• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14221
تعداد نظرات : 3204
زمان آخرین مطلب : 3701روز قبل
آشپزی و شیرینی پزی

ماهي با قارچ و اسفناج - آکاايران


مواد لازم :

فيله ماهي 4 تکه
قارچ 175 گرم
اسفناج 1 کيلو
پياز نگيني خرد شده 1 عدد متوسط
سير 1-2 حبه
پنير پارميزان 2 قاشق غذاخوري
آبليمو 1 عدد – کره 25 گرم
روغن زيتون 1 قاشق غذاخوري
نمک و فلفل تازه کوبيده شده به ميزان لازم
خلال دندان به تعداد

طرز تهيه :

در يک ماهيتابه کره را گرم کنيد و پيازهاي خرد شده را تفت دهيد فقط نرم شود حالا حرارت را زياد کنيد و قارچهاي خرد شده را اضافه کنيد وبه مدت 2-3 دقيقه بپزيد. حالا اسفناج هاي خرد شده را اضافه کنيد و آبليو را اضافه کنيد،نمک و فلفل را اضافه کنيد و کنار بگذاريد دقت کنيد زياد تفت ندهيد. فيله هاي ماهي را با کمي نمک و فلفل تازه کوبيده و کمي آبليمو و سير ريز شده نيم ساعت قبل از کار مزه دار کنيد.حالا شروع کنيد به رول کردن ماهي ها و با خلال دندان محکمش کنيد. يک ظرف مخصوص فر را با روغن زيتون چرب کنيد و ماهي ها را درونش بچينيد و در فر از قبل گرم شده به مدت 25-20 دقيقه با حرارت 180 درجه سانتي گراد يا 350 درجه فارنهايت در طبقه وسط فر قرار دهيد. بعد از پخته شدن ماهي را از ظرف خارج کنيد و مخلوط قارچ و اسفناج را در يک ظرف مخصوص بريزيد و ماهي ها را رويش بچينيد و رويش پنير پارميزان بپاشيد و مجددا در فر بگذاريد تا وقتي رويش طلايي شود.

سه شنبه 17/3/1390 - 13:22
آشپزی و شیرینی پزی

خوراکي مغذي براي زنگ تفريح دانش آموزان
با باز شدن مدارس، خوردن ميان وعده‌هاي سالم بيش از هر زمان ديگري ارزش پيدا مي‌كند، زيرا آنچه به شكل آماده از بوفه‌هاي مدارس قابل خريداري است، بيش از همه داراي نمك، شكر و روغن بوده و مداومت در مصرف آنها مي‌تواند زيان‌هايي را به همراه آورد.

طرز تهيه سمبوسه ماهي

از اين رو، عادت به خوردن ميان وعده‌هاي خانگي تهيه شده از انواع گروه‌هاي غذايي (تازه و سالم) مي‌تواند وضعيت تغذيه‌اي مناسبي را براي اين گروه سني ايجاد کند، به خصوص اگر اين ميان‌وعده‌ها از منابع پروتئيني دريايي، سبزيجات تازه و غلات كامل تشكيل شده باشد.

مواد لازم (براي 4 نفر):
ماهي آزاد 180 گرم

جعفري و پيازچه خرد شده به ميزان لازم

سير ساطوري شده 4 حبه

سيب زميني آب پز متوسط 4 عدد

فلفل دلمه‌اي خرد شده نصف ليوان

نان لواش 3 عدد

روغن مخصوص سرخ کردني 5 قاشق مرباخوري

 

طرز تهيه:
ابتدا ماهي را با كمي نمك و آب‌ليمو بخارپز كنيد.

ماهي و سيب زميني پخته را رنده کنيد.

سپس ماهي را با سيب زميني‌ مخلوط كنيد و به آنها سير، جعفري، پيازچه و فلفل دلمه‌اي خردشده را بيفزاييد.

نان‌هاي لواش‌تان را نيز به 5 مستطيل تقسيم كرده و مواد ياد شده را به شکل مثلثي داخل آنها قرار داده و بپيچيد(طرز پيچيدن نان سمبوسه).

سمبوسه ها را در روغني كه از قبل داغ كرده‌ايد، سرخ كنيد.

حال غذا آماده است.

 

مقدار انرژي غذا:
مقدار انرژي موجود در هر يک از مواد لازم براي اين غذا به شرح زير است:

ماهي آزاد 300 كيلوكالري

جعفري و پيازچه خرد شده 25 كيلوكالري

سير ساطوري شده 10 كيلوكالري

سيب زميني متوسط 320 کيلوکالري

فلفل دلمه‌اي خرد شده 15 کيلوکالري

نان لواش 400 کيلوکالري

روغن كانولا 225 کيلوکالري

 

اين غذا تقريباً 1300 كيلوكالري انرژي دارد و با تقسيم آن بين4 نفر، به هر نفر 325 كيلوكالري انرژي خواهد رسيد.

البته خوردن اين غذا به همراه سس يا سالاد سبزيجات تازه به ميزان انرژي يادشده حداقل 100 كيلوكالري ديگر اضافه خواهد كرد.
هفته نامه سلامت

سه شنبه 17/3/1390 - 13:21
آشپزی و شیرینی پزی

در انتخاب ماهي صبور دقت کنيد که ماهي نه زياد کوچک باشد و نه زياد بزرگ، چون کوچک آن، زياد تيغ دارد و بزرگ هم خوب پخته نمي شود...

ماهي تنوري صُبورغذاي سنتي خوزستان

مواد لازم‌:
ماهي‌ صُبور 2 عدد

سبزي‌ پلويي ‌ 300 گرم‌

سبزي ماهي گشنيز و شنبليله کمي

پياز متوسط 2 عدد

سير 1 حبه‌

آب‌ تمر هندي ‌ نصف‌ ليوان‌

نمک‌ و فلفل‌ سياه به مقدار لازم

رب‌ گوجه‌فرنگي‌ يک‌ قاشق‌ غذا خوري‌

طرز تهيه‌:
ابتدا داخل‌ شکم‌ ماهي‌ را تميز مي کنيم و مي شوييم. فلس‌ ماهي‌ را لازم نيست جدا کنيم. بهتر است مقداري شيره خرما بر پوست ماهي بماليم (ولي حتمي نيست) تا از سوختن آن به هنگام کباب کردن روي آتش، جلوگيري شود، چون پوست سوخته ي آن باعث ايجاد مزه تلخ مي شود.

شکم ماهي را کاملا باز کرده و صاف مي کنيم .‌مقداري‌ آب‌ تمرهندي‌ روي‌ شکم‌ ماهي‌مي‌ريزيم‌ تا جذب‌ ماهي‌ شود. بهتر است مقدار شنبليه خيلي کم باشد تا مزه ي سبزي ماهي تلخ نشود. سپس‌ سبزي‌ ماهي و سبزي پلويي راشسته‌ و خرد مي‌کنيم‌. پياز و سير را نيز خرد مي کنيم.

سير و پياز خرد شده را سرخ مي کنيم. سپس با سبزي ماهي، سبزي پلويي و مقداري تمرهندي سفت مخلوط مي کنيم. در مرحله‌ بعد فلفل‌، نمک‌ و بقيه‌ آب‌تمرهندي‌ را به‌ همراه‌ رب‌گوجه‌ فرنگي‌ به‌ بقيه مواد اضافه‌ کرده‌ و هم‌ مي‌زنيم‌ و روي شکم‌ ماهي‌ مي ماليم.

مخلوط به دست آمده را که روي شکم ماهي مي گذارند، به زبان محلي " حشو " مي گويند. هدف از اين کار، خوشمزه شدن ماهي و جلوگيري از سوختن گوشت آن است.

سپس‌ ماهي‌ها را مانند تصوير به پشت (يعني شکم باز شده ي آن رو به بالا باشد) داخل‌ توري‌ ‌قرار داده‌ و آن‌ را روي زغال کباب‌ مي‌کنيم‌، و يا مي‌توانيم‌ آنها را درون‌ فر گذاشته‌ و کباب کنيم.

ماهي تنوري صُبورغذاي سنتي خوزستان



چند نکته :

کساني که در آپارتمان زندگي مي کنند و امکان کباب کردن روي آتش براي آنها وجود ندارد، مي توانند از فر براي کباب کردن ماهي استفاده کنند.

قديم ها که تنورهاي نانوايي سنتي وجود داشت، از اين تنورها براي کباب کردن ماهي صُبور استفاده مي شد.

در انتخاب ماهي صبور دقت کنيد که ماهي نه زياد کوچک باشد و نه زياد بزرگ، چون کوچک آن، زياد تيغ دارد و بزرگ هم خوب پخته نمي شود (به اصطلاح مغز پخت نمي شود).

ماهي صبور بهتر است نر باشد (ماده ي آن شکم پف کرده دارد).

ماهي تازه پوست براق و متمايل به طلايي دارد.

بهترين نوع ماهي صُبور، متعلق به بهمنشير آبادان است.

سه شنبه 17/3/1390 - 13:20
آشپزی و شیرینی پزی


ميگو ها را در سيخ چوبي زده و سرخ کنيد. مي توانيد براي زيباتر شدن آن، بين ميگو ها،‌ زيتون يا فلفل دلمه اي بگذاريد

فارفاله ميگو با سس قارچ

مواد لازم :

فارفاله (‌پاستاي پاپيوني شکل) يک بسته

ميگو براي هر بشقاب 3-5 عدد

پياز 1 عدد

قارچ 5 عدد

فلفل دلمه اي 1 عدد

روغن زيتون 3 قاشق غذاخوري

نمک، فلفل، آويشن و پودر سير به مقدار کافي

کچاب 1 قاشق چايخوري

مايونز 1 قاشق غذاخوري

ماست 2 قاشق غذاخوري

 


طرز تهيه سس قارچ:
ابتدا پياز را خلال نازک کرده و در کمي روغن مايع تفت مي دهيم. بعد از اين که پياز طلايي رنگ شد، قارچ را خرد کرده به آن اضافه مي کنيم. بعد از حدود 5 دقيقه از روي شعله برداشته به آن مايونز،‌ ماست،‌ کچاب و ادويه اضافه کرده و حسابي با هم مخلوط کنيد.

طرز تهيه ميگو و پاستا:
ميگو ها را در سيخ چوبي زده و سرخ کنيد. مي توانيد براي زيباتر شدن آن، بين ميگو ها،‌ زيتون يا فلفل دلمه اي بگذاريد.پاستا را مطابق با دستور روي بسته آن با مقداري آب و روغن و نمک بپزيد. فلفل دلمه را خرد کرده در آب درحال جوش بريزيد. بعد از نرم شدن پاستا آن را آبکش کرده و در ظرفي بريزيد.روغن زيتون و مقداري آويشن را با هم مخلوط کرده پاستا را به آن آغشته کنيد. سپس از سس قارچ روي آن ريخته و همراه ميگو ها سرو کنيد.

سه شنبه 17/3/1390 - 13:19
آشپزی و شیرینی پزی


ماهي را كاملا تميز کرده و داخل شکم آن را خالي مي کنيم مقداري نمك به ماهي مي زنيم و مي گذاريم مدت نيم ساعت بماند...

ماهي شکم پر - ماهي - آموزش آشپزي

مواد لازم :
ماهي 1 عدد
گشنيز خرد شده 250 گرم
پياز خرد شده 1 عدد
سير خرد شده 250 گرم
تمبرهندي به ميزان لازم
گردو 50 تا 100 گرم
ادويه، نمك و فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
روغن سرخ کردني به ميزان لازم


طرز تهيه :
- ماهي را كاملا تميز کرده و داخل شکم آن را خالي مي کنيم مقداري نمك به ماهي مي زنيم و مي گذاريم مدت نيم ساعت بماند.
- سپس آن را كاملا شسته و با دستمال تميز خشك مي كنيم.
- پياز و سير را رنده مي کنيم و همراه با زرد چوبه، ادويه، فلفل و گشنيز خرد شده(درصورت تمايل مقدار كمي هم شويد) در يک ظرف مي ريزيم و کمي سرخ مي کنيم.
- درب ظرف را مي بنديم. بعد از 10 دقيقه، آب تمبرهندي را به آن اضافه كرده و پس از 2 تا 3 دقيقه ظرف را از روي اجاق بر مي داريم.
- مواد فوق را داخل شكم ماهي قرار داده و آن را با نخ يا خلال دندان مي بنديم.
- در يک ظرف مقداري آرد و زرد چوبه مي ريزيم و ماهي را آرام در آن مي غلطانيم ، يا آرد وزرد چوبه را روي سطح ماهي مي پاشيم.
- سپس ماهي را در ماهيتابه سرخ مي كنيم تا هر دو طرف آن طلايي شود.
* نکته :
- به جاي تمبرهندي مي توان از آب ليمو يا آب نارنج نيز استفاده كرد.
- به جاي گشنيز و سير مي توان از پياز داغ و گردو استفاده كرد.
سه شنبه 17/3/1390 - 13:18
اخبار

در حالي كه فرزند هاله سحابي (دختر عزت سحابي) مي گويد مادرش به خاطر سكته چشم از جهان فرو بسته، سخنگويان وزارت خارجه آمريكا و انگليس به استناد اظهارات احمد منتظري مدعي شدند: نيروهاي امنيتي ايران مسئول مرگ هاله سحابي هستند!

به گزارش رجانيوز به نقل از کيهان، سخنگويان وزارت خارجه آمريكا و انگليس به استناد «شاهدان عيني موثق»!- كه راديو فردا اعلام كرد منظور، احمد منتظري است- ادعا كردند هاله سحابي با زور نيروهاي امنيتي كشته شده است.

اظهارات احمد منتظري در زمينه سندسازي براي جنايتكاران آمريكايي و انگليسي در حالي است كه نامبرده ارتباط ديرينه اي با باند جنايتكار مهدي هاشمي دارد و شخص وي، يكي از عوامل پيوند اين باند آدم كش زنجيره اي با پدرش بوده است. منافقين به واسطه چنين ارتباطاتي كار را به جايي رساندند كه منتظري علناً به دفاع از حقوق سازمان تروريستي منافقين (قاتلان فرزند شهيدش محمد منتظري در جنايت هفتم تير 1360) پرداخت!

گفتني است باند جنايتكار مهدي هاشمي و احمد منتظري در جريان قتل يكي از مخالفان خود، دو فرزند خردسال مقتول را هم كه شاهد قتل پدرشان بودند به قتل رساندند و در دادگاه درباره اين جنايت اظهار داشتند «مي ترسيديم اين دو كودك كه ما را شناخته بودند باعث لو رفتن ما بشوند»!

از سوي ديگر برخي رسانه ها از اظهارات توأم با سوءاستفاده فائزه هاشمي خبر داده اند كه مدعي شده مرگ هاله سحابي مانند شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) بوده است!!

پيش از اين آقاي هاشمي رفسنجاني بيانيه اي به مناسبت درگذشت عزت الله سحابي (از سران گروهك ملي-مذهبي) در 81 سالگي صادر كرده بود اما عزت سحابي، خود در مصاحبه با روزنامه فتح (2 بهمن 78) با اشاره به ماجراي بازداشتش در دولت سازندگي گفته بود: «به آقاي هاشمي اعتراض كردند كه چرا عزت اله سحابي را گرفتي؟ آقاي هاشمي پاسخ داده بود رويش زياد شده بود، مي خواستيم رويش را كم كنيم».

سه شنبه 17/3/1390 - 7:2
شهدا و دفاع مقدس

سيد مسعود شجاعي طباطبايي هنرمند جبهه فرهنگي انقلاب اسلامي كه تصاوير تكان‌دهنده‌اي از دفاع مقدس را به همراه دل‌نوشته‌هايي در وبلاگ خود منتشر مي‌كند، در پست جديد اين وبلاگ تصويري از عمليات رمضان را كه سعيد صادقي عكاس دفاع مقدس آن را گرفته منتشر كرده است.

 

در اين نوشته وبلاگي آمده است:

محور عملياتي پاسگاه زيد، تير ماه 1361، در عمليات رمضان و در گرماي شديد شلمچه، رزمنده اي پيکر پاک يک شهيد را در آغوش گرفته و براي انتقال به پشت جبهه مي برد.

به راستي نوشتن از شهدا سخت دشوار است ، چگونه مي توان سِّر آفتاب تابان را در کلمات جستجو کرد، عقل در مي ماند و تنها عشق است که معناي بانگ الرّحيل را معنا مي کند، بايد رفت، عقل مي گويد بمان و عشق مي گويد برو، و عقل و عشق را خدا آفريد تا انسان با انتخاب ميان اين دو معنا شود.

صبح شد و قافله ي عشق عازم سفر به عرش ملکوت شد، خدايا ، چگونه تو باب رحمت خاص را بر آنان گشودي؟، راهي که اين قافله پيمود ، تنها از عشق برمي خيزد و بانگ الرّحيل در صبح و از کربلا متجلي مي شود، به راستي اين راحلان کاروان نور به کدامين دعوت لبيک گفتند؟ به حرف عاقلان که مي گفتند بمان وقعي نگذاشتند و به امام (ره) لبيک گفتند ، زيرا امام عاشقان، به درستي واژه ي عشق را براي آنان معنا کرده بود و باب شيدايي را بر مشتاقان لقاي حق نشان داده بود. از اين رو بود که سينه ها سرشار از آسمان عشق شد، و قلب ها چون چشمه‌ي خورشيد جوشيد.

ياران امام شتاب کنيد که ما همگي مسافريم و کربلا در اين زمان انتظار مي کشد تا خود را از دام وابستگي هاي دنياي فاني جدا کنيد و زنجير اسارت خاک را از پا بگشاييد و در رکاب امام عشق قرار گيريد...

در عکس، شير مردي از قافله ي عشق را ببين که چگونه مسافر اين ديار را در آغوش گرفته است، انگار ملائک بال خود را در زير پيکر پاک شهيد گسترانده اند و همگي به کمک آمده اند تا سبک بالي عاشق را درليلة القدرعمليات رمضان به دست قافله سالار و امام شهدا برسانند، اين جاذبه ي عشق است که قطرات خون امام خود را در گذر زمان همچون ستارگان در دل کهکشان پاشيده است و ره جويان عشق ، چه زيبا اين مسير را دريافتند و راه قبله ي نور را با کلمات امام راحل فهميدند و قدم در وادي شهادت گذاشتند. اي هم سفران معراج حسين، شما برگزيدگان تاريخ خداييد و از اين روست که حسين شما را در معراج عشق پذيرفته است.راز اين انتخاب را کسي خواهد فهميد تا بال در بال کبوتران حرم اُنس بيفکند و چه زيبا توانستيد در اين معنا غوطه ور شويد.کلام براي درک اين معنا عاجز است و بازکننده ي اين راز، تنها سکوت است و نه کلام.

پ .ن.

1- عمليات رمضان با رمز يا صاحب الزمان ادرکني در محور شرق بصره انجام شد، صدام پس از اشغال خرمشهر ، قصد داشت جنگ را خاتمه داده و امتياز خرمشهر را براي خود نگهدارد. از سوي ديگر فرماندهان ايراني با اطلاع از اين قصد بر آن شدند تا با فتح منطقه‌اي از خاک عراق و گرفتن امتياز اراضي، پايان عادلانه‌اي به جنگ بدهند. به اين ترتيب عمليات «رمضان» در چهار محور و پنج مرحله از سوي فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و ارتش جمهوري اسلامي ايران طراحي شد.

2- شهيد آويني مي فرمايد:" آري آن قافله ، قافله ي عشق است و اين راه، راهي فراخور هر مهاجر در همه ي تاريخ.هجرت مقدمه ي جهاد است و مردان حق راهرگز سزاوار نيست که راهي جز اين در پبش گيرند...مي گويند که گناه کاران رانمي پذيرند؟ آري، گناه کاران را در اين قافله راهي نيست...اما پشيمانان را مي پذيرند.آدم نيز در اين قافله ملازم رکاب حسين است، که او سر سلسله ي خيل پشيمانان است، و اگر نبود باب توبه اي که خداوند با خون حسين ميان زمين و آسمان گشوده است، آدم نيز دهشت زده و رها شده و سرگردان، در اين برهوت گم گشتگي وامي ماند."

3- گل واژه هاي اين مطلب از شهيد آويني است.

سه شنبه 17/3/1390 - 6:53
شخصیت ها و بزرگان
« ابوذر غفاري» (جندب بن جناده) از قبيله غفار و از پيشگامان در اسلام بود. او را چهارمين يا پنجمين مسلمان تاريخ مي‌دانند.
ابوذر از ساکنين شهر مکه نبود بلکه در اطراف آن شهر مي‌زيست. وقتي خبر ظهور حضرت محمد صلي الله عليه و آله و سلم را شنيد به مکه شتافت و اسلام آورد، سپس به ميان قوم خود بازگشت و حتي در جنگ‌هاي بدر و احد و خندق نيز شرکت نکرد. او پس از جنگ خندق به مدينه هجرت کرد.
پيامبر اسلام در مورد او فرمود:«خداوند ابوذر را مورد رحمت خويش قرار دهد. او تنها زندگي مي‌کند، تنها مي‌ميرد و تنها محشور مي‌شود.»
و نيز درباره صراحت و صداقتش فرمود:«در زير آسمان آبي و بر روي زمين خاکي راستگوتر و صريح‌تر از ابوذر نيست.»
ابوذر پس از رحلت رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم از طرفداران اميرمومنان علي عليه السلام شد و از جمله چند نفري بود که از بيعت با ابوبکر خودداري کرد. مي گويند او در فتح بيزانس (روم شرقي) و قبرس در سال 23 قمري شرکت کرده و جزو سپاهيان مسلمانان بوده است.
در دوره خلافت عثمان و حيف و ميل و بذل و بخشش‌هاي حکومت به بني اميه، ابوذر به انتقاد و افشاگري عليه حکومت روي آورد. به همين دليل به شام و سپس به ربذه تبعيد شد. امام علي و امام حسن و امام حسين عليهم السلام و عمار و عبدالله بن جعفر او را به هنگام تبعيد به ربذه مشايعت کردند.
ابوذر در سال 31 يا 32 قمري در ربذه در حالي که غير از همسرش کسي در آن بيابان در کنارش نبود وفات يافت و عبدالله بن مسعود که با چند تن از افرادش از آنجا عبور مي‌کرد، بر او نماز خواند و او را در همان جا به خاک سپرد.
سه شنبه 17/3/1390 - 5:54
شخصیت ها و بزرگان

مصعب بن عمير از قبيله بني عبدالدار و از اصحاب بزرگ رسول خداست. وي از خانواده اي ثروتمند و يکي از زيباترين جوانان مکه بود. پدر و مادرش به او علاقه فراواني داشتند و هر گونه امکاناتي را در اختيارش گذارده بودند؛ طوري که قبل از بعثت به زيبايي و ثروت شهرت داشت و پيامبر مي‌فرمود: در مکه کسي را زيباتر و خوش‌لباس‌تر و متنعم‌تر از مصعب نديدم. هنگامي که پيامبر دعوت عمومي خود را اعلام فرمود، مصعب اولين کسي بود که ايمان آورد. البته از ترس خانواده و خويشاوندانش اسلامش را پنهان داشت و پنهاني نزد پيامبر رفت و آمد مي‌کرد؛ اما يک روز عثمان بن طلحه او را در حال نماز ديد و به خويشاوندانش خبر داد. آنها مصعب را گرفتند و به جرم مسلمان شدن حبس کردند. پس از مدتي توانست از دست آنها برهد و همراه با ديگر مهاجران به حبشه مهاجرت کند؛ اما پس از مدتي زودتر از بقيه به مکه نزد پيامبر بازگشت.
پس از پيمان عقبه که گروهي از مردم يثرب (مدينه) با پيامبر بيعت کردند، اسعد بن زراره به نمايندگي از آنان از پيامبر خواست تا برايشان شخصي را بفرستد که به آنها قرآن تعليم کند و دستورات ديگر اسلام را بياموزد.
پيامبر نيز مصعب را براي تعليم و تربيت آنان فرستاد. در اثر تبليغات و تعليمات اين مبلغ توانا، کم‌کم عده‌اي جذب اسلام شدند و ايمان آوردند. وي براي مردم قرآن تلاوت مي‌کرد و دستورات اسلام را بيان مي‌نمود؛ به گونه‌اي که مسلمانان در غياب پيامبر دور هم جمع مي‌شدند و نماز اقامه مي‌کردند.
در اينجا نمونه‌اي از طرز تبليغ مصعب را بيان مي‌کنيم: « روزي مصعب همراه اسعد بن زراره وارد باغي شدند که در آن، سران قبايل يثرب، مانند سعد بن معاذ و اسيد بن خضير حضور داشتند.
سعد به اسيد گفت: شمشير خود را از نيام بيرون بياور و به سوي آنها برو و بگو که دست از تبليغ آئين خود بردارند.
اسيد نيز با چهره‌اي خشمگين و شمشيري برهنه سر راه آنها را گرفت و سخنان سعد را با لحن شديد به آنها گفت.
مصعب بن عمير -که روش تبليغ را از پيامبر گرفته بود- به وي گفت: ممکن است لحظه‌اي بنشيني تا با هم گفت‌وگو کنيم؟ هر گاه موافق ميل شما نباشد، ما از همان راهي که آمده‌ايم برمي‌گرديم.
خشم اسيد فرو نشست. مصعب آياتي از قرآن را تلاوت نمود. اسيد با شنيدن آيات از خود بي خود شد و همان دم اسلام آورد.
هنگامي که اسيد بازگشت، سعد بن معاذ براي مقابله با آنها رفت؛ اما همين جريان براي او نيز رخ دارد. در برابر منطق قوي و محکم و بيانات جذاب و شيرين مصعب به زانو در آمد و مسلمان گشت.
سپس نزد قوم خود رفت و اسلام آوردن خود را اعلام کرد. قومش نيز به پيروي از او مسلمان شدند.

زماني که پيامبر براي تصاحب کاروان قريش حرکت کرد، پرچمي را به دست علي بن ابيطالب و پرچم ديگر را به دست مصعب بن عمير داد. (اين حرکت بعداً به جنگ بدر منتهي شد).
مصعب بن عمير در جنگ احد به شهادت رسيد.

منابع :
قاموس الرجال،‌ ج 10، ‌ص 87؛
فروغ ابديت، ‌ج 1،‌ ص 41، ص 413، 414؛

سه شنبه 17/3/1390 - 5:49
شخصیت ها و بزرگان

مقداد بن اسود (نام کامل: ابوسعيد مقداد بن عمرو بن ثعلبه بن مالک بن ربيعه بن عامر بن مطرود البهراني الکندي) از صحابه محمد پيامبر اسلام بود. او با محمّد از مکّه به مدينه هجرت کرد و در نبردهاي محمّد در سپاه اسلام مي‌جنگيد.

با مرگ محمّد، مقداد پسر اسود، به پيروي از علي بن ابي طالب از بيعت با ابوبکر سرباز زد امّا پس از بيعت کردن علي با ابوبکر، او نيز بيعت نمود. او در نزد شيعيان و اهل سنت از احترام برخوردار است. مقداد، در ميان اهل سنت با لقب «حارس رسول الله» به معني نگهبان فرستاده خدا، مشهور است. تاريخ زايش و درگذشت او نامعلوم است.


مقداد از مردم حضرموت بود. در يکي از جنگ‌هاي دوران جاهليت پاي مردي از قبيله کنده را مجروح ساخت و به مکه گريخت و هم پيمان اسود بن عبد يغوث زهري شد و او مقداد را به پسرخواندگي پذيرفت. بدين جهت به مقداد بن اسود زهري شهره شد. پس از بعثت خاتم پيامبران صلي الله عليه و آله و سلم وي جزو نخستين کساني بود که اسلام آورد و مورخان اسلامي وي را هفتمين مسلمان برشمردند. وي از بزرگان صحابه و مردي فاضل و دانشمند، شريف، شجاع و بزرگوار

مقداد از جمله مسلمانان مکي بود که به حبشه هجرت کرد. سپس به مکه بازگشت و راهي مدينه شد و در تمامي جنگ‌هاي پيامبر اسلام همچون بدر، احد و. . . شرکت کرد. او از تيراندازان مشهور بود. رسول خدا صلي‌الله‌عليه‌وآله‌وسلم، دختر عموي خود (ضباعه) دختر زبير بن عبدالمطلب را به ازدواج او درآورد. مقداد پسري داشت به نام معبد که در جنگ جمل در سپاه عايشه بود و کشته شد.

سه شنبه 17/3/1390 - 5:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته