• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 896
تعداد نظرات : 412
زمان آخرین مطلب : 4498روز قبل
آموزش و تحقيقات
من می توانم انگلیسی صحبت کنم! فرض کنید شما به جز زبان مادری تان که فارسی است با هیچ زبان دیگری آشنایی ندارید.
حالا تصور کنید فناوری تا آنجا پیشرفت کرده که همانند تلفن همراه یا دوربین دیجیتال، جایی در مغز شما ایجاد شده تا بتوان درون آن کارت حافظه گذاشت و اطلاعات روی آن را خواند یا اطلاعاتی را بر روی آن نوشت.

آنچه خواندید دیگر رؤیا نیست زیرا پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تراشه ای ساخته اند که به موش ها کمک می کند بی درنگ اشیا را شناسایی کنند.

این دستاورد شگفت انگیز درست مانند آن است که شما کارت حافظه ای را در مغزتان قرار دهید.

دراین پژوهش که به سرپرستی دکتر تئودور برگر انجام گرفت پس از مطالعه بر هم کنش های شیمیایی که فرایندهای یادگیری و به خاطرسپردن کوتاه مدت را در موشها ممکن می سازند، محققان تراشه ای مصنوعی تولید کردند که با استفاده از الکترودهایی، توانایی حافظه این موجودات را بهبود می بخشد و افزایش می دهد.

این تراشه می تواند با ذخیره سازی علایم عصبی - در واقع نقش یک حافظه الکترونیکی را ایفا کند - توانایی آموختن بیشتر و ذخیره این آموزه ها را در این وسیله در موش ها ایجاد کند.

به گفته برگر با روشن کردن این تراشه، روند به یاد آوری در موش آغاز می شود و با خاموش کردن آن، جانور همه چیز را فراموش می کند.
در مرحله بعد قرار است آزمایشهای مشابهی بر روی میمون ها انجام گیرد. یافته های این گروه می تواند به توسعه و تولید ابزارهایی منجر شود که در مبارزه با آلزایمر، سکته مغزی یا دیگرصدمات مغزی کاربرد دارد.
يکشنبه 11/10/1390 - 21:41
شخصیت ها و بزرگان
.

فریدون قدیمی، تهیه‌کننده و کارگردان این اثر در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما اظهار داشت، پروفسور سمیعی از مفاخر ایران و گیلان است که ابعاد شخصیتی او سوژه بسیار با ارزشی به عنوان الگو برای جوانان و دیگر مردم ایران است. ما هم به نوبه خود، می‌کوشیم گوشه‌هایی از شخصیت علمی ایشان را به دنیا معرفی نماییم.

قدیمی در این باره گفت: مدتی است طرح ساخت این مستند را در ذهن داشتیم و سرانجام با فراهم شدن زمینه‌ها و حمایت صداوسیما و دانشگاه علوم پزشکی گیلان، ساخت آن را عملی می‌کنیم.

وی درباره عواملی که در ساخت این مستند با او همکاری می‌نمایند نیز گفت: فعلا حضور آقای احسان رضاپیشه به عنوان تصویربردار قطعیت دارد، ولی هنوز دیگر عوامل برگزیده نشده‌اند.
 
«قدیمی» که مستندهای غار آویشو، قلعه رودخان، در جستجوی گوزن شمالی را در کارنامه حرفه ای خود دارد، با اشاره به سختی ساخت مستندهای علمی افزود: می‌خواهیم برخی عمل‌های دکتر را به صورت انیمیشن بازسازی نماییم.

کارگردان مستند پروفسور سمیعی در ادامه با اشاره به تعدد لوکیشن در این مستند ادامه داد: لوکیشن‌های ما در آلمان، فرانسه، چین و ایران قطعیت دارد و ممکن است در حین ساخت این فیلم، لوکیشن‌های دیگری هم به کار افزوده شود.

این گزارش می‌افزاید، پروفسور مجید سمیعی در مرداد ماه سال ۱۳۱۶در شهرستان رشت در خانواده‌ای فرهنگی چشم به جهان گشود و پس از پایان دوران متوسطه در کشور، در سال ۱۳۳۵برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر کرد و در آلمان غربی ساکن شد و توانست در رشته بیولوژی و پزشکی در دانشگاه به تحصیل مشغول شود و ادامه تحصیل و تخصصش را در رشته جراحی مغز و اعصاب زیر نظر پروفسور «کورت شورمن» تکمیل کند و اعتلا بخشد و سرانجام در سال ۱۳۴۹در این رشته حایز اهمیت شد.

وی در سال ۱۳۵۱به درجه پروفسوری جراحی مغز و اعصاب دست یافت و از آنجا که جراحی مغز به دلیل فوق‌العاده پیچیده بودن آن و ارتباط با اعصاب حسی و حرکتی در دیگر اندام‌ها به ویژه صورت تأثیر داشت و انجام عمل جراحی نیز با عوارضی همراه بود، همین عامل موجب شده تا برای رفع این نقیصه و بخشیدن زندگی سالم و کاهش رنج و درد همنوعانش، مطالعات گسترده ای درباره ساختار پیچیده مغز داشته باشد، بلکه روشی بیابد تا هم عوارض عمل جراحی پس از مغز کاهش یابد و به صفر برسد و هم این که انسان‌ها به زندگی همراه با سلامت بازگردند.
 
داستان چنین رقم خورد که توانست در پی سلسله مطالعات و تحقیقات علمی، نخستین جراحی میکروسکوپی مغز را در سال ۱۳۵۶در دنیا ابداع کرده و به سرانجام برساند و پشت بند آن هم وی نخستین پزشکی بود که توانست عمل جراحی قاعده جمجمه را در دنیا ابداع کند، که مورد توجه جراحان تراز اول دنیا قرار گیرد.

عطش پروفسور به خدمت و بزرگواری ایشان، موجب شد تا در و گهر‌های دانش و تجربه خویش را در قالب برگزاری‌ دوره‌های آموزشی به دیگر جراحان دنیا انتقال دهد.

بنابراین، برای ایرانیان دنیا همین بس که با همت پروفسور سمیعی، امروزه در همه کشور‌های جهان، انجمنی با نام جراحان قاعده جمجمه با ۱۲۰۰جراح حاذق تشکیل شده که هر سال در قالب کنگره علمی، جراحی قاعده جمجمه مغز از طریق ویدئو پروژکشن شاهد آخرین دستاوردهای علمی جراحی پروفسور هستند و با دوربین‌های مدار بسته؛ مستقیم عمل جراحی وی را با تکنیک‌های جدید پزشکی و آموزشی می‌بینند.
بنا بر این گزارش، پروفسور سمیعی در دهه ۱۳۵۰تصمیم گرفت تخصصی‌ترین بیمارستان جراحی مغز را در شهر ‌هانوفر آلمان ـ که معماری آن شبیه مغز انسان است ـ بسازد و خوشبختانه در این کار هم موفق شد.



پروفسور سمیعی در سال ۱۳۶۷کرسی جراحی مغز و اعصاب‌ هانوفر آلمان را پذیرفت و همزمان با عنوان ریاست فدراسیون جهانی انجمن‌های قاعده جمجمه برگزیده شد.

در این سال، صدراعظم آلمان به پاس خدمات وی در جراحی مغز و اعصاب، نشان درجه یک دولت آلمان غربی را به وی اعطا کرد.

ایشان تاکنون مجموعه ادبیات علمی خود را در قالب سیزده کتاب و بیش از دویست مقاله علمی منتشر کرده که مهمترین مرجع برای جراحان مغز و اعصاب دنیا به شمار می‌آید.

پروفسور سمیعی درباره این که مهمترین اهدافش از آموزش متخصصان ایرانی چیست، گفت: «می‌خواهم تازه‌های پزشکی در زمینه مغز و اعصاب، هر چه سریعتر به کشور عزیزم ایران منتقل شود».

گفتنی است، هر ساله مردم در قالب کنگره علمی، شاهد جراحی قاعده جمجمه مغز از طریق ویدئو پروژکشن و آخرین دستاوردهای علمی جراحی پروفسور هستند و با دوربین‌های مداربسته، مستقیم عمل جراحی وی را با تکنیک‌های جدید پزشکی و آموزشی می‌بینند.
 
يکشنبه 11/10/1390 - 21:35
دنیای گیاهان و حیوانات
کتی پارکر، این عکس زیبا را از مارمولک زبان‌آبی برای نشنال‌جئوگرافیک گرفته است. این مارمولک‌ها در سراسر استرالیا پراکنده‌اند و آن‌چه در این تصویر می‌بینید، یکی ازگونه‌های معمولی یا شرقی است.

برای مشاهده عکس بزرگ از نشنال‌جئوگرافیک ...

.

 

يکشنبه 11/10/1390 - 19:53
شعر و قطعات ادبی

ببر غمگین....

 

 خرس غمگین.....

 

شیر غمگین است.....

 

لاك پشت پیر غمگین است...

 

سار غمگین، باز غمگین است

 

گرچه میمون می پرد بالا و پایین،

 

باز غمگین است

 

نه صدای زوزه گرگی

 

نه غریو غرش شیری

.....

 

فكر جنگل، فكر دریا، آسمان آبی پرواز

 

برده از لب آرزوی خواندن آواز

 

بلبل و موش و عقاب و مار غمگین است

 

باغ وحش شهر ما بسیار غمگین است

 

مصطفی رحماندوست

------------------
يکشنبه 11/10/1390 - 19:48
طنز و سرگرمی
 
راه های قبولی در کنکور
يکشنبه 11/10/1390 - 18:34
خواص خوراکی ها

قهوه، چای، شراب قرمز و برخی نوشابه‌ها و سودا همه موجب ایجاد لکه روی دندان‌ها و تیره شدن آنها می‌شوند. اما موادغذایی هستند که به سفید کردن دندان‌هایتان به طور طبیعی و به مرور زمان کمک می‌کنند. البته این موادغذایی به اندازه محصولات خاص حرفه‌ای مخصوص اینکار موثر نیستند اما ارزان و طبیعی می باشند. این دو نکته به اندازه کافی گیرا هستند که شما را به سمت این موادغذایی بکشاند.

  1. توت‌فرنگی

ممکن است توت‌فرنگی روی لباستان لکه بیندازد اما به سفید کردن دندان‌هایتان کمک می‌کند زیرا حاوی آنزیمی به نام اسید مالیک است. سعی کنید توت ‌فرنگی‌ها را کوبیده و روی دندان‌هایتان بمالید. اجازه بدهید پنج دقیقه روی دندان‌ها بماند و بعد با آب شستشو دهید و مثل همیشه مسواک بزنید.

  1. سیب، کرفس و هویج

این میوه‌ها و سبزیجات سالم با افزایش تولید بزاق که ماده تمیزکننده دهان است، مثل سفیدکننده طبیعی دندن عمل می‌کنند. همچنین باکتری‌هایی که موجب بوی بد دهان می‌شود را از بین برده و سطح دندان‌ها را نیز صاف می‌کند.

  1. مرکبات و آناناس

خوردن میوه‌هایی مثل پرتقال و آناناس موجب می‌شود دهان بزاق بیشتری تولید کند که این باعث شسته شدن طبیعی دندان‌ها می‌شود. مراقب استفاده مستقیم لیمو روی دندان‌ها باشید زیرا خاصیت اسیدی بیش از حد آن می‌تواند موجب تخریب دندان‌ها شود.

  1. جوش‌شیرین

در تحقیقی که در سال 2008 انجام گرفت مشخص شد که خمیردندان‌ها حاوی جوش‌شیرین هستند—که از گذشته بعنوان ماده سفیدکننده دندان شناخته می‌شده است—و این خمیردندان‌ها بسیار بهتر از خمیردندان‌هایی که حاوی جوش‌شیرین نیستند پلاک و جرم را از روی دندان‌ها تمیز می‌کنند.

برای امتحان کردن آن بهتر است از خمیردندانی‌ استفاده کنید که ساینده‌ای ملایم داشته باشد. یا هرازچندگاهی می‌توانید دندان‌هایتان را با جوش‌شیرین مسواک کنید.

  1. ماست، شیر و پنیر

لبنیات حاوی اسید لاکتیک هستند که از دندان‌ها دربرابر پوسیدگی محافظت می‌کند. در یک تحقیق مشخص شد که بچه‌هایی که چهار مرتبه در هفته ماست می‌خورند کمتر از آنهایی که اصلاً ماست نمی‌خورند دچار پوسیدگی و خرابی دندان می‌شوند. محققان تصور می‌کنند که پروتئین موجود در ماست به دندان‌ها چسبیده و از آنها دربرابر حمله اسیدهای مضر که موجب پوسیدگی می‌شود، محافظت می‌کنند. پنیرهای سفت برای سفید کردن دندان‌ها بهتر هستند زیرا به از بین بردن ذرات هم کمک می‌کنند.

--

يکشنبه 11/10/1390 - 18:31
خواص خوراکی ها

گوشت میوه نارگیل دارای آنزیم‌های مختلف مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز و اسید آمینه‌های متعدد مانند هیستیدین، آرژینین، لیزین، تریپتوفان، لوسین و آلانین است. در هر صدگرم از گوشت تازه نارگیل، ۳۵۰ کالری انرژی، ۵۰ میلی لیتر آب، پنج گرم پروتئین، ۳۵ گرم چربی، ۱۲ میلی گرم کلسیم، ۲۵۰ میلی گرم پتاسیم، ۲۵ میلی گرم سدیم، ۹۵ میلی گرم فسفر و هشت میلی گرم آهن موجود است. وجود ویتامین‌های ب، ۱ ب، ۲ ب۳ و ث، آهن، فسفر، کلسیم و پروتئین در شیر نارگیل، آن را به یک غذای کامل تبدیل کرده است که با شیر برابری می‌کند.

گوشت سفید نارگیل از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک بوده و شیر آن گرم و مرطوب است.

ریشه این درخت در گذشته برای درمان تب استفاده می‌شده و ادرار آور است.

در گذشته، شیر نارگیل را با برگ سنا مخلوط و پزشکان از آن برای رفع سنگ کلیه استفاده می‌کردند. خوشبو کننده دهان، برطرف کننده درد مثانه و ضعف کبد از دیگر خواص دارویی این میوه است. همچنین شیر نارگیل برای معالجه ورم ناشی از تجمع آب اضافی در بدن استفاده می‌شود. تقویت حافظه، درمان کمر درد و معالجه بیماری‌های پوستی از خواص روغن نارگیل بوده که از تقطیر گوشت سفید آن به دست می‌آید. همچنین روغن نارگیل بهترین مرطوب کننده طبیعی برای پوست محسوب می‌شود و امروز در صنایع آرایشی و بهداشتی از این ماده در ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. فواید روغن نارگیل برای پوست، تقریباً مشابه با روغن معدنی بوده، با این تفاوت که بر خلاف روغن معدنی، هیچ گونه عارضه جانبی برای پوست نخواهد داشت. در نتیجه روغن نارگیل، بهترین روش برای پیشگیری از خشکی و پوسته - پوسته شدن پوست است.

روغن نارگیل از بهترین مواد مغذی برای تغذیه موهاست. ماساژ مداوم سر با روغن نارگیل، شوره سر را از بین می‌برد، حتی اگر پوست سر خشک و حساس باشد.

اگر برای حفظ رطوبت پوست خود، به دنبال انواع محصولات آرایشی هستید، بهترین ماده طبیعی موجود در فراورده‌های آرایشی برای سلامت پوست، روغن نارگیل است. میوه نارگیل نیز تأثیرات فراوانی بر پوست دارد و مصرف آن از طریق خوراکی نیز رطوبت و شادابی پوست را تأمین می‌کند و صرفاً نیازی به استعمال پوستی روغن آن نیست. در عین حال اسیدیته روغن نارگیل نیز برای تعادل PH پوست مناسب است و مانع از چربی زیاد یا خشکی بیش از حد پوست می‌شود. در عین حال بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده از این روغن باعث لایه برداری طبیعی سلول‌های مرده پوست شده و مانند یک کرم ضد آفتاب طبیعی نیز عمل می‌کند.

خواص گیاهان از زمان‌های گذشته مورد توجه بوده و از این خواص در درمان بیماری‌های مختلف استفاده شده است. نارگیل یکی از میوه‌هایی است که همواره مورد توجه بوده و مصارف دارویی و بهداشتی زیادی برای آن شناخته شده است.

امروز نیز در ساخت انواع محصولات آرایشی و بهداشتی و درمان بیماری‌های مختلف به کار می‌رود. پزشکان از خواص موجود در برگ، ریشه و میوه درخت نارگیل برای درمان بیماری‌هایی مانند برونشیت، دل درد، سوختگی، سرماخوردگی، یبوست، سرفه، سنگ کلیه، صفرا، تب، آنفلوآنزا، زخم و درد معده، اسهال خونی و کچلی استفاده کرده‌اند. امروز میوه نارگیل غذای اصلی مردم بسیاری از کشورهاست و بسیاری از کشور‌ها مانند مالزی، فیلیپین، اندونزی، هند و مکزیک این میوه را به اقصی نقاط جهان صادر کرده و از آن در صنایع مختلف دارویی، بهداشتی، آرایشی و غذایی استفاده کنند.

خواص نارگیل
میوه گیاه نارگیل شامل گوشت و شیره آن حاوی ۱۵/۳ گرم کربوهیدرات، ۶/۲۳ گرم قند و ۹ گرم فیبر است. این میوه حاوی مقادیر زیادی پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و اسید آمینه‌های ضروری برای بدن است.

تیامین، ریبو فلاوین، تیاسین، نپتوتنیک اسید (ویتامین ب ۵)، ویتامین ث، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی از مواد مغذی تشکیل دهنده این میوه است.

نارگیل و مو
روغن نارگیل، یکی از بهترین مواد طبیعی برای حفظ سلامتی و شادابی مو است. این روغن یکی از بهترین مواد برطرف کننده شوره سر است. در گذشته از روغن نارگیل برای از بین بردن شپش سر استفاده می‌کردند. از خواص دیگر روغن نارگیل، درمان موهای آسیب دیده و خشک است. پروتئین موجود در این روغن برای سلامت مو مورد نیاز است و به رشد سریع‌تر مو‌ها کمک می‌کند. از روغن نارگیل در ساخت انواع شامپو‌ها و نرم کننده‌ها در صنایع آرایشی- بهداشتی استفاده می‌شود.

استرس
مصرف روزانه شیره نارگیل، انرژی زا بوده و در درمان خستگی‌های مفرط و استرس مؤثر است. تحقیقات نشان می‌دهد ماساژ کف سر با روغن نارگیل باعث رفع استرس و خستگی روزانه می‌شود.

پوست
درمان اگزما، خارش‌های پوستی، حساسیت و آماس پوستی از جمله خواص روغن نارگیل است. این روغن بهترین مرطوب کننده طبیعی محسوب می‌شود و در ساخت انواع کرم‌های آرایشی مانند ضدآفتاب، کرم‌های ضدچروک و ضدپیری مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحقیقات نشان می‌دهد در روغن نارگیل، ترکیباتی وجود دارد که پوست را از ابتلا به پیری زودرس، شل شدن و افتادگی محافظت می‌کند. این روغن مناسب‌ترین مرطوب کننده برای انواع پوست، بویژه پوست‌های خشک به شمار می‌آید و در مقایسه با کرم‌های شیمیایی ضرر کمتری دارد.

قلب
محققان تصور می‌کردند به علت وجود اسیدهای چرب اشباع شده در نارگیل مصرف آن احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد اما امروز ثابت شده است اسیدهای چرب اشباع شده در روغن نارگیل نه تنها حملات قلبی را افزایش نمی‌دهد بلکه در کاهش میزان کلسترول بد (LDL) و کنترل میزان چربی خون مؤثر بوده و در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین و سکته‌های قلبی مفید شناخته شده است.

کنترل وزن
مصرف روزانه نارگیل از اضافه وزن جلوگیری می‌کند. این ماده غذایی مقوی، به راحتی قابل هضم است و باعث سوختن سریع‌تر کالری‌های مصرفی می‌شود. مطابق با تحقیقات، افرادی که در مناطق گرمسیری زندگی می‌کنند و مصرف نارگیل در رژیم غذایی روزانه آن‌ها قرار دارد، از تناسب اندام برخوردار هستند.

سیستم ایمنی
روغن نارگیل حاوی اسید‌های ضروری برای سلامتی بدن افراد است. لوریک اسید، کاپریک اسید و کاپرپیلیک اسید از اسید‌های ضروری و مورد نیاز بدن است که در روغن نارگیل وجود دارد. لوریک اسید در بدن انسان به مونولورین تبدیل می‌شود. مونولورین، ترکیب شیمیایی است که وظیفه آن مقابله با انواع میکرب‌ها بوده و قدرت دفاعی بدن را افزایش می‌دهد.

نوزادان، اسید لوریک مورد نیاز را از شیر مادر به دست می‌آورند. مقدار مورد نیاز اسید لوریک برای سلامتی بدن در نوزادان۰/۳ تا یک گرم به ازای هر کیلوگرم وزن نوزاد بوده و در سایر افراد این میزان به ۱۰ گرم افزایش می‌یابد. استفاده از روغن نارگیل باعث تشکیل لایه‌ای شیمیایی می‌شود که این لایه مانع از عبور گرد و غبار، باکتری، ویروس و قارچ به داخل بدن می‌شود. همچنین از شیره نارگیل در درمان انواع بیماری‌های عفونی و ویروسی مانند تب خال، ذات الریه، بیماری‌های دستگاه تنفسی، عفونت‌های قارچی، هپاتیت و آنفلوآنزا استفاده می‌شود.

کبد و دیابت
تری گلیسیریدهای زنجیره‌ای و اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل، از ابتلا به بیماری‌های کبدی و کیسه صفرا جلوگیری کرده و در دفع سنگ کلیه مؤثر است. همچنین مصرف روغن نارگیل در کنترل میزان قند خون مؤثر بوده و باعث ترشح انسولین می‌شود.

استخوان
روغن نارگیل حاوی مقادیر فراوانی از مواد معدنی و ویتامین‌های ضروری برای سلامت بدن بوده و از طرف دیگر دارای ترکیباتی است که در افزایش جذب این مواد در بدن نقش مهمی ایفا می‌کند. از این رو، مصرف روزانه این میوه به زنان میانسال برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان توصیه می‌شود. پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها، حفظ و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها از خواص دیگر این میوه مغذی است. نارگیل از گیاهان قابل کاشت در نواحی گرمسیری است که قدمت آن به بیش از سه هزار سال قبل می‌رسد. این گیاه برای نخستین بار در نواحی جنوب آسیا کشف شد و امروز در اکثر نواحی استوایی و گرمسیری جهان کشت می‌شود. طول این درخت به ۳۰ متر می‌رسد و برگ‌های آن پهن و ضخیم است.

روغن نارگیل در کشورهای پیشرفته، مصارف خوراکی داشته و پس از بوزدایی در کارخانجات صنایع غذایی از آن استفاده می‌شود.

يکشنبه 11/10/1390 - 18:29
دانستنی های علمی
همه ما برای ثابت نگاه داشتن وزن خود و یا کاهش آن ناخودآگاه به سراغ نوشیدنی های گازدار لایت و به اصطلاح خودمان کم انرژی می رویم، اما شاید نوشابه رژیمی مضر است ندانیم که این مواد چگونه سلامت ما را به خطر می اندازند.

به گزارش مهر، افرادی که دوبار در روز نوشابه های گازدار کم انرژی مصرف می کنند، نسبت به سایرین 70 درصد در معرض افزایش چربی دور شکم قرار دارند.

مطالعاتی که اخیرا در دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، نشان می دهند که با افزایش چربی دور شکم، خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین انواع سرطان افزایش می یابد.

بر اساس گزارش روزنامه (24 ساعت)، قند آسپارتام موجود در این نوشابه ها گلوکز خون را بالا برده و باعث بروز بیماری دیابت می شود.

مطالعاتی که بر روی 2564 نفر در آمریکا صورت گرفته ثابت می کند، علاقه مندان به نوشابه های گازدار رژیمی 61 درصد بیش از سایرین در معرض امراض قلبی قرار دارند.

اما به اعتقاد پزشکان ، نوشیدن آب میوه های 100 درصد طبیعی و مقادیر زیاد آب در طول روز می تواند بهترین جایگزین برای این نوشابه ها باشد و تنها برای تنوع می توان از نوشابه های لایت استفاده کرد.

يکشنبه 11/10/1390 - 18:27
خواص خوراکی ها


پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی آلبرتا در آمریکا موفق به کشف ماده‌ای در زعفران شده‌‎اند که در درمان بیماریها، بویژه درمان بیماری ام اس و تصلب شرایین ( سفت شدن دیواره ی رگ ها در اثر رسوب چربی ها و کلسترول خون )موثر است.

ماده درمانگر زعفران که کروسین نام دارد در حفاظت از سلولهای مغزی نقش دارد زیرا مانع آسیب به سلولهای مغزی می‌شود که لیپید محافظ اطراف سلول های مغزی را تولید می کنند.

لیپید تولیدی در اطراف سلولهای مغز، همانند عایق و روکش در اطراف اعصاب مغز عمل می کند. در بیماری ام اس، به دلیل تورم سلولهای پشتیبان یا همان نوروگلیا ها ی مغزی این عایق محافظتی به صورت ناهمگون  از بین می رود.

بر‌ اساس یافته‌های پژوهشگران ، مصرف زعفران که حاوی کروسین است، می‌تواند تورم و فشار سلولی را که منجر به از بین رفتن عایق میلین و تصلب شرائین در مغز می‌شود را تا حد زیادی کاهش دهد.

اصلی ترین  عامل  ایجاد  قدرت  رنگی  در زعفران  تركیبی است  بنام كروسین  به فرمول شیمیایی O24 H64  C44 . كروسین  یكی  از چند كارو تنوئید  محدود  موجود در طبیعت  است كه  به آسانی  در آب  حل می شود. این حلالیت  یكی از دلایل كاربرد  وسیع آن  به عنوان  رنگ دهنده در مواد غذایی و دارویی نسبت به سایر  كارو تنوئیدها می باشد.  این ماده برای اولین بار توسط  Solomon   و  Carrar  به شكل كریستال بدست آمد. این دانشمندان بر روی فرمول كروسین تحقیقاتی انجام داده و آنرا به شكل زیر مشخص كردند

 

يکشنبه 11/10/1390 - 18:12
اخبار

مریم شهریاری صبح روز شنبه بیست وچهارم اردیبهشت ماه ، درحوزه امتحانی شهر کرمان باپاهایش تست زد!

دختری که با پاهایش کنکور را پاسخ داد

ایشان داوطلب آزمون کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی هستند و درگذشته به دلیل تصادف، دست‌هایشان را از دست داده‌اند.

 


خانم شهریاری گفت :مقطع کارشناسی خود را در رشته مدیریت دولتی در سال ۱۳۸۹ در دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی با موفقیت به پایان رساندم و در حال حاضر برای موفقیت در کارشناسی ارشد تلاش میکنم.

 

لازم به ذکر است نامبرده کلیه کارهایش را به جای استفاده از دستها با پاهایش انجام می دهد.

 

گفتنی است خانم شهریاری متولد زاهدان بوده و در حال حاضر به عنوان رییس امور اداری استانداری کرمان مشغول فعالیت وارائه خدمت به مردم استان کرمان می باشد.

يکشنبه 11/10/1390 - 18:9
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته