6 لغزش و گریز از میدان جهاد:
در مقام تشویق به جهاد و پیكار در راه خدا فرمود:
...لقد حملتكم على الطریق الواضح التى لا یهلك علیها الا هالك، من استقام فالى الجنة، و من زل فالى النار . نهج، فیض، خ 118، صبحى، خ 119.
((...من شما را بر راهى روشن جهاد در راه خدا فرا خواندهام كه در برابر آن، تنها كسى به هلاكت مىرسد كه به سبب سرشت فساد آلود خود اهل هلاكت باشد، كسى كه در میدان جهاد استقامت داشته باشد به بهشت مىرود، و كسى كه در این راه بلغزد به دوزخ مىرود.))
و در مقام آموزش جنگیدن به یارانش كه گویا آن را در لیلةالهریر و یا آغاز جنگ صفین بیان كرده است، از جمله فرمود:
...فعاودا الكر، واستحیوا من الفر فانه عار فى الأعقاب و نار یوم الحساب... نهج، فیض، خ 65، صبحى، خ 66.
((...پس بر دشمن یورش پى در پى ببرید، و از گریختن از میدان جهاد شرم نمایید، كه گریز از میدان جهاد براى نسل آینده تان ننگ را، و براى روز حسابتان آتش دوزخ را در پى خواهد داشت...))
7 خشم:
در آن هنگام كه عبدالله بن عباس را به عنوان جانشین و كار گزار خود در بصره منصوب كرد به او نوشت:
سع منع الناس بوجهك و مجلسك و حكمك و ایاك والغضب فانه طیرة من الشیطان. و اعلم أن ما قربك من الله یباعدك من النار، و ما باعدك یباعدك من الله یقربك من النار . نهج، فیض و صبحى، نامه 76.
((با مردم به هنگام روبرو شدن و نشستن و داورى كردن به نیكى برخورد كن با آنان گشاده روى و خوش برخورد و همنشین خوبى باشد و به هنگام داورى در اختلافات در میان آنان از حق دورى مگزین و به داد و عدل داورى كن. و از خشم بر مردم بپرهیز! كه آن خشم گونهاى از سبك مغزى و ره آوردى از شیطان است، و بدان كه آنچه تو را به خداوند نزدیك گرداند تو را از آتش دوزخ دور، و آنچه تو را از خداوند دور گرداند به آتش دوزخ نزدیك مىگرداند.))
8 انكار حقانیت ائمه علیهالسلام
پیش از این درباره ویژگىهاى بهشتیان از امام علیهالسلام نقل شد كه تنها كسانى در بهشت داخل مىشوند كه امامان معصوم علیهالسلام را بشناسند و امامان علیهالسلام نیز آنان را بشناسند،در ادامه آن سخن فرمود:
...و لا یدخل النار الا من أنكرهم و أنكروه... نهج، فیض و صبحى، نامه 152.
((و در دوزخ داخل نمىشود جز كسى كه آنان امام معصوم را به عنوان پیشوایان بر حق مسلمانان و جانشینان پاك پیامبر اسلام باور نداشته، و امامان نیز او را به عنوان انسان مؤمن و مسلمان درستكار پذیرا نباشند...))
از این سخن به دست مىآید كه دوزخ تنها جایگاه كسانى است كه امامان معصوم علیهالسلام را به عنوان پیشوایان بر حق و جانشینان واقعى پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله باور نداشته باشند و آنانكه امامان معصوم علیهالسلام را باور داشته و بر این باور آنگونه باشند كه امامان علیهالسلام نیز آنان را تصدیق نموده و بپذیرند در دوزخ داخل نمىشوند.
پاسخ به یك پرسش:
در اینجا این پرسش به ذهن مىآید كه آیا تنها باور داشتن براى نجات از دوزخ كفایت مىكند؟ ظاهر سخن امام علیهالسلام با چشم پوشى از سخنان دیگر آن حضرت چنین است. ولى به همانگونه كه در آیات قرآن، آیهاى تفسیر آیهاى دیگر واقع مىشود، سخنان امام على علیهالسلام نیز، تفسیر سخن دیگر آن حضرت واقع مىشود، از این رو براى پاسخ به پرسش مزبور باید سخنان دیگر على علیهالسلام را از نگاه خود بگذرانیم، سخنانى كه در آن ویژگىهاى دیگر اهل دوزخ بیان گردیده است، چنانكه توجه به سخنانى كه براى ویژگىهاى بهشتیان بیان گردیده بود نیز براى یافتن پاسخ درست مؤثر است.
از این رو با توجه به مجموعه ویژگىها و اوصاف بهشتیان و دوزخیان كه بیان گردیده است، مىتوانیم بگوییم كه انسان معتقد به امامان معصوم علیهالسلام كسى است كه در میدان عمل نیز به گونهاى باشد كه امامان علیهالسلام او را به عنوان شیعه و پیرو واقعى مورد پذیرش و قبول خود قرار بدهند، و به دیگر سخن: سیره عملى او به میزان تواناییش سیره عملى امامان علیهالسلام باشد. البته موضوع شفاعت شافعان در مورد برخى از گناهان با حفظ باور و اعتقاد به حقانیت امامان علیهالسلام را نمىتوان از نظر دور نگه داشت. كه البته آن هم خود داراى شرایطى است كه از موضوع بحث ما در این كتاب بیرون بوده و نیازمند بررسى مستقل و جداگانه است.
9 دشمنى با بندگان خدا:
ستم بر بندگان خداوند در آیین اسلام، بسیار ناپسند بوده و خداوند انسان ستمگر را در روز قیامت به دوزخ گرفتار مىنماید، چه اینكه آن ستمگر خداوند را باور داشته و خود را پیرو آیینى همانند آیین اسلام بداند، و چه منكر بوده و آیینى را پایبند نباشد، كه اینك به فرازهایى از سخنان على علیهالسلام در این باره توجه مىنمایید:
بئس الزاد الى المعاد العدوان على العباد . نهج، فیض، حكمت 212، صبحى، حكمت 121.
((بدترین توشه براى روز رستاخیز، دشمنى و ستم بر بندگان خدا است.))
و لئن أمهل الله الظالم فلن یفوت أخذه و هو له بالمرصاد... نهج، فیض، خ 96، صبحى، خ 97.
((و اگر خداوند انسان ستمگر را مهلت دهد، هرگز از كیفر او دست بر نخواهد داشت و او خداوند در كمینگاهش قرار دارد...))
10 گناه پیشگى:
هر انسانى در زندگى دنیاى خود هدفى را برگزیده و براى رسیدن به آن در میدان مسابقه قرار مىگیرد، ولى برخى از انسانها هدف را نادرست برگزیده و سراب را به جاى آب، و هواى نفس را به جاى خدا مقصود خود پنداشتهاند، از این رو گناهكاران كه با ارتكاب گناه، قصد بهرهمند شدن از نعمتها را به هر گونه كه بخواهند در سر مىپرورانند، در وادى سراب گام برداشته و هواى نفس خود را خداى خویش مىپندارند، و آنگاه كه به سراى دیگر رهسپار گردند، جایگاهشان در دوزخ خواهد بود، چنانكه امام علیهالسلام فرمود:
...والنار غایة المفرطین... نهج، فیض، خ 156، صبحى، خ 157.
((...و آتش دوزخ، پایان مقصد حقیقى كسانى است كه در دنیا راه افراطگناه را در پیش گرفتهاند و آنچه را كه نباید انجام بدهند، انجام مىدهند ...))
البته هر انسان معمولى غیر از معصومین علیهالسلام در زندگى خود احیانا دچار گناهانى مىشود، و مقصود على علیهالسلام این نیست كه همه گناهكاران به آتش دوزخ مىافتند، بلكه بسیارى از گناهان به توبه واقعى از میان رفته و انسان گناهكار از آن گناه پاك مىشود و برخى از گناهكاران با شایستگىهایى كه دارند در روز قیامت مورد شفاعت شافعان قرار مىگیرند.
بنابراین مقصود امام علیهالسلام از كلمه ((مفرطین)) آن گناهكارانى است كه در اثر گناهان بسیار، شایستگى توبه و شفاعت را از دست دادهاند، گناهكارانى كه از انجام گناه باكى نداشته، و به آسانى آن را مرتكب مىشوند، و از ارتكاب آن دچار احساس ندامت نشده و توبه نمىنمایند و بر گناه خود اصرار مىورزند.
فضائل زیارت عاشورا; بر حسب آنچه در فرمایش حضرت امام محمّد باقر (علیه السلام)و حضرت صادق (علیه السلام)در روایت علقمه و صفوان است ، بیست و دو امر است:
اوّل: ثواب دوازده هزار حج.
دوم : ثواب هزار هزار جهاد .
سوّم: ثواب دو هزار هزار عمره ; كه همه آنها را با حضرت رسول (صلى الله علیه وآله)و ائمّه اطهار (علیهم السلام)بجا آورده باشد .
چهارم: ثواب مصیبت هر پیامبرى از اوّلین تا آخرین .
پنجم :ثواب مصیبت هر رسولى .
ششم: ثواب مصیبت هر وصیّى تا روز قیامت .
هقتم:ثواب مصیبت هر صدّیقى تا روز قیامت .
هشتم: ثواب هر شهیدى تا روز قیامت .
نهم: بلندى مقام او صد هزار هزار درجه .
دهم: نوشته شدن هزار هزار حسنه .
یازدهم: محو شدن هزار هزار گناه .
دوازدهم: رسیدن به درجه شهداى با آنحضرت تا حدّى كه به هیئت آنها محشور شود ، و در مقامات آنها داخل شود .
سیزدهم: ثواب زیارت هر پیامبرى.
چهاردهم: ثواب زیارت هر رسولى .
پانزدهم: ثواب زیارت هر كسیكه زیارت نموده است آنحضرت را از آن روزى كه شهید شده اند .
شانزدهم: جواب سلام از آنحضرت (علیه السلام) بجهت قبولى زیارت او .
هفدهم: قضاء و بر آورده شدن حوائج هرقدر و هرچند بزرگ باشد .
هجدهم: سرور قلب بر وجه دوام و همیشگى و روشنى چشم بواسطه رسیدن به آنچه طالب باشد .
نوزدهم: فوز به بهشت .
بیستم: سلامتى از آتش .
بیست و یكم: قبول شدن شفاعت او براى هر كس كه از خویش و بیگانه ، گرچه مستحق آتش جهنّم باشند ، جز دشمنان اهلبیت (علیهم السلام) .
بیست و دوّم: ضمانت مؤكّده از حضرت صادق (علیه السلام) و از حضرت امام محمّد باقر (علیه السلام) و از حضرت امام زین العابدین (علیه السلام) و از حضرت ابى عبدالله (علیه السلام)و از حضرت مجتبى (علیه السلام)و از حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و از حضرت رسول (صلى الله علیه وآله)و از جبرئیل (علیه السلام) و از حضرت احدیّت جلّ شأنه در حقّ زائر به این زیارت آنكه زیارت او مقبول و سعى او مشكور ، یعنى كه هیچ مانعى سبب ردّ آن نشود.
متخصصان امنیت رایانه نسبت به حمله یك ویروس تازه به سیستم عامل "ویندوز" هشدار دادند.
به گزارش ایرنا، شبكه خبری بیبیسی روز سهشنبه اعلام كرد: این ویروس برنامهای را روی رایانهها نصب میكند كه میتواند اطلاعات بانكی كاربرانی را كه از طریق اینترنت كارهای بانكی خود را انجام میدهند، سرقت كند.
در ماه گذشته پنج هزار نفر قربانی این برنامه شدهاند كه بیشتر آنها در اروپا ساكن بودهاند. بیشتر این قربانیان با ورود به پایگاههای تله این فرصت را به ویروس دادهاند تا با استفاده از نقاط ضعف مرورگر شركت مایكروسافت وارد رایانه آنها شود.
متخصصان میگویند این ویروس بسیار خطرناك است، چرا كه خود را در اعماق سیستم عامل ویندوز مخفی میكند و ردیابی و پیدا كردنش بسیار مشكل است.
این ویروس در رده ویروسهایی طبقهبندی شده است كه به آنها " روت كیت " ( (Rootkitگفته میشود. روت كیتها بخشی از كدهای مهم در دیسك رایانه را بازنویسی میكنند كه به آن " مستر بوت ركورد" ( (Master Boot Recordگفته می شود.
هنگامی كه رایانهای روشن میشود، برای گرفتن اطلاعات درباره سیستم عاملی كه باید اجرا كند، به مستربوت ركوردی كه در دیسك ذخیره شده رجوع میكند.
"الیا فلوریو" در وب لاگ شركت "سیمانتك" ( (Symantecكه متخصص در امنیت رایانههاست نوشته است كه اگر كسی بتواند كنترل مستربوت ركورد را در اختیار گیرد، قادر است سیستم عاملی را كه مدیریت رایانه را بر عهده دارد، كنترل كند.
وی همچنین گفت قبل از استفاده همهگیر از سیستم عامل ویندوز، بسیاری از ویروسها با استفاده از همین روش به رایانههای قربانی حمله میكردند.
این ویروس بعد از وارد شدن به رایانه قربانی، معمولا راه را برای نصب شدن برنامههای دیگری باز میكند و آن برنامهها میتوانند اطلاعات محرمانه و شخصی كاربران را كه در رایانهها ذخیره شده، به سرقت ببرند.
بیشتر این برنامهها منتظر میمانند تا كاربر از طریق اینترنت وارد پایگاه بانك خود شود و نام كاربری و كلمه عبور خود را وارد كند، سپس این برنامهها كه با سیستم اینترنتی بانك آشنایی دارند،اطلاعات كاربران را سرقت میكنند.
به نظر میرسد یك گروه از برنامه نویسان روسی برنامه این ویروس را نوشته است. تصور میشود این گروه، خانوادهای از ویروسها را تولید كرده كه تاكنون بر روی دویست هزار رایانه نصب شدهاند.
این گروه از ویروس نویسان به سرقت اطلاعات بانكی كاربران رایانهها مشهور است.
شركت امنیتی " آی دیفنس" ( (IDefenceاعلام كرد ویروس " مبروت " حدود چهار ماه پیش كشف شد، اما اولین حملههای این ویروس یك ماه پیش گزارش شده است.
بین ۲۱آذر تا ۱۷دی ماه سال جاری، آی دیفنس بیش از پنج هزار رایانه آلوده به این ویروس را شناسایی كرده است.
بررسی مبروت نشان داده كه این ویروس از گوشه پنهان خود در "مستر بوت ركورد" به عنوان پایگاه استفاده میكند تا اگر برنامههایی كه از طریق این ویروس به رایانه وارد شدهاند، ردگیری و از رایانه پاك شوند، دوباره آنها را بر روی رایانه نصب كنند.
برنامهای كه با كمك مبروت وارد رایانه میشود و اطلاعات بانكی كاربران را به سرقت میبرد، توسط نرم افزارهای ویروس یاب در رایانهها قابل شناسایی است، اما در زمان حاضر تنها تعداد اندكی از برنامههای ویروس یاب تجاری قادر به شناسایی مبروت هستند.
تا زمانی كه رایانه روشن است نمیتوان مبروت را از بین برد. یك شركت مستقل امنیت سیستمهای رایانهای به نام "جی.ام.ای.آر" ( (GMERبرنامهای تولید كرده كه میتواند این برنامه را شناسایی و از روی رایانه پاك كند.
رایانههایی كه از سیستمهای عامل "ویندوز ایكس پی"، "ویندوز ویستا"، "ویندوز سرور "۲۰۰۳و "ویندوز "۲۰۰۰استفاده میكنند و سیستمهای امنیتی آنها به روز نیست، نسبت به این ویروس آسیب پذیر هستند.
1- لغزشها:
...ألا و ان الخطایا یا خیل شمس حمل علیها أهلها، و خلعت لجمها، فتقحمت بهم فى النار... - نهج، فیض، و صبحى، خ 16.
((...آگاه باشید كه خطاها بىتقوایىها همانند اسبان سركش لجام گسیختهاى مىباشد كه صاحبان آنها بىتقوایان بر آنها سوار گردیده و همراه آنها در آتش دوزخ فرو افتند...))
2- اهمیت ندادن به نماز:
تعاهدوا أمر الصلوة، و حافظوا علیها، و استكثروا، و تقربوا بها فانها ((كانت على المؤمنین كتابا موقوتا))، ألا تسمعون الى جواب أهل النار حین سئلوا ((ما سلككم فى سقر؟ قالوا: لم نك من المصلین)) سورة المدثر /42 و 43 و انها لتحت الذنوب حت الورق و تطلقها باطلاق الربق... - نهج، فیض، خ 190، صبحى، خ 199.
((نماز را رعایت، و بر آن محافظت نمایید و آن را بسیار به جا آورید، و به وسیله آن به خداوند نزدیك گردید، كه آن براى مومنان در هنگام مخصوصى واجب گردیده است، آیا پاسخ دوزخیان را نمىشنوید در آن هنگام كه از آنان پرسش مىشود: (چه چیز شما را به دوزخ كشانیده است؟ مىگویند: ما از نماز گزاران نبودهایم)، به راستى كه نماز گناهان را مىریزد، همانند ریخته شدن برگ درخت، و نماز انسان را از كیفر گناه رها مىگرداند همانند رها شدن زنجیر از گردن انسان به زنجیر بسته شده...))
3- نپرداختن زكات:
...ثم ان الزكاة جعلت مع الصلوة قربانا لأهل الاسلام، فمن أعطاها طیب النفس بها، فانها تجعل له كفارة، و من النار حجازا حجابا و وقایة... - همان.
((...سپس پرداخت زكات اموال همراه با نماز براى مسلمانان به عنوان وسیله و ابراز نزدیك شدن انسان به خداوند قرار داده شده است، پس هر كه به میل و رغبت آن را بپردازد، سبب كفاره گناهان و مانع و نگهدارنده انسان در برابر دوزخ مىشود...))
4- خیانت در امانت:
...ثم أداء الأمانة، فقد خاب من لیس من أهلها... - همان.
((...سپس اداى امانت است، پس آنكه اهل آن امانت نباشد، زیان نموده است...))
...و من استهان بالأمانة، و رتع فى الخیانة، و لم ینزه نفسه و دینه عنها، فقد أحل أخل بنفسه الذل و الخزى فى الدنیا، و هو فى الأخرة أذل و أخزى و ان أعظم الخیانة خیانة الامة و أفظع الغش غش الأئمة . - نهج، فیض و صبحى، نامه 26.
((...و هر كه امانت را سبك بشمارد و همانند چهارپایان چراگاه خود را در وادى خیانت قرار بدهد، و خود و آیین خود را از آن پاك نگرداند، در دنیا خود را خوار زبون و پست و رسوا گردانیده و در روز واپسین خوارتر و رسواتر خواهد بود، و به راستى كه بزرگترین خیانت، خیانت به امت، و زشتترین دغلكارى، دغلكارى زمامداران است.))
امام علیهالسلام در این نامه، كه آن را براى یكى از كارگزاران نوشته است، دایره امانت را توسعه بخشیده، و پس از بیان نتیجه خیانت در امانت در دنیا و آخرت، بزرگترین امانت براى كارگزاران را امانت امت اسلامى دانسته است. و در نتیجه، خیانت به این امانت را بزرگترین خیانت به شمار آورده است.
5- سركشى و فساد در روى زمین:
...فلما نهضت بالأمر نكثت طائفة و مرقت أخرى و قسط آخرون، كأنهم لم یسمعوا كلام الله، حیث یقول: ((تلك الدار الاخرة نجعلها للذین لا یریدون علوا فى الأرض و لا فسادا و العاقبة للمتقین.)) سورة القصص/38بلى و الله لقد سمعوها و وعوها، ولكنهم حلیت الدنیا فى أعینهم و راقهم زبرجها... - نهج، خ 3(شقشقیه).
((... پس چون به امر خلافت برخاستم گروهى پیمان بیعت خود با مرا شكستند از ناكثین اصحاب جمل شدند كه جنگ جمل را برپا كردند و گروهى دیگر از حق خارج گردیدند از مارقین خوارج شدند كه جنگ نهروان را پدید آوردند و گروهى بر حكومت حق على علیهالسلام ستم روا داشتنداز قاسطین معاویه و یارانش شدند كه جنگ صفین را برپا كردند گویا آنان این سه گروه سخن خداوند را نشیدند در آنجا كه فرمود: آن سراى آخرت را براى كسانى قرار مىدهیم كه در روى زمین نخواهند سركشى كنند و نخواهند فساد پدید آورند و سرانجام نیك از آن پارسایان است. آرى به خداوند سوگند كه این آیه را شنیدند و آن را فهمیدند، ولى دنیا در برابر دیدگان آنان زیبا جلوه كرد، و زیور دنیا آنان را فریب داد...))
این سخن قسمتى از خطبه معروف ((شقشقیه)) است كه امام علیهالسلام در آن، سه گروه را نام برده و مورد سرزنش قرار داده و آنان را مصداق منفى آیهاى از قرآن دانسته است كه خداوند در آن آیه بهشت را ویژه كسانى قرار داده است كه نخواهند در روى زمین سركشى و فساد نمایند، و سه گروه نامبرده با جنگى كه در برابر على علیهالسلام به راه انداخته بودند از مصادیق سركشى در برابر خداوند و فسادگرى در روى زمین به شمار آمدند و در نتیجه از بهشت محروم گردیده و سرانجام آنان دوزخ خواهد بود.
كارشناسان نرمافزار رایانهای چند كشور اسلامی تلاش دارند كه نخستین بازیرایانهای با موضوع حج را در كنار ساخت فیلمهای سینمایی در این حوزه وارد بازاركنند.
به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه سینمای ایران،"عامر بن محمد المطوع" ازاعضای گروه طراحی بازی رایانهای حج، افزود: برنامه ساخت بازی رایانهای حج در قالبیك طرح مشترك و با همكاری مركز تربیتی و اجتماعی و گروهی از برنامه نویسانرایانه-ای كشور عربستان ارایه شده است و در آن از حضور كارشناسان برنامههایرایانهای و متخصصان تولید نرمافزارهای سرگرمكننده در كشورهای اسلامی نیز كمكگرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: تولید و ساخت این بازی رایانهای كه به طور حتم مخاطبان بسیارزیادی در میان مسلمانان سراسر دنیا خواهد داشت، نیازمند پشتیبانی مالی قوی است.
" پیش بینیها نشان میدهد كه هزینهای بالغ بر سه میلیون دلار را برای ساخت وروانه كردن این بازی به بازار جهانی نیاز خواهیم داشت ."
این كارشناس نرمافزاربا اشاره به لزوم همكاری مالی و تخصصی كشورهای اسلامی در اجرای نهایی این طرح،تصریح كرد: از همه كارشناسان و صاحب نظران مطرح بازیهای رایانهای در كشورهایاسلامی دعوت میكنیم تا برای ساخت چنین بازی مهم و اثرگذاری ما را یاری كنند.
المطوع ابراز امیدواری كرد كه بتوان به وسیله این صنعت وحدت میان جوامع اسلامیرا به جهان نشان داد و همان طور كه دشمنان اسلام با ابزارهایی همچون بازیهایرایانه و فیلمهای سینمایی سعی در تضعیف وحدت جوامع اسلامی دارند در این مسیر باتوفیق روبه رو شد .
وی یاد آورشد: اكنون یكی از كارشناسان بازیهای رایانهای در كویت مسئولیت نگارشسناریو (نمایشنامه) حج را بر عهده گرفته است.
پیش بینی میشود كه به دلیل نبود تجهیزات و دانش ساخت بازی رایانهای در كشورهایعربی یاد شده، این طرح در یكی از كشورهای اروپایی قابلیت ساخت داشته باشد.
منبع: ایرنا