• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1420
تعداد نظرات : 5
زمان آخرین مطلب : 2167روز قبل
بهداشت روانی

10- فرد افسرده به همراهی دوستان و نزدیکان نیازی ندارد

متاسفانه یکی از واقعیتهای اجتماعی ما این است که اغلب افرادی که از ناراحتیهای روانی رنج می برند،با آنکه می توانند به راحتی درمان شوند، مراجعه به روان پزشک را نقطه ضعف تلقی می کنند .بسیاریاز آنها اختلال روانی را مایه شرم و ننگ می دانند این اشخاص به اعضای خانواده یا دوستانی که بتوانندآنها را به حرکت در جهت درست تشویق کنند احتیاج دارند .

دوستان و نزدیکان بیمار باید معیاری برای سالم بودن بیمار معالجه شده داشته باشند، یکی از راههای مهم برای رسیدن به این موضوع ، سوال از بیمار و شنیدن نظر اوست . اما اشکال این طرز برخورد این است که بیمار بهبود یافته از اینکه می بیند رفتارش مورد قبول دیگران قرارنگرفته ، ناراحت می شود.

 

يکشنبه 26/1/1397 - 14:54
سلامت و بهداشت جامعه

نگاه پیامبراکرم(ص) به معجزه‌ درمانی «حجامت»

 


«حجامت» نقش مهمی در سلامتی انسان ها دارد درگفت و گوی زیر خواهیم دید که مساله حجامت چه اهمیتی داشته و از طریق اهمیت دادن به این موضوع می توان بسیاری از مسائل و مشکلات و بیماری ها را به ساده ترین شیوه ممکن درمان کرده و از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرد.

حجت الاسلام دکتر یدالله عقیقی، پژوهشگر و متخصص طب سنتی در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: فردی از رسول خدا سوال کرد، طب چیست؟ ایشان سه جمله کلیدی در ارتباط با تعریف طب و سلامتی از نگاه اسلام را فرمودند. رسول اکرم در پاسخ به وی فرمود: «طب یعنی حجامت». ایشان در خصوص حجامت حدیث های زیادی را بیان کردند که معروف ترین آنها «حجامت ، درمان تمامی بیماری هاست.»

وی افزود: «یوهان آبل» پزشک آلمانی که در حدود 20 سال از زندگی خود را در خصوص حجامت تحقیق کرد در کتاب خود با عنوان " حجامت شیوه ی درمان آزمون شده " که در سال 1997 چاپ شده، در مورد حجامت می گوید: "من اعتقاد راسخ دارم که نه تنها امروز بلکه برای همیشه،‌ امر حجامت را در درمان بیماری ها نباید نادیده گرفت. حجامت پدیده ای است که در خود تنظیم کردن عملکرد بدن انسان دخالت دارد. امری که هرگز با روش های دیگر نمی توان آن را جایگزین کرد. مطالعات ما نشان می دهد که در آلمان می توان 75 درصد بیماری ها را با شیوه های درمان طبیعی از جمله حجامت مداوا کرد. " وی در کتاب خود از بیمارانی نام می برد که تنها با یک بار حجامت بیماری چندین ساله شان بهبود یافته است.

این متخصص طب سنتی اظهار داشت: همچنین عطسه جلوی سکته را می گیرد لذا اگر فردی هفته ای یکبار انفیه (انفیه ماده‌ای است که برای باز شدن مجاری تنفسی استفاده می‌شود؛ و طریقهٔ استعمال به این صورت است که مقداری کمی از آنرا به همراه دم، به داخل بینی می‌رانند.) را به اندازه نوک ناخن به بینی خود بکشد 20 عطسه می تواند ایجاد کرده و در انتها با روغن بادام بینی خود را چرب کند، خواص زیادی را شامل می شود که برای امان از سکته، سینوزیت و میگرن مفید است.

 

وی در ارتباط با تاثیر معجزه آسای حجامت به جام جم آنلاین گفت: حجامت از دید اطبای قدیمی و همچنین از نگاه محققین و دانشمندان طب جدید مفید و سودمند اعلام شد. بهترین فصل برای حجامت (آغاز فصل گرما و سرما) بهار و پاییز است چرا که شما را از بیمارهای فصل گرما و سرما در امان نگه می دارد.

به گفته پژوهشگر طب سنتی، حجامت سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند زیرا تیغ های کشیده شده روی بدن باعث می شود گلبول های سفید فعالیت خود را افزایش می دهند و محل خونریزی به وسیله تیغ های حجامت سرشار از گلبول های سفید شده و حجم این گلبول ها افزایش پیدا کرده و هم سیستم دفاعی بدن بالا می شود.

حجت الاسلام عقیقی متذکر شد: کسانی که خارپاشنه دارند با حجامت در کنار قوزک پا می توانند مشکل خود را به راحتی درمان کنند و یا افرادی که دارای فشارخون هستند حجامت روی کتف بدن برایشان پیشنهاد می شود.

وی در خصوص نگاه پیامبر اکرم به حجامت گفت: ایشان می فرمایند « حجامت شفای همه دردهای سال خواهد بود و افزون بر آن، شفای سردرد، دندان‏ درد، جنون، جذام و پیسی نیز است.» ، آن حضرت درباره فواید حجامت نیز می فرمایند "حجامت، عقل را افزون می‌کند و بر قدرت حافظه می‌افزاید.»، رسول خدا همچنین می‌فرمایند:"اگر خون در درونتان به جوش می‌آید، حجامت کنید.»

این متخصص طب سنتی بدترین زمان برای حجامت نیمه اول ماه قمری دانست و گفت: حجامت باید نیمه دوم ماه قمری انجام شود، پیامبر خدا می‌فرمایند: «حجامت در 17 یا 19 یا 21 ماه قمری ، سودمندتراست؛ این حجامت برای وی شفای همه دردهای سال خواهد بود.»

يکشنبه 26/1/1397 - 14:53
سلامت و بهداشت جامعه

با حجت‌الاسلام دکتر آقارفیعی در خصوص سبک زندگی پیامبراکرم(ص) به گفت و گو نشسته ایم.

 



این جراح و متخصص طب اسلامی در گفت‌وگو با جام جم آنلاین، بیان کرد: اسلام یک دین علمی و مخصوص سلامتی مردم است. پیامبراکرم فوق العاده شخص تمیزی بودند و اکثرا لباس های سفید بر تن می کردند حتی عمامه ایشان هم سفید بود. عطر جزئی از زندگی پیامبر بود، آن حضرت خود را با مشک خوشبو می کرد ایشان آن قدر خوشبو بودند که هر جا عبور می کرد تا مدت ها بوی خوش از آنجا به مشام می رسید.

وی در ادامه افزود: پیامبر در برخوردهای اجتماعیشان تعامل خوبی داشتند و بسیار بر حق همسایگی تاکید می کردند. رسول اکرم (ص) در خصوص حدّ همسایگی فرموده اند « تا 40 خانه از رو به رو، پشت سر، طرف راست و سمت چپ، همسایه محسوب می گردند.» همچنین می فرمایند « کسی که همسایه از دست او در امان نباشد، ایمان ندارد و کسی که به خدا و روز قیامت یقین دارد، به همسایه آزار نمی رساند.»

به گفته آقارفیعی،بیشترین خوراکی که پیامبر میل می کردند «خرما» بود و اگر سر سفره چندین غذا موجود بود ابتدا از خرما آغاز می کردند و در این باب می فرمایند : برشما باد خرما، چرا که خستگی را می‌برد، در برابر سوز سرما گرمی می‎دهد در برابر گرسنگی سیر می‌کند و درآن 72 باب شفا است و نیز فرمودند: «به زنان خود در دوره نزدیک زایمان خرما بدهید؛ زیرا صورت کودک وی بردبار و پاک خواهد شد و خوراک مریم(س)، هنگامی‌که عیسی را به دنیا آورد، همین بود در حالی‌که اگر خدا غذایی بهتر از خرما برای او سراغ داشت همان را به وی می‌خوراند»

این متخصص طب اسلامی در خصوص آداب غذا خوردن پیامبر اکرم(ص) به جام جم انلاین گفت: پیغمبرخدا مردم را از خوردن چیزی های داخل شکم حیوانات(جگر، سیرابی و..) نهی می کرد و همیشه غذاهایی را می خوردند که تازه باشد. حضرت تند تند و با عجله غذا نمی خوردند و همچنین لقمه ها را کاملا می جوید.

وی ادامه داد: رسول خدا قبل از غذا خوردن وضو می گرفتند و گاهی با نمک شروع به خوردن می کردند. زیرا عقیده داشتند « هر کسی که غذای خود را با نمک آغاز کند و با نمک به پایان ببرد، از 72 درد که جذام و برص(پیسی) از آن جمله است، در امان می ماند.»

به گفته آقارفیعی، حضرت رسول می فرماید « شستن دستها پیش و پس از غذا، شفایی برای تن و مایه برکت در روزی است. شستن دستها پیش از غذا، فقر را دور می کند و شستن دستها پس از غذا، اندوه را می راند و چشم را سلامت می دهد. ایشان غذای داغ نمی خورد و می گفت : غذای داغ بی برکت است و خداوند آتش ‍ را غذای ما قرار نداده است ، غذا را سرد کنید.

این جراح و متخصص طب اسلامی اظهار داشت: پیامبر به مصرف عسل تاکید فراوان داشت و همیشه می گفتند از عسل 1000 خاصیت برمی آید که در 1000 درمان از آن استفاده می شود. ایشان فرمودند «عسل ، درمان است» ، « بر شما باد دو درمان؛عسل و قرآن» .

وی تاکید کرد: پیامبر اسلام موهای سرش را با سدر می شست و می فرمود « کسی که سر خود را با سدر بشوید خداوند وسوسه شیطان را از او دور می کند و چنین کسی مرتکب معصیت نمی شود و هر کس معصیت نکند وارد بهشت می شود». همچنین می فرمایند «حنا خضاب اسلام است بر ثواب عمل مومن می افزاید ، سردرد را از میان می برد ، چشم را تیز بین میکند ، قدرت آمیزش را افزون می سازد و مهمترین گیاهان خوش بو در دنیا و آخرت است».

 
 

 

يکشنبه 26/1/1397 - 14:52
سلامت و بهداشت جامعه

 مراجعه به متخصص سیره پیامبر است
«طب اسلامی» ساختاری اثربخشی در پزشکی ایجاد کرده است. بی‌شک سرچشمه‌های اصلی طب اسلامی از آیات قرآن و سنّت و سیره پیامبر گرامی اسلامی (ص) و روایات معصومین نشأت می‌گیرد. حال در این میان افراد سودجو و البته بدون تخصص پزشکی با نام دین اسلام و پیامبر(ص) برای خودشان طبابت می کنند.

دکتر آرمان زرگران عضو کمیته پژوهش دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: امروزه در جوامع موضوعی که بسیار در مورد آن بحث می شود، استفاده از دین یا عنوان دین در حوزه سلامت است و افرادی که تخصصی در حوزه پزشکی نداشته و به نام پیامبرخدا(ص) و دیگر معصومین مطالبی را بیان کرده و همچنین از اعتقادات مردم نیز سوء استفاده می کنند.

زرگران در عین حال گفت: متخصصان در دین شناسی بهتر می توانند در این خصوص بحث کنند اما آنچه که از منظر تاریخ پزشکی گویاست، شخص پیامبر(ص) خود نیز به طبیب مراجعه می کرد و این نشان دهنده آن است که هر کاری را باید به متخصص خودش سپرد لذا رسالت دین این چنین نبوده در صورتی که پیامبر بزرگوار در صورت ابتلا به بیماری خود نیز به پزشک مراجعه می کردند.

این متخصص طب سنتی تاکید کرد: نباید از نام پیامبرخدا(ص) برای ورود به بحث درمان سوء استفاده کرد، سیره شخص رسول اکرم نشان دهنده این است که در موضوع درمان بیماری ها باید به فرد متخصص مراجعه کرد.

مدیر معاونت بین الملل دانشکده طب ایرانی خاطرنشان کرد: طب سنتی به عنوان یک شاکله درمانی که در طول قرن ها و سال های متمادی توسط پزشکان شکل گرفت و ما به عنوان «طب ایرانی» می شناسیم، علم و دانش بزرگی است که برای شکوفایی آن نیازمند متخصص مربوطه دارد و چه کسی بهتر از پزشکی که دانش امروزی دارد و به دانش سنتی نیز مسلط می شود و با استفاده از هر 2 دانش(طب رایج و سنتی) بهترین تصمیم درمانی را برای بیمار بگیرد.

زرگران درادامه گفت: افرادی که با نام طب سنتی در حوزه درمان بدون تخصصی ورود پیدا می کنند هم قانون و هم سیره پیامبر خدا را زیر پا گذاشته اند. ما در حوزه پژوهش به متخصصان دین شناس و حدیث شناس نیاز داریم تا راهکارهایی که از دل احادیث بیرون آماده است را به کار گیریم و بهترین نوع درمان را برای بیمار انتخاب کنیم.

به گفته وی، بحث مهم دیگر، نظارت ساختارهای نظارتی‌ست و این مسئولین باید جلوی شیادان و سوء استفاده گران از نام دین و پیامبر اکرم(ص) را در حوزه سلامت بگیرند تا خدشه ای به اعتقادات مردم کشور وارد نشود

يکشنبه 26/1/1397 - 14:51
سلامت و بهداشت جامعه

سطح پایینی مفصل زانو به وسیله یک صفحه غضروفی نعلی شکل پوشیده شده است که منیسک نام دارد و وظیفه حمایت از مفصل را به عهده دارد.

 

 


به گزارش جام جم، همچون بالشتکی لبه‌های داخلی و بیرونی مفصل را می‌پوشاند و باعث توزیع وزن در تمام سطح مفصل می‌شود.

هر آسیب یا پارگی در منیسک‌ها می‌تواند کارایی طبیعی زانو را مختل کند و باعث درد و تورم و خشکی در زانو شود. یک منیسک پاره شده باعث بی‌ثباتی زانو و ناتوانی در حرکت طبیعی زانو و ادامه درد می‌شود.

همان ابتدا یخ، زانو بند آتل دار که محدود‌کننده حرکات خم و راست شدن زانوست و باند کشی برای کاهش تورم مورد استفاده قرار می‌گیرد و از بیمار خواسته می‌شود پایش را بالا نگه دارد تا تورم کاهش یابد. از بیمار می‌خواهیم هنگام خوابیدن چند بالش زیر زانویش بگذارد.

دو سه هفته اول بی‌حرکتی با آتل بلند می‌تواند از آسیب بیشتر جلوگیری کند و فرایند ترمیم را تسریع می‌کند. گرما به علت گشاد کردن عروق باعث افزایش خونریزی در مفصل و بیشتر شدن تورم می‌شود، بنابراین بر خلاف تصور عامه حمام داغ، سونا، کیسه آب گرم و حتی محیط‌های خیلی گرم برای این آسیب بخصوص در 72 ساعت اول مضر است. برخی افراد بعد از آسیب مفصلی سعی در حرکت دادن مفصل و خم و راست کردن برای بهبود محدودیت آن دارند که می‌تواند باعث بروز آسیب بیشتر در مفصل شود. ماساژ یکی دیگر از درمان‌های غلط است.

در این موارد بخصوص اگر با فشار زیاد همراه باشد می‌تواند آسیب را بیشتر کند. برخی تمرین‌های بسیار سبک مانند منقبض کردن آرام عضلات چهارسر می‌تواند مفید باشد که باید تحت نظر فیزیوتراپیست انجام شود. در 72 ساعت اول هر سه ساعت ده تا 15 دقیقه قرار دادن کیسه یخ روی زانو می‌تواند التیام بخش باشد. در 48 تا 72 ساعت اول از ضد التهاب‌هایی مانند بروفن استفاده نشود، چون می‌تواند فرایند ترمیم را به تعویق بیندازد. فیزیوتراپی اما می‌تواند این دوره درمان شما را کوتاه‌تر کند.

استفاده از برخی دستگاه‌ها برای کاهش درد و التهاب مفصل و مهم‌تر از همه تمرین درمانی تحت نظر فیزیوتراپیست مانع بروز عوارض جبران ناپذیر مفصلی بعد از صدمات منیسک می‌شود. تمرین درمانی خودسرانه و ناآگاهانه می‌تواند شرایط مفصل را بدتر کند، اما تمرینات مناسب سبب تقویت عضلات ثبات‌دهنده و محافظت کننده مفصل می‌شود و محدودیت‌های حرکتی مفصل را برطرف و از ضعف و آتروفی عضلات این ناحیه جلوگیری می‌کند.

این تمرین‌ها گردش خون و توزیع اکسیژن را در ناحیه آسیب‌دیده بهبود می‌بخشد و عملکرد سلولی و ترمیم آنها را بهبود می‌دهد. در آسیب‌های منیسک هنگام فعالیت ممکن است صداهایی از داخل مفصل شنیده شود. در صورتی که بعد از چند بار حرکت دادن قطع نشود و ادامه یابد بویژه اگر با درد همراه باشد از نشانه‌های آسیب منیسک است. اگر در حالت ایستادن با خم کردن زانوها سعی در نشستن داشته باشیم و صدا و درد در زانو احساس کنیم احتمال پارگی منیسک وجود دارد.

يکشنبه 26/1/1397 - 14:50
سلامت و بهداشت جامعه

رئیس مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اینکه گفته می‌شود جوش خودش خود به خود خوب می‌شود، جایگاه علمی ندارد.

 


به گزارش جام جم انلاین به نقل از روابط عمومی انجمن درماتولوژی، علیرضا فیروز، رئیس مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران در ارتباط با برگزاری کنگره قاره‌ای درماتولوژی اظهار داشت: بیماری‌های شایع پوستی نظیر آکنه، حساسیت پوستی و ریزش مو و سالک از جمله مباحث این کنگره است که متخصصان صاحب‌نظر در این زمینه‌ها جدیدترین مباحث را مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌دهند.


رئیس کمیته علمی کنگره قاره‌ای بهاره درماتولوژی اضافه کرد:‌آکنه یا جوش جوانی نیاز به درمان هر چه زودتر داشته تا نتیجه بهتری دریافت شود و از اِسکار جلوگیری به عمل آید و اینکه گفته می‌شود جوش خودش خود به خود خوب می‌شود یا با داروی گیاهی می‌توان آن را کامل درمان کرد جایگاه علمی ندارد و نوع درمان نیز بسته به شدت آکنه دارد.

فیروز اضافه کرد: چهار کارگاه در زمینه‌هایی همچون لیزر پوست، آسیب‌شناسی پوست، ترمیم اسکارها و درماتوسکوپی خواهیم داشت و 10 کارگاه نیز طی سه روز برگزاری کنگره برپا می‌شود.


وی گفت: کنگره قاره‌ای درماتولوژی 5 تا 7 اردیبهشت در سالن همایش‌های صدا و سیما به همت مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

وی افزود:‌ همکارانی از انجمن متخصصان پوست ایران، انجمن اروپایی لیزر پوست، مجمع انجمن‌های بین‌المللی جراحی پوست و زیبایی، آکادمی سلامت جهانی و شبکه بین‌المللی بیماری‌های التهابی پوست در برگزاری این کنگره مشارکت دارند و کمیته علمی داخلی کنگره با شرکت رؤسای مراکز تحقیقاتی پوست و مراکز آموزشی پوست، همچنین انجمن متخصصین پوست ایران تشکیل شده است.

رئیس کمیته علمی کنگره قاره‌ای درماتولوژی با اشاره به اینکه مرکز پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران هر دو سال یکبار کنگره‌ای جهت تبادل علمی همکاران داخل و خارج از کشور در حوزه پوست برگزار می‌کند، ادامه داد: ارائه آخرین اطلاعات علمی در زمینه بیماری‌های پوست، ایمونولوژی پوست، پوست در اطفال و بیماری‌های سیستمیک پوست و... از اهداف برگزاری این کنگره است.

وی خاطرنشان کرد: درماتوسکوپی در واقع استفاده از میکروسکوپ روی پوست و مو بوده و در این روش تشخیص بیماری‌ها بدون نیاز به نمونه‌برداری انجام می‌شود که در کشور ما این موضوع جدید بوده و مباحث آن در کنگره مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

 
 

 

يکشنبه 26/1/1397 - 14:49
سلامت و بهداشت جامعه

هرچند همه داروها تاریخ مصرف دارند اما بر اساس گزارشی که در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) منتشر شد، تاریخ مصرف بسیاری از داروها را می‌توان سال‌ها نادیده گرفت!

 



به گزارش جام جم، طبق این گزارش انواع خاصی از داروها می‌توانند خاصیت خود را تا 40 سال حفظ کنند.

چرا داروها تاریخ انقضا دارند؟

تاریخ انقضا یک الزام قانونی است که از سال 1979 توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) اعمال شد و به معنای مدت زمانی است که تولید کننده دارو می‌تواند خواص و ایمنی کامل این دارو را تضمین کند. اما تحقیقات نشان می‌دهد 90 درصد بیش از صد نوع دارو، چه داروهای بدون نسخه و چه داروهای تجویزی، حتی تا 15 سال بعد از تاریخ انقضای خود نیز قابل استفاده هستند.

چه مدت پس از تاریخ انقضا می‌توان داروها را مصرف کرد؟

مطالعات پژوهشگران روی انواع مختلف دارو با ترکیبات فعال متفاوت که 28 تا 40 سال از تاریخ انقضای آنها می‌گذشت نشان داد بسیاری از ترکیبات فعال موجود در آنها دست‌کم تا 90 درصد خواص خود را حفظ می‌کنند. تنها داروهایی که پایین‌تر از این سطح قرار می‌گیرند آسپرین، فناستین (نوعی مسکن) و آمفتامین (مورد استفاده در بیش فعالی و حمله خواب) هستند. فرانسیس فلاهرتی، مدیر سابق اداره غذا و داروی آمریکا می‌گوید تاریخ انقضایی که توسط کارخانه‌های داروسازی مشخص می‌شود هیچ ارتباطی با مدت زمانی که دارو قابل استفاده است، ندارد.

وی می‌افزاید این تاریخ‌ها معمولا بیشتر از آن که اساس علمی داشته باشند نقش تجاری دارند. این که داروها ده سال در قفسه داروها باقی بمانند مسلما به نفع کارخانه‌های داروسازی نیست و آنها خواهان انقضای تاریخ مصرف داروها هستند.

استثناهای مهمی وجود دارند

تعداد کمی از داروها هستند که باید همیشه پس از انقضای تاریخ مصرف‌شان دور ریخته شوند. این داروها عبارتند از: انسولین، آنتی‌بیوتیک‌های مایع، نیتروگلیسیرین (گشادکننده عروق) و تتراسایکلین (نوعی ضد باکتری).

چگونه تصمیم درستی بگیریم؟

اگر می‌خواهید درمورد مصرف دارویی که تاریخ مصرف آن سپری شده است تصمیم بگیرید ابتدا باید ببینید قصد مصرف چه دارویی را دارید و به چه دلیلی آن را مصرف می‌کنید. اگر داروی مورد نظرتان از جمله موارد ذکر شده در بالاست یا زندگی شما به 100 درصد موثر بودن دارو وابسته است، دارویی که تاریخ انقضای آن گذشته است را دور بریزید. در غیر این صورت می‌توانید از داروهای تاریخ مصرف گذشته استفاده کنید. برای اطمینان بیشتر می‌توانید ابتدا با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

يکشنبه 26/1/1397 - 14:48
بهداشت روانی

9- افسردگی سخت درمان می شود.

در حقیقت، بیشتر مردم که اقدام به درمان افسردگی می کنند، بهتر جواب می گیرند.

در یک مطالعه توسط موسسه ملی سلامت روان؛ 70 درصد از مردم افسرده با مصرف دارو، علائم افسردگی را نشان نمی دادند.

دیگر مطالعات نشان داد که: در افراد افسرده، دارو درمانی به همراه گفتار درمانی موثرتر می باشد.

 

يکشنبه 26/1/1397 - 14:48
سلامت و بهداشت جامعه


گرفتن BMI یا شاخصتوده بدنی بهترین معیار برای سنجش چاقی است.

 

يکشنبه 26/1/1397 - 14:48
بهداشت روانی

8- نوجوانان از همه چیز ناراضی هستند.

بیشتر نوجوانان دارای خلق و خوی ثابتی نیستند، جدل می کنند و تحریک پذیرند

هنگامی که این ناخشنودی بیشتر از دو هفته ادامه یابد، ممکن است یکی از علائم افسردگی باشد.

دیگر علائم افسردگی نوجوانان عبارت است از:

حتی درجمع دوستان خود غمگین و تحریک پذیرند، از هیچ فعالیتی لذت نمی برند و افت ناگهانی نمرات درسی دارند.

 

يکشنبه 26/1/1397 - 14:47
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته