• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1310روز قبل
تاریخ

نویسنده : سمیه عبدیائی

 

 

در کمین صیاد


در سرزمین ایران، مردی می‌زیست که او را «صیاد» می‌نامیدند؛ نام و نشانی که شایسته فردی بود که با خوبی‌ها و کمالاتش، دل‌ها را صید می‌کرد. صیاد، ساده و صمیمی، ولی الگوی عزت و جوان‌مردی بود. هنوز او را به خوبی نشناخته و جایگاه بلندش را درک نکرده بودیم که باخبر شدیم منافق درمانده‌ای خود را در لباس رفتگر شهرداری پنهان می‌کند و صبح 21 فروردین، در کمین صیاد می‌نشیند تا هنگام خروج امیر دل‌ها از خانه، خون همیشه جوشان او را مقابل چشم فرزندش بر زمین بریزد.
سفر


سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، سال 1323 چشم به جهان گشود. شهرستان درگز در شمال خراسان زادگاه اوست. پدرش فردی نظامی بود که خانواده خود را با توجه به روحیات مذهبی‌اش سرپرستی می‌کرد. علی به دلیل وضعیت شغلی پدر به شهرهای مختلف سفر می‌کرد و دوران کودکی و نوجوانی‌اش را همراه خانواده در مشهد مقدس و شهرهای دیگری از جمله گرگان، آمل، شاهرود، گنبد و تهران پشت سرگذاشت. 
تحصیلات


شهید صیاد شیرازی، تحصیلات متوسطه را در دبیرستان امیرکبیر تهران به پایان رساند و تحصیلات نظامی‌اش را از سال 1343 در دانشگاه افسری آغاز کرد. پس از گذشت سه سال و دریافت مدرک کارشناسی، برای ادامه تحصیل عازم اصفهان شد. در این مدت، به یگان‌های تبریز و لشکر 81 زرهی کرمانشاه رفت و به عنوان دیده‌بان توپخانه، فرمانده آتشبار و افسر رابط توپخانه به فعالیت خویش ادامه داد تا اینکه سرانجام در سال 1346 با درجه ستوان دومی در رشته توپخانه دانش آموخته گردید. دوره آموزشی زبان انگلیسی را در تهران پشت سرگذاشت و سال 1351 از طرف ارتش، به آمریکا اعزام شد و دوره هواسنجی بالستیک را در آنجا گذراند. صیاد شیرازی دانشجوی ممتازی بود که پس از بازگشت از آمریکا، به مرکز آموزش توپخانه اصفهان منتقل شد و تا پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت خویش را با عنوان تدریس، نقشه‌برداری، معلم صبحگاه و کار با دانشجویان ادامه داد.
شبکه پنهانی


سپهبد شهید صیاد شیرازی، از حضور خویش در اصفهان نهایت استفاده را کرد. او در کنار رسیدگی به وظایف کاری و مسئولیت‌هایی که در ارتش داشت، نقش فعال خویش را در جریان مبارزات انقلاب اسلامی ادامه داد و حضور خود را در دفتر انقلاب جاودانه ساخت. صیاد در طول مدتی که در اصفهان بود، ارتباط خود را با جامعه روحانیت گسترش داد و با همکاری روحانیان مبارز و دیگر مردم انقلابی، به مبارزه بر ضد رژیم ستمشاهی پرداخت. او در سال 56، شبکه پنهانی مبارزه را در ارتش راه انداخت و با شناسایی نیروهای مبارز در محوطه پادگان و افسران با استعداد در کلاس‌های آموزشی، آنها را جذب جلسات خصوصی و فعالیت‌های پنهان شبکه مبارزاتی‌اش کرد. هدف صیاد، تشکیل نیروهای مسلمان در پادگان، پخش اعلامیه و نوارهای حضرت امام رحمه‌الله ، شناسایی افراد وابسته و فاسد، ترغیب سربازان به فرار از پادگان‌ها و در نهایت، تضعیف نظام شاهنشاهی بود.
نقشه‌های کودکانه


فقط یک سال و هفت ماه از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود که رژیم صدام به خود جرئت داد وارد مرزهای جنوبی کشورمان شود و از تصرف تهران در طول 48 ساعت سخن بگوید. با شروع جنگ تحمیلی، امیر سپهبد علی صیاد شیرازی مانند بسیاری از فرماندهان ارتش و سپاه، به جبهه نبرد شتافت و با هدف بیرون راندن بیگانگان از خاک کشور، به تلاش شبانه‌روزی خود در این راه مقدس ادامه داد. او مرد جنگ و عمل بود. فکر و قلبش برای رزمنده‌ها می‌تپید و هرگز جبهه را جز برای شرکت در جلسات شورای دفاع، دیدار و ملاقات با حضرت امام خمینی رحمه‌الله یا گزارش‌های عملیاتی به فرماندهی کل قوا ترک نمی‌کرد.
صیاد خط‌شکن


شهید صیاد شیرازی، فرمانده‌ای قاطع و توانا بود که افزون بر اجرای اصول مدیریت و کنترل امور، به طور هم‌زمان پا به پای نیروهای خویش در جبهه نبرد به مبارزه می‌پرداخت. او علاوه بر ایجاد روحیه آرامش و معنویت در رزمندگان اسلام، خودش را نیز در تمام سختی‌ها، خستگی‌ها و گرسنگی‌های آنها شریک می‌کرد.
خط‌شکنی صیاد و نیروهایش، نفوذ در مواضع دشمن، طراحی و برنامه‌ریزی عملیات، کنترل و سامان‌دهی امور جبهه و همکاری با خبرگزاری‌ها برای انعکاس اخبار جنگ در رسانه‌های داخلی و خارجی، از جمله عواملی بود که پیشرفت رزمندگان اسلام را تضمین کرد و موجب محبوبیت روزافزون او در دل همگان گردید.
تدبیر با قلب مجروح


کوتاهی و کارشکنی‌های بنی‌صدر از یک سو و سیل ویرانگر شایعات، تهمت‌ها، ناسپاسی‌ها و زخم‌زبان‌ها نیز از سوی دیگر، به قلب صیاد فشار می‌آورد تا او را از پای درآورد. ولی او مردانه ایستادگی کرد. او هم‌زمان با فرماندهی و دفاع جانانه در خط مقدم جبهه‌ها، به مقاومت و تدبیر در برابر عملکرد بنی‌صدر و اطرافیان او می‌پرداخت و سرانجام به خواست خدا به موفقیت هم رسید.
صیاد در پی شهادت


در گیر و دار جنگ، بنی‌صدر از فرماندهان ارشد جبهه نیز غافل نبود و هر روز به شیوه‌ای تازه، زهر ستم را در کام رزمندگان جاری می‌کرد. آن روز که بنی‌صدر درجه‌های نظامی صیاد شیرازی را لغو کرد و امیر مظلوم و بی ادعا را از فرماندهی ستاد عملیات کشور برکنار ساخت، شاید گمان داشت که صیاد را برای همیشه از صحنه خارج و خانه‌نشین کرده است! ولی او و هم‌فکرانش نمی‌دانستند که صیاد، دل به صید شهادت بسته بود نه حرص مقام و منصب و درجات اعتباری دنیا. پس چگونه می‌توان فرمانده اخلاص را به این سادگی از صحنه خارج کرد و او را از معامله نقد جان با پروردگار یکتا مأیوس ساخت؟!
مسئول متعهد


پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع به تأیید حضرت امام خمینی رحمه‌الله رسید و شهید صیاد شیرازی با درجه سرهنگی، به فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی فرا خوانده شد. از این زمان، او در جایگاه مسئولی متعهد، به تلاش شبانه‌روزی خویش برای سامان‌دهی امور جنگ و شکست دشمن پرداخت.
عملیات‌های غرورآفرین ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت‌المقدس، از جمله عملیات‌هایی بود که در دوران فرماندهی صیاد بر ارتش جمهوری اسلامی انجام شد و طعم شیرین پیروزی را در کام ملت ایران نشاند.
سرلشکر سپاه ولایت


کارآمدی و شایستگی شهید صیاد شیرازی در کوران حوادث به گونه‌ای نمود پیدا کرد که در تاریخ 23 تیرماه 1365، با حکم حضرت امام خمینی رحمه‌الله به عضویت شورای عالی دفاع برگزیده شد. او هجدهم اردیبهشت 1366، با پیشنهاد رئیس شورای عالی دفاع و موافقت حضرت امام رحمه‌الله به درجه سرتیپی رسید.
صیاد در مهر 1368، به درخواست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و موافقت مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا، به معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد. او در شهریورماه 1372، با حکم فرماندهی کل قوا به جانشینی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح برگزیده شد و در تاریخ 16 فروردین 1378، هم زمان با عید سعید غدیر، با حکم مقام معظم رهبری به درجه سرلشگری نایل آمد.
در آرزوی وصال


صیاد شیرازی سال‌ها در پی صید شهادت گشت، ولی این زلال ابدی در کام دلش نچکید. او غبطه می‌خورد که چرا دوستان و هم‌رزمانش نوبت به نوبت شهید می‌شوند، ولی او همچنان در صف انتظار باقی مانده است؟ سال‌های سال جهاد کرد. غرب را زیر پا گذاشت تا به جنوب رسید. کردستان را، پاوه را، چمران و همت و کاوه را، دفتر خاطرات جنگ را، مبارزه با مردان پرننگ را... یکی یکی پشت سرگذاشت و دفتر زندگی‌اش را با امتیاز عالی پر کرد.
گُل وجود


پس از پایان جنگ تحمیلی، غم سنگینی بر دل مجروح صیاد نشست؛ گویا فصل شهادت رو به آخر رسیده و صیاد از قافله شهادت جا مانده بود. ولی سرانجام با گذشت یازده سال از پایان جنگ تحمیلی، در تاریخ 21 فروردین 1378 سوز و آه صیاد به ثمر رسید و گُل وجودش از روی زمین چیده شد. منافقی کوردل، صبح‌هنگام به صید علی صیاد شیرازی آمد و خشم و کینه چند ساله‌اش را در شلیک گلوله‌ای نشان داد.
صبح صادق


امیر سپهبد علی صیاد شیرازی، الگوی صبر و متانت بود. وفای او به ولایت و اطاعتش از حضرت امام خمینی رحمه‌الله و مقام معظم رهبری، زبانزد دوست و دشمن بود. نماز اول وقت او در سخت‌ترین شرایط ترک نمی‌شد و نماز شب را مانند دوستی صمیمی در آغوش می‌کشید. صیاد خود را سرباز اسلام و امام زمان(عج) می‌دانست و همواره سخنانش را با دعای فرج آغاز می‌کرد. به سفارش حضرت امام خمینی رحمه‌الله دوشنبه‌ها و پنجشنبه‌ها را روزه می‌گرفت تا نفْس خویش را به خودسازی و هم‌دردی با محرومان آشنا سازد.
مرد حماسه و عرفان


تعبد، توکل و توسل، از ویژگی‌های روحی و شخصیتی شهید صیاد شیرازی بود که همه در اثر مبارزه با نفس، تحمل سختی‌ها و جهاد در راه خدا در وجود او معنا یافته بود. او فرمانده‌ای با انضباط، سخت‌کوش و جدی بود که در عین حال، لطافت روحی و احساس پاکش، اطرافیان و نیروهای تحت امرش را شگفت‌زده می‌کرد. مدیریت و تدبیر صیاد از جمله عواملی بود که او را در محفل یاران انقلاب جاودانه کرد. او مردی مهربان و باعاطفه بود که سینه سوخته‌اش بارها تیر تهمت خورد و قلب نازنینش زخم‌زبان کشید، ولی همچنان روی پا ایستاد و عقاید مقدس خویش را حفظ کرد تا سرانجام در طلوع صبحی صادق، عشق را در آغوش کشید و خوش‌حال و خندان از میان ما پر کشید و هجرت کرد.
دوری از یاران شهید


همسر شهید صیاد شیرازی درباره شهادت‌طلبی ایشان می‌گوید: «سردار همواره در دعا، نماز و سجده‌های شبانه‌اش اشک می‌ریخت و از خداوند طلب شهادت می‌کرد. او سخن از غمی داشت که در طول سال‌های دراز بر دلش نشسته بود و این اندوه دیرینه چیزی نبود جز دوری از یاران شهیدش». این یار همراه، با بغض در گلو ادامه می‌دهد: «من فقط ناراحتم که او چرا تنها رفت و ما را همراه خود نبرد؛ چون شب آخر هم دعا کردم و شهادت همه اعضای خانواده را از خدا خواستم، در حالی که می‌بینم خداوند فقط یک نفر را از میان ما برگزید».
پس از شهادت صیاد که مردم برای عرض تسلیت به حضور این شیرزن رسیدند، استوار روی پا ایستاد و ضمن خیر مقدم و خوش‌آمد گویی، با اراده‌ای ماندگار خطاب به برخی از میهمانان گفت: «چرا تسلیت می‌گویید؟! در حالی که شهادت تبریک دارد نه تسلیت؛ صیاد شیرازی به آرزوی دیرینه‌اش رسید».
شاهد معصوم


فرزند شهید صیاد شیرازی از صبح شنبه 21 فروردین 1378 خاطره‌ای چنین دارد: «پدرم آماده رفتن به محل کارش بود. تازه از خانه خارج شده بود و من هم پشت سرش حرکت می‌کردم تا قسمتی از راهمان را که مشترک بود با هم برویم. هنوز به در حیاط نرسیده بودم که در آن سکوت صبحگاه، صدای چند گلوله مرا سراسیمه به کوچه کشاند و در آن خلوت صبحگاهی، پدرم را دیدم که مقابل در خانه‌مان به خون خود غلطیده است. دیگر کسی را ندیدم جز مردی که خود را در لباس رفتگر شهرداری پنهان کرده بود و با سرعت از محل حادثه دور می‌شد».
بوسه عشق


با گذشت زمان کوتاهی از شهادت صیاد، گروهک منافقین به طور رسمی و علنی بر گناه خویش اعتراف کرد و ریختن خون این انسان بزرگ را به گردن گرفت. درماندگان منافق چنین پنداشتند که اگر یک نفر مانند صیاد از این جامعه جدا شود، جایی برای حضور خیالی آنان گشوده خواهد شد، ولی خواب و خیال خام آنها هنگامی برملا شد که با چشمان کورشان تماشا کردند محبوب و مراد دل صیاد، در مراسم تشییع سرباز وفادارش حاضر شد و مقابل چشم جهانیان، بوسه عشق را در کام جان صیاد، جاودان نمود.
منابع
1. ناگفته‌های جنگ: امیر صیاد شیرازی، تدوین: احمد دهقان
2. صیاد دل‌ها، سازمان عقیدتی سیاسی ارتش
3. خاطرات سپهبد صیاد شیرازی، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی
4. محمدباقر نیک خواه، «در سوگ فرمانده»، جمهوری اسلامی، 30/2/1378
5. حسین لاهوتی، «امیر عاشورایی»، ماهنامه پاسدار اسلام 2090
6. عقیدتی سیاسی نزاجا، «امیر دل‌ها»، جمهوری اسلامی، 12/1/1379
7. قربان حسینی، «امیر خوبی‌ها»، جمهوری اسلامی، 22/1/1380
8. «مالک اشتر زمان»، جمهوری اسلامی، 28/1/1378
9. «کردستان، سرزمین تنهایی من»، سیاست روز، 18/12/1380
10. سایت حوزه

سه شنبه 21/1/1397 - 9:6
تاریخ


 

 


سینه ستبر تاریخ مالامال از خاطرات حیات و ممات مردان مردى است كه روح شان فراتر از زمان و عرصه فراخ زمین تنگ تر از قلب سرشار از عشق شان بوده است. عشق به یگانه هستى بخش كه اشتیاق لقائش آرام از جسم و جان آنها گرفته و سر سودایى شان را همواره بر آستان داشته است.
امیركم نظیر ارتش اسلام سپهبد على صیادشیرازى یكى از این پرو بال سوختگان وصال نور است كه لباس زیباى شهادت زیبنده قامتش و كمترین مزد اخلاص، فداكارى و ایثار و پروانگى اوست. سردار سرافراز جبهه توحید و بسیجى آشناى جبهه هاى افتخار و شرف و نور، این سربردار و جهادگر عرصه هاى پیكار و شیر بیشه شجاعت و ایثار و عاشق بیقرار و اسوه اخلاص و استقامت با صدق و صفا، پس از عمرى جهاد خالصانه و جانبازى در خطوط مقدم دفاع از اسلام و ولایت، با پیكر خونین و چهره خونفام به دیار معشوق شتافت و اجر و پاداش آن همه اخلاص و ایثار را در همین دنیاى فانى نیز گرفت.
تجلیل و گرامیداشت تمام برجستگان ملت و تقدیر امت اسلام در تشییع باشكوه و كم نظیر این سرباز فداكار اسلام گواه این مدعاست. او عاشق دلسوخته اى بود كه در گستره خونین جبهه هاى نبرد از كوه هاى سر به فلك كشیده كردستان تا دشت هاى تفتیده خوزستان به جهاد و نماز و نیایش مى پرداخت و در جهاد اكبرش اوج بندگى خویش را به نمایش مى گذاشت. او صدف خود را شكسته بود تا در ناب وجودش با ذوب شدن در اسلام و ولایت، ظهور یابد. ادوار زندگى سرشار از خدمتش، به حق نمونه اى مجسم در خدمتگزارى بر این طریق بود و براى نیل به مقصود دمى آرام نداشت. او فرماندهى متدین، جدى، امیدوار، سختكوش، شجاع و بااخلاص و الگویى كم نظیر و برتر در خدمتگزارى و وفادارى به نظام و عشق به ولایت بود.
شهید سپهبد على صیادشیرازى در سال ۱۳۲۳ در شهرستان درگز در استان خراسان دیده به جهان گشود. او پس از اتمام تحصیلات ابتدایى و دبیرستان وارد دانشكده افسرى و در سال ۱۳۴۶ موفق به اخذ دانشنامه لیسانس از آن دانشكده شد. وى پیش از پیروزى انقلاب اسلامى به مدت چند سال در بخش هاى مختلف ارتش به ویژه در غرب كشور به پاسدارى از كشور پرداخت و در سازماندهى و فعالیت نیروهاى انقلابى در ارتش تلاشى گسترده داشت.
شهید صیاد شیرازى پس از پیام امام خمینى (ره) مبنى بر شناسایى نیروهاى مخلص ارتش طاغوت، شناخته شد و به خاطر توان بالاى سازماندهى اش مورد توجه حضرت امام و یاران انقلاب اسلامى قرار گرفت. وى پس از طى دوره تخصصى توپخانه در آمریكا با درجه ستوان یكم و سمت استادى، در مركز آموزش توپخانه اصفهان به تدریس پرداخت و در همان شرایط به عنوان عنصرى حزب اللهى در جهت سازماندهى نظامیان انقلابى فعالیت خود را آغاز كرد و تلاش هاى وى پس از پیروزى انقلاب اسلامى در ساماندهى ارتش و ساختار نیروهاى مسلح متجلى شد. از مهم ترین اقدامات او پس از پیروزى انقلاب اسلامى و برپایى غائله كردستان، مى توان به تهیه طرح هاى عملیاتى كه منجر به شكستن حصر شهرهاى سنندج و پادگان هاى مریوان، بانه و سقز شد، اشاره كرد.
شهر سنندج با تشكیل ستاد عملیات مشترك ارتش و سپاه پاسداران توانست پس از ۲۱ روز مقاومت و دفاع از سوى مدافعان خویش، كاملاً از تصرف و تسلط كردهاى ضد انقلاب خارج شود. پس از تحقق و اجراى موفق این طرح ها، شهید صیاد شیرازى، با دو درجه ارتقا، با درجه سرهنگ تمامى به فرماندهى عملیات غرب كشور منصوب شد.
شهید صیاد شیرازى در آخرین ماه هاى ریاست جمهورى بنى صدر به دلیل برخوردارى از روحیه انقلابى و مقابله با خیانت هاى او از سمت مذكور عزل شد و پس از آن تا عزل بنى صدر و فرار مفتضحانه او به فرانسه، به دعوت شهید كلاهدوز در ستاد مركزى سپاه پاسداران به خدمت پرداخت. وى پس از خلع بنى صدر، براى پایان دادن به ناهماهنگى ارتش و سپاه در آن دوران، قرارگاه مشترك عملیاتى سپاه و ارتش را راه اندازى كرد و به عنوان فرمانده ارتش در آن قرارگاه مشغول به فعالیت شد.
در مهرماه سال ۱۳۶۰ به پیشنهاد رئیس شوراى عالى دفاع از سوى امام خمینى(ره) شهید صیاد شیرازى به فرماندهى نیروى زمینى ارتش جمهورى اسلامى منصوب شد و در این منصب، فرماندهى نیروهاى ارتش اسلام در عملیات هاى پیروزمند ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس را بر عهده داشت.
یاد فاتح بزرگ فتح المبین و بیت المقدس فراموش ناشدنى است چرا كه فتح المبین و بیت المقدس از یاد نرفتنى است. عملیاتى كه سرنوشت جبهه هاى اسلام علیه كفر را به پیروزى رقم زد و روند جنگ تحمیلى را در مسیر پیروزى ارتش اسلام قرار داد. ایشان در ۲۳ تیرماه ۱۳۶۰ طى حكمى از سوى حضرت امام خمینى(ره) به عضویت شوراى عالى دفاع منصوب شد. در متن حكم حضرت امام خطاب به آن بزرگمرد چنین آمده است: «براى فعال كردن هرچه بیشتر و بهتر قواى مسلح كشور ضرورت دارد از تجربه اشخاصى كه در متن مسائل جنگ بوده اند، استفاده هرچه بیشتر بشود، بدین سبب سركار سرهنگ صیاد شیرازى و وزیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامى را تا پایان جنگ به عضویت شوراى عالى دفاع منصوب مى نمایم.»
به دنبال مسئولیت خطیر شهید صیاد شیرازى در شوراى عالى دفاع، با درخواست رئیس شوراى عالى دفاع و موافقت حضرت امام خمینى(ره) در مردادماه سال ،۱۳۶۵ مسئولیت فرماندهى نیروى زمینى ارتش به برادر دیگرى واگذار گردید. حضرت امام(ره) در حكم فرمانده جدید نیروى زمینى ارتش پیرامون خدمات آن شهید سرافراز چنین فرمودند: «با تقدیر از زحمت هاى طاقت فرساى سركار سرهنگ صیاد شیرازى كه با تعهد كامل به اسلام و جمهورى اسلامى در طول دفاع مقدس از هیچ گونه خدمتى به كشور اسلامى خوددارى نكرده و امید است در آینده نیز در هر مقامى باشد، موفق به ادامه خدمت هاى ارزنده خود شود.»
سپس در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۶۶ به همراه تعدادى دیگر از فرماندهان ارتش با پیشنهاد رئیس شوراى عالى دفاع و موافقت امام خمینى(ره) به درجه سرتیپى ارتقاى مقام یافت. آن شهید والا مقام در مهرماه سال ۱۳۶۸ به درخواست رئیس ستاد فرماندهى كل نیروهاى مسلح و موافقت مقام معظم رهبرى و فرماندهى كل قوا به سمت معاونت بازرسى ستاد فرماندهى كل نیروهاى مسلح منصوب شد. امیر شجاع سپاه اسلام در شهریورماه سال ۱۳۷۲ با حكم فرماندهى معظم كل قوا به سمت جانشین رئیس ستاد كل نیروهاى مسلح منصوب شد. تیمسار سرتیپ صیاد شیرازى در ۱۶ فروردین ۱۳۷۸ همزمان با عید خجسته غدیر با حكم مقام معظم فرماندهى كل قوا به درجه سرلشكرى نائل آمد.
نقش او در ایجاد وحدت بین قواى مسلح كشور و نیروهاى توانمند دفاعى و مهار دشمن و حفظ تمامیت ارضى كشور و فتح جبهه هاى حق علیه باطل در عملیات هاى ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس و دیگر عملیات هاى پیروزمند تا مرصاد و دفاع از حد و مرز میهن عزیز اسلامى بر كسى پوشیده نیست.
* خاطرات


همسر شهید:


شهادت آرزوى همسرم بود. همه وجود او صرف خدمت به انقلاب و كشور شد و با وجود ساعت هاى متمادى كار شبانه روزى هرگز از كار زیاد خم به ابرو نیاورد. شهید صیاد شیرازى فردى بسیار صبور بود و دعایش همیشه این بود كه خداوند شهادت در راهش را نصیب او كند و ما خانوادگى در امامزاده صالح آرزوى شهادت كردیم.
او عاشق ولایت بود و به بسیجى ها عشق مى ورزید، چرا كه خودش را هم یك بسیجى مى دانست.
فرزند ارشد شهید - مهدى صیاد شیرازى:


تصور مى شد كه ایشان فقط یك فرد نظامى است، اما واقعیت این بود كه پدرم صرفاً یك نظامى نبود. آیت الله بهاء الدینى گفت: پدرت یك روحانى بود در لباس نظامى.
درباره ارتباط پدرم با من باید عرض كنم ایشان من را آزاد مى گذاشت، ولى از دور مراقبت مى كرد. مى گفت: بچه ها را نباید حبس كرد. من پنج ساله بودم كه برایم برنامه داشت و با توجه به علاقه اى كه خودم نشان مى دادم، لباس چریكى تنم مى كرد و من را به سخنرانى مى برد. برایم خیلى ارزش قائل مى شد. با این برنامه ها روحیه شهامت را در وجودم پدید مى آورد. من از همان كودكى شاهد بودم كه ایشان چقدر شجاع هستند. حتى محافظ هایش را پشت سر مى گذاشت. شاید به خاطر این بود كه او اولاً از مرگ نمى هراسید، ثانیاً مى خواست ساده زیست باشد. یادم است كه در دوران كودكى حتى من را به منطقه نظامى و جبهه ها مى برد تا با فرهنگ دفاع مقدس بیشتر آشنا شوم. در جبهه ها هلى كوپترها را كه مى دیدم، یك سرور و نشاط خاصى در من ایجاد مى شد. در جاهایى كه شهدا بودند، من را مى برد و یا به خانه هایى كه فرزندان بى سرپرست داشت، من را هم مى برد. همه اینها به خاطر این بود كه من را با محیط اطراف خودم بیشتر آشنا كند.
آخرین خاطره اى كه از ایشان دارم، مربوط مى شود به شب شهادتش. آن شب حال عجیبى داشت. چون از مسافرت آمده بود، زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) و عیادت مادر گرانقدرش در مشهد، زیارت مشهد شهیدان شلمچه، همه و همه روحیه اى تازه به او بخشیده بود. اصلاً انگار آماده بود. فردا شبش كه دیگر ایشان شهید شده بود، براى من شب بسیار سخت و مصیبت بارى بود. تازه به عظمت او فكر مى كردم كه در نبودنش چه كنم
براى همین بود كه در روز تشییع جنازه وقتى خودم را روى پاى آقا انداختم مى خواستم تمام عقده هایم را خالى كنم چون او را از پدرم بیشتر دوست دارم.
دختر شهید:


پدرم در هیچ حال از یاد خدا غافل نبود و قبل از انجام هر كارى وضو مى گرفت و مى گفت: كارم را در راه خدا انجام مى دهم. او هنگام شهادت نیز وضو داشت و با پیكرى مطهر به آرزوى خود براى شهادت در راه خدا نائل شد. منافقین در حقیقت وسیله اى شدند تا پدرم به آرزویش برسد.
پدرم مرد جنگ و عمل بود و فكر و قلبش در جبهه ها بود و در دوران هشت سال جنگ هرگز حاضر به ترك جبهه ها نبود.
مردم انقلابى و نیروهاى مردمى و سپاهى در سراسر كشور با نام پدر به عنوان رزمنده اى شجاع و ارتشى دلاور آشنا هستند و محبت او در دل همگان جاى دارد.
منبع : سایت ساجد

سه شنبه 21/1/1397 - 9:5
تاریخ


نویسنده : زهرا رضاییان

 

 

قهرمان


21 فروردین، سالروز شهادت امیری است که اسوه وفاداری و عشق بود؛ سردارعلی صیاد شیرازی؛ همو که می‌گفت: «قهرمان کسی است که در جهاد اکبر، بر نفس اماره خود غالب آمده باشد، آن طوری که آرزوی یک‌بار غفلت کردن و خدا را از نظر دور داشتن را در دل شیطان به گور فرستد. قهرمان کسی است که در وابستگی به خدا و خط ولایت، آن چنان آبداده و توان‌مند شده باشد که با اطمینان قلبی، مهیای انجام هر تکلیفی باشد که از محور ولایت بر عهده او بسپارند. قهرمان کسی است که دل به دنیا نسپارد و در التهاب هجرت به دیاردوست، سر از پا نشناسد» و شهید صیاد شیرازی، در عرصه‌های مختلف اجتماعی و نظامی، حقیقت این قهرمان را در وجود خویش متبلور ساخت.
یوم اللّه‌


امروز روزی است که شهید علی صیاد شیرازی، یکی از بزرگ مردان عرصه ایثار و از خود گذشتگی، قدم از عرصه خاکی بر می‌دارد و پای در گستره آسمان‌ها می‌نهد. در میان یاران دیر آشنای خود، به مهمانی می‌رود و هلهله شادی ملائک را به هنگام ورود خود به فردوس برین، به گوش جان می‌شنود، او امروز می‌رود تا ندای مظلومیت ایران وایرانیان، دیگر بار در گوش جان جهانیان طنین اندازد و آنان را شرمنده خویش سازد.
سپهبد سرفراز


امیر شجاع و دلاور ارتش پر افتخار جمهوری اسلامی ایران، سپهبد صیاد شیرازی، نامی پرافتخار و جاودانه است که با هشت سال دفاع مقدس و دلاوری‌ها و از خودگذشتگی‌ها، عجین می‌باشد. این عارف عاشق، نمونه بارز شرف و غیرت ایرانی بود که جان شیرین خویش را، فدای عزت و سربلندی اسلام و ولایت نمود. سپهبد سرافرازی که عمر با برکت خویش را، در راه خدمت به ملت و مملکت اسلامی‌اش، سپری نمود و در راه رسیدن به لذت وصل، هرگز دل به زیورهای دنیوی نبست و عارفانه و عاشقانه، سلوک وصل را طی نمود تا آن گاه که جام شیرین شهادت را سرکشید.
گلبرگی از گلستان وجود


امیرسپهبد شهید علی صیاد شیرازی، در سال 1323 هجری شمسی، در «کبود گنبد» از توابع شهرستان در گز، در شمال خراسان، در خانواده‌ای مذهبی دیده بر این دنیای خاکی گشود. پدرش از عشایر فارس بود که به استخدام ژاندارمری درآمده و سپس به ارتش منتقل شده بود. وی از جاذبه‌ای خاص برخوردار بود و از این رو، علی تحت تأثیر پدر، از کودکی به شغل نظامی و ارتش علاقه‌مند شد. دوران کودکی‌اش را به علت شغل پدر در شهر مقدس مشهد و دوران جوانی‌اش را در شهرهای گرگان، شاهرود، گنبد و آمل گذرانید و در طی این سال‌ها، تحت تأثیر جوّ مذهبی خانواده، ریشه‌های علاقه‌مندی به مذهب و ولایت، در عمق جانش پای گرفت.
تحصیلات


شهید علی صیاد شیرازی، پس از پایان آخرین سال دوره متوسطه در دبیرستان امیر کبیر تهران، در سال 1343 وارد دانشکده افسری شد وسه سال بعد، پس از اخذ درجه لیسانس، از دانشگاه افسری فارغ التحصیل شده و برای به پایان رسانیدن دوره مقدماتی توپ‌خانه، عازم اصفهان گردید. در سال 1351 پس از اتمام آموزش زبان انگلیسی در تهران، به دلیل لیاقت‌ها و دقت‌هایش در کار، برای تکمیل تخصص‌های توپ‌خانه، از طرف ارتش، عازم آمریکا شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند. او پس از بازگشت ازآمریکا، به عنوان استاد در مرکز آموزش توپ‌خانه اصفهان به تدریس پرداخت.
حضور در میدان رزم قبل از انقلاب


شهید صیاد شیرازی، پس از آن که دوره مقدماتی توپ‌خانه را در اصفهان طی کرد، مدتی در مناطق غرب کشور و در مشاغل افسر دیده‌بان توپ خانه، معاون آتش‌بار، فرمانده آتش بار و بعد هم در لشکر 81 کرمانشاه، به خدمت پرداخت. وی که پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه افسری، با درجه ستوان دومی وارد ارتش شده بود، هم‌زمان با پیشرفت در زمینه‌های شغلی، به فعالیت‌های خویش در زمینه‌های مذهبی ادامه داد و انجمن اسلامی مرکز توپ خانه اصفهان را تأسیس کرد و با گروه‌های توپ‌خانه 44 و 55 اصفهان و هوانیروز و پایگاه هشتم شکاری اصفهان، ارتباط برقرار نموده و تشکیلات مذهبی این پادگان‌ها را هدایت می‌نمود.
شهید و فعالیت‌های پس از انقلاب


شهید صیّاد شیرازی در ردیف اولین فرماندهانی بود که وارد کردستان شد و شهید دکتر چمران را در حل بحران پدید آمده در غرب کشور، یاری نمود. طرح‌هایی که باعث شکستن محاصره شهرهای سنندج، پادگان مریوان، بانه و سقز شد، از طرح‌هایی بود که شهید در آن‌ها دخالت اساسی داشت و آن گاه که این طرح‌ها با موفقیت به پایان رسید، با ارتقای درجه، با درجه سرهنگی، به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد. بدین ترتیب، لشکرهای 28 کردستان، کرمانشاه، تیپ 23 نیروهای مخصوص، بخشی از لشکر 16، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیز نیروهای انتظامی کردستان، همگی تحت فرماندهی وی قرار گرفت.
مسؤولیت‌ها در دوران دفاع مقدس


شهید صیاد شیرازی، پس از آن که به دلیل مخالفت‌هایش با بنی صدر، درجات تشویقی‌اش توسط وی لغو و از مسؤولیت عملیات غرب کشور بر کنار شد، با دعوت شهید کلاهدوز، در سپاه پاسداران مشغول به خدمت شد و تا برکناری بنی صدر، به مدت چهار ماه در معاونت طرح و عملیات سپاه انجام وظیفه کرد. او پس از انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری، دوباره با درجه سرهنگی به ارتش فراخوانده شد و قرارگاه عملیاتی شمال غربی کشور را تشکیل داد و به پاک‌سازی شهرهای بوکان و اشنویه پرداخت. پس از شهادت سرلشکر فلاحی در سال 1360، با حکم امام خمینی رحمه‌الله به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد. صیاد در سال 1368، به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و با موافقت مقام معظم رهبری، به سمت معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد.
تشکیل هیأت معارف جنگ


شهید صیاد شیرازی، در سال 1372، با حکم فرمانده معظم کل قوا، به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب و در عید غدیر 1378، به درجه سرلشکری نایل آمد. وی در این آخرین شغل خود، بخشی از اوقات کاری اش را به امور فرهنگی دفاع مقدس می‌پرداخت و هیأت پژوهشی و آموزشی معارف جنگ را تشکیل داد و به مسائل حاشیه‌ای مربوط به دفاع مقدس و ثبت و ضبط تاریخ جنگ پرداخت. او این کار را، با هدف انتقال تجربه‌های جنگ به نسل جوان و دانشجویان، به ویژه دانشجویان دانشگاه افسری انجام داد.
اخلاص و شهامت سپهبد شهید


علی صیاد شیرازی، مردی در نهایت خلوص، پاک نیت و صبور بود. وی عمر با برکت خویش را، در راه خدمت به اسلام و میهن بر ضد دشمنان و به جنگیدن با آنان سپری نمود. بزرگ مردی که قلبش همیشه برای مردم ایران می‌طپید. مردی که مردم انقلابی و نیروهای مردمی و سپاهی در سراسر کشور، وی را با نام رزمنده‌ای شجاع و ارتشیِ دلاور می‌شناختند. او که خود را خدمت گزار مردم می‌دانست و با وجود مشغله زیادی که داشت، هرگز از پاسخ‌گویی به درخواست‌های مردمی و رسیدگی به مشکلات آنان وانمی‌ماند. صیاد، خویش را در مقابل خانواده شهدا خجل می‌دید و در این زمینه با خود می‌گفت: چرا من به فیض شهادت نائل نشدم؟»
شهید و خانواده


جایگاه شهید صیاد شیرازی، به اندازه‌ای بزرگ است که کم‌تر کلامی قادر به بیان آن است. دختر شهید درباره برخورد پدرشان با اعضای خانواده می‌گوید: «با توجه به گسترده بودن حجم کار پدرم، رسیدگی ایشان به امور خانواده در اوقات فراغت، از جمله کارهای در خور توجه ایشان بود». صیاد با وجود مشغله زیاد کاری، به خانواده خود توجه خاص داشت. حتی گاهی جارو به دست می‌گرفت و در نظافت و کارهای خانه به همسر خویش کمک می‌کرد. فرزندان خویش را به خواندن نماز اول وقت توصیه می‌نمود. در طی هشت سال جنگ، به علت حضور مداوم در جبهه‌های نبرد علیه دشمنان، نمی‌توانست آن چنان که بایسته و شایسته است، به امور فرزندان خود رسیدگی کند، اما پس از جنگ، با وجود تمام کارهایی که داشت، در ایام استراحت، تمام وقت خویش را صرف خانواده می‌نمود.
ویژگی‌های اخلاقی


شهید صیاد شیرازی، فردی مؤمن و متعهد راستین به اسلام و تشیع بود. بزرگ مردی که هر کاری را با نام خدا و دعا برای فرج آقا امام زمان(عج) شروع و با دعا برای سلامتی و عزت رهبر معظم انقلاب به پایان می‌برد. وی به شهادت اعضای خانواده و همکاران و اطرافیانش، همیشه با وضو بود و برای تصمیم‌گیری در کارهای مهم و اساسی، ابتدا دو رکعت نماز به جای می‌آورد. بنابر سفارش امام خمینی رحمه‌الله همیشه دوشنبه‌ها و پنج شنبه‌ها را روزه می‌گرفت. اوقات کاری اش و شروع و پایان جلسات اداری‌اش با اوقات شرعی منظم شده بود. به نماز شب بسیار مقیّد بود و ساده‌زیستی و دوری از تجملات و تکبر و ریا، از خصوصیات ویژه اخلاقی آن شهید بود. صیاد، نمونه‌ای از یک افسر و فرمانده منضبط، جدی و سخت گیر، و البته مورد علاقه زیردستانش بود.
شهادت


امیر شهید علی صیاد شیرازی، حدیث دلدادگی را با شکوه و جاودانگی تمام، پس از سال‌ها جست‌وجوی شیرین شهادت، سرانجام در تاریخ 21 فروردین 1378 هجری شمسی، مصادف با 23 ذیحجه 1419 هجری قمری، در ساعت 45/6 صبح به نمایش گذاشت. وی که بیست سال در پی صید گران بهای شهادت، دشت و دمن و شرق و غرب کشور از پاوه تا چزابه و فاو را طی کرده بود، سرانجام در کمند زلف یار گرفتار آمد و جام عشق لایزال الهی را مستانه سرکشید. و با تن‌پوشی از یاس و ارغوان راهی بهشت شد و امروز، همه شکوفه‌های بهاری، از داغ سترگ شقایق درسوز و گدازند.
گزیده‌ای از وصیت نامه شهید


شهید صیاد شیرازی، در قسمتی از وصیت نامه‌اش، چنین نوشته است: «پروردگارا! رفتن در دست توست. من نمی‌دانم چه موقع خواهم رفت، ولی می‌دانم که از تو باید بخواهم مرا در رکاب امام زمانم قرار دهی و آن قدر با دشمنان قسم خورده دینت بجنگم تا به فیض شهادت برسم. خداوندا! این تو هستی که قلبم را مالامال از عشق به راهت، اسلامت، نظامت و ولایتت قرار دادی. خدایا! تو خود می‌دانی که همواره آماده بوده‌ام آن چه را تو خود به من دادی، در راه عشقی که به راهت دارم، نثار کنم».
خدایی شعر پرمضمون عشقی
تو مست باده گلگون عشقی
تو هم درد دل پرخون عشقی 
تو در هر نیمه شب در کوی یارب
به سیل اشک، یک سیحون عشقی 
تو در طی طریق وصل جانان
مراد و اصلِ بی‌چون عشقی 
تو در گنجینه اخلاص و عرفان
خدایی شعر پرمضمون عشقی 
تو هم‌چون مالک اشتر به میدان
سراسر شعله‌ای، مشحون عشقی 
تورازی بودی اندر سینه ما 
که رخشان دُرّه‌ای مکنون عشقی 
تو صیادی شهادت صید کردی
شهید شاهدی، مفتون عشقی 
به بانگ «ارجعی» لبیک گفتی
چرا؟ چون واله و مجنون عشقی 
( ناصر آراسته )
منابع
1. احمد حسینیا، صیاد دل‌ها، تهران: سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، چ 1، 1379.
2. خاطرات امیر سپهبد صیاد شیرازی، تهران: انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چ 1، 1379.
3. خاطرات همسر شهید صیاد شیرازی، تهران: سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، چ 1، 1379.
4 .سایت حوزه

سه شنبه 21/1/1397 - 9:4
تاریخ

 

 نویسنده : دكتر حسین علایى

آرى، هشت سال پیش در چنین ایامى كه مصادف با ماه ذى الحجه ۱۴۱۹ هجرى قمرى بود، سردار رشید اسلام سپهبد شهید على صیاد شیرازى در حالى كه به تنهایى از منزل به قصد محل كار خود در ستاد فرماندهى كل قوا خارج شده بود از سوى عناصر آموزش دیده گروه خونخوار منافقین مورد حمله ناگهانى قرار گرفت.
ترور این فرمانده شجاع دوران پرحماسه دفاع مقدس، حلقه اى از زنجیره تلاش هاى بى ثمر منافقین زبون براى حفظ روحیه درهم شكسته عوامل خود، پس از پایان جنگ تحمیلى و شكست رژیم صدام حسین در آن و نیز كسب رضایت امریكا و اسراییل و پرداخت بخشى از هزینه هاى لازم براى ادامه حیات و حضور در كشورهاى غرب و در عراق در سایه رژیم دژخیم بعثى بود.شهید بزرگوار صیاد شیرازى از معدود نظامیانى است كه از بدو ورود خود به ارتش طاغوت در زمان رژیم شاهنشاهى، سعى مى كرد تا بر اساس اعتقاد مذهبى خود، عمل كرده و در ماه هاى اوج گیرى نهضت اسلامى مردم ایران، تلاش مى كرد تا با پیروى از دیدگاه هاى حضرت امام خمینى (ره) در مسیر حركت انقلابى مردم ایران قرار گیرد. او در آن هنگام از افسرانى بود كه در مركز توپخانه اصفهان، مشغول به كار بود. در این مركز تلاش مى كرد تا افكار انقلابى را در بین همكاران خود مطرح نموده و آن ها را به همسو شدن با مردم دعوت نماید.بلافاصله بعد از پیروزى انقلاب اسلامى، صیاد تمام توان خویش را براى ایفاى نقشى موثر در ارتش جمهورى اسلامى ایران به كار بست. در آن زمان كه ساختار كشور از رژیم شاهنشاهى به نظام جمهورى اسلامى، تغییر ماهیت داده بود نیاز به آن داشت تا با رویكرد جدیدى به مجموعه ارتش بنگرد و از این رو وجود نظامیانى همچون صیاد شیرازى در بدنه ارتش اهمیت زیادى مى یافتند تا بتوانند به جهت گیرى ارتش به سمت خواسته هاى مردم و ماموریت هاى متفاوت با دوران رژیم گذشته، كمك نمایند. 
انقلاب اسلامى ایران كه با وحدت كلمه مردم و رهبرى الهى و بدون هیچ گونه وابستگى و ارتباط با قدرت هاى بزرگ حاكم بر جهان و با شعار فراگیر «نه شرقى نه غربى جمهورى اسلامى»، پا به عرصه وجود نهاده بود موجب تغییر توازن قوا در منطقه حساس خاورمیانه گردید. از این رو برخى از كشورهاى بزرگ و قدرتمند، مثل امریكا و انگلیس كه منافع خود در ایران را از دست داده بودند نمى توانستند یك حكومت مستقل در ژئوپلیتیك حساسى مثل ایران را تحمل نمایند. 
بنابراین تلاش كردند تا با برخورد با این نظام نوپا به اشتراك و وحدت منافع دست یابند و تمامى ترفندها و تجارب استعمارى خود را براى در نطفه خفه ساختن انقلاب اسلامى به كار گیرند. در این زمان كه رژیم بعثى عراق هم نگران گسترش یافتن افكار انقلاب اسلامى در بین مردم آن كشور بود و از سوى دیگر كینه شدیدى از ایرانیان در سینه داشت، سعى كرد تا با استفاده از تشكیل گروه هایى همچون احزاب دموكرات و كومله، سرزمین كردستان را آماج حملات و تهاجمات مسلحانه و كشت و كشتار بى رحمانه خود قرار دهد. در چنین شرایطى شهید صیاد از جمله فرماندهان ارتشى بود كه با اعتقاد كامل به مقابله با چنین برنامه اى، در كنار سپاه پاسداران انقلاب اسلامى، در كردستان حضور یافت. 
در آن هنگام، بسیارى از گروه هاى به ظاهر سیاسى مثل منافقین سعى داشند تا ارتش را از مقابله با تحركات ضد انقلاب در استان هاى مرزى كشور بر كنار نگه دارند. شهید صیاد شیرازى با درك عمیق از ریشه هاى خارجى حوادث كردستان، در كنار شهیدان بزرگى همچون شهید بروجردى و شهید ناصر كاظمى و سایر فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامى در كردستان، حضورى فعال یافت و موفق شد تا با فرهنگ بسیجى و با كمك سپاه به مقابله با گروه هاى بى ریشه ضد انقلاب بپردازد. شهید عزیز صیاد شیرازى، عمیقا معتقد بود كه با فرهنگ و روحیه بسیجى كه هدیه بزرگ امام (ره) به ملت سلحشور ایران بود، مى توان با دشمنان خارجى و ایادى زبون داخلى آنان جنگید و به همین دلیل بود كه او در رفتار و گفتار خود چنین روحیه اى را بروز مى داد و از این رو در نزد اطرافیان خود محبوبیت خوبى كسب كرده بود. او كه ابتدا از سوى رییس جمهور وقت، آقاى بنى صدر مورد تشویق قرار گرفته بود وقتى كه دیدگاه هاى متفاوتى درباره چگونگى برچیدن فتنه گروه هاى مسلح در كردستان از خود بروز داد از سوى بنى صدر، غیرقابل تحمل شد و همین مساله باعث گردید تا صیاد از ارتش بركنار شود و براى مدت چهار ماه، بنا به دعوت سپاه، در ستاد مركزى سپاه مستقر شده و به همكارى آموزشى با سپاه پاسداران انقلاب اسلامى بپردازد. در تابستان سال ،۱۳۶۰ پس از بركنارى و عزل بنى صدر از فرماندهى كل قوا، بر تحرك نیروهاى نظامى در جبهه هاى جنگ به طور چشمگیرى افزوده شد و راه براى فعالیت و ایفاى نقش افرادى همچون صیاد شیرازى گشوده شد. 
در این زمان صیاد از سوى شهید محمد على رجایى به ارتش فراخوانده شد و با اعطاى دو درجه به وى، به فرماندهى همزمان دو لشكر ۶۴ ارومیه و ۲۸ سنندج منصوب شد و عملا فرماندهى یگان هاى ارتش در شمال غرب كشور را بر عهده گرفت.در طول مدت حدودا یك ماه و نیمى كه او در شهر ارومیه مستقر شد، سعى داشت تا با سپاه پاسداران انقلاب اسلامى ارتباط نزدیكى برقرار نموده و از این طریق ارتش را در كمك به سپاه براى برچیدن بساط گروه هاى مسلحى كه از طرف صدام حمایت مى شدند، به كار گیرد. در این زمان سردار شهید مهندس مهدى باكرى فرماندهى عملیات سپاه استان آذربایجان غربى را بر عهده داشت و سپاه ارومیه طرحى را براى بیرون راندن گروه هاى مسلح غیرقانونى تهیه كرده بود و برنامه ریزى هاى لازم را نیز براى انجام عملیات گسترده اى علیه احزاب مسلح مورد حمایت رژیم بعثى صدام انجام داده بود، بنابراین در تابستان سال ،۱۳۶۰ سپاه آذربایجان غربى موفق شد تا با همكارى نیروهاى محلى كرد و همدلى و حضور برادران لشكر ۶۴ و ناحیه ژاندارمرى آذربایجان غربى، شهر اشنویه را از دست حزب دموكرات خارج نموده و آن را آزاد سازد. در این هنگام شهید صیاد شیرازى كه علاقه زیادى به حضور در صحنه هاى عملیاتى داشت، به همراه شهید آبشناسان و شهید مهدى باكرى در معیت فرمانده سپاه ارومیه از آن شهر آزاد شده بازدید به عمل آوردند و مطمئن شدند كه همدلى نیروهاى مسلح مى تواند موفقیت هاى عظیمى را به وجود آورد.در سى شهریور سال ۱۳۶۰ و درست یك سال پس از آغاز جنگ تحمیلى، صیاد شیرازى از سوى فرمانده معظم كل قوا حضرت امام خمینى (ره)، به فرماندهى نیروى زمینى ارتش منصوب گردید. او بلافاصله از ارومیه عازم تهران و سپس جبهه هاى جنوب گردید.در دوران پنج سالى كه او این سمت را بر عهده داشت تلاش مى كرد كه سازمان موجود ارتش را به یك سازمان فعال كه با فرهنگ اسلامى انقلاب، تطابق داشته باشد سوق دهد. به همین جهت از فكر ایجاد قرارگاه هاى مشترك عملیاتى با سپاه پاسداران انقلاب اسلامى استقبال نمود. 
نام قرارگاه كربلا براى همكارى مشترك ارتش و سپاه، انتخاب شد و صیاد شیرازى همیشه از آن به عنوان یك تركیب مقدس یاد مى كرد. در این قرارگاه فكر و ابتكارات و روحیات برادران سپاهى با فكر و دانش نظامى برادران ارتشى با هم مطرح شده و در نهایت یك سلسله عملیات موفق تحت عنوان كربلاى ۱ تا كربلاى ۱۲ طراحى گردید كه با اجراى آن ها دشمن از سرزمین هاى اشغالى، عقب رانده شد.
شهید صیاد شیرازى براى تقویت ستاد طراحى قرارگاه كربلا، دانشكده فرماندهى و ستاد ارتش را تعطیل و اساتید آن را براى طرح ریزى عملیات ها به جبهه جنوب فراخواند.
بنابراین براى برنامه ریزى براى هر عملیاتى ابتدا از سوى طراحان ارتش و سپاه، طرح هاى جداگانه اى تهیه مى شد و آنگاه در قرارگاه مشترك كربلا، این طرح ها مورد بحث و بررسى قرار مى گرفت و طرح نهایى كه طرح قرارگاه كربلا بود، یعنى ارتش و سپاه بر محتواى آن توافق داشتند به مرحله اجرا در مى آمد. 
براى نمونه، در طراحى عملیات بزرگ بیت المقدس، طرح برادران ارتش عبور از جاده اهواز- خرمشهر به عنوان تلاش اصلى و طرح برادران سپاه عبور از رودخانه كارون به عنوان محور اصلى عملیات بود كه پس از تضارب افكار و نظرات در قرارگاه مشترك كربلا، نهایتا طرح عبور از رودخانه كارون، تصویب شد و به عنوان تلاش اصلى و محورى، به مرحله اجرا در آمد. با چنین تدبیرى تمام توان طرح ریزى و توان آتش و پشتیبانى هاى دو ساز مان ارتش و سپاه با كمك یكدیگر در یك عملیات، علیه دشمن به كار گرفته مى شد. از جمله كارهاى دیگرى كه شهید صیاد شیرازى در سمت فرماندهى نیروى زمینى ارتش پى گیرى مى كرد آن بود كه علاوه بر تشكیل قرارگاه هاى مشترك، یگان هاى سپاه و ارتش نیز در هنگام هر عملیات با هم ادغام گردیده و از توان مشترك آن ها استفاده شود. چرا كه او عمیقا معتقد بود و به تجربه هم دریافته بود كه همه واحدها بایستى با فرهنگ رایج بین بسیجیان در نبردها شركت كنند و تنها با این شیوه است كه مى توان امید به رویت جمال پیروزى داشت.
او مى دانست در شرایط نابرابر و در هنگامى كه دشمن، مستغرق در پشتیبانى فنى، اطلاعاتى، تجهیزاتى و عملیاتى تمام قدرت هاى بزرگ جهانى است نمى توان فقط با اتكا به روش هاى متداول و بعضا ناكارآمد در آن وضعیت و شرایط، از كشور و تمامیت ارضى آن دفاع نمود. او به طور راسخ اعتقاد داشت كه در وضعیت آن روز جنگ، تنها كلید راه گشا، تكیه بر راه همیشه پیروز حضرت ابا عبدالله سید الشهدا(ع) و بسیج و به كارگیرى ا نسان هاى مومن، خداترس و شهادت طلب است، زیرا كه بر فراز تابلوى بزرگ عاشورا به درازاى تاریخ و به پهناى هر سرزمین به خط خون نگاشته شده است كه خون بر شمشیر پیروز است. 
با این باور بود كه شهید صیاد شیرازى با الگوگیرى از سپاه، در ارتش هم، گردان هاى شهادت را به وجود آورد تا هر كس كه داوطلب نثار جان شیرین در دفاع از این انقلاب، تاریخ و شرف مرز و بوم و نوامیس خویش است در آن گردان ها سازمان یافته و دلیرانه بر صف دشمن بكوبد. البته گاهى اوقات هم بین دیدگاه هاى وى و نظامیان همكارش و یا فرماندهان سپاه نیز اختلافاتى به وجود مى آمد كه ناشى از تفاوت دیدگاه ها در روش جنگیدن با دشمن بود. به همین خاطر بعضا او مى خواست كه عملیات هایى را با نظر و طرح خویش و با وحدت فرماندهى خودش انجام دهد كه در نهایت موفقیتى حاصل نمى شد. مثل آنچه بعد از عملیات بدر، با تشكیل قرارگاه كمیل اتفاق افتاد. شهید صیاد در اواخر جنگ و در زمانى كه منافقین با همكارى صدام مى خواستند از فرصت پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوى ایران، استفاده كرده و خود را به تهران برسانند تا حكومت را در اختیار بگیرند، با اینكه مسوولیتى در نیروى زمینى ارتش نداشت، با این حال در جنگ علیه منافقینى كه با خودروهاى زرهى خود تا نزدیكى هاى كرمانشاه جلو آمده بودند وارد عمل شد و سپاه و ارتش با همكارى با یكدیگر توانستند این برنامه دشمن را نیز ناكام بگذارند.
شهید صیاد شیرازى با الهام از احكام تعالى بخش اسلام و هدایت حضرت امام (ره) آنچنان خود را ساخته بود كه ویژگى هاى یك مومن راستین در او آشكار بود. هرجا كه امام جماعتى نبود، او نماز جماعت را برپا مى داشت و به امامت آن قیام مى نمود. همه جلسات و سخنرانى ها و مصاحبه هاى خود را با آیاتى از كلام الله مجید آغاز مى نمود.
تلاوت آیاتى نظیر «الا تقاتلون قوما نكثوا ایمانهم(توبه۱۳)» یا رب ادخلنى مدخل صدق و اخرجنى مخرج صدق و اجعلنى من لدنك سلطانا نصیرا، قرائت دعاى فرج در تمام جلسات، از نكات فراموش ناشدنى شهید صیاد شیرازى است. پس از پایان جنگ تحمیلى وقتى كه به معاونت بازرسى ستاد كل نیروهاى مسلح منصوب شد، همچنان ارتباط نزدیك خود را با علماى بزرگ حفظ مى كرد و سعى داشت تا با انجام عباداتى فراتر از تكالیف شرعى به خودسازى خویش ادامه دهد. سردار حاج عبدالله رودكى مى گفت كه او شاهد نماز شب هاى صیاد در برنامه هاى بازرسى هاى ستادى از نیروى دریایى سپاه بوده است و همیشه از آن یاد مى كرد. شهید صیاد شیرازى خود را ملتزم مى دانست كه همانند آحاد مردم در نمازهاى جمعه شركت كند. نمازگزاران جمعه، بسیارى از اوقات، شاهد حضور او در میان خود بودند. او در گفتار و رفتار خود نشان داده بود كه شهادت در راه خدا را عین سعادت براى خود مى داندو همواره سر و جان خویش را براى نثار در راه اسلام و كشور آماده ساخته و با وقف زندگى خود در مسیر آرمان هاى الهى در آرزوى نیل به فیض شهادت است. به راستى او یكى از مصادیق آیه و من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوالله علیه... شناخته مى شد. او روحیه اى بسیجى داشت و از مرگ نمى ترسید و در خطوط مقدم جبهه حضور مى یافت و از حوادث مختلف انقلاب سربلند بیرون آمد.
همیشه این سوال مطرح بوده است كه چرا سازمان منافقین در دوره جدید ترورهاى خود، شهید عزیز صیاد شیرازى را هدف تیراندازى خویش قرار داد. 
منافقین تاكنون جنایت هاى زیادى را در ایران مرتكب شده اند و اساسا زندگى و ادامه حیات و هویت آنان مبتنى بر ترور و آدم كشى است و هم اكنون نیز در پناه ارتش اشغالگر آمریكا در عراق كه داعیه ضد تروریسم نیز دارند اسكان یافته و به جاسوسى مشغول اند.
منافقین در كارنامه خباثت آمیز خود نشان داده اند كه كسانى كه به طور جدى مدافع جمهورى اسلامى ایران و اهداف انقلاب اسلامى بوده و در راه آن تلاش و جانفشانى مى نمایند در فهرست ترور آن ها قرار مى گیرند، به ویژه اگر این افراد از مسوولان نظام بوده و در دفاع از آن و تبلیغ گسترش حاكمیت خط و آرمان هاى حضرت امام خمینى(ره) لحظه اى تردید به خود راه ندهند، هرچند كه در این میان سایر شهروندان و افراد حزب اللهى نیز از جنایات آنان بركنار نبوده اند، ولى همیشه سعى كرده اند به گونه اى برنامه ریزى نمایند كه در عملیات هاى ترور، خود خسارت كمتر متحمل شده و عملا امكان انجام جنایت و كشتن سوژه، براى آن ها فراهم باشد.
از آن جا كه این عناصر خود فروخته به اجنبى، سال ها در زیر سایه رژیم جنایتكار بعثى به رهبرى خونخوارترین دیكتاتور جهان، صدام حسین، زندگى كرده اند و وامدار او بوده اند، بنابراین وظایف و ماموریت هایى كه از سوى صدام به آن ها واگذار مى شده است را برعهده مى گرفتند تا در ازاى آن بتوانند در زیر سایه صدام و حزب بعث در كشور عراق به زندگى و توسعه سازمان خود ادامه دهند. از سوى دیگر براى كسب اعتماد و پشتیبانى مالى و تبلیغاتى قدرت هاى استعمارگر غربى و در راس آن ها دولت ضد مردمى امریكا و امكان تداوم حضور فعال در كشورهاى غربى نیازمند مطرح كردن خود به عنوان یك نیروى مخالف جدى- اپوزیسیون- جمهورى اسلامى و كسب مزیت هاى نسبى در میان سایر مخالفین هستند.
در آن زمان، شهید بزرگوار صیاد شیرازى با خلق و خوى مردمى خود با وجود دارا بودن یكى از بالاترین مقام هاى نظامى در كشور یعنى جانشین رییس ستاد كل نیروهاى مسلح، به طور معمولى و در میان مردم زندگى كرده و براى خود حصارهاى آهنین و غیر قابل نفوذ ایجاد نكرده بود. از طرف دیگر شهید صیاد داراى پیشینه و كارنامه درخشانى در دفاع مقدس و زدن ضربات مهلك اثربخش و سرنوشت ساز بر ماشین جنگى بعثى ها بوده و كینه آنان علیه خود را برانگیخته بود و ترور او به عنوان یكى از فرماندهان موثر در شكست صدام مى توانست یكى از اهداف و آمال دیكتاتور بغداد قلمداد گردد.
بدیهى است كه هم رژیم بعثى عفلقى صدام كه اساسا بر مبناى ترور شكل گرفته قدرت یافته و رسمیت پیدا كرده بود و تروریسم به عنوان جزو اصلى و لاینفك مدیریت حزب بعث به شمار مى رفت و هم منافقین كه با عملیات ناجوانمردانه كشتار مردم كوچه و بازار، خود را به دنیا معرفى كرده اند، همواره در صدد یافتن فرصت هاى طلایى براى حذف فیزیكى رهبران و یاوران و دوستداران انقلاب اسلامى در سراسر جهان و فرماندهان نظامى اى كه آن ها را در نیل به اهداف شوم خود ناكام ساخته بوده اند، اما آن ها چه زمان و موقعیتى را براى اجراى طرح خباثت آمیز خود مناسب مى دانستند؟ به تجربه ثابت شده است كه مناسب ترین زمان براى دشمن، زمانى است كه فضاى كشور ملتهب بوده و تمام توجه مردم و مسوولان به فضا و جو متشنج مشغول است و در واقع دچار نوعى غافلگیرى بوده و میدان را براى تحركات و فعالیت هاى اطلاعاتى، عملیاتى مذبوحانه دشمن خالى نموده باشند. در چنین شرایطى دشمن با وارد كردن ضربات كارى و جبران ناپذیرى نظیر ترور شهید بزرگوار صیاد شیرازى و انفجار بمب و پرتاب خمپاره، سعى در ایجاد اختلاف بیشتر و ضعف اركان اساسى نظام مى نماید.
بهترین و موثرترین شیوه براى بستن راه نفوذ دشمن و پیشگیرى از تحركات ضد انسانى آنان، تامین امنیت است. امنیتى فراگیر براى آحاد مردم به گونه اى كه همه مردم، از طرفى احساس درهم آمیختگى و پیوستگى پایدارى با تمام مسوولان كشور نموده و از سوى دیگر احساس گسیختگى و تقابل روحى با عناصر آشكار و پنهان دشمن بنمایند و راه هرگونه عملیات روانى و تبلیغى را بر آنان سد كنند. بنابراین بایستى ایجاد فضاى امن براى عموم مردم و نه براى دشمنان و ایادى آنان در دستور كار قرار گیرد.
سرانجام شهید بزرگوار، رزمنده بسیجى و شجاع، سپهبد على صیاد شیرازى در سن ۵۵ سالگى و پس از یك عمر مجاهدت در راه خدا و جنگ با دشمن و كسب توفیقات و افتخارات بزرگ و به یادماندنى و جاوید، به دیدار معبود و محبوب خود شتافت و پاداش فداكارى ها و خدمات صادقانه و شبانه روزى و خستگى ناپذیر خود را با مدال شهادت دریافت كرد و نام و خاطره خود را در تاریخ گلگون میهن اسلامى جاوید ساخت. اگرچه شهادت، زیبنده دلیرمردى همچون او بود، اما رهبرى، مردم و نیروى مسلح را در غم خود داغدار نمود. خون گرم او همچون راه درخشان وى، رسواگر منافقین مجرم و حامیان ضدبشرى آنان خواهد بود.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

سه شنبه 21/1/1397 - 9:3
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه 22 در جمع کارکنان منطقه بیان کرد: حضور و مشارکت فعال مردم در شهر به عنوان یک سازمان اجتماعی، آن را از سایر مناطق شهری متمایز می سازد.پس ما در مجموعه شهرداری باید به بهانه های مختلف امکان حضور مردم در محلات را فراهم کنیم.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 22، علی نوذرپور در دیدار نوروزی خود با كاركنان كه در مجموعه اجتماعی و فرهنگی امام علی( ع) برگزار شد؛ ضمن تبریك سال نو و تقدیر از تلاش كلیه همكاران در واحدهای مختلف در سال گذشته در سخنانی اظهار كرد: بی شك تحقق اهداف و برنامه ها در یك مجموعه در سایه اتحاد و یكدلی كلیه كاركنان آن محقق خواهد شد و ایجاد موفقیت و اتفاقات بزرگ و موثر تنها در سایه اراده و خواست یك شخص به عنوان مدیر مجموعه شكل نخواهد گرفت. شناسایی قابلیت ها و توانمندی های تك تك كاركنان مجموعه شهرداری تهران در زمینه های مختلف كاری مستلزم این مهم است كه ما به عنوان مدیران شهری در راه شناسایی این قابلیت ها اهتمام بورزیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش موثر بانوان در جامعه خاطرنشان كرد: حضور بانوان یك جامعه و مشاركت فعال آنها امكان پیشرفت و ترقی آن را امكان پذیر می سازد. این امر یك تجربه در دنیای امروز و باور قلبی بنده است. در منطقه 22 باید به سمت و سویی برویم كه امكان زندگی بهتر برای خانواده ها با تكیه بر بانوان و كودكان محقق شود. سر و سامان دادن و توسعه فضای های شهری در برنامه ریزی های شهری محقق شود تا خانواده ها بتوانند به راحتی و بدون دغدغه به این فضاها ورود پیدا كنند.
نوذرپور در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته شده در حوزه مدیریت پسماند در منطقه 22 گفت: طبق آمار متاسفانه علی رغم برنامه ریزی ها و اعتبارات مختلف هزینه شده در این حوزه، تنها 3 درصد از پسماند تولیدی شهر تهران به صورت پاك تفكیك می شود.
به گفته نوذرپور، در حوزه فضای سبز باید به سمتی حركت كنیم تا پایان سال در تك تك محلات سطح منطقه حداقل یك پارك محلی شكل گیرد تا مردم بتوانند بدون كمترین زمان و بدون موانع برای پر كردن اوقات فراغت خود به آنها دسترسی پیدا كنند.
شهردار منطقه22 حضور صنایع و مشاغل مزاحم را یكی از مهمترین مشكلات در منطقه 22 عنوان كرد و ساماندهی و استقرار آنها در فضایی مناسب در سطح منطقه را از جمله وظایف حوزه امور شهری برشمرد.
وی خاطرنشان كرد: در حوزه عمران شاید نتوان با بودجه حال حاضر شهرداری پروژ های بزرگ مقیاس را به سرانجام رساند ولی می توان با جذب سرمایه مردم و بخش خصوصی از این ظرفیت استفاده كرد تا پروژه ها به صورت مشاركتی ساخته و در اختیار مردم قرار گیرند. در حال حاضر با تلاش هایی كه از سوی حوزه مشاركتها و سرمایه گذاری منطقه صورت گرفته است 30 عنوان پروژ ه مشاركتی در سطح منطقه تعریف شده كه تا پایان سال به نتیجه خواهد رسید.
شهردار منطقه 22 بیان كرد: معتقدم كه شهر یك سازمان كالبدی نیست بلكه یك سازمان اجتماعی است و حضور و مشاركت فعال مردم در آن، شهر را از سایر مناطق شهری متمایز می سازد.پس ما در مجموعه شهرداری باید به بهانه های مختلف امكان حضور مردم در محلات را فراهم كنیم. در این راستا برگزاری جشنواره های بازی های بومی محلی و ایجاد خیابان های نشاط از جمله برنامه هایی است كه در محلات سطح منطقه اجرا می شود تا كودكان بتوانند در كنار خانواده های خود به بازی بپردازند.این امر در نهایت منجر به افزایش تعلق محله ای شهروندان و همكاری شهروندان در آبادانی محله و شهر خود می شود.
و ی با اشاره به رویكردها و برنامه های شهرداری منطقه 22 در حوزه اموز شهری در سال جدید اظهار كرد: متاسفانه شهرداری ها در ایران بر خلاف سایر كشورها وظایف و مسئولیت های محدودی دارند و به دلیل وجود این وظایف محدود امكان كار چندانی وجود ندارد. در همین راستا كمیته مدیریت هماهنگ شهری در منطقه 22 شكل گرفت تا با تعامل با سایر دستگاهها بتوان اقدامات مهمی در جهت ایجاد رفاه و زندگی بهتر برای شهروندان و افزایش شاخص های كیفیت زندگی برای شهروندان انجام داد.
شهردار منطقه 22 بیان كرد: متاسفانه تا به امروز درآمدهای ناشی از ساخت و ساز منبع درآمد برای شهرداری ها تعریف شده است. در همین راستا رونق كسب و كار شهروندان و برنامه ریزی های مختلف در این زمینه می تواند زمینه ای برای رشد این منابع و كمك به پویایی و كاهش اشتغال افراد باشد. در سال گذشته علی رغم تلاش كلیه همكاران كمتر از 50 درصد منابع درآمدی منطقه محقق شد. تعریف منابع جدید درآمدی برای مجموعه از جمله جهت گیری های ما در سال جاری است و دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حریم منطقه خاطرنشان كرد: منطقه 22 به لحاظ برخورداری از عرصه های حریم دارای پتانسیل های بالایی است و می توان با اجرای كارهای عمرانی، خدماتی و سرمایه گذاری در این حوزه موجبات تعالی هر چه بیشتر منطقه را باعث شد.
نوذرپور بوجود آوردن افكار نو و ایده های خلاقانه درشهرداری منطقه را خواستار شد و گفت: بنده معتقد هستم تنها مدیران یك مجموعه نباید نسبت به موضوعات سازمان برنامه ریزی كنند و تمامی همكارانی كه در این سازمان كار می كنند وظیفه دارند تا با ارائه برنامه ها و پیشنهادات مجموعه را در رسیدن هر چه بهتر وظایف كمك كنند.
وی در پایان تاکید كرد: متاسفانه به دلیل برخی اهمال كاری ها و سوء مدیریت ها كه در دوره گذشته در شهرداری تهران رخ داده است اعتماد مردم نسبت به این سازمان كم شده است و ما باید با مراقب در رفتارمان و حركت در چارچوب موازین اداری و قانونی این اعتماد و سرمایه های اجتماعی را به جامعه برگردانیم.

 

دوشنبه 20/1/1397 - 18:36
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 4 تهران گفت: در سال 96 به95 درصد از پیامهای ثبت شده شهروندان منطقه 4 در سامانه نظارت همگانی1888 رسیدگی و پاسخ داده شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4 تهران سید علیرضا حسینی بابیان این مطلب گفت: از مجموع 2437 پیام ثبت شده در منطقه 4 در سامامه نظارت همگانی 1888 شهرداری تهران ؛ 2333 پیام بررسی و در دستور کار قرار گرفت.

شهردار منطقه 4 تهران اضافه کرد: با توجه به زمانبر بودن برخی از درخواست های شهروندان 104 پیام نیز در روند رسیدگی قرار دارد.

وی با تاکید به اینکه خدمت رسانی مطلوب به شهروندان در کاهش پیام ها موثر بوده است افزود: با توجه به جلسات مکرر سال گذشته و تاکید به ارایه خدمت رسانی مطلوب به شهروندان و پاسخگویی بهتر،  پیام ها با موضوع سد معبر دستفروشان 15 درصد و پیام ها با موضوع تعمیر و نگهداری پل عابر پیاده 44 درصد نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته کاهش داشته است.

حسینی خاطرنشان کرد: بیشترین تعداد ورودی پیام در بین نواحی 9 گانه این منطقه به ترتیب مربوط به نواحی 7 ، 6 و3 به تعداد 315 ،281 و 222 عدد بوده است.

وی در پایان یادآور شد: شهروندان می توانند از طریق پست الکترونیک tehran.ir . 1888ارسال پیام کوتاه به شماره 30001888  و تماس تلفنی با 1888 نظرات، انتقادات، پیشنهادات و شکایات خود را ثبت کنند.

 

دوشنبه 20/1/1397 - 18:32
ایرانگردی

 

تقاطعات خیابان ذوالفقاری در منطقه15 به منظور روان سازی بار ترافیکی این محور ایمن سازی شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، محمدرضا سالمی معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه با بیان مطلب فوق افزود: در این راستا عملیات ایمن سازی تقاطعات  خیابان  ذوالفقاری بمنظور تامین شعاع گردش وسایل نقلیه و نیز افزایش ایمنی عبور عابرین پیاده در هنگام عبور از تقاطع خیابان ذوالفقاری و رضایی در محدوده ناحیه یک با احداث رفیوژه میانی در آن تقاطع انجام شد.

به گفته وی،  این عملیات شامل  اصلاح هندسی در ضلع شمال و جنوب تقاطع یاد شده و احداث جداول دوبل میانی به عنوان رفیوژ و جانپناه بوده است.

وی در ادامه به اتمام عملیات اصلاح هندسی تقاطع خیابان ذوالفقاری با احداث راستگرد اشاره کرد و یادآورشد: عملیات اصلاح هندسی تقاطع خیابان ذوالفقاری با كندروی بزرگراه امام علی (ع) منطقه نیز به اتمام رسید.

سالمی بیان داشت: پایان سال گذشته بمنظور افزایش ایمنی و كاهش میزان بار ترافیكی خیابان ذوالفقاری فاز اول عملیات كه شامل طراحی و رفع معارضات موجود در محل بود به سرعت پیگیری و به اتمام رسید و امسال فاز دوم با اجرای عملیات تخریب، زیر سازی و جدول گذاری در راستگرد مورد اشاره انجام شد.

معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه تصریح کرد: این اقدام در راستای تاكیدات شهردار منطقه در توجه پیش از پیش به نواحی بافت فرسوده و  ایمن سازی تقاطعات آن محله اجرا شد.

 

دوشنبه 20/1/1397 - 18:30
ایرانگردی

 

 

38 هزار متر طول جداول در محورهای بزرگراهی شهید تندگویان، خلیج فارس و بلوار شکوفه همزمان باآغاز فصل بهار رنگ آمیزی شد.  

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، مهرداد زنگنه فر معاون خدمات شهری و محیط زیست با اعلام این خبر گفت: به منظور خلق بهاری رنگارنگ و زیبا برای شهروندان و مسافران نوروزی در هنگام عبور از دروازه جنوب تهران 6 هزار متر طول اجرای آذین بندی با ریسه های توپی در بزرگراه های تندگویان، خلیج فارس و کاظمی انجام شده که منظر زیبایی به منطقه بخشیده است.

ضمن اینکه نورپردازی  پل صفدر رشادی در ابتدای اتوبان خلیج فارس با نصب 57 پرژکتور و 600 متر مربع نماسازی تأمین شده است .

 زنگنه فر با اشاره به ساخت 12 چشمه سرویس بهداشتی در ابتدای بزرگراه خلیج فارس خاطر نشان کرد: به منظور فراهم کردن رفاه برای شهروندان در اماکن عمومی اقدام به احداث 3 دستگاه 6 چشمه ای ( مجموعا18 سرچشمه) آغاز شده است .

 معاون شهردار منطقه بیان کرد : به منظور ایجاد زیبایی بصری در بزرگراه ها 2 هزار متر طول گاردریل، هندریل و جداول رنگ آمیزی شده است. همچنین سازه های فرهنگی،کلیه شالترهای برق وکافوهای مخابرات و 12 ساعت شهری در سطح منطقه رنگ آمیزی شده است.

 این مسئول در تشریح سایر اقدامات انجام شده در این ایام افزود: اجرای 4 مورد نقاشی دیواری در طرح دیوار کوچک شهر من در بلوار شکوفه، نصب 4 المان نوری در بوستان ولایت، افرا، پل شهید صنیع خانی، پل شهید کاظمی، نصب 17 عدد تخم مرغ های رنگی در بزرگراه ها، تعویض 800 تخته پرچم، پاکسازی جداره های شهری، اجرای 25 متر مربع طرح کاشی ماندگار بر درب 2 بوستان ولایت و ... از جمله اقدامات این حوزه در ایام نوروز بوده است.

 

دوشنبه 20/1/1397 - 18:25
ایرانگردی

 

نخستین رینگ پیاده شمیران گردی با هدف آشنایی شهروندان با مکان های مذهبی، فرهنگی، تاریخی و... مورد توجه خاص گردشگران در ایام نوروز قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک سعید کارگران معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه یک با بیان این مطلب اظهار داشت: در ایام نوروز رینگ پیاده شمیران گردی به عنوان یکی از برنامه های ستاد گردشگری منطقه در دو مسیر جداگانه اجرا و طی آن بیش از 700 نفر از شهروندان در قالب تورگردشگری از مکان های مذهبی ، فرهنگی ، تاریخی و... شمال تهران بازدید کردند.
وی گفت : این تورها در دو مسیر برنامه ریزی شده بود که مسیر اول آن شامل مرقد مطهر صالح ابن موسی الکاظم(ع)، موزه موسیقی، خانه موزه دكتر حسابی، باغ هنر ایرانی و مسیر دوم شامل باغ قلمستان، باغ فردوس، موزه سینما، موزه تماشگه زمان بود.
کارگران تصریح کرد: شمال تهران با داشتن جاذبه های طبیعی و بحث اکوتوریسم در منطقه چون رود دره ها، بوستان های فرامنطقه ای، مسیرهای کوهنوردی، جاذبه های تاریخی مانند کاخ موزه ها، ... در راستای توسعه گردشگری منطقه از پتانسیل خوبی برخوردار است و با برنامه ریزی خواهد توانست از این صنعت استفاده های بهینه ای در خصوص درآمدهای پایدار، آموزش های فرهنگی و... نماید.

دوشنبه 20/1/1397 - 18:21
ایرانگردی

 

معاون حمل و نقل و ترافیک منطقه با اشاره به برگزاری برنامه های آموزشی، از تلاش مضاعف برای نهادینه سازی فرهنگ ترافیک در بین اقشار مختلف شهروندان خبر داد.

 به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، رضا زلفی ضمن اعلام این خبر با اشاره به فعالیت پارک آموزش ترافیک در سال گذشته گفت: با اجرای فعالیت های آموزشی و فرهنگی و برگزاری طرح ها و برنامه های مختلف در قالب "دوره های آموزشی برای رانندگان وسایل نقلیه و اقشار شهروندان، راه اندازی طرح سفیران ترافیک یار، باشگاه دوچرخه سواری، اردوهای آموزشی، توزیع بسته های فرهنگی، دوره های آموزشی از خودمان شروع کنیم، همایش دوچرخه سواری و ... "شاهد حضور گسترده و مشارکت شهروندان در این برنامه ها بودیم.

وی افزود: در سال جاری برنامه های منطقه نیز بر اساس رویکرد شهرداری تهران برای مدیریت ترافیک پایتخت مبنی بر حمل و نقل انسان محور، توسعه حمل و نقل مبنی بر عدالت اجتماعی، کاهش آلودگی هوا و ترافیک و ارتقای قانون مداری و فرهنگ ترافیک طراحی خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه های سال جاری منطقه بر اساس سیاست های شهرداری تهران خاطر نشان کرد: افزایش تراکم و استفاده از تراکم مختلط در اطراف ایستگاه های مترو، تغییر کارکرد معابر از خودرو محور به پیاده و دوچرخه محور، مناسب سازی شهر برای تردد معلولین، تعامل بیش از پیش با پلیس راهور در برخورد با انواع سد معبر برای پیشگیری از ترافیک، بررسی استفاه از اتوبوس مدرسه در مسیرهای فاقد حمل و نقل عمومی و ایمن سازی حمل و نقل و ترافیک در محلات کم برخوردار از دیگر اولویت های و ایده های در دست برنامه ریزی منطقه است.

 

دوشنبه 20/1/1397 - 18:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته