• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3843روز قبل
ایرانگردی

 

 

 

جام جم آنلاین: کارشناس برنامه ریزی میراث فرهنگی و گردشگری هشدار داد: درآمد ناشی از گردشگری ورودی حدود 10 درصد از ارزش صادرات خدمات کشور را شامل می شود که بیش از 30 درصد نسبت به شاخص متوسط جهانی پایین تر است.

اردشیر اروجی گفت: بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری تعداد گردشگران بین المللی در سال 2012 به حدود یک میلیارد نفر و گردش مالی آن به حدود 1100 میلیارد دلار رسیده و از هر 12 تا 15 شاغل در دنیا یک شغل به گردشگری اختصاص داشته است،  یعنی بخش گردشگری قدرت جذب حدود 6 تا 8 درصد شاغلین را داشته است، از طرف دیگر هر 5 تا 10 گردشگر یک فرصت شغلی ایجاد کرده ، همچنین حدود 30 درصد از کل صادرات خدمات و 6 درصد از تولید ناخالص داخلی اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: هرچند به علت نبود دسترسی به آمار صحیح و به روز، به خصوص درباره تعداد گردشگران و حساب های اقماری گردشگری، بررسی و تحلیل آمار با مشکل مواجه است ولی با توجه به بررسی و تخمین های کارشناسی می توان تصویری از شاخص های مورد نظر را ارائه کرد.

کارشناس برنامه ریزی میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: اگر صرفا گردشگران وارد شده به چرخه صنعت گردشگری کشور را مورد بررسی قراردهیم می توان برای دستیابی به یک تحلیل اقتصادی مناسب، ظرفیت گردشگری تاسیسات اقامتی کشور را مد نظر قرار داد.

 

سند چشم انداز توسعه گردشگری سهم از گردشگری جهانی

وضعیت موجود گردشگری ایران نسبت به گردشگری جهانی

متوسط گردشگری جهانی

عنوان

1.5 درصد

1 دهم درصد

1000 میلیارد نفر

تعداد گردشگر

2 درصد

7 صدم درصد

1100 میلیارد دلار

درآمد گردشگری

---

10 درصد

30 درصد

سهم از صادرات خدمات

---

2 دهم درصد

6 درصد

سهم از تولید ناخالص داخلی

----

2.4 تا 4.8 درصد

8 درصد

سهم از اشتغال

به گفته وی، ظرفیت این تاسیسات با آمارهای موجود بین 136 تا 274 هزار تخت آماده بهره برداری است، ظرفیت گردشگری این تاسیسات با متوسط 5 شب اقامت ، در طول سال حدودا بین 10 تا 20 میلیون نفر گردشگر خواهد بود و چنانچه متوسط نرخ اشغال این تاسیسات در طول سال را با خوش بینی 50 درصد فرض کنیم تعداد گردشگر پذیرش شده در این تاسیسات اقامتی در طول سال بالغ بر 5 تا 10 میلیون نفر اعم از گردشگر داخلی یا ورودی خواهد بود که باتوجه به شاخص ایجاد اشتغال در حدود ( 500 هزار تا 1 میلیون ) فرصت شغلی ایجاد کرده است که نسبت به آمار شاغلان کشور در سال1389 بیش از ( 20.678.551) نفر  حدود (2.4 تا 4.8 در صد)  را شامل می شود که نشان می دهد از (8 درصد ) از متوسط جهانی پایین تر هستیم بنابراین باید در مرحله اول، توزیع و بهره وری مناسب از تاسیسات اقامتی را مورد توجه قرارداده و سپس به فکر افزایش سرمایه گذاری در این بخش بود .

اروجی اظهار کرد: هرچند آمار گردشگران ورودی توسط مسئولان گردشگری حدود 3 میلیون اعلام شده ولی آمار گردشگران ورودی سازماندهی شده از طریق تورهای گردشگری که نقش اقتصادی موثری در صنعت گردشگری دارند بالغ بر حدود 120 هزارنفر اعلام شده است که با خوشبینی می توان این رقم را حدود یک میلیون نفر گردشگر ورودی برآورد کرد که حدود (یک دهم درصد ) تعداد گردشگران جهانی را شامل می شود و همچنین بسیار پایین تر از هدف گذاری در سند چشم انداز توسعه گردشگریست که حدود( 1.5 درصد) تعداد گردشگران جهانی تعیین شده است .

مدیر کل سابق دفتر برنامه ریزی آمار و اطلاعات سازمان میراث فرهنگی گفت:  چنانچه در آمد این تعداد گردشگر را با متوسط هزینه کرد هر گردشگر در خاورمیانه محاسبه کنیم بالغ بر حدود 800 میلیون دلار خواهد شد که( 7 صدم در صد ) درآمد گردشگری جهانی را شامل می شود که این شاخص نیز بیش از دو درصد از هدف تعیین شده در سند چشم انداز توسعه گردشگری کمتر است.

اروجی تصریح کرد:  درآمد ناشی از گردشگری ورودی حدود 10 درصد از ارزش صادرات خدمات کشور را شامل می شود که بیش از 30 درصد نسبت به شاخص متوسط جهانی پایین تر است. همچنین در آمد ناشی از گردشگری ورودی حدود( 2 دهم درصد) از تولید ناخالص داخلی کشور را شامل می شود که بیش از 6 درصد نسبت به متوسط شاخص جهانی  با کاهش مواجه شده است. (مهر)

يکشنبه 17/6/1392 - 21:35
آموزش و تحقيقات

متخصص گوش و حلق و بینی گفت: نسل جدید محافظ گوش به نام صداشکن است که امکان فیلتر کردن سر و صدای مزاحم و مخرب مربوط به فرکانس‌های بم یا پایین را دارد بدون آنکه فرکانس‌های محدوده گفتار محاوره‌ای را تحت تأثیر قرار دهد.

خبرگزاری فارس: نسل جدید محافظ گوش با نام «صداشکن» برای فیلتر کردن صداهای مزاحم

مهتاب ربانی اناری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: صداشکن یک نوع وسیله محافظتی گوش در برابر سر و صداست که بیشتر در مشاغل پرسر و صدا و کارگران شاغل در صنایع کاربرد دارد.

متخصص گوش، حلق و بینی گفت: کار کردن مداوم در محیط پر سر و صدا باعث کاهش شنوایی فرد می‌شود؛ حتی افراد در کارخانجات و صنایع پرسر و صدا با شدت 80 دسی‌بل مجازند در مدت زمان 8 ساعت کار کنند و اگر شدت صوت یا مدت زمان کار بالا برود در فرد سالمی که مشکل شنوایی نیز ندارد نیاز به استفاده از محافظ گوش الزامی است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: اگر فردی از قبل دچار مشکلات کاهش شنوایی باشد حتی با شدت صوت کمتر و مدت زمان کار کمتر نیز به محافظ گوش نیاز دارد.

ربانی اناری ادامه داد: نسل جدید محافظ گوشی به نام صداشکن است که قابلیت فیلتر کردن فرکانس‌های خاصی از صدای محیط را دارد و قابل تنظیم هم می‌باشد البته تنظیم آنها توسط افراد متخصص در این رشته انجام می‌شود.

وی گفت: در صداشکن‌ها امکان فیلتر کردن سر و صدای مزاحم و مخرب که مربوط به فرکانس‌های بم یا پایین است وجود دارد بدون آنکه فرکانس‌های محدوده گفتار محاوره‌ای تحت تأثیر قرار بگیرد.

متخصص گوش، حلق و بینی توضیح داد: محافظ‌های گوشی دیگری نیز وجود دارد که به صورت داخل گوشی یا روی گوش گذاشته می‌شود و بسته به خصوصیات فیزیکی مخصوص خود، توانایی محدود کردن سر و صدا در فرکانس‌های خاصی را دارند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: البته این محافظ‌های گوشی از طریق تبدیل انرژی صوتی به حرارتی این کار را انجام می‌دهند و ممکن است در بعضی از مشاغل، مناسب تشخیص داده نشوند.

متخصص گوش، حلق و بینی گفت: ضروری است که در تمام طول ساعات کار در محیط پر سر و صدا، محافظ بر روی گوش باقی بماند چرا که در بعضی موارد حتی برداشتن 15 دقیقه محافظ از روی گوش، کارآیی فرد را به نصف کاهش می‌دهد.

يکشنبه 17/6/1392 - 21:33
آموزش و تحقيقات

عضو هیئت مدیره انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: سوسک، مایت‌های گرد و غبار، حشرات، حیوانات خانگی مثل سگ، گربه، خرگوش و پرندگان، کپک‌ها و قارچ‌ها از مهمترین آلرژن‌های داخل منزل هستند.

خبرگزاری فارس: چگونه خانه را خالی از آلرژن کنیم/سوسک و حشرات آلرژی زا هستند

مریم محلوجی راد در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: عوامل آلرژی‌زا به دو دسته داخل و خارج از منزل تقسیم می‌شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: مهمترین آلرژن‌های داخل منزل عبارتند از: سوسک، مایت‌های گرد و غبار، حشرات، حیوانات خانگی مثل سگ، گربه، خرگوش و پرندگان، کپک‌ها و قارچ‌ها.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی ادامه داذ: برای اینکه منزل خود را عاری از آلرژن کنیم باید یکسری راهکارها را در پیش بگیریم.

وی افزود: مهمترین آلرژن داخل منزل سوسک است که برای از بین بردن سوسک باید در ساعاتی که در داخل منزل نیستیم سم‌پاشی انجام دهیم.

عضو هیئت مدیره انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: وجود ظروف نشسته در سینک ظرفشویی، نگهداری غذا در محیط آشپزخانه و وجود آب راکد در سینک ظرفشویی یا گوشه حمام و نپوشاندن در فاضلاب‌ها و راه‌آب‌ها شب هنگام می‌تواند به افزایش و تکثیر سوسک کمک کند.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی تصریح کرد: در مورد حیوانات خانگی بهتر است آنها را در خارج از منزل نگهداری کرد و اگر این امکان وجود ندارد باید مکان‌های مخصوص برای نگهداری آنها تعبیه کرد همچنین استحمام روزانه حیوانات ضروری است.

محلوجی راد افزود: پر پرندگان و مو و بزاق حیوانات از جمله مواد آلرژن‌زا هستند.

عضو هیئت مدیره انجمن آسم و آلرژی ایران، مایت‌های گردوغبار را حشرات ریزی دانست که با چشم دیده نمی‌شوند و در گرد و غبار داخل منزل، مثل لابه‌لای پرز فرشها، داخل رختخواب‌ها و داخل پرز عروسک‌های پرزدار وجود دارند.

محلوجی راد توضیح داد: مایت‌ها شب هنگام بیرون می‌آیند و از سلول‌های مرده پوست بدن انسان تغذیه می‌کنند که مدفوعشان به شدت آلرژی‌زاست.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی ادامه داد: برای از بین بردن مایت‌ها باید رطوبت منزل کمتر از 50 درصد باشد چرا که رشد و نمو این حشرات در رطوبت بالا بسیار زیاد است.

وی افزود: در اتاق خواب باید از وسایلی که موجب تجمع مایت‌ها می‌شود خودداری کرد مثلاً بهتر است کف اتاق خواب، فرش نباشد و کفپوش باشد همچنین عروسک‌های پرزدار در داخل اتاق خواب نباشد و رختخواب‌ها نیز یک روز در میان با جاروبرقی قوی مکش شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن آسم و آلرژی ایران گفت: کپک‌ها و قارچ‌ها را نیز می‌توان با رطوبت‌زایی به حداقل رساند.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی افزود: دستگاه‌های تصفیه هوا نیز در کاهش آلرژن‌های داخل منزل مؤثرند.

يکشنبه 17/6/1392 - 21:33
شهدا و دفاع مقدس

همه نزدیکان و دوستان حاج داود، شهادت می‌دهند که زندگی و مرگ او بر پایه شعایر و معارف دینی بود و بس. اما چگونه است مردی با این درجه از استغنا از خلق خدا، گرایش‌های فکری نسل‌های مختلف را به خود جذب نموده.

خبرگزاری فارس: جامعه امروز به حاج داودها نیاز دارد

به گزارش گروه «حماسه و مقاومت» خبرگزاری فارس، اکثر رزمندگانی تهرانی نام او را شنیده بودند. چون در مقطعی حاج داود فرمانده سپاه تهران بود. او سال‌ها در طول زندگی ‌اش ساده زندگی کرد و ساده هم از دنیا رفت. حال 9 سال از شهادتش می‌گذرد و پسرش(میثم کریمی) مطلبی در مورد پدر به نگارش در آورده:

 

 

پنجشنبه چهاردهم شهریور ماه، در قطعه 29 بهشت زهرا (س) مراسم نهمین سالگرد شهید داود کریمی برگزار شد و مثل هر سال تنوع سلیقه‌ها و جریان‌های فکری مختلف که بر سر مزارش و برای بزرگداشتش حاضر شدند، چشمگیر و  در خور توجه بود.

جالب‌تر برای من حضور نسل چهارمی‌ها در مراسم مردی بود که نه دیده بودندش و نه حتی- متاسفانه- با توجه به منابع بسیار اندک مکتوب- به زعم من- نباید درک درستی از اصول فکری و سجایای اخلاقی این بزرگوار داشته باشند! اما همه بودند.

همه نزدیکان و دوستان حاج داود، شهادت می‌دهند که زندگی و مرگ او بر پایه شعایر و معارف دینی بود و بس. اما چگونه است مردی با این درجه از استغنا از خلق خدا و اصول گرایی در زندگی و افکارش، گرایش‌های فکری نسل‌های مختلف را بخود جذب نموده و همچنان می نماید؟

تعبیر حاج داود از اسلام و ایمان رحمت بود و حسن خلق. گفتار رسول خدا را سرلوحه زندگی اش قرار داد:‌ «مؤمنانی از ایمان کامل‌تر برخور دارند که اخلاق بهتری داشته باشند.»

و اینگونه بود که چه در روزهای بحرانی جنگ و عملیاتهای مختلف و یا حتی دو دهه آخر زندگی اش که بی تکلف در کارگاه قالبسازی «به دست آهن تفته کردن خمیر» را بر پای نهادن به اصول اخلاقی اش ترجیح داده بود. همواره و همواره در حال جذب دیگران بود.

داود با نهج البلاغه مولا(ع) زندگی می کرد: «دلهای مردم گریزان است، به کسی روی می آورند که خوش رویی کند» و اخلاصش هرگز مانع از تبیین عقائدش برای دیگران بدون روی خوش و حسن خلق نشد.

و این شاید بزرگ ترین گمشده روزگار ماست در جامعه ای که بد اخلاقی های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... هر روز بر طبل بد آهنگ نا امیدی پر خروش تر از از قبل می‌کوبد. داودها گوهر نایابی می شوند که افکار و عقاید مختلف را فارغ از سن و سالشان به دور از دین و مسلک شان، بدور وی گرد می آورند.

حاج داود برای همه سیاست مداران و حاکمان جامعه نشانه کوچکی بود از دریای رحمت دین که با اندکی تدبیر و حسن خلق در کردار و گفتارها چه نیکو می توان به تعبیر زیبای «امت واحده» رسید و «کثرت» را به «وحدت» تبدیل کرد.

روزی یکی از آقایان که در دهه هفتاد با پدر در ارتباط بود و در این میان مشکلاتی هم برای حاج داود درست کرده بود به بیمارستان تهران آمد و قبل از سفر به خانه خدا از وی به سبب ظلم‌ها و نارواها که روا داشته حلالیت طلبید و حاج داود بدون هیچ چشم داشتی با رضایت خاطر وی را روانه این سفر معنوی کرد با چشم دل دیدم که حاجی سراسر محبت بود و گذشت.

از امام محمدباقر (ع) روایت شده که فرمودند:«مگر دین خدا جز محبت است؟» حاج داود محبت بود برای همه آنهایی که دوستش داشتند و یا حتی به سبب تضاد منافعشان با وی دشمن بودند.

شنبه 16/6/1392 - 18:32
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

جام جم آنلاین: زانو یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مفاصل بدن است و زانو درد از شایع‌ترین شکایات افرادی است که به کلینیک‌های درد مراجعه می‌کنند. هر چند درد زانو در افراد مسن شایع‌تر است، اما بسیاری از جوانان نیز از زانو درد شاکی هستند.

زانودرد برحسب سن و شرایط فرد علل مختلف و متفاوتی دارد، از شایع ترین علل زانودرد می توان به این موارد اشاره کرد:

سائیدگی زانو (آرتروز یا استئو آرتریت) که در آن غضروف مفصل ممکن است تخریب شده یا از بین رفته باشد، التهاب مفصل (آرتریت) که نوعی روماتیسم مفصل است و درد از علائم مشخصه آن است، نرمی غضروف کشکک، آسیب های تاندون یا رباط های اطراف زانو، آسیب یا پارگی مینیسک زانو، آسیب های ورزشی و ضربه.

اما فارغ از این که علت زانودرد کدام یک از علل مذکور باشد توصیه های زیر را می توان در کنار درمان تخصصی، برای رفع درد زانو به کار گرفت.

شاید اولین توصیه، کاهش وزن باشد که از فشار برای مفصل زانو کاسته، احتمال صدمات به غضروف و تاندون و رباط های زانو را کاهش می دهد.

شنا یا راه رفتن در آب از ورزش های مفید در کاهش درد زانوست و برعکس ورزش هایی مانند فوتبال، تنیس، بدمینتون و بسکتبال باعث تشدید مشکلات و بیشترشدن درد زانو می شود.

پرهیز از سرپا ایستادن، پرهیز از دوزانو و چهارزانو نشستن و استفاده از توالت فرنگی از دیگر توصیه های بسیار مفید و گاهی ضروری است. اگر مجبور هستید برای طولانی مدت سرپا بایستید، مثلا هنگام ظرف شستن، توصیه می شود زیرپایی به طول حدود 20 سانتی متر زیر یکی از پاهای خود قرار دهید.

پیاده روی با کفش مناسب روی سطح صاف به مدت نیم ساعت در روز توصیه می شود. مطمئنا کوهنوردی، بالارفتن یا پایین آمدن از پله ها و پیاده در سراشیبی یا سربالایی مضر است.

در این میان ورزش ها و نرمش های خاصی وجود دارد که می تواند تاثیرات بسیار مفیدی در کاهش درد زانو داشته باشد که می توانید با مراجعه به متخصص مربوط، آن را آموخته و هر روز تکرار کنید. یکی از این نرمش ها که باعث قوی شدن عضلات چهار سر ران و اطراف مفصل زانو می شود به این طریق است:

روی زمین یا صندلی بنشینید و زانوی خود را صاف کنید، سپس بدون آن که به روی مفصل زانوی خود فشار آورید پا را از ناحیه لگن خم و راست کنید و عضلات اطراف زانو را منقبض کنید. این حرکت را چندبار تکرار کنید، بعد از مدتی تاثیر شگرف آن در کاهش درد زانو را حس خواهید کرد.

مصرف بیشتر کلسیم و ویتامین D نیز توصیه ای مهم، بویژه به خانم ها پس از سن یائسگی است. روزانه حداقل نیم ساعت آفتاب گرفته و این توصیه را در جلوگیری از پوکی استخوان و کاهش درد جدی بگیرید.طب سوزنی نیز یکی از روش های بسیار مفید در کاهش درد و التهاب مفصل زانوست که در بسیاری از موارد، می تواند بدون ایجاد هیچ گونه عارضه جانبی جایگزین مسکن یا کورتون ها با عوارض جانبی فراوان شود.

دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

شنبه 16/6/1392 - 18:30
اخبار

همزمان با آغاز دهه کرامت، سومین ویژه‌برنامه «زیر سایه خورشید» در پایتخت برگزار می‌شود و طی آن، خادمان حرم رضوی با حضور در امامزاده صالح تجریش پرچم متبرک آستان مقدس امام رضا(ع) را در این امامزاده به اهتزاز درمی‌آورند.

خبرگزاری فارس: پرچم متبرک رضوی در امامزاده صالح(ع) به اهتزاز درمی‌آید

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کل روابط عمومی و اموربین الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، جعفر رئیسیان‌زاده مدیر فرهنگی هنری منطقه 18 و رئیس فرهنگسرای خاتم ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: مراسم استقبال از خادمان رضوی روز 20 شهریور ماه با همکاری مدیریت فرهنگی هنری منطقه 12 از مقابل فرهنگسرای شهر آغاز شده و پس از حرکت به سمت خیابان ناصرخسرو در محله سبزه میدان بازار تهران ادامه داشته و با اقامه نماز جماعت در امامزاده زید بازار به پایان خواهد رسید. غروب روز چهارشنبه پرچم متبرک رضوی در امامزاده صالح (ع) به اهتزاز درخواهد آمد.

وی به ادای احترام خادمان رضوی به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی در روز پنج شنبه 21 شهریور ماه اشاره کرد و گفت: در این روز مراسم غبارروبی مزار شهدای انقلاب و شهدای گمنام با همکاری فرهنگسرای رضوان برگزار می شود. خادمان رضوی روز جمعه در فریضه عبادی- سیاسی نماز جمعه شرکت خواهند کرد. پیش از اقامه نماز مراسم مولودی خوانی و نقاره زنی در دانشگاه تهران انجام می شود.

رئیسیان زاده در ادامه تصریح کرد: کاروان خادمان رضوی روز شنبه 23 شهریور ماه در دو گروه به عیادت کودکان سرطانی محک و بیمارستان بهرامی و همچنین جانبازان بیمارستان ساسان خواهند رفت. برنامه ادای احترام به شهدای علمی کشور هم عصر روز شنبه در دیدار با خانواده شهید شهریاری و شهید تهرانی مقدم برگزار می شود.

وی به دیدار کاروان خادمان حرم رضوی با دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی و اجرای مراسم اهتزاز پرچم رضوی و پرچم متبرک امام حسین(ع) در مراسم صبحگاه این دانشگاه در تاریخ 25 شهریور ماه اشاره کرد و افزود: در این روز خادمان رضوی با جمعی از دانش آموزان برگزیده در فرهنگسرای خاوران در تاریخ 25 شهریور ماه دیدار خواهند کرد. همچنین در شب میلاد امام رضا(ع) مراسم ادای احترام به حرم عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار می شود.

رئیسیان زاده به اجرای مراسم اختتامیه ویژه برنامه های «زیر سایه خورشید» در سالن همایش های وزارت کشور اشاره کرد و گفت: این مراسم همزمان با ولادت امام رضا(ع) با حضور جمعی از هنرمندان، چهره های فرهیخته فرهنگی و مسئولین برگزار می شود. علاقمندان برای شرکت در این مراسم می توانند با مراجعه به فرهنگسرای منطقه خود از شرایط حضور و چگونگی دریافت کارت دعوت مطلع شوند. 

به گفته وی در این برنامه از جمعی از چهره های ماندگار رضوی در عرصه های فرهنگی، هنری، ورزشی و اجتماعی که آثار و خدمات شاخصی را در ارتباط با حضرت رضا(ع) ارائه و انجام داده اند، تجلیل می شود.

به گزارش فارس، اول تا یازدهم ماه ذی‌القعده به «دهه کرامت» نامیده می‌شود.

مهم‌ترین مناسبت‌های این دهه عبارتند از:

یکم ذی‌القعده، ولادت حضرت معصومه (س)؛

پنجم ذی‌القعده، روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه؛

ششم ی‌القعده، روز بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع)؛

یازدهم ذی‌القعده، سالروز ولادت امام رضا (ع).

شنبه 16/6/1392 - 18:29
اهل بیت

اگر علی بن موسی فرشته نگهبان شعرم باشد. اگر مهر او صاحب شهر شعرم شود، برج و بارو و تیر و سپر، آب و آبادی، بادیه و صحرا، قافله و ساربان مردم امروز و فردا مرا می‌خواهند و می‌خوانند.

خبرگزاری فارس: ماجرای شاعر و مداح هارون‌الرشید که شیفته امام رضا شد

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس، رمان ولادت که توسط انتشارات نیستان و به قلم سعید تشکری منتشر شده است، روایت داستانی متفاوتی از زندگی هشتمین امام شیعیان، علی بن موسی الرضا است، این داستان که از نگاه دانای کل روایت می‌شود، نگاهی متفاوت به زندگی و منش آن امام بزرگوار و شیعیانشان دارد.

در ادامه دو برش از این کتاب را که مربوط به دعبل شاعر است و تلاش او برای رسیدن به امامش می‌خوانیم:

1-

هاتف از دانسته‌های دعبل خالی بود. فقط اندکی می‌دانست طاهر کیست و پارسی است! اما دعبل همچنان می‌گفت و طاهر می‌شنید:

-پایان تو با ابومسلم خراسانی تفاوتی نخواهد داشت. هارون از من خواست تا شعری درباره شمشیر او بگویم و صله سزاوار دریافت کنم. من گفتم و او حکمرانی را به من خلعت داد. اما وقتی دیدم کربلا را به آب بست، دانستم من با هارون در این کار ستمکاری تفاوتی ندارم. در مدینه همه تو را به عنوان قاتل امین می‌شناسند. اما نه عباسیان تو را به عنوان سردار خلیفه کش پاس می‌دارند و نه مامون! همه از تو می‌هراسند. حاکمی بغداد چون حاکمی من در سمنگان است. عباسیان حوصله یکی چون خودشان را ندارند.

طاهر غرید:

- مرد شاعر به کجا می‌رفتید؟

- به دیدار مولایمان علی بن موسی!

طاهر به سوی دو بندی خود رفت و بند از دستان آنان گشود و گفت:

- این دو دست من! با دست راست با خلیفه مامون بیعت کرده‌ام و با دست چپ با علی بن موسی. دوستان هردوی آنان دوستان من هستند...

2-

دعبل به عادت سفر خود، هم چنان چون همراهی عزیز، شعرش را با خود زمزمه کرد. صدایش در کوه پیچید و پاسخ از درون شنید:

- علی بن موسی از کنار ما گذشته است.

... پس به صدایی بلند دوباره شعر مدارس الایات را خواند و گفت:

آموخته‌ام. شعر را شهری است مثل همه شهرها و آبادی‌ها، باقلعه‌ها و سپاهیان، با آسمان و زمین، با درخت و نسیم، با رود و مد، با ماه و خورشید، با ابر سایه، با تیر و سپر...!

دعا کنید این ثانیه من بر دلش بنشیند!

وقف طهارت و عصمت باشد!

هر آدمی را فرشته نگهبانی است.

هم چنان که هر ادمی سنگی بر گور پدر خویش است!

اگر علی بن موسی فرشته نگهبان شعرم باشد. اگر مهر او صاحب شهر شعرم شود، برج و بارو و تیر و سپر، آب و آبادی، بادیه و صحرا، قافله و ساربان مردم امروز و فردا مرا می‌خواهند و می‌خوانند. نه چون من دعبل هستم؛ نه چون شاعرم چون خداوند توبه‌ام را پذیرا شده است. چون شفاعت او، پل آسمان و زمین است. چون توانسته‌ام شعری به مهر رضا بگویم. با خود شقی بودم و با شعرش به شعف رسیدم!

شنبه 16/6/1392 - 18:28
اخبار

 

 

 

روز میلاد حضرت معصومه(س) را روز دختر نامیده‌اند و شاید همین روز فرصت مغتنمی باشد که کمی از دغدغه‌های دختران در عصر کنونی سخن بگوییم و خانواده‌ها هم با دنیای دخترانه بیشتر آشنا شوند.

نامگذاری امروز به نام روز دختر، اگر فقط صرف یک نامگذاری باشد، بدیهی است که بود و نبودش تاثیری در بهبود وضع دختران پرتلاش ایرانی ندارد؛ اما اگر همین اتفاق دلیلی شود که امروز پدر و مادرها یک قدم به دنیای دخترشان نزدیک تر شوند و پای صحبت های فرزندشان بنشینند، در این صورت این روز را باید به فال نیک گرفت و آرزو کرد که هر روز، روز دختر باشد.

دختران ایرانی طی سال های اخیر توانسته اند به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کنند، اما از منظر دستاوردهای اجتماعی و اقتصادی هنوز هم بین دختران و پسران، تبعیض هایی دیده می شود.

مثلا در حالی که دختران هر ساله حدود 60 درصد قبولی های کنکور را تشکیل می دهند، اما پس از فارغ التحصیلی نمی توانند پابه پای پسران در مشاغل تخصصی مشغول به کار شوند و به همین دلیل باید گفت تا وقتی این فرهنگسازی در جامعه ایجاد نشود که دختران در بازار کار توانمند هستند و در انجام مشاغل تخصصی دست کمی از پسران ندارند، اوضاع اشتغال دختران تغییری نخواهد کرد.

جدای از مسائل اجتماعی، در خانه و خانواده هم نیاز است که به دختران توجه ویژه ای شود و خانواده ها به دغدغه های آنان احترام بگذارند.

بهترین شرایط زندگی برای دختران در خانواده ها، موقعی است که دختر خانواده، پدر و مادر را فقط والدین خود نداند و با آنها دوست صمیمی باشد. رفاقت دختر با والدینش می تواند چنان فضای امن و شادی را در خانواده ایجاد کند که در آن، دختر خانواده بدون هیچ حس ترس و خجالتی با والدینش درددل می کند و از آن سو، پدر و مادر هم تلاش می کنند که دخترشان را بشنوند و بفهمند.

اگر روز دختر، روزی برای گفت وگوی دوستانه دختر با والدین و سایر اعضای خانواده اش باشد، حداقل امروز هیچ مشکلی نمی تواند لبخند را از چهره دختر ایرانی جدا کند.

آوید طالبیان - جام جم

شنبه 16/6/1392 - 18:26
آموزش و تحقيقات
شنبه 16/6/1392 - 18:24
آموزش و تحقيقات

 

سالانه حدود 20 هزار نفر در کشور به دلیل تصادفات رانندگی کشته‌شده و تا هفت برابر این آمار هم دچار معلولیت می‌شوند. این آمار وحشتناک براحتی با قربانیان یک جنگ برابری می‌کند.

در این بین کارشناسان علت چنین مرگ و میر بالایی را غیراستاندارد بودن اتومبیل ها، جاده ها و فرهنگ پایین رانندگان عنوان می کنند. در این گزارش قصد داریم به یکی از این دلایل یعنی محورهای خطرناک کشورمان بپردازیم.

شهریور آخرین ماه فصل تابستان همیشه فرصت مناسبی است برای سفر، زیرا با آغاز سال تحصیلی جدید خانواده هایی که فرزند محصل دارند دیگر زمان مناسبی برای مسافرت نخواهند داشت، اما در این ماه که به گفته پلیس راهور زمان اوج مسافرت هاست، متاسفانه تصادفات رانندگی نیز به اوج خود می رسد به همین دلیل اگر محورهای حادثه خیز کشور را بیشتر بشناسید می توانید با شناخت و احتیاط بیشتر در این محل ها از بروز حادثه جلوگیری کنید، هر چند طبق آمار بیشتر جاده های کشور شرایط استاندارد را ندارند.

نجف آباد ـ اصفهان

چند روز پیش محمود مظفر، رئیس سازمان امداد و نجات کشور پرحادثه ترین نقاط کشور در پنج ماه نخست سال را معرفی کرد. او از محور نجف آباد به اصفهان به عنوان پرحادثه ترین جاده کشور نام برد زیرا ماموران فقط در این محور و در مدت 150 روز 102 عملیات امداد و نجات را اجرایی کرده اند. البته این مقام مسئول درباره نقاط حادثه خیز دیگر نیز سخن به میان آورده ، برای نمونه ارتفاعات الوند همدان پر حادثه ترین بخش کوهستانی کشور است، زیرا در این مدت امدادگران 21 عملیات امداد و نجات را در این منطقه عملیاتی کرده اند. علاوه بر این می توان سواحل استان مازندران را به دلیل اختصاص دادن 108 عملیات امداد و نجات به خود حادثه خیز ترین منطقه ساحلی ـ دریایی کشور نامید.

سیرجان ـ بندرعباس

اگر بخواهیم به محورهای حادثه خیز ایران اشاره کنیم، بدون اغراق باید از تمام محورهای پرتردد کشور نام برد، چون همه این جاده های پرتردد آمار بالایی در زمینه تصادفات دارند، اما در این میان مدتی قبل، اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا از محور سیرجان ـ بندرعباس به عنوان یکی از پرترددترین و خطرناک ترین مسیرهای کشور نام برد. البته به گفته او محور خرم آباد ـ اندیمشک نیز وضعی مشابه محور سیرجان ـ بندرعباس دارد. این در حالی است که باید به محور تهران ـ مشهد و تهران ـ شیراز نیز به عنوان نمونه هایی از محورهای پر حادثه کشور اشاره کرد.

در کشور ما حدود یک دهه است که به طور میانگین سالانه حدود 20 هزار نفر به دلیل تصادفات رانندگی جان خود را از دست می دهند. ماجرا زمانی تاسفبارتر می شود که این آمار را با سایر کشورهای جهان مقایسه کنیم. برای نمونه کشوری مانند آلمان که حدود 80 میلیون نفر جمعیت داشته و تعداد خودروهای موجود در آن به چهار برابر خودروهای کشورمان می رسد. در زمینه آمار مرگ و میر تصادفات بسیار پایین تر از کشور ماست، چون با توجه به آمارهای منتشر شده در این زمینه سالانه حدود 4000 نفر در آلمان به دلیل تصادفات رانندگی جانشان را از دست می دهند.

تهران ـ مشهد

همه ساله مسافران زیادی به مشهد رفت و آمد می کنند. همین آمار بالای رفت و آمد، این محور را به یکی از مسیر های حادثه خیز کشور تبدیل می کند. زیرا به گفته رئیس پلیس راهور در پنج ماه نخست امسال در هر ساعت 1400خودرو از محور چناران به مشهد رفته اند. علاوه بر این طبق آمارهای منتشر شده تا کنون هفت میلیون و 500 هزار خودرو در جاده مشهد تردد کرده اند. این درحالی است که این آمار سال گذشته شش میلیون تردد را نشان می داد. افزون بر این می توان طولانی بودن این محور یا بیابانی و یکنواخت بودن آن را عاملی برای بالا رفتن تصادفات رانندگی معرفی کرد. همچنین محور تهران ـ قم ـ اصفهان ـ شیراز نیز یکی از پرتردد ترین محورهای کشور است که هر ساله آمار بالایی از تصادفات رانندگی را به خود اختصاص می دهد. در کنار این مسیر می توان به محور های تهران ـ قم ـ اصفهان ـ شیراز و تهران ـ خوزستان به عنوان محور های خطرناک دیگر کشور اشاره کرد.

خطرات شمال

یکی دیگر از جاده های پرتردد کشور که همیشه پرحادثه هم بوده جاده چالوس است، این جاده به دلیل زیبایی مسحور کننده اش همیشه مورد استقبال رانندگانی است که دوست دارند از مسیری خاطره انگیز خود را به شمال کشور برسانند، اما عرض کم، کوهستانی و پرتردد بودن این جاده شناخته شده همواره سبب بروز تصادفات مرگباری بوده است. این درحالی است که ریزش کوه نیز در این جاده در برخی مواقع به مرگ مسافران منجر شده البته باید یاد آور شد که جاده های دیگری نظیر هراز و فیروزکوه نیز پرتردد هستند و می توان از آنها به عنوان جاده های حادثه خیز کشور نام برد.

بندرعباس ـ لار

محور بندرعباس ـ لار یکی دیگر از خطرناک ترین محورهای کشور است. به اعتقاد کارشناسان نبود تابلوهای هشدار دهنده و خط کشی مناسب در کنار پرتردد بودن این جاده سبب حادثه خیز بودن آن شده است. این در حالی است که می توان تیرهای برق چوبی کنار این مسیر را به عوامل خطر ساز این محور اضافه کرد. بنابراین اگر قصد عبور از این مسیر را دارید، بهتر است برنامه خود را به شکلی تنظیم کنید که سفرتان در روشنایی روز بوده و به تاریکی شب برنخورید.

احتیاط را از یاد نبر

حتما تاکنون متوجه شده اید اگر بخواهیم از محورهای خطرناک کشور نام ببریم باید به بیشتر آنها اشاره کنیم به همین دلیل باید هشدار داد که با توجه به وضع نامناسب جاده های کشور فقط احتیاط بیشتر هنگام رانندگی می تواند سالم رسیدن به مقصد را تضمین کند. در پایان می توان هشدار داد جاده هایی مانند کرمانشاه ـ سنندج، کرمانشاه - ارومیه، محور قم ـ گرمسار و گردنه اسد آباد نیز شرایط مناسبی ندارند.

مهدی آیینی / جام جم

شنبه 16/6/1392 - 18:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته