• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14221
تعداد نظرات : 3204
زمان آخرین مطلب : 3800روز قبل
آلبوم تصاویر
سه شنبه 24/3/1390 - 14:37
اخبار
 

بصيرت:شبکه 5 سيما يکشنبه گذشته، آنتن خود را به پخش انيميشني اختصاص داد که به بازخواني تاريخ يهود با رويکردي صهيونيستي ـ ضد ايراني پرداخت.

به گزارش رجانيوز، در حاليکه برخي مضامين غيرقابل قبول مجموعه فيلم‌هاي خارجي پخش شده در ايام نوروز و همچنين تغيير رويکرد مديريت رسانه ملي و دست کم سهل انگاري گسترده در اين زمينه وضعيت هشدارگونه‌اي را در اين رسانه بوجود آورده است، در ايام تعطيل خرداد نيز سياست جديد رسانه ملي در نمايش برخي مجموعه‌هاي خارجي مسئله‌دار ادامه داشته است به نحوي که شبکه تهران اقدام به پخش انميشين صهيونيستي «استر» در باکس برنامه‌هاي صبحگاهي خود نمود.

انيميشن «استر» که قسمت چهاردهم از سري انيميشن 46 قسمتي «داستان سبزيجات» است، در آمريکا و با تم مسيحي-يهودي براي کودکان توليد شده است.

صراحت داستان انيميشن استر، نام کاراکترها، روند داستان، ترانه اي که بر اساس ملودي سرود ملي اسرائيل در جاي جاي انيميشن از زبان استر خوانده مي شود و بسياري از ديگر نشانها، تنها يک تصور را به ذهن متبادر مي کند: مکانيزم انتخاب برنامه هاي خارجي در رسانه ملي به اندازه اي ناتوان و ناکارآمد است که گروهي مي توانند چنين اثر تماماً صهيونيستي را در يکي از بزرگترين روزهاي مقدس جمهوري اسلامي ايران در برابر ديد مخاطبان کودک ايراني قرار دهند.

اسطوره و انيميشن استر نه تنها يک انيميش صهيونيستي- توراتي بلکه اساساً يک انيميشن ضد ايراني است. هيمن نمادي از ايرانيان است که در داستان توراتي استر با يهوديان عناد دارد. حادثه پوريم يا ايراني کشي که هر ساله سالروز آن توسط يهوديان جشن گرفته مي شود جانمايه داستان استر است. و اکنون اين داستان از رسانه ملي جهوري اسلامي ايران براي کودکان شيعه ايراني پخش شده است.

اختصاص آنتن رسانه ملي در نيمه خرداد و سالروز ارتحال حضرت امام به تبليغ يک اسطوره توراتي- صهيونيستي براي کودکان مسلمان ايراني را يا بايد به حساب فقدان روشمندي گزينش و پخش فيلم در رسانه ملي و عدم استفاده از کارشناسان اين حوزه دانست و يا به توطئه اي جهت خدشه دار نمودن اين روز بزرگ قائل شد. در هر حال نتيجه عملي اين اقدام تنها يک رسوايي بزرگ براي رسانه ملي است.

داستان از اين قرار است که خانواده اي تنها و بي پناه، از بد روزگار در بارگاه پادشاهي ساکن هستند که وزير اعظم آن به دلايلي نامعلوم و به هر شيوه اي قصد بيرون راندن آنها را از کاخ دارد.

نماينده اين خانواده ي تنها و بي کس، دختري است به نام «استر» و پسرعمويش «مورتيکاي» ؛ انسانهاي زيرک و مظلوم و خداجو! آنها اسير بدبيني و تنگ نظري وزير اعظم، «هيمن» شده اند و عن قريب است که به سرزميني دور تبعيد شوند.

آن ها مي خواهند به هر ترتيب به شاه ثابت کنند که وزير او شياد و توطئه گر است. استر که حالا ملکه قصر شده قصد دارد به گونه اي که مورد سوء ظن قرار نگيرد، ميخواهد شاه را از خيانت وزير آگاه نمايد. براي اين کار به توصيه مورتيکاي، شاه را به ضيافتي دعوت مي نمايد و تمام شجاعت خود را بخاطر حفظ خانواده اش جمع مي کندو بالاخره ماجرا را به شاه مي گويد.

شاه که ظاهرا انسان کودن و بي خردي است موضوع را مي پذيرد و «هيمن » را از قصر بيرون مي کند و مورتيکاي را به جاي او مي نشاند. و هر آنچه اين وزير دانا، مورتيکاي، به شاه مي گويد او با حماقت مي پذيرد و لبخند مي زند.

در اين انيميشن، شخصيتها با رويکرد مدنظر اين مجموعه، نامگذاري شده اند؛ «استر»، «مورتيکاي» يا همان «مردخاي» ، «هيمن» يا «هامان»!

در کاخي که شاه در ليواني با نقوشي از خط ميخي نوشابه مي خورد و خانم استر روي فرشي راه ميرود که نقوش ايراني آن زير پايش فرياد مي کشد؛ ديگر شکي نمي ماند که اينجا ايران است و اين شخصيت ابله سبزه که روي گونه اش زگيل دارد خشايار شاه.

استر تنها نقطه تأمل برانگيز در کارنامه گروه انتخاب فيلم در شبکه پنج سيما و ديگر شبکه هاي تلويزيون نيست. شايد زمان آن فرا رسيده باشد که مدير محترم رسانه ملي توجه دوباره اي به اين بخش از مجموعه تحت مديريت خود داشته باشد.

سه شنبه 24/3/1390 - 11:23
آلبوم تصاویر
حوادث > سرگرمي - وقتي گرما فشار مي آورد، خرس ها هم تحمل خود را از دست مي دهند!

 

 

سه شنبه 24/3/1390 - 6:30
طنز و سرگرمی
کاريکاتور > اجتماعي - بنا به تحقيقات انجام شده شير الاغ مي تواند به لاغري و تناسب اندام کمک کند.

کارتون شير الاغ

طرح از حسين صافي

سه شنبه 24/3/1390 - 6:21
دانستنی های علمی
انديشه - خبرگزاري شبستان نوشت:

هنگامي که به تاريخ اسلامي نظر مي افکنيم يکي ‏از سئوال هايي که به ذهن خطور مي کند اين است که ‏نخستين مناره در اسلام ‏مربوط به کدام مسجد است؟

کلمه مناره از مصدر ميمي است از فعل نار ثلاثي مجرد و مناره اسم مکان به ‏معني جاي روشن است.‏ مناره را در زمان هاي قديم ميان دو ‏مرز مي ساختند و در آن چيزي نوراني قرار ‏مي دادند تا مرز وابسته را نشان دهد.‏ از طرفي گلدسته يا موذنه به محلي گفته مي شد که در ‏آنجا اذان مي گويند تا مردم را ‏به نماز دعوت کنند. ‏موذنه به نام هاي ديگري از جمله مناره، منار، صومعه، عساس و گلدسته نيز گفته ‏مي ‏شود.‏

موذنه در آغاز اسلام تاکنون از جايگاهي ويژه اي برخوردار است و زمان پيامبر ‏اکرم (ص) بلال در بلندترين بام هاي منازل يا بر روي ‏استوانه اي مي رفت و اذان ‏مي گفت.‏
فکر اذان گفتن در محلي مرتفع مسلمانان را بر آن داشت تا جايگاه مخصوصي را ‏به اين امر اختصاص دهند.‏ از سويي ديگر در طول تاريخ ‏ساخت نخستين مناره در مسجد ميان تاريخ نويسان و ‏محققان اختلاف نظر وجود دارد.‏

برخي معتقدند نخستين مناره اي که به شکل فعلي ساخته شده است، مناره مسجد ‏جامع بصره بوده است.‏ اما به نظر مي رسد که ‏نخستين مناره در اسلام مربوط به مسجد جامع اموي در ‏دمشق باشد.‏
مسجد جامع اموي داراي سه مناره بزرگ از جنس سنگ است که به صورت ‏مربع ساخته شده و در سمت شمال، جنوب غربي و جنوب ‏شرقي قرار گرفته اند.‏

مناره شرقي به مناره البيضاء و مناره عيسي معروف است.‏ مناره شمالي آن به العروس معروف است و به اين دليل به آن عروس مي گويند ‏‏که در زمان هاي قديم، مردم به هنگام اجراي مراسم عروسي و جشن ها با نصب ‏چراغ و آويزان کردن دستمال و پارچه هاي رنگي، آن را ‏تزيين مي کردند و معتقد ‏بودند که اين عمل برايشان برکت مي آورد. مناره غربي نيز به "آق باي" معروف است.‏

مناره عيسي نخستين مناره اي است که با ارتفاع 48 متر ساخته شد و اين مناره ‏تنها مناره اي است که به مناره سامراء شباهت دارد.‏
با گذشت زمان و همگام با افزايش مساجد در کشورهاي مختلف جهان، مناره هاي مختلف ‏نيز ساخته شد، به طوري که در برخي از ‏کشورهاي اسلامي در بالاي برخي از ‏مناره ها هلال ماه براي نشان دادن جهت قبله وجود دارد.

دوشنبه 23/3/1390 - 13:31
شخصیت ها و بزرگان
بگوييد امام رضا(ع) به اذن خدا ما را شفا بده تا بهانه به دست دشمنان نيفتد
انديشه - اظهارات آيت الله مکارم شيرازي در درس اخير تفسير قرآن

ما سفارش مي کنيم افراد وقتي که به حرم ائمه و اماکن متبرکه مي روند و به عنوان مثال مي گويند اي امام رضا(ع) ما را شفا بده و حاجات ما را روا کن به اذن خدا را هم بگويند تا بهانه به دست دشمنان نيفتد.

به گزارش خبرآنلاين حضرت آيت الله ناصر مکارم شيرازي از مراجع تقليد، روز پنج شنبه در درس تفسير هفتگي خود که با حضور طلاب و روحانيان در مدرسه اميرالمؤمنين(ع) قم برگزار شد، در ادامه روش هاي تفسير قرآن کريم، به بررسي و اثبات روش تفسير قرآن به قرآن پرداخت و براي بررسي اين بحث سه مساله علم غيب، ولايت تکويني و شفاعت را مطرح کرد.

اين مرجع تقليد با بيان اينکه دو گونه علم غيب داريم، تصريح کرد: علم غيب ذاتي مخصوص ذات اقدس اله است و علم غيب اکتسابي به تعليم الهي براي انبيا و اوليا الهي و کساني که خدا بخواهد وجود دارد.

وي تصريح کرد: از جمله ايرادهايي که مخالفين ما به ما مي کنند اين است که مي گويند شما معتقد به ولايت تکويني هستيد در حالي که خالق تنها يکي است و براي اثبات مدعاي خود به بخشي از آيات قرآن کريم استناد مي کنند.

مفسر برجسته قرآن کريم با انتقاد از کساني که تنها به بخشي از آيات قرآن کريم تمسک و استناد مي کنند، ابراز داشت: برخورد گزينشي با آيات قرآن کريم درست نيست، اگر آيات در کنار هم قرار گيرد مشت اين افراد هوچي باز مي شود. ما سفارش مي کنيم افراد وقتي که به حرم ائمه و اماکن متبرکه مي روند و به عنوان مثال مي گويند اي امام رضا(ع) ما را شفا بده و حاجات ما را روا کن به اذن خدا را هم بگويند تا بهانه به دست دشمنان نيفتد.

اين مرجع تقليد با اشاره به فرازهايي از بيانات امام علي(ع) در نهج البلاغه، تصريح کرد: علم غيبي که ائمه اطهار داشتند به وسيله تعليم الهي بوده است و علمي نبود که از ذات آنها بجوشد.

اين مرجع تقليد افزود: آيات قرآن در اين خصوص را اگر کنار هم بچينيم نتيجه آن همين مي شود و اما آنهايي که مرضي در قلوب شان دارند به برخي از آيات استناد مي کنند و آياتي که باب ميل و نظرشان نيست را کنار مي گذارند که اين خطر بزرگي است.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي در ادامه براي اثبات روش تفسير قرآن به قرآن به آيات مربوط به شفاعت اشاره و اضافه کرد: برخي براي کوبيدن تشيع به آياتي استناد مي کنند که شفاعت را رد مي کند و يا اينکه شفاعت در روز قيامت را مخصوص ذات اقدس اله مي داند.

اين استاد برجسته حوزه علميه قم بيان داشت: در مقابل اين آيات، آيات ديگري در سوره هاي ديگر قرآن کريم وجود دارد، اما متاسفانه اينها براي اثبات مدعاي خود تنها به بخشي از آيات استناد مي کنند که اين روش درستي نيست.

اين مرجع تقليد با بيان اينکه شفاعت با اذن خدا است، تاکيد کرد: قرآن کريم شفاعت را به صورت مطلق نفي نکرده، بلکه آن را مقيد به اذن ذات اقدس اله کرده است.

وي تاکيد کرد: از اينجا معلوم مي شود شفاعت بالذات مربوط به خدا است، مگر کسي که خدا به او اجازه بدهد، از اين رو پيامبر، اوليا الهي و مؤمنان نيز مي توانند شفاعت کنند.

مفسر قرآن کريم تاکيد کرد: ممکن است برخي بگويند کسي که خدا از او راضي است چه نيازي به شفاعت دارد، در پاسخ بايد گفت: مردم سه دسته هستند نخست اولياي الهي که اعمال و رفتارشان درست است، عده اي هم به قدري پرونده شان سياه است که قابليت شفاعت را ندارند، عده اي هم هستند که تا نيمه راه مي توانند بيايند اما بايد کمک شان کرد.

حضرت آيت الله مکارم شيرازي تصريح کرد: شفاعت شوندگان مثل افراد دسته سوم هستند و اعمال شان به تنهايي کفايت نمي کند و بايد شفاعت باشد که آنها را از نيمه راه به مقصد برساند.

دوشنبه 23/3/1390 - 13:26
شخصیت ها و بزرگان
انديشه - برنا نوشت:

لحظه‌اي نبود که در هنگام خواندن دعاي کميل اشک از چشمان بي‌سوي پيرمرد قطع شود.

ديدن پيرمردي 90 و چند ساله که نمي‌تواند به تنهايي راه برود و چشم هايش نيز قدرت ديدن ندارد اما اول صبح به مسجد آمده تا در نماز جماعت شرکت کند صحنه عبرت آموزي براي جواناني مانند من بود که اطراف او جمع شده بوديم و به او که دلش را به ديگري سپرده بود نگاه مي‌کرديم و به ياد نمازهاي صبح قضاشده خودمان مي‌افتاديم و تأسف از اين همه غفلتي که داريم.

توفيقي بود تا شب جمعه‌اي را در کنار اين عالم ربّاني در مسجد ملاحيدر باشيم. لحظه‌اي نبود که در هنگام خواندن دعاي کميل اشک از چشمان بي‌سوي پيرمرد قطع شود.

 

سيستاني

آنچه در ادامه مي‌خوانيد قسمتهايي از زندگي حضرت آيت الله مرواريد(رحمةالله عليه) است.

آيت الله مرواريد در آخرين سفر زيارت عتبات عاليات در سال 1377 شمسي به همراه چند تن از نزديکانشان براي ديدار با حضرت آيت الله سيستاني به منزل ايشان رفتند. با ورود آيت الله مرواريد، آيت الله سيستاني براي استقبال به صحن حياط آمدند و بعد از عرض سلام، دست ايشان را بوسيدند و خودشان به جاي يکي از جوانها، زير بغل ايشان را گرفتند. آيت الله مرواريد در آن ايام که ديگر چشمشان نمي‌ديد پرسيدند: کيست؟ آيت الله سيستاني خود پاسخ دادند: منم علي!

ايشان بارها به فرزندان يا نوه هايشان که ايشان را در ماه‌هاي آخر عمر، براي نشستن و برخاستن و يا وضو گرفتن کمک مي‌کردند مي‌فرمودند: براي شما زحمت شد. إن شاء الله مرا مي‌بخشيد. حلال کنيد!

شخصي ار ايشان پرسيد:شما اين همه مدت در جوار حضرت رضا(ع) بوده‌ايد، کرامتي هم از ايشان ديده‌ايد که براي ما نقل کنيد؟ آيت الله مرواريد بلافاصله فرمودند: چه کرامتي از اين بالاتر که من هر چه دارم، از حضرت رضا(ع) دارم.

دوشنبه 23/3/1390 - 13:24
شخصیت ها و بزرگان
 نسخه چاپي
عنايتي از امام زمان (عج) به شيخ بزرگي که امروز در صحن امام رضا(ع) مدفون است
انديشه - امروز 8 رجب مصادف با ولادت دانشمند حديث شناس "شيخ حر عاملي" که در لبنان متولد شد و در مشهد مقدس وفات نمود و در صحن شريف امام رضا(ع) مدفون شد.

محمد بن حسن عاملي معروف به شيخ حرّ عاملي در روستاي مَشغَره از توابع جبل عامل لبنان متولد گرديد. شيخ حسن ظهير، شهيد ثاني، پدر، عمو و دايى وي از اساتيد شيخ حُرّ عاملي بودند.

او تا چهل سالگي در کشور سوريه و منطقه‏ي جَبَل عامل، نزد استادان شيعي تعليم يافت و بعدها به عراق و خراسان عزيمت نمود. شيخ حُرِّ عاملي در مشهد به منصَب شيخ الاسلامي و قاضيُ القضاتي اين شهر منصوب شد و در اصفهان نيز مورد احترام علامه محمد باقر مجلسي و شاهِ صفوي قرار گرفت.

از ايشان بيش از 20 کتاب و رساله بر جاي مانده است. اما معروف‏ترين اثر شيخ حرُّ عاملي، کتاب عظيم وسايل الشيعه در 30 جلد مي‏باشد که کار تاليف آن، هجده سال به درازا انجاميد. وي در اين کتاب، همه‏ي روايات و اخباري را که در قرن چهارم هجري در کتب ششگانه‏ي روايي شيعه(شامل اصول کافي، مَن لايحضُرُهُ الفقيه، تهذيب و استِبصار، محاسن برقي و قُربُ الاستاد) گرد آمده بود، يک‏جا جمع‏آوري کرد و رواياتي بسيار بر آن‏ها افزود.

هم‏چنين کتب: صحيفه‏ي ثاني، الفُصولُ المُهمَّه، الفَوايدُ الطوسيَّه و تواترُ القرآن از جمله آثار اين عالم بزرگ مسلمان مي‏باشند. اين عالم برجسته در 21 رمضان 1104 قمري در مشهد مقدس وفات نمود و در صحن شريف امام رضا(ع) مدفون گرديد.

شيخ حر عاملي و عنايتي از امام زمان عليه السلام

از علماي بزرگ و صاحب نام شيعه مرحوم شيخ حر عاملي قدس سره ( 1033 - 1104 قمري ) صاحب کتابهاي ارزشمندي چون وسائل الشيعه و اثباة الهداة مي باشند .

آن بزرگوار در کتاب « اثباة الهداة » يکي از خاطرات دوران کودکي خود را در رديف معجزاتي آورده که به چشم خود ديده است . وي مي نويسند :

در کودکي - حدود ده سالگي - به مرض بسيار سختي دچار شدم که بستگانم گرد من جمع شدند و در حال گريه زاري مهياي عزا شدند و يقين داشتند که من همان شب از دنيا خواهم رفت . در همان حال بين خواب و بيداري ، پيامبر عزيز اسلام صلي الله عليه و آله و سلم و امامان دوازدهگانه عليهم السلام را ديدم .

به آنها عرض سلام نمودم و با يک يک آنها مصافحه کردم ، بخصوص با امام جعفر صادق عليه السلام گفتگو نمودم که مضمون آن الان در خاطرم نيست ، جز اينکه مي دانم در حق من دعا کردند . چون به امام زمان عليه السلام سلام گردد و با ايشان مصافحه نمودم ، گريستم و عرض کردم : مولاي من ؛ مي ترسم در اين مرض بميرم در صورتي که هنوز بهره خويش را از علم و عمل نگرفته ام .

امام زمان عليه السلام فرمود : نترس که در اين بيماري نمي ميري بلکه خداوند تو را شفا مي دهد و عمر درازي خواهي کرد . سپس کاسه اي که در دست داشت به من داد . من نيز نوشيدم و در همان لحظه خوب شدم و بيماري ام به کلي برطرف شد و نشستم . بستگانم از اين حال شگفت زده شدند و من هم تا چند روز قضيه را براي آنها نقل نکردم .

 

به نقل از کتاب اثباة الهداة ، جلد7 ، صفحه 378

دوشنبه 23/3/1390 - 13:21
آلبوم تصاویر
عکس هاي جالب و خنده دار | www.pixbaran.com
دوشنبه 23/3/1390 - 7:5
آلبوم تصاویر
دوشنبه 23/3/1390 - 7:2
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته