• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1301روز قبل
تاریخ

 

 

(ابن سرّاج) ادیب، شاعر و فقیه مالكی در خانواده‏‌ای اهل دانش و فضل در عصر ملوك الطوائف اندلس متولد شد. دانش‌‏اندوزی خود را نزد جد و پدرش كه بزرگ اندلس به شمار می‏‌رفتند، آغاز كرد. در پی فوت پدر، ابن سرّاج كه به استادی در علم نحو شهرت داشت، به تدریس پرداخت.

دوشنبه 27/1/1397 - 16:14
تاریخ

 

ابوعمر احمد بن محمد بن عاص مشهور به ابن دَرّاج از بزرگ‏ترین شاعران اندلس بوده و نماینده‌‏ی اصلی اعتلای این سرزمین در پایان قرن چهارم و ابتدای قرن پنجم محسوب می‌‏شد. وی سبك نوینی در قالب‏‌های شعر قدیم عربی پدید آورد و اشعارش علاوه بر آثار ادبی، منبع موثقی از اتفاقات آن دوران است.

دوشنبه 27/1/1397 - 16:13
تاریخ

 

ابن هُمام در سال 258 قمری دیده به جهان گشود و در دوران تحصیل از محضر اساتیدی همچون احمد بن ادریس قمی، عبداللَّه‏‌بن جعفر حمیدی و پدرش بهره برد. وی در عصر خود از بزرگ‏ترین مورخان شهر بغداد به شمار می‏‌رفت. از آثار وی می‏توان به "الانوار فی التاریخ الائمة(ع)" اشاره كرد. این عالم بزرگ در بغداد وفات یافت و در مقابر قریش به خاك سپرده شد. 

دوشنبه 27/1/1397 - 16:13
تاریخ

رویدادهای مهم 27 فروردین در تقویم خورشیدی:

 

• انتشار روزنامه‌ قلم‌ آزاد (1302ش)

• توقیف‌ تعدادی از نشریات‌ تهران‌ (1322ش)

• انتشار نشریه‌ جاودان‌ در تهران‌ (1329ش)

• آغاز نخستین‌ جشنواره‌ جهانی فیلم‌ تهران‌ (1351ش)

• بانک مرکزی اعلام کرد هزینه زندگی در سال 1352- 11/2 درصد افزایش یافت (1353ش)

• تصویب‌ قانون‌ برخورد با منع‌ تحصیل‌ فرزندان‌ و حبس‌ ابد (1353ش)

• صدام حسین اظهار کرد که بین ایران و عراق هیچگونه مشکلی وجود ندارد (1356ش)

• پس از خاتمه نماز مغرب و عشا حدود60نفر از طلاب(ساواک در گزارش دیگری شمار تظاهرکنندگان را حدود100نفر اعلام کرد) ضمن خروج از مدرسه خان قم قصد برپایی تظاهراتی داشتند که با دخالت ماموران متفرق و حدود7نفر دستگیر شدند (1357ش)

• در ساعت 17، به مناسبت چهلمین روز درگذشت یکی از دانشجویان صنعتی آریامهر اصفهان، حدود230نفر درتکیه درب کوشکی تخت فولاد این شهر اجتماع کردند و در پایان ضمن برپایی تظاهرات، عده‌ای دستگیر شدند. (1357ش)

• شهادت شهید محمد قلی ‌پور (1361ش)

• درگذشت خطیب شهیر و خدمتگزار، حجت الاسلام "عباسعلی اسلامی سبزواری" (1364 ش)

• رحلت عالم بزرگوار آیت‌اللَّه "شیخ علی جواهری" (1374 ش)

• برگزاری‌ نخستین‌ سمینار بررسی سینمای‌ دینی در ایران‌ (1375 ش)

• ارتحال فقیه جلیل آیت‌اللَّه "بیوك خلیل ‏زاده مروّج" امام جمعه اردبیل (1380 ش)

دوشنبه 27/1/1397 - 16:12
تاریخ

 


 آیت‌‏اللَّه حاج شیخ بیوك خلیل‏‌زاده مروج در سال 1309 ش (1349 ق) در اردبیل زاده شد و پس از پشت سرگذاشتن علوم ابتدایی، برای تحصیل سطوح عالیه، در 17 سالگی به حوزه علمیه قم رفت. ایشان در درس خارج حضرات آیات سید حسین بروجردی، سید محمد محقق داماد و اندكی هم درس امام خمینی(ره) در قم و آیت‌‏اللَّه یونس اردبیلی در مشهد شركت كرد و مبانی علمی‏اش را استوار نمود. آیت‏‌اللَّه مروج از آن پس به زادگاهش بازگشت و به خدمات دینی و علمی و رسیدگی به امور مردم همت گماشت. ایشان همچنین در جریان نهضت اسلامی مردم از هیچ كوششی دریغ نورزید و بر اثر این فعالیت‏‌ها، در سال‏‌های دهه 1350 ش، ممنوع المنبر شد. وی به رغم همه مشكلات، در آستانه پیروزی انقلاب، از فرو افتادن جوانان در گرداب گروهك‌‏های منحرف جلوگیری می‏‌كرد و اقدامات آگاهی بخش فراوانی به انجام رساند. آیت‏‌اللَّه مروج پس از پیروزی انقلاب، از سوی امام خمینی(ره) به عنوان امام جمعه اردبیل و از سوی مردم آن دیار به نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در چند دوره انتخاب شد. وی در جریان جنگ تحمیلی بارها به جبهه‏‌های نبرد شتافت و با كمك‏‌ها و سخنرانی‏‌های خود، شور فراوانی در رزمندگان اسلام ایجاد كرد. سرانجام آن عالم خدمتگزار در 27 فروردین 1380 ش برابر با 21 محرم 1422 ق در 71 سالگی چشم از جهان فروبست و پس از تشییع باشكوه، در گلزار شهدای اردبیل به خاك سپرده شد.

دوشنبه 27/1/1397 - 16:10
تاریخ

 

 

آیت‌‏اللَّه حاج شیخ علی جواهری از علمای بزرگ بروجرد، در سال 1283 شمسی برابر با 1322 قمری در بیت رفیع و با شكوه آیت‏‌اللَّه شیخ محمد حسن نجفی صاحب كتاب عظیم جواهرالكلام به دنیا آمد. وی پس از فراگیری مقدمات علوم اسلامی از پدر و دیگر اساتید، به درس حضرات آیات: میرزای نایینی، آقاضیاءالدین عراقی و سید ابوالحسن اصفهانی شتافت و همزمان علاوه بر تدریس، به تبلیغ و ترویج شعائر دینی در شهرهای خوزستان پرداخت. آیت‏‌اللَّه جواهری پس از سفری كه به ایران داشت به دعوت آیت‌‏اللَّه‌‏بروجردی كه در آن زمان ساكن بروجرد بود، به آن شهر رفته و سالیان متمادی در آن جا اقامت گزید. ایشان شعر عربی را بسیار روان می‌‏سرود و با خط بسیار زیبایش به استنساخ كتب می‌‏پرداخت. از ویژگی‌‏های این عالم برجسته، زهد و تقوی و تهجّد و مداومت بر ادعیه و نوافل و كثرت مطالعه و نوشتن بود. از تألیفات ایشان می‏توان از دیوان اشعار، تقریرات درس فقه آیت‌‏اللَّه بروجردی و جواهرالعلوم در چهار جلد نام برد. او همچنین از حضرات آیات سیدحسین بروجردی، میرزای نایینی، سید ابوالحسن اصفهانی، سید عبدالهادی شیرازی، سید ابوالقاسم خویی و سید محسن حكیم دارای اجازه اجتهاد بود. آیت‌‏اللَّه علی جواهری سرانجام در 27 فروردین 1374 ش برابر با 16 ذی قعده 1415 ق در 91 سالگی در بروجرد به دیار باقی شتافت و در همان شهر به خاك سپرده شد.

دوشنبه 27/1/1397 - 16:9
تاریخ

 

 


حجت الاسلام و المسلمین شیخ عباسعلی اسلامیحجت الاسلام و المسلمین شیخ عباسعلی اسلامی در سال 1281 ش (1320 ق) در سبزوار به دنیا آمد. وی پس از تحصیل در سبزوار راهی مشهد و عتبات عالیات شد و از محضر حضرات آیات آقا بزرگ تهرانی، حاج آقا حسین طباطبایی قمی و سیدابوالحسن اصفهانی استفاده‏‌های فراوانی بُرد. سپس به تهران بازگشت و به ترویج دین پرداخت. او برای نجات جوانان از انحرافات حاكم بر محیط مدارسِ آن روزگار، به فكر تشكیل مدارس اسلامی افتاد و با تلاشی وصف‌‏ناپذیر برای رسیدن به مقاصد دینی خود تلاش و مبارزه كرد تا سرانجام موفق به تأسیس جامعه تعلیمات اسلامی شد. حجت الاسلام اسلامی در زمینه خدمات اجتماعی در تهران و شهرستان‏‌ها آثار و ابنیه‌‏های ارزنده و فراوانی پدید آورد كه تاسیس حدود یكصد و هشتاد مدرسه و كتابخانه و 84 مسجد از آن جمله‌‏اند. این روحانی مبارز، در جریان كشف حجاب و پس از آن به دلیل اعتراض به این اعمال رژیم، بارها توسط مزدوران پهلوی دستگیر و به زندان افتاد و ممنوع المنبر شد. وی پس از انقلاب اسلامی نیز با این كه بیش از هشتاد سال داشت. بارها به جبهه رفت و به رزمندگان روحیه می‏داد. رساله حجاب، عدم تشابه و تساوی حقوق زن و مرد و نیز خاطرات در 8 جلد از جمله آثار اوست. این شخصیت برجسته سرانجام در 27 فروردین سال 1364 ش برابر با 25 رجب 1406 ق در 83 سالگی درگذشت و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.

دوشنبه 27/1/1397 - 16:8
تاریخ

 

 


شهید محمد قلی‌پور، سال ۱۳۴۱ش در خانواده‌ای معتقد و متدین به دین اسلام و در عین حال محروم در محله ریل‏وی شهرستان مسجدسلیمان چشم به جهان هستی گشود. خانواده شهید قلی‌پور چندی بعد به ‏واسطه فقر مادی به روستا عزیمت کردند و پس از چند سال دوباره به زادگاه خویش بازگشتند. محمد، دوران تحصیلات خود را در این محله گذرانید. شهید قلی‌پور طی دوران تحصیل، دانش ‏آموزی منضبط و آگاه و دارای هوشی سرشار از ذات الهی بود. این شهید از موقعی که خود را شناخت و توانایی کار کردن پیدا کرد، تعطیلات تابستان را به کمک پدر و خانواده‌‏اش می‏‌شتافت تا این‏که بدین‏ وسیله باری از مشکلات فراوانی که بر روی دوش پدرش احساس می‌شد را بردارد و در این راه کاملاً موفق بود. دوران سربازی محمد، مصادف با ایام جنگ تحمیلی و تجاوز ناجوانمردانه رژیم بعثی عراق به مرزهای نظام اسلامی شد. شهید قلی‌پور قبل از اعزام به خدمت گرچه می‌دانست جنگ است و خطر زیادی متوجه‌‏اش خواهد بود ولی داوطلبانه برای قدم گذاشتن در این راه که راه خدا و انبیاست، اصرار زیادی داشت و خانواده خود را متقاعد ساخت و به سوی الله شتافت. محمد از‌‌ همان آغاز خدمت - همان‏طور که هم‏رزمانش می‌گفتند - از شهادت صحبت می‌کرد و قبل از این‏که به جبهه خونین‏‌شهر اعزام بشود هم با برادر بزرگ‏ترش که خداحافظی می‌کرد، به او گفت که اگر کوچک‌ترین ناراحتی از من دیده‌اید، مرا حلال کنید چرا که من در این راه به شهادت می‌رسم... هم‏چنین، یکی از هم‏رزمان شهید به نقل از آن شهید سعید می‌گفت که محمد دو روز قبل از شهادتش گفته بود که من شهید می‌شوم... سرانجام، لحظه موعود، لحظه وصال با خدایش فرارسید و به آرزوی خود رسید و در تاریخ بیست و هفتم فروردین‏ ماه سال ۱۳۶۱ هجری شمسی در سن بیست سالگی عاشورائی گشت.

دوشنبه 27/1/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

دوشنبه 27/1/1397 - 15:46
سلامت و بهداشت جامعه

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از مضر بودن مصرف آبگوشت برای مبتلایان به برخی از بیماری‌ها خبر داد.

 



به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، آبگوشت یکی از غذا‌های سنتی ایرانیان بوده؛ این غذا حاوی ویتامین A، گروه ویتامین‌های B به ویژه B۱۲ و مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین و نشاسته است.

برای بررسی خواص آبگوشت و اینکه چه افرادی باید در مصرف آن احتیاط کنند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص آبگوشت

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص آبگوشت اظهار کرد: گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت به علت داشتن پروتئین آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است؛ این غذا قوای جنسی را افزایش می‌دهد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.

وی بیان کرد: آبگوشت بهتر است همراه با سبزیجات و پیاز مصرف شود؛ سبزیجات و پیاز حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار و چربی‌خون مفید است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگوشت به آن نمک اضافه کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، افزود: این اشخاص باید آبگوشت را همراه با نان‌ جو میل کنند.

مناسب‌ترین زمان برای مصرف آبگوشت

عظمایی درباره مناسب‌ترین زمان برای مصرف آبگوشت گفت: این غذا مقوی و سنگین است بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده هستند باید پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان میل کنند؛ این عرقیجات علاوه بر اینکه نفخ و باد شکم را از بین می‌برند به هضم غذا هم کمک می‌کنند.

موارد منع مصرف آبگوشت

وی درباره موارد منع مصرف آبگوشت تاکید کرد: مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را استفاده نکنند و در صورت مصرف حتماً مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند.

عظمایی درباره سایر افرادی که باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، یادآور شد: مبتلایان به بیماری‌هایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداوی مزاج هم بهتر است آبگوشت را استفاده نکنند.
 

 

دوشنبه 27/1/1397 - 15:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته