• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 639
زمان آخرین مطلب : 3562روز قبل
کنکور
گام‌هایی برای مطالعه بهتر
دوچرخه‌سواری را چگونه آموختید؟ احتمالا كسی مهارت اولیه و چارچوب كلی آن را به شما آموخت و پس از آن خودتان با تمرین بسیار آن را فرا گرفتید. اتومبیل‌سواری را چطور؟ به همان شیوه می‌توانید بیاموزید كه چطور بیشتر و بهتر مطالعه كنید. هیچ كسی با دانستن چگونه مطالعه كردن متولد نشده است. شما نیاز دارید تعدادی از مهارت‌های مطالعه كردن را بیاموزید و سپس آنها را تمرین كرده با ممارست پیوسته مطالعه بهتر و بازدهی بیشتری داشته باشید.

چرا باید مهارت‌های مطالعه كردن را آموخت؟

این مهارت‌ها یادگیری و داشتن بازده كاری بهتر در كلاس درس را برای شما آسان‌تر می‌كند، بخصوص اگر در مقطع دبیرستان یا پیش‌دانشگاهی باشید.

گام‌هایی برای بهتر مطالعه كردن

ـ داشتن توجه و تمركز در كلاس درس

ـ یادداشت‌برداری خوب (مختصر و مفید)

ـ برنامه‌ریزی صحیح برای تست‌ها، امتحانات و پروژه‌ها

ـ طبقه‌بندی و تقسیم‌بندی كردن دروس (اگر تعداد دروس زیاد یا یكی دو درس با حجم زیاد برای مطالعه دارید، آنها را به حجم‌های كوچك‌تر طبقه‌بندی كنید).

ـ اگر به مشكل و مساله‌ای برخوردید و گیر افتادید، تقاضای كمك كنید.

ـ سعی كنید خواب شب خوبی داشته باشید و به اندازه كافی بخوابید.

ـ داشتن توجه و تمركز در كلاس درس: مطالعه خوب در كلاس شروع می‌شود. در اینجا معمایی را برای شما بیان می‌كنیم.

آیا می‌دانید قبل از این كه مطالعه كردن را شروع كنید، قبلا آن را آغاز كرده‌اید؟ منظور از طرح این موضوع آن است كه وقتی شما در كلاس توجه و تمركز می‌كنید و بخوبی یادداشت‌برداری می‌كنید، در واقع در حال شروع یادگیری و مطالعه هستید.

آیا شما از آن دسته افرادی هستید كه با تمركز و توجه كردن در كلاس درس مشكل دارند؟ آیا در كلاس كنار یك شخص شلوغ و پرسر و صدا می‌نشینید؟ با معلم یا والدینتان در مورد هر مشكلی كه شما را از توجه كردن و یادداشت برداری در كلاس بازمی‌دارد، صحبت كنید. آنها حتما در پی رفع آن برمی‌آیند.

یادداشت‌برداری خوب كه مساوی است با مطالعه آسان‌تر: مطمئن نیستید كه چگونه یادداشت‌برداری كنید؟ با یادداشت كردن مطالبی كه معلمتان می‌گوید یا در طول كلاس روی تخته می‌نویسد، شروع كنید. نهایت سعی‌تان را بكنید تا دستخط‌تان هنگام یادداشت‌برداری واضح و شمرده باشد تا بتوانید بعدا یادداشت‌هایتان را براحتی بخوانید. همچنین ایده خوبی است كه یادداشت‌ها، امتحانات و كاغذهایتان را براساس موضوعاتشان مرتب كنید.

برنامه‌ریزی صحیح برای تست‌ها، امتحانات و پروژه‌ها: با برنامه‌ریزی صحیح از نتیجه كارتان بسیار خوشحال و خشنود خواهید شد. مطالعه برای امتحان را به شب امتحان واگذار كردن نه‌تنها سبب بی‌خوابی و ایجاد استرس می‌شود بلكه باعث می‌شود بهترین نتیجه را از سعی و تلاشتان نگیرید. همه ما گاهی اوقات مرتكب به تعویق انداختن كارها و به عبارتی كار امروز را به فردا موكول كردن می‌شویم و به موقع انجام دادن آنها را از سر خود باز می‌كنیم.

یكی از بهترین راه‌های جلوگیری از این مساله، برنامه‌ریزی برای تمام كارها و بخصوص درس و مطالعه است. از یك تقویم كوچك قابل حمل استفاده كنید و زمان تمامی امتحانات و تكالیف درسی‌تان را در آن ثبت كنید. سپس می‌توانید برنامه‌ریزی كنید كه هر روز بعد از مدرسه چه كارها و تكالیفی را باید انجام دهید و چه مقدار زمان باید صرف هر موضوع كنید و چقدر باید برای هر درس وقت بگذارید. آیا سخت است كه برای همه درس‌ها یا فعالیت‌های فوق‌برنامه‌تان زمان مطالعه پیدا كنید و مطابق برنامه پیش روید؟

می‌توانید از والدین یا معلمتان بپرسید كه چگونه می‌توانید برای آنچه باید انجام دهید برنامه‌ریزی كنید.

طبقه‌بندی و تقسیم‌بندی كردن دروس: وقتی مقادیر زیادی برای مطالعه دارید، تقسیم‌بندی آنها به مقادیر كوچك‌تر به شما كمك خواهد كرد. به عنوان مثال اگر تحقیقی دارید كه در آن باید روی تلفظ 20 لغت كار كنید، به جای این كه روی همه لغات با هم فكر كنید، می‌توانید آنها را به 5 بخش 4 لغتی تفكیك كرده و هر شب روی یك یا 2 بخش آن كار كنید.

نگران نشوید اگر در ابتدا چیزهایی را فراموش كردید و نتوانستید آنها را به یاد آورید. اینجا جایی است كه باید از تمرین و ممارست كمك بگیرید. هر چه روزهای بیشتری را صرف دوره كردن و مرور چیزی كنید، بهتر در ذهنتان حك خواهد شد.

همچنین وقتی كه دارید سعی می‌كنید فهرستی از كلمات یا اسامی چیزی را حفظ كنید، می‌توانید عبارتی برای خودتان بسازید كه از طریق آن این فهرست در خاطرتان بماند مثلا عبارتی كه با حروف اول كلمات این فهرست ساخته می‌شود و با به خاطر داشتن این عبارت، همواره آن كلمات را نیز به یاد خواهید آورد. همچنین معلمتان می‌تواند در ساختن این عبارات به شما ایده بدهد.

راه دیگر برای طبقه‌بندی دروس، مطالعه منظم، باقاعده و پیوسته به جای خواندن سرسری دروس شب قبل از امتحان است. شما می‌توانید همیشه در حین این كه روی فصل‌ها و دروس جدید كار می‌كنید یادداشت‌های قبلی‌تان را مرور كنید. این ممارست پیوسته سبب خواهد شد هیچ گاه آنها را از یاد نبرده و همواره از یك آمادگی نسبی برای امتحان برخوردار باشید.

اما شما باید هر شب چه مقدار مطالعه داشته باشید؟

معلمتان می‌تواند در فهمیدن این كه چه مقدار مطالعه برای هر شبتان كافی است به شما كمك كند. بیشتر مغزها فقط می‌توانند برای حدود 45 دقیقه تمركز و توجه داشته باشند؛ بنابراین اگر شما برای مدت كوتاهی كار می‌كنید و پس از آن خسته می‌شوید و تمركز كردن برایتان سخت می‌شود، به خودتان یك وقت استراحت كوتاه مثلا برای آب خوردن یا یك قدمی در خانه زدن بدهید.

فقط با وسوسه روشن كردن تلویزیون در خودتان بجنگید چراكه مانع بازگشتن شما سر كارتان شده و شما را از ادامه مطالعه بازمی‌دارد.

از دیگران كمك بگیرید

اگر دروس و مفاهیمشان را نفهمید، نمی‌توانید مطالعه موثر و بهینه‌ای داشته باشید. اگر در مورد چیزی گیج شدید و آن را نفهمیدید، مطمئن باشید بهترین راه این است كه از معلمتان تقاضای كمك كرده و از او بپرسید. همچنین می‌توانید با مرور دوباره درس و یادداشت‌برداری‌هایتان، خودتان را چك كرده در پی فهم آن برآیید. اگر باز هم مشكلتان برطرف نشد، از معلمتان تقاضا كنید كه دوباره آن موضوع را با شما مرور كند. اگر وقتی كه این مشكل برایتان پیش آمد در خانه بودید، پدر یا مادرتان ممكن است بتوانند به شما كمك كنند.

خواب كافی داشته باشید و به اندازه نیاز بدن و مغزتان بخوابید:

اگر فردا امتحان دارید و برای مطالعه آن از برنامه‌ریزی پیروی كرده و طبق آن پیش‌رفته‌اید، اما ناگهان چیزی را به خاطر نمی‌آورید حتی 2+2 را، مضطرب و نگران نشوید. مغزتان به زمانی نیاز دارد تا همه اطلاعاتی را كه شما به آن داده‌اید هضم كرده و آنها را خلاصه‌بندی و مرتب كند. سعی كنید خواب شب خوب، راحت، بدون استرس و كاملی داشته باشید و فردا صبح از بازگشت همه اطلاعات به ذهنتان حتما متعجب خواهید شد.

نسیما عرب

يکشنبه 13/6/1390 - 10:54
بهداشت روانی
اعتیادِ‌‌ همیشه‌آنلاین‌ها
آنها معتادند، اما به سین شین نمی‌گویند، آب دماغشان نمی‌آید، استخوان درد ندارند، پوست‌شان خشك نمی‌شود، رگ‌هایشان هم سیمی نمی‌شود، آنها چیزی دود نمی‌كنند، تزریق یا بلع مخدری خاص هم در كار نیست، زمان مصرف‌شان كه می‌رسد، می‌روند توی اتاقی كوچك و خودشان را حبس می‌كنند و می‌نشینند مقابل صفحه صاف مانیتور رایانه و تندتند تایپ می‌كنند، گاهی مثل دیوانه‌ها می‌خندند گاهی اخم می‌كنند، گاهی آه می‌كشند و گاهی زیر لب آنچه را تایپ می‌كنند با خود زمزمه می‌كنند، آنها هم خانواده را برای خلوت كردن با معشوق‌شان فراموش می‌كنند، آنها هم حاضرند برای فراهم كردن خرج اعتیادشان، مایحتاج خانواده را از اعضایش دریغ كنند، زندگی آنها هم مثل انواع دیگر معتادان گاهی به دادگاه خانواده می‌رسد و گاهی به طلاق عاطفی با همسر، آنها هم معتادند با این فرق كه علائم جسمی اعتیاد را ندارند، جایی برای ترك دادنشان نیست و ترس این كه كسی به جرم اعتیاد دستگیرشان كند یا بخواهد درمانشان كند را ندارند و به همین دلیل با خیال جمع عمرشان را پای مانیتور رایانه‌شان دود می‌كنند، آنها معتادان اینترنتی هستند!

اعتیاد به اینترنت یعنی چی؟

فكر می‌كنید اعتیاد اینترنتی وجود ندارد؟ فكر می‌كنید ممكن نیست روزی شما یا شریك زندگی‌تان به چت‌های طولانی پای رایانه عادت كند؟ فكر می‌كنید امكان ندارد شما یا همسرتان، نشستن روبه‌روی كامپیوتر را به مصاحبت با یكدیگر ترجیح دهید؟ اما اعتیاد به اینترنت از هیچكس بعید نیست، حتی شما یا او!

اعتیاد به اینترنت به معنای استفاده بیش از اندازه از اینترنت است، این نوع اعتیاد در حدی است كه فرد با گذشت زمان، توانایی كنترل و اراده‌اش را در استفاده از اینترنت از دست می‌دهد و در انجام فعالیت‌های روزمره و همیشگی‌اش با مشكل مواجه می‌شود.

این كه دقیقا كدام بخش اینترنت این معتادان را جذب می‌كند قابل تعیین نیست، اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد این گروه معمولا در اتصال به شبكه یا مشغول وبلاگ‌نویسی می‌شوند یا بازی‌های رایانه‌ای، چت، خرید یا هرزنگاری.

اما این معتادان چگونه فرصت همیشه آنلاین بودن را پیدا می‌كنند؟ علاوه بر كودكان و نوجوانان كه هنوز شاغل نیستند و فرصت زیادی برای اینترنت‌گردی دارند، شمار زیادی از معتادان به اینترنت را جوانانی تشكیل می‌دهند كه به دلیل اعتیادشان به اینترنت،ناچارند ساعات كارشان را نیز صرف آن كنند.

اگر همسر شما به اینترنت معتاد است، نخست باید قانعش كنیم این نوع اعتیاد هم مضرات فراوانی دارد

شاید به نظر می‌آید این جوان‌ها باید مجرد باشند، اما درواقع مجرد یا متاهل بودن و حتی داشتن یا نداشتن فرزند، ربط چندانی به اعتیاد اینترنتی ندارد، مثلا چندی پیش پلیس، زن و شوهری اروپایی را به جرم آزار و اذیت نوزادشان دستگیر كرد. این زن و شوهر معتاد به اینترنت بودند. آنها در حالی مشغول شركت در نوعی بازی اینترنتی درباره بزرگ كردن فرزندی در دنیای مجازی بودند كه نوزادشان را در دنیای واقعی از یاد بردند و وقتی كودك پیدا شد بشدت دچار سوءتغذیه شده بود!

نشانه‌های اعتیاد

حدود 14 سال از زمانی كه كشورهای پیشرفته، اعتیاد به اینترنت را به عنوان نوعی اختلال روانی پذیرفتند می‌گذرد، از آن زمان تا امروز پژوهشگران سراسر دنیا روش‌های زیادی برای تشخیص اعتیاد افراد به اینترنت ابداع كرده‌اند كه بررسی همه آنها علائمی مشترك از اعتیاد به اینترنت را نشان می‌دهد.

براساس‌پژوهش‌ها یك معتاد به اینترنت به جای دوستان واقعی، دوستانی مجازی پیدا می‌كند، ساعت‌های متمادی آنلاین است و حتی چك كردن ایمیل‌ها و گفتگو با دوستان مجازی‌اش را به انجام وظایف اصلی‌اش ترجیح می‌دهد. زندگی او از برنامه زمانی خاصی تبعیت نمی‌كند، نمی‌تواند نقش واقعی‌اش را در خانواده به عنوان یك همسر، پدر، مادر یا فرزند به درستی انجام دهد و در نهایت خانواده را نادیده می‌گیرد، از آنجا كه وقت زیادی را پای رایانه می‌گذراند به مرور زمان با انتقاد اطرافیان مواجه می‌شود و برای شانه خالی كردن از آن درباره زمان آنلاین بودنش دروغ می‌گوید یا با دیگر اعضای خانواده برای بیشتر بهره بردن از اینترنت درگیر می‌شود، خماری این نوع اعتیاد فقط روحی ـ روانی است و با نشانه‌های جسمی همراه نیست، فرد در بیشتر اوقاتی كه به اینترنت متصل نیست، برای وصل شدن دوباره به آن نقشه می‌ كشد و اگر این نیاز از او دریغ شود متاثر و ناخشنود می‌شود.

این گروه از معتادان، اینترنت و گشت و گذار در دنیای مجازی را راهی برای فرار از واقعیت‌های آزاردهنده و كسل‌كننده زندگی و ناتوانی‌شان در برقراری ارتباط با دیگران می‌دانند، احساس می‌كنند در حالت آنلاین از تمركز و توانایی ذهنی بیشتری برخوردار هستند و با آفلاین شدن به بیقراری و خشم دچار می‌شوند.

این اعتیاد، بزرگ و كوچك نمی‌شناسد

عسل فرهادی كارشناس ارشد روان‌شناسی می‌گوید: چه پیر و چه جوان، چه زن و چه مرد و خلاصه همه آنها كه به اینترنت معتاد شده‌اند یك وجه مشترك دارند و آن ناتوانی در برقراری ارتباط موفق اجتماعی با دیگران است.

فرهادی با اشاره به پژوهش‌های گوناگونی كه با محوریت دلایل اعتیاد به اینترنت انجام گرفته است، این نوع اعتیاد را زاییده زندگی در دنیای مدرن می‌داند و توضیح می‌دهد: برای این گروه از معتادان، اینترنت قادر است تمامی نیازهای زندگی آنها را از خرید گرفته تا دوستیابی برطرف كند.

اینترنت به گفته این پژوهشگر از نظر خیلی‌ها دنیایی نامریی است كه هركس می‌تواند با پنهان كردن هویت واقعی‌اش به شخصیت واقعی خود را بروز دهد و افرادی ناشناس را كه دوستان مجازی‌اش محسوب می‌شوند در محرمانه‌ترین احساساتش سهیم كند. چه‌بسا مشتركان جسور و گستاخ چت روم‌های اینترنتی با اسم‌های عجیب و غریب در دنیای واقعی انسان‌هایی به ظاهر خوددار و محجوب باشند كه وصل شدن به اینترنت مجال هنجارشكنی را به آنها داده است.

اینترنت گاهی سرگرمی بیماران مبتلا به افسردگی نیز می‌شود در حالی كه فرهادی می‌گوید: احتمال دارد امكان ارتباط با دوستانی مجازی و دوری از دنیای واقعی، این گروه از بیماران را بیش از پیش گوشه‌گیر و غمگین كند.

به گفته این متخصص، اعتیاد به اینترنت در سنین نوجوانی و جوانی بیشتر است و این گروه‌ها معمولا برای پاسخ دادن به حس كنجكاوی، علاقه به بیشتر دانستن درباره مسائل ممنوع، فرار از احساس تنهایی، نیاز قلبی به فعالیت‌های گروهی و نامحدود بودن اطلاعات اینترنت به آن معتاد می‌شوند. گرچه نوجوانان را می‌توان با وضع برخی قوانین در خانه از شر اعتیاد اینترنتی خلاص كرد، اما مسلما كنترل جوانانی كه از اعتیاد به اینترنت رنج می‌برند، دشوارتر و عوارض آن بیشتر است. برای مثال این نوع زندگی در جوانان متاهل، به تضعیف روابط عاطفی میان زوج‌ها، مشكوك شدن آنها نسبت به دوستان مجازی یكدیگر و حتی فراهم شدن امكان خیانت به یكدیگر در فضای مجازی می‌انجامد و در جوانان غیرمتاهل‌ به هدر رفتن فرصت‌های مفید، دور ماندن از جامعه و ایجاد ارتباط‌های ناسالم با دوستان نامطمئن منجر می‌شود.

ترك را آغاز كنید

كاش می‌شد مثل فیلم‌های زمان قدیم ترك دادن معتادان به اینترنت هم مثل معتادان معمولی با حبس كردن‌شان در یك اتاق یا بستن‌شان به تخت میسر می‌شد، اما واقعیت این است كه اعتیاد به اینترنت پدیده‌ای روانی و پیچیده است كه برای حل آن باید دلیل گرایش فرد معتاد را به آن دانست.

فرهادی در این زمینه مثالی می‌زند: اگر دلیل اصلی گرایش فرد به اینترنت، فرار از زندگی كسالت بار واقعی است، می‌توانیم با افزایش برنامه‌های تفریحی و ایجاد دلمشغولی‌های جذاب، او را به دنیای واقعی دعوت كنیم.

اگر همسر شما به اینترنت معتاد است، نخست باید قانعش كنیم این نوع اعتیاد هم مضرات فراوانی دارد. در این مرحله اگر او بپذیرد آنگاه باید برنامه‌ای مشخص برای هر روز بنویسد و خود را ملزم به عمل كردن به آن كند. زمان اتصال به اینترنت را كم كند و ساعت‌ها را با دقت زیر نظر داشته باشد تا گذشت زمان را درك كند.

فرهادی درباره راهكارهای دیگر ترك اعتیاد اینترنتی توضیح می‌دهد: از مراجعه به روان‌شناسان و روان‌پزشكان نترسید. بعید نیست درمانی ساده برای حل مشكل افسردگی و اضطراب بتواند میل بی‌حد به اینترنت را كم كند.

او در زمینه ترك اعتیاد اینترنتی در نوجوانان نیز می‌گوید: برای نوجوانتان محرم اسرار باشید تا به جای دوستان مجازی، با شما گفتگو كند. دقیقا بفهمید دلیل این اعتیاد چیست و او دقیقا از كدام بخش اینترنت بیشتر لذت می‌برد تا بتوانید جایگزین‌هایی مناسب برای آن بیابید. برای استفاده‌اش از رایانه فرصتی اختصاص دهید و در خارج از آن زمان حق استفاده از اینترنت را از او بگیرید.

خودتان را آزمایش كنید!

از زمانی كه اعتیاد به اینترنت تبدیل به یك مشكل جدی در جامعه بشری شد دانشمندان راه‌های گوناگونی را برای سنجش سطح این اعتیاد ابداع كردند. یكی از معتبر ترین این راه روش دكتر كیمبرلی یانگ است. اگر پاسخ شما به هر یك از این «آیا‌ها» مثبت و در حد بالا باشد نشان می‌دهد كه مشكل اینترنت شما جدی است و باید به روانشناس مراجعه كنید یا دستكم روش‌هایی را برای ترك آغاز كنید.

آیا شما آنقدر پای اینترنت وقت می‌گذرانید كه گفتگو اعضای خانواده را فراموش كنید؟

آیا وقتی مقابل مانیتور نشسته‌اید زمان از دست‌تان در می‌رود و نمی‌توانید وقت‌تان را تنظیم كنید؟

آیا در نگفته‌های دل‌تان، وصل شدن به اینترنت را از مصاحبت با شریك زندگی‌تان شیرین‌تر می‌دانید؟

آیا وصل شدن به اینترنت را از بیرون رفتن از منزل با خانواده ترجیح می‌دهید؟

آیا دیگران از آنلاین بودن شما شكایت دارند و معتقدند شما زیادی به اینترنت وابسته هستید؟

آیا راندمان كاری شما به دلیل اتصال دائمی به اینترنت افت كرده است؟

آیا دوستان مجازی فراوانی پیدا كرده‌اید؟

آیا دائما ایمیل یا جی‌میل‌تان را چك می‌كنید؟

آیا شب‌ها برای اینترنت گردی از خواب‌تان كم می‌كنید؟

آیا به خاطر آنلاین بودن حاضرید قید كارهای مهم زندگی را بزنید؟

یا گمان می‌كنید اگر آفلاین باشید از تمركز ذهنی لازم برای كارهای روزانه ناتوانید؟

آیا برای بیشتر آنلاین ماندن دائما به اطرافیان التماس می‌كنید كه بگذارند كمی بیشتر از اینترنت استفاده كنید؟

آیا تلاش‌های شما برای قطع وابستگی به اینترنت بی‌نتیجه مانده است؟

آیا شما اینترنت گردی را به عنوان راهی برای خلاصی از دل مشغولی‌های روزمره می‌پسندید؟

آیا با وصل شدن به اینترنت حس می‌كنید می‌توانید امور زندگی را بهتر مدیریت كنید و حتی حوادث را پیش‌بینی كنید؟

آیا حس می‌كنید بدون اینترنت زندگی دشوار و كسل كننده می‌شود؟

آیا وقتی آنلاین هستید تحمل این كه كسی مزاحم‌تان شود یا وقت‌تان را برای كاری ضروری بگیرد، ندارید؟

آیا در حالت آفلاین احساس افسردگی و ناامیدی می‌كنید؟

علی یوشی‌زاده

يکشنبه 13/6/1390 - 10:54
آموزش و تحقيقات
گوشت بوقلمون را در رژیم غذایی خود قرار دهید
گوشت بوقلمون از دیرباز یكی از غذاهای اشرافی به شمار می‌رفت ولی امروز بهای آن در مقایسه با گوشت‌های قرمز رقم اندكی است. بنابراین براحتی می‌توانید آن را در فهرست مواد غذایی خود قرار دهید.

گوشت بوقلمون بدون پوست، به‌طور طبیعی چربی كمی دارد لذا كسانی كه دارای رژیم غذایی كم‏‌چربی هستند، می‏توانند از آن استفاده كنند.

150 گرم گوشت بوقلمون حدود نیمی از اسید فولیك مورد نیاز روزانه را تامین می‌كند. همچنین منبع خوبی از پروتئین، سلنیوم، روی و پتاسیم و ویتامین‏های B
1، B3، B6، B12 و اسید آمینه تریپتوفان است.

بوقلمون كلسترول بد خون را كاهش می‏‏دهد، آرامش و سرحالی ایجاد می‏كند، از سرطان جلوگیری می‏كند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش می‏دهد و سیستم ایمنی را تقویت می‏كند.

مدارك زیادی وجود دارد كه نشان می‏دهد اسیدآمینه تریپتوفان، نقش اساسی در سیستم ایمنی بدن به‌عهده دارد. به نظر می‌رسد گوشت بوقلمون در كاهش علائم بیماری ام‌اس نیز اثربخش است و مبتلایان به نقرس باید از خوردن آن پرهیز كنند.

يکشنبه 13/6/1390 - 10:52
كودك
بچه‌ها هم معتاد می‌شوند
نوجوان‌ها معمولا با هدف وب‌گردی، چت و شركت در بازی‌های رایانه‌ای به اینترنت وصل می‌شوند. اما از آنجا كه این روزها معمولا نظارت والدین بر دلبستگی‌های فرزندانشان محدود است، كمتر وب‌هایی را كه فرزندشان به آنها سر زده است مطالعه می‌كنند یا درباره بازی‌های رایانه‌ای كه دانلود كرده‌اند تحقیق می‌كنند یا دوستانی را كه در گفتگوهای شبانه با فرزندانشان گپ می‌زنند می‌شناسند در حالی كه استفاده نادرست از اینترنت برای كودكان و نوجوانان در برخی موارد خطرناك و مضر است!

در این یادداشت ما، برخی از راه‌ها را كه شما می‌توانید با استفاده از آنها فرزندانتان را در استفاده از اینترنت كنترل كنید معرفی كرده‌ایم، البته نخستین نكته این است كه رطب خورده‌ها، نمی‌توانند منع رطب كنند و اگر خودتان به اینترنت وابسته شده‌‌اید باید اوایل وابستگی خود را درمان كنید و بعد به سراغ فرزندان بروید.

ـ برای نهادینه كردن شیوه‌ای درست استفاده از اینترنت در گام نخست برای استفاده فرزندتان از اینترنت زمانی تعیین كنید و اجازه ندهید او این قانون را بشكند.

ـ به او یاد بدهید كه به هیچ‌وجه و در هیچ شرایطی، اطلاعات شخصی خود و خانواده را با دوستان مجازی‌اش در میان نگذارد.

ـ بازی‌های رایانه‌ای كه او دانلود می‌كند را از نظر سطح سلامت اخلاقی و پایبندی به اصول درست بسنجید.

ـ گاهی بازی‌های رایانه‌ای بشدت خشن هستند یا عملیاتی مخاطره‌آمیز را نمایش می‌دهند، به فرزندتان بفهمانید كه هیچ‌كدام از این تجربیات در دنیای واقعی عملی نیستند.

ـ شرایط را طوری مهیا كنید كه در بیشتر ساعات وصل فرزندتان به اینترنت، در كنار او باشید و صفحه مانیتورش را ببینید.

ـ سعی كنید وقت بیشتری را با فرزندتان بگذرانید چون بیشتر نوجوان‌هایی كه به اینترنت وابسته می‌شوند كسانی هستند كه نتوانسته‌اند ارتباطی موفق با والدینشان داشته باشند.

ـ رایانه را در اتاقی بگذارید كه برای همه اعضای خانواده قابل دسترسی باشد و صفحه مانیتور آن قابل مشاهده.

ـ گاهی دلیل اعتیاد فرزندتان به اینترنت، هراس اجتماعی، افسردگی یا ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران است اگر چنین مواردی را در او مشاهده كرده‌اید حتما با مشاور گفتگو كنید.

ـ اگر رایانه‌ای در خانه دارید كه فرزندتان راه استفاده از آن را می‌داند، دانش شما در استفاده از آن باید همیشه چند قدم جلوتر از فرزندتان باشد تا بتوانید هرازگاهی سایت‌هایی را كه فرزندتان به آنها مراجعه كرده است چك كنید.

يکشنبه 13/6/1390 - 10:52
تغذیه و تناسب اندام
نیازهای تغذیه در سالمندان
افراد مسن و اطرافیان و مراقبین آنها با نیازهای تغذیه‌ای آنان باید آشنا باشند. همزمان با افزایش سن، سلول‌ها و بافت‌ها رو به انحطاط می‌رود و توان سازگاری با استرس‌های فیزیولوژیك روحی و روانی كاهش می‌یابد. البته چون تغییرات وابسته به سن بتدریج رخ می‌دهد در اغلب موارد قادر به مقابله با آنها هستیم. با افزایش سن این سازگاری پیچیده‌تر و مشكل‌تر می‌شود. انتخاب شیوه‌های زندگی نظیر رژیم غذایی و فعالیت یا ورزش بر روند مسن شدن تاثیر می‌گذارد. كنترل وزن نكته مهمی است كه خطر بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن مرتبط با پیری را كاهش می‌دهد.

دریافت كافی پروتئین عنصر محافظت‌كننده برای عملكرد مناسب ما در دوران سالمندی است. ورزش منظم و رژیم غذایی سالم ضمن كاهش خطر بیماری سلامت عقلانی را نیز بهبود می‌بخشد. در بررسی وضعیت 170 سالمند بالای 65 سال ساكن تهران مشخص شد كه حدود 53 درصد افراد مشكل تغذیه‌ای دارند؛51 درصد از نمونه‌های مورد بررسی كمبود انرژی و 42 درصد كمبود پروتئین داشته‌اند.

در مطالعه یادشده كه توسط دكتر آمنه باریكانی صورت گرفته است اكثر سالمندان در روز تنها 2 تا 3 لیوان آب مصرف می‌كنند، در حالی كه طبق هرم غذایی در سالمندان حدود 8 لیوان یا بیشتر مایعات باید طی روز مصرف شود. آب یكی از مهم‌ترین اجزای هرم غذایی برای سالمندان بالای 70 سال است. درك سالمندان از تشنگی كاهش می‌یابد و به همراه آن توانایی كلیه‌ها برای تغلیظ ادرار كاهش می‌یابد.

بسیاری از سالمندان جهت دریافت مایعات و دسترسی به آن به علت تغییرات جسمانی دچار محدودیت می‌شوند.

خارج نشدن از منزل و قرار نگرفتن در معرض نور خورشید سبب می‌شود سالمندان دچار كمبود ویتامین D شوند. این مطالعه نشان می‌دهد سالمندان مورد بررسی در روز 10 تا 15 دقیقه در معرض تابش نور آفتاب قرار می‌گرفتند. این عامل سبب بروز پوكی استخوان در آنان می‌شود.

این مطالعه نشان می‌دهد بیشتر سالمندان روغن نباتی را بهترین نوع روغن می‌دانستند كه با توجه به مضرات این گونه روغن باید برای تغییر این نگرش فرهنگ‌سازی شود.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد مصرف میوه و سبزی در میان سالمندان در حد قابل قبولی است و مصرف شیر در مردان بیش از زنان و مصرف چای در زنان بیش از مردان سالمند است كه با توجه به تغییرات استخوانی كه در سالمندان رخ می‌دهد باید سالمندان را تشویق كرد مایعاتی مثل شیر را جایگزین چای كنند.

طبق این مطالعه مردان سالمند بهترین ماده غذایی در زمان اسهال را چای و زنان دوغ می‌دانند كه مصرف زیاد چای به علت تاثیراتی كه روی جذب مواد بخصوص آهن دارد باید محدود شود. در حالی كه بهترین ماده غذایی از دید اكثر پاسخگویان خرما و عسل بود. درصدی از آنان معتقد بودند كه بهترین ماده غذایی قند و شكر است. مصرف قند و شكر در دوران سالمندی باید كاهش یابد، زیرا تحمل به گلوكز ضعیف و مقاومت به انسولین بعد از سنین 65 سالگی افزایش می‌یابد.

يکشنبه 13/6/1390 - 10:52
معرفی کتاب و بازی های آموزشی
كودك خود را چقدر‌می‌شناسید؟
تا به حال كودكی داشته‌اید كه دائما گریه كرده و از خوردن شامش سر باز زند؟ یا كودك نوپای جیغ جیغویی كه تا به چیزی كه می‌خواهد نرسد تسلیم نشده و از مبارزه دست برنمی‌دارد؟ یا تا به حال كودكی داشته‌اید كه برای خوابیدن دردسر درست كند؟

یا بچه‌ای كه دایما با دوستانش بازی‌های خشن می‌كند؟ آیا با كودكتان بر سر نخوردن تنقلات و قند بحث داشته‌اید؟ یا بحث بر سر تماشای تلویزیون؟ خواب نیم‌روزی؟ پوشیدن لباس؟

این سوال‌ها كه شاید به نظر زیاد برسند اما به واقع كم هم هستند، جملات نخستین كتابی هستند كه امروز برای شما معرفی می‌كنیم.

هنگامی كه بحث تربیت و اصولا مواجهه با انسان به میان می‌آید، هر فرد، یك مورد خاص است؛ چرا كه انسان‌ها ظرایف روحی متفاوت و دیدگاه‌هایی حتی متناقض با یكدیگر دارند. بنابراین واكنش آنها در برابر موضوعی واحد، نه تنها همیشه یكسان نیست كه می‌تواند بسیار متفاوت هم باشد.

اما نباید از یاد ببریم كه هستند اصولی كلی و تا اندازه‌ای همه شمول كه با فراگرفتن آنها می‌توان هم ساده‌تر و هم بهتر زندگی كرد.

وقتی در برابر ما نه یك انسان بالغ كه كودكی بدون تجربه و كم آشنا با قوانین زندگی قرار می‌گیرد، این نكات اهمیتی دو چندان می‌یابد. چرا كه دنیای كودكی به واقع جهانی شگفت‌انگیز است؛ از همین روی میشل لارو نویسنده كتاب «رازهای تربیت كودك» در مقدمه چنین می‌نگارد:

«به دنیای شگفت‌انگیز تربیت و مراقبت كودك خوش آمدید. شاید موارد ذكر شده در بالا (همان سوال‌ها) جزو رویدادهای بسیار شایع و معمول زندگی شما باشد؛ به‌طور مثال فرض كنید امروز دوشنبه است. شما كودكتان را از مهد كودك برداشته‌اید و تصمیم دارید بین راه تا منزل توقف كوتاهی در سوپر ماركت داشته و ملزومات تهیه شام را خریداری كنید.»

نویسنده در ادامه داستانی همیشگی را شرح می‌دهد: كودك در فروشگاه چیزی می‌بیند و می‌خواهد و شما نمی‌خواهید حالا آن را برایش بخرید.

شما خونسرد و آرام ولی قاطعانه جواب می‌دهید: «حالا نه عزیزم، ما الآن برای خرید خانه و تهیه شام آمده‌ایم. او به حرف شما اعتنایی نمی‌كند، ریتمش تندتر می‌شود. همان ترانه ولی بیت دوم آن كمی بلندتر و حالا باز هم بلندتر و بدتر.شما به او می‌گویید: اگر دست از گریه كردن برداری و بگذاری مامان خریدش را تمام كند، یك كیك درست می‌كنم تا بعد از شام با هم بخوریم. ولی این اقدامات كارساز نیست. وعده‌های دل خوش كن او را راضی نمی‌كند. او دوست دارد چیزی را كه می‌خواهد همین الآن آماده باشد و این را به همه اعلام می‌كند....

به نظر می‌رسد همه در حال تماشای نمایش شما هستند. یك زن از روی نیت خیرخواهانه به شما نزدیك شده و می‌گوید: اوه عزیزم، ما همه این روزها را داشته‌ایم. اجازه نده حرفش را به تو تحمیل كند.

شما سعی می‌كنید خریدتان را تمام كنید و وانمود می‌كنید كه اصلا اتفاقی نیفتاده. اما...

شاید شما مجبور شوید خرید را نیمه كاره رها كنید و به ماشین برگردید...

همان‌طور كه در حال رانندگی هستید و از فروشگاه دور می‌شوید، گریه تمام می‌شود. فرشته كوچك شما خیلی زود به خواب می‌رود. صورتش پر از آرامش است. شما بر خلاف او احساس سنگینی در معده‌تان می‌كنید و سرتان درد می‌كند و...»

این گونه رفتار بچه‌ها را همه ما شاهد بوده و با آنها برخورد داشته‌ایم؛ البته با قدری تفاوت!

شما هم برخی مواقع جای آن مادر قرار گرفته‌اید و مستاصل و متعجب از رفتار كودكتان با سر درد آن روز را به پایان برده‌اید.

نویسنده معتقد است: «در این داستان، مادر 5 قانون مهم تربیتی را نقض كرده است.

1ـ او انجام برنامه زمان‌بندی شده‌ای را دنبال نمی‌كرد.

2ـ انتظارات و توقعات معین و مشخصی را برای كودك در نظر نگرفته بود.

3ـ او متوجه نبود كه با بچه‌های كودكستانی نمی‌تواند مذاكره كند.

4ـ او راه‌حل‌های موقتی و ساده را برمی‌گزید.

5 ـ هر دو حین انجام مأموریت خسته بودند.»

شاید برخی از این قوانین برای شما ناآشنا باشند؛ نگران این موضوع نباشید، همه آنها در بخش‌ها و فصل‌های كتاب توضیح داده شده‌اند.

این كتاب در 3 بخش تدوین شده است.

بخش اول «اصول یك تربیت خوب» نام دارد كه در 5 فصل بررسی شده‌اند.

بخش دوم «دستورالعمل‌هایی برای مشكلات تربیتی متداول» است كه فصل‌های ششم تا هجدهم را در بر می‌گیرد.

بخش سوم هم «تربیت فرزندان را لذت بخش سازیم» نام گرفته و دارای 4 فصل است.در هر فصل از كتاب، شما با یك صحنه از زندگی عادی و روزمره كه باید تصمیمی در مورد فرزندتان اتخاذ كنید مواجه می‌شوید.

این صحنه‌ها مانند یك نمایش كوتاه آورده شده‌اند؛ سپس در مورد آن بررسی و تحلیل شده و پرسش‌هایی مطرح می‌شود و در پایان، برداشت دیگری از همان صحنه را شاهد خواهید بود تا در عمل به تفاوت دو نوع برخورد با كودك پی ببریم.

با خواندن این كتاب به نكات تازه‌ای برمی‌خورید كه شاید برای شما جزو بدیهیات بوده‌اند اما حالا می‌بینید باید طور دیگری به آنها بنگرید.

به عنوان مثال از شما پرسیده می‌شود كه وقتی به پسر كوچكتان می‌گویید من می‌خواهم تو پسر خوبی باشی، آیا او معنای خوب بودن را درك می‌كند؟ آیا رفتارهای خوب در ذهن او و شما دارای یك معنی است؟ آیا نباید به جای خوب بودن، به نوع رفتارهایی كه از او انتظار دارید اشاره كنید؟

همچنین در این كتاب به نقش پدر و مادر در كنار یكدیگر در مورد تربیت فرزند پرداخته شده است و ده‌ها مساله و موضوع دیگر كه شاید در نگاه نخست، ساده و پیش پا افتاده به نظر برسند.

امیدواریم شما هم با خواندن كتاب «رازهای تربیت كودك» كه با ترجمه مینو غفاری و به همت نشر استاندارد به چاپ رسیده بتوانید فرزندان خود را آن‌گونه كه باید تربیت كنید.

در پایان چند نكته از آنچه در پایان هر فصل آمده را با هم می‌خوانیم.

«به خاطر داشته باشید هنگامی كه فرزند شما كج خلقی می‌كند، در واقع توجه شما را طلب می‌كند.»«برای كودك دو ساله استدلال كردن همان قدرمفید و سودمند است كه در كشتی در حال غرق شدن جای خود را عوض كنید.» «خیلی راحت‌تر است كه كودكانی محكم بسازیم تا بخواهیم مردان خرد شده و شكسته را ترمیم كنیم.»

كورش اسعدی‌بیگی

يکشنبه 13/6/1390 - 10:51
معرفی کتاب و بازی های آموزشی
كودك خود را چقدر‌می‌شناسید؟
تا به حال كودكی داشته‌اید كه دائما گریه كرده و از خوردن شامش سر باز زند؟ یا كودك نوپای جیغ جیغویی كه تا به چیزی كه می‌خواهد نرسد تسلیم نشده و از مبارزه دست برنمی‌دارد؟ یا تا به حال كودكی داشته‌اید كه برای خوابیدن دردسر درست كند؟

یا بچه‌ای كه دایما با دوستانش بازی‌های خشن می‌كند؟ آیا با كودكتان بر سر نخوردن تنقلات و قند بحث داشته‌اید؟ یا بحث بر سر تماشای تلویزیون؟ خواب نیم‌روزی؟ پوشیدن لباس؟

این سوال‌ها كه شاید به نظر زیاد برسند اما به واقع كم هم هستند، جملات نخستین كتابی هستند كه امروز برای شما معرفی می‌كنیم.

هنگامی كه بحث تربیت و اصولا مواجهه با انسان به میان می‌آید، هر فرد، یك مورد خاص است؛ چرا كه انسان‌ها ظرایف روحی متفاوت و دیدگاه‌هایی حتی متناقض با یكدیگر دارند. بنابراین واكنش آنها در برابر موضوعی واحد، نه تنها همیشه یكسان نیست كه می‌تواند بسیار متفاوت هم باشد.

اما نباید از یاد ببریم كه هستند اصولی كلی و تا اندازه‌ای همه شمول كه با فراگرفتن آنها می‌توان هم ساده‌تر و هم بهتر زندگی كرد.

وقتی در برابر ما نه یك انسان بالغ كه كودكی بدون تجربه و كم آشنا با قوانین زندگی قرار می‌گیرد، این نكات اهمیتی دو چندان می‌یابد. چرا كه دنیای كودكی به واقع جهانی شگفت‌انگیز است؛ از همین روی میشل لارو نویسنده كتاب «رازهای تربیت كودك» در مقدمه چنین می‌نگارد:

«به دنیای شگفت‌انگیز تربیت و مراقبت كودك خوش آمدید. شاید موارد ذكر شده در بالا (همان سوال‌ها) جزو رویدادهای بسیار شایع و معمول زندگی شما باشد؛ به‌طور مثال فرض كنید امروز دوشنبه است. شما كودكتان را از مهد كودك برداشته‌اید و تصمیم دارید بین راه تا منزل توقف كوتاهی در سوپر ماركت داشته و ملزومات تهیه شام را خریداری كنید.»

نویسنده در ادامه داستانی همیشگی را شرح می‌دهد: كودك در فروشگاه چیزی می‌بیند و می‌خواهد و شما نمی‌خواهید حالا آن را برایش بخرید.

شما خونسرد و آرام ولی قاطعانه جواب می‌دهید: «حالا نه عزیزم، ما الآن برای خرید خانه و تهیه شام آمده‌ایم. او به حرف شما اعتنایی نمی‌كند، ریتمش تندتر می‌شود. همان ترانه ولی بیت دوم آن كمی بلندتر و حالا باز هم بلندتر و بدتر.شما به او می‌گویید: اگر دست از گریه كردن برداری و بگذاری مامان خریدش را تمام كند، یك كیك درست می‌كنم تا بعد از شام با هم بخوریم. ولی این اقدامات كارساز نیست. وعده‌های دل خوش كن او را راضی نمی‌كند. او دوست دارد چیزی را كه می‌خواهد همین الآن آماده باشد و این را به همه اعلام می‌كند....

به نظر می‌رسد همه در حال تماشای نمایش شما هستند. یك زن از روی نیت خیرخواهانه به شما نزدیك شده و می‌گوید: اوه عزیزم، ما همه این روزها را داشته‌ایم. اجازه نده حرفش را به تو تحمیل كند.

شما سعی می‌كنید خریدتان را تمام كنید و وانمود می‌كنید كه اصلا اتفاقی نیفتاده. اما...

شاید شما مجبور شوید خرید را نیمه كاره رها كنید و به ماشین برگردید...

همان‌طور كه در حال رانندگی هستید و از فروشگاه دور می‌شوید، گریه تمام می‌شود. فرشته كوچك شما خیلی زود به خواب می‌رود. صورتش پر از آرامش است. شما بر خلاف او احساس سنگینی در معده‌تان می‌كنید و سرتان درد می‌كند و...»

این گونه رفتار بچه‌ها را همه ما شاهد بوده و با آنها برخورد داشته‌ایم؛ البته با قدری تفاوت!

شما هم برخی مواقع جای آن مادر قرار گرفته‌اید و مستاصل و متعجب از رفتار كودكتان با سر درد آن روز را به پایان برده‌اید.

نویسنده معتقد است: «در این داستان، مادر 5 قانون مهم تربیتی را نقض كرده است.

1ـ او انجام برنامه زمان‌بندی شده‌ای را دنبال نمی‌كرد.

2ـ انتظارات و توقعات معین و مشخصی را برای كودك در نظر نگرفته بود.

3ـ او متوجه نبود كه با بچه‌های كودكستانی نمی‌تواند مذاكره كند.

4ـ او راه‌حل‌های موقتی و ساده را برمی‌گزید.

5 ـ هر دو حین انجام مأموریت خسته بودند.»

شاید برخی از این قوانین برای شما ناآشنا باشند؛ نگران این موضوع نباشید، همه آنها در بخش‌ها و فصل‌های كتاب توضیح داده شده‌اند.

این كتاب در 3 بخش تدوین شده است.

بخش اول «اصول یك تربیت خوب» نام دارد كه در 5 فصل بررسی شده‌اند.

بخش دوم «دستورالعمل‌هایی برای مشكلات تربیتی متداول» است كه فصل‌های ششم تا هجدهم را در بر می‌گیرد.

بخش سوم هم «تربیت فرزندان را لذت بخش سازیم» نام گرفته و دارای 4 فصل است.در هر فصل از كتاب، شما با یك صحنه از زندگی عادی و روزمره كه باید تصمیمی در مورد فرزندتان اتخاذ كنید مواجه می‌شوید.

این صحنه‌ها مانند یك نمایش كوتاه آورده شده‌اند؛ سپس در مورد آن بررسی و تحلیل شده و پرسش‌هایی مطرح می‌شود و در پایان، برداشت دیگری از همان صحنه را شاهد خواهید بود تا در عمل به تفاوت دو نوع برخورد با كودك پی ببریم.

با خواندن این كتاب به نكات تازه‌ای برمی‌خورید كه شاید برای شما جزو بدیهیات بوده‌اند اما حالا می‌بینید باید طور دیگری به آنها بنگرید.

به عنوان مثال از شما پرسیده می‌شود كه وقتی به پسر كوچكتان می‌گویید من می‌خواهم تو پسر خوبی باشی، آیا او معنای خوب بودن را درك می‌كند؟ آیا رفتارهای خوب در ذهن او و شما دارای یك معنی است؟ آیا نباید به جای خوب بودن، به نوع رفتارهایی كه از او انتظار دارید اشاره كنید؟

همچنین در این كتاب به نقش پدر و مادر در كنار یكدیگر در مورد تربیت فرزند پرداخته شده است و ده‌ها مساله و موضوع دیگر كه شاید در نگاه نخست، ساده و پیش پا افتاده به نظر برسند.

امیدواریم شما هم با خواندن كتاب «رازهای تربیت كودك» كه با ترجمه مینو غفاری و به همت نشر استاندارد به چاپ رسیده بتوانید فرزندان خود را آن‌گونه كه باید تربیت كنید.

در پایان چند نكته از آنچه در پایان هر فصل آمده را با هم می‌خوانیم.

«به خاطر داشته باشید هنگامی كه فرزند شما كج خلقی می‌كند، در واقع توجه شما را طلب می‌كند.»«برای كودك دو ساله استدلال كردن همان قدرمفید و سودمند است كه در كشتی در حال غرق شدن جای خود را عوض كنید.» «خیلی راحت‌تر است كه كودكانی محكم بسازیم تا بخواهیم مردان خرد شده و شكسته را ترمیم كنیم.»

كورش اسعدی‌بیگی

يکشنبه 13/6/1390 - 10:51
آشپزی و شیرینی پزی
حلیم بادمجان

 

مواد لازم: بادمجان: 10 عدد، سینه مرغ: یك عدد (از گوشت قرمز هم می‌شود استفاده كرد)، لوبیا سفید: یك پیمانه، كشك ساییده: 3 پیمانه، پیاز سرخ شده: 2 عدد، روغن، نمك، فلفل و نعناع: به اندازه كافی

طرز تهیه: سینه مرغ و لوبیا را خوب بپزید. بادمجان‌ها را پوست كنده و در آب و نمك و مقدار كمی سركه قرار دهید و سپس آن را كمی سرخ كنید. حالا سینه مرغ، لوبیا و بادمجان‌ها را با هم خوب بكوبید تا كاملا له شود. سپس 2 لیوان آب را با آب مرغ باقیمانده از مرحله پخت داخل مخلوط لوبیا، سینه مرغ و بادمجان بریزید و اجازه دهید تا خوب بپزد و اصلا آب نداشته باشد. پس از این مرحله مواد را از روی حرارت بردارید و كشك را به آن اضافه كنید و خوب هم بزنید. حالا حلیم آماده است و باید آن را در ظرف مورد نظر ریخت و روی آن را با نعناع داغ، پیاز داغ و گردو تزیین كرد.

يکشنبه 13/6/1390 - 10:51
آشپزی و شیرینی پزی
خمیر پیتزا
مواد لازم: شیر: یك پیمانه، خمیر ترش: یك قاشق سوپخوری، روغن آب كرده یا روغن زیتون: یك دوم پیمانه، آرد: به میزان لازم (به اندازه‌ای كه خمیر به دست نچسبد) و نمك: یك قاشق چایخوری

 

طرز تهیه: خمیر ترش و نمك را در شیر حل و روغن را به آن اضافه كنید و پس از آن به تدریج آرد را به آن اضافه كنید تا خمیری كه به دست نچسبد و زیاد خشك و سفت نباشد به دست بیاید. حالا خمیر را خوب ورز بدهید و روی آن را بپوشانید تا چند ساعت استراحت كرده و به اصطلاح ور بیاید. با این مقدار مواد می‌توانید حدود نیم كیلو خمیر پیتزا به دست بیاورید و دو عدد پیتزا تهیه كنید.

يکشنبه 13/6/1390 - 10:50
ریزه کاری های خانه داری
فوت و فن
اگر خانه شما از بوی غذا پر شده و باعث ناراحتی خانواده می‌شود، از دود اسفند یا دود خاكشیر استفاده كنید. با دود كردن دارچین هم می‌توانید بوی غذا را كاملا از بین ببرید. علاوه بر آن، دود اسفند باعث ضدعفونی كردن محیط هم می‌شود.

هرگز روی زودپزی كه تازه خاموش كرده‌اید آب نریزید، زیرا هم خطرناك است و هم این كار باعث می شود زودپز تبدیل به دیرپز شود و دیگر غذا را زود نپزد.

برای گرفتن جرم آب، كافی است هنگام جوشیدن آب چند دانه گوش ماهی در كتری یا سماور قرار دهید تا آهك موجود در آب را جذب كند.

هنگام پختن حبوبات داخل قابلمه آلومینیومی چند قطره سركه یا آبلیمو به آن اضافه كنید با این كار هم ظرف شما سفید می‌ماند و هم طعم حبوبات بهتر می‌شود.

اگر عجله دارید و می‌خواهید آب قابلمه شما سریع‌تر جوش بیاید، كمی نمك به آن اضافه كنید. اگر می‌خواهید آب سماور نیز زودتر جوش بیاید، ابتدا سماور را تا نیمه آب كنید و بعد از گرم شدن، بقیه آب را داخل سماور بریزید.

برای آن كه طعم سویا به گوشت نزدیك شود باید سویا را پس از چرخ كردن با گوشت چرخ‌كرده در فریزر نگهداری كنید.

اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده‌اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از آن كه غذا را از روی حرارت بردارید، آب یك عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید.

اگر می‌خواهید گوشت یا مرغ را با حرارت كم بپزید، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهید تا طلایی شود و اطراف آن تغییر رنگ دهد. سپس آن را روی حرارت ملایم بپزید. با طلایی كردن گوشت، لایه سرخ شده محافظی برای قسمت‌های دیگر گوشت می‌شود و از له شدن آن جلوگیری می‌كند.

برای این‌كه پنیر شما بهتر بریده شود، از كارد كند استفاده كنید. راه دیگر آن این است كه كارد را كمی گرم كنید و سپس پنیر را برش دهید.

اگر عسل شما سفت و سفید شده یا به اصطلاح شكرك زده می‌توانید عسل را در دیزی یا ظرفی كه در آن محكم بسته می‌شود بریزید و ظرف بزرگتر دیگری بردارید و داخل آن آب بریزید و ظرف عسل را ایستاده درون آن بگذارید. حالا اجاق گاز را روشن كنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه برمی‌گردد و مطمئن باشید كه دیگر تا تمام شدن عسل شكرك نمی‌زند.

برای تشخیص سوسیس تازه از سوسیس مانده، انگشت سبابه‌تان را روی سوسیس فشار دهید. بعد از برداشتن انگشت اگر روی سوسیس جای انگشت نماند، سوسیس تازه است.

لباس‌های درون كمد دیواری را هم با همان چوب لباسی به صورت گروهی در یك پلاستیك بزرگ یا ملحفه بپیچید و لوازم صوتی و تصویری را هم با جعبه‌های خودشان جابه‌جا كنید. كالاهای گرانقیمت مثل پول و جواهرات را نیز با وسیله نقلیه شخصی‌تان جابه‌جا كنید.

اگر غذایتان سوخته و نمی‌توانید بقایای سیاه آن را محو كنید به این توصیه توجه كنید. اگر غذا در قابلمه چسبیده هرگز از كارد و قاشق یا كفگیر استفاده نكنید چون فقط كافی است قابلمه را از آب گرم پر كنید و یك مشت نمك به آن اضافه كنید. اگر غذا خیلی محكم به ظرف چسبیده مقداری سركه در آن بریزید و بجوشانید تا به طور كامل پاك شود.

داشتن زیورآلات نقره‌ای با درخشش خیره‌كننده خواسته هر دوستدار زیبایی است، اما وقتی لكه‌های چربی و مواد شوینده این درخشش را از بین می‌برند باید راهی برای رفع آن پیدا كرد. اگر انگشتر نقره شما به‌هر علت مثلا مجاورت با مواد سفیدكننده سیاه شده نگران نباشید و آن را مدتی در آب نمك غلیظ بیندازید و سپس محكم روی فرش بكشید. این روش معجزه می‌كند.

اگر گردنبند نقره شما كدر شده نیز می‌توانید آن را مدتی درون آب لیمو قرار دهید و سپس با آب گرم بشویید و بعد از خشك شدن آن را با یك تكه پارچه جیر جلا دهید. راه دیگر برای پاك كردن نقره‌ها قرار دادن آنها درون یك ظرف پر از سركه روی شعله اجاق است.

يکشنبه 13/6/1390 - 10:50
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته