• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14221
تعداد نظرات : 3204
زمان آخرین مطلب : 3707روز قبل
عقاید و احکام
 
   



مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ الْفَتَّالُ فِي رَوْضَةِ الْوَاعِظِينَ، عَنِ الرِّضَا ع قَالَ عَلَيْكُمْ بِصَلَاةِ اللَّيْلِ فَمَا مِنْ عَبْدٍ مُؤْمِنٍ يَقُومُ آخِرَ اللَّيْلِ فَيُصَلِّي ثَمَانِيَ رَكَعَاتٍ وَ رَكْعَتَيِ الشَّفْعِ وَ رَكْعَةَ الْوَتْرِ وَ اسْتَغْفَرَ اللَّهَ فِي قُنُوتِهِ سَبْعِينَ مَرَّةً إِلَّا أُجِيرَ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ مِنْ عَذَابِ‏ النَّارِ وَ مُدَّ لَهُ فِي عُمُرِهِ وَ وُسِّعَ عَلَيْهِ فِي مَعِيشَتِهِ ثُمَّ قَالَ إِنَّ الْبُيُوتَ الَّتِي يُصَلَّى فِيهَا اللَّيْلَ يَزْهَرُ نُورُهَا لِأَهْلِ السَّمَاءِ كَمَا يَزْهَرُ نُورُ الْكَوَاكِبِ لِأَهْلِ الْأَرْضِ مستدرك‏الوسائل ج : 6 ص : 332

مرحوم محدث نوري درکتاب مستدرک الوسائل ازحضرت رضا عليه السلام نقل ميکند که فرمود برشما باد به نماز(نافله) شب هربنده مومني که آخرشب (ازخواب )برخيزد پس هشت رکعت نمازنافله بجاي اورد ونيز دورکعت نماز شفع ويک رکعت نافله وتر بخواند ودرقنوت وترش هفتاد مرتبه استغفارکندخداوند متعال اوراازعذاب قبر واتش جهنم امانش دهد وعمرش را طولاني گرداند ودرمعيشت وزندگي او توسعه وگشايش دهد سپس آن حضرت فرمودند منازلي که درآنها نمازشب خوانده ميشود براي اهل آسمان ميدرخشند همانطور که شبها نور ستارگان براي اهل زمين ميدرخشد


شنبه 21/3/1390 - 6:59
عقاید و احکام

3ـ در اين هنگام براى نافله شب آماده مى شوى.
رواياتى كه از معصومان(عليهم السلام) در فضيلت نماز شب آمده بسيار زياد و پراهمّيّت است; از جمله روايت شده است كه: نماز شب مايه شرافت مؤمن است، و سلامتى جسم را در پى دارد، كفّاره گناهان روز است، وحشت قبر را از بين مى برد، چهره را نورانى مى كند، و سبب فراوانى روزى مى گردد،(3) و اين كه: مال و پسران زينت زندگى دنيايند; ولى هشت ركعت نماز آخر شب و نماز (شفع و) وتر، زينت آخرت انسانند و گاهى خداوند هردو زينت را براى گروهى جمع مى كند.(4)
از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است كه پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) در سفارش هاى خويش به على(عليه السلام)فرمود: اى على! من تو را به چند كار سفارش مى كنم آنها را به خاطر بسپار. سپس فرمود: خدايا، على را در اين راه كمك كن! آنگاه حضرت خصلت هايى را برشمرد تا آن جا كه فرمود:
نماز شب را اهمّيّت بده، نماز شب را اهمّيّت بده، نماز شب را اهمّيّت بده.(5)
يكى از ياران رسول خدا(صلى الله عليه وآله) به نام «انس» نقل كرده است كه آن حضرت فرمود: دو ركعت نماز، در دل شب، براى من بسى محبوبتر است از دنيا و آنچه در آن است.(6)
در روايتى ديگر از امام زين العابدين(عليه السلام) پرسيدند چرا آنان كه در دل شب به تهجّد مى پردازند از خوش سيماترين (و نورانى ترين) مردم مى باشند؟
فرمود: زيرا باخداى خويش خلوت كرده اند،پس خداوند نيز از نور خويش به آنها بخشيده است.(7)
و در روايتى از على(عليه السلام) در جواب كسى كه علّت بى توفيقى خود نسبت به نماز شب را پرسيده بود، آمده است: «قَيَّدَتْكَ ذُنُوبُكَ; گناهانت تو را به بند كشيده است».(8)
كوتاه سخن اين كه: نافله شب كيمياى سعادت و اكسير اعظم است و بسيارى از كسانى كه به مقامات عاليه رسيده اند در پرتو نماز شب و مناجات سحر بوده است و در اهمّيّت و فضيلت آن همين بس كه قرآن مجيد خطاب به پيامبر اسلام(صلى الله عليه وآله) مى فرمايد: «وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى اَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً; پاسى از شب را از خواب برخيز و قرآن (و نماز) بخوان اين يك وظيفه اضافى (واجب) بر توست تا پروردگارت تو را به مقامى در خور ستايش برساند».(9)
اين تعبير نشان مى دهد كه پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) نيز مقامات عاليه خود را از پرتو نماز شب و قرآن و مناجات سحر كسب مى كرد.
هر گنج سعادت كه خدا داد به حافظ
از يمن دعاى شب و ورد سحرى بود!
«قطب راوندى» از امير مؤمنان(عليه السلام) روايت كرده است كه فرمود: طمع مكن در سه چيز با انجام سه چيز: در بيدارى شب با پرخورى; در نورانيّت چهره، با خوابيدن در تمامى شب، و در امان از دنيا، با رفاقت و همراهى فاسقان.(10)
همچنين «قطب راوندى» روايت كرده است كه عيسى(عليه السلام) بعد از مرگ مادرش، وى را صدا زد و گفت: اى مادر با من سخن بگو! آيا دوست دارى به دنيا برگردى؟ مادرش پاسخ داد: آرى، به اين اميد كه در دل شبهاى سرد براى خدا نماز بگزارم و در روزهاى گرم روزه بگيرم! پسرم اين راه (راه آخرت) بيمناك است!(11)
اين نكته نيز حائز اهمّيّت است كه بعضى از مؤمنين، از نماز شب به خاطر آداب مفصّل آن پرهيز دارند، در حالى كه نماز شب را به طور ساده و بدون شاخ و برگ نيز مى توان در زمان كوتاهى انجام داد، مهم برخاستن و سحرگاهان به در خانه خدا رفتن است.
1. كافى، جلد 2، صفحه 538، حديث 11.
2. فقيه، جلد 1، صفحه 480، حديث 1389.
3. مستدرك الوسائل، جلد 6، صفحه 327-335، باب 33.
4. همان مدرك، صفحه 330، حديث 10.
5. بحارالانوار، جلد 74، صفحه 70، حديث 8.
6. همان مدرك، جلد 84، صفحه 148، حديث 23.
7. همان مدرك، صفحه 159، حديث 48.
8. كافى، جلد 3، صفحه 450، حديث 34.
9. سوره اسراء، آيه 79.
10. مستدرك الوسائل، جلد 6، صفحه 340، حديث 3.
11. همان مدرك، صفحه 338، حديث 31.

شنبه 21/3/1390 - 6:55
بهداشت روانی

چگونه با انگيزه باشيم

بسياري از افراد با وجود داشتن موقعيت اجتماعي و کار مناسب ، هر از چند گاه ممکن است از کار و تلاشهاي اجتماعي خسته و بي انگيزه و سست شوند. بخصوص اگر فرد مجبور باشد به يکباره در چند نقش کليدي يا غيراساسي يک سازمان ايفاي نقش کند - به بيان ديگر فقدان انگيزه ممکن است ناشي از يک برنامه فشرده کاري يا برعکس يک برنامه کاري پايين تر از حد انتظار فرد باشد. ازاين رو، به هنگام احساس سستي و رخوت طولاني در کار بايد ابتدا منشأ آن را پيدا کرد و بي درنگ در جهت ايجاد انگيزه و تحرک گام برداشت . از اين رو، توصيه مي گردد براي پيشرفت در برنامه خود: 1- مهارتهايتان را توسعه دهيد. با آموزش مداوم ، استعدادهايتان را پرورش دهيد و در کارتان رقابت ايجاد کنيد تا عقب افتادگي هايتان را جبران نمائيد. 2ـ عرصه هاي کاري جديد را جستجو کنيد. 3- برنامه ريزي کنيد تا بعد از انجام يک دوره کار فشرده براي مدت کوتاهي هم که شده به مسافرت برويد. 4- يک تغيير ماهرانه در کار ايجاد نمائيد. اگر احساس مي کنيد کارتان بيش از حد يکنواخت است ، در جستجوي راههايي براي ايجاد تنوع در کار باشيد. براي مثال ، مي توانيد از برنامه هاي اطلاعاتي و نرم افزاري جديد بهره بگيريد و در جستجوي راههاي جديد بهره وري در کارتان باشيد. 5- فکر و احساس خود را مانند جسمتان ورزش دهيد و به فعاليت وا داريد. يک راهپيمايي پرتحرک و با حرارت در طول ساعت ناهار، سطح انرژي شما را بالا مي برد و به شما اين امکان را مي دهد که افکارتان را سازماندهي کنيد. حتي يک تغيير در مکان نشستن در سر کار مي تواند هيجان و احساس تازه اي در شما بوجود آورد. 6- بکوشيد تا در کار خود بهترين باشيد. سعي کنيد در هر کاري که انجام مي دهيد برتر بودن قابليت هاي شما چشمگير باشد. اطمينان داشتن به توانائيهايتان هم انگيزه خودتان را بالا مي برد و هم ديگران را نسبت به توان شما دلگرم مي کند. 7- انعطاف پذير باشيد. از سختگيري و نکوهش بيش از حد در مورد کارتان بپرهيزيد. اگر مي دانيد که نهايت تلاشتان را کرده ايد، پس به آن افتخار کنيد. اگر فکر مي کنيد راههاي بهتري براي انجام کارتان وجود دارد، بي درنگ آن را دنبال کنيد تا سطح کيفي کارتان ارتقاء يابد.

 

 

شنبه 21/3/1390 - 6:43
شعر و قطعات ادبی

 

خدايا پيش خودم کوچکم کن

و در چشم مردم بزرگم کن

به خاطر گناهانم رسوايم مکن

به خاطر بديهاي درونم خوارم مکن

و مرا به غير خودت وامگذار

شنبه 21/3/1390 - 0:48
داستان و حکایت
 

روزي رسول خدا (ص)در نخلستاني نشسته بودند و حضرت علي(ع)نيز در خدمت ايشان حضور داشتند.ناگاه زنبور عسلي نزد آن حضرت آمد و شروع به چرخش دور پيامبر اکرم نمود.

در اين حال حضرت رسول به مولاي متقيان فرمودند: يا علي ،اين زنبور قصد دارد ما را ضيافت دهد،و مي گويد که مقداري عسل در فلان محل قرار داده ام ،امير المومنين علي(ع) را بفرستيد، تا آن را بياورد.لذا حضرت علي(ع) رفتندو آن عسل را يافته و در مجلس حاضر نمودند.

 

رسول خدا از زنبور پرسيدند:غذاي شما که شکوفه ي تلخ است،به چه سبب آن شکوفه به عسل شيرين مبدل مي شود؟

زنبور عرض کرد:يا رسول الله ،اين شيريني از برکت وجود شماست،چون هر وقت که مقداري شکوفه بر ميداريم،بلافاصله الهام ميشود که سه نوبت بر شما صلوات بفرستيم و از برکت فرستادن صلوات ، شکوفه ي تلخ به عسل شيرين مبدل مي شود.

 

 

شنبه 21/3/1390 - 0:48
داستان و حکایت
 

 

 

 

حضرت سلمان فرمود:روزي حضرت علي (ع)

دربياباني بي اب وعلف عبورمي کردند. در بين راه

دراجي راديدند وفرمودند:چه مدت است که تودراين

بيابان هستي؟ دراج عرض کرد: يکصد سال است.

 

حضرت فرمودند : پس طعام وغذاي تو چيست ؟

دراج عرض کرد: هروقت گرسنه شوم برشما صلوات

مي فرستم و سير ميشوم و چون تشنه باشم بردشمنان

شمالعنت مي فرستم وسيراب ميگردم.

شنبه 21/3/1390 - 0:43
دعا و زیارت
 رسول خدا (ص) : هنگامي که مؤمن آية الکرسي را قرائتنمايد و ثواب آن راهديه به مردگان کند، خداوند از مشرق تامغرب ،چهل نور در قبر هر مرده اي داخل کند و قبور آنها راوسعت بخشد و هر کدام را درجه اي بالا برد و براي خوانند?آية الکرسي ثواب شصت پغمبر را قرار دهد وخداوند از هرحرفي يک فرشته ميافريند که او را تا روز قيامت تسبيح نمايد.
شنبه 21/3/1390 - 0:42
اهل بیت
 
 عبدالله بن عوف گويد :شبي در خواب ديدم قيامت آشکار ورستاخيز برپا و ترس و هراسي بر دلها نشسته و آثارونشانه هاي :"روزي که انسان از برادر ، مادر،پدر،همسر وفرزندانشمي گريزد." پيدا گشته و مردم را در صف قرار داده و مراآوردند و در موقف عرصات ( صحراي محشر) حاضرنموده و به حساب من رسيدگي کردند، آنگاه مرا به بهشتبردند.چون وارد بهشت شدم و قصرهاي بلند و کاخ هاي داراي زينتي را که بسيار زيبا بود به من عرضه کردندمتحيرشدم.به من گفتند : در هاي اين قصرها را بشمار،چون آنرا شمردم 50 در بود ، به من گفتند : خانه هايش را بشمار ، چون شمردم 175 خانه بود و گفتند : اينها متعلق به تو مي باشد، من از خوشحالي از خواب پريدم وشکر خداي را به جا آوردم و صبح نيز نزد محمد بنسيرين رفتم(که در تعبير خواب کامل بود) ...خواب را براي او تعريف کردم .گفت: چنين مي نمايد که توآيةالکرسي را بسيار مي خواني ؟گفتم : بله چنين است ولي تو از کجا دانستي ؟گفت:ازاينجا که آيةالکرسي 50 کلمه و 175 حرف است،چون اين را شنيدم از فضل علم و مهارت او در تعبيرخواب تعجب کردم ، او به من گفت:اي عبدالله هر کهآيةالکرسي را بسيار بخواند سکرات(سختي مرگ،بيهوشي در حال احتضار)مرگ بر او آسان شود.
شنبه 21/3/1390 - 0:41
اخلاق
 عبدالله ابن عباس گويد : سلمان را در خواب ديدم به او گفتم: آيا شما غلام آزاد کرده رسول خدا(ص) نبودي؟گفت آري بوده ام.ديدم تاج ياقوتي بر سر دارد و لباسهاي عالي بهشتيبه تن دارد .گفتم اي سلمان ، اين منظره حکايت ازمقام عالي تو ميکند که خداوند به تو ادا کرده است . گفت آري.گفتم تو در بهشت ،بعد از ايمان به خدا و ايمان بهرسول خدا (ص) چه چيز را بهتر از همه چيز ديدي؟در پاسخ گفت : " در بهشت بعد از ايمان به خدا ورسولش ،چيزي بهتر از دوستي علي (ع) نيست ".قال علي (ع): ايمان با شناخت قلبي و اقرار زباني و عمل با اعضاء به دست مي آيد.
شنبه 21/3/1390 - 0:40
داستان و حکایت
فرشتگان روزي از خدا پرسيدند : بار خدايا تو که بشر را اينقدر دوست داري غم را چرا آفريدي؟ خداوند گفت:غم را بخاطر خودم آفريدم چون اين مخلوق من که خوب مي شناسمش تا غمگين نباشد به ياد خالق نمي افتد.
شنبه 21/3/1390 - 0:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته