• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1303روز قبل
تاریخ

 

 

انتخابات دومین دوره مجلس شورا، پس از انقلاب بهمن ۱۳۵۷، در روز جمعه ۲۶ فروردین ۱۳۶۳ برگزار گردید و در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۶۳ اولین جلسه مجلس دوم برگزار گردید.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:36
تاریخ

 

 

شهید سیدحسین سجادی، سال ١٣۴۲ش در محله جاوان اصفهان چشم به جهان هستی گشود. چهار ساله بود که به محله مسعودیه نقل مکان کردند. سیدحسین، تحصیلات خود را تا ششم ابتدایی در مدرسه محمد احمدزاده در لیمجیر - خیابان امام خمینی (ره) - تمام کرد. اول راهنمایی را به مدرسه امیرکبیر رفت و تا دوم راهنمایی بیش‌تر ادامه نداد و ترک تحصیل کرد. پس از آن، به شغل آزاد مشغول شد و گاهی هم در کار کشاورزی به پدرش کمک می‌کرد. او قبل از انقلاب در تظاهرات علیه رژیم سفاک پهلوی شرکت می‌کرد. در یکی از راهپیمائی‌ها، گارد شاه ملعون گاز اشک‌آور پرتاب کرد و چشمان سیدحسین آسیب دید. مردم او را به خانه خود بردند و مداوایش کردند. در جلسات آیت‌الله خادمی شرکت می‌کرد. او جوانی باگذشت و فداکار بود و از حق مظلوم دفاع می‌کرد. اگر می‌دید کسی به پول احتیاج دارد، پولش را به او می‌داد و اگر می‌دید کسی لباس ندارد، لباسش را به او می‌داد حتی پیراهن نو خود را می‌بخشید. سیدحسین، ورزشکار بود. به مشت‌زنی علاقه زیادی داشت و به نائب قهرمانی هم رسید. سیدحسین توانست رقیب خود را که ۵ سال پشت سر هم قهرمان شده بود، شکست دهد. او جوانی تنومند و قوی‌بنیه بود. سیدحسین چندی بعد به خدمت سربازی رفت. آموزش خود را در ارتش در تهران گذراند. به‌خاطر قوای بدنی‌اش او را به تیپ ذوالفقار برای تکاوری بردند و دوره آموزشی را با موفقیت طی کرد. سیدحسین سپس به منطقه جنگی و اندیمشک اعزام شد و ۹ ماه خدمت کرد. در آخرین مرخصی‌اش که ده روز بود، یکی از هم‌خدمتی‌هایش به او پیشنهاد کرد که عملیات در پیش است، بیا به دکتر برویم و مرخصی استعلاجی بگیریم که شب عملیات در خط مقدم نباشیم ولی سیدحسین قبول نکرد و خود را به عملیات والفجر ۱ رساند. او آر.پی.جی زن بود؛ این‌طور که از هم‌رزمانش نقل شده، پس از منهدم کردن چندین تانک، به پیشروی خود ادامه می‌داد که سرانجام به‌وسیله اسلحه دوربین‌دار تیرانداز روی تانک، هدف گرفته شد که تیر مستقیماً به پیشانی‌اش اصابت کرد و بدین‌ترتیب، در تاریخ بیست و ششم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۲ هجری شمسی در سن بیست سالگی به مقام والای شهادت نائل گردید و جنازه‌اش در زیر آتش دشمن در شمال فکه باقی ماند و نتوانستند پیکر مطهرش را به عقب بیاورند.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:35
تاریخ

در نوار مرزی ایران و عراق بین نیروهای دو کشور زد و خورد شدیدی آغاز شد و مدت پنج روز به طول انجامید. در این نبرد از طرفین عده‌ای کشته شدند سه ژاندارم ایران نیز به اسارت گرفته شد .

 

 

يکشنبه 26/1/1397 - 15:33
تاریخ

 

 

آیت‌‏اللَّه شیخ محمد تقی بافقی در حدود سال 1253 ش (1292 ق) در بافق یزد به دنیا آمد. وی پس از طی تحصیلات مقدماتی در یزد، راهی نجف اشرف گردید و از محضر درس آخوند خراسانی، سید محمد كاظم یزدی و سید احمد كربلایی استفاده‏‌ای وافر برد. آیت‏‌اللَّه بافقی پس از اقامت 19 ساله در نجف، در قم اقامت گزید و به درس و بحث پرداخت. او از افرادی بود كه در تهیه مقدماتِ انتقال آیت‌‏اللَّه حاج شیخ عبدالكریم حائری یزدی به قم و تأسیس حوزه علمیه قم، تلاش بسیاری كرد و پس از تأسیس حوزه، معاونت آیت‏‌اللَّه حائری را بر عهده گرفت. این فقیه مبارز در جهت جلوگیری از منكرات از هیچ مصیبتی نمی‏‌هراسید به طوری كه بر اثر مخالفت علنی با جریان كشف حجاب و ورود خانواده بی‏‌شرم و بی‏‌حجاب پهلوی به حرم حضرت معصومه(س)، در دوم فروردین 1306، توسط شخص رضاخان مورد ضرب و شتم قرار گرفت و سپس سال‏‌ها در شهر ری در تبعید بود. آیت‌‏اللَّه بافقی پس از شنیدن واقعه خونین مسجد گوهرشاد مشهد توسط عمال پهلوی در تیرماه 1314، دچار سكته قلبی شد و برخی از اعضای بدنش آسیب دید. وی پس از فرار و اخراج پهلوی اول به قم بازگشت و سرانجام در 26 فروردین سال 1325 ش برابر با 12 جمادی الاول 1365 ق در 72 سالگی درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) مدفون گردید.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:32
سلامت و بهداشت جامعه

پوست کیوی نسبت به گوشت آن 3 برابرفیبر، ویتامینE و C و فولیک اسید دارد.

 


ترکیبات آن مانع بروز بسیاری از بیماری ها می شود.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:20
سلامت و بهداشت جامعه

کاهش و ثابت نگه داشتن قند خون


کاهش اشتها و احساس سیری


چربی سوزی مخصوصا چربی شکم

يکشنبه 26/1/1397 - 15:17
سلامت و بهداشت جامعه


✍ اکثر زنان مبتلا به آلزایمر،درجوانی مبتلابه کم خونی بوده‌اند!

فقر آهن موجب پایین آمدن اکسیژن مورد نیاز سلولهای مغزی وتخریب زودهنگام آنها می گردد.

 

 

يکشنبه 26/1/1397 - 15:15
سلامت و بهداشت جامعه

مادرش را در کودکی از دست داده بود. گوشه‌گیر و منزوی بود و چندان به سلامت خود توجه نمی‌کرد. اغلب بیمار بود و یکی از مشکلاتش خارش مکرر پوست سر و ریزش مو بود. درمان اولیه آغاز شد، اما مشکل رفع نشد.

 


به گزارش جام جم، در بررسی‌های دقیق‌تر مشخص شد ضعف سیستم ایمنی بدن و ابتلای او به یک بیماری خود‌ایمنی ( بیماری سیستم دفاعی بدن که در آن سلول‌های دفاعی علیه ارگان‌ها و بافت‌های سالم و خودی آسیب می‌رسانند) باعث شده او با خارش پوست سر و ریزش مو به‌کرات مواجه شود.

طبق گفته دانشمندان تقریبا بیش از 300 نوع بیماری خود ایمن شناسایی شده است که در بعضی موارد فرد مبتلا ممکن است تا آخر عمر مجبور به مصرف دارو برای کنترل و درمان بیماری باشد. متاسفانه برخی بیماری‌ها باعث بروز مشکل در سایر بخش‌های بدن از جمله خارش و ریزش مو می‌شود که مشقت‌های بیماری را افزایش می‌دهند.

با دکتر سیدمسعود داوودی، متخصص پوست و مو برای دریافت پاسخ این پرسش که چرا و چه نوع از بیماری‌های نقص ایمنی باعث ریزش مو می‌شوند و مبتلایان باید چه اقداماتی انجام دهند، گفت‌وگو کرده‌ایم.

عفونت، شایع‌ترین علت ثانویه ریزش مو

یکی از شایع‌ترین مشکلات مبتلایان به بیماری‌های نقص ایمنی ابتلا به عفونت‌های مکرر است. پایین بودن سیستم ایمنی، بدن را مستعد جذب انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها و در نتیجه شیوع عفونت در نقاط مختلف بدن می‌کند و مشکلاتی مانند ریزش مو به صورت سکه‌ای در نقاط مختلف بدن پدید می‌آورد.

بیماری‌های نقص ایمنی در حالت اولیه باعث ریزش مو نمی‌شوند، اما مستعد بودن بدن برای جذب انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها و در نتیجه ابتلا به عفونت‌های مکرر باعث تضعیف بدن و در نتیجه باعث بروز بیماری‌های ثانویه همچون ریزش و کاهش حجم مو می‌شود.

ممکن است ریزش مو در این افراد به شکل طاسی سکه‌ای یا منطقه‌ای در سراسر بدن بروز کند و گاهی اتصال این نقاط به هم باعث افزایش نگرانی مبتلایان می‌شود.

به همین دلیل، کلیه افرادی که به بیماری نقص ایمنی مبتلا می‌شوند حتما باید سیستم ایمنی بدن خود را از طریق تغذیه سالم، ورزش، خواب کافی، مدیریت استرس و افزایش شادی در زندگی تقویت کنند و مانع ضعیف‌تر شدن آن شوند.

ریزش موی ناشی از لوپوس

لوپوس اریتماتوس سیستمیک (SLE) یک بیماری خودایمنی مزمن است که می‌تواند ریشه مو را تخریب کند و آن را از بین ببرد. این بیماری با درمان‌های موضعی، عمومی یا سیستمیک (خوراکی یا تزریقی) درمان یا کنترل می‌شود.

بیماری‌های داخلی منجر به ریزش مو

هورمون‌ها یکی دیگر از عواملی هستند که می‌توانند فرد را با مشکل ریزش و کاهش حجم مو مواجه کنند. این نوع ریزش مو در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است. به همین دلیل متخصصان در صورت مواجهه با مشکل ریزش مو در خانم‌ها بررسی وضعیت هورمون‌ها را در دستور کار قرار می‌دهند. در صورت مشاهده مشکل درمان آغاز می‌شود.

تخمدان‌های پلی‌کیستیک یکی دیگر از عوامل ریزش و کاهش حجم مو هستند. زنان مبتلا به این مشکل ابتدا باید مشکل زمینه‌ای خود را از طریق مراجعه به متخصص زنان رفع کنند؛ چرا که مراجعه به متخصص پوست و درمان ریزش مو بدون درمان مشکل اولیه بی‌تاثیر است.

هر چند در مواقعی فرد همزمان با درمان بیماری زمینه‌ای خود می‌تواند تحت نظر متخصص پوست، مشکل ریزش مو را نیز درمان کند.

تاثیر تالاسمی بر ریزش مو

کم خونی، یکی دیگر از علل ریزش موست؛ از کم‌خونی ناشی از تالاسمی گرفته تا بیماری‌هایی که باعث از بین‌رفتن گلبول‌های قرمز و در نتیجه کاهش آهن و اسیدفولیک بدن می‌شوند. ریزش موی ناشی از کم خونی نیز در خانم‌ها بیش از آقایان مطرح است. برای درمان این نوع ریزش مو نیز ابتدا باید بیماری زمینه‌ای ایجاد کننده ریزش درمان شود.

کمبود برخی ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها همچون کمبود روی نیز در ریزش مو موثر هستند.این مشکل در مواقعی رخ می‌هد که بدن با اختلال جذب روی یا فرد با مشکلات تغذیه مواجه باشد. با اضافه کردن روی به درمان‌ها مشکل ریزش مو را می‌توان حل کرد.

تب‌های مکرر ناشی از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی باعث بروز وقفه و شوک در پیاز مو هنگام تقسیم سلولی می‌شود. بروز این مشکل در ریشه مو باعث ریزش و کاهش حجم می‌شود.

ابتلا به بیماری ریوی همچون سل، طولانی شدن بیماری‌های مزمن و خستگی جسمی و روحی ناشی ازبیماری، استرس، کم خوابی، بدخوابی و بی‌خوابی در ریزش مو نقش دارند.

ریزش مو در مبتلایان به سرطان

درمان ریزش مو و رشد مجدد مو میان مبتلایان به انواع سرطان به دلیل مصرف داروهای هورمونی، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی یکی از سوالات متداول بیمار و اطرافیان او از متخصصان است. ریزش مو در این افراد به فاصله چند ماه بعد از قطع داروهای هورمونی و شیمی‌درمانی متوقف می‌شود و موهای جدید رشد می‌کنند. رشد مو در افرادی که رادیوتراپی دریافت کرده‌اند به دلیل آسیب اشعه به پیاز مو ممکن است در بخش‌هایی اتفاق نیفتد. هر چه شدت و مدت زمان اشعه بیشتر و طولانی‌تر باشد امکان رشد مو در آن ناحیه نیز
کمتر می‌شود.

ضرورت کنترل آلرژی‌های فصلی

اگر جزو افرادی هستید که دچار آلرژی‌های فصلی می‌شوید، حتما حساسیت‌های فصلی و غیرفصلی خود را تحت نظر پزشک کنترل کنید، چرا که ممکن است آلرژی سلامت موها را تهدید کند.

حساسیت‌های فصلی مستقیم باعث ریزش نمی‌شوند، اما اگر منجر به خارش مکرر شوند، خاراندن‌های مداوم باعث آسیب به ریشه و پوست سر و در نتیجه باعث کم شدن حجم موها می‌شود.

اگر خارش پوست سر صرفا در ناحیه سر باشد، معمولا عمده‌ترین دلیل این مشکل، حساسیت به شامپو و فرآورده‌های موضعی، ژل‌ها و نرم‌کننده‌هاست.

اما اگر خارش عمومی‌تر باشد باید وضعیت داخلی بدن بررسی شود.به عنوان مثال مشاهده کهیر در نقاط مختلف بدن یک علت عمومی است. شایع‌ترین علت آن حسایت دارویی و غذایی است که با حذف ماده غذایی حساسیت نیز رفع می‌شود.

تاثیر دیابت بر سلامت موها

توصیه‌ها برای مراقبت از ابتلا به دیابت نوع2 را باید جدی گرفت که دیابت زمینه ساز ابتلا به بیماری‌های مختلف قلبی، کلیوی و غیره است. دیابت اگر بدرستی کنترل شود به صورت مستقیم بر سلامت موها تاثیر نمی‌گذارد، اما اگر دیابت کنترل نشده باشد در کاهش حجم موها تاثیر دارد.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:13
سلامت و بهداشت جامعه

کلیه ها عضو مهم بدن هستند که حفظ سلامت آنها بسیار ضروری است.

 

 



به گزارش جام جم آنلاین از مهر، بیماری های مزمن کلیوی دغدغه مهم سلامت در سراسر جهان هستند.

این بیماری یک مشکل بلندمدت است که در آن کلیه ها به درستی کار نمی کنند و به مرور زمان منجر به نارسایی کلیوی می شود. مشکلات کلیوی بر همه در هر سنی تاثیر می گذارد.

از اینرو متخصصان توصیه می کنند باید به سلامت کلیه ها توجه ویژه ای شود. در ادامه به برخی راه های ساده برای حفظ سلامت این عضو ارزشمند و حساس اشاره می شود.

- برای حفظ جریان خون بدن به طور منظم ورزش کنید. این کار به حفظ سلامت کلیه ها کمک می کند.

- حفظ وزن سالم و ایده آل.

- داشتن تغذیه سالم که حاوی مقادیر کافی میوه و سبزیجات باشد.

- کنترل میزان قند خون در صورت ابتلا به دیابت.

- کنترل فشارخون و کلسترول.

- محدودکردن میزان مصرف نمک.

- اجتناب از عادات ناسالم زندگی نظیر سیگار کشیدن و مصرف مشروبات الکلی.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:11
سلامت و بهداشت جامعه

زمانی که کبد چرب با دیابت و فشار خون همراه شود، ریسک بیماری و خطر مرگ را چندین برابر می‌کند، بنابراین تشخیص بموقع این بیماری در افراد، حائزاهمیت است. بعلاوه تغییر سبک زندگی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری بسیار موثر است.

 



به گزارش جام جم، دکتر کوروش عبداللهی‌فرد، معاون اجرایی و برنامه‌ریزی انجمن رادیولوژی اظهار کرد:‌ بیماری‌های گوارشی امروزه بسیاری از مردم جامعه را گرفتار کرده که بخشی از آن مربوط به مشکل کبد چرب است.

تغییر در سبک زندگی افراد، کاهش تحرک و افزایش وزن سبب نشست چربی در کبد شده و از طریق سونوگرافی می‌توان به صورت عددی و توصیفی میزان کبد چرب را در فرد مشخص کرد.

وی با اشاره به ضرورت شناسایی بموقع کبد چرب اضافه کرد: شناسایی، کنترل و بررسی نشست چربی در کبد جزو وظایف رادیولوژیست است. سرطان روده بزرگ، مری و معده جزو سرطان‌های شایع در دستگاه گوارش است که غربالگری آنها از طریق رادیولوژیست‌ها صورت می‌گیرد.

يکشنبه 26/1/1397 - 15:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته