناع جهت شستشوی پوست بدن علاوه بر رفع بدبویی و کم کردن ترشح غدد عرق باعث خوشبو شدن بدن نیز می شود.

 

گلسرخ:
گذاشتن گلبرگهای تازه گلسرخ روی موضع عرق یا شستشوی بدن با گلاب یا پاشیدن پودر گلسرخ زیر بغل و داخل کفش از دیگر روشهای سنتی درمان تعریق محسوب می شود.


برگ سیب:
استفاده از دمکرده برگ تازه درخت سیب به عنوان محلول شستشوی بدن در کاهش بوی بد عرق نقش مؤثری دارد خصوصاً اگر این دمکرده همراه کمی سرکه استفاده شود.


رزماری:
این گیاه که به اکلیل کوهی نیز شهرت دارد، در کاهش تعریق بدن اثر بسزایی دارد. می توان ترکیبی از 50 گرم پودر برگ رزماری و 200 گرم پودر بچه (تالک) تهیه نمود و روزی 3-2 بار به محل عرق پاشید.

علاوه بر گیاهان دارویی مذکور، استفاده از جوش شیرین، گل ارمنی، زاج سفید و مردار سنگ نیز که در واقع جزو مواد معدنی دارویی هستند در درمان تعریق و بوی بد آن مؤثر است.


گل ارمنی یا همان خاک ارژیل، نوعی گل رس خالص ورز داده شده است که در التیام زخم و ضد عفونی کردن پوست و رفع بوی بدن مؤثر است. طرز استفاده از این ماده معدنی به این صورت است که می توان آن را به صورت خشک به تنهایی یا ترکیب با پودر نعناع و گلسرخ روی موضع عرق پاشید یا به صورت محلول با مقداری آب و سرکه به صورت گل شل درآورده روزی نیم ساعت روی موضع عرق گذاشت.


پاشیدن پودر شیرین بیان به داخل کفش یا روی مواضع عرق در کاهش ترشحات و رفع بوی بد آن مؤثر است. استفاده از مردار سنگ و زاج سفید نیز به تنهایی یا در ترکیب با مواد ضدعرق مذکور در بندهای قبلی نیز از دیگر راههای توصیه شده در طب سنتی جهت درمان تعریق و بدبویی بدن است.

منبع:  taamolnews.ir

دوشنبه 7/2/1394 - 19:54
اطلاعات دارویی و پزشکی

پزشکان به زنان هشدار می‌دهند: مراقب 15‌ بیماری شایع باشید



بیماری‌های کلیوی, آرتریت

بیماری سرطان مهم‌ترین عامل مرگ و میر در بین خانم‌هاست.

 

سلامت زنان به عنوان یکی از ارکان اصلی خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است. بروز هر نوع مشکل در سلامت آنها صدمات جبران‌ناپذیری از نظر روحی و جسمی به بقیه اعضای خانواده وارد کرده و به طور کلی سلامت خانواده را به خطر می‌اندازد. بنابراین شناخت بیماری‌هایی که زنان را تهدید می‌کند، گام موثری برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌هاست.

 

در این مطلب 15 بیماری رایج در بین زنان را معرفی می‌کنیم تا با در پیش گرفتن مراقبت‌های لازم خودتان را در برابر آنها مصون کرده و عمری طولانی و همراه با سلامت داشته باشید.

 

بیماری سرطان
بیماری سرطان مهم‌ترین عامل مرگ و میر در بین خانم‌هاست. در بین انواع سرطان‌ها، سرطان ریه و سینه جزو شایع‌ترین و مرگبارترین سرطان‌ها برای زنان محسوب می‌شوند. بنابراین لازم است که با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم و انجام معاینات لازم از بروز این بیماری خطرناک پیشگیری کنید.

 

سرطان سینه, پرفشاری خون

یکی از عوامل بروز بیماریهای قلبی استرس است

 

بیماری‌های قلبی
اگرچه خانم‌ها در مقایسه با آقایان کمتر به این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند، اما با این حال بیماری‌های قلبی دومین عامل مرگ و میر در بین زنان است. به عقیده محققان علاوه بر عواملی مانند افزایش سن، درآمد کم، استرس‌های مزمن و سابقه خانوادگی، عوامل دیگری مانند مصرف دخانیات، چاقی مفرط، خانه‌نشینی و بی‌تحرکی و فشارخون بالا که متاسفانه در بین زنان در حال گسترش است، باعث افزایش خطر بروز این بیماری‌ها می‌شود.

 

پرفشاری خون
پرفشاری خون عامل اصلی بروز سکته مغزی است و باعث افزایش خطر حملات قلبی و نارسایی کلیوی می‌شود. اگرچه زنان مسن بیشتر در معرض این مشکلات قرار می‌گیرند، اما آمارهای جدید نشان می‌دهد که تعداد زنانی که در معرض این بیماری و مشکلات ناشی از آن هستند روبه افزایش است.

 

بیماری‌های انسداد مزمن ریه, پرفشاری خون

برنشیت مزمن یکی از بیماریهای شایع زنان است

 

بیماری‌های انسداد مزمن ریه (COPD)
زنان نیز روزبه‌روز بیشتر به بیماری‌های انسدادی مزمن ریه و بخصوص آمفیزم و برنشیت مزمن مبتلا می‌شوند. این بیماری‌ها باعث محدود شدن جریان هوا در ریه‌ها شده و با علائمی مانند نفس‌نفس زدن، خس‎خس سینه و سرفه‌های خلط‌دار خود را نشان می‌دهند. مصرف دخانیات اصلی‌ترین عامل بروز بیماری‌های انسداد مزمن ریه است.

 

اختلالات خلقی و اضطراب
متاسفانه اختلالات خلقی و استرس در بین زنان گسترش زیادی داشته است. از بین این اختلالات می‌توان به افسردگی، اختلالات خلقی دوقطبی ـ شیدایی یا اختلال دیستایمیک اشاره کرد که به زندگی فرد و اطرافیانش آسیب‌های جدی می‌زند. به عقیده متخصصان، افسردگی بیش از بیماری‌هایی مانند آرتریت، پرفشاری خون، بیماری‌های مربوط به استخوان‌ها و دیابت روی راندمان کاری خانم‌ها اثر منفی می‌گذارد.

 

کیست‌, درمان آندومتریوز

 

آندومتریوز
از هر 10 زن حدود یک نفر به بیماری آندومتریوز مبتلاست. اگرچه این بیماری چندان جدی گرفته نمی‌شود، اما زندگی را به کام تعداد زیادی از زنان تلخ کرده است. آندومتریوز شامل رشد بافت‌های رحمی در خارج از حفره رحم بوده و خود را با قاعدگی‌های دردناک یا هموراژی، کیست‌ها و درد در حین رابطه جنسی نشان می‌دهد.

 

سنگ کیسه صفرا
سنگ‌های کیسه صفرا ممکن است باعث مسدود شدن مجرای صفراوی شوند که وظیفه حمل سنگ‌ها را به سمت کبد و روده‌ها برعهده دارد. این مشکل را (کولیک صفراوی) می‌نامند. زمانی‌که کیسه صفرا موفق به تمیز کردن خود نمی‌شود، حجیم شده و باعث بروز دردهای شدید می‌شود. این بیماری در زنان سه تا چهار برابر رایج‌تر از مردان است و یکی از مهم‌ترین عوامل مشکلات سلامت آنها به حساب می‌آید.

 

پوکی استخوان, پرفشاری خون

کاهش تراکم استخوانی

 

پوکی استخوان
پوکی استخوان با کاهش تراکم استخوانی تعریف می‌شود که با بالا رفتن سن خود را نشان می‌دهد. این بیماری را به تغییرات هورمونی نسبت می‌دهند که بعد از یائسگی در بدن زن‌ها ایجاد می‌شود. اگرچه مشکل پوکی استخوان مردان را نیز درگیر می‌کند، اما این بیماری همچنان در بین زنان رواج بیشتری دارد. نتایج پژوهش‌هایی که روی خانم‌های بالای 50 سال انجام شده است، نشان می‌دهد که به طور متوسط از هر دو زن، یک زن از شکستگی استخوانی مربوط به پوکی استخوان رنج می‌برد.

 

بیماری‌های خودایمنی
بیماری‌های «خودایمنی» گروهی از بیماری‌هایی است که سیستم ایمنی بدن را درگیر می‌کند، به طوری که بدن به صورت ناشناخته ارگان‌های خود را مورد حمله قرار داده و باعث تخریب بافت‌ها می‌شود. متاسفانه بیش از 80 نوع بیماری خودایمنی مزمن مانند دیابت نوع 1 و ام اس( MS ) وجود دارد که برخی از آنها در زنان بیشتر دیده می‌شود.

 

سرطان سینه, التهاب مثانه

 

التهاب مثانه(سیستیت)
زنان بیشتر از مردان دچار عفونت‌های ادراری می‌شوند به دلیل این‌که مجاری ادراری در آنها کوتاه‌تر از مردان است. همین مساله نیز باعث می‌شود که باکتری‌ها با سهولت بیشتری وارد مثانه شوند.

گفته می‌شود در آمریکای شمالی، 20 تا 40 درصد زنان دست‌کم یک بار التهاب مثانه را تجربه کرده‌اند. به عقیده متخصصان بیشتر زنان در طول زندگی خود بارها با این مشکل مواجه می‌شوند و حدود 2 تا 3 درصد زنان هر سال دچار عفونت ادراری یا همان التهاب مثانه می‌شوند.

 

مشکلات گردش خون
مشکلات گردش خون طیف زیادی از زنان را درگیر می‌کند و در بین زنان باردار رواج بیشتری دارد. این اختلالات صرفا مربوط به افزایش وزن نیست؛ بلکه تغییرات هورمونی ناشی از تغییرات پروژسترون، افزایش حجم خون و افزایش فشار در عروق نیم تنه پایین بدن نیز در بروز این مشکل دخیل هستند. در بین علائم رایج این مشکل می‌توان به ورم پاها، واریس و البته مشکلات جدی‌تری مانند سکته مغزی نیز اشاره کرد.

 

بیماری زنان, بیماری سرطان

سرطان تیروئید یکی از بیماریهای شایع در زنان می باشد.

 

مشکلات تیروئیدی
اختلالات تیروئیدی با کم‌کاری یا پرکاری تیروئید بروز می‌کند. این اختلالات در زنان بیشتر از مردان رواج دارد و متاسفانه احتمال بروز سرطان تیروئید نیز در آنها بیشتر وجود دارد. بنابراین لازم است که زنان توجه بیشتری به سلامت تیروئید داشته باشند.

 

سکته مغزی
سکته مغزی اولین دلیل مرگ و میر در بین زنان است. از هر سه زن، یک زن در اثر این مشکل جان خود را از دست می‌دهد. این آمار بالا مربوط به تغییرات بنیادی اجتماعی است که در آن سبک و شرایط زندگی زنان دستخوش تغییرات زیاد شده و میزان استرس وارده به آنها بیش از گذشته است. در کشورهایی مانند کانادا و آمریکای شمالی، زنان بیش از مردان دچار سکته مغزی می‌شوند.

 

بیماری‌های کلیوی, آرتریت

 

آرتریت
آرتریت در زنان دو برابر مردان است. دقیق‌تر این‌که 50 درصد خانم‌های شصت و پنج ساله و بالاتر، از این بیماری رنج می‌برند. به عقیده متخصصان، زنان می‌توانند با انجام فعالیت‌های بدنی منظم در طول زندگی درد ناشی از این بیماری را کاهش داده و سبک زندگی خود را بهبود بخشند.

 

دیابت
بخشی از مشکلات سلامت رایج در بین زنان ناشی از دیابت است. متخصصان به این نتیجه رسیده‌اند که میزان درآمد زنان و شیوع چاقی مفرط در بین آنها از عوامل رواج بیماری دیابت است. این بیماری به کیفیت زندگی آسیب می‌زند و ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی شود.

منبع:salamatnews.com

دوشنبه 7/2/1394 - 19:49
طنز و سرگرمی


دوشنبه 7/2/1394 - 16:45
خودرو

باطری خودرو و نکاتی درباره نگهداری از آن


  

Car Battery(2)

باطری یک منبع تولید کننده جریان الکتریسیته می باشد که جریان مورد نیاز مصرف کننده ها را تامین می کند.در حقیقت باطری و دینام تواما جریان مصرف کننده ها را تامین کنند.دینام و باطری هر دو تولید کننه ی جریان می باشند ولی دلیل استفاده از هر دو در یک مجموعه به خاطر این است که دینام تا زمانی که موتور کار می کند جریان تولید می کند.

زیرا نیروی خود را از موتور می گیرد و با خاموش شدن موتور دینام از کار می افتد اگر در زمانی که دینام جریان تولید نمی کند بخواهیم مصرف کننده ای را به کار اندازیم از باطری استفاده می کنیم چون نیروی باطری به صورت یک انرژی ذخیره شده می باشد.

مخصوصا برای راه اندازی موتور و به کار انداختن استارت از جریان باطری استفاده می کنیم.در خودرو ها از باطری های سرب اسیدی قابل شارژ استفاده می شود.

علل خرابی باطری :

یک باتری با کیفیت خوب در صورت نگهداری مناسب حدود ۱.۵ سال می تواند کار کند. هدف اولیه استفاده از باتری استارت زدن، تثبیت انرژی و تهیه نیروی کافی برای جرقه زدن، روشنایی و دیگر مصرف کننده هایی است به مقدار انرژی بیشتر از ظرفیت سیستم شارژ نیازمندند .

برای مثال در موقعی که موتور کار نمی کند. در مرحله بعد باتری اتومبیل توان الکتریکی سیستم را در موقعی که سیستم شارژ فعال نیست، فراهم می کند.

سن یک باتری به ریزش مواد فعال صفحات آن در اثر انقباض و انبساط این صفحات که در طول فرآیند شارژ و دشارژ اتفاق می افتد بستگی دارد. دشارژ عمیق، گرما و لرزش مراحل تخریب آن را تسریع می کنند و عاقبت رسوب تشکیل می شود و سبب اتصال کوتاه می شود. علت اصلی دیگری که باعث تخریب باتری ها می شود سولفاته شدن آنهاست.

هنگامی که باتری ها به صورت دشارژ انبار شوند یا برای بیشتر از ۶ ماه انبار شوند. سولفات سرب صفحات را سخت و چگال می کند و توانایی شارژ شدن باتری کاهش می یابد و یا به طور کلی از بین می رود و مواد فعال صفحات، دیگر قابلیت تحمل جریان دشارژ را ندارند و باتری از کار خواهد افتاد.

تحقیقات اخیر نشان داده در یک هوای گرم بدترین محیط برای کار باتری میانگین طول عمر یک باتری اتومبیل با کیفیت خوب به نصف کاهش می یابد. استارت زدن بیجا (Slow Cranking ) خصوصاً در هوای سرد مشخصه خوبی است که نشان می دهد باتری در حال خراب شدن است و این باتری باید تست شود.

دشارژ عمیق باتریها معمولاً در زمان های نامناسب اتفاق می افتد، برای مثال بعد از روشن کردن خودرو توسط اتصال باتری به باتری (Jump start). متاسفانه اغلب فروشنده های باتری، چگونگی تست درست یا شارژ باتری را نمی دانند.

Car Battery(1)

نگهداری پیشگیرانه باتری :

بررسی سطح الکترولیت، محکم بودن سر باتریها، تمییز کردن سطوح خورده شده قطب و سر باتری و چک کردن تسمه دینام همه برای نگهداری های پیشگیرانه یک باتری لازم می باشد.

تناوب اجرای اقدامات پیشگیرانه بستگی به نوع باتری و شرایط آب و هوایی دارد اما باید حداقل یک بار قبل از شروع سرما و ماهی یک بار در گرما این مراقبت دوره ای انجام شود.

اگر سطح الکترولیت در باتری های غیر سیلد پائین است، تا سطح مشخص شده توسط سازنده باتری ۲ میلیمتر بالاتر از سطح صفحات باتری را از آب مقطر پر کنید. توجه داشته باشید که بیش از اندازه خصوصاً در گرما آن را از آب پر نکنید.

نحوه صحیح نگهداری از باطری :

۱- در صورتی که به مدت زیادی از خودرو استفاده نمیکنید باطری را از روی خودرو باز کنید.

۲- از شارژ کردن اضافی باطری بپرهیزید.

۳- تمیز بودن قطبین باطری را کنترل کنید.

۴- سعی کنید اتومبیلتان را در فصل سرما بیشتر در مکان های گرم پارک کنید (عمر باطری در اثر سرمای زیاد کاهش میابد)

۵- برای سرویس کامل قطبین باطری و رفع سولفاته از محلول جوش شیرین برای شتشوی آنها استفاده کنید و پس از تمیز کردن سطح آن٬ از مقدار کمی گریس یا وازلین برای جلوگیری از خوردگی استفاده کنید. این عمل معمولا هر دو ماه یکبار باید انجام گیرد.

۶- از جا به جایی زیاد باطری پرهیز کنید و در هنگام پر کردن خانه ها از آب اسید مراقب باشید زیرا ریختن آب اسید بر روی بدنه خودرو باعث پوسیدگی آن میشود.

۷- برای جا زدن بست ها از آچا استفاده کنید و هرگز با ضربه زدن سعی نکنید که بست ها را به جای خودشان بزنید.

۸- بررسی ارتفاع سطح مایع الکترولیت را (باستثنای باتریهایی که نیاز به سرویس و نگهداری ندارند)در مناطق گرمسیر یا فصل تابستان ۲ هفته یکبار ودر مناطق سردسیر یا فصل زمستان ماهی یکبار بررسی نمائید.

۹- سطح الکترولیت نباید پر پر و یا خالی باشد (حدود ۱۰ میلیلیتر روی سطح صفحات کافی است)
در باتریهایی که دارای پوسته نیمه شفاف هستند سطح آب باتری را میتوان ازبیرون مورد بررسی قرار داد.

۱۰- در سایر باتری ها که پوسته شفاف ندارند برای این کار باید درپوش خانه های باتری را از روی آن باز نموده و سطح آب باطری در هر یک از خانه ها باید تا ارتفاع پائین حلقه شکاف دار داخلی یا ارتفاع علامت بر روی پوسته باتری در نظر گرفته شود.

۱۱- در صورتی که میزان آب باطری در سلول ها یا همان خانه های باطری زیاد باشد ممکن است شارژ باطری سبب پاشش آن به زیر درب موتور شده و خسارات جدی را به رنگ باعث شود.

۱۲- در صورت پایین بودن سطح مایع ،فقط آب مقطر به آن اضافه نمائید.

۱۳- از اضافه کردن مواد شیمیایی یا قرص به داخل باطری خودداری کنید.

۱۴- خانه های باطری کاملا جدا از هم ساخته شده اند ،لذا بررسی ارتفاع سطح آب باتری در هر یک از آنها باید بطور جداگانه صورت گیرد .در هنگام برودت زیاد هوا بهتر است پس از اضافه نمودن آب مقطر به باطری ،مسافت مناسبی را با خودرو طی کرد تا بدین وسیله آب با آب باطری مخلوط شده و از انجماد آن جلوگیری شود .

۱۵- سوراخ درپوش باطری را بررسی کنید تا روزنه آن باز باشد.

Car Battery

۱۶- از وارد کردن ضربه به باطری یا سرباطری ها جدا بپرهیزید.

۱۷- شارژ با آمپر بالا و گرفتن جریان زیاد مثلا استارت زدن طولانی عمر باطری را کاهش میدهد.

۱۸- قطب های باطری را به هم اتصال ندهید این کار موجب ترکیدن باطری یا صدمه به آن میشود.

۱۹- زیر باطری یک تیوب یا کائوچو قرار دهید و بست های آن را محکم کنید چون ضربه های وارده باعث خرابی باطری میشود.

۲۰- در هنگام باز کردن باطری از روی خودرو ابتدا کابل منفی و بعد مثبت را جدا کنید.

۲۱- در هنگام بستن باطری بر روی خودرو ابتدا کابل مثبت و بعد منفی را ببندید.

۲۲- سرباطری منفی را خیلی سفت نکنید تا در صورت لزوم و اضطرار بتوان آن را جدا نمود.

۲۳- خوردگی قطبین باطری (محل های اتصال بست هایی که به موتور و دیگر اجزا میروند) که ناشی از عدم تمیز کردن و شستن به موقع است.

۲۴- در صورتی که میزان آب باطری موجود درون محفظه در دوره های زمانی کوتاه بخار شود و سطح آب باطری کاهش یابد ؛ احتمالا آفتامات دینام خراب می باشد و در صورت عدم توجه کافی خرابی زودهنگام باطری را سبب می شود.

۲۵- از نزدیک کردن هرگونه شعله و یا جرقه به سلولهای باطری با درب باز خودداری کنید .

۲۶- این عمل می تواند عواقب خطرناکی از جمله انفجار و آتش سوزی در پی داشته باشد.

۲۷- در هنگام جوشکاری بر روی خودرو موتور را خاموش کرده و اتصالات باطری را از قطبین ان جدا کنید.

۲۸- از تماس پوست و لباس با آب باطری اجتناب کنید.

۲۹- باطری هایی که تاکنون شارژ نشده اند و مایع الکتولیت درون آنها ریخته نشده است امکان انبار کردن و نگهداری برای مدت طولانی را دارند.

۳۰- باطری های اتمی موجود در بازار بسته به تناسب و میزان آمپر نیازی به نگهداری و کنترل خاصی از نظر سطح مایع الکترولیت نداشته و می توان سلامت باطری را از طریق یک چشمی تعبیه شده بر روی باطری کنترل کنید .بعنوان مثال زمانی که چشمی سبز رنگ است باطری شارژ می باشد؛ اگر چشمی سفید بود نشاندهنده تخلیه کامل باطریست؛ اگر چشمی سیاه رنگ بود باطری نیاز به شارژ دارد.


- منبع، پورتال آسمونی
يکشنبه 6/2/1394 - 20:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته