• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3843روز قبل
خواستگاری و نامزدی

 

 

جام جم آنلاین: چند ماهی می‌شود نامزد کرده‌اند. یکی درگیر خرید جهیزیه و دیگری در حال تدارک مراسم عروسی است؛ می‌خواهند دست به دست بدهند و خشت خشت این خانه را عاشقانه بنا کنند، خودشان می‌گویند وقتی خشت‌های این چاردیواری صاف و درست چیده شود، دیوار زندگیشان تا ثریا صاف بالا می‌رود؛ آن وقت حرف و حدیث‌ها، فراز و نشیب‌ها و چشم و همچشمی‌ها نمی‌تواند بر زندگیشان چنگ بیندازد.

عباس که حسابی درگیر تدارک یک مراسم آبرومندانه است می گوید: «اولش فکر می کردم گرفتن «بله» از عروس خانم، یعنی رد شدن از هفت خوان رستم. دوران نامزدیمان که شروع شد، فهمیدم گرفتن «بله» خوان اول بوده، شش خوان دیگر را باید در دوران نامزدی طی کنم!»

زهرا هم که با شنیدن این جمله ها لبخند به لب دارد، می گوید: «حال و هوای نامزدیمان گاهی صاف و آفتابی است، گاهی هم ابری و بارانی، اما خودمان حسابی مراقبیم که این حال و هواها ما را به یک آگاهی و شناخت روشن از یکدیگر برساند.»

اگر از دوستانی که تازه ازدواج کرده اند بپرسید دوران نامزدیشان چگونه بوده است، احتمالا پاسخ می شنوید که علاوه بر روزهای خوب اول آشنایی، تنش و استرس زیادی را هم در این دوران پشت سر گذاشته اند. اضطراب رفت و آمد در خانواده ای جدید، انجام خریدهای مراسم عروسی، تهیه جهیزیه، خرید یا اجاره خانه و به جا آوردن رسم و رسومات صبر و حوصله زیادی می طلبد. تحمل این فشار فقط در صورتی آسان می شود که دختر و پسر با هم رابطه ای صمیمانه و در عین حال مسئولانه داشته باشند؛ رابطه ای که به شناخت تفاوت ها و تفاهم هایشان منجر می شود.

نخواهید که یکدیگر را تغییر دهید

مژگان ـ ک که نزدیک ده سال از زندگی مشترکش می گذرد و یک بچه هم دارد، می گوید: «وقتی نامزد بودیم، هر وقت در همسرم چیزی می دیدم که به مذاقم خوش نبود، با خودم فکر می کردم وقتی برویم زیر یک سقف تغییر می کند، اما او حتی برای ترک عاداتی مثل سیگار کشیدن و بی نظمی اش تلاشی نکرد.»

بسیاری از کسانی که سال ها از زندگی مشترکشان می گذرد می گویند همسرشان تغییر چندانی نکرده است خلاصه این که جمله معروف «کم کم تغییرش می دهم» در این دوران به کار نمی آید. فراموش نکنید نامزد شما یک فرد بالغ است که ویژگی ها و خصوصیاتش شکل گرفته است. شاید روزی خودش تصمیم به تغییر بگیرد، اما شما نمی توانید تغییری را به او تحمیل کنید. شما او را با همین خصوصیاتی که دارد، دیدید و پسندیدید و انتخاب کردید. پس او را با هیچ کس مقایسه نکنید یا نقاط ضعفش را مقابل دیگران ذکر نکنید تا او تحت فشار قرار بگیرد و بخواهد به زور تغییر کند. به خاطر داشته باشید برای دوام و شیرینی زندگی مشترکتان اندکی تغییر لازم است، اما فقط اندکی! آن هم به انتخاب خود نه به اجبار دیگری.

هیچ وقت نگویید «من به خاطرتو...»

هرگز ایثارها و فداکاری هایتان را به رخ هم نکشید. یادتان باشد وقتی تصمیم گرفتید به خاطر همسر آینده و زندگی مشترکتان، کاری انجام دهید بخشی از آن تصمیم به خاطر عشق و علاقه ای بوده که در قلبتان نسبت به او داشته اید. پس در واقع شما با این کار قدری هم خودتان را آرام کرده اید. پس این تزریق احساس گناه به همسرتان نه تنها او را مسئولیت پذیر یا متعهد نمی کند، بلکه سبب ایجاد حس تحقیر در وی می شود.

زمان دوران نامزدی را طولانی نکنید

این که حداکثر دوران نامزدی چقدر باشد، به شرایط و موقعیت های دو خانواده بستگی دارد. با این حال برخی روان شناسان معتقدند طول این دوره نباید بیشتر از شش ماه شود، چراکه در ایام نامزدی و عقد، دختر و پسر از سویی احساس متاهل شدن و استقلال می کنند و از سوی دیگر همچنان همراه خانواده خود و تا حدودی تحت تصمیم گیری های آنها هستند. از این رو طولانی شدن این مدت و بلاتکلیفی حاصل از آن می تواند سبب اختلافاتی میان دختر و پسر یا خانواده ها شود.

دوری، دوستی نمی آورد

هادی و فاطمه همین که نامزد کردند هر کدام راهی شهری شدند تا درس و دانشگاهشان را به سرانجام برسانند و بعد جشن عروسی را به پا کنند. هادی دانشجوی کارشناسی ارشد در تهران است و فاطمه در اصفهان دوره کارشناسی اش را می گذراند. آنها که با هم یک نسبت فامیلی دور هم دارند می گویند: «ما به هم علاقه داشتیم، اما می خواستیم درسمان را هم ادامه دهیم. از سوی دیگر خانواده ها هم اصرار داشتند زودتر تکلیفمان روشن شود. در نهایت تصمیم گرفتیم نامزد شویم، اما تا پایان تحصیلاتمان صبر کنیم».

دوران نامزدی، دورانی است که باید با هم ارتباط زیادی داشته باشید، نقاط ضعف و قوت همدیگر را بهتر بشناسید و درباره جزئیات زندگی مشترکتان با هم صحبت کنید. معمولا توافق های اینچنینی سبب طولانی شدن دوران نامزدی می شود، اما این کشش زمانی به شناخت دو طرف کمکی نمی کند، چراکه دختر و پسر از هم دور هستند و به دلیل طولانی شدن دوران نامزدی به محض رسیدن به یک شرایط نرمال باید خیلی زود بساط عروسی را به پا کنند. در نتیجه یک دوران نامزدی طولانی و بدون کیفیت را پشت سر می گذارند.

از خواستگاران قبلی حرف نزنید

وقتی این همه حرف های خوب برای گفتن هست، چرا موضوعی را برای صحبت انتخاب می کنید که سبب حساس شدن نامزدتان می شود؟ هیچ مردی دوست ندارد، خواستگاران قبلی همسرش را بشناسد و هیچ دختری هم علاقه ندارد بداند چه کسانی قبل از او برای نامزدش کاندیدا شده بودند! افشا کردن نام آنها و از آن بدتر، تعریف کردن از آنها سبب مقایسه و اذیت شدن نامزدتان
می شود.

با نامزدتان رو راست باشید

اگر خواسته ای دارید یا موضوعی شما را رنجیده خاطر کرده است، ساده و شفاف آن را با او در میان بگذارید. نق زدن و طعنه زدن و غرغر کردن، هیچ وقت جای بحث و گفت وگوی سالم و سازنده را نمی گیرد. پس در مورد تفاوت های شخصیتی تان، انتظارات عاطفی، احساسی و جنسی که از هم دارید گفت وگو کنید. باور کنید بسیاری از مشکلات با حرف زدن حل می شود.

نگذارید کار به جاهای باریک برسد

اگر مشکلی در ارتباطتان وجود دارد که به تنهایی قادر به حل کردنش نیستید، خیلی زود به مشاور مراجعه کنید. دخالت خانواده ها در این موارد معمولا نتیجه مثبتی ندارد، در حالی که مشورت گرفتن از یک شخص بی طرف و متخصص سبب می شود مشکلات ارتباطی تان را به درستی مدیریت کنید. 

شیما نادری

سه شنبه 19/6/1392 - 17:10
آموزش و تحقيقات

 

 

مشکلات نظام سلامت هر روز پیچیده‌تر می‌شود؛ نارضایتی بیماران از بی توجهی‌هایی که به حال و روزشان در مراکز درمانی می‌شود، حالا پای پرستاران را هم به میان کشیده و آنها را چه بخواهند و چه نخواهند رودرروی بیماران قرار داده است. کار به جایی رسیده که نارضایتی‌های بیماران از شرایط موجود، امنیت جانی پرستاران را در تهدید جدی قرار داده است.

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری، ریشه این اوضاع را در مشکلات حوزه سلامت می بیند و می گوید این شرایط به تهدیدی جدی برای امنیت جانی پرستاران تبدیل شده، به طوری که بارها پرستاران و سوپروایزرها مورد ضرب و شتم بیماران و همراهان آنها قرار گرفته اند و گزارش چنین اتفاقات ناخوشایندی دیگر عادی شده است.

مشکل کجاست؟ جامعه پرستاران که همواره از ساعت های طولانی کار، شیفت های پی درپی، حقوق ناکافی و رسیدگی نشدن به مشکلات شان گلایه دارند و همین شرایط را دلیل محکمی می دانند برای این که در رسیدگی به وضع بیماران با جان و دل کار نکنند؟ بیماری که گاه ساعت ها در بیمارستان برای رسیدگی به وضعیتش سرگردان است و علاوه بر تحمل رنج بیماری از این همه بلاتکلیفی جانش به لب می رسد و به تلنگری بند است تا تمام عصبانیت ها و نارضایتی هایش را از شرایط موجود بر سر پرسنل بیمارستان خالی کند؟

واقعیت این است که در این میان نه پرستارمقصر است و نه بیمار، هر دو گروه قربانی مشکلات نظام سلامت هستند؛ شرایطی که از حد تحمل بیماران فراتر رفته و کار را به جایی رسانده تا آنها نارضایتی خود از شرایط و مشکلات موجود را با ضرب و شتم پرسنل بیمارستان به گوش مسئولان برسانند. ضرب و شتم پرستاران از سوی بیماران، زنگ خطری جدی است در این باره که اگر چاره ای برای بهبود این وضع اندیشیده نشود، دیر نیست زمانی که مراکز درمانی صحنه ضرب و شتم و درگیری میان بیماران، پرستاران و پزشکان شود و آن وقت است که برای چاره اندیشی شاید دیر شده باشد.

پوران محمدی - جام جم

سه شنبه 19/6/1392 - 17:9
ازدواج و همسرداری

 

 

جام جم آنلاین: برای این‌که بدانم پیری از راه رسیده است حتی نگاه کردن به آینه هم لازم نیست. دستی که به سر خلوت خود می‌کشم نا خود آگاه می‌گویم: دریغا که فصل جوانی برفت.

از جاده میانسالی به تنهایی عبور کرده ام و چیزی نمانده است که وارد سن پیری شوم اما هنوز تنها هستم.

نمی دانم کی بود که تصمیم گرفتم خودم در زندگی ام یکی یکدانه باشم. زمانی که دختر مورد علاقه ام بی این که حتی فرصت داشته باشم به خواستگاری اش بروم، شوهر کرد یا وقتی که یک روز به خانه رفتم و دیدم مادر پیش خود برای من رفته به خواستگاری و کسی را برایم نشان کرده که حتی یک گوشه دلم هم نمی توانستم برایش جا باز کنم.

دختری که نه چهره اش و نه رفتارش را نمی پسندیدم و عاقبت این شد که من ماندم و خودم. عاقبت با طبیعت و والدینم لج کردم که تا آخر عمر ازدواج نمی کنم.

خدا بیامرز مادرم ​که تا سال پیش هم زنده بود​ همیشه مرا مثل دوران بچگی تر و خشک می کرد و من هم زده بودم به بی خیالی که زندگی همین است که مادرم برای من فراهم می کند و نیازی به ازدواج ندارم.

حالا دو سال است که بازنشسته شده ام و یک سال است که مادرم فوت شده و حالا می فهمم که بی کسی یعنی چه. این که به عنوان یک مرد خودت را فراموش کرده باشی فقط یک بخش قضیه است. مهم ترش این است که به خانه بیایی و هیچ کس در را رویت باز نکند.

اگر هرگز نیایی و یک گوشه خیابان هم سکته کنی و بیفتی کسی نگرانت نشود و وقتی در انزوای خودت مردی، فرزندی نداشته باشی که بیاید یک گوشه تابوتت را بگیرد.

پسری پیر با سرگشتگی هایی شیرین

محمود ـ الف که در آستانه 60 سالگی ازدواج کرده است و به قول خودش طوق لعنت را به گردنش انداخته، اکنون 70 سال دارد و صاحب دو فرزند چهار و شش ساله است.

او می گوید: اگر بخواهم در مورد سال های مجردی خود بگویم، نامش را می گذارم دوران سرگشتگی شیرین.

شیرین از نظر بی مسئولیتی نسبت به خانواده و سرگشتگی به خاطر این که در زندگی ایرانی تعریف نشده بودم.

وقتی قرار بود خانواده ها را دعوت کنند به من برمی خورد که مرا همراه خانواده دعوت کنند، من که پسر کوچولوی آنها نبودم اما از نظر دیگر مستقل هم نبودم.

خیلی از دوستانم که ازدواج کرده بودند، تمایل نداشتند با من به عنوان یک مرد مجرد رفت و آمد داشته باشند و همین باعث شده بود با دیگران که طالب روابط با من بودند هم مراوده ای نداشته باشم. انگار حتی وقتی از خانواده جدا شدم بازهم به رسمیت شناخته نشده بودم. این چیزی است که آن را سرگشتگی دوران تجرد می نامم.

زمان از دست رفته

مرجان نادری، مشاور خانواده معتقد است افراد ازدواج نکرده، معمولا رضایت کامل یک زندگی خانوادگی، مستقل و پشتیبانی مطلق همسر خود و غرور و افتخار فرزندآوری و افزایش نسل را که افراد دیگر تجربه می کنند، نمی چشند. آنان با سرگرمی های کاذب دوران نوجوانی و جوانی، خود را سرگرم نگه می دارند در حالی که از سرگرمی های خاص سن خود بی بهره اند.

این روان شناس می افزاید: زندگی آنان انگار ثبات و ایمنی ندارد و همیشه بلاتکلیف و سرگردان هستند و اگر اعتقادات مذهبی نداشته باشند با ورود به رابطه های جنسی ناپایدار و لذت جویانه به روح و روان خود لطمه های بیشتری وارد می کنند در حالی که همیشه جای یک پشتیبان عاطفی در زندگی شان خالی است.به همین دلیل آنان بر اثر فشارهای روانی بی حوصله می شوند و هرچه سالمندی به آنان رخ می نماید نبود حمایت های عاطفی بیشتر آزارشان می دهد. نبود یک رابطه نزدیک و صمیمانه و هدفمند با جنس مخالف، زندگی آنان را کم کم تهی می کند و حس نداشتن استقلال فردی و وابستگی به دوستی های ناپایدار و احساس ناامیدی از امکان جبران زمان از دست رفته در این روزها بیش از همیشه به سراغشان می آید. این روان شناس تاکید می کند: افراد پیش از ورود به دوران تغییرناپذیر سالمندی و قبل از این که شرایط تجرد به وسواس های ذهنی و عدم پذیرش دیگران منجر شود باید راهی برای ازدواج بجویند.

تحقیقات مدافع ازدواج

اگر به این باور نرسیده اید که قبل از رسیدن به دوران سالمندی باید دستی برایتان بالا کنند و شما را به سمت ازدواج سوق دهند، خوب است بدانید اثر ازدواج در سلامت روح و روان و به دنبال آن سلامت جسمی اثبات شده است.

تحقیقات نشان می دهد ازدواج به میزان قابل ملاحظه‏ای زنان را در برابر ابتلا به بیماری های روانی حفاظت می‏کند.

از سوی دیگر شکست در ازدواج بهنگام و مناسب و نیز ناکامی در ارضای غرایض جنسی به طور مشروع، می‏تواند به پرخاشگری و نا سازگاری فرد منتهی شود. دالرد در فرضیه ناکامی ـ پرخاشگری مطرح می‏کند که دستیابی نداشتن به آرزوها می‏تواند فرد را پرخاشگر کند.

راسل و ولز دو محقق دیگرند که رابطه میان احساس شادکامی و خوشبختی را با ازدواج اثبات می‏کنند. به اعتقاد آنان ارتباطات شخصی نزدیک در احساس شادکامی مؤثر است و با تأخیر در ازدواج یا تجرد دائمی، فرد از این احساس شادکامی محروم می‏ شود.

چه کسی دست بالا کند

مسعود ـ د از کسانی است که اکنون بعد از 50 سال می خواهد ازدواج کند اما می گوید: یک ظاهر پایدار از خودم در فامیل ساخته ام: مسعودی که هرگز ازدواج نمی کند!

مادرم خیلی دوست داشت ازدواج کنم اما وقتی بیست و پنج ساله بودم دنبال رویاهای خودم بودم تا این که مادرم مریض شدو مرد. آن وقت بیست و هفت سال داشتم.

وقتی دو سال بعد پدرم قصد ازدواج کرد، اصرار داشت که من قبل از او ازدواج کنم اما من به خاطر مرگ مادرم و این که آرزوی او را برآورده نکرده بودم و برای لجبازی با پدرم، گفتم زن نمی گیرم.چند بار هم نامادری ام برایم رفت خواستگاری که همه را سر کار گذاشتم و برای پسند دختر نرفتم.

عاقبت سنم که به 40 رسید از من قطع امید کردند و کسی دیگر حاضر نبود برایم دست بالا کند. حالا که می بینم همه از حمایتم دست برداشته اند و خانواده ای ندارم که حامی دیگران باشم و نقش پسر بزرگ خانواده را خراب کرده ام، دیگر برای تصمیم به ازدواج دیر شده است.

خسته شده ام بسکه در بحث های خانوادگی، فرزندان کوچک تر به من می گویند تو که نمی دانی زندگی متاهلی چیست و تو که مسئولیتی نداری !!!

آنها اصلا به حرف های من اهمیت نمی دهند و مرا آدمی اهل خوشی می دانند. بعد از همه مضراتی که برای ازدواج دیرهنگام بر شمردم در پایان می خواهم یادآور شوم: اگر وقتی به مدرسه فرزند خود می روید، بگویند بابا بزرگ یا مامان بزرگت را چرا آورده ای واقعا حالتان بد می شود. ضمن این که اگر برای ازدواج دست روی کسی بگذارید که نصف سن شما را دارد، باید همیشه بشنوید که آنها پدر و دخترند! توصیه ما و همه کارشناسان خانواده این است که در وقت و شرایط مناسب با فرد مناسب ازدواج کنید تا نتیجه مناسبی به دست آورید. 

زهره زیارتی

سه شنبه 19/6/1392 - 17:7
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

قرص های کپک زده و به هم چسبیده، کرم های آب انداخته و دو فاز شده، شربت های بی خاصیت و از همه بدتر کپسول هایی که به جای پودر دارو از کاکائو پر شده است... اینها مشاهدات شماری از شهروندان است از وضعیت دارو در کشور اما این بار، رئیس جدید سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، بی کیفیتی برخی داروها را انکار نکرد بلکه حتی هشدار جدی داد که داروهایی نزدیک به پایان تاریخ انقضا، در بازار توزیع شده است و این ادعا را هم رد نکرد که برخی شرکت های داروسازی، تاریخ روی داروهای کهنه شده را تمدید کرده‌اند.

رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو را خیلی از فعالان حوزه رسانه به صراحت لهجه اش می شناسند. او امروز یک بار دیگر روراستی اش را ثابت کرد و وقتی از وضعیت بازار دارو در کشور گزارش می داد، رازهای پشت پرده ای را آشکار کرد که شاید اگر مسئولی دیگر جای او بود ترجیح می داد رسانه ای شان نکند.

این مسئول در پاسخ به پرسشی درباره توزیع برخی داروهای تاریخ مصرف گذشته هشدار داد که گزارش هایی درباره وجود نمونه هایی از داروهای نزدیک به پایان تاریخ مصرف در بازار دارو دریافت کرده است و این وضعیت نشان می دهد که  برخی شرکت های سودجو از شرایط بحرانی کشور و دستپاچگی مسئولان وقت، سوء استفاده کرده اند و برای داروهایی که یک یا دو ماه از تاریخ انقضایشان مانده بوده، مجوز واردات گرفته اند و آنها را وارد کشور کرده اند در حالی که این داروها دیگر امکان فروش ندارد.

وی در گفتگویش با پایگاه اطلاع رسانی دولت تاکید کرد:سعی می کنیم به شرایطی نرسیم که مجبور شویم چشمان مان را بر روی چنین اشتباهاتی ببندیم.

به جای دارو کاکائو به مردم می دادند!

مساله نگران کننده دیگر در حوزه دارو، گزارش های برخی شهروندان درباره تغییر تاریخ مصرف داروهاست؛ به این معنی که برخی شرکت های پخش دارو تاریخ مصرف داروهایی را که زمان انقضای شان نزدیک است، تمدید می کنند.

 دیناروند در پاسخ به این پرسش که آیا چنین موضوعی حقیقت دارد یا نه ، گفت: ما اجازه نمی دهیم تاریخ مصرف هیچ داروی تاریخ گذشته ای اصلاح شود و شرکت های دارویی چنین حقی را ندارند اما این موضوع در مورد مواد اولیه دارویی که کیفیت شان ثابت می ماند، ممکن است درست باشد.

با این حال معنای گفته دیناروند این نیست که وجود چنین تخلفی را تکذیب کرده و بررسی های میدانی ما هم گویای آن است که هر دو اتفاق ناخوش، یعنی توزیع داروهای نزدیک به تاریخ انقضا و دستکاری تاریخ انقضای برخی داروهای کهنه درست است.

 علاوه بر آن، برخی داروهای پخش شده در بازار نیز تقلبی است مثل شماری از کپسول های فارماتن که نوعی مولتی ویتامین برای سالخوردگان است و اخیراً نوع تقلبی اش به بازار آمده است.

ویزیتور دارویی که مایل نیست نامش فاش شود در این باره می گوید « قیمت این دارو تا چند ماه پیش 50-60 هزار تومان بود اما حالا به مرز 180 هزار تومان رسیده است و به تازگی با شکایت برخی مردم متوجه شدیم در کپسول های نوع چینی آن، به جای پودر مولتی ویتامین، پودر کاکائو ریخته شده است!»  

رسول امامدوست هم داروخانه داریست که می گوید به تازگی کپسول های مولتی ویتامین سنتری را دیده که داخل شان کپک زده بوده و قرص های کوکیوتن مخصوص  قلب هم ، به یکدیگر چسبیده بوده که نشان دهنده فاسد شدن شان است.

این داروخانه دار احتمال می دهد که یا چنین  داروهایی در شرایط نامناسب نگهداری شده یا تاریخ انقضای شان دستکاری شده است.

احتکارها کار دست سودجویان داد

امامدوست امکان این را که دارویی برای مدتی طولانی در داروخانه یا شرکت دارویی احتکار شده باشد، رد نمی کند و می گوید: در گذشته به علت بی ثباتی بازار دارو و تعیین نشدن قیمت واقعی داروها برخی داروخانه ها و شرکت های دارویی متخلف داروها را احتکار کردند تا آنها را پس از افزایش قیمت بفروشند و امکان دارد شماری از این داروها در شرایط نامساعد فاسده شده باشد.

سیامک افاضلی که مدیر یکی از بزرگترین شرکت های داروسازی در خاورمیانه است هم با تایید این مسأله، توضیح می دهد: از سال گذشته که شماری از داروها به شدت کمیاب شد برخی سودجویان احتکار دارو را آغاز کردند تا آن را پس از مدتی به قیمت چند برابر به مردم بفروشند و در سه ماه اول امسال، بی ثباتی قیمت دارو به اوج خود رسید و احتکارها بیشتر شد.

حالا اما مشکل نقدینگی در داروخانه ها و شرکت های دارویی باعث شده است، احتکار کننده ها، فروش داروهای کمیاب را آغاز کنند؛ داروهایی که آنقدر در داروخانه ها مانده زمان انقضای شان فرا رسیده یا به علت نگهداری در شرایط بد، بی خاصیت شده است.

سودجوها این سوی مرز، سودجوها آن سوی مرز

سودجوهایی که جان مردم برایشان بی ارزش است اما، فقط به احتکار کردن داروها برای پارو کردن پول از آشفته بازار دارو در کشور بسنده نکرده اند، آنها می دانند که همه داروی تولیدی شرکت های داروسازی بزرگ در دنیا فروش نمی رود و وقتی تاریخ انقضای داروهای فروش نرفته نزدیک می شود آنها به داروهای شان چوب حراج می زنند.

همین وقت است که به گفته افاضلی متقلب های داخلی از راه می رسند و داروهای کمیاب نزدیک به پایان تاریخ مصرف را با قیمت کم می خرند و آن را با قیمتی گزاف در داخل کشور می فروشند.

دلالی را متقلب های خارجی هم خوب یاد گرفته اند و حالا برخی کشورهای عربی که می دانند شرایط تحریم باعث شده است ایران در نقل و انتقال پول مشکل داشته باشد، به عنوان واسطه وارد معرکه شده اند و از ایران پول می گیرند و به نام خودشان از بازارهای جهانی دارو می خرند اما با آن که هزینه داروی تازه را از کشورمان می گیرند، داروهایی نزدیک به پایان تاریخ مصرف ارزان می خرند و آنها را به ایران تحویل می دهند.

افاضلی می گوید: ایران برای خرید دارو تحریم نیست و نباید سوء مدیریت ها را پشت پرده تحریم پنهان کرد. مشکل در نقل و انتقال پول هم با مدیریتی کارآمد قابل حل است اما وضعی که پیش آمده حاصل سوء مدیریت هاست، نه تحریم!

پای اداره مالیات هم گیر است؟

مساله دیگری که امکان فروش داروهای تاریخ مصرف گذشته را در برخی داروخانه های متخلف زیاد می کند، مشکلات مالیاتی است. رهبر مژدهی آذر، رئیس انجمن داروسازان ایران شرح می دهد که  در روال طبیعی، وقتی برخی داروها در داروخانه ها فروش نمی رود، داروخانه دارها از وزارت بهداشت و اداره مالیات می خواهند داروهای فروش نرفته را ثبت کنند تا در ازای این اقلام فروش نرفته، ازتخفیف مالیاتی برخوردار شوند اما هم اکنون این فرایند به درستی پیش نمی رود و به همین علت داروخانه دارها، داروهای تاریخ مصرف گذشته را بدون آنکه از تخفیف مالیاتی بهره مند شوند، امحاء می کنند.

مژدهی آذر اما نسبت به صنفی که در آن کار می کند تعصب دارد و نمی پذیرد که داروخانه دار یا داروسازی حاضر شود داروی تاریخ مصرف گذشته را برای متضرر نشدن ، به جای امحاء به مشتری بفروشد.

 او می گوید « اگر داروخانه ها می خواستند از چنین روش هایی استفاده کنند، در آستانه ورشکستگی قرار نمی گرفتند.» با این حال باید پذیرفت که در هر صنفی شاید متخلفانی وجود داشته باشند  و بنابر این بعید نیست یک سر رشته توزیع داروهای تاریخ مصرف گذشته به داروخانه هایی برسد که نمی خواهند داروهای قدیمی شان را امحاء کنند.  

در ماجرای ورود داروهای تاریخ مصرف گذشته و بی کیفیت به بازار ، تنها یک نکته مثبت وجود دارد و آن، هشدار صادقانه رئیس سازمان غذا و دارو در این باره است که باعث می شود  مردم در خرید داروها از داروخانه به تاریخ انقضای شان دقت کنند اما به هر حال اگر تاریخ انقضای داروها بوسیله شرکت های متخلف دستکاری شده باشد مردم آنقدر متخصص نیستند که بتوانند آن را تشخیص دهند و به همین علت، اطلاع رسانی در این حوزه کافی نیست و هر چه زودتر باید سازمان غذا و دارو نظارت جدی بر فعالیت شرکت های پخش دارو و داروخانه ها را آغاز کند.

مریم یوشی زاده- خبرنگار جام جم آنلاین

سه شنبه 19/6/1392 - 17:6
آموزش و تحقيقات

 

 

جام جم آنلاین: کم‌کم به فصل درس و مدرسه نزدیک می‌شویم و تقریبا از همین روزها، حال و هوای خانه‌ها هم تغییر می‌کند. حالا پدرها و مادرها به فکر تهیه اسباب و لوازم مورد نیاز بچه‌ها هستند و دانش‌آموزان هم با ذوق و شوق فراوان​ برای خرید کیف و دفتر و کتاب آماده می‌شوند، اما اگر شما هم دانش‌آموزی در خانه دارید، خوب است از همین الان به فکر باشید و ببینید برای حضور در کلاس درس آماده است یا نه.

 البته این موضوع برای بچه هایی که امسال برای اولین بار به مدرسه می روند و کلاس اول هستند، اهمیت بیشتری هم پیدا می کند. پس، از همین حالا دست به کار شوید و آماده کردن بچه ها را به روزهای پایانی تعطیلات موکول نکنید.

البته باید یادمان باشد، شروع دوباره درس و مدرسه ممکن است برای بعضی​ بچه ها بسیار دشوار و ناراحت کننده باشد، بخصوص بچه هایی که باید مدرسه شان را عوض کنند و در نتیجه با افراد جدیدی هم روبه رو می شوند. پس بهتر است شما به عنوان پدر یا مادر، به آنها کمک کنید تا هرچه راحت تر بتوانند وارد مدرسه شوند و سال تحصیلی جدید را بدون مشکل آغاز کنند. برای این کار می توانید از این شیوه ها کمک بگیرید:

ـ قبل از شروع مدرسه برای بچه ها توضیح دهید برنامه آنها در طول سال تحصیلی چه تغییری می کند و چگونه خواهد بود. بچه هایی که برای اولین بار امسال به مدرسه می روند، ممکن است هیچ نظری در این مورد نداشته باشند و برای همین باید با جزئیات دقیق با آنها صحبت کنید. مثلا می توانید ساعت شروع درس و تعطیل شدن مدرسه را به آنها بگویید و همراه با هم برای انتخاب ساعت بیدارشدن یا خوردن ناهار تصمیم بگیرید.

ـ از او بپرسید، نسبت به شروع مدرسه چه احساسی دارد و بگذارید هر حسی که دارد، با شما در میان بگذارد. البته حواستان باشد طوری برخورد کنید که کودک راحت باشد و بتواند هر احساسی را راحت بیان کند.

ـ قبل از شروع سال تحصیلی و آغاز رسمی مدارس، خوب است کودکان را به مدرسه ببرید تا با محیط مدرسه و معلم ها و کارکنان آن آشنا شوند.

ـ بگذارید کودک بداند همه بچه های هم سن و سال او نگران آغاز مدرسه هستند و روز اول همه استرس دارند. او نباید فکر کند فقط خودش نگران است و بقیه بچه ها چنین حسی ندارند.

ـ به او اطمینان دهید در صورت ایجاد هرگونه مشکلی، شما در کنارش خواهید بود و آن را به بهترین شکل ممکن برطرف خواهید کرد.

با چنین کارهایی، دانش آموز هم احساس بهتری خواهد داشت و در روزهای اول مدرسه با مشکلات کمتری روبه رو خواهد شد. 

parents.com

سه شنبه 19/6/1392 - 17:5
اخبار

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین گفت: همزمان با سالروز میلاد حضرت شاهچراغ(ع) برادر بزرگوار امام رضا(ع)، پرچم حرم مطهر رضوی در میادین مزین به نام آن حضرت در سراسر کشور به اهتزاز در می‌آید.

خبرگزاری فارس: پرچم متبرک حرم رضوی در 58 میدان کشور برافراشته می‌شود

سردار عبدالرضا آزادی معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفین به خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس گفت: اهتزاز پرچم حضرت رضا (ع) در میادین متبرک به نام آن حضرت توسط سازمان بسیج کشور سه‌شنبه آینده (26 شهریور) و آیین متبرک کردن پرچم‌ها در شهر مشهد روز پنج‌شنبه 21 شهریور برپا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه 58 میدان در 20 استان کشور مزین به نام مبارک ثامن الائمه حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است، افزود: روز سه‌شنبه آینده ساعت هشت صبح همزمان دراین 58 نقطه با حضور نیروهای مسلح و عموم مردم پرچم‌ها در میادین نصب خواهد شد.

براساس این گزارش، شهرهای کازرون، اقلید و ارسنجان در استان فارس، زاهدان و زابل در سیستان و بلوچستان، دلیجان در استان مرکزی، بجنورد در استان خراسان شمالی، سمنان، شاهرود، دامغان و مهدیشهر در استان سمنان، پاکدشت و تهران در این استان به پرچم امام رضا (ع) مزین می‌شوند.

همچنین شهر آبادان و دزفول در استان خوزستان، شهر قم، رشت و آستانه، لاهیجان، لنگرود، رودسر، رضوان‌شهر، سیاهکل در استان گلان، یزد و مهریز در استان یزد، شهر تربت جام، گناباد، سرخس، بجستان، فریمان، جوین و تایباد در استان خراسان رضوی، رفسنجان و راور در استان کرمان، کردکوی در استان گلستان، اهرم، آباد، برازجان در استان بوشهر، شهر سنندج و اسلام‌آباد غرب، صحنه در استان کرمانشاه، شهر دورود و ازنا در استان لرستان، شهر بیرجند، قاین، فردوس، سرایان، فرویه، اسدیه، نهبندان، خوسف، زیرکوه، طبس و سربیشه در استان خراسان جنوبی و در نهایت شهر اصفهان و دهاقان در استان اصفهان در ایام دهه کرامت به پرچم امام رضا (ع) مزین می‌شوند.

سه شنبه 19/6/1392 - 17:3
اخبار

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به چهارمین جشنواره پیامک ادبی رضوی، برپایی این جشنواره را عرصه‌ای مناسب برای بهره‌مندی از ابزار روز در جهت نیل به اهداف مقدس دانست و تأکید کرد فناوری روز باید در خدمت معنویت به کار گرفته شود.

خبرگزاری فارس: ابزارهای متعارف و فناوری روز در خدمت معنویت به کار گرفته شود

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی پیامی که در اختتامیه چهارمین جشنواره پیامک ادبی رضوی قرائت شد، برپایی جشنواره پیامک رضوی را عرصه‌ای مناسب برای بهره مندی از ابزار روز در جهت نیل به اهداف مقدس دانست.

متن کامل پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بدین شرح است:

 

باسمه تعالی

«اَللّهمَّ صَلِّ عَلی عَلیّ بْن مُوسی الرِّضا اَلمُرتَضی، اَلامام التَّقِیِّ النَّقیِّ، وَ حُجَّتِکَ عَلی مَنْ فَوق الارضِ وَ مَن تَحت الثَّری، الصِّدّیق الشَّهیدِ، صَلاه کَثیره تامَه زاکیَه مُتواصِله مُتواتِره مُترادِفَه، کَاَفْضَلِ ما صَلّیتَ عَلی اَحَدٍ من اوْلیائِک.»

معنویت و اخلاص، جز با توجه به فلسفه خلقت انسان و شناخت ابعاد گوناگون دنیا و عقبی و توجه به وظایف خطیر آدمی در حرکت از خود تا خدا، امکان پذیر نیست. پیامبران، امامان معصوم (ع)، اولیای الهی و همه خردمندان، صالحان و معلمان بزرگ تاریخ کوشیدند تا انسان را در توجه به این حقایق نورانی یاری دهند. آنان در تبیین این موضوعات، از واژه‌های شیوا، عبارات دل انگیز و بیان فاخر و هنرمندانه بهره بردند و سرلوحه کار آنان کلام اعجاز آمیز پروردگار عالمیان بود. قرآن کریم با عبارات شیوا و رسا، در بهترین شکل ممکن بر پیامبر گرامی اسلام (ص) نازل شد و از همان آغاز، شگفتی بزرگان عرب و ادیبان و هنرمندان را برانگیخت و آنان را مبهوت ساخت. این خود گواه صادقی بر این مدعاست که اندیشه های سترگ، با همراهی بیان معجزه گون و هنرمندانه، تأثیری ژرف در دل ها خواهد نهاد. بر این باور باید کوشید تا با بهره گیری مناسب از آثار هنری، زمینه گسترش معنویت را در جامعه فراهم آورد. این مهم، بارها و بارها در کلام حکیمانه امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای -دامت برکاته- تجلی داشته است.

بی تردید، برپایی جشنواره پیامک رضوی، عرصه‌ای مناسب برای بهره‌مندی از ابزار روز در جهت نیل به اهداف مقدس است. این جشنواره و امثال آن، به خوبی نشان می‌دهد که می‌توان ابزارهای متعارف و فناوری روز را در خدمت معنویت قرار داد و لحظه های خوش عرفانی را میهمان سفره های دل مشتاقان ساخت. چه دل های مشتاقی که با درنگ در واژه های آهوانه پیامکی کوتاه، کبوترانه به حرم ملکوتی امام رضا (ع) پر می کشد و چه چشمان منتظری که از این رهگذر، چشمه ساری جوشان از اشک و ارادت خالصانه می گردد. ما در عصری زندگی می کنیم که رسانه های غربی و دستگاه های تبلیغاتی استکباری، سعی در اغوای بشر و تنزل آن دارند. در این عصر، معطوف ساختن اذهان عمومی به ارزش ها و آرمان های معنوی، با رویکرد ادبی و هنری، خود مجاهدتی بزرگ و دربردارنده ثوابی عظیم است. بویژه آن که این تلاش عظیم، با احیای فرهنگ رضوی، و ترویج توحید ناب با در نظر داشت به حدیث سلسله الذهب و گسترش معنویت و محبت نسبت به امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا (ع) همراه باشد.

امید آن که این تلاش زمینه ساز گسترش ارتباطات معنوی و افاضات روحانی گردد.

در پایان از همه دست اندرکاران این تلاش معنوی سپاسگزارم و به همه کسانی که حائز رتبه برتر شده‌اند، صمیمانه تبریک می‌گویم.

سه شنبه 19/6/1392 - 17:2
اخبار

هر چقدر هم که فرتوت و بی‌رمق باشی، وقتی به کنار مضجع نورانی خورشید خراسان می‌رسی، غبار خستگی از جانت می‌زداید و با آنکه پای رفتنت نیست، اما مصداق بارز این شعر می‌شوی: «با پای دل قدم ‌زدن آن هم کنار تو/ باشد که خستگی بشود شرمسار تو».

خبرگزاری فارس: با پای دل قدم‌ زدن آن هم کنار تو+تصاویر

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، با آغاز دهه کرامت خیل زائران رضوی به سوی حرم منور ثامن‌الحجج(ع) سرازیر شده‌اند تا بار دیگر عشق و علاقه خویش را به امام رئوف به نمایش بگذارند.

هنگامی که به چهره زائران نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که هر یک به زبان خویش با امام نجوا می‌کنند و فرقی نمی‌کند که در چه مقطع سنی باشند.

بیشتر زوار حرم رضوی با چشمانی اشک ‌بار ضامن آهو را در درگاه الهی واسطه می‌کنند تا برگه خیر دنیا و آخرت خویش را به مهر و امضای ثامن ‌الحجج(ع) برسانند تا پرودگار به واسطه رضای آل محمد(ص) با دیده رحمت و مغفرت خویش بر زائر رضوی بنگرد.

در این میان سالمندان با وجود کهولت سن و مشکلات بسیار که نمی‌توانند از نزدیک به زیارت بروند، همیشه با حسرتی مضاعف به زیارت ثامن الحجج(ع) می‌روند و از اینکه این زیارتشان آخرین زیارت باشد، تمام درد و دل خویش را به امام عرضه می‌کنند تا مگر پناه آن‌ها در لحظات سخت فراق از این دنیا و آغاز حیات در دنیای ابدی باشد.

خدام آستان قدس رضوی که خدمات آن‌ها به زوار امام رضا(ع) زبانزد است، این بار به مناسبت آغاز دهه کرامت و نزدیکی سالروز ولادت شاه سلطان ایران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) همت خویش را مضاعف کردند تا تعداد بسیاری از سالمندان را به پابوس امام رئوف برسانند.

ویلچرهایی که از قبل آماده شده بود، در اطراف اتوبوس‌های حامل زوار کهنسال رضوی پهلو گرفتند و با همراهی یک خدام پشت سر هم راهی حرم امام رئوف(ع) شدند، در این مراسم سراسر نور و معنویت مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها با چشمانی اشک ‌بار وارد صحن شدند و با ذکر یا «ضامن ‌آهو» همراه با سایر زوار امام رضا(ع) در زیر لب می‌خواندند:

آمدم ای شاه، پناهم بده/ خط امانی ز گناهم بده

ای حَرمَت ملجأ درماندگان/ دور مران از درو، راهم بده

ای گل بی‌خار گلستان عشق/ قرب مکانی چو گیاهم بده

لایق وصل تو که من نیستم/ اِذن به یک لحظه نگاهم بده

 

سه شنبه 19/6/1392 - 16:58
اخبار

حجت‌الاسلام محمدرضا زائری در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره پیامک ادبی رضوی گفت: اگر هنرمندی در باطنش محب اهل بیت(ع) بود و ظاهرش مذهبی نبود، اما جبهه حق را تقویت می‌کرد، باید از او حمایت کرد.

خبرگزاری فارس: 14 برگزیده جشنواره پیامک رضوی تقدیر شدند/ بهترین یادگاری امام رضا(ع) به ایرانیان

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره پیامک ادبی رضوی پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه 19 شهریور ماه) در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

در ابتدای مراسم محمد بیگی قاری بین‌المللی قرآن کریم و خادم حرم سیدالکریم(ع) به تلاوت آیاتی چند از کلام الهی پرداخت و در ادامه صلوات خاصه امام علی‌‌بن موسی‌‌الرضا(ع) با صدای مرحوم محمدرضا انصاریان صفای خاصی به مجلس بخشید، به گونه‌ای که گوهرهای اشک را مهمان دیدگاه حضار کرد.

قرائت شعرهای رضوی توسط صابر خراسانی و خواندن نواهای سنتی با صدای گرم «حجت اشرف‌زاده» که هر دو هنرمند از خطه خراسان بودند، زینت‌بخش محفل آیین اختتامیه چهارمین جشنواره پیامک ادبی رضوی شد.

*هدیه گرانبهایی که امام رضا(ع) به ایرانیان داد

حجت‌الاسلام محمدرضا زائری کارشناس دینی در ابتدا با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) با این مضمون که اگر کسی امر ما اهل‌ بیت(ع) را احیا کند، در روزی که دل‌ها می‌میرد، دل او زنده می‌شود، ابراز داشت: امام رضا(ع) یک هدیه گرانبها به ایرانیان اهدا کرده است، در تاریخ است که هنگام ورود امام رئوف(ع) به مشهد هنگامی که ساربان کاروان امام که از اهل سنت و از اهالی اصفهان بود، خواست از ایشان جدا شود و از حضرت نوشته‌ای به عنوان تبرک و یادبود خواستار بود.

وی افزود: امام رضا(ع) این حدیث را به او ارمغان داد: «کن محباً لآل محمد(ص) و ان کنت فاسقاً و محباً لمحبیهم و ان کانوا فاسقین»، دوستدار آل محمد و خاندان پیامبر(ص) باش، اگر چه فاسق باشی و دوست بدار دوستداران آنان را هر چند فاسق باشند، البته مرحوم مجلسی نقل می‌کند که این نوشته، تا مدت‌ها در قریه کرند اصفهان دست به دست می‌گشته و وجود داشته است.

حجت‌الاسلام زائری با اشاره به بهترین یادگاری امام رضا(ع) به ایرانیان، گفت: اعمال آدمی طبق آیه قرآنی در دو جبهه،‌ جبهه حق و یا باطل است، بنابراین اگر شاعری، بازیگری، روزنامه‌نگاری و به طور خلاصه هر هنرمندی در باطنش محب اهل بیت بود و ظاهرش مذهبی نبود، اما جبهه حق را تقویت می‌کرد، باید از او حمایت کرد و احترام گذاشت.

*تقدیر از برگزیدگان چهارمین جشنواره پیامک رضوی

در ادامه مراسم تقدیر و تجلیل از برگزیدگان چهارمین جشنواره پیامک ادبی رضوی با حضور حجت‌الاسلام حمید محمدی معاون مرکز قرآن و عترت، علی اصغر کار اندیش معاون توسعه مدیریت و منابع و حجت‌الاسلام محمدرضا زائری مدیر مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد که به برگزیدگان این جشنواره، لوح تقدیر، تندیس زرین جشنواره و هدیه نقدی به 9 برگزیده ملی و 5 برگزیده استانی اهدا شد.

اسامی برندگان در بخش ملی به ترتیب رتبه به شرح ذیل است:

- هیئت داوران با توجه به پیامک‌های ارسالی هیچ کس را به عنوان نفر اول انتخاب نکرد.

- عالیه مهرابی از استان یزد و فرزانه پذیرش از استان بوشهر

- محمد اکبرزاده از استان تهران

- محسن کلهر از استان همدان

- فاطمه بیرانوند از استان لرستان

- علیرضا حیدری از استان خراسان رضوی

- علیرضا خوارزمیان از استان تهران

- ایمان ذکاوت‌مند از استان اصفهان

- فروغ حاجی‌پور از استان خوزستان

همچنین برگزیدگان بخش استانی که لوح تقدیر و تندیس جشنواره را از آن خود کردند، به شرح ذیل است:

- استان خراسان رضوی، علی آزموده میاب

- استان قزوین، مرضیه بیگم سیاه‌پوش

- استان قزوین، حمیده شاهدنیا

- استان گیلان، رضا نیکوکار

- استان اصفهان، محمدحسین ملکیان

بر اساس این گزارش، چهارمین جشنواره پیامک ادبی به همت مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع)، معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد و روابط عمومی‌های ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور در محورهای تک بیت‌ها و جملات ادبی با موضوع عرفانی بارگاه و صحن و سرای حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)، تمثیل‌ها، رویا پردازی‌ها و صور خیال و سایر آرایه‌های ادبی در شعر و نثر و جملات کوتاه با الهام از زندگانی امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) برگزار شد.

این برنامه از سری برنامه‌های یازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، از اول اردیبهشت ماه سال جاری کار خود را آغاز کرد و پس از پایان مهلت ارسال آثار در تاریخ اول شهریور و از میان 675 هزار پیامک دریافتی، در نهایت پس از سه مرحله داوری برگزیدگان خود را معرفی کرد.

سه شنبه 19/6/1392 - 16:57
خواص خوراکی ها

شکلات تلخ یا سیاه مانع از بالا رفتن فشار خون می‌شود و به طور قابل توجهی فشار خون را پایین می‌آورد و به ثبات فشار خون کمک می‌کند.

خبرگزاری فارس: شکلات تلخ بخورید تا فشار خون نگیرید

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، علی اکبرکمالی اردکانی کار‌شناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که شکلات سرشار از چربی و کربوهیدرات است، گفت: شکلات به طور متوسط حاوی 500 کالری در هر 100 گرم است و کالری بسیاری دارد ولی نباید از رژیم غذایی حذف شود. 

وی در ادامه گفت: بارها شنیده‌ایم که خوردن شکلات موجب خرابی دندانها می‌شود ولی در کنار آن شکلات فوائد نیز دارد. شکلات گنجینه‌ای غنی از فواید است، گاز گرفتن حتی یک تکه کوچک شکلات سیاه پر از مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر، پتاسیم، آهن، زینک و ویتامین های دیگر از جمله گروه B است.

این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به این که همراه با یک رژیم غذایی متنوع، شکلات یک رژیم غذایی متعادل را ترویج می دهد افزود: افراد باید در انتخاب نوع شکلات خود دقت کنند به این صورت که شکلات سیاه واقعی را انتخاب کنند و بیسکویت های کاکائویی و دیگر دسرهای خیلی شیرین را فراموش کنند زیرا ارزش غذایی ندارند.

کمالی با بیان این که شکلات سیاه نقش سودمندی در حمایت از بیماری های قلبی و عروقی دارد افزود: این ماده غذایی در واقع کلسترول بد خون را پایین می‌آورد و از کشش دیواره‌های رگ های خون بدن محافظت می‌کنند. این ماده غذایی مانع از بالا رفتن فشار خون می‌شود و در واقع به طور قابل توجهی فشارخون را پایین می‌آورد و به ثبات فشارخون کمک می کند.

این کارشناس صنایع غذایی خاطرنشان کرد: شکلات سیاه از دیابت نوع دوم نیز جلوگیری می‌کند.

دوشنبه 18/6/1392 - 17:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته