• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 27021
تعداد نظرات : 2747
زمان آخرین مطلب : 3287روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی
کودکانه: کدام بیماری ها واکسن دارند؟

بعضی از واكسن‌ها زمانی مؤثر واقع می‌شوند كه چند بار تلقیح شوند. بنابراین، باید جدول واكسیناسیون به طور كامل رعایت گردد.

والدین هر كودك در سال اول زندگی باید 5 بار كودك خود را برای واكسیناسیون به مركز بهداشتی درمانی ببرند و برای تقویت اثر واكسن‌ها نیز پس از یك‌سالگی مراجعات مجددی مورد نیاز می‌باشد كه این مراحل و نوع واكسن‌ها در ادامه مطلب نشان داده شده است.

ابتلا به بعضی بیماری‌ها در دوران كودكی بسیار خطرناك است و می‌‌تواند سبب مرگ و میر و ایجاد ناتوانی شود. مهم‌ترین این بیماری‌ها، كه سالانه جان تعداد بسیاری از كودكان را می‌گیرد، سل، سرخك، سیاه سرفه، كزاز، دیفتری و هپاتیت «ب» است. همه‌ كودكان باید در مقابل این بیماری‌ها واكسینه شوند. بدن انسان در مقابل این ویروس‌ها و میكروب‌ها یا سموم، موادی می‌سازد كه اصطلاحاً «پادتن» نامیده می‌شود. حال اگر بدن با میكروب یا ویروس واقعی برخورد كند می‌تواند آن را از بین ببرد و بدین ترتیب انسان در مقابل آن بیماری‌ها ایمن می‌شود. تمام مراكز بهداشتی درمانی در كشور ما آماده‌ اجرای واكسیناسیون برای همه كودكان‌اند و این كار به طور رایگان صورت می‌گیرد. پشت كارت رشد كودك، یك كارت واكسیناسیون برای ثبت واكسن‌های او در نظر گرفته شده است.

برای شناخت بیماری‌هایی كه علیه آن‌ها واكسیناسیون اجرا می‌شود و برای درك ضرورت و اهمیت ایمن‌سازی، در مورد هر یك از این بیماری‌ها، توضیح مختصری در زیر آمده است.

 

كزاز:

میكروب كزاز در خاك وجود دارد و در صورتی كه زخم با خاك آلوده شود احتمال بروز این بیماری وجود دارد. كزاز بیماری خطرناكی است و ابتلا به آن در هر سنی امكان دارد. سم میكروب این بیماری از كشنده‌ترین زهرهای شناخته شده است. در زایمان‌های غیربهداشتی احتمال دارد كه نوزاد مبتلا به كزاز شود. كزاز نوزادان بیماری بسیار خطرناكی است. اما می‌توان با واكسیناسیون مادران، این بیماری را حذف كرد.

 

سل:

بیماری واگیردار و مزمنی است كه سالانه میلیون‌ها نفر را در جهان مبتلا می‌سازد. میكروب سل از طریق خلط فرد مبتلا و هوای آلوده وارد مجاری تنفسی افراد سالم می‌شود و آن‌ها را مبتلا می‌سازد. تشخیص سل مستلزم لوازم تشخیصی و درمان آن طولانی و مشكل است. در چند دهه گذشته بیماری سل بیش‌تر در كشورهای در حال توسعه دیده می‌شد. اما امروزه با بروز بیماری ایدز، كه ایمنی افراد را در مقابل بیماری‌ها كاهش می‌دهد، دوباره بیماری سل در سراسر جهان مشاهده می‌شود و باعث مرگ و میر و معلولیت عده بسیار زیادی می‌گردد. واكسن بیماری سل «ب، ث، ژ» نام دارد و باید در اولین فرصت پس از تولد به نوزاد تزریق شود.

 

سرخك‌:

این بیماری شدیداً مسری است و تمام كودكانی كه واكسن نزده باشند به آن مبتلا خواهند شد. علایم این بیماری شامل بثورات پوستی، تب و سرفه است. سرخك عوارض گوناگونی دارد و مهم‌ترین آن‌ها سینه پهلو، كوری و كری است. میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری، به‌خصوص در كودكانی كه مبتلا به سوءتغذیه هستند، بسیار زیاد است.

 

هپاتیت (ب):

نوعی بیماری است كه كبد فرد مبتلا را گرفتار می‌كند و علایم آن تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی شدید است. نارسایی كبد، مشكلات بسیاری برای فرد مبتلا ایجاد می‌كند و در نهایت منجر به مرگ وی می‌شود. واكسیناسیون علیه این بیماری از ابتلا به آن پیشگیری می‌كند.

 

فلج اطفال:

این بیماری سالانه باعث فلج شدن بسیاری از كودكان می‌شود. سرایت بیماری از راه دهان و به‌وسیله‌ آب، غذا و اشیای آلوده صورت می‌گیرد. شروع بیماری مانند سرماخوردگی است كه به دنبال آن فلج اندام‌ها ظاهر می‌شود. در نتیجه‌ واكسیناسیون علیه این بیماری و اقدامات بهداشتی، این بیماری در كشور ما خوشبختانه در حال ریشه‌كن شدن است.

 

دیفتری:

میكروب این بیماری در حلق بیمار رشد می‌كند و با ایجاد غشای كاذب و ضایعات موضعی در حلق و با ترشح سم، كه به وسیله‌ خون در تمام بدن منتشر می‌شود، سبب مسمومیت و خفگی می‌شود. این بیماری در گذشته، شیوع بیش‌تری داشته است. خوشبختانه امروزه از شدت آن كاسته شده است. اما به دلیل كشندگی فوق‌العاده‌اش واكسیناسیون علیه آن انجام می‌شود.

واكسیناسیون زمانی به خوبی اثر می‌كند كه به موقع و به طور كامل انجام شود. بعضی از واكسن‌ها زمانی مؤثر واقع می‌شوند كه چند بار تلقیح شوند. بنابراین، باید جدول واكسیناسیون به طور كامل رعایت گردد. یكی از مهم‌ترین دلایل مراجعه نكردن والدین برای واكسیناسیون فرزندان خود، آن است كه كودك، در روزی كه نوبت واكسیناسیون اوست، به تب، سرفه، سرماخوردگی یا اسهال مبتلا شده است. در این بیماری خفیف و همچنین در مواقع سوء تغذیه، اقدام به واكسیناسیون هیچ خطری ندارد و باید واكسن سر وقت به كودك تلقیح شود. پدران و مادران باید بدانند كه بعضی از واكسن‌ها عوارض مختصری دارند. مثلاً در محل تزریق واكسن (ب.ث.ژ) زخم كوچكی ایجاد می‌شود و كبره می‌بندد. این زخم نباید دستكاری شود زیرا پس از مدتی خود به خود خوب می‌شود. پس از تزریق واكسن ثلاث، كودك تب مختصری پیدا می‌كند و محل تزریق كمی متورم و دردناك می‌گردد. باید تب كودك با دارویی كه پزشك می‌دهد پایین آورده شود و محل تزریق با حوله گرم كمپرس شود. یك هفته پس از تزریق واكسن سرخك، كودك دچار حالتی شبیه سرماخوردگی می‌شود و ممكن است بثورات خفیفی روی پوست او ظاهر گردد. بروز هر یك از حالات فوق نشان‌دهنده‌ واكنش طبیعی بدن نسبت به واكسن‌هاست و جای نگرانی نیست اما در صورتی كه پس از تزریق واكسن، تب شدید، بی‌قراری یا حالاتی شبیه تشنج پیدا شود (كه البته جز در مواقع نادر رخ نمی‌دهد) باید سریعاً به پزشك مراجعه كرد.

 

سیاه سرفه:

این بیماری، كه عامل آن نوعی باكتری است، دستگاه تنفسی را مبتلا می‌سازد و فرد بیمار دچار سرفه‌های خاص قطاری می‌شود و آن‌قدر سرفه می‌كند كه رنگ صورتش سیاه می‌شود. میزان كشندگی این بیماری بسیار بالاست و در صورتی كه فرد جان خود را از دست ندهد دچار ناتوانی‌ها و عوارض عصبی می‌شود. این بیماری به راحتی می‌تواند به افراد دیگر سرایت كند. واكسیناسیون علیه این بیماری می‌تواند از بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از آن پیشگیری كند.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health
منبع : نی نی بان

يکشنبه 13/2/1394 - 22:42
كودك

20

پدر و مادر همیشه مراقب سلامت جسمی کودک هستند ، شاید با بروز کوچکترین مسئله ، او را به پزشک ببرند و در درمان آن کوشا باشند ، اما در بسیاری از مواقع والدین سلامت روانی کودک را از یاد برده و زیاد به آن اهمیت نمی دهند ، درحالی که سلامت روحی از سلامت جسمی بسیار مهم تر است.

وقتی بینی اش کمی آب ریزش دارد یا دلش درد می کند، سریع گوشی تلفن را برمی داریم و از بهترین دکتری که می شناسیم، وقت می گیریم که مبادا خطری جسم کوچکش را تهدید کند؛ ولی آیا به روان کودک مان هم همین قدر توجه می کنیم؟ اگر گوشه گیر یا مضطرب باشد، درست مثل وقتی که سرش درد می کند، به فکر دوا و درمان می افتیم؟

گاهی، روح، عواطف و احساسات کودکان هم مثل بزرگ ترها، دچار مشکل شده و او، به کسی احتیاج دارد که کمکش کند، ولی ما پدرها و مادرها، معمولا نمی دانیم که در این شرایط، باید به کجا مراجعه کنیم؛ روان شناس، مشاور یا روان پزشک؟ شما چه فکر می کنید؟ اصلا تفاوت میان این تخصص ها را می دانید؟

 

 

از کجا شروع کنیم؟

روان شناسی، شاخه ای از علوم انسانی است که هدفش، مطالعه رفتار انسان هاست؛ یعنی همه فرآیندهای ذهنی ما را مورد مطالعه قرار می دهد و مختص رفتارهای غیرعادی یا مرضی نیست. وقتی ما، در زمینه تربیت فرزندمان، به مشکل یا سوالی برمی خوریم یا حتی در وجود او، نشانه هایی می بینیم که درک شان نمی کنیم، در قدم اول، می توانیم با مراجعه به یک مشاور، راه کارهای خوبی برای برخورد با این مساله خاص پیدا کنیم؛ اما اگر در این مرحله، مشکل فرزندمان، در این مرحله و با راه حل هایی که مشاور می دهد، حل نشود، وقت مراجعه به یک روان شناس کودک است.

 

 

حرف بزن، نقاشی بکش، درمان شو

رفتن نزد روان شناس کودک، شبیه مراجعه به پزشک اطفال نیست؛ این جا، خبری از تخت معاینه، قرص، آزمایش خون و… نیست. روان شناسان برای کمک به فرزند شما، احتیاج به چند سرنخ دارند تا بدانند مساله، از کجا و چه طور آغاز شده است و برای این کار، از روش سوال و جواب، نقاشی، طرح کردن معماهای ساده، بازی با کودک و… استفاده می کنند.

اگر فرزند شما، خجالتی است یا در مهدکودک و مدرسه، ارتباط خوبی با بچه های دیگر برقرار نمی کند، اگر ناخن می جود یا همیشه نگران و مضطرب است، یک روان شناس، به خوبی می تواند با او ارتباط برقرار کرده و به احساساتش پی می برد.

 

 

وقتی سیستم بدنی، به هم می خورد

مراجعه به روان شناس می تواند خیال ما را درباره این که فرزندمان، دچار یک بیماری جدی شده، راحت کند، اما گاهی هم نتیجه بررسی های روان شناسان، حاکی از وجود نوعی اختلال در مغز، مثل اختلالات هورمونی است. این جاست که یک روان پزشک می تواند به او کمک کند و برای این کار، از روش های مختلف دارویی و غیردارویی کمک می گیرد. به طور معمول، ما، وقتی کودک را نزد روان پزشک می بریم که تمام مراحل، از روان شناس و مشاور را گذرانده باشیم.

 

 

این نشانه ها را جدی بگیرید

۱. شب ادراری یا تخلیه بی اراده ادرار که معمولا از سه تا چهار سالگی شروع می شود، یکی از شایع ترین نشانه های مشکلات هیجانی بچه ها در دوران کودکی است.

۲. مکیدن شست: این رفتار، معمولا قبل از سه سالگی شروع می شود و علت آن، به طور معمول، رویارویی با فشار روانی مشکلات هیجانی و اضطراب است.

۳. جویدن ناخن: این واکنش، در همه گروه های سنی اتفاق می افتد، ولی به طور معمول، از پنج سالگی شروع می شود و بیش تر، زمانی اتفاق می افتد که کودک، فشار روحی یا اضطراب یا عصبانیت داشته باشد.

۴. ترس از جدایی: معمولا از دو تا ۲/۵ سالگی شروع می شود و ریشه آن، در مواقعی است که کودک، احساس ناامنی داشته باشد.

۵. حسادت: به طور معمول، حسادت در کودکان، از سن ۲/۵سالگی شروع می شود که برای یک کودک، بسیار آزاردهنده تر از بزرگسالان است و بیش تر این کودکان، چون به مادر و پدر خود، وابسته ترند، به همین دلیل، علاقه چندانی به افراد بیرون از حلقه خانواده ندارند.

يکشنبه 13/2/1394 - 22:37
پوست و مو

از خواص ویتامین ها برای بدن هرچه بگوییم کم گفته ایم. اینبار می خواهیم از خواص معجزه آسا ویتامین های آ، ب 3، سی، ای و کا برای زیبایی پوست شما بنویسیم. در این بخش از مجله پزشکی دکتر سلام شما را با ویتامین های A, B3, C, E, K بصورت کامل و جامع آشنا می کنیم.

ویتامین های معجزه کننده برای زیبایی پوست

 

همیشه سعی کنید تا می توانید از راه های طبیعی برای زیبایی خود و پوسستان استفاده کنید. ما همیشه سعی بر آن داشتیم تا به شما عزیزان پیشنهاد کنیم از روش های طبیعی و گیاهی استفاده کنید.  

ویتامین آ “A”

ویتامین “A” برای برطرف کردن چین و چروک مفید است و در کل، بهترین ویتامین برای مبارزه با آثار کهولت سن در پوست ، محسوب می شود .
مشتقات ویتامین “A” که معمولا” با نام رتینوئیدها شناخته می شوند ، چین چروکها را کاهش می دهند ، لکه های قهوه ای را کم رنگ می کنند و پوست های زبر را نرم می کنند بنابراین کسانی که می خواهند پوست جوانتری داشته باشند باید از این ویتامین استفاده کنند.
———
ویتامین بی 3 ” B۳ “
ویتامین ” B۳ ” برای کاهش قرمزی پوست مفید است .
ویتامین ” B۳” که به نیاسینامید مشهور است میزان تولید سرامیدها و اسیدهای چرب را افزایش می دهد . این دو ماده از جمله مولفه های اصلی برای محافظت از پوست هستند و در نتیجه با افزایش این دو ماده پوست مقاومتر می شود و بهتر می تواند رطوبت را حفظ کند و در مقابل محرکهای حساسیت زا مقاومت کند.
———
ویتامین سی “C “
ویتامین “C ” برای کم رنگ کردن لکه ها مفید است.
این ویتامین به نرم کردن پوست و کم رنگ کردن لکه ها خیلی کمک می کند ،نتایج یک تحقیق نشان داد زنانی که شش ماه بطور مداوم از کرمهای دارای ویتامین ” c ” استفاده می کنند ، لکه های صورتشان بطور قالب توجهی کم رنگ می شود.
———
ویتامین ای “E “
ویتامین “E ” برای تامین رطوبت پوست مفید است و از پوست ما در برابر اشعه یو وی محافظت می کند.
این ویتامین به پوست ما کمک می کند که مرطوب کننده طبیعی خود را حفظ کند .
———
ویتامین کا ” K “
ویتامین ” K ” برای از بین بردن سیاهی دور چشم مفید است.
این ویتامین به روشن شدن سیاهی های دور چشم کمک می کند و به همین دلیل است که اغلب کرم های دور چشم حاوی ویتامین K و یا همان رتینول هستند.
تیم سایت دکتر سلام، برای پوست شما آرزوی زیبایی می کند.
يکشنبه 13/2/1394 - 22:33
دانستنی های علمی

25-19

شیر دادن مادر به نوزاد بهترین راه برای تغذیه است چون نه تنها از لحاظ تامین غذایی برای کودک کاملترین است ، بلکه بهترین رابطه عاطفی را بین مادر و فرزند ایجاد می کند. شیر مادر از لحاظ صرفه اقتصادی نیز کاملا به صرفه تر از شیر خشک است همچنین آنتی کور های موجود در شیر مادر باعث جلوگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی و اختلالات دستگاه گوازش می شود.


خوشبختانه بعد از تولد نوزاد ترشح شیر مادر آغاز می‌شود و چنانچه تغذیه مادر نیز خوب باشد تمام مادران تا 6 ماهگی جهت رشد و تکامل کودک خود شیر دارند. توصیه این است بعد از تولد نوزاد 4 تا 6 ساعت بعد از سینه مادر تغذیه شود.

چنانچه نوزاد، نارس یا کم وزن باشد یا مادر به عللی نتواند شیر دهد حتی می‌توان با قطره چکان نوزاد را تا بهبودی مادر، تغذیه کرد.

بعد از تولد چنانچه تغذیه نوزاد با شیشه شیر خشک باشد امکان گرفتن پستان مادر مشکل خواهد بود در ضمن باید توصیه کرد اغلب مادران شیر کافی دارند و نباید به عنوان کمبود شیرمادر شیرخواران را با شیرخشک تغذیه کنند. منحنی پایش رشد کودکان به بهترین نمودار رشد کودک و کافی بودن شیرمادر است.

گاهی اوقات تغذیه شیرخوار به علت بیماری‌هایی که مادر دچار آن است مانند سل ریوی، سرطان پیشرفته و ناراحتی‌های شدید روانی، آبسه پستان یا جدا بودن مادر به مدت طولانی (به عنوان نمونه در مورد خانم‌هایی که کارمند هستند) با شیر و شیرخشک خواهد بود. در این مطلب قصد داریم به سوالات شما درباره ی شیرخشک پاسخ دهیم.

آیا شیر خشک انواع مختلفی دارد، بهترین نوع آن کدام است؟

شیرخشک ها معمولاً از لحاظ مواد محتوی و مزه با هم تفاوت دارند. برخی از شیرخشک های گیاهی هم در بازار موجود است. بهتر است در انتخاب نوع شیرخشک با پزشک متخصص مشورت کنید.

آیا می‌توانم نوع شیرخشک نوزادم را عوض کنم؟

این کار زیاد توصیه نمی‌شود، چون فرایند گوارش نوزاد هنوز کامل نیست. بهتر است نوزاد از همان ابتدای تغذیه به یک نوع شیرخشک عادت کند. حتی ممکن است از مزه شیرخشک جدید خوشش نیاید. اما اگر نگران رشد نوزادتان بودید، می‌توانید با پزشک کودکتان درباره تعویض نوع شیرخشک برای بهبود رشد نوزاد، مشورت کنید.

آیا می‌توان چیزی به شیرخشک اضافه کرد؟

به هیچ وجه. ممکن است پزشک تجویز کند مقداری شکر قهوه‌ای به شیرخشک اضافه کنید. این ماده باعث رفع یبوست می‌شود، اما برای دندان‌ها مضر است و ممکن است نوزاد را به طعم بسیار شیرین عادت دهد. بنابراین، استفاده از این شکر بسیار به ندرت صورت گیرد.

چه قدر و چند وقت یک بار به نوزاد باید شیرخشک داد؟

نوزادان شیرخشک را کندتر هضم می‌کنند، از این رو اگر نوزادتان را با شیرخشک تغذیه می‌کنید، ممکن است کمتر از نوزادی که با شیر مادر تغذیه می‌شود به فرزندتان شیر بدهید.

توصیه این است که بعد از هر بار شیر دادن، شیشه تمیز و در آب جوش به مدت

5 تا 8 دقیقه جوشانده شود و از پودر و مواد شوینده کمتر استفاده شود چون

این مواد ممکن است در شیشه مانده و در طولانی مدت ایجاد مسمومیت کنند

با رشد نوزاد، فرزندتان می‌تواند شیر بیشتری بخورد.همچنین متوجه خواهید شد که شب‌ها هم طولانی‌تر می‌خوابد.

طی ماه دوم، نوزادتان 120 تا 150 میلی لیتر در هر نوبت شیر خواهد خورد. بعد از اتمام سه ماهگی، احتمالاً نیاز خواهد بود که تقریباً 30 میلی لیتر بیشتر در هر نوبت شیردهی به نوزاد بدهید.

یک نکته در مورد تغذیه با شیرخشک

تغذیه بیش از حد با شیرخشک بیشتر از شیرمادر اتفاق می‌افتد زیرا شیر خوردن از بطری برای نوزاد بسیار آسان‌تر از سینه مادر است. بنابراین مطمئن شوید که سوراخ نوک شیشه شیر اندازه مناسبی داشته باشد، طوری که مایع به آرامی از آن بیرون بیاید. همچنین، وقتی نوزادتان نشانه‌های سیر شدن را از خود نشان داد، سعی نکنید نوزاد را مجبور کنید شیشه شیرش را تمام کند.

آیا می‌توان شیشه شیر نوزاد را در ماکروویو گرم کرد؟

خیر، اشعه ماکروویو چربی موجود در شیر را زودتر از بقیه مواد آن داغ می‌کند، بنابراین ذرات چربی موجود در شیر ممکن است باعث ایجاد سوختگی در نوزاد شود. بافت لطیف دهان و گلوی نوزاد در اثر سوختگی ممکن است متورم شود و جلوی جریان هوا را بگیرد و بدین ترتیب باعث ایجاد خفگی شود !!

چگونه شیشه‌ی شیر نوزاد را تمیز کنیم؟

وسایل مورد نیاز در تغذیه با شیرخشک را با آب گرم و صابون باید شست. شیشه‌ها، کلاهک سر شیشه‌ها و حلقه‌هایی را که سر شیشه به شیشه پیچ می‌شوند، باید برس کشید. داخل سر شیشه را به بیرون برگردانید با مقداری نمک و با انگشت خود داخل آن را کاملاً بشویید تا شیری که در این قسمت ته نشست شده است، کاملاً پاک شود. سپس آن را زیر آب بشویید تا نمک‌ها کاملاً پاک گردد.

آیا وسایل مورد نیاز را باید استریل کرد؟

بله،  به خاطر جلوگیری از ابتلای نوزاد به اسهال و استفراغ ، باید تمام این وسایل را استریل کرد.

استریل کردن با آب سرد با استفاده از مواد شیمیایی ( به شکل قرص یا مایع استریل)

استریل کننده‌های بخار ( برای استریل کردن شیشه شیر نوزاد ساخته شده‌اند که یا نوع برقی هستند و یا نوعی که در داخل ماکروویو قرار می‌گیرند.)

نکات مهم درباره شیشه شیر

ابتدا توصیه می‌شود شیشه شیر از نوع پلاستیکی نباشد چون امروزه معتقد هستند انواع پلاستیک در طولانی مدت در اثر تماس با آب یا شیر به علت آلودگی به مواد سمی، ایجاد مسمومیت خواهد کرد در ضمن پلاستیک برای ضدعفونی کردن و جوشاندن مناسب نیست و ترجیحاً نوع شیشه‌ای توصیه می‌شود.

در آغاز تولد به علت حجم کم شیر باید از بطری شیر کوچک و محتوی کمتر استفاده شود و برای شیرخواران بزرگ‌تر، شیشه بزرگ انتخاب شود. توصیه این است که بعد از هر بار شیر دادن، شیشه تمیز و در آب جوش به مدت 5 تا 8 دقیقه جوشانده شود و از پودر و مواد شوینده کمتر استفاده شود چون این مواد ممکن است در شیشه مانده و در طولانی مدت ایجاد مسمومیت کنند.

هر بار که شیر تهیه می‌شود، چنانچه مقداری شیر مانده بود توصیه می‌شود در یخچال نگهداری شود به خصوص در فصل تابستان 3 تا 4 ساعت و برای نوبت بعد گرم و استفاده شود. سر پستانک پلاستیکی نیز جداگانه با آب جوش تمیز شود. سوراخ آن نیز خیلی کوچک یا بزرگ نباشد و مدت زمان تغذیه نیز 10 تا 15 دقیقه طول بکشد.

گاهی اوقات شیرخواران آب میوه را با شیشه می‌خورند. به مادران توصیه می‌شود آب میوه را از 5 ماهگی با قاشق به شیرخوار بدهند و از 6 ماهگی سوپ، فرنی و پوره میوه را نیز می‌توان با قاشق به شیرخواران داد چون شیرخواران از 6 ماهگی به بعد به خوبی تغذیه را با قاشق می‌توانند بخورند. امید است با تمام مشکلاتی که در تغذیه با شیرخشک وجود دارد مادران با توجه به مزایای شیرمادر، شیرخواران خود را با سینه خود تغذیه کنند که کودکان از نظر رشد جسمی و روحی بیمه سلامتی شوند.

يکشنبه 13/2/1394 - 22:31
پوست و مو

 

اکنون که در فصل بهار هستیم و  آغاز نوشدن و زیبایی ها است ، می توانید پوست خود را  هم زیبا کنید و همه سلول های مرده و لایه  بی نشاط پوست خود را  هم از بین ببرید

 

تا دستورالعمل تهیه ی نوعی ماسک خانگی را به شما آموزش دهیم که این ماسک مخصوص فصل بهار می باشد.

مواد لازم برای تهیه ی ماسک:

پنیر،خامه ی ترش،بادام زمینی

نحوه ی تهیه و استفاده ی ماسک:

1 قاشق غذاخوری پنیر را با 1 قاشق غذاخوری خامه ی ترش و 2  قاشق غذاخوری بادام زمینی به خوبی مخلوط کنید ، سپس آن را به روی پوست خود بمالید و پس از 20 دقیقه پوست خود را با آب سرد بشویید و پس از خشک کردن پوست خود از یک لوسیون مرطوب کننده استفاده کنید، شما می توانید این ماسک را هفته ای دو بار استفاده کنید.

این ماسک پوست شما را لایه برداری می کند و باعث رشد سلول های جدید و با طراوت پوست می شود.

منبع : arayeshik.com

يکشنبه 13/2/1394 - 22:26
كودك

26-7

یکی از سوالاتی که مادران از پزشکان و متخصصان کودک می پرسند این است که از چه زمانی به نوزادمان آب دهیم ؟ از چه ماهی باید آب دهیم؟ و مهم تر از همه ، چگونه باید به کودکمان آب دهیم. اگر شما نیز این سوالات را در ذهن خود دارید برای یافتن پاسختان این مطلب را بخوانید.

زمان مناسب؟

معمولاً تا قبل از شش ماهگی به بچه‌های شیرخوار آب یا مواد غذایی دیگری داده نمی‌شود. یعنی باید شش ماه صبر کنید و بعد از آن به فرشته‌ی کوچکتان آب دهید. تا این دوره، شیر برای رفع نیازهای نوزاد کافی است. با این حال زمانی که هوا خیلی گرم است یا نوزاد تب دارد در این صورت اشتهایش کم می‌شود و بهتر است در روز چند مرتبه به میزان کم به او آب بدهید تا بدنش دهیدراته نشود یعنی آب بدنش از بین نرود.

چه آبی؟

هیچ وقت آب شیر به نوزاد ندهید زیرا این فرشته کوچولو به ترکیبات آن حساس است. وجود مواد معدنی زیاد و یا ناکافی در آب شیر مثل کلسیم و منیزیم و یا املاحی مثل سدیم و پتاسیم می‌تواند به سلامت نوزاد آسیب برساند و او را مریض کند. بدون شک در همه حال این امکان وجود دارد که آب شیر حاوی میکروب‌هایی باشد که کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان به راحتی با آن‌ها مقابله کند اما سیستم ایمنی فرشته‌های نورسیده هنوز آمادگی مبارزه با میکروب‌ها را ندارد.

چه کنیم؟

آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا میکروب‌های آن از بین برود و آماده‌ی مصرف شود. در این صورت خطری برای سلامت نوزاد نخواهد داشت. تا چهار ماهگی تمام غذاها یا کمکی‌های نورسیده‌ها باید با آب جوش آماده شود. با دقت طرز آماده سازی غذای کمکی یا شیر خشک را از روی پاکت آن مطالعه کنید. حواستان باشد آب زیاد یا کم می‌تواند به سلامت کودک آسیب برساند. آب چشمه و یا آب بطری نیز باید جوشانده شود. آب جوشیده شده به مدت دو تا سه روز در یخچال و به مدت 24 ساعت در هوای محیط قابل نگهداری و استفاده است. توجه داشته باشید که جوشاندن آب به طور کلی تمام مواد شیمیایی و مواد معدنی آن را از بین نمی‌برد.

اگر کودک دلبندتان شب‌ها از خواب بیدار می‌شود و شیر می‌خواهد به او آب دهید.

به احتمال زیاد تشنه است نه گرسنه

برخی از مواد معدنی موجود در آب نقش مهمی ایفا می‌کنند: به عنوان مثال کلسیم برای تشکیل و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم است. پتاسیم و سدیم برای عضلات، منیزیم برای رساندن مواد معدنی به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین برای بهبود عملکرد عضلات لازم و ضروری است.

متخصصان توصیه می‌کنند از دستگاه‌های خانگی تصفیه کننده‌ی آب برای تصفیه آب نورسیده‌ها استفاده نکنید. به خاطر اینکه به عنوان مثال شیرین کننده‌ها میزان سدیم را افزایش می‌دهد و تقطیر کننده‌ها نیز میزان مواد معدنی آب را کاهش می‌دهند.

اگر آب شهری که در آن زندگی می‌کنید آب سالم و با کیفیتی است می‌توانید بعد از چهار یا شش ماهگی به کوچولویتان آب شیر بدهید. در این صورت نیز اجازه دهید جلوی آب برود تا آب خنک شود و همچنین برخی از میکروب‌ها یا عناصر آسیب رسانی مانند سرب و غیره که در لوله‌ها جا خوش می‌کنند از بین بروند.

هیچ لزومی ندارد که حس مادرانه‌تان گل کند و دلتان نیاید نور چشمتان آب خالی بخورد. به این بهانه آب شیرین دست بچه ندهید چون به مرور باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. کودک باید به طعم آب معمولی عادت کند.

چقدر آب؟

* بعد از شش ماهگی به طور مرتب به کودک آب بدهید. آب بهتر از آب میوه‌های شیرین و پر کالری است. توجه داشته باشید که آب جلوی اشتهای بچه را نمی‌گیرد و تشنگی او را به خوبی برطرف می‌کند.

* لازم است که هر کودک به ازای هر کیلو گرم وزنش حدود 100 میلی لیتر معادل یک سوم فنجان آب بنوشد.

* آب را به نوشیدنی‌های دیگری مثل آبمیوه‌ها الویت دهید.

* اگر کودک دلبندتان شب‌ها از خواب بیدار می‌شود و شیر می‌خواهد به او آب دهید. به احتمال زیاد تشنه است نه گرسنه.

* در لیوان مخصوص بچه‌هایی که بزرگ‌تر هستند آب بدون قند بریزید و شب‌ها دم دستشان قرار دهید. این گونه زمانی که تشنه است و از خواب بیدار می‌شود لازم نیست شما را نیز بیدار کند.

* اگر کودک تب دارد یا هوا خیلی گرم است لازم است که به او آب بیشتری بدهید.

در نهایت برای شما و کوچولوی دلبندتان تندرستی و شادابی آرزو می‌کنیم.

يکشنبه 13/2/1394 - 22:17
اطلاعات دارویی و پزشکی

داروهای خانگی برای کاهش کلسترول بد شما

high-cholestrol-home-remedies1

دکتر سلام-کلسترول بالا اغلب به دلیل  شیوه های زندگی ناسالم مانند  رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع و عدم فعالیت بدنی کافی ایجاد می شود. عواملی مانند چاقی، سیگار کشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل، پیری ، ژنتیک، و بیماریهای زمینه ای مانند دیابت، فشار خون بالا، و کلیه و یا بیماری کبد نیز خطر ابتلا به این مشکل را افزایش می دهد. کلسترول ماده ای چرب موجود در خون است که برای ساخت و حفظ غشای سلولی، تبدیل نور خورشید به ویتامین D مورد نیاز است.
با این حال، سطح بالای کلسترول، ، ناسالم است و می تواند به مشکلات جدی و حتی کشنده  منجر شود. کلسترول  تجمع در امتداد دیواره شریان ها و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. معمولا، سطح کلسترول خون باید  بین 200 و 239 میلی گرم / دسی لیتر است، و هنگامی که  240 یا بالاتر از آن باشد بعنوان کلسترول بالا است.  آزمایشی به نام  لیپوپروتئین  برای تست سطح کلسترول شامل   HDL، LDL و VLDL، HDL، LDL و تری گلیسیرید انجام می شود

 

در اینجا 10 داروهای خانگی برای کلسترول بالا هستند.


1. تخم گشنیز

تحقیقات نشان داده است که  گشنیز به کاهش سطح کلسترول ، LDL (کلسترول بدتری گلیسیرید کمک می کند . تخم گشنیز همچنین کاهنده قند خون است و میتواند دیابت را کنترل کند

high-cholestrol-home-remedy-257x300
دو قاشق چایخوری از پودر دانه گشنیز را به یک فنجان آب جوش ریخته سپس فشار داده و آب آن را یک یا دو بار در روز بنوشید. همچنین می توانید شیر، شکر، هل  به آن اضافه کنید و به عنوان جایگزینی برای چای روزانه بنوشید.اگر  پودر دانه گشنیز را نداشته باشند،  به سادگی  از دانه های گشنیز و یا خشک شده آن پودر درست کنید
2. پیاز

پیاز قرمز در مبارزه با کلسترول بالا مفید است. دانشمندان در هنگ کنگ نشان دادند که  به کاهش کلسترول بد و بالا بردن سطح کلسترول خوب مفید است. این، به نوبه خود، باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.

آب پیاز و عسل  از هرکدام یک قاشق چای خوری مخلوط کنید.  یک بار در روزبنوشید
– یک عدد پیاز را ریز خرد کرده و یک چهارم قاشق چای خوری فلفل را به یک فنجان دوغ اضافه کرده و هر روز بنوشید
–  همچنین  از  پیاز، زنجبیل، سیر در رژیم غذایی خود استفاده کنید

3. انگور فرنگی هندی

انگور فرنگی هندی ، به عنوان یک عامل طبیعی در کاهش غلظت چربی است. یک مطالعه که در مجله بین المللی علوم پزشکی و بهداشت منتشر  شد نشان داد که این میوه اثرات ، ضد آتروژنیک، دارد. یک قاشق چای خوری از پودر انگور فرنگی هندی خشک شده ، در یک لیوان آب گرم بریزید. هر روز با معده خالی بنوشید

4.  سرکه سیب

سرکه سیب  سطح کلسترول و تری گلیسرید  را کاهش می دهد. علاوه بر این، یک درمان خانگی  برای بیماری  رفلکس اسید، فشار خون بالا، نقرس، عفونت تنفسی فوقانی،  است. در یک لیوان آب  یک قاشق چای خوری سرکه سیب ارگانیک ریخته و  بمدت یک ماه دو یا سه بار در روز بنوشید .

شما می توانید به تدریج میزان سرکه سیب را به دو قاشق غذا خوری در هر شیشه  افزایش دهد. اگر  طعم سرکه سیب را دوست ندارید،  ممکن است آن را با آب  پرتقال، آب سیب، آب انگور، یا دیگر آب میوه های تازه مخلوط کنید.
5. آب پرتقال

نوشیدن سه فنجان آب پرتقال تازه، روزانه می تواند کمک بزرگی در کاهش میزان کلسترول خون  به طور طبیعی  انجام دهد .به دلیل سرشار بودن آن از ویتامین C، فولات، و فلاونوئیدها مفید  است. یک مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده نشان می دهد که نوشیدن 750 میلی لیتر آب پرتقال خالص روزانه می تواند کلسترول بد را کاهش داده و کلسترول خوب را افزایش دهد

6. روغن نارگیل

روغن نارگیل  برای درمان خانگی مبارزه با  کلسترول بالا، مفید  است. روغن نارگیل حاوی اسید لوریک است که به افزایش HDL (کلسترول خوب) و از بین بردن کلسترول بد کمک میکند
روغن نارگیل آلی را  به رژیم غذایی خود  اضافه کنیدمی توانید یک تا دو قاشق غذاخوری از این روغن را هر روز استفاده کنید

7-بلغور جو دوسر
oamealیک کاسه بلغور جو یک راه آسان در عین حال موثر برای کاهش سطح کلسترول  است. بلغور جو پر از فیبر محلول است و باعث کاهش جذب کلسترول و کاهش سطح کلسترول بد است.یک و نیم فنجان بلغور جو دوسر پخته شده یا یک فنجان از سبوس جو دو سر حاوی حدود سه گرم فیبر محلول، بتا-گلوکان است. همچنین می توانید از میوه ها و آجیل مانند سیب، موز، توت فرنگی، گردو  به بلغور جو دوسر

اضافه کنید تا فایده اش زیادتر شود

8- روغن ماهی
fish-oil
روغن ماهی و ماهی های چرب مانند ماهی خال مخالی، ماهی تن، ماهی قزل آلا، شاه ماهی، ماهی آزاد،  ساردین، و مانند آن شامل  اسیدهای چرب امگا3 هستند.  تری گلیسیرید پایین تر آن از بیماری های قلبی پیشگیری میکند.حدود یک تا چهار گرم  روغن ماهی در روز مصرف کنید. اگر رژیم غذایی وگان یا گیاهخواری دارید حتما  اسیدهای چرب امگا 3 را در رژیم غذایی خود بگنجانید
9-برنج قرمز
red-yeast-ricelبرنج  قرمز حاوی ترکیبات شناخته شده به عنوان monacolins که مانع سنتز کلسترول  است و از این رو به پایین آوردن کلسترول کمک میکند. به عبارت ساده،  برنج تخمیر شده در چین برای مقاصد دارویی استفاده می شود. برای کلسترول بالا، 1200 تا حداکثر 2400 میلیگرم از این مکمل یک بار یا دو بار در روز استفاده کنید. مطالعات نشان داده اند که این مکمل غذایی می تواند کلسترول بد را کاهش دهد . با این حال، مراقب باشید  مصرف این مکمل ها در دراز مدت استفاده نکنید
علاوه بر این، برخی از محصولات برنج مخمر قرمز حاوی لووستاتین و مواد شیمیایی دیگر است که ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. بهتر است قبل از شروع مصرف آنها  با پزشک خود مشورت کنید. این مکمل ها در دوران بارداری ، تغذیه با شیر مادر و یا هنگامی که مبتلا به مشکلات کبدی هستید خودداری کنید.
10. آجیل
nuts-various2گردو، بادام، بادام زمینی، فندق، پسته، ، و دیگر آجیل ها و دانه ها  در کنترل کلسترول بالا مفید هستند زیرا غنی از استرول های گیاهی و فیبر است. ، به ویژه، گردو  برای  کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید ها کمک  میکند در مصرف آن زیاده روی نکنید همچنین غلات سبوس دار و دیگر غذاهای فیبر دار هم مصرف کنیدهمراه با این داروهای خانگی، رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم  را انتخاب کنید. به علاوه، یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین ث 100تا 200 میلی گرم در روز برای کمک به پایین آوردن کلسترول  بسیار خوب است
این مطلب توسط تیم مترجمین مجله پزشکی دکتر سلام ترجمه شده است و استفاده از آن فقط با ذکر منبع مجاز می باشد
يکشنبه 13/2/1394 - 22:15
شعر و قطعات ادبی



اشعار مذهبی, مداحی وفات حضرت زینب

شعر وفات حضرت زینب

 

زینبم یار آشنای توام
جای مانده ز کربلای توام

 

شعله سر می کشد ز ناله ی من
من عزادار نینوای توام

 

تشنه لب لحظه های آخر عمر
یاد سقای با وفای توام

 

بسترم زیر تابش خورشید
روضه خوان یاد بوریای توام

 

یاد گل های پرپر باغ و
بدن زیر دست و پای توام

 

وای از آن دم که حنجر تو شکست
یاد آن آخرین صدای توام

 

یاد راس تو روی نیزه و آن
پیکر بر زمین رهای توام

 

زخم خورده ز وقت وا شدن
پای دشمن به خیمه های توام

 

دم آخر بیا به بالینم
که دوباره رخ تو را بینم
رضا رسول زاده

 

اشعار وفات حضرت زینب, وفات حضرت زینب

اشعار وفات حضرت زینب

 

به سمت خلق نرو جلوه ی تو ربانیست..

نصیب قلب تو از زندگی پریشانیست..


سکوت گرچه نشان است بر نجابت زن

صدای خسته ی تو حجت مسلمانیست..


شکوه شمس به تابیدن پس از ابرست..

بتاب گرچه هوای دل تو بارانیست..


به ریزه خواری خوان کرامت تو خوشم..

که موری در تو برتر از سلیمانیست..


حریم قرب ندارد حساب فقر و غنا

دراین حریم اطاعت کمال سلطانیست..


مفسران پی تفسیر خطبه های تواند..

که جمله جمله ی آن آیه های قرآنیست


کسی ندید چهل روز بی قراری تو..

که اجر داغ به این غصه های پنهانیست


به پای فضل تو موسی به لکنت افتاده..

کمی زمدح تو بی یی مسیح درمانیست..


نظر بحال گدا کردن از کرامت توست..

نشسته بر سر این سفره در پی نانیست..


نم وضوی نمازت حیات آب بقا..

نوشتن از حسناتت بضاعت ما نیست..


پناه عالمیان در پناه چادر توست..

یقین زمین و زمان در پناه چادر توست..
سید پوریا هاشمی

 

متن وفات حضرت زینب, نوحه وفات حضرت زینب

اشعار وفات حضرت زینب

 

سلام ای روح عزت،تجلی شهامت
سلام ای کوه صبر و،وقار و استقامت

 

فتاده در دل ما،شراری از غم تو
دو عالم خون بگرید،برای ماتم تو

 

چو شمع محفل تو،تمامی ِ کواکب
ز بس که غم کشیدی شدی امّ المصائب

 

چو ماه نو خمیدی،مصیببت ها کشیدی
به عمرت ای عقیله،چه غمها که ندیدی

 

غم هجر پیمبر،سرشک و دیده ی تر
غم مسمار و کوچه،غم عظمای مادر

 

عزاخانه شد از غم،تمام مُلک افلاک
تو دیدی مادرت را،فتاده بر روی خاک

 

تو دیدی فرق چاک ِ،علی ساقی کوثر
تو دیدی که شد از کین،جگر پاره برادر

 

اگرچه زین مصائب،دل تو پر بلا بود
ولی سوز دلت از،شرار کربلا بود

 

امان از از کربلا و،امان از یاس نیلی
امان از تازیانه،امان از ضرب سیلی

 

امان از داغ گودال،امان از اشک دیده
امان از غربت آن امام سر بریده

 

امان از اشک زهرا،امان از آن جنایت
امان از ظلم شمر و،سنان بی مروّت

 

میان مقتل عشق،نگویم که چه ها شد
سر شاه شهیدان،ز پشت سر جدا شد

 

گردآوری: بخش فرهنگ و هنر بیتوته

يکشنبه 13/2/1394 - 22:10
آشپزی و شیرینی پزی


نحوه پخت دنده بره,روش تهیه گوشت بره با ادویه هندی

دنده بره با ادویه هندی


طرز تهیه غذایی لذیذ با دنده بره را در این مقاله ببینید. افزودن ادویه هندی طعمی بی نظیر به این غذا افزوده است.

زمان آماده کردن : 1 ساعت و 30 دقیقه

زمان پخت : 1 ساعت تا 1 ساعت و نیم – به اضافه‌ی 4 ساعت زمان خواباندن در آب نمک و دیگر ترکیبات

ارزش غذایی گوشت بره با ادویه هندی :

  مقدار ارزش غذایی
کالری  762
  پروتئین  57 گرم
کربوهیدرات  4 گرم
چربی 58 گرم
چربی اشباع‌ شده 28 گرم
فیبر 1 گرم
شکر 0 گرم
نمک 0.43

 

مواد لازم برای گوشت بره با ادویه هندی:

 گوشت دنده  8 تکه دو استخوانه (باید از قصاب بخواهید گوشت را برای شما برش دهد)
لیمو  1عدد (آب گرفته شود)
سرکه مالت 3 قاشق غذاخوری
 پودر فلفل 1 قاشق چایخوری
روغن خردل یا روغن سبزیجات 125 میلی‌لیتر (مقداری اضافه برای سرخ کردن در نظر گرفته شود)
آرد نخودچی 85 گرم
بادیان 4 عدد (برشته شده در ماهیتابه‌ی داغ)
فلفل سبز 3 عدد
سیر 1 حبه
پاپایا 1 عدد، کوچک (پوست‌کنده، دانه‌ی آن را درآورده و خرد نمایید)
سس نعناع تازه به میزان دلخواه جهت سرو کردن


روش تهیه گوشت بره با ادویه هندی:
تا زمانی که بقیه ترکیب را درست کنید تکه های گوشت را در آب لیمو، سرکه، پودر فلفل و کمی نمک بخوابانید.

100 میلی لیتر از روغن را در یک ماهیتابه‌ی کوچک گرم کرده و آرد نخودچی را به آن بیفزایید. برای یک یا دو دقیقه مدام این ترکیب را هم بزنید تا یک خمیر نرم شن مانند و حنایی رنگ تشکیل شده و رایحه ای مشابه آجیل به مشامتان برسد. خمیر را به یک کاسه منتقل کرده و بگذارید خنک شود.

با استفاده از هاون بادیان را بکوبید. سپس آن را با فلفل، سیر، پاپایا و باقی‌مانده‌ی روغن در مخلوط‌کن ریخته و هم بزنید تا خمیری نرم درست شود. در این مرحله دو خمیر آماده شده را بر روی گوشتی که قبلاً در آب نمک خوابانده ترکیب کرده و این مواد را حداقل برای 4 ساعت در یخچال قرار دهید.

برای پخت تکه‌های گوشت، فر را تا 200 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. تکه‌ها را از ترکیبی که در آن مانده اند خارج کرده و مواد اضافی را از روی آن‌ها پاک‌کنید، به طوری‌که تکه‌ها فقط کمی پوشانده از مواد باشند. 1 قاشق غذاخوری روغن را در یک ماهیتابه‌ی بزرگ گرم کرده و برای چند دقیقه دو طرف تکه‌های گوشت را در آن سرخ‌کنید تا قهوه‌ای شوند. سپس آن‌ها را به سینی مخصوص کباب کردن در فر انتقال داده و بسته به اینکه دوست دارید گوشت شما تا چه حد صورتی باشد برای 10 تا 20 دقیقه کباب کنید. در انتها تکه‌های گوشت را با سس نعناع سرو نمایید.

 

منبع : wiki.5040.ir

يکشنبه 13/2/1394 - 22:10
اطلاعات دارویی و پزشکی

طب سنتی درباره سوسیس چه می‌گوید؟



بیماریهای دستگاه گوارش, سوسیس خانگی

آلودگی میكروبی در تهیه سوسیس خانگی بالاست.

 

مشکل این محصولات صنعتی این است كه حتی اگر با محصولات مرغوب هم تهیه شده باشد جزء غذاهای مانده محسوب می‌شود، چون مدت طولانی می‌ماند، بنابراین خاصیت غذایی‌اش پایین می‌آید اما به‌طور كلی در طب سنتی بیشتر توصیه به استفاده از گوشت مرغ برای تهیه سوسیس است.

 

این غذای غلیظ را كمتر استفاده كنید
در دسته‌بندی غذاهای طب سنتی سوسیس جزء غذاهای غلیظ محسوب می‌شود، این غذاها را افراد معمولی كه فعالیت بدنی زیادی ندارند و ورزشكار نیستند بیشتر از ماهی دو تا سه بار استفاده نكنند و هر از گاهی سراغش بروند اما ورزشكاران منعی برای استفاده از این خوراكی خانگی ندارند.

 

این سوسیس اگر در خانه تهیه و نكات بهداشتی آن هم رعایت شده باشد، می‌توان در ماه چند بار آن را استفاده كرد. البته این موضوع در مورد افرادی است كه سالم هستند، افراد بیمار به هیچ عنوان نباید غذای غلیظ مصرف كنند. افرادی كه مبتلا به انواع سردرد، درد مفاصل یا دستگاه گوارش و كبد چرب هستند، نباید سراغ غذاهای غلیظ بروند.
 

بیماریهای دستگاه گوارش, سوسیس خانگی

سوسیس‌های خانگی

 

گوشت و لبنیات را با هم مصرف نكنید
طب سنتی بر این عقیده است که ترکیب برخی مواد غذایی می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند. در مورد تهیه سوسیس خانگی نیز توصیه طب سنتی بر این است كه به هیچ عنوان گوشت و لبنیات با هم مصرف نشوند.

 

در برخی از دستورهای تغذیه‌ای سوسیس‌های خانگی دیده می‌شود كه شیر یا خامه به همراه گوشت سفید یا ماهی و گوشت قرمز در دستور تهیه آنها قرار دارد، این همان ترکیبی است که نباید استفاده شود. تركیب این دو گروه غذایی می‌تواند بیماریی‌های زیادی مانند بیماری مفاصل را ایجاد كند و مشکل‌ساز شد. به همین دلیل بهتر است با هم مصرف نشوند.

 

آلودگی میكروبی در تهیه سوسیس خانگی بالاست. از آنجا که  گوشت بار میكروبی بسیار بالایی دارد مسئله پخت آن اهمیت زیادی پیدا می‌كند. در این موارد برای پخت  گوشت باید روش‌هایی استفاده شود كه گوشت را کاملا عاری از میکروب کند و این محصول پروتئینی بار میكروبی نداشته باشد؛ مزیت گوشت‌های خانگی نسبت به انوع خانگی دقیقا در همین مورد خلاصه می‌شود.

 

از آنجا كه در كارخانه تمام موارد بهداشتی تحت كنترل است و شست‌و‌شوی گوشت به درستی انجام می‌شود این عامل خطر دیگر وجود نخواهد داشت درصورتی‌كه در تهیه سوسیس خانگی این احتمال وجود دارد كه نتوان تمام موارد بهداشتی را رعایت و گوشت را عاری از میكروب كرده و مورد استفاده قرار داد. به هر حال میزان حرارت و موادی که برای تمیز کردن گوشت در کارخانه مورد نظر قرار می‌گیرد با ملاحظات خانگی متفاوت است.

 

تغذیه سالم, افزودنی‌های سوسیس‌

گوشت و لبنیات را با هم مصرف نكنید

 

سفیده تخم‌مرغ هم میكروب دارد
در اغلب دستورهای تهیه سوسیس‌ها یكی از مواد لازم تخم‌مرغ است. تخم‌مرغ به‌ویژه سفیده آن هم می‌تواند آلوده به میكروب سالمونلا باشد. به همین دلیل وقتی بعد از تهیه سوسیس این ماده خوراكی در وكیوم مورد نظر بسته‌بندی می‌شود و در این حالت حدود 15 دقیقه در آب جوش قرار می‌گیرد، ممكن است این 15 دقیقه كفاف از بین بردن همه میكروب‌ها را ندهد و نیاز به زمان بیشتر یا حتی روش خاص دیگری برای از بین بردن میكروب‌ها باشد.
 

روغن و نمك را كم كنید
در تهیه برخی از انواع سوسیس حدود 40 تا 50 گرم روغن جزء مواد لازم در نظر گرفته شده كه اگر روغن سرخ كردنی را هم به آن اضافه كنیم، كالری بالا رفته، پروتئین این ماده خوراكی در واحد مصرف كاهش می‌یابد و به این ترتیب ارزش تغذیه‌ای آن بسیار پایین می‌آید. برای استفاده از نمك هم نه‌تنها در این ماده خوراكی بلكه در اغلب مواد غذایی باید میزان مصرف را بسیار كاهش داد چون خود غذا زمانی كه تهیه می‌شود مقداری سدیم دارد و اگر بخواهیم نمك زیادی استفاده كنیم ممكن است به سلامت فرد آسیب بزند.

 

از انواع كارخانه‌ای استفاده كنید
باتوجه به همه مواردی كه گفته شد اگر هرازگاهی هوس خوردن سوسیس را داشته باشید بهتر است از انواع صنعتی آن استفاده كنید چون این سوسیس‌ها به‌رغم اینكه مواد افزودنی دارند و ماندگاری را تا زمان مصرف افزایش می‌دهند، از نظر عاری از میكروب بودن قابل اطمینان هستند درحالی‌ كه تهیه سوسیس در منزل از نظر ارزش تغذیه‌ای مناسب نبوده ضمن آنكه ممكن است موارد بهداشتی به خوبی در آن رعایت نشده باشد.
منبع:asriran.com

يکشنبه 13/2/1394 - 22:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته