• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 38736
تعداد نظرات : 5244
زمان آخرین مطلب : 3353روز قبل
خواص خوراکی ها
رابطه مصرف میوه و سبزیجات و تقویت حافظه
استفاده از میوه و سبزیجات مطمئناً هم در غذای شما تنوع ایجاد می‌کند و هم غذای شما را مغذی می‌نماید. اما ..

 

استفاده از میوه و سبزیجات مطمئناً هم در غذای شما تنوع ایجاد می‌کند و هم غذای شما را مغذی می‌نماید. اما آیا میوه و سبزیجات به جز این دو مورد فایده دیگری برای سلامتی دارد؟

فیتوکمیکال ها موادی هستند که در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند و تصور می‌شود که از بی‌نظمیهایی در بدن جلوگیری می‌کنند. محققان وجود این مواد را در توت فرنگی، اسفناج و زغال اخته پیدا کرده اند و تاثیر آنها را بر حافظه نیز یافته اند.

همچنین بعضی از گیاهان در جلوگیری از کاهش گیرنده های بینایی در شبکیه که عامل کوری در سنین میان سالی(بعد از 50 سال) می‌باشد،‌نیز کمک می‌کنند.

خوردن بروکلی، کلم،‌اسفناج و کیوی می‌تواند هم در تقویت حافظه و هم در حل مشکلات بینایی مفید باشند. اگرچه محققان در ادامه مطالعات گفته اند که افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدنتان را تهیه می‌کنند و به غذاهای شما تنوع و رنگ می‌بخشد.
تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ
شنبه 25/6/1391 - 17:10
اقتصاد
5 راهكار برای پس‌انداز کردن
برای ترک عادت خرید چیزهای بی‌مورد و آنی، کمی صبر کنید. اگر بعد از یک ماه احساس کردید واقعا آن را می‌خواهید و پول کافی هم دارید، اقدام به خرید کنید.


نیاز به پول هیچ وقت تمامی ندارد. هرچه بیش‌تر داشته باشیم بیش‌تر هم خرج می‌کنیم.
تنوع کالا و خدمات، وسوسه‌ای‌ است برای بیش از درآمد متوسط خرج کردن. اما بعضی وقت‌ها به خصوص اگر برنامه‌ای خاص در نظر داشته باشید، چاره‌ای جز پس‌انداز نیست.
با آن که پس‌انداز کردن برای کسانی که عادت به آن ندارند، کار سختی است، اگر زمانی مجبور به این کار شدید، از 5 روش زیر کمک بگیرید:
1- روی درآمد واقعی و ماهانه خود حساب کنید نه چیزهای باارزشی که دارید.
طی یک ماه تمام هزینه‌ها حتی کوچک‌ترین چیزهایی که بابت آن‌ها هزینه می‌کنید را یادداشت کنید. وقتی هزینه لازم برای امرار معاش را برآورد کردید، می‌توانید مقدار اضافی آن را هر ماه پس‌انداز کنید.
2- قبل از خرید کمی دست نگه دارید.
 برای ترک عادت خرید چیزهای بی‌مورد و آنی، کمی صبر کنید. اگر بعد از یک ماه احساس کردید واقعا آن را می‌خواهید و پول کافی هم دارید، اقدام به خرید کنید.
3- هزینه‌های تفریح و سرگرمی را داخل پاکت جداگانه بگذارید.
مثلا رفتن به کافی‌شاپ را از سایر هزینه‌ها جدا کرده، زمانی که پاکت خالی شد، یعنی زمان رستوران رفتن و بیرون هزینه کردن در این ماه تمام شده است.
این کار باعث می‌شود به تفریحات مورد علاقه خود ادامه دهید ولی برای آن‌ها محدودیت قائل شده، زیاده‌روی نکنید.
4- کاری کنید پول به طور خودکار بابت پس‌انداز از حقوق شما کم شود.
اگر پولی در دست نداشته باشید، آن را خرج نمی‌کنید. این روش راه خوبی برای پس‌انداز در هر ماه است.
5- به دنبال تغییر روش‌هایی باشید که به پس‌انداز ماهیانه کمک کند.
مثلا استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی، ترک سیگار، یا خرید از جاهایی با قیمت مناسب تا هر ماه بتوانید مقداری پول ذخیره کنید.
منبع : hamshahrionline.ir
شنبه 25/6/1391 - 17:9
سلامت و بهداشت جامعه
جایگزینی برای قرص‌های رنگارنگ ویتامینی
آن قدر مردم در مورد خطر بیماری‌های مزمن، سرطان، پیری، آلزایمر و مانند آن شنیده‌اند كه برای فرار از آن حتی شده از طرف خودشان...
این روزها استفاده از كپسول‌های رنگارنگ مولتی‌ویتامین در بیشتر جوامع باب شده است.

آن قدر مردم در مورد خطر بیماری‌های مزمن، سرطان، پیری، آلزایمر و مانند آن شنیده‌اند كه برای فرار از آن حتی شده از طرف خودشان تجویزهای مختلف می‌كنند كه ویتامین‌های مختلف از همین تجویزهاست. با این حال، تازه‌ترین مطالعات، فایده این ویتامین‌ها را زیر سؤال برده‌اند؛ به‌خصوص وقتی به‌صورت مكمل مصرف شوند.

محققان از جمع‌بندی این مطالعات چنین نتیجه‌گیری می‌كنند كه بهتر است به جای اتكا به قر‌ص‌ها و كپسول‌های رنگارنگ ویتامینی، به مصرف متعادل میوه‌ها و سبزی‌های تازه حاوی این ویتامین‌ها روی آوریم تا از همه فواید آن به اندازه لازم بهره ببریم.

یكی از این مطالعات كه به‌تازگی نتایج آن در نشریه انجمن پزشكی آمریكا چاپ شده، نشان می‌دهد كه مصرف ویتامین C یا E، نقشی در كاهش میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، شامل حمله قلبی یا سكته مغزی ندارد.

رویترز گزارش كرده است در این مطالعه كه  روی بیش از 14 هزار نفر انجام شده مشخص شده كه طی 8 سال مطالعه، مصرف این ویتامین‌ها هیچ تفاوتی با مصرف دارونما (ماده‌ای بی‌اثر) نداشته است. پیشتر مطالعات آزمایشگاهی نشان داده بود كه این ویتامین‌ها خاصیت آنتی‌اكسیدانی دارند و به همین علت می‌توانند رادیكال‌های آزاد حاصل از سوخت‌وساز بدن را از بین ببرند؛ موادی كه تجمع آنها در بدن می‌تواند سبب تسریع فرآیندهای پیری سلولی، سرطان و بیماری‌های دیگر شود. همچنین مطالعات دیگر نشان داده بود كه مصرف میوه‌جات و سبزیجات، از این جهت كه حاوی اینگونه مواد آنتی‌اكسیدانی هستند، می‌توانند از احتمال ابتلا به این بیماری‌ها بكاهند.

اما آیا مصرف این ویتامین‌ها، به‌صورت مكمل‌های جداگانه هم می‌تواند چنین خاصیت مفیدی داشته باشد؟ ‌این سؤالی است كه مطالعات بعدی در پی پاسخ به آن بوده‌اند و جواب اكثر آنها به آن منفی بوده است. به‌عنوان مثال، در یكی از این مطالعات در دانشگاه كپنهاگ، مشخص شده كه هیچ دلیل محكمی برای اینكه مولتی‌ویتامین‌ها بتوانند باعث افزایش طول عمر شوند، به دست نیامده است.

وقتی این محققان، نتایج 20 مطالعه مرتبط‌تر و معتبرتر را انتخاب و تحلیل كردند، به نتیجه جالب‌تری رسیدند و آن اینكه انواع ویتامین‌ها حتی ممكن است باعث مرگ زودرس شوند. به این ترتیب كه ویتامین E، باعث بالارفتن 4 درصدی احتمال مرگ زودرس می‌شود، بتاكاروتن، آنتی‌اكسیدان معروف و پیش‌ساز ویتامین A، باعث افزایش 7 درصدی آن می‌شود و خود ویتامین A باعث 16 درصد افزایش در احتمال مرگ زودرس افراد می‌شود. در این بررسی‌ها، نتیجه قابل ‌ارائه‌ای در مورد مصرف ویتامین C و همچنین سلنیوم به دست نیامده است.

مطالعه دیگر، سال گذشته میلادی، در دانشگاه كلورادوی آمریكا انجام شد كه نشان می‌داد برخلاف آنچه متخصصان و ایمنی‌شناسان تصور می‌كردند مصرف ویتامین E، نه تنها تاثیر مثبتی در كاهش خطر ابتلا به سرطان ریه ندارد بلكه درصورت زیاده‌روی در مصرف ممكن است احتمال بروز آن را افزایش هم بدهد.

این محققان در آن زمان در شماره فوریه نشریه «طب اورژانس و بیماری‌های تنفسی» اعلام كرده بودند استفاده از روزی 400 میلی‌گرم از این ویتامین یا بیشتر در درازمدت، می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را تا 28 درصد بالا ببرد. براساس این مطالعه، همچنین مشخص شده بود كه این خطر، به‌خصوص در مورد سیگاری‌ها به شكل جدی‌تری وجود دارد.
مطالعه دیگری كه نتایج آن بهار سال 2004 منتشر شد، نشان‌دهنده تاثیر منفی ویتامین‌های اضافی بر سوختن كلسترول در بدن بود. در این مطالعه كه در دانشگاه نیویورك روی تاثیر 2 ویتامین E و C و آنتی‌اكسیدان بتاكاروتن انجام شده بود، مشخص شد این 3 عامل، می‌توانند آنزیم‌های كبدی مسئول سوزاندن كلسترول بد خون، به نام VLDL را مهار كنند و به این ترتیب باعث تجمع آن در بدن شوند.

مطالعات پیشین نشان داده بودند كه افرادی كه ویتامین‌های بیشتری دریافت می‌كنند، چربی كمتری در رگ‌هایشان رسوب می‌كند و به همین علت، محققان تصور كرده بودند كه شاید مصرف ویتامین اضافی هم بتواند با تاثیرگذاری مثبت روی سوخت‌وساز چربی‌ها، در كاهش بروز تصلب شرائین، مؤثر باشد؛ بیماری‌ای كه از رسوب چربی‌ها در دیواره رگ‌ها ایجاد می‌شود و موجب حمله قلبی و سكته مغزی در تعداد زیادی از بیماران می‌شود. با این حال، نتایج مطالعات انجام‌شده، خلاف این را نشان داد و محققان را از یافتن راه‌ میان‌بری برای كاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و در نتیجه كاهش مرگ‌ومیر زودرس این بیماران ناامید كرد.

مطالعات دیگری نیز در مورد تاثیر احتمالی مصرف مولتی‌ویتامین‌ها بر میزان ابتلا به سرطان‌ها انجام شده و نتایج مشابهی داشته است. محققان مركز ملی تحقیقات سرطان آمریكا در سال 2007 نشان دادند مردانی كه در روز بیش از یك عدد قرص مولتی‌ویتامین استفاده می‌كنند، 32 درصد بیشتر از سایر مردان به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند. ضمن اینكه احتمال كشندگی سرطان پروستات هم در این مردان، در مقایسه با سایر مردانی كه هیچ‌گاه به‌طور منظم از این قرص‌ها استفاده نكرده‌‌اند، تقریبا دو برابر است.

منبع: همشهری آنلاین
شنبه 25/6/1391 - 17:8
بیماری ها

لکنت زبان چیست ؟


_ لکنت زبان عبارت است از اختلال در روان بودن و الگوی زمانی تکلم به نحوی که نامتناسب با سن فرد باشد . در لکنت زبان یک یا چند مورد از موارد ذیل دیده می شود : تکرار اصوات، طولانی کردن کلمات ، مکث هایی در وسط کلمات ، عوض کردن کلمات به منظور جلوگیری از گیر کردن و بلاخره توقف ها یا مکث های بارز .

در بیشتر افراد این اختلل از دوران کودکی آغاز می شود . لکنت زبان ممکن است در طی تمرینات شفاهی یا آواز خواندن یا حرف زدن با اشیا یا حیوانات خانگی برطرف کرد .

درمان : گفتار درمانی ، آموزش ریلکسیشن ، انجام هیپنوتیزم همراه با تلقین ، روان درمانی و خانواده درمانی ( در صورت وجود پاتولوژی بارز در بیمار و خانوداه ، روان درمانی و خانواده درمانی اندیکاسیون دارد ) ، تکنیک جدید درمانی ( Self – Therapy ) است با فرض اینکه لکنت زبان یک علامت نیست ، بلکه رفتاری قابل تعدیل است و درمان دارویی هم نوعی دیگر از روش های درمانی است .
شنبه 25/6/1391 - 17:8
دانستنی های علمی
مهم ترین دلیل فرار دختران دهه 60 از ازدواج !
وقتی پای ازدواج به میان می‌آید، در دوره كنونی به‌طور طبیعی افراد متولد دهه 60 در خط مقدم انتخاب‌ها قرار می‌گیرند و ...



 وقتی پای ازدواج به میان می‌آید، در دوره كنونی به‌طور طبیعی افراد متولد دهه 60 در خط مقدم انتخاب‌ها قرار می‌گیرند.آنهایی كه در دهه 60 به دنیا آمدند، احتمالا پدر و مادری دارند كه آن‌ها را از مشكلات دور نگه داشته و تنها توصیه والدین به آن‌ها خوب درس خواندن و موفقیت شغلی و اجتماعی بوده است!


پژوهشگران علم روان‌شناسی در رتبه‌بندی فشارهای روانی كه می‌تواند یك فرد را تحت‌تاثیر قرار بدهد، «ازدواج» را جزو پرفشارترین موقعیت‌های زندگی معرفی می‌كنند. ‌تمایل نداشتن به ازدواج در میان جوانان، چند سال است كه ذهن جامعه را به‌خود مشغول كرده. جدا از پیامدهای اجتماعی این موضوع، شناخت چرایی و چگونگی این ‌تمایل نداشتن، مسئله‌ای مهم به‌نظر می‌رسد. وقتی پای ازدواج به میان می‌آید، در دوره كنونی به‌طور طبیعی افراد متولد دهه 60 در خط مقدم انتخاب‌ها قرار می‌گیرند.

مهم‌ترین بهانه‌های فرار

گفته می‌شود كه در آقایان به‌علت‌های مختلفی مثل دغدغه‌های مالی و مسئولیت‌های متعدد و پیچیده، تمایل به ازدواج كاهش بیشتری یافته است اما شواهد حاكی از آن است كه میل به تشكیل زندگی مشترك در خانم‌ها هم با كاهش جدی روبه‌روست. چیزی كه كمتر شنیده‌ایم دلایل این كاهش تمایل به ازدواج است. نظرسنجی مجله تپش، نتایج جالب و تا حدود زیادی روشنگر را به ما ارائه داده است كه می‌تواند مورد تحلیل دقیق قرار بگیرد. در این نظرسنجی، خانم‌های متولد دهه 60 دلایل مجرد ماندن خود را از میان چند گزینه پیش‌بینی شده انتخاب كرده‌اند. بگذارید به نتایج نظرسنجی نگاهی بیندازیم و پاسخ‌ها را بررسی كنیم.

بیشترین درصدها به این 3 گزینه مربوط می‌شود:

نداشتن خواستگار مناسب
ترس از ازدواج
و گزینه آخر كه با عنوان «دلایل دیگر» مطرح شده

بین این 3 گزینه كه بیشتر از 80 درصد پاسخ‌ها را در بر می‌گیرند، به‌نظر می‌رسد «ترس از ازدواج» پاسخ سر راست‌تری باشد. زیرا همین ترس از ازدواج می‌تواند خود را در پاسخ‌های دیگر (مثل نداشتن خواستگار مناسب یا قصد ادامه تحصیل) پنهان كند. نداشتن خواستگار، مشكلات مالی و موانع مرسوم در مسیر ازدواج، درصد زیادی را به‌خود اختصاص نداده‌اند اما به هرحال مشكلات قابل تاملی هستند.


چرا از ازدواج می‌ترسند؟

پژوهشگران علم روان‌شناسی در رتبه‌بندی فشارهای روانی كه می‌تواند یك فرد را تحت‌تاثیر قرار بدهد، «ازدواج» را جزو پرفشارترین موقعیت‌های زندگی معرفی می‌كنند. ازدواج پس از موقعیت‌هایی مثل «از دست دادن افراد نزدیك خانواده» و «جدایی»، می‌تواند به‌عنوان رخدادی پراسترس كه یك فرد در طول زندگی ممكن است با آن روبه‌رو شود، ارزیابی می‌شود. پس ترس از ازدواج، ترس غیرطبیعی نیست. به‌طور مشخص، ازدواج برای نسل‌های گذشته هم با استرس همراه بوده اما چه شده كه در سال‌های اخیر، روند بالا رفتن سن ازدواج و در نهایت تمایل نداشتن به آن بیشتر شده است؟ شاید این مسئله به‌طور عمده به تحول جامعه و عبور از دوران سنتی به دوران مدرن وابسته باشد كه آن را می‌توان در چند محور از جمله موارد زیر، پیگیری كرد.


1) بلوغ دیررس اجتماعی

امروزه فرزندان باید مسیرهای طولانی و پیچیده‌ای را تا رسیدن به استقلال شخصی طی كنند. تحصیلات، پیدا كردن شغل و توانایی استقلال مالی می‌تواند سال‌های زیادی از عمر هر جوان را برای فراهم كردن یك زندگی مناسب، بگیرد. این موضوع در حالی است كه معمولا آموزش‌های ارائه شده - چه از طرف والدین و چه از طرف نهادهای آموزشی- چندان در بر گیرنده مهارت‌های لازم برای زندگی نیست.


2) به‌هم ریختن تعریف‌ها و نابسامانی نقش‌ها

گذر از یك ساختار و نرسیدن به سازمان جدید، مشكلی است كه سال‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌كنیم. در شكل سنتی ازدواج چیزهایی مثل سن، انتخاب، وظایف و نقش‌ها تعریف مشخص‌تر و دقیق‌تری داشت اما امروزه این مقیاس‌ها به‌هم ریخته و تعریف مشخصی ندارد. به همین دلیل ریسك تشكیل یك زندگی جدید بالا رفته و نگرانی‌ها در مورد آن زیاد شده است. از طرفی تداخل ارزش‌های سنتی و مدرن، این موضوع را پیچیده‌تر می‌كند؛ چیزهایی مثل تفاوت جایگاه زن در اجتماع، خانواده و مسئولیت‌های او، در مقابل فشار باورهای سنتی یا مراسم و مراحل ناكارآمد ازدواج در دوره جدید، موانعی است كه خودبه‌خود این موضوع را دشوارتر می‌كند.


3) كمبود حمایت اجتماعی

زندگی كردن در جامعه امروزی، همه ما را به سمت فردگرایی بیشتر و دوری از روابط عاطفی گسترده سوق می‌دهد. روابط ما محدود شده و مشكلات خود را باید از دیگران پنهان كنیم. این پنهان‌كاری تا جایی است كه تقریبا نمی‌دانیم دیگران با این مشكل چگونه دست و پنجه نرم می‌كنند. شك نكنید اطلاعات عمومی كه توسط رسانه‌ها به دست ما می‌رسد چندان كارگشا نیست. بچه‌هایی كه در دهه 60 به دنیا آمدند، احتمالا پدر و مادری دارند كه آن‌ها را از مشكلات دور نگه داشته و تنها توصیه والدین به آن‌ها خوب درس خواندن و موفقیت شغلی و اجتماعی بوده است! این موضوع باعث شده كه اطلاعات بچه‌ها از والدین بیشتر باشد و در نتیجه اعتماد بچه‌ها به راه‌كارهای آن‌ها كمتر. در نتیجه اضطراب رویارویی با موقعیت‌های زندگی افزایش می‌یابد.

  
منبع :parsine.com    

شنبه 25/6/1391 - 17:7
ازدواج و همسرداری
روان درمانگری می‌گوید: راز موفقیت زندگی مشترک این است که زوج ها مدام از یکدیگر بپرسند. «چه خبر؟»



 برای ساختن یک زندگی مشترک موفق، هر چه بیشتر با دنیای درونی یکدیگر آشنا باشید، روابط شما راضی کننده‌تر و عمیق‌تر خواهد شد.

پرسشنامه ای در زیر مطرح می کنیم به این پرسشها در کمال آرامش پاسخ دهید و سپس دفترچه‌هایتان را با  نامزدتان مبادله کنید. بعد از آن می توانید با هم بحث و گفت وگو کنید.




موفقیت‌ها و تلاش‌های من

1. به کدام رویداد زندگی خود افتخار می‌کنید؟


2.این موفقیت‌ها چگونه زندگی شما را شکل بخشیده‌اند؟
چطور بر مسیر تفکرتان درباره خود و توانایی‌هایتان اثر گذاشته است؟


3.به خود بالیدن در زندگی شما چه نقشی دارد؟ 
آیا در کودکی والدین شما احساس سربلندی خود را از شما ابراز کرده‌اند؟


4.آیا والدین شما، علاقه خود را به شما نشان داده‌اند؟


5.سربلندی از پیشرفت‌هایتان چه نقشی در زندگی مشترک شما داشته است؟




آسیب‌ها و التیام‌های من

1.از چه رویدادها یا دوره‌های دشواری عبور کرده‌اید؟

2.چگونه این ضربه‌های روانی پشت سر گذاشته‌اید؟

3.چگونه دوباره نیرو گرفتید و خود را التیام دادید؟

4.چگونه از خود در برابر وقوع مجدد این حوادث حفاظت کردید؟

5.این آسیب‌ها و روش‌های حفاظتتان، چه تاثیری در زندگی مشترک فعلی شما داشته است؟




دنیای عاطفی من

1.
در دوران کودکی، والدین شما عواطف خشم، ترس، غم و اندوه، مهر و محبت، علاقه به یکدیگر را چگونه ابراز می‌کردند؟

2.آیا در دوران کودکی مشکل عاطفی خاصی داشتید؟

3.آیا احساساتتان را راحت بیان می‌کنید؟

4.در ابراز احساسات، چه تفاوت‌هایی میان شما و همسرتان وجود دارد؟




رسالت و میراث من

1.تصور کنید بالای سر قبر خود ایستاده اید، دوست دارید دیگران شما را چگونه توصیف کنند؟

2.هدف و معنای زندگی شما چیست؟ برای چه چیزی تلاش می‌کنید؟

3.علاقه دارید پس از مرگ‌تان چه میراثی به جای بگذارید؟

4.چه اهداف مهمی هنوز پیش رو دارید؟




دوست دارم چه کسی باشم؟

1.فردی که می‌خواهید باشید، توصیف کنید.

2.برای رسیدن به این آرمان، چه کمکی می‌توانید به خود کنید؟

3.چه تلاش‌هایی برای خودِ آرمانی‌تان کردید؟

4.چه ویژگی‌هایی را باید در خودتان از بین ببرید؟

5.چه رویاهایی را از خود دریغ کرده‌اید؟

6.دوست دارید زندگیتان در پنج سال آینده چگونه باشد؟

همه ی این تمرینات و پرسشها به شما در به دست آوردن بینش فردی عمیق‌تر و نقشه دقیق‌تر از زندگی و دنیای یکدیگر کمک می‌کند. کسب آگاهی و آشنایی بیشتر با همسر خود و در میان گذاشتن دنیای درونی خود با شریک زندگی، فرآیندی جاری است. این در واقع فرآیند زندگی است. بنابراین هر چند وقت یکبار اطلاعات خود را به روز کنید. روان درمانگری می‌گوید راز موفقیت زندگی مشترک این است که زوج ها مدام از یکدیگر بپرسند «چه خبر؟»


شناخت یکدیگر اولین گام و مبنایی برای داشتن زندگی خوشبخت است.




منبع : bornanews.ir
شنبه 25/6/1391 - 17:6
ازدواج و همسرداری
همه چیز درباره آزمایش قبل از ازدواج
متخصصین بر این باورند كه افراد باید قبل از ازدواج به وسیله برخی آزمایش های خاص از عدم وجود این بیماری ها در خود و فرد مقابل اطمینان حاصل نمایند .

وقتی برای عقد به دفاتر ازدواج مراجعه می کنید، همانجا به شما نامه ای می دهند که با مهر برجسته اعتبار گرفته است. دفتر دار شما را به آزمایشگاه ارجاع می دهد و ازتان می خواهد که اول برگه سلامت جسمی تان را پیش او ببرید تا او مجوز جاری کردن خطبه عقد را داشته باشد. اما این برگه چیست و چه چیزی را ثابت می کند.
برگه سلامت زوجین شامل برخی آزمایش های خاص می باشد كه انجام آنها برای جاری شدن خطبه عقد از سوی زوجین الزامی است. در این رابطه برخی از متخصصین توصیه می کنند كه بهتر است زوجین در مرحله قبل از ازدواج علاوه بر آزمایش های الزامی، برخی آزمایش های مهم و حیاتی دیگر را نیز در دستور كار خود قرار داده و بنیان زندگی و سلامت خانواده آینده شان را تضمین کنند.

در آزمایش های قبل از ازدواج از خون و ادرار افراد نمونه گیری می شود.
 از بررسی نمونه گیری خون فرد می توان به بیماری های خونی ( تالاسمی )، ژنتیكی و مقاربتی و از نمونه ادرار می توان به اعتیاد یا عدم اعتیاد فرد پی برد.

1 - آزمایش عدم اعتیاد
برای تشخیص اعتیاد زوجین به انواع مواد مخدر از هر دو نفر چه دختر و چه پسر نمونه ادرار گرفته و آزمایش و بررسی می شود. علت اصلی توجه به این آزمایش این است كه مصرف سیگار و مواد مخدر در زن یا مرد نه تنها باعث برخی بیماری های عصبی، پرخاشگری و ... در خود فرد می شود و زندگی زناشویی را به  نابودی می كشاند بلكه بر قدرت باروری زن و یا ایجاد اختلالات رفتاری و عقب ماندگی های ذهنی در جنین و نوزاد بسیار تاثیرگذار می باشد.
2 - بررسی بیماری تالاسمی
تالاسمی یك بیماری ارثی است كه در آن مغز استخوان قادر به ساختن هموگلوبین به مقدار كافی نمی باشد. هموگلوبین نام ماده ای در خون است كه سلولهای قرمز خون به وسیله آن اکسیژن را به قسمتهای مختلف بدن می رساند.
تالاسمی دو نوع است: مینور و ماژور

_ تالاسمی مینور : این تالاسمی در علم پزشكی به عنوان بیماری تلقی نشده و فرد مبتلا به آن به راحتی می تواند به زندگی شخصی خود ادامه دهد. مشكل این افراد زمانی بروز می نماید كه با  فردی ازدواج نمایند كه او هم تالاسمی مینور دارد. در این حالت  25 درصد احتمال دارد كه فرزند آنها با بیماری تالاسمی ماژور به دنیا بیاید.

_ تالاسمی ماژور : در تالاسمی ماژور فرد به دلیل اختلال در هموگلوبین بدنش به کم خونی شدید مبتلا می گردد و به همین دلیل درگیر مشكلاتی چون پوکی استخوان، اختلال عملکرد غدد داخلی مانند لوزالمعده و بروز دیابت، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات گوارشی و... می گردد. بر این اساس  معمولاً طول عمر این افراد کوتاهتر از افراد معمولی می باشد.
3 - بررسی بیماریهای مقاربتی چون سوزاک، سیفلیس، ایدز و ... 
بیماریهای مقاربتی به بیماری هایی گفته می شود که در زمان تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شوند. متخصصین بر این باورند كه افراد باید قبل از ازدواج به وسیله برخی آزمایش های خاص از عدم وجود این بیماری ها در خود و فرد مقابل اطمینان حاصل نمایند تا هم سلامت خودشان تامین گردد و هم نسبت به سلامت فرزندانشان در آینده اطمینان حاصل نمایند. 
4 - آزمایش های ژنتیك
هزاران نوع بیماری ارثی وجود دارند كه ممکن است از طریق به ارث رسیدن ژنهای مشترک در پدر و مادر، فرزندان را مبتلا سازند. هدف اصلی مشاوره ژنتیک، مشخص کردن خطر وقوع یا تکرار بیمارهای ارثی و انتقال آن از مادر به نوزاد است.

معمولاً متخصصان توصیه می کنند که تمام اقشار جامعه قبل از ازدواج به متخصصین ژنتیک مراجعه كرده و آزمایش های آن را انجام دهند اما از دید آنها انجام این آزمایش ها برای برخی از افراد و گروهها لازم و ضروری می باشند كه در زیر به برخی از آنها اشاره می شود :

1 - افرادی که قصد ازدواج فامیلی دارند. (با هر نسبتی)

2 - ازدواج غیر فامیلی که در آن یکی از طرفین (دختر یا پسر ) دارای اختلال ژنتیکی مادرزادی هستند.

3 - دختر و پسر سالمی که بستگان درجه یکشان دچار اختلالات ژنتیكی می باشند.

4 - خانم‌هایی که در سن زیر 18 سال و بالای 33 سال باردار می شوند.

5 - ازدواج با دختر یا پسری که در مراکز پرخطری چون کارخانه مواد شیمیایی، انرژی هسته ‌ای و ... کار می‌کنند.



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
شنبه 25/6/1391 - 17:6
ازدواج و همسرداری
مشاوره قبل از ازدواج چه کمکی به شما می کند؟
البته مشاور ازدواج هیچ وقت به شما نمی گوید که این کار را بکنید یا نکنید. وظیفه مشاور آگاه کردن است. او می گوید که نتیجه چنین ازدواجی چه خواهد بود تا شما خودتان دست به انتخاب بزنید.

این روزها کارشناسان بسیاری توصیه می کنند که زوج های جوان قبل از آغاز زندگی مشترک حتماً با مشاور معتمد مشورت کنند. این توصیه از آنجا جدی شده که رسانه ها در سال های گذشته آمار نگران کننده ای را در خصوص طلاق زوجین به خصوص در 5 سال اول زندگی مشترک منتشر کرده اند.  به همین دلیل است که بحث نیاز جدی به مشاوره قبل از ازدواج برای زوج های جوان مطرح می شود.
متاسفانه در کشور ما زوج ها خیلی وقت ها اطلاع کافی از مشاوره هایی که مشاوران در اختیار آنها می گذارند ندارند، یا گاهی احساس می کنند چون به حد مطلوبی از استقلال مالی و خانوادگی رسیده اند، می توانند بدون مشورت با افراد دیگر بهترین انتخاب را داشته باشند.
عده ای هم در انتخاب مشاور اشتباه می کنند و با مشورت دوستانشان برخی ملاک های کلیشه ای را برای همسرشان در نظر می گیرند و زمانی که دختر یا پسری با این شرایط را پیدا می کنند احساس می کنند به آن زوج رویایی رسیده اند و به صورت هیجانی دست به انتخاب می زنند.
این ملاک ها اگرچه ملاک های عرفی جامعه ما هستند ولی در عرف این ملاک ها نه به صورت جزئی بلکه به صورت کلی مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که روانشناس یا مشاور ازدواج، همه این موارد را با فاکتورهای جزئی مورد ارزیابی قرار می دهد تا بتواند بررسی درست شخصیتی از زوجین ارائه دهد. یعنی در واقع مشاور تلاش می کند دیدگاه ها و اهداف زوجین را در زندگی مورد بررسی قرار بدهد و طرف مقابل را با این دیدگاه ها و اهداف آشنا کند.

شناخت روی این موضوعات در همان ابتدای تشکیل زندگی مشترک مهم است چون فقط با شناسایی این جزئیات است که زوج ها می توانند به نتیجه برسند که می توانند با هم ادامه مسیر بدهند یا نه. مثلا اگر زوجی می خواهند به یک هدف مشترک برسند مشاور این موضوع را طوری بررسی می کند که ببیند آیا این زوج سرعت حرکتشان برای رسیدن به آن هدف یکی هست یا خیر؛ اگر یکی نباشد توصیه می کند تا در مورد آن هدف بیشتر صحبت بکنند تا در آینده مشکلی برایشان پیش نیاید.

زن و مرد در
مرحله اول به لحاظ رفتاری، خانوادگی، سبک زندگی و تحصیلات باید مورد بررسی قرار بگیرند، که اگر این مرحله مثبت بود در مراحل دیگر باید به لحاظ ذهنی، و تفکراتی که دارند بررسی شوند تا نکات مشترک و غیر مشترک ذهنی شان مشخص گردد بعد از این هم نوع نگاه به زندگی و سرگرمی و تفریحاتی که می خواهند داشته باشند و لحظات مشترکشان مورد ارزیابی قرار می گیرد. به نظرم همه اینها مرحله به مرحله است و باید به صورت اجمالی بررسی شوند.

استقلال مالی چقدر مهم است؟
استقلال مالی شرط اول ازدواج است. یعنی وقتی زوجی پیش مشاور می روند پیش فرض مشاور این است که این زوج با توجه به استقلال مالی شان تصمیم به ازدواج گرفته اند مگر اینکه خلاف این امر ثابت شود. فرهنگ عمومی خانواده های ما به گونه است که اگر زوج استقلال مالی نداشته باشد حتما دخالت های نادرست و گاه و بیگاه خانواده ها در زندگی مشترک یک زوج به وجود خواهد آمد که این موضوع می تواند به زندگی آنها لطمه بزند بنابراین ما توصیه می کنیم که زوج ها حتما قبل از ازدواج به استقلال مالی برسند و در طول زندگی مشترک این مستقل بودن را حفظ کنند.

با این اوصاف جای عشق و وابستگی های عاطفی کجاست؟
بعضی ها می گویند چون محبتی میانشان شکل گرفته و عاشق هم هستند، می توانند با مشکلات مالی بعد از ازدواج کنار بیایند. واقعیت این است که کسی منکر عشق نیست. اما مشاوران به افراد توصیه می کنند زمانی که به شدت درگیر یک رفتار عاطفی هستند تصمیم نگیرند. چون در این درگیری عاطفی نمی توانند نکات منفی را ببینند و سعی می کنند همه موضوعات منفی را توجیه کنند.
البته مشاور ازدواج هیچ وقت به شما نمی گوید که این کار را بکنید یا نکنید. وظیفه مشاور آگاه کردن است. او می گوید که نتیجه چنین ازدواجی چه خواهد بود تا شما خودتان دست به انتخاب بزنید. اما به هیچ وجه دو طرف را مجبور به انجام کاری نمی کند.
موضوع مهمی مثل ازدواج نگاه عاقلانه ای می خواهد. مشاوران وظیفه دارند درباره آینده ازدواج با زوج ها صحبت کنند ولی حرف را تحمیل نمی کنند. بنابراین کسانی که تصمیم به مشاوره می گیرند بهتر است که بی طرفانه به مطب مشاوره بروند و اجازه دهند تا روند مشاوره به خوبی و در مسیر خودش طی شود وگرنه دیگر نیازی به انجام مشاوره نیست.
ازدواج جداً ممنوع!
گفتیم که مشاوران هیچ وقت توصیه به عدم ازدواج نمی کنند اما این حکم، یک استثنا دارد. یعنی موارد خاص. مثلاً وقتی تست های شخصیت شناسی و ... که در تمام دنیا مرسوم است را انجام می دهند و نتیجه این تست ها مناسب نیست، پیشنهاد می کنند با یک فرد مشکل دار ازدواج نکنید. کار آنها شناختن رفتارهای پنهان دو طرف است. در اکثر موارد با مشاوره می شود رفتارهای منفی را پوشش داد و یا از بین برد. اما در برخی موارد نتیجه ازدواج کاملا مشخص است.
مثلا جوانی که سوءظن دارد اصلا توصیه نمی شود ازدواج کند. مشاور با کسی در این رابطه تعارف ندارد. سوءظن با معیارهای یک ازدواج پایدار تداخل دارد. این بیماری چیزی نیست که خود طرف به آن معترف باشد. مثلا فکر می کند که دارد همسرش را در جامعه محافظت می کند در حالیکه این بیماری است و خانواده را متلاشی می کند. بنابراین اگر مشاور در بررسی های سلامت روانی و شخصیتی به چنین موارد برخورد کرد حتما درباره آینده این ازدواج شفاف سازی می کند. به همین دلیل است که توصیه می شود 6 تا 9 ماه دختر و پسر با هم در مراوده باشند و بعد از آن دوباره به مشاور مراجعه کنند.



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
شنبه 25/6/1391 - 17:5
ازدواج و همسرداری
یک مرد واقعی همیشه به خود و دیگران احترام می گذارد، مگر اینکه مورد بی احترامی قرار گیرد. او الگو و نمونه ای برای پیروان خود و به خصوص فرزندانش است.

درس امروز درسی پایه ای و اساسی است، در مورد پایه و اساس مرد بودن است. با کلیه ی اطلاعاتی که در دست دارم، مطمئن هستم که شما بحث درمورد چنین مسائلی را بی فایده می دانید و خواهید گفت چرا وقتی مسائل مهمتری مثل کار و تجارت هست، باید چنین چیزهایی یاد بگیرید. 
پاسخ این سوال بسیار ساده است: 
برای ساختن یک خانه فوق العاده، ابتدا باید یک فونداسیون محکم بسازید تا بتوانید سایر چیزهای زیبا را روی آن قرار دهید. برای ساختن یک مرد بزرگ نیز، نیاز به یک پایه و اساسی استوار و مستحکم است تا بعد بتوانید چیزهای کوچک دیگر را روی آن اضافه کنید. 

طی چند سال گذشته به من ثابت شده که اکثر مردها فاقد این فونداسیون و بنیاد هستند تا بتوان به آنها قانون ها و اصول دیگر را آموزش داد. تعاریف بسیاری برای یک مرد وجود دارد و افراد مختلف نظریه های متفاوتی دارند. اما من در اینجا آنچه واقعاً لازم است بدانید را برایتان آورده ام. 

ویژگی اول: یک مرد واقعی محکم و قوی است 
یک مرد واقعی بخاطر هر چیزی گریه نمی کند، زاری نمی کند، شکایت از چیزی نمی کند، تمارض نمی کند، و لازم نیست هر بار که عطسه کرد به پزشک مراجعه کند. یک مرد واقعی تصمیم می گیرد و با عواقب و نتایج این تصمیمات روزگار می گذراند. یک مرد واقعی مسئولیت اعمال و حرف های خود را بر عهده می گیرد. یک مرد واقعی، محکم و استوار است. و با سختی های زندگی مقابله می کند. یک مرد واقعی خشن و سرسخت است و از خود احساسات نشان نمی دهد. یک مرد واقعی ستون فقرات خانواده است و نمی تواند از خود ضعف نشان دهد. اگر از عنکبوت می ترسید، مسلماً یک مرد واقعی نیستید. 

ویژگی دوم : یک مرد واقعی متمرکز است 
یک مرد واقعی تفاوت بین مهم بودن چیزی و مهم نبودن آن را می فهمد. یک مرد واقعی وقت خود را صرف کارهای بیهوده ای که هیچ عایدی برای او ندارند، نمی کند. مطمئناً کارهای زیادی برای تفریح و سرگرمی وجود دارد، اما او باید برای انجام این کارها هم دلیل داشته باشد. یک مرد واقعی خود را روی قدرت، پول و خانواده اش متمرکز می کند. هیچگاه خود را روی مسائل جنسی متمرکز نمی کند. روابط جنسی در نتیجه ی داشتن قدرت، پول و خانواده، خود به خود به سراغش می آید. 

ویژگی سوم : یک مرد واقعی، اهمیت خانواده را درک می کند 
یک مرد واقعی خانواده اش را قدرتمند نگاه می دارد و به تاریخچه خانوادگی خود اهمیت زیادی می دهد. یک مرد واقعی می داند که فرزندانش هدیه ای از جانب خداوند هستند و باید با آنها به خوبی رفتار کند، هرچند هر از گاهی باید برای آنها قوانین و مقرراتی تعیین کند.

ویژگی چهارم : یک مرد واقعی غیبت نمی کند 
یک مرد واقعی اطلاعاتش را درمورد دیگران پیش خود نگاه می دارد. یک مرد واقعی در بحث های هیچ و پوچ شرکت نمی کند و درمورد چیزهایی که از آن اطلاع ندارد و مطمئن نیست حرف نمی زند. 

ویژگی پنجم : یک مرد واقعی همیشه سر حرفش هست 
هر وقت قولی بدهد، آن را عمل می کند. و اگر بداند که از عهده انجام قولی بر نمی آید، هیچ وقت حرفش را نمی زند. یک مرد واقعی مردن را به شکستن عهدش ترجیح می دهد. او می داند که حرفش نیز باید به قدرت عملش باشد. 

ویژگی ششم : یک مرد واقعی تلاش می کند تا الگو باشد 
یک مرد واقعی همیشه به خود و دیگران احترام می گذارد، مگر اینکه مورد بی احترامی قرار گیرد. او الگو و نمونه ای برای پیروان خود و به خصوص فرزندانش است. من هیچ وقت کارهایم را به خانه نمی آورم، به همین دلیل فرزندانم من را فقط به عنوان یک پدر می شناسند. شما نیز باید همین کار را بکنید. یک مرد واقعی هیچ گاه اجازه نمی دهد که فرزندانش پی به ضعف های او ببرند. 

ویژگی هفتم : یک مرد واقعی پول مورد نیازش را خود به دست می آورد 
یک مرد واقعی در انتظار صدقات و نیکوکاری های دیگران نمی نشیند. و پول پدرش نیز برای او کفایت نمی کند. او خود در جستجوی روزی خود بر می آید و اگر از پدرانش به او ارثیه ای برسد، به جای هدر دادن آن، ده برابرش می کند. 

ویژگی هشتم : یک مرد واقعی زن نما نیست 
یک مرد واقعی در گوشهایش گوشواره نمی اندازد و موهایش را بلند نمی کند . یک مرد واقعی باید حداقل سه دست کت و شلوار در کمد داشته باشد و حداقل سه بار در هفته باید کت و شلوار بپوشد. یک مرد واقعی می داند که چطور باید شیک باشد.

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
منبع : mardoman.net
شنبه 25/6/1391 - 17:5
تغذیه و تناسب اندام
رژیم‌های غذایی کامپیوتری غیرعلمی هستند
یک متخصص تغذیه گفت: رژیم‌های غذایی که توسط نرم‌افزارهای کامپیوتری طراحی می‌شوند؛ غیرعلمی هستند و فایده...

 

یک متخصص تغذیه گفت: رژیم‌های غذایی که توسط نرم‌افزارهای کامپیوتری طراحی می‌شوند؛ غیرعلمی هستند و فایده چندانی ندارند.

دکتر کوروش جعفریان، استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با رد رژیم‌های غذایی که توسط نرم‌افزارهای کامپیوتری طراحی می شوند، تصریح کرد: برنامه رژیم غذایی باید براساس ویژگی‌های شخصی فرد تنظیم شود.

وی با بیان اینكه کامپیوتر و برنامه‌های آن اطلاعی در مورد فرهنگ، علایق و سلایق غذایی فرد ندارند و به همین دلیل نمی‌توانند جای متخصصان تغذیه را بگیرند، توصیه کرد: افراد باید برای تنظیم برنامه مناسب غذایی به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنند.

این متخصص تغذیه با انتقاد از پزشکانی که یک رژیم غذایی را برای همه افراد توصیه می کنند، گفت: متخصصان تغذیه برای دادن رژیم غذایی نباید صرفا قد و وزن را اندازه گیری کنند و باید شاخص‌های دیگری را نیز آزمایش کنند تا رژیم غذایی فردی و بر اساس ویژگی‌ها و نیازهای هر فرد باشد.
منبع: isna.ir
شنبه 25/6/1391 - 17:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته