• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2172
تعداد نظرات : 1604
زمان آخرین مطلب : 5032روز قبل
شعر و قطعات ادبی

  هفتاد ويك ستاره كه دارند دور ماه
در اين شب حود شب كاملا سياه
خاموش مي‌شوند و در اين مينه من
از اين مشاهده به خدا مي‌برم پناه
وقتي ستارگان همه تاريك مي‌شوند
ابر از چهار سوي جهان مي‌ورزد به ماه
ماه لطيف زير زمخت و عبوس ابر
آرام نيست مي‌شود آرام نيست آه !
در سوگ ماه جمعيت سير سيركان
فرياد مي‌كشند كه اي ماه بي‌گناه
غم در پلنگ‌هاي زمين رخنه مي‌كند
مخموم مي‌كشاندشان سمت پرتگاه
بعد از تو ماه نخشبي از كفر مانده است
زل مي‌زنيم جاي افق بر سياه چاه !
دوشنبه 30/7/1386 - 16:4
دعا و زیارت

چقدر زیباست ؛ بیاییم با همدیگر مسابقه بگذاریم و بیشتر رنگ و بوی قرآنی بگیریم .
چقدر زیباست ؛ بیاییم اخلاقمان را اصلاح کنیم . بیاییم رفتارمان را ، کلاممان را اصلاح کنیم .
چقدر زیباست ؛ بیاییم جلوی آن شیطنت دشمن درون و برونمان را سد کنیم .
چقدر زیباست ؛ بیاییم از آیات و احادیث استفاده بیشتری كنیم.
چقدر زیباست ؛ بیاییم بسیار اصرار كنیم که خدایا ما را با دریای بیکران کتاب الله و عترتی آشناتر کن .
چقدر زیباست ؛ بیاییم خود و جامعه را بسوی خیر العمل جلو ببریم .
چقدر زیباست ؛ بیاییم تصویری دقیق و صحیح از ماجرای گذشته ، حال و آینده خود داشته باشیم .
چقدر زیباست ؛ خدا امت مسلمان را از خواب غفلت بیدار فرماید .
چقدر زیباست ؛ ماموم هرآنچه را امام او بخواهد انجام بدهد انجام می دهد .
چقدر زیباست ؛ سفره ای پهن کنیم تا همه پاک طینتان استفاده کنند .
چقدر زیباست ؛ آیه أَلا إِنَّ أَوْلِیاءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَ لا هُمْ یحْزَنُونَ ،
چقدر زیباست ؛ بیاییم با توجه به قرآن و حدیث فرهنگ خود را دوباره بررسی

 و اصلاح کنیم بازنویسی کنیم و از آن مواظبت کنیم .
چقدر زیباست ؛ آیه وَ أَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها و در رأس نورها ، نور امامت است .
چقدر زیباست ؛ آیه وَ قُلْ جاءَ الْحَقُّ وَ زَهَقَ الْباطِلُ ان الْباطِلَ كانَ زَهُوقاً .
چقدر زیباست ؛ بیاییم جامعه را به سوی حق سالاری سوق دهیم .
چقدر زیباست ؛ بیاییم از دیگران سبقت بگیریم. فاسْتَبِقُوا الْخَیراتِ .
چقدر زیباست ؛ بیاییم ایمان و تقوا را در جامعه زیاد كنیم .
چقدر زیباست ؛ بیاییم اخلاق و رفتارمان را بیشتر مواظبت كنیم .
چقدر زیباست ؛ ما بیاییم جامعه را بسوی مودّت بكشانیم ، ما در قبال جامعه مان حساس باشیم .
چقدر زیباست ؛ خوبان ما بیایند معیارهای الهی را در جامعه خوب معرفی كنند .
چقدر زیباست ؛ گفتن : وَ قُلْ رَبِّ أَدْخِلْنی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَ أَخْرِجْنی مُخْرَجَ صِدْقٍ 

وَ اجْعَلْ لی مِنْ لَدُنْک سُلْطانًا نَصیرًا (إسراء80) ص290

دوشنبه 30/7/1386 - 15:55
دعا و زیارت
امام باقرعليه السلام

اَلصَّلاةُ تَثبِيتٌ لِلإخلاصِ تَنزِيهٌ عَنِ الْكِبرِ

نماز موجب استوارى اخلاص و دورى از كبر است

الأمالى ، طوسى ، ص 296
دوشنبه 30/7/1386 - 15:41
دنیای گیاهان و حیوانات
دوشنبه 30/7/1386 - 15:34
کامپیوتر و اینترنت
  مباني و مفهوم ويروس کامپيوتري Viruses کرم رايانه اي Worms و تروجان Trojan آشنا شويم

ويروس ها (Viruses):

ويروس ها يک برنامه يا کد(اسکريپت) بسيار کوچکي است که بر روي برنامه هاي بزرگتر سوار مي شوند. يعني در بين کد هاي اصلي يا فايل هاي اصلي بک برنامه ديگر که معمولا پر کاربرد مي باشد قرار ميگيرند و به محض نصب برنامه اصلي خود را وارد سيستم رايانه اي شخص قرباني مي کنند و هنگام اجراي برنامه به طور خود کار اجرا ميشوند و شروع به تخريب ( کارهايي که نويسنه ويروس از آن خواسته) مي کنند.

ويروس ها هر روز در اينترنت بيشتر و بيشتر مي شوند. ولي تعداد شركت هاي آنتي ويروس ثابت است .پس ما بايد براي حفاظت از سيستم خود دست به كار شويم .

در اين سلسله مقالات سعي داريم كه نحوه مقابله با ويروس ها و همين تور بيوگرافي ويروس ها و نحوه مقابله با هر ويروس را آموزش بدهيم.

  از نظر مردم عادي به هر برنامه اي كه در سيستم عامل اختلالات ايجاد كند ويروس است ولي بايد بدانيد كه خود ويروس ها بنا به كارها و امكاناتي كه دارند تقسيم بندي مي شوند.  ويروس ها مثل ساير برنامه ها هستند . كساني كه ويروس را مينويسند هم از همين برنامه هاي عادي برنامه نويسي استفاده مي كنند .اين برنامه ها دقيقا مثل چاقو مي ماند كه هم مي شود استفاده درست كرد هم نادرست.

 تاريخچه ويروس ها (Viruses):

  در يك هفته پاييزي در سال 1988 بعد از چندين دهه ترس از بمباران آمريكا توسط  روسيه تمام نگراني ها با از بين رفتن حكومت كمونيستي از بين رفت.

  در اين زمان با كم شدن نگراني مردم نسبت به روسيه ترسي ديگر جايگزين آن گرديد در دوم نوامبر 1988 يك ويروس كامپيوتري در آمريكا سبب از كار افتادن كامپيوترها در مراكز حساس از جمله Lawrence Livermore Labs , MITو ... گرديد .

  اين حمله ناگهاني به مراكز علمي و ارتشي شروعي براي يك ترس عمومي جديد گرديد در سالهاي 1940 تا 1988 پناهگاه هاي زيادي به منظور استفاده مردم در هنگام جنگ اتمي ساخته شد ولي در پايان دهه 80 ميلادي اين پناهگاهها به انبارهايي براي استفاده در مواقع اضطراري Y2K تبديل شدند بلكه زماني مورد استفاده قرار بگيرند!!

تا دهه  80 ميلادي كامپيوتر ها تنها در اختيار دولت، مراكز حساس علمي و ... بود ولي از سال 1980 تا 1985 ميلادي با كوچكتر شدن كامپيوترها و تهيه آسان آن توسط عموم مردم استفاده آن  گسترش پيدا كرد.

  شبكه ها – كامپيوترهاي  متصل به يكديگر  - نيز گام بلندي در اول دهه 80 بود در اين سالها استفاده از مودمها به منظور بر قراري ارتباط BBS با ديگر كامپيوتر ها رواج فراواني يافت و ...

  ويروسها نيز در شبكه هاي كامپيوتري به روشهاي گوناگون از جملهE-Mail ,Trojan Horse هك كردن و ... از كامپيوتري به كامپيوتر ديگر انتقال مي يابند.

تقسيم بندي اوليه ويروسها

ويروس ها به 2 شكل تقسيم بندي مي شوند :

گروه اندكي بر اين باور هستند كه اولين و ابتدايي ترين خصوصيت ويروسهاي كامپيوتري هجوم به يك برنامه مانند ايجاد نوعي پارازيت است (بدين ترتيب نمي توان Melissa را در گروه ويروسها قرار داد).

1-ويروس هاي مركب (ويروس هاي چند وجهي)

2-ويروس هاي ساده

ويروس هاي ساده آن دسته از ويروس ها هستند كه ساده و به صورت تك فايلي بوده و فقط يك كار انجام مي دهند.  اما ويروس هاي از تركيب چند ويروس در هم مي باشند و قادر خواهند بود چندين فعاليت را همزمان انجام بدهند كه اين امر سبب پيچيدگي كار ويروس خواهد شد

تقسيم بندي ريزتري از ساختمان ويروس ها و حوزه فعاليت آنها :

در ابتدابايد ياد بگيريد كه هر ويروسي فقط ويروس نگوييد بلكه بتوانيد آن را شناخته و در يكي از دسته هاي زير جا داده و بنا به خصوصيات آن را بناميد.

1- Trojan Horse

2- Worm

3-  Bomb

همان طور كه در بالا مشاهده مي كنيد كل ويروس ها را مي شود در 3 دسته تقسيم كرد كه ما به اختصار درباره هر كدام توضيح مي دهيم . به علت حساس بودن دسته كرم ها يا همان Worm ما از اين دسته توضيحاتمان را شروع مي كنيم .

کرم هاي رايانه اي – ورم کامپيوتري Worms

  اولين و مشهورترين ويروس يكWorm مي باشد كه به طور تصادفي در 2 نوامبر 1988 وارد شبكه گرديد. طبق ادعاي طراح آن هدف از اين كار تنها اثبات كردن ضعف سيستم امنيتي كامپيوترها بوده است. اينترنت در سال 1988 دوران كودكي خود را طي مي كرد و تنها در اختيار محدودي از دانشگاه موسسات تحقيقاتي دولتي مانندNASA و آزمايشگاههاي بين المللي مانندLos Alamos بود .با وجود اينترنت بسيار محدود آن زمان خبر از كار افتادن اين مغزهاي كامپيوتري درMIT وBerkeley و... تمام مردم را شوكه كرد. تنها در مدت چند ساعت بيش از 3000 كامپيوتر در مهمترين مراكز آمريكا از كار افتاده و خسارت وارد بر آنها در حدود 100 ميليون دلار بر آورد گرديد.

Worm ها زير مجموعه اي از ويروسهاي كامپيوتري مي باشند كه بر خلاف ديگر ويروسها از جملهMelissa كه خود را به صورتE-Mail براي كاربران اينترنتي مي فرستد سيستم كامپيوتر را سوراخ كرده و به طرف مغز كامپيوتر پيش مي روند يكي از خصوصيات بارز Wormها توانايي پنهان شدن درون سيستم بوده بطوريكه قابل ردگيري نمي باشند اين Worm ها مانند ويروسهايي مي باشند كه خود را در اعصاب  ستون فقرات پنهان كردن و گاه و بي گاه دردهاي شديدي را توليد مي كنند. و اماWorm هاي مفيد : در ميان انواعWorm ها كرمهاي مفيدي نيز طي ساليان متمادي به منظور چك كردن كارايي سيستم و ... مورد استفاده قرار گرفته اند.

 اينWorm هاAgent ناميده شده و درون شبكه حركت كرده اطلاعات منابع مورد استفاده و ... را چك و اطلاعاتي در مورد كاركرد شبكه يا حتي محلي را كه مي توان ارزانترين DVD را خريداري نمود به كاربر اعلام مي دارند از تفاوتهاي بارز ميانAgent و Worm مي توان به اين مورد اشاره كرد كه Agent بر خلاف Worm خود را تكثير نكرده و درون سيستمهاي كاربران نفوذ نمي كند.

تاريخچه اولين کرم رايانه اي  Worm

  اين Worm كه توسط Robert Tappan Morris طراحي شد به RTM مشهور گرديد . Morris بعد از اتمام دوره ليسانس خود در پاييز سال 1988 از دانشگاه خارج و به برنامه نويسي كامپيوتر روي آورد بعد از آن در مقطع Ph.D دانشگاه MIT در رشته مورد علاقه خود مشغول به تحصيل گرديد و بدين ترتيب از امكانات كامپيوتري و اينترنتي دانشگاه بهره مند شد . وي در اكتبر سال 1988 برنامه اي را به منظور پي بردن به نقاط ضعف سيستمهاي اينترنتي و امنيتي كامپيوتر طراحي كرد . نحوه كار اين برنامه بدين ترتيب بود كه پس از رها شدن آن در اينترنت سريعاً و بدون جلب هيچ گونه توجهي پخش مي گشت (طبق اظهارات وكيل مدافع موريس)

موريس به منظور جلوگيري از مشخص شدن هويت خود پس از اتمام برنامه آن را از طريق كامپيوترهاي دانشگاه MIT وارد شبكه كرد. يكي از  خصوصيات اين ويروس  اضافه كردن يك شمارنده به برنامه بود. بدين ترتيب در صورتيكه اين برنامه حداكثر تا 6 بار يك كپي از خود را در كامپيوتر پيدا مي كرد تكثير نشده و در هفتمين بار اين برنامه پس از تكثير و نفوذ به كامپيوتر آن را مورد هجوم قرار مي داد. اين برنامه ضميمه يك اشتباه بسيار مهلك بود!! كامپيوترهايي كه در سال 1988 به اينترنت متصل مي شدند به طور ميانگين هر 10 روز يكبار خاموش شده و دوباره راه اندازي مي گشتند از آنجا كه برنامه موريس در كامپيوتر ذخيره نمي شد اين خصوصيت سوپاپ اطميناني گشت تا به هر بار خاموش شدن كامپيوتر برنامه به طور خودكار از ميان برود. با اين حال از آنجايي كه تمام كامپيوترهاي متصل به اينترنت به طور همزمان خاموش نمي شدند اين Worm مي توانست دوباره برگشته و در آنجا مقيم گردد. طبق اين نظريه موريس، تعداد Worm ها همواره داراي يك تعادل بوده و مشكل خاصي را در كامپيوتر سبب نمي شدند. و اما ايراد برنامه موريس در اين بود كه اين Worm بسيار سريعتر از انتظار موريس تكثير مي يافت در كمتر از چند ساعت بعد از آزاد سازي آن هزاران كامپيوتر در مراكز حساس از كار افتاده و دچار سكته شدند. پنج روز بعد از آزاد سازي worm در 6ام نوامبر همه چيز به حالت عادي خود برگشت در روز 12 توامبر سرانجامE-Mail هايي كه موريس در آنها طرز خنثي كردن Wrom را توضيح داده بود به مقاصد خود رسيده و مردم از نحوه خنثي سازيWorm آگاهي يافتند.

Worm نوعي از  ويروس

Worm ها نوعي ويروس هستند كه اكثراً قابليت تخريب به شكلي كه فايلي را از بين ببرند ندارند . نحوه كار Worm اغلب به اين شكل است كه در حافظه اصلي كامپيوتر (Ram) مستقر مي شوند و شروع به تكثير خودشان مي كنند كه اين عمل موجب كند شدن سيستم و كم شدن تدريجي فضاي Ram مي گردد . كرم ها اين قابليت را نيز دارند كه براي آلوده كردن كامپيوترهاي ديگر از ايميل يا برنامه هاي چت استفاده مي كنند .

اسب تراوا – تروجان Trojan

اسبهاي تروا يا همانTrojan ، ويروس نيستند ، چرا ؟ به دليل آنكه بر اساس تعريف ويروس قابليت تكثير ندارند . اما اين قدرت را دارند كه فايلهاي سيستم را پاك كنند ، در نحوه كار نرم افزار اخلال بوجود آورند و يا سيستم را از كار بياندازند . يك اسب تروا در حقيقت يك برنامه مخرب است كه خود را به شكل يك برنامه بي خطر و معمولي نمايش ميدهد .

ويروسها چگونه پخش مي شوند :

  راه هاي  بسيار زيادي براي انتقال ويروسها موجود مي باشد كه يكي از آنها روش زير مي باشد :

1)  يك ديسك فلاپي كه داراي بوت سكتور ويروسي مي باشد را درون كامپيوتر قرار داده و كامپيوتر را خاموش مي كنيد

2)  هنگامي كه كامپيوتر را دوباره روشن مي كنيد ديسك هنوز در درايو A: موجود مي باشد پس بوت سكتور ويروس آن فعال  مي گردد

3)  ويروس يك كپي از خود را درون بوت سكتور هارد كامپيوتر ذخيره كرده بدين ترتيب ديگر هيچ نيازي به وجود ديسك نخواهد بود!!

4)  هر بار كه ديسكتي را درون درايو A: قرار مي دهيد ويروس در بوت سكتور ديسكت كپي مي گردد.

5)  سرانجام اين ديسكت را به دوست يا همكار خود قرض مي دهيد.

6)  اين چرخه از كامپوتري به كامپيوتر ديگر ادامه پيدا كرده و ...

 البته نياز به  يادآوري نيست كه مطالب فوق تنها جهت كسب اطلاع و آشنايي شما با پخش ويروس ها است. امروزه ممکن است اين روش خيلي ساده تر و تنها با يک ايميل در سطح جهاني صورت بگيرد

مواظب Autorun سي دي ها باشيم

نكته : مواظب Autorun سي دي ها باشيد چون آنها هم مثل بوت سكتور فلاپي عمل مي كنند و تنها با گذاشتن Cd در CD ROM ممكن است آلوده بشويد براي حل اين مشكل هنگامي كه Cd  را در درايو قرار داديد براي اجرا نشدن Autorun بايد كليد Shift را پايين نگه داريد تا اجرا نشود بعد Cd  را با يك آنتي ويروس اسكن كنيد.

نحوه مخفي شدن ويروسها و نحوه اطلاع ما از وجود ويروس :

  ويروس كامپيوتري معمولاً برنامه اي كوتاه مي باشند كه خود را ضميمه يك برنامه ديگر مثلاً پردازشگر Word مي كند . رفتار اين ويروسهاي كامپيوتري كاملاً شبيه به ويروس آنفولانزا است،  كه پس از وارد شدن به بدن شروع به تكثير كرده و در صورت نبودن مراقبت لازم سيستم دفاعي بدن را از كار مي اندازد .

حجم يك ويروس كامپيوتري مي تواند تنها 90 بايت بوده كه حتي از طول اين پاراگراف كه با احتساب فضاي خالي تنها 191 بايت مي باشد كوتاه تر است با اين حال ميانگين اندازه اين ويروسها برابر 2000 كاراكتر مي باشد.

هنگامي كه يك ويروس خود را به برنامه ديگري اضافه مي كند در حقيقت سبب مي شود تا آن برنامه افزايش حجم پيدا كند از آنجا كه اين برنامه ها خود به خود حجيم نمي شوند پس مي توان يكي از راههاي از بين بردن اين ويروسها يا پي بردن به وجود آنها را در كامپيوتر از طريق همين برنامه هاي حجيم شده تشخيص داد.

مشخصه اساسي ويروسهاي کامپيوتري

تمام اين ويروسها داراي سه مشخصه اساسي زير مي باشند :

1-  روشي براي تكثير و پخش خود در ديگر كامپيوترها.

2-  انجام دادن عملياتي خاص در كامپيوتر (مثلا در تاريخي مشخص).

3-  از كار افتادن برنامه پس از انجام عملياتي خاص از قبيل نمايش يك پيغام كاملا بي ضرر مانند  "Free Frodo" تا از بين بردن تمام محتويات هارد.

ويروسها بر حسب نحوه ورود به كامپيوتر به دو گروه مقدماتي تقسيم مي شوند. گروه اول برنامه هايي هستند كه داراي پسوندهاي .EXE ,.SYS ,و يا COM بوده و مي توانند از طريق E-Mail وارد Notepad موجود در Windows گردند. گروه دوم از طريق ديگر برنامه هاي فرعي وارد كامپيوتر شده و يكي از اهداف آنها آسيب رساندن به بوت سكتورها (Boot Sector) است. هر ديسك از چند هارد درايو و يك بوت سكتور كه برنامه هاي اجرايي كامپيوتر را در بر مي گيرد تشكيل شده است و ويروسها به راحتي مي توانند در اين مكانها ذخيره شوند.

ويروسي كه در يك برنامه پنهان شده است با هر بار اجراي برنامه راه اندازي مي شود بطور مثال اگر ويروس همراه برنامه Word شما باشد با هر بار استفاده ،ويروس موجود در آن راه اندازي مي شود. در صورتيكه ويروس هايي كه درون بوت سكتورها ذخيره شده باشند با هر بار روشن شدن كامپيوتر فعال مي شوند فرض كنيد يك ديسك را قبل از روشن كردن كامپيوتر درون درايو A: قرار داده ايد با روشن كردن دستگاه بوت سكتور موجود در ديسك فعال شده و از طريق كامپيوتر خوانده مي شود (همراه با ويروس موجود در آن).همچنين در صورتيكه هيچ ديسكتي درون درايو A: نباشد بوت سكتور موجود در درايو C: (همراه با ويروس موجود در آن)فعال مي گردد.

يك ويروس ممكن است پس از فعال سازي درون حافظه RAM نفوذ كرده و به ديگر برنامه ها سرايت كند به طور مثال تعداد دفعات راه اندازي خود را محاسبه كرده و در صورتيكه اين تعداد به رقم 100 رسيد تمام اطلاعات كامپيوتر را پاك كند يا ممكن است حافظه RAM را از طريق تكثير خود پر كرده و سرعت عملياتي كامپيوتر را تا حد بالايي پايين بياورد(اين گروه از ويروسها كرم ناميده مي شوند).

دوشنبه 30/7/1386 - 15:16
بیماری ها
 

             روش نوين درمان آنفلوانزا

دانشمندان به روش نويني براي درمان آنفلوانزا دست يافتند. پژوهشگران «امپريال كالج» لندن به روش نويني دست يافته اند كه با بهره گيري از آن مي توان مرگ و مير ناشي از بيماريهايي مانند آنفلوانزا و حتي «سارس» را تا اندازه زيادي كاهش داد . در اين شيوه نوين، دانش پژوهان از تركيب ويژه اي موسوم به Ox40ij بهره مي گيرند كه با مهاركردن فعاليت بيش ازاندازه سلولهاي ايمني، از آسيب ديدن بافتهاي بدن بر اثر فعاليت اين سلولها جلوگيري مي كند.گفتني است واكنش بيش از اندازه دستگاه ايمني در مبتلايان به بيماريهايي مانند آنفلوانزا , گاه باعث آسيب وسيع بافتهاي بدن و مرگ و مير بيماران ميشود.

 

دوشنبه 30/7/1386 - 15:12
بیماری ها
 

                            هپاتيت چيست ؟

 

كلمه هپاتيت (Hepatitis) به معناي التهاب كبد است. بسياري از عوامل (از جمله داروها) مي‌توانند اين التهاب را ايجاد كنند اما به طور كلي، شايع‌ترين علت ايجاد هپاتيت در سراسر دنيا، «ويروس»ها هستند. هپاتيت يک بيماري عفوني شايع است که ميليونها نفر در سراسر جهان به آن آلوده  شده اند تخمين زده مي شود که دو ميليارد نفر در سراسر جهان شواهدي از عفونت را با آزمايش خون نشان دهند، بطور متوسط ناقلين هپاتيت در ايران 3 درصد برآورد مي شوند . طبق تعريف، اگر هپاتيت كمتر از 6 ماه طول بكشد آن را «هپاتيت حاد» و اگر بيشتر از آن به طول بينجامد آن را «هپاتيت مزمن» مي‌گويند.

علائم بيماري هپاتيت :

علائم اوليه هپاتيت حاد ويروسي عبارتند از : احساس ناراحتي، خستگي، بي‌اشتهايي، تهوع، استفراغ، درد عضلاني، سردرد و يك تب خفيف. حتي گاهي اين بيماري در ابتدا خود را با علايم سرماخوردگي نشان مي‌دهد. افراد سيگاري مبتلا به هپاتيت حاد غالباً نسبت به سيگار تنفر پيدا مي‌كنند. بعد از اين دورة چند روزه «يرقان» يا «زردي» ايجاد مي‌شود.

معمولاً همزمان با ايجاد زردي ، حال عمومي بيمار بهبود يافته و حتي تب او قطع مي‌شود . اما در واقع بيماري بهبود نيافته ، بلكه عوارض آن آشكار مي‌شود . 

 

تشخيص بيماري :

 

 اندازه گيري آنزيمهاي كبدي روش تشخيصي مناسبي براي تعيين علت زردي ( هپاتيت يا ساير علل مثل سنگ كيسه صفرا و كبدي تخريب شده و آنزيم‌هاي موجود در اين سلول‌ها به مقدار زيادي وارد خون مي شوند . بالا رفتن سطح اين آنزيم‌ها در خون، نشان دهندة «هپاتيت» است.

 

هپاتيت‌ها چه فرقي با هم دارند؟

در بسياري از موارد، ممكن است ابتلا به هپاتيت با ايجاد زردي همراه نباشد. به اين ترتيب شخص ممكن است هيچ‌گاه متوجه بيماري خود نشود . در واقع، آنچه هپاتيت را به يك بيماري خطرناك تبديل مي‌كند، دو عارضه‌اي است كه ممكن است براي هر بيماري پيش بيايد:

 1- هپاتيت برق آسا: يك درصد از بيماران مبتلا به هپاتيت حاد ويروسي به طور ناگهاني و در عرض چند روز، در واقع كبد خود را از دست مي‌دهند. اين آسيب، غير قابل برگشت است و در اين حالت، بيمار نياز به پيوند كبد خواهد داشت.

2- هپاتيت مزمن: غير از هپاتيت A   كه تقريباً در هيچ موردي به صورت مزمن درنمي‌آيد، ساير انواع هپاتيت‌ها مي‌توانند مزمن شوند. سرانجام هپاتيت مزمن، نارسايي كبد است و مثل هپاتيت حاد، تقريباً هيچ درمان قطعي براي آن وجود ندارد. گذشته از اين، بعضي مبتلايان به هپاتيت، اگر چه ظاهراً بهبود مي‌يابند اما به صورت «ناقل مزمن» در مي‌آيند. اين افراد، خود مشكلي ندارند اما آلوده كننده‌ جامعه و اطرافيان به حساب مي‌آيند.

 هپاتيت مزمن تقريباً در پنج درصد از مبتلايان به هپاتيت B ايجاد مي‌شود. اما اين عارضه بيش از 40% مبتلايان به هپاتيت C  مشاهده مي شود. ضمن اين كه آلودگي به ويروس‌ هپاتيت C، احتمال  مبتلا شدن به سرطان كبد را هم افزايش مي‌دهد. به اين ترتيب بايد گفت هپاتيت C خطرناك‌ترين نوع هپاتيت است

 .. ) مي باشد . در بيمار مبتلا به هپاتيت، سلول‌هاي

 

    راه انتقال :

از بين انواع هپاتيت هاي ويروسي شناخته شده هپاتيت  نوع A و  E از طريق آب و غذاي آلوده منتقل مي شوند  راه هاي عمده سرايت ساير انواع هپاتيت عبارتند از :

  1- تزريق خون و فراورده هاي آلوده آن

  2- استفاده از سرنگ هاي مشترك ، بخصوص در بين معتادان تزريقي

  3-  بكار بردن ابزار و وسايل آلوده( تيغ ريش تراش ، وسايل تاتو ، خالكوبي و ... )

در صورت ابتلا به هپاتيت يا ناقل بيماري جهت كسب اطلاعات بيشتر ميتوانيد به نزديكترين مركز بهداشتي درماني محل خود مراجعه نمائيد .

  4- انتقال از مادر آلوده به جنين

  5- تماس   با افراد آلوده

 

شايعترين راه انتقال هپاتيت B , C سرنگ آلوده مي باشد .

 

شايع‌ترين راه انتقال هپاتيت C، تزريق خون آلوده است و تا قبل از اين كه خو‌ن‌هاي اهدايي از نظر آلودگي به   هپاتيت C غربالگري شوند، افراد بسياري از اين طريق به هپاتيت C مبتلا مي‌شدند.

آيا ميدانيددر سطح جهان هپاتيت هاي ويروسي يكي از  5 عامل عفوني مرگ زودرس انسان  مي باشد و هر سال حداقل يك ميليون نفر در اثر ابتلا به آن مي ميرند .

 

 اگر چه امروزه در همه جاي دنيا، خون‌ها را از نظر آلودگي به ويروس‌هاي هپاتيت نوعC,B  و همين طور HIV (ويروس ايدز) آزمايش مي‌كنند، اما نبايد فراموش كرد كه هپاتيت فقط از طريق تزريق خون يا فرآورده‌هاي خوني منتقل نمي‌شود. بلكه تمام مايعات بدن يك فرد مبتلا به هپاتيت آلوده است و تماس با اين مايعات مي‌تواند به راحتي هر فردي را مبتلا كند. 

 

راههاي پيشگيري :

آسانترين راه پيشگيري از بيماري هپاتيت رعايت نكات بهداشتي و در مورد هپاتيت B علاوه بر آن واكسيناسيون به موقع كودكان بر عليه بيماري است . فراموش نكنيم كه فعلاً تنها راه پيشگيري از هپاتيت نوع C ،«مراقبت‌هاي رفتاري» است.

دوشنبه 30/7/1386 - 15:8
اخبار
 

                              سم مرگبار چيپس و سيب زميني سرخ کرده

يك مشاورتغذيه ورژيم درماني گفت: ماده‌سمي "آكريلاميد"، موجود درسيب زميني سرخ كرده و چيپس منجر به مرگ مي‌شود.

دكتر "رضا آمري‌نيا" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مركز استان تهران افزود: آكريلاميد باتضعيف سيستم ايمني بدن، ابتلا به‌بيماري‌هاي عفوني و سرطان را افزايش مي‌دهد.

وي ادامه داد: عوارض عصبي اين سم شامل اختلال هوشياري ، ضعف، تحريك پذيري و تغييرات رفتاري است.

وي اختلالات باروري همچون ناباروري و سقط ، تحريك و قرمزي پوست و نيز قرمزي چشم‌ها و عفوت‌هاي چشمي را از ديگر عوارض آكريلاميد عنوان كرد.

وي اظهارداشت: آكريلاميد در مقايسه با ساير موادسمي شناخته‌شده درديگر مواد غذايي مي‌تواند صدها برابر خطرناك‌تر باشد.

آمري نيا افزود: در صورت سرخ شدن مواد غذايي حاوي قند و آلبومين، سم آكريلاميد توليد مي‌شود.

اين مشاورتغذيه گفت: براي كاهش آكريلاميد درسيب زميني سرخ كرده وچيپس بايد از سرخ كردن سيب زميني‌هاي لكه‌دار خودداري كرده و آن را در حرارت كم و مدت زمان كوتاه سرخ كرد.

آمري‌نيا افزود: قرار دادن سيب زميني در آب قبل از سرخ كردن به مدت يك ساعت، قند موجود در سيب زميني را جذب كرده و به‌اين ترتيب امكان تشكيل آكريلاميد را كاهش مي‌يابد.

وي اظهار داشت: نيمه آب پز كردن سيب زميني قبل از سرخ كردن و استفاده از مارگارين به جاي روغن مايع و جامد به دليل جلوگيري از داغ شدن بيش از حد روغن، در كاهش توليد آكريلاميد موثر است. وي يادآور شد: يك سري مواد غذايي همچون گوشت قرمز، ماهي، شير، پنير، ماكاروني،برنج، سبزيجات و انواع ميوه‌ها حتي درصورت سرخ شدن نيز آكريلاميد توليد نمي‌كنند

 

دوشنبه 30/7/1386 - 15:2
بیماری ها
 

 

                            سرطان ريه

آيا سـرفه هـاي پي در پي مي کنيد؟ و يا بـه همراه سرفه خـون بـالا مـي آوريد؟ آيـا از درد دائـمي قفسـه سيـنه رنج مـي بـريــد؟ سينه شما خس خس مي کند و دچار تنگي نفـس هسـتـيد؟ وزن بدنتان بدون وجود هيچ دليلي رو بـه کـاهش اسـت؟ اگـر چـنـين اسـت حتـمـا با پزشک خود در مورد آزمايشات سرطان ريه مشورت کنيد. سرطان ريه از انواع سرطان هاي مرگ آور ميـبـاشد که هر سـاله تـعـداد زيـادي را به کـام مـرگ مـي برد. آمـار نشـان مـيــدهد که قربانيان سرطان هاي سينه، پروستات و روده رويـهـم کـمـتر از تعداد قربانيان سرطان ريه هستند. تقريبا 60 درصد بيماران را مردها تشکيل مي دهند و 33 درصد از کـل دلايــل مـرگ و مـيـر مـردها از سـرطـان، سـرطـان ريــه مي باشد.

در اين مقاله دلايل، نشانه ها، درمان و طريق پيشگيري از ابتلا به اين بيماري را براي شما شرح مي دهيم.

دلايل بروز سرطان ريه

استعمال دخانيات
هيچ شکي وجود ندارد که مصرف تنباکو از اصول بنيادين ابتلا به سرطان ريه است. در حقيقت حدود 80 تا 90 درصد کل بيماري هاي ريوي به دليل مصرف تنباکو بروز مي کنند. مدت زمان سيگار کشيدن هر چه بيشتر و طولاني تر باشد، ريسک ابتلا به سرطان ريه نيز افزايش پيدا مي کند. که البته اين ريسک در مردان بالاتر مي باشد: مردهايي که در طول روز يک پاکت سيگار مي کشند 22 مرتبه بيشتر از افراد غير سيگاري در معرض ابتلا به اين سرطان قرار دارند. از سوي ديگر زناني که همين مقدار سيگار را مصرف مي کنند، ريسک ابتلا در آنان تنها 12 مرتبه افزايش پيدا مي کند. مصرف سيگار برگ و پيپ نيز کاري بدور از خطر به شمار نمي رود و درصد ريسک ابتلا به بيماري را در حدود 2 تا 6 درصد افزايش مي دهد.

هميشه در مورد خطرات دود سيگار براي افراد غير سيگاري مطالب بسياري مي شنويد و حتي پيش بيني شده است که خطرات آن در افراد غير سيگاري نسبت به افرادي که سيگار مي کشند بيشتر است. با توجه به ميزان قرار گرفتن در معرض دود سيگار ميزان ريسک ابتلا به سرطان متفاوت است. براي پژوهشگران يافتن گروهي که به هيچ وجه در معرض دود سيگار نبوده اند کار دشواري است و پيدا کردن مضرات واقعي دود سيگار براي افراد غير سيگاري کمي با مشکل بر خورد مي کند. اگرچه اطلاعات موجود در اين زمينه حاکي از آن است که در اين افراد ريسک ابتلا به سرطان 25/0 تا 45/0 در يكشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۳۸۵

عوامل شغلي
عوامل معيني در خانه و يا محل کار مثل استفاده از پنبه هاي نسوز و يا تشعشعات راديواکتيويته مي توانند عوامل ايجاد سرطان ريه در فرد باشند. در حقيقت اگر در معرض اين عوامل قرار گيريد ريسک ابتلا به بيماري در حدود 2 تا 3 درصد افزايش پيدا مي کند. اين رقم زمانيکه که شما خودتان هم سيگاري باشيد بالاتر خواهد رفت.

پنبه نسوز: يک ماده طبيعي است که از الياف بسيار ريزي تشکيل شده است که مي تواند باعث ايجاد بيماري هاي مختلفي در فرد شوند. اين ماده معمولا در ساختمان خانه ها، مواد عايق کاري و همچنين به عنوان بازدارنده آتش مورد استفاده قرار مي گيرد. چندي پيش سازمان محافظت از محيط زيست استفاده از چند فراورده پنبه نسوز را ممنوع اعلام کرد، اما اين در حالي است که هنوز در ساختمان خانه هاي قديمي، لوله هاي آب، مواد عايق کاري، مقواهاي قطور، رنگ هاي با فندگي و ساير مواد پوششي و همچنين برخي کاشي ها و موزاييک ها از اين ماده استفاده مي شود.

در افراد سيگاري استفاده از اين ماده ريسک ابتلا به بيماري را 25/1 تا 5 بار نسبت به افراد عادي افزايش مي دهد. اين رقم بر اساس ميزان و مدت زمان قرار گرفتن در معرض ماده فوق الذکر تغيير خواهد کرد.

رادون نوعي گاز مي باشد که از طريق شکست اورانيوم آزاد مي شود. معمولا در خاک، سنگ هاي زير زميني، چاه ها و مصالح ساختماني يافت مي شود. در امريکا تقريبا 1 خانه از هر 15 خانه سطوح مختلفي از اين گاز را دارا هستند. به همين دليل وزير بهداشت و درمان و سازمان حفاظت از محيط زيست دستور آزمايش کل خانه ها را صادر کردند. آمار بدست آمده باورنکردني بود. در تمام خانه ها مقادير مختلفي از اين گاز کشف شد. دومين عامل ابتلا به سرطان ريه بعد از سيگار چنين عواملي هستند که در حدود 5 تا 15 درصد از کل سرطان هاي ريه از اين طريق ايجاد مي شوند.

وراثت
از ديگر عوامل بروز سرطان ريه عوامل وراثتي هستند. يک فرد غير سيگاري اگر يک فاميل ( که سيگاري بوده) داشته باشد که داراي سرطان بوده، 2 تا 4 مرتبه بيش از سايرين احتمال ابتلا به سرطان را دارد. محققان بر اين باورند که ژن هاي مشخصي وجود دارند که باعث ايجاد سرطان ريه مي شوند. در حدود 50 تا 70 درصد از سرطان هاي ريه در جوانان به دليل مسائل ژنتيکي بروز مي کند. شايد عوامل وراثتي و ژنتيکي توضيح قانع کننده اي براي اينکه بسياري از جوانان غير سيگاري به سرطان ريه مبتلا مي شوند در حاليکه بسياري از افراد سالمند سيگاري به اين بيماري دچار نمي شوند، باشد.

انواع مختلف سرطان ريه
 

2 نوع مختلف سرطان ريه وجود دارد که هر يک از آنها به نوبه خود شامل زير گروه هاي متفاوتي مي باشند.

سلول هاي غير ميکروسکوپيک سرطان زا، که از رايج ترين نوع آن مي باشند و 75 تا 80 درصد از کل موارد سرطان را تشکيل مي دهند. زير گروه هاي آن شامل ورم هاي سرطاني، کارسينوماي سرطاني کوچک و بزرگ مي باشد. هر يک از اين بيماري ها بر اساس سلول هاي سرطاني که در تومور يافت مي شوند و نظر پزشکان از طريق مشاهده سلول در زير ميکروسکوپ نامگذاري مي شوند.

سلول هاي ميکروسکوپيک که خود شامل 3 زير گروه هستند و از طريق انواع متفاوت سلول ها رشد کرده و به طرق مختلف نيز در سراسر نقاط بدن منتشر مي شوند. سلول هاي کوچک کارسينوما، سلول هاي بزرگ و در آخر نيز ترکيبي از اين دو زير گروه هاي اين بيماري را تشکيل مي دهند که آنها نيز بر اساس سلول هاي موجود در تومور و تشخيص پزشک بر طبق آنچه که در زير ميکروسکوپ مشاهده مي کند نامگذاري مي شوند.

علائم سرطان ريه


اين بيماري نشانه هاي متفاوت بسيار زيادي دارد که از شايع ترين علائم آن سرفه هاي بي پايان است. اين اتفاق زماني روي مي دهد که تومور به اندازه کافي بزرگ شده و مسير ورودي جريان هوا به درون شش ها را مسدود مي کند. نشانه هاي ديگر سرطان ريه عبارتند از:

- تنگي نفس
- درد هاي دائمي قفسه سينه
- بالا آوردن خون به همراه سرفه ها
- خس خس سينه
- گرفتگي تارهاي صوتي
- تورم صورت و گردن
- کاهش وزن
- خستگي
- کم اشتهايي

هنگاميکه سرطان به اندازه کافي رشد کرده و به ساير نقاط بدن نيز کشيده شود علائم زير بروز مي کنند:

- سردردهاي شديد
- احساس درد
- شکستگي استخوان ها
- ضعف
- خونريزي و لخته شدن خون

تشخيص

آزمايش هاي مختلفي براي تشخيص سرطان ريه وجود دارد. پزشکان معمولا ميزان رشد سلول هاي سرطاني را درجه بندي مي کنند. اين امر به آنها کمک مي کند که تشخيص دهند که آيا سرطان به ساير نقاط بدن هم کشيده شده است و يا خير. به اين وسيله مي توانند روش مناسب درماني را مد نظر قرار داده و نتايج احتمالي را پيش بيني کنند. براي تشخيص درجه رشد مي توان آزمايش هاي مختلفي از جمله آنچه که در زير به آن اشاره شده است را انجام داد:

عکسبرداري از قفسه سينه توسط اشعه ايكس  ، MRI، سي تي اسکن ، PET اسکن

اگرچه کاربر هر يک از اين آزمايش ها متفاوت است اما همگي تصويري را که در آن رشد نا متعارف وجود دارد ارائه مي دهند. عکسبرداري از طريق اشعه ايکس به اين صورت است که يک شعاع نوري به داخل بدن فرستاده مي شود و تصاوير را به صورت فيلم ضبط مي کند در حاليکه ساير آزمايش ها شامل تصاوير کامپيوتري هستند.

تکه برداري از ريه
در اين روش قسمتي از بافت تومور موجود در ريه برداشته مي شود. سپس آنرا در زير ميکروسکوپ قرار مي دهند تا بررسي شود که آيا سلول هاي سرطاني در آن يافت مي شوند يا خير. اين کار هم از طريق وارد کردن يک سوزن به درون قفسه سينه و هم از طريق عمل جراحي امکان پذير است. در جراحي قسمتي از کل تومور برداشته مي شود که پزشکان اين امکان را مي دهد که نوع سرطان را نيز مشخص کنند.

Mediastinoscopy  و Bronchoscopy
در اين دو فرايند مجاري لوله اي شکلي به درون ريه ها هدايت مي شوند و به مناطقي که سرطان آنرا فرا گرفته است فرستاده مي شوند تا مناطق داراي رشد غير طبيعي را شناسايي کنند. در اين نوع آزمايش ممکن است که نمونه هايي از بافت براي تکه برداري برداشته شود.

آزمايش سلول هاي موجود در خلط
خلطي که از طريق سرفه از ريه ها بالا مي آيد وسيله خوبي براي آزمايش سرطان به شمار مي رود. از مزاياي اين روش اين است که مي تواند سرطاني را که از طريق اشعه ايکس شناسايي نمي شود را آشکار کند اما مکان دقيق تومور از اين طريق مشخص نمي گردد و لازم است که با آزمايش هاي ديگر همراه شود.

اگرچه تصوير برداري و ساير آزمايش هاي ذکر شده خيلي سريع بيماري را مشخص مي کنند ولي به دليل خطراتي که در بر دارند براي همه افراد پيشنهاد نمي شوند. بنابر اين بهتر است که ابتدا با پزشک خود در مورد ريسک ابتلا به سرطان ريه مشورت کنيد و بعد آزمايشات لازم را انجام دهيد.

روش ها درماني
اين بيماري شامل چند روش درماني مختلف است. يکي از آنها جراحي است ( زماني از اين روش استفاده مي شود که تومور سرطاني تنها در يک قسمت مشخص از ريه و گره هاي لنفاوي نزديک به آن مشاهده شود) ديگري پرتو درماني است ( با استفاده از اشعه ايکس و ساير تشعشعات سلول هاي سرطاني کشته مي شوند) شيمي درماني ( داروهايي که براي متوقف کردن سلول هاي سرطاني استفاده مي شوند حال چه به طور کلي آنها را از بين ببرند و چه از تقسيم شدن آنها جلوگيري کنند)

براي بسياري از بيماران اين روش هاي درماني، بيماري را به طور کلي از بين نمي برد و فقط در رشد سلول هاي سرطاني وقفه ايجاد مي کند و به بيمار اجازه ميدهد تا مدت زمان بيشتري را زنده بماند. اما بايد هميشه به پيشرفت هاي جديد علم پزشکي چشم اميد دوخت. به عنوان مثال BLP25 واکسني است که در آلبرتاي کانادا مورد مصرف قرار گرفت و با موفقيت بر روي سلول هاي غير ميکروسکوپيک سرطاني عمل کرد. بيماراني که تحت درمان اين نوع واکسن بودند 44 ماه بيشتر از بيماراني که تحت درمان عادي بودند عمر کردند. همچنين سرطان نتوانست کيفيت زندگي اين نوع بيماران را تغيير دهد.

نفس عميقي بکشيد

اگرچه سرطان ريه مي تواند در سالم ترين افراد هم بروز کند روش هاي معيني وجود دارند که مي توانند ريسک ابتلا به اين بيماري را کاهش دهند. اولين راه قطعي در پيشگيري متوقف کردن استعمال دخانيات مي باشد. روش صحيح زندگي کردن را برگزينيد و ورزش و نرمش را هيچگاه فراموش نکنيد. اما اگر هنوز هم مردد هستيد مي توانيد پيرامون اين بيماري با پزشک خود مشورت کنيد. او شما را با روش هاي متفاوت پيشگيري آگاه مي کند و نصايح مفيدي را در اختيار شما مي گذارد.

 

 

 

دوشنبه 30/7/1386 - 14:54
اخبار
 

 

                                 ساخت دستگاه جديد تشخيص سرطان

دانشمندان روسيه دستگاه جديدي ساخته اند كه در عرض چند دقيقه محل توده هاي سرطاني را شناسايي مي كند . روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ انگليس نوشت دستگاه جديد كه با اشعه ليزر و امواج صوتي كار مي كند، قادر است در چند دقيقه سلولهاي سرطاني را در سينه تشخيص داده و نوع خوش خيم يا بدخيم آن را تعيين كند . اين دستگاه پس از قرار گرفتن بر روي سينه و ارسال اشعه ليزر، در صورت يافتن سلولهاي سرطاني ، صداي خاصي درمي آورد. صداي دستگاه نيز توسط صفحه حساس ويژه اي ثبت و ضبط مي شود .

 

دوشنبه 30/7/1386 - 14:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته