• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3849روز قبل
داستان و حکایت

از فاصله یک متری شاهد آن دو هستم و اینکه تسبیح از دست پدر به دست پسر داده می‌شود، پسر دستش را دراز می‌کند و به‌جای اینکه تسبیح را به ضریح متبرک کند، آن را از بالا به داخل ضریح می‌اندازد.

خبرگزاری فارس: تسبیح

هر کس به چیزی دل می‌بندد. عشق من هم همین تسبیحی است که گاه در دست می‌گیرم و گاه در جیب می‌گذارم. سابقه این تسبیح و شرایطی که پشت سرگذاشته، مرا به آن علاقه‌مند کرده است. هنوز بیش از یکی دو ماه از پایان جنگ سی و سه روزة حزب‌الله و صهیونیست‌های اشغالگر نمی‌گذرد که همراه جمعی از دوستانم در جنوب لبنان پای تعریف‌های فرمانده عملیات جنوب نشسته‌ایم. سخنانش هم باصفا بودنِ آنها را تصویر می‌کند، هم مظلومیت‌شان را و هم قدرتمندی فراوان حزب‌الله را.

هنگام خداحافظی از او با هم دست می‌دهیم و روبوسی می‌کنیم. یک طرفِ تسبیحی که در دست دارد در دکمة کت من گیر می‌کند، از دست او در می‌آید و به دکمه کت من آویزان می‌شود. او می‌خواهد تسبیحش را بردارد، می‌گویم: «هدیه را که پس نمی‌گیرند!» متوجه مفهوم صحبتم نمی‌شود. می‌گویم: «این تسبیح هدیه تو است به من، آیا می‌خواهی آن را پس بگیری؟» خودم می‌دانم که این فقط یک اتفاق بود، نه یک هدیه دادن اختیاری، اما خیلی دلم می‌خواست تسبیحی که مدت‌ها در دست یک مجاهد بزرگوار بوده است، به دست من برسد. او که گویی علاقه مرا به این تسبیح درک کرده، با من هم رأی می‌شود و از تسبیحش می‌گذرد. با این حال من تسبیح را از دکمه کتم آزاد می‌کنم و به او می‌دهم و او هم بار دیگر آن را به من پس می‌دهد تا نشان دهد که آگاهانه و با اراده خود، تسبیحش را به من هدیه می‌دهد.

دلم گرم است به اینکه آنچه در دست دارم، زمانی همراه یک مجاهد و یکی از فرماندهان نیروهایی بوده است که افتخارشان به این است که آقای سید حسن نصرالله فرمانده کل آنهاست. این تسبیح به داشتن چنین شناسنامه و پیشینه‌ای است که برایم عزیز است. به‌خصوص که صوت مناجات و ذکر یکی از عزیزان درگاه خداوند را در گوش دارد.

سفر به عتبات عالیات توفیقی است که در سال‌های اخیر نصیب ما ایرانی‌ها شده است. من در این سفر برای صد سلام زیارت عاشورا در زیر گنبد حرم حسینی به تسبیح عزیزم دست می‌برم و هر سلام را به نیت عزیزی می‌گویم؛ از زنده‌ها و مرده‌ها و شهدا و امام شهیدان. تسبیحم را به ضریح امام حسین به ضریح قمربنی‌هاشم عباس و به دیگر اماکن مقدس کربلا متبرک می‌کنم. در نجف، غیر از ضریح مولا علی جایی نمی‌ماند از اماکن مقدس که تسبیحم را به آنها متبرک نکنم. در کوفه در حرم هانی، حرم مختار و همة جاهای مقدس نجف و کوفه و مسجد سهله و...

من در این سفر توفیق می‌یابم که با حضور در اماکن زیارتی سامرا و کاظمین و سرداب مقدس و دیگر مراقد بزرگان و اولیای مدفون در جوار آن امامان بزرگوار، تسبیح خودم را نیز بر ضریح‌ها بمالم و متبرکش کنم. من حالا صاحب تسبیحی هستم که مدتی در دست یک مجاهد راه خدا بوده و اینک بر ضریح شش امام معصوم و سرداب امام زمان(عج) و ده‌ها فضای متعلق به دیگر اولیای خدا تبرک یافته است.

یادم رفت بگویم که قبل از سفر عتبات در سفر به قم و شیراز، تسبیحم ضریح‌های حضرت معصومه و شاهچراغ و دیگر اماکن زیارتی این دو شهر را هم بویید و بوسید و عطر آن فضاهای مقدس را نیز بر عطر باطنی خویش افزود.

من قبلاً به سفر حج تمتع رفته بودم، اما امسال برای اولین بار توفیق با من یار می‌شود که بتوانم به سفر عمره مفرده بروم. سفر عمره را فقط توصیفش را شنیده بودم و حالا از نزدیک لمس می‌کردم. طبیعی است آنچه فراموشم نمی‌شود، ذکر گفتن در حرم با تسبیح محبوبی است که حالا برایم زیباتر می‌نماید.

یاد آن مجاهد عزیز و فرمانده عزیزترش و شهدای حزب‌الله همواره بر آمادگی ذهنی و روحی من برای توجه بیشتر و حال بیشتر می‌افزاید و تقریباً در همة موارد بعد از نمازهای واجب، تسبیح حضرت فاطمه زهرا(س) را با این تسبیح می‌گویم. لایه‌های درونی دانه‌های این تسبیح سرشار است از صلوات بر محمد و آل محمد و حالا متبرک ساختن تسبیح با دست دادن دانه‌هایش با دیوارهای خانه کعبه، با ضریح پیامبر اکرم و با فضا و خاک مقدس بقیع سبب می‌شود که جانم به این تسبیح بسته شود. نمی‌دانم کدام انرژی به کمکم آمد هنگام استلام حجرالاسود ـ که آن را دست دادن با خداوند تعبیر کرده‌اند ـ در زیر فشار دست و پاهای دیگر حجاج، دستم به جیبم رفت و این موقعیت را برای تسبیحم فراهم کردم که او هم با خداوند دست بدهد و برایم عزیزتر شود.

حالا دیگر می‌توانم بگویم که تسبیحم هم بیت‌الله الحرام را بوسیده است و هم دست و ضریح همه معصومان علیهم السلام را. در بقیع و حرم نبوی با فاطمه زهرا(س) پیمان بسته است و حتی در سرداب مقدس و جمکران دست پیمان با امام زمان داده است. پس می‌توانم بگویم که متبرک شدن و زیارت‌های این تسبیح نسبت به معصومین علیهم‌السلام کاملِ کاملِ... نه، نه، نشد، کامل نشد، تسبیحم را به پابوس ضریح همه اولیا و معصومان رسانده‌ام، اما از نزدیک‌ترین جا غافل مانده‌ام.

از خدا می‌خواهم که بتوانم با این دستمایه مقدس به زیارت امام رضا هم بروم. عزم خود را برای سفر به مشهد جزم می‌کنم، اما از شلوغی حرم امام رضا و دسترسی پیدا نکردن به ضریح آن حضرت بیم دارم. مهم نیست، نیت شرط است. تلاشم برای سفر به مشهد به ثمر می‌رسد. از زمانی که تصمیم می‌گیرم که به پابوس امام رضا بروم تا وقتی که موفق به این سفر می‌شوم یک ماه می‌گذرد. از نیمه شبِ دیشب وارد مشهد مقدس شده‌ام. امروز در نظر دارم که غسل زیارت کنم و راهی حرمش شوم و آنجا به امام رضا هم بگویم که این تسبیح نه تنها سلام جدّت پیامبر و دیگر امامان معصوم را برایت آورده است، حامل سلام سید حسن نصرالله و یاران خدایی او برای تو است.

نمی‌دانم چه کار کنم. دست من کوتاه و خرما بر نخیل. دسترسی به ضریح برای آدم‌های سالم هم ساده نیست تا چه رسد به وضعیت من و تا چه رسد به دست من که شاید پاکی لازم برای مسح آن ضریح مبارک را ندارد. زیارت‌نامه را خوانده‌ام اما تلاشم برای دسترسی به ضریح فایده نداشته و درصدد برآمده‌ام که با نومیدی حرم را ترک کنم و در این مرحله از متبرک کردن تسبیحم به ضریح امام هشتم بگذرم. اما ناگهان صحنه‌ای نظرم را جلب می‌کند. این صحنه برای زائران امام رضا عادی است و همواره تکرار می‌شود، اما امروز برای من معنای جدیدی پیدا می‌کند. بچه‌هایی که روی دوش یا بغل پدرانشان هستند، می‌خواهند دستی بر ضریح برسانند یا بوسه‌ای بر آن بزنند. من حالا پدری را می‌بینم که پسر بچه سه چهار ساله‌اش را در آغوش دارد و به ضریح نزدیک می‌شود.

داخل جمعیت که می‌شود، پسرش را بر دوش خود روی شانه‌اش می‌گیرد و من در شلوغی و سر و صدا به او می‌گویم، این تسبیح مرا هم به او بده تا به ضریح بمالد و برایم تبرک کند. از فاصله یک متری شاهد آن دو هستم و اینکه تسبیح از دست پدر به دست پسر داده می‌شود، پسر دستش را دراز می‌کند و به‌جای اینکه تسبیح را به ضریح متبرک کند، آن را از بالا به داخل ضریح می‌اندازد و نگاه من ثابت می‌ماند. با لب دوخته، در بُهت و سکوت فرو می‌روم و تعجب و سکوت و بُهت و سکوت و بُهت و...

تنها پاسخی که مرا راضی می‌کند این است که این تسبیح به چنان سطح بالایی ارتقاء پیدا کرده بود که دیگر تابِ در دست من ماندن را نداشت و باید دست کودک معصومی آن را در آغوش امام رضا بیندازد.

مجتبی رحماندوست

خبرگزاری فارس

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:13
اخبار

به‌ مناسبت سالروز ولادت با سعادت حضرت امام رضا (ع) جشن باشکوهی در محل حسینیه سفارت جمهوری اسلامی در تفلیس برگزار شد.

خبرگزاری فارس: برگزاری جشن میلاد حضرت امام رضا (ع) در گرجستان

به‌ گزارش خبرنگار دفتر مطقه‌ای فارس در دوشنبه، در این مراسم نمایندگان نهادهای مختلف ایران در گرجستان و همچنین ایرانیان مقیم این کشور و شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) شرکت کردند.

این مراسم با قرائت قرآن کریم و تبریک این میلاد فرخنده از سوی سرپرست رایزنی فرهنگی سفارت آغاز گردید و در ادامه «عباس طالبی‌فر» سفیر جمهوری اسلامی ایران در گرجستان و «منیری نیک» مدیر کل فن‌آوری اطلاعات وزارت امورخارجه ضمن تبریک این شب فرخنده درخصوص کرامات و مقام والای امام رضا (ع) سخنرانی کردند.

این مراسم با برنامه‌های متنوع دیگری چون مولودی‌خوانی سه تن از مداحان اهل بیت (ع)، پخش نماهنگ و تصاویر مرتبط با میلاد امام هشتم (ع)، مسابقه و اهداء جوایز ویژه کودکان و قرائت اشعار و دکلمه همراه بود.

همچنین از 11 نفر از فرهنگیان مجتمع آموزشی فردوسی سفارت که با پایان ماموریت عازم کشورمان بودند، تقدیر به‌عمل آمد و هدایایی به‌رسم یادبود تقدیم گردید.

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:11
اخبار

همزمان با میلاد با سعادت امام هشتم شیعیان امام رضا(ع) و گرامیداشت هفته کرامت در شب میلاد آن حضرت مراسمی با حضور ایرانیان مقیم شهر آستانه، کارکنان سفارت و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در محل رایزنی فرهنگی برگزار شد.

خبرگزاری فارس: جشن میلاد امام امام رضا(ع) در قزاقستان

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای فارس در دوشنبه، همزمان با میلاد با سعادت امام هشتم شیعیان، امام رضا(ع) و گرامیداشت هفته کرامت در شب میلاد آن حضرت مراسمی با حضور ایرانیان مقیم شهر آستانه، کارکنان سفارت و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در محل رایزنی فرهنگی برگزار شد.

در این مراسم که با مشارکت سفارت و رایزنی فرهنگی برگزار شد، «صابری» رایزن فرهنگی با قرائت حدیثی از امام رضا(ع) با اشاره به جنبه مادی و معنوی انسان که از یک سو جنبه مادی و حیوانی و از سوی دیگر جنبه معنوی و الهی آن است در مورد ضرورت شناخت نفس و توجه به جنبه‌های روحی و معنوی تأکید کرد که چون در وجود انسان هر دوی این جنبه‌ها وجود دارد لذا لازم است که برای سعادت و رستگاری به دستورات و فرامین الهی، پیامبر اکرم و ائمه معصومین توجه ویژه نماید تا بتواند خود را در مسیر معنوی و الهی قرار دهد و اخلاق و دستورات معنوی اولیاء الهی هم برای همین است که انسان جنبه معنوی خودش را تقویت کند.

پس از سخنرانی رایزن فرهنگی، پخش کلیپی در مورد امام رضا(ع) حاضرین را که قلبشان برای زیارت این امام همام می‌طبپید در فضای معنوی بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) قرار داد.

در ادامه برنامه برای شرکت کنندگان در این مراسم مسابقه‌ای در مورد زندگی و مبارزات سیاسی و ابعاد علمی امام رضا (ع) برگزار شد که به پنج نفر از برگزیدگان مسابقه هدایایی اختصاص داده شد.

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:10
شعر و قطعات ادبی

مجید سعدآبادی از شاعران جوان کشورمان که با شعرهای نوی زیبا شهره است، به مناسبت فرا رسیدن میلاد امام رضا(ع) شعری خطاب به آن امام عزیز سروده است.

خبرگزاری فارس: حسودترین شاعر دنیا

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات فارس، مجید سعدآبادی از شاعران جوان کشورمان که با شعرهای نو و زیبا شهره است، به مناسبت فرا رسیدن میلاد امام رضا(ع) شعری خطاب به آن امام عزیز سروده و برای انتشار در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است. این شعر به شرح زیر است:

بغضی بزرگ دارم

اشک‌هایم به زیارت نیامده‌اند

آن هم این روزها

که روحم چون جوانی دو آتشه

مدام از جسم بیرون می‌زند

شبیه حالا که رفته لابه لای زائرین

دست به ضریح بزند

و من را با این جسم خاکی و خسته

تنها گذاشته

 

آه پرنده‌ها وقتی پروازتان را

جمعی

از مناره‌ای به مناره دیگر می‌بینم

حسودترین شاعر دنیا می‌شوم

شاعری که دوست دارد اوج بگیرد در تخیلاتش

و  وقت فرود کنار شما بنشیند

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:9
اخبار

پرچم متبرک حرم اباعبدالله الحسین(ع) از طرف مهمانان خارجی بخش بین‌الملل یازدهمین جشنواره فرهنگی - هنری امام رضا(ع) به این جشنواره اهدا شد و فضای معنوی خاصی را در سالن همایش ایجاد کرد.


به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، مراسم ویژه بخش بین‌الملل یازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا (ع) با تقدیر از 19 خادم برگزیده این بخش برگزار شد.

در حاشیه این مراسم سارا محمدعلی العبادی به نمایندگی از 11 مهمان خارجی حاضر در جشنواره و از طرف تولیت حرم مطهر امام حسین (ع) پرچم متبرک آن آستان مقدس را به بنیاد بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا (ع) اهدا کرد.

این دو قطعه پرچم یکی به رنگ سیاه ویژه ایام شهادت و دیگری به رنگ قرمز است که از کربلا به مشهد آورده شد.

 

 

 

همچنین سنگ دیواره 70 ساله حرم امام حسین (ع) به نمایندگی از شیعیان عراق به سید جواد جعفری دبیر یازدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) و سیدصادق رضایی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اهدا شد.

یازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی - هنری امام رضا (ع) در 31 استان کشور و 200 نقطه در 70 کشور جهان شب گذشته به کار خود خاتمه داد.

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:8
كودك

فوق تخصص ارتوپدی کودکان گفت: در کودکانی که به طور مادرزادی دارای دفرمیته‌های ژنیتال و تغییر شکل‌های اندام تحتانی هستند قنداق کردن مانع از تشخیص این عوارض می‌شود.

خبرگزاری فارس: قنداق کردن کودکان مانع آشکار شدن اختلالات مادرزادی می‌شود

فرهنگ غنی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: بهتر است خانواده‌ها از قنداق کردن نوزادان بپرهیزند. زیرا نوزادانی که مشکوک به دررفتگی مادرزادی لگن هستند با قنداق کردن عوارضشان تشدید می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در کودکانی که به طور مادرزادی دارای دفرمیته‌های ژنیتال و تغییر شکل‌های اندام تحتانی هستند قنداق کردن مانع تشخیص این عوارض می‌شود.

غنی‌پور ادامه داد: بهتر است اندام نوزادان به جای آنکه با قنداق محدود شود آزاد باشد تا اگر بیماری‌های مادرزادی وجود دارد، دیده شود و از تشدید عوارض آنها جلوگیری شود.

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:7
آموزش و تحقيقات

متخصص ارتوپدی گفت: اسپاسم عضله که به درد منجر می‌شود معمولاً به علت تحریک اعصاب عضوی یا مشکلاتی است که برای ماهیچه رخ می‌دهد و استراحت و گرما این دردها را تسکین می دهند.

خبرگزاری فارس: استراحت و گرما باعث تخفیف دردهای اسپاسمی می‌شوند

محمد گودرزی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: قولنج یک لغت عربی است که بیشتر برای دردهای احشای شکمی کاربرد دارد.

متخصص ارتوپدی گفت: قولنج کلیوی، قولنج صفراوی و قولنج روده‌ای درد‌های خاصی هستند که با پیچ و تاب همراهند و به این نام‌ها مشهور هستند.

گودرزی ادامه داد: دردهایی که در عضلات، مفاصل و ستون مهره‌ای دیده می‌شود و گاهی عصبی- عضلانی هستند، اسپاسم نامیده می‌شوند.

متخصص ارتوپدی تصریح کرد: اسپاسم عضله که به درد منجر می‌شود یا به علت تحریک اعصاب عضوی است یا به علت مشکلاتی است که برای ماهیچه رخ می‌دهد.

وی خستگی و کوفتگی را باعث اسپاسم عضله دانست و گفت: دردها می‌توانند دارای درجات خفیف تا شدید باشد.

گودرزی ادامه داد: بهترین عملکرد در مواجهه با این نوع دردها در درجه اول استراحت است؛ گرم کردن، استفاده از یک پماد گرم کننده موضعی و مصرف قرص مسکن نیز می‌تواند اسپاسم را کنترل کند.

وی افزود: اگر این دردها بیش از 24 ساعت طول کشید، باید با پزشک مشاوره کرد.

گودرزی با بیان این مطلب که باید دردهای اسپاسمی را از دردهای شدید انتشاری جدا دانست، گفت: دردهای سیاتیک از جمله دردهای شدید انتشاری هستند که از کمر به سایر اندام منتهی می‌شوند و جدا از دردهای اسپاسمی هستند.

متخصص ارتوپدی افزود: دسته دیگر دردها مربوط به خود استخوان و مفصل است که می‌تواند به علت خستگی یا غلتیدن عضو به وجود آید که معمولاً علائمی ندارد و با استراحت، خوردن مسکن،‌ کشش ملایم و گرم کردن برطرف می‌شود.

گودرزی تصریح کرد: اگر این دردهای استخوانی و مفصلی با گرمی، قرمزی و درد شدید همراه باشند، باید با پزشک متخصص مشورت کرد.

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:6
كودك

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: کودکان ممکن است در سال ۲ تا ۳ بار دچار اسهال شوند و اگر در هر مورد از ابتلا به بیماری، غذا نخورند هر بار نیم کیلو از وزن کودک کاسته می‌شود.

خبرگزاری فارس: رژیم غذایی کودک هنگام اسهال

غلامرضا خاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: کودکان به علت عدم مراقبت‌های بهداشتی دچار اسهال می‌شوند بنابراین بهترین راه در پیشگیری از ابتلای کودک به اسهال، عادت دادن کودک به شست و شوی دست با آب و صابون است.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: عمده دلیل ابتلا به اسهال همین عدم بهداشت است اما اسهال می‌تواند به علت ورود میکروب یا ویروس‌ به داخل روده نیز به وجود بیاید.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: باید به کودکان یاد داد که اگر مشغول خوردن میوه‌ای هستند و آن میوه از دستشان افتاد به هیچ وجه آن را نخورند یا اگر تشنه شدند مبادرت به خوردن هر نوع آبی نکنند.

وی افزود: باید از دادن غذاهای آماده( فست‌فود) به کودکان پرهیز کرد چرا که علاوه بر مواردی که ممکن است به خاطر عدم رعایت بهداشت در آنها موجود باشد این غذاها می‌تواند معده کودک را تحریک کرده و مشکلات گوارشی برای کودک به وجود آورد.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران افزود: وقتی کودک مبتلا به اسهال شد و تعداد دفع زیاد نبود نباید غذای معمولی کودک را قطع کرد چرا که تأمین رشد کودک با غذاست.

متخصص گوارش کودکان ادامه داد: کودکان ممکن است در سال 2 تا 3 بار دچار اسهال شوند و اگر در هر مورد از ابتلا به بیماری، غذا نخورند نیم کیلو از وزن کودک کاسته می‌شود. پس بهتر است در مواجهه با چنین حالتی سعی کنیم تا کاهش وزن کودک به حداقل برسد و به همین دلیل به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم که غذای معمول و روزانه را به کودک بدهند.

خاتمی با بیان این مطلب که اشتهای کودک در موارد ابتلا به بیماری کاسته می‌شود گفت: در این موارد باید غذا مطابق میل کودک باشد و اصراری بر زیاد خوردن غذا نداشته باشیم چرا که اگر کودک با اصرار غذا بخورد غذا را برمی‌گرداند.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران افزود: باید غذا را در مقابل کودک گذاشت تا کودک هر چقدر میل داشت مصرف کند همچنین مصرف مایعات و شیر بلامانع است اما مصرف موادی همچون میوه‌ها که اجباری ندارد می‌تواند محدود شود و بعد از بهبود کودک دوباره به وی داده شود.

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:6
آموزش و تحقيقات

«من زشتم» و ‌«بینی‌ام اصلاً به صورتم نمیاد» را شاید هزار بار شنیده باشیم، گاهی عده‌ای از افراد در همه حال در حال مقایسه خود با فلان شخص در فلان فیلم هستند و تنها دغدغه‌شان را این می‌دانند که اگر آنها عمل کنند حتماً زیبا می‌شوند.

خبرگزاری فارس: بینی کوچک به شرط چاقو

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، همیشه با فرم بینی‌ام مشکل داشتم وقتی در اتوبوس یا تاکسی می‌نشستم و با فردی که چسب روی بینی‌اش بود برخورد می‌کردم با خودم می‌گفتم می‌شه یک روز هم من چسبی روی بینی‌ام بگذارم و به همه بگویم بینی من هم عملی است. فکر عمل زیبایی، دغدغه شب و روزم شده بود از تبلیغات ماهواره گرفته تا مجله و روزنامه، هر جا تبلیغی در این خصوص بود برمی‌داشتم و اتاقم پر بود از عکس بینی‌های عمل شده. نمی‌دانم نامش را چه بنامم؛ کمبود اعتماد به نفس بود یا مد و نوگرایی یا شاید هم نمی‌خواستم از دوستانم کم بیاورم. گوشی موبایلم پر بود از شماره تلفن دکترهای متخصص، دیگه خسته شده بودم گذاشتن چسب روی بینی و زیباتر شدنم به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده بود...

***

دیدن چسب روی بینی افراد دیگر چیز عجیب و جدیدی نیست و دیگر جذابیت ندارد، در گذشته کسی که بینی‌اش را عمل می‌کرد از نگاه‌های افراد در امان نمی‌ماند و هر لحظه باید بار سنگین نگاه‌ها را تحمل می‌کرد، اما حالا همه چیز عوض شده؛ گویی همه با عمل جراحی زیبایی کنار آمده‌اند و این موضوع را به عنوان جزئی از زندگی خود پذیرفته‌اند بی آنکه توجهی به بعضی عواقب نافرجام آن کنند.

وجود تبلیغات در رسانه‌ها نیز در وسوسه کردن افراد نقش بسزایی دارد و فکرشان را ناخودآگاه درگیر می‌کند؛ فرشته‌.ر که دو سالی است بینی‌اش را عمل کرده است، گفت: گاهی به عمل فکر می‌کردم، اما قطعی نبود، تبلیغات ماهواره، مجله‌ها و روزنامه‌ها در مغزم ولوله می‌کرد و فکر و ذهنم را درگیر کرده بود، تا اینکه بالاخره قبول کردم و زیر تیغ جراحی رفتم.

یکی از جامعه‌شناسان، حضور فرهنگ غربی و سبک مدرنیته را در گرایش جوانان به جراحی‌های زیبایی موثر دانست و ادامه داد: فرهنگ مدرنیته از طریق استعمار وارد کشورها از جمله ایران شده است و روز به روز هم خود را در همه زمینه‌ها نشان می‌دهد و افراد نیز در تلاش برای دست یافتن به آن از هیچ کاری کوتاهی نمی‌کنند.

نعمت‌‌الله‌ کرم‌اللهی به سبک زندگی مدرن اشاره کرد و بیان داشت: مدیریت بدن از ابعاد سبک زندگی مدرن است و غربیان نیز برای وارد کردن سبک خود از همه روش‌های ممکن برای دستیابی به اهدافشان استفاده می‌کنند.

جراحی پلاستیک به شکل کنونی به دوره نوزایی در کشور ایتالیا بر می‌گردد که جراح مربوطه با اتهام اهالی کلیسا به عنوان دخالت در کار خدا مغضوب و مطرود شد. از پیدایش جراحی پلاستیک در ایران و تاسیس آن در دانشگاه تهران نیم قرن می‌گذرد و پایه‌گذار این رشته جراحی دکتر محمد اصانلو است. میان عمل‌های جراحی عمل زیبایی بینی بیشترین رکورد را دارا است و طبق آمار در سال 89؛ ایران، آمریکا، انگلیس و فرانسه به ترتیب در عمل جراحی بینی رکورد دارند.

وی لوازم آرایشی، رژیم‌های لاغری و جراحی‌های زیبایی را از جمله مصداق‌های فرهنگ غربی دانست و اظهار داشت: متاسفانه افراد برای اینکه به اهداف خود برسند تن به هر کاری می‌دهند حتی حاضر به تحمل هزینه‌های سنگین هم می‌شوند بی آنکه به عواقب آن فکر کنند.

روزی که به مطب یکی از جراحان زیبایی رفته بودم چشمم به دختر 18 ساله‌ای افتاد بینی زیبایی داشت، وقتی از مادرش علت را جویا شدم، گفت: همکلاسی‌اش بینی‌اش را عمل کرده و دختر من هم دیگر نه خواب دارد و نه خوراک، همه فکر و ذهنش جراحی زیبایی شده است و گوشش بدهکار نیست.

مد و به قول عده‌ای؛ امروزی بودن، قربانی‌های زیادی داشته و دارد، نمی‌گوییم عمل‌های زیبایی در ذات خود معضل است، چه بسا در خصوص عده‌ای این عمل می‌تواند زندگی بخش باشد.

به گفته یکی از دکترهای فوق تخصص جراحی پلاستیک گاهی عمل‌های زیبایی نقش قابل توجهی در بهبود کیفیت زندگی افراد خواهد داشت و اعتماد به نفس را در فرد ایجاد می‌کند.

اینکه می‌گویند «کار را به کاردان بسپار» در اینجا صدق می‌کند یک فرد نقاش ساختمان گرچه ممکن است توانایی کاشی‌کاری را داشته باشد، اما مهارت یک کاشی‌کار حرفه‌ای را ندارد. متاسفانه شاهد حضور پزشکانی هستیم که تخصص لازم در حوزه جراحی پلاستیک ندارند، اما به راحتی دست به تیغ می‌شوند.

یکی دیگر از پزشکان متخصص جراحی پلاستیک نیز داشتن تخصص لازم در زمینه جراحی مورد نظر را بسیار مهم قلمداد کرد و بیان داشت: این‌گونه عمل‌های جراحی نیازمند دقت و توجه است از این رو هر پزشکی نمی‌تواند و نباید دست به کاری بزند که در حیطه کاری‌اش نیست.

وی ضمن اشاره به وجود 240 پزشک فوق تخصص جراح زیبایی در کشور اظهار داشت: در استان قم نیز سه پزشک فوق تخصص در زمینه جراحی‌های زیبایی فعال هستند اگر چه پزشکان گوش و حلق و بینی نیز بعضی عمل‌های زیبایی از جمله رینو پلاسی(عمل زیبایی بینی) را انجام می‌دهند.

گاهی جراحی‌های پلاستیک صرف توجه به زیبایی نیست، مشکلات ترمیمی، سوختگی، آسیب‌های اعصاب و ... نیز فرد را مجبور به پذیرفتن تیغ جراحی می‌کند.

جمله «من زشتم» و‌ «بینی‌ام اصلاً به صورتم نمیاد» را شاید هزار بار شنیده باشیم، گاهی عده‌ای از افراد در همه حال در حال مقایسه خود با فلان شخص در فلان فیلم هستند و تنها دغدغه‌شان را این می‌دانند که اگر آنها عمل کنند حتماً زیبا می‌شوند.

همان گونه که ذکر شد نمی‌توان عمل‌های جراحی را به نوبه خود معضل فرض کرد چه بسا افرادی با یک‌بار عمل جراحی قانع نمی‌شوند و فکر بهتر شدن خوره مغزشان می‌شود و حاضرند صورتشان زخم‌های چاقو و تیغ را بارها لمس کند بدون اینکه بدانند ممکن است دیگر همین زیبایی نسبی را هم نخواهند داشت.

اختلال در تنفس، نافرم شدن بینی یا قسمت عمل شده، از دست دادن حس بویایی در عمل‌های رینوپلاسی و ... از جمله عوارضی است که ممکن است گریبان بعضی افراد را بگیرد.

عضو هیئت مدیره نظام پزشکی استان قم؛ خانم‌ها را بیشترین مشتری عمل‌های زیبایی خواند و اظهار داشت: گرچه جدیداً در آقایان نیز شاهد جراحی‌های پلاستیک هستیم، اما خانم‌ها بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده‌اند.

فرانک رزاقی ضمن اشاره به اینکه جراحی زیبایی بینی در رتبه اول قرار دارد خاطرنشان کرد: تزریق بوتاکس، لیپوساکشن و ... نیز جزء عمل‌هایی هستند که در استان انجام می‌شود.

گاهی به قدری به یک موضوع فکر می‌کنیم و ملکه ذهنمان می‌شود که مسائل حاشیه‌ای را به باد فراموشی می‌سپاریم و با وجود اینکه نتیجه آن را می‌دانیم خود را به کوچه دیگری می‌زنیم و بعد هم می‌گوییم نمی‌دانستم و گرنه اصلاً این کار را نمی‌کردم.

***

درگیری ذهنی، دغدغه زندگی و خواب‌های شبانه‌ام عمل بینی شده بود همه سایت‌های اینترنت را می‌شناختم بس که همه سایت‌ها را می‌چرخیدم یک جورایی حرفه‌ای شده بودم تا اینکه یک روز که اتفاقی کنترل تلویزیون را برداشتم و با بی‌میلی آن را روشن کردم نخستین صحنه‌ای که شوکه‌ام کرد بینی عمل شده‌ای بود که نمی‌توانستم به آن بینی بگویم؛ تنها دو سوراخ درون صورتک دختری معصوم که مطمئناً او هم مانند من رویای زندگی‌اش زیبا شدن بوده است اما افسوس که حالا نه این را دارد و نه قبلی را ...

===========

گزارش از:‌ زهرا زنگنه

===========

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:5
آموزش و تحقيقات

وزارت بهداشت اعلام کرد: تأمین نور کافی کلاس‌های درس و محیط های آموزشی باعث ایجاد رغبت بیشتر به درس خواندن در دانش آموزان و دانشجویان می‌شود.

خبرگزاری فارس: نور کافی در کلاس، رغبت به درس خواندن را بیشتر می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، جلال ملتجی کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: یکی از اصول مهم در طراحی فضاهای آموزشی، تأمین آسایش بصری است که این امر با تأمین نور کافی کلاس ها و محیط های آموزشی امکانپذیر است. این مهم علاوه بر تأمین آسایش بصری دانش آموزان و دانشجویان، به ایجاد رغبت به درس خواندن در آنان نیز مؤثر است.

ملتجی ادامه داد: تأمین آسایش بصری برای کودکان و نوآموزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر این اساس نور کلاس باید به گونه‌ای تنظیم شود که دانش آموزان و نوآموزان بتوانند تخته سیاه و تابلو را به خوبی ببینند و نور محیط باعث خیرگی چشم آنان نشود.

وی افزود: بهترین نور، نور طبیعی خورشید است که از طریق پنجره ها تأمین می شود و در صورتی که تأمین نور طبیعی امکانپذیر نباشد، می‌توان از نور مصنوعی استفاده کرد. منابع نور مصنوعی در غیاب نور طبیعی یا در ترکیب با آن به کار می روند.

کارشناس مسئول بهداشت حرفه‌ای مرکز بهداشت استان خوزستان با بیان عوامل مؤثر در تأمین نور کلاس ها خاطر نشان کرد: ابعاد پنجره های نور گیر، رنگ دیوارها، رنگ و همچنین شفافیت وسایل موجود در کلاس در تأمین روشنایی و نور مورد نیاز آن مؤثر است.

ملتجی ادامه داد: حفظ سلامت چشم و قدرت بینایی، کاهش خستگی اعصاب و در نهایت اثر مطلوب در کیفیت آموزشی از جمله موارد مثبت نور مناسب در فضاهای آموزشی است. برخی اوقات با اقدامی بسیار ساده و عملی می‌توان میزان روشنایی کلاس ها را افزایش داد که می توان به گردگیری به موقع لامپ ها و چراغ ها، تعویض لامپهای سوخته، استفاده از رنگ های روشن در دیوارهای کلاس و نظافت پنجره ها اشاره کرد.

چهارشنبه 27/6/1392 - 0:3
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته