• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3845روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

یک کارشناس دارو گفت: استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها باعث گسترش مقاومت باکتری‌ها و تاخیر در بهبود بیماری خواهد شد.

22-340.jpg

دکتر فردین کرم دوست داروساز و کارشناس دارو در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، با بیان این مطلب اظهار داشت: مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از مهمترین معضلات بهداشتی جامعه امروز است، این مساله بطور آشکار باعث خطر برای افرادی می‌شود که عفونت ساده‌ای داشته و در صورت درمان تحت نظارت پزشک می‌توانستند به خوبی بهبود یابند٬ اما با مصرف نابجای آنتی بیوتیک باعث بی‌تاثیر شدن این داروها شده‌اند.

 

وی با بیان این نکته که تنها پزشک می تواند از بین انواع مختلف آنتی بیوتیکها٬ آنتی بیوتیک مؤثر بر بیماری شما را تشخیص دهد، افزود: در صورت بروز بیماری، مراجعه به پزشک قبل از مصرف هر دارویی مقدم تر خواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکه فقط پزشک تشخیص می‌دهد که چه باکتری‌هایی اغلب می‌تواند باعث عفونت شود، ادامه داد: اگر این عفونت توسط باکتریهای مختلف و غیرقابل پیش بینی ایجاد شود، آزمایشگاه از طریق تکنیک‌های خاصی مثل رنگ آمیزی یا کشت به تشخیص باکتریهای ایجاد کننده عفونت و یا تعیین حساسیت آنها به تشخیص نوع آنتی بیوتیکها کمک می‌کند.

 

این کارشناس دارو درباره این نوع داروها گفت: آنتی بیوتیک‌ها بین داروهای امروزی، بیشترین داروهای تجویزی هستند و از طریق کشتن میکروب‌ها یا توقف تکثیر آنها با عوامل بیماری‌زا مقابله می‌کنند که مصرف نابجای آنها بسیار خطرناک خواهد بود.

 

دکتر کرم دوست اضافه کرد: هرچند برخی آنتی بیوتیکها علیه انواع گسترده‌ای از عفونت‌ها مؤثر هستند ولی مهم است که بدانیم هر آنتی بیوتیکی نمی تواند تمام عفونتها را درمان کند و نیز آنها فقط علیه عفونت‌هایی بکار می روند که توسط باکتریها٬ قارچ‌ها و انگل‌های بیماری‌زا بوجود آمده باشند و در مقابل بیماری‌های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا تاثیری ندارند.

 

وی با اشاره به فصل سرما و بیماری‌های شایع این فصل از جمله سرماخوردگی گفت: بهترین کاری که شما می توانید در این مواقع انجام دهید، این است که اجازه دهید، سرماخوردگی و آنفلوانزا، دوره خود را که گاهی ممکن است دو هفته طول بکشد٬ طی کند و فقط علایم را تسکین دهید.

 

این داروساز در پاسخ به این سوال که مقاومت دارویی با چه روندی آغاز می شود، خاطرنشان کرد: آنتی بیوتیکها از طریق مقابله با عوامل بیماری‌زا باعث بقای زندگی می شوند٬ اما بعضی باکتری‌ها آنقدر قوی شده‌اند که در مقابل داروها مقاومت کرده و آنها را بی‌اثر می‌کند، در این صورت انواع قویتر باکتری‌ها کشته یا متوقف نمی‌شوند٬ بلکه ماندگار شده و رشد و گسترش پیدا می‌کنند و در این صورت از بین بردن آنها سخت‌تر می شود.

پنج شنبه 30/8/1392 - 16:3
تغذیه و تناسب اندام

ایرنا: دیابت بارداری ازجمله انواع بیماری دیابت به شمار می رود که در نیمه دوم بارداری و در حدود 7 درصد بارداری ها رخ می دهد که در صورت عدم توجه به آن می تواند منجر به بروز عوارض جبران ناپذیری برای جنین شود.

اولین گام برای کنترل و رفع دیابت بارداری تغییر روش تغذیه ای و کنترل قندخون در حد طبیعی (100 تا 125) از طریق رعایت رژیم غذایی مناسب عنوان شده است.

دیابت بارداری درصورت توجه به موقع، خطراتی را متوجه مادر و جنین نمی کند و با به دنیا آمدن نوزاد برطرف می شود؛ بیشتر مادران باردار با کنترل صحیح قندخون خود، نوزادی سالم را به دنیا می آورند.

قند (گلوکز) خون برای تولید انرژی در بدن مادر ضروری است همچنین از آنجایی که جنین از بدن مادر برای تغذیه و رشد خود استفاده می کند، حفظ مقدار قندخون درحد طبیعی بسیار اهمیت دارد.

«سیدضیاء الدین مظهری» نایب رییس انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در این مورد به ایرنا گفت:یکی از روش های تنظیم مقدار قندخون درحد طبیعی، نظارت بر مقدار مصرف کربوهیدرات ها در رژیم غذایی است چراکه کربوهیدرات ها در بدن به قند تبدیل و پس از آن وارد جریان خون می شود. 

وی اظهار داشت:برنج، غلات، حبوبات، شیر و ماست، میوه ها و آبمیوه ها، شیرینی ها و دسرها، انوع نان ها و نوشیدنی های گازدار و بدون گاز سرشار از کربوهیدرات است، بنابراین یک مادر باردار باید در نوع تغذیه خود بسیار دقت داشته باشد. 

بروز دیابت بارداری عوارض و مشکلات زیادی را به دنبال دارد که ازجمله آن می توان به سقط جنین، اضافه وزن بیش از اندازه جنین، ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی جنین و عقب ماندگی های ذهنی اشاره کرد. 

در دیابت بارداری پانکراس برای تولید انسولین بی وقفه کار می کند ولی انسولین میزان گلوکز خون را پایین نمی آورد. انسولین از جفت، عبور نمی کند ولی گلوکز زیادی به جفت وارد می شود که نتیجه آن بالا رفتن قندخون در نوزاد خواهد بود.

این عمل موجب می شود لوزالمعده (پانکراس) نوزاد برای رهایی از گلوکز خون، انسولین بیشتری تولید کند و به دنبال آن جنین انرژی بیشتری از بدن مادر دریافت می کند. این انرژی در بدن جنین به صورت چربی ذخیره می شود و جنین را دچار اضافه وزن می کند. 

مظهری ادامه داد:دیابت بارداری ممکن است حتی در مادرانی بروز کند که در طول زندگی خود میزان قندخون طبیعی و یا پایین تر از حد طبیعی داشته اند اما از آنجایی که در دوران بارداری هورمون های بدن دچار تغییراتی می شود، دیابت بارداری می تواند بروز کند.

وی گفت:مادران باید توجه داشته باشند که با انجام آزمایش های دوره ای در طول بارداری میزان قندخون خود را کنترل و در صورت بروز دیابت بارداری طبق نظر پزشک از یک رژیم غذایی کم کالری و جایگزین های کربوهیدرات ها استفاده کنند. 

باید توجه داشت که در دوران بارداری نیازهای تغذیه ای مادر افزایش می یابد چراکه جنین از ذخایر بدنی مادر تغذیه می کند بنابراین مادران باردار نباید برای پایین آوردن میزان قندخون خود از رژیم های غذایی خودسرانه پیروی کنند. 

در مقابل بهتر است زنان باردار از میزان موادغذایی که به صورت روزانه مصرف می کنند، فهرستی تهیه کنند تا میزان دقیق مصرف هر نوع ماده غذایی را مشخص و بر آن نظارت داشته باشند. 

23 آبان ماه مصادف با 14 نوامبر از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان روز جهانی دیابت نام گذاری شده است. 

همه ساله این روز در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می شود. در ایران نیز هفته ای با نام هفته دیابت نام گذاری شده است که از 23 آبان ماه هر سال آغاز و با برگزاری برنامه هایی از سوی مراکز مختلف حوزه سلامت گرامی داشته می شود. 

امسال به دلیل تقارن روز دیابت با ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) هفته دیابت در ایران از 27 آبان ماه آغاز شده است.

پنج شنبه 30/8/1392 - 16:2
آموزش و تحقيقات

علاوه بر رژیم غذایی درست خواب درست هم در جلوگیری از اضافه وزن به زنان کمک می کند. 
به نوشته روزنامه اینترنتی روسی راسیسکایا گازیه تا بر اساس تحقیقاتی که با شرکت سیصد زن بین هفده تا بیست و شش سال انجام شده زنانی که در ساعت مشخصی به رختخواب می روند و در زمان مشخصی از خواب برمی خیزند کمتر از کسانی که جدول خواب نامنظمی دارند با مشکل چاقی مواجه می شوند. 
دانشمندان طی چند هفته میزان فعالیت این زنان و نحوه خوابیدن آنها را زیر نظر گرفته و متوجه شده اند میزان چربی در بدن زنانی که جدول خواب و بیداریشان با نوسانانت نود دقیقه ای همراه است بیشتر می شود. 
به گفته آنها خواب بد روی هورمونهای مسول اشتها تاثیر می گذارد و به هم خوردن ساعت درونی بدن تاثیر مستقیمی بر هیکل انسان دارد. 
به منظور بهبود کیفیت خواب آنها به زنان توصیه می کنند تمرینهای ورزشی انجام دهند و شرایط راحتی برای خواب فراهم سازند. محل خواب باید تاریک و خنک و آرام باشد و از اتاق خواب نباید برای کارهایی مانند تماشای تلویزیون، کار کردن یا مطالعه استفاده کرد.

واحد مرکزی خبر

پنج شنبه 30/8/1392 - 16:0
بهداشت روانی

جام جم آنلاین: وقتی می‌خواهد تصمیم بگیرد، همیشه مردد است؛ حتی در لباس پوشیدن. همه روسری‌هایی را که داشت امتحان کرد. کلافه بود.

شاید در زندگی سرش زیاد به سنگ خورده بود. شاید در زندگی تصمیم های بزرگ هم گرفته بود، اما برای هیچ کدام، برنامه ریزی نکرده بود. همه در لحظه بودند. آن قدر کلافه شد که روی تخت دراز کشید و همان جا خوابش برد. وسواس فکری به عنوان نوعی مکانیزم دفاعی از سوی افراد به کار برده می شود. در نوع افکار و اعمال این افراد، زنجیره ای از اتفاقات را مشاهده می کنیم که آنها را از افراد غیروسواسی جدا می کند.

مهدی دوایی، روان شناس می گوید: گاهی برخی رویدادها که از درون فرد نشأت می گیرد یا ناشی از اتفاقات و رویدادهای محیط بیرونی است، می تواند به افکار یا تصورات پریشان کننده منجر شود. فردی که وسواس ندارد، می داند که این فکر، غیرمنطقی است و دلیلی ندارد که به خاطر آن دچار اضطراب شود؛ بخصوص فردی که زمینه افسردگی نداشته باشد و آن را تجربه نکرده باشد، براحتی می تواند این افکار را رها کند و ذهنش را مشغول موضوعات دیگری کند که آزاردهنده نباشند.

اما در مواقعی، فرد با هجوم افکار پریشان کننده، احساس می کند باید از وقوع یک رویداد بد یا مصیبت جلوگیری کند. عضو هیات علمی پژوهشکده علوم شناختی، این تصور و تجسم برای فرد را مضطرب کننده می داند که اجازه نمی دهد او افکار مزاحمش را به سمت دیگری هدایت کرده و از سطح هوشیار ذهنش دور کند؛ این افکار آزاردهنده به گونه ای پایدار، تداوم می یابند و به همین نسبت، ناتوانی برای بیرون راندن این افکار از ذهن، سبب تجربه ممتد اضطراب، ناتوانی در کنترل آن و احساس درماندگی و عجز می شود.

دوایی معتقد است، زمانی که فرد به این نقطه می رسد، ذهن، جاده همواری می شود برای هجوم افکار مزاحم. در این زمان است که فرد، متوسل به حالت هایی تکراری می شود تا هجوم افکار مزاحم را خنثی کند. در نتیجه، چرخه تسلسل گونه خسته کننده ای شکل می گیرد. به محض هجوم فکر وسواسی، عادت به رفتاری بروز پیدا می کند تا احساس موقت عاری از اضطراب در فرد ایجاد کند و رفته رفته این عادت، تقویت می شود.

به اعتقاد او، با کوچک ترین تداعی موضوع های اضطراب آور، فکر وسواسی راه می افتد و به این ترتیب، شکل گیری یک رفتار سخت و آزاردهنده در فرد، نوعی احساس آرامش موقت و ناپایدار در او ایجاد می کند.

زمینه های بروز وسواس فکری

مهدی دوایی می گوید، علاوه بر زمینه های خانوادگی در شکل گیری وسواس فکری نظیر وجود خانواده های سختگیر یا سرزنش گر یا کمال گرا، خود فرد هم در شکل گیری وسواس فکری نقش مهمی می تواند ایفا کند؛ همانند افرادی که «من» آنها آسیب دیده و می خواهند نقش کنترل کننده ای برای حفاظت از خود داشته باشند. این افراد می خواهند همواره مورد تائید قرار بگیرند و نقدپذیر نیستند. به اعتقاد این روان شناس، وسواس فکری، زمینه عصب شناختی هم می تواند داشته باشد. در پژوهش های مربوط به حوزه عصب شناسی، مشخص شده است افراد وسواسی، رفتار غیرارادی بیشتری از خود نشان می دهند، عملکردهایی که مستلزم هماهنگی دیداری، حرکتی است، در این افراد ضعیف است و معمولا هر نشانه ای را در زندگی شان برجسته می کند. اضطرابی که برای بسیاری از افراد عادی است، برای این افراد می تواند فاجعه ای تهدیدآمیز باشد. او با اشاره به این نکته که وسواس، گاهی با اختلالاتی مثل صرع همراه است، تاکید می کند، برخی اختلالات که با وسواس همراه است، مبنای عصب شناختی دارد. بنابراین می توان گفت وسواس هم می تواند زمینه عصب شناختی داشته باشد.

عوامل از بین برنده قدرت تصمیم گیری

زمینه وسواس این است که هنوز جایی برای انجام بهتر کار وجود دارد. بنابراین فرد از هر کاری که انجام می دهد، رضایت خاطر ندارد و جایی که رضایت وجود نداشته باشد، تصمیم سازی و تصمیم گیری آسیب می بیند.

مهدی دوایی، ضمن تاکید بر این که وقتی صحبت از والد می شود منظور، پدر و مادر به معنای صرف نیستند و یک والد می تواند معلم، برادر بزرگ تر، مدیرعامل و رئیس کارخانه باشد، عوامل مهمی را از سوی والد ذکر می کند که می تواند باعث شود فرد، قدرت تصمیم گیری نداشته باشد یا در موقع مناسب و مبتنی بر منطق، نتواند تصمیم درستی اتخاذ کند.

رسیدگی افراطی والد

دوایی معتقد است اگر والد، رسیدگی بیش از حد به فرد داشته باشد، او می تواند دچار اختلال در قدرت تصمیم گیری شود. والدینی که به فرزند خود بیش از حد بها می دهند و هر چیزی را که او طلب می کند، بی کم و کاست و بدون هیچ حل مسأله در اختیارش قرار می دهند، سبب می شوند فرد در حل مسائل زندگی خود و برخورد با ناکامی ها، هیچ تجربه ای نداشته باشد. این روان شناس می گوید، فردی که در دوران رشد، همه چیز برایش آماده بوده، اگر در بزرگسالی با مشکل یا مسأله ای در زندگی فردی خود مواجه شود، قادر نخواهد بود تصمیم سازنده ای در برخورد با مسائل بگیرد و دچار تردید خواهد شد.

مسامحه و غفلت والد

دوایی عامل دیگری که قدرت تصمیم گیری فرد را مخدوش می کند، مسامحه و غفلت می داند؛ این که والد کاری به کار کودک، مجری یا در واقع پایین دستی نداشته باشد. اگر بود و نبود یک نفر در یک سیستم مهم نباشد، عامل ناسازگاری فرد خواهد شد. چنین فردی نمی تواند در موقعیت های مختلف، تصمیمات مناسب بگیرد. در بسیاری از مواقع، مصائب و دشواری هایی که فرد را درگیر می کند، به این دلیل است که او نتوانسته جوانب کار را بسنجد و در مواقع مختلف، تصمیمات مناسبی اتخاذ کند. او معتقد است، این افراد معمولا تشنه توجه هستند و به هر طریقی می خواهند وجود خود را اثبات کنند. در برقراری یک رابطه، اولین فردی را که برای آنها اهمیتی قائل شده، برمی گزینند. این افراد در تصمیم گیری بسیار شتاب زده عمل می کنند و برای اجرای آن تصمیم بسیار عجول هستند.

تبعیض و جانبداری از سوی والد

دوایی می گوید، تبعیض و جانبداری های مختلف از سوی والدین می تواند این ناسازگاری را در فرد به وجود بیاورد که در تصمیم گیری مشکل داشته باشد؛ گاه فرد احساس کند کسانی که درباره او تصمیم گیری می کنند، انصاف و عدل را رعایت نکرده، حقوق او را پایمال می کنند و کسی نیست که حامی اش باشد و خواسته های او مدام، سرکوب می شود. این برخورد می تواند سبب ایجاد ناکامی های مختلف برای فرد در بزرگسالی شود. به این ترتیب در فرآیند تربیتی، تصوری که فرد از خود خواهد داشت، منفی خواهد بود؛ من بدم و دیگری خوب است. چنین تصوری نداشتن اعتماد به نفس فرد را به دنبال دارد که می تواند منتهی به تصمیم گیری با شک و تردید یا تصمیم گیری افراطی شود.

نارضایتی فرد از خود

به اعتقاد مهدی دوایی، وقتی فرد در شرایطی قرار می گیرد که احساس تحقیر می کند و از جذابیت خود رضایت ندارد، نمی تواند نوع برخورد و ارتباطش را با دیگران تنظیم کند و همین مساله به تصمیم گیری نادرست در زندگی منجر می شود.

سختگیری افراطی والد

سختگیری افراطی والد از دیگر مواردی است که به گفته این روان شناس، بر چگونگی تصمیم گیری فرد اثر می گذارد؛ این که والد مدام استانداردهای خود را به فرد تحمیل کند، مدام او را تحت کنترل داشته باشد و در همه تصمیم های او دخالت کند، منجر به این می شود که فرد به تنهایی قادر به تصمیم گیری نبوده و مدام منتظر کسی باشد که برای او تصمیم بگیرد.

واکنش به قدرت تصمیم گیری آسیب دیده

مهدی دوایی، برآیند مواردی را که بر قدرت تصمیم گیری فرد اثرگذار هستند، دو نوع واکنش از سوی فرد می داند؛ طغیان و پرخاشگری و فرار از خانه، نمونه های آن است. فرد طغیانگر، اهل ریسک در زندگی است و تصمیمات بی منطق زیادی می گیرد که ممکن است از آنها آسیب ببیند. در واقع، این افراد را طبیعت، تربیت می کند. اما واکنش دیگر، درماندگی آموخته شده است؛ فرد می آموزد که بی عرضه است و نمی تواند حتی در کوچک ترین موارد زندگی خود تصمیم بگیرد و همواره باید کسی برای تصمیم گیری همراه او باشد.

پنج شنبه 30/8/1392 - 15:59
آموزش و تحقيقات

جام جم آنلاین: مدیر کل پژوهش سازمان پزشکی قانونی گفت: بین ۱۰ تا ۲۰ درصد مردان دنیا به نوعی ناتوانی جنسی مبتلا هستند، اما همه این اختلالات با درمان دارویی یا جراحی قابل درمان است و به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم به جای شکایت به دادگاه به مراکز درمانی مراجعه کنند.

جابر قره داغی امروز در حاشیه همایش کارشناسی ناتوانی جنسی در سازمان پزشکی قانونی در گفت و گو با  فارس گفت: نیاز جنسی یک نیاز طبیعی برای هر انسان است اما گاهی افراد در برقراری رابطه جنسی دچار مشکل می شوند.

وی ادامه داد: ناتوانی جنسی در زنان موضوعیت ندارند و موضوعی است که به مردان مربوط می شود، این نوع ناتوانی می تواند اولیه و فیزیولوژیک یا ثانویه و ناشی از تروما و ضربه باشد.

این کارشناس پزشکی قانونی گفت: مشکلات فیزیولوژیک جسمی در مردان، بیماریهای روانپزشکی، بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت، اعتیاد و مصرف برخی داروها می تواند عامل بروز ناتوانی جنسی در مردان باشد.

وی ادامه داد: در جوامع پیشرفته که آماری از این نوع ناتوانی دارند، اعلام شده بین 10 تا 20 درصد مردان به نوع یا درجه ای از ناتوانی جنسی مبتلا هستند، منظور از ناتوانی جنسی نیز این است که ارتباط جنسی از نظر مدت زمان و نوع رابطه به نحوی است که رضایت طرفین به وجود نمی آید و بیشتر به صورت انزال زودرس یا مشکلات روانی و استرس بروز پیدا می کند.

قره داغی گفت: البته بخشی از ناتوانی جنسی هم به علت مسائل فرهنگی و حتی نداشتن اعتماد به نفس لازم است و ممکن است فرد مشکل و ناتوانی نداشته باشد اما به دلایلی نتواند در برقراری رابطه جنسی به صورتی که رضایت طرفین کسب شود، عمل کند.

مدیر کل پژوهش و منابع علمی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: برقراری رابطه جنسی مناسب والدین، به استحکام خانواده و حتی رفتار مناسب با فرزندان بسیار کمک می کند و اگر این مساله با اختلال همراه باشد؛ بنیان خانواده را سست می کند و می تواند فرد را به سمت مواد مخدر سوق دهد زیرا بخش قابل توجهی از علت اعتیاد مردان مصرف مواد مخدر برای رفع مشکل ناتوانی جنسی است.

قره داغی گفت: گر چه آمار دقیقی وجود ندارد اما شواهد نشان می دهد، درصد قابل توجهی از زنان در برقراری رابطه جنسی با همسرانشان به اوج لذت جنسی نمی رسند و این مساله می تواند تبعات ناگواری هم برای بنیان خانواده داشته باشد و هم در ایجاد بحرانهای روحی، روانی و اجتماعی موثر باشد.

این متخصص پزشکی قانونی ادامه داد: برخی زنان هنگام مواجهه با ناتوانی جنسی همسرانشان به دادگاه شکایت می کنند، البته در مواردی هم مردان به علت آسیب ثانویه بر اثر ضربه یا تروما برای گرفتن دیه (دیه کامل) از شخص ضارب که عامل ناتوانی جنسی او بوده به دستگاه قضایی شکایت می کند.

وی گفت: در تمام مراکز استانها افراد متخصص در سازمان پزشکی قانونی برای تشخیص درست این عارضه وجود دارد البته همیشه تشخیص این مساله آسان نیست و گاهی پیچیدگی هایی دارد، چون ممکن است فرد از نظر جسمی سالم باشد اما از نظر روانی در ارتباط جنسی ناموفق باشد.

قره داغی افزود: شواهد نشان می دهد که حدود دو سوم شکایت زنان از ناتوانی جنسی همسرانشان درست است اما در یک سوم موارد مرد دچار ناتوانی جنسی نیست و سازمان پزشکی قانونی بعد از بررسی این موارد گزارش آن را به دادگاه درخواست کننده ارسال می کند. البته به علت مسائل فرهنگی عده زیادی از زنان نیز با وجود درگیری با این مشکل اصلاً مراجعه ای ندارند.

وی گفت: با اطمینان می توان گفت 100درصد موارد ناتوانی جنسی در مردان یا با دارو درمانی یا جراحی کاملاً درمان می شود بنابراین توصیه ما به خانواده ها این است که اگر با این مشکل مواجه هستند به جای مراجعه به دادگاه و شکایت برای گرفتن دیه یا طلاق به مراکز درمانی که در اکثر استانها وجود دارد، مراجعه کنند.

قره داغی گفت: تعداد مراکز جامع درمان ناتوانی جنسی در کشور بسیار اندک است و شاید یک یا دو کلینیک جامع درمان مشکلات جنسی در تهران داشته باشیم، در حالی که با توجه به شیوع بالای این پدیده در کشور لازم است، مسئولان وزارت بهداشت و سیستم بهداشتی و درمانی کشور نسبت به گسترش این مراکز و اطلاع رسانی مناسب در این زمینه اقدام عاجل کنند.

پنج شنبه 30/8/1392 - 15:57
آموزش و تحقيقات

محققان می گویند کسانی که به طور منظم آجیل مصرف می کنند کمتر بر اثر ابتلا به سرطان یا بیماری های قلبی جان خود را از دست می دهند.
پژوهشگران دانشگاه هاروارد در این تحقیقات 30 ساله خود به بررسی وضعیت سلامت119 هزار مرد و زن پرداختند و دریافتند در مدت زمان انجام این تحقیقات کسانی که به طور روزانه آجیل مصرف می کردند 20 درصد کمتر از افرادی که اصلا مصرف کننده آجیل نبودند ، جان سپردند.
محققان می گویند حتی مصرف اندک آجیل نیز به تناسب می تواند خطر مرگ را کاهش دهد.
به گفته پژوهشگران ، کسانی که در طول هفته هفت بار یا بیشتر آجیل مصرف می کنند در مقایسه با دیگران که اصلا آجیل نمی خورند ، خطر مرگ بر اثر بیماری قلبی در آنان 29 درصد و خطر مرگ بر اثر سرطان 11 درصد کاهش می یابد.
محققان هنوز به درستی نمی دانند که چطور آجیل می توانند چنین نقشی را در بهبود سلامت انسان ایفا کنند اما گمان می کنند اسیدهای چرب اشباع نشده ، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی موجود در آجیل می تواند کلسترول ، سوخت و ساز و دیگر مشکلات را کاهش می دهد.
حتی دکتر ینگ بائو از بیمارستان زنان بوستون می گوید این باور عمومی وجود دارد که مصرف زیاد آجیل موجب چاقی می شود اما برخی یافته ها خلاف این موضوع را نشان می دهد.
دکتر رابرت اکل رئیس سابق انجمن قلب امریکا نیز می گوید هنوز باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد، افرادی که آجیل بیشتری مصرف می کنند ممکن است آن را به شیوه های مختلف مثلا افزودن به سالاد استفاده کنند که چنین آثار سودمندی ممکن است ناشی از مصرف برگ های سبز سبزیجات نیز باشد.
دکتر رالف ساکو از متخصصان اعصاب دانشگاه میامی که وی نیز از مسئولان سابق انجمن قلب امریکا بوده است ، با این نظر موافق است و می گویند گاهی اوقات زمانی که افراد آجیل مصرف می کنند ، کمتر به استفاده از برخی خوراکی ها مانند چپس سیب زمینی روی می آورند که این خود می تواند تاثیر مفیدی در پیشگیری از مصرف مواد غذایی ناسالم داشته باشد.
آسوشیتدپرس از دالاس گزارش داد پیشتر نیز برخی تحقیقات از احتمال ارتباط بین مصرف آجیل با کاهش خطرات بروز بیماری های قلبی ، دیابت ، سرطان روده و دیگر امراض خبر داده بود.
در سال 2003 میلادی سازمان دارو و مواد غذایی امریکا اعلام کرد مصرف روزانه آجیل ها می تواند خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد. این سازمان درباره مصرف بیش از حد آجیل ها به دلیل کالری بالای آنها هشدار داده بود.

واحد مرکزی خبر

پنج شنبه 30/8/1392 - 15:56
اطلاعات دارویی و پزشکی

به گفته دانشمندان آمریکایی قلب افرادی که سیگار را ترک می کنند تنها هشت سال بعد احیا و مانند قلب کسانی می شود که در عمرشان هرگز سیگار نکشیده اند. 
به گزارش پایگاه اینترنتی روسی روس.ارگ محققان دانشگاه آلاباما تحت سرپرستی علی احمد با بررسی کارتهای پزشکی سه هزار داوطلب بالای شصت و پنج سال که دو هزارو پانصد نفرشان سیگار نمی کشیدند و هشتصد و پنجاه و سه نفرشان به فاصله پانزده سال قبل از آغاز آزمایشها سیگا را ترک کرده بودند متوجه شدند قلب افرادی که سی سال تمام روزی یک بسته سیگار کشیده اند بعد از هشت سال به حالت عادی برگشته و آنها از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی نجات یافته اند. 
علاوه براین به گفته دانشمندان به فاصله چند هفته پس از ترک سیگار نه تنها گردش خون و بلکه فعالیت ریه ها نیز در افراد بهبود می یابد و پس از چند ماه سرفه های مزمن و علائم تنگی نفس هم برطرف می شود. 
آنها درعین حال تاکید می کنند پس از ترک سیگار میزان مرگ و میر بر اثر سایر بیماریهای ناشی ازکشیدن آن کاهش نمی یابد و خطر ابتلا به بیماریهای سرطانی، برونشیت مزمن و غیره به جای خود باقی خواهند ماند.

واحد مرکزی خبر

پنج شنبه 30/8/1392 - 15:55
اطلاعات دارویی و پزشکی

پزشکان به وسیله یک فناوری جدید قادر هستند تا از راه دور با بیماران خود مشاوره داشته باشند.

خبرگزاری فارس: روشی جدید برای مراقبت از بیماران از راه دور

 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری یورونیوز، پزشکان به وسیله فناوری جدید که یک دستگاه کنفرانس ویدیویی سیار است که در راهروهای بیمارستان از اتاقی به اتاق دیگر می‌رود؛ می‌توانند از راه دور با بیمار مشاوره کنند.

در بیمارستان‌های سراسر ایالت کالیفرنیا و نیز در تعدادی از بیمارستان‌ها در ایالت‌های دیگر آمریکا از این دستگاه روبات مانند استفاده می‌شود.

دکتر «اسد چودری» متخصص اعصاب، با کمک این دستگاه به بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان متصل شده است تا وضعیت بیمار خود را ارزیابی کند.

وی گفت: این دستگاه امکان ارزیابی سریع وضعیت بیمار را می‌دهد؛ درست مانند این است که در اتاق بیمار هستیم؛ البته هیچ چیز جایگزین ملاقات حضوری بیماران نمی‌شود.

تعداد بیمارستان‌هایی که از دستگاه حضور از راه دور استفاده می‌کنند رو به افزایش است. به این ترتیب، در مناطق روستایی که کمبود پزشک وجود دارد دسترسی به مخصصان راحت تر خواهد بود.

این دستگاه با استفاده از حسگرها می‌تواند به صورت خودکار و کاملا مستقل خود را به اتاق بیماران برساند.

«آلن شاتزل» مدیر پزشکی شبکه بهداشت از راه دور گفت: به نظر من، این فناوری به ما امکان می‌دهد تا به صورت مجازی، حضور بالینی داشته باشیم.

وی ادامه داد: از این نظر که نمی‌توانیم بیمار را لمس کنیم، محدودیم ولی از نظر ارزیابی بالینی، بررسی سابقه بیمار، گرفتن یک تصمیم خوب بالینی و مطمئن شدن از اینکه نتیجه آن برای بیمار خوب خواهد بود، این شیوه خوب عمل می‌کند.

هرچند مزیت‌های این دستگاه غیرقابل انکار است، منتقدان از هزینه سنگین و از ایمنی داده‌ها در دوربین کنترل از راه دور نگرانند.

پنج شنبه 30/8/1392 - 15:53
بهداشت روانی

مهرنوش دارینی

جام جم آنلاین: گاهی اوقات احساس می‌کنیم جسممان بسیار خسته‌شده و از لحاظ روحی نیز نیاز به استراحت داریم. هر چه سعی می‌کنیم مسائل روزمره زندگی را حل و فصل کنیم و بر اعصاب خود مسلط باشیم، اما باز هم موفق نمی‌شویم. بسیاری از ما دغدغه‌های مختلفی داریم که باعث می‌شود از لحاظ روحی و جسمی دچار ناراحتی و تنش شویم.

خیلی مواقع احساس خشمی که آن را ابراز نمی کنیم یا پرخاشگری بیش از حد یا استرس هایی که در طول روز برایمان ایجاد می شود، باعث می شود احساس ناراحتی کنیم و شاداب نباشیم.

گاهی نیز مشکلات و مسائل خانوادگی یا شغلی باعث می شود به نوعی دچار فرسودگی و ناراحتی شویم.

زمانی که روی علل ایجاد پریشانی خود تمرکز می کنیم، ممکن است مواردی باشد که در اختیار و کنترل ما نیست و این موضوع معمولا وضع را بدتر می کند.

یکی از راهکارهایی که به افراد کمک می کند تا تنش و ناراحتی های روزانه را از خودشان دور کنند، استفاده از روشی به نام ریلکسیشن یا تن آرامی است. این روش کمک می کند تنش ها و ناراحتی ها را از جسم و فکر خود دور کنیم و بهتر بتوانیم آرام باشیم.

روش های مختلفی برای تن آرامی وجود دارد. یکی از روش هایی که به کار گرفته می شود، روشی است که در آن هر حرکت باید دوبار انجام شود.

در این روش ابتدا به سفت کردن دسته ای از ماهیچه ها و اعضای بدن می پردازید و سپس آن عضو را رها می کنید.

مدت زمانی که عضو مشخص شده را تحت فشار و انقباض قرار می دهید حدود پنج ثانیه و بعد رها کردن آن عضو است که بهتر است زمان رها بودن نیز حدود پنج تا هفت ثانیه باشد.

برای انجام آرام سازی بهتر است اتاقی را که سروصدای کمتری دارد در نظر بگیرید و لباس راحت و مناسب بر تن کنید و دراز بکشید. بهتر است هنگام آرام سازی، چشمان شما بسته باشد و روی عضو مشخص شده تمرکز کنید.

اعضایی که در تمرین ریلکسیشن به ترتیب در آنها ایجاد فشار می کنید عبارتند از: دست ها، ابتدا با دستی شروع کنید که غالب است؛ یعنی اگر چپ دست هستید دست چپ و برعکس.

اعضای بعدی که باید در آنها فشار را ایجاد کنید عبارتند از: مچ دست و ساعد؛ بازوها، شانه ها و گردن، پشت و کمر، پیشانی، چشم ها، آرواره ها، لب ها، تنفس ریلکسیشن این نوع تنفس سه مرحله دارد. حدود هفت تا ده ثانیه نفس خود را از راه بینی وارد ریه کنید تا کامل پر شود. (10 تا 20 ثانیه نگه دارید و در عرض ده ثانیه آن را از راه دهان خارج کنید)، شکم، پاها و در نهایت مچ و ساق پا.

پس از این که هر کدام از این اعضا را ابتدا منقبض کرده و سپس رها کردید روی آرامش حاصل از این روند تمرکز کنید و نفس عمیق بکشید. بهتر است پس از انجام تمرینات تن آرامی، مدتی در حال استراحت باقی بمانید.

دکتر مهرنوش دارینی - روان شناس و مشاور

چهارشنبه 29/8/1392 - 18:38
آموزش و تحقيقات

جام جم آنلاین: شاید بسیاری طرفدار فلسفه «هر چه پیش آید، خوش آید» باشند. سهل گیری در سفر و ریزبین نشدن در جزئیات قطعا به آرامش و لذت بیشتر در طول سفر، کمک شایانی می‌کند، اما نباید در برخی امور سهل‌انگاری کرد. عدم توجه به نکات ساده بهداشتی در طول سفر می‌تواند بیماری‌های مختلف بسیاری را برایتان به ارمغان بیاورد. پس بهتر است برای پرهیز از هر گونه بیماری خصوصا بیماری‌های پوستی و گوارشی به نکات زیر توجه کنید.

نقاط آلوده در مراکز اقامتی

در طی یک پژوهش علمی، مشخص شد که کثیف ترین نقطه در یک هتل یا هر مرکز اقامتی دیگر دکمه سیفون توالت است. این دکمه ها معمولا هرگز از سوی خانه داران هتل نظافت نمی شوند. دستگیره های در، کلیدهای برق، کنترل های تهویه های هوا و تلویزیون از دیگر مواردی است که مورد نظافت قرار نمی گیرند. بهتر است پس از ورود به اتاقتان ابتدا سرویس بهداشتی خود را بررسی کنید و از ضدعفونی شدن آن مطمئن شد. معمولا مواد ضدعفونی آبی رنگ هستند که پس از نظافت سرویس های بهداشتی براحتی می توان باقی مانده رنگ آنها را تشخیص داد. بهتر است برای سلامت خود و همسفران، در وان حمام نخوابید. یک لذت کوتاه چند ساعته به دچار شدن به بیماری های قارچی نمی ارزد.

بهتر است ملافه های تخت را بررسی کنید. گاه خانه دارها به جهت کمبود وقت یا نارضایتی از کارفرمایشان، ملافه ها را تعویض نمی کنند و تنها به تکاندن آنها و از بین بردن موهای باقیمانده از مهمان قبلی اکتفا می کنند.

با مشاهده این موارد بهتر است برای حفظ سلامت خود از مسئول نظافت اتاق بخواهید که ملافه تان را تعویض کند یا از ملافه های یکبار مصرف که به سادگی در مراکز خرید قابل دسترس هستند بهره ببرید.

حوله های داخل اتاق نیز ازجمله وسایلی است که حتما باید از پاکیزگی آنها مطمئن شد. متاسفانه این حوله ها سبب سرایت بسیاری از بیماری های پوستی در بین مهمانان مراکز اقامتی می شوند.

معمولا در داخل اتاق تعدادی لیوان برای استفاده مهمانان وجود دارد. متاسفانه در 90 درصد موارد این لیوان ها با آب و مواد شوینده تمیز نمی شوند، بلکه توسط دستمال های گردگیری تنها پاک و از لکه مبرا می شوند. پس هرگز از این لیوان ها استفاده نکنید.

کافه و رستوران

در کافه ها و رستوران ها اعم از داخل شهری، بین راهی و حتی کافه ها و رستوران های هتل ها، مواردی وجود دارد که توجه به آنها می تواند در جلوگیری از بروز بسیاری از بیماری ها کمک کننده باشد. لوازم مصرفی عمومی که در این مراکز وجود دارند در بیشتر موارد تمیز نمی شوند و اگر هم نظافت شوند، با دستمال هایی که تقریبا همه جا را تمیز می کنند، این کار صورت می گیرد. نمکدان و فلفل دان، سس های روی میزها، سینی های حمل غذا در رستوران های سلف سرویس و سایر لوازم مصرفی عمومی معمولا به انواع میکروب و باکتری مبتلا هستند.

چهارشنبه 29/8/1392 - 18:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته